یک روانشناس معتقد است: والدین، آینه کودک در آموزش رفتارهای اجتماعی هستند.
مهدی قدیمی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، منطقه زنجان، توضیح داد: دو نوع نگرش نسبت به کودک در جامعه وجود دارد، نگرش اول به صورت سنتی است که معتقد هستند کودک به دنیا میآید و در طی فرایندی رشد کرده و بزرگ میشود ولی با گسترش علوم رفتاری نوع نگرش به کودک تغییر کرده است و دیگر نگاه اولیه به کودک وجود ندارد. در واقع در این نگرش تربیت اجتماعی و آموزش کودک بسیار مهمتر از به دنیا آوردن آن است.
وی افزود: در گذشته کودک این جایگاه حساس را نداشت ولی هم اکنون تربیت کودک مورد توجه قرار گرفته است که این موضوع امری پیچیده است و نیاز به دقت فراوان دارد، در واقع جایگاه پرورش کودک بسیار مهم شده است و روشهای مختلفی برای پرورش ذهن کودک مطرح میشود.
این مدرس دانشگاه خاطرنشان کرد: بسیاری از اندیشمندان معتقد هستند که ذهن کودک هیچ مورد از پیش ساخته شدهای ندارد و خالی است و در جامعه شکل میگیرد، در واقع رفتار و عملکرد افراد پیرامون آن سازنده ذهن او هستند، به همین دلیل است که در جامعه صنعتی کنونی توجه جامعه به سمت مطالعه فرآیند پیچیده شکلپذیری ذهن کودک در جامعه معطوف شده است.
وی اظهار کرد: با توجه به این که ذهن کودک در کنش متقابل با دیگران شکل میگیرد، روانشناسان و جامعه شناسان تاکید میکنند که به کودکان خود در خصوص خوب یا بد بودن رفتاری توصیه نکنیم، بلکه اولیا با رفتار درست خود مسائل را به کودک آموزش دهند.
قدیمی یادآور شد: اگر اولیا درخصوص ناپسند بودن موضوعی با کودک خود صحبت کنند ولی خودشان همان عمل ناپسند را انجام دهند کودک دچار تناقض میشود، زیرا کودک مسائلی را میآموزد که اولیا به آن عمل میکنند در واقع والدین آینه کودک هستند و کودک مانند رفتار والدین خود عمل میکند.