• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن امور تربیتی > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
امور تربیتی (بازدید: 3751)
دوشنبه 15/7/1392 - 18:13 -0 تشکر 664421
نکته های تربیتی

این نکته ها خیلی جالبند مخصوصا برای افرادی که حوصله ی خوندن متن های بلند رو ندارند اینجوری لپ کلام همه ی مطالب مفید رو میتونید زود و تند مطالعه کنیدانشاالله که بخونید و استفاده ببرین:
امام سجاد (ع): فرزند تو قسمتی از وجود تو است، خوبی و بدی او با تو ارتباط پیدا می کند، باید وسایل ایمان و پاکی او را فراهم سازی. پدر و مادر باید هم معدنچی باشند و هم پالایشگر. ارزشهای والای بالقوه را از اعماق جان فرزند استخراج و به فعلیت برسانند، و از سوی دیگر ناخالصی ها را از او زدوده و عیار وجودی فرزند را بالا ببرند.

http://aboozar.org/fa/nokte-tarbiati.html?start=190

دوشنبه 15/7/1392 - 18:14 - 0 تشکر 664422

صفحه دل کودک پاک و بی آلایش است و هیچ خاطره خوب و بدی در آن نیست، پدران و مادران وظیفه شناس کسانی هستند که از این فرصت حد اعلای استفاده را بنمایند و دل فرزندان خویش را با نقشهای زیبای پاکی و اخلاق بیاراند.

بچه در موقعی که هنوز مسائل علمی و استدلالی را درک نمی کند، مزالب عاطفی را می-فهمد.

خشونت و تندی، ملایمت و نرمی، نوازش و مهربانی ، احترام یا بی اعتنایی امثال اینها همه در کودک مؤثرند و نتایج مطلوب و نامطلوب آنها را درک می کند.

پی ریزی خلقیات پسندیده یا ناپسند مربوط به همین دوره است ورهبری صحیح این دوره حساس به عهده پدر و مادر است.

یکی از مهمترین اصولی که در پرورش صحیح کودک باید مراعات شود هم آهنگی برنامه تربیتی پدر و مادر است. هیچ چیز در ناهنجاری خلقی کودک به مقدار ناهماهنگی رفتاری والدین تأثیر نامطلوب ندارد.

دوشنبه 15/7/1392 - 18:19 - 0 تشکر 664423

بهترین پدر و مادران کسانی هستند که حُب فرزند را از حساب تربیت جدا کنند.
فرزند خود را صمیمانه دوست بدارند ولی با چشم واقع بین عقل، صفات ناپسند کودک خویش را ببینند و جداً به اصلاح و تربیت او قیام کنند.

والدین در پاکی و طهارت محیط خانه بکوشند.کودکانی که در محیط بی عفتی و شرایط مهیج شهوت تربیت می شوند پس از بلوغ به عوارض مختلف روحی و انحراف اخلاقی و عقده های روانی دچار خواهند شد.

در خانواده ای که اساس پرورش بر پایه تعالی روانی و عشق به کمال استوار است، در خانواده ای که هدف تربیت ایجاد شایستگی و صلاحیت درکودکان است، آنجا سخن از تهدید و مجازات نیست. والدین آشنا به حقایق تربیت به شخصیت کودکان تکیه می کنند و با استفاده از غریزه عشق به کمال آنان را امیدوار می نمایند و آزادانه به فعالیت تشویقشان می کنند.

ایمان به خداوند که خود احیاء بزرگترین وجدان فطری بشر است آثار و نتایج مهمی در زنده کردن سایر فطریات اخلاقی و سجایای انسانی دارد و می تواند همه آنها را با بهترین وضعی از قوه فعلیت آورد. پدران و مادران بدانند که ایمان به خداوند دو اثر مهم دارد اول آنکه بزرگترین واقعیت روحانی یعنی فطرت توحیدی را احیا می کند و دیگر آنکه کلیه سجایای انسانی در ظل عمل به دستورات الهی جامه عمل بپوشاند. اظهار مهر و محبت به فرزندان بسیار ضروری و لازم است. ولی شکل آن در مقاطع مختلف سنی فرق می کند.

دوشنبه 15/7/1392 - 18:20 - 0 تشکر 664424

درکودکی با بوسیدن و نوازش، در نوباوگی با او هم بازی شدن، در نوجوانین احترام به وی و در جوانی او را مشاور خود قرار دادن است.

خداوند دوست دارد که میان فرزندان خود حتی در بوسیدن آنها به عدالت رفتار کنید.

برای آنکه پدر و مادر توفیق پرورش فرزندانی صالح با آینده ای روشن را داشته باشند، باید با اصول تعلیم تربیت آشنا شده و از تجربیات والدینی که توانسته اند فرزند شایسته به جامعه تحویل دهند بهره گیرند.

یکی وظایف مهم والدین پر کردن اوقات فراغت فرزند است. این مسئولیت باید بگونه ای انجام گردد که ضمن بهره گیری مفید از این اوقات به شادابی و طراوت روحی فرزند افزوده و او را برای امور جدی تر بعدی آماده نمود.

پدران و مادران برای انتخاب دوست باید به فرزندان خودمعیار بدهند و آنان را با خصوصیات دوست خوب و معاشر بد آشنا سازند.


دوشنبه 15/7/1392 - 18:23 - 0 تشکر 664425

به خصوص به آنها بگویند یکی از نشانه های بارز رفیق خوب آن است که آدمی را از کارهای ناروا باز دارد.

برخی از والدین متأثر از سنت های غلط اجتماعی یکی از فرزندان را بیشتر مورد محبت قرار می دهند و بهداشت روانی فرزندان دیگر را به خطر می اندازند. این تبعیض ناروا اسباب ایجاد ناامنی در ساختار خانواده را فراهم می کند.

پدر و مادر باید از کتک زدن و اهانت کردن به فرزند جداً اجتناب کنند و با اعمال خشونت بذر سختگیری و انتقام را در روان او نیفشانند.

فردی که در دوران کودکی تنبیه بدنی می شود، در واقع روش سلطه پذیری و سلطه گری را یاد می گیرد.

از لوازم اساسی تربیت، اغماض و چشم پوشی از خطائی است که فرزند از انجام آن نادم و پشیمان است.


دوشنبه 15/7/1392 - 18:25 - 0 تشکر 664426

والدین معذرت خواهی فرزند را که اظهار ندامت و پشیمانی می کند بپذیرند و راه جبران خطا را برای او هموار سازند.


گاهی رفتار والدین با گفته هایشان مغایرت دارد مثلاً اینکه فرزند خود را به راستگویی توصیه می کنند ولی در مقام عمل گاهی از اوقات دروغ می گویند، آیا کودک در چنین حالتی راستگو می شود یا دروغ گو؟ واضح است که کودک درتناقض بین عمل و گفتار والدین نهایتاً دروغگوئی را می آموزد و مرتکب دروغ می شود.

خشنوت و شدت عمل آثار نامطلوبی در تربیت کودکان به خصوص نوجوانان بر جای می گذارد.


خشنونت والدین محیط خانه را از صمیمیت ، هممدلی، وحدت و هماهنگی تهی می کند. اگر چه ممکن است خشنونت و دیکتاتوری اثرات مطلوب آنی وکوتاه مدت در پی داشته باشد ولی به تجربه ثابت شده است که پس از مدتی تحمل خشونت و شدت عمل والدین برای فرزندان عادی شده و تأثیر خود را از دست می دهد.

دوشنبه 15/7/1392 - 18:28 - 0 تشکر 664427

والدین آگاه به هیچ وجه پسر را بر دختر و یا بالعکس ترجیح نداده و همانطور که از آموزه های دینی استفاده می شود پسران را به عنوان « نعمت» و دختران را به عنوان « رحمت» می نگرند. و هیچگاه مصائب، سختی ها، شادیها و نعمتها را که هر کدام علت خاصی داشته اند را به تولد و وجود فرزندان نسبت نمی دهند.

یکی از آفات تربیت صحیح سوء ظن است هیچگاه نباید براساس گمان حکمی صادر نمود و بر اساس آن موضعی گرفت. چه بسا بسیاری از گمان ها باطل و بی اساس باشند.بر عکس باید بنا را بر حُسن ظن گذاشت مگر از شواهد و قرائن قطعی عکس آن ثابت گردد.

چه خوب است در کانون تربیتی خانه روحیه عذرخواهی و عذر پذیری رواج یابد.

کسی که خطا کرده عذرخواهی را موجب کوچک نمودن خویش ندارند و کسی که از وی معذرت خواهی می شود قبول عذر را حرکتی الهی، معنوی و پراجر بداند.

اگر در کانون تربیتی خانه و خانواده حق محوری ملاک باشد نه خود محوری و خودسالاری، همه مشکلات حل می شوند. اگر همه تسلیم حق و حقیقت باشند و خدا را بر خویش سالار کنند مشکلی باقی نمی ماند.


دوشنبه 15/7/1392 - 18:29 - 0 تشکر 664428


کودک از بدو تولد تا سنین بلوغ ، مراحل مختلف تکامل را می گذراند، والدین در این ایام باید بسیار دقت کنند تا کودک با روحیه ای سالم این مرحله را بگذراند جلوی کنجکاوری کودکان را نباید گرفت، هر بچه ای به طور متوسط از قابلیت درک برخوردار است و می-تواند مسائل گوناگونی را به ذهن بسپارد، طفلی که تنبیه می شود از پرس و جو و کنجکاوی باز می ماند و در نتیجه به موجودی غیر فعال و کودن کند ذهن مبدل می شود مجرمی که از ارتکاب جرم احساس ندامت می کند و در برابر قانون خود را ضعیف و مقهور می بیند. برای تبرئه خود به انواع حیله ها متوسل می شود و تا آنجا که بتواند دروغ می گوید.

کودکان مجرم نیز عینا همین نیرنگ را به کار می برند، باید توجه داشت که با هر عمل خلافی که از اطفال سرمی زند نباید عرصه را بیش از حد بر
آنها تنگ کرد. اغماض و مسامحه گاهی به مراتب کار سازتر است.

به فرزندانمان روحیه گذشت را بیاموزیم، آنها را از صفت زشت قُدی و یک دندگی بر حذر بداریم. اگر آنها با منش آشتی ناپذیری بار بیایند، در زندگی مشترک خود، حتی در فعالیت های اجتماعی خویش با مشکلات بزرگی مواجه خواهند شد و نتیجاً تنها و منزوی خواهند گردید.

یکی از بهترین وسائل پرورش صحیح عواطف کودکان، نوازش کودک و ابراز مهر و محبت نسبت به اوست.

همانطور که کودک فطرتاً به غذا و آب و هوا و خواب احتیاج دارد، به محبت و نوازش نیز محتاج است محبت مطبوع ترین غذای روان کودکان است.


دوشنبه 15/7/1392 - 18:32 - 0 تشکر 664429


اطفالی که بیش از اندازه مورد مهر و نوازش واقع می شوند، لوس و از خود راضی بار می آیند و در طول ایام حیات به خصوص در مواقع برخورد با مشکلات زندگی، به سختی دچار احساس حقارت و پستی می شوند.

هدف تربیت صحیح آن است که کودک برای زندگی توام با سعادت و خوشبختتی ساخته شود.

زندگی سراسر مبارزه و مشکلات است، در راه زندگی، پستی ها، بلندی ها و شکستها و مصیبت ها، بسیار است مربی لایق کسی است که جسم و جان کودک را به خوبی پرورش دهد و او را برای مبارزه و مقاومت در صحنة پرفشار زندگی مجهز نماید.

فرزندان را صددرصد به خود متکی و وابسته نکنیم، چرا که اعتماد به نفس را از آنها سلب کرده و لذا قدرت زندگی بدون پشتوانه و مستقل را از دست می دهند.

لازم است پدران و مادران مردم را احترام نمایند و بدین وسیله درس ادب و فروتنی را به فرزندان خویش بیاموزند و آنان را از تکبر و تبختر که بزرگترین زمینه سقوط اخلاقی است محافظت نمایند.


دوشنبه 15/7/1392 - 18:35 - 0 تشکر 664430

والدینی که در برابر ظلم ظالمان سکوت کرده و در جهت احقاق حقوق حقه خویش اقدام نمی کنند. ناخودآگاه به فرزند خویش درس ذلت پذیری و سلطه ظالم را می دهند. به فرزند خویش بیاموزیم که ظالم و مظلوم به یک مقدار در پیشگاه خداوند مسئولند. والدین با نگرش نقد گرایانه برتوفیقات و شکست های زندگی خویش درس نیکوی محاسبه اعمال را به فرزندان خود بیاموزند.


هنرمندانه ترین شیوه در تربیت نیکوی فرزندان از آنِ والدینی است که دست بچه های خود را در دست خداوند بگذارند و با تعلیم علمی و عملی آموزه های دینی کبوتر وجود آنها در فضای بیکران معرفت به پرواز درآورند.

بخشش و تفضل هیچ پدری به فرزندش بهتر از عطیة ادب و تربیت پسندیده نیست.

کودکان را دوست بدارید و با آنان عطوف و مهربان باشید. وقتی به آنها وعده ای می-دهید حتماً به آن وفا کنید.

از محبت های بزرگی که والدین به فرزندانشان می کنند دعای خیر برای اوست، معصوم فرمودند دعائی که پدری برای فرزندش می کند همانند دعائی است که پیامبری در حق امتش می کند، هم چنین است دعای مادر برای فرزندش.


دوشنبه 15/7/1392 - 18:37 - 0 تشکر 664431

یکی از علل دروغگویی فرزندان، تکالیف سنگین، بر آنها تحمیل نمودن و توقع بیش از طاقت از آنان داشتن است.

پدران و مادرانی که فرزندان خود را احترام نمی کنند و با رفتار زشت و ناپسند خود آنان را توهین و تحقیر می نمایند، نمی توانند فرزندان ارزنده و با شخصیت تربیت کنند.

احترام به کودک، فرزند را با استقلال اراده و اعتماد به نفس بار می آورد، از او یک انسان با شخصیت می سازد، کودکی که از اول ارزش خویش را درک می کند، روزی که بزرگ شد یک عضو مستقل اجتماع است، خود را زبون و فرمایه نمی بیند، پستی و حقارت در حریم فکر او راه ندارد.

کسی که کودکی دارد باید در راه تربیتِ او خود را تا سر حد طفولیت و کودکی تنزل دهد.

لازم نیست هر خطای فرزند را به رُخش بکشیم آنگاه که می بینیم او به خاطر اشتباهی که کرده متنبه و سربه زیر است ما هم خود را به تغافل بزنیم، گوئی متوجه مسئله ای که رخ داده نیستیم.از پرخاشگری با فرزندان به شدت پرهیز کنیم، یکی از نکات ناروائی که روی بچه ها را به والدین باز می کند همان تندی در کلام است. به جرأت می توان گفت هیچ چیز در حرمت شکنی والدین به اندازه پرخاشگری نیست.


برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.