مدیر عامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری مشهد گفت:شهر مشهد تنها دارنده خوشه صنعتی بازیافت در منطقه است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شهرداری مشهد، علی نجفی با بیان این مطلب افزود: در حال حاضر در شهر مشهد کارخانه های بازیافت کاغذ، پلاستیک، لاستیک، آسفالت، زباله های تر(کمپوست) ضایعات الکترونیکی جای گرفته است که در گام بعدی کارخانه بازیافت لیوان های یکبارمصرف(PLS) با توجه به تفکیک مواد پلیمری و با شناسایی نوع بسته بندی ایجاد خواهد شد.
وی ادامه داد:در حال حاضر فرآیند مصرف با توجه به فرهنگ عمومی تغییر پیدا کرده است به گونه ای که حرکت مصرف به سمت استفاده از ظروف یکبار مصرف است.
نجفی در خصوص اهمیت بازیافت گفت: با توجه به اینکه در حال حاضر با کمبود منابع روبه رو هستیم مصرف زیاد نه تنها باعث اتمام منابع می شود بلکه از طرفی دیگر محلی برای دفن زباله باقی نمی ماند بنابراین فرایند بازیافت نه تنها در حفظ منابع مهم است بلکه باعث حفظ محیط زیست نیز می شود.
وی تصریح کرد:در حال حاضر 1700 تن زباله روزانه در سطح شهر تولید می شود که 1200تن از آن ناشی از فعالیت انسانی است و بین 30 تا 35درصد از آن زباله های خشک هستند که امکان بازیافت آن ها وجود دارد. نجفی با اشاره به اینکه روزانه 400تن از زباله شهرمشهد بازیافت می شود گفت:در فرایند بازیافت مسایل زیست محیطی اهمیت بالاتری نسبت به مسایل اقتصادی دارد.
وی در خصوص زباله های تولید شده توسط اصناف نیز گفت: با توجه به اینکه بخش قابل توجه ای از محصولات اصناف در بسته بندی های پلاستیکی است حجم زیادی از زباله ها توسط واحد های صنفی ایجاد می شود که در همین راستا اصناف باید سطل زباله هایی در داخل واحد صنفی خود تعبیه کنند.
مدیرعامل سازمان مپ تصریح کرد:در حال حاضرجمع اوری زباله های قابل بازیافت از درب منازل به صورت هفتگی انجام می شود.
وی در خصوص افرادی که زباله های سطح شهر را به منظورسودجویی جمع آوری می کنند گفت:براساس ماده 16 قانون مدیریت پسماند این افراد از 50 هزار تومان تا 10 میلیون تومان جریمه خواهند شد و علاوه بر این گشت هایی نیز در سطح شهر بر این موضوع نظارت دارند. در ادامه نجفی در خصوص ساماندهی پسماند های پزشکی گفت:طبق ماده هفت قانون مدیریت پسماندجمع آوری پسماند ها به غیر از پسماند های صنعتی ویژه(عفونی)به عهده شهرداری ها است .
وی اضافه کرد: با توجه به اینکه امکانات مراکز درمانی در خصوص جمع آوری،حمل و بازیافت پسماند های عفونی کامل نیست طبق تعامل شهرداری مشهد با دانشگاه علوم پزشکی مشهد و سازمان نظام پزشکی در سال 89در حال حاضر زباله های کلیه بیمارستان ها وقسمتی از درمانگاه ها و مطب های سطح شهر مشهد با ماشین های مخصوص جمع آوری می شود.
نجفی در خصوص پسماند های مطب پزشکان گفت: در سال 88 از سه هزار مطب موجود در سطح شهر مشهد 700 تحت پوشش جهت جمع آوری زباله های عفونی بوده ا ند اما در حال حاضر این مقدار به 117 مطب رسیده است. وی ادامه داد: سازمان مپ در خصوص جمع آوری زباله مطب ها هزینه های زیادی را انجام داده است اما 70 درصد مطب ها در خصوص هزینه جمع اوری زباله هایشان به سازمان مپ بدهکار هستند.
همچنین نجفی خاطرنشان کرد: سازمان مپ از سال 86 در راستای افزایش سطح خدمات مکانیزه وکاهش اثرات منفی در زمان برف و یخبندان دستگاه های نمک پاش و برف روب خریداری کرده است.
وی افزود: همچنین این سازمان جهت جلوگیری از گرد و غبار در زمان یخ بندان به جای شن از نمک و آب نمک استفاده می کند. وی افزود:همچنین از شش دستگاه کانال شوی مکانیزه نیز برای کاهش آب گرفتگی ها سطح شهر استفاده می شود.