شهریور 93
* «ثبت ملی یک بنا برای دومینبار! » ساختمان تاریخی «انتقال خون» که متعلق به خاندان «اتحادیه» است، در چهارم شهریور با تأیید مدیرکل میراث فرهنگی استان تهران بار دیگر برای ثبت در فهرست آثار ملی کاندیدا شد تا این بنا برای به سروسامان رسیدن، خوشبختتر از دیگر بناهای تاریخی، دست کم در تهران باشد. هر چند براساس اسناد موجود، ساختمان این بنا در حدود سه دهه اول قرن حاضر توسط خاندان اتحادیه با مشاوره معماران فرانسوی ساخته شد و 13 سال پیش در فهرست آثار ملی به ثبت رسید.
* هشتم شهریورماه نیز «پروژه میدان مشق، بار دیگر در دستور کار» قرار گرفت.
معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در این رابطه بر لزوم پیگیری مصوبه هیئت دولت برای تبدیل محدوده میدان مشق به یک منطقه فرهنگی - موزهای تأکید کرد.
طالبیان با بیان اینکه مصوبات مربوط به میدان مشق، بار دیگر در برنامه دولت قرار گرفته است، گفت: باید در دولت «تدبیر و امید» تدبیری اندیشیده شود تا این مصوبه هرچه زودتر اجرایی شود. همچنین در برنامه ششم توسعه مشخص شده است که میراث فرهنگی باید فراگیر و پیشتاز در امر توسعه باشد و موزه ملی ایران نقش ویژهای در این زمینه داشته باشد.
* چهارشنبه ۱۲ شهریور «درهای دارالفنون در سکوت باز شد»؛ بنایی تاریخی و ارزشمند که هر از چند گاهی دستی بر سر و روی آن کشیده میشد اما سالها منتظر دستی بود تا با پایان یافتن مرمتها، توان گشودن این بنای تاریخی را که از سالها پیش برنامههای مختلفی برایش دیده بودند، داشته باشد.
و سرانجام درهای دارالفنون تهران با برپا شدن «نمایشگاه دائمی سیر تاریخی آموزش و پرورش ایران» در آن، برای بازدید عموم مردم باز شد اما در سکوت خبری!
* ۱۵ شهریور «ارگ سریزد برنده رقابت یونسکو شد». پروژهی مرمت «ارگ سریزد» جایزه ممتاز «رقابت حفاظت از میراث فرهنگی آسیا و اقیانوسیه» را از آن خود کرد. در این جایزه 14 پروژه از ۱۰ کشور مانند افغانستان، ایران، نیوزیلند و تایلند بهعنوان پروژههای منتخب رقابت حفاظت از میراث فرهنگی آسیا - اقیانوسیه یونسکو معرفی شدند که در نهایت، پروژه مرمت «ارگ سریزد» جایزه ممتاز این رقابت را به خود اختصاص داد.
جایزه ممتاز میراث آسیا و اقیانوسیه یونسکو به پروژه مرمت «ارگ سریزد» واقع در استان یزد، بهدلیل نقش بخش خصوصی در حفاظت از مجموعه تاریخی کویری و همزمان با آن، تأثیر قابل توجه بر وضعیت اقتصادی - اجتماعی مردم محل با توجه به ایجاد فرصت و اشتغالزایی تعلق گرفت.
* شنبه ۲۹ شهریور «ترمز قطار تخریب در قزوین کشیده شد». برای این اقدام کمیته تخصصی بافتهای تاریخی شورای عالی معماری و شهرسازی با احداث خیابان انصاری شرقی در قزوین بهشکل صد درصد مخالفت کرد.
حدود نیمقرن پیش، عملیات اجرایی احداث بلوار شهید انصاری شرقی در قزوین به قول مسئولان شهری، بهعنوان یک پروژه بزرگ، کار خود را آغاز کرد اما حالا ادامه این پروژه در قزوین با مخالفت کامل مسئولان سازمان میراث فرهنگی کشور مواجه شده است، چراکه این اقدام باعث چندپاره شدن بافت تاریخی قزوین میشود. هر چند این رای ترمز قطار تخریبها در بافت تاریخی قزوین را به طور کامل نکشید و متاسفانه گاهی اوقات در بخشهایی از بافت تاریخی قزوین مانند ساخت پارکینگ روی لایههای شهر تاریخی قزوین و کنار کاروانسرای «سعدالسلطنه» هنوز ادامه دارد.
*در این روز یک اتفاق دیگر هم رخ داد. پس از پایان جشنواره تئاتر عروسکی در 29 شهریور، سکوت در بنای تاریخی «تئاترشهر» با سر و صدای بیل و کلنگ شکسته شد. هر چند از این اتفاق، کسی بیرون از مجموعه خبر نداشت و ابهامات زیادی با توجه به اطلاع نداشتن اداره میراث فرهنگی استان تهران از این قضیه وجود داشت اما برخی نیز معتقد بودند این اقدام در کل، اتفاق موثری برای نتیجه دادن پیگیریها و ساماندهی این بنای تاریخی بود که سال 84 در فهرست آثار ملی به ثبت رسید.