Anti Anxiety Medications:
داروهای ضد اضطراب یا همان Anti Anxiety Drugs برای درمان اختلال های اضطرابی مانند GAD ،PanicAttack ، Phobias ، OCD و PTSD بکار می روند .
داروهای ضد افسردگی :
هم داروهای ضد افسردگی و هم داروهای ضد اضطراب برای درمان اختلال های اضطرابی استفاده می شوند .
طیف وسیعی از داروهای ضد افسردگی به همان میزان که برای درمان افسردگی مناسب هستند ، برای درمان اختلال هال اضطرابی هم مناسب اند.
اولین دارویی که برای درمان OCD استفاده می شد یک داروی ضد افسردگی سه حلقه ای به نام Clomipramine بود. داروهای گروه SSRIs ( مهار کننده های انتخابی با جذب سروتونین ) مانند Fluoxetine ( Prozac ) ، Fluvoxamine (Luvox ) ، Paroxetine و Sertraline نیز اخیرا برای دارمان OCD ( اختلالات وسواس – اجباری ) استفاده می شوند .
از Paroxetine همچنین برای درمان Social phobia ، GAD ، Panic Attack و PTSD نیز استفاده می شود
داروهای ضد اضطراب ( Anti Anxiety ) را می توان به سه دسته تقسیم کرد :
دسته Benzodiazepines :
این دسته از داروهای ضد اضطراب می توانند در مدت زمان کوتاهی علائم بیماری های Anxiety Disorders را از بین ببرند . از دیگر مزایای این داروها عوارض جانبی نسبتا کم آنها ست .که شامل خواب آلودگی ، از بین رفتن تعادل و هماهنگی ، خستگی ، کم کردن توان ذهنی و گیجی می شوند .
این عوارص زمانی که فرد در حال رانندگی ویا کار با ماشین آلات است می توانند خطرناک باشند . این داروها عوارض جانبی دیگری نیز دارند که نادر هستند .
اثر بخشی این داروها برای مردم مختلف ، متفاوت است . از این گروه داروها ممکن است 2 تا 3 بار در طول روز استفاده شوند .در بعضی موارد یک عدد آنها در طی روز کافی است و یا حتی ممکن است تنها در مواقعی که به آنها نیاز است مصرف شوند و از دستور خاصی پیروی نکنند .
گفتنی است که از مصرف نوشیدنی های الکلی و این داروها بصورت همزمان باید خودداری کرد چراکه واکنش الکل با Benzodiazepines می تواند جان فرد را به خطر بیاندازد .
بیمار ممکن است به مصرف طولانی مدت این داروها نسبت به آنها مقاوم شود و نیاز به مصرف دوز بیشتری داشته باشد . این داروها اعتیاد آور هستند به همین دلیل Benzodiazepines معمولا برای دوره های کوتاه مدت تجویز می شوند . و یا ممکن است فقط در مواقعی که فرد دچار استرس می شود از آنها استفاده کند .البته باید گفت بعضی از بیماران برای درمان نیاز به مصرف طولانی مدت Benzodiazepines را دارند .
قطع مصرف Benzodiazepines می تواند با عوارضی مانند استرس ، بی ثباتی ، سردرد ، سرگیجه ، بی خوابی ، از دست دادن میل جنسی و حمله های ناگهانی همراه باشد . از آنجا که این علائم به علائم Anxiety Disorders بسیار شبیه هستند ممکن است تصور شود با قطع دارو بیماری باز گشته است .
رایج ترین داروهای گروه Benzodiazepines شامل Clonazepam (Klonopin) ، Alprazolam (Xanax) ، Diazepam و Lorazepam می باشند .
Buspirone:
این دارو به غیر از داروهای گروه Benzodiazepines تنها دارویی است که صرفا برای درمان Anxiety Disorders استفاده می شود .
بوسپیرون بر خلاف Benzodiazepines برای مهار کردن اضطراب نیاز به زمان دارد و حداقل باید 2 هفته مصرف شود تا تاثیرات خود را نشان دهد . بنابراین نمی توان از این دارو هر جا که احساس شد استفاده کرد بلکه باید طبق دستور ، منظم و پیوسته مصرف شود .
دسته Beta-Blockers :
این گروه از داروها اغلب برای درمان مشکلات قلبی و فشار خون بالا استفاده می شوند . در بعضی موارد این داروها برای کنترل استرس در زمانی که فرد در موقعیت های استرس زا مانند سخنرانی ویا قرار ملاقات قرار می گیرد استفاده می شوند . Propranolol از رایج ترین داروهای این گروه است .
در اینجا به توضیح مختصر برخی از داروهای ضد اضطراب می پردازیم . چون داروهای ضد افسرگی نیز می توانند اثر آرام بخش داشته باشند نام آنها نیز در اینجا آورده شده :
Elavil و Pamelor:
این داروها برای درمان مشکلات روانی و وضعیت های خاص آن مانند افسردگی تجویز می شوند . این دو دارو وضعیت فرد را بهبود بخشیده و به شخص احساس بهتری می دهند و انرژی بیمار را افزایش می دهند . این داروها جز دسته ای از داروها به نام Tricyclic Antidepressant ( داروهای ضد افسرگی سه حلقه ای ) قرار می گیرند .
Trazodone:
این دارو برای درمان افسردگی استفاده می شود و کنترل کننده هورمون سروتونین که نوعی انتقال دهنده عصبی در مغز است ، می باشد .
Fluoxetine :
فلوکستین یک مهار کننده انتخابی با جذب سروتونین (SSRIs) است و برای درمان افسردگی ، Panic Attack ، اختلال وسواس اجباری (OCD) ، برخی از اختلال های خورد و خوراک (Bulimia) و همچنین اختلال های شدید قبل از قاعدگی زنان استفاده می شود .
Buspirone:
این دارو برای درمان اضطراب استفاده می شود . بوسپیرون به بیمار احساس آرامش و نگرانی کمتر می دهد . این دارو به کاهش وحشت زدگی و کج خلقی و کنترل علائمی مانند بی خوابی ، عرق ریختن و احساس سنگینی در قفسه سینه می شود . بوسپیرون به وسیله تاثیر گذاری روی انتقال دهنده های عصبی در مغز عمل می کند .
Alprazolam:
این دارو برای درمان علائم اضطراب و ترس توام با Panic Disorders استفاده می شود . Xanax جزء Benzodiazepines است که روی سیستم مرکزی اعصاب تاثیر می گذارند و باعث آرامش می شوند . این دارو با بالا بردن میزان برخی مواد شیمیایی طبیعی در بدن مانند GABA عمل می کند . ( GABA نوعی آمینواسید در سیستم مرکزی اعصاب است . عملکرد این آمینواسید مانند جذب کننده های انتقال دهنده های عصبی است ) .
Duloxetine :
این دارو برای درمان افسردگی و اضطراب های شدید استفاده می شود . به علاوه از این دارو برای از بین بردن دردهای عصبی در بیماران دیابتی استفاده می کنند . همچنین از Duloxetine برای درمان درد ناشی از Fibromyalgia ( درد ماهیچه ) نیز استفاده می شود .
Hydroxyzine:
از این دارو برای درمان کوتاه مدت ناآرامی و تنش که ممکن است با اختلال های روانی همراه باشند استفاده می شود . این دارو همچنین برای درمان خارش ناشی از آلرژی و موارد مشابه به کار می رود . همچنین ممکن است برای آرام کردن بیمار قبل و بعد از عمل جراحی از این دارو استفاده شود .
Imiprmine:
از این دارو برای درمان افسردگی و همچنین درمان شب ادراری در کودکان استفاده می شود . Imiprmine در درمان افسردگی باعث بهبود وضعیت روانی و رفع مشکلات بی خوابی ، افزایش میل جنسی و افزایش انرژی بیمار می شود .
Escitalopram :
این دارو یک داروی ضد افسردگی و جزء SSRIs ( مهار کننده های انتخابی با جذب سروتونین ) می باشد که برای درمان افسردگی و اضطراب به کار می رود . مصرف این دارو باعث می شود بیمار احساس بهتری داشته باشد و انرژی را افزایش می دهد و باعث کاهش حالات عصبی بیمار می شود .
Citalopram :
یک داروی ضد افسردگی و جزء SSRIs محسوب می شود و مصرف آن انرژی بیمار را افزایش می دهد .
Paroxetine :
یک داروی SSRIs می باشد که برای درمان افسردگی ، Panic Attack ، اختلال وسواس اجباری (OCD) ، Anxiety Disorder ، PTSD و درمان اختلال های قبل از قاعدگی زنان استفاده می شود .
Clonazepam :
کلونازپام برای درمان حملات ناگهانی و Panic Attack استفاده می شود . این دارو جزء Benzodiazepines است که روی سیستم مرکزی اعصاب اثر می گذارد و باعث آرامش می شود .
Mirtazapine :
میرتازاپین برای درمان افسردگی تجویز می شود و باعث بهبود وضعیت روانی فرد می شود . ابن دارو انتقال دهنده های عصبی را در مغز متعادل می کند .
Sertraline :
از این دارو برای درمان افسردگی ، Panic Attack ، اختلال وسواس اجباری ، PTSD ، Social phobia و اختلال های پیش از قاعدگی زنان استفاده می شود . این دارو جزء SSRIs می باشد .
Diazepam و Oxazepam:
دیازپام و اگزازپام برای درمان اضطراب و به عنوان داروهای کمکی برای ترک الکل و همچنین برای درمان حملات ناگهانی ( مانند صرع ) تجویز می شوند . دیازپام برای گرفتگی عضلات نیز استفاده می شود . هر دو داروی فوق جزء Benzodiazepines هستند که روی سیستم مرکزی اعصاب اثر می گذارند و باعث آرامش می شوند .
Venlafaxine :
یک داروی ضد افسردگی و جزء SNRI ها طبقه بندی می شود . این دارو با جذب سروتونین و نوراپی نفرین که دو انتقال دهنده عصبی هستند باعث درمان افسردگی و اضطراب می شود . مصرف این دارو باعث کاهش حالت های عصبی و بهبود وضعیت روانی و افزایش انرژی می شود . ( تفاوت SNRIها با SSRI ها در این است که SNRI ها هم سروتونین و هم نوراپی نفرین را جذب می کنند اما SSRI ها تنها سروتونین را جذب می کنند )
Lorazepam :
لورازپام برای درمان استرس استفاده می شود و جزء Benzodiazepines طبقه بندی می شود .
Flurazepam:
این دارو برای درمان کوتاه مدت بیمارانی که دچار Insomnia ( بی خوابی ) هستند استفاده می شود . فلورازپام معمولا برای 7 الی 10 روز تجویز می شود و به سریع تر خوابیدن و کاهش دفعاتی که بیمار در طول شب از خواب بیدار می شود کمک می کند . همچنین مصرف ابن دارو ممکن است مدت زمان خواب را افزایش دهد . فلورازپام از جمله داروهای مسکن و خواب آور است .
Chlordiazepoxide :
این دارو برای درمان اضطراب و ترک مشروبات الکلی استفاده می شود . همچنین از این دارو برای از بین بردن استرس قبل و بعد از عمل جراحی ممکن است استفاده شود . این دارو جزء Benzodiazepines طبقه بندی می شود .
Clorazepate :
از این دارو برای درمان اضطراب ، ترک الکل و درمان حملات ناگهانی استفاده می شود و جزء Benzodiazepines طبقه بندی می شود .