داشتن یک شغل کمک می کند که طیف وسیعی از سلسله نیازهای ما ، از نیازهای فیزیولوژیکی (مانند نیاز به آب و غذا) گرفته تا نیازبه خود شکوفایی برآورده شود .
متاسفانه وجود باورهای محدود کننده در جامعه ما نظیر “یافتن هر شغلی نیازمند آن است که مدرک دانشگاهی داشته باشید ؟ ” سبب شده است بسیاری از مشاغل با درآمد خوب پشت دیوار ذهنی مدرک دانشگاهی پنهان شود و دیده نشود . در صورتی که واقعیت بر مبنای باورهای محدود کننده ما بنا نشده است و داشتن بسیاری از شغل های مناسب با در آمد کافی اصلا به مدرک دانشگاهی نیاز ندارد .
آنچه درباره این مشاغل مهم و ضروری است داشتن کمی تخصص ، مهارت و صد البته تجربه است تا هم درآمد عالی داشته باشید و هم به عنوان یک فرد موفق شناخته شوید . یک فرد دارای مدرک تحصیلی فرآیند نظری را در دانشگاه ها می آموزد و برای تکمیل تخصص و به دست آوردن مهارت عملی و تجربه کافی به ناچار باید به کارآموزی بپردازد. در بسیاری از رشته ها به خصوص رشته های فنی اگر فرد دانشگاه رفته تجربه کار در بازار را نداشته باشد مدرک او به هیچ وجه اشتغال او را تضمین نمی کند.
صاحب کاران به فردی که کار بلد است شغل می دهند نه به شخصی که فقط مدرک خشک و خالی دارد. پس به خاطر داشته باشیم مهم ترین اصل برای داشتن شغل مناسب و دلخواه مان آموختن هنر و فنون و ریزه کاری های مربوط به آن شغل است و باید در طول دوره کارآموزی مهارت عملی ما تا حد نیاز بازار افزایش پیدا کند و تجربه کافی را در آن زمینه خاص به دست آوریم .
مجله موفقیت نوشت: با پیشرفت روز افزون فناوری و تغییر دائمی ذائقه جامعه، به روز نگه داشتن اطلاعات و فنون شغلی جزو الزامات غیر قابل انکار است. هیچگاه نباید به مهارت و تخصص خود مغرور شویم و خود را از یادگیری چیزهای جدید بی نیاز بدانیم و باید تلاش کنیم همواره در زمینه شغلی خود به روز باشیم و با چاشنی خلاقیت و نوآوری حتی در هر روز ، مهارتی متفاوت و جامعه پسند را بیاموزیم. همان طور که گفته شد واقعیت بر مبنای باورهای محدود کننده ما بنا نشده است. اگر این باور در شما وجود دارد که ” ابتدا باید به دانشگاه بروی ، درست را تمام کنی و بعد به جست وجوی شغل بپردازی ! ” باید بدانید که واقعیت این گونه نیست !
بیشتر کسانی که موفق شده اند به مدارج بالاتر دانشگاهی دست پیدا کنند و در عین حال شغلی عالی در جامعه به دست آورند اغلب به طور پیوسته درس نخوانده اند بلکه در کنار کار کردن به ادامه تحصیل نیز پرداخته اند !
در ادامه به فهرستی از مشاغلی که درآمد خوبی دارند و به مدرک دانشگاهی نیازی ندارند نگاهی می اندازیم: تعمیرکار تلفن همراه، خدمات کامپیوتری، تعمیر کار مکانیک خودرو، نقاشی و صافکاری خودرو، تراشکاری، کابینت سازی، تعمیرکار لوازم برقی و صوتی تصویری، خیاطی و عروسک سازی، گل سازی، پرورش قارچ، فیلم برداری و عکاسی از مجالس، پرورش بلدرچین، پرورش ماهی، نجاری، آهنگری و ... بسیاری از مهارت های اولیه این مشاغل را می توانید با گذراندن دوره های آموزشی سازمان فنی و حرفه ای بیاموزید.