اولین شرط یک ازدواج موفق برای فرزندان مان این است که ابتدا باید به فرزندان آموخت که پیش شرط ها و معیارهای مهم و اساسی زندگی مشترک خود را دریابند. البته به این علت که فرزندان قبلا تجربه اینچنینی نداشته و اطلاعات و آگاهی کافی در این زمینه ندارند، نمیتوانند وجوه مختلف یک زندگی ایده آل را بشناسند و اهمیت یک به یک آنها را درک کنند، به همین خاطر لازم است تا والدین هرکدام در جای خود نکات مهم و اساسی یک زندگی مشترک را صادقانه، صریح و بدون کاستی برای آنها متذکر و مزایا و معایب هرکدام را به روشنی یادآور شوند تا فرزندشان با آگاهی نسبی بتواند معیارهای خود را تقویت و هدایت کند.
برخی از نکاتی که در زندگی زناشویی زمینهساز یک زندگی ایدهآل و لذت بخش است و باید مورد توجه قرار بگیرد و بهتر است که جوانان به آن نظری داشته باشند، از این قرار است:
-عدماختلاف در عقاید مذهبی، فرهنگی و اجتماعی
-تراز تحصیلی و شغلی دو طرف ازدواج (بستگی به سلایق زن و شوهر دارد ولی باید مورد توجه قرار بگیرد) البته در این مورد دختران بهتر است از نظر همسرشان در رابطه با فعالیتهای اجتماعی و شغلی خود در زندگی مشترک آگاه شوند و در آن زمینه به توافق قطعی برسند.
- تمایل داشتن به علاقهمندیهای یکدیگر و پذیرفتن آنها
- شخصیت و فرهنگ خانوادگی و نحوه تفکر و نگرش والدین همسر
- انطباق برنامههای آینده و توافق در اجرای اهداف طرفین و تحمل عواقب آن می توند رکن مهم یک ازدواج موفق باشد. مثلا شاید دختری بعد از ازدواج قصد ادامه تحصیل دارد و همسر او در دوران نامزدی با این موضوع موافقت میکند اما با شروع زندگی مشترک، شروط و محدودیتهایی را برای تحقق این موضوع قائل میشود؛ مانند اینکه از تحصیل او در شهرهای دیگر یا دانشکدههای خاص جلوگیری میکند و یا از پرداخت هزینه آن خودداری میکند.
- توافق در موعد فرزندداری
- توقعات و خواستههای شخصی از یکدیگر
- محدودیتها و آزادیهایی که برای یکدیگر قائل میشوند.
- چگونگی کنترل بحران و وضعیتهای دشوار توسط طرف مقابل(که نیاز به بررسی و دقت، بدون اطلاع همسر دارد.)
- میزان عصبانیت و چگونگی کنترل آن و اینکه عصبانیت وی منجر به چه اتفاقاتی خواهد شد.
- عدالت و انصاف در رفتار و اعمال
- رعایت قوانین و حقوق دیگران
- میزان رعایت نکات اجتماعی و فرهنگی
- میزان انعطاف پذیری و از خودگذشتگی
- میزان ظرفیت انتقادپذیری و تغییر پذیری
- میزان توجه و حرف شنوی از پیشنهاد و خواستههای طرف مقابل در ازدواج از معیار های اساسی است
- پرستیژ و شخصیت رفتاری و گفتاری
- میزان منطق و درک قضایا
- اهمیت به نظافت و پاکیزگی شخصی و عمومی
- میزان اهمیت به وضعیت و پوشش ظاهری و نوع راه رفتن، نشستن و غذا خوردن
- میزان صبر و تحمل و بردباری
- نوع تصور و چگونگی رفتار در رابطه با خانواده همسر
- میزان توجه به سلامت و رفاه همسر و خانواده
- میزان تفاهم در مسائل اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و سیاسی
- اهمیت به نحوه زندگی پدر و مادر وی. به این علت که فرزندان در زندگی زناشویی اغلب پدر و مادر و نزدیکان خود را الگو قرار میدهند توجه به زندگی نزدیکان وی خالی از لطف نیست.
چگونگی برخورد با مشکلات، میزان سازگاری و تصور در مورد طلاق و یا ادامه زندگی و دیدگاه آنها در مورد طرف مقابل نکاتی است که ذهنیت فرد را تحتتأثیر خود قرار میدهد و لازم است که از آنها شناخت کافی به دست آورد.
-میزان و چگونگی ارتباط با جنس مخالف که این هم میتواند تحتتأثیر رفتار خانوادگی قرار بگیرد.
- میزان شرم و حیا و احترام به دیگران
- میزان حسادت، خساست و تفکر اقتصادی و مدیریت بحران و آینده نگری هم از نکات مهم و قابل توجهی هستند که برای داشتن یک ازدواج موفق باید مورد بررسی قرار بگیرند.
منبع مقاله: روزنامه همشهری
به نظر می رسد در یک ازدواج موفق توجه به نجابت و اصالت خانوادگی طرف مقابل خیلی اهمیت دارد. شما اگرخانواده های مختلف را مدتی مد نظر داشته باشید و رفتار و افکار اجمالی آنان را مورد ارزیابی قرار دهید به خوبی متوجه نفوذ فرهنگ خانوادگی در عمیق ترین لایه های هویت شخصیتی فرزندان خانواده می شوید به خاطر همین پیش از ازدواج باید در مورد هویت و اصالت خانوادگی طرف مقابل نیز تحقیق نمود.