• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 14564
تعداد نظرات : 49
زمان آخرین مطلب : 1281روز قبل
ایرانگردی

 


در آستانه بازگشایی مدارس برنامه‌های شهرداری تهران در قالب "استقبال از مهر" ابلاغ شد.

به گزارش روابط عمومی معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران، مجتبی دانشور با اعلام این خبر افزود: شهرداری تهران هر ساله به مناسبت ایام بازگشایی مدارس با هماهنگی آموزش و پرورش تهران، مجموعه گسترده ای از فعالیت های عمرانی، حمایتی، آموزشی و آیین های مربوط به آغاز سال تحصیلی جدید را در مدارس پایتخت اجرا می کرد تا دانش آموزان در یک فضای شاد و پرنشاط و همراه با آرامش به استقبال سال تحصیلی جدید بروند؛ اما امسال به دلیل شیوع ویروس کرونا و تغییرات ایجاد شده در آیین بازگشایی مدارس، دیگر امکان اجرای برنامه ها و فعالیت های فرهنگی-آموزشی همانند هر سال وجود ندارد، لذا با توجه به مصوبه سیصد و شانزدهمین جلسه شورای اسلامی شهر با عنوان "استقبال از مهر" و به منظور خدمت رسانی مطلوب به عموم شهروندان و به ویژه دانش آموزان؛ تلاش کردیم در بسترهای دیگر از جمله فضای مجازی این برنامه ها را دنبال کنیم.
مدیرکل آموزش های شهروندی شهرداری تهران عنوان داشت: با توجه به شرایط موجود و احتمال بازگشایی مدارس در برخی از مقاطع تحصیلی اقداماتی از قبیل برگزاری برنامه ها و دوره های آموزشی و مهارتی در بستر فضای مجازی، اهدای ماسک به تمامی مدارس ابتدایی دوره اول، ضدعفونی کلاس‌ها، حیاط مدرسه و سرویس‌های بهداشتی، بازپیرایی فضای بیرونی مدارس و احیای فضای سبز بیرونی و درونی مدارس، توسط ادارات آموزش های شهروندی و زیبا سازی مناطق، انجام خواهد گرفت.
وی در خاتمه اظهار داشت: فعالیت های استقبال از مهر امسال ضمن رعایت تمامی پروتكل‌های ستاد ملی كرونا و با به كارگیری ظرفیت‌های موجود در بازه زمانی ۱۲ تا ۱۵ شهریور انجام می‌شود.

چهارشنبه 12/6/1399 - 14:28
ایرانگردی

 


معاون امور اجتماعی و‌فرهنگی شهرداری منطقه سه ، از برپایی نمایشگاه عطر سیب از یازدهم تا پایان شهریور ماه در بوستان ملت خبر داد.
به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه سه: کاظم کمالی نسب در این خصوص گفت: در این نمایشگاه آثار مختلف فرهنگی و هنری شهروندان که حول محور واقعه عاشورا وجریان قبل وبعد از آن شکل گرفته به نمایش گذاشته شده است.
وی اذعان داشت: این آثار هنری در محصولاتی از جمله گرافیک ، تابلوهای نقاشی ،تصویر سازی ، ماکت ، معرفی کتاب ، کتیبه ، پرچم و... در دیواره هایی طراحی و در معرض نمایش شهروندان قرار دارد.
کمالی نسب افزود: در این نمایشگاه بخشی پیش بینی شده که شهروندان عزیز نیز می‌توانند با ارائه آثار هنری فاخر مرتبط ، کتیبه و پرچم‌هایی که در اختیار دارند در رونق بخشیدن‌به این نمایشگاه مشارکت داشته باشند .
این نمایشگاه از روز سه شنبه ۱۱ شهریور ماه افتتاح شد و نسبت به ارائه خدمت به شهروندان را آغاز نموده است

چهارشنبه 12/6/1399 - 14:24
ایرانگردی

 

طرح ساماندهی  کارواش های منطقه 2 با هدف کاهش آلودگی های زیست محیطی، صرفه جوئی در مصرف آب و رفع مزاحمت های ناشی از سد معبر اجرا می شود.

به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه2، علی اکبر کریمی پور، معاون خدمات شهری ومحیط زیست منطقه2 با اعلام این خبر گفت: به منظور ارتقای خدمات رسانی، افزایش رفاه حال ساکنین همجوار کارواش های سطح منطقه ، با هدف کنترل و کاهش آلاینده های ناشی از فعالیت های غیر اصولی این صنف، کارشناسان اداره ساماندهی از کارواش های سطح منطقه  شناسایی و طرح ساماندهی کارواش ها در دستور کار قرار دارد.

وی با اشاره به بازدید و نظارت مستمر کارشناسان اداره ساماندهی بر نحوه فعالیت کارواش ها  گفت : نحوه تامین آب مصرفی، جلوگیری از آلودگی زیست محیطی ، رفع مزاحمت های ناشی از فعالیت ،  جلوگیری از سد معبرصنفی ، عایق بندی صوتی ساختمان ، ایزولاسیون اتاق های مربوط به تجهیزات کمپرسور و پمپاژ آب از جمله مسائلی است که در بازدیدها مورد نظارت و کنترل قرار می گیرد.

وی افزود: در  این طرح پس از بازدید توسط کارشناسان، در صورت عدم رعایت اصول زیست محیطی ، بعد از طی مراحل قانونی به متخلفین رأی کمیسیون بند 20 ابلاغ می شود.

چهارشنبه 12/6/1399 - 14:22
ایرانگردی

 

 

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران گفت که جمع آوری جداگانه پسماندهای ماسک و دستکش از منازل نه لازم است نه امکان پذیر اما در صورت اصرار، وزارت بهداشت و سازمان حفاظت محیط زیست به عنوان متولیان امر به موضوع ورود کنند.

 

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران، صدرالدین علیپور روز گذشته در گفت و گو با رادیو سلامت در پاسخ به سوالی درباره اظهارنظر یکی از مسئولان سازمان حفاظت محیط زیست در مورد عدم برنامه ریزی شهرداری تهران برای جمع آوری جداگانه پسماندهای ماسک و دستکش از منازل گفت: به طور معمول، در شرایط بحرانی و سخت همه سعی می کنند به یکدیگر روحیه دهند و قدردان زحمات افرادی مثل پاکبان ها که به طور مداوم کار می کنند، باشند. در این میان گاهی اظهارات غیرکارشناسی مطرح می شود که نوعی دلسردی میان افرادی که به صورت شبانه روزی فعالیت می کنند، ایجاد می کند.

وی ادامه داد: از ابتدای شیوع ویروس کرونا، بسیاری از اصناف، ادارت و ارگان ها تعطیل یا شیفت بندی شدند، اما سازمان پسماند جز معدود سازمان هایی بود که مانند بیمارستان ها هیچ گاه تعطیلی نداشت و همکاران ما در تمام ساعات شبانه روز مشغول جمع آوری و ساماندهی پسماندهای عادی و پزشکی بودند. البته، این شرایط برای همکاران بخش پسماند پزشکی که در گرما با لباس های ویژه فعالیت می کنند، سخت تر است.

علیپور با اشاره به موضوع قدیمی پسماندهای بیمارستانی و مسئولیت وزارت بهداشت در این زمینه عنوان کرد: طبق قانون، مسئولیت پسماندهای پزشکی با وزارت بهداشت و مسئولیت نظارت با سازمان حفاظت محیط زیست است تا بر بی خطرسازی این پسماندها در محیط بیمارستان نظارت کنند. سازمان پسماند هم پس از طی این مراحل، زباله ها را جمع آوری، دفع و دفن می کند.

به گفته وی؛ شهرداری تهران پیش از شیوع ویروس کرونا هم به دلیل زیرساخت هایی که در اختیار داشت، حتی با پرداخت هزینه ای مضاعف بر آن چه بیمارستان ها پرداخت می کردند، در حوزه دفع و دفن پسماندهای پزشکی فعالیت می کرد.

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران به موضوع خرید ۵۰ خودروی ویژه حمل پسماندهای پزشکی در شرایط شیوع کرونا اشاره و عنوان کرد: با تمام مشکلات و سختی ها و چندین برابر شدن حجم کار، شهر در این مدت وضع نامرتبی نداشت و جمع آوری پسماندهای بیمارستانی حتی یک روز به تعویق نیفتاد.

علیپور در بخش دیگری از سخنان خود به اظهارنظر مربوط به جمع آوری جداگانه پسماندهای ماسک و دستکش پرداخت و گفت: ما تمام پسماندهای خانگی اعم از ماسک و دستکش را جمع آوری می کنیم و لزومی ندارد و اصلا امکان پذیر نیست که این نوع پسماند را جداگانه جمع کنیم. این پسماندها به عنوان پسماند غیرقابل بازیافت مستقیم در آرادکوه دفن می شوند.

وی با بیان اینکه در تجربه جهانی هم ماسک ها و دستکش های خانگی جدا جمع آوری نمی شوند، اظهار کرد: با این وجود، اگر پروتکل های وزارت بهداشت مبنی بر جمع آوری جداگانه است، وزارت خانه در این مورد راهکار اجرایی و عملی ارائه دهد و سازمان حفاظت محیط زیست هم به عنوان ناظر وارد عمل شود. ضمن اینکه دوباره تاکید می کنم از نظر قانونی مسئولیتی در مورد پسماندهای پزشکی بر عهده شهرداری نیست.

وی تاکید کرد: در صورت ارائه راهکار برای جمع آوری جداگانه ماسک و دستکش، فرهنگ سازی و اطلاع رسانی از سوی وزارت بهداشت و سازمان حفاظت محیط زیست به عنوان متولیان امر، سازمان پسماند هم در این زمینه در حد توان کمک می کند چراکه شرایطی نیست که مسئولیت را به گردن یکدیگر بینداریم. نه تنها ما بلکه سایر همکاران در سازمان آتش نشانی و بهشت زهرا (س) هم در این مدت تمام توان خود را گذاشتند تا به مردم شهر کمک کنند.

علیپور در پایان عنوان کرد: تجربه جهانی نشان می دهد در بسیاری از کشورها پسماندهایی مانند ماسک و دستکش جداگانه جمع اوری نمی شوند چراکه برای آن ها که این نوع پسماند را جمع می کنند، ترس ایجاد می کند. ضمن اینکه تمامی این پسماندها دفن می شوند. با این حال، اگر وزارت بهداشت تشخیص دهد و سازمان حفاظت محیط زیست هم به عنوان ناظر ورود کند و طرح دهند، ما هم در صورت امکان همکاری می کنیم.

چهارشنبه 12/6/1399 - 14:19
ایرانگردی

 

نخستین نشست بررسى تامین فضاهاى لازم جهت احداث پایانه‌هاى اتوبوس و تاكسى در كنار ایستگاه‌هاى در شرف احداث متروى تهران با هدف کمک به بهره‌بردارى بهتر از ایستگاه‌هاى مترو، تسهیل دسترسى شهروندان از ایستگاه‌هاى مترو به سایر شیوه‌هاى حمل و نقلی و همچنین کاهش ترافیک در سطح شهر برگزار شد.

به گزارش روابط عمومى و امور بین‌الملل شرکت راه‌آهن شهرى تهران و حومه (مترو) جلسه بررسى تامین فضاهاى دسترسى به مسیرها و پایانه‌هاى اتوبوس و تاكسى در مجاورت ایستگاه‌هاى در حال تكمیل متروى تهران با حضور مدیران دست‌اندرکار معاونت حمل ‌و نقل و ترافیك شهردارى تهران و شركت مترو در محل دفتر معاونت حمل و نقل و ترافیك برگزار شد.

طبق این طرح، دسترسى شهروندان در مبادى ورودى یا خروجى ایستگاه‌هاى مترو به ایستگاه‌ها یا پایانه‌هاى تاکسى و اتوبوس تسهیل خواهد شد. اجراى این برنامه بر اساس پیش‌بینى‌هاى ترافیکى انجام مى‌شود تا نه تنها پیاده و سوار شدن مسافران، اختلالى در تردد سایر خودروها ایجاد نكند بلكه خطوط تاكسى و اتوبوس بتوانند در سریع‌ترین زمان ممكن، مسافران را به ایستگاه‌هاى مترو رسانده و نقش تغذیه كننده مسافرى ایستگاه‌ها را ایفا كنند.

بر اساس این گزارش با اجرایى شدن طرح مذكور، یك شبكه كامل حمل و نقلى شامل مجموعه‌اى از خطوط تاكسى، اتوبوس و مترو ایجاد مى‌شود كه در تلاقى و تقاطع با یكدیگر، شرایط جابه‌جایى مسافر بین شیوه‌هاى مختلف حمل و نقل را تسهیل كرده و در بهینه سازى عملكرد حمل و نقل عمومى، مهمترین نقش را ایفا مى‌كند.

طراحى این شبكه به‌گونه‌اى انجام مى‌شود كه یك مسافر از مبدا حركت و حداكثر با 5 دقیقه پیاده‌روى بتواند به اولین ایستگاه حمل‌ و نقل عمومى رسیده و پس از استفاده از انواع شیوه‌هاى حمل ‌و نقلى، مجدداً در فاصله زمانى حداكثر 5 دقیقه پیاده‌روى تا مقصد، از وسیله نقلیه مورد استفاده پیاده شود.

معاونت حمل‌ و نقل و ترافیك شهردارى تهران در تلاش است با مشاركت مناطق 22 گانه و هم‌زمان با افتتاح و بهره‌بردارى از ایستگاه‌هاى جدید مترو در كنار ورودى‌ها یا خروجى‌هاى این ایستگاه‌ها، دسترسى به سایر شیوه‌هاى حمل ‌و نقلى را تامین و تسهیل كند. از سوى دیگر آن دسته از ایستگاه‌هاى مترو كه درگذشته به بهره‌بردارى رسیده و فاقد دسترسى مناسب به تاكسى و اتوبوس هستند نیز در این برنامه مدنظر معاونت حمل ‌و نقل و ترافیك قرار دارند.

چهارشنبه 12/6/1399 - 14:17
ایرانگردی



دفاع مقدس در تاریخ کشور ما عرصه یادگیری و یادآوری است ،حفظ و انتقال فرهنگ و آموزه های آن به نسل جدید از برنامه ها و اهداف مقدس ما در کنار انجام وظیفه به شهروندان است.
به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه یک، سید حمید موسوی شهردار این منطقه در این جلسه که با هدف هماهنگی برگزاری نکوداشت ۳ هزار و ۵۰۰ شهید شهرستان شمیرانات، با حضور سید مهدی ساداتی فرماندار شمیرانات، سرهنگ گرشاسبی فرمانده مقاومت بسیج ناحیه جماران در فرمانداری شمیرانات برگزار شد، اظهار داشت: خانواده معظم شهدا و جانبازان سرافراز گنجینه های بی بدیلی هستند که ما خود را خدمتگزار آنها می دانیم و بر همه واجب است که در راستای تکریم این عزیزان تلاش کنند.
وی افزود: شهرداری منطقه یک آمادگی لازم در انجام تبلیغات محیطی و تامین فضای مناسب برای اسکان دبیرخانه کنگره جهت برگزاری هر چه با شکوه تر این اقدام فرهنگی را دارد.
فرماندار شمیرانات نیز تصریح کرد: دفاع مقدس ما، به تاسی از حماسه خونین کربلا با دلاوری فرزندان امام خمینی (ره)، می‌تواند عاملی برای تثبیت فرهنگ عاشورایی باشد.
ساداتی ضمن بیان این موضوع که اولویت برگزاری یادواره شهدا، رعایت دستورالعمل بهداشتی ابلاغی از سوی ستاد ملی مبارزه با کرونا است تا سلامت شهروندان به خطر نیفتد، افزود: فضاسازی مناسب و مطلوب توسط شهرداری‌، برپایی عصر شعر، داستان‌نویسی و برگزاری برنامه‌های متعدد و متنوع در زمینه دفاع مقدس از جمله برنامه هایی است که مد نظر قرار خواهد گرفت.
سرهنگ گرشاسبی فرمانده مقاومت بسیج ناحیه جماران و دبیر ستاد گرامیداشت هفته دفاع مقدس شهرستان شمیرانات نیز گفت: برپایی نمایشگاه‌های دفاع مقدس از اصلی‌ترین برنامه‌های این هفته خواهد بود که توسط سپاه پاسداران با تامین زیرساخت و پشتیبانی شهرداری‌ انجام می‌گیرد و آستان مقدس امام زاده صالح علیه‌السلام، میدان تجریش، میدان نوبنیاد، پارک نگین و مقبره‌الشهدا دانشگاه امام حسین علیه‌السلام از اماکنی هستند که نمایشگاه ها در آن دایر می‌شود.
گفتنی است هفته دفاع مقدس به هفته آغازین جنگ ایران و عراق اطلاق می‌شود که از ۳۱ شهریور شروع و تا ۶ مهر ادامه دارد.

 

چهارشنبه 12/6/1399 - 14:14
ایرانگردی

  

 

 

معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری منطقه 4  تهران گفت: به دلیل شیوع ویروس کرونا و برگزاری مراسم محرم امسال با توجه به دستورالعمل های بهداشتی وزارت بهداشت نذورات مردمی به  صورت بسته بندی خشک در کیسه های پارچه ای به نیازمندان اعطا شد.

به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه 4، "حمیدرضا فرخی" در این باره گفت: ما ملت حسینیم و برگزاری مراسم عاشورا در جان ما ریشه دارد، در این میان با توجه به اجرای پروتکل های بهداشتی مراسم امسال متفاوت برگزار شد.

او در ادامه گفت : در این راستا نذورات مردمی به صورت بسته بندی های اقلام مورد نیاز نیازمندان در کیسه های پارچه ای به صورت بسته های حمایتی بین نیازمندان منطقه  4 توزیع و حدود ۴۰۰ کیسه پارچه ای برای عرضه نذورات مردم به هیات ها و حسینیه ها تحویل داده شد.

فرخی خاطرنشان کرد: استفاده از کیسه های پارچه ای به جای کیسه های نایلونی قدم بسیار مهمی در حفظ محیط زیست شهرمان است که امیدداریم قدم به قدم به اجرای کامل آن نزدیک تر شویم.

 

چهارشنبه 12/6/1399 - 13:55
ایرانگردی

 
 

 

تمهیدات لازم برای بازگشایی 236 مدرسه منطقه 15 در آغاز فرارسیدن سال تحصیلی جدید انجام شده است.

به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه 15، وحیدرضا محمدی شهردار منطقه با اعلام این خبر گفت: عملیات ضدعفونی مدارس منطقه به منظور مقابله با شیوع ویروس کرونا از ابتدای این هفته آغاز شده است.

او اضافه کرد: این طرح در همه مدارس و هنرستانهای نواحی هفتگانه منطقه انجام می شود تا در صورت شروع بازگشایی مدارس برای حضور ایمن دانش آموزان عزیز مهیا شود.

محمدی افزود: این اقدام در راستای سلسله تمهیدات و فعالیت شهرداری منطقه ۱۵ در ریشه کن شدن این بیماری اجرا شده که در  آن ورودی ها، حیاط،کلاس، راهرو و سرویس های بهداشتی مدارس ضدعفونی می شود.

شهردار منطقه به دیگر اقدامات شهرداری منطقه 15 در آماده سازی مدارس اشاره کرد و گفت: بازپیرایی فضای مدارس، تحویل هزار و 100 کیلوگرم رنگ به آموزش پرورش منطقه، بهسازی خط کشی حیاط مدارس و اجرای فضای سبز محوطه داخلی و خارجی مدارس از جمله این اقدامات است.

محمدی گفت: در این راستا 3 هزار ماسک به دانش آموزان کلاس اول ابتدایی در تمامی مدارس نواحی داده می شود.

شهردار منطقه به اجرای طرح فوریتی و ویژه نگهداشت شهر در نواحی و بازدید مستمر از معابری که مدارس در آن قرار دارند اشاره کرد و افزود: اكران تبلیغات محیطی مناسب با حال و هوای مهر، پاكسازی و حذف زوائد از دیوارها و جداره های ورودی و مسیرهای منتهی به مراكز آموزشی و مدارس به منظور كاهش خطرات احتمالی در این معابر انجام می شود.

او اضافه کرد: معابر منتهی به مدارس و ورودی مدرسه به همت معاونت فنی و عمران منطقه بهسازی و مناسب سازی خواهد شد.

 
 

 

چهارشنبه 12/6/1399 - 13:52
ایرانگردی



 

 معاون خدمات شهری و محیط زیست از نصب و جانمایی غرفه های جدید بازیافت در راستای اجرای طرح کاپ خبر داد.

به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه 19، سعید صالح محمود رباطی جلب حداكثری مشاركت شهروندان در امر تفكیك پسماند از مبداء و نهادینه سازی فرهنگ بازیافت را از اهداف اصلی این اقدام عنوان کرد و افزود: در همین راستا سه دستگاه غرفه جدید در خیابان شکوفه جنب بوستان بهار، محله بهمنیار بوستان حافظ و محله عبدل آباد جنب بوستان پونه نصب شد.

او با اشاره به آموزش بیش از 4 هزار شهروند از ابتدای اجرای طرح کاپ در این منطقه گفت: درهمین راستا از مهرماه سال گذشته تاکنون 4 هزار و 230 شهروند با مراجعه کارشناسان اداره مدیریت پسماند این حوزه به ساختمان های شهرداری، اداری، دانشگاه ها و مدارس و نیز مجتمع های مسکونی محدوده، تحت آموزش تفکیک پسماند و اهمیت آن در تسریع امر بازیافت قرار گرفته اند.

این مسئول در بخش دیگری به فعالیت توزیع کارتن پلاست و کیسه های جمع آوری پسماند در ایستگاه های صلواتی اشاره و بیان کرد: طی دهه اول ماه محرم ضمن توزیع 350 کیلو کیسه پسماند و 10 کارتن پلاست در هیئات و ایستگاه های صلواتی، نزدیک به یک تن پسماند خشک نیز جمع آوری شد.

 

چهارشنبه 12/6/1399 - 13:48
ایرانگردی




مدیرکل سازمان تبلیغات اسلامی استان تهران آمار تجمیعی فعالیت‌های ارگان‌ها و دستگاه‌های مختلف در دهه اول محرم و نتایج پایش اجرای دستورالعمل‌های بهداشتی هیات‌ها را ارائه داد.
به گزارش مهر، نشست خبری حجت الاسلام علی اصغر سهرابی مدیرکل تبلیغات اسلامی استان تهران با موضوع ارائه آمار تجمیعی فعالیت‌های ارگان‌ها و دستگاه‌های مختلف در دهه اول محرم و ارائه نتایج پایش اجرای دستورالعمل‌های بهداشتی هیات‌ها در اتاق جلسات سازمان تبلیغات اسلامی استان تهران برگزار شد.

سهرابی در ابتدا با اشاره به اینکه در محرم امسال همه ما در معرض آزمون بزرگی قرار داشتیم، گفت: بر اساس مصوبه ستاد کرونا و با تایید وزارت بهداشت سازمان تبلیغات اسلامی امسال مسئول عمل کردن دستورالعمل‌های بهداشتی ماه محرم و صفر بود. اگرچه این دستورالعمل‌ها با تعویق به دست ما رسید ولی همه ما خودمان را متعهد کردیم تا به آنها عمل کنیم. در همین راستا جلسات مختلفی با ارگان‌های متفاوتی برگزار شد که همه ارگان‌ها به نوبه خود به ما در اجرای این دستورالعمل‌ها کمک کردند.

وی در ادامه به ارائه آمارها در خصوص وضعیت رعایت دستورالعمل‌ها پرداخت و توضیح داد: با کمک شبکه بسیج در شهر تهران تیم‌های بازرسی تشکیل شد که در مجموع ۲۱۰ گروه بازرس در شهر تهران مسئولیت تدوین و ترویج دستورالعمل‌ها و تذکر به هیات هایی که دستورالعمل‌ها را رعایت نمی‌کردند بر عهده داشتند. این بازرسی‌ها بر اساس اپلیکیشنی که برای این افراد تهیه شده بود صورت می‌گرفت که اعداد و ارقامی که در ادامه عرض می‌کنم مبتنی بر خروجی این اپلیکیشن است.

سهرابی افزود: در مجموع ۶۰۰ فرم ارزیابی از نقاط مختلف شهر تهران به دست ما رسید که بر اساس این فرم‌ها در خصوص موضوع رعایت فاصله گذاری ۵۹ درصد از هیئات فاصله گذاری را به خوبی رعایت کرده بودند و مابقی هم به صورت خوب و متوسط این مورد را رعایت کرده بودند. در خصوص موضوع استقرار هیئات در فضای باز ۸۱ درصد از هیئات ما در فضای باز اقامه عزا کردند و ۱۹ درصد هم در فضا مسقف به اجرای برنامه پرداختند. ۹۴ درصد هیات‌ها به هنگام ورودی به هیات ضدعفونی صورت می‌گرفت و ۹۰ درصد هیات‌ها هم از ورود بدون ماسک ممانعت می‌کردند. در ۶۷ درصد هیئات تب سنج وجود داشت و دمای بدن افراد اندازه گیری می‌شد. البته این مورد با توجه به اینکه هنوز داده‌ای مبتنی بر اینکه تب سنج می‌تواند موثر باشد وجود ندارد الزامی نبوده است. دربحث اطلاع رسانی و اعلام ضوابط هیات‌ها ۷۰ درصد هیئات این موضوع را رعایت می‌کردند و پروتکل‌ها را اعلام کردند. ۷۸ درصد هیات‌ها ایستگاه صلواتی و توزیع پذیرایی نداشتند. در هیات هایی که در فضای مسقف اجرای برنامه کردند ۶۳ درصد آنها تهویه خوب و مناسب داشتند و ۹۱ درصد از هیات‌ها هم قبل و هم بعد از مراسم، ضدعفونی انجام می‌دادند. در خصوص تهیه و طبخ غذا هم ۵۶ درصد هیئات دستورالعمل‌های بهداشتی را رعایت می‌کردند. موضوع دیگری که مطرح است بحث بیمه شدن هیئات است که چون هزینه دارد والزام قانونی برای آنها وجود ندارد ۷۰ درصد هیات‌ها بیمه نیستند. در مجموع ۲۱۰ بازرسی به همراه ۲۵ بازرس ویژه از این هیئات بازدید کردند.

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی استان تهران در ادامه گفت: چهار هزار و ۴۶۹ هیات در استان تهران در سامانه بیرق ثبت نام کردند که از میان آنها حدود دو هزار هیات که اغلب آنها هیئات عمومی، بزرگ و شناخته شده بودند موردبازرسی قرار گرفتند، البته این بازرسی‌ها ادامه دارد و ما در حال جمع آوری داده‌ها هستیم. همانطور که قبلاً هم شماره تلفن و پیامک برای بیان گزارش‌ها و شکایات مردمی اعلام کرده بودیم حدود ۶۰۰ شکایت به دست ما رسید که اغلب آنها مربوط به صدای بلند و ایجاد ترافیک در خیابان بود.

سهرابی افزود: امسال هیات‌ها برای رعایت دستورالعمل‌ها احتیاج به امکانات داشتند که به واسطه آن خیلی متحمل هزینه و زحمت شدند. آموزش و پرورش تهران بیش از ۴۰۰ مدرسه در شهر تهران و ۲۴۶ مدرسه در شهرستان‌های تهران در اختیار هیئات قرار داد. ۴۶ ورزشگاه هم در اختیار هیات‌ها قرار گرفت. همچنین سازمان ورزش شهرداری تهران هم ۱۰ ورزشگاه در اختیار عزاداران قرار داد. ۱۲۵ بوستان در شهر تهران و ۸۹ بوستان در شهرستان‌های تهران میزبان هیئات حسینی بودند، علاوه بر این ۷ استان ویژه بانوان هم در اختیار بانوان برای برگزاری هیئات ویژه بانوان قرار گرفت. ۵۳ فرهنگسرا و خانه فرهنگ هم در شهر تهران در اختیار هیئات قرار گرفت. ۱۳۵ نقطه مختلف هم توسط ارگان‌هایی مثل پادگان‌ها، بسیج و سپاه در اختیار عزاداران قرار گرفت. همچنین ۷۷ نقطه هم توسط اوقاف برای انجام این مراسم اختصاص داده شد.

وی اضافه کرد: در خصوص بحث تامین اقلام بهداشتی هم باید بگویم حدود یک میلیون و ۴۰۰ هزار ماسک در میان هیئات مذهبی توزیع شد. همچنین ۲۰۰ هزار لیتر مواد ضدعفونی کننده به همراه ۵۰ هزار پرچم و ۱۰۰ هزار پوستر توزیع شد، البته در این میان خود هیئات و خیرین هم این اقلام را جداگانه تهیه و توزیع می‌کردند.

وی در بخش پایانی صحبت‌های خود به فعالیت‌های فرهنگی صورت گرفته توسط سازمان تبلیغات اسلامی استان تهران اشاره کرد و گفت: امسال حدود ۹۰۰ برنامه در محلات تهران به صورت گردشی تحت عنوان کوچه‌های حسینی برگزار شد. پویش نذر مشاوره مذهبی هم از دیر برنامه‌هایی بود که بر اساس آن مشاورین تحصیلکرده ما در ایستگاه‌های مترو مشاوره روانشناختی و مذهبی ارائه می‌دادند. حضور تبلیغی در استان‌های تهران و البرز از دیگر برنامه‌های این سازمان بود. پویش نذر خون که بر اساس آن افراد می‌توانستند به ایستگاه‌های انتقال خون که امسال ۱۰ ایستگاه اضافه شده بود مراجعه کنند و خون اهدا کنند هم از دیگر پویش‌های انجام شده در این ایام بود که خوشبختانه امسال نسبت به سال گذشته ۶ درصد افزایش اهدای خون داشتیم. پویش دیگر هم پویش نذر سلامت است که تا آخر ماه صفر ادامه دارد و عزیزانی که نیت شان به گونه‌ای است که می‌توانند نذر خود را تغییر دهند می‌توانند با اهدای نذر خود در قالب اقلام بهداشتی از طریق کد دستوری *۴۰۳۰*۱۲۸۳# (ایرانسل و همراه اول) ادا کنند.

سهرابی در پایان این جلسه به پرسش خبرنگاران پاسخ داد.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبنی بر ممنوعیت توزیع نذری گفت: همانطور که در پروتکل‌ها اعلام شده طبخ و توزیع نذری ممنوع نبود بلکه پذیرایی و توزیع نذری در حین مراسم ممنوع بود. بنابراین اگر طبخ و توزیع نذری به گونه‌ای صورت می‌گرفت که تجمع ایجاد نشود مشکلی ندارد. در خصوص حرکت دسته‌های عزاداری هم اینگونه بود که عزاداری دسته‌ها در یک مکان ثابت آزاد بود و فقط حرکت آنها در سطح شهر آن هم به خاطر اجتماع مردم برای تماشای دسته‌های عزاداری ممنوع شده بود.

چهارشنبه 12/6/1399 - 11:52
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته