• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 4142
تعداد نظرات : 10
زمان آخرین مطلب : 1274روز قبل
سلامت و بهداشت جامعه

 

 

حمیدرضا آقایی میبدی عضو انجمن غدد ایران و فوق تخصص غدد در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره چاقی ناشی از اختلالات غددی و راه‎های مقابله با آن  اظهار کرد: چاقی به معنای افزایش بافت چربی بدن است و زمانی فرد را چاق می‌نامیم که بیش از 120 درصد از وزن ایده‌آل خود را داشته باشد، همانطور که برای رشد منحنی‌‌های تعریف شده‌ای  وجود دارد، برای چاقی هم منحنی‌های وجود دارد که مقدار اضافه وزن، شرایط فرد و راه درمان چاقی را تعیین می‌کند.

وی ادامه داد: فرد بیمار باید با توجه به شرایط فیزیکی، متابولیسم، فعالیت روزانه به دنبال کاهش کالری دریافتی روزانه باشد؛ توجه داشته باشید که فعالیت بدنی بیشتر برای ثابت نگه داشتن وزن است و تاثیر چندانی بر کاهش آن ندارد مگر فعالیت‌های بدنی سنگین که کالری زیادی از شما مصرف می‌کند.

عمده ترین علت چاقی اختلالات تغذیه است
آقایی میبدی گفت: عمده علل چاقی مشکلات غددی نیست و به نحوه تغذیه افراد مربوط می‌شود؛ اغلب افراد به اشتباه تصور می‌کنند که مشکلات هورمونی دلیل بروز چاقی در بدن آنهاست و در حالی که مشکلاتی مثل کم کاری تیروئید بر وزن افراد موثر است و نهایتا می‌تواند 2 تا 3 کیلوگرم وزن فرد را افزایش دهد.

این فوق تخصص غدد افزود: وزن اضافه شده بر اثر کم کاری تیروئید اغلب به صورت ورم و افزایش آب در بافت بدن است و فرد با کنترل کم کاری تیروئید می‌تواند این افزایش وزن را جبران کند اما تداوم مصرف این دارو باعث لاغری بیشتر در آنها نمی‌شود.

وی تشریح کرد: در برخی موارد شاهد هستیم که  افرادی به صورت خودسرانه اقدام به مصرف قرص کم کاری تیروئید می‌کنند تا وزنشان را کاهش دهند؛ توجه داشته باشید که این اقدام خطرناک نه تنها تاثیری بر کاهش وزن آنها ندارد بلکه می‌تواند عوارض غددی جبران ناپذیری برای این افراد به همراه داشته باشد.

 

بهترین راه درمان چاقی
آقایی میبدی یادآوری کرد: بهترین راه درمان چاقی، مراجعه به یک  متخصص تغذیه است؛ پزشک تغذیه می‌تواند شما را راهنمایی کند تا کاهش وزنی متعادل و نرمال داشته باشید چرا که کاهش وزن‌های ناگهانی می‌تواند برای بدن خطرناک باشد؛ اغلب پزشکان تغذیه به دنبال آن هستند تا با معادل سازی غذاها علاوه بر تامین مواد لازم میزان دریافت کالری شما رتا کاهش دهند.

این فوق تخصص غدد ادامه داد: حتی کسانی که برای لاغری اقدام به مصرف دارو یا جراحی می‌کنند هم به نظارت یک پزشک تغذیه نیاز دارند تا از بازگشت وزن فرد جلوگیری شود.

شنبه 15/6/1399 - 6:39
سلامت و بهداشت جامعه

 

دیابت نوع ۲ یا دیابت غیروابسته به انسولین یکی از بیماری‌های رایج در زمان حاضر است. برخلاف دیابت نوع یک که فرد به دلیل از بین رفتن جزایر لانگرهانس در لوزالمعده توانایی تولید انسولین را ندارد، در دیابت نوع دو بدن فرد نسبت به انسولین مقاومت می‌یابد. این نوع دیابت در افراد چاق و افراد بالای ۴۰ سال که سابقه خانوادگی دارند دیده می‌شود. دیابت نوع ۲ به شدت به میزان وزن افراد وابسته است و چاقی و کم تحرکی در بروز آن نقش بسیار مهمی دارد.

تحقیقات جدید دانشمندان انگلیسی بر روی نزدیک به ۵۰۰ هزار نفر نشان می‌دهد گذشتن از مرز وزن متعادل و آنچه شاخص توده بدن (BMI) خوانده می‌شود، می‌تواند آغازگر افزایش قند خون باشد. دانشمندان می‌گویند میلیون‌ها نفر می‌توانند با داشتن رژیم غذایی سالم و کم کردن وزن اضافی خود، خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را به شدت کاهش دهند.

محققان همچنین تاکید دارند حتی کسانی که به دیابت نوع ۲ مبتلا شده اند، اگر میزان کالری مصرفی خود را کاهش دهند می‌توانند شرایط بیماری خود را بهبود بخشند. البته شاخص توده بدن در افراد مختلف متفاوت است و هر انسانی یک آستانه برای اضافه وزن یا چاقی دارد که می‌تواند خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را در او افزایش دهد.

 

برای مثال، یک مرد با قد ۱۸۲ سانتی متر اگر وزنی معادل ۸۲ کیلوگرم داشته باشد، وزن متناسبی دارد درحالی که اگر یک خانم با قد ۱۶۴ سانتی متر این وزن را داشته باشد، چاق محسوب می‌شود. در واقع شاخص توده بدن براساس میزان قد افراد و وزن آنها، وزن متناسب را تعیین می‌کند.

تحقیقات دانشگاه کمبریج نشان می‌دهد کسانی که دارای شاخص توده بدن بالای ۳۵ هستند ۱۱ برابر افراد استاندارد احتمال دارد به دیابت نوع ۲ مبتلا شوند. دانشمندان می‌گویند داشتن شاخص توده بدن بالا حتی از مسائل ژنتیکی مانند سابقه خانوادگی نیز تاثیر بیشتری در احتمال ابتلای فرد به دیابت نوع ۲ دارد.


متخصصان تغذیه می‌گویند افراد برای جلوگیری از ابتلا به دیابت نوع ۲ و داشتن وزن متناسب، بهتر است میزان کالری روزانه دریافتی خود را مدیریت کنند. همچنین افرادی که از اضافه وزن رنج می‌برند و یا چاق هستند باید علاوه بر کاهش کالری مصرفی خود، ورزش و تحرکشان را افزایش دهند. افراد با کاهش هر یک کیلوگرم وزن می‌توانند به همان نسبت خطر ابتلا به بیماری‌های مختلف و در راس آن دیابت نوع ۲ را کاهش دهند.

 

 

 

شنبه 15/6/1399 - 6:36
سلامت و بهداشت جامعه

 

 

بیش از ۸ ماه از شیوع جهانی ویروس کرونا می‌گذرد. در این مدت بیش از ۲۵ میلیون نفر به این ویروس آلوده شده اند و از این میان، ۸۴۴ هزار تن جان خود را از دست داده اند. دانشمندان امیدوار هستند با دستیابی به واکسن کرونا در آینده‌ای نزدیک، بتوانند ایمنی گله‌ای در جامعه به وجود آورند. یکی از راهکار‌های موثر برای کنترل شیوع کووید ۱۹، ایجاد مقاومت در افراد است. تاکنون هیچ واکسن موثری برای مقابله با ویروس کرونا کشف نشده است تا بتوان از آن برای ایجاد مقاومت در افراد بهره گرفت.

راهکار دوم نیز آن است که افراد پس از ابتلا به ویروس کرونا و بهبودی، به صورت طبیعی در مقابل آن مقاومت کسب کنند. با این حال، سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد کشور‌های جهان هنوز حتی به «ایمنی گله ای» در مقابل ویروس کرونا که نیازمند مصونیت درصد بالایی از مردم جامعه در مقابل کووید ۱۹ است، نزدیک هم نشده اند. ایمنی گله‌ای (Herd safety) به حالتی اطلاق می‌شود که درصد بالایی از مردم یک کشور به یک ویروس یا باکتری مبتلا می‌شوند و پس از بهبودی به دلیل مقاومت در برابر بیماری، زنجیره شیوع قطع می‌شود و جامعه به ایمنی می‌رسد.

اکنون چند کشور مانند سوئد از این روش برای مقابله با ویروس کرونا استفاده می‌کنند. با این وجود، ایمنی گله‌ای راهکاری بسیار پر خطر است. برآورد می‌شود برای ایجاد ایمنی گله‌ای در یک کشور باید بیش از ۷۰ درصد جمعیت آن به ویروس کرونا مبتلا شوند. برای مثال، در مورد کشور آمریکا با جمعیت ۳۳۰ میلیون نفر، بیش از ۲۰۰ میلیون نفر باید به این ویروس مبتلا شوند تا ایمنی گله‌ای پدید آید.

حال برای نخستین بار در آمریکا، دانشمندان دانشگاه نوادا به اولین فردی برخورد کردند که پس از یک بار ابتلا به کرونا، دوباره به این ویروس آلوده شده است. این جوان ۲۵ ساله در ماه آوریل برای نخستین بار به کووید ۱۹ مبتلا شد و پس از بهبودی و آزمایش مجدد تست کرونایش منفی اعلام شد. با این حال، این جوان ۴۸ روز پس از ابتلای اول، دوباره به ویروس کرونا مبتلا شد. در بار نخست، این جوان علائم خفیفی از ابتلا به کرونا را نشان داد، اما در بار دوم علائم ابتلای این فرد شدیدتر بود. به دلیل جامعه آماری پایین نمی‌توان این فرضیه را به صورت قاطع مطرح کرد که افرادی که برای بار دوم به کرونا مبتلا می‌شوند شرایط بدتری خواهند داشت. با این حال، دانشمندان در حال بررسی این فرضیه هستند.

محققان دانشگاه نوادا می‌گویند این فرد در بار اول و دوم به دو نوع ویروس کرونا با تفاوت‌های ناچیز مبتلا شده است و ابتلای دوباره فرد به بازگشت عوارض گذشته در بدن بیمار کمک کرده است.

شنبه 15/6/1399 - 6:34
اخبار

 

پس از شیوع گسترده ویروس کرونا در جهان، از سبک زندگی مردم تا اقتصاد کشور‌ها تحت تاثیر این موضوع قرار گرفت. در این مدت بسیاری از کسب و کار‌ها تعطیل و موسسات تجاری تا جایی که توانستند از کارمندان خود خواستند به صورت دورکار و از منزل کار‌های خود را انجام دهند؛ همچنین برنامه‌های عمومی دولت‌ها در جامعه متوقف شد و نظام آموزشی کشور‌ها به صورت مجازی اقدام به آموزش دانش آموزان و دانشجویان کرد. اما این موارد، تنها عوارض شیوع ویروس کرونا در جامعه نبود. یکی از عجیب‌ترین عوارض این همه گیری، هجوم موش‌ها به خانه هاست.

بر این اساس، ساکنان بلفاست، پایتخت ایرلند شمالی از زمان همه گیری ویروس کرونا شاهد هجوم ده‌ها هزار موش به خانه‌های خود هستند. شدت هجوم این موش‌ها به حدی است که شورای شهر بلفاست از واحد کنترل آفات شهری خواسته است به سرعت برای پاکسازی خانه‌ها از وجود موش‌ها اقدام کند.

یک زن که در شرق بلفاست زندگی می‌کند به خبرنگاران گفت: از زمان اعمال قرنطینه به دلیل شیوع کرونا تاکنون من ۲۳ موش را در خانه‌ام گرفته‌ام. من از مقامات محلی می‌خواهم به وضعیت افسار گسیخته حمله موش‌ها به خانه‌های مسکونی رسیدگی کنند.

شورای شهر بلفاست خدمات رایگان مبارزه با آفات و موجودات موذی را از گذشته در شهر به اجرا در آورده است. با این حال، با شروع اعمال محدودیت‌ها به دلیل شیوع کووید ۱۹، فرآیند مبارزه با موش‌ها نیز متوقف شد و همین امر منجر به زاد و ولد بیش از حد موش‌ها و هجوم آن‌ها به خانه‌ها شده است.




با این حال، هجوم موش‌ها می‌تواند دلایل دیگری نیز داشته باشد. با بسته شدن رستوران‌ها و مراکز تفریحی که به طور بالقوه تولید کننده پسماند مواد غذایی برای موش‌ها و موجودات دیگر بودند، این جانوران موذی به خانه‌ها و مناطق مسکونی هجوم آورده‌اند. توقف برنامه مبارزه با جانوران موذی، باعث خارج شدن این موجودات از لانه‌های خود و جولان آن‌ها در سطح شهر شده است.

به گفته متخصصان گسترش جانوران موذی در جامعه خود می‌تواند منجر به شیوع بیماری‌های خطرناک‌تری همانند طاعون شود. مقامات محلی می‌کوشند در عین رعایت مسائل بهداشتی مرتبط با کرونا، راهکاری موثر و دائمی برای مبارزه با موش‌ها اتخاذ کنند.

تاکنون ۳۴۰ هزار تن در جزیره انگلیس و ایرلند شمالی به ویروس کرونا آلوده شده‌اند. از این میان، بیش از ۴۱ هزار و ۵۰۰ تن جان خود را از دست داده‌اند. مسئولان انگلیسی پس از شدت یافتن شیوع کرونا در موج نخست، اقدام به اعمال قوانین سختگیرانه اجتماعی و تعطیلی بیشتر برنامه‌های عمومی شهری کردند.

 

شنبه 15/6/1399 - 6:33
سلامت و بهداشت جامعه

 

 

بیش از ۸ ماه از شیوع ویروس کرونا در جهان می‌گذرد. تاکنون بیش از ۲۱ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر در جهان به این ویروس آلوده شده و ۷۸۰ هزار نفر جان خود را از دست داده اند. کهنسالان و کسانی که دارای بیماری‌های زمینه‌ای هستند در مقابل این ویروس آسیب پذیری بیشتری دارند.

یکی از سوالات رایج در میان مردم این است که آیا ویروس کرونا می‌تواند برای زنان باردار خطرناک باشد؟. متخصصان زنان و زایمان به سوالات مرتبط با کووید ۱۹ و حاملگی زنان پاسخ می‌دهند.

چقدر ویروس کرونا می‌تواند برای زنان باردار و جنین آن‌ها خطرناک باشد؟ 

- این موضوع به آن بستگی دارد که این مادران در چندمین ماه حاملگی به ویروس کرونا مبتلا شده اند. زنان بارداری که به بیماری‌های زمینه‌ای مانند مشکلات مزمن تنفسی، بیماری‌های کبد و کلیه، آسم، بیماری‌های قلبی، فشار خون، دیابت و سرطان مبتلا هستند در صورت ابتلا به ویروس کرونا، شرایط بسیار وخیمی خواهند داشت.

در صورت ابتلای این زنان به ویروس کرونا احتمال سقط جنین، مشکلات تنفسی و ریوی، زایمان زودرس و نیز برهم خوردن ماه‌های حاملگی (طولانی‌تر شدن یا کوتاه‌تر شدن دوره حاملگی) برای آنها وجود دارد. حتما باید زنان بارداری که به ویروس کرونا مبتلا می‌شوند تحت نظر پزشک قرار گیرند. این زنان در گروه افراد پر خطر دسته بندی می‌شوند.

در صورتی که یک زن باردار به ویروس کرونا مبتلا شود، احتمال انتقال آن به جنین وجود دارد؟

- تحقیقات نشان داده است همان طور که زنان باردار نمی‌توانند آنتی بادی‌های (پادتن) خون خود را به جنین منتقل کنند، نمی‌توانند ویروس کرونا را هم در دوره حاملگی به جنین انتقال دهند. تاکنون هیچ موردی از انتقال ویروس کرونا از مادر به جنین در دوره حاملگی دیده نشده است.

 

 



 اگر زنان در دوره بارداری به ویروس کرونا مبتلا شوند، چه اتفاقی رخ می‌دهد؟

- مدیریت زایمان براساس مواردی، چون شرایط عمومی زن، وضعیت جنین و دوره حاملگی تعیین می‌شود. غالباً زنانی که علائم ملایمی در ابتلا به ویروس کرونا دارند، بهبودی خود را باز می‌یابند و می‌توانند دوره حاملگی را ادامه دهند. با این حال، زنانی که تا هفته دوازدهم حاملگی علائم شدید ابتلا به کرونا را دارند، ممکن است دچار سقط جنین شوند.

سازمان جهانی بهداشت می‌گوید حتی اگر مادران به ویروس کرونا مبتلا باشند، بهتر است به نوزادان خود شیر بدهند. چقدر این اقدام درست است؟

- حقیقت این است که نوزاد و مادر بدون یکدیگر نمی‌توانند به زندگی خود ادامه دهند. این مسئله به شرایط مادر و نوزاد و نیز شدت بیماری بستگی دارد. اگر شرایط بیماران وخیم باشد باید مادر و نوزاد را از همدیگر جدا کرده و تحت درمان قرار داد. با این حال، شیر مادر اصلی‌ترین غذا برای نوزاد است و هیچ جایگزینی سالم و مناسبی برای آن وجود ندارد.

توصیه‌ها و دستور العمل‌ها برای زنان باردار برای جلوگیری از ابتلا به ویروس کرونا چیست؟

- اگر زنان باردار هر گونه علائم ابتلا به ویروس کرونا را نشان دهند باید سریعاً تحت درمان قرار گیرند. علائم رایج ابتلا به ویروس کرونا شامل تب، سرگیجه و بی حالی، سرفه خشک، تنگی نفس و تنفس سخت، درد عضلات و بدن، سردرد، گلو درد و از دست دادن حس بویایی و چشایی می‌شود. زنان باردار باید به صورت مداوم تحت نظر دکتر باشند.

بهتر است این زنان به صورت مستمر دست‌های خود را با آب و صابون بشویند همچنین آن‌ها باید از مکان‌های شلوغ مانند اماکن شلوغ، سیستم حمل و نقل عمومی و ارتباطات اجتماعی دور باشند.

این زنان همچنین باید به طور پیوسته از ماسک استفاده کرده و فاصله اجتماعی با سایر افراد را رعایت کنند. خانواده و کسانی که با این زنان در ارتباط هستند باید بهداشت را به طور کامل رعایت کنند، زیرا این افراد مستعد انتقال بیماری به زنان باردار هستند.

زنان باردار نیز باید به طور پیوسته با پزشک متخصص در ارتباط باشند و توصیه‌های آن‌ها را در ایام شیوع ویروس کرونا به طور کامل رعایت کنند.

 

شنبه 15/6/1399 - 6:31
سلامت و بهداشت جامعه

 

در پاسخ به این پرسش که آیا زنان باردار بیشتر در معرض خطر ابتلا به ویروس کرونا هستند یا خیر، اظهار کرد: زنان باردار از نظر احتمال ابتلا به ویروس کرونا همچون سایر افراد عادی جامعه هستند و موارد شدید بیماری کووید۱۹ در زنان باردار کمتر دیده شده است، بنابراین بیشتر زنان بارداری که به این بیماری دچار می‌شوند از نظر شدت علائم در گروه خفیف تا متوسط قرار می‌گیرند.

او بیان کرد: زنان باردار باید برای جلوگیری از ابتلا به بیماری کووید۱۹ ماسک بزنند، از شیلد‌های محافظ صورت استفاده کرده، از حضور در تجمعات، سفر‌های غیر ضروری و رفت و آمد‌های خانوادگی تا آنجا که ممکن است پرهیز کنند، فاصله فیزیکی حداقل ۱.۵ تا ۲ متر را با دیگران رعایت کرده و دست‌های خود را پس از تماس با سطوح مختلف با آب و صابون بشویند.

 

چه اشخاصی بیشتر مستعد ابتلا به ویروس کرونا هستند؟
کهنسالان و مبتلایان به بیماری‌های زمینه‌ای مانند دیابت، فشار خون و افرادی که دارو‌های تضعیف‌کننده سیستم ایمنی را مصرف می‌کنند بیشتر در معرض خطر ابتلا به ویروس کرونا قرار دارند و هر چه سن اشخاص بالاتر برود، عوارض ناشی از دچار شدن به این ویروس و احتمال مرگ و میر افزایش پیدا می‌کند.

چقدر ویروس کرونا می‌تواند برای زنان باردار و جنین آنها خطرناک باشد؟
زنان بارداری که به بیماری‌های زمینه‌ای مانند مشکلات مزمن تنفسی، بیماری‌های کبد و کلیه، آسم، اختلالات قلبی و عروقی، فشار خون، دیابت و سرطان دچار هستند در صورت ابتلا به ویروس کرونا، شرایطی بسیار وخیم دارند، بنابراین این گروه از زنان در صورت ابتلا به بیماری کووید۱۹ ممکن است که به سقط جنین، مشکلات تنفسی و ریوی و زایمان زودرس دچار شده یا ماه‌های بارداری آنها طولانی‌تر یا کوتاه‌تر شود، بنابراین زنان بارداری که به ویروس کرونا مبتلا می‌شوند باید زیر نظر پزشک قرار بگیرند.

شنبه 15/6/1399 - 6:28
سلامت و بهداشت جامعه

 

امروزه یکی از نگرانی‌های والدین چاقی فرزندان، سریع غذا خوردن و نیز اشتهای دائمی آن‌هاست. تحقیقات نشان می‌دهد کودکانی که از اضافه وزن رنج می‌برند، احتمالا در بزرگسالی نیز دچار چاقی و مشکلات جسمانی مرتبط با آن خواهند شد، از این رو، پزشک کودکان و نیز متخصصان تغذیه می‌کوشند راهکاری را برای این منظور پیش پای والدین قرار دهند. والدین همواره از رفتار کودکان در زمان غذا خوردن گله دارند. در این گزارش به ۴ مشکل رایج کودکان در ارتباط با غذا خوردن می‌پردازیم؛

۱- وعده‌های غذایی و تنقلاتی که کودکان مصرف می‌کنند کافی نیست

می‌شود میزان زیادی تنقلات و مواد غذایی با عنوان غذای کودک در بازار وجود دارد؛ از اسنک‌های ماهی شکل تا شکلات‌های شیرین همگی دارای کالری فراوان هستند، اما برای بدن کودک کافی نیستند. همچنین مواد غذایی که از آرد ناکامل (آرد فاقد سبوس و جوانه) تولید شده است برای رژیم غذایی کودکان مفید نیست. این بدان معناست که کودکان حتی پس از خوردن این مواد غذایی همچنان گرسنه خواهند بود، این موضوع از آن جهت برای سلامت کودکان مضر است که میل بیشتری به خوردن غذا پیدا می‌کنند و چاقی پیامد ناخواسته آن خواهد بود. به طور کلی، کودکانی که از میوه‌ها و سبزیجات کمتری در رژیم غذایی خود استفاده می‌کنند، بیشتر به خوردن غذا ترغیب می‌شوند. میوه‌ها و سبزیجات دارای فیبر دیر هضم هستند از این رو  به مدت طولانی‌تری احساس سیری خواهند داشت.

راهکار: به گفته متخصصان برای اطمینان از سلامت کودکان حتما مواد غذایی غنی از فیبر مانند غلات کامل را در رژیم غذایی کودکان بگنجانید. مواد غذایی سرشار از پروتئین، و نیز میوه‌ها و سبزیجات می‌تواند راهکاری ساده برای کنترل اشتهای کودکان باشد. البته خوردن گهگاه تنقلات کم کالری مانند چوب شور و بیسکویت تُرد در کودکان ایرادی ندارد، اما بکوشید از مواد غذایی مفید مانند میوه‌های آب دار به عنوان میان وعده برای کودکان استفاده کنید.

۲- نوسان اشتهای کودکان به دلیل جهش رشد

حقیقت این است که اشتهای کودکان سال به سال و حتی روز به روز می‌تواند دچار نوسان شود. برای مثال، کودکان نوپا و کودکانی که هنوز به مدرسه نمی‌روند ممکن است یک روز یه مقدار کم و روز دیگر حجم بالایی از مواد غذایی را مصرف کنند. به طور کلی جهش رشد در کودکان می‌تواند باعث افزایش اشتهای آن‌ها شود و از این رو کودکان تمایل بیشتری به مصرف مواد غذایی خواهند داشت.

راهکار: جهش رشد در کودکان غیرقابل اجتناب است و در عین حال این مرحله یکی از مهمترین مراحل رشد هر انسانی محسوب می‌شود. اطمینان حاصل کنید آشپزخانه و یخچال شما سرشار از مواد غذایی مفید و سالم باشد. می‌توانید از آجیل‌هایی مانند گردو، بادام و کشمش به عنوان تنقلات برای کودکان استفاده کنید. همچنین پنیر، میوه‌های تازه، حبوبات و غلات کامل می‌تواند از گزینه‌های مناسب برای کودکان در این دوره باشد.

۳- پرخوری عصبی

یک موضوع رایج در میان همه اقشار سنی پرخوری در زمان عصبانیت، ناراحتی و یا شرایط استرس‌زا است. در کودکان نیز احتمال وقوع این رخداد وجود دارد. شاید اگر والدین خوب به غذا خوردن کودکان خود توجه کنند، این نکته را دریابند که آن‌ها به دلیل اضطراب، نگرانی و یا هیجان غذای زیادی مصرف می‌کنند. در بسیاری از موارد غذا خوردن در کودکان با هدف تامین مواد لازم برای رشد نیست. ماریان جاکوبسن، یکی از متخصصان کودکان در این زمینه می‌گوید: در برخی موارد زمانی که کودک می‌گوید من گرسنه هستم، این جمله بدان معناست که من خسته یا ناراحتم و تنها می‌خواهم چیزی بخورم.

راهکار: در این موارد دیگر موضوع به مسائل فیزیکی و جسمانی کودک مربوط نمی‌شود، بهتر است والدین اقدام به گفت‌وگو با فرزند خود درباره گرسنگی، سیری و اهمیت توجه به صدای شکم کنند. در مواقعی که احساس می‌کنید کودک به اندازه کافی گرسنه نیست، با توجه کردن به او  تلاش کنید بدانید دقیقا چه احساسی دارد و به او کمک کنید. اگر حوصله کودک سر رفته و خسته شده است می‌توانید با یک کتاب یا بازی او را سرگرم کنید.

راهکار موثر دیگر این است که یک جدول غذایی و تنقلات داشته باشید که در زمان‌های مشخص به کودک غذا و تنقلات مفید بدهید. این کار به کودک می‌آموزد خارج از زمانبندی جدول درخواست خوراکی و تنقلات نکند. سعی کنید مواد غذایی سرشار از پروتئین و غلات کامل، و تنقلاتی همانند آجیل‌ها را در این جدول بگنجانید.

۴- کودک تشنه است

مشکلات مربوط به تشنگی در کودکان به اندازه مشکلات مربوط به گرسنگی نیست. با این حال، این مشکلات ممکن است در کودکان دیده شود. بسیاری از کودکان چنان گرم بازی کردن می‌شوند که فراموش می‌کنند زمانی که تشنه هستند (به ویژه در فصل تابستان) آب بنوشند. این موضوع می‌تواند عوارض بدی برای سلامتی آن‌ها داشته باشد.

راهکار: یک بطری آب مخصوص کودکان همیشه در یخچال داشته باشید. با کودکان خود درباره فواید نوشیدن آب و اینکه تشنگی همانند گرسنگی نشانه‌ای از نیاز بدن است، سخن بگویید. بسیار اهمیت دارد که والدین به طور مستمر به ویژه در فصول گرم سال کودکان خود را از نظر تشنگی مورد توجه قرار دهند.




در کنار مشکلات مطرح شده و راهکار‌های آن، متخصصان تاکید دارند والدین باید توجه ویژه‌ای به مقوله غذا خوردن و نیاز‌های غذایی کودک داشته باشند. متخصصان همچنین ۶ مورد زیر را به والدین برای کنترل حجم غذایی کودکان و جلوگیری از چاقی آن‌ها پیشنهاد می‌کنند:

۱- داشتن زمانبندی مشخص برای خوردن غذا
۲- از غذا به عنوان پاداش استفاده نکنید.
۳- مدل خوبی برای کودکان خود باشید، اگر پرخوری کنید کودکان از شما یاد می‌گیرند.
۴- از زیاده روی در مصرف مواد غذایی خودداری کنید. برای مثال اگر کودک بستنی می‌خواهد نیازی نیست بستنی بزرگ برای او بخرید، یک بستنی کوچک نیز می‌تواند کودک را راضی نگه دارد.
۵- از مصرف نوشیدنی‌های شیرین و گازدار اجتناب کنید.
۶- به جای دسر‌های شیرین، از میوه‌های آبداری مانند هندوانه استفاده کنید.

 

 

شنبه 15/6/1399 - 6:27
اخبار

 

 

محسن حاجی‌میرزایی وزیر آموزش و پرورش در بخش خبری ساعت ۲۱ شبکه اول شیما درباره ابهامات ایجاد شده برای شروع سال تحصیلی جدید بیان کرد: در چهارچوب دستورالعمل‌های بهداشتی مدارس باز می‌شوند و تمام مدارس فردا، پانزدهم شهریور  آماده ارائه خدمات هستند.

او ادامه داد: در مدارسی که تعداد جمعیت به گونه‌ای است که امکان رعایت دستورالعمل‌های  بهداشتی وجود ندارد، گروه بندی دانش آموزان انجام می‌شود ضمن آنکه باید ساعت کلاس‌ها حداکثر کلاس ۳۵ دقیقه باشد، پنجره‌ها باز باشد، معلم و دانش آموزان از ماسک استفاده کنند.

وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه تلاش داریم بازگشایی حضوری مدارس را به بهترین شکل انجام دهیم، گفت: البته ممکن است خانواده‌ها  نگرانی داشته باشند که از آنها خواهش می‌کنم به مدرسه بیایند و در خدمت آن‌ها هستیم.

حاجی‌میرزایی بیان کرد: دانش آموزانی که بیماری زمینه ای دارند نیاز به حضورشان نیست و در کنار این نوع آموزش ، روش‌های  دیگری هم داریم.

اعمال سختگیرانه‌ترین دستورالعمل‌های بهداشتی در بازگشایی مدارس
او با اشاره به اینکه ۱۱۶ هزار مدرسه  داریم و هماهنگی آن‌ها کار دشواری است، گفت: در شرایط عادی هم که کرونا نبود معمولا یک هفته‌ای طول می‌کشید تا مدارس برقرار شوند وبا وجود کرونا هم باید فرصت دهیم و کمی مدارا کنیم البته که سه شنبه و چهارشنبه با مسئولان مناطق جلسه داشتیم و تمام ملاحظات را  مطرح کردیم تا اعمال شود.

وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: در همه جا سخت‌ترین دستورالعمل را با توجه به تصمیم وزارت بهداشت اعمال می‌کنیم و بر این اساس امکان و اجازه بازگشایی مدارس پیدا کردیم.

حاجی‌میرزایی اظهار کرد: کاملا با خانواده‌ها مدارا کرده ضمن آنکه همه حساسیت‌ها  و دستورالعمل‌ها را اعمال می‌کنیم؛ اختیارات مدیران مدارس هم مبتنی بر چهارچوب  شیوه نامه بهداشتی است.

او با اشاره به اینکه به دنبال ارتباط  خانه و مدرسه بودیم و اتفاق مبارک امسال همراهی خانواده‌ها با ماست، گفت: حداقل دیانت اقتضا می‌کند که هر تصمیمی برای بچه‌های مردم گرفته می‌شود برای فرزندان خودمان هم باشد.

چگونگی آموزش برای دانش آموزان با نیازهای ویژه 
وزیر آموزش و پرورش درباره  آموزش برای دانش آموزان با نیازهای ویژه بیان کرد: برای این دانش آموزان شیوه نامه‌های خاص تری داریم و حتی اگر لازم باشد برای آن‌ها معلم می‌فرستیم؛ اگر حضور برای دانش آموز با نیاز ویژه که بیماری خاصی دارد خطرناک باشد تمهیدات ویژه‌ای برای آن‌ها در نظر گرفته خواهد شد.

حاجی‌میرزایی به موضوع اخذ رضایت نامه برای حضور دانش آموزان هم اشاره و اظهار کرد: قطعا هرکسی که این تعهدات را گرفته سلیقه‌ای عمل کرده است و معنایی ندارد؛ بازگشایی مدارس با همکاری مشترک خانواده و مدرسه است و  اطمینان دارم اگر به دانش آموزان آموزش لازم داده شود آن‌ها در رعایت مسائل بهداشتی جدی‌تر هستند.

او یادآوری کرد: ما باید با کرونا زندگی کنیم و امیدوارم جامعه فرهنگی هم این موضوع را به بهترین شکل مد نظر قراردهند؛ مسئولیت انطباق دستورالعمل‌ها و حسن نظارت بر اجرای دستورالعمل‌های بهداشتی هم بر عهده انجمن اولیای و مربیان، خانواده ها و مدیران مدارس است.

 

شنبه 15/6/1399 - 6:24
ایرانگردی


مراسم افتتاح سری پنچم پروژهای عمرانی ،ترافیکی ،فرهنگی و خدمات شهری منطقه ۲ با حضور رییس شورای اسلامی و شهردار تهران به صورت مجازی برگزار می شود.

به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه 2 ،رسول کشت پور، شهردار منطقه ۲ تهران با بیان اینکه  از آغاز فعالیت مدیریت منطقه در شورای پنجم ، با تلاش و برنامه ریزی صورت گرفته چهار سری از پروژه ها افتتاح و پنجمین سری نیز آماده بهره برداری هستند گفت :   پروژه ها براساس نیازها و ظرفیت های شناسایی شده،  در چند بخش فرهنگی ،عمرانی،ترافیکی و خدمات شهری  طراحی و اجرا شد.
وی توسعه زیرساخت ها ،ارتقای سرانه ها و حرکت در مسیر هوشمند سازی خدمات شهری را  مهم ترین راهبرد مدیریت منطقه  در اجرای طرح های عمرانی برشمرد.
وی  با اشاره به ویژگی های منطقه در توسعه فضاهای تفریحی و گردشگری گفت:  منطقه 2 به لحاظ  وجود بوستان ها و امکانات تفریحی از جذابیت گردشگری برخوردار است برهمین اساس پروژه های تفریحی و فرهنگی با هدف تامین رضایت شهروندان طراحی و احداث شد.
شهردار منطقه 2  افزود: به منظور بهبود  شبکه معابر شهری و بزرگراهی و همچنین تسهیل در دسترسی همه شهروندان و همچنین افراد کم توان به امکانات شهری ، طرح های عمرانی و ترافیکی ذر قالب  مناسب سازی معابر ،بوستان ها و ساختمان ها ، تعریض خیابان و همچنین  اجرای عملیات روکش آسفالت اجرا شد.
وی افزود: با توجه به برنامه های منطقه درحرکت  به سمت هوشمند سازی خدمات شهری، و حمایت از استارتاپ های فعال  ، پروژه هایی در این حصوص  اجرا و آماده بهره برداری است.

 لازم به ذکر است این مراسم روز"شنبه ۱۵ شهریور ماه به صورت مجازی برگزار و از طریق شبکه های اجتماعی به صورت آنلاین پخش می شود.

جمعه 14/6/1399 - 18:52
ایرانگردی

 

معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری منطقه ۵، در دیدار با حجت الاسلام محمد حسن ربانی، رئیس کانون اصلاح و تربیت گفت: نوجوانان باید همواره در مسیر تربیتی صحیح قرار گیرند، اما اگر به هر دلیل، دچار لغزش و خطا شوند باید آنان را در مسیر صحیح تربیتی با هدف اصلاح ماندگار و اثر بخش قرار داد و بخشی از این رسالت سنگین را کانون اصلاح و تربیت، بر عهده دارد .

دلبری، بر عزم شهرداری منطقه ۵ برای اجرای کار ویژه های متنوع اجتماعی و فرهنگی در کانون اصلاح و تربیت تاکید کرد و اظهار داشت: اجرای برنامه های شاخص فرهنگی،سلامت محور و ورزشی، در كانون اصلاح و تربیت از جمله کارویژه هایی است که تدارک دیده ایم و در گام اول شهرواره شهریار مهربان و ویژه برنامه تعزیه خوانی در کانون اجرا شد.

او‌ تاکید کرد: معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری منطقه پنج ، دركنار متولیان كانون خواهد بود.

معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری منطقه ۵، بر حمایت خیران، به ویژه مجمع خیرین منطقه ۵ از کانون اصلاح و تربیت تاکید کرد و گفت: نقش خیران‌ و کمک های آنان به این مجموعه بسیار مهم و اثر گذار است.



جمعه 14/6/1399 - 18:48
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته