• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 10235
تعداد نظرات : 25
زمان آخرین مطلب : 1317روز قبل
سلامت و بهداشت جامعه

آوازه استفاده از لیزر برای زیباسازی پوست و درمان موهای زائد افراد زیادی را برای استفاده از این فناوری تشویق و دچار وسوسه کرده است. چه بسیار افرادی که از این روش درمانی و زیبایی تنها براساس شنیده‌ها نه براساس تحقیق و دریافت پاسخ به پرسش‌های ذهنی خود اقدام می‌کنند. بارها شاهد بوده‌ام این افراد لیزر انجام می‌دهند اما با ترس و تردید. از آنجا که اغلب این افراد با مراجعه به آرایشگاه‌ها از لیزر استفاده می‌کنند، بنابراین کمتر فرصت پیدا می‌کنند تا از یک متخصص پوست درباره مزایا و معایب لیزر سوال بپرسند و ابهام ذهن خود را برطرف کنند.

 


به منظور رفع دغدغه این افراد و اطلاع‌رسانی مطمئن به سایر کسانی که قصد استفاده از لیزر را دارند با دکتر سید مسعود داوودی، متخصص پوست درباره عوارض لیزر گفت‌وگو کرده‌ایم.

احتمالا شما هم موقع ورود به اتاق لیزر با برچسب علامت هشدار و خطر مواجه شده‌اید. مشاهده این برچسب این گمان را به وجود می‌آورد که نور لیزر نیز مانند دستگاه‌های رادیولوژی خطرناک است، اما لازم است بدانید که جنس و ماهیت نور لیزر معمولی است و همچون نور لامپ و خورشید است. تنها تفاوت آن با لامپ‌های معمولی تابش نور توسط دستگاه با طول موج مشخص، توان و شدت بیشتر و البته همراه با فیلتر است. به همین دلیل نور لیزرماهیت خطرناکی ندارد که نگران باشیم اشعه لیزر باعث ابتلای مصرف‌کنندگان به بیماری خاصی همچون سرطان می‌شود. در طول 70 سالی که از ساخت و استفاده از لیزر در حیطه‌های مختلف نظامی، نقشه‌کشی و تجهیزات پزشکی می‌گذرد تاکنون حتی یک مورد ابتلا به سرطان بر اثر نور لیزر گزارش نشده است.

ممنوعیت‌های لیزر

لیزر به واسطه طول موج‌های مختلفی که دارد برای درمان بیمای‌های مختلف استفاده می‌شود. استفاده از لیزر با وجود همه فوایدی که دارد در مواردی می‌تواند تاثیرات غیرقابل انتظاری در افراد مختلف به همراه داشته باشد. به همین دلیل قبل از لیزر جنس و رنگ پوست، وضعیت هورمون‌ها، ابتلا به بیماری‌های زمینه‌ای، بارداری و شیردهی در زمان لیزر حتما باید مورد توجه قرار گیرد.

به دلیل احتمال ایجاد لک در پوست‌های سبزه و تیره بیش از پوست‌های روشن، متخصصان هنگام انجام لیزر به این مورد توجه دارند و متناسب با شرایط پوست میزان اشعه لیزر را تنظیم می‌کنند. علت ممنوعیت و محدودیت افراد مبتلا به بیماری‌های زمینه‌ای یا اختلالات هورمونی به‌واسطه بارداری یا هر عامل دیگری، شدت بروز عوارض حاصل از لیزر روی این افراد است. درست است که لیزر امن و بی‌خطر است اما احتمال باقی ماندن لک ناشی از زخم یا سوختگی روی پوست این افراد بیشتر است. به گفته متخصصان، انجام لیزر در مادران باردار یا شیرده بالقوه برای بچه ضرر ندارد و تنها دلیل منع این افراد، اختلالات هورمونی و عوارض حاصل از لیزر روی پوست است.

لیزر بیماری‌زا نیست

همان‌گونه که اشاره شد. لیزر سرطان‌زا و خطرناک نیست. چرا که لیزر به بافت‌های زیرین و غدد لنفاوی دسترسی ندارد و تنها راه نفوذ لیزر به بافت‌های زیرین، شکافته شدن پوست است که البته در این صورت باز هم لیزر باعث ابتلای فرد به بیماری نمی‌شود و تنها آسیب آن، ایجاد زخم در محدوده بافت مورد نظر است.

یکی از پرسش‌ها و نگرانی‌های رایج در بین برخی خانم‌ها، ابتلا به بیماری‌های زنان یا ناباروری بر اثر استفاه از لیزر به مدت‌زمان طولانی برای حذف موهای زائد بدن است که متخصصان این نگرانی را نیز بی‌مورد و حاصل بی‌اطلاعی افراد می‌دانند. تنها عارضه خطرناک و غیرقابل جبران لیزر، انجام لیزر بدون عینک‌های مخصوص است. اگر لیزر به طور مستقیم به چشم تابیده شود، صددرصد باعث نابینایی فرد می‌شود و تنها دلیل نصب پوستر هشدار و خطر روی در اتاق لیزر، یادآوری ضرورت استفاده از عینک به متخصصان هنگام انجام کار است. در غیر این صورت لیزر خطرات اشعه ایکس و ... ندارد.

هشدار نسبت به انجام لیزر در آرایشگاه‌ها

یکی از توصیه‌های مهم متخصصان، امتناع افراد از انجام لیزر در آرایشگاه‌هاست و تنها دلیل آن اشراف نداشتن آرایشگران نسبت به جنس، رنگ و قدرت ترمیم‌پذیری هر پوست است. برخی آرایشگرانی که کار لیزر انجام می‌دهند، اغلب از دستگاه IPL استفاده و در تبلیغات خود اعلام می‌کنند این دستگاه جزو دستگاه‌های لیزر نیست. در صورتی که این دستگاه نیز جزو لیزر محسوب می‌شود و اتفاقا نیازمند تنظیمات دقیق تر است. به همین دلیل متخصصان پوست گاهی با مراجعانی مواجه می‌شوند که پوست آنها به دلیل تابش شدید نور دچار لک و سوختگی‌های شدید شده‌است.

منع لیزر برای پوست‌های برنزه

برنزه کردن پوست یکی دیگر از زیبایی‌های مورد توجه برخی خانم‌هاست. اگر شما هم تمایل به تیره کردن رنگ پوست خود دارید حالا فرقی نمی‌کند با چه روشی اما لازم است توجه داشته باشید که حتما صبر کنید تا پوست به شرایط عادی برگردد سپس برای انجام لیزر اقدام کنید.

این صبر و شکیبایی باعث می‌شود با مشکلاتی همچون لک ناشی از باقی ماندن جای زخم یا سوختگی دست و پنجه نرم نکنید.

سه شنبه 20/6/1397 - 16:7
سلامت و بهداشت جامعه

عضو کمیته کشوری آنفلوآنزا با اشاره به اینکه افراد متقاضی واکسن آنفلوآنزا باید هنگام خرید آن به تاریخ 2018 توجه کنند، گفت: این واکسن برای برخی افراد در کشور به صورت رایگان ارائه می‌شود.


به گزارش جام جم آنلاین، مسعود مردانی عضو کمیته کشوری آنفلوآنزا در گفتگو با فارس اظهار داشت: افرادی که قصد خرید واکسن آنفلوآنزا را دارند باید حتماً‌به تاریخ آن توجه کنند و سال 2018 را مد نظر قرار دهند.

وی با اشاره به اینکه و اکسن‌های جدید روز گذشته وارد بازار شده است، گفت: واکسن‌های آنفلوآنزا ساخت داخل نداریم و دو نمونه وارداتی از کشور فرانسه و هلند است که هر دو مورد تأیید سازمان جهانی بهداشت و سازمان غذا و دارو آمریکا است.

مردانی با اشاره به اینکه واکسن‌ های آنفلوآنزای روسی و چینی اثربخشی نداشته و به مردم توصیه می‌کنیم این نوع واکسن‌ها را خریداری نکنند،‌گفت: بیماران مبتلا به HIV مثبت، پرسنل پزشکی و افرادی که دچار بیماری‌های خونی همچون تالاسمی هستند در اولویت دریافت واکسن رایگان هستند که برای زنان باردار نیز برنامه‌هایی در دستور کار قرار گرفته ولی هنوز این مسئله محقق نشده است ولی در برخی از مراکز بهداشتی تسهیلاتی در این زمینه داده می‌شود.

عضو کمیته کشوری آنفلوآنزا تأکید کرد: افراد با لای 60 سال، کودکان 6 ماهه تا 6 سال، بیماران گرفتار دیابت و مشکلات قلبی همچنین بیماران سرطانی باید حتماً واکسن آنفلوآنزا را تزریق کنند.

وی با اشاره به اینکه یکبار تزریق این واکسن در سال کفایت می‌کند،‌گفت: بهترین زمان ترزیق واکسن نیمه دوم شهریورماه است.

مردانی در مورد قیمت واکسن آنفلوآنزا گفت: سال گذشته قیمت این و اکسن حدود 23 هزار تومان بوده که امسال تقریباً دو برابر شده و نیاز است که سازمان‌های بیمه‌گر همچون تأمین اجتماعی و خدمات درمانی حداقل یکبار تزریق این واکسن را تحت پوشش قرار دهند.

سه شنبه 20/6/1397 - 16:7
سلامت و بهداشت جامعه

خواب رفتگی پاها می‌تواند نشانه‌ای از کمبود ویتامین B12 باشد.



به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ایسنا، احساس خستگی، بروز زخم‌های دهانی و همچنین افت توان ذهنی از جمله علائم کمبود ویتامین B12 هستند اما درصورتیکه در پاهای خود احساس خواب رفتگی می‌کنید هم احتمالا با خطر کمبود این ویتامین مواجه هستید و این علائم نشان‌دهنده ضرورت گنجاندن خوراکی‌های حاوی این ویتامین به رژیم غذایی روزانه‌تان است.

بدن برای ساختن گلبول‌های قرمز خون به ویتامین B12 نیاز دارد. همچنین برای حفظ سلامت سیستم عصبی و تولید DNA وجود این ویتامین ضروری است. به علاوه بدن برای تولید میلین از این ویتامین استفاده می‌کند. میلین ماده چربی است که اطراف عصب را می‌پوشاند. اما بدون وجود مقدار کافی از این ویتامین، عصب‌ها پوشش حفاظتی خود را از دست می‌دهند و فرد دچار احساس خواب رفتگی می‌شود.

همچنین از دیگر علائم کمبود ویتامین B12 می‌توان به سردرد، احساس خستگی و از دست دادن اشتها اشاره کرد.

به گفته محققان، سال‌ها زمان نیاز است تا علائم کمبود ویتامین B12 ظاهر شود و تشخیص آن می‌تواند پیچیده باشد.

سه شنبه 20/6/1397 - 16:5
سلامت و بهداشت جامعه

برخی‌ افراد دچار کمبود ویتامین B12 هستند که می‌توانند با مصرف بعضی از مواد غذایی،‌ویتامین بدن خود را تامین کنند.


به گزارش جام جم آنلاین از فارس، ویتامین B12 نقش مهمی در تشکیل گلبول‌های قرمز خون ایفا می‌کند و همچنین برای عملکرد مغز ما مفید است.

در اینجا با 5 منبع این ویتامین آشنا می‌شوید.

1-تخم‌مرغ‌ها

تخم‌مرغ‌ها حاوی چندین مواد مغذی از جمله پروتئین، کلسیم و زینک هستند.

اگر شما در طول فعالیت‌های فیزیکی روزانه احساس خستگی می‌کنید تخم‌مرغ را به عنوان یک میان‌وعده مناسب و قبل از تمرین مصرف کنید.

تنها ویتامین نیست که انرژی را تامین می‌کند بلکه پروتئین نیز می‌تواند عملکرد ماهیچه‌ها را بهبود بخشد.

بخش زرد خام تخم مرغ، حاوی مقدار زیادی ویتامین B12 است. تخم غاز و اردک نیز دارای مقادیر قابل توجهی از ویتامین B12 هستند.

2- لبنیات

طبق گفته موسسه ملی بهداشت، هشت اونس ماست کم‌چرب و یک فنجان شیر کم‌چرب گاو می‌تواند کمی بیش از یک میکروگرم از ویتامین B12 را تامین کند.

3- غذاهای مقوی

برخی از انواع غلات صبحانه، محصولات سویا و شیرهای غیرلبنی غنی از ویتامین‌ها هستند. این نکته می‌تواند برای گیاهخواران بسیار قابل توجه باشد.

4- غذاهای دریایی

مقدار B12 که شما دریافت می‌‌کنید به نوع غذای دریایی مصرفی شما بستگی دارد.

حلزون‌ها که به طور معمول در ظروف غذاهای دریایی یافت می‌شوند به عنوان یکی از بهترین منابع این ویتامین هستند به طوری که سه اونس از آن می‌تواند تقریبا 85 میکروگرم از ویتامین B12 را تامین کند.

5- جگر گاو

جدای از پروتئین و آهن، جگر منبع عالی از ویتامین 12 است که شامل بیش از 70 میکروگرم در هر سه اونس است.

سه شنبه 20/6/1397 - 16:5
سلامت و بهداشت جامعه

نشاط و تحرک و پویایی یکی از مهمترین ویژگی های نسل جوان است. یک نوجوان باید بداند که انزوا، بی تحرکی، پژمردگی مانع بزرگی در رشد و شکوفایی و خلاقیت و کار آمدی او خواهد بود.

 


به گزارش جام جم آنلاین از شبکه سلامت سیما، خنده رویی و شادمانی یکی از بهترین زمینه های رشد را در یک نوجوان می تواند ایجاد کند و باعث بهبود اضطراب و استرس که لازمه زندگی امروز ماشینی شده است می شود.

برای اینکه بتوانید مهارت شاد زیستن و پویا و موفق بودن را یاد بگیرید باید به این نکات بیشتر توجه کنید.

به خدا توکل کنید و سپاسگزار نعمت هایش باشید

همواره در مشکلاتی که برایتان پیش می آید باید به خدا توکل کنید و از او کمک بگیرید تا با تلاش و همت خودتان بر مشکل غلبه کنید.

همچنین بابت نعمت های فراوانی که خدا به شما داده مانند خانواده، سلامتی، تحصیلات، ... شکر گذار خدا باشید که این امر باعث شادمانی و حس خوشایند شما می شود.

یک سرگرمی مناسب برای خود انتخاب کنید

کتاب خواندن، متن ادبی نوشتن، خیاطی کردن، آواز خواندن، بازی کردن ، سفال سازی، نقاشی و طراحی، خطاطی و ... این کارها علاوه بر اینکه باعث می شود زمانتان به بطالت و بیکاری نگذرد، باعث می شود که شخصیتتان توسعه پیداکند.

چیزهای جدید را آزمایش و کشف کنید. بعد از انجام آنها شاید از فهمیدن اینکه به این کارها علاقه دارید شگفت زده شوید !

از زندگیتان تمام و کمال استفاده کنید

شما فقط برای مدت زمان کوتاهی نوجوان می مانید. سعی کنید به نوعی زندگی کنید که وقتی بزرگ شدید این جمله را نگویید:«کاش وقتی جوانتر بودم این کارهارا انجام می دادم».

جرات داشته باشید و به صورتی که دلتان می خواهد زندگی کنید! زندگی کوتاه است، پس تا جایی که می توانید از آن لذت ببرید.

به پیشنهاد و درخواست های غیرمنطقی و غیر اصولی «نه» بگویید

به درخواست های نادرست دوستان نه بگویید! اگر بتوانید در دوران نوجوانی خود نه گفتن را یاد بگیرید و از کارهای نامناسب بپرهیزید، راحتتر می توانید در دوران های بعدی زندگی خود به موفقیت برسید.

اگر خود را درگیر مشکلات قانونی و حقوقی کنید ممکن است تمام نقشه هایی که برای آینده تان داشتید، نقش بر آب شوند.

به خاطر نظر یا فشار دوستان ناباب خود سیگار کشیدن، الکل خوردن یا سایر کارهایی که ممنوعند را انجام ندهید.

سه شنبه 20/6/1397 - 16:4
سلامت و بهداشت جامعه

پزشکان در یک مطالعه هشدار دادند که تعدادی از مکمل‌های ورزشی و کاهش وزن حاوی مقادیری از ترکیب‌های مضر هستند.



به گزارش جام جم آنلاین از ایسنا، به تازگی گروهی از متخصصان به مطالعه روی انواعی از مکمل‌ های ورزشی و کاهش وزن پرداختند تا مشخص شود این مکمل‌ها بی‌خطر هستند یا می‌توانند برای سلامتی مضر باشند.

سازمان جهانی مبارزه با دوپینگ، تمامی ورزشکاران را از مصرف داروها و مکمل‌های حاوی «هایژنامین» که تاثیرات مسموم کننده روی قلب دارند، منع کرده است. با این وجود، بسیاری ازمکمل‌های غذایی حاوی این ترکیب مضر هستند که به طور طبیعی در برخی از انواع گیاهان همچون «اقونیطون» وجود دارد.

متخصصان آمریکایی اظهار داشتند: هایژنامین نه تنها در ساخت مکمل‌ها کاربرد گسترده‌ دارد بلکه شرکت‌های سازنده این مکمل‌ها به میزان صحیح استفاده از این ترکیب اشاره نمی‌کنند.

به گزارش مدیکال نیوز تودی،همچنین به گفته متخصصان برخی از این محصولات حاوی میزان بالایی از محرک‌هایی هستند که بی‌خطر بودن آن‌ها مورد تایید نیست و می‌تواند خطر ابتلا به مشکلات قلبی-عروقی را در مصرف کنندگان افزایش دهد.

سه شنبه 20/6/1397 - 16:3
سلامت و بهداشت جامعه

وقتی از سلامت انسان صحبت می شود، مقصود فقط سلامت جسمی نیست، بلکه سلامت روحی و روانی نیز ملاک است.

 



به گزارش جام جم آنلاین از شبکه سلامت سیما، افراد سالم دارای روانی سالم هستند. برای داشتن روان سالم، شما باید فاکتور هایی را در خود داشته باشید و در صورتی که در درون شما این فاکتور ها نباشد، شما باید خود برای به وجود آوردن آنها اقدام کنید.

کار مشکلی نیست فقط کمی سعی و تلاش می خواهد.

۱) انسان سالم امکانات، خواسته ها، توانایی ها و اهداف و علائق خود را می شناسد.

ما چقدر اهداف و علائق خود را می شناسیم، آیا می دانیم در چه زمینه هایی توانایی و استعداد بیشتری داریم، چقدر امکانات و خواسته های خود را می شناسیم؟ آیا می دانیم برای چه زندگی می کنیم؟ برای چه کار و می کنیم و شغلی را انتخاب کرده ایم، یا دانشگاه رفتیم و این رشته ایی که در آن مشغول تحصیل هستیم را انتخاب کرده ایم، چرا ازدواج می کنیم، یا کرده ایم و برای چه دارای فرزند می شویم؟

بیشتر مردم نمی دانند برای چه زندگی می کنند و چه از زندگی خود می خواهند. انسان سالم برای خود و شناخت خود وقت می گذارد تا توانایی ها، استعداد ها، اهداف و علائق خود را بشناسد. ما چقدر وقت می گذاریم.

با خود عهد کنیم و ماهی یک بار با خود یک ساعت خلوت کرده و در مورد اهداف خود و مسیری که طی یک ماه گذشته رفته ایم را بررسی کنیم و مراقب باشیم که از مسیر خارج نشویم. هر قدمی که می خواهیم برداریم از خود بپرسیم برای چه؟ و چه می خواهم؟

۲) انسان سالم در برابر وقایع و اتفاقات سخت زندگی احساس یأس و ناامیدی نمی کند.

انسان سالم می داند که هیچ زندگی آرمانی برای هیچ ابوالبشری وجود ندارد، لکن از تلاش و کوشش باز نمی ایستد و اگر زمانی هم با مانع روبرو شود ضمن اینکه دچار یأس و ناامیدی نمی گردد، آن را مانع ندیده بلکه آن را تنگنایی تلقی می کند که با کمی درایت می توان از آن گذشت.

تمرین کنیم تا هنگام مواجه با تنگناها ضمن تقویت توکل در خود، در کمال آرامش راه کار منطقی و عملی اتخاذ کنیم.

۳) انسان سالم از زندگی، بیشتر احساس رضایت و خوشی می کند و کمتر گرفتار نارضایتی و ناخوشی می شود.

به عبارتی دیگر انسان سالم قسمت پر لیوان را هم می بیند. واقعیت این است که ما در زندگی خودمان نکات مثبت و ارزندۀ بسیاری داریم که می توانیم به آنها ببالیم و با فکر کردن بدان ها احساس ارزشمند و خوشایندی بکنیم.

طبیعت ما این چنین است که معمولا نکات منفی را بیشتر می بینیم و مورد توجه قرار می دهیم و باید تمرین کنیم تا بتوانیم بخش مثبت و خوب زندگی خودمان را ببینیم. حتی اغلب اوقات ما در مورد فرزندان­مان هم بیش از آنکه نکات مثبت­شان را ببینیم، نکات منفی آنها را مورد توجه قرار می دهیم.

ندیدن نکات مثبت زندگی خود و دیگران و دیدن و بازگو کردن نکات منفی باعث شده تا به مرور ما تبدیل به انسان های شاکی شویم که دائما در حال نق زدن و قر زدن هستیم (که اسم آن را فرهنگ نق زدن و نالیدن گذاشته ام) و در حال حاضر این فرهنگ را ما به وضوح در جامعه خود شاهدیم و جالب آنکه فقط هم می نالیم و هیچ گاه برای آن کاری نمی کنیم.

بنابراین بیاییم از این پس نکات مثبت زندگی خود و دیگران را هم ببینیم و مورد توجه فرار دهیم تا انشاالله مثبت اندیشی عادت­مان شود که البته واقعیت زندگی ما این است به هر حال از جسم سالم، روان سالم، پدر و مادر خوب، فرزندان سالم و صالح به دست می آید و شغلی که از طریق آن امرار معاش می کنیم و هزاران مواهب دیگر که از آن برخورداریم و ممکن است دیگران آن را هم نداشته باشند. پس ما باید از داشتن آنها خرسند و شاکر باشیم.

۴) انسان سالم قادر به برقراری ارتباطات و مناسبات دوستانه و صمیمانه با دیگران است.

کسی که نتواند با دیگران ارتباط برقرار کند، انسان سالمی نیست. انسان سالم به راحتی با دیگران ارتباط برقرار کرده و روابط عمیق و صمیمی و بلند مدت برقرار کند. ما چقدر قادریم با دیگران ارتباط مؤثر برقرار کنیم و این ارتباط را تداوم ببخشیم. برقراری ارتباط مؤثر تکنیکی آموختنی است و هر کس به راحتی می تواند آن را آموزش ببیند و به راحتی هم به کار ببندد.

۵) انسان سالم خود عهده دار زندگی خویشتن است.

انسان سالم ضمن اینکه با دیگران مشورت می کند ولی خود مسئولیت عواقب آن را می پذیرد. ما چه می کنیم؟ آیا دیگران را در ناموفقیت های خود مقصر می دانیم یا خود مسئولیت آن را می پذیریم؟

باید توجه داشته باشیم هر آنچه در پی مشورت با دیگران برای اهداف ما رخ می دهد، تصمیم گیرنده نهایی خود ما هستیم و انتخاب خود ما بوده نه زور و اجبار دیگران، پس خود ما باید عواقب آن را بپذیریم.

۶) انسان سالم خود و دیگران را دوست می دارد و از محبت کردن به آنها لذت می برد.

انسان سالم دیگران را صمیمانه دوست دارد و بدان­ها عشق می ورزد، انسان سالم از هر اقدامی برای کمک به دیگران فروگذاری نمی کند.

آیا تا به حال شده در خیابان دست نابینایی را برای عبور از خیابان گرفته و به او کمک کرده باشید؟ چه احساسی داشتید؟! مطمئنا احساس خوشایندی بوده، آیا او در مقابل به شما چیزی داد که این گونه خرسند شدید؟ مطمئنا خیر.

پس چرا تا مطمئن نباشیم از طرف مقابل چیزی به ما می رسد یا نه، گامی برای او بر نمی­داریم.

دوستان، همراهان بیاییم دست در دست هم به یکدیگر عشق بورزیم و همدیگر را دوست بداریم. بدانیم که این لحظات دیگر برنمی گردد، این لحظات با هم بودن و به هم عشق ورزیدن را غنیمت شمرده و تا می توانیم دست یکدیگر را در گذر از این دنیا گرفته و یار و یاور هم باشیم.

توجه داشته باشیم که ما در هیچ جا زندگی نمی کنیم، ما حتی بر این کره خاکی هم زندگی نمی کنیم، ما در قلب کسانی زندگی می کنیم که دوست­شان داریم و به آن ها عشق می ورزیم.

۷) انسان سالم پی به ماهیت وجودی خود برده و بد و خوب خود را می شناسد و قبول دارد.

ما تا چه اندازه در خود تفکر کرده و نسبت به خود شناخت داریم و یا هنگامی دیگران به ما بازخوردی از رفتارمان می دهند می پذیریم. پس ضمن اینکه در رفتار خود تفکر و تدبر می کنیم در صورتی اطرافیان رفتار ما را مورد نقد قرار می دهند به این توجه داشته باشیم که ممکن است درست می گویند و حتی اگر فکر می کنیم درست تشخیص نداده اند باید این را در نظر داشت که ما چگونه رفتار کرده ایم که نمود بیرونی آن برای دیگران و اطرافیان چیزی غیر از تصور و خواست ما بوده، پس هنگامی که دیگران رفتار ما را مورد انتقاد قرار می دهند در قدم اول حق را به آن ها داده و از زاویه دید آنها خود را بنگریم، به احتمال قریب به یقین آنچه آنها دیده اند درست خواهد بود (البته اگر منصفانه خود را بنگریم).

۸) انسان سالم آشفتگی ها و ناراحتی های خود را به نحو قابل قبول و جامعه پسند آشکار می کند.

ما اعتقاد نداریم و نمی گوییم که انسان سالم هیچ­گاه دچار ناراحتی نمی شود یا نباید بشود، بلکه آنچه مسلم است هر کسی در برهه ای از زندگی خود ممکن است ناراحتی ها و آشفتگی هایی برایش پیش آید، آنچه مهم است این است که فرد بتواند به شیوه ای معقول و منطقی ناراحتی خود را بروز دهد نه با ایجاد مشکل برای دیگران.

توجه داشته باشیم که با هیاهو و غیر و قال دیگران را متوجه مشکل کردن رفتار ناپسندی بوده و فقط یک ذهن ناسالم ممکن است دست به چنین کاری بزند. پس ما به عنوان یک انسان سالم در هنگام آشفتگی آن را به نحو جامعه پسند بروز دهیم.

۹) انسان سالم توانایی خود کنترلی خوبی دارد.

یعنی در برابر عوامل بیرونی زود واکنش نشان نمی دهد و رفتارهایش بستگی به عوامل بیرونی ندارد و آنچه را که انجام می دهد متاثر از عوامل بیرونی نیست بلکه انتخاب خود اوست.

برای مثال دانش آموزی که دیر به مدرسه می رسد و دلیل آن را دیر آمدن اتوبوس عنوان می کند، یا هنگامی که معلم، یا والدینش حضور دارند درس می خواند و زمانی که آنها نیستند مطالعه نمی کند. همچنین افراد شاغلی که با تاخیر به محل کار می رسند دلیل آن را رفتن سرویس مطرح می کنند یا در حضور افراد مافوق کار و وظایف شغلی خود را به خوبی انجام می دهند، بیانگر اشخاصی است که خود کنترلی پایینی دارند به عبارتی کانون کنترل آنها بیرونی است.

ولی آن دسته از دانش آموزان که دلیل دیر رسیدن را دیر آمدن خود به ایستگاه اتوبوس مطرح می کنند یا اینکه بدون نیاز به حضور دیگران تکالیف خود را انجام می دهند و آن دسته از کارکنانی که دیر رسیدن به سرکار را نرسیدن به سرویس عنوان می کنند و بدون نیاز به حضور افراد ارشد وظایف شغلی خود را به نحو احسن انجام می دهند بیانگر اشخاصی است که کانون کنترل آنها درونی است.

به عبارت دیگر هنگامی که انجام دادن یا ندادن کاری در فردی منوط به وجود یا عدم وجود عوامل بیرونی باشد، این دسته از افراد کانون کنترل بیرونی دارند و خود کنترلی آنها ضعیف است. و آن در دسته از افراد که انجام دادن یا ندادن کاری بستگی به وجود یا عدم وجود عوامل بیرونی نداشته باشد کانون کنترل­شان درونی است و خود کنترلی خوبی دارند.

با تمرین و ممارست می توان کانون کنترل را درونی کرد و خود کنترلی را قوی نمود و کمتر در برابر ناملایمات بیرونی تکانشی عمل کرد و مشکلات درونی را به عوامل بیرونی نسبت داد.

۱۰) انسان سالم هم در تنهایی، هم در جمع احساس شادی و خوشی می کند.

به هر حال مواقعی پیش می آید که تنها هستیم یا در جمع قرار می گیریم، در این لحظات چگونه احساسی داریم، آیا در هر دو صورت خرسند می شویم و حداکثر لذت را از آن می بریم یا احساس ناخوشایندی به ما دست می دهد؟

انسان سالم هر دو صورت، چه در جمع، چه در تنهایی احساس کسالت نکرده و حداکثر بهره را می برد. برای تنهایی خود برنامه دارد و وقتی هم که در جمع قرار می گیرد از بودن در جمع خرسند بوده و لذت می برد.

۱۱) انسان سالم واقعیت ها را همان گونه که هست می پذیرد.

ما چقدر آمادگی پذیرش واقعیات زندگی خود را داریم، و با آن کنار می آییم، یا آنکه دائم در حال جنگ با واقعیت های زتدگی خود هستیم. آیا این یک واقعیت نیست که ما در ایران زندگی می کنیم و به جای نق و ناله کردن، این واقعیت را بپذیریم و اگر می توانیم برای بهبود شرایط زندگی در ایران قدمی برداریم، اگر نه حداقل دائماً از کمبودها و نابسامانی ها شکایت نکنیم بلکه برای اصلاح آن قدم مثبتی برداریم.

۱۲) انسان سالم دیگران را تحقیر نمی کند و برای خود مزیتی قائل نمی شود.

منظور این است که انسان سالم دیگران را کوچک نپنداشته و حقیر جلوه نمی دهد و خود را بر دیگران برتر و والاتر نمی داند و خود را ارجح نمی داند، این مورد به خصوص در مورد مدیران مصداق پیدا می کند. بنابراین مراقب باشیم که با رفتار خود دیگران را تحقیر و ذلیل نکنیم و مواهب دنیا را فقط مختص خود ندانیم.

۱۳) انسان سالم اجازه نمی دهد تحت تسلط دیگران قرار گیرد و دیگران را هم تحت تسلط خود در نمی آورد.

انسان سالم نه به دیگران زور می گوید، نه حرف زور را می پذیرد، این بدان معنی نیست که انسان سالم مدیر نمی شود تا دیگران را تحت تسلط خود در نیاورد، بلکه مقصود به زور دیگران را به کار واداشتن است. مدیران هم باید به گونه ایی رفتار کنند که کارکنان از روی میل و رغبت کار کنند.

۱۴) انسان سالم از هر فرصتی برای شادی و دوری از نگرانی استفاده می کند به گونه ای که بذله گویی او موجب آزار و اذیت دیگران نمی شود.

انسان سالم تلاش می کند خود و دیگران را به هر صورتی که شده (البته بدون آزرده کردن فردی) شاد کند و از شاد کردن دیگران دریغ نمی کند. مراقب است شادی او منجر به ناراحتی و پریشانی دیگری نشود. همچنین با تمسخر کردن دیگری فضای شاد برای دیگران فراهم نمی کند.

ما برای شاد کردن خود و دیگران چه می کنیم؟ آیا با تمسخر کردن دیگران شادی می کنیم یا با شاد و خرسند کردن دیگران احساس شادی می کنیم؟ به عبارتی شادی خود را در شادی دیگران می بینیم؟

۱۵) انسان سالم اجازه تقویت به حالت هایی نظیر بدبینی، سوءظن، غرور، نخوت، رشک، حسد، خودخواهی و هیجان های منفی از این قبیل را در خود نمی دهد.

هیجان های منفی بدون خواست فرد برایش پیش می آید لکن انسان سالم با تمرکز بر آنها و تکرار آن افکار این هیجان ها را تقویت نمی نماید. یعنی دست فرد نیست که دچار این گونه هیجان ها نشود، ولی فرد می تواند با تمرین و ممارست افکار مرتبط با این هیجان ها را از خود دور می نماید و نشخوار فکری (تکرار در ذهن) موجبات تقویت این هیجان ها را فراهم نمی آورد و بلافاصله این افکار را از خود دور می کند.

۱۶) انسان سالم، دیگران از دست و دل و زبان و پندار و کردارش در امان هستند.

آخرین ویژگی انسان سالم همان فرموده معروف زرتشت پیامبر است: «پندار نیک، گفتار نیک و کردار نیک». انسان به این نکته توجه دارد که رفتار او یا بیان او و حتی افکار او موجب رنجش دیگران نگردد و منجر به آزار و اذیت آن ها نگردد. به عبارتی توجه به بازی «برنده برنده» دارد و مراقب است که اطرافیان او با رفتار و کردار و گفتارش بازنده نباشند.

سه شنبه 20/6/1397 - 16:2
ایرانگردی

 
 

جلسه هماهنگی و برنامه ریزی طرح استقبال از مهر ماه ۹۷ در شركت بهره برداری متروی تهران و حومه، صبح امروز (سه شنبه 20 شهریور 1397) با حضور معاونان و مدیران ارشد این شركت برگزار شد.
به گزارش مدیریت ارتباطات و امور بین الملل شركت راه آهن شهری تهران و حومه، در این جلسه آمادگی كامل ناوگان متروی تهران و حومه برای خدمات رسانی حداکثری همزمان با بازگشایی مدارس و مراكز آموزش عالی، برنامه ریزی برای افزایش سرویس دهی در زمان‌های پرتردد، انجام تعمیرات و اقدامات لازم در ایستگاه ها مورد بررسی قرار گرفت.
مدیران ارشد خطوط یک؛ دو؛ سه؛چهار؛ پنج و هفت متروی تهران و حومه به طور جداگانه برنامه های در نظر گرفته شده برای خدمات رسانی هرچه بهتر در مهر ماه را بیان كردند.
ضمن آنكه تصمیماتی نیز برای تغییر ساعت بازگشایی خطوط متروی تهران و حومه و افزایش سرویس دهی در خطوط مطرح شد كه هفته آتی اطلاع رسانی های لازم در این خصوص انجام خواهد شد.

سه شنبه 20/6/1397 - 15:50
ایرانگردی



بهشتی: ما در کشور حادثه خیز هستیم و بحران های زیادی در قرن های گذشته در این خاک رخ داده است. بحران ها تاکنون باعث نشده اند که موزه های کشور آسیب ببینند اما آمادگی این بخش از کشور در مقابل حوادث، بسیار ضروریست.
 

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس: کارگاه آموزشی مدیریت بحران موزه، سه شنبه بیستم شهریورماه، فعالیت خود را آغاز کرد. در این مراسم، دکتر علی اصغر جعفری ضمن تشکر از حضور مهمانان داخلی و خارجی با اشاره به اهمیت برگزاری این کارگاه آموزشی، گفت: انسان ها بگونه ای هستند که حادثه از آنها دور نبوده و ما باید بحران ها را شناسایی و پیش بینی کنیم. در یک دهه اخیر تروریست های منطقه غرب آسیا، بخش زیادی از تمدن برخی از کشورها را نابود کردند اما در اینجا بحث حوادث غیر مترقبه مطرح است که می توان آنها را پیش بینی کرد. هر چقدر آموزش انجام شود در حقیقت ثروت اندوزی و سرمایه گذاریست. شاید تعاریفی که ما از بحران داریم کمی متفاوت باشد. حوادث غیر مترقبه  تعادل را بهم می ریزند و برای ایجاد تعادل نیاز به زمان و هزینه زیاد، دارند. در کشور ما نیز حوادث مختلفی رخ داده بنابراین ما باید آمادگی لازم را داشته باشیم تا موزه ها را از بحران ها حفظ کنیم.

 

در ادامه این جلسه خلیل آبادی عضو شورای شهر تهران با استقبال از این دوره، اظهار کرد: تشکر می کنم از دکتر جعفری که به این مهم توجه کردند تا آثار و تمدن کشور از بحران ها حفظ شوند. آنچه که در پارلمان برای ما اهمیت دارد، همکاری با سازمانهای مختلف جهت رفع کم توجهی به موزه هاست. یکی از مسائلی که در موزه ها با آن مواجه هستیم، عدم آمادگی دربرابر بحران هاست. برخی از موزه های ما در مناطق ناپایدار هستند که ما باید به آنها توجه بیشتری داشته باشیم.

بهشتی، رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی نیز در مراسم افتتاحیه گفت: با توجه به شرایطی که ما در کشور داریم، این دوره باید پیش از اینها برگزار می شد. چرا که در یک کشور حادثه خیز هستیم و بحران های زیادی در قرن های گذشته در این خاک رخ داده است. ما در طول هر دوران بین 2 بحران زندگی می کنیم و نیاز به آمادگی در مقابل آنها داریم. خیلی ها این بحران ها را باور ندارند و به فکر آنها نیستند. بحران ها تاکنون باعث نشده اند که موزه های کشور آسیب ببینند اما آمادگی این بخش از کشور در مقابل حوادث، بسیار ضروریست.

سورانو نماینده ایکوم جهانی نیز با اشاره به استقبال رییس این مرکز از برگزاری کارگاه آموزش مدیریت بحران در ایران، گفت: این اولین حضور من در ایران است و خیلی خوشحالم که این دوره آموزشی در موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار می شود. من نمی توانم بدون اشاره به اتفاق موزه برزیل این کارگاه را آغاز کنم. متاسفانه دو هفته پیش موزه ملی برزیل دچار آتش سوزی شد و بخش اعظمی از آثار آن از بین رفت. این اهمیت مدیریت و آموزش در مقابله با بحران را نشان می دهد. پیشگیری از تخریب آثار مهمترین هدفی است که ما باید در خاطر داشته باشیم. وی ادامه داد: ما باید فرآیند آماده سازی را با کمک سازمانها و با برنامه ریزی دقیق، پیگیری کنیم. بحران ها، بیم و امید را به همراه دارند و امید می رود که بتوانیم این حوادث را کنترل کنیم. هدف از برگزاری این کارگاه آموزشی افزایش سطح آمادگی افرادی است که در میراث فرهنگی فعالیت دارند.

سه شنبه 20/6/1397 - 15:44
ایرانگردی

مدیر کل حمل و نقل عمومی و امور مناطق معاونت حمل و نقل ترافیک شهرداری تهران با حضور در منطقه 13 به صورت شبانه از پروژه های ترافیکی این منطقه بازدید کردند .

به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه 13 ، در پی برگزاری جلسه نظارت ستادی مورخ 23 آذر ماه سال 96 و به منظور پیگیری و بررسی مصوبات این جلسه ،سید حسینی نژاد ، مدیر کل حمل و نقل عمومی و امور مناطق معاونت حمل و نقل ترافیک شهرداری تهران ابتدا در جلسه ای با معاون حمل و نقل ترافیک منطقه شرکت و در خصوص مسائل و موضوعات ترافیکی منطقه از جمله بازگشائی انتهای خیابان پنجم نیروی هوایی، روند احداث خروجی های مترو در خیابان پیروزی، و.. در این جلسه بحث و تبادل نظر شد.
در ادامه از پروژه های ترافیکی شامل پایانه ابن سینا، نرده گذاری خیابان امامت، دوربرگردان اتوبان دوران، و.. بازدید کردند .
همچنین مدیر کل حمل و نقل عمومی و امور مناطق از اجرای پروژه پایانه تاکسیرانی ابن سینا در منطقه به جهت سهولت در جا به جایی شهروندان در سطح شهر ابراز رضایت کرد .

سه شنبه 20/6/1397 - 15:41
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته