• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 10235
تعداد نظرات : 25
زمان آخرین مطلب : 1292روز قبل
سلامت و بهداشت جامعه

نتایج یک آزمایش نشان می‌دهد که خروپف کردن و آپنه انسدادی می‌تواند به نارسایی سریع عملکرد قلبی در زنان منجر شود.



به گزارش جام جم آنلاین از ایسنا، خروپف کردن می‌تواند با بالا رفتن سن خطرناک‌تر شود و احتمال ابتلا به بیماری قلبی را در فرد افزایش دهد. همچنین انواع مختلفی از آپنه خواب (وقفه تنفسی حین خواب) وجود دارد که رایج‌ترین آن آپنه انسدادی خواب است.

آپنه انسدادی بر فرآیند تنفس هنگام خواب تاثیر می‌گذارد و باعث می‌شود تنفس فرد برای لحظه‌ای قطع شده و مجدد از سر گرفته شود. حدود نیمی از افرادی که با صدای بلند خروپف می‌کنند به آپنه انسدادی خواب مبتلا هستند.

بر اثر عارضه آپنه انسدادی خواب ماهیچه‌های گلو که کمک می‌کند مجرای هوا باز نگه داشته شود مانع از جریان پیدا کردن هوا می‌شوند.

طبق مطالعه‌ای که به تازگی در انگلیس انجام گرفته خروپف و آپنه انسدادی به نارسایی سریع عملکرد قلبی در زنان نسبت به مردان منجر می‌شود. در حال حاضر مشخص نیست که آیا آپنه خواب به شکل مستقیم موجب بیماری قلبی می‌شود یا نه اما برخی از متخصصان معتقدند افراد مبتلا به آپنه خواب در معرض ابتلا به فشار خون بالا هستند.

انجمن قلب آمریکا در همین رابطه اعلام کرده‌ است: در برخی از مبتلایان به آپنه خواب و فشار خون بالا که به دلیل آپنه تحت درمان قرار دارند کاهش فشار خون نیز مشاهده می‌شود. چنین یافته‌هایی می‌تواند حاکی از ارتباط فشار خون و آپنه خواب باشد. علاوه بر این، آپنه انسدادی خواب با چاقی مرتبط است که خود فاکتور خطرزایی در بروز بیماری قلبی به حساب می‌آید.

در این بررسی محققان به مطالعه روی ۴۸۷۷ نفر که اسکن قلبی انجام داده بودند، پرداختند. سپس این افراد به سه گروه تقسیم شدند: افرادی که به آپنه خواب مبتلا هستند، افرادی که از خروپف کردن شکایت داشتند و افرادی که به هیچ یک از این دو مشکل دچار نبودند.

محققان در مقایسه افرادی که دچار خروپف بودند با گروه دیگر که به اختلالات خواب مبتلا نبودند به تفاوت چشمگیری در حجم بطن چپ زنان نسبت به مردان پی بردند. افزایش حجم بطن چپ به این مفهوم است که قلب باید برای رفع نیازهای بدن سخت‌تر فعالیت کند.

شنبه 17/9/1397 - 14:17
سلامت و بهداشت جامعه

طبق توصیه محققان، مصرف غلات کامل و ورزش منظم و در عین حال کاهش مصرف گوشت های فرآوری شده و مشروبات الکلی از ریسک ابتلا به سرطان روده می کاهد.

 



به گزارش جام جم آنلاین از مهر، طبق گزارش جدید موسسه آمریکایی تحقیقات سرطان و صندوق بین المللی تحقیقات سرطان جهان، مصرف سه وعده غلات کامل (حدود ۳ گرم) در روز، نظیر برنج قهوه ای یا نان تهیه شده با غلات کامل، ریسک ابتلا به سرطان روده را تا ۱۷ درصد کاهش می دهد.

محققان براساس بررسی حدود ۱۰۰ مطالعه تاکید می کنند که مصرف بیشتر غلات کامل حتی نقش حفاظتی بیشتری خواهد داشت. در بین بیش از ۲۹ میلیون شرکت کننده بزرگسال در مطالعات مورد بررسی، حدود ۲۵۰ هزار نفر مبتلا به سرطان روده بودند.

دکترادوارد جیوونوچی، عضو گروه تحقیق، در این باره می گوید: «بررسی گسترده مطالب علمی آشکار ساخت سرطان روده بزرگ عمدتاً از طریق رژیم غذایی سالم و سبک زندگی قابل پیشگیری است.»

وی در ادامه می افزاید: «حفظ وزن سالم بدن، فعالیت بدنی، رژیم غذایی سالم، اجتناب از استعمال سیگار و مصرف الکل همگی در کاهش ریسک ابتلا به سرطان روده بزرگ نقش دارند.»

براساس این تحلیل ها، محققان بر محدود کردن مصرف گوشت قرمز به کمتر از ۵۰۰ گرم در هفته (وزن گوشت پخته) توصیه می کنند.

همچنین محققان بر کاهش مصرف یا عدم مصرف گوشت های فرآوری شده نظیر همبرگر، هات داگ و ژامبون تاکید دارند.

چاقی و داشتن اضافه وزن و همچنین نوشیدن مشروبات الکلی هم با ریسک بالای ابتلا به سرطان روده مرتبط است.

جیوونوچی در ادامه می افزاید: «رژیم غذایی سالم باید حاوی غلات کامل با فیبر بالا، میوه و سبزیجات باشد و و در آن کمتر از غلات تصفیه شده یا غذاهای نشاسته ای، بخصوص خوراکی های سرشار از قندهای افزودنی و چربی، استفاده شود.»

سایر منابع فیبر رژیمی، محصولات لبنی هستند که بر کاهش ریسک ابتلا به سرطان روده تاثیر گذارند.

به گفته محققان، سرطان روده چهارمین سرطان شایع در سراسر جهان است. همچنین چهارمین علت شایع مرگ و میر ناشی از سرطان در جهان نیز است.

با وجود افزایش نرخ سرطان، کارشناسان پیش بینی می کنند تا سال ۲۰۳۲ حدود ۶۰ درصد افزایش در موارد جدید سرطان روده اتفاق بیفتد.

شنبه 17/9/1397 - 14:16
سلامت و بهداشت جامعه

رئیس پژوهشکده غدد درون‌ریز دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه اکثر گره‌ها و سرطان‌های تیروئیدی همراه با کم کاری و پرکاری تیروئید نیستند، گفت: در 90 تا95 درصد افراد که گره تیروئید دارند، ضایعه خوش خیم است.

 



به گزارش جام جم آنلاین، فریدون عزیزی در گفتگو با فارس در ارتباط با احتمال ابتلا به سرطان تیروئید در بیماران مبتلا به کم کاری و پرکاری تیروئید اظهارداشت: احتمال ابتلا به سرطان در مبتلایان به کم کاری تیروئید بسیار کم است و در اکثر موارد بیشتر از افراد معمولی نیست.

وی با بیان اینکه اکثر گره‌ها و سرطان‌های تیروئیدی همراه با کم کاری و پرکاری تیروئید نیستند و در بیشتر این بیماران کار تیروئید طبیعی بوده و آزمایش‌های هورمونی نیز در حدود طبیعی است، افزود: این مشکلات معمولاً با بزرگ شدن یک قسمت تیروئید به نام گره تیروئید شروع می‌شوند. تشخیص اینکه این گره خوش خیم یا سرطانی است توسط فوق تخصص غدد درون ریز و یا متخصصین داخلی آموزش دیده انجام می شود.

رئیس پژوهشکده غدد درون‌ریز دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خاطرنشان کرد: این افتراق بسیار مهم است زیرا در 90 تا95 درصد افراد که گره تیروئید دارند، ضایعه خوش خیم است و فقط 5 تا 10 درصد ممکن است گره سرطانی باشد.

شنبه 17/9/1397 - 14:15
سلامت و بهداشت جامعه

سخنگوی وزارت بهداشت گفت: مکمل‌ها هیچگونه ارز دولتی نمی‌گیرند و عمده مکمل‌های موجود قاچاق هستند.

 


به گزارش خبرنگار جام جم آنلاین به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، ایرج حریرچی در نشست خبری درپاسخ به سوالی درباره فروش مکمل‌ها در داروخانه‌ها افزود: بازارمکمل‌ها یکی از بازار‌های واضح برای تقاضای القایی در حوزه سلامت است.

وی گفت: یکی از بازار‌هایی که قاچاق در آن زیاد است بازار مکمل هاست بیش از ۹۵ درصد مکمل‌هایی که دربازار وجود دارد مورد نیاز مردم نیست و براساس فرهنگ نادرست هم مردم، هم پزشکان و هم داروخانه‌ها و برخی فروشگاه‌ها و کانال‌های مجازی، مکمل‌ها را توصیه می‌کنند.

حریرچی با اشاره به اینکه، چون در بازار مکمل‌ها سود قابل توجهی دارد، مکمل‌های خارجی از طریق قاچاق و بازار‌های غیر قانونی وارد می‌شوند، افزود: تعداد محدودی در داخل مجوز تولید دارند هم اکنون نیز هیچ ارز دولتی برای واردات مکمل‌ها تعلق نمی‌گیرد و عمده مکمل‌ها قاچاق هستند.

سخنگوی وزارت بهداشت گفت: بیش از یک میلیارد دلار واردات قانونی داشتند، اما الان کف قانونی آن پانصد میلیون دلار است که از مبادی رسمی وارد می‌شود نه اینکه ارز به آن تعلق می‌گیرد.

حریرچی در پاسخ به سوال دیگری درباره تبلیغ مواد ارگانیک نیز افزود: محصولات ارگانیک نیز از مواردی است که نبایدزیاده روی داشته باشند باید برخورد علمی با ان صورت بگیرد.

وی گفت: محصولات ارگانیک در صورتی که اصول فنی وعلمی داشته و بسته بندی داشته باشند و دارای شماره و مهر تایید وزارت بهداشت باشند، ارگانیک است، اما محصولات باز که مهر لازم ازطرف مرکز بهداشت ندارند، نمی‌توان گفت حتما ارگانیک هستند.

سخنگوی وزارت بهداشت افزود: مردم باید از سایت‌های معتبر دانشگاهی و مراکز علمی کشور اطلاعات خود درباره محصولات ارگانیک را کسب کنند.

حریرچی درباره رُندینگ در داروخانه‌ها نیز گفت: در داروخانه‌ها باید از کارت بانکی هزینه‌ها پرداخت شود، اما در موارد رد و بدل شدن اسکناس باید تعدیل‌هایی باشد که باید با اطلاع خریدار باشد اگر پول خرد باشد مسئله‌ای نیست، اما در موارد مبلغ بالا خلاف است.

شنبه 17/9/1397 - 14:13
سلامت و بهداشت جامعه

یک مطالعه جدید نشان می دهد که رژیم غذایی گیاهخواری می تواند همانند داروهای مورداستفاده برای بیماران مبتلا به ریفلاکس معده عمل کرده و این مشکل را تسکین دهد.

 

 

 


به گزارش جام جم آنلاین از مهر، در این مطالعه نزدیک به ۲۰۰ بیمار در یک مرکز پزشکی در نیویورک که مبتلا به «ریفلاکس لارنگوفارنژیال» بودند، مورد بررسی قرار گرفتند.

در این بیماری، اسید معده به طور معمول به گلو بازمی گردد و از بیماری شناخته شده «ریفلاکس لارنگوفارنژیال گاستروازوفاژیال» (GERD)- یا آنچه که اکثر مردم سوزش سر دل می شناسند- شناخته شده تر است.

به گفته دکتر کرگ زالوان، سرپرست تیم تحقیق، «افراد مبتلا به ریفلاکس لارنگوفارنژیال معمولا سوزش دل ندارند.»

در عوض، این بیماران علائمی مانند خفگی، گلودرد مزمن، سرفه مداوم، گلودرد بیش از حد و احساس توده در گلو دارند.

با این حال، این مشکل اغلب با داروهای GERD موسوم به «مهارکننده های پمپ پروتئین» (PPI) درمان می شود. PPIها شامل داروهای تجویزی و بدون نسخه مانند Prilosec ،Prevacid و Nexium هستند.

تحقیقات نشان می دهد مصرف طولانی مدت PPIها با افزایش خطر ابتلا به حمله قلبی، بیماری کلیوی، زوال عقل و شکستگی استخوان مرتبط است، هرچند هنوز علت آن مشخص نیست.

بر همین اساس، محققان سعی دارند با رژیم غذایی گیاهی موسوم به سبک مدیترانه ای این بیماری را درمان کنند.

زالوان بیماران را تشویق به مصرف رژیم غذایی ۹۰ درصد گیاهی کرد؛ غذای بیماران به طور عمده شامل سبزیجات، میوه ها، حبوبات، دانه های کامل و آجیل بود. گوشت و لبنیات به دو یا سه وعده در هفته محدود می شد.

همچنین بیماران در مصرف قهوه، چای، الکل و غذاهای چرب یا سرخ کرده ممنوعیت داشتند.

این گروه گیاهخوار با گروه مصرف کننده داروهای PPI مقایسه شدند.

بعد از شش هفته، ۶۳ درصد بیماران پیروی کننده از رژیم غذایی گیاهی حداقل شاهد کاهش ۶ نمره ای مقیاس های موسوم به شاخص علائم ریفلاکس بودند. اما بیماران مصرف کننده PPI کاهش ۵۴ درصدی را مشاهده کردند.

به گفته زالوان، بیماران گروه رژیم غذایی شاهد کاهش ۳.۵ کیلوگرمی وزن هم بودند که همین مسئله می تواند دلیل بهبود علائم شان باشد.

شنبه 17/9/1397 - 14:12
سلامت و بهداشت جامعه

متخصص تغذیه راهکارهایی برای مقابله با تأثیر آلودگی هوا در بدن ارائه کرد و گفت: توجه به این راهکارها در تقویت سیستم ایمنی مقابل تأثیرات آلودگی هوا بسیار مؤثر است.



به گزارش جام جم آنلاین، سیدضیاء‌الدین مظهری در گفتگو با فارس در ارتباط با بایدها و نبایدهای تغذیه‌ای در زمان آلودگی هوا اظهار داشت:‌ باید در چنین شرایطی برای دفع سموم از بدن از امکانات فصل تغذیه‌ای که حاوی آنتی‌اکسیدان فراوان بوده استفاده کنیم.

وی افزود: افرادی که دچار کم‌ خونی هستند بیشتر در معرض خطرهای آلودگی هوا بوده و این مسئله عوارض بیشتری برای آنها دارد که رعایت نکات تغذیه‌ای می‌تواند در بهبود آنها مؤثر واقع شود.

این متخصص تغذیه ادامه داد: استفاده از انار، آب انار و مرکبات به دلیل داشتن ویتامین C و آنتی‌اکسیدان فراوان سیستم ایمنی را تقویت کرده و در جهت مقابله با آلودگی در بدن مؤثر است. همچنین مصرف شیر کم‌چرب در این زمینه توصیه می‌شود.

مظهری گفت: داشتن خواب راحت و عمیق، پرهیز از شب‌بیداری و صبح‌هاخوابی در کمک به دفع سموم از بدن مؤثر بوده همچنین افراد باید در روزهایی که هوا آلوده است از ورزش صبحگاهی بپرهیزند و در زمان پاک بودن هوا ورزش‌های لازم را انجام دهند.استفاده از مراکز ورزشی سرپوشیده یا ورزش در منزل نیز در این شرایط بیشتر توصیه می‌شود.

وی وجود استرس و انتقال آن به دیگران را از عوامل مؤثر در کاهش سیستم دفاعی بدن برشمرد و گفت: این مسئله سبب ترشح هورمون کورتیزون شده و توان دفاعی بدن را تحت تأثیر قرار می‌دهد بنابر این توصیه می‌کنیم افراد از اضطراب و استرس دوری کنند.

این متخصص تغذیه گفت:‌ استفاده از مغز دانه‌ها هر چند به میزان بسیار اندک در تقویت سیستم ایمنی مؤثر بوده و افراد بهتر است به جای استفاده از انواع فست‌فود مواد غذایی مفید را مصرف کنند.

وی بیان داشت:‌نوشیدن آب در این شرایط مفید است البته نباید چند لیوان آب پشت سر هم مصرف شود بلکه آب را باید جرعه جرعه و به مرور در طول روز استفاده کرد. بدن ما 60 درصد از آب ساخته شده و تمام مواد مغذی بدن به صورت محلول در آب جذب می‌شوند. همچنین دفع سموم از بدن با مصرف بیشتر آب بهتر امکانپذیر است.

مظهری گفت:‌استفاده از آب‌میوه‌های رقیق و یا طبیعی و مصرف تفاله میوه توصیه می‌شود و این مسئله به ویژه در تفاله میوه‌ها جهت مقابله با سرطان‌های دستگاه‌ گوارش مؤثر است.

شنبه 17/9/1397 - 14:12
سلامت و بهداشت جامعه

 

 

پزشکان در مطالعه‌ای تازه دریافتند که خواب زیاد می‌تواند با بیماری‌ قلبی مرتبط باشد.

به گزارش جام جم آنلاین از ایسنا، متخصصان در بررسی‌های اخیر مشاهده کردند که احتمال مرگ و بیماری‌ های قلبی یا عروق خونی در مغز افرادی که بیش از هشت ساعت در روز می‌خوابند در مقایسه با افرادی که بین شش تا هشت ساعت می‌خوابند بیشتر است.

در این بررسی اطلاعات ۱۱۶ هزار فرد ۳۵ تا ۷۰ ساله در ۲۱ کشور جهان مورد ارزیابی قرار گرفت. پس از گذشت هشت سال از زمان آغاز این بررسی، متخصصان مشاهده کردند ۴۳۸۱ نفر از این افراد فوت کرده و ۴۳۶۵ نفر دیگر به بیماری‌های قلبی-عروقی مبتلا شده‌اند.

محققان بر اساس این بررسی‌ها دریافتند افرادی که در طول روز در مجموع هشت تا ۹ ساعت می خوابند پنج درصد بیشتر در معرض ابتلا به بیماری‌ های قلبی - عروقی و مرگ و میر ناشی از آن هستند. همچنین این خطر در بین افرادی که بین ۹ تا ۱۰ ساعت در روز می‌خوابند به ۱۷ درصد افزایش پیدا می‌کند.

این تیم تحقیقاتی بین المللی اظهار داشتند: خواب برای سلامت انسان ضروری است و افراد یک سوم از شبانه‌ روز را در خواب سپری می‌کنند. همچنین خواب فاکتور مهمی در سبک زندگی به حساب می‌آید که می‌تواند بر بیماری قلبی-عروقی و مرگ تاثیر بگذارد.

به گفته محققان افرادی که در بیشتر مواقع بیش از ۹ ساعت در طول روز می‌خوابند لازم است با مراجعه به پزشک وضعیت کلی سلامت خود را بررسی کنند.

شنبه 17/9/1397 - 14:11
سلامت و بهداشت جامعه

 

 

 

گیاه نسترن وحشی در بین گیاهان غنی‌ترین منبع ویتامینC را داراست و تقریبا ۲۰برابر لیمو ویتامینC دارد.

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از بهداشت نیوز، گیاه نسترن وحشی از خانواده Rosaceae: درختچه ای‌ کوچک است که ارتفاع آن تا ۳ متر می‌رسد.برگ‌ها شامل پنج تا هفت برگچه دندانه‌‌دار و به شکل بیضی نوک‌ تیز است.

گل‌ نسترن به رنگ‌های گلی(قرمز کم‌رنگ)، سفید مایل به گلی و یا سفید می‌باشند که تک‌تک و یا به صورت مجتمع دیهیم بر روی شاخه قرار می‌گیرند.

نهنج گل پس از رشد به جسم کوزه‌ مانند و قرمز رنگی تبدیل می‌شود و قسمت داخلی آن الیاف ظریف و باریکی دارد که میوه‌های فندقه‌ای درون کوزه‌ را در بر می‌گیرد.

طول میوه نسترن کوهی ۱۳-۲۴ میلی متر، قطر میوه ۲۷٫۱۰-۲۱٫۰۲ میلی متر و وزن میوه ۸٫۰۸-۷٫۷ گرم می باشد.

قسمت مورد استفاده این گل، کوزه‌های مذکور می‌باشد که به هیپس‌ مشهورند.

پراکندگی جغرافیایی

گل نسترن یکی از گونه‌ های وحشی رز و بومی اروپا، آسیای غربی و شمال شرقی آفریقا است.

بیشترین کشت این میوه در اروپای مرکزی و در کشور مجارستان می باشد.

این گیاه در بخش های وسیعی از ایران در شمال، شمال غرب، غرب، جنوب غرب، مرکز و شمال شر ق ایران پراکنش دارد.

ترکیبات شمیایی ویتامین C

میوه تازه گل نسترن (هیپس) حاوی ۵.۰ تا ۷.۱ درصد ویتامین C می‌باشد که ترکیبی از آسکوربیک اسید و هیدرو اسکوربیک اسید است.

 

منبع غنی آنتی اکسیدان

ترکیبات فنلی، فلاونوئیدی و کارتنوئیدها موجود در نسترن وحشی این میوه را به عموان یک منبع غنی از ترکیبات آنتی اکسیدانی معرفی نموده است.

مقدار کربوهیدرات محلول در میوه های نسترن کوهی ۳۴٫۱۳-۱۴٫۱۷ درصد گزارش شده است.

مقدار قند کل میوه نسترن کوهی ۲۸٫۱۳ درصد می باشد.

آنتوسیانین

آنتوسیانین ها رنگدانه های محلول در آب اند و مقدار کل آن ۲٫۲۸ (میلی گرم بر لیتر سیانیدین -۳- گلوکوزید) است.

کارتنوئیدها

کارتنوئیدها که رنگدانه های طبیعی نارنجی- قرمز موجود در گیاهان می باشند.

پیش ساز ویتامین آ بوده و اثرات مفیدی بر سلامتی انسان دارند.

نسترن کوهی حاوی مقادیر بالایی کارتنوئید می باشد به طوریکه مقدار آن بین ۲۰-۷۷ میلی گرم/۱۰۰ گرم وزن میوه متفاوت است.

مهمترین ترکیبات کاروتنوئیدی میوه نسترن کوهی به ترتیب لیکوپن۱٫۱۱ و بتاکاروتن۲٫۷ (میلی گرم وزن تر) می باشد.

ترکیبات فنولی

میزان فنول کل در میوه نسترن کوهی بسته به عوامل مختلف، ۹۸ میلی گرم گالیک اسید/گرم گزارش شده است که مقدار قابل توجهی در مقایسه با سایر میوه های رایج مورد مصرف می باشد.

سایر ویتامین ها

میوه گل‌ سرخ همچنین حاوی ویتامین‌های A1، B1، B2، B3 و K می‌باشد.

روغن نسترن

دانه های آن دارای حدود ۱۰%روغن بوده که به رنگ زردکمرنگ متمایل به قرمز ودارای بوئی مطبوع می باشد البته دانه ها سمی است.

عمده ترین اسیدهای چرب تشکیل دهنده روغن هسته های نسترن کوهی به ترتیب:

لینولئیک
اولئیک
آلفا–لینولنیک
استئاریک
و پالمیتیک اسید می باشند.

اسید لینولئیک و اسید لینولنیک به ترتیب با ۵۶-۳۶ درصد و ۲۹-۲۰ درصد بیشترین مقدار را به خود اختصاص می دهند.

حاوی بالاترین میزان اسیدهای چرب غیر اشباع با پیوند دوگانه ( PUFA )

در این قسمت توضیح مختصری در ارتباط با اسیدهای چرب داده می شود تا ارزش اسیدهای چرب موجود در روغن نسترن را بیشتر بدانید!!
اسیدهای چرب به سه گروه تقسیم بندی می شوند:

اسیدهای چرب اشباع

اسیدهای چرب اشباع در طول زنجیر اسید چرب پیوند دوگانه ندارند.
میزان اسیدهای چرب اشباع در روغنهای حیوانی غیر دریائی و روغنهای نظیر پالم و اکثر روغنهای نباتی موچود می باشد .

اسیدهای چرب تک غیر اشباع

این اسید چرب در تمام روغنها و چربیها به مقدار کم وبیش وجود دارد .
در روغن زیتون میزان این اسید چرب در سطح بالائی قرار دارد .

اسیدهای چرب چند غیر اشباع ( PUFA ) :

در ایــن گروه دو اسید چرب اسید لینولئیک و اسید لینولنیک قرار دارد.
این دو اسید چرب چون در بدن انسان ساخته نمی شود به همین دلیل به آنها اسیدهای چرب ضروری می گویند.

بیش از ۹۰ درصد ترکیب اسیدهای چرب این میوه از نوع چند غیر اشباع می باشد.

اسید لینولئیک و اسید لینولنیک به وفور در روغن هسته گل نسترن وحشی وجود دارند که خود پیش ساز تولید سایر اسیدهای چرب غیر اشباع با پیوند دوگانه (PUFA) مهم در بدن انسان هستند.

اگر اسید لینولئیک به برنامه غذایی اضافه شود میزان کلسترول بد در بدن کاهش می یابد .

بالا بودن این اسیدهای چرب در بدن خطر ایجاد نارسایی مغزی از قبیل آلزایمر و پارکینسون را کاهش می دهد.

از روغن نسترن به عنوان یک روغن نسبتا ضعیف از نظر مقاومت به اکسیداسیون یاد می شود که این می تواند به مقدار زیاد اسیدهای چرب غیر اشباع (PUFA) در این روغن مربوط باشد.

شنبه 17/9/1397 - 14:10
سلامت و بهداشت جامعه

 

یک مطالعه جدید نشان می دهد همبرگر و پیتزا علاوه بر افزایش وزن در بزرگسالان، ممکن است خطر ابتلا به سرطان را نیز افزایش دهند.

به گزارش جام جم آنلاین از مهر، محققان دانشگاه آریزونا دریافتند مصرف غذاهای پرانرژی با افزایش ۱۰ درصدی سرطان های مرتبط با چاقی در بین زنان مربتط است.

سینتیا تامسون، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «اثرات نشان داده شده در زنان دارای وزن نرمال در ارتباط با خطر ابتلا به سرطان های ناشی از چاقی، یافته ای جدید است.»

تامسون در ادامه می افزاید: «این یافته نشان می دهد که تنها کنترل وزن در پیشگیری از سرطان های مرتبط با چاقی موثر نیست، بلکه زنان باید بر رژیم غذایی دارای انرژی بالا نیز توجه داشته باشند.»

غذاهای کامل از جمله سبزیجات، میوه ها، پروتئین های کم چرب و لوبیا، دارای انرژی کم هستند زیرا آنها مقدار زیادی مواد مغذی را با کمترین کالری تامین می کنند.

غذاهای فرآوری شده مانند همبرگر و پیتزا دارای تراکم انرژی بالا هستند و شما نیاز به مصرف مقدار بیشتری از آنها برای دریافت مواد مغذی لازم هستید.

شنبه 17/9/1397 - 14:9
سلامت و بهداشت جامعه

سخنگوی وزارت بهداشت گفت: باید از مردم عذرخواهی کنم اگر حتی برای تهیه یک قلم دارو تحت فشار قرار گرفتند، اما برای داروهایی که در لیست دارویی کشور وجود دارند، کمبود یک تا یک و نیم درصدی همانند سایر کشورهای دنیا، عدد بالایی نیست و کمبودهای دارویی کشور در حال حاضر حدود یک درصد است اما مردم هیچ نگرانی از بابت تامین دارو نداشته باشند،چون وضعیت کشور از شرایط ۶ ماه گذشته بدتر نخواهد شد و از ذخیره کردن دارو پرهیز کنند.

 



به گزارش جام جم آنلاین از ایسنا، دکتر ایرج حریرچی با اعلام این مطلب گفت: بر اساس منابع علمی و اقتصاد درمان، اگر قدرت خرید خانوارها در جامعه کاهش پیدا کند، مجبور می‌شوند که بودجه خانوار را به هزینه‌های بسیار ضروری مانند خوراک، مسکن و حمل و نقل اختصاص دهند، به اجبار از هزینه‌های ضروری مانند آموزش و سلامت کم می‌کنند. در این شرایط، دولت و بیمه‌ها وظیفه دارند که منابع خود را افزایش دهند و فشاری که به مردم وارد می شود را جبران کنند.

وی با اشاره به تجربه تورم‌های بالای ۳۰ درصد در سال‌های اول دهه هفتاد و سال ۹۱، گفت: در آن سال‌ها، مردم از نظر هزینه‌های حوزه سلامت تحت فشار قرار گرفتند و از سال ۹۶ توانسته‌ایم تورم حوزه سلامت که در ۳۰ سال گذشته، ۴۰ درصد بیشتر از تورم عمومی بوده است، را برای اولین بار به کمتر از تورم عمومی کشور برسانیم؛ به گونه ای که در سال ۹۶ به طور متوسط میزان تورم عمومی ۱۰.۱ درصد اما تورم حوزه سلامت ۹.۶ درصد بوده و در یک ساله منتهی به مهر، تورم عمومی ۳۶ و تورم حوزه سلامت، ۱۹ درصد بوده است.

معاون کل وزارت بهداشت تاکید کرد: از طرفی تورم حوزه سلامت را کنترل می کنیم تا قدرت خرید خانوار در حوزه سلامت کاهش نیابد و جامعه پزشکی همکاری های بسیار خوبی با ما داشته است، چراکه رشد تعرفه حق العمل جراحی در بخش دولتی و خصوصی صفر بوده است و ویزیت نیز در حد ۳ و ۵ درصد و کمتر از تورم ابتدای سال، رشد داشته اند و از طرف دیگر نیز با دستور رییس جمهور و کمک مجلس، منابع خوبی در سال ۹۷ به حوزه سلامت اختصاص یافت و امیدواریم شاهد چنین روندی در سال آینده باشیم.

کاهش پرداختی از جیب مردم از ۵۸ به ۳۵ درصد

حریرچی تصریح کرد: در ۵ سال منتهی به اجرای طرح تحول سلامت به طور متوسط ۵۴ درصد و در سال ۸۹ حدود ۵۸.۶ درصد از هزینه های حوزه سلامت از جیب مردم تامین می شد، که در سال ۹۳ به ۳۸ و در سال ۹۵ به ۳۵ درصد کاهش یافته است اما هدف گذاری برنامه ششم توسعه، کاهش پرداختی از جیب مردم به کمتر از ۲۵ درصد است که امیدواریم با منابعی که اختصاص پیدا می کند، این هدف حاصل شود.

تلاش برای نجات بیمه سلامت از کسری بودجه

سخنگوی وزارت بهداشت در خصوص رشد بودجه سازمان بیمه سلامت در سال ۹۸ گفت: تحولی که در برنامه‌های پنجم و ششم توسعه ایجاد شد این بود که بودجه خطی و سنواتی سازمان بیمه سلامت تبدیل به حق بیمه شد و بخش عمده‌ای از بیمه شدگان این سازمان به صورت رایگان تحت پوشش بیمه قرار دارند که شامل ۲۳ میلیون نفر روستایی و ۱۰ میلیون بیمه شده جدید است که دولت نیابت کرده حق بیمه آنها را پرداخت کند. اما در سالهای گذشته در این مورد، بودجه مشخصی به سازمان بیمه سلامت اختصاص پیدا میکرد که بر اساس برنامه پنجم و ششم توسعه و قانون احکام دائمی برنامه‌های توسعه کشور حق بیمه هر یک از خانوارها، ۷ درصد از حداقل حقوق قانون کار است که متاسفانه تا کنون حاصل نشده که حدود ۱۶ هزار میلیارد تومان است و تلاش داریم که قانون را به کمک دولت و مجلس اجرا کنیم تا سازمان بیمه سلامت یکبار برای همیشه از کسری بودجه نجات پیدا کند.

پیشنهادات شورای عالی بیمه برای کنترل هزینه‌های درمانی مردم

دکتر حریرچی به جلسه اخیر شورای عالی بیمه اشاره کرد و گفت: این شورا پیشنهاداتی را به سازمان برنامه و بودجه و دولت ارائه کرد تا فشاری در حوزه بهداشت و درمان به مردم وارد نشود اما باید توجه داشته باشیم که هدف اصلی نظام سلامت، حمایت از مردم است و از سوی دیگر، اقتصاد سلامت باید به صرفه و اقتصادی باشد.

وی با بیان اینکه در سال جاری قیمت دارو به طور متوسط ۹ درصد افزایش پیدا کرد در حالیکه تورم در بسیاری از کالاها زیاد بوده است، گفت: با کمک دولت و مجلس، ۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار ارز ۴۲۰۰ تومانی برای حوزه سلامت اختصاص یافت که موجب کنترل قیمت دارو و ملزومات پزشکی شد. اما تقاضای جامعه پزشکی در مورد تعرفه، بیشتر از جزء حرف های و دستمزد، مربوط به جزء فنی خدمت است و شرایط مردم را به خوبی درک می کنند.

معاون کل وزارت بهداشت یکی از سیاست های اصلی وزارت بهداشت را حمایت از تولید داخل عنوان کرد و افزود: در حال حاضر حدود ۹۷ تا ۹۸.۵ درصد از ارزش عددی و ۷۰ درصد از ارزش ریالی دارو و ۶۷ درصد از مواد اولیه دارو، در کشور تولید میشود و حمایتهای زیادی از صنایع دارویی و تجهیزات پزشکی داریم؛ به عنوان نمونه هفته گذشته ۹ خط تولید داروی ضد سرطان افتتاح و در هفته جاری نیز ۶ داروی دانش بنیان جدید رونمایی شد البته سیاست وزارت بهداشت این است که هیچ دارو و خط تولید دارو و تجهیزات پزشکی را افتتاح و رونمایی نکند، مگر اینکه آن محصولات به مدت معقولی در بازار عرضه شده و تجاری شده باشند.

دکتر حریرچی افزود: تا سه ماه و نیم آینده و همزمان با چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، ۴۰ داروی دانش بنیان جدید در کشور رونمایی می شود.

یک سوم شرکت های دانش‌بنیان کشور در حوزه سلامت فعالیت دارند

سخنگوی وزارت بهداشت تعداد شرکت های دانش بنیان کشور را ۳۷۰۰ شرکت عنوان کرد و گفت: ۱۲۱۱ شرکت دانش بنیان یعنی حدود یک سوم از این شرکت ها در حوزه سلامت فعالیت دارند که شامل ۲۲۵ شرکت دارویی، ۱۵۶ شرکت تجهیزات پزشکی و ۶۴۶ شرکت ملزومات آزمایشگاهی است.

خرید ۱۸۰۰ میلیارد تومانی وزارت بهداشت از شرکت های دانش بنیان تا پایان سال گذشته

وی با اشاره به ایجاد ۸۵ مرکز رشد در دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور یادآور شد: ۱۲۳۵ واحد فناوری در مراکز رشد دانشگاه های علوم پزشکی کشور مستقر هستند که حمایت های لازم مانند وام های کم بهره و بلاعوض و همچنین خریداری محصولات را از آن‌ها انجام می‌دهیم، به گونه ای که در طرح تحول سلامت و تا پایان سال ۹۶ حدود ۱۸۰۰ میلیارد تومان از محصولات شرکت های دانش بنیان را خریداری کرده ایم و امسال این رقم به حدود ۸۰۰ میلیارد تومان خواهد رسید و برنامه ریزی کرده ایم تا این خریدها را سالانه ۲۰ درصد افزایش دهیم و در مورد شرکت های معتبر و قدیمی دانش بنیان از طریق مکانسیم قیمت، حمایت های خوبی می‌کنیم.

حمایت های وزارت بهداشت از تولید کنندگان داخلی

حریرچی اضافه کرد: اگر یک دارو در کشور تولید شود ۷۰ درصد قیمت بهترین برند جهانی را به تولید کننده پرداخت می کنیم که حمایت بسیار خوبی است که در هیچ کشوری وجود ندارد چون ما دشمنان خودمان را به خوبی می شناسیم و می دانیم که هدف آنها در مواقع سخت، اختلال در تهیه دارو، تجهیزات و ملزومات پزشکی است و «ریچارد نفیو» طراح تحریم های دوره قبل و نویسنده کتاب «هنر تحریم» نیز گفته است که هدف آمریکا اعمال تحریم های دردناک در حوزه های مختلف از جمله دارو است اما با پیش بینی هایی که داشتیم، توطئه های دشمنان را نقش برآب کردیم و کمبودهای دارویی کشور در ماه های اخیر که اوج تحریم ها بود، حدود ۲ و ۳ درصد بود و خوشبختانه در ماه‌های مهر و آبان ماه، کمبود دارویی در کشور به کمتر از ۳۰ قلم کاهش پیدا کرده است.

عذرخواهی از مردم

معاون کل وزارت بهداشت تاکید کرد: باید از مردم عذرخواهی کنم اگر حتی برای تهیه یک قلم دارو تحت فشار قرار گرفتند، اما برای داروهایی که در لیست دارویی کشور وجود دارند، کمبود یک تا یک و نیم درصدی همانند سایر کشورهای دنیا، عدد بالایی نیست و کمبودهای دارویی کشور در حال حاضر حدود یک درصد است اما مردم هیچ نگرانی از بابت تامین دارو نداشته باشند و از ذخیره کردن دارو پرهیز کنند چون تاریخ انقضای آن می گذرد.

سخنگوی وزارت بهداشت ادامه داد: توزیع یک دارو به اندازه مصرف ۶ ماهه در کشور انجام می شود، اما در عرض ۱۵ روز به اتمام می رسد که این نشان می دهد مردم به ذخیره سازی دارو می پردازند و در این شرایط مجبور می شویم که برخی داروها و داروهای بیماران خاص و صعب العلاج را به برخی داروخانه های خاص توزیع کنیم و شبکه های بیگانه هم هر شب بر طبل کمبود دارو در کشور می کوبند که یک تاکتیک روانی شناخته شده است که با راه اندازی سایت و پویش و کانال اقدام به این عملیات روانی می کنند. بنابراین مردم نگرانی نداشته باشند چون وضعیت کشور از شرایط ۶ ماه گذشته بدتر نخواهد شد.

دکتر حریرچی با بیان اینکه ما از بابت قاچاق معکوس دارو نگرانی داریم، گفت: به حوزه دارو ارز ۴۲۰۰ تومانی تعلق میگیرد، در حالیکه همین داروهای ایرانی یا وراداتی با ۳ برابر قیمت در کشورهای ثروتمند و غیرثروتمند همسایه عرضه می شود و مجبوریم که بازار دارو را کنترل کنیم به گونه ای که برخی شیرهای خشک رژیمی و خاص را درب منازل تحویل خانواده ها می دهیم که هزینه های زیادی دارد اما می دانیم که عرضه آنها در داروخانه در حال حاضر به صلاح نیست و ممکن است یک فرد وانمود کند که به این شیرخشک نیاز دارد و روزانه چندین میلیون تومان کار کند البته این اقدامات کنترلی در شرایط کنونی ممکن است به مردم فشار روانی وارد کند اما مجبور هستیم.

داروهای بیماران خاص را درب منازل بیماران تحویل خواهیم داد

وی گفت: داروهای بیماران خاص را نیز درب منازل بیماران تحویل خواهیم داد و کنترل های بیمه ای را تشدید کرده‌ایم و هر دارویی که قیمت آن بیشتر از ۵۰ دلار است باید با تایید سامانه بیمه تهیه شود، چون باید مراقبت کنیم تا دلار دولتی و بیت المال برای بیماران واقعی هزینه شود و مردم هیچ نگرانی از بابت تامین دارو نداشته باشند. البته شاید یک دارو مانند وارفارین را از داروخانه محله خود خریداری می‌کردند که در حال حاضر باید به داروخانه‌های مرکزی مراجعه کنند که از این بابت نیز از مردم عذرخواهی می‌کنیم اما مجبور هستیم.

معاون کل وزارت بهداشت تاکید کرد: مردم به دانشمندان و محصولات داخلی اعتماد داشته باشند چون در شرایط تحریم، صادرات دارو و تجهیزات پزشکی کشور رو به افزایش است و مردم به خدمتگذاران خود اعتماد کامل داشته باشند.

بیش از ۵۰ درصد متخصصان برخی رشته های پزشکی در تهران مستقر هستند

دکتر حریرچی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: علیرغم تربیت تعداد زیادی پزشک در کشور اما در حال حاضر به ازای هر هزار نفر جمعیت، یک و نیم پزشک متخصص در کشور فعالیت دارند و در کشور ۴۲ هزار نفر پزشک متخصص، عمومی و دندانپزشک وجود دارند و در مورد پزشکان متخصص، اختیار داریم که دو سال از آنها بخواهیم که در قالب طرح تعهد خدمت نیروی انسانی در مناطق مختلف کشور مشغول به فعالیت شوند و بعد از این دو سال، پزشکان مختار هستند که انتخاب کنند در چه بخشی فعالیت کنند و متاسفانه به دلیل استانداردهای بالای زندگی در تهران و برخی کلانشهرها، پزشکان تمایل بیشتری به فعالیت در این شهرها دارند و در حال حاضر بیش از ۵۰ درصد متخصصان برخی رشته های پزشکی در تهران مستقر هستند که رقم وحشتناکی است.

معاون کل وزارت بهداشت یکی از سیاست های وزارت بهداشت در جهت تامین پزشکان در مناطق محروم را افزایش ۳۰ درصدی سهمیه بومی دانست و گفت: ۳۰ درصد از سهمیه ورود به رشته‌های پزشکی به بومیان مناطق محروم اختصاص پیدا کرده و این پزشکان و متخصصان پس از فارغ التحصیلی، سه برابر مدت تحصیل، متعهد می شوند که در مناطق بومی خود فعالیت کنند و در حال حاضر به دقت برای شهرستانها مشخص شده که متخصص و پزشکان که باید دو سال آینده به آنجا اعزام شوند، چه کسانی هستند.

مردم به پزشکان و بیمارستان‌های جدید اعتماد کنند

وی با بیان اینکه در برخی از شهرها با کمبود متخصص در برخی رشته ها از جمله رادیولوژی و جراحی مغز و اعصاب روبرو هستیم، افزود: از کمبودهای نیروی انسانی در مناطق مختلف اطلاع داریم و از این بابت از مردم عذرخواهی می کنیم اما به تدریج و با سهمیه بومی، این کمبودها برطرف میشود و از مردم می‌خواهم که به پزشکانی که در شهرستان‌ها مستقر میشوند و به بیمارستان‌های جدید که افتتاح شدهاند، اعتماد کنند؛ در قالب طرح تحول سلامت، ۳۰ هزار تخت بیمارستانی جدید تحویل داده شده که ۹۰ درصد از بیمارستان‌های جدید از ۷۵ درصد از بیمارستان‌های خصوصی تهران از نظر هتلینگ و ساختمان کیفیت بهتری دارند اما دچار سیکل معیوبی هستیم که مردم عادت کرده‌اند برای درمان به تهران، شیراز، اصفهان و یزد که پزشکان در این شهرها مستقر هستند، مراجعه کنند.

سخنگوی وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: تعداد تختهای بیمارستانی استان البرز در طول چند سال گذشته سه برابر افزایش پیدا کرده است اما حتی برای برخی اقدامات درمانی ساده مانند زایمان شاهد مراجعه مردم این استان به تهران هستیم البته شاید یکی از دلایل آن تمایل زوجین به درج نام تهران در مقابل محل صدور شناسنامه برای فرزندانشان است و از مردم میخواهیم که به بیمارستان‌ها و تختهای جدید و فارغ التحصیلان جوان ما اعتماد کرده و خدمات درمانی مورد نیاز را در مناطق خودشان دریافت کنند.

گستردگی تجهیزات و ملزومات پزشکی

وی با اشاره به تنوع و گستردگی تجهیزات پزشکی گفت: در حوزه دارو بیش از ۳ هزار قلم دارو در کشور وجود دارد و حدود ۱۰۰ شرکت در این حوزه فعال هستند اما در حوزه تجهیزات پزشکی با ۲۸۰ هزار قلم تجهیزات و ملزومات پزشکی در کشور روبرو هستیم که تعداد اقلام ضروری این حوزه، بیشتر از ۱۰۰ هزار قلم است.

کمبودهایی که حس می شوند، اما کمبود نیست

حریرچی یادآور شد: مردم بخشی از دارو و تجهیزات و ملزومات پزشکی را کمبود احساس می‌کنند در حالیکه اصلا کمبودی در این زمینه وجود ندارد، چراکه در حال حاضر دارو و تجهیزات پزشکی داخلی با استانداردها و کیفیت بالا در کشور تولید می‌شود اما متاسفانه برخی از بیماران و پزشکان، تقاضای دارو و تجهیزات پزشکی خارجی را دارند که از نظر قانونی و بر اساس مصوبه مجلس، اجازه واردات کالاهای خارجی که مشابه آن در داخل کشور تولید می‌شود را نداریم و از نظر اقتصادی نیز برای کشور به صرفه نیست بنابراین باید به تولید کنندگان داخلی اعتماد کنیم.

معاون کل وزارت بهداشت افزود: بخشی از کمبودهایی که مردم احساس و به ما اعلام می‌کنند، مربوط به داروهایی است که دانشمندان کشور آنها را غیرموثر تشخیص داده اند و آنها را در لیست دارویی کشور وارد نکرده‌اند اما متاسفانه این داروها تجویز می‌شوند و تعدادی نیز به دنبال سودجویی هستند چون یکی از خصوصیات بازار سلامت، ایجاد تقاضای القایی است و یک دارو که قیمت مصرف دو ماهه آن ۵۰ میلیون تومان هزینه دارد هر یک بیمار و مصرف کننده جدید، برای برخی افراد چندین میلیون تومان سودآوری دارد که در این زمینه برخی شرکت های خارجی، وارد کننده و تبلیغاتی فعالیت می کنند که به فضاسازی و تشکیل کمپین‌های رسانه‌ای می پردازند و مردم باید مراقب این سودجویان باشند و اطلاعات لازم را از سامانه ۱۹۰ وزارت بهداشت بگیرند اما داروها و تجهیزات پزشکی مورد نیاز را با تلاش شبانه روزی کارکنان و تولیدکنندگان برای مردم تامین می کنیم.

سخنگوی وزارت بهداشت در پایان در خصوص ارجاع بیماران برای تهیه ملزومات پزشکی به خارج از بیمارستان‌ها گفت: این موارد به ندرت وجود دارد اما اگر هر کسی با این پدیده روبرو شد، حتما با سامانه ۱۹۰ وزارت بهداشت تماس بگیرد و بازرسان وزارت بهداشت به سرعت به این موارد رسیدگی می کنند.

شنبه 17/9/1397 - 14:8
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته