• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 10235
تعداد نظرات : 25
زمان آخرین مطلب : 1291روز قبل
سلامت و بهداشت جامعه

روز جهانی پوکی استخوان (WOD) هر ساله در ۲۰ اکتبر برگزار می شود. در این رابطه کمپینی وجود دارد که سالانه برای افزایش آگاهی جهانی در مورد پیشگیری، تشخیص و درمان پوکی استخوان و بیماری‌های متابولیکی استخوان فعالیت می‌کند.

 



به گزارش جام جم آنلاین از ایسنا، در جهان از هر سه زن، یک زن و از هر پنج مرد یک مرد بالای ۵۰ سال دچار پوکی استخوان می‌شوند. پوکی استخوان باعث می‌شود که استخوان‌ها ضعیف و شکننده شوند؛ به طوری که آنها در نتیجه افتادن جزئی، عطسه و یا حرکت ناگهانی شکسته شوند.

شکستگی‌ها به علت پوکی استخوان تاثیر مخربی بر میلیون‌ها نفر در سراسر جهان دارند و هزینه‌های اقتصادی عظیمی را به جامعه و سیستم‌های بهداشتی - درمانی وارد می‌کنند. با این حال، با وجود پیشرفت‌های موثر پزشکی بر کاهش شکستگی‌ها، اقلیتی از مردان و زنان در واقع درمان را دریافت می‌کنند.

در این وبسایت آمده است که تنها ۱۰درصد از زنان مسن با شکستگی استخوان، درمان‌های پوکی استخوان را دریافت کردند.

در سال ۲۰۱۰ تنها در اروپا حدود ۱۲.۳ میلیون نفر در معرض خطر بالای شکستگی‌های پوکی استخوان قرار گرفته بودند.

وبسایت روز جهانی پوکی استخوان (WOD) به پنج راهکار موثر در جهت جلوگیری از پوکی استخوان اشاره کرد که عبارتند از ورزش مدوام، داشتن سبک زندگی سالم، داشتن رژیم غذایی حاوی مواد مغذی، توجه به علایم پوکی استخوان و مراجعه به دکتر در صورت نیاز و درمان پوکی استخوان.

دوشنبه 19/9/1397 - 16:30
سلامت و بهداشت جامعه

 

هر چیزی که باید درباره سرطان سینه بدانید
نتایج پژوهش‌های متعدد، بارها و بارها نشان داده است، سبک زندگی سالم و معاینات مداوم می‌تواند علاوه بر دفع ریسک بروز سرطان سینه، بسیاری از بیماری‌های دیگر را نیز از بین ببرد.

به گزارش جام جم آنلاین از فارس، امروزه، سرطان سینه بیش از هر سرطان دیگری آمار ابتلا را به خود اختصاص داده است و اگر دیر تشخیص داده شود، با افزایش شمار مرگ و میر همراه خواهد بود.

نتایج پژوهش‌های متعدد، بارها و بارها نشان داده است، سبک زندگی سالم و معاینات مداوم می‌تواند علاوه بر دفع ریسک بروز سرطان سینه، بسیاری از بیماری‌های دیگر را نیز از بین ببرد.

تمام کارشناسان، غربالگری را یکی از راه‌های موثر در تشخیص سرطان می‌دانند که به بقای بیشتر فرد بیمار منجر می‌شود؛ ضمن اینکه با غربالگری هزینه درمان و تأثیرات منفی ناشی از ابتلا به آن کاهش می‌یابد.

براساس این گزارش، اگر بیماری در مراحل اولیه درمان شود، کیفیت جراحی و درمان بالاتر خواهد بود و باعث افزایش طول عمر بیمار نیز می‌شود.

در زیر به عواملی که موجب پدید آمدن سرطان سینه می‌شوند و آنهایی که زمینه بروز این سرطان را کم‌رنگ می‌کنند، اشاره می‌کنیم:

زن بودن، مهم‌ترین عامل ابتلا به سرطان سینه

براساس تحقیقات کارشناسان بهداشتی، زن بودن، مهم‌ترین عامل ابتلا به سرطان سینه است؛ گرچه مردان هم ممکن است به این سرطان مبتلا شوند، ولی ریسک بروز آن در زنان بیش از صد برابر است.

چاقی و بی‌تحرکی؛ از فاکتورهای مهم ابتلا به سرطان سینه

محققان دانشگاه هاروارد دریافتند، چاقی، بی‌تحرکی، مصرف دخانیات و الکل، اولین قاعدگی و دیر بچه‌دار شدن یا به طور کل بچه دار نشدن می‌تواند ریسک بروز سرطان سینه در زنان را به میزان قابل توجهی افزایش دهد.

بررسی‏‌های انجام شده توسط محققان دانشکده اپیدمیولوژی و بهداشت عمومی دانشگاه کالج سلطنتی لندن و یکی از دانشمندان برجسته در این زمینه نشان می‌دهد، ‌اپیدمی چاقی در کشورهای صنعتی به‌ عنوان مهم‌ترین عامل ابتلا به سرطان شناسایی شده است.

گوشت‌های فرآوری شده عامل افزایش ریسک سرطان سینه

محققان هاروارد هشدار داده‌اند، خوردن همبرگر و هات‌داگ باعث افزایش خطر ابتلا به سرطان سینه در زنان می‌شود.

نتیجه بررسی‌های متعدد میلیون‌ها زن نشان داده است، مصرف گوشت فرآوری شده با افزایش قابل توجه ریسک ابتلا به بیماری‌های مختلف همراه است.

این اولین مطالعه برای نشان دادن ارتباط میان مصرف گوشت فرآوری شده و ابتلا به سرطان سینه است.

افزایش چربی؛ افزایش تعداد موارد سرطان سینه

برمبنای اعلام انجمن سرطان آمریکا، چربی بیشتر در بدن می‌تواند با ریسک بالاتر برای سرطان سینه همراه باشد؛ بنابراین افزایش نرخ چاقی می‌تواند برای افزایش نرخ سرطان سینه در جهان مورد ملاحظه قرار گیرد.

سرطان سینه؛ شایع‌ترین سرطان در انگلیس

براساس جدیدترین آمارهای ارائه شده از سوی سازمان‌های رسمی انگلیس، سرطان سینه شایع‌ترین سرطان در کشور انگلیس است.

داده‌ها حکایت از آن دارد که که اکثر زنان انگلیسی که مبتلا به سرطان سینه می‌شوند، سنّ 50 سالگی را پشت سر گذاشته‌اند.

تشخیص یک مبتلا در هر 10 دقیقه

آمارها نشان می‌دهد، در هر 10 دقیقه یک نفر در انگلیس مبتلا به سرطان سینه تشخیص داده می‌شود؛ از هر 8 زن انگلیسی احتمال ابتلای یک نفر به سرطان سینه وجود دارد.

یک زن از هر 8 زن آمریکایی مبتلا به سرطان سینه است

نتایج تازه‌ترین بررسی‌های محققان سی‌دی‌سی نشان داده است، از هر 8 زن آمریکایی یک نفر مبتلا به سرطان سینه است.

266 هزار سرطان سینه در سال 2018

محققان سی‌دی‌سی می‌گویند: تا پایان سال 2018 انتظار بیش از 266 هزار و 120 مورد ابتلا به سرطان در می‌رود.

دختران دهه 20 و 30؛ گروه پرخطر

کارشناسان مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های ایالات متحده در یک بیانیه جدید اعلام کردند، دختران در دهه 20 و 30 سالگی بیش از دیگر گروه‌های سنی در خطر ابتلا به سرطان سینه هستند؛ شواهد حاکی از‌ آن است که بروز سرطان در دختران با این گروه سنّی به میزان قابل توجهی نرخ صعودی پشت سر گذاشته است.

ژنتیک؛ عامل تعیین کننده در بروز سرطان

محققان تأکید می‌کنند، در افرادی که مادر یا خواهر آنها مبتلا به سرطان سینه بوده است، احتمال ابتلا به دو برابر افزایش می‌یابد.

سرطان سینه؛ مهم‌ترین سرطان در سراسر دنیا

به گفته پژوهشگران دانشگاه بوستون، در سراسر دنیا، سرطان سینه مهم‌ترین نوع سرطان در زنان است و 25 درصد از تمام موارد سرطان را به خود اختصاص می‌دهد.

مرگ سالانه 7 میلیون نفر به دلیل بروز سرطان سینه

بر اساس آخرین آمار صندوق تحقیقات سرطان جهانی هر ساله حدود 7 میلیون نفر در سرتاسر جهان در اثر ابتلا به سرطان جان خود را از دست می‌دهند که این آمار تا سال 2020 به 10 میلیون نفر افزایش خواهد یافت.

کاهش ریسک بروز سرطان سینه با پیاده‌ روی

محققان مرکز سرطان آتلانتا در آمریکا می گویند: خطر ابتلا به سرطان سینه در زنانی که روزانه یک ساعت پیاده روی می‌کنند،ْ کاهش می یابد.

مطالعه 73 هزار و 615 زن یائسه که هر روز حداقل یک ساعت فعالیت جسمی منظم داشتند نشان می‌دهد، زنانی که دست‌کم یک ساعت در روز فعالیت بدنی منظم دارند، 25 درصد کمتر از دیگران در خطر ابتلا به سرطان سینه قرار دارند.

کاهش بروز سرطان سینه با شیردهی

نقش پیشگیرانه شیردهی سالهاست مورد توجه محققان است؛ هر چه سن شروع شیردهی، تعداد دفعات و مدت زمان آن بیشتر باشد، احتمال ابتلا کمتر است؛ در دوران شیردهی بافت سینه دچار تغییراتی می‌شود و سلول‌های تخصص یافته‌ای در آن شکل می‌گیرد که این سلول‌ها در از بین بردن سلول‌های سرطانی نقش به‌سزایی دارند.

تأثیر مصرف آسپرین در کاهش ابتلا به سرطان سینه

یافته‌های جدید دانشمندان، احتمالات قبلی آنها را که مبنی بر کاهش ریسک سرطان با مصرف آسپرین بوده را تأیید می‌کند؛ پژوهشگران نیز باور دارند، دوز پایینی از اسپرین به کاهش میزان استروژن کمک می‌کند.

محققان انگلیسی، با جمع‌آوری داده‌ها از 57164 زنی که بین سال‌های 2005 و 2013 تحت نظر بودند در نهایت تأیید مصرف آسپرین در کاهش سرطان سینه را اعلام کردند.

آسپرین همچنین موجب کاهش التهاب می‌شود؛ التهاب به DNA آسیب می‌زند و منجر به بروز سرطان می‌شود، تمامی این یافته‌ها در کنار هم فواید مصرف آسپرین در جهت کاهش ابتلا به سرطان را نشان می‌دهد.

دفع ریسک سرطان سینه پس از یائسگی

نتایج تازه‌ترین بررسی‌های محققان نیویورکی نشان داده است، کاهش وزن به دفع خطر بروز سرطان سینه پس از یائسگی کمک می‌‌کند.

این پژوهش که در مجله «cancern» منتشر شده بیانگر آن است که کاهش وزن حتی اگر اندک باشد، به میزان قابل توجهی زنان را از خطر سرطان سینه حفظ می‌کند.

فرزندآوری عامل کاهش ریسک سرطان سینه

به گفته پژوهشگران شیوع سرطان سینه در زنانی که بچه‌دار می‌شوند کمتر است و این کاهش با تعداد بچه‌ها رابطه مستقیم دارد.

کاهش مرگ و میر سرطان سینه با استفاده از دارو

بر اساس نتایج یک تحقیق، داروهای ارزان قیمتی که معمولاً برای تقویت استخوان مصرف می‌شوند می‌توانند مرگ و میر ناشی از سرطان پستان را کاهش دهند. بیس فسفونات‌ها (Bisphosphonates) عمدتاً برای جلوگیری از تحلیل استخوان در افراد مبتلا به پوکی استخوان استفاده می‌شوند.

این داروها از تغذیه هر سلول سرطانی که در استخوان گسترش می‌یابد، جلوگیری می‌کنند و به این ترتیب رشد سلول‌های سرطانی را متوقف می‌سازند.

غربالگری و درمان سریع سرطان سینه

کارشناسان موسسه سلات انگلیس می‌گویند: غربالگری در زمینه سرطان سینه بسیار مهم است؛ افراد باید قبل از آنکه این بیماری گسترش یابد و به قسمت‌های دیگر بدن سرایت کند از آن اطلاع یابند و اقدامات پیشگیرانه را انجام دهند.

دوشنبه 19/9/1397 - 16:29
سلامت و بهداشت جامعه

 

زمانیکه غده تیروئید به خوبی کار نکند می تواند موجب بروز مشکلات متعددی شود.

به گزارش جام جم آنلاین از مهر، تیروئید غده کوچکی است که در نزدیک قسمت ابتدای گردن قرار دارد. وظیفه اصلی آن، تولید هورمون های کنترل کننده بسیاری از عملکردهای بدن از جمله میزان سرعت کالری سوزی و میزان سرعت تپش قلب است.

درصورتیکه تیروئید بیش از اندازه هورمون تولید کند، سرعت متابولیسم بدن تشدید می شود. این مشکل که به پرکاری تیروئید معروف است موجب بروز علائمی نظیر اضطراب و بیقراری، کاهش وزن و تپش شدید قلب می شود. حتی ممکن است ضعف ماهیچه ها یا لرزش دست و انگشتان هم اتفاق بیفتد.

کم کاری تیروئید زمانی اتفاق می افتد که تیروئید به اندازه کافی هورمون تولید نکند. ممکن است فرد در این حالت احساس خستگی یا کسلی و حتی احساس افسردگی داشته باشد. حتی ممکن است فرد افزایش وزن، ضعف عضلات و احتمالا یبوست را نیز تجربه کند.

در هر دو حالت، علائم به کُندی پیش می روند و گاهی اوقات بالغ بر چندین سال به طول می انجامد. در ابتدا ممکن است علائم این بیماری تشخیص داده نشده یا حتی با مشکلات دیگر سلامت اشتباه گرفته شوند.

در صورت بروز چنین مواردی با پزشک خود مشورت کنید. یک آزمایش ساده خون همه چیز را مشخص می کند و راه درمان ساده آن، خوردن روزانه یک عدد قرص قبل از صرف صبحانه است.

دوشنبه 19/9/1397 - 16:27
سلامت و بهداشت جامعه

 

طبق نتایج آخرین تحقیقات، مصرف سبزیجات پربرگ سبز تیره می تواند به پیشگیری از بیماری چشمی دژنراسیون ماکولا، علت اصلی نابینایی، کمک کند.

به گزارش جام جم آنلاین از مهر، در این مطالعه محققان موسسه تحقیقاتی وستمید استرالیا به بررسی بیش از ۲۰۰ فرد بزرگسال استرالیایی در یک دوره ۱۵ ساله پرداختند.

نتایج مطالعات آنها نشان داد نیترات موجود در سبزیجات دارای برگ های سبز تیره و همچنین چغندر می تواند به کاهش ریسک ابتلا به بیماری چشمی دژنراسیون ماکولا کمک کند.

«بامینی گوپیناث»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «برای اولین بار تاثیرات نیترات موجود در رژیم غذایی بر دژنراسیون ماکولا ارزیابی شده است.»

وی در ادامه می افزاید: «ما دریافتیم افرادی که روزانه ۱۰۰ تا ۱۴۲ میلیگرم نیترات سبزیجات مصرف می کنند، در مقایسه با کسانی که کمتر از این میزان نیترات مصرف می کنند، با ریسک کمتر ابتلا به علائم اولیه دژنراسیون ماکولا روبرو هستند.»

به گفته محققان، اسفناج به ازای هر ۱۰۰ گرم ۲۰ میلیگرم نیترات دارد، درحالیکه چغندر به ازای هر ۱۰۰ گرم، ۱۵ میلیگرم نیترات دارد.

بیماری دژنراسیون ماکولا به گروهی از بیماری های تخریب کننده شبکیه چشم اشاره دارد که موجب از بین رفتن پیشرونده بینایی مرکزی می شود.

سن قوی ترین فاکتور پرخطر ابتلا به این بیماری است و معمولا بعد از ۵۰ سالگی روی می دهد.

دوشنبه 19/9/1397 - 16:25
سلامت و بهداشت جامعه

پوکی استخوان معمولا فعالیت روزانه افراد را محدود و در شرایط حاد، بسیاری از افراد را خانه‌نشین می‌کند.



اما با در نظر گرفتن نکاتی برای حفظ سلامت استخوان‌ها می‌توان با کنترل محدودیت‌ها بسیاری از فعالیت‌های روزمره را بدرستی انجام داد و جلوی تشدید آسیب به استخوان‌ها را گرفت. 29 مهر، روز جهانی پوکی استخوان نامیده شده است تا توجه افراد را به تشخیص زودهنگام این بیماری و کاهش روند از بین رفتن تراکم استخوان تشویق کند.

داشتن رژیم غذایی سرشار از کلسیم و ویتامین دی، انجام ورزش به صورت منظم و متداوم، حفظ وزن متناسب و ترک سیگار بهترین راه‌حل‌های پیشگیری از ابتلا به پوکی استخوان است. اما رعایت این نکات حتی با شروع پوکی استخوان هم بسیار مهم است و می‌تواند جلوی پیشرفت سریع بیماری را بگیرد.

منظور از تغذیه سالم برای کنترل پوکی استخوان؛ داشتن رژیم غذایی متعادل است که در آن منابع دریافت پروتئین، کلسیم و ویتامین دی به مقدار کافی وجود داشته باشد. ماهی، گوشت، لوبیا، حبوبات، تخم‌مرغ، لبنیات، سبزیجات و میوه‌ها منابع غذایی مناسب برای حفظ سلامت استخوان‌ها هستند. در مورد ویتامین دی نیز با توجه به کاهش جذب ویتامین دی در بدن با افزایش سن، می‌توان از مکمل‌های این ویتامین استفاده کرد که بهتر است برای استفاده از این مکمل‌ها حتما با پزشک مشورت شود.

کلسیم مهم‌ترین بلوک سازنده بافت‌های استخوانی است که استخوان‌ها را سخت‌تر می‌کند و بنابراین درصد کلسیم موجود در بدن هنگام ابتلا به پوکی استخوان اهمیت زیادی دارد. بدن افراد زیر 50 سال به حدود هزار میلی‌گرم کلسیم و بعد از 50 سالگی به حدود 1300 میلی گرم کلسیم در روز نیاز دارد. این میزان کلسیم در مصرف روزانه مواد غذایی مثل شیر، ماست، پنیر و نوشیدنی‌ها و غلات تامین می‌شود.

فعالیت‌های ورزشی روزمره ترک نشود

ورزش کردن در سنین پایین یکی از بهترین راهکارهای پیشگیری از پوکی استخوان در میانسالی و سالمندی است، اما در صورت ابتلا به پوکی استخوان هم می‌توان فعالیت‌های ورزشی خاصی برای جلوگیری از پیشروی بیماری انجام داد. داشتن فعالیت ورزشی پیوسته عضلات را تقویت می‌کند، هماهنگی بین ماهیچه‌ها و عضلات را برقرار می‌کند و باعث می‌شود علاوه بر حفظ ظاهر طبیعی استخوان‌ها، انعطاف‌پذیری بدن بیشتر شود. پزشکان متخصص حداقل 30 دقیقه ورزش روزانه را برای حفاظت از استخوان‌ها کافی می‌دانند. اما نکته مهم در صورت داشتن پوکی استخوان انجام ندادن ورزش‌هایی است که باعث خم شدن در خلاف جهت و فشار روی استخوان‌ها می‌شود و خطر شکستگی دارد.
پوک بودن استخوان‌ها به معنی تراکم کمتر استخوان است و در این شرایط استخوان شکننده‌تر است؛ بنابراین ورزش نامناسب یا سخت، خطر شکستگی و آسیب به بدن را بیشتر می‌کند. انجام روزانه پیاده‌روی، شنا و ورزش‌های کششی که فیزیوتراپ پیشنهاد می‌دهد، بهترین نوع فعالیت در 30 دقیقه زمان روزانه ورزش است.

هنگام ورزش این نکات را فراموش نکنید

مهم‌ترین موضوعی که افراد مبتلا به پوکی استخوان در فعالیت‌های روزمره باید به آن توجه کنند، زمین نخوردن و آسیب ندیدن است؛ چرا که شکستگی استخوان‌های دارای پوکی بسیار کندتر از استخوان‌های عادی ترمیم می‌شود و گاهی تا آخر عمر به حالت طبیعی بازنمی‌گردد.

پیاده‌روی روزانه و منظم می‌تواند خطر ابتلا به پوکی استخوان را در سنین بالا کاهش دهد. اما اگر اکنون با مشکل پوکی استخوان دست به گریبان هستید، هنگام پیاده‌روی به این نکات توجه کنید: هنگام پیاده‌روی بخصوص در محیط شلوغ و عمومی به مسیر توجه کنید تا احتمال برخورد با مانع کاهش یابد. در مسیرهای لغزنده، ماسه‌ای یا دارای پستی بلندی، سربالایی و سراشیبی بیشتر دقت کنید.

سعی کنید در طول پیاده‌روی از کفش ساق‌بلند با کفه و زیره مناسب برای داشتن اصطکاک بیشتر استفاده کنید. دست‌ها را آزاد بگذارید تا در صورت از دست دادن تعادل، دست خود را به جایی بگیرید. در محیط تاریک پیاده‌روی نکنید.

اهمیت داشتن وزن ایده‌آل

تحمل وزن بیشتر برای بدن به معنی افزایش فشار روی استخوان‌ها و عضلات بدن است؛ بنابراین در مورد کسانی که مبتلا به پوکی استخوان می‌شوند، حفظ وزن طبیعی بسیار اهمیت دارد. البته وزن بسیار کم نیز در کاهش تراکم استخوان تاثیرگذار است و بهترین راه‌حل حفظ وزن متناسب با شاخص توده بدنی و نه کمتر و بیشتر است.

البته در این مورد فقط حفظ وزن متناسب با کم خوردن یا زیاد خوردن کافی نیست و باید کلسیم کافی در رژیم غذایی به بدن برسد. در مواردی نیز جراحی‌های سنگین یا جراحی شکم باعث کاهش وزن می‌شود که در مورد افراد مبتلا به پوکی استخوان قبل و بعد از این جراحی‌ها، فرد باید تحت‌نظر متخصص تغذیه باشد.

در مجموع افراد مبتلا به پوکی استخوان بهتر است در مورد رژیم غذایی و داروهایی که مصرف می‌کنند، با پزشک خود مشورت کنند.

سنجش تراکم استخوان

سنجش تراکم مواد معدنی در استخوان یا سنجش تراکم استخوان، قدرت استخوان‌ها در بدن را ارزیابی می‌کند. در افراد عادی هم این تراکم بسته به شرایط بدنی و ژنتیکی متفاوت است و معمولا دانستن میزان دقیق آن برای ورزشکاران اهمیت دارد. اما در مورد افراد بالای 65 سال و بخصوص زنان بعد از یائسگی، انجام این سنجش ضروری است. سنجش تراکم استخوان در قسمت‌هایی از بدن مثل انگشتان، مچ، زانو، ساق پا و پاشنه پا تغییرات تراکم استخوان را نشان می‌دهد و در نهایت با رعایت نکاتی برای داشتن سبک زندگی متناسب با پوکی استخوان، می‌توان روند تغییرات را بسیار کندتر کرد.

دوشنبه 19/9/1397 - 16:24
سلامت و بهداشت جامعه

یافته های جدید محققان فرضیه ای را تقویت کرده که نشان می دهد ویروس خطرناکی به نام هرپس به احتمال بسیار زیاد عامل ابتلای افراد به بیماری آلزایمر است.

 



به گزارش جام جم آنلاین به نقل از فارس، یافته های جدید محققان فرضیه ای را تقویت کرده که نشان می دهد ویروس خطرناکی به نام هرپس به احتمال بسیار زیاد عامل ابتلای افراد به بیماری آلزایمر است.

ویروس هرپس سیمپلکس 1 از مهمترین ویروس‌های بیماری‌زای انسانی است که موجب ابتلای افراد به بیماری تب‌خال می شود. HSV-1 از طریق بزاق آلوده منتقل می‌شود.

گفتنی است خراش‌های پوستی موجب انتقال این ویروس به پوست می‌شوند. پوست سالم مانع نفوذ ویروس به بدن می‌شود. این ویروس‌ها، سلول‌های عصبی را آلوده می‌سازند و ممکن است بطور مخفی در سلول‌های عصبی به حالت خفته درآیند. ویروس‌های هرپس سیمپلکس می‌توانند مناطق گوناگونی از بدن را آلوده سازند مانند ایجاد ضایعات در دهان و گلو، التهاب قرنیه و ملتحمه چشم (کراتوکونژکتیویت)، تب خال‌های پوستی و انسفالیت.

تحقیقاتی که در مورد این ویروس در تایوان به عمل آمده حاکی است که ویروس HSV1 در صورت نفوذ به سلول های عصبی بدن به احتمال زیاد می تواند باعث ایجاد و تشدید بیماری آلزایمر یا فراموشی شود.

در 25 سال گذشته تحقیقات مفصلی برای شناسایی عوامل بیماری آلزایمر صورت گرفته و اگر یافته های جدید - که بر مبنای مطالعه وضعیت 8000 بیمار مبتلا به آلزایمر که بیش از 50 سال سن دارند، صورت گرفته – تایید شود زمینه برای تولید داروهای تازه ای برای مقابله با بیماری مذکور هموار می شود.

پژوهشگران تایوانی می گویند اگر افرادی که در مراحل اولیه ابتلا به آلزایمر هستند داروهای ضدویروس هرپس را مصرف کنند، احتمال توسعه و گسترش این بیماری در آنها تا ده برابر کاهش می یابد.

دوشنبه 19/9/1397 - 16:22
سلامت و بهداشت جامعه

 

 

استفاده از زنگ موبایل به جای زنگ ساعت در خانه ها باب شده است. اما لازم است بدانید که پزشکان توصیه می کنند که با زنگ موبایل بیدار نشوید!

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از مشرق، اگر شما هم همانند اغلب افراد از زنگ موبایل برای بیدار شدن استفاده می کنید توصیه می کنیم این مقاله را بخوانید و حواستان باشد دیگر با زنگ موبایل بیدار نشوید.

با ورود موبایل به زندگی هرکدام از ما، این دستگاه عجیب جای بسیاری از لوازم سنتی را در خانه هایمان گرفته است.یکی از لوازمی که نقش آن در خانه کمرنگ شده ساعت است.

هر چه مدت زمان صحبت کردن با موبایل بیشتر باشد عوارض بیشتری برای "مغز" و بدن ایجاد می کند و باعث کاهش میزان حافظه و فراموشی شما می شود.

بررسی ها نشان می دهند زمانی که از موبایل استفاده نمی کنید آن را در جیب خود قرار ندهید و به دور گردنتان نیندازید.

گفتنی است عوارض موبایل در حالت خاموش کمتر است اما اگر باتری آن در آورده شود تقریبا بی عارضه می شود پزشکان توصیه می کنند بهتر است برای بیدار شدن از "زنگ موبایل" استفاده نکنید و آن را از خود دور نگه دارید.

بیدار شدن با موبایل باعث "افزایش نبض" و "ضربان قلبی" می شود و باعث می شود تا کارایی لازم را در طول روز نداشته باشید.

نتایج مطالعات همچنین نشان می دهند افرادی که بازنگ موبایل از خواب بیدار می شوند در طول روز "احساس کسالت" و خستگی بیشتری دارند و دچار سردرد و گاهی "میگرن های عصبی" خواهند شد.

پزشکان به افرادی که صبح ها سخت از خواب بیدار می شوند توصیه می کنند حتما از ساعت برای تنظیم ساعت خواب خود استفاده کنند.

دوشنبه 19/9/1397 - 16:20
سلامت و بهداشت جامعه

 

یک متخصص مغز و اعصاب درباره سرگیجه‌هایی که افراد با تغییر وضعیت به آن دچار می‌شوند و علت بروز آن‌ها توضیح داد.

به گزارش جام جم آنلاین، منصوره تقا متخصص مغز‌ و اعصاب در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران؛ درباره علت بروز سرگیجه هنگام بلند شدن اظهار کرد: هنگامی که از سرگیجه صحبت می‌شود معانی مختلف ممکن است مد نظر باشد؛ از نظر تخصصی سرگیجه واقعی به معنی احساس حرکت و چرخش است؛ چه خود فرد حس چرخش داشته باشد و چه حس کند محیط اطراف در حال چرخش است.

وی ادامه داد: اگر فردی مبتلا به این گونه سرگیجه‌ها باشد حتما لازم است به متخصص بیماری‌های مغز و اعصاب مراجعه کند؛ سرگیجه واقعی ممکن است به صورت ناگهانی و یا به مرور زمان ایجاد شود که در هر دو مورد نیاز به ارزیابی وجود دارد.

این متخصص مغز و اعصاب گفت: در ارزیابی انواع این عارضه، ارتباط سرگیجه با وضعیت سر در لحظه بروز اختلال اهمیت بسیاری دارد؛ به عبارت دیگر اگر سرگیجه فقط در مواقعی که بیمار سرش را به سمت راست، چپ و یا عقب می‌برد؛ رخ دهد معمولا علت آن خوش خیم و فقط اختلالی در سیستم تعادلی گوش داخلی پیش آمده است؛ در این موارد متخصصان گوش و حلق و بینی می‌توانند به درمان فرد مبتلا کمک کنند.

وی ادامه داد: اگر سرگیجه هنگامی ایجاد شود که فرد از حالت نشسته یا خوابیده به وضعیت ایستاده درآید، احتمالا دلایل ساده دیگری دارد که از جمله شایع‌ترین آن‌ها مصرف کم مایعات، کم خونی و پائین بودن فشارخون است و با اصلاح موارد فوق مشکل از بین می رود؛ گاهی ممکن است این حالت بسیار شدید باشد به طوری که فرد احساس کند در حال بیهوش شدن است یا سرگیجه منجر به افتادن او شود؛ در این صورت ممکن است علت عارضه، اختلالی موقت در تنظیم وضعیت خون‌رسانی مغز باشد که اغلب بر اثر تاخیر در تنظیم شرایط عروق در حالت‌های مختلف بدن به وجود می‌آید و مراجعه به یک متخصص قلب و عروق مشکل را حل می‌کند.

این متخصص مغز و اعصاب بیان کرد: به طور شایع اگر بعد از قرار گرفتن در وضعیت نشسته مثلا در حال کار کردن با لپ تاپ برای مدتی طولانی یا باقی ماندن در حالت خوابیده که در افراد مسن یا بیمار مدت زیادی طول می‌کشد، ناگهان بایستید؛ دچار سرگیجه می‌شوید، تصحیح روش زندگی و نوع فعالیت به بهبود این نوع اختلال کمک زیادی می‌کند.

وی گفت: با مصرف کافی مایعات، انجام حرکات کششی گردن و شانه در فواصل بین انجام کار، فعالیت متعادل بدنی و پرهیز از بی‌حرکتی در مرحله اول کمک چشم‌گیری به درمان این عارضه می‌کند و در صورتی که سرگیجه‌ها ادامه دار باشند؛ لازم است به متخصصان مربوطه مراجعه کنید.

دوشنبه 19/9/1397 - 16:20
سلامت و بهداشت جامعه

پس از مشخص شدن نتایج بسیاری از مطالعات و آزمایش‌ها مبنی بر اثربخشی روزه داری بر سلامت، یک زوج آمریکایی از نتایج مثبت بیش از یک سال روزه داری خود می‌گویند.



به گزارش جام جم آنلاین از ایسنا، محققان می‌گویند: کیت تیلور و همسرش مدت یک سال و نیم است که برای سبک زندگی خود روشی مشابه «روزه‌ داری» را برگزیده‌اند و باعث شده وزن بدنشان در حدی سالم حفظ شده، هوشیارتر و پرانرژی‌تر بوده، استرس کمتری داشته و کمتر مستعد ابتلا به بیماری شوند.

تیلور در این باره می‌گوید: ما شش روز از هفته را تا حدود ساعت ۵ بعد از ظهر چیزی نمی‌خوریم اما پس از این ساعت تا زمانی که بخوابیم هر آن چه که بخواهیم به هر اندازه‌ای می‌خوریم.

در این نوع از رژیم غذایی میزان و نوع موادی که در رژیم غذایی وجود دارد، اهمیت ندارد بلکه نکته حائز اهمیت زمان خوردن است.

در همین زمینه نتایج تحقیقات نشان می‌دهد که گرسنه ماندن به صورت متناوب می‌تواند خطر ابتلا به چاقی و بیماری‌های مرتبط با آن از جمله بیماری‌های کبد چرب غیر الکی، دیابت و سرطان را کاهش دهد.

به گفته‌ رئیس آزمایش علوم اعصاب موسسه ملی پیری ایالات متحده آمریکا، تحقیقات پیشین نشان داده که طول عمر موش‌هایی که یک روز در میان در ساعات مشخصی گرسنه مانده‌اند نسبت به موش‌هایی که تمام وقت غذا در دسترس داشته‌اند به طور قابل توجهی افزایش یافته است.

مطالعات جدیدتر نیز حاکیست موش‌هایی که چندین ساعت گرسنه مانده‌اند به دلیل این که تنها یک بار در روز کالری مصرفی خود را دریافت می‌کنند یا میزان کالری مصرفی شان محدود می‌شود در مقایسه با موش‌هایی که تمام وقت به غذا دسترسی دارند، سالم‌تر بوده و طول عمر بیشتری دارند.

اما آیا روزه داری علاوه بر مزایایی که بر سلامت انسان دارد به طول عمر بیشتر نیز می‌انجامد؟

نتایج تحقیقات تاکنون امید بخش بوده است. در یک تحقیق که سال گذشته منتشر شده، ۱۰۰ فرد کاملا سالم به دو گروه تقسیم شدند. یکی از این گروه‌ها برای مدت سه ماه هر آنچه که می‌خواستند می‌خوردند و گروهی دیگر برای پنج روز از ماه بین ۸۰۰ تا ۱۱۰۰ کالری دریافت می‌کردند. در پایان دوره مطالعه مشخص شد افرادی از گروه دوم که در معرض خطر ابتلا به بیماری بودند، شاخص گلوکز ناشتا در آنها که یکی از شاخص‌های ابتلا به دیابت است به حالت عادی بازگشته بود. شاخص‌های بیماریهای قلبی همراه با سطوح بالای کسترول و تری گلیسیرید و شاخص 1GF1 نشانگر سرطان‌های مختلف نیز در این افراد کاهش یافت.

به عقیده دانشمندان با کاهش این شاخص‌های منفی، افراد روزه دار احتمالا طول عمر بیشتری نیز خواهند داشت و روزه داری را می‌توان جایگزینی بالقوه برای مصرف داروهای زیاد دانست.

برای بهره مندی از این فواید نیازی به تغییر رژیم غذایی نیست، بلکه کافی است این کار را برای پنج روز در ماه انجام داده و سپس به رژیم غذایی عادی خود بازگردید.

تحقیقی دیگر همچنین نشان می‌دهد نوعی از روزه داری که در آن افراد برای پنج روز در هفته هر آنچه که می‌خواهند می‌خورند و سپس برای دو روز متوالی کالری دریافتی خود را به ۵۰۰ کالری محدود می‌کنند، مزایای بسیاری برای سلامتی دارد.

دانشمندان طی تحقیقاتی ۱۰۰ زن با وزن‌های بالا را به دو گروه تقسیم کردند. گروه اول از رژیم روزه داری فوق پیروی کرده و گروه دوم با کاهش ۲۰ تا ۲۵ درصدی کالری مصرفی رژیم غذایی خود را ادامه دادند. به طوری که در نهایت کالری دریافتی هر دو گروه یکسان بود. اگر چه هر دو گروه طی دوره‌ای شش ماهه به یک اندازه وزن کم کردند اما گروه روزه دار در تنظیم قند که عامل خطر ابتلا به دیابت بوده و از دست دادن چربی‌های شکمی که عامل خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی – عروقی است با نتایج بهتری مواجه شدند.

نوعی دیگر از روزه داری نیز وجود دارد که رژیم غذایی با محدودیت زمانی مواجه می‌شود. این نوع رژیم که خانواده تیلور از آن پیروی می‌کنند نیز مزایای بسیاری برای وزن و سلامت انسان‌ها و حیوانات دارد. اگر چه مطالعات صورت گرفته بر این نوع روزه داری محدود است اما یک مطالعه نشان می‌دهد این نوع رژیم بر مردان در معرض خطر ابتلا به دیابت اثراتی مفید دارد. همچنین در افرادی که از این نوع روزه داری پیروی می‌کنند سلول‌های سرطانی به هنگام مواجه با شیمی درمانی و پرتو درمانی راحت‌تر از بین می‌روند چرا که گلولز کافی برای بقا در اختیار ندارند. محققان هم اکنون در حال بررسی چگونگی تاثیرات روزه داری بر عملکرد شناختی و خطر ابتلا به آلزایمر در زنان دارای اضافه وزن هستند.

به گفته‌ کارشناسان همچنین یکی از جنبه‌های مهم «روزه داری» این است که بدن به جای استفاده از گلوکز به عنوان سوخت از «کتون‌» ها استفاده می‌کند و این وضعیت مشابه اتفاقی است که به هنگام ورزش در بدن رخ می‌دهد. همچنین تغییرات متابولیکی که طی چرخه تکرار روزه داری و شکستن روزه رخ می‌دهد به بهبود عملکرد مغزی و مقاومت آن در برابر انواع بیماری‌ها و استرس کمک می‌کند. همچنین حضور کتون‌ها در خون که در روزه داری اتفاق می‌افتد موجب می‌شود بدن به بازسازی خود دست بزند که فرد را در برابر پیری و بیماری محافظت می‌کند. علاوه بر آن در روزه داری سطوح گلبول‌های سفید آسیب دیده خون کاهش می‌یابد که با شکستن روزه (افطار کردن) سلولهای بنیادی آغاز به کار کرده و سلول‌های جدیدی را می‌سازند. همه این عوامل در نهایت به کاهش خطر ابتلا به انواع بیماری‌ها و بهبود عملکرد سیستم بدن منجر می‌شود.

البته باید توجه داشت روزه داری برای همه افراد مفید نیست. روزه داری برای زنان باردار و افرادی که مبتلا به بیماریهای همچون دیابت یا اختلالات خوردن هستند، مناسب نیست. همچنین در صورتی که وزن مناسبی دارید، هیچ نوع بیماری نداشته و از رژیم غذایی مناسب و برنامه ورزش روزانه بهره‌مند هستید شاید نیازی به روزه‌داری منظم در طول سال نداشته باشید.

به گزارش سی ان ان، به طور کلی بهتر است پیش از آغاز به روزه داری با پزشک یا متخصص تغذیه مشورت کنید. همچنین این نکته را نباید فراموش کرد که روزه داری تنها عامل طولانی‌تر شدن عمر نبوده و عوامل دیگری همچون ژنتیک نیز در این باره تاثیر گذار است.

دوشنبه 19/9/1397 - 16:19
سلامت و بهداشت جامعه

 

یک پژوهشگر و کارشناس طب سنتی گفت: عوامل محیطی مانند تغذیه، آب و هوا، اقلیم، بیماری ها و ورزش، در افزایش قد تاثیرگذار است.

به گزارش جام جم آنلاین از مهر، مرتضی ترابی کارشناس طب سوزنی و سنتی، با بیان اینکه مهم ترین عامل افزایش قد در انسان ترشح هورمون رشد است، به تحقیقات صورت گرفته اشاره کرد و افزود: بر اساس این تحقیقات طب سوزنی علاوه بر افزایش هورمون رشد، باعث تنظیم تمام هورمون های بدن نیز می شود.

وی افزود: تحقیقات نشان می دهد طب سوزنی با افزایش انرژی و قوای حیاتی بدن باعث افزایش هورمون رشد می شود و بدین طریق رشد قد را تسریع می کند.

به گفته این محقق ایرانی، نقش طب سوزنی در رشد قد قبل از دوران بلوغ بسیار بارزتراست از این رو کسانی که می خواهند از این روش استفاده کنند بهتر است قبل از سن بلوغ و یا در آغاز دوره بلوغ درمان را شروع کنند.

وی تاکید کرد: میزان افزایش قد با طب سوزنی بستگی به سن زمان شروع درمان دارد بنابراین هرچه زودتر شروع شود، اثر درمان بهتر است.

ترابی، میزان افزایش قد با طب سوزنی را منوط به رعایت سه عامل زمان شروع درمان، ژنتیک و مزاج و طبع افراد تحت درمان دانست و گفت: در هر صورت باز بودن صفحات رشد استخوانی که با گرافی های رادیولوژی از استخوان مچ دست بررسی می شود لازمه تاثیر اثر طب سوزنی بر روی افزایش قد است.

وی با اشاره به اینکه قد پدر و مادر بر اساس علم ژنتیک بر میزان افزایش قد افراد تاثیر گذار خواهد بود، گفت: همچنین در مزاج های گرم و خشک (صفراوی) و مزاج های گرم و تر(دموی) افزایش قد بیشتر از مزاج های سوداوی(سردوخشک) و بلغمی(سرد و تر) است.

ترابی در عین حال عوامل محیطی تاثیر گذار نیز مانند تغذیه، آب و هوا، اقلیم و بیماری ها و ورزش را در افزایش قد بی تاثیر ندانست و با بیان اینکه زمان درمان برای تحریک کافی و موثر ایجاد رشد حداقل ۳۰ جلسه طب سوزنی بخ صورت روزانه یا یک روز در میان و یا هفته ای دو بار است، تاکید کرد: طب سوزنی اگر به دست کارشناس مربوطه صورت گیرد نه تنها هیچگونه عوارضی در پی نخواهد داشت بلکه باعث تعادل و تنظیم تمام سیستم های بدن شده و از بسیاری از بیماری ها پیشگیری می کند.

این کارشناس طب سنتی و سوزنی با اشاره به تجربه ۱۵ ساله کار بر روی رشد قد، افزود: بعد از بسته شدن صفحات رشد استخوانی که حدود ۱۷ تا ۲۰ سال است، دیگر امکان افزایش قد وجود ندارد و نباید فریب تبلیغات فضاهای مجازی را خورد.

وی گفت: برای پایان یافتن رشد قد نمی توان عدد سنی دقیقی بیان کرد چون در افراد مختلف و دختران و پسران متفاوت است و روش تعیین دقیق آن، بررسی بر روی گرافی مچ دست است. لذا به نظر بنده، در زمانی که امکان افزایش قد وجود دارد بهترین و بی ضررترین و سالم ترین روش استفاده از طب سوزنی و سنتی توسط کارشناس مربوطه است.

دوشنبه 19/9/1397 - 16:18
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته