• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 4142
تعداد نظرات : 10
زمان آخرین مطلب : 1275روز قبل
سلامت و بهداشت جامعه

 

 

 

محققان دانشگاه «باث» انگلیس اعلام کردند نوشیدن قهوه با معده خالی، خطرات زیادی را برای بدن به همراه می‌آورد.

مجله «Focus.de» گزارش داد، گروهی از متخصصان این دانشگاه نتایج آزمایش خون ۲۹ داوطلب را برای بررسی سطح انسولین و مصرف قهوه با معده خالی مورد بررسی قرار دادند.

تأثیر قهوه صبحگاهی
بر پایه این گزارش، این محققان به این نتیجه رسیدند نوشیدن یک فنجان قهوه در صبح سبب اختلال در متابولیسم (سوخت و ساز) بدن می‌شود.

در این آزمایش، به شرکت کنندگان پس از بیدار شدن از خواب، قهوه با شکر داده شد؛ به طوری که کالری در آن با یک صبحانه معمولی برابر بود. در مرحله دیگر آزمایش، این داوطلبان در هر ساعت، چند دقیقه از خواب بیدار می‌شدند تا قهوه تلخ و سپس یک نوشیدنی شیرین بخورند.

 

محققان در پایان به این نتیجه رسیدند که کمبود خواب و مصرف قهوه، اثری منفی بر سطح قند خون دارد و آن را به میزان ۵۰ درصد افزایش می‌دهد.

به گفته دانشمندان، این مسأله بخاطر ناتوانی بدن در جذب سریع گلوکز به محض بیدار شدن از خواب است.

محققان توصیه می‌کنند که قهوه را با معده خالی ننوشید، بلکه آن را در کنار صبحانه و یا بعد از آن میل کنید؛ چرا که این مسئله خطرها را برای سلامت بدن کاهش می‌دهد.

يکشنبه 20/7/1399 - 9:33
آرایشی و زیبایی

 

طبق گزارش دیلی اکسپرس، زندگی مرفه و طولانی، به نوع غذا‌های مصرفی و نگرش افراد باز می‌گردد. از نظر علمی، یک آب میوه خاص، دانشمندان برجسته را متحیر می کند و نوشیدن آن در حد متوسط، می‌تواند درمانی برای تقویت طول عمر باشد.

کند شدن روند پیری
تمام سلول‌ها دارای مولد‌های کوچک انرژی به نام «میتوکندری» هستند و دانشمندان کشف کرده اند میوه انار حاوی موادی به نام «urolithin A» است، این اولین و تنها ترکیب شناخته شده‌ای است که می‌تواند میتوکندری ها را پس از پیری نوسازی کند.

پایگاه «مدیکال اکسپرس» نوشت: این، یک واقعیت از زندگی است که عضلات اسکلتی، با رسیدن فرد به سن ۵۰ سالگی، قدرت خود را از دست می‌دهند.

 یک آزمایش بالینی نشان داده است که «یورولیتین A» که ترکیب مشتق شده از مولکول‌های زیستی موجود در میوه‌هایی مانند انار است، می‌تواند روند پیری را با بهبود عملکرد میتوکندری‌ها کاهش دهد.

بنابراین، «Urolithin A» - یک متابولیت زیست مولکول موجود در انار است که می‌تواند به کند شدن روند پیری کمک کند.

در ادامه گزارش دیلی اکسپرس آمده است: محققان در اقدامی به گروهی از کرم‌ها «یورولیتین A» تزریق کردند و متوجه شدند طول عمر گروهی از این کرم‌ها که «یورولیتین A» را دریافت کرده اند، ۴۵ درصد در مقایسه با گروه دیگر بیشتر بوده است.

 

این تیم تحقیقاتی سپس چندین آزمایش دیگر را نیز به انجام رساند و متوجه شد یورولیتین عملکرد عضلانی بدن را بهبود می‌بخشد و میتوکندری‌های آسیب دیده را پیش از تجمع و ایجاد اختلال عملکرد سلولی در بدن از بین می‌برد.

انار دارای خاصیت آنتی اکسیدانی، ضد ویروسی و ضد توموری است و گفته می‌شود منبع خوبی برای ویتامین‌هایی نظیر ویتامین A، ویتامین C، ویتامین E در کنار فولیک اسید (ویتامین ب ۹) محسوب می‌شود.

گفته می‌شود این خواص به کاهش روند پیری کمک می کند و باعث افزایش طول عمر افراد می‌شود.

يکشنبه 20/7/1399 - 9:31
سلامت و بهداشت جامعه


 

کبد یک عضو بسیار مهم بدن محسوب می شود بنابراین باید به خوبی از آن محافظت کنید و برای پاکسازی کبد می توانید از روش های گیاهی و خانگی بسیار موثر استفاده کنید.


پاکسازی و سم زدایی کامل کبد با روش های طب سنتی و داروهای گیاهی
پاکسازی کبد یعنی قرار گرفتن در مسیر مخالف بیماری ها و موافق سلامتی و شادابی. جدی بگیرید، این جملات شعار و یا جملات تبلیغاتی نیستند بلکه حقایقی هستند که باید به شدت در دنیای امروز که مواد غذایی حامل مواد شیمیایی هستند از آنها استفاده کرد.


پاکسازی کبد را درخانه انجام دهید، میوه هایی را بشناسید که کبد را تمیز می کنند. با عرقیات و گیاهانی آشنا شوید که سمزدایانی عالی برای کبد چرب هستند و با چند معجون در چند روز کبدتان را کاملا پاک و گندزدایی کنید.

همانطور که در این بخش از سلامت نمناک خواهیم گفت علاوه بر توصیه های غذایی، استفاده از داروهای گیاهی نیز موثر است که در این بین از داروهای ملین و مسهل هم استفاده می شود.

نسخه های طب سنتی برای پاکسازی گیاهی کبد
پاکسازی کبد را با راه و روش های طبیعی پیش ببرید، راه و روش هایی که از قدیم تا به امروز توصیه شده و اثرات نتیجه بخش آنها نیز ثابت گشته است.

برای پاکسازی کبد آرتیشو بخورید
آرتیشو یا همان کنگر فرنگی باعث تحریک ترشح صفرا می شود و به این ترتیب به دفع توکسین ها یا همان سموم انباشته شده در کبد کمک می کند.عصاره این گیاه، ذخایر چربی در کبد و سایر بافت ها را کاهش می دهد و با مهار آنزیم هیدروکسی متیل گلوتاریل، کوآنزیم A و ردوکتاز سبب کاهش کلسترول در بدن می شود. آرتیشو به شکل دمنوش و در مدت 45 روز باید استفاده شود تا از این طریق بتواند آنزیم های کبدی را تنظیم کند.

 

آرتیشو مناسب برای پاکسازی کبد 
برای پاکسازی کبد با آرتیشو
10 تا 20 برگ آرتیشو را در نیم تا یک لیتر آب و به مدت 15 دقیقه بجوشانید. در طول روز بعد از غذا از این محلول میل کنید.

پاکسازی کبد با چای زردچوبه
چای زردچوبه، یکی از مهمترین روش های سم زدایی از کبد است به این دلیل که ترکیبات موجود در آن کیسه صفرا را تحریک می کند و سبب تولید صفرا می شود. کبد از مایع صفرا برای سم زدایی استفاده می کند.رنگ زرد زردچوبه به دلیل ماده ای به نام کورکومین است که سبب تحریک صفرا می شود. معمولا برای تهیه چای زردچوبه از زردچوبه تازه، زنجبیل تازه، فلفل سیاه، دارچین، شیر نارگیل و عسل استفاده می شود که هریک خواص فوق العاده ای دارند.

 

استفاده از زردچوبه برای پاکسازی کبد 
پاکسازی کبد با کاسنی
برای درمان بیماری های کبدی و پوستی با کاسنی باید :سه استکان عرق کاسنی، سه استکان عرق شاه تره مخلوط کرده و صبح و ظهر و شب قبل از غذا در هر وعده یک استکان میل کنید.

پاکسازی گیاهی کبد با میوه ها و سبزیجات
گوجه فرنگی علاوه بر گلوتاتیون، دارای لیکوپن است که موجب تصفیه کبد و مقاومت بدن در برابر سرطان می شود.

سبزیجاتی مثل بروکلی و گل کلم، باعث رها شدن آنزیمی به نام گلوکوزینولات (glucosinolates) در بدن میشن که تولید آنزیم های هضم رو تحریک کرده و به بیرون کردن سموم از جریان خون کمک میکند.

چغندر مثل هویج، چغندر هم سرشار از فلانوئیدها و بتاکاروتن است، که کارایی کلی کبد را تقویت می کند و یک پاکسازی اساسی در کبد انجام می دهد.

 

 سبزیجات و میوه برای پاکسازی کردن کبد
پاکسازی کبد با شاهتره
در میان عرقیات گیاهی دسته ای از این شفابخش های طبیعی برای پاکسازی کبد و کیسه صفرا توصیه شده اند. عرق شاهتره در درمان و همچنین محافظت کبد موثر است ، خون را تصفیه کرده و از آن را رقیق مینماید ، کاهنده فشار خون و کلسترول خون است ، این عرق همچنین مدر نیز میباشد. برای سم زدایی و پاکسازی کبد 2 فنجان در روز میل کنید.

سم زدایی و پاکسازی کبد با مخلوط آبلیمو و روغن زیتون
یک معجون جادویی برای پاکسازی کبد داریم. معجونی از ترکیب روغن زیتون و آب لیمو.مخلوط یک قاشق غذاخوری روغن زیتون و یک قاشق غذاخوری آب لیمو با معده خالی قبل از صبحانه توصیه می شود.

 

 آب لیمو و روغن زیتون برای پاکسازی کبد 
نوشیدنی گیاهی خوشمزه برای پاکسازی کبد
برای تهیه یک نوشیدنی طبیعی و خانگی به منظور پاکسازی کبد کافیست 1 عدد چغندر متوسط را با 1 عدد هویج و 1 عدد سیب (خام) داخل میکسر کاملا میکس کنید و در انتها یک لیوان آب به آن اضافه کنید ؛ برای پاکسازی و سم زدایی کبد این نوشیدنی را نیم ساعت قبل از صبحانه میل کنید.

توصیه می شود برای تصفیه و پاکسازی کبد کافی است به مدت 5 روز پی در پی روزانه یک لیوان از این نوشیدنی سالم میل کنید. سپس 10 روز فاصله داده و دوباره شروع کنید.

يکشنبه 20/7/1399 - 8:59
سلامت و بهداشت جامعه

 

 


داروهای مختلفی برای درمان سرماخوردگی های مزمن وجود دارد، با آگاهی از عوارض این داروها اقدام به مصرف آن ها کنید.


داروهای سرماخوردگی 
سرماخوردگی، مجموعه ای از علایم است که توسط یک نوع از هزاران نوع ویروس ایجاد می شود. بیش از صدها نوع ویروس عامل سرماخوردگی هستند و هرکدام از این ویروس ها فقط یک بار فرد را بیمار می کنند اما به دلیل زیاد بودن تعدادشان، فرد در طول عمر خود چندین و چند بار دچار آن می شود. 


بزرگسالان معمولا 2 تا 3 بار در سال این بیماری را تجربه می کنند (که به وضعیت سلامت عمومی بدن، سن و در معرض ویروس بودن، بستگی دارد) اما در کودکان معمولا 8 تا 12 بار در سال سرماخوردگی رخ می دهد. داروهای زیادی برای درمان سرماخوردگی ساخته شده اند اما باید گفت درمان مشخصی برای آن وجود ندارد و بیشتر داروها برای کم کردن علایم عمل می کنند. 

در اینجا به بعضی داروهای رایج اشاره می کنیم:

 

داروهای مرکب سرماخوردگی (تلفیق چند ماده موثر در یک دارو): 
بسیاری داروهای سرماخوردگی، ترکیبی از چند دارو هستند، این داروها در بازار، اسم های گوناگونی دارند:ادالت کلد، کلداستاپ و... مثلا حاوی یک ضداحتقان، یک آنتی هیستامین، یک ضدسرفه و یک ضددرد هستند (همه در یک قرص).

اما هنگام مصرف این داروها باید دقت کرد وقتی چنین دارویی را می خورید، در واقع همه این داروها را با هم مصرف کرده اید در حالی که شاید نیازی به بعضی از آنها نداشته باشید...

 

ادالت کلد برای درمان سرماخوردگی:
ادالت کلد یا قرص سرماخوردگی بزرگسالان ترکیبی از چند عامل برای مداوای سرماخوردگی است. این دارو از ترکیب فنیل افرین (یک منقبض کننده عروقی سمپاتومیمتیک)، کلرفنیرامین (آنتی هیستامین) و استامینوفن ساخته شده است.

این دارو اغلب در درمان علائم سرماخوردگی (به خصوص سرماخوردگی های ویروسی بزرگسالان) مانند آبریزش بینی، سرفه، گلودرد و تب استفاده می شود. گاه در مشکلات مشابه مانند حساسیت تنفسی نیز به کار می رود. 

عوارض جانبی ادالت کلد:
خواب آلودگی، سرگیجه، خشکی دهان، بثورات جلدی، تاری دید، مشکلات تنفسی، احساس درد و مشکلی شدن دفع ادرار، تشدید گرفتگی بینی.

 

کلداستاپ قرص سرماخوردگی: 
قرص های کلد استاپ که چند سالی است به بازار دارویی کشورمان پا گذاشته، در حقیقت نشانه ای است از خلاقیت داروسازان کشورمان که توانسته اند با ساخت این دارو نقشی مهم را در درمان این بیماری شایع بردارند.

هر قرص کلداستاپ حاوی 500 میلیگرم استامینوفن، 30 میلیگرم پسودوافدرین و 25 میلیگرم دیفن هیدرامین است که به ترتیب اثرات مسکن و ضد آبریزش بینی و ضد حساسیت دارند و مهم ترین عوارض سرماخوردگی را درمان می کنند. 

کلد استاپ از جمله داروهایی است که عموما برای بزرگسالان کاربرد دارد و از همین رو به شکل قرص در بازار موجود است. این دارو که پس از بلع جذبش آغاز می شود، در افراد بزرگسال توصیه می شود و باید 8 قرص در روز مصرف کنند، یعنی به عبارتی در یک فرد بزرگ جثه توصیه می شود هر 6 ساعت 2 قرص میل کند. 

عوارض جانبی کلداستاپ:
 زردی، اختلالات خونی، عوارض آنتی کولینرژیک، واکنش های آلرژیک، احتباس ادراری، خواب آلودگی، اضطراب.

 

داروهای گرفتگی بینی در سرماخوردگی: 
معمولا گرفتگی بینی به علت تورم مخاط ظریف و ترشح خلط در اثر التهاب ایجاد می‏شود. التهاب نیز ناشی از عفونت یا آلرژی است. در اکثر موارد سرماخوردگی نیازی به مصرف این داروها نیست؛ زیرا معمولا معالجات خانگی (مثل بخور) مؤثر واقع می‏شوند.

اما در مواردی که این اقدامات مؤثر نبوده یا عدم درمان احتقان، خطراتی در برداشته باشد (مثلا عود سینوزیت یا عفونت‏های گوش میانی) از این داروها استفاده می‏شود.

 

فنیل افرین داروی سرماخوردگی:
فنیل افرین یکی از رایج ترین ضد احتقان های بینی است و در بسیاری از فراورده های موضعی برای برطرف کردن نشانه های آلرژی و سرماخوردگی وجود دارد و جزء برخی از قرصهای ضد سرماخوردگی است. این دارو با منقبض کردن رگ های خونی داخل چشم می تواند التهاب ملتحمه را کاهش دهد. 

عوارض جانبی فنیل افرین :
سردرد، تاری دید، افزایش فشارخون، افزایش تعداد ضربان قلب، اختلال ریتم قلب و...

 

پزودوافدرین برای سرماخوردگی: 
داروی ضد احتقان پزودوافدرین هنگام گرفتگی بینی استفاده می شود. شربت سرماخوردگی و پزودوافدرین از جمله داروهایی است که بدون نسخه در داروخانه ها عرضه می شود و ممکن است خانواده ها، ناآگاهانه و بدون تجویز پزشک از آن برای درمان سرماخوردگی های کودکان خود استفاده کنند. 

عوارض جانبی پزودو افدرین:
از عوارض جانبی این دارو می توان به بی خوابی یا افزایش فشارخون اشاره کرد که با قطع دارو، این عوارض از بین می روند.

 

درمان سرماخوردگی با زایلومتازولین: 
این دارو یک منقبض کننده عروق است که از تورم و احتقان غشاهای مخاطی می کاهد. اثر آن طی 5 تا 10 دقیقه ظاهر می شود و تا 10 ساعت به طول می انجامد. فرم هیدروکلرید آن جهت تسکین علائم احتقان بینی کاربرد دارد.

محلول یک دهم درصد فرم هیدروکلرید آن به صورت قطره موضعی بینی و یا اسپری 2 یا 3 بار در روز در هر سوراخ بینی استفاده می شود. محلول پنج صدم درصد آن یک یا 2 بار در روز در مورد کودکان زیر 12 سال به کار می رود اما در مورد کودکان زیر 3 ماه توصیه نمی شود. محلول یک دهم درصد فرم هیدروکلرید آن به عنوان ضد احتقان ملتحمه در چشم ریخته می شود.

 

داروهای تب بر در سرماخوردگی: 
شاید کمتر کسی را بتوان یافت که سرماخوردگی را تجربه نکرده باشد. این عارضه مخصوصا به هنگام تغییر فصول خود را نشان می دهد و می تواند بسیار طولانی شده و کلافه کننده باشد. تب از علائمی است که معمولا به هنگام سرماخوردگی ایجاد می شود.

علاوه بر درمان های خانگی که از قدیم برای پایین آوردن تب مورد توجه بوده اند داروهای مختلفی هم به این منظور وجود دارند. در ادامه به معرفی چند نمونه داروی تب بر که در این مواقع می توانند برای کاهش تب کمک کننده باشند خواهیم پرداخت.

 

قرص استامینوفن سرماخوردگی: 
از این دارو برای درمان سردرد، کمردرد، سرماخوردگی و به عنوان یک داروی تب بر استفاده می شود. توجه داشته باشید که این دارو نباید بیش از 4 گرم ( 4000 میلی گرم) در 24 ساعت مصرف شود، چون ممکن است به کبد صدمه بزند. قرص استامینوفن با نام های تجاری پاراستامول و تایلنول به فروش می رسد و به شکل های قطره، قرص، شربت و شیاف وجود دارد. 

عوارض جانبی قرص استامینوفن:
عوارض این قرص به عنوان داروی تب بر شامل یبوست، سرگیجه، خواب آلودگی، خشکی دهان، برافروختگی، سبکی سر، کاهش اشتها، تهوع، مشکل یا درد به هنگام ادرار و تعریق می باشد. یکی دیگر از عوارض جانبی بسیار نادر استامینوفن، ایجاد مشکلات خونی است.

 

درمان سرماخوردگی با ایبوپروفن: 
ایبوپروفن یا بروفن داروی ضدالتهاب غیراستروئیدی است که برای تسکین علائم آرتریت (التهاب مفصل)، دیسمنوره (قاعدگی دردناک)، حملات نقرس و آسیب های حین ورزش و نیز به عنوان تب بر و ضد درد به ویژه در دردهای ناشی از التهاب استفاده می شود.

این دارو بیشتر با نام تجاری بروفن (Brufen) شناخته می شود. ادویل (ایبوپروفن)، موترین (Motrin) و نورفن (Nurofen) از دیگر نام های ژنریک آن هستند. 

عوارض جانبی ایبوپروفن:
مصرف دراز مدت بروفن مانند سایر ضدالتهاب های غیراستروئیدی خطر حمله قلبی را بالا می برد. پژوهش ها نشان می دهد ایبوپروفن ممکن است موجب ناباروری در مردان شود.

 

دارو برای رفع آبریزش بینی سرماخوردگی: 
اگر عطسه و آبریزش بینی داشته باشید، آنتی هیستامین ها (مانند کلرفنیرآمین) و دیفن هیدرامین موثر هستند. این داروها با مسدودکردن آثار هیستامین (ماده ای شیمیایی که باعث عطسه و آبریزش می شود) در خشک کردن راه های بینی موثر هستند اما این گروه از دارو یک عارضه مهم دارند؛ خواب آلودگی، بنابراین بهتر است قبل از کارهایی که به تمرکز و دقت بالا نیاز دارند (مانند رانندگی) مصرف نشوند. 

رفع سرماخوردگی با کلرفنیرآمین: 
کلرفنامین یا کلرفنیرامین, داروی قابل استفاده در پزشکی و دام پزشکی برای انسان و دام می باشد. این دارو یکی از شایع ترین داروهای ضد حساسیت موجود در بازار می باشد. که بیشترین کارایی را در درمان کردن بیماری به نام رینیت که التهابات شدید بینی است و سرماخوردگی، همچنین حساسیت و کهیر دارد. از این دارو در ترکیبات بسیاری از داروها از جمله قرص سرماخوردگی وجود دارد. 

عوارض جانبی کلرفنیرآمین: 
احساس سرگیجه، احساس خواب آلودگی، عدم تعادل در حرکات، احساس خستگی، احساس اضطراب، حس سر خوشی، حس گیجی، خس خس کردن سینه، آنمی، خشک شدن دهان، حالت تهوع، عدم اشتها، به وجود آمدن اسهال، حساس شدن به نور، حبس شدن ادرار، احساس سوزش در هنگام ادرار، دچار تاری دید شدن، بی حالی، استفراغ

 

دیفن هیدرامین برای سرماخوردگی: 
دیفن هیدرامین یک آنتی هیستامین است که برای درمان یا پیشگیری مواردی نظیر علایم ناشی از حساسیت ها (آبریزش بینی، سرفه، خارش و قرمزی چشم، خارش بدن)، سرماخوردگی ها (عطسه، آبریزش بینی، سرفه)، پارکینسونیسم (لرزش، حرکات غیرارادی)، بیماری حرکت، سرگیجه، تهوع یا استفراغ و بی خوابی تجویز می شود.

دیفن هیدرامین همچنین یکی از ترکیبات داروهای گوناگونی است که برای تسکین سرفه و سرماخوردگی در هنگام مصرف می شوند. 

عوارض جانبی دیفن هیدرامین:
عوارض این دارو عبارتند از گیجی، سردرد، بدخلقی و عوارض پسیکوموتور، عوارض ضد موسکارینی مانند خشکی دهان، تاری دید، دوربینی و عوارض دستگاه گوارشی.

 

داروهای سرماخوردگی ضد سرفه و خلط آور: 
این داروها با نازک کردن مخاط، گرفتگی قفسه سینه را رفع و سرفه کردن را راحت تر می کنند (مانند گایافنزین). البته در بعضی داروهای ضدسرفه مخلوطی از هر دو نوع داروی ضدسرفه وجود دارد. 

شربت سرماخوردگی گایول گایافنزین:
شربت گایول تسکین گرفتگی های راه تنفسی، سرفه، سوزش راه تنفسی ناشی از سرماخوردگی، آنفولانزا از جمله مهمترین موارد مصرف شربت گایافنزین می باشند. این شربت خلط آور به صورت منقبض کردن رگ های خونی و کاهش تورم در مجاری بینی و نازک و شل کردن مخاط راه تنفسی عمل کرده و موجب تسکین علائم سرماخوردگی می شود. به طوری که فرد مبتلا به بیماری راحت تر تنفس می کند. 

عوارض جانبی شربت گایول یا گایافنزین:
ناراحتی گوارشی گاهی اوقات مشاهده می شود. دوزهای خیلی زیاد می تواند باعث بروز تهوع و استفراغ گردد.

 

شربت سرماخوردگی پکتورامین:
شربت پکتورامین (Pectoramin) به منظور تسکین سرفه و کاهش احتقان بینی ناشی از سرماخوردگی، آلرژی و یا سایر عفونت های تنفسی و نیز رفع سایر علائم عمومی ناشی از سرماخوردگی به کار می رود. این دارو را می توان بدون نسخه از داروخانه تهیه کرد. 

عوارض جانبی شربت پکتورامین:
مصرف این دارو ممکن است باعث خواب آلودگی گردد، لذا ضمن درمان با این دارو از رانندگی و کار با ماشین آلاتی که نیاز به هوشیاری کامل دارند خودداری نمائید.

 

اسپکتورانت برای سرماخوردگی: 
این دارو به منظور تسکین سرفه و کاهش احتقان بینی ناشی از سرماخوردگی، آلرژی و یا سایرعلائم عمومی ناشی از سرماخوردگی به کار می رود.این فراورده حاوی ترکیباتی است که در جهت تقویت اثر یکدیگر به تسکین سرفه یا رفع احتقان کمک می کنند. 

گایافنزین با کاهش چسبندگی خلط و تسهیل خروج آن، فنیل پروپانول آمین با تحریک سمپاتیک و تنگی عروق مخاط بینی و در نتیجه کاهش احتقان وادم و کدئین با اثر مستقین بر مرکز سرفه در بصل النخاع و تضعیف رفلکس سرفه، موجب روز اثرات درمانی این دارو می شوند. در مبتلایان به ضعف تنفسی شدید نباید مصرف شود. 

عوارض جانبی اسپکتورانت:
خواب آلودگی، تهوع، استفراغ

 

آنتی بیوتیک های سرماخوردگی: 
مصرف آنتی بیوتیک در درمان سرماخوردگی اثری ندارد. چون سرماخوردگی یا بیماری ویروسی است و آنتی بیوتیک ها روی ویروس موثر نیستند.

بهتر است دارو را طبق نیاز مصرف کنید. مثلا اگر فقط آبریزش بینی دارید، یک آنتی هیستامین کافی است یا اگر سرفه می کنید، یک داروی ضدسرفه به تنهایی مشکل را حل می کند. قبل از مصرف دارو روی جعبه آن را مطالعه کنید یا از داروساز سوال کنید که این دارو شامل چه موادی است.

اگر علایم بیماری شما بهتر نشد به پزشک مراجعه کنید شاید دچار آنفلوانزا یا پنومونی شده باشید که علایمی مشابه سرماخوردگی دارند. بعضی داروهای سرماخوردگی به دو نوع داروی روز و داروی شب تقسیم شده اند. 

هر دو نوع این داروها معمولا مشابه هستند اما در داروهای روز، عوامل خواب آلود کننده (مانند آنتی هیستامین) وجود ندارد یا کمتر است تا فرد در طول روز دچار مشکل نشود و در عوض عوامل ضد تب یا ضد سرفه در آن موجود است، اما داروهای شب معمولا حاوی عوامل ضددرد و ضدتب و آنتی هیستامین است.

يکشنبه 20/7/1399 - 8:57
ایرانگردی


رئیس مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران گفت: مهمترین پیامد بی توجهی به امر پژوهش اداره نامناسب شهرهاست.
به گزارش روابط عمومی مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران، محمد حسین بوچانی در جلسه دیدار محمد جواد حق شناس، رئیس کمیسیون اجتماعی و فرهنگی شورای شهر تهران که به همراه جمعی از کارشناسان این کمیسیون و با حضور مدیران و معاونان مرکز به صورت آنلاین برگزار شد، با بیان این مطلب افزود: ریشه مشکلات شهرها از جمله پایتخت بی توجهی به حوزه پژوهش است. زمانی که مدیران اجرایی بدون پشتوانه علمی اقدام به اداره شهرها می‌کنند، مدیریت نامناسب شهری شکل می گیرد.
وی با اشاره به معضل استفاده از مخازن جمع آوری زباله در سال های گذشته که در حال حاضر به یکی از مشکلات زیست محیطی و اجتماعی شهر تهران تبدیل شده است، ادامه داد: زمانی که عمده شهرهای دنیا سیستم مدیریت پسماند خود را بر اساس مطالعاتی که در این حوزه انجام داده بودند تغییر دادند، مدیریت شهری تهران به یکباره تصمیم گرفت تا مخازن بزرگ زباله را در خیابان ها مورد استفاده قرار دهد که اکنون این طرح باعث بروز مشکلات زیست محیطی در تهران شده است.
وی با اشاره به اینکه پشت پا زدن به حوزه علم و پژوهش اثرات جبران ناپذیری به ساختارهای شهری وارد می کند، بیان کرد: از دهه 50 که مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران شکل گرفت، قرار بود تا مدیران اجرایی ساختار مدیریتی خود را مبتنی بر پژوهش های علمی پیش ببرند.
وی با اشاره به شکافی که بین مدیران شهری و پژوهشگران در نحوی اداره شهر وجود دارد، تاکید کرد: دو دیدگاه کاملا متفاوت در نحوی اداره شهر بین مدیران اجرایی و پژوهشگران وجود دارد. دیدگاه نخست به این مسأله تاکید دارد که مدیران اجرایی حوصله شنیدن حرف های پژوهشگران را ندارند. این در حالی است که دیدگاه دوم به این موضوع تاکید دارد که ساختار اجرایی نقطه مشترکی با روش های علمی دارد.
بوچانی با اشاره به لزوم نزدیکی پژوهشگران و مدیران اجرایی تاکید کرد: این اتفاق باعث خواهد شد تا اداره شهر به شکل کاملا علمی انجام شود.
رئیس مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران افزود: برای کاربردی بودن این بخش از مطالعات مجبور هستیم تا با مدیران اجرایی به گفت و گوی طولانی مدت بپردازیم تا مسائل آنها را به خوبی درک کنیم به عبارت بهتر پژوهشگری که در حوزه کاربردی مدیریت شهری کار می کند باید شناخت عمیقی نسبت به شهر داشته باشد و این مساله نقطه مشترک مرکز مطالعات با شورای اسلامی شهر تهران است.
وی ادامه داد: براساس ماده 80 قانون شوراها، مهمترین وظیفه این نهاد بعد از انتخاب شهردار، شناخت و حل مسائل شهری است. شناخت دقیق از مسائل شهری همان پژوهش های کاربردی است و به همین دلیل اعتقاد داریم مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران نقش بازوی مشورتی را برای تصمیمات شورای اسلامی شهر تهران می تواند داشته باشد.
ضرورت انجام مطالعات بی طرف برای بهبود وضعیت شهر تهران
در ادامه این جلسه، رئیس کمیسیون اجتماعی و فرهنگی شورای شهر تهران ضمن تأکید بر اینکه اهداف مرکز مطالعات و شورای اسلامی شهر تهران در اداره صحیح پایتخت مشترک است،گفت: باید کاری کنیم تا حال شهر تهران خوب شود و این اتفاق نمی افتد مگر اینکه بتوانیم پیوند مشترکی را بین شهروندان، مدیریت شهری ایجاد کنیم.
محمد جواد حق شناس با بیان اینکه نقطه آغازین ایجاد ارتباط مشترک بین شهروندان و مدیریت شهری در حوزه مطالعات و بهبود اندیشه قرار دارد، افزود: سیاست گذاری برای اداره شهر تهران مهمترین گام در جهت تغییر وضعیت موجود برای رسیدن به شرایط مطلوب خواهد بود و به همین دلیل است که قرار شد تا شورای شهر تهران نیز مجهز به یک مرکز مطالعاتی شود که در نهایت این وظیفه مهم برعهده مرکز مطالعالت و برنامه ریزی شهر تهران قرار داده شد.
وی بیان کرد امروز مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران به همان نسبتی که به مدیریت شهری در حوزه اجرایی تعهد دارد به شورای شهر نیز به عنوان حوزه سیاست گذاری در انجام پژوهش و مطالعه تعهد دارد.
این عضو شورای شهر تهران با تأکید بر اینکه موضوع بی طرفی در انجام مطالعات علمی مهم است، یادآور شد: به دلیل مشکلاتی که در شهر تهران وجود دارد، نباید پژوهش های این حوزه صرفا براساس سفارش کارفرمایان که همان مدیران اجرایی شهری هستند، انجام شده، بلکه این پژوهش ها باید کاربردی باشد.
وی با بیان اینکه عمده تفاوت بین مطالعات دانشگاهی و پژوهش هایی که در مرکز مطالعات انجام می شود در کاربردی بودن آن است، تأکید کرد: آفت بخش پژوهش، انجام مطالعات سفارشی است. در امر مطالعه باید نگاه حرفه ای وجود داشته باشد و مدیران باید بدانند که ما متعهد به شهر و مردم هستیم و در این حوزه باید مواظب باشیم تا به آفت مطالعات سفارشی و از پیش تعیین شده با هدف توجیه اقدامات مبتلا نشویم.
رئیس کمیسیون اجتماعی و فرهنگی شورای شهر تهران با بیان اینکه یک ساختار هوشمند از بروز آسیب در سازمان جلوگیری می کند، گفت: امروز ساختار شهرداری تهران به خاطر بزرگ شدن و مشکلاتی که در تأمین منابع دارد به شدت در معرض آسیب است و تنها جایی که می تواند بدون سفارش های از پیش تعیین شده از شهر مراقبت کند، مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران است.
وی با بیان اینکه پژوهش هایی که مرکز مطالعات در حوزه تأثیرات بیماری کرونا در اداره شهر تهران انجام داد، هوشمندانه بود، افزود: انجام 185 مطالعه در این زمینه از این جهت که نتایج انجام این پژوهش ها به زندگی مردم ارتباط زیادی دارد بسیار حائز توجه است.
براساس این گزارش، در ادامه این جلسه از پوستر دوازدهمین جشنواره مجمع عمومی شهر تهران و همچنین از 6 جلد کتاب حوزه مطالعات اجتماعی و فرهنگی تحت عناوین: مردم سالاری محلی، هویت و بی هویتی شهری، پایداری اجتماعی در نواحی شهری، دین سبک زندگی، بازاریابی شهری و احساس تنهایی در شهر رونمایی شد.

شنبه 19/7/1399 - 23:28
ایرانگردی

 





مدیرعامل شرکت ساماندهی و صنایع و مشاغل شهر تهران گفت: تا پایان سال اوراقچی‌ها از میدان شوش جمع‌آوری و به محل جدید منتقل خواهند شد.
سیدعلی  مفاخریان در گفت‌وگو با خبرگزاری تسنیم ، با اشاره به برنامه‌ریزی شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران درباره طرح جابه‌جایی صنوف از سطح شهر به بیرون اظهار کرد: یکی از این کارها انتقال انبارهای شیمیایی خیابان ناصر خسرو به محل جدید در بیرون از شهر بوده که با همکاری و همراهی نیروی انتظامی و مراجع قضایی انجام شده است.

وی همچنین درباره انتقال و جابه‌جایی اوراقچی‌های محدوده میدان شوش تصریح کرد: هم‌اکنون کار برداشت میدانی در حال تکمیل است؛ چراکه از ابتدای سال به فعالیت این صنف تمرکزی نداشته‌ایم و پس از انتقال انبارهای شیمیایی، انتقال این صنوف در دستور کار قرار گرفته است.

مفاخریان با اشاره به برگزاری جلسات متعدد با دستگاه‌های مختلف از جمله نیروی انتظامی، پلیس آگاهی، و همچنین مراجع قضائی در ارتباط با انتقال اوراقچی‌ها به خارج از شهر گفت: این کار در چند فاز انجام خواهد شد که طی یک تا دو هفته آینده فاز نخست آن انجام می‌شود و به ترتیب در چند مرحله اوراقچی‌ها منتقل خواهند شد.

مدیرعامل شرکت ساماندهی و صنایع و مشاغل شهر تهران درباره تغییر کاربری مغازه‌های اوراقچی‌ها نیز تصریح کرد: در این زمینه  نیز با توجه به اینکه محدوده شوش بورس چینی و ... شده است، تعداد زیادی از مغازه‌ها تغییر کاربری داده‌اند.

وی در  پایان گفت: تا پایان سال اوراقچی‌ها از میدان شوش جمع‌آوری به محل جدید منتقل خواهند شد.

 

شنبه 19/7/1399 - 19:28
ایرانگردی

 

سخنگوی دولت در اولین روز طرح اجباری شدن استفاده از ماسك از در منازل  با حضور در متروی تهران گفت: امروز شاهد استفاده صد درصدی مسافران مترو از ماسك بودیم. 
 به گزارش مدیریت ارتباطات و امور بین الملل شركت بهره برداری متروی تهران و حومه علی ربیعی روز شنبه 19 در حاشیه بازدید از ایستگاه های متروی تئاترشهر، دروازه دولت و تجریش با اشاره به لزوم استفاده همه شهروندان از ماسک برای حفظ سلامتی و جلوگیری از شیوع کرونا گفت: در حال حاضر شاهد استفاده تمامی مسافرن مترو از ماسك هستیم .

وی تصریح كرد: هر فردی که در آزمایشگاه به او اعلام شده مبتلا به کروناست از شیوه‌هایی مانند ردیابی موبایل کنترل می‌شود و در صورت خروج از خانه، جرایم سنگینی متوجه اش خواهد شد.
سخنگوی دولت با اشاره به اینكه با  امكانات موجود در متروی تهران رعایت دیگر پروتكل های بهداشتی مثل رعایت فاصله اجتماعی در ساعات پیك غیر ممكن است تصریح كرد: شهرداری تهران با سازمان مدیریت برنامه ریزی جلساتی را داشته و مذاكرات اولیه پرداخت  هزار 500 میلیارد تومان برای اورهال قطار ها مطرح شده و باید تبصره های دولت را بگیرد و پیگیر این موضوع هستم تا زودتر به نتیجه برسد.
سخنگوی دولت با بیان اینکه مشکل ما در مكان هایی كه مردم تجمع دارند مانند فرودگاه‌ها، پاساژها و بعضی از صنوف مثل نانوایی‌هاست و از سوی دیگر نیز کمبود وسایل حمل و نقل عمومی در شهرهای بزرگ است .
وی یادآور شد: در دو جلسه قبل ستاد اقتصادی دولت، وزیر کشور طرحی را با همکاری وزارت صمت و با کمک شهرداری‌ها مطرح کرد تا از محل منابع تهاتر یا به شکلی دیگر، ارز تامین و اتوبوس‌هایی را در داخل تولید کنیم.
ربیعی در پایان گفت: اکنون سه وزارتخانه روی طرحی برای تامین منابع مالی و ارزی کار می‌کنند تا اتوبوس‌هایی که از رده خارج شده اما نوسازی آنها امکانپذیر است، به چرخه حمل و نقل برگردد.  
ربیعی گفت:مصوبه دولت  برای اجباری شدن استفاده از ماسک تصمیم درستی است و ما نیز در  جلسه امروز ستاد ملی مقابله با کرونا در مورد چگونگی مجازات افرادی که مبتلا هستند و از خانه خارج می‌شوند و افرادی که مبتلا نیستند اما پروتکل‌های بهداشتی را رعایت نمی‌کنند، تصمیم‌گیری خواهیم کرد.
وی افزود:در خصوص موضوع جرایم و شیوه شناسایی افراد مبتلا کار شده است و آزمایشگاه‌های دولتی و خصوصی باید همه اطلاعات را در اختیار وزارت بهداشت  قرار دهند که وزارت بهداشت نیز آنها را به صورت آنلاین در اختیار نیروی انتظامی، بسیج و سایر بازرسان قرار می‌دهد.
وی همچنین تاکید کرد: نمی‌خواهیم درگیری فیزیکی در قبال اجرای این طرح رخ دهد و شیوه‌هایی اتخاذ خواهد شد که افرادی که رعایت نمی‌کنند، جریمه شوند.  
ربیعی یادآور شد: دیگران هم حقوقی دارند و باید به حقوق دیگران احترام گذاشته شود. مبارزه با کرونا به رعایت پروتکل‌ها به خصوص استفاده از ماسک نیاز دارد. همه کشورهایی که پروتکل‌های بهداشتی مربوط را رعایت کرده‌اند، در مبارزه با کویید ۱۹ موفق شده‌اند؛ در مدتی که ما پروتکل‌ها را بیشتر رعایت می‌کردیم نیز میزان مرگ و میر پایین بوده اما در دوره‌ اخیر در شهر تهران رعایت پروتکل‌ها به زیر ۴۰ درصد رسید.
 در ادامه هاشمی به بازدید امروز اشاره كرد و گفت: در این بازدیدها واقعیت مدیریت شهری و جامعه دیده می شود و خیلی خوب است كه دولت مردان نیز  خود را جای مردم قرار دهند.
 معاون حمل و نقل و ترافیك شهرداری تهران و حومه در پایان این بازدید خواسته های خود را برای اورهال كردن اتوبوس و متروی را مطرح كرد و گفت: برای خرید همین امكانات نیاز به هزاران میلیارد تومان داریم اما با پرداخت هزینه های كمتر می توانیم اورهال 100 دستگاه اتوبوس و300 واگن خود را انجام دهیم.
وی تصریح كرد: اگر یك یا دو قرارداد با واگن سازی  تهران یا دیگر واگن سازی های كشور در سال جهش تولید انجام شود 50 درصد هزینه ها را ما پرداخت می كنیم.
 هاشمی با اشاره به اینكه ظرفیت زیر ساخت های مترو 3 هزار واگن است گفت: در حال حاضر هزارو500 واگن داریم اگر قرار داد200تا 300 واگن تولید داخل انجام شود حمایت یارانه ای  خوبی انجام می شود.
معاون حمل و نقل ترافیك شهرداری تهران گفت: در شرایط بد اقتصادی اگرچه شاهد كاهش مسافران در مترو واتوبوس هسیم اما هنوز هم در بعضی از ساعات روز حجم زیاد مسافر را شاهد هستیم. و سخنگوی دولت قول مساعد دادند تا این موضوع را درستاد كرونا مطرح كنند   اگرچه  بحث اصلی ستاد امروز وضع جرایم برای افرادی است كه پروتكل ها را رعایت نمی كنند.

وی در پایان گفت: منابع مالی برای عرضه ماسك رایگان نداریم و باید خیرین در این موضوع ورود پیدا كنند و یا یارانه ای به تولید كنندگان داده شود تا ماسك ارزران تر در اختیار شهروندان قرار گیرد.
 در پایان نوبخت مدیر عامل شركت بهره برداری  مترو هم به شلوغی ایستگا ه های تقاطعی از جمله دروازدولت ، صادقیه و پانزده  خرداد اشاره كرد وگفت: متروی تهران یك شبكه گسترده است و در ایستگا ه های تقاطعی بخاطر تبادل  مسافران دو ایستگاه با ازدحام بیشتری روبرو هستیم.
 وی خاطرنشان كرد: برای كاهش این ازدحام مسافران باید زمان سفر خود را مدیریت كنند و در ساعاتی كه مترو شلوغ است از سفرهای غیر ضرور جلوگیری كنند.

 

 

 

 

 

شنبه 19/7/1399 - 19:16
ایرانگردی

 

مراسم افتتاح ورودی قدیمی موزه پست در خیابان امام خمینی (ره) پس از ۳۷ سال با حضور شهردار منطقه ۱۲ برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه ۱۲، این مراسم به مناسبت روز جهانی پست و با حضور مدیرعامل شرکت ملی پست ایران، علی‌محمد سعادتی شهردار منطقه ۱۲ و دیگر مسئولان برگزار شد.
پیش از این علاقه‌مندان برای حضور در موزه ارتباطات از سردر باغ ملی وارد می‌شدند.
ورودی قدیم موزه ارتباطات که امروز پس از ۳۷ سال بازگشایی شد، ابتدای خیابان امام خمینی (ره) قرار دارد.
گفتنی است به مناسبت روز جهانی پست، پنج نمایشگاه نیز با موضوع پست افتتاح شد که نمایشگاه ورقه‌های پستی و فیلاتلیک ایران نیز یکی دیگر از این نمایشگاه‌هاست و تا بیست و سوم مهر ماه با رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی از ساعت ۱۰ تا ۱۸ آماده بازدید علاقه‌مندان است.

شنبه 19/7/1399 - 19:14
ایرانگردی


جلسه هم اندیشی مدیران ارشد بانک ملت و دانشگاه تهران با حضور دکتر محمد بیگدلی مدیرعامل بانک ملت و دکتر محمود نیلی رییس دانشگاه تهران برگزار شد.
 
 

به گزارش روابط عمومی بانک ملت، در این جلسه طرفین بر گسترش همکاری های فی مابین در بخش های مختلف بانکی و پژوهشی توافق کردند.
دکتر محمد بیگدلی، مدیر عامل بانک ملت در این جلسه، از این بانک به عنوان یکی از بانک های دارای بالاترین حجم منابع در سیستم بانکی کشور نام برد و گفت: بانک ملت با داشتن گسترده ترین سیستم های الکترونیک و بانکداری اینتترنتی می تواند خدمات ویژه ای را به جامعه علمی کشور ارائه کند.
وی درباره اعطای تسهیلات برای احداث شهر دانش در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران از مدیران این دانشگاه خواست تا در اسرع وقت نسبت به تکمیل پرونده اعتباری خود در شعبه دانشگاه تهران اقدام کنند تا شرایط برای اقدامات بعدی فراهم شود.
مدیر عامل بانک ملت با تاکید بر گسترش همکاری بانک و دانشگاه در زمینه های مختلف خواستار تهیه و تنظیم تفاهم نامه ای میان طرفین شد تا با امضای این سند، شرایط برای همکاری های دوجانبه آسان تر شود.
در این جلسه دکتر محمود نیلی، رییس دانشگاه تهران نیز با قدردانی از همکاری های گسترده بانک ملت با این دانشگاه، حُسن شهرت و عملکرد مطلوب بانک ملت را برای مجموعه این دانشگاه قابل احترام خواند و از مراودات و همکاری های بانک با دانشگاه سپاسگزاری کرد.
وی اعلام کرد: با توجه به توانایی بالای بانک ملت انتظار بیشتری نسبت به همکاری های فی مابین وجود دارد و امیدواریم در آینده سطح همکاری های طرفین روز به روز افزایش یابد.
در این نشست که محمود اخلاقی معاون مدیرعامل، سیدحمید حسینی مدیر شعب منطقه سه تهران، ولی پور رئیس شعبه دانشگاه تهران و مقامات عالی این دانشگاه حضور داشتند، همچنین توافقاتی به منظور تسهیل عملیات بانکی در سامانه های داخلی دانشگاه تهران انجام شد.

شنبه 19/7/1399 - 17:8
ایرانگردی

 

براساس تازه‌ترین نرخنامه سازمان مدیریت میادین شهرداری تهران، قیمت روز انواع میوه، سبزیجات و صیفی‌جات با اختلاف 38 درصدی در قیمت میوه و تفاوت 31 و نیم درصدی در قیمت محصولات فرنگی نسبت به میانگین قیمت‌های سطح شهر اعلام شد.
به گزارش روابط عمومی سازمان مدیریت میادین شهرداری تهران، در نرخنامه جدید این سازمان، قیمت انواع انگور، خیار گلخانه‌ای، انواع سیب، شلیل و شبرنگ و کدو، کاهش پیدا کرده و قیمت محصولات پرمصرفی همچون خیار رسمی و کوتاه، سبزی دسته‌ای، کاهوی رسمی، گوجه فرنگی و هویج ثابت مانده است.
قیمت روز انواع محصولات در میادین میوه و تره بار به شرح زیر اعلام شده است.
1- انگور بی‌دانه قرمز با 900 تومان کاهش؛ هر کیلوگرم 10 هزار تومان
2- انگور عسگری با 300 تومان کاهش قیمت؛ هر کیلوگرم 8 هزار تومان
3- خیار گلخانه‌ای با 100 تومان کاهش قیمت؛ هر کیلوگرم 4500 تومان
4- سیب دو رنگ با 500 تومان کاهش قیمت؛ هر کیلوگرم 8300 تومان
5- سیب گلاب با 500 تومان کاهش قیمت؛ هر کیلوگرم 8300 تومان
6- شلیل با 500 تومان کاهش قیمت؛ هر کیلوگرم 9300 تومان
7- شبرنگ با 500 تومان کاهش قیمت؛ هر کیلوگرم 9300 تومان
8- کدو مسمایی با 700 تومان کاهش قیمت؛ هر کیلوگرم 4800 تومان

شنبه 19/7/1399 - 14:51
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته