• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 4142
تعداد نظرات : 10
زمان آخرین مطلب : 1274روز قبل
سلامت و بهداشت جامعه

 

رئیس اداره دیابت وزارت بهداشت درباره علت اصرار بیماران دیابتی برای مصرف انسولین های قلمی توضیح داد.

مهدوی رئیس اداره دیابت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به آمار بیماران دیابتی نیازمند انسولین اظهار کرد: بیماران دیابتی نوع یک نیاز به انسولین دارند که اغلب آن‌ها کودکان و نوجوانان ههستند، همچنین دربیماران مبتلا به دیابت نوع که بدن آن‌ها مقاومت به انسولین پیدا کرده است و دارو‌های خوراکی توانایی کنترل قندخون فرد را ندارند، نیاز به انسولین وجود دارد.

رئیس اداره دیابت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه ۱۰ تا ۱۵ درصد دیابتی‌ها نیاز به تزریق انسولین دارند، گفت: امسال یک صدمین سال کشف انسولین را سپری می‌کنیم و تا صد سال قبل دیابتی‌های نوع یک جان خود را از دست می‌دادند، در ابتدا انسولین گاوی یا خوکی بود و بعد انسولین انسانی ام پی اچ (NPH) و رگولار (regular) تولید داشت.

علت اصرار دیابتی‌ها برای مصرف انسولین قلمی چیست؟
مهدوی بیان کرد: در یک دهه اخیر انسولین‌های قلمی تولید شده است که عوارض کمتری دارند و مصرف آن‌ها خطر هایپوگلیسمی افت قندخون ناگهانی را کاهش می‌دهد، از طرفی این انسولین‌ها آماده هستند و نیاز به ترکیب و آماده سازی آن‌ها وجود ندارد، از طرفی باید توجه داشت یکی از دلایل مقاومت بسیاری از بیماران دیابتی برای استفاده از انسولین تزریق با سرنگ است و انسولین‌های قلمی دردسر‌های کشیدن انسولین در سرنگ و تزریق چند باره آن در طول روز را ندارد و به همین دلیل این انسولین‌ها کیفیت زندگی و پذیرش بیماران را افزایش داده است.

کاهش خطر افت قندخون با انسولین های قلمی
رئیس اداره دیابت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: بسیاری از بیماران نیازمند انسولین سالمندان و کودکان هستند و این احتمال وجود دارد که هنگام ترکیب انسولین ام پی اچ و رگولارخطا رخ دهد و بیمار گرفتار هایپوگلیسمی شود، اما خطر اشتباه در انسولین‌های قلمی بسیار کم است، از طرفی حمل و نقل و مصرف این انسولین‌ها آسان‌تر است و بیمار در هر شرایطی می‌تواند به سرعت از این انسولین‌ها استفاده کند.

مهدوی تاکید کرد: اثر انسولین‌های قدیمی و جدیمی اگر هر دو نوع درست استفاده شوند بعد از ۲۰ سال یکسان است، اما پذیرش بیماران و پایبندی آن‌ها به درمان درهنگام مصرف انسولین‌های قلمی بیشتر است و به دلیل اثربخشی بهتر و افزایش کیفیت زندگی بیشتر بیماران اکنون از انسولین‌های قلمی استفاده می‌کنند.

علل کمبود انسولین قلمی در بازار
رئیس اداره دیابت وزارت بهداشت تصریح کرد: انسولین یک داروی حیاتی است، متاسفانه مدعیان دروغ بشر به دروغ می‌گویند، دارو و تجهیزات پزشکی تحریم نیست، اما بانک‌ها نمی‌توانند ارز دارو و تجهیزات پزشکی را منتقل کنند و این در عمل یعنی دارو و تجهیزات پزشکی تحریم است.

رئیس اداره دیابت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهار کرد: متاسفانه شاهد آن هستیم که ورزشکاران برای بدنسازی از این انسولین‌ها استفاده می‌کنند و برخی سودجویان هم این انسولین‌ها را خریداری و در بازار آزاد به فروش می‌رسانند همچنین احتمال قاچاق معکوس به کشور‌های همسایه وجود دارد.

 

چهارشنبه 30/7/1399 - 13:54
اخبار

 

 


یک دختر ۱۸ ساله اردنی پس از آنکه پزشکان از تشخیص بیماری او ناتوان شدند، توانست بیماری خودش را تشخیص دهد.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، یک دختر اردنی ۱۸ ساله پس از آنکه پزشکان از تشخیص بیماری او ناتوان شدند، توانست بیماری خودش را تشخیص دهد.

داستان این دختر ۱۸ ساله اردنی که «اسراء التایه» نام دارد، از ١٠ سالگی و زمان کودکی آغاز می‌شود؛ زمانی که از درد شدید و از دست دادن مداوم و بدون دلیل هوشیاری خود در مدرسه رنج می‌برد. پزشکان قادر به تشخیص بیماری او نبودند؛ بنابر این او با تلاش‌های خود توانست مشکل را کشف کند.

این دختر ۱۸ ساله از زمان ١٠  سالگی از مشکلات سلامتی در دستگاه گوارش و سیستم ایمنی بدن رنج می‌برد و با گذشت زمان، وضعیت سلامتی او رو به وخامت رفت؛ از این رو دچار یبوست شدیدی شد که ماه‌ها ادامه می‌یافت؛ همچنانکه بثورات پوستی نیز به مانند سوختگی بر روی پوست او ظاهر می‌شد.

 

اما درد او در همین جا متوقف نشد؛ بلکه اسرا از مشکلات تنفسی، در رفتگی مفاصل و چندین بار غش کردن بدون دانستن علت واضح آن رنج می‌برد.

او برای یافتن علت این مسأله به همراه خانواده اش به کانادا سفر و تلاش کرد تا علت آن را دریابد؛ بطوری که در آنجا به چندین بیمارستان رفت و تمامی آزمایشها، معاینات و آنالیز‌های لازم صورت گرفت؛ اما بیماری او تشخیص داده نشد. او به ۷۰ پزشک از تخصص‌های مختلف در جهان مراجعه کرد؛ اما این مسأله فایده‌ای برای او نداشت.

اسرا، اما قصد نداشت تا تسلیم شود؛ بنابر این خودش به جستجو در کتاب‌های مختلف پزشکی پرداخت. او خود می‌گوید: ۲۰۰ کتاب مطالعه کردم و به هنگام مطالعاتم، به «نشانگان اهلرزدنلوس» (Ehlers Danlos Syndromes) برخورد کردم. این بیماری، سندرم نادری است که از میان ۱۰ هزار الی ۲۰ هزار نفر در جهان، تنها یک نفر به آن مبتلا می‌شود. این بیماری بر بافت‌های همبند بدن تأثیر گذاشته و عوارض آن، مشکلات مفاصل، پوست و دستگاه گوارش است که در حال حاضر هیچ درمانی ندارد.

 

او سپس دریافت که تمامی نشانه‌ها با بیماری او مطابقت دارند؛ از این رو یافته هایش را با پزشکی که وضعیت او را پیگیری می‌کرد، در میان گذاشت. پزشک وی با تأیید یافته‌ها، از میزان دانش پزشکی او متعجب شد. سپس آزمایشاتی برای او انجام داد و در پایان این سندرم تشخیص داده شد.

این دختر ۱۸ ساله اردنی به هنگام یافتن بیماری خود احساس شادمانی کرد؛ اما در همان زمان نیز از آنکه فهمید بیماری نادری دارد که درمانی نیز ندارد، ناراحت شد.

اسرا بسیار به دنبال پزشکان رفت تا بیماری او را تشخیص دهند؛ اما موفق نشد. از این رو او تصمیم گرفت تا به خودش اعتماد کند و مصمم باشد.

او می‌گوید: پس از آنکه انجام آزمایش‌ها، وجود فلج معده را برای من ثابت کرد، به پیش یک متخصص آندوسکوپی رفتم تا لوله تغذیه‌ای را برای من بگذارد. سپس به دنبال نوع غذا، دارو‌ها و ویتامین‌های مورد تجزیه و تحلیل برای مطابقت با روده کوچک و عدم عملکرد معده رفتم. به همین خاطر من از آمریکا درخواست دارو، غذا، پمپ و کیسه‌های ویژه برای تغذیه دادم.

او اکنون به دلیل فلج معده، مجبور به وصل کردن لوله ای مستقیم به معده اش شده است.

او همچنین می‌گوید به دلیل نبود  روند طبیعی روده، شروع به تمیز کردن روده به شکل ماهیانه کردم.

اسرا با خود عهد کرد تا آگاهی در خصوص بیماری‌های نادر و غیر معروف را انتشار دهد تا هر کسی را که به آن نیازمند است، کمک کرده باشد.

او برای همین شروع به انتشار اطلاعات پزشکی موثق در صفحه اینستاگرام و فیسبوک خود کرد و باب گفت‌وگو  را با افراد پیشرو در زمینه فیسبوک اینستاگرام بازگذاشت.

پس از آن صفحه وی از سوی سازمان پژوهشی «BMDE-Labs» به عنوان مرجعی علمی مورد تأیید قرار گرفت؛ از سوی سازمان جهانی «The Ehlers-Danlos Society» هم علاوه بر نشست آمریکایی «Health Advocacy Summit» صفحه وی تأیید شد.

چهارشنبه 30/7/1399 - 13:53
اخبار

 

رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت گفت: افزایش برخی ذرات معلق ناشی از آلودگی هوا تا ۱۵ درصد باعث افزایش مرگ و میر کرونا می‌شود.

عباس شاهسونی، رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره ارتباط شیوع کرونا با آلودگی هوا بیان کرد: مطالعاتی در دنیا انجام و نتایج آن در مجلات معتبر بین المللی چاپ شده است، نشان می‌دهد که در چین، ایتالیا و بسیاری از نقاط دنیا، آلودگی هوا و به ویژه افزایش ذرات معلق باعث افزایش موارد ابتلا و مرگ و میر‌های ناشی از کرونا و شدت بیماری می‌شود.

رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: ما مطالعه‌ای را در این زمینه را از پیک اول تا پیک دوم کرونا( از اسفند تا شهریور ماه) انجام دادیم و نشان داده شد که ارتباط معناداری بین افزایش ذرات معلق، ازون، دی اکسید نیتروژن و افزایش مرگ و میر ناشی از کرونا در ایران وجود دارد البته درصد‌های بدست آمده در ایران به اندازه گزارش‌های جهانی بالا نبود.

تاثیر هولناک آلودگی هوا بر مرگ و میر کرونا در ایران
شاهسونی بیان کرد: بر اساس مطالعه‌ای که درباره تاثیر آلودگی هوا بر افزایش مرگ و میر کرونا در ایران انجام دادیم، دریافتیم که ذرات معلق هوا تا ۶ درصد، ازون تا ۷ درصد و دی اکسید نیتروژن تا ۱۵ درصد باعث افزایش مرگ و میر کرونا می‌شود البته در سایر کشور‌ها مانند چین و ایتالیا اعداد گزارش شده چندین برابر بیشتر از ایران بود.

رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: آلودگی هوا بر سیستم تنفسی تاثیر می‌گذارد و موجب تضعیف سیستم ایمنی می‌شود، کرونا هم بیماری تنفسی است و وقتی با آلاینده‌های هوا مواجه می‌شویم سیستم ایمنی بدن افراد تضعیف و فرد بیشتر مستعد ابتلا به کرونا می‌شود.

شاهسونی اظهار کرد: در روز‌هایی که هوا آلوده است ما با افزایش غلظت آلاینده‌ها مواجه هستیم و به همین دلیل باید از همین الان باید موضوع را جدی بگیریم و قانون هوای پاک و آیین نامه‌های این قانون اجرایی شود و اقدامات در زمینه نظارت بر معاینه فنی خودروها و موتروسیکلت های فرسوده  است که باید نظارت ها و اقدامات هر چه زودتر شروع شود تا به شرایط اضطرار یا ناسالم هوا نرسیم و شاهد افزایش فوتی های کرونا نباشیم.

 

آلودگی هوا تا پایان روز یکشنبه مهمان کلانشهرهاست
رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بیان کرد: پیش بینی شده است تا پایان روز یکشنبه شرایط هوا پایدار باشد و با افزایش غلظت آلاینده ها مواجه باشیم.

شاهسونی گفت: توصیه ما این است که گروه‌های آسیب پذیر از تردد‌های غیر ضرور در سطح شهر در روز‌های آلوده هوا خودداری کنند، باید توجه داشت نمی‌توان به مردم بگوییم که از وسایل حمل و نقل عمومی استفاده کنند چرا که امکان رعایت فاصله گذاری اجتماعی به میزان کافی در حمل و نقل عمومی وجود ندارد و با افزایش بار حمل و نقل عمومی خطر شیوع کرونا بیشتر می شود.

رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به خظر افزایش شیوع بیماری های ویروسی در فصل سرد به ویژه در اماکن سرپوشیده بیان کرد: ویروس ها سرما دوست هستند و در این فصل پنجره ها بسته هستند، تهویه ها در فضاهای بسته کاهش پیدا می کند و  جریان هوای تازه کمتر وارد می شود و چون هوا تخلیه نمی شود، ویروس در فضاهای بسته بیشتر باقی می مانند و شاهد ابتلای بیشتر به بیماری های ویروسی مانند کرونا و آنفلوانزا هستیم.

 

محیط زیست به نیروگاه ها اجازه استفاده از مازوت را ندهد
شاهسونی با بیان اینکه درخواست وزارت بهداشت اجرای قانون هوای پاک است، بیان کرد: ما خواستار اجرای  قانون هوای پاک هستیم و درخواست داریم سازمان محیط زیست بر منابع متحرک و ثابت نظارت کند، باید توجه داشت که مهمترین المان های قانون هوای پاک نظارت بر تردد خودروهای فرسوده، دیزلی، موتورسیکلت ها و منابع ثابت تولیدکننده آلاینده های هواست.

رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اقدامات نیروگاه ها در فصل سرد سال که موجب آلودگی هوا می شود، گفت: ما در فصل سرد سال با افت فشار گاز مواجه هستیم و به همین دلیل نیروگاه ها از مازوت استفاده می کنند و در این صورت آلودگی هوا تشدید می شود و سازمان محیط زیست باید با تمام توان از حالا در این زمینه تمهیدات لازم را بیندیشد و نظارت های خود را افزایش

چهارشنبه 30/7/1399 - 13:52
سلامت و بهداشت جامعه

 

بدن انسان سیستم منحصر به فرد و مکانیزم بسیار پیچیده‌ای دارد و با وجود آنکه قرن‌ها است دانشمندان بر روی آن تحقیق می‌کنند هنوز راز‌های کشف نشده‌ی زیادی در خود دارد.

به گزارش حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، آخرین تحقیقات به عمل آمده از سوی مرکز تحقیقات فیزیولوژی لایف لاین در آمریکا ۱۴ حقیقت اثبات شده علمی در مورد بدن انسان را بر شمرده که حاکی از دقت و عظمت خلقت بدن انسان است.

۱- بدن از ۷.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰ اتم تشکیل شده است.

۲- ۳۷ تریلیارد سلول در بدن وجود دارد.

۳- اسید معده می‌تواند فلز را حل کند.

۴- لایه بیرونی پوست بدن هر ۲ تا ۴ هفته می‌ریزد. در سال وزن پوست مرده بدن حدود ۷۰۰ گرم می‌شود.

۵- چشم‌ها می‌توانند بین ۲.۳ تا ۷.۵ میلیون رنگ مختلف را تشخیص دهند.

۶- بینی می‌تواند یک تریلیارد بوی مختلف را تشخیص دهد.

 

۷- انگشت‌ها می‌توانند برآمدگی به کوچکی ۱۳ نانومتر (۷۵۰۰ بار کوچک‌تر از قطر مو) را حس کند.

۸- اگر انگشت کوچک نداشته باشید، ۵۰ درصد از قدرت دستتان را از دست می‌دهید.

۹- قلب انسان حدود ۱۰۰ هزار بار در روز می‌زند، در دقیقه ۵.۵ لیتر خون پمپ می‌کند که برابر است با حدود ۳ میلیون لیتر خون در سال.

۱۰- تجزیه بدن انسان حدود ۴ دقیقه بعد از مرگ شروع می‌شود و آنزیم‌ها و باکتری‌ها شروع به خوردن بدن می‌کنند.

۱۱- حدود یک و نیم تا دو کیلو از وزن بدن را باکتری‌ها تشکیل می‌دهند. روی هر دندان می‌تواند بین ۱۰۰ میلیون تا یک میلیارد باکتری رشد کند.

۱۲- اگر دی ان آ‌های بدن باز شوند، فاصله زمین تا سیاره پلوتون را رفت و برگشت پر می‌کند.

۱۳- سلول‌های درونی عدسی چشم، سلول‌های عضلات قلب و نورون‌های قشر مغز تنها سلول‌هایی هستند که همیشه با شما می‌مانند.

۱۴-  اگر قرار باشد تمام چروک‌های مغز را باز کنید، اندازه روبالشی می‌شود.

چهارشنبه 30/7/1399 - 13:50
اخبار

 

یکی از پیچیده‌ترین و جنجالی‌ترین آزمایش‌های برای یافتن واکسن کووید ۱۹ هم اینک در انگلیس در حال انجام است.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، بیش از ۱۰ ماه از همه گیری ویروس کرونا در جهان می‌گذرد. تاکنون دولت‌ها از مهار این همه گیری ناتوان بوده اند. با شروع فصل پاییز در نیمکره شمالی، مقامات بهداشتی پیش بینی می‌کنند پاییز و زمستان سیاهی پیش رو خواهد بود. با این حال، دانشمندان سخت در تلاشند واکسن کووید ۱۹ را هر چه سریعتر به بازار عرضه کنند.

سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده است هم اینک ۱۹۱ واکسن در کشور‌های مختلف در حال توسعه است. از این میان، نزدیک به ۴۰ واکسن در مرحله آزمایش انسانی و ۱۰ واکسن در مرحله پایانی قرار دارند. غول‌های داروسازی جهان ابراز امیدواری کرده‌اند بتوانند نسخه اولیه واکسن کرونا را اوایل سال ۲۰۲۱ به بازار عرضه کنند. با این حال، آزمایش هر واکسن جدید دارای یک فرآیند بسیار طولانی است، زیرا نهاد‌هایی که این واکسن‌ها را برای توزیع تایید می‌کنند معیار‌ها و قوانین بسیار سفت و سختی در این زمینه دارند.

سازمان جهانی بهداشت، سازمان غذا و داروی آمریکا و نیز سازمان غذا و داروی اتحادیه اروپا سه مرجع اصلی تایید هر واکسن یا داروی جدید هستند. با این وجود، آزمایش واکسن کرونا ابعاد بسیار پیچیده و سختی دارد.

دولت انگلیس در یک اقدام متهورانه قرارداد انجام چالش برانگیزترین آزمایش‌های مربوط به واکسن کرونا را به تازگی امضا کرده و هم اینک در حال اجرای نخستین مرحله آن است. در این آزمایش‌های که برخی منابع آن را مغایر با اصول اخلاقی می‌دانند، داوطلبان به طور عمدی به کووید ۱۹ آلوده می‌شوند و سپس واکسن کرونا بر روی آن‌ها آزمایش می‌شود.

تاکنون ۱۹ داوطلب در این آزمایش‌های که در بیمارستان سلطنتی لندن در حال انجام است، شرکت کرده اند. این بیمارستان هم اینک میزبان مرحله سوم (آخرین مرحله) آزمایش واکسن کرونا است. کالج سلطنتی لندن به همراه شرکت تحقیقات دارویی اچ ویوو (hVIVO) در حال انجام این تحقیقات هستند. در مرحله سوم آزمایش واکسن کرونا ده‌ها هزار نفر به صورت داوطلبانه واکسن در حال توسعه را دریافت و سپس مانند سایر شهروندان در جامعه به زندگی عادی خود ادامه می‌دهند. با این حال، دانشمندان در نظر دارند درصد کمی از این افراد را به صورت طبیعی به ویروس کرونا مبتلا کنند تا به ابعاد رفتاری ویروس و میزان تاثیرگذاری واکسن پی ببرند.

 

دانشمندان برای بررسی هر چه سریعتر داده‌ها قرار است برخلاف آزمایش گسترده واکسن، در این مرحله تنها صد‌ها داوطلب را به این ویروس آلوده کنند. با این وجود، نگرانی‌هایی درباره ابعاد اخلاقی این آزمایش‌های وجود دارد. دانشمندان برای این آزمایش‌های از داوطلبان جوان و سالم استفاده می‌کنند. تحقیقات نشان داده است جوانان نسبت به کهنسالان و کسانی که بیماری‌های زمینه‌ای دارند، در مقابل کووید ۱۹ از آسیب پذیری کمتری برخوردارند.

یکی از مقامات دولت انگلیس در این زمینه گفت: ما تمام توان خود را برای مبارزه با ویروس کرونا به کار گرفته ایم. ما هم اینک از بهترین و برجسته‌ترین محققان و دانشمندان برای یافتن واکسنی موثر و مفید برای کووید ۱۹ بهره می‌بریم.

هنوز مشخص نیست آیا این آزمایش‌های براساس معیار‌ها و ضوابط اخلاق پزشکی انجام می‌گیرد یا خیر. اخلاق پزشکی سیستمی از اصول و قواعد اخلاقی است که ارزش‌ها و قضاوت‌ها را در حوزه پزشکی بکار می‌گیرد.


بیشتر بخوانید

وقوع همزمان ۴ سندرم دردناک در بدن بهبودیافتگان از کرونا

چارچوب رایج در تحلیل اخلاق پزشکی روش بکارگیری «اصول۴ گانه» است که توسط تام بیوچامپ و جیمز چیلدرس در کتابشان به نام «قوانین اصول اخلاق زیستی پزشکی» فرض مسلم دانسته شده ‌است. این روش، ۴ اصل اخلاقی اولیه و ساده را شناسایی می‌کند که در تعامل با یکدیگر سنجیده و داوری می‌شوند و توجه فرد را به سمت حدود و وسعت کاربردشان جلب می‌کنند.

این چهار اصل عبارتند از:

۱- احترام به خود مختاری و استقلال فردی، یعنی بیمار حق دارد روش درمان خود را انتخاب کند یا از آن امتناع کند.

۲- سودرسانی، یعنی فرد شاغل در این حوزه باید به نفع بیمار و سود او عمل کند.

۳- عدم ضرررسانی یعنی به فرد آسیبی وارد نشود.

۴- عدالت یعنی مسائل مربوط به توزیع منابع بهداشتی درمانی کمیاب و تصمیم‌گیری در مورد اینکه چه کسی چه درمانی را دریافت می‌کند، عدالت و انصاف و برابری رعایت شود.

حال به نظر می‌رسد براساس اصول اخلاق پزشکی، بند سوم که عدم ضرررسانی و آسیب به فرد می‌شود در این آزمایش‌های مورد توجه قرار نگرفته است، زیرا آلوده کردن مستقیم افراد به ویروس کرونا می‌تواند منجر به بیماری و احتمالاً مرگ فرد شود.

انگلیس یکی از بدترین آمار‌های مربوط به کرونا را در میان کشور‌های اروپایی دارد. تاکنون ۷۴۵ هزار نفر در این کشور به این ویروس آلوده و از این میان، ۳۳ هزار و ۵۰۰ نفر جان خود را از دست داده اند. دولت انگلیس تاکنون میلیون‌ها دوز از واکسن کرونا را پیش خرید کرده است. این کشور امیدوار است با همکاری شرکت‌های داروسازی بتواند شیوع افسار گسیخته کووید ۱۹ در جامعه را مدیریت و کنترل کند. مقامات بهداشتی انگلیس برآورد کرده اند بتوانند نسخه اولیه واکسن کرونا را در اوایل ماه ژانویه به بازار عرضه کنند.

چهارشنبه 30/7/1399 - 13:49
سلامت و بهداشت جامعه

 

متخصصان تغذیه تاکید دارند به هیچ وجه وعده غذایی ناهار را از رژیم غذائی خود حذف نکنید.
به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، آندره بوبروفسکی متخصص تغذیه و استادیار دانشکده پزشکی دانشگاه ایالتی سن پترزبورگ، اظهار کرد: امتناع منظم از خوردن ناهار می‌تواند سلامت انسان را تهدید کند.

این متخصص تغذیه گفت: کارشناسان تغذیه هنوز مشخص نکرده اند که آیا وعده صبحانه برای سلامت بدن ضروری است یا خیر و اینکه چه میزان کالری برای ما تامین می‌کند، اما در مورد مصرف ناهار همه چیز روشن است؛ این وعده غذایی برای کسانی که می‌خواهند سالم بمانند ضروری محسوب می‌شود.

او افزود: اگر متخصصان تغذیه هنوز در مورد فواید صبحانه بحث می‌کنند، اما هیچ بحثی در مورد لزوم مصرف وعده ناهار وجود ندارد به این دلیل است که در رژیم‌های غذایی مدرن و براساس تجربه‌های علمی، وعده ناهار همیشه باید در برنامه غذایی افراد وجود داشته باشد. دستگاه گوارش ما به حداکثر کالری و حداکثر میزان مصرف غذا در هنگام ناهار عادت دارد. این موضوع نشان می‌دهد که ناهار اصلی‌ترین وعده غذایی با بالاترین کالری است.

بروز اختلالات خوردن، مهمترین عارضه حذف وعده ناهار
آندره تاکید کرد: امتناع از خوردن غذا یا کنار گذاشتن وعده ناهار به دلیل کار زیاد، عواقب ناخوشایندی را برای کل بدن به همراه دارد. به گونه‌ای که اگر احساس گرسنگی شما در هنگام ناهار برطرف نشود، ممکن است دچار اختلالات خوردن شده و با احساس گرسنگی شدید در هنگام عصر و شام دچار پرخوری و در نتیجه اضافه وزن و بیماری‌های مرتبط با آن شوید.

این متخصص تغذیه ادامه داد: اگر شما به توازن گرسنگی و اشتهای خود توجه نداشته باشید، به جای خوردن به موقع غذا و ناهار مجبور خواهید بود یک رژیم غذایی با حجم کالری بالا داشته باشید و به این ترتیب اختلالات خوردن با شدت بیشتر بروز پیدا می‌کند.

چهارشنبه 30/7/1399 - 13:48
اخبار

 

سازمان یونیسف در حال برنامه ریزی برای خرید انبوه ملزومات بهداشتی لازم به منظور اجرای سریع واکسیناسیون عمومی علیه کووید ۱۹ در سطح جهانی است.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، مردم جهان بی صبرانه منتظر یافتن واکسن کرونا هستند. همه گیری کووید ۱۹ تاکنون تبعات بسیار جدی بر زندگی بشر و شرایط اقتصادی کشور‌ها داشته است. این در حالی است دانشمندان برآورد می‌کنند ویروس کرونا دیگر بخشی جدایی ناپذیر از زندگی انسان‌ها خواهد بود و حتی واکسن کرونا نیز نمی‌تواند به وجود کووید ۱۹ خاتمه دهد.

با این حال می‌توان امیدوار بود پیدا شدن واکسن کرونا به میزان قابل توجهی از شدت مرگ و میر ناشی از این بیمار بکاهد. نهاد‌ها و سازمان‌های بین المللی در این میان می‌کوشند در توزیع واکسن احتمالی در سطح جهانی مشارکت فعالی داشته باشند. یکی از این نهادها، صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) است.

یونیسف همزمان با کورسوی امید برای یافتن واکسن جهانی کرونا، اقدام به تهیه و انبار ملزومات پزشکی لازم برای واکسیناسیون عمومی سریع، ایمن و موثر کرده است. هم اینک این نهاد در حال پیش خرید و موقعیت یابی برای نیاز‌های بهداشتی در این زمینه است. پس از آنکه واکسن کرونا مراحل نهایی آزمایش را طی کرده و مجوز لازم برای عرضه به بازار را کسب کند، جهان نیازمند میزان سرنگ لازم برای تزریق این واکسن است.

سازمان یونیسف اعلام کرده است در سال جاری میلادی بیش از ۵۲۰ میلیون سرنگ را در انبار‌های خود ذخیره خواهد کرد. این اقدام بخشی از برنامه بزرگتر یونیسف برای ذخیره یک میلیارد سرنگ تا پایان سال ۲۰۲۱ میلادی به منظور استفاده در واکسیناسیون عمومی جهانی در مقابل کووید ۱۹ است. این نهاد برنامه ریزی کرده است توزیع سرنگ به میزان کافی در میان کشور‌ها پیش از توزیع واکسن تایید شده کرونا صورت گیرد تا از این لحاظ نگرانی در سطح جهانی به وجود نیاید.

از آنجا که پیش بینی می‌شود در سال آینده میلادی به میزان قابل توجهی واکسن کرونا در سطح جهانی توزیع شود، سازمان یونیسف برنامه ریزی کرده است در سال ۲۰۲۱ بیش از یک میلیارد سرنگ را برای واکسیناسیون عمومی جهانی خریداری کند. از این میان، ۴۸۰ هزار سرنگ برای برنامه واکسیناسیون کووید ۱۹ و بیش از ۶۹۰ هزار سرنگ برای واکسیناسیون‌های عمومی در مقابل بیماری‌های دیگر مانند سرخک، حصبه و ... از سوی این نهاد خریداری خواهد شد.

هنریتا فور، مدیر اجرایی یونیسف در این باره می‌گوید: واکسیناسیون عمومی در مقابل کووید ۱۹ بی تردید یکی از بزرگترین اقدامات بهداشتی در جهان خواهد بود. ما نیازمند آن خواهیم بود که به موازات تولید واکسن اقدامات سریع خود را در این زمینه انجام دهیم. در راستای اجرای اقدام سریع در واکسیناسیون عمومی، ما باید از حالا به فکر باشیم و سریعتر دست به کار شویم. ما تا انتهای سال میلادی جاری بیش از نیم میلیارد سرنگ در اختیار خواهیم داشت که می‌تواند در روند سریع واکسیناسیون به ما کمک کند.


بیشتر بخوانید

وقوع همزمان ۴ سندرم دردناک در بدن بهبودیافتگان از کرونا

سازمان جهانی بهداشت؛ متولی اصلی توزیع جهانی واکسن کرونا
سازمان جهانی بهداشت اصلی ترین نهاد بین المللی است که در زمینه مبارزه با کرونا در سطح جهانی فعال است. در راستای ایجاد عدالت در توزیع واکسن، یک اتحاد جهانی واکسن کرونا به نام کواکس (COVAX) تشکیل شده است. این اتحاد بین المللی که توسط سازمان جهانی بهداشت رهبری می‌شود، تلاش دارد توزیع واکسن کرونا را در سطح جهانی انجام دهد.

از اهداف این اتحاد خرید واکسن در حال آزمایش کرونا از سوی کشور‌های ثروتمند و نیز کمک مالی به کشور‌های فقیر برای خرید واکسن است. با این حال، انتقاداتی درباره چگونگی تحقق این چشم انداز مطرح است. بسیاری از کشور‌های ثروتمند مانند آمریکا، انگلیس، آلمان و فرانسه به طور مستقیم در حال مذاکره و خرید واکسن از غول‌های داروسازی هستند. این بدان معناست که حجم گسترده‌ای از تولیدات این شرکت‌های داروسازی از هم اینک توسط کشور‌های ثروتمند پیش خرید شده است.

 

سازمان جهانی بهداشت امیدوار است بتواند به وسیله این اتحاد روند عادلانه توزیع واکسن در جهان را مدیریت کند. کواکس برنامه دارد تا پایان سال ۲۰۲۱ میلادی ۲ میلیارد دوز از واکسن کرونا را تهیه و توزیع کند. با این حال، هنوز به طور دقیق مشخص نشده است که برای ایجاد مصونیت در افراد تزریق یک دوز یا دو دوز از واکسن کرونا لازم است. در صورتی که متخصصان از تزریق دو دوز واکسن برای ایجاد مصونیت خبر دهند این بدان معناست که توانایی برنامه کواکس برای پوشش جهانی به نصف کاهش خواهد یافت.

با این حال، یکی از بزرگترین چالش‌های این عرصه، تولید واکسن در ابعاد جمعیت جهان است. هم اینک جمعیت جهان ۷ میلیارد و ۸۰۰ میلیون نفر است. برآورد محققان این است که برای ایجاد ایمنی گله‌ای در جامعه نیازمند واکسیناسیون بیش از ۷۰ درصد جمعیت یک کشور وجود دارد.

ایمنی گله‌ای به حالتی اطلاق می‌شود که درصد بالایی از مردم یک کشور به طور طبیعی یا از طریق واکسیناسیون عمومی به یک ویروس یا باکتری مبتلا شوند و پس از بهبودی به دلیل مقاومت در برابر بیماری، زنجیره شیوع قطع شود و جامعه به ایمنی می‌رسد. برای مثال، در مورد کشور آمریکا با جمعیت ۳۳۰ میلیون نفر، بیش از ۲۰۰ میلیون نفر باید به این ویروس مبتلا شوند تا ایمنی گله‌ای پدید آید. این بدان معنا خواهد بود که شرکت‌های داروسازی باید برای دستکم ۵.۵ میلیارد نفر از جمعیت جهان واکسن تولید کنند. دستیابی به این امر در کوتاه مدت بزرگترین چالش برای مبارزه با همه گیری کرونا محسوب می‌شود.

دکتر سمیه سوامیناتان، یکی از مقامات ارشد سازمان جهانی بهداشت در این رابطه گفت: جوانان سالمی که هیچ بیماری زمینه‌ای ندارند احتمالاً برای دریافت واکسن کرونا باید تا سال ۲۰۲۲ صبر کنند، زیرا مقامات بهداشتی کشور‌ها در گام نخست تمرکز خود را بر روی ایمنی سازی افراد مسن و دیگر گروه‌های آسیب پذیر قرار خواهند داد.

او تاکید کرد: کارکنان بخش درمانی، کارکنانی که در خط مقدم مبارزه با کرونا قرار دارند، افرادی که به مردم خدمات عمومی ارائه می‌کنند و سالمندان احتمالاً نخستین گروهی از مردم خواهند بود که واکسن کرونا را دریافت می‌کنند.

با این وجود، سازمان جهانی بهداشت در حال طراحی یک دستورالعمل از اولویت‌های کسانی است که واکسن کووید ۱۹ را دریافت خواهند کرد. یکی دیگر از مشکل‌هایی که هم اینک وجود دارد دستیابی به واکسنی است که ایمنی و کارایی آن تایید شده باشد. واکسنی دارای ایمنی و کارایی است که سازمان جهانی بهداشت، سازمان غذا و داروی آمریکا یا سازمان غذا و داروی اتحادیه اروپا آن را تایید کند.

این مقام سازمان جهانی بهداشت تصریح کرد: برخی مردم تصور می‌کنند در اول ماه ژانویه یا در روز‌های نخست ماه آوریل واکسن کرونا به بازار عرضه خواهد شد و پس از دریافت آن همه چیز به مانند گذشته به حال طبیعی باز خواهد گشت. اما حقیقت تلخ این است که شرایط آن گونه که مردم تصور می‌کنند نیست. ما امیدواریم دستکم یک واکسن مطمئن و ایمن تا سال ۲۰۲۱ در جهان یافت شود. با این حال، این واکسن به صورت محدود و نه به اندازه جمعیت جهان به بازار عرضه خواهد شد.

سوامیناتان اعلام کرد: هم اینک ۱۰ واکسن کرونا در مرحله پایانی آزمایش ها قرار دارد. از این رو، تعداد واکسن‌هایی که به طور بالقوه توانایی توزیع در بازار را دارند، متعدد است. بیشتر مردم موافق آن هستند که توزیع واکسن ابتدا از کادر درمانی و کسانی که در خط مقدم مبارزه با ویروس هستند آغاز شود. پس از این افراد، کسانی که در صورت ابتلا به کووید ۱۹ در خطر بالایی قرار دارند مانند سالمندان و کسانی که از بیماری‌های زمینه‌ای رنج می‌برند باید واکسن را دریافت کنند. دستورالعمل‌های متعددی درباره توزیع واکسن در میان افراد با اولویت‌های مختلف وجود دارد، اما برآورد من این است که افراد سالم و کسانی که در خطر آسیب کمتری قرار دارند مانند جوانان احتمالاً باید تا سال ۲۰۲۲ برای دریافت واکسن صبر کنند.

چهارشنبه 30/7/1399 - 13:47
اخبار

 

دبیر کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا گفت: چهار شرکت دانش بنیان موفق شده اند تست واکسن کرونایی خود را وارد مرحله حیوانی کنند.

به گزارش خبرنگارحوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، مصطفی قانعی دبیر کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا در اخبار شبکه چهار اظهار کرد: در حال حاضر چهار شرکت دانش بنیان محصول شان جلوتر از بقیه شرکت‌ها در زمینه ساخت واکسن است و این شرکت‌ها وارد مرحله تست حیوانی شده اند.

او ادامه داد: در کمیته ملی واکسن کرونا، ۱۴ مرحله پیش بینی شده است  تا ساخت واکسن وارد فاز نهایی شود و امروزه برخی از شرکت‌ها ۶ مرحله را در زمینه ساخت واکسن طی کرده اند و در آبان امسال نیز نشست مشترکی ویژه تمام شرکت‌های متقاضی تولید واکسن برگزار خواهیم کرد.

قانعی با بیان اینکه کمیته اخلاق پزشکی مجوز کار تحقیق روی انسان را انجام می‌دهد، افزود: قرار داد محل تولید واکسن نیز باید به تایید سازمان غذا و دارو برسد.

او با اشاره به اینکه برخی از افراد دوباره به این بیماری مبتلا شده اند، بیان کرد: ممکن است از ترکیب دو واکسن جداگانه برای درمان کرونا استفاده شود و به طور کلی ما منتظر فاز سوم نتایج تحقیقات بالینی برخی از کشور‌ها هستیم و پروژه تحقیقاتی در فاز‌های اول و دوم و سوم باید به صورت مکتوب به کمیته اخلاق پزشکی ارسال و در صورت تصویب مجوز انجام مطالعه صادر می‌شود.

قانعی گفت: اجازه تست روی برخی از گروه‌ها مانند زنان باردار و بیماران خاص داده نمی‌شود و این گونه موارد در کمیته اخلاق پزشکی ذکر شده است.



او افزود: اگر یک ماه بعد از تزریق واکسن آنتی بادی در خون افراد تولید شود این مسئله نشان دهنده اثر بخش بودن واکسن است و افرادی کاندیدای تست واکسن می‌شوند که جواب تست PCR آن‌ها منفی باشد، زیرا افرادی که قبلا به بیماری کرونا مبتلا شده اند، آنتی بادی در بدن آن‌ها بالا است.

چهارشنبه 30/7/1399 - 13:46
بهداشت روانی

 

 

کارشناسان معتقدند افسردگی، اضطراب و سایر اختلالات روانی در کودکان، می‌تواند علت تهدید به خودکشی در کودکان و نوجوانان باشد.
به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، علی رغم پیشرفت‌های فراوانی که بشر در بخش‌های مختلف به دست آورده است، اما گاهی خلاء عاطفی و وجود یک اختلال روانی او را به پایان دادن به زندگی ترغیب می‌کند. اگر اختلالات روانی و روانپزشکی افراد در مراحل مختلف زندگی و به ویژه در دوره کودکی و نوجوانی جدی گرفته شود و درمان آن از طرف والدین او دنبال شود، جان کودک و نوجوان از وقوع اتفاق تلخی، چون خودکشی در امان می‌ماند.

به عقیده متخصصان و پژوهشگران علم روانشناسی و روانپزشکی، وقوع بیش از ۹۰ درصد خودکشی‌ها به وجود یک اختلال روانی و روانپزشکی،   بی‌تفاوت بودن و بی‌اهمیتی افراد به خلق و خوی فرد فوت شده در اثر خودکشی باز می‌گردد.  کودکی که به یکباره حرف از مرگ و مردن به میان می‌آورد و درباره مواردی این چنینی صحبت می‌کند و استرس و اضطراب مداوم دارد، باید توسط والدین خود به روانشناس و پس از آن در صورت تجویز روانشناس به روانپزشک ارجاع داده شود.

افراد در مراحل مختلف زندگی با مشکلات و فراز و نشیب‌های بسیاری روبرو می‌شوند که در صورت داشتن مهارت حل مسئله‌ می‌توانند به سلامت و با موفقیت آن مرحله را پشت سر بگذارند.

اهمیت آموزش پذیرفتن محدودیت‌های واقع بینانه به کودکان
بهناز عطاری، روانشناس و مشاور خانواده در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان اظهار کرد: یکی از نیاز‌های ضروری و مهمی که والدین باید از ابتدای پرورش فرزند خود در بستر خانواده مدنظر قرار دهند، آموزش آن‌ها برای پذیرش یک سری از محدودیت‌های واقع بینانه در زندگی است.

او افزود: والدین باید در عمل، به فرزندان خود بیاموزند که همیشه و در همه حال قرار نیست که اوضاع زندگی باب میل و مورد دلخواه فرد باشد و او برای به دست آوردن هر چیزی باید تلاش کند. گاهی فرد علی رغم تلاش فراوان، ممکن است به نتیجه مطلوب و خوشایندی که مدنظر داشته نرسد بنابراین وقوع این اتفاق نباید او را ناامید و سر خورده کند.

این روانشناس ادامه داد: آموزش چگونگی مواجهه با ناکامی‌هایی که در علم روانشناسی، واقع‌گرایانه محسوب می‌شوند، نوعی از مهارت‌های مهم و حیاتی زندگی هستند که فراگیری آن برای توانمندی و مدیریت صحیح رفتاری همه افراد در دوره کودکی، امری ضروری و اجتناب ناپذیر به شمار می‌رود.

او گفت: عدم آموزش و نداشتن مهارت‌های مواجهه با مسائل و مشکلات مختلف در کودکان باعث افسردگی می‌شود البته بی تفاوتی والدین نسبت به این مشکل، وضعیت روانی کودک را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

عطاری تاکید کرد: والدین باید بروز کوچکترین نشانه افسردگی کودک خود را جدی بگیرند و در صورت مشاهده علائمی مثل گوشه‌گیری و به یکباره کم حرف شدن کودکان با مشاور و روانشناس متخصص موضوع را در میان بگذارند.

این روانشناس بیان کرد: دوستی والدین با کودکان و نوجوانان و بها دادن به نظرات آن‌ها در تصمیم‌گیری‌های خانه و خانواده ضمن اینکه، اعتماد به نفس آن‌ها را افزایش می‌دهد، از بروز افسردگی و خود کم بینی کودکان و نوجوانان جلوگیری می‌کند.

 

ضرورت اصلاح رفتار والدین

او  افزود: برخی از والدین برای کودکان خود افرادی "بد الگو" محسوب می‌شوند و رفتار و مدیریت رفتاری آن‌ها بیش از آنکه موجب مهارت آموزی کودک برای چگونگی رویارویی با مشکلات و کنترل هیجانات باشد، برای او بدآموزی داشته و کودک را دچار اختلالات روحی و روانی مختلف می‌کند.

این مشاور خانواده تصریح کرد: نحوه غلط بروز هیجانات توسط پدر و مادر در برخی از موارد مثل مواقعی که والدین به دلایلی از دست یکدیگر عصبانی هستند و به جای پیدا کردن راهی برای حل مشکل، به کتک زدن خود اقدام می‌کنند. این موضوع یکی از آسیب‌های جدی است که کودک را برای آرام کردن و تحقق خواسته‌اش، در برخی از موارد ترغیب به تقلید از آن‌ها می‌کند.

عطاری تاکید کرد: والدین ضمن اصلاح رفتار خود باید با رفتار صحیح خود به کودکان بیاموزند که هیجاناتشان را در مواقع مختلف به طور صحیح و بجا بروز بدهند و بدین گونه از وقوع اتفاقات ناخوشایندی مثل تصمیم به خودکشی کودکان خودداری کنند.

او اضافه کرد: والدین باید ضمن کاهش تنش‌ها و بگو مگو‌های بین خود و جلوگیری از ایجاد فضای اضطراب آور در خانه، رابطه‌ای صمیمی و گرم با کودک و نوجوان خود برقرار کرده و طعم لذت همراهی با کودک در تمام لحظات زندگی در این دوره را به او بچشانند تا فرزند آن‌ها به آرامش برسد.

چگونگی تخلیه هیجانات کودکان

این مشاور خانواده گفت: امروزه اغلب کودکان دارای گوشی تلفن همراه شخصی هستند و در نظر داشته باشید که برخی از آن‌ها علاوه بر آنکه نحوه صحیح بروز هیجانات را از والدین خود یاد نگرفته‌اند، توسط دوستان و همسالان خود در چالش‌های مختلفی که در فضای مجازی مطرح می‌شود، شرکت کرده و گاهی با جان خود بازی می‌کنند.

عطاری روانشناس یادآوری کرد: طی سال‌های اخیر چالش‌های مختلفی در فضای مجازی مطرح شده است و سازندگان و طراحان آن در بسیاری از این چالش‌ها کودکان و نوجوانان را به انجام حرکات و رفتار‌های پرخطری مثل خودزنی و خودکشی ترغیب کرده و متاسفانه جان بسیاری از این کودکان و نوجوانان با خطرات و صدمات جبران ناپذیری روبرو شده است.

او اضافه کرد: یاد نگرفتن مهارت‌های زندگی و همچنین عدم آموزش صحیح در نحوه بروز هیجانات ضمن اینکه کودکان را با تنش‌های روحی و روانی فراوانی روبرو می‌کند.  برای مثال خشم نوعی هیجان است که باید به طور صحیح بروز داده شود. اهمیت این موضوع در کودکانی که دچار اختلال روانی هستند بیش از سایر کودکان و نوجوانان محسوس بوده و گاهی درمان آن نیازمند ارجاع فرد به روانپزشک و مداخلات دارویی است.

عطاری تاکید کرد: والدین ضمن اهمیت دادن به هیجانات رفتاری کودک و نوجوان باید نظارت مستمر خود را روی ابزاری که مثل گوشی تلفن همراه و تبلت برای انجام کار‌ها و امورات درسی در اختیار او قرار می‌دهند، را اعمال کنند و البته داشتن چنین وسایلی برای کودکان به طور شخصی و اختصاصی ضرورتی ندارد و اگر پدر یا مادری برای فرزند نوجوان خود تبلت و گوشی تلفن همراه خریداری می‌کنند، باید به طور غیر مستقیم او را رصد و نظارت کنند.

 

سوالاتی که از تصمیم به خودکشی کودک خبر می‌دهد 

این روانشناس ادامه داد: کودکانی که از افسردگی رنج می‌برند و به خودکشی فکر می‌کنند، پیش از اقدام به این اتفاق تلخ و دردناک، سوالات عجیب و غریب فراوانی را درباره مرگ از پدر و مادر یا یکی از دوستان و نزدیکان مورد اعتماد خود می‌پرسند.

او یادآوری کرد: متاسفانه برخی از کودکان و نوجوانانی که توسط افراد دور و نزدیک مورد تعرض و تجاوز قرار می‌گیرند، به دلیل نداشتن مهارت‌های مورد نیاز دچار افسردگی و ترس شدید شده و به جای طرح موضوع با والدین خود، تصمیم به خودکشی گرفته و یا به کار‌های مرگبار مشابه دیگر اقدام می‌کنند.

این روانشناس و مشاور خانواده تاکید کرد: اگر والدین و متولیان امر پرورش، به موقع صدای کودکان و نوجوانان را بشنوند و به حرف‌های آن‌ها گوش فرا داده و اهمیت بدهند، موضوع اقدام خودکشی این افراد تا حد زیادی منتفی خواهد بود. به طور کلی هر گونه تغییر در عادات رفتاری و فیزیکی و کلامی فرزند خود را جدی بگیرید و از قرار دادن وی در شرایطی که برایش استرس آور است و اضطراب فرزند شما را بیشتر می‌کند، جلوگیری کنید.

 

چهارشنبه 30/7/1399 - 13:44
سلامت و بهداشت جامعه

 

یک متخصص فیزیوتراپی گفت: در بسیاری از موارد کمر درد، مکانیکی و غیر اختصاصی است، اما در پاره‌ای اوقات هم باید آن را جدی گرفت.
فرناز المعی‌نژاد متخصص فیزیوتراپی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره کمر درد اظهار کرد: کمر درد که یکی از شایع‌ترین مشکلات عضلانی- اسکلتی در دنیاست، می‌تواند کیفیت زندگی و کارایی افراد را کاهش دهد و این درد ناشی از دلایل متعددی است.

انواع کمر درد
کمر درد مکانیکی
او بیان کرد: در بسیاری از موارد کمر درد، مکانیکی و غیر اختصاصی است. در این نوع کمر درد، پارگی دیسک و درگیری بافت‌های عصبی ناحیه کمر مانند ریشه‌های عصب سیاتیک یا نخاع کمری وجود ندارد. شناخت ماهیت کمر درد مکانیکی ضروری خواهد بود، زیرا مشخص کننده رویکرد ما به کمردرد و درمان آن است. بسیاری از کمردرد‌ها به دلیل کار سنگین و زیاد یا حوادث کوچک همچون سُر خوردن یا افتادن ایجاد می‌شوند و پس از چند روز بهبود پیدا می‌کنند. پس اشخاص در قدم نخست باید صبور باشند و ببینند که آیا دردشان با گذشت زمان بهبود پیدا می‌کند یا خیر، زیرا در بسیاری از مواقع درد با کمی استراحت نسبی برطرف می‌شود.

این متخصص فیزیوتراپی افزود: اگر با درد شدید در کمر به همراه بی‌حسی یا سوزن سوزن شدن پا‌ها یا کاهش قدرت زانو و مچ پا و علائمی مانند تب، کاهش وزن شدید یا اختلال در دفع ادرار همچون بی‌اختیاری ادراری همراه باشد، باید آن را جدی گرفت و به پزشک یا فیزیوتراپیست مراجعه کرد.

علل شایع کمر درد مکانیکی
المعی‌نژاد علل شایع کمر درد مکانیکی را راستای قامتی ضعیف، حمل و جا‌به‌جایی نادرست اجسام، سبک زندگی و شغلی کم تحرک، چاقی یا آسیب‌های خفیف هنگام ورزش دانست و تاکید کرد: کمردرد ناشی از کشیدگی عضلانی هنگام ورزش بسیار شایع است. فیله‌های کمری عضلاتی ضخیم و قوی هستند، اما به دنبال تعریق شدید، در معرض سرما و باد قرار گرفتن یا ورزش سنگین آسیب‌پذیر می‌شوند. در این شرایط، دردی گنگ و در برخی موارد شدید در کمر احساس می‌شود که طاقت فرسا نیست؛ این درد کمی دامنه حرکات کمر را محدود کرده، اما راه رفتن، نشستن یا خوابیدن فرد را چندان با مشکل مواجهه نمی‌کند.

 

او تصریح کرد: در صورت هماهنگ بودن سیستم عضلانی به ویژه عضلات مرکزی (Core)، عملکرد بدن بهبود پیدا می‌کند و احتمال عود کمر درد کم می‌شود.


بیشتر بخوانید

چگونه درد کمر ناشی از کار منزل را کاهش دهیم؟

این متخصص فیزیوتراپی گفت: پنج ورزشی که در ادامه بیان می‌شوند، ساده‌ترین تمریناتی هستند که افراد با انجام روزانه آن‌ها، بدون نیاز به استفاده از تجهیزات ورزشی خاص می‌توانند عضلات حمایت کننده مهره‌ها را قوی کنند؛ البته اشخاص باید پیش از آغاز ورزش با فیزیوتراپیست خود مشورت کنند تا از نحوه صحیح انجام تمرین‌ها آگاه شوند.

تمرین پل زدن
المعی‌نژاد اظهار کرد: عضله سرینی بزرگ (بزرگ‌ترین عضله ناحیه سرینی) یکی از قوی‌ترین عضلات بدن بوده که در بسیاری از حرکات مفصل لگن مانند اسکوات، فعال است همچنین ثبات را در مفصل لگن و کمر افزایش می‌دهد. برای انجام این حرکت به پشت روی زمین دراز بکشید سپس زانو‌ها را خم و به آرامی لگن را از زمین بلند کنید و پنج ثانیه آن را در این وضعیت نگه دارید سپس به حالت اول برگردید و حرکت را ۱۰ بار تکرار کنید.

 

تمرین به داخل کشیدن شکم
او بیان کرد: عضله عرضی شکم مانند نواری دور تا دور شکم را گرفته و در پشت به مهره‌های کمر چسبیده است. این عضله مسئول تامین ثبات مهره‌های کمر است. برای انجام این تمرین و تقویت عضله طاق‌باز روی زمین دراز کشیده و زانو‌ها را خم کنید سپس یک نفس عمیق بکشید و در حالی که به آرامی بازدم انجام می‌دهید، شکم را جمع کنید سپس بدون بلند کردن لگن، ناف را به سمت داخل (به طرف زمین) بکشید و این تمرین را با شمارش دَم و بازدم، ۱۰ بار تکرار کنید.

بلند کردن پا از پهلو
این متخصص فیزیوتراپی افزود: عضله سرینی میانی یکی از عضلاتی است که ثبات لگن را به ویژه وقتی روی یک پا ایستاده‌اید، بر عهده دارد. ضعف این عضله، علاوه بر اینکه حرکت و تعادل لگن را با مشکل مواجه می‌کند و در بی‌ثباتی کمر و بروز کمر درد هم موثر است. برای تقویت این عضله به پهلو دراز بکشید، پای زیرین را از زانو کمی خم و با کشیدن ناف به داخل شکم، عضلات مرکزی را درگیر سپس پا را از پهلو با زانوی صاف بلند کنید، پس از ۲ ثانیه آن را پایین بیاورید و حرکت را ۱۰ بار تکرار کنید سپس تمرین را برای طرف مقابل انجام دهید.

 

تمرین سوپرمَن
المعی‌نژاد تاکید کرد: فیله‌های ستون فقرات علاوه بر حمایت از مهره‌ها و استخوان‌های لگن، مسئول حفظ راستای قامتی در سراسر ستون فقرات هم هستند. برای انجام این تمرین روی شکم دراز بکشید و دست‌ها را بالای سر به صورت کشیده قرار دهید. نخست با انقباض عضلات شکم و بلند کردن ناف از زمین، عضلات مرکزی را درگیر سپس همزمان دست‌ها و پا‌ها را به اندازه چند سانتی‌متر از زمین بلند کنید تا فیله‌های کمری منقبض شوند، ۲ ثانیه بدن را در این وضعیت نگه دارید و حرکت را ۱۰ بار تکرار کنید. اگر در هنگام انجام این حرکت، دردی در کمرتان احساس کردید، تمرین را انجام ندهید و با فیزیوتراپیست خود مشورت کنید.

 

تمرین نیمه دراز نشست
او یادآوری کرد: روی زمین به پشت دراز بکشید و دست‌ها را ضربدری روی قفسه سینه قرار دهید. یک دَم عمیق بکشید و هنگام بازدم، ناف را به داخل کشیده، آرام کمی شانه‌ها را از زمین بلند کنید و در انتهای بازدم روی زمین بگذارید، حرکت را ۱۰ بار تکرار کنید.

 

 

چهارشنبه 30/7/1399 - 13:43
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته