• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 791
تعداد نظرات : 47
زمان آخرین مطلب : 3575روز قبل
سلامت و بهداشت جامعه


چند کالری در روز نیاز داریم؟
برخی از ویتامین‌ها در شرایط اقلیمی در افراد بومی با کمبود همراه هستند.

دکتر سید ضیاءالدین مظهری، متخصص تغذیه، گفت: انرژی پایه مورد نیاز خانم‌ها کمتر از آقایان است چرا که تعداد عضلات زنان نسبت به مردان کمتر است و برای تامین انرژی مورد نیاز فعالیت‌های غیرارادی احتیاج به سوخت کمتری دارند.

وی در رابطه با انرژی مورد نیاز زنان و مردان اظهار کرد: بر مبنای محاسباتی که انجام شده، هر زن به ازای هر کیلو وزن خود 0.9 کالری و هر مرد به ازای هر کیلو وزن، یک کالری برای تامین انرژی پایه نیاز دارد که این در افراد به نوع فعالیت و میزان مصرف انرژی روزانه بستگی دارد و بین افراد متفاوت است. این متخصص در ادامه اظهار کرد: به طور معمول زنان به 1600 و مردان به 2500 کالری در روز برای فعالیت‌های عادی و روزانه نیاز دارند که باید با استفاده از منابع درشت مغذی‌ها تامین شود. بنابراین برای تغذیه درست انرژی باید از منابع چربی‌ها، قندها و پروتئین‌ها فراهم شود.

وی ادامه داد: برای تامین منابع مورد نیاز باید بین 10 تا 20 درصد کل انرژی از منابع پروتئینی، 45 تا 60 درصد از محل کربوهیدرات‌های پیچیده و 20 تا 30 درصد از کل انرژی‌های روزانه باید از منابع چربی به دست بیاید.

مظهری با بیان اینکه برخی از ویتامین‌ها در شرایط اقلیمی در افراد بومی با کمبود همراه هستند، عنوان کرد: این امیدواری می‌تواند به وجود بیاید در مناطقی که به صورت بومی کمبودهای ویتامین‌ها و مواد معدنی وجود دارد، با فراهم شدن تنها 50 درصد ریزمغذی تعادل و تناسب برقرار شود و قدرت بدنی متناسب با شرایط در افراد وجود داشته باشد. وی ادامه داد: اما اگر تعادل در بدن افراد وجود نداشته باشد با وجود دریافت انرژی بیشتر، سیستم دفاعی که وظیفه حمایت و خنثی‌سازی رادیکال‌های آزاد و مبارزه با عوامل بیماری را بر عهده دارند نمی‌توانند این وظایف را به درستی انجام دهند چرا که تغذیه نامناسب و مواد غذایی طعم و رنگ‌ دهنده می‌تواند سیستم دفاعی را دچار سردرگمی کند.
این متخصص تغذیه افزود: در صورت آسیب دیدن سیستم ایمنی ممکن است به جای عوامل خارجی به سلول‌های داخلی حمله‌ور شده و ارگان‌های حساس و ترکیبات مهم بدن را مختل کند و به بیماری‌های خود ایمنی و حساسیت‌ها منجر شود.


منبع : ایسنا
سه شنبه 27/3/1393 - 23:10
سلامت و بهداشت جامعه


خربزه + عسل = مرگ؟!
به‌طور کلی، داروها با داروها، داروها با غذاها یا غذاها با غذاها می‌توانند تداخل داشته باشند.

چند وقت پیش یكی از همكارانمان بسیار نگران و مضطرب بود. وقتی دلیل این نگرانی و اضطراب را از او پرسیدیم، گفت فرزندش خربزه و عسل را باهم خورده و حالا می‌ترسد که بلایی سرش بیاید. او البته سری هم به سایت‌های مختلف زده بود و مطالبی درباره مرگ ناگهانی در اثر خوردن همزمان خربزه با عسل خوانده بود و برای همین حال پریشانی داشت.

 به همین بهانه، ‌سراغ دكتر محمدحسین صالحی‌ سورمقی، متخصص فارماکوگنوزی و استاد دانشکده داروسازی دانشگاه تهران رفتیم تا بیشتر با باورهای گوناگونی که درباره تداخل‌های غذایی وجود دارد، آشنا شویم.

تداخل بین موادغذایی خاصی مانند خربزه و عسل یا ماست و ماهی به‌صورت علمی اثبات شده است؟
امکان تداخل غذایی با مصرف همزمان برخی موادغذایی وجود دارد اما متاسفانه تاکنون تحقیقات کامل و وسیعی روی این تداخل‌ها انجام نشده که بتوان نتیجه آنها را به شکل مقاله‌های علمی چاپ و به آن استناد کرد. یعنی بیشتر باورها در مورد تداخل موادغذایی مختلف که در میان مردم رواج دارد، به‌صورت تجربی شکل گرفته‌اند. برخی از این باورها درست و برخی دیگر نادرست هستند و نمی‌توان آنها را به تمام مردم با طبع و مزاج‌های مختلف تعمیم داد.

یعنی باورها در مورد تداخل‌های غذایی را نباید چندان هم جدی گرفت؟
نمی‌توانیم این باورها را به صراحت تایید یا تکذیب کنیم. به‌طور کلی، داروها با داروها، داروها با غذاها یا غذاها با غذاها می‌توانند تداخل داشته باشند اما نکته مهم اینجاست که تداخل‌های غذایی در موارد بسیار زیادی، تهدیدی جدی برای سلامت فرد نیستند و زندگی او را تهدید نمی‌کنند، مثلا خوردن گوشت با ماست و دوغ باعث کاهش جذب آهن گوشت در بدن می‌شود و به همین‌ دلیل است كه خیلی‌ها توصیه می‌کنند ماست و گوشت را باهم نخورید اما اگر كسی غذای گوشتی را با ماست و دوغ بخورد هم مشکل حادی برایش ایجاد نمی‌شود و فقط اختلالی در جذب آهن وعده غذایی به دلیل مصرف یک ماده غذایی حاوی کلسیم به وجود می‌آید.

پس نمی‌توان به اینکه در خیلی از سایت‌ها آمده است خوردن خربزه و عسل باعث مرگ آنی می‌شود هم اعتماد کرد؟
بحث خربزه و عسل تفاوت دارد. زمانی که عسل با خربزه مخلوط می‌شود، ترکیب‌های موجود در این دو ماده خوراکی با یکدیگر واکنشی نشان می‌دهند که نتیجه این واکنش، به وجود آمدن یک ماده سفت و سخت است. به همین دلیل، اگر خربزه و عسل باهم مصرف شوند، سفت شدن ماده حاصل از ترکیب آنها، باعث می‌شود هضم برای دستگاه گوارش بسیار سخت شود. در یک کلام اینکه خربزه و عسل، ترکیبی دیرهضم و بدهضم است. در موارد بسیار زیادی هم دیده شده افرادی که خربزه و عسل را باهم خورده‌اند، دچار دل‌دردهای شدیدی می‌شوند. البته این دل‌دردها در حدی نیستند که بتوانند منجر به مرگ یا مرگ آنی افراد سالم شوند.

تداخل‌های غذایی برای تمام افراد به یک صورت ایجاد می‌شوند؟
نه. ممکن است برخی علایم تداخل‌های غذایی، در یک نفر به شدت بروز کند ولی فرد دیگری با خوردن همان موادغذایی، دچار هیچ عارضه یا مشکلی نشود. قدرت هضم، جذب، طبع، مزاج، توانایی‌های بدنی، سن، جنس و حساسیت‌های غذایی افراد مختلف بسیار متفاوت است. آثار تداخل‌های غذایی هم در تمام افراد دنیا یکسان نیست.

چرا این همه تاکید بر مصرف نكردن ماست و ماهی می‌شود؟
این تاکید فقط در مورد ماست و ماهی نیست. به‌طور کلی، اگر چند ماده غذایی با طبع سرد یا طبع گرم را یکجا مصرف کنیم، باعث برهم خوردن تعادل طبع بدن می‌شود. به همین دلیل مصرف ماست و ماهی که هر دو طبیعت سردی دارند، باهم توصیه نمی‌شود. حالا اگر کسی این دو ماده غذایی با طبع سرد را مصرف کرد، می‌تواند برای ایجاد تعادل در بدن خود، مقداری ماده غذایی با طبع گرم مانند خرما هم بخورد.

حرف آخر؟
زمانی که طبع بدن از تعادل خارج شود، دچار مشکلاتی خواهد شد. به همین دلیل توصیه می‌شود در طول روز به‌طور متعادل خوراکی‌هایی با طبع سرد و گرم مصرف کنید.


منبع : salamatiran.com
سه شنبه 27/3/1393 - 23:9
سلامت و بهداشت جامعه


سونامی این بیماری آمیزشی در کمین است
زگیل تناسلی جزو بیماری‌های آمیزشی محسوب می‌شود و به شدت مسری است.

همانطور که جوامع در حال تغییر و تحول هستند، میزان شیوع و بروز بیماری‌ها نیز تغییرات شگرفی داشته است؛ در این بین گاه اولویت واكسیناسیون برخی بیماری‌ها کمرنگ‌‌تر می‌شود و بیماری‌های دیگر در اولویت قرار می‌گیرند.

3 دهه قبل، شایع‌ترین بیماری مقاربتی سوزاک بود و یک دهه پیش، عفونت‌های کلامیدیایی. اما اکنون در بسیاری از نقاط دنیا، زگیل تناسلی شایع‌ترین بیماری مقاربتی به شمار می‌رود. هرچند از وجود آمارهای مطمئن در کشور در مورد میزان شیوع و بروز این بیماری خبری نیست ولی دكتر محمدرضا صفری‌نژاد، اورولوژیست و استاد دانشگاه، معتقد است شیوع این بیماری در کشور به‌طرز نگران‌کننده‌ای در حال افزایش است. به همین بهانه با او گفت‌وگو كرده‌ایم تا راجع به این بیماری و برنامه واكسیناسیون كشورهای مختلف برای پیشگیری از ابتلا به زگیل تناسلی بیشتر برایمان توضیح دهند.

احتمال انتقال زگیل تناسلی چقدر است؟
زگیل تناسلی جزو بیماری‌های آمیزشی محسوب می‌شود و به شدت مسری است به‌طوری كه فقط در یک بار رابطه زناشویی با فرد آلوده به این بیماری، احتمال انتقال آن
60 درصد خواهد بود. هرچند استفاده از کاندوم خطر انتقال بیماری را كاهش می‌دهد ولی آن را به صفر نمی‌رساند. عامل ایجاد این بیماری هم نوعی ویروس به اسم «ویروس پاپیلوم انسانی» (HPV) است كه بیش از 100 نوع مختلف دارد و نوع 6 و 11 آن، علت بروز 90 درصد زگیل‌های تناسلی هستند. البته در تمام افراد آلوده به «ویروس پاپیلوم انسانی» باوجود آلوده‌بودن ناحیه تناسلی به ویروس، ضایعات زگیلی دیده نمی‌شود و آلودگی آنها مخفی است با این حال ناقل عفونت‌اند و می‌توانند آن را به دیگران منتقل كنند. سایر انواع ویروس پاپیلوم انسانی می‌توانند باعث ایجاد سرطان گردن رحم در خانم‌ها شوند. دو نوع 16 و 18 عامل 70 درصد موارد سرطان دهانه رحم، 80 درصد سرطان مقعد، 60 درصد سرطان‌های واژن و 40 درصد سرطان‌های فرج هستند. این دو نوع ویروس عامل ایجاد بیشتر سرطان‌های داخل حفره دهان نیز هستند.

این بیماری چه علایمی دارد؟
زگیل‌های تناسلی در هر دو جنس زن و مرد دیده می‌شوند. علایم آن معمولا به‌صورت تجمع خوشه‌ای زگیل‌ها تظاهر می‌یابد. این تجمع خوشه‌ای، از چند عدد تا گرفتاری وسیع تمام ناحیه تناسلی و مقعد متفاوت است. در خانم‌ها علاوه بر قسمت خارجی دستگاه تناسلی، این زگیل‌ها داخل و خارج واژن، گردن رحم و نیز در اطراف مقعد هم دیده می‌شوند. اگر در خانمی زگیل قابل‌رویت در قسمت خارجی دستگاه تناسلی وجود داشته باشد، باید از نظر وجود ضایعات زگیلی داخل واژن، گردن رحم، داخل مجرای ادرار و سایر نقاط مجاور دستگاه تناسلی نیز بررسی شود. بسیاری از زگیل‌های داخل واژن بدون علامت هستند و گاهی تنها علامت آنها خونریزی پس از برقراری رابطه زناشویی است.

میزان شیوع آن در هر دو جنس یكسان است؟
بله، میزان شیوع زگیل‌های تناسلی در خانم‌ها به همان اندازه مردان است ولی علایم آن در خانم‌ها کمتر است. این زگیل‌ها در مردان معمولا در نوک آلت تناسلی دیده می‌شوند ولی در تنه آلت تناسلی، روی کیسه بیضه و اطراف و داخل مقعد نیز می‌توان آنها را یافت. این بیماری علاوه بر خطرهای بهداشتی عدیده‌ای که دارد، باعث بروز مشکلات اجتماعی و خانوادگی نیز می‌شود. گاهی وقتی خانمی به‌دلیل ابتلا به زگیل تناسلی نزد پزشک می‌رود، پزشک صراحتا می‌گوید شوهر شما رابطه خارج از خانواده دارد و این ویروس از وی به شما منتقل شده است. برعکس این مساله نیز صادق است و ممكن است به مرد مبتلا گفته ‌شود از طریق همسرش به این ویروس آلوده شده است. این آغاز بگومگوهای خانوادگی است که گاهی كار را به طلاق می‌كشاند.

هرچند گاهی ضایعات خیلی كوچك‌ هستند و قابل مشاهده نیستند یا ظاهری گول‌زننده دارند و شبیه سایر بیماری‌های پوستی به‌نظر می‌رسند ولی برخلاف ایدز به آسانی تشخیص داده و باعث می‌شود فرد در پی یافتن علت مشکل باشد. تشخیص زگیل‌های ناحیه تناسلی بر اساس سابقه و ظاهر ضایعات آسان است. در این صورت باید ضایعات را قابل مشاهده كرد. برای این كار پزشك محل موردنظر را با اسیداستیک 5 درصد آغشته و مدت 10-5 دقیقه صبر می‌كند. اگر ضایعه سفید شود، دلیل بر وجود زگیل تناسلی است. این اقدام تشخیصی در زنان توصیه نمی‌شود. علاوه بر این، امروزه با انبوه اطلاعاتی که در رسانه‌ها و اینترنت ارائه می‌شود، آگاهی بیماران بالا رفته و به آسانی پی می‌برند دچار بیماری آمیزشی شده‌اند.

آیا این بیماری درمان قطعی دارد؟
با دانش فعلی این بیماری درمان قطعی ندارد و داروی ضدویروسی برای آن موجود نیست. به این دلیل و به دلیل اهمیت نقش این زگیل‌ها در ابتلا به سرطان‌های دستگاه تناسلی خانم‌ها، به‌ویژه سرطان دهانه رحم، از یک دهه قبل دانشمندان برای ساخت واکسن موثر علیه این بیماری اقدام كرده‌اند. در حال حاضر دو نوع واکسن موثر علیه این بیماری تایید شده که عبارتند از: «گارداسیل» و «سرواریكس». این واكسن‌ها از ابتلا به ویروس پاپیلوم انسانی نوع 16 و 18 جلوگیری می‌کنند. واکسن «گارداسیل» هم تا 90 درصد از ابتلا به انواع 6 و 11 جلوگیری می‌کند.

برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری برنامه واكسیناسیون كشورهای مختلف چگونه است؟
سازمان بهداشت جهانی و مسوولان بهداشتی كشور آمریکا، بسیاری از کشورهای اروپایی، استرالیا و کانادا، واکسیناسیون دخترهای نوجوان در سنین 12-11 سالگی را بر ضد این ویروس توصیه می‌كنند ولی اگر خانمی با سن بالاتر واکسیناسیون علیه ویروس پاپیلوم انسانی را انجام نداده باشد باز هم می‌تواند تا سن 26سالگی این كار را انجام دهد. با صلاحدید پزشک می‌توان برای سنین بالاتر نیز این واكسن را تزریق کرد. اگر خانمی قصد ازدواج با مردی که مبتلا به این بیماری است، دارد هم باید این واکسن را تزریق كند. در کشورهای غربی هم قبل از سن شروع رابطه جنسی توصیه می‌شود این واکسن تزریق شود. البته اگر چند سال از برقراری رابطه زناشویی گذشته باشد ولی هنوز واکسن تزریق نشده باشد هم باز خانم‌ها از تزریق واکسن سود می‌برند ولی نه به‌اندازه‌ای که واكسیناسیون قبل از شروع فعالیت جنسی انجام شده باشد، چون این افراد ممکن است به بعضی از انواع ویروس پاپیلوم انسانی آلوده شده باشند.

مردان از چه سنی می‌توانند این واكسن را تزریق كنند؟
بین 9 تا 26 سالگی ولی در اروپا و آمریکا واکسیناسیون تمام مردان مثل خانم‌ها توصیه نمی‌شود. عیب اصلی این واکسن هزینه زیاد آن است چون باید در 3 دوز تزریق شود و هر دوز آن 130 دلار آمریکا هزینه دارد.

در ایران برنامه واكسیناسیون چگونه است؟
متاسفانه در کشور ما واکسیناسیون علیه بیماری زگیل تناسلی اجباری نیست و بیشتر مردم از این بیماری، عوارض آن و وجود واکسن موثر علیه آن بی‌خبر هستند. در حال حاضر در ایران هزینه هر دوز این واکسن حدود 250 هزار تومان است، درحالی كه در کشورهایی که برنامه واکسیناسیون علیه این بیماری را در برنامه ملی خود گنجانده‌اند، شرکت‌های بیمه درصد قابل‌توجهی از هزینه این واکسیناسیون را پوشش می‌دهند، چون هزینه پیشگیری بسیار کمتر از هزینه‌های تشخیصی و درمانی بیماری و عوارض آن است.

حرف آخر؟
من متخصص بهداشت نیستم و می‌دانم توصیه برای واکسیناسیون یک بیماری به مطالعه‌های خاص نیاز دارد ولی به‌عنوان کارشناس و محقق این حوزه توصیه می‌کنم مسوولان بهداشتی کشور در این مورد بررسی علمی انجام دهند زیرا ممكن است سونامی این بیماری در كشور گریبانگیر همه شود.


منبع : salamatiran.com
سه شنبه 27/3/1393 - 23:8
سلامت و بهداشت جامعه


درباره غلظت خون بخوانید
افزایش غلظت خون از این جهت خطرناک است که موجب کند شدن حرکت خون در عروق شده و خطر سکته را افزایش می دهد.

افزایش تعداد گلبول های قرمز خون در واحد حجم را غلظت خون می گویند. در این حالت هموگلوبین‌خون بیمار بیشتر از یك فرد عادی است. به این معنی که هموگلوبین بالاتر از 18 در مردان و بیشتر  از 16 در زنان به عنوان غلظت خون تشخیص داده می شود. 

بیماری غلظت خون به دو دسته اولیه و ثانویه تقسیم می‌شود كه در بیماری غلظت خون اولیه، تولید گلبول‌های قرمز خون توسط سیستم خون ساز بدن به صورت خودكار بالاست. در غلظت خون ثانویه، سیستم خون ساز بدن سالم است ولی بیماری‌هایی مانند بیماری‌های مزمن ریوی، كلیوی و قلبی و یا تومورها، کاهش اکسیژن رسانی بافتی، بودن در ارتفاعات، سیگار کشیدن و زندگی در هوای آلوده موجب افزایش غلظت خون می شوند.

افزایش غلظت خون از این جهت خطرناک است که موجب کند شدن حرکت خون در عروق شده و خطر سکته را افزایش می دهد.

برخی از افراد مبتلا به افزایش غلظت خون هیچ گونه علایمی ندارند و در برخی افراد اختلالاتی مانند برافروختگی پوست صورت، قرمزی چشم‌ها، اختلالات هوشیاری، منگی، سردرد، خواب آلودگی و گزگز دست و پا مشاهده می شود. خارش پوست به ویژه پس از استحمام، برجسته شدن وریدهای چشم، بزرگی کبد و طحال نیز از علایم شایع این مشکل هستند. 

در صورت عدم کنترل و درمان غلظت خون بیماری هایی مانند زخم معده ، دردهای استخوانی و در مراحل بعد نقرس و سنگ کلیوی بروز می کنند. در شرایطی که غلظت خون به صورت اولیه باشد، درمان از طریق خون گیری و مصرف برخی داروها است. در نوع ثانویه می بایست علت زمینه ای غلظت خون برطرف شود.

برخی پزشکان روش حجامت را نیز برای کاهش غلظت خون پیشنهاد می نمایند. در مورد مقایسه حجامت و خون دادن باید گفت که اگرچه حجامت می تواند به عنوان یک روش درمانی در بعضی بیمارهای خاص مورد استفاده قرار گیرد ولی نمی تواند در این مورد، جای خون دادن را بگیرد. زیرا حجم خونی که در حجامت از بدن خارج می شود زیاد نیست و ما در این مورد نیاز به خارج کردن مقادیری از خون بدن داریم.

سیمرغ
سه شنبه 27/3/1393 - 23:7
سلامت و بهداشت جامعه


پوست خود را با تغذیه زیبا کنید
ویتامین K به رفع كبودی های پوست کمک می کند و همچنین می تواند در كاهش سیاهی زیر چشم موثر باشد.

تغذیه نقش بسیار مهمی در حفظ سلامت و زیبایی پوست ایفا می کند. رعایت الگوی تغذیه صحیح که مبتنی بر تناسب، تعادل و تنوع در رژیم غذایی است برای تامین سلامت عمومی بدن و همچنین سلامت و زیبایی پوست ضروری است. تغذیه و رژیم غذایی مناسب برای پیشگیری از پیری پوست و حفظ سلامت و زیبایی این بافت تقریبا همان رژیمی است که برای سلامت کل بدن مورد نیاز است. این رژیم، فرآیند پیری سلولی را کند می ‌سازد و پوست نیز به عنوان جزیی از بدن با این رژیم از سلامت و زیبایی بیشتری برخوردار است. 
مواد مغذی مختلف با نقش های حیاتی خود سلامت و زیبایی پوست را تامین می کنند:

ویتامین A
این ویتامین محلول در چربی دارای خاصیت آنتی اکسیدانی بوده و برای رشد طبیعی، تكثیر و بازسازی سلول های پوست ضروریست. این ویتامین رنگ پوست را بهبود می بخشد و عمیق شدن خطوط صورت را كند می كند. ویتامین A انعطاف پذیری پوست را افزایش می دهد و همچنین در داروهای موضعی جوش به كار می رود و می تواند پوست را برای احیای سلول های جدید تحریك كند.
ویتامین A  در روغن كبد ماهی، جگر و چربی موجود در شیر و تخم مرغ یافت می شود. میوه ها و سبزیجات به ویژه به رنگ نارنجی، زرد، قرمز و سبز از جمله هویج، زردآلو، طالبی، هندوانه، انبه، هلو، اسفناج، گوجه فرنگی، فلفل دلمه ای و انواع كلم منابع غنی کاروتنوئیدها از جمله پیش ساز ویتامین A یعنی بتاکاروتن به شمار می روند.

ویتامین D
این ویتامین برای رشد و تمایز سلول های پوست و حفظ رطوبت این بافت مورد نیاز است. 
روغن كبد ماهی منبع غذایی عمده ویتامین Dاست، همچنین این ویتامین با مقادیر كمتر در ماهی های چرب، تخم مرغ و جگر نیز یافت می شود. سنتز این ویتامین در بدن نیز از طریق برخورد اشعه ماوراء بنفش خورشید بر پوست ممکن است.

ویتامین E
ویتامین  E مهم ترین آنتی اكسیدان محلول در چربی در سلول است که در حفظ رطوبت و شفافیت پوست نقش داشته، رادیكال های آزاد را خنثی می کند و به بهبود سوختگی، التهاب و بریدگی  های پوست كمك می كند. این ویتامین محلول در چربی از پیری پوست و ایجاد چین و چروک های پوستی نیز پیشگیری می نماید. بهترین منابع غذایی ویتامین  E عبارتند از روغن های گیاهی، مغزها، حبوبات و جوانه گندم. 

ویتامین K
ویتامین K  به رفع كبودی های پوست کمک می کند و همچنین می تواند در كاهش سیاهی زیر چشم موثر باشد. بهترین منابع غذایی ویتامین K  سبزیجات برگ سبز مانند اسفناج، كاهو، كلم ها و همچنین جگر و چای سبز هستند. خوب است بدانید كه ویتامین K توسط باکتری های روده نیز سنتز می شود.

ویتامین F
اسیدهای چرب ضروری که به ویتامین F موسومند برای رشد و تکثیر سلول های پوست حیاتی بوده و به خاصیت انعطاف پذیری پوست کمک می کنند. مغزها، روغن های گیاهی، آووکادو و ماهی اسیدهای چرب ضروری را در اختیار بدن قرار می دهند.

ویتامین های گروه B
ویتامین های گروه B برای متابولیسم پروتئین، عملكرد سیستم ایمنی و سنتز هورمون ها ضروری بوده و عملكرد سیستم گردش خون را نیز بهبود می بخشند. مهمترین آنها بیوتین می باشد که نقش مهمی در سلامت پوست، مو و ناخن ایفا می کند. در صورت جذب ناکافی این ویتامین در بدن، اختلالاتی مانند درماتیت و التهاب پوست رخ می دهد. نیاسین نیز یکی دیگر از ویتامین های این خانواده می باشد که به حفظ رطوبت پوست کمک می کند، همچنین خصوصیات ضدالتهابی داشته و از التهاب و خشکی پوست پیشگیری می نماید.
به طور کلی ویتامین های گروه B ترشح چربی پوست را تنظیم می كنند و از ایجاد لک های پوستی و همچنین زبر و خشن شدن پوست پیشگیری می نمایند.
غلات سبوس دار، گوشت ها، حبوبات، جوانه گندم، مخمر، سیب زمینی، جگر و تخم مرغ از منابع غنی ویتامین های گروه B  به شمار می روند.

ویتامین C
این ویتامین برای تولید كلاژن ضروری است. ویتامین C دارای خاصیت آنتی اکسیدانی بوده و برای خنثی كردن رادیكال های آزاد بدن مورد نیاز است. این ویتامین در التیام زخم ها و كبودی ها نیز موثر بوده و  پوست را در برابر تشعشعات ماوراء بنفش خورشید محفاظت می كند. 
مركبات، فلفل دلمه ای، انواع كلم، اسفناج، گوجه فرنگی، سیب زمینی، توت فرنگی و كیوی از منابع خوب ویتامین C به شمار می روند.

سلنیوم
این ماده معدنی یک آنتی اکسیدان قوی بوده و در پیشگیری از سرطان پوست نقش اساسی دارد. سلنیوم از پوست بدن در مقابل آسیب اشعه خورشید نیز محافظت می نماید. 
غذاهای دریایی، جگر، گوشت و غلات سبوس دار سرشار از عنصر سلنیوم هستند.    

روی
 عنصر روی در حفظ سلامت  و زیبایی پوست نقش اساسی دارد. در اغلب موارد جوش های پوستی یا آکنه بر اثر کمبود روی در بدن ایجاد می شوند. روی با مهار تولید چربی در پوست علاوه بر حفظ پاکیزگی پوست، ایجاد آکنه را نیز مهار می کند. همچنین این ماده معدنی در ترمیم زخم ها و جراحات پوستی نقش مهمی بر عهده دارد. 
گوشت، ماكیان، غذاهای دریایی، تخم مرغ، حبوبات، بادام زمینی و لبنیات منابع غذایی عنصر روی می باشند.
 
مایعات
مایعات نیز اهمیت زیادی در حفظ طراوت و زیبایی پوست و پیشگیری از پیری این بافت دارند. آب در مرطوب نگهداشتن پوست و خارج کردن سموم از بدن و جذب بهتر مواد غذایی در سلول ها نقش حیاتی دارد. پوستی که رطوبت کافی داشته باشد، کمتر چروک می‌شود. پس با مصرف مقدار کافی آب در طی روز، آب مورد نیاز بافت پوست تامین شده و از خشکی پوست پیشگیری می شود. متخصصان توصیه می‌کنند 6 تا 8 لیوان آب در طول روز بنوشید. نوشیدنی هایی همچون چای کمرنگ، چای سبز، آب میوه طبیعی، شیر و دوغ نیز برای تامین مایعات بدن مناسبند. 
قهوه و نوشابه منابع خوبی برای تامین مایعات نیستند، زیرا حاوی کافئین می‌باشند که یک ماده دیورتیک (ادرار آور) است و موجب دفع آب می‌شود.
 
کالری دریافتی
کنترل کالری مصرفی نیز اثر چشمگیری در پیشگیری از پیری پوست دارد. اضافه و کم کردن وزن به سرعت پوست را چروک می‌کند، زیرا با افزایش چربی بدن پوست کش آمده و با لاغر شدن، چربی بدن تحلیل می‌رود و پوست جمع شده و چروک می‌خورد. 
البته میزان جمع شدن پوست به سن فرد (هر چه سن بالاتر باشد احتمال چروک شدن بیشتر است)، ژنتیک و دیگر عوامل موثر مثل نوع رژیم غذایی بستگی دارد. پس باید مراقب رژیم غذایی و کالری مصرفی برای پیشگیری از اضافه وزن باشید. اگر قصد کاهش وزن دارید، حتما باید زیر نظر متخصص تغذیه اقدام به این کار کنید، چرا که اضافه و کم کردن مرتب وزن نه تنها برای پوست بلکه برای کل بدن مضر است.
 
روش پخت غذا
پخت غذا نیز تاثیر جدی بر روند پیری پوست دارد. شیوه کلی پخت غذا استفاده از حرارت است و متخصصان معتقدند افزایش حرارت موجب تغییر محتوای مواد غذایی می‌شود. به عبارت دیگر حرارت، برخی ویتامین ها  و آنتی‌اکسیدان‌های موجود در غذا را کاهش و رادیکال‌های آزاد را افزایش می‌دهد. در نتیجه آنتی‌اکسیدان کمتر و رادیکال آزاد بیشتری وارد بدن می شود که عامل اصلی پیری پوست است.  این نکته به معنی حذف فرآیند پخت غذا نیست. اما بهتر است مدت زمان پخت مواد غذایی را کاهش دهید و از سرخ کردن زیاد غذاها و پختن آن ها با مقادیر فراوان روغن و چربی پرهیز نمایید. بهترین روش پختن غذا با مواد غذایی کاملا تازه در مدت کم و مصرف سریع است.
 
خواب و استراحت
خواب و استراحت کافی در حفظ سلامتی عمومی بدن و همچنین سلامت و زیبایی پوست نقش مهمی ایفا می کند. میزان مناسب خواب سالم و مفید برای بزرگسالان حدود 6 تا 8  ساعت و برای کودکان بین 8 تا 10 ساعت می باشد. اگر خواب کافی نداشته باشید پوستتان دچار پیری زودرس شده و طراوت و زیبایی خود را به مرور زمان از دست می دهد.
  
نکات دیگر برای مراقبت از پوست
- صبح که از خواب بیدار می شوید بعد از شستشوی پوست صورتتان بلافاصله از کرم ضد آفتاب استفاده کنید و در طول روز نیز چندین بار آن را تجدید نمایید. استفاده از کرم ضد آفتاب حتی در ساعاتی که در منزل هستید و بیرون نمی روید نیز ضروری است. برای تعیین نوع پوست خود و انتخاب ضد آفتاب مناسب از متخصص پوست و مو مشاوره بگیرید.

- برای طراوت و شادابی پوست باید ورزش و فعالیت بدنی را به یک عادت روزانه تبدیل کنید. ورزش گردش خون را در پوست افزایش می دهد و موجب تغذیه بهتر سلول های پوستی و سلامت این بافت می شود.

- پاکیزگی و رطوبت اساس مراقبت از پوست هستند. بر اساس نوع پوست خود از کرم های مرطوب کننده مناسب در طول روز استفاده نمایید.

سیمرغ
سه شنبه 27/3/1393 - 23:3
سلامت و بهداشت جامعه


این بیماری پوستی درمان نمی‌خواهد
هیچ آزمون آزمایشگاهی خاصی برای تشخیص این بیماری وجود ندارد.

مدتی بود که پوست زانوی پسرم دچار خارش شده بود و مدام آن منطقه را با آب می‌شست. کنجکاو شدم و از نزدیک زانوهایش را دیدم. جوش‌‌های بسیار ریزی شبیه زمانی که پوست از سرما مورمور می‌شود مشاهده کردم. پوست، ظاهری دانه‌دانه داشت و به خاطر خشکی و ضخامت غیر‌طبیعی دچار خارش می‌شد. وقتی پسرم را نزد پزشک بردم متوجه شدم که مبتلا به نوعی بیماری پوستی به نام پوست‌مرغی است که البته پزشک امیدوارم کرد مشکل حادی نیست...

بیماری کراتوزیس پیلاریس (پوست دانه‌مرغی) یک بیماری ارثی پوستی است که در آن پوست دچار جوش‌های ریز، برجسته و ناصاف و کوچک روی بازوها، ران‌ها، فک و باسن می‌شود. این دانه‌‌های ریز معمولا سفید و گاهی قرمز هستند و گاهی ممکن است با خارش یا خشکی شدید پوست همراه باشند اما معمولا تهدیدی علیه پوست نخواهند بود. بیماری پوست‌مرغی اغلب جدی نیست و معمولا در سن 30 سالگی ناپدید می‌شود. تجویز داروها و مراقبت‌های کافی می‌تواند ظاهر این بیماری پوست را بهبود بخشد. این بیماری معمولا در هر سنی رخ می‌دهد، اما بیشتر در کودکان شایع است.

کی برویم دکتر؟
هیچ آزمون آزمایشگاهی خاصی برای تشخیص این بیماری وجود ندارد. تشخیص براساس معاینه پوست و بررسی سابقه دارویی شماست. خوب است بدانید که این بیماری اغلب بیماری جدی نیست و معمولا نیازی به درمان ندارد. با این حال اگر در مورد ظاهر پوست خود یا کودکتان نگران هستید به پزشک متخصص مراجعه کنید. پزشک از روی مشخصه‌های بیماری، آن را فورا تشخیص می‌دهد. پزشک ممکن است برای تشخیص قطعی، این سوا‌ل‌ها را از شما بپرسد:

- آیا علایمتان همیشگی است؟
- در چه زمان‌هایی علایم بهتر می‌شود؟
- آیا سایر اعضای خانواده شما دچار این تغییرهای پوستی می‌شوند؟
- آیا سابقه آسم یا سایر آلرژی‌های دیگری دارید؟
- آیا به اگزما نیز مبتلا هستید یا قبلا اگزما داشته‌اید؟

ریشه مشکل کجاست؟
کراتین نوعی پروتئین سخت است که پوست را از عفونت و مواد آزاردهنده حفظ می‌کند. ساخته‌شدن بیش‌از اندازه کراتین و پوسته‌‌ریزی باعث انسداد فولیکول‌های مو در محل بازشدن آنها می‌شود و در این ‌صورت پوست ظاهری دانه‌دانه به خود می‌گیرد، اما اینکه چرا کراتین ساخته می‌شود هنوز مشخص نیست. ممکن است این بیماری همراه با سایر بیماری‌های ژنتیکی یا پوستی مثل درماتیت آتوپیک هم رخ دهد.

درمان‌های طبی
داروی واحدی برای این بیماری وجود ندارد اما بسیاری از روش‌های درمانی شامل مراقبت و استفاده از کرم‌های دارویی و نرم‌کننده‌های پوستی در کاهش علایم و بهبود ظاهری پوست مفید است که از آن جمله می‌توان به این موارد اشاره کرد:

اگزوفولیاک موضعی: این گروه از کرم‌های دارویی حاوی آلفاهیدروکسی‌اسید، اسیدلاکتیک، اسیدسالیسیلیک یا مرطوب‌کننده‌های اوره و نرم‌کننده‌های پوست‌ هستند. با توجه به شدت بیماری، کرم‌های مختلفی به بیماران توصیه می‌شود که البته برخی را بدون نسخه می‌توان تهیه کرد، اما برخی دیگر باید حتما براساس نظر پزشک تجویز شود. اسیدهای موجود در این کرم‌ها ممکن است باعث قرمزی، سوزش یا التهاب پوستی شود. به همین دلایل اگزوفولیاک موضعی برای کودکان کوچک توصیه نمی‌شود.

رتینویید موضعی: این مشتقات ویتامین A با افزایش رشد سلولی و پیشگیری از انسداد فولیکول‌های مو به تسکین این بیماری کمک می‌کنند. نکته مهم در مورد مصرف این دارو، عدم استفاده آن از سوی زنان باردار و شیرده است که باید با مشورت پزشک، درمان را به تاخیر انداخت یا از درمان‌های جایگزین استفاده کرد.

لیزردرمانی: برخی از علایم بیماری پوست‌مرغی مثل قرمزی شدید و التهاب را می‌توان با لیزر به‌طور موفقیت‌آمیزی درمان کرد، البته این نوع درمان ممکن است نیاز به تکرار داشته باشد و دوره‌ آن با توجه به پاسخ پوست ممکن است چندماه به طول بینجامد.

درمان‌های خانگی
استفاده منظم از داروها ممکن است ظاهر پوست را بهبود ببخشد اما اگر مصرف داروها متوقف شود، بیماری مجددا باز می‌گردد و حتی با درمان دارویی ممکن است تا مدت‌‌ها همچنان باقی بماند. کنترل و مراقبت از پوست شاید بیماری را درمان نکند اما می‌تواند به بهبود ظاهر پوست کمک کند بنابراین سعی کنید:

با پوست خود مهربان باشید. مالش شدید یا برداشتن‌ها این ضایعات از روی پوست ممکن است باعث التهاب پوست و تشدید بیماری‌تان شود.

پس از شستن، دوش‌گرفتن یا حمام کردن به آرامی و به شکلی نوازش‌گونه پوست خود را با حوله خشک کنید به طوری که مقداری از رطوبت، روی پوست باقی بماند. سپس فورا پوست را با یک روغن یا کرم حاوی لانولین مرطوب کنید.

می‌توانید از کرم‌های بدون نسخه که حاوی اوره یا اسیدلاکتیک است 2 بار در روز استفاده کنید. این کرم‌ها به برداشتن کراتین اضافه از سطح پوست کمک می‌‌کند.

از دستگاه‌‌های مرطوب‌کننده‌ و بخور در خانه استفاده کنید. با این کار می‌توانید هوای خانه را همیشه مرطوب نگه دارید.

برای دوش گرفتن از آب گرم (نه دوش آب داغ) استفاده و سعی کنید بیش از 10 دقیقه در حمام نمانید. حمام‌کردن طولانی باعث از بین رفتن چربی پوست می‌شود.

بهتر است از صابون‌های ملایم استفاده کنید. از صابون‌های با قدرت اسیدی بالا و خشک‌کننده بپرهیزید. سعی کنید از صابون‌هایی استفاده کنید که دارای کمی چربی باشد. صابون‌هایی با رایحه قوی و محصولاتی که شامل الکل هستند، می‌توانند چربی طبیعی پوست را از روی پوست بدن بزدایند.

از مواد شوینده، ضدعفونی‌کننده و ضدباکتری که بسیار قوی هستند استفاده نکنید.

منبع : salamatiran.com
سه شنبه 27/3/1393 - 23:2
سلامت و بهداشت جامعه


اما و اگرهای مصرف جگر در دوران بارداری
همراه کردن خوراکی‌های حاوی ویتامین C با غذاهایی که حاوی آهن «هم» هستند، به جذب بهتر و بیشتر این نوع آهن کمک فراوانی می‌کند.

«من باردار هستم و برخی از اطرافیانم پیشنهاد مصرف جگر برای تامین آهن مورد نیاز روزانه‌ام را داده‌اند، اما شنیده‌ام جگر، منبع آلودگی است و مصرف آن برای خانم‌های باردار ضرر دارد. آیا می‌توانم در دوران بارداری از جگر به عنوان منبعی برای دریافت آهن استفاده کنم؟»

معمولا جگر بره یا گوساله‌ای که در محیط‌های بهداشتی و غیرآلوده پرورش یافته باشد، به‌شرطی که خوب پخته شود، آلوده نیست اما شما به‌عنوان یک مصرف‌کننده، واقعا نمی‌دانید جگری که در مغازه‌ها عرضه می‌شود، جگر چه نوع دامی است و آیا می‌توان نسبت به بهداشتی بودن آن اطمینان کرد یا نه. با این حال، اگر خانم بارداری هوس خوردن جگر داشته باشد، باید از خرید جگرهای باز خودداری و انواع بسته‌بندی شده آنها که دارای تاییدیه‌های لازم بهداشتی هستند را خریداری کند. 

بد نیست بدانید که جگر مرغ، جگر گاو و گوسفندهای پیر به‌شدت آلوده به فلزهای سنگین و آلودگی‌های محیطی مختلف است. خانم‌های باردار باید برای تامین آهن مورد نیاز بدنشان از 4ماهگی به بعد (و گاهی هم زودتر از آن)، مکمل‌های آهن را زیر نظر پزشک معالجشان مصرف کنند و جگر یا انواع گوشت‌های قرمز که حاوی آهن هستند، نمی‌توانند تامین‌کننده تمام کمبودهای تغذیه‌ای یک خانم باردار از نظر آهن باشند. ‌خانم‌های باردار می‌توانند به‌جای استفاده از جگر یا گوشت قرمز فراوان گوشت شترمرغ که کلسترول کمتر و آهن به‌مراتب بیشتری دارد، مصرف کنند. 

بهتر است به‌جای مصرف ماست و دوغ به‌همراه غذاهای حاوی گوشت، خوراکی‌ها و نوشیدنی‌های سرشار از ویتامین C و فیبر مانند سبزی‌های تازه، کرفس، پرتقال، آب مرکبات، کیوی، فلفل‌های دلمه‌ای رنگی و پیاز خام را در کنار غذای خود داشته باشید تا بدنتان بتواند با کمک ویتامین‌ C و فیبر، بیشترین آهن موجود در گوشت‌ها را جذب کند. به‌طور کلی، همراه کردن خوراکی‌های حاوی ویتامین C با غذاهایی که حاوی آهن «هم» هستند، به جذب بهتر و بیشتر این نوع آهن کمک فراوانی می‌کند. بازهم تاکید می‌کنم که خانم‌های باردار باید برای تامین کمبودهای تغذیه‌ای‌شان از انواع مکمل‌های آهن، کلسیم، روی و مینرال‌ها زیر نظر پزشک استفاده کنند و به تامین این ریزمغذی‌ها از طریق مصرف خوراکی‌های مختلف اکتفا نکنند. 

دکتر سیدضیاءالدین مظهری، متخصص تغذیه، استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران

منبع : salamatiran.com
سه شنبه 27/3/1393 - 23:0
سلامت و بهداشت جامعه


تمرین‌های ورزشی مشکوک، مضر و ممنوع!
به‌طور كلی، انجام حركت‌های ناگهانی ستون فقرات به نظر بیشتر متخصصان ممنوع است.

وقتی صحبت از ورزش می‌شود، معمولا به یاد فواید آن می‌افتیم. اگرچه آثار مفید ورزش بركسی پوشیده نیست، اما ورزشی سودمند است كه با توجه به ساختار عضلانی اسكلتی و در نظر گرفتن محدودیت‌های خاص كه در بعضی افراد وجود دارد، برنامه‌ریزی و انجام شود؛ مثلا تمام حركت‌های ورزشی سودمند نیستند و ضرر ناشی از انجام برخی از آنها بیشتر از فایده‌شان است.

اگرچه نمی‌توان با مطالعه تجربی چنین حالتی را اثبات كرد زیرا از لحاظ اخلاقی نمی‌توان حركات مضر را تجویز و نتایج آن را بررسی كرد، اما با بررسی بدن می‌توان این حركت‌ها را به 3 گروه كلی مشكوك، مضر و ممنوع تقسیم‌بندی كرد. برخی از ورزش‌ها در اثر مشاهده موارد متعدد آسیب ناشی از انجام یك فعالیت خاص جزو این گروه قرار گرفته‌اند. از سوی دیگر، آسیب دیدن در اثر یك حركت تمرینی خاص، به فردی كه آن تمرین را انجام می‌دهد بستگی دارد. برخی حركت‌های تمرینی هم می‌توانند فوایدی برای فرد داشته باشند اما زیان‌های آنها بیشتر از فایده‌شان است. برخی دیگر از حركت‌ها نیز برای ورزشکاران حرفه‌ای مفید هستند اما انجام آنها در افرادی كه تازه تمرین‌های ورزشی را شروع كرده‌اند، باعث آسیب می‌شود. علاوه بر این، كسانی كه به مشكلات عضلانی و مفصلی مبتلا هستند، باید در انتخاب حركت‌های تمرینی دقت بیشتری داشته باشند مثلا انجام برخی تمرین‌ها باعث تشدید پوكی استخوان، روماتیسم مفصلی، كمردرد و... می‌شود. خوشبختانه تقریبا برای تمام حركت‌های مضر، تمرینی جایگزین وجود دارد و برای هركس حتی در شدید‌ترین حالت‌های بیماری، تمرین‌هایی وجود دارد كه به حفظ سلامت كمك می‌كنند.

برخی از شایع‌ترین حركت‌ها كه می‌توانند باعث ایجاد آسیب عضلانی یا مفصلی شوند را در ادامه بخوانید.

بالابردن مستقیم هر دو پا
بالابردن هر دو پا به‌صورت مستقیم بخشی از تمرین یك ورزشكار است و در افراد غیرورزشکار، هم این تمرین به‌عنوان روشی برای تقویت عضلات شكم توصیه می‌شود اما اگر حین تمرین، عضلات شكم خسته شود یا عضلات از ابتدا ضعیف باشند، این حركت باعث افزایش قوس كمر می‌شود و فشار به دیسك بین‌مهر‌ه‌ای در ناحیه‌ كمری افزایش می‌یابد. از طرف دیگر، انقباض عضلات جلو و عقب ستون فقرات، باعث افزایش فشار داخلی دیسك كمر می‌شود و درد بیمار را افزایش می‌دهد یا حتی باعث عود دیسك می‌شود بنابراین در افرادی كه بیرون‌زدگی دیسك دارند، تا زمانی كه عضلات شكمی خوب تقویت نشده این حركت ممنوع است.

برخی حركت‌های گردن
به‌طور كلی، انجام حركت‌های ناگهانی ستون فقرات به نظر بیشتر متخصصان ممنوع است. حركت‌های چرخش گردن اگر با ملایمت انجام شود و گردن به عقب خم نشود، اشكالی ندارد اما خم شدن گردن به عقب به‌خصوص در افراد سالمند یا افرادی كه بیماری روماتیسم مفصلی دارند، می‌تواند خطرهای جدی را به دنبال داشته باشد. مخصوصا اگر انجام این حركت ناگهانی باشد، به عروق و اعصاب قاعده جمجمه آسیب وارد می‌كند. افرادی كه اصطلاحا دچار ساییدگی مهره‌های گردن هستند و پوكی استخوان یا سابقه ضربه و درد گردن دارند نیز در معرض آسیب هستند. (قراردادن بالشتك پشت سر روی صندلی اتومبیل نیز دقیقا به دلیل جلوگیری از حركت ناگهانی گردن به سمت عقب هنگام تصادف است).

قرار گرفتن روی شانه برای دوچرخه زدن با پا كه جزو حركت‌های یوگا نیز است باعث خم شدن بیش از حد ستون فقرات گردنی می‌شود و با ایجاد فشار روی رباط‌ها مشكلات دیسك و آرتروز گردن را تشدید می‌كند. این حركت برای افرادی كه سابقه آرتروز یا پوکی استخوان ستون فقرات دارند كاملا ممنوع است.

كشش عضلات پشت ران با تكیه برجای بلند
یكی از ضروری‌ترین كشش‌ها برای حفظ سلامت ستون فقرات، كشش عضلات پشت ران است اما انجام غیراصولی آن باعث آسیب مفاصل می‌شود مثلا برخی این كشش را با قراردادن یك پا روی جای بلند انجام می‌دهند. اگر زاویه ‌پایی كه در بالا قرار گرفته، نسبت به خط عمود بیش از 90 درجه باشد و تنه به جلو خم شود، ممكن است باعث فشار به عصب سیاتیك شود. در افرادی كه كوتاهی عضلات پشت ران دارند، این حركت آسیب بیشتری وارد می‌كند.

دراز و نشست

دراز و نشست، ورزشی است برای تقویت عضلات شكم اما اگر عضلات شكم ضعیف باشند به جای فعال شدن و تقویت آنها، عضلات ستون فقرات فعال می‌شود و اگر این تمرین ‌درست انجام نگیرد، با افزایش قوس كمر و فشار به دیسك، به ستون فقرات كمر آسیب وارد می‌كند. در افرادی كه مفاصل آنها شلی بیش از حد دارد، به خصوص در كودكان، باید این نكته در نظر گرفته شود. علاوه بر این، حلقه كردن دست‌ها به پشت سر، علاوه بر تحت فشار قراردادن كمر، باعث آسیب مهر‌ه‌های گردن نیز می‌شود.

برای انجام دراز و نشست در افرادی که این ورزش‌ برایشان ممنوعیت خاصی ندارد، زانوها باید خم باشند و دراز و نشست آهسته انجام شود. نباید پاها به جایی گیر داشته باشند زیرا گیردادن پاها باعث می‌شود به‌جای فعال شدن عضلات شكم، عضلات كمر فعال شوند. در صورت ضعف نسبی عضلات شكم، می‌توان یك بالش كوچك را پشت شانه قرارداد و دست‌ها به جای آنكه پشت سر قرار گیرند، در جلو و نزدیك زانوها باشند. چرخاندن ستون فقرات در آخر دراز و نشست هم (رساندن دست راست به زانوی چپ و برعكس) نباید انجام گیرد. یكی از حركت‌های مضر برای كمر، خم شدن همراه با چرخش كمر است. به هر حال می‌توان به جای دراز و نشست، از حركت‌های جایگزین استفاده كرد.

استفاده از دستگاه‌هایی كه تبلیغ می‌شوند نیز برای هر فردی مناسب نیست و می‌تواند مشکل‌زا باشد. به كار بردن این دستگاه‌ها برای دراز و نشست، مشكل افرادی كه دیسک کمر و لیزخوردگی مهره دارند را شدیدتر خواهد كرد.

حركت‌های ستون فقرات كمری
اگرچه برخی عقیده ‌دارند خم شدن ستون فقرات به سمت عقب كلا ممنوع است اما با توجه با اینكه این حركت جزئی از حركت‌های طبیعی ستون فقرات است و روزمره انجام می‌شود، پس مشكلی ایجاد نمی‌كند مگر اینكه كنترل نشده و ناگهانی باشد. در این صورت به بافت‌های قسمت پشتی ستون فقرات آسیب وارد می‌شود. انجام این حركت به‌صورت ملایم و كنترل شده می‌تواند ورزشی مناسب برای برخی افراد مبتلا به كمردرد باشد ولی برای بعضی دیگر، به‌خصوص آنهایی كه دچار جابجایی مهره‌های كمری هستند، كاملا ممنوع است.

دكتر غلامرضا رئیسی، متخصص طب فیزیکی و توانبخشی و دانشیار دانشگاه تهران


منبع : salamatiran.com
سه شنبه 27/3/1393 - 22:58
بهداشت روانی


این پیامد مخرب استرس را می دانید؟
هورمون های استرس، بخش قشر پیشانی در مغز را تحت تاثیر قرار می دهند.

کسانی که استرس مزمن و مداوم را تجربه کرده اند، می دانند که استرس می تواند عواطف، احساسات و توانایی تفکر را تحت تاثیر قرار دهد.

تحقیقی که اخیرا در دانشکده پزشکی نیویورک انجام شد، مکانیسم عصبی ارتباط بین استرس مداوم و تضعیف حافظه را مشخص نمود. نتایج این مطالعه در نشریه نورون به چاپ رسیده است. این بررسی همچنین نشان داد که استرس می تواند یک عامل محرک در بروز بسیاری از بیماری های روانی باشد.
هورمون های استرس، بخش قشر پیشانی در مغز را تحت تاثیر قرار می دهند. این بخش از مغز عملکردهایی مانند حافظه و تصمیم گیری را کنترل می کند.
مطالعات قبلی نشان داده بودند که استرس مزمن به رفتارهای مرتبط با قشر پیشانی مانند انعطاف پذیری روانی و توجه فرد آسیب می رساند.
برای انجام تحقیق اخیر، اثر منفی استرس تکرار شونده بر گیرنده های گلوتامات مورد بررسی قرار گرفت. سیستم انتقال پیام گلوتامات، نقش حیاتی در عملکرد قشر پیشانی دارد. نتایج نشان داد که در پاسخ به استرس مزمن، گیرنده های گلوتامات به میزان قابل ملاحظه ای کاهش می یابند و در نتیجه فرآیندهای شناختی و ادراکی مربوط به قشر پیشانی با اختلال روبرو می شود. 
محققان معتقدند که مکانیسم مولکولی که موجب ارتباط استرس با کاهش گیرنده های گلوتامات می شود باید مشخص گردد، زیرا با مهار و توقف این مکانیسم می توان از کاهش گیرنده های گلوتامات و در نتیجه اختلال در حافظه جلوگیری نمود.
یافته مهم این پژوهش این بود که استرس مداوم و طولانی مدت موجب کاهش گیرنده های گلوتامات و اختلال در عملکرد طبیعی قشر پیشانی می شود. در نتیجه حافظه و قدرت تصمیم گیری فرد به میزان زیادی کاهش می یابند.

 سیمرغ

سه شنبه 27/3/1393 - 22:52
اخلاق



 محضر مبارک حضرت آیت­ الله­ العظمی جناب آقای طباطبایی

سلام علیکم و رحمت­ الله­ وبرکاته

جوانی هستم ۲۲ ساله
در محیط و شرایطی زندگی می‌کنم که هوای نفس و آمال بر من تسلط فراوان دارند و مرا اسیر خود ساخته‌اند و سبب باز ماندن من از حرکت به سوی الله شده‌اند.

درخواستی که از شما دارم این است که بفرمایید بدانم به چه اعمالی دست بزنم تا بر نفس مسلط شوم و این طلسم شوم را که همگان گرفتار آنند بشکنم و سعادت بر من حکومت کند؟
لطفاً نصیحت نمی‌خواهم، بلکه دستورات عملی برای پیروزی لازم دارم.(23/10/1355)

***

السلام علیکم؛ برای موفق شدن و رسیدن به منظوری که در نامه مرقوم داشته‌اید، لازم است همتی برآورده و توبه‌ای نموده، به مراقبه و محاسبه پردازید.

به این نحو که هر روز که هنگام صبح از خواب بیدار می‌شوید، قصد جدی کنید که در هر عملی که پیش می‌آید رضای خدا را مراعات خواهم نمود، آن­وقت در هر کاری که می‌خواهید انجام دهید نفع آخرت را منظور خواهید داشت به طوری که اگر نفع اخروی نبود، انجام نخواهید داد.

و وقت خواب چهار پنج دقیقه در کارهایی که روز انجام داده‌اید فکر کرده و یکی ­یکی از نظر خواهید گذرانید. هر کدام مطابق رضای خدای انجام یافته، شکر بکنید و هر کدام تخلف شده استغفار.
این رویه را هر روز ادامه دهید.

این روش گرچه در ابتدا سخت است و در ذائقه نفس، تلخ. ولی کلید نجات و رستگاری است
و هر شب پیش از خواب اگر توانستید سوره مسبّحات (حدید، حشر، صف، جمعه و تغابن) را بخوانید و اگر نتوانستید تنها سوره حشر را بخوانید،

و پس از ۲۰ روز، حالات خود را برای بنده بنویسید. ان شاء الله موفق خواهید بود.

والسلام­ علیکم / محمدحسین طباطبایی
سه شنبه 27/3/1393 - 22:50
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته