• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1180
تعداد نظرات : 794
زمان آخرین مطلب : 5299روز قبل
دعا و زیارت

نام سوره: صف *** شماره سوره : 61 *** محل نزول : مدینه *** تعداد آیه : 14 *** تعداد کلمه : 221 *** تعداد حروف : 900
معنی : ردیف ـ صف
علت نامگذاری : آیه چهارم سوره می باشد كه بیانگر این مطلب است كه خداوند پیكار گرانی را كه در راه او همچون صفی محكم و استوار می جنگند، دوست دارد و چون از صفهای فشرده و مستحكم نیروهای اسلام در برابر كفر سخن می گوید.
نامهای دیگر : حواریین ـ عیسی
محتوی سوره :
•  تسبیح خداوند عزیز و حكیم.
•  دعوت به هماهنگی گفتار و كردار و پرهیز از سخنان بی عمل.
•  دعوت به جهاد با تصمیم محكم و اتحاد كامل.
•  پیمان شكنی بنی اسرائیل و بشارت مسیح (ع) به ظهور اسلام.
•  تضمین پیروزی اسلام بر همه ادیان.
•  دعوت و تحریك به جهاد و ذكر پاداشهای دنیوی و اخروی مجاهدان راه حق.
•  زندگی یاران حواریین مسیح (ع) و الهام از آنها.
ترتیب سوره :
به ترتیب جمع آوری، شصت و یكمین سوره است و به ترتیب نزول، صد و دهمین سوره است ك بعد از سوره «تغابن» و قبل از سوره «فتح» نازل شده است.
داستانهای سوره : موسی: 5، عیسی: 6 و 14.
فضیلت سوره : امام محمد باقر (ع) فرمود: «هر كسی سوره صف را بخواند ودر نمازهای واجب و مستحب به آنها ادامه دهد، خداوند او را در صف فرشتگان و پیامبران مرسل قرار می دهد.»


(منبع : سایت رادیو قرآن)

چهارشنبه 3/4/1388 - 18:55
شعر و قطعات ادبی

 

 

دانی که چیست دولت دیدار یار دیدن       در کوی او گدائی بر خسروی گزیدن

از جان طمع بریدن آسان بود ولیکن       از دوستان جانی مشکل توان بریدن
چهارشنبه 3/4/1388 - 18:34
دعا و زیارت

 

بسمه تعالی

گفتم که:الف،گفت:دگر؟،گفتم:هیچ

در خانه اگر کس است یک حرف بس است

بارها گفته ام و بار دگر میگویم:((کسی که بداند هر که خدا را یاد کند،خدا همنشین او ست،احتیاج به هیچ وعظی ندارد،میداند چه باید بکند و چه نباید بکند،میداند که آنچه را که میداند، باید انجام دهد و در آنچه که نمیداند،باید احتیاط کند.))

والسلام و علیکم والرحمه الله وبرکاته

الاقل محمد تقی البهجت

این چند وقت اینقدر درگیر بودیم که نفهمیدیم این چهل روز چطوری گذشت،مثل خیلی چیزهای دیگه...

التماس دعا

چهارشنبه 3/4/1388 - 18:18
خاطرات و روز نوشت

سلام دوستان تبیانی عزیز

 

بخاطر لطف و محبتتون از همگی تشكر میكنم

 

از دست اندركاران مطالب روزانه هم تشكر میكنم

 

امیدوارم همگی در پناه حق تعالی موفق  و پیروزباشید

 
يکشنبه 31/3/1388 - 18:4
فلسفه و عرفان


عبدالله مهدی گفت : سفیان گفت روی من بر زمین نه ، که اجل من  نزدیک آمد . رویش بر زمین نهادم و بیرون آمدم تا جمع را خبر کنم . چون بازآمدم اصحاب همه حاضر بودند . گفتم : شما را که خبر داد ؟ گفتند : ما در خواب دیدیم که به جنازه سفیان حاضر شوید . مردمان درآمدند و حال بر وی تنگ شد . دست در زیر کشید و همیانی هزار دینار بیرون آورد و گفت : صدقه کنید . گفتند : سبحان الله . سفیان پیوسته گفتی دنیا را نباید گرفت و چندین زر داشت . سفیان گفت : این پاسبان دین من بود ودین خود را به این توانستم داشت که ابلیس به دین بر من دست نبرد  که اگر گفتی امروز چه خوری و چه پوشی ؟ گفتمی :اینک زر ! وا گر گفتی : کفن نداری! گفتمی اینک زر! و وسواس او را از خود دفع کردمی ، هرچند مرا بدین حاجت نبود.


(تذكرة الاولیاء)

يکشنبه 31/3/1388 - 18:4
شعر و قطعات ادبی


کردم توبه، شکستیش روز نخست   چون بشکستم بتوبه‌ام خواندی چست


القصه زمام توبه‌ام در کف تست      یکدم نه شکسته‌اش گذاری نه درست


=======================================
گاهی چو ملایکم سر بندگیست      گه چون حیوان به خواب و خور زندگیست


گاهم چو بهایم سر درندگیست        سبحان الله این چه پراکندگیست

يکشنبه 31/3/1388 - 17:58
شعر و قطعات ادبی

 

صلاح کارکجا و من خراب کجا                    ببین تفاوت ره کز کجاست تا به کجا


دلم از صومعه بگرفت و خرقه سالوس       کجاست دیرمغان و شراب ناب کجا

يکشنبه 31/3/1388 - 17:58
دعا و زیارت

 


نام سوره : ممتحنه *** شماره سوره  : 60 *** محل نزول: مدینه *** تعداد آیه : 13 *** تعداد کلمه : 348 *** تعداد حروف : 1510
معنی : زن امتحان شده
علت نامگذاری : آیه 10 این سوره سخن از زنانی می گوید كه مسلمان شده بودند و شوهران كافر خود را در مكه رها كردند و در مدینه به پیامبر اسلام (ص) پناهنده شدند و خداوند به پیامبر (ص) دستور داد تا آن زنهای مهاجر را امتحان كند (ممتحنه) تا علت ترك شوهرانشان و مهاجرت آنها از مكه به مدینه معلوم شود و پیامبر (ص) در نگه داشتن آنها یا برگرداندن آنان به شوهرانشان تصمیم بگیرد.
نامهای دیگر :امتحان، مودت
محتوی سوره :
•  مسأله دوستی در راه خدا (حب فی الله) و دشمنی برای خدا (بغض فی الله) و نهی از دوستان با مشركان، سیاست خارجی مؤمنین در رابطه با دشمن (مرز دوستی ها و دشمنی ها).
•  دعوت مسلمانان به الهام گرفتن از پیامبر بزرگ خدا حضرت ابراهیم (ع).
•  زنان مهاجر و آزمایش و امتحان آنها.
•  احكام هجرت و بیعت و ایمان زنان مسلمان.
•  برخی مسایل تربیتی.
•  یادی از قیامت.
ترتیب سوره : به ترتیب جمع آوری، شصتمین سوره است و به ترتیب نزول، نودمین سوره است كه بعد از سوره «احزاب» و قبل از سوره «نساء» نازل شده است.
داستانهای سوره : ابراهیم: 4 تا 5.
فضیلت سوره : امام سجاد (ع) فرمود: «كسی كه سوره ممتحنه را در نمازهای واجب و نافله بخواند خداوند قلبش را برای ایمان، خالص و آماده می كند و نور بصیرت به او می بخشد.»


(سایت رادیو قرآن)

سه شنبه 26/3/1388 - 17:47
شعر و قطعات ادبی

 

ای نسیم صبحدم، یارم کجاست؟
غم ز حد بگذشت، غم‌خوارم کجاست؟
وقت کارست، ای نسیم، از کار او
گر خبر داری، بگو دارم، کجاست؟
خواب در چشمم نمی‌آید به شب
آن چراغ چشم بیدارم کجاست؟
بر در او از برای دیدنی
بارها رفتم، ولی بارم کجاست؟
دوست گفت: آشفته گرد و زار باش
دوستان آشفته و زارم، کجاست؟
نیستم آسوده از کارش دمی
یارب، آن، آسوده از کارم کجاست؟
تا به گوش او رسانم حال خویش
نالهای اوحدی‌وارم کجاست؟

سه شنبه 26/3/1388 - 17:45
سياست

 

بازخوانی فرمایشات حضرت امام خمینی (ره):
غلط می‌كنی قانون را قبول نداری قانون تو را قبول ندارد

خبرگزاری فارس: می‌شود از شما پذیرفت كه ما قانون را قبول نداریم. غلط می‌كنی قانون را قبول نداری!قانون تو را قبول ندارد نباید از مردم پذیرفت، از كسی پذیرفت ، ما شورای نگهبان را قبول نداریم. نمی‌توانی قبول نداشته باشی. مردم رای دادند به اینها ، مردم 16 میلیون تقریبا یا یك قدری بیشتر رای دادند به قانون اساسی.


به گزارش خبرگزاری فارس گزیده‌ای از فرمایشات بنیانگذار جمهوری اسلامی حضرت امام خمینی (ره) درباره تمكین مسئولان ، احزاب و گروه‌ها به قانون و فصل‌الخطاب بودن قانون اساسی و شورای نگهبان به شرح ذیل است:
* من باز به همه این آقایانی كه می‌خواهند نطق كنند و اعلامیه بدهند و نمی‌دانم نامه سرگشاده بفرستند و ازاین مزخرفات، به همه اینها اعلام می‌كنم كه برگردید به اسلام، برگردید به قانون ، برگردید به قرآن كریم ،‌ بهانه درست نكنید كه اسباب این بشود كه شما همه به انزوا كشیده بشوید. من به بسیاری از شما علاقه دارم و میل دارم كه همه به قانون عمل كنند و همه در جای خود باشند و چنانچه این‌طور نباشد،‌ مسئله طور دیگر خواهد شد. (صحیفه امام جلد 14 صفحه 415)

*نمی‌شود از شما پذیرفت كه ما قانون را قبول نداریم. غلط می‌كنی قانون را قبول نداری!قانون تو را قبول ندارد نباید از مردم پذیرفت، از كسی پذیرفت ، ما شورای نگهبان را قبول نداریم. نمی‌توانی قبول نداشته باشی. مردم رای دادن به اینها ، مردم 16 میلیون تقریبا یا یك قدری بیشتر رای دادن به قانون اساسی. مردم كه به قانون اساسی رای دادند منتظرند كه قانون اساسی اجرا بشود؛ هر کس از هرجا صبح بلند می‌شود بگوید من شورای نگهبان را قبول ندارم ،‌ من قانون اساسی را قبول ندارم ،‌من مجلس را قبول ندارم ، من رئیس‌جمهور را قبول ندارم ، من دولت را قبول ندارم. نه ! همه باید مقید به این باشید كه قانون را بپذیرید ،‌ ولو برخلاف رای شما باشد. باید بپذیرید، برای این‌كه میزان اكثریت است ؛ و تشخیص شورای نگهبان كه این مخالف قانون نیست و مخالف اسلام هم نیست ، میزان است كه همه باید بپذیریم.
(صحیفه امام جلد 14 صفحه 378)

* اگر یك جایی عمل به قانون شد و یك گروهی در خیابان‌ها برضد این عمل بخواهند عرض اندام كنند،‌ این همان معنای دیكتاتوری است كه مكرر گفته‌ام قدم به قدم پیش می‌رود،‌ این همان دیكتاتوری است كه به هیتلر مبدل می‌شود انسان،‌این همان دیكتاتوری است كه به استالین انسان را مبدل می‌كند. اگر قانون در یك كشوری عمل نشود ، كسانی كه می‌خواهند قانون را بشكنند اینها دیكتاتورانی هستند كه به صورت اسلامی پیش آمده‌اند یا به صورت آزادی و امثال این حرفها. اگر همه این آقایان كه ادعای این را می‌كنند كه ما طرفدار قوانین هستیم ، این‌ها با هم بنشینند و قانون را باز كنند و تكلیف را از روی قانون همه شان معین كنند و بعد هم ملتزم باشند كه اگر قانون برخلاف رای من هم بود من خاضع‌ ام ، اگر بر وفاق هم بود من خاضع‌ام ،دیگر دعوایی پیش نمی‌آید؛ هیاهو پیش نمی‌آید.
(صحیفه امام جلد 14 صفحه 415)

* قانون معنایش این است كه{ همه} چیزها {را} به حسب قانون اسلامی ، به حسب قانون كشوری كه منطبق با قوانین اسلام است ، همه را ،‌وظیفه‌اشان را قانون معین كرده‌. بعد از این كه قانون وظیفه را معین كرد ، هر کس بخواهد كه برخلاف او عمل بكند، این یك دیكتاتوری است كه حالا به صورت مظلومانه پیش آمده است و بعد به صورت قاهرانه پیش خواهد آمد و بعد این كشور را به تباهی خواهد كشید و این كشور وقتی به تباهی كشیده شد و این مردم متفرق و مختلف با هم شدند ، این همان وظیفه ای است كه برای ابرقدرتها باید انجام بدهد این آدم انجام داده،‌ ولو خودش نمی فهمد، اگر بفهمد كه دیگر مصیبت بالاتر است،‌لكن خودشان ملتفت نیستند.
(صحیفه امام جلد 14 صفحه 415)

سه شنبه 26/3/1388 - 17:42
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته