• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 41
تعداد نظرات : 0
زمان آخرین مطلب : 1252روز قبل
اخلاق

آیت الله تحریری تولیت مدرسه علمیه مروی، امروز در جلسه هفتگی درس اخلاق خود که با موضوع مواعظ اخلاقی تربیتی امام صادق(ع) به عبدالله بن جندب در مدرسه علمیه معیر برگزار شد، گفت: حضرت فرمودند: شیطان  برای صید انسان ریسمان های مختلفی دارد.

وی افزود: انسان باید توجه داشته باشد دشمنی شیطان با انسان برای چیست و ریسمان های مختلف او در چه اموری است؛ کسانی که به دنبال درک این امور می روند باید مقصدشان نجات خودشان از دام شیطان باشد.

آیت الله تحریری با بیان این مطلب که زندگانی دنیوی انسان به طور خاص بستر صید است، ابراز کرد: از طرفی نیز دنیا بستر سیر انسان به عالم قدس و طهارت محسوب می شود؛ شیطان می خواهد انسان را در همین بستر نگاه دارد و توجهات، درک ها و تمایلات او را بر محور دنیا و شؤونات دنیوی تنظیم کند در حالی که خداوند انسان را در این عالم قرار داد تا به بهترین عمل امتحان شود.

تولیت مدرسه علمیه مروی با اشاره به اینکه انسان در این عالم قرار گرفت تا به بهترین عمل امتحان شود، اظهار داشت: استقرار انسان در این عالم به خواست حضرت حق است و این استقرار ناشی از حکمت الهی است و وجود شیطان نیز با حکمت الهی همراه است؛ بنابراین اصل وجود شیطان ایجاد شر نیست چرا که شر از ناحیه خداوند صادر نمی شود.

وی افزود: فعالیت های امور دنیوی نوعا با یک تقابلی همراه است که تا حدی با یکدیگر جمع می شوند و یک کمال بیشتری بوجود می آید اما آنجا که تقابل صددرصد می شود شر به وجود می آید.

آیت الله تحریری با بیان این مطلب که شیطان در یک تقابل اساسی خواستار آن است که انسان در اموری مانند شرک، کفر و نفاق اعتقادی باقی بماند، گفت: مخالفت عملی با دستورات الهی یکی از تقابل ها شیطان است؛ ابلیس می خواهد در رابطه با برادران دینی به دنبال نیکی به آنها نباشیم و این یکی از محل های صید شیطان است.

وی با اشاره به اینکه نماز اظهار خضوع کامل انسان در پیشگاه الهی است، ابراز کرد: نماز باید با یک خضوع درونی که همان ایمان به خداوند است همراه باشد؛ انسان نمازگزار باید خداوند را خالق، معبود و رب مطلق بداند تا بتواند آن خضوع درونی را در محضر حضرت حق ابراز کند.

آیت الله تحریری با بیان اینکه نماز شالوده ابراز خضوع انسان در شؤون گوناگون زندگی است، گفت: طبق صریح روایات؛ اگر نماز انسان مورد قبول درگاه الهی قرار گیرد ما بقی امور او نیز مقبول حضرت حق قرار می گیرد، کاملترین عملی که خضوع را در برابر کسی نشان می دهد سجده است؛ شیطان با سرباز زدن از آن ربوبیت خداوند را انکار کرد.

تولیت مدرسه علمیه مروی خودخواهی مطلق را سدی عظیم در برابر خداخواهی دانست و اظهار داشت: کسانی که مبتلا به خودخواهی باشند مدام با رشد این خودخواهی روبرو خواهند شد و در آخرت به عقوبت الهی گرفتار می شوند؛ بنابراین اگر حالت علو و خودبینی در وجود انسان سجده کننده وجود داشته باشد هزاران سجده هم داشته باشد آن سجده ها در وجود او اثری نخواهد داشت.

وی ادامه داد: یکی از ریسمان های شیطان آن است که انسان نسبت به اصل و قضای نماز بی توجه باشد. امور دنیوی نیاید مانع اصلاح ارتباط انسان با خداوند شود و این امر نیازمند به مراقبت و تمرکز دارد.

آیت الله تحریری با استناد به کلام امام صادق(ع) خطاب به عبدالله بن جندب، گفت: حضرت خطاب به عبدالله بن جندب فرمودند: خداوند متعال به بعضی از اولیای خودش وحی کرد که من نماز چنین شخصی را می پذیرم و در روحش تاثیر می گذارم؛ مراد از این تاثیر گذاری در روح، قبولی نماز است.

تولیت مدرسه علمیه مروی ادامه داد: زمانی نماز در روح انسان تاثیر می گذارد که نمازگذار در برابر عظمت پروردگار تواضع داشته باشد و روز خود را با یاد باری تعالی سپری کند.

وی با بیان اینکه شیطان در میان اعمال عبادی به نماز بسیار حساس بوده و از شبکه های ابلیس بازماندن انسان از اصل و قضای نماز است، خاطرنشان کرد: سبک شمردن نماز سبب می شود انسان در دام شیطان اسیر شود.

*منبع: رسا

دوشنبه 7/5/1398 - 15:40
اهل بیت

دیدار با آیت الله العظمی علم الهدی

پنج شنبه گذشته در دیدار با مرجع عالیقدر تقلید حضرت آیت الله العظمی سید عبدالجواد علم الهدی(حفظه الله)، معظم له به بیان ماجرای شفای فرزندشان در دوران نوزادی با عنایت و توسل به امام رضا علیه السلام پرداختند و گفتند: خداوند متعال به من دختری عنایت نموده بود که این دختر وقتی یک سال و نیمش می شود و موقع راه رفتنش فرار می رسد و تازه می خواست راه بیفتد، فلج می شود. آن زمان در مشهد دکتری بود که ارادت خاصی به امام رضا(ع) داشت که به اتفاق عیال او را نزد دکتر شیخ که در بازار سرشور مطب داشت می بریم.

ایشان ادامه دادند: دکتر شیخ یک نگاهی به بچه انداخت و وی را روی میزش گذاشت و سوزنی به زانوی بچه فرو کرد و بچه اصلا متوجه نشد و دکتر گفت شدت فلج این قدر زیاد است که بچه اصلا متوجه این سوزن نشد. بعد این دکتر رو کرد خدمت امام رضا(ع) و گفت این بچه با این فلجی بزرگ می شود و مشکلاتی برای این سید آل پیغمبر(ص) خواهد داشت، بعد ما را جهت شفای بچه نزد امام رضا(ع) فرستاد.

این مجتهد شهر تهران افزودند: ما نیز در یک شب جمعه به اتفاق عیال و این بچه به حرم مطهر حضرت رضا(ع) مشرف شدیم، آن زمان هم زن و مرد با هم بودند و من به اتفاق خانواده در یک گوشه ای نشستیم و من شروع به خواندن زیارت جامعه نمودم و عیال بنده هم بچه در بغلش بود و بچه هم خواب بود و عیال داشت به زیارت خواندن من گوش می داد.

ایشان ادامه دادند: یک دفعه دیدم خانواده بنده شروع به گریه کردن نمودند و من گفتم چه خبر است؟! اینجا مرد نامحرم صدای شما را می شنود، که عیال بنده گفت الان آقا امام رضا(ع) را بالای ضریح دیدم که آنجا تشریف دارند و با دستشان روی پای بچه من کشیدند و اکنون بچه راه افتاده است.

این استاد برجسته حوزوی خاطر نشان کردند: اکنون غریب ۶۰ سال از عمر این فرزندم می گذرد و به عنایت امام رضا(ع) مشکلی ندارد و یک خانم محترمه ای است که خداوند به وی فرزندان رشید و قد بلند و سالمی عنایت نموده است.

امیرمحسن سلطان احمدی

دوشنبه 7/5/1398 - 14:43
اخبار

مجمع جهانی اهل بیت(ع) جدیدترین اقدام سرکوب گرایانه رژیم ظالم آل خلیفه و اعدام دو جوان شیعه به نام های شهید «علی العرب» و شهید «احمد الملالی» را محکوم کرد.

در بیانیه این مجمع آمده است: وقایع رخ داده در بحرین از جمله تروریسم دولتی که از چند دهه گذشته ادامه دارد را هیچ قانون بین المللی توجیه نمی کند. رژیم آل خلیفه زیربار قوانین بین المللی حقوق بشری نمی رود و هیچ اهتمامی به عهدنامه ها و درخواست های بین المللی و حقوق بشری ندارد.

متن کامل ترجمه فارسی این بیانیه که به زبان عربی صادر شد، به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم

وَمَنْ أَظْلَمُ مِمَّنْ ذُکِّرَ بِآیَاتِ رَبِّهِ ثُمَّ أَعْرَضَ عَنْها إِنَّا مِنَ الْمُجْرِمِینَ مُنْتَقِمُون؛
چه کسی ستمکارتر است از آن کس که آیات پروردگارش به او یادآوری شده و او از آن اعراض کرده است؟! مسلّماً ما از مجرمان انتقام خواهیم گرفت
(آیه ۲۲ سوره سجده)

رژیم ظالم آل خلیفه در روز شنبه ۵ مرداد ۱۳۹۸ حکم اعدام علیه دو جوان بی گناه بحرینی به نام های شهید «علی العرب» و شهید «احمد الملالی» را اجرا کرد. اجرای این حکم پس از شکنجه این دو جوان با استفاده از شوک الکتریکی و کشیدن ناخن های پاهایشان برای اجبار به اعتراف به جرایمی که انجام نداده بودند، رخ داد. همچنین نهادهای حقوق بشری اعلام کرده اند که محاکمه آن دو شهید در دادگاه هایی سیاسی و غیرعادلانه و تحت تدابیر شدید امنیتی از ترس خشم ملت بحرین انجام شده است.

وقایع رخ داده در بحرین از جمله تروریسم دولتی که از چند دهه گذشته در این کشور جریان دارد را هیچ قانون بین المللی توجیه نمی کند. رژیم آل خلیفه زیر بار قوانین بین المللی حقوق بشری نمی رود و هیچ اهتمامی به عهدنامه ها و درخواست های بین المللی و حقوق بشری ندارد.

این رژیم دیکتاتور با استفاده از ابزاری همچون تهدید، ارعاب و شکنجه حکومت می کند و دستگاه قضایی فاسدی دارد که انواع آزار، اذیت و اعمال ناشی از انحطاط اخلاقی و انسانی ــ از قبیل قتل، شکنجه وحشیانه سیستماتیک و صدوراحکام قضایی انتقام جویانه ــ را اعمال می کند.

اما این تروریسم دولتی بداند که با این اعمال، جز بر عزم ملت صبور بحرین برای استیفای حقوق مشروع خود ــ از جمله حق شهروندی، حق آزادی بیان و حق مشارکت سیاسی ــ اضافه نمی کند.

ما در مجمع جهانی جهانی اهل بیت(ع)، اجرای حکم اعدام علیه این دو جوان بحرینی را محکوم می کنیم و به رژیم آل خلیفه، سنت الهی در خصوص ظالمان و مفسدین را یادآور می شویم؛ که خداوند در قرآن کریم فرمود: «إِنَّا مِنَ الْمُجْرِمِینَ مُنْتَقِمُون؛ مسلّماً ما از مجرمان انتقام خواهیم گرفت».

این اقدامات سرکوب گرایانه در حق شهروندان، اجرای حکم اعدام در حق فعالان سیاسی و محدود کردن آزادی های مدنی و تحت تعقیب قرار دادن فعالان سیاسی و زندانی کردن و شکنجه و سلب تابعیت از آنها با اساسی ترین حقوق، قوانین و هنجارهای بین المللی در تعارض است.

بنابراین از نهادهای حقوق بشری و بین المللی دعوت می کنیم که خشم و مخالفت خودشان با این جرایم فجیع را با تمام ابزاری که در اختیار دارند ابراز کنند تا رژیم آل خلیفه نتواند به سیاست ارعاب و تروریسم در حق شهروندان بی گناه ادامه بدهد.

مجمع جهانی اهل بیت(ع) همچنین این واقعه ناگوار و مصییبت بزرگ را به ملت بزرگ بحرین و خانواه های شهیدان العرب و الملالی تسلیت می گوید و تأکید می کند که خون پاک شهدا هدررفتنی نیست و از هر قطره آن هزاران انسان آزاد و مجاهد متولد می شود.

مجمع جهانی اهل بیت علیهم السلام
یکشنبه ۶ مرداد ۱۳۹۸ 
۲۵ ذو القعده ۱۴۴۰
۲۸ جولای ۲۰۱۹

دوشنبه 7/5/1398 - 14:38
اخبار

مرتضی نجفی قدسی، مدیر دارالقرآن علامه طباطبایی(ره) شامگاه چهارشنبه 16 خردادماه در سومین مراسم ضیافت افطاری این دارالقرآن که با حضور مرجع عالیقدر تقلید حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی، اعضای جامعه مدرسین و شورای عالی حوزه، اساتید حوزوی و حافظان قرآن برگزار شد، با اشاره به بیانات مهم مقام معظم رهبری در مراسم سالگرد ارتحال امام راحل، گفت: بیانات اخیر رهبر معظم انقلاب در مراسم سالگرد ارتحال امام راحل، سخنان و نکات بسیار مهمی بود که ان شاء الله یک ورق جدید در انقلاب ایجاد خواهد کرد و وضع کشور را از موضع انفعال خارج می کند.

نکته ای از سخنان مقام معظم رهبری در مراسم ارتحال امام راحل

وی با اشاره به بخشی از سخنان مقام معظم رهبری در این سخنرانی، اظهار کرد: در این بیانات رهبر معظم انقلاب دستورات صریحی دادند و اشارات بسیار روشنی کردند و فرمودند: « دشمن در صدد است نقاط قوت نظام اسلامی و عناصر اقتدار ملی را به نقاط ضعف و چالش برانگیز تبدیل کند، تا ملت ایران نسبت به این نقاط قوت بدبین و دل سرد شود». معظم له در سخنانشان برای این مطلب و نقاط قوت نظام به پیشرفت های هسته ای، توانایی های موشکی و عدالت خواهی بین المللی و دفاع از ملت های مظلوم، به عنوان سه نقطه قوت نظام اشاره فرمودند.

شخص رهبر معظم انقلاب مهمترین نقطه قوت و اقتدار نظام

نجفی قدسی به مهمترین نقطه قوت نظام که در بیانات رهبر انقلاب اسلامی نیامده اشاره کرد و گفت: چیزی که از همه این ها مهم تر است و در بیانات رهبر انقلاب اسلامی ذکر نشد و ایشان هم از این جهت که خودستایی می شود اشاره به این موضوع نکردند، وجود شخص مقام معظم رهبری به عنوان رهبر انقلاب اسلامی است.

وی ادامه داد: ما باید توجه به این نکته داشته باشیم که از همه اینها مهمترآن چیزی که قوت نظام اسلامی و عنصر اصلی اقتدار ملی کشور ما محسوب می شود خود شخص مقام معظم رهبری حضرت آیت الله العظمی خامنه ای است.

رهبری خردمندانه رهبر انقلاب در این 30 سال

مدیر دارالقرآن علامه طباطبایی به مدیریت خردمندانه مقام معظم رهبری در این 30 سال اشاره و بیان کرد: رهبر معظم انقلاب با رهبری های خردمندانه خود در طول این سی سال کشتی انقلاب را در این دریای متلاطم حفظ کردند و نگذاشتند در این سی سال به این کشور تجاوزی بشود.

وی افزود: ایشان هشتاد میلیون نفوس را در اینجا حفظ کردند، اداره کردند و مدیریت نمودند. در اصل باید گفت که رهبری معظم، منطقه را اداره کردند و جلوی خیلی از شرارت ها در منطقه را هم گرفتند و این نقطه قوت، نعمت بسیار بزرگی است که تمام این پیشرفت ها مرهون این نقطه قوت است.

نجفی قدسی خاطر نشان کرد: اگر این نقطه قوت را که همه آن مسائل هم بر آن مترتب است، اگر خدایی نکرده نداشته باشیم، تمام این پیشرفت ها حاصل نخواهد شد و از بین خواهد رفت.

وی ادامه داد: دشمنان انقلاب در تلاش هستند تمام این نقاط قوت را از چنگ ما خارج کنند، اما آن کسی که هوشیارانه پای کار ایستاده و ما را از ترفندهای دشمنان بیدار می کند شخصی جزء رهبر بیدار، رهبر خردمند، رهبر پارسا و متقی ما نیست که مجمع فضائل و کرامات هستند، و اینها که می گوییم شعار نیست و بسیاری از بزرگان که دارای کمالات بسیار زیادی می باشند واقفند که ایشان خیر الموجودین هستند.

نظر مرحوم استاد پرورش درباره رهبر معظم انقلاب

این شاگرد مرحوم استاد سید علی اکبر پرورش ( وزیر اسبق آموزش پروش ) به نظر استاد پرورش درباره رهبر معظم انقلاب اشاره و بیان کرد: استاد عزیز بنده مرحوم جناب آقای پرورش شش سال عضو شورای عالی دفاع بود و در همان زمان جنگ مقام معظم رهبری هم نماینده امام در این شورا بودند.

نجفی قدسی افزود: از جمله ویژگی های استاد پرورش این بود که ایشان اصلا اهل تملق نبود و خودشان هم می گفتند شما می دانید من اهل تملق نیستم و تملق احدی جزء پروردگار در قاموس من نیست، اما من شش سال از نزدیک با آیت الله خامنه ای سر و کار و ارتباط داشتم، خدا شاهد است دو روز ایشان یکسان نبود و دیدم هر روز از روز قبل بهتر و نورانی تر بود.

وی خاطر نشان کرد: شما کجا یک چنین شخصیتی را پیدا می کنید که دو روزش یکسان نباشد و روز به روز از روز قبل بهتر باشد و این همان فرمایش امیرالمومنین(ع) است که مومن نباید دو روزش یکسان باشد.


نجفی قدسی گفت: ما الحمدالله مفتخر هستیم بعد از امام راحل، زمام کشور به دست یک چنین رهبری افتاده است و این نقطه قوت نظام جمهوری اسلامی است و این موضوع را هم که ایشان بیان نمی کنند ما وظیفه داریم بگوییم و متوجه این نعمت هم باشیم.

هجمه های دشمن در آستانه چهلیمن سال انقلاب و لزوم اتحاد و همدلی

مدیر دارالقرآن علامه طباطبایی با طرح این پرسش که حالا مگر در این مورد شکی هست؟ گفت: نکته ای که هست این است که ما اکنون در چهلمین سال انقلاب اسلامی مورد  هجمه های زیاد دشمن قرار گرفته ایم و می بینیم که در فضای مجازی چه توهین ها می کنند و می خواهند رهبری را از عظمت و ابهت بیندازند.

وی ادامه داد: ما باید رهبرمان همچنان در آن افق عظمت باشد و ملت ما هم باید در پشت سر رهبری یک پارچه متحد باشند، همانطور که امام راحل  فرمودند: « اگر می خواهید به کشور آسیبی نرسد پیرو ولایت فقیه باشید».

نجفی قدسی با توصیه به اتحاد و همدلی اظهار کرد: اگر این اتحاد و همدلی حفظ شود، صد سال دیگر هم استکبار نمی تواند کاری کند و آنها هم این را فهمیدند و می خواهند با شایعات بی اساس ضربه بزنند و این چهره نورانی را در نزد مردم خراب کنند، و ما هم باید به این نعمت بزرگ توجه کنیم و هوشیار باشیم و بدانیم که بقیه نعمت ها هم از پرتوی وجود ایشان است.

نمونه ای از دشمنی انگلیس نسبت به مردم ایران در گذشته

مدیر دارالقرآن علامه طباطبایی در بخش پایانی سخنانش گفت: عده می گویند چرا در سوریه نیرو می فرستید و به تدابیر رهبری شک دارند، این افراد بدانند این هایی که به سوریه حمله کردند، قصد اصلی آنها ایران بود و می خواستند این کشتارها را در ایران انجام دهند منتهی این افراد متوجه این خطر عظیم نبودند.

وی افزود: فراموش نکنید، دقیقا یکصد سال پپش، انگلیس مکار 9 میلیون نفر از مردم ایران را بر اثر قحطی ساختگی در زمان جنگ جهانی اول طی سالهای 1917 تا 1919 میلادی تلف کرد و حال آن که جمعیت آن روز ایران بیست میلیون بیشتر نبود و انگلیسی ها با احتکار آذوقه مردم و با جلوگیری از ورود مواد غذایی از بنادر جنوب و بستن راه های ارتباطی در طی سه سال قحطی شدید موجب مرگ نه میلیون ایرانی شدند و هولوکاست واقعی در اینجا رقم خورد، حال چنین کسانی در اروپا می خواهند دلسوز ما باشند؟! مطمئنا دشمنان هیچگاه به ما رحم نمی کنند و ما باید خودمان به فکر خودمان باشیم.

به قلم: امیرمحسن سلطان احمدی

پنج شنبه 17/3/1397 - 22:53
اخلاق

آیت الله جاودان در پایان بحث شان به نکته ای از استادشان مرحوم آیت الله حق شناس در این باره اشاره و گفت: این دسته سوم همه غصه آنها این است چه کاری انجام دهند که خدا از آنها راضی شود،  مرحوم حاج آقا حق شناس حدود ۴۰ سال پیش از فوتشان و شاید هم بیشتر، دو سال بود بارها و شاید بیش از صد بار به من می فرمودند: «فلانی چکار کنیم خدا از ما راضی باشد؟»؛ من هم که کسی در محضرشان نبودم و جزء افراد برجسته هم نبودم، اما شاید ایشان می خواستند این فکر را در ذهن من بکارند و بارها آن را تکرار می کردند. بنابراین همانطور که این آیه فرموده یک دسته هستند که فقط دور خدا می گردند.

این شاگرد آیت الله حق شناس افزود: دوستی داشتیم آن زمان دانشگاه بود و ایشان می گفت در مسیر دانشگاه یک نوار از مرحوم آیت الله حق شناس از بلندگوی دانشگاه پخش می شد و من سه تا سوال در ذهنم بود که ایشان این سه سوال مرا در این نوار جواب دادند. این نوار مربوط به سخنرانی ۲۰ سال پیش ایشان بود و کسی ۲۰ سال پیش جواب سوال یک آدم ناشناس را در ۲۰ سال بعد می دهد.

این دوست ما گفت یکی از سوال هایم این بود که مثلا اذان صبح ساعت ۵ بود و من ساعت ۴ بیدار می شدم و ایشان در صحبتشان گفت ساعت ۴ بیدار می شوی فکر کردی کاری کرده ای؟ این گیر من در ذهنم بود که من ساعت ۴ قبل از اذان بیدار می شوم که ایشان گفت مگر کاری کرده ای؟ وهمین طور دو سوال دیگر هم چنین جواب دادند.

قابل ذکر اینکه با صدای ملکوتی اذان مغرب و عشاء سخنرانی آیت الله جاودان به پایان رسید و بعد از اقامه نماز جماعت مغرب و عشاء، مولودی خوانی به مناسبت میلاد امام جواد (ع) نیز توسط برادر عبدی برگزار و مراسم به پایان رسید.

گزارش امیرمحسن سلطان احمدی

*مهر

پنج شنبه 9/1/1397 - 12:15
قرآن

آیت الله قرهی در جلسه امشب تفسیر قرآن خود به علت پناه بردن از شر ناس به خدا در سوره ناس بیاناتی فرمودند و گفتند:

چرا در این سوره فرمودند قل اعوذ برب الناس نگفتند قل اعوذ برب العالمین؟ چرا نفرمودند به خدای عالمیان پناه می بریم ولی گفتند به رب ناس پناه می بریم. چون این انسانی که باید از یک جهت برترین باشد تا حدی که در مقام ملائکه باشد و ملائکه الله بر او سجود کند ولی مع الاسف این انسان گاهی شرارت دارد ، این انسان است که قتل و تجاوز می کند تا حدی که دنیا را هم به فساد می کشد ، حتی از نظر آلایندگی این فساد بدست انسان صورت می گیرد.

به همین دلیل معلوم می شود تمام شرارت ها و گرفتاری ها توسط خود انسان است ، برای همین فرمودند قل اعوذ برب الناس ، که تبیین کنند که تمام مشکلات از ناحیه خود انسان است.

 

يکشنبه 3/10/1396 - 23:51
اخلاق

استاد محمد شجاعی در جلسه این هفته شرح زیارت جامعه کبیره با تذکر اینکه گناه فقط فحشای ظاهری نیست گفت: فکر نکنید عمل زشت مسایل جنسی و فحشای ظاهری است اینها جز گناهان و یک درجه از فحشاست اما بدتر از آن فحشای باطن است. مسایلی چون بد رفتاری با زن و بچه ، با ارباب رجوع ، حسادت ، غیبت اینها بی حیایی و فحشای باطنی است.

وی ادامه داد: فحشای باطنی خیلی خطرناک است. این زشت است شما از یک بچه و مهمان حیا میکنید سر زن و بچه داد نمیزنید، اما مهمان که رفت شمر می شوید، ولی پیامبر و امامان دارند شما را می بینند پس چرا عصبانی می شوید باید حیای باطنی هم داشته باشید.

استاد شجاعی با تعریف معنای حیا گفت: حیا یعنی دایما جلو چشم دیگران هستید ، آیه 105 سوره توبه هم این مطلب را تاکید میکند که علاوه بر خدا پیامبر و امامان هم اعمال شما را می بینند. پس اگر بدانید و آگاه باشید که دائما شما را دارند می بینند دیگر تنها هم باشید گناهی نمی کنید و حیا دارید.

وی اضافه کرد: حالا که حیا دارید وقتی پشت سر کسی حرف میزنید می دانید پیامبر و امامان دارند می شنوند و می بینند.

 

يکشنبه 12/9/1396 - 21:47
اخبار

مراسم عزاداری به مناسبت اربعین سید و سالار شهیدان، حضرت اباعبدالله الحسین(ع) و دهه پایانی ماه صفر در بنیاد علوم وحیانی اسراء و با حضور آیت‌الله العظمی جوادی آملی برپا می‌شود.


این مراسم از شب اربعین، مصادف با ۱۷ آبان ماه در این بنیاد با سخنرانی حجت‌الاسلام و المسلمین مریجی، برگزار خواهد شد.


این مراسم هر شب بعد از نماز مغرب و عشاء به نشانی ۷۵ متری عمار یاسر بعد از پل روگذر، بنیاد علوم وحیانی اسراء با حضور فضلا و استادان و طلاب حوزه‌های علمیه دایر می‌شود.

پنج شنبه 18/8/1396 - 20:19
اخبار

 

مراسم عزاداری دهه سوم ماه صفر با سخنران شیخ حسین انصاریان و قرائت قرآن کریم توسط حامد شاکرنژاد برگزار می‌شود.

 


این مراسم از پنجشنبه ۱۸ آبان‌ماه مصادف با اربعین حسینی(ع) ساعت ۲۰ در حسینیه بنی‌الزهرا (طریقت) واقع در خیابان ری، کوچه آبشار برگزار می‌شود.

پنج شنبه 18/8/1396 - 20:10
اهل بیت
به مناسبت فرارسیدن اربعین حسینی با حجت‌الاسلام والمسلمین سید رضی علم‌الهدی، مبلغ بین‌المللی، استاد حوزه علمیه امام القائم(عج) تهران و فرزند مرجع عالیقدر جهان تشیع حضرت آیت‌الله العظمی سید عبدالجواد علم‌الهدی خراسانی، گفتگویی انجام دادیم که در ادامه می‌خوانید.
فلسفه اربعین حسینی چیست؟
مراد از اربعین و حركت به این گستردگی همین تحول روحی و اخلاقی در مردم است اما این مسئله فقط یك بخش از عظمت اربعین است. وقتی آهن و آهنربا از هم دور هستند جذب هم نمی‌شوند اما وقتی نزدیك می‌شوند آهن جذب آهنربا می‌شود. زیارت هم همین مسئله است و وقتی زائر جلوه‌های معنوی، سیل جمعیت و حتی كسانی كه راه رفتن برای آنها سخت است را در این مسیر می‌بیند طبیعی است كه اگر زمینه روحی داشته باشد جذب و متحول می‌شود. البته افرادی كه قساوت قلب پیدا كرده‌اند ممكن است بسیاری از همین جلوه‌ها هم آنها را تغییر ندهد اما آدم‌هایی كه ما می‌شناسیم و می‌بینیم قلب قسی ندارند و با دیدن این صحنه‌ها و شنیدن یك سخنرانی یا مداحی احساس می‌كنند تحول پیدا كرده‌اند و وقتی باز می‌گردنند باید رنگ و بویی از كربلا داشته باشند.
 علاوه بر تحول روحی نكته مهم دوم در برگزاری مراسم اربعین بزرگداشت یاد شهدا به ویژه سالار شهیدان و یاران ایشان است. حتی امام راحل می‌فرمایند گریه برای امام حسین (ع) گریه سیاسی است. ایشان می‌فرماید وقتی یك حادثه بزرگی برای ما رخ می‌دهد باید برای آن شیون، زاری و غوغا به پا كنیم و نگذاریم این حادثه فراموش شود. همین عزاداری‌ها است كه باعث شده فرهنگ اهل بیت حفظ شود. صدام جلوی این راهپیمایی را می‌گرفت چون می‌دانست اگر مردم دور هم جمع شوند ظلم را سرنگون می‌كنند. در بحث اربعین حفظ روحیه شهادت طلبی در جامعه و بزرگداشت یاد شهدا مسئله مهمی است. با چنین مراسم بزرگی فرهنگ شهادت و شهادت طلبی را احیا می‌كنیم و نمی‌گذاریم از بین برود.
 تك تك افرادی كه دارند به مراسم اربعین می‌روند باید بدانند كه در حال انجام چه كاری هستند. این مسئله همان بحث بصیرت افزایی است. زائر باید بداند به كجا و برای چه دارد می‌رود و چه كار باید بكند؟ نباید صرفاً بحث و نگاهی شیعی به اربعین داشته باشیم. اكنون مسئله اربعین به سمت افقی بالاتر در حركت است. اكنون اهل سنت هم به طور گسترده، مسیحیان، بودائیان و پیروان سایر مذاهب از همه جای دنیا به این مراسم می‌آیند. دور هم جمع شدن مردم یك نیاز بوده كه اربعین آن را برآورده كرده است. اكنون دنیا از ظلم و ستم خسته شده است و مقابله با ظلم بین شیعه و سنی و ادیان آسمانی مشترك است. این فرصت بزرگی برای ما است كه اربعین را به یك تجمع بزرگ بشری با هدف استكبار ستیزی و ظلم ستیزی در جهان تبدیل كنیم. این ظرفیت وجود دارد كه اربعین را تبدیل كنیم به یك تجمع دینی ضد ظلم و حتی اختلاف‌هایی كه بین جوامع بشری وجود دارد را آنجا كم رنگ كنیم. اما متأسفانه بر روی این مسئله و ظرفیت كمتر كار شده و به نظرم باید كار بیشتری صورت گیرد.
 در روایت‌ها برای اربعین توصیه‌هایی به غیر از سفرهای زیارتی دیگر وجود دارد، گفته شده است كه وقتی به زیارت امام حسین(ع) می‌روید سعی كنید تشنه، گرسنه و پیاده بروید تا صحنه‌هایی كه در عاشورا اتفاق افتاده بیشتر برای شما تجلی پیدا كند و بفهمید تشنگی و گرسنگی و در سنگلاخ پیاده راه رفتن یعنی چه؛ اینها است كه آدم را متحول می‌كند. آدم نازپروده كه به جایی نمی‌رسد. اگر با این شیوه حركت كنیم و برویم قطعاً دست آوردهای بزرگی بدست خواهیم آورد.
کسانی که سعادت هم جواری در کنار مرقد اباعبدالله در روز اربعین را ندارند چگونه به این ثواب دست پیدا کنند؟
درثواب پیاده رفتن به زیارت سیدالشهدا(ع) در روایت امام صادق(ع)این چنین آمده است؛امام صادق(ع) می‌فرمایند: کسى که با پای پیاده به زیارت امام حسین(ع) برود، خداوند به هر قدمى که برمیدارد یک حسنه برایش نوشته و یک گناه از او محو می‌فرماید و یک درجه مرتبه‏اش را بالا می‌برد، وقتى به زیارت رفت، حق تعالى دو فرشته را موکل او مى‏‌فرماید که آنچه خیر از دهان او خارج می‌شود را نوشته و آنچه شر و بد است را ننویسند و وقتى برگشت با او وداع کرده و به وى مى‏‌گویند:
اى ولىّ خدا! گناهانت آمرزیده شد و تو از افراد حزب خدا و حزب رسول او و حزب اهل‌بیت رسولش هستی، به خدا قسم! هرگز تو آتش را به چشم نخواهی دید و آتش نیز هرگز تو را نخواهد دید و تو را طعمه خود نخواهد کرد.
واما كسانی كه نتوانستند با پاى پیاده یا به هرشكل به این زیارت بروند لااقل باخواندن زیارت اربعین و زیارت عاشورا  می‌توانند در این ثواب شریك باشند.
درسی که جوانان باید از اربعین حسینی بگیرند؟
درسى که اربعین به جوانان ما مى‌دهد، این است که باید یادِ حقیقت و خاطره شهادت را در مقابل توفان تبلیغات دشمن زنده نگه داشتن است وحضرت زینب(س) اینگونه عمل کردند دنیای استکبارآن روز فکر می‌کرد امام حسین را به شهادت برسانند، شهدا را بدون غسل و کفن در صحرای کربلا بگذارند دیگر همه چیز تمام می‌شود درحالی که عکس این شد؛ امام سجاد(ع) و حضرت زینب کبری(س) راه و روش امام حسین(ع) را ادامه دادند.
چیزی که امروز دنیای استکبار انجام می‌دهد هیاهو می‌کنند ترورمی‌کنند وحتى امروز در خبرها دیدیم كه دو عامل انتحارى كه قصد داشت در مسیر پیادروى منفجر شوند قبل از اقدام به هلاكت رسیدند دشمنان هزینه می‌کنند تا نگذارند فریاد مظلومیت ما به دنیا برسد امام و شهدای ما پیام انقلاب را با خون‌های خودشان به عالم هستی به خصوص جهان اسلام می‌رسانند.
هدف پیاده روی اربعین حسینی را چه می دانید؟
همواره آیین‌ها و ادیان مختلف با هدف همبستگی میان پیروان و هویت بخشی به جریان اجتماعی خود، ایامی را در سال مشخص کرده و پیروان خویش را ملزم به شرکت در این اجتماعات می‌کنند.
یکی از پیامدهای اینگونه تجمعات، نمود جهانی و به نوعی تبلیغ آن جریان اجتماعی است که معمولا در جامعه جهانی تأثیرگذار است. به فرموده مقام معظم رهبری، خلا وجود اجتماعی عظیم و بین‌المللی در میان شیعیان را حضور میلیونی در ایام اربعین پر می‌کند. کربلا می‌تواند نماد تبلور وحدت و بیعت با امام باشد که خود نمادی جهانی خواهد داشت. شروع جاذبه مغناطیس حسینی در روز اربعین است، این همان مغناطیسی است که امروز هم با گذشت قرن‌های متمادی در دل من و شما هست.
پیاده به زیارت امام حسین(علیه السلام) رفتن موضوعیت دارد.بنا به فرموده امام عسکری(ع)؛ یکی از نشانه های مؤمن که در این روایت مقصود شیعه است زیارت سیدالشهدا در روز اربعین می باشد.
زیارتی که با پای پیاده رفتنِ آن هم «موضوعیت» دارد. چرا که امام صادق(ع) به یکی از دوستان خود می‌فرماید: قبر حسین(ع) را زیارت کن و ترک مکن. پرسیدم: ثواب کسى که آن حضرت را زیارت کند چیست؟ حضرت فرمود: کسى که با پای پیاده به زیارت امام حسین(ع) برود خداوند به هر قدمى که برمى‏ دارد یک حسنه برایش نوشته و یک گناه از او محو مى‏فرماید و یک درجه مرتبه‏اش را بالا مى‌برد.
ایشان در جای دیگری می‌فرمایند: کسی که به قصد زیارت امام حسین(ع) از منزلش خارج شود اگر پیاده باشد، خداوند بابت هر قدمی که برای زیارت اباعبدالله بر می‌دارد، یک حسنه می‌نویسد و یک سیئه از او محو می‌کند. وقتی که به حرم می‌رسد، خداوند او را جزء صالحین برگزیده می‌نویسد. وقتی مناسک او تمام شد، خداوند نام او را جزء فائزین می‌نویسد. وقتی می‌خواهد بازگردد یک فرشتۀ الهی در مقابل او قرار می‌گیرد و می‌گوید: رسول خدا(ص) به شما سلام می‌رساند، و پیغام می‌دهد (مژده می‌دهد): عملت را از سر بگیر که تمام گناهان گذشته‌ات بخشیده شده است.
سنت پیاده روی و از جهتی جریان پیاده روی برای زیارت سیدالشهدا در روز اربعین سابقه‌ای تاریخی نیز دارد؛ زیارت کربلا با پای پیاده در زمان «شیخ انصاری»رسم بوده است،‌ اما در برهه‌ای از زمان به فراموشی سپرده می‌شود که در نهایت توسط «شیخ میرزا حسین نوری» دوباره احیا می‌شود.
ایشان آخرین بار در سال ۱۳۱۹ هجری با پای پیاده به زیارت حرم أباعبدالله حسین(ع) رفت. با اینکه زیارت سید‌الشهدا(ع) در اکثر برهه‌های تاریخی به سختی انجام می‌شد و جان زائران در خطر بود، اما با این وجود زائران، عاشقانه خطرات را به جان می‌خریدند و به پابوسی امام حسین(ع) در روز اربعین نائل می‌شدند.
گفتگو از علیرضا برومند

 

منبع: ذاکر نیوز

پنج شنبه 18/8/1396 - 19:24
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته