• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 10405
تعداد نظرات : 2228
زمان آخرین مطلب : 3027روز قبل
اطلاعات دارویی و پزشکی
علایم تخمک گذاری در خانمها



هنگامی كه یك دختر متولد می‌شود، تخمدان‌هایش حاوی میلیون‌ها تخمك نابالغ است. به طور معمول در هر ماه تنها یك تخمك، بالغ و رها می‌شود. هنگامی كه تخمك از تخمدان آزاد می‌شود، ۱۲ تا ۲۴ ساعت پیش از لقاح احتمالی، می‌تواند زنده بماند. هر تخمكی كه لقاح پیدا نمی‌كند، بوسیله پوشش رحم جذب می‌شود.

تخمك‌گذاری می‌تواند تحت تاثیر عواملی مانند استرس، اضطراب، بیماری، یا به هم خوردن روال معمول زندگی تغییر كند.

تخمك‌گذاری ممكن است باعث احساس درد، حساسیت یا سوزش در تخمدان‌ها یا اطراف آنها شود.

آشنایی با نشانه‌های تخمک‌گذاری :

تغییر ترشحات گردن رحم.

در حین یا درست پیش از تخمک‌گذاری، ترشحات گردن رحم معمولا ظاهری مانند سفیده تخم مرغ به خود می‌گیرد. اما ظاهر این ترشحات از زنی به زن دیگر متفاوت است.

هر چقدر روزهای بیشتری از دوره شما بگذرد، حجم این ترشحات افزایش پیدا كرده و بافت آنها نیز تغییر می كند. این تغییرات، بیانگر افزایش سطح هورمون استروژن در بدن شما است.

هنگامی كه این ترشحات شفاف، لیز و چسبنده باشد، احتمال باردار شدن شما به حداكثر می رسد. به نظر بسیاری از خانمها، ترشحات در این دوره مانند سفیده تخم مرغ است.

این ترشحات در حالت طبیعی به عنوان یك سد محافظ عمل می كنند، اما در زمان اوج توانایی باردار شدن در شما، این ترشحات به اسپرم اجازه می دهند تا از مجرای رحم عبور كرده و به سمت رحم بروند، سپس به طرف لوله های فالوپ حركت كنند تا با تخمك شما برخورد نمایند.

جهش در درجه حرارت پایه‌ای بدن

درجه حرارت بدن که در ابتدای صبح پس از برخاستن از خواب اندازه گرفته شده باشد- می‌تواند بیانگر آن باشد که شما تازه تخمک‌گذاری کرده‌اید.

در اغلب زنان،‌ کمی مانده به تخمک‌گذاری، درجه حرارت بدن اندکی سقوط می‌کند، ‌سپس افزایش حاد درجه حرارت بدن به دنبال می‌آید، ‌که نشانه‌ آن است که تخمک‌گذاری تازه رخ داده است.

پس از تخمك گذاری، دمای بدن شما ممكن است بین ۰.۴ تا ۱.۰ درجه افزایش پیدا كند. شما این تغییر را احساس نخواهید كرد، اما می توانید با استفاده از یك دماسنج، “دمای پایه بدن” یا BBT خود را اندازه گیری كنید.

دمای پایه بدن یعنی دمای بدن در هنگام صبح و پس از بیدار شدن از خواب، پیش از آنكه هرگونه فعالیتی انجام دهید. این افزایش دما بیانگر آن است كه تخمك گذاری در بدن شما انجام شده است، زیرا آزاد شدن یك تخمك منجر به تحریك و افزایش تولید هورمون پروژسترون می گردد، كه دمای بدن را افزایش می دهد.

زمان حداكثر توانایی شما برای باردار شدن، دو تا سه روز پیش از این است كه دمای بدن شما افزایش پیدا كند. برخی از متخصصان بر این باورند كه ۱۲ تا ۲۴ ساعت پس از مشاهده اولیه افزایش دما نیز شما شانس باردار شدن را دارید، اما اكثر آنها اذعان می كنند كه این زمان برای حامله شدن خیلی دیر است.

پس از تخمك گذاری، یك تا دو روز طول می كشد تا سطح هورمون پروژسترون به حدی برسد كه دمای بدن شما را افزایش بدهد. اما از آنجا كه تخمك تنها حداكثر ۲۴ ساعت می تواند زنده بماند، هنگامی كه دمای بدن افزایش پیدا می كند، دیگر برای باردار شدن خیلی دیر شده است،. به همین دلیل، متخصصان توصیه می كنند كه دمای بدن خود را برای چند ماه دقیقا زیر نظر گرفته و نموداری برای آن طراحی كنید تا بتوانید الگوی افزایش دما را تشخیص داده و زمان احتمالی تخمك گذاری خود را مشخص كنید.

در این صورت می توانید به گونه ای برنامه ریزی كنید كه دو تا سه روز پیش از موعد افزایش دمای بدن خود، آمیزش داشته باشید.

تغییرات گردن رحم

پس از تخمک‌گذاری،‌ زن ممکن است در هنگام معاینه دریابد، گردن رحمش نرم‌تر از حد معمول است، ‌و بالاتر از حد معمول قرار دارد.

درد در ناحیه پایین شكم: حدودا ۲۰% از خانمها می توانند تخمك گذاری و فعالیت مربوط به آن را احساس كنند، كه نشانه های آن می تواند از درد ملایم تا تیر كشیدن های شدید و ناگهانی باشد. این حالت، كه به آن میتل اشمرز ی mittelschmerz گفته می شود، ممكن است از چند دقیقه تا چند ساعت طول بكشد.

سایر علائم

نشانه‌های زیر را ثانوی محسوب می‌کنند، ‌زیرا در همه زنان یا تعداد زیادی از آنها دیده نمی‌شوند: لکه‌بینی، حساسیت پستان‌ها، دل‌درد،‌ آروغ‌زدن،‌ افزایش حساسیت در حس‌های مختلف و تقویت میل جنسی.

تعیین زمان تخمك‌گذاری
زنانی كه قصد دارند باردار شوند، لازم است درباره ی دوره‌های قاعدگی‌شان به خصوص زمان تخمك‌گذاری‌شان اطلاع داشته باشند.

تخمك‌گذاری، آزاد‌شدن تخمك بالغ است كه یك بار در هر دوره قاعدگی رخ می‌دهد و در این هنگام، تخمك آماده لقاح‌یافتن و بارورشدن است.

با توجه به این نكات می‌توانید زمان تقریبی تخمك‌گذاری‌تان را محاسبه كنید:

- یك دوره قاعدگی از اولین روز شروع قاعدگی تا اولین روز قاعدگی بعدی می باشد.

- یك دوره قاعدگی به طور معمول ۲۸ تا ۳۲ روز طول می‌كشد، اما ممكن است كوتاه‌تر یا طولانی تر باشد.

- زمان تخمك‌گذاری با محاسبه‌كردن نیمه دوره قاعدگی تعیین می‌شود.

- تخمك‌گذاری معمولا بین روز ۱۱ تا ۲۱ پس از شروع دوره قاعدگی رخ می‌دهد.

- زمان تخمك‌گذاری را همچنین می‌توانید با حساب‌ كردن ۱۲ تا ۱۶ روز پیش از اولین دوره قاعدگی بعدی هم به دست آورید.

روشهای آگاهی از زمان بارداری
در روش آگاهی از زمان باروری ، مجموعه ای از اطلاعات به خانمها داده می شود تا آنها بدانند که در چه روزهایی از ماه به احتمال زیاد می توانند در صورت انجام مقاربت حامله شوند ودر چه روزهایی این احتمال کم می باشد .

خانمها می توانند با مشاهده تغییراتی که در بدنشان ایجاد می شود بفهمند که زمان تخمک گذاری (آزاد شدن تخمک از تخمدانها ) چه موقعی می باشد . سپس آنها می توانند با استفاده از این اطلاعات از بروز حاملگی جلوگیری نمایند .
موثر ترین راه برای کشف این موضوع که زمان باروری هر شخصی در چه روزهایی از ماه می باشد ، استفاده از هر سه روشی است که در اینجا توضیح داده می شود .

آگاهی از زمان باروری ، میزان درک خانمها را در مورد بدن و سیکل (چرخه) قاعدگی شان افزایش می دهد . برای اینکه این روش بعنوان یک روش جلوگیری از بارداری موثر واقع شود ، باید خانمها در روزهایی که احتمال باروری زیادی وجود دارد از انجام مقاربت خودداری نمایند و یا اینکه از سایر روشهای جلوگیری از بارداری (مثل کاندوم) استفاده کنند . بطور کلی تقریبا یک سوم از روزهای هر ماه را روزهای باروری تشکیل می دهد .

روش آگاهی از زمان باروری متکی به اطلاعات زیر می باشد :
* چهار ده روز قبل از اینکه خونریزی عادت ماهانه بعدی شروع شود ، یک تخمک از تخمدان رها می شود ( به این وضعیت اصطلاحا تخمک گذاری گفته می شود ).
* بعد از انجام مقاربت ، اسپرمهای آقایان می توانند تا پنج روز نیز در دستگاه تناسلی خانمها زنده بمانند ( اگر چه اکثر آنها بعد از دو روز از بین می روند ) .
* در صورتی که از سه روز قبل تا سه روز بعد از زمان تخمک گذاری مقاربت انجام شود احتمال وقوع حاملگی زیاد می باشد.
* از آنجایی که زمان دقیق تخمک گذاری (آزاد شدن تخمک از تخمدان) را نمی توان دقیقا پیش بینی نمود ، بنابراین ۲ تا ۳ روز نیز به شروع و انتهای این دوره باید اضافه نمود . روش آگاهی از زمان باروری برای خانمهایی که دارای زمانهای قاعدگی منظم در هر ماه می باشند بسیار موثر می باشد.
روش تقویمی (روش ریتم)

در روش تقویمی ، خانمها می توانند از سوابق قاعدگی های قبلی خود به عنوان یک راهنما استفاده نمایند. در این روش هر خانمی می تواند میانگین روزها را در سیکل قاعدگی خود حساب نموده و زمانهای باروری آینده خود را تخمین بزند.
شروع به نوشتن دوره های قاعدگی خود به مدت ۸ تا ۱۲ ماه نمایید . اولین روز قاعدگی (اولین روز خونریزی) را بعنوان “روز یک” دوره قاعده گی در نظر بگیرید.

کوتاهترین و بلند ترین چرخه قاعدگی را در نظر بگیرید . عدد ۱۸ را از کوتاهترین چرخه قاعدگی خود کم نمایید و آن را بعنوان اولین روز باروری یادداشت نمایید . عدد ۱۱ را از بلند ترین چرخه قاعدگی کم نموده و آن را بعنوان آخرین روز بارداری در نظر بگیرید.

مثال: تعداد روزهای بین “روز یک” یک چرخه قاعدگی تا “روز یک” چرخه قاعدگی بعدی در یک خانم عبارتند از :
فروردین ۲۹ روز- ازدیبهشت ۲۶ روز(کوتاه ترین چرخه)- خرداد ۳۰ روز تیر ۳۱ روز(بلند ترین چرخه )- مرداد ۳۰ روز
در این مثال می بینیم که کوتاهترین چرخه قاعدگی در این خانم ۲۶ روز و بلند ترین آن ، ۳۱ روز می باشد .

عدد ۱۸ را از۲۶ کم می کنیم تا اولین روز باروری بدست آید (روزهشت) . عدد ۱۱ را هم از ۳۱ کم می کنیم تا آخرین روز باروری بدست آید ( روز بیست) . بنابراین در این خانم روزهای ۸ تا ۲۰ هر چرخه قاعدگی روزهای باروری هستند یعنی احتمال حاملگی در این روزها زیاد می باشد و باید در این روزها یا از مقاربت خود داری نماید و یا اینکه از سایر روشهای جلوگیری از بارداری استفاده نماید.
ارزیابی ترشحات دهانه رحم

در طی یک دوره قاعدگی ، قوام یا غلظت ترشحات دهانه رحم در روز های قبل از تخمک گذاری ، ترشحات دهانه رحم به بالا کشیدن و بالا بردن اسپرمها به داخل رحم و از آنجا به لوله ای فالوپ یعنی جایی که معمولا لقاح انجام می شود کمک می نماید .
ترشحات گردن رحم همچنین به بقای اسپرمها در داخل رحم کمک می کند .

در یک چرخه قاعدگی طبیعی معمولا بعد از پنج روز خونریزی قاعدگی ، سه یا چهار روزمهبل خشک می باشد ، سپس با ترشحات مایعی سفید یا زرد رنگ و چسبناک روزهای خیس بودن آغاز می گردد . این خیس بودن به تدریج افزایش یافته تا به روزی می رسیم که خیس ترین روز می باشد . در این روز ترشحات فراوان ، صاف ، لیز و لغزنده و خیلی کش می آید ( مثل سفیده تخم مرغ ) . معمولا تخمک گذاری از دو روز قبل تا دو روز بعد از پیدا شدن چنین حالتی رخ میدهد . با یادداشت نمودن میزان ترشحات و پیدا کردن خیس ترین روز هر دوره قاعدگی می توانید روزهای تخمک گذاری را مشخص نمایید .

با استفاده از یک اسپکولوم (speculum) پلاستیکی می توانید خودتان ترشحات دهانه رحم را از نظر قوام و غلظت آن ارزیابی نمایید .
روش اندازه گیری دمای پایه ای بدن

هنگامی که یک خانم هر روز دمای بدن خود را اندازه می گیرد متوجه می شود که وقتی تخمک گذاری انجام میشود تغییراتی در دمای بدنش ایجاد می گردد . درست قبل از زمان تخمک گذاری ، دمای بدن بطور موقتی به مدت کوتاهی پایین می آید .

در عرض ۱۲ ساعت که تخمک گذاری انجام می شود دمای بدن چند دهم درجه بالا می رود و تا هنگام قاعدگی بعدی به همان حالت بالا باقی می ماند . وقتی درجه حرارت به مدت سه روز در همان حد بالا باق بماند ، روزهای باروری پایان یافته و روزهایی که می توان بدون هیچگونه وسیله جلوگیری از بارداری مقاربت انجام داده و حامله نشد شروع می گردد .

همانند روش تقویمی ، در روش اندازه گیری دمای پایه ای بدن ، شما باید به مدت ۸ تا ۱۲ ماه دمای بدن خود را اندازه گیری و یادداشت نمایید تا بتوانید از آن بعنوان یک روش نسبتا مطمئن جلوگیری از بارداری استفاده نمائید .
یکی از اشکالات این روش آن است که دمای بدن افراد ممکن است بر اثر بیماریهای مختلف ، کم خوابی یا مصرف داروها نیز تغییر یابد .

سایر علائمی که در هنگام تخمک گذاری در بدن تغییر می یابند عبارتند از :
* تغییراتی در وضعیت قرار گیری رحم
* درد خفیف یا انقباضات خفیفی در یک طرف قسمت تحتانی شکم ( در محل یکی از تخمدانها)
* نرم شدن دهانه رحم
* حساس شدن دهانه رحم
* حساس شدن پستانها

بنابراین برای جلوگیری از بارداری به روش “آگاهی از زمان باروری” باید در زمانهای باروری یعنی از ۵ روز قبل تا ۳ روز بعد از تخمک گذاری از مقاربت نمودن پرهیز نمود و یا اینکه از سایر روشهای جلوگیری از بارداری مثل کاندوم در طی این روزها استفاده نمود .
مزایای جلوگیری از بارداری به روش “آگاهی از زمان باروری”

چهارشنبه 8/11/1393 - 14:40
اطلاعات دارویی و پزشکی
علل افزایش اوره و اسید اوریک خون



اوره در کبد از آمونیاک تولید می شود یعنی کبد یون آمونیم را که بسیار سمی است گرفته و به منظور سم زدایی تبدیل به اوره می کند.آمونیاک از متابولیسم پروتئین ها در بدن حاصل می شود
میزان اوره خون از یک طرف به جیره غذایی ارتباط دارد و از طرف دیگر به وضعیت کارکرد کلیه (یعنی به میزان تولید ودفع) بنابراین رژیمهای دارای پروتئین زیاد اوره را افزایش می دهند.
پروتئینها لازم نیست پروتئینهای جیره غذایی باشند بلکه ممکن است پروتئینهای خود بدن باشد مثلا زمانی که التهاب بافتی وجود داشته باشد و کاتابولیسم بالا باشد و یا خونریزی دستگاه گوارش وجود داشته باشد(مثل خونریزی معده) اوره بالا می رود.بنابراین اوره تست اختصاصی برای کلیه نیست چون در صورت افزایش مصرف پروتئنها یا افزایش کاتابولیسم نیز میزان آن افزایش می یابد.
اگر خون کافی به کلیه نرسد هرچند کلیه سالم باشد (مثلا افت فشار خون(اوره در خون بالا می رود.این حالت همچنین در افرادی که دچار نارسایی قلبی ،سوختگی (به علت از دست دادن آب بدن) و ایست قلبی می شوند نیز دیده می شود.بنابراین عامل دیگر در افزایش اوره خون )GFRمیزان خون ورودی به کلیه) یا سرعت تصفیه گلومرول است. در موارد ذکر شده در بالا با وجود سالم بودن کلیه اوره خون بالا می رود، بنابراین اوره تست اختصاصی برای کلیه نیست و ارزش چندانی ندارد
دلیل دیگر برای افزایش اوره خوب کار نکردن کبد وکلیه است

اسید اوریک و نقرس
برچسب ها: top
اسید اوریک و نقرس
(Uric acid & Gout)
 
اسید اوریک ماده سمی است که از تجزیه مواد پروتئینی در نسوج بدن ایجاد می‌شود و از طریق جریان خون به وسیله کلیه از بدن دفع می‌شود. افزایش اوره در بدن باعث بیماری «اورمی» می‌گردد که بسیار خطرناک است (اوره در کبد از ترکیب آمونیاک و گاز کربنیک به وجود می‌آید) و زیاد بودن آن در خون در مقدار کم هم، بیماری نقرس را ایجاد می‌کند در صورت وجود درد در مفاصل پا به خصوص در انگشت بزرگ پا. بهتر است برای اطمینان، مقدار اسید اوریک آزمایش و میزان طبیعی آن اندازه‌گیری شود. این آزمایش با گرفتن مقدار کمی خون در آزمایشگاه و قرار دادن آن در دستگاه گریز از مرکز و جدا کردن سرم از خون و آزمایش اسید اوریک از سرم انجام و مقدار آن مشخص می‌گردد.
چگونه برای تست (آزمایش) آماده شویم؟
 ناشتا بودن چهار ساعت قبل از گرفتن خون.
 حداقل دو ساعت قبل از آزمایش هیچ نوع دارویی مصرف نشود.
 در صورت نیاز دارو، باز هم به طور موقت باید آن را قطع کنید.

 پرهیز از خوردن آسپیرین، اسید اسکوربیک. کافئین و الکل و داروهایی که اسید اوریک را بالا می‌برند، مثل سیسپلاتین، دیازواُکساید و دیورتیک‌ها مثل: اپی‌نفرین، اتامبوتول، لوودوپا، متیل دوپا، نیکوتین اسید، فنوتیازین و تئوفیلین.
 مصرف نکردن داروهای کاهش‌دهنده اسید اوریک مثل: آلوپورینول، آزاتیوپرین، کلوفیبرات کورتیکواستروئیدها، استرون، قند، مانیتول، پروبنسید، وارفرین و سرانجام متابولیسم مواد پروتئینی مثل پورین‌ها (پورین‌ها قالب و سازنده DNA و RNA هستند)
بیشتر اسید اوریکِ تهیه شده در بدن از طریق کلیه خارج می‌شود و افزایش آن زمانی ایجاد می‌شود که مقدار زیادی مواد پروتئینی خورده شود یا این که با وجود مصرف مقدار مناسب پروتئین کلیه‌ها قادر به دفع اسید اوریک نباشند
مقدار طبیعی اسید اوریک ۷- ۳ میلی‌گرم در ۱۰۰ سانتی‌متر مکعب خون dl است. این اندازه و سنجش در آزمایشگاه‌ها ممکن است متفاوت باشد. این اختلاف به خاطر متفاوت بودن نوع دارو و روش اندازه‌گیری است اما به هر صورت در کنار آن مقدار نرمال آن هم نوشته شده
علل افزایش اسید اوریک
 خوردن زیاد پورین‌ها
 ورم بافت کلیه
 دیابت
 اسیدی بودن خون
 کم‌کاری غدد پاراتیروئید
 نقرس
 لوسمی (افزایش گلبول‌های سفید)
 حاملگی (از نوع حاملگی سمی)
 مصرف زیاد از حد الکل

 افزایش زیاد پلاکت‌های خون
۱۱- ورزش یا فعالیت زیاد، بیشتر از حد توان بدن و افزایش زیاد اسید اوریک به علت متابولیسم خارج از توان دفع آن در بدن


علل کاهش اسید اوریک
۱- سندروم فانکلیس این سندروم یک نوع بیماری خونی است با علائم: ادرار تیره، افزایش ضربان قلب، ادرار زیاد، وجود هموگلوبین در ادرار، زردی پوست و افزایش غیر مستقیم بیلی روبین
۲- بیماری ویلسون یک بیماری ارثی است و در اثر افزایش یون مس در بدن ایجاد می‌شود. یون مس در چشم و کلیه‌ها جمع می‌شود و باعث از بین رفتن آن عضو می‌گردد. همراه با عوارض کبدی و عصبی این بیماری در نواحی سیسیل و ایتالیا بیشتر است
 کم بودن پروتئین در مصرف غذای روزانه
۴- STIDH این سندروم نوعی بیماری است که ترشح هورمون ضد ادراری بدن زیاد می‌شود و باعث رقیق شدن ادرار و جمع شدن آب در بدن می‌گردد همراه با کاهش سدیم سرم خون و اختلال در الکترولیت بدن. در کودکان هم دیده شده، علائم آن افزایش وزن، کمی اشتها، حالت تهوع و ضعف و سردرد است
نقرس
نقرس، بیماری‌ای است به صورت آرتریت حمله‌ای که در اثر اختلال متابولیسم اسید اوریک ایجاد می‌شود، همراه درد مفصلی به خصوص در مفاصل مچ پا، انگشت شست پا و مفصل زانو.
همانطوری که اشاره شد علت نقرس در درجه اول ازدیاد اسید اوریک است و بعد عدم توانایی کلیه در دفع اسید اوریک، گاهی هم علت این اختلالِ متابولیسم مشخص نیست و شناختن عامل اصلی آن کار آسانی نخواهد بود. به ویژه اگر وجود بیماری‌های دیگر زمینه را برای آن فراهم کرده باشند، مثل: دیابت مزمن، چاقی و آنمی ناشی از نقص گلبول قرمز یا مصرف داروهایی که مانع ترشح اسید اوریک می‌شوند و وارد آمدن ضربات زیاد به گلبول به بدن که منجر به کبود شدن یا خون‌مردگی زیر پوست شود
نقرس چهار مرحله دارد
 شروع آن همراه است با درد کمر زودگذر و بهبودِ خودبه‌خود آن
 حالت مزمن با درد شبانه
 محدود شدن حرکات مفصل همراه درد
 مرحله حاد
مرحله حاد با علائم آرتریت شدید همراه است و یک یا چند مفصل را در برمی‌گیرد. شروع درد بیشتر در هنگام شب و موقع خوابیدن است همراه با زوق زوق کردن و حالت خراش دادن روی سطح مفصل (به علت وجود کریستال‌های اسید اوریک و رسوب اورات سدیم در مفصل) همراه با تظاهرات علائم عفونت، مثل: گرم شدن، قرمزی و تورم و نازک شدن پوست. حملات درد ممکن است بعد از چند روز کمی بهتر شود اما دوباره برگشت خواهد کرد و با شدت بیشتر و طولانی‌تر. پیدایش این عوارض در مردها، خانم‌های یائسه و کسانی که در سنین بالا الکل زیاد مصرف می‌کنند بیشتر است
علائم نقرس
شامل درد، که ناگهان و اغلب به صورت تیر کشیدن شروع می‌شود و یک یا چند مفصل را با هم درگیر می‌کند. مثل: مفاصل ران، زانو، مچ پا، مفصل شانه، مچ دست و گاهی هم مفصل‌های دیگر. ولی شروع اولیه آن از انگشت پا و زانو، سپس مچ پا و بعد سایر مفاصل دیگر است و در حالت شدید همراه با علائم عفونت است و گاهی هم تب دیده می‌شود
تشخیص

آزمایش و معاینه مفصل
 آزمایش مایع مفصلی
 سنجش مقدار اسید اوریک خون
رادیوگرافی مفصل (که ممکن است نرمال باشد)
 در صورت لزوم بیوپسی از مفصل
درمان
 هدف از درمان در ابتدا کاهش درد و تورم است که باید از طریق کاهش اسید اوریک خون انجام شود، بعد بهبود عوارض به وجود آمده در مفاصل و جلوگیری از ضایعات احتمالی برای کلیه‌ها.
 یکی از داروهای انتخابی، کلی شیسین است که روی کاهش درد و تورم مؤثر است و بعد از ۱۲ ساعت اثر آن شروع می‌شود و تا ۴۸ ساعت علائم بهبود ظاهر می‌شود. داروی دیگر، آلوپورینل است که برای جلوگیری از حملات درد بعدی تجویز می‌شوند

 داروهای مسکن غیر استروئیدی هم به درمان سریع در نوع حاد کمک خواهد کرد. کورتیکواستروئیدها هم مؤثر واقع می‌شوند. گاهی هم احتمال تزریق داخل مفصل مربوطه برای برطرف شدن تورم مفصل و جلوگیری از تشکیل سنگ کلیه باید انجام شود
 کدئین یا دیگر ضد دردهای مخدر برای تسکین درد و جلوگیری از افزایش مایع داخلی مفصل
 رژیم غذایی مناسب بدون پورین (پروتئین) توصیه می‌شود. مثل پرهیز از خوردن زیاد گوشت، آبجو، شراب و انواع ماهی‌هایی که دارای پورین زیاد هستند. در صورت درمان ناقص، امکان تشکیل سنگ کلیه اوراتی در کلیه‌ها زیاد است

چهارشنبه 8/11/1393 - 14:39
بهداشت روانی
درمان گواتر

فردى كه گواتر دارد ممكن است هیچ علائم ظاهرى نداشته باشد.

اما در صورت داشتن علائم این عارضه اغلب با دشوارى در بلع، سرگیجه در صورت گرفتن دست ها در بالاى سر، كوتاه شدن تنفس، تورم گلو و بزرگ شدن تیروئید است كه از تورم اندك تا بسیار متورم در بیماران مختلف مشاهده مى شود.گواتر در میان زنان، افرادى كه مقادیر زیادى از مواد غذایى خاص مانند كلم، بادام زمینی، هلو و اسفناج مصرف مى كنند، افرادى سابقه خانوادگى دارند، افرادى كه در رژیم غذایى آنها مقدار ید بسیار كم است و نیز در افرادى كه از داروهاى خاص مانند لیتیم و كوبالت استفاده مى كنند اغلب شایع است. در خصوص راههاى پیشگشرى از ابتلا به این عارضه باید خاطرنشان كرد كه مصرف مقدار كافى ید در رژیم غذایى هر فرد را در برابر ابتلا به یك نوع از این عارضه مصون مى كند.همچنین خوددارى از مصرف غذاها و داروهایى كه گواتر ایجاد مى كنند یكى دیگر از راههاى پیشگیرى است اما با این حال در برخى موارد قابل پیشگیرى نیست.در تشخیص گواتر یك درمانگر ابتدا از بررسى تاریخچه پزشكى فرد و تهیه یك آزمایش فیزیكى آغاز مى كند.وجود یك برجستگى در گلو مى تواند علامت گواتر باشد. البته این برجستگى مى تواند علامت بیماریهاى خطرناكترى همچون سرطان گلو یا سرطان تیروئید باشد.از روش هاى آزمایش خون یا اشعه مخصوص ایكس نیز مى توان براى تشخیص این حالت كمك گرفت. در صور تى كه گواتر براى مدت طولانى درمان نشود مى تواند منجر به گرفتگى ناى و مرى شود. در اكثر مواقع گواتر در اندازه كوچك باقى مى ماند و تاثیرات جدى بلند مدت ندارد.گواتر مسرى نیست و هیچ خطرى اطرافیان بیمار را تهدید نمى كند. هدف اصلى از درمان گواتر كاهش اندازه غده تیروئید است.در موارد همراهی با کم کاری تیرویید استفاده از قرص هاى جایگزین هورمون تیروئید راه درمان این عارضه است.این داروها نیاز اعضاى بدن را به هورمون تیروئید رفع كرده و در نتیجه براى این غده حالت استراحت فراهم مى شود.

در برخى موارد شاید لازم باشد كه فرد از خوردن برخى از داروها یا مواد غذایى خاص خوددارى كند. در موارد بسیار اندك نیز كه هیچ یك از این روشها مؤثر نباشد، امكان جراحى وجود خواهد داشت.درباره تاثیرات جانبى راه هاى درمان گواتر باید گفت كه وجود بیش از حد هورمون تیروئید در بدن باعث افزایش ماده سمى در بدن مى شود. این امر مى تواند منجر به بروز علایمى همچون افزایش سرعت ضربان قلب، اسهال و بى خوابى شود.اگر بیمار داروى خاصى مصرف كند در صورت قطع مصرف دارو امكان دشوارى در درمان یا بازگشت بیمارى وجود خواهد داشت.اقدام به جراحى نیز امكان خطراتى چون خونریزی، عفونت و واكنش آلرژیك بیهوشى را به همراه دارد. پس از درمان اندازه این غده كاهش پیدا مى كند و در نتیجه آن علائم عارضه بهبود پیدا مى كند.وضعیت تیروئید فرد مبتلا به گواتر باید به طور منظم از سوى متخصص كنترل شود. همچنین هر گونه علامت جدید از بازگشت بیمارى یا تشدید آن باید سریعا با متخصص در میان گذاشته شود

چهارشنبه 8/11/1393 - 14:37
خواص خوراکی ها
یک دامپزشکی ضمن تاکید بر مصرف مرغ‌های با وزن پایین گفت: مرغ بالای دو کیلوگرم مورد پسند مصرف‌کنندگان ایرانی است درحالی که در کشورهای اروپایی وزن مناسب خرید مرغ 1.2 تا 1.3 کیلوگرم است
به گزارش نامه نیوز؛ محمد امین مروتی ، تغییر الگوی مصرف از مرغ سنگین به سبک را گام مهمی در راستای بهبود وضعیت بازار مرغ عنوان و اظهار کرد: این اقدام نه تنها به سود مرغداران است بلکه به جرات می‌توان گفت که سود آن عاید مصرف‌کنندگان هم می‌شود.

وی با بیان اینکه در حال حاضر الگوی مصرف گوشت مرغ در کشور مرغ سنگین است، گفت: مرغ بالای 50 روزه و با وزن بالای دو کیلوگرم مورد پسند مصرف‌کنندگان است و این در حالی است که در کشورهای اروپایی سن کشتار مرغ بین 30 تا 35 روز است و وزن مناسب نیز بین 1.2 کیلوگرم تا 1.3 کیلوگرم است.

مروتی با اشاره به اینکه میزان بروز بیماری در مرغ‌های سبک کمتر است، افزود: از سوی دیگر طولانی شدن مدت نگهداری مرغ در مرغداری باعث بالا رفتن هزینه‌ها و کم شدن میزان سودآوری مرغدار می‌شود.

مرغ‌های سبک کمتر دارو خورده‌اند


این صاحب‌نظر صنعت مرغداری مصرف مرغ سبک را برای مصرف‌کنندگان هم مناسب‌تر دانست و افزود: مرغ‌های سبک، چربی کمتری دارند و میزان مصرف دارو نیز در آن‌ها کمتر از مرغ‌های سنیگن است.

مروتی با بیان اینکه مرغ سبک خوشمزه تر از مرغ‌ سنگین است، گفت: مرغ‌های سبک ارزش تغذیه‌ای بالاتری نسبت به مرغ‌های سنگین دارند.

وی بهترین سن برای کشتار مرغ را بین 30 تا 35 روز دانست و اظهار کرد: اگر شرایطی فراهم شود که کشتارگاه ها ملزم به کشتار مرغ با سن پایین شوند و مرغ‌های با سن بالا را تحویل نگیرند، بخش زیادی از مشکلات صنعت مرغداری از بین خواهد رفت. ضمن اینکه در کنار حل مشکلات مرغداران، مصرف کنندگان نیز مرغ سالم‌تری را دریافت خوهند کرد.
منبع: ایسنا
چهارشنبه 8/11/1393 - 14:34
اخبار
می خواهم کودکم بدخط ننویسد!
می خواهم کودکم بدخط ننویسد!
با ورود کودکان به دوره دبستان و آشنایی آن ها با حروف و به دنبال آن نوشتن کلمات و جملات، کم کم دغدغه دست خط و خوشنویسی آن ها مطرح می شود.

با ورود کودکان به دوره دبستان و آشنایی آن ها با حروف و به دنبال آن نوشتن کلمات و جملات، کم کم دغدغه دست خط و خوشنویسی آن ها مطرح می شود. با وجود تلاش فراوان و آموزش های آموزگاران دبستانی و انجام تکالیف خوشنویسی، گاهی باز هم این کودکان دچار مشکل بدخطی می شوند. به راستی چرا اغلب کودکان دبستانی بدخط هستند؟ آیا تاکنون به ریشه این معضل در دوران تحصیلی کودکتان فکر کرده اید؟

اگر کمی بیشتر فکر کنید متوجه می شوید که این بحران تنها مربوط به کودکان فارسی زبان نیست، بلکه در بسیاری از زبان های دنیا، کودکان در دوران دبستان، دچار این معضل شده و در نتیجه با تذکرها و تنبیه های پی در پی والدین و مربیان آموزشی رو به رو می شوند. درواقع خط و دست خط ریشه ای روان شناختی دارد و از عوامل بسیاری نشئت می گیرد.

1- گاهی بدخطی، ریشه ای خانوادگی دارد. اغلب کودکان خانواده های به هم ریخته و بی توجه، که به نوعی دچار محرومیت فرهنگی و اجتماعی هستند، به دلیل کم توجهی و گاهی حتی بی توجهی والدینشان دچار بدخطی شده و حتی نسبت به انجام تکالیف روزانه تحصیلی خود بسیار بی میل و رغبت عمل می کنند. درواقع در این حالت، ریشه بدخطی کودک به آسیب های عاطفی ناشی از یک خانواده از هم گسیخته بر می گردد. و فرهنگی زندگی می کند، هنگام انجام تکالیفش مورد تشویق و توجه والدین و اطرافیان قرار می گیرد، ول باز هم دچار معضل بدخطی است. در چنین مواقعی بهتر است به دنبال ریشه این معضل در جای دیگری به جز خانواده بگردیم.

می خواهم کودکم بدخط ننویسد!


گاهی کودک به خاطر اضطراب، ترس از محیط مدرسه یا مربیان آن، سعی می کند با سرعت تکالیفش را انجام دهد و خود را از نظر ذهنی، از فضای مدرسه جدا کند. تندنوشتن تکالیف، باعث می شود کودک حروف را به صورت نامنسجم و ناخوانا و در نتیجه بدخط بنویسد. گاهی با کمی توجه و آرام کردن کودک، این بحران به سادگی قابل حل است.

3- گاهی هم علت بدخطی کودک، تندنویسی نیست؛ بلکه او هنوز قادر نیست قلم را خوب در دستش بگیرد و قدرت تحرک انگشتانش بسیار ضعیف است.

4- گاهی چپ دست بودن کودک مزید بر علت می شود و از آن جا که افراد چپ دست بسیاری از کلمات در حال نوشتن خود را به خاطر جهت قرار گرفتن انگشتان روی حروف، به طور کامل نمی بینند، دچار بدخطی می شوند؛ البته اگر هیچ ضایعه قابل توجهی در ساختار فیزیکی و رشد انگشتان و مفاصل کودک وجود نداشته باشد حتی در صورت چپ دست بودن هم این معضل با کمی تمرین و ممارست مربیان و والدین برطرف خواهدشد.

شاید در بررسی معضل بدخطی در دوران دبستان کمترین مورد، بی توجهی یا آموزشن ندیدن خط توسط مربیان مربوطه باشد، ولی باز هم در برخی موارد مربیانی وجود دارند که با وجود تاکید بر آموزش خوشنویسی به کودکان، تنها به درس دادن صرف پرداخته و به حجم زیاد تکالیف توجه دارند و کمتر به کیفیت خط کودکان اهمیت می دهند.

با توجه به این مطلب،یکی از مهم ترین اصول آموزش خط در کودکان دبستانی،درک درست حروف و نقش آن ها در کلمات است. اگر کودکان دبستانی از شناخت و درک درستی نسبت به حروف و کلمات برخوردار باشند و در فضای مدرسه کمتر دچار اضطراب و استرس شوند، این شناخت و آرامش به همراه تشویق و همراهی والدین می تواند به خوشنویسی و دست خط زیبای آنان منجر شود.

انواع بدخطی کودکان


برای برطرف کردن معضل بدخطی در کودکان بهتر است کمی با انواع دست خط بد در آن ها آشنا شویم.

•    گاهی کودک کلمات را بیش از اندازه درشت یا بیش از اندازه ریز و ناخوانا می نویسد که این مورد بیشتر در کودکان چپ دست یا مضطرب دیده می شود.

می خواهم کودکم بدخط ننویسد!


•    گاهی کودک، نامرتب می نویسد؛ برخی حروف را بالاتر از خط و برخی حروف را پایین تر از آن می نویسد و همین امر موجب بی نظمی در دست خط او می شود.

•    گاهی کودک حروف و کلمات را کج می نویسد که این مورد اغلب به خاطر چپ دستی کودک یا کج قرار دادن دفترش است.

•    گاهی خط بد کودک ناشی از بی توجهی او به فاصله کلمات در یک جمله است و کودک چنان کلمات را در هم می نویسد که مطلب ناخوانا می شود.

•    در برخی موارد معضل بدخطی کودکان دبستانی به نشناختن درست خط زمینه در هنگام نوشتن باز می گردد.

راهکارهای اصلاح بدخطی کودکان

در هر صورت برای برطرف کردن مشکل بدخطی کودکان ابتدا:

1-    نوع یا دلیل دست خط بد کودک خود را پیدا کنید.

2-    با تشویق و تذکر و همراهی لازم، راهنمایی اش کنید.

3-    هرگز دست خط کودک را مسخره نکنید.

4-    اگر کودک کلمات را بیش از اندازه بزرگ یا کوچک می نویسد، با گذاشتن خط فاصله، فضای قرارگیری هر کلمه را به او آموزش دهید.

5-    درست قرار دادن دفتر و چگونگی دست گرفتن قلم را به او بیاموزید.

6-    اگر کودک نامرتب یا کج می نویسد جهت دفترش را کنترل کرده و به او گوشزد کنید که لازم نیست مداد را آن قدر محکم در دست بگیرد که نتواند به راحتی روی کاغذ حرکت دهد.

می خواهم کودکم بدخط ننویسد!


7-    اگر کودک از خطوط خارج می شود، کافی است با یک مداد رنگی حد فاصل قرارگیری حروف در دو طرف خط زمینه را برایش بکشید و به او ابعاد و جهت صحیح قرارگیری کلمات را یادآوری کنید.

8-    هرگز کودک دبستانی خود را به خاطر بدخطی اش سرزنش نکنید.

9-    در صورت لزوم زمان تعیین شده انجام تکالیفش را اضافه کنید تا کودک در کمال آرامش به انجام تکالیف روزانه خود بپردازد.

10-    پیشرفت کودکتان را در طریقه نوشتن و دست خطش تشویق کنید و هرچه بیشتر او را در رفع این مشکل ساده یاری دهید.

چهارشنبه 8/11/1393 - 14:30
ازدواج و همسرداری

با چه زنهایی ازدواج كردن حرام است؟

 ازدواج كردن,با چه زنهایی ازدواج كردن حرام است

با چه زنهایی ازدواج كردن حرام است؟

سۆال 1: با چه زنهایی ازدواج كردن حرام است لطفاً توضیح دهید؟

جواب: ازدواج با محارم حرام است مثل مادر و خواهر و مادرزن و مادربزرگ و خاله و عمه و برادرزاده و خواهرزاده و خواهر رضاعی و ... و همچنین ازدواج با زنهایی كه طی سبب خاصی حرام مۆبد می شوند. (توضیح المسائل 12 مرجع، ج2، م2384 و 2388 و م2400)


سۆال 2: آیا انسان می تواند با خواهر زن خود ازدواج نماید؟

جواب: جمع بین دو خواهر در ازدواج صحیح نیست و حرام است. (استفتائات امام (ره)، ج3، ص124، س120)


سۆال 3: بعد از طلاق و جدایی از زن اول كه در عقد دائم بوده, پس از چه مدتی می توان با خواهر او ازدواج نمود؟

جواب: اگر طلاق بائن است بعد از طلاق, و اگر رجعی است بعد از گذشت ایّام عدّه می توان با او ازدواج كرد. (استفتائات امام (ره)، ج3، ص124، س119)


سۆال 4: آیا دو دختر كه به هم چسبیده هستند و بالغ شده اند, می توانند ازدواج كنند؟

جواب: مجرد اتصال آن دو مانع از ازدواج نیست و با مراعات وظائف و شرایط شرعیه می توانند ازدواج كنند. (ر.ك استفتائات امام (ره)، ج3، ص125، س122)


سۆال 5: خانمی كه در عده طلاق بوده با عدم علم به حرمت مۆبّد به عقد دیگری درآمده است لطفاً حكم الهی را در این باره بیان فرمایید؟

جواب: عقد ازدواج در حال عدّه غیر سبب حرمت ابدی است. بلی در صورتی كه زن و مرد جاهل باشند به اینكه زن در عدّه است و یا جاهل باشند به اینكه عقد در حال عدّه جایز نیست و دخول هم محقق نشده باشد حرمت ابدی پیدا نمی شود و فقط عقد باطل است و بعد از گذشت عدّه می توانند با هم ازدواج كنند. (ر.ك استفتائات امام (ره)، ج3، ص126، س125)


سۆال 6: آیا ازدواج با فرد شرابخوار حرام است؟

جواب: خیر كراهت شدیده دارد و مذموم است. (ر.ك استفتائات امام (ره)، ج3، ص126، س126)


سۆال 7: عقد دائم اهل كتاب (مسلمان و مسیحی) یا غیر اهل كتاب مثل كمونیست در صورتی كه هر دو نفر در دین خود باقی بمانند صحیح است یا خیر؟

جواب: ازدواج دائم مسلمان با غیر مسلمان ولو اینكه كتابی باشد باطل است, بلی ازدواج موقّت مرد مسلمان با زن كتابی جایز می باشد ولی ازدواج با غیر اهل كتاب ولو اینكه موقّت باشد باطل است. (ر.ك استفتائات امام (ره)، ج3، ص127)


سۆال 8: خانمی هستم كه با مرد به ظاهر مسلمانی ازدواج كرده ام ولی پس از مدّتی نماز را ترك كرده و به ضروریات دین اهانت نموده و اظهار كرده كه اسلام را قبول ندارد لطفاً بفرمایید كه تكلیف من چیست؟ آیا او مرتد است؟

جواب: اگر خدا یا رسول خدا یا یكی از ضروریات دین را جدّاً انكار می كند مرتدّ است, و شما باید از او جدا شوید و با او نامحرم هستید, و نیازی به طلاق هم نیست. (ر.ك استفتائات امام (ره)، ج3، ص129، س135)

منبع: andisheqom.com
سه شنبه 7/11/1393 - 14:12
سخنان ماندگار

      احادیث تصویری

 

حدیث,احادیث,احادیث تصویری

احادیث تصویری

حدیث,احادیث,احادیث تصویری

احادیث تصویری

حدیث,احادیث,احادیث تصویری

احادیث تصویری

حدیث,احادیث,احادیث تصویری

احادیث تصویری

حدیث,احادیث,احادیث تصویری

احادیث تصویری

حدیث,احادیث,احادیث تصویری

احادیث تصویری

حدیث,احادیث,احادیث تصویری

 

سه شنبه 7/11/1393 - 14:10
ازدواج و همسرداری

تفاوت حقوق زن در ازدواج دائم و موقت

 

ازدواج

اکثر مراجع فعلی، عقد نکاح (موقت یا دائم) با دختر باکره را مشروط به اجازه پدر و در صورت فقدان پدر، جد پدری می‏دانند، ولی اگر باکره نباشد و یا پدر و جد پدری نداشته باشد، نیازی به اجازه نیست.

سوال: حکم ازدواج موقت با دختر باکره چیست؟
اکثر مراجع عظام در این خصوص می فرمایند: دخترى که به حد بلوغ رسیده و رشیده است، یعنى مصلحت خود را تشخیص مى‏دهد، اگر بخواهد شوهر کند، چنانچه باکره باشد باید از پدر یا جدّ پدرى خود اجازه بگیرد. و اگر پدر و جدّ پدرى غایب باشند، به طورى که نشود از آنان اذن گرفت و دختر هم احتیاج به شوهر کردن داشته باشد لازم نیست از پدر و جدّ پدرى اجازه بگیرد و نیز اگر دختر باکره نباشد در صورتى که بکارتش به وسیله شوهر کردن از بین رفته باشد، اجازه پدر و جد لازم نیست. ولى اگر به واسطه وطى به شُبهه یا زنا از بین‏ رفته باشد، احتیاط مستحبّ آن است که اجازه بگیرند[1].

در این باره آیات عظام خامنه ای، فاضل لنکرانی، صافی، مکارم، وحید، تبریزی می فرمایند: بنابر احتیاط واجب، باید از پدر یا جد پدریِ خود اجازه بگیرد.[2]

حضرت آیة الله العظمی بهجت می فرماید: بنابر احتیاط تکلیفا اجازه شرط است.[3] (یعنی هر چند عقد بدون اجازه پدر باطل نیست، اما گناه و معصیت است).

لازم به ذکر است که رشیده به دختری اطلاق می گردد که مصلحت خود را تشخیص می دهد و به دور از فشار هیجانات و تحریکات شهوانی تصمیم می گیرد و به آینده خود و خانواده و حیثیت خانوادگی توجه دارد. اما دختری که از بلوغ عقلی برخوردار نیست و نمی تواند راجع به آینده تصمیم بگیرد و خیر و صلاح خود و خانواده اش را نمی داند، هر چند سنّش زیاد باشد، رشیده نخواهد بود و بدون اذن پدر یا جد پدری نمی تواند ازدواج کند.

گفتنی است اکثر فقها در این مسئله اتفاق نظر دارند در مواردی که پدر و جدّ پدری غایب باشند به طوری که نشود از آنان اجازه گرفت و دختر نیاز مبرم به ازدواج داشته باشد، یا همسر مناسبى براى دختر پیدا شده که شرعاً و عرفاً هم کفو اوست و پدر و جد پدرى، بدون جهت مانع مى‏شوند و سخت گیرى مى‏کنند،[4] لازم نیست از پدر و جد پدری اجازه بگیرد.[5]

 سوال: الف) آیا در عقد ازدواج بالغه باکره، اذن ولیّ شرط صحت عقد می باشد یا وجوب اذن، حکم تکلیفی است؟ ب) غیر از مورد عزل و عدم دسترسی به پدر، در چه صورت وجوب اذن ساقط می شود؟ مثلاً اگر دختر بداند در صورت انتظار جهت دریافت اذن ولیّ به گناه می افتد، وظیفه چیست؟


امام خمینی(ره):
اذن ولیّ و اذن خود باکره با هم به طور مشترک معتبر می باشد.

 آیة الله اراکی(ره):
بنابر احتیاط واجب باید از پدر یا از جدّ پدری خود اجازه بگیرد.
 
آیة الله بهجت(ره):
الف) بنابر احتیاط تکلیفاً باید از پدر یا جدّ پدری خود اجازه بگیرد.

ب) اگر پدر و جدّ پدری غائب باشند، به طوری که نشود از آنان اذن گرفت و ازدواج برای دختر لازم باشد، یا در ازدواج نکردن ضرر یا حرج (یعنی مشقت شدیدی) باشد، و همچنین اگر پدر یا جدّ پدری از ازدواج او با کسی که هم کفو اوست با وجود تمام مقدمات و شرایط، ممانعت کنند، و او نیز تمایل به ازدواج دارد و ازدواج هم به مصلحت او باشد، با اجتماع تمام شرایط می تواند ازدواج نماید.

 آیة الله تبریزی(ره):
الف و ب) ازدواج دختر باکره باید به اذن ولی او یعنی پدر یا جد پدری باشد و بدون آن بنابر احتیاط صحیح نیست و امر مذکور در سوال موجب سقوط شرطیت اذن نمی شود والله العالم.

 آیة الله خامنه ای(دام ظله):
الف) در فرض مرقوم اذن ولی بنابر احتیاط واجب شرط صحت عقد می باشد.

ب) اگر دختر نیاز به ازدواج دارد و خواستگار هم کفو شرعی و عرفی او می باشد و در حال حاضر خواستگار دیگری که واجد شرائط باشد وجود ندارد، اذن پدر ساقط است.

 آیة الله سیستانی(دام ظلّه):
الف- شرط صحت است.

ب- در فرض عدم دسترسی اگر انتظار برای او مشکل باشد و نیاز به ازدواج باشد اذن ساقط است.
 
آیة الله شبیری زنجانی(دام ظلّه):
ازدواج دختر بدون اجازه پدر یا جدّ پدری باطل است.
 
آیة الله صافی گلپایگانی(دام ظلّه):
الف) این حکم به نظر حقیر بنابر احتیاط واجب است و شرط صحت عقد است. واله العالم

ب) در فرض سوال هم اذن شرط است و به گناه افتادن دختر طوری نیست که دختر مجبور به آن و اختیار از او سلب شده باشد بلکه اختیار او محفوظ است و تکلیف از او برداشته نشده لذا باید خود را حفظ کند تا به گناه نیفتند. واله العالم.

 آیة الله مکارم شیرازی(دام ظلّه):
الف) بنابر احتیاط واجب شرط صحت است.

ب) در صورتی که خواستگار عقد دائم کفو دختر باشد و پدر بی جهت مخالفت کند اذن وی ساقط می گردد.
 
آیة الله نوری همدانی(دام ظله):
الف) اذن ولی شرط صحت عقد می باشد.

ب) در صورتی که همسر مناسب شرعی و عرفی پیدا شود و پدر دختر مخالفت کند اذن او شرط نیست.

در فرض سوال اگر رشیده باشد یعنی مصلحت خود را تشخیص می دهد اذن پدر شرط نیست هر چند که بهتر است که بدون نظر و اجازه آن ها اقدام به ازدواج نکند جهت اطلاعات بیشتر به مسئله 2372 توضیح المسائل مراجعه نمائید.

 آیة الله وحید خراسانی(دام ظلّه):
بنابر احتیاط واجب باید از پدر یا از جدّ پدری خود اجازه بگیرد.


سوال: تفاوت حقوق زن در ازدواج دائم و موقت را بیان فرمایید.
جواب: در ازدواج دائم زن مهریه, نفقه, ارث و حق همخوابگی با شوهر دارد به خلاف ازدواج موقت كه در آن زن فقط حق مهریه دارد و نفقه و ارث و حق همخوابگی ندارد ـ بلی می تواند در ضمن عقد شرایطی را با رضایت طرفین قرار دهند كه در این صورت عمل مطابق آن واجب می شود. (توضیح المسائل 12 مرجع، ج2، م2413 و، م2424 و 2425)
سه شنبه 7/11/1393 - 14:7
نماز

حاجت هایی که در سجده خواسته می شوند مستجاب میگردند

 

برآورده شدن حاجت,دعای برآورده شدن حاجت,نماز حاجت

هر کسی حاجت دارد، سر بر سجده گذارده و این ذکر را سه مرتبه بگوید و حاجت بخواهد که ان شاءالله برآورده مى شود:

 یا حَىُّ یا قیُّومُ یا لا اِلهَ اِلاّ اَنْتَ بِرَحْمَتِكَ اَسْتَغیثُ فَاكْفِنى ما اَهَمَّنى وَ لا تَـكِلْنى اِلى نَفْسى

امام باقر (ع ) فرمود: براى طلب رزق در سجده نماز واجب بگو:

یا خَیْرَ الْمَسْئُولینَ وَ یا خَیْرَ الْمُعْطینَ اُرْزُقْنى وَارْزُقْ عِیالى مِنْ فَضْلِكَ فَاِنَّكَ ذُوالْفَضْلِ الْعَظیمِ

اِنَّ الصّـادِقَ علیه السلام:

كانَ اِذا أَلَحَّتْ بِهِ الْحـاجَةُ یَسْجُدُ مِنْ غَیْرِ صَـلاةٍ وَ لارُكُوعٍ یَقُـوُلُ: یـا أَرْحَمَ الرّاحمینَ سَبْعا ثُمَّ یَسأَلُ حاجَتَهُ.

همانا امام صادق علیه السلام چون حاجتى مهم داشت بدون نماز و ركوع به سجده مى رفت و هفت بار مى گفت یا ارحم الراحمین سپس حاجت خود را از خدا درخواست مى كرد.
سه شنبه 7/11/1393 - 14:1
بیماری ها

کالبدشکافی سرطان «زبان»

 

عوامل ایجاد سرطان زبان, مصرف دخانیات

هرچند هنوز علت اصلی ابتلا به سرطان زبان مشخص نشده است، به نظر می‌رسد مردها بیشتر به آن مبتلا می‌شوند. سرطان زبان علائم مختلفی دارد که با هوشیاری قابل‌تشخیص است.

 

سرطان زبان بیشتر کدام قسمت‌های آن را درگیر می‌کند؟
در یک تقسیم‌بندی ساده می‌توان زبان را به بخش متحرک جلویی و قسمت انتهایی یا قاعده زبان تقسیم کرد. در 85 درصد موارد، بخش متحرک زبان دچار سرطان می‌شود که قابل‌مشاهده است و ساده‌تر تشخیص داده می‌شود. این نوع سرطان بیشتر در بین آقایان رواج دارد.

 

چه عواملی باعث ابتلا به این نوع سرطان می‌شود؟
عوامل متعددی در ابتلا به سرطان زبان دخالت دارد؛ از جمله مصرف دخانیات و الکل ، ‌ ‌رعایت‌ نکردن بهداشت دهان و دندان یا عوامل تحریک‌کننده مانند دندان مصنوعی‌های نامناسب. مصرف همزمان الکل و سیگار خطر ابتلا به سرطان زبان را 80 تا 90 درصد افزایش می‌دهد. با این‌ همه، در بین غیرسیگاری‌ها عوامل دیگری مانند عفونت ناشی از یک دسته از ویروس‌ها به نام پاپیــــلوما - ویروسی که انواعی از آنها عامل ایجاد زگیل‌های پوستی و تناسلی هستند- ممکن است باعث ابتلا به این سرطان، بخصوص سرطان انتهای زبان، شود.

 

آیا ممکن است زخم‌های پدیدآمده در زبان، نشان‌دهنده سرطان زبان باشند؟
البته هر زخمی در ناحیه زبان را نمی‌توان دلیل سرطان دانست. اما یکی از علائم اصلی نشان‌دهنده سرطان زبان پیدایش زخم در زبان است. این نوع زخم‌ها میلی به بهبود ندارند و مدت‌ها روی زبان باقی می‌مانند. زخم‌های پیداشده در زبان ابتدا درد اندکی دارند و معمولا با آفت‌های طولانی‌شده اشتباه گرفته می‌شوند.

 

زخم‌های زبانی همچنین ممکن است به صورت برجستگی‌های کوچک و سفت خود را نشان دهند که نسبت به هر نوع تماسی حساسند و دچار خونریزی می‌شوند. کنار زبان بیشتر در معرض این زخم‌ها قرار می‌گیرد، اما امکان دارد زخم در قسمت بالا و در زیر زبان نیز شکل بگیرد؛ گاهی نیز بندرت در نوک زبان دیده می‌شوند. هر نوع زخم یا درد در زبان در همه افراد، بخصوص سیگاری‌ها، اگر به مدت بیش از سه هفته طول بکشد، حتما باید توسط پزشک متخصص بررسی شود.

 

عوامل ایجاد سرطان زبان, مصرف دخانیات

 

علائم دیگر این نوع سرطان :
ـ احساس درد هنگام جویدن غذا
علاوه بر زخم‌های روی زبان، احساس درد در زمان جویدن غذا یا در حین ادای برخی از کلمات ممکن است از علائم دیگر سرطان زبان باشد. این درد ناشی از وجود توموری است که در حال رشد و برهم‌زدن عملکرد زبان است. اگر درد زبان طولانی شود و بخصوص در زمان مصرف برخی نوشیدنی‌ها یا غذاهای تند بروز کند، حتما باید توسط پزشک متخصص بررسی شود.

 

ـ احساس سوزش ناشی از مصرف مواد غذایی ترش و تند
همان‌طور که گفته شد افراد مبتلا به سرطان زبان در حین مصرف مواد غذایی تند یا ترش و الکل در زبان خود احساس سوزش یا درد می‌کنند؛ چون زخمی در زبان آنها وجود دارد. بنابراین هر ماده غذایی تحریک‌کننده در ابتدا سوزش و سپس دردهای بتدریج شدید ایجاد می‌کند. اگر احساس هر نوع سوزش و دردی در ناحیه زبان بیش از سه هفته به طول بینجامد، لازم است توسط پزشک متخصص بررسی شود.

 

ـ درد در ناحیه گوش
یکی دیگر از علائم سرطان زبان درد در ناحیه گوش است که در ابتدا به‌صورت متناوب بروز می‌کند و بتدریج شدید و مداوم می‌شود. در واقع تومور، عصب تامین‌کننده حس زبان را احاطه و ایجاد درد می‌کند. این درد که اصطلاحا درد ارجاعی نامیده می‌شود، در ناحیه گوش در طرفی که تومور قرار دارد بروز می‌کند و نشان‌دهنده این است که تومور بزرگ شده و پیشرفت کرده است. در این صورت نیز فرد باید حتما به پزشک متخصص مراجعه کند تا علت اصلی درد مشخص شود.

 

ـ بزرگ‌شدن غده‌های لنفاوی در ناحیه گردن
غده‌های لنفاوی تحت فکی در ناحیه چانه یا غده‌های لنفاوی گردنی در سمتی که تومور رشد کرده است، بزرگ می‌شوند. این بزرگی پیش‌رونده است و ممکن است غده‌های لنفاوی سفت و دردناک شوند. یک حالت دیگر بزرگی واکنشی غده‌های لنفاوی گردن است، زیرا ممکن است به دنبال سوارشدن عفونت روی زخم‌های ناشی از تومور این غده‌ها بزرگ شوند. البته بزرگی این غده‌های لنفاوی در هر حال ممکن است نشان‌دهنده این مساله باشند که تومور شروع به انتشار در بدن کرده. اگر هر نوع بزرگی غده‌های لنفاوی در ناحیه گردن بعد از سه هفته از بین نرود، لازم است که به پزشک متخصص مراجعه کنید.

 

آیا ممکن است بوی بد دهان نشانه‌ای از سرطان زبان باشد؟
وقتی بیماری در مرحله پیشرفته قرار داشته باشد، علاوه بر علائم اشاره‌شده مانند زخم دهانی، درد در ناحیه گوش، بزرگی غده‌های لنفاوی گردن و ... ممکن است باعث شود که روزبه‌روز بوی بد دهان شدیدتر شود؛ در واقع وجود تومور در زبان باعث ایجاد بوی بد در نفس بیمار می‌شود. این بوی بد ناشی از اضافه‌شدن عفونت‌های باکتریایی است. باکتری‌ها، بافت‌های نابودشده توسط تومور را احاطه می‌کنند و به همین دلیل بوی بدی از دهان ساطع می‌شود.این مشکل نشان می‌دهد که تومور وارد مرحله پیشرفته شده است و حتما باید به پزشک متخصص مراجعه شود.
منبع:jamejamonline.ir


سه شنبه 7/11/1393 - 13:59
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته