• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 920
تعداد نظرات : 244
زمان آخرین مطلب : 4684روز قبل
آموزش و تحقيقات

دکتر عبدالله صرامي اظهار كرد: فست‌فودها غذاهايي هستند که به صورت يک‌جا، در حجم زياد و بسيار سريع و آسان تهيه مي‌شوند. بيش‌تر افراد تصور مي‌کنند كه فست‌فود تنها به معني ساندويچ، همبرگر، پيتزا و هات‌داگ است، در صورتي كه غذاهايي مانند ناگت مرغ، مرغ سوخاري و يا ناگت‌هاي گوشت هم به نوعي فست‌فود محسوب مي‌شوند.

وي با اشاره به عوارض مصرف فست‌فودها افزود: متاسفانه اين نوع غذاها به دليل لذيذ بودن، طرفداران بسياري دارند و اين در حاليست که فست‌فودها داراي کالري، نمک و مواد نگهدارنده بسياري هستند. چربي‌هاي فراوان موجود در فست‌فودها نيز موجب مي‌شود که فرد مصرف کننده در دراز مدت به ديابت، فشار خون و ديگر بيماري‌هاي ناشي از افزايش وزن دچار شود.

صرامي تصريح كرد: مواد نگهدارنده موجود در فست‌فودها املاح و فيبر اندكي دارند و به همين دليل حرکات دستگاه گوارش را کند مي‌کنند؛ ضمن اين‌که فست‌فودها مي‌توانند در دستگاه گوارش به ترکيبات سرطاني خطرناکي تبديل شوند.

معاون بهداشت و طب صنعتي بهداشت و درمان صنعت نفت اهواز به برنامه غذايي سرشار از غلات و سبزيجات در گذشته اشاره و خاطرنشان كرد: به تازگي توصيه شده که از نوعي برنامه غذايي به نام "دستور غذاي کانادايي" پيروي شود؛ با مطالعه اين دستور متوجه مي‌شويم که بيش‌تر مواد غذايي که مصرف آن‌ها در اين برنامه توصيه شده، مشابه آن‌ چيزي است كه نسل‌هاي گذشته در ايران استفاده مي‌كردند.

وي ادامه داد: در رژيم غذايي کانادايي به افراد توصيه شده که حتما از سبزيجات سبز مانند کاهو و اسفناج و سبزيجات نارنجي مانند هويج استفاده کنند؛ تا حد امكان سبزيجات به صورت بخارپز مصرف شود و استفاده از روغن براي سرخ كردن سبزيجات هم كاهش يابد. همچنين مصرف ميوه‌هاي داراي قند كم مانند گيلاس و آلبالو هم توصيه شده است.

صرامي گفت: همچنين در اين دستور غذايي استفاده از غلات سبوس‌دار كم‌نمك و كم‌چربي، انواع لبنيات کم‌چرب، چاي سبز و انواع مغزها شامل بادام، پسته و گردو توصيه شده است. کالباس، سوسيس و گوشت‌هاي بسته‌بندي شده نيز به دليل دارا بودن نمک و مواد نگهدارنده، مضر اعلام شده‌اند.

معاون بهداشت و طب صنعتي بهداشت و درمان صنعت نفت اهواز با اشاره به تاريخچه مصرف فست‌فودها افزود: استفاده از غذاهاي آماده در رم باستان مرسوم بوده، به طوري که در آن زمان غذاهايي به صورت سريع و آماده براي سربازان تهيه مي‌کردند؛ ولي نخستين فست‌فود به صورت رسمي در سال 1912 در ايالات متحده آمريکا تهيه شد و سپس در مدت کوتاهي مصرف اين نوع غذا به سراسر دنيا گسترش يافت.

وي تصريح كرد: هم‌اکنون بيش‌ترين فست‌فودها در کشور انگلستان تهيه مي‌شود و آمريکا و استراليا نيز در رتبه‌هاي بعدي در زمينه تهيه و مصرف غذاها آماده قرار دارند. مطالعات نشان مي‌دهد که مصرف بيش از حد فست‌فودها مهمترين دليل شيوع بسياري از بيماري‌ها مانند ديابت در آمريکا است؛ حتي در کشوري مانند امارات که چند سالي است رشد يافته نيز وضعيت به همين صورت است، به طوري که سال گذشته سازمان بهداشت جهاني در مورد چاقي رو به افزايش در اين کشور هشدار داده است.

جمعه 3/4/1390 - 3:52
آموزش و تحقيقات

 

پزشک هماهنگ کننده سل مرکز بهداشت استان کرمان گفت: سرفه طولانی بیش از سه هفته از علایم بیماری سل ریوی است.

دكتر صدیقه فلاح خوش قلب گفت: سل یک بیماری قابل علاج بوده و عامل ایجاد کننده آن میکروب سل یا مایکوباکتریوم توبرکلوزیس است، میکروب سل به هر قسمتی از بدن از قبیل ریه ها، کلیه ها، ستون فقرات و مغز حمله ور می شود و در صورت عدم درمان مناسب می تواند کشنده باشد.

وی خاطر نشان کرد: عفونت سل از راه هوا منتقل می شود این میکروب زمانی وارد هوا می شود که یک فرد مبتلا به بیماری فعال سل ریه و گلو، سرفه و عطسه کند افراد سالم در مجاورت فرد مبتلا، این میکروب را با تنفس وارد بدن خود کرده و به آن آلوده می شوند.

دكتر خوش قلب یاد آور شد: هر فرد آلوده به میکروب فوق الزاماً به بیماری سل مبتلا نمی شود، حالتی که فرد آلوده است ولی بیماری را بروز نمی دهد به عنوان عفونت سل مخفی نامیده می شوند.

وی ادامه داد: این افراد بیمار نبوده، علایم بیماری سل را ندارند و قادر به انتقال بیماری به اشخاص دیگر نیستند اما ممکن است برخی افراد دارای آلودگی مخفیانه به سل در آینده به بیماری سل مبتلا شوند بیماران مبتلا به سل در صورت پیگیری خدمات پزشکی، تحت درمان قرار گرفته و بهبودی کامل می یابند.

پزشک هماهنگ کننده سل مرکز بهداشت استان كرمان اظهار داشت: در سال 1384 حدود 11 هزار بیمار مبتلا به سل در کشور شناسایی شده اند که این تعداد تنها نیمی(50 درصد) از کل بیماران مبتلا به سل در جامعه است و سایر بیماران ناشناس هستند میزان مرگ و میر ناشی از سل اسمیر خلط مثبت در ایران در آن سال 329 نفر(68 درصد) بود.

وی گفت: در صورت مصرف درست و منظم داروهای سل، این بیماری معمولا در بیش از 95 درصد موراد قابل درمان قطعی است.

دكتر خوش قلب یاد آور شد: هنگامی که میکروب سل از راه هوا به وسیله استنشاق توسط فرد سالم وارد ریه ها شد بلافاصله شروع به تکثیر کرده و از این مرحله به بعد است که میکروب می تواند وارد خون شده و از طریق خون به سایر اعضا بدن فرد آلوده مانند کلیه ها، ستون فقرات و مغز وارد شود.

وی افزود: سل ریوی و گلو قابل سرایت است و می تواند به افراد دیگر منتقل شود ولی سل سایر قسمت های بدن مانند کلیه ها و ستون فقرات قابل انتقال و مسری نیست.

وی اظهار داشت: در بیشتر افرادی که میکروب سل از طریق تنفس وارد بدن آنها می شود بدن قدرت مقابله با میکروب را داشته و از رشد و تکثیر آن جلوگیری می کند.

وی ادامه داد: این میکروبها در بدن به صورت غیرفعال باقی مانده و می توانند در آینده فعال شوند این حالت را عفونت سل مخفی می گویند، افراد آلوده به سل مخفی علامتی از بیماری سل را ندارند، احساس بیماری و ضعف نمی کنند قادر به انتقال بیماری سل به سایرین نیستند.

دكتر خوش قلب اظهار داشت: هرگاه سیستم ایمنی بدن قادر به جلوگیری از تکثیر میکروب سل نباشد فرد آلوده شده، به بیماری سل فعال مبتلا می شود، میکروب در بدن فرد تکثیر یافته و بیماری سل ایجاد می کنند.

وی افزود: میکروب سل به بافت های بدن حمله ور می شود و آنها را تخریب می کند، اگر این اتفاق در ریه ها افتاد میکروب سل می تواند حفراتی را در آنجا ایجاد کند.

این پزشک اظهار داشت : برخی افراد به محض الوده شدن به میکروب سل(ورود میکروب به بدن) به دلیل ضعف در سیستم ایمنی به بیماری سل مبتلا می شوند، برخی هم در آینده و در زمانی که سیستم ایمنی ایشان به دلیل دیگری ضعیف شود مبتلا به بیماری سل می شوند.

دكتر خوش قلب یاد آور شد: کودکان و سالمندان سیستم ایمنی ضعیفی دارند بنابراین احتمال پیشرفت عفونت سل از همان شروع آلودگی وجود دارد افراد آلوده به ویروس نقص اکتسابی سیستم ایمنی(ایدز) نیز دچار این مشکل هستند .

وی خاطر نشان کرد: سایر علت هایی هم که سیستم ایمنی افراد را ضعیف کرده و احتمال ابتلا به بیماری سل را افزایش میدهند شامل اعتیاد، بیماری قند(دیابت)، شغل های در ارتباط نزدیک با گرد و غبار، ابتلا به سرطان خون و دیگر اعضا بدن، کمبود وزن یا اختلال رشد در کودکی، اقدامات درمان شخصی طبی مانند مصرف کورتون و یا پیوند اعضا هستند.

دكتر خوش قلب در مورد علایم بیماری سل گفت: علایم بیماری سل وابسته به محل جایگزینی و تکثیر میکروب سل در بدن فرد است معمولاً محل جایگزینی و تکثیر این میکروب در ریه هاست.

این پزشک یاد آور شد: سل ریوی می تواند علایم مانند سرفه طولانی بیش از سه هفته، خلط خونی یا غیرخونی متعاقب سرفه، بی اشتهایی، کاهش وزن، ضعف بدنی، لرز، تب، تعریق شبانه، درد قفسه سینه داشته باشد.

دكتر خوش قلب اظهار داشت: این بیماری تقریباً با مصرف دارو بهبودی کامل می یابد به این شرط که داروها دقیقاً به همان ترتیبی که توسط پزشک یا پرستار به بیمار گفته می شود مصرف شوند. افراد مبتلا به بیماری سل باید داروهای متنوع و متفاوتی مصرف کنند، این بدین علت است که میکروب های زیادی باید توسط داروها کشته شوند، درمان با داروهای چندگانه سبب می شود که سرعت کشتن میکروب ها بیشتر بوده و از ایجاد مقاومت در برابر دارو در باکتریها نیز جلوگیری شود.

پزشک هماهنگ کننده سل مرکز بهداشت استان كرمان خاطر نشان کرد: بیشترین داروهای قابل استفاده در درمان سل شامل ایزونیازید و ریفامپین و اتامبوتول و پیرازنیامید است، هرکدام از این داروها اثر خاص خود را دارند هیچکدام از آنها جایگزین داروهای دیگر نمی شود. طول مدت درمان شش ماه است، افراد بیمار باید تا دو هفته پس از شروع درمان ضد سل از محل کار خود یا محل تحصیل جدا شده و در منزل بمانند تا افراد دیگری را آلوده به بیماری نکند، مصرف کامل و منظم داروها از عود بیماری پس از بهبودی جلوگیری می کند.

وی خاطر نشان کرد: بهترین راه درمان بیماری سل مصرف دارو زیر نظر مستقیم پرسنل بهداشتی است، با ورود به این برنامه یک پرسنل بهداشتی هر روز و یا چندین بار در هفته بیمار را ملاقات می کند و داروها را به وی ارایه می دهد.

 

جمعه 3/4/1390 - 3:50
آموزش و تحقيقات

بادام زمینی از دسته حبوبات است و در گروه نخود فرنگی و عدس جای می‌گیرد و نسبت به سایر آجیل‌ها از پروتیئن بیشتری برخوردار می‌باشد و بیشتر از یك سوم كربوهیدرات موجود در بادام زمینی، فیبر و الیاف است.

بادام زمینی كمك زیادی به ثابت ماندن فشار خون می‌كند و مانند سیب، جغندر و هویج مقدار زیادی آنتی اكسیدان دارد.

بادام زمینی حاوی ویتامین‌ها و مواد معدنی از قبیل "نیاسین" است كه این ماده برای سلامت پوست و دستگاه گوارش و فعالیت سیستم عصبی مفید است. پژوهش‌ها نیز حاكی از این است كه ممكن است به پیشگیری از آلزایمر كمك كند و در تبدیل غذا به انرژی و ترمیم و احیای بافت‌های پوست نیز نقشی اساسی دارد.

ویتامینE دیگر ویتامین موجود در این آجیل می باشد كه یكی از اساسی‌ترین آنتی اكسیدانها است و سوخت و ساز در بدن را تنظیم می‌كند، همچنین تقویت سیستم ایمنی و نگه‌داشتن نرمی و لطافت پوست را به عهده دارد. مقدار كمی از بادام زمینی 20 درصد مقدار توصیه شده ویتامینE را در رژیم روزانه محیا می‌كند.

ویتامین دیگر بادام زمینی، ویتامین B1 (تیامین) است كه تقویت موها، ماهیچه‌ها و سیستم عصبی را به عهده دارد و همانند نیاسین در تبدیل غذا به انرژی نقش به سزایی برعهده دارد.

ویتامین B2 (ریبوفلاوین) و B6 دیگر ویتامین های بادام زمینی هستند كهB2 در متابولیسم چربی‌ها، كربوهیدرات ها و پروتئین‌ها نقش به سزایی دارد و B6 به متابولیسم پروتئین ها و گلبول های قرمز خون كمك می‌كند و ممكن است از بیماری‌های قلبی پیشگیری كند.

همچنی بادام زمینی دارای "فولیك اسید" می باشد كه این ماده مغذی برای زنان باردار و همچنین جنین اهمیت زیادی دارد زیرا به تولید و احیای سلول ها و بافت‌ها كمك زیادی می‌كند و از آنجایی كه پزشكان به زنان باردار مصرف فولیك اسید را توصیه می‌كنند برای جذب آن، بادام زمینی، منبع مناسبی می‌باشد.

بادام زمین حاوی "آهن" نیز می باسد كه این ماده به انتقال اكسیژن در بدن كمك می‌كند و همچنین انرژی مورد نیاز بدن را نیز تامین می‌نماید. شخصی كه با كمبود آهن مواجه است احساس خستگی و فرسودگی می‌كند و پیری زودرس را به دنبال دارد به همین منظور برای جلوگیری از این موارد، مصرف بادام زمینی توصیه شده است.

"منیزیم" تقویت سیستم ایمنی بدن،‌ ثابت نگه داشتن فشار خون نرمال و همچنین تقویت استخوان ها را به عهده دارد و با تنظیم سطح قند خون از بیماری‌ دیابت پیشگیری می‌كند و این ماده معدنی را می توان از طریق بادام زمینی به بدن منتقل كرد.

بادام زمینی حاوی مواد معدنی دیگری نیز می باشد كه شامل موارد زیر می شود.

"فسفر" : این ماده به تركیب پروتئین برای احیای سلول ها و بافت‌ها كمك می‌كند. فسفر نقش مهمی نیز در شكل‌دهی استخوان ها و دندانها به عهده دارد.

"پتاسیم": این ماده مغزی به رشد نرمال ماهیچه‌ها، اعصاب و مغز كمك می‌كند ودر ثابت نگه داشتن شرایط الكترولیت در بدن نقش مهمی دارد.

"روی": در تقویت سیستم ایمنی بدن نقش مهمی دارد و به التیام زخم های بدن نیز كمك می‌كنند.

"مس": تولید كلاژن و هموگلوبین را به عهده دارد كه به انتقال اكسیژن به سراسر بافت‌های بدن كمك می‌كند.

"منگنز": تنظیم فعالیت‌ آنزیم‌ها در بدن را عهده‌دار می باشد.

"سلنیوم": با اثر آنتی اكسیدانی كه دارد به پیشگیری از سرطان كمك می‌كند و درعملكرد نرمال تیروئید و سیستم ایمنی بدن نیز نقش دارد.

چگونه بادام زمینی را در رژیم غذایی خود قرار دهیم؟

از بادام زمینی می توان به شكل های مختلفی استفاده كرد بعضی به صورت خام از آن استفلاده می‌كنند و بعضی دیگر با اضافه كردن نمك و تفت دادن آن، ‌از آن استفاده می كنند ولی اگر به صورت خام مصرف شود خواص خود را بیش‌تر در خود حفظ می‌كند و مفیدتر است.

همچنین بادام زمینی را می‌توان در سالاد استفاده كرد و جهت خوشرنگ شدن نیز می توان روی آتش آن را سرخ كرد. روغن بادام زمینی كه از چربی‌های اشباع نشده به شمار می‌رود، برای پخت و پز مفید است. از روغن آن به عنوان مایع سس بادام زمینی نیز استفاده می‌شود. بادام زمینی را می توان بسته به ذائقه و سلیقه به شكل‌های مختلفی استفاده كرد تا از مواد مغذی موجود در آن بهره‌مند شوید.

كره بادام زمینی نیز طعم لذیذی دارد می توان آن را با میوه‌ها و سبزیجات مخلوط كرد و به عنوان دسر استفاده كرد از جمله این میوه و سبزیجات می توان به موز، سیب، كرفس و ... اشاره كرد و یا به طور جداگانه آن را با نان و عسل استفاده كرد؛ البته به شیوه‌ای دیگر نیز می‌توان از آن استفاده كرد به گونه‌ای كه یك قاشق از كره بادام زمینی را با شیر مخلوط كرده و سپس استفاده نمایید.

جمعه 3/4/1390 - 3:50
آموزش و تحقيقات

ذبيح‌الله برجسته گفت: تشك استاندارد تشكي است كه زماني روي آن مي‌خوابيم مقدار جابه جايي ارتفاع تشك به سمت پايين 2 سانتيمتر بيشتر نباشد زيرا هرچه اين گودي بيشتر باشد باعث افزايش يا كاهش قوس نواحي كمر و گردن مي‌شود.

وي در خصوص شرايط بالشت مناسب گفت: بالشت بايد گودي گردن را پر كند و آزاد نباشد در غير اين صورت، باعث خستگي عضلات ناحيه پشت ستون فقرات گردن مي‌شود. همچنين بالشت نبايد خيلي بلند باشد چون موجب تغييرات قوس ناحيه گردن و پشت مي شود.

وي يكي از انواع صحيح خوابيدن را حالت طاق باز عنوان كرد و افزود: در اين حالت بالشت بايد در حد پر كردن گودي گردن باشد و اگر فردي احساس كشش در نواحي كمر و يا لگن داشت، مي‌تواند يك بالشت به ارتفاع 5 سانتيمتر زير زانو قرار دهد.

مسوول انجمن فيزيوتراپي استان يزد حالت ديگر صحيح خوابيدن را خوابيدن به پهلو ذكر كرد و ادامه داد: در اين حالت بالشت بايد به اندازه‌ي عرض شانه بوده به طوري كه سر و گردن در امتداد ستون فقرات قرار گيرد. همچنين پاها به داخل شكم خم شده و يك بالشت نيز جلوي زانوي پايين قرار گيرد و پاي بالايي بر روي بالشت باشد.

اين فيزيوتراپيست در خصوص افرادي كه عادت به خوابيدن بر روي شكم را دارند، ابراز كرد: بهتر است اين افراد در هنگام خوابيدن يك بالشت 3 تا 4 سانتيمتري را زير ناحيه شكم و لگن قرار دهند كه در غير اين صورت موجب افزايش قوس كمر و درد كمر شديد مي شود.

جمعه 3/4/1390 - 3:49
آموزش و تحقيقات

 

انجمن خواب و خروپف انگليس چند راهكار و توصيه‌ براي درمان مشکل«خروپف» اعلام کرد.

اين انجمن راه‌هاي موثري را براي درمان خروپف که از طريق بيني يا گلو خارج مي‌شود را توصيه مي کند.

براي اين منظور اگر با باز و بسته کردن دهانتان خروپف صدادار ايجاد مي‌کنيد، اين راه را امتحان کنيد: زبانتان را تا آنجا که امکان دارد بيرون آورده و بين دندان‌هايتان قرار دهيد. حالا سعي کنيد خروپف با صدايي ايجاد کنيد. اگر صداي آن کاهش يافته، احتمالا شما جزو افرادي هستيد که با زبانتان خروپف مي‌کنيد، به اين معني که زبانتان به ارتعاش درآمده و سبب ايجاد اين مشکل مي‌شود. اگر با بيني خروپف مي‌کنيد به اين معني است که با دهان بسته خروپف مي‌کنيد.

راه حل‌هايي که اين انجمن براي جلوگيري از «خروپف» توصيه مي‌کند به شرح زير است:

* به پهلو بخوابيد:

اين نظريه به اين خاطر است که وقتي ما به پشت مي خوابيم زبان و ماهيچه هاي آن در گلو به هم چسبيده و مسير هوا را منقبض کرده و باعث ايجاد خروپف مي‌شود، به همين دليل بهتر است که به پهلو بخوابيم.

* سر را از سطح زمين بالاتر بگذاريد:

اين کار سبب مي‌شود مسير هوا توسط تکيه گاه گردن باز نگه داشته شود، به طوري که گلو کمتر منقبض شده و شما به راحتي به خواب مي‌رويد.

* به طور مستقيم از راه نوارهاي بيني نفس بکشيد

* استفاده از اسپري گلوي سنوريز:

نرم کردن و تقويت کردن بافت کام نرم در پشت گلو که باعث ايجاد خروپف مي شود.

* استفاده از نزونت Nozovent:

يک تکه پلاستيک انعطاف پذير است که اگر آن را داخل سوراخهاي بيني تان قرار دهيد آنها را باز تر کرده و شما راحتر نفس مي کشيد.

* اجتناب از سيگار و نوشيدني‌هاي الکلي:

سيگار را ترک کنيد. همچنين، سعي کنيد از مصرف نوشيدني هاي الکلي قبل از خواب پرهيز کنيد.

 

جمعه 3/4/1390 - 3:47
اخبار

 

در مراسم جشن یك سالگی پایگاه اینترنتی كتابخانه ملی كودكان و نوجوانان ایران، پربازدیدترین كتاب‌های این وب‌سایت به ترتیب «قصه‌های مجید»، «صد دانه یاقوت»، «آهنگ لالایی»، «پنج تا انگشت بودند» «مرغ قشنگ توپولی» و «نمكی و دیو» معرفی شدند.

در این مراسم كه عصر روز گذشته ـ اول تیر ماه ـ در ساختمان كتابخانه ملی ایران برگزار شد، مصطفی رحماندوست، هوشنگ مرادی كرمانی، ابراهیم حسن‌بیگی و سوسن طاقدیس و جمعی از نویسندگان و شاعران حوزه كودك و نوجوان و برخی كودكان و نوجوانان به همراه خانواده‌شان حضور داشتند.

مصطفی رحماندوست ـ مدیر مسئول سایت كتابخانه ملی كودكان و نوجوانان ـ در ابتدا با قرائت شعری برای كودكان ادامه داد: ویژگی كتابخانه اینترنتی این است كه بچه‌ها می‌توانند در تمام نقاط ایران از آن استفاده كنند و تنها زمانی كه می‌خواهیم مانند امروز دور هم جمع شویم، بچه‌هایی كه در شهرستان هستند با مشكل مواجه می‌شوند.

وی همچنین خاطرنشان كرد:اعضایی در كشورهای مختلف دنیا داریم كه ایرانی یا فارسی‌زبان‌ هستند و متاسفانه آن‌ها اصلا امكان شركت در اینگونه جشن‌ها را ندارند، می‌توانند از سایت‌مان استفاده كنند.

رحماندوست همچنین در رابطه با همكاری ناشران و نویسندگان با سایت كتابخانه ملی كودكان و نوجوانان، اظهار كرد: متاسفانه باید بتوانیم به نویسندگان و ناشران بقبولانیم كه اگر كتابشان در پایگاه نمایش داده می‌شود از فروش كاغذی آن كم نمی‌شود، چرا كه در دنیا، مطالعه دیجیتال بر مطالعه خود كتاب‌ها تاثیری نمی‌گذارد.

او ادامه داد: حدود 80 كتاب از من در سایت كتابخانه ملی وجود دارد، اما همانطور كه كتاب‌ها اینجا هست در بازار نیز به فروش می‌رسد و اگر قرار بود حضور كتاب‌ها در سایت تاثیری بر فروش آنها بگذارد، قطعا من این كار را نمی‌كردم.

سپس سودابه نوذری از دست‌اندركاران پایگاه اینترنتی كتابخانه ملی كودكان و نوجوانان با بیان اینكه در این وب سایت هشت نفر مشغول به كار هستند، توضیح داد: پایگاه كتابخانه ملی كودكان و نوجوانان یك سال است كه راه‌اندازی شده است،اما از زمانی كه تصمیم گرفته شد وب سایت ساخته شود تا به حال دو سال طول كشیده است.

وی یادآور شد: در آن زمان برای وب سایت طرحی نوشتیم و برنامه‌ریزی كردیم و از گرافیست برای طراحی وب سایت كمك گرفتیم و خیلی بیشتر از كاری كه برای بزرگسالان انجام می‌شود، حساسیت به خرج دادیم و همچنین سایت‌های خارجی را نیز نگاه كردیم تا به طراحی سایت از آنها كمك بگیریم.

نوذری گفت: 12 اردیبهشت سال گذشته این پایگاه اینترنتی افتتاح شد و كتاب‌های حاضر در آن توسط مصطفی رحماندوست و دیگر نویسندگان كودك و نوجوان انتخاب می‌شوند. همچنین سعی كردیم روی جذابیت‌های گرافیكی چه از نظر ظاهر و چه از لحاظ محتوا خوب كار شود و رنگ در این وب سایت خیلی اهمیت داشته باشد و همچنین طراحی وب سایت را خود گرافیست انجام داده و از جایی گرفته نشده است.

وی با بیان اینكه وب سایت كتابخانه ملی كودكان و نوجوانان از لحاظ معنای آیكون‌ها قابل فهم است، اظهار كرد: بچه‌ها بدون این كه بتوانند بخوانند، می‌فهمند مفهوم هر آیكون چیست.

نوذری با اشاره به بخش «بچه‌خوانی» این وب‌سایت تصریح كرد: یكی از نكات خوب وب سایت، «بچه‌خوانی» است كه به كتاب‌های قدیمی مربوط می‌شود و تقسیم‌بندی‌های سنی كه به جهت مضمونی جمع‌آوری می‌كنیم، بسیار خوب بوده است.

این دست‌اندركار سایت با اشاره به پایگاه اینترنتی كتابخانه ملی برای كودكان و نوجوان تصریح كرد: مولفان همكاری و تعامل خوبی با سایت دارند و یكی دیگر از جذابیت‌های مهم سایت نیز آمار سایت است كه از هر جهت بر روی وب سایت وجود دارد و در حال حاضر این وب سایت دو هزار و 475 نفر عضو دارد.

سودابه نوذری با انتقاد از سرعت پایین اینترنت در كشورمان گفت: یكی از مشكلات ما سرعت اینترنت است كه باعث می‌شود، دسترسی به سایت آسان نباشد.

در ادامه‌، پربازدیدكننده‌ترین كتاب‌ها «قصه‌های مجید» هوشنگ مرادی كرمانی با 778 بازدید كننده و پس از آن «صد دانه یاقوت» مصطفی رحماندوست 696 بازدید كننده، «آهنگ لالایی»، «پنج تا انگشت بودن»، «مرغ قشنگ توپولی» از مصطفی رحماندوست و «نمكی و دیو» از سوسن طاقدیس در این وب سایت معرفی شدند و به نویسندگانشان جوایزی اهدا شد.

همچنین در این مراسم، بیوك ملكی ـ شاعر كودك و نوجوان و تصویرگرـ، زهرا موسوی ـ شاعر كودك و نوجوان ـ برای بچه‌ها شعر خواندند و سوسن طاقدیس ـ نویسنده كودك و نوجوان ـ نیز قصه كوتاهی برای كودكان و نوجوانان حاضر در سالن خواند.

سپس، یسنا نیكروان، زهرا شادنیا، ایلیا بیات به خاطر آثار ارسالی‌شان به این جشن از ابراهیم حسن‌بیگی و هوشنگ مرادی جایزه گرفتند.

در پایان مراسم كارگاهی با عنوان چگونه دفترچه درست كنیم، چگونه كتاب‌ها را تعمیر كنیم و چگونه كتاب‌ها را صحافی كنیم نیز برای كودكان و نوجوانان برگزار شد.

 

جمعه 3/4/1390 - 3:45
آموزش و تحقيقات

 

روانشناسان تاكيد كردند كم خوابي در دوران خردسالي و سالهاي نخست زندگي احتمال ابتلا به بيش فعالي و بروز علائم اختلال نقص توجه ناشي از بيش فعالي را در سنين بالاتر، افزايش مي‌دهد.

كودكان خردسالي كه در سالهاي پيش از مدرسه به اندازه كافي نمي‌خوابند، پس از اين كه به سن مهد كودك و دبستان برسند، بيشتر دچار بيش فعالي و مشكلات تمركزي مي‌شوند.

دكتر اريكا گايلور از متخصصان ارشد انستيتو مستقل بين‌المللي و غيرانتفاعي SRI در كاليفرنيا در اين مطالعه خاطرنشان كرد: هرچند كم خوابي در كودكان پيش‌دبستاني مي‌تواند عامل بروز اين قبيل اختلالات بيش فعالي باشد اما از سوي ديگر كودكاني كه در دوران مدرسه به اين اختلال دچار مي‌شوند تنها به دليل كم خوابي نيست و قطعا عوامل ديگري نيز مي‌توانند در اين زمينه نقش داشته باشند.

به گزارش خبرگزاري يونايتدپرس، در اين مطالعات حدود 6 هزار و860 كودك شركت داشتند و به لحاظ فاكتورهاي مختلف مثل جنسيت، نژاد و حتي ميزان درآمد خانوادگي تحت بررسي و مقايسه قرار گرفتند.

دكتر گايلور در بيانيه‌اي تاكيد كرد: اين يافته‌ها نشان مي‌دهد كه برخي از كودكان اگر خواب مناسب و كافي نداشته باشند با خطر ابتلا به مشكلات رفتاري مواجه هستند كه با اختلالاتي مثل بيش فعالي و ناتواني در تمركز، تشديد مي‌شود.

جزييات اين مطالعه در بيست و پنجمين نشست سالانه انجمن‌هاي تخصصي خواب در آمريكا ارائه شده است.

 

پنج شنبه 2/4/1390 - 4:42
آموزش و تحقيقات

پزشكان هشدار دادند كه عدسي چشم انسان در برابر تشعشعات راديوگرافي آسيب‌پذيرتر است و اين يافته به ويژه براي متخصصان كارديولوژي يك هشدار جدي است.

 متخصصان علوم پزشكي بويژه دربخش‌هاي تخصصي راديولوژي در بيمارستانها و درمانگاه‌ها خيلي بيشتر در معرض تشعشعات راديوگرافي قرار مي‌گيرند و اين امر مي‌تواند سلامت چشم‌ها و بينايي آنها را به مخاطره بيندازد چون عدسي‌هاي چشم انسان در برابر پرتوهاي يونيزه كننده حساسيت بالاتري دارند.

روزنامه اكسپرس در گزارشي در اين باره آورده است: دكتر كا اس پارتاساراتي از متخصصان و كارشناسان دپارتمان انرژي اتمي درهند تاكيد كرد كه طبق نتايج چند مطالعه اخير بافت عدسي چشم جزو حساس‌ترين بافت‌ها است و بايد در برابر اين گونه از تشعشعات به خوبي محافظت شود.

برهمين اساس، طبق اعلام اخير كميسيون بين‌المللي حفاظت در برابر فعاليتهاي راديولوژي، دوز مجاز تماس با اين پرتوها براي سلامت عدسي چشم‌ها، كاهش پيدا كرد.

براساس اين گزارش، متخصصاني كه در تماس با دوز بالاي اين پرتوها قرار مي‌گيرند با خطر ابتلا به آب مرواريد مواجه هستند. بعلاوه اين متخصصان براي محافظت از چشم‌هاي خود در برابر اين پرتوها خيلي كم آموزش ديده‌اند و يا از تسهيلات لازم مراقبتي به ندرت استفاده مي‌كنند. عدسي عضو شفاف و بلوري است كه در تماس زياد با اين تشعشعات به تدريج كدر و تار مي‌شود.

پنج شنبه 2/4/1390 - 4:40
آموزش و تحقيقات

 

گروهي از متخصصان استراليايي و نروژي در تازه‌ترين مطالعات خود به اين نتيجه رسيده‌اند كه اضطراب مي‌تواند تاثير سوء روي بافت‌هاي استخواني داشته و موجب تضعيف و تحليل رفتن استخوانها شود.

اين متخصصان در استراليا و چندين دانشگاه نروژي اطلاعات مربوط به 8000 زن و مرد را در مركز نروژ مورد تجزيه و تحليل قرار داده و دريافتند كه بين علائم اضطراب و افسردگي و كاهش تراكم املاح معدني استخواني ارتباط وجود دارد. در اين مطالعه اسكن‌هايي از ميزان تراكم استخواني در بازوها و دست‌هاي شركت كنندگان تهيه شد.

به گزارش پايگاه اينترنتي ام ‌دي ‌دي- اد-آن- تريت فت، دكتر لانا ويليامز از متخصصان شركت كننده در اين مطالعه تاكيد كرد: اين بررسي‌ها نشان داد كه علائم اضطراب و افسردگي در مردان با كاهش املاح معدني در بافت‌هاي استخواني آنها رابطه دارد.

دكتر ويليامز در ادامه افزود: در حال حاضر چندين فاكتور خطرزا كه در كاهش تراكم استخواني نقش دارند، شناسايي شده‌اند و شامل افزايش سن، جنسيت، سابقه خانوادگي، پايين بودن سطح هورمون‌هاي جنسي، مصرف كم كلسيم و كمبود ويتامين د هستند.

براساس يافته‌هاي جديد، اين امكان وجود دارد كه فقر بهداشت رواني نيز يكي ديگر از اين عوامل خطرزا باشد.

اين مطالعه در مجله «اختلالات تاثيرگذار» منتشر شده است.

 

پنج شنبه 2/4/1390 - 4:40
آموزش و تحقيقات

گروهي از پزشكان و كارشناسان درد در دانشگاه مك گيل و مركز بهداشتي اين دانشگاه دريافته‌اند كه درمان كمردردهاي مزمن مي‌تواند به بهبود فعاليت‌ها و عملكردهاي مغز كمك كند.

 اين كارشناسان در بررسي‌هاي اخير خود متوجه شدند افراد بالغي كه به كمردرد مزمن مبتلا هستند در عين حال ناتواني‌ها و مشكلات ذهني را نيز تجربه مي‌كنند و در اين افراد مقدار قشر خاكستري مخ در بخش‌هايي از مغز كاهش پيدا مي‌كند كه اين بخش‌ها با پردازش درد و پيامدهاي احساسي درد مثل افسردگي و اضطراب مرتبط هستند.

به گزارش سايت اينترنتي نورت امريكن اسپين، اين آزمايشات روي بيماراني صورت گرفت كه بيش از 6 ماه دچار كمردرد شده بودند و قرار بود از طريق روشهايي چون تزريق يا جراحي ستون فقرات تحت درمان قرار بگيرند.

جزييات اين مطالعه درمجله نوروساينس به چاپ رسيده است.

پنج شنبه 2/4/1390 - 4:40
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته