• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 68
تعداد نظرات : 8
زمان آخرین مطلب : 5035روز قبل
دانستنی های علمی

همانطور که می دانید علم آمار و احتمال اساسا برای بررسی بازی های شانسی به وجود آمد، در قرن هفدهم میلادی پیشگامان علم آمار و احتمال ( برنولی، دموار و..) این موضوع را تحت عنوان قضیه ی قمارباز ورشکسته بررسی کرده اند.  قصد در هر شماره شمارا با افرادی تاریخ ساز آشنا کنیم.

 

وی در 30 آوریل سال 1777 میلادی یعنی دهم اردیبهشت ماه  سال 1156 هجری – شمسی در شهر کوچک برانشویگ از کشور آلمان متولد شد . پدربزرگش ، دهقان و پدرش کارگری لوله کش در زمینه ی کارفواره ها بود و نیز از نظر کارهای محاسبه ای و حسابداری در شهر خودش شهرت داشت و اغلب ، برای رسیدگی به حسابها از او دعوت می کردند . کارل کوچک نیز استعداد محاسبه ای را از پدر خود به گونه ای به ارث برده بود که دوستانش تعریف می کردند که وی ،‌استعداد حیرت انگیز خود را در زمینه ی محاسبه ،‌ قبل از رفتن به مدرسه ،‌ نشان داده بود.

وی یک پناهنده پروتستان از فرانسه کاتالویک بود که به ازای مبلغ ناچیزی، احتمال برد و باخت را در شرط بندی­ها محاسبه می­کرد. با وجود اینکه دموار کاشف منحنی نرمال زندگی خود را در قمارخانه سپری کرد، یک ریاضی دان برجسته با توانایی­های خاص و عضو انجمن سلطنتی بود و گزارش شده است که محرم اسرار اسحاق نیوتن نیز بوده است.

گوش دهیم به سخنان کارل پیرسون که دموار را هنگام کار در قهوه خانه سلاخ­ها این گونه در خیال خود تصور می­کند: "من دموار را در حالیکه مشغول کار سر میز کثیف در قهوه خانه است به همراه یک قمار باز از پای درآمده تصور می­کنم که اسحاق نیوتن از بین جمعیت به طرف او می­آید تا او را به عنوان یک دوست در آغوش بکشد. "

 

کارل فردریک گوس (1777-1855) روی نقشه های جغرافیایی کار می گرد. با روش گوس توانستند بسیاری از نقشه های جغرافیایی را نقشه برداری اصلاح کنند. ولی این روش که برای تهیه و تصحیح نقشه های جغرافیایی در نظر گرفته شده بود، برای حل مساله ی حرکت آب در اطراف یک جسم و یا حرکت هوا در اطراف بال هواپیما هم به کار گرفته شد. وی یکی از اولین کسانی است که از منحنی نرمال استفاده کرد . او یکی از ریاضیدانان بزرگ زمان خود به حساب می آید.

بل دانشمند معروف تاریخ ریاضیات در کتاب مردان ریاضی می نویسد :(( ارشمیدس ُنیوتن و گوس در گروهی خاص در بین ریاضیدانان بزرگ قرار دارند و کار یک انسان معمولی نیست که انرا به ترتیب ارزش رتبه بندی نماید.هر سه انها امواج متلاطمی را در ریاضیات محضو کاربردی به وجود اورده اند.ارشمیدس برای ریاضیات محض بیش از کاربرد ان ارزش قائل بود نیوتن به نظر می رسید برای اختراعات ریاضی خود کاربردهای علمی زیادی کشف نمود .در حالیکه گوس مدعی بود که ریاضیات محض و کاربردی برای او تفاوتی ندارد((.

يکشنبه 27/4/1389 - 11:21
بیماری ها

                                آنفولانزای خوکی

بیماری آنفولانزای خوکی اولین بار در سال 1918 میلادی در آمریکا شناخته شد و در آن زمان میلیونها کشته بر جای گذاشت و پس از یک وقفه طولانی در آوریل 2009 با نام آنفولانزای خوکی و با قدرت بیماری زایی 3 برابر آنفلانزای معمولی مجددا ظاهر گردیده است.

خطر اصلی این ویروس نوپدیده آشنا نبودن سیستم ایمنی بدن موجود زنده با عامل بیماری زا است که عوارض وخیمی را ایجاد مینماید و انتقال آن از انسان به انسان به راحتی صورت میگیرد و بیشترین شیوع آن در فصل سرد سال می باشد معمولا قسمت فوقانی سیستم تنفسی را درگیر می نماید و تنها 1 تا 2 درصد میتواند منجر به مرگ شود.

وضعیت بیماری در جهان :

این بیماری جهانی است.یعنی تمام قاره ها در راه این بیماری هستند و هیچ کشوری از این بیماری درامان نخواهد بود . در این بیماری پیشگیری بسیار مهم می باشد.

نشانه های بیماری :

تب،سرفه،گلودرد،آبریزش بینی،کوفتگی و درد بدن،سردرد،لرز،خستگی و در بعضی موارد اسهال استفراغ و تهوع است.در موارد پیشرفته عفونت شدید ریوی ،سینوسی و گوش دیده مشود.

راه انتقال :

راه انتقال این بیماری از انسان به انسان و از طریق سرفه،عطسه،تخلیه،ترشحات بینی و دهان میباشد.ویروس تا فاصله 1.5 متری محل سرفه و عطسه منتقل میشود.مهمترین راه انتقال آن تماس دستها با محیط آلوده  به ویروس است.

منابع آلودگی در انسان :

بینی،دهان؛لبها،چشمها،موی سر ومخصوصا دستها میباشد. این ویروس از طریق تماس با پول ،نرده پبه ها،شیر آلات،بالش،ملحقه،اسباب بازی،وسایل آشپزی،اسناد و مدارک دست به دست شده در ادارات،میز و صندلی و..... انتقال میابد.

این ویروس خارج از بدن انسان به مدت 2 تا 8 ساعت زنده میماند.اما در دمای 7 تا 10 درجه سانتی گراد و با الکل و بتادین به راحتی نابود میشود.بیشترین مبتلایان به غیر از چهار گروه کودکان زیر 5 سال،سالمندان بالای 64 سال ، خانمهای باردار و افرادی با بیماری های زمینه ای مثل دیابت،بیماری های کلیوی و ... با استراحت در منزل و دوری از تماس با افراد و استفاده داروهای ضد ویروس براحتی درمان میشوند.

علائمی که باید در کودکان جدی گرفته شود :

1.تنفس سریع و غیر عادی

2.تغییر رنگ پوست به آبی و خاکستری(به خصوص لبها)

3.بی اشتهایی شدید

4.تهوع و استفراغ مداوم و مقاوم

5.عدم هوشیاری ، تشنج و بی توجهی به محیط

6.تب بالا و سرفه مقاوم

7.بی قراری و اضطراب شدید

 

علائمی که باید در بزرگسالان جدی گرفته شود :

1.تنفس کوتاه و سخت

2.سرگیجه ناگهانی و استفراغ شدید

3.کاهش سطح هوشیاری

4.اسهال

5.تب و سرفه شدید

دوره بیماری :

دوره نهفته این بیماری 1 روز است و در روز اول هیچ علائمی وجود ندارد و بعد از 1 روز شخص دچار علائم ذکر شده میگردد. دوره بیماری در بزرگسالان 7 روز و در کودکان 14 روز است یعنی انتقال از طریق کودکان 2 برابر بزرگسالان است. اول به دلیل طولانی بودن دوره و دوم به دلیل رعایت نکردن و عردم توانایی کودکان در شست و شوی مرتب دستها.

نکات مهم در پیشگیری :

-هنگام عطسه و سرفه جلوی دهان و بینی خود را بگیرید(حتی اگر بیمار نیستید)و هنگام عطسه و سرفه از دستمال کاغذی یکبار مصرف استفاده نمایید و پس از آن دستمال را در بسته های پلاستیکی مخصوص گذاشته گره بزنید و آن را داخل سطل زباله در دار بیندازید.

-شستشوی مرتب دستها به صورت اصولی در طول روز مخصوصا در صورت تماس با مواردی که قبلا ذکر شد.(دستها را به مدت 15 الی 20 ثانیه با آب و صابون شسته و در هنگام شست و شو لابه لای انگشتان دستها و انگشت شصت و نوک انگشتان کاملا شسته شود).

-در خارج از منزل در محیط کار و معابر عمومی از تماس دستها با صورت،چشم،بینی و دهان خودداری نمایید.

-از تماس بسیار نزدیک(دست دادن و ربوسی)با افراد(حتی نزدیکان)خودداری نمایید.

-آب دهان و ترشحات بینی خود را روی زمین نریزید.آن را در دستمال کاغذی یک بار مصرف تخلیه و سپس در داخل بسته های پلاستیگی انداخته گره بزنید و به داخل سطل زباله در دار منتقل کنید.

-از حضور در اماکن پر ازدحام پرهیز کنید.

-سبزی و میزه تازه مصرف نمایید.

-مایعات فراوان بنوشید رژیم غدایی سالم و متنوع شامل غذاهای تازه و سالم داشته باشید.

-خواب و استراحت کافی و حرکات ورزشی منظم داشته باشید.

-کودکان را تشویق به شستشوی مرتب و صحیح دستها کنید.

-اگر احساس سرما خوردگی کردید حتما در منزل بمانید. در صورت شک به آنفلانزا 7 روز در منزل بمانید اتاق شما در منزل باید ایزوله باشد و از سایر افراد خانواده جدا شوید.

- درصورت استحمام از حمام جداگانه استفاده نمایید و در صورت غیر ممکن بودن بعد از استحمام حمام را کلر زدایی و گندزدایی نمایید.

-از مصرف آنتی بیوتیک ها بدون تجویز پزشک خودداری نمایید.

-در صورت بیماری داز مسکن(استامینوفن،پروفن و ...)با نظر پزشک استفاده نمایید.

درمان دارویی :

استفاده از داروهای ضد ویروس (اسلتامی ویر و زانامی ویر)که به شکل قرص،مایع و اسپری وجود دارد و در پیشگیری موثر است و حتما باید با نظر پزشک مصرف شود.این دارو شدت و دوره بیماری را کم و کوتاه و از پیشرفت آن جلوگیری میکند و امکان سرایت را کاهش می دهد.

جمعه 23/11/1388 - 17:43
کنکور

با عرض سلام خدمت تمامی دوستان محترم و بازدیدکنندگان گرامی

در این بخش هر هفته با دو یا سه مورد از گرایشهای مختلف رشته های مختلف دانشگاهی را در مقطع کارشناسی ارشد در اختیار شما عزیزان قرار خواهم داد.

البته شما میتوانید با قراردادن نظرات خود زودتر به مقصد خود دست پیدا کنید و رشته دانشگاهی خود را در مقطع کارشناسی ارشد زودتر از سایر رشته ها بشناسید.

با تشکر

برای شروع کار از رشته های مهندسی و مهندسی برق و نفت و پلیمر شروع میکنیم.

افرادی که در این رشته تحصیل میکنند میتوانند در دورههای کارشناسی ارشد در گرایشهای مختلف زیر شرکت کنند:

مجموعه ی مهندسی برق

1)الکترونیک  2) قدرت

3)مخابرات    4) کنترل

5)راه آهن برقی

6)مهندسی قدرت-مدیریت انرژی

7)مهندسی پزشکی(بیوالکتریک)

 

مجموعه ی مهندسی نفت

1)مهندسی حفاری و بهره برداری نفت (مهندسی حفاری و استخراج نفت)

2)مهندسی اکتشافات نفت

 

مجموعه ی مهندسی پلیمر

1)صنایع پلیمر

2)نانو پلیمر

3)علوم و تکنولوژی پلیمر

3)سازه ی دریایی

 

 

 

جمعه 23/11/1388 - 16:3
آموزش و تحقيقات

اگر جواب این دو تست هوش را بدانید شما دارای هوشی بسیار عالی هستید.!!!!!

 

۱)یک کتاب n صفحه دارد و در شماره گذاری صفحات آن، 3n رقم به کار رفته است. مقدار n کدام است؟

1) 1107                   2) 1108                    3) 1027                    4) هیچ­کدام

 

۲)حاصلضرب دو عدد طبیعی برابر است با : (5^2) *(2^۳)* (۵)* (3^7). مجموع این دو عدد بر کدام یک از عددهای زیر ممکن است بخش­پذیر باشد؟

1) 3                        2) 5                         3) 8                      4) 10

جمعه 23/11/1388 - 16:0
دانستنی های علمی

 

جدول سودوکو

برای حل جدول باید در هر مربع کوچکتر 3 در 3 هیچ عدد تکراری وجود نداشته باشد. همچنین هیچ عددی در یک سطر یا ستون مربع بزرگ 9 در 9 تکرار نشده باشد.

 

3

 

4

5

 

 

2

 

1

 

 

 

 

 

 

3

 

 

2

5

 

 

8

 

 

 

9

 

 

 

1

9

8

 

 

5

 

 

5

3

 

2

8

 

 

1

 

 

6

7

5

 

 

 

4

 

 

 

5

 

 

9

2

 

 

2

 

 

 

 

 

 

5

 

7

 

 

6

1

 

3

 

 

شنبه 17/11/1388 - 18:31
دانستنی های علمی

جدول سودوکو

برای حل جدول باید در هر مربع کوچکتر 3 در 3 هیچ عدد تکراری وجود نداشته باشد. همچنین هیچ عددی در یک سطر یا ستون مربع بزرگ 9 در 9 تکرار نشده باشد.


8

 

4

 

6

 

7

 

2

5

 

 

 

 

 

 

 

 

7

 

6

4

3

 

5

9

8

 

4

5

3

7

 

8

2

 

 

8

1

5

2

 

 

4

7

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2

 

 

6

4

3

1

7

9

 

7

9

2

 

 

4

 

3

 

 

3

 

9

 

 

8

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

شنبه 17/11/1388 - 18:25
کنکور

نکته:هر روز 15 دقیقه حفظ لغات زبان

 

نحوه مطالعه دورس :

روال:

عربی/زبان/ریاضی------ ابتدا پایه-------سپس پیش دانشگاهی

  سایر دروس ایتدا پیش سپس پایه

  

 

                                   درس            تست

زبان و ادبیات فارسی----- گاج سبز---- گاج سفید----سنجش

                               ژرف اندیشان

 

عربی-----گاج سبز-----گاج سفید----سنجش

 

دین و زندگی-----راه اندیشه

                       گاج سفید

 

زبان---اندیشه سازان(مبتکران)

         گاج سفید

         آبی قلم چی

 

ریاضی:

 

دیفرانسیل----اندیشه سازان---- آبی و بنفش قلم چی

 

حسابان----آبی قلم چی

 

گسسته----اندیشه سازان

 

تحلیلی----اندیشه سازان

 

هندسه پایه-----اندیشه سازان---آبی قلم چی

 

آمار----گاج سفید

 

ریاضی 2----------اندیشه سازان

 

فیزیک--------آبی قلم چی –اندیشه سازان(جلد سیاه)

 

شیمی-----گاج سفید-------اندیشه سازان

 

 

 

تجربی:

 

ریاضی----اندیشه سازان------آبی قلم چی

 

هندسه پایه-----اندیشه سازان ----آبی قلم چی

 

آمار----گاج سفید

 

فیزیک-----اندیشه سازان

 

شیمی----گاج سفید---اندیشه سازان

 

زیست---- کتاب زیست گربه(روی جلد کتاب عکس گربه است)

 

 

انسانی-----13 کتاب علوم انسانی گاج

    

البته باید ذکر کنم این کتابها هیچ گونه جنبه تبلیغاتی ندارند و من با توجه به معلومات خودم آنها را معرفی کرده ام.ولی مطمئن باشید با خواندن کتابهای درسی خود و همچنین این کتابها میتوانید رتبه ای خوب بدست آورید.

شنبه 17/11/1388 - 17:59
آموزش و تحقيقات

برای عملکرد بهتر در امتحان روشهای زیر را بکار گیرید:

  1. با آمادگی کامل و به موقع در سر جلسه‌ی امتحان حاضر شوید. وسایل مورد نیاز مثل مداد، خودکار، ماشین حساب، لغت نامه و ساعت را به همراه داشته باشید. با این کار همه چیز در دسترس شما خواهد بود و نیازی به قرض گرفتن وسایل دیگران پیدا نخواهید کرد.
  2. با اطمینان خاطر و آرامش کامل در امتحان شرکت کنید. مثبت اندیشی کنید. همواره این جملات را در ذهن خود تکرار کنید: " من برای امتحان کاملا آماده ام و به خوبی از عهده آن برمی آیم. " نگرانی را از خود دور کنید. هر گاه احساس نگرانی کردید، چند نفس عمیق بکشید تا آرام شوید. قبل از امتحان با دوستانتان راجع به اضطراب و دل‌شوره صحبت نکنید. بهتر است بدانید که نگرانی هم‌چون یک بیماری مسری قابل سرایت به دیگران است.
  3. آرام ولی هوشیار باشید. اگر حق انتخاب دارید، مکان مناسبی را برای نشستن انتخاب کنید. نیمکتی را انتخاب کنید که بر روی آن فضای کافی برای کار داشته باشید. به پشتی نیمکت تکیه دهید و راحت باشید.

 

  1. در ابتدا نگاهی گذرا به سؤالات بیندازید. حدودا 10% از وقت خود را برای این کار صرف کنید. کلمات کلیدی ( در سؤالات ) را مشخص کنید و برای پاسخ دادن به سؤالات زمان‌بندی کنید. در حالی‌که سؤالات را می‌‌خوانید، نکاتی که به ذهن‌تان می‌‌رسد و می‌‌توانید مفید باشد را در کنار آن‌ها یادداشت کنید.
  2. برای پاسخ‌گویی به سؤالات از یک برنامه منظم پیروی کنید. ابتدا به سؤالات ساده تر پاسخ دهید و بعد به آن‌ها که نمره بیش‌تری دارند. سپس به ترتیب به سوالاتی پاسخ دهید که:

- مشکل تر هستند.

- جواب دادن به آن‌ها وقت بیش‌تری می‌‌گیرد.

- نمره کم‌تری دارند.

  1. در امتحانات تستی برای انتخاب پاسخ درست دقت کنید.

- ابتدا پاسخ‌هایی را که می‌‌دانید اشتباه است، کنار بگذارید.

- اگر تست نمره‌ی منفی ندارد، از بین پاسخ‌های باقی مانده، پاسخ صحیح را انتخاب نمایید و یا حدس بزنید.

- اگر امتحان نمره منفی دارد و شما دلیل خاصی برای انتخاب پاسخ خود ندارید، حدس نزنید.

- شک نکنید، معمولا اولین گزینه ای که انتخاب می‌‌کنید، پاسخ صحیح است. پس پاسخ خود را تغییر ندهید، مگر اینکه واقعا به نتیجه‌ی قطعی رسیده باشید.

  1. در امتحانات تشریحی، قبل از پاسخ دادن به سؤالات خوب فکر کنید.

- ابتدا نکات مهمی را که راجع به سؤالات به دهنتان می‌‌رسد، در چرک نویس یادداشت کنید.

- این نکات را به ترتیب شماره گذاری کنید.

- سپس آن‌ها را تنظیم کرده و پاک‌نویس کنید.

  1. در پاسخ به سؤالات تشریحی، به اصل موضوع بپردازید و حاشیه نروید.

- در جمله‌ی اول موضوع اصلی را بیان کنید.

- مقدمه ای برای آن بنویسید.

- سپس موضوع را با جزئیات بیش‌تری شرح دهید.

- به سؤال توجه کنید و فقط به آنچه از شما خواسته شده پاسخ دهید. از توضیحات غیر ضروری و مثال‌های اضافی بپرهیزید.

  1. 10% از وقت امتحان را برای مرور مطالب کنار بگذارید.

- برای ترک کردن جلسه‌ی امتحان عجله نکنید.

- در انتها تمام سؤالات را مرور کنید.

- مطمئن شوید که به تمام سؤالات پاسخ داده اید.

- پاسخ‌ها را یک بار دیگر بخوانید و در صورت لزوم جمله بندی، املای کلمات و … را تصحیح کنید.

  1. وقتی نتیجه‌ی امتحان را گرفتید، آن را بررسی کنید.

- به اشکالات خود توجه کرده و سعی کنید در آن زمینه بیش‌تر مطالعه کنید.

- برای امتحانات آخر سال، سؤالات امتحانات کلاسی را دوره کنید تا اشتباهات گذشته را تکرار نکنید.

- بهترین روش یادگیری را که برای شما مؤثر بوده، انتخاب کنید.

- روش‌هایی که برای شما کارآیی لازم را نداشته، کنار بگذارید.

- سعی کنید بهترین روش را پیدا کرده و بر روی آن تمرین کنید تا به نتیجه‌ی مطلوب برسید.

 

شنبه 17/11/1388 - 17:53
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته