• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 449
تعداد نظرات : 661
زمان آخرین مطلب : 4480روز قبل
مهدویت

 

ترسم که ز خیل حق کنارش بزنند

صد زخم به یازده تبارش بزنند

آن معجزه ای که انتظارش جاریست

ترسم که بیاید و به دارش بزنند

 

   ایرج  زبردست    

جمعه 19/9/1389 - 13:0
شعر و قطعات ادبی

 

 

گیسو که افشان می کنی،این دل پریشان می شود

با گوشه چشمت دلم، مستانه خندان می شود

 

عطری که از کویت رسد،دل را به سویت می کشد

حسی نجیب از بوی تو، در دل نمایان می شود

 

با حجم یادت پر شود ، شبهای تنهایی من

با شمس رویت نازنین، صبحم درخشان می شود

 

محشر بپا گردد اگر، با هر نسیم از عشق تو

دانی چه غوغا می کند، وقتی که طوفان می شود

 

تا می نشیند ناگهان، گل بوسه ات بر گونه ام

از ابر شوقت چشم من، سرشار باران می شود

 

فرهاد جانم می خرد ، شیرین رویت را بیا

حاشا که در بازار دل،این نرخ ارزان می شود

 

افسون چشمانت مرا، تا مرز اغما می برد

با نوش لبخندت«رها»،مجنون و حیران می شود

 

بهروز رها

 

جمعه 19/9/1389 - 12:36
اخلاق

 

ذوالنون مصری گفت: بر هر عضوی توبه ایست:

توبـــهی دل، نیت کردن است بر ترک حرام.

و توبهی چشم، فرو خوابیدن است چشم را از محارم.

و توبهی دست، ترکِ گرفتن است در گرفتن مناهی.

و توبهی پای، ترکِ رفتن است به ملاهی.

و توبهی گوش، نگاه داشتن گوش است از شنیدن اباطیل.

و توبهی شکم، خوردن حلال است.

و توبهی فرج، دور بودن از فواحش.

و گفت:عبودیت آن است که بندهی او باشی به همه حال، چنانکه او خداوند توست به همه حالی

.

تذکرة الاولیاء، عطار نیشابوری



 

پنج شنبه 18/9/1389 - 13:49
اهل بیت

 

  

چهارشنبه 17/9/1389 - 15:33
اخلاق



بی حجابی یكی از مسایل و چالش‌های جدی در حوزه اخلاق اجتماعی محسوب می‌شود. در این مقاله به ریشه‌یابی بی حجابی در جامعه و عوامل اخلاقی آن پرداخته‌ایم.

بی حجابی و جلوه‌گری زنان در برابر مردان بیگانه از عوامل فراوانی برخوردار است كه ضمن بحث در مورد آنها به درمان هر یك اشاره می‌كنیم. در این مقاله به مواردی از این عوامل اشاره می كنیم:

1ـ كسب موقعیت
انسان موقعیت‌طلب است و همواره می‌خواهد در میان مردم از جایگاهی درخور توجه برخوردار باشد.

چنین جایگاهی به دو صورت حقیقی و كاذب محقق می‌شود. موقعیت حقیقی در اثر تحصیل علم و فضایل اخلاقی به دست می‌آید ، اما برخی زنان كه فاقد این ارزش‌ها هستند با نمایش زیبایی‌ها و جاذبه‌های طبیعی و ساختگی زنانه خود سعی در جلب توجه دیگران می‌كنند تا به كمبودهای باطنی خود پاسخ دهند. غافل از آنكه هرگز كسی نمایش زیبایی‌های زنانه را دلیل بر شخصیت و جایگاه ارزشی او نمی‌گیرد. بی‌حجابی، زن را صاحب فضیلت نمی‌كند بلكه از او عروسكی می‌سازد كه با رشد و تعالی فاصله‌ها دارد ضمن اینكه موقعیت‌های حاصل از تحركات جنسی تنها نزد بیماردلانی به وجود می‌آید كه خود كمترین ارزشی ندارند.
زن اگر محروم از فضایل و ارزش‌های انسانی باشد اگر سراسر وجود خود را به طلا و زینت‌ها و لباس‌های فاخر تزیین كند ذره‌ای بر ارزش حقیقی او افزوده نخواهد شد چه اینكه هزار من تزیین و زیبایی به یك جو تقوا نمی‌ارزد.

تحصیل موقعیت جز از راه به دست آوردن زیبایی‌های باطنی و فضایل انسانی و كمك پروردگار عالم میسر نیست.

2ـ ضعف ایمان
بی‌حجابی فقر فرهنگ دینی است. فرامین الهی و ازجمله حجاب اسلامی از سوی خدای تعالی به بشر ابلاغ شده است و عمل به آنها جز در پرتوی ایمان به پروردگار عالم كه ریشه اصلی عمل است میسر نخواهد بود. بنابراین كسانی كه از اعتقاد به خداوند در شك و تردید به سر می‌برند و قلب آنها از ایمان به خداوند و محاسبه روز جزا به مقام اطمینان نرسیده است در عمل به دستورات الهی تسامح می‌ورزند و تا زمانی كه این مشكل اعتقادی برطرف نشود بهبودی حاصل نمی‌شود. چرا كه ایمان به خدا مادر ارزش‌ها است.

3ـ دگرآزاری
ریشه خودنمایی و بدحجابی بسیاری از زنان،عقده‌ دگرآزاری است. برانگیختن تمایلات دیگری همراه با محروم كردن او یك بیماری دگر‌آزاری است. نظیر اینكه شخصی غذایی را به انسان گرسنه‌ای ارایه دهد و تمایل او را به آن غذا برانگیزد و از آن محرومش كند. دگرآزاری جنسی نیز به این است كه زنی خود را بیاراید و در معرض دید دیگران قرار دهد تا تمایلات او برانگیخته شود و بدون پاسخ بماند. اگرچه این حركت، مردان جامعه را عقده‌مند می‌كند اما زنان بیمار از حركت خود لذت می‌برند. باید به چنین زنانی گفت آزار دادن مردان جز اینكه گناهی بر گناه خودنمایی آنها می‌افزاید اثر دیگری ندارد، ضمن اینكه آزار دیگران با هیچ منطق و وجدانی سازگار نیست. چه اینكه تبدیل مردان و جوانان سالم جامعه به انسان‌های عقده‌ای كه با شرافت یك زن سازگاری ندارد.

4ـ غربزدگی
تقلید از غرب یكی از مشكلات دیرینه تعدادی از زنان مسلمان بوده است كه بدون كمترین تفكر و تحلیلی از زندگی زن غربی به او اظهار تمایل كرده‌اند. خمیرمایه اصلی این تقلید را جهل و هوس تشكیل می‌دهد. ترسیم گوشه‌ای از آنچه بر زن غربی می‌گذرد، می‌تواند پرده تاریك جهل فریب‌خوردگان جوامع غربی را پاره كند تا به خود آیند.
غرب بعد از رنسانس و انقلاب صنعتی خود زندگی زن را به طور كلی متحول كرد و بی‌رحمانه او را از ارزش‌های خود تهی گردانید و اسرار و زیبایی‌های او را در معرض نمایش همگان قرار داد. غرب در برابر گرفتن حجاب زن چیزی به او نداده است بلكه به دنبال آن ارزش‌های دیگر او را ربوده است به گونه‌ای كه زن غربی فقیرترین زن عالم است و این به خاطر سادگی و فریب‌خوردگی تاریخی عهد رنسانس است. اگر زن غربی همانند زن ایرانی مقاومت می‌كرد و با اتكا بر دین به مبارزه با افزون‌طلبی‌های مردان می‌پرداخت به پیروزی می‌رسید اما تسلیم شد و بزرگ‌ترین ضربه‌های تاریخی را كه به واژگونی او منتهی شد دریافت كرد. ضربه‌هایی كه بر زن غربی وارد شد كفاره سرپیچی او از حجاب و عفافی است كه خداوند در همه ادیان برای زن واجب فرموده است.

5ـ زیبایی‌طلبی
برخی دختران و زنان میل دارند به صورتی زیبا نزد دیگران حضور یابند و با توجه به اینكه حجاب دینی زیبایی‌های آنها را پوشش می‌دهد سعی در ناقص كردن حجاب خود دارند. به همین منظور بخشی از موهای سر و گردن خود را به نمایش می‌گذارند و .....و غافلند كه سادگی زن، خود نوعی زیبایی ارزشی را به همراه دارد .

امیرالمؤمنین(ع) فرمود: صیانه المراه انعم الحالها و ادوم لجمالها (1)

پوشیدگی برای زن سودمندتر و زیبایی او را پایدارتر می‌سازد.

جوانان بی‌تقوا از دختران خودنما برای لذت‌های موقتی و تفریحات زودگذر خود استقبال می‌كنند. اما هیچ‌گاه آنها را به همسری شرعی و قانونی خود نمی‌پذیرند و به تعبیری دیگر دختران خودنما در چشم‌ها جا دارند و زنان پوشیده در دل‌ها مأوا گرفته‌اند.

6ـ ازدواج
عده‌ای از دختران، خودنمایی و سپس ارتباط با نامحرم را پلی برای رسیدن به ازدواج می‌پندارند. آنها گمان برده‌اند كه اظهار زیبایی‌ها می‌تواند جوانان را به آنها راغب كند . غافل از اینكه جوانان با همه خوشرویی‌هایی كه با دختران دارند به ازدواج با آنها تن نخواهند داد. بی‌تقواترین مرد جامعه برای ازدواج خود به دنبال عفیف‌ترین دختر می‌رود. همه جوانان دوست دارند دختری را برای همسری خود گزینش كنند كه برای یك مرتبه طرح دوستی و خوشگذرانی با جوان دیگری نداشته است و اسرار و زیبایی‌های جسمانی خود را تابلوی نامحرمان نكرده باشد. بنابراین بدحجابی و حركت‌های خلاف عفت چشم‌انداز خوبی برای ازدواج ندارد و اگر ازدواجی به خاطر جاذبه‌های جنسی صورت پذیرد از بنیان محكمی برخوردار نخواهد بود. راه ازدواج در رعایت تقوا و درخواست از خداوند و توسل به پیامبر(ص) و اهل بیت او است.

7ـ ضعف حیا
ضعف این صفت از سستی اعتقاد به مبدأ و معاد سرچشمه می‌گیرد و بی‌حجابی از مصادیق بارز بی‌حیایی است كه از ضعف ایمان ناشی می‌شود.

امام صادق(ع) فرموده است: ایمان ندارد كسی كه حیا ندارد.

پیامبر اكرم(ص) فرموده است: خدا حیا و پوشیدگی بندگانش را دوست دارد.

پوشش و حیا تفكیك ناپذیرند و تا جلوه‌ای از حیا در زنی وجود داشته باشد، پوشش او نیز با جدیت مراعات می‌شود. زنان با حیا كسانی هستند كه با پوشش كامل خود از نمایش بدن، موهای سر و زینت‌های خود شرم می‌ورزند. پاكی قلب زنان خودنما به سخن ستمكاری شبیه است كه لاف ترحم سر می دهد. زنانی كه اسرار زیبایی‌های جسمانی خود را به نمایش گذارده‌اند ، پرده بین خود و خدا را دریده‌اند. كامیاب كردن چشم‌های گرسنه نامحرمان كم‌ترین ساز شی با پاكی و نجابت ندارد و عفیف‌بودن زن بدحجاب از القائات بی‌اعتبار شیطان است. بدحجابی از آفات پاكدامنی به شمار می‌رود و اساساً زنان پاكدامنی كه از موقعیت سالم روحی برخوردارند از گناهان جنسی پرهیز دارند و بی‌حجابی یك انحراف جنسی است.

امیرالمؤمنین(ع) فرموده است:

كسی كه پاكدامنی پیشه كند ، گناهانش كم و در نزد خدا منزلتی عظیم دارد.


بی‌حیایی زنان و دختران جوان غالباً از دوستان بی‌حیا، فیلم‌های مبتذل، جهل به ارزش والای عفت و حیا و فرهنگ اقوام و خانواده به‌ویژه روحیه مادر و پدر سرچشمه می‌گیرد .
مسایل اخلاقی و تربیتی از ظرافتی خاص برخوردارند و از پایین‌ترین سنین عمر كودك شكل می‌گیرند. این اشتباه بزرگ است كه به مسایل تربیتی مربوط به شرم و حیای دختران تا 9 سالگی توجه نشود آن‌گاه با رسیدن زمان تكلیف از آنها خواسته شود تا یكباره در خود انقلاب كنند و مسیر چند ساله خود را عوض كنند. امور تربیتی انقلاب‌بردار نیست بلكه حقایقی هستند كه باید به تدریج شكل گیرند. حجاب یك فرهنگ است كه از سالیان قبل از تكلیف باید مورد توجه و ممارست قرار گیرد.

در هر صورت از جمله ریشه‌ها و مبانی خودنمایی و بدحجابی زنان ضعف صفت ارزشمند حیا است. صفتی كه وجود آن به زن ارزشی بزرگ می‌بخشد و فقدان آن او را از خاك پست‌تر می‌سازد.

8ـ اظهار غنای مالی
ریشه خودنمایی برخی زنان تفاخر و خودنمایی‌های مالی است. دوست دارند دیگران شاهد برخورداری‌های مالی‌ آنها باشند و تفاوتی نخواهد بود كه بیننده زن باشد یا مرد. به همین منظور النگوهای خود را به نمایش می‌گذارند و حلقه یا گردنبند گران‌قیمت خود را در معرض دید دیگران قرار می‌دهند و لباس‌های فاخر به تن می‌كنند. آنها ارزش خود را به طلا و جواهرات می‌دانند و این به معنای آن است كه ارزش الهی و انسانی خود را در حد طلای دنیا پایین آورده‌اند و برخی خود را در طلا خلاصه كرده‌اند.

شیطان همه را به یك راه منحرف نمی‌سازد بلكه هر كسی را با توجه به برخورداری‌ها و نوع هوسی كه دارد از راه خدا دور می‌كند.

چنین زنانی باید اندیشه كنند كه این‌گونه فخر كردن‌های مالی همراه با جاذبه‌های زنانه، تمایلات نامحرمان را برمی‌انگیزد و چه بسا موجودیت مالی آنها را طعمه دیگران سازد. بینش چنین زنانی بسیار سطحی و ظاهر بینانه است. اگر آگاه شوند كه انسان خلیفه خداست و می‌تواند ارزشی برتر از ملایك داشته باشد، روحیه و عملكرد آنها عوض می‌شود و دیگر حاضر نخواهند بود برای یك لحظه خود و دارایی خویش را وسیله معصیت خود و غفلت مردان جامعه كنند.

9ـ ملامت دیگران
یكی از ریشه‌های بدحجابی و خودنمایی دختران و زنان ملامت اعضای خانواده، فامیل و دوستان است. چه بانوانی كه به خاطر سلامت نفسی كه دارند، می‌خواهند از حجاب دینی كامل برخوردار باشند اما راهزنان راه خدا به آنها شبیخون می‌زنند و زبان به ملامت می‌گشایند. گاهی ملامت‌ها از سوی مردان فامیل صورت می‌گیرد. ریشه اصلی ملامت اكثر این افراد هواهای نفسانی آنهاست. زیرا با بی‌حجابی و خودنمایی زنان و دختران بهتر می‌توانند به لذت‌های نامشروع خود دست یابند.

10ـ مدگرایی
مدگرایی در جامعه نتیجه غلبه شهوت و تنوع طلبی افراطی است كه فراموشی دین و عقل را به همراه دارد.
مدگرایی روحیه خاصی است كه برخی زنان به آن مبتلا می‌شوند. مدگرا سعی دارد همواره از تازه‌های لباس و آرایش مطلع شود و با هر زحمت و قیمتی كه هست از آنها بهره گیرد. مدگرایی در جامعه نتیجه غلبه شهوت و تنوع طلبی افراطی است كه فراموشی دین و عقل را به همراه دارد. شهوت لباس، زنان و دختران مدگرا را به اسارت مدسازان درآورده است. مدسازان پشت پرده كه با تحقیقات وسیع و روان‌شناسی لازم به ارایه مدهای جدید می‌پردازند به گونه‌ای به طراحی مدل‌های كفش، لباس و قیافه زنان می‌پردازند كه پوچی، اسارت، مصرف و تحریك‌آمیزی آنها جهت اغفال جوانان و جو غفلت در جامعه مورد توجه و بلكه از اركان نوآوری‌های آنها باشد.

سخن با چنین زنانی این است كه غالب مدهای ساخته غرب نظیر لباس‌های تنگ با اصول اخلاقی و بهداشتی مغایرت دارند چه اینكه لباس‌های تنگ مانع جریان صحیح خون و تنفس پوستی می‌شوند وانگهی اگر زندگی آدمی به گشتن در خیابان‌ها، بررسی مدها، تازه‌های لباس و امثال آن بگذرد پس مسوولیت انسانی، آرمان الهی، سعادت اخروی و بسیاری از حقایق و ارزش‌های الهی و خلاصه هدف آفرینش آدمی و جهان پس از مرگ چه خواهدشد؟ زنان غربی این زندگی را طی كردند و نتیجه آن چیزی جز سقوط آنها نبود.

11- خانواده
خانواده‌هایی كه از تعالیم دینی فاصله می‌گیرند به یك فرهنگ برزخی بین اسلام و خواسته‌های نفسانی خود می‌رسند. بسیاری از عقاید آنها رنگ مذهبی و دینی ندارد. اینان همان كسانی هستند كه دین را فقط به زبان اظهار می کنند و با كمترین سختی یا تضاد با تمایلاتشان به‌راحتی از دین خدا چشم‌پوشی می‌كنند.

یكی از مسایل مهم اجتماعی كه از ابعاد معنوی مبارزه با نفس برخوردار است پوشش دینی است كه در خانواده‌های شبه مذهبی از جایگاه مناسبی برخوردار نیست و فرزندان آنها نیز به فرهنگ تسامح به دین كه از رهاوردهای تربیتی والدین است خو می‌گیرند و در نتیجه فرزندان آنها نیز نسخه‌های تكراری آنها خواهد بود. یعنی آنها نیز فرهنگ بی‌اعتنایی به احكام دینی را دنبال می‌كنند. بخشی از بدحجابی‌های جامعه منسوب به این خانواده‌ها و والدین شبه مذهبی است كه از غیرت دینی تهی مانده‌اند. خوشا به حال دختری كه از مادری عفیف و پوشیده برخوردار است كه روحیه چنین مادری بهترین زمینه حجاب او خواهد بود.



کانون گفتمان قرانی

چهارشنبه 17/9/1389 - 11:15
سخنان ماندگار

 

شهید مطهری:

کسی که زیبایی اندیشه دارد زیبایی ظاهر خود را به نمایش نمی گذارد

چهارشنبه 17/9/1389 - 11:10
اهل بیت

 

ای تک سوار جاده عشق   

  ای

ای سبز ترین  موعود!!!! 

راهی نمانده  تا سرودن آخرین  ترانه انتظار 

فاصله ای نیست از كلبه سرد انتظار تا قصر زیبای وصال 

ای كبریایی ترین سجاده نیاز نماز

نیمه شب های نیایش را به عشق تمنای تو به قامت می ایستیم 

هر صبح كتاب خواب را به عشق روی تو می بندیم

 

و پنجره  چشمانمان را رو به باغ  یاد تو می گشاییم

و فصل روز رمان زندگی را با [اللهم  ارنی الطلعه  الرشیده] آغاز می كنیم 

و به شوق رویشی دوباره زیر لوای سبز تو بذرامید بر زمین زندگیمان می افشانیم 

چرا كه آمدنت را باور داریم 

و به تقدس همین باور است كه هر جمعه دروازه های نگاهمان را به چراغ  های انتظار آذین می كنیم  

گره دل ها را برغرفه های جملات ندبه می بندیم تا سایه بان مژه ها  

و بر قلب كتاب دعا شبنم اشك می كاریم  به یمن رسیدن سبز ترین جمعه  تاریخ كه تو از راه  می رسی و به تاسی از فتح مكه ، در فتح الفتوحی  دیگر دروازه های عشق را فتح می كنی

مهدی جان!!!!

تو را به حرمت مسافران جاده انتظار 

تو را به حرمت عاشقان منتظر و منتظران عاشق 

تو را به حرمت بال و پرخاكی كبوتران آن مزار بی نشان 

و به حرمت ناله های فاغث یا غیاث المستغیثین  

از پشت پرده غیبت درآی 

و به كنعان دیده ها قدم بگذار 

و خلعت سبز طلعتی جاوید را به افق قلب های منتظران شیعه بپوشان  

مولاجان!!! 

مگر نمی دانی؟؟؟؟ 

مگر نمی بینی؟؟؟؟ 

می دانم كه می بینی  

می دانم كه می دانی 

روزگار نامرادی هاست 

و زمانه، تكرار قصه سر نوشت فرزندان آدم 

هر روزهابیلی در آتش كینه  قابیلی می سوزد  

و هنوز صدای محمد(ص) از ورای قرن ها ی گذر زمان را  فریاد می زند  (من كنت  مولاه فهذا علی مولاه) وانی تارك  فیكم الثقلین را قرائت می كند  

و كبودی یاس ها در خم كوچه های غربت تكرار می شود 

و هر گوشه ای از جهان سقیفه ای و سقیفه نشینان بسیارعلی از دست  بالا رفته و در غد یر ولایت  خانه نشینی را به ارث می برد

و كبوتران چاهی از لابلای صفحات  ورق خورده  تاریخ هنوز آماده  شنیدن ناله های غریبانه كل یوم عاشوراند و در پی شكستن دیوار های صوتی تكرار دیده شدن حلقوم های شش ماهه 

و آسمان هر روز پذیرای  مشتی خون پا برهنگان تاریخ  در جستجوی ردپایی از قافله  ناقه های عریان زینب اند و جام ها مست از شراب خون انسان ها  

آیا هنوز هنگام آن نرسیده است كه بر واژه ظلم و ظالمی خط بطلان بكشی  

آیا  نرسیده زمانی كه حجاب غیبت از چهر بركنی و ذوالفقار عدالت را از قفس نیام رها كنی ؟ 

بیا! 

بیا ای موعود همه ی اعصارو قرون 

بیا و ((فهذا علی مولاه)) را تفسیر كن 

و برای آنان  كه غدیر را در بخ بخ  یا علی  خلاصه كرده اند برای آنان  كه جغد وار ناله رهایی از قیومیت ولایت را سر می دهند 

بیا تا كربلا در مظلومیت خود به دورغریبی حسین چرخ نزند و قافله  زینب بی قافله سالار سفر نكند 

بیا و با (( و نریدان نمن  علی الذین  استضعفوا))  ستمدیدگان جهان را برای همیشه به قدرت بنشان بیا كه سریرعدالت درانتظار قدمت بی تاب و بی قرار است.  

دوشنبه 15/9/1389 - 19:7
سخنان ماندگار

 

تا بهشت دو قدم راه داریم:

قدم اول: خودمان را با دیگران مقایسه نکنیم

قدم دوم: در بهشتیم.

 

وقتی خدا آمد آنچه داریم و نداریم از بین می رود

و بعد غم از بین می رود.

 

گاهی در فکرمان با کسی دعوا می کنیم به او ناسزا می گوییم

و احساس نمی کنیم کار نادرستی مرتکب شده ایم.

 

وقتی حرف بد می زنید در فکر شما حضور پیدا می کند

و همین روح را آلوده می کند.

 

تمام گرفتاری های ما دوری از خداست

 

گاهی فکری شما را خیلی اذیت می کند

رهایش کنید راحت می شوید.

نباید خود را در چنگال ذهن بد گرفتار کنید.

 

خداوند غیور است

 نمی خواهد گناه بنده اش فاش شود.

 

تا می توانید دل کسی را نشکنید...

دل شکستن توفیق را از انسان می گیرد.

 

کسی را سر زنش نکنید

شاید این سرزنش شما را به وضعیت مشابهی دچار کند.

برگرفته از کتاب "آن

چهارشنبه 10/9/1389 - 23:24
داستان و حکایت

 

حاتم را اندیشه سفرى پیش آمد، اهل خود را گفت: چه مقدار نفقه مى خواهید كه براى شما بگذارم؟ گفت: آنقدر كه از عمر ما مى گذارى، گفت: مسئله ای مشكل آوردی، من چه دانم كه عمر شما چند است؟ گفت: و كله الى من یعلم. به آن كس گذار كه مى داند.

چون حاتم برفت، جماعتى زنان كه در جوار او بودند، به اسم غمخوارگى در آمدند و گفتند: حاتم برفت، تو را نفقه نگذاشت، گفت: غم مخوردى، انه كان آكلا للرزق و ما كان رازقا. حاتم روزى خورنده بود نه روزى دهنده....



 

چهارشنبه 3/9/1389 - 23:23
تبریک و تسلیت

 

گفتن از علی (ع) سهل و ممتنع است و من ناتوان...

از صمیم قلب و با تمام وجود این روز رو به همه ی دوستای خوبم تبریک می گم

ان شاءالله هممون علوی باشیم.

چهارشنبه 3/9/1389 - 14:25
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته