• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 12908
تعداد نظرات : 583
زمان آخرین مطلب : 3932روز قبل
دنیای گیاهان و حیوانات

عکس/ انگور چینی

چهارشنبه 19/4/1392 - 16:22
خودرو

خودروهای وارداتی به «اصل ۹۰» می‌روند

گزارش تهیه شده پیرامون خودروهای وارداتی در جلسه هفته آینده کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی بررسی می‌شود.
  کمیسیون اصل ۹۰ قانون اساسی طی جلساتی در هفته آینده دستور کار خود را پیگیری می‌کند.

برگزاری جلسه اعضای ثابت کمیسیون برای رسیدگی به شکایات واصله به کمیته‌ها، انتخاب اعضای هیئت رئیسه کمیسیون بجز رئیس کمیسیون و بررسی گزارش تهیه شده پیرامون خودروهای وارداتی جهت قرائت از تریبون مجلس از جمله دستور کارهای این هفته کمیسیون یاد شده است.

همچنین کارگروه های فرهنگی و اجتماعی،‌اقتصادی، فنی و عمرانی، ارتقای سلامت اداری، قضایی و سیاسی و نظامی کمیسیون اصل ۹۰ به منظور رسیدگی به شکایت واصله و پرونده‌های مطروحه طی روزهای یکشنبه، دوشنبه و سه‌شنبه هفته آینده تشکیل جلسه می‌دهند.
منبع: خبرگزاری فارس
چهارشنبه 19/4/1392 - 16:21
تبریک و تسلیت

امام جمعه موقت اردکان درگذشت

حجت‌الاسلام سیدعلی حسینی‌پور امام جمعه موقت اردکان بر اثر عارضه قلبی درگذشت.
  حجت‌الاسلام سیدعلی حسینی‌پور که سال‌ها امام جمعه موقت اردکان بود، دار فانی را وداع گفت.

وی از شاگردان مرحوم آیت‌الله سید روح‌الله خاتمی بود و در طول عمر با برکت خود در ایفای مسئولیت‌های اجتماعی، دینی و بسط و گسترش ارزش‌های اسلامی تاثیرگذار بود.

امام جمعه موقت اردکان بر اثر عارضه قلبی در سن 76 سالگی جان به جان آفرین تسلیم کرد.

پیکر این عالم وارسته فردا 20 تیرماه مصادف با دوم ماه مبارک رمضان راس ساعت 18 از حوزه علمیه امام صادق (ع) اردکان تشییع می‌شود.
منبع: خبرگزاری فارس
چهارشنبه 19/4/1392 - 16:20
رمضان

سیره ائمه(ع) در ماه رمضان

بار خدایا تو به ما دستور دادی که از کسانی که به ما ظلمی روا داشتند درگذریم، ما بخود ظلم کردیم، پس از ما درگذر، که تو نسبت به آن سزاوارتری.
ماه مبارک رمضان ماه ضیافت رحمان از بندگان خود می باشد و خوان رحمت الهی گسترده است. بجاست که با نگاهی گذار به سیره معصومان (ع) در این ماه رفتارهای فردی و اجتماعی آنان را سرمشق زندگی خود قرار دهیم.


به طور کلی می توان سیره آن بزرگواران را در دو بخش مورد مطالعه و بررسی قرار داد.

الف) رابطه خود و خدا (بعد فردی)

1- تغییر حالت

سید ابن طاووس نقل می‌‌کند وقتی ماه مبارک رمضان فرا می رسید رنگ چهره پیامبر اکرم(ص) عوض می شد و زیاد به نماز و دعا می پرداخت، تغییر حالت آن حضرت در دهه آخر ماه مبارک رنگ مضاعفی به خود می گرفت، به گونه ای که تمام شبها را به شب زنده داری و عبادت سپری می کرد. درباره حضرت امام زین العابدین(ع) نقل شده است که ایشان در این ماه کاملا غرق در دعا و تسبیح و استغفار و ذکر تکبیر می گشت.

2- نمازهای مستحبی

گرچه به جا آوردن نمازهای مستحبی و نوافل یکی از مسائل عادی و روزمره آن بزرگواران بوده است. ولی در ماه رمضان حالت مضاعف به خود می گرفت تا آنجا که نمازهای مخصوصی توسط آنان در ماه مبارک رمضان و شبهای قدر خوانده می شد، که ذکر تفصیل آن مجال دیگری می طلبد.

3- تلاوت قرآن

ماه مبارک رمضان بهار قرآن است و پیامبر اکرم (ص) و عترت طاهرینش که خود قرآن ناطقند و هیچ‌گاه ایشان از قرآن و قرآن از ایشان جدا نبوده و تلاوت آیات دلنشین آن جزء برنامه روزمره ایشان بوده است، عنایت خاصی نسبت به تلاوت قرآن در ماه مبارک رمضان مبذول می داشتند و توجه اصحاب و یاران خود را نسبت به آن جلب می نمودند تا آنجا که در مورد حضرت امام سجاد(ع) نقل شده است که چهل بار قرآن را در ماه مبارک ختم می نمود.

4- نیایش

چگونه خواستن و از چه کسی خواستن و به چه انگیزه ای خواهش کردن از مهمترین مطالبی است که در هر درخواستی، نهفته است اینجا سخن از درخواست از یگانه معبود قادر و تواناست که معصومین(ع) بر بشریت منت نهاده و نحوه درخواست را در قالب «دعا» به عالی ترین وجه ممکن نشان داده اند و علاوه بر لذت سخن گفتن با خداوند عالی‌ترین مضامین معارف تابناک الهی را در آن جای داده و از خود یادگارهایی بس ارزشمند به ودیعت نهاده اند.

در ماه مبارک رمضان دعاهای مخصوصی از آن بزرگواران رسیده است که تنها به ذکر عناوین آن ها در این مقاله اکتفا می شود:

الف- دعا در وقت دیدن هلال ماه مبارک.

ب- دعای پیامبر اکرم(ص) در وقت وارد شدن به ماه مبارک رمضان،

ج- دعای پیغمبر اکرم(ص) در شب اول،

د- دعای ابوحمزه ثمالی در هر شب،

ح- دعای سحر،

و- دعای اول صحیفه سجادیه،

ز- دعای وقت افطار،

ط- دعای امام زین‌العابدین(ع) در شبهای نوزدهم و بیست و یکم،

ظ- دعای پیامبر اکرم(ص) و امام باقر (ع) و امام صادق(ع) و امام کاظم(ع) در ماه مبارک رمضان.

ی- دعای پیامبر اکرم(ص) و امام زین العابدین(ع) در شب بیست و هفتم،

ل- دعای پیامبر اکرم (ص) در شب آخر هر ماه،

ن- دعا به هنگام وداع با ماه رمضان،

5- احیای شب قدر

معصومین(ع) در شبهای قدر شب زنده دار بودند و نه تنها خود به احیاء آن می پرداختند بلکه خانواده و کودکان و فرزندان خویش را به انجام آن وامی داشتند، روایت شده است که رسول خدا(ص) در شب بیست و سوم ماه، خفتگان از خانواده خود را از خواب بیدار می کرد و آب به صورت آنها می پاشید.

حضرت فاطمه زهرا(س) نیز نمی گذاشت کسی از فرزندانش در آن شب به خواب رود، و آنان را با کمی غذا و ایجاد آمادگی از روز و با انجام استراحت در روز، آماده می ساخت، و می فرمود محروم کسی است که از خیر این شب محروم ماند و یک سال حضرت امام صادق(ع) به بیماری سختی گرفتار شده بود، آن حضرت دستور داد که در شب بیست و سوم ایشان را برداشته و به مسجد پیامبر (ص) بردند، و آن شب را در آن مکان شریف به احیاء گذارند.

6- آداب افطار

چگونه افطار کردن، و با چه افطار کردن از جمله مسائل قابل توجه سیره است. از پیامبر (ص) و ائمه هدی(ع) ادعیه خاصی در وقت افطار نقل شده است. امام صادق(ع) می فرماید که پیامبر اکرم(ص) در وقت افطار این دعا را می فرمود: «اللهم لک صمنا و علی رزقک افطرنا فتقبله منا، ذهب الظلما و ابتلت العروق و بقی الاجر» بار خدایا برای تو روزه گرفتیم و بر روزی تو افطار نمودیم، پس آن را از ما بپذیر. حضرت امیرالمؤمنین(ع) در وقت افطار می فرمود: «اللهم لک صمنا و علی رزقک افطرنا فتقبله منا انک انت و السیمع العلیم» خدایا برای تو روزه داشتیم، و بر روزی تو افطار کردیم.پس آن را از ما قبول نما، همانا که تو شنوا و دانایی.

اما اینکه با چه چیزی افطار می نمودند، مواردی نقل شده است، از امام باقر(ع) نقل شده است که پیامبر اکرم(ص) با آب و خرما و یا آب و رطب افطار می نمودند (رطب غیر از خرما است) و اگر آن حضرت شیرینی و حلوا نمی یافت با آن افطار و گاهی با شکر که از نی گرفته می شد، افطار می کرد و امام صادق(ع) می فرماید: پیامبر، اکرم(ص) با شیرینی و حلوا افطار می نمود، و اگر آن را نمی یافت با آب ولرم افطار می کرد، و می فرمود: آن باعث پاکیزگی کبد و معده است و دهان را خوشبو می سازد و ریشه دندان و دید چشم را تقویت می نماید. بنابر این از مجموعه روایات استفاده می شود که آن حضرت ـ در صورت امکان ـ با یک ماده شیرینی مثل حلوا، خرما و در صورت نبود آنها با آب نیمه گرم و ولرم فطار می نمود. ابن طاووس از امام باقر(ع) نقل می کند که حضرت علی(ع) دوست داشت که با شیر افطار کند.

7- غسل

پیامبر اکرم (ص) در دهه آخر ماه مبارک رمضان هر شب غسل می کرد. حضرت امام باقر(ع) شب‌های نوزدهم، بیست و یکم، بیست و سوم و بیست و پنجم را غسل می کرد و امام صادق(ع) در شب بیست و سوم دو بار غسل می نمود، یک بار در اول شب، بار دوم در آخر شب.

8- اعتکاف

یکی از مستحبات بسیار مهم و سازنده اعتکاف است که تفصیل و شرائط آن در کتب فقهی آمده است و از عهده این نوشته خارج می باشد، امام صادق(ع) فرمود: یکبار رسول خدا (ص) در دهه اول ماه رمضان به اعتکاف نشست و در رمضان دیگر در دهه دوم، و در رمضان پس از آن در دهه سوم اعتکاف نمود و بعد از آن همیشه در دهه آخر رمضان به اعتکاف می نشست.

9- وداع با ماه رمضان

برخاستن از سفره ضیافت الله برای عارفان دلداده حق سخت و ناگوار است، لذا همانطور که جدایی عاشق از معشوق، به سختی هر چه تمام تر صورت می گیرد، پیامبر اکرم(ص) چگونگی وداع با ماه رمضان را چنین بیان می کند: جابر بن عبد الله انصاری نقل می کند که در جمعه ماه رمضان، بر رسول خدا وارد شدم. هنگامی که چشم او بر من افتاد فرمود: ای جابر این جمعه آخر ماه رمضان است، پس با او وداع کن و بگو:«اللهم لا تجعله آخر العهد من صیامنا ایاه، فان جعلته فاجعلنی مرحوما و لا تجعلنی محروما» یعنی خدایا! این رمضان را آخرین روزه ما قرار مده و چنانچه قرار دادی پس ما را مورد رحمت خود قرار بده و ما را محروم ساز و هر کس این را بگوید به یکی از دو امر نیکو (احدی الحسنیین) نائل می شود یا آنکه عمر پیدا می کند و ماه رمضان بعدی را درک می نماید، و یا آنکه مورد بخشش و رحمت خدا قرار می گیرد.

10- شب عید فطر

از مجموعه روایات استنباط می شود که این شب از جایگاه بس والایی برخوردار است و معصومین (ع) آنرا به احیاء و شب زنده داری می گذراندند. حضرت علی بن الحسین امام زین العابدین(ع) شب عید فطر را در مسجد به نماز می گذارند تا آنگاه که صبح شود.

11- نماز عید فطر

رسول خدا (ص) روز عید بعد از طلوع آفتاب خارج می شد و هنگامه خروج به اطراف آسمان می نگریست و می فرمود که در آن روز بر جا نماز و حصیر نماز مخوان، یعنی روی خاک بنشین و بر آن نماز بخوان. فقهاء عظام مستحباتی را برای این روز ذکر نموده اند که از جمله آنها، نماز را در صحرا بپا داشتن، خارج شدن امام با پای برهنه و پیاده، و توام با وقار و ذکر خدا، و سجده بر زمین و ....

روز عید فطر روز اجر و گرفتن نتیجه امتحان است. قهرا در هر امتحانی نتایج یکسان نیست. شیخ صدوق نقل می نماید: امام حسن مجتبی (ع) گروهی از مردم را در روز عید فطر دید که به بازی و خنده مشغولند، حضرت رو به یاران خود کرد و فرمود: «خدای عز و جل ماه رمضان را محل مسابقه بندگان خود قرار داده است که به واسطه اطاعت خویش بسوی رضوان الهی پیشی می گیرند، پس گروهی سبقت گرفتند و پیروز و رستگار گشتند، و گروهی عقب ماندند و محروم شدند، پس عجب دارم از کسی که خندان است و به لهو و بازی مشغول است در روزی که نیکوکاران به اجر و ثواب رسیده و کوتاهی ورزان از آن بی فیض و محرومند، به خدا سوگند اگر پرده برداشته شود هر آینه نیکوکار به عمل نیک خویش و بدکار به عمل بد خود مشغول خواهد شد.»


ب) رابطه خود و مردم ( بعد اجتماعی)

1- ایجاد آمادگی برای ماه رمضان

در آستانه ماه مبارک، معصومان(ع) اهمیت و عظمت ماه مبارک رمضان را به مردم گوشزد نموده و آنان را به استفاده از این ضیافت الهی فرا می خواندند که در این زمینه خطبه های بسیار جالب از پیامبر اکرم (ص) و امیر المؤمنین(ع) و روایات تکان دهنده ای صادر شده است، که برای نمونه به ذکر دو روایت بسنده می کنیم:

امام صادق(ع) در آستانه ماه مبارک رمضان اینگونه به فرزندان خویش سفارش می فرمود:«نهایت کوشش خودتان را بنمایید که در این ماه روزی ها تقسیم می شوند، و سرآمد عمرها و اجلها نوشته می شود و در آن شبی است که عمل در آن ماه از عمل هزار ماه برتر و افضل است.»

اباصلت می گوید: بر حضرت امام رضا(ع) در جمعه آخر شعبان وارد شدم. حضرت به من فرمود: «ای اباصلت، بیشتر روزهای ماه شعبان گذشت و این جمعه آخر ماه است. پس در این باقیمانده آن کوتاهی مورز و سابق خود را جبران کن،... و بیشتر به دعا و استفغار و تلاوت قرآن بپرداز، و از گناهانت توبه کن، تا با خلوص در ماه خدا وارد گردی.»

2- سفارش به تلاوت قرآن

اهل بیت عصمت و طهارت(ع) علاوه بر آنکه خود موفق به تلاوت قرآن بودند دیگران را به تلاوت آن سفارش می نمودند و گاه نسبت به تلاوت بعضی سوره ها در بعضی از شبها عنایت خاصی از خود نشان داده اند، توجه عزیزان را به چند روایت که دو نکته ذکر شده را در بر دارد جلب می نمائیم.

وهب از امام صادق (ع) می پرسد خوب است در ماه رمضان در چند روز قرآن خوانده شود؟ حضرت فرمود: در سه روز به بالا. امام باقر (ع) فرمود:«لکل شی ء ربیع و ربیع القرآن شهر رمضان» هر چیزی بهاری دارد و بهار قرآن ماه رمضان است. از بین سوره های قرآن به تلاوت این سوره ها سفارش شده است: سوره عنکبوت و روم. تلاوت این دو سوره در شب بیست و سوم ماه رمضان توصیه شده است.

امام صادق (ع) فرمود: «من قرا سورة العنکبوت و الروم فی لیلة ثلاث و عشرین فهو و الله یا ابا محمد من اهل الجنة» سوگند به خدا کسی که سوره عنکبوت و روم را در شب بیست و سوم رمضان بخواند از اهل بهشت است. البته این به معنای اقتضاء است که با وجود شرائطش چنین نتیجه ای را به دنبال خواهد داشت.

3- سوره قدر در وقت سحر و افطار:

از امام زین العابدین(ع) روایت شده است: کسی که سوره قدر را در هنگام افطار و سحر بخواند مانند کسی است که در این فاصله در راه خدا بخون خود غلتیده باشد و همین مضمون نیز از حضرت امام صادق (ع) روایت شده است و نیز از امام صادق(ع) نقل شده است که هر کسی که در هر شب ماه رمضان هزار بار سوره قدر را بخواند در شب بیست و سوم عجایبی را درک خواهد کرد و در روایتی دیگر از آن حضرت اثر آن را در رسیدن انسان به سرحد نهایت یقین در امور اختصاصی اهل بیت (ع) قرار داده است که به واسطه دیدن بعضی از حقایق در عالم رؤیا به آن می رسد.

4- سوره دخان:

شیخ صدوق روایت کرده است که مردی خدمت امام باقر(ع) رسید و پرسید چگونه من شب قدر را در هر سال شناسایی کنم؟ حضرت فرمود: «وقتی که ماه رمضان آمد هر شب یکبار سوره دخان را بخوان، وقتی که شب بیست و سوم فرا رسید به آنچه که می خواهی خواهی رسید.»

3- کمک به مستمندان

یکی از علل و حکمت‌های روزه این است که با ایجاد حالت گرسنگی و تشنگی انسان به یاد ضعیفان و مستمندان و تنگدستان بیفتد، و هر کسی به فراخور حال و وسع خود نسبت به آنان کمک نماید. ابن عباس می گوید: وقی که ماه رمضان فرا می رسید هر صاحب حاجتی که به نزد رسول خدا مراجعه می کرد حاجتش برآورده می شد. راجع به حضرت زین‌العابدین(ع) نقل است که هر روز ماه رمضان را صدقه می داد.

4- افطاری دادن

این عمل در سیره معصومین (ع) بنحو کاملی مشاهده می شود و از امام صادق (ع) روایت است که هنگامی که حضرت امام زین العابدین (ع) روزه می گرفت دستور می داد گوسفندی را سر می بریدند، و آن را تکه تکه ساخته و در دیگ می ریختند، آن حضرت در وقت غروب به دیگها سر می زد و در حالی روزه داشت بوی آبگوشت را استشمام می نمود، آنگاه می فرمود: کاسه ها را بیاورید این کاسه را برای فلان کس و دیگری را برای فلان بکشید، و همینطور کاسه ها را پر می کردند تا آبگوشت به اتمام می رسید، آنگاه خود با نان و خرما افطار می کرد.

5- توجه بیشتر به زیردستان و گذشت از خطای آنان

از امام صادق(ع) روایت است که امام زین العابدین(ع) در ماه مبارک رمضان توجه خاصی به زیردستان و خدمتکاران خود داشت و هرگاه یکی از آنها مرتکب خطایی می شد او را مورد عقوبت قرار نمی داد و تنها گناه او را یادداشت می نمود تا آنکه که شب آخر ماه رمضان فرا می رسید، همه آنان را گرد خود جمع می نمود و کاغذهای خطایای آنان را بیرون می آورد و بر تک تک آنان می خواند و آنان به گناه خود اعتراف و اقرار می نمودند، پس از آن در میان ایشان برمی خاست و می فرمود:«با صدای بلند بگویید: ای علی بن الحسین، همان خدایت نیز خطاهایت را شمارش کرده است همانگونه که تو گناهانمان را شمردی و در کتاب، تمام اعمال کوچک و بزرگ ثبت است و همه اعمال در نزد او حاضر است همانگونه که اعمال ما در نزد تو حاضر بود (و تو بر آن ناظر بودی)، پس از ما درگذر همانگونه که تو امید عفو و گذشت داری، از ما درگذر تا که خدایت را بخشنده و رحیم یابی...ای علی بن الحسین، کوچکی مقام خود را در برابر خدای داور دادگری که به هیچ کس ظلم روا نمی دارد یادآور و از گناه ما درگذر،...» و حضرت در حالی که گریه و زاری می کرد مرتب این کلمات را می فرمود و آنان هم با وی هم آواز می شدند و می فرمود: بار خدایا تو به ما دستور دادی که از کسانی که به ما ظلمی روا داشتند درگذریم، ما بخود ظلم کردیم، پس از ما درگذر، که تو نسبت به آن سزاوارتری. تو به ما فرمودی که هیچ درخواست کننده ای را از در خانه هایمان رد نکنیم. ما به درگاه تو دست نیاز و درخواست بلند کرده ایم و از تو طلب می نماییم. پس بر ما منت نه و ما را محروم مساز...آنگاه رو به آنان می نمود و می فرمود: من از خطایای شما گذشتم، آیا شما نیز از من می گذرید؟

و  آنان در پاسخ می گفتند: از تو گذشتیم ای آقای ما و تو به ما هیچ بدی روا نداشتی، پس آن حضرت می فرمود بگوئید: بار خدایا: از علی بن الحسین درگذر، همانگونه که او از ما گذشت و او را از آتش آزاد آن همانطوری که او ما را از بندگی رهانید، و آنان آمین گفتند، و حضرت فرمود: بروید که از شما گذشتم، و همگی شما را آزاد کردم، و همگی آنان را آزاد می فرمود.

6- حفظ حریم دین و حرمت زمان

حفظ عفت عمومی جامعه از جمله مهمترین وظایف نظام اسلامی است به عنوان نمونه حد شرابخوار 80 تازیانه است، ولی اگر در ماه رمضان شراب خورده شود حالت دیگری دارد، نجاشی شاعر در روز ماه رمضان شراب خورد، او را به نزد امیرالمؤمنین(ع) آوردند، حضرت پس از یک شب زندان کردن او و اجرای حد شرعی شرابخواری (80 ضربه)، 20 ضربه شلاق اضافی، بخاطر شکستن حرمت ماه رمضان بر او زد و در برخی روایات او پذیرای 39 ضربه اضافی بدان جهت شد.


7- آزادی اسیران

بنابر نقل برخی از روایات حضرت رسول اکرم(صدر ماه رمضان تمامی اسیران را آزاد می ساخت، البته این مربوط به حفظ مصالح عمومی اسلام و مسلمین است و تشخیص آن به دست حاکم شرعی و ولی امر مسلمین است.*

منبع: خبرگزاری مهرvvv
چهارشنبه 19/4/1392 - 16:19
حقوق
مشروح اظهارات دادستان تهران

از برگزاری دادگاه فائزه هاشمی در مرداد تا دستگیری بیش از ۲۰ متهم ترورهای هسته‌ای

داغ‌ترین اخبار دادستان تهران به خبرنگاران در حاشیه مراسم تودیع و معارفه سرپرست دادسرای جرایم رایانه‌ای برگزاری دادگاه فائزه هاشمی در مرداد، دستگیری و دادگاهی شدن بیش از ۲۰ متهم ترورهای هسته‌ای و تشکیل دادسرای امور بین‌الملل بود.

 جعفری دولت آبادی دادستان تهران صبح امروز در حاشیه مراسم تودیع و معارفه سرپرست ناحیه 31 (جرایم رایانه‌ای) با حضور در جمع خبرنگاران به سوالات آنها پاسخ داد که مشروح آن را در زیر می خوانید: 

ارسال یک میلیارد پیامک در روزهای قبل از انتخابات/ دادسرای امور بین‌الملل تشکیل می‌شود 

عباس جعفری دولت‌آبادی دادستان عمومی انقلاب با اعلام این مطلب افزود: حضور مردم در انتخابات سال 92 حضوری مثال زدنی بود و پس از انتخابات 88 دومین انتخابات پرشور کشور در سالهای اخیر بوده است. 

دادستان عمومی و انقلاب تهران با اشاره به این مطلب که انتخابات با کمترین حادثه و مشکل امنیتی برگزار شد گفت: انتخابات ریاست جمهوری با کمترین حادثه و مشکل امنیتی برگزار شدو در 5 حوزه رقابت، مشارکت، اجرا، سلامت و امنیت شاهد اقدامات مناسبی بودیم. 

 

جعفری دولت‌آبادی در بخش دیگری از سخنان خود به تشکیل دادسرای امور بین‌الملل اشاره کرد و گفت: در مجتمع قضایی امور بین‌الملل قرار است به جرایم مربوط به اتباع بیگانه و همچنین به شکایت اتباع ایرانی از اتباع خارجی رسیدگی شود. 

 

وی گفت: از آنجا که در این زمینه کاستی‌هایی داشتیم در پیگیری شکایت‌ها دچار نقص بودیم به رئیس قوه قضاییه پیشنهاد تشکیل این مجتمع قضایی را دادیم و او هم موافقت کرد. 

 

دادستان عمومی و انقلاب تهران گفت: امیدواریم با تشکیل این دادسرا و همچنین تشکیل دادسرای جرایم پولی - بانکی بتوانیم اضلاع مفقوده رسیدگی به پرونده‌ها را کامل کنیم. 

 

جعفری دولت‌آبادی همچنین خطاب به رسانه‌ها و گردانندگان وبلاگ‌ها و سایت‌های خبری گفت: دادستانی تهران می‌تواند بهترین حامی شما باشد اما به شرط آنکه شما در چارچوب قانون حرکت کرده و تخلفی نداشته باشید. 

 

دادستان عمومی و انقلاب تهران با اشاره به اینکه زمانی که در سایت‌ها و وبلاگ‌ها اخبار خلاف واقع منتشر می‌شود دادستانی موظف به برخورد است گفت: ما نمی‌توانیم نسبت به هتک حرمت و همچنین تخریب‌ها ساکت باشیم و اقدامی انجام ندهیم. 

 

وی همچنین به آماری درباره تعداد پیامک‌های انتخاباتی اشاره کرد و گفت: بر اساس آمار موجود در روزهای آخر انتخابات حدود یک میلیارد پیامک رد و بدل شده که نشان می‌دهد تبلیغات از شکل محیطی به شکل مجازی تبدیل شده است. 

 

آخرین اخبار از پرونده مهدی و فائزه هاشمی و 1500 قاچاقچی مواد 

 

عباس جعفری دولت‌آبادی درباره سرنوشت ب.الف دیپلمات ایرانی بازداشت شده گفت: تحقیقات درباره این پرونده به انتهای مسیر رسیده است. 

 

وی گفت: بر اساس اطلاعات بنده بازپرس پرونده به زودی در مورد این پرونده تصمیم لازم را خواهد گرفت و تعیین تکلیف خواهد شد. 

 

یکی از خبرنگاران از دادستان تهران درباره شکایت دولت از دو نماینده مجلس پرسید که دادستان تهران گفت: این پرونده به تازگی به دادسرا ارجاع شده و تحقیقات درباره آن آغاز شده است ولی این موضوع زمان‌بر است. 

 

یکی دیگر از خبرنگاران درباره پرونده مهدی هاشمی پرسید که دادستان تهران گفت: بازپرس پرونده در این زمینه تحقیقات خوبی را آغاز کرده است و تلاش شده است تا تمام نقایصی که قاضی پرونده به آن‌ها اشاره کرده را مرتفع کند. 

 

خبرنگار فارس از دادستان تهران درباره پرونده ساخت تالارهای بین‌المللی کیش و ارجاع این پرونده از سوی سازمان بازرسی به دادسرای تهران پرسید که جعفری دولت آبادی گفت: این پرونده در دادسرای کارکنان دولت به جریان افتاده و تحقیقات در این رابطه ادامه دارد. 

 

یکی از خبرنگاران گفت: استاندار تهران مدعی شده که هزار و 500 نفر قاچاقچی مواد مخدر را به دادستانی تهران تحویل داده، آیا به پرونده این افراد رسیدگی شده است. 

 

دادستان تهران گفت: ما هنوز این اعداد و گزارش‌ها را ندیده‌ایم اما ما استقبال می‌کنیم از این اینکه در حوزه قضایی با قاچاقچیان مواد مخدر برخورد کنیم. 

 

جعفری دولت‌آبادی همچنین درباره پرونده تعاونی برق و شایعه آزادی یکی از متهمان آن پرونده با قرار وثیقه 8 میلیاردی گفت: این پرونده از پرونده‌‌های مهمی بود که در حال حاضر تحقیقات مفصلی در خصوص آن در حال انجام است. 

 

دادستان عمومی و انقلاب تهران همچنین درباره نتیجه بررسی پرونده بمب‌گذاری در مهدیه تهران نیز گفت: این پرونده پرونده کوچکی است که نمی‌توان از آن با عنوان بمب‌گذاری نام برد اما متهم بازداشت شده و در حال رسیدگی به آن هستیم. 

 

جعفری دولت‌آبادی درباره پرونده فائزه هاشمی نیز گفت: پرونده‌ای که موسوم به اخلال در نظم زندان بود در مرداد ماه امسال نوبت رسیدگی دارد. 

 

جعفری دولت‌آبادی همچنین درباره پرونده س.م دادستان سابق تهران نیز گفت: پرونده‌ها در دادسرای تهران در جریان است و هرگاه منجر به نتیجه شود درباره آن اطلاع‌رسانی خواهد شد. 

 

جعفری دولت‌آبادی درباره اعتراض مداحان به احکام صادر شده نیز گفت: دادگاه تجدید نظر برای رسیدگی به این اعتراض مداحان در مردادماه تشکیل خواهد شد. 

 

دستگیری 20 نفر مرتبط با ترورهای هسته‌ای/صدور کیفرخواست برای متهمان پرونده ستار بهشتی به زودی 

 

وی درباره پرونده فوت ستار بهشتی یک وبلاگ‌نویس گفت: بازپرس پرونده تحقیقات خود را انجام داده و به زودی برای متهمان پرونده پس از اخذ آخرین دفاع کیفرخواست صادر خواهد شد. 

 

دادستان تهران همچنین درباره رسیدگی به پرونده گودبرداری‌های غیراصولی منجر به حادثه نیز گفت: ما تلاش می‌کنیم تا در مرجع مورد نظر به این پرونده‌ها رسیدگی شود تا بتوان نتیجه بهتری از رسیدگی‌ها بگیریم. 

 

وی گفت: در پرونده مرگ 3 زن در یکی از مساجد تهران هم خوشبختانه به نتایج خوبی رسیده‌ایم و افرادی در این پرونده در بازداشت به سر می‌برند. 

 


جعفری دولت‌آبادی درباره پرونده «ف - ل» برادر یکی از مسئولان نیز گفت: از آخرین متهم این پرونده تحقیقات انجام شد و به زودی این پرونده نیز به سرانجام خواهد رسید. 

 

جعفری دولت‌آبادی البته درباره پرونده برادر یکی دیگر از مسئولان به نام «ج - ل» سکوت کرده و گفت: نباید تا قبل از مشخص شدن پرونده‌ها اسم افراد برده شود. 

 

خبرنگاری از جعفری دولت‌آبادی درباره اقدام دادستانی تهران در برخورد با برخی از نشریاتی که اقدام به چاپ عکس‌های زننده می‌کنند، گفت: ما بارها به نشریات و مطبوعات تذکر داده‌ایم که باید در چارچوب قانون عمل کنند و اگر خود نشریات به این تذکرات توجه نداشته باشند و جرمی مرتکب شوند برای آنها پرونده تشکیل خواهد شد.

 

دادستان عمومی و انقلاب تهران درباره پرونده شرکت صدرا نیز گفت: متهمان این پرونده هنوز در داخل کشور هستند و ما از پلیس می‌خواهیم تا برای دستگیری آنها همکاری بیشتری داشته باشند.

جعفری دولت‌آبادی گفت: تاکنون فقط 600 نفر به عنوان شاکی در این پرونده شرکت کردند اما احتمال می‌رود تعداد شکات به 3هزار نفر هم برسد.

جعفری دولت‌آبادی درباره پرونده متهمان ترور‌های هسته‌ای نیز گفت: بیش از 20 نفر در این پرونده دستگیر شده‌اند و برای آنها کیفرخواست صادر شده که حدود 18 نفر از آنها در دادگاه محاکمه شده‌اند.

 

وی گفت: در سال گذشته دستگاه‌های امنیتی با همکاری دادستانی تهران اقدام خوبی برای دستگیری جاسوسان دستگاه‌های خارجی انجام دادند و خوشبختانه امروز پرونده مبسوط و خوبی از این افراد تشکیل شده است.

 

دادستان تهران درباره پرونده خبرنگاران مرتبط با شبکه بی‌بی‌سی گفت: این پرونده مفتوح است و رسیدگی به آن ادامه دارد.

خبرنگاری مجدداً از دادستان تهران پرسید: آیا در زمان پیش از برگزاری انتخابات 92 نیز افرادی نظیر این افراد دستگیر شده‌اند یا خیر؟ که دادستان تهران گفت: چنین اتفاقی نیفتاده و انتخابات سال 92 با بالاترین سطح امنیتی و کمترین حادثه برگزار شده است.

تعقیب 500 نفر در پرونده فساد بزرگ سه هزار میلیارد تومانی

وی افزود: دادستانی تهران در بحث برخورد با مفاسد اقتصادی اقدامات بسیار خوبی انجام داده است.

وی گفت: در پرونده فساد 3 هزار میلیاردی 500 نفر به عنوان متهم تحت تعقیب قرار گرفتند که از این تعداد پرونده

250 نفر مختومه شد.

وی گفت: رسیدگی به پرونده بقیه این افراد ادامه دارد و باید گفت در 60 پرونده برای متهمان کیفرخواست صادر شد و 25 درصد از این متهمان در دادگاه محاکمه شدند.

وی به محاکمه متهمان بانک آریا اشاره کرد و گفت: این پرونده 29 متهم داشت که 4 نفر آنها در بازداشت به سر می‌برند که البته رسیدگی به این پرونده به پایان رسیده است.

 

دادستان عمومی و انقلاب تهران گفت: در بحث اجرای احکام متهمان پرونده در حال حاضر 20 نفر در بازداشت به سر می‌برند که البته توافقاتی هم با بانک ملی، سپه، سامان و رفاه انجام شده تا مطالباتشان پرداخت شود.

 

وی با گلایه از رسانه‌ها درباره نپرداختن به کار بزرگ دستگاه قضایی در برخورد با این فساد گفت: رسانه‌ها اگر جایی کار منفی صورت بگیرد آن را منتشر می‌کنند اما به اقدامات خوب نمی‌پردازند.

 

وی گفت: در پرونده آقای «ج» مدیرعامل سابق یکی از بانک‌ها هم پرونده به صدور کیفرخواست منجر شده و در نوبت رسیدگی در دادگاه است.

 

جعفری دولت آبادی به کار خوب دستگاه قضایی در زمینه رسیدگی به پرونده اخلال‌گران بازار ارز اشاره کرد و گفت: متهمان پرونده در بازداشت به سر می‌برند و از بانک‌ها تحقیقات و استعلامات خوبی انجام شده است.

 

جعفری دولت‌آبادی درباره سلطان پتروشیمی و پرونده آن هم گفت: متهم اصلی این پرونده بازداشت شده است و تحقیقات درباره آن همچنان ادامه دارد.

 

جعفری دولت‌آبادی همچنین درباره پرونده‌ای که اخیراً به دادسرای تهران ارجاع شده مبنی بر سوء استفاده برخی کارت‌های سوخت گفت: این پرونده به جریان افتاده اما هنوز تحقیقات اصلی آن آغاز نشده است.

 

دادستان عمومی و انقلاب تهران درباره پرونده شکایت دولت از علی مطهری و شهردار تهران نیز گفت: تحقیقات در این زمینه ادامه دارد.

 

از ضرورت حفظ حریم خصوصی در فضای مجازی تا فعالیت 18 هزار پایگاه اینترنتی در آستانه انتخابات

 

جعفری دولت‌آبادی گفت: همانطور که مک‌لوهان وعده داده بود دهکده جهانی محقق شده و ارتباطات سرعت بخشیده شده است.

 

وی افزود: امروز سرعت انتشار خبر و جهانی شدن اخبار به گونه‌ای شده است که هر فرد به یک رسانه در دنیای مجازی تبدیل شده که البته این فضای جدید هم ضرر و هم منفعت‌هایی را شامل می‌شود.

 

عالی‌ترین مقام دادسرای تهران گفت: در ابتدا باید به موضوع محتوا و اهمیت محتوا در این فضا اشاره کرد و بگوییم که تفاوت ما با کشورهای غربی در محتوا است به گونه‌ای که ما مخالف محتوایی هستیم که مسائل اخلاقی و ضد دینی در آن وجود داشته باشد.

 

دادستان تهران تصریح کرد: ما بر اساس مذهب و عقاید دینی‌مان نمی‌توانیم اجازه دهیم که کیان خانواده و کیان اجتماع و از اینها مهمتر حریم خصوصی افراد به واسطه نفوذ اینترنت و فضای مجازی دستخوش تجاوز شود.

 

جعفری دولت‌آبادی به فیلترینگ و ضرورت‌های آن اشاره کرد و گفت: شاید از نگاه غربی‌ها محدود کردن دسترسی افراد در استفاده از فضای مجازی نقض آزادی‌های افراد باشد اما اگر بخواهیم بر اساس یک نظام هوشمند و بر پایه جلوگیری از تخریب حریم خصوصی افراد و همچنین کیان اجتماع قدم برداریم چاره‌ای جز فیلترینگ نداشته و باید به جایی برسیم که محتوا آسیب‌زا نباشد.

 

وی گفت: دادستانی تهران یکی از وظایفش حفظ حریم خصوصی افراد است و اگر این موضوع رعایت نشود اولین اصل اساسی زندگی که همانا داشتن امنیت است به مخاطره می‌افتد.

 

جعفری دولت‌آبادی یکی دیگر از چالش‌های پیش روی فضای مجازی را بحث هویت افراد قلمداد کرد و گفت: متأسفانه در فضای مجازی افراد بدون هویت ظاهر می‌شوند و همین امر باعث می‌شود عقبه ارتباطاتی که افراد برقرار می‌کنند مشخص نباشد.

 

دادستان عمومی و انقلاب تهران به فعالیت 18 هزار سایت، وبلاگ و صفحات اینترنتی در زمان برگزاری انتخابات اشاره کرد و گفت: نگاهی به این آمار نشان می‌دهد که قدرت فضای مجازی به چه میزان تأثیرگذار است و می‌تواند مثبت هم باشد.

 

وی خطاب به حاضران در جلسه گفت: همین نکات مثبت و منفی است که به ما این نکته را گوشزد می‌کند که هر چه در حوزه فضای مجازی سرمایه‌گذاری کنیم ضرر نکرده و می‌توانیم کنترل بهتری بر روی این فضا داشته باشیم.

 

جعفری دولت‌آبادی در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع انتخابات و کارشکنی‌های دشمنان نظام اشاره کرد و گفت: علیرغم کارشکنی‌های غربی‌ها دیدید که حضور مردم پای صندوق‌های رأی چه میزان خیره‌کننده بود و خواب غلط غربی‌ها را برآشفت.

 

وی افزود: غربی‌ها بر روی سلامت انتخابات تشکیک کرده بودند در حالی که برخلاف میل آنها انتخابات پیروزمندانه و در کمال سلامت برگزار شد.

 

دادستان عمومی و انقلاب تهران در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع سایت‌های خبری و فعالیت آنها اشاره کرد و گفت: سایت‌ها می‌توانند هم موج بیفزایند و هم در جهت اطلاع‌رسانی مثبت حرکت کنند.

 

وی گفت: اما ما به گردانندگان سایت‌ها و وبلاگ‌ها توصیه می کنیم در چارچوب و مدار قانون حرکت کنند تا ما در دادستانی تهران بهترین حامی آنها باشیم.

 

جعفری دولت‌آبادی گفت: برای مثال در چند روز گذشته خبری در یکی از سایت‌ها منتشر شده بود مبنی بر حمایت قوه قضائیه از تیم فوتبال داماش در حالی که داماش یکی از شرکت‌های دخیل در پرونده فساد 3 هزار میلیاردی بود و چطور می‌تواند قوه قضائیه به آن کمک کند.

 

دادستان عمومی و انقلاب تهران با اشاره به اینکه در قرآن هم انتقاد و نقد سازنده مورد اشاره قرار گرفته است، گفت: اما به طور قطع معنای نقد با تخریب و سیاه‌نمایی متفاوت است.

 

وی گفت: سایت‌هایی که در اول صبح قیمت طلا و ارزاق مردم را گرانتر از رقم واقعی اعلام می‌کنند و باعث ایجاد مشکل در زندگی شهروندان می‌شوند به طور قطع در راه تخریب و سیاه نمایی قدم برداشته‌اند.

 

جعفری دولت‌آبادی در خاتمه سخنان خود بار دیگر بر اهمیت فضای مجازی و ضرورت شناخت کافی از این فضا اشاره کرد و گفت: باید همه سازمان‌های دخیل در این زمینه همدل و همکار یکدیگر باشند تا کشور در قبال مشکلات متضرر نشود.

چهارشنبه 19/4/1392 - 16:17
اخبار

مطهری و پزشکیان از مجلس به دولت نروند

دبیر جبهه اصلاح طلبان از مخالفت اکثریت احزاب عضو این جبهه با خروج علی مطهری و مسعود پزشکیان از مجلس شورای اسلامی به منظور پیوستن به دولت جدید خبر داد.
مجید بهمن زاده با اشاره به مذاکرات و گمانه زنی هایی که در کمیته های بررسی گزینه های تصدی پست های اجرایی دولت محترم یازدهم صورت گرفته است، گفت: آقایان مطهری و پزشکیان به عنوان گزینه مطرح جهت تصدی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بهداشت مطرح هستند.
 
وی ادامه داد: این احتمال در حالی مطرح می شود که علی رغم توانایی ها و جایگاه خاص و متمایز این عزیزان در افکار عمومی توجه به نقش اساسی و تاثیرگذار این نمایندگان در مجلس شورای اسلامی قابل اغماض نیست.
 
بهمن زداه تصریح کرد: با وجود گزینه های متعدد متعادل و صاحب اندیشه در هر دو جریان اصلاح طلب و اصولگرا در کشور خروج نمایندگانی که نماد این اعتدال و دوراندیشی در خانه ملت هستند و نقش تعیین کننده در استیفای حقوق عامه و نخبگان دارند کاری نادرست و بدور از هر گونه آینده نگری است.
 
دبیر جبهه اصلاح طلبان افزود: از همین رو اکثریت احزاب جبهه اصلاح طلبان ضمن درخواست از مسئولین ذی ربط برای بررسی صلاحیت دیگر گزینه های ارزشمند موجود در صحنه سیاسی و اجتماعی کشور، لزوم توجه به عواقب اینگونه تصمیم گیری ها از سوی کمیته های بررسی را مورد تاکید قرار داده اند.
منبع: خبرگزاری مهر
چهارشنبه 19/4/1392 - 16:16
آلبوم تصاویر

عکس/همه زنان دولت رئیس جمهور

جلسه امروز هیات دولت

چهارشنبه 19/4/1392 - 16:15
خودرو

ناگفته‌های وزیر صنعت درباره صنعت خودرو

وزیر صنعت با بیان اینکه مسئله خودرو تنها قیمت‌گذاری نیست، گفت: پروژه شورای رقابت شکست خورده و من مطمئن هستم قیمت‌گذاری به سازمان حمایت باز خواهد گشت.
 شاتا: این جمله بخشی از ناگفته های دکتر "مهدی غضنفری " در پاسخ به پرسشی درباره وضعیت خودرو، مسائل قیمت گذاری و علت ورود شورای رقابت به این موضوع است.

وی گفت : سال گذشته پس از آنکه وزارت صنعت ، معدن و تجارت در یک مصوبه قیمت گذاری جدید خود را اعلام کرد ، هم برخی رسانه ها و هم در دولت از سوی رییس جمهوری مخالفت شد.

وی با اشاره به اظهارات رییس جمهور در یکی از گفت وگوهای تلویزیونی مبنی براینکه کار را از وزارت صنعت ، معدن و تجارت گرفته و به شورای رقابت واگذر می کنیم تا مشکل حل شود ، اظهار کرد: موضع تخصصی ما این بود که این کار مشکل گشا نیست و این وزارتخانه بهتر می تواند مسئله را حل کند اما چون نظردکتر احمدی نژاد  اعلام شد ، مجلس نیز تاکید داشت که شورای رقابت فشار می آورد کار را به ما بدهید ، به همین دلیل قیمت گذاری به شورای رقابت واگذار شد .

به گفته وی، "آنها گفتند کار انحصاری است ، از همان موقع اعلام کردیم که به مسئله خودرو اشتباه نگاه می کنیم موضوع ما در مورد خودرو اصلا مسئله قیمت گذاری نیست بلکه آن است که باید به خودروسازها برای تولید بیشتر کمک شود اما متاسفانه به این موارد توجه نشد ، تیرماه سال 91 با وجودی که تخصیص 2 هزار میلیارد تومان تسهیلات برای  خودروسازها مصوب شد اما این مصوبه در شورای پول و اعتبار برای هر کدام از خودروسازها نصف شد .

* خودروسازان قادر به تامین وثایق خاص وام نشدند

وی با بیان اینکه درخواست وثایق خاص برای دادن وام موجب گردید که خودروساز نتواند آنها را تهیه کنند ، افزود: مسئله خودرو به جای حرکت در مسیر کارشناسی ، منطقی و علمی که وزارت صنعت ، معدن و تجارت دنبال می کرد در مسیرهای دیگری قرار گرفت ، کار خودروساز و قیمت گذاری را در جای دیگری قرار دادند ، به آنها وام ندادند ، این وزارتخانه  کنار گذاشته شد ، ارتباط ما با قیمت گذاری خودرو قطع و شورای رقابت نیز مسئول این پروژه شد.

از نظر اینجانب سطح وظایف شورای رقابت بسیار بالاتر از قیمت گذاری است که در موقع خودش خواهم گفت .

وزیر صنعت، معدن و تجارت سپس ادامه داد: اینکه شورای پول و اعتبار تا چه میزان وام تصویب کرد و بانک ها چه مقدار تسهیلات دادند و اینکه عدم پرداخت تسهیلات چه آثار زیانباری برای خودروسازان داشت را هیچ وقت نتوانستیم رسانه ای کنیم چرا که باید ضد یک دستگاه دیگر سخن می گفتیم که دراین صورت به نظر می رسید با آن دستگاه رقابت یا ضدیت داریم .

* دیدگاه کارشناسی وزارت صنعت ، معدن وتجارت به زمین گذاشته شد

غضنفری گفت : متاسفانه دیدگاه کارشناسی زمین گذاشته ، نظرات  دیگر برگزیده شد و آنهم  مبتنی بر این موضوع بود که فورا قیمت خودرو ارزان خواهد شد و 30 تا 40 درصد کاهش پیدا می کند ، اما ما مطمئن بودیم که هرگز نمی توانند چنین کاری  را بکنند .

وی توضیح داد ، درشرایطی که نرخ ارز بالا می رود و آثار آن در تمامی کالاها واضح است از سویی بالارفتن شاخص بورس می شود که آن را مناسب تلقی می کنیم اما درعین حال فشارآوردن به تولید کنندگان می گوییم که نباید قیمت ها افزایش پیدا کند، این موضوعات کاملا در تضاد یکدیگر هستند و جواب نمی دهد، چرا که مگر می شود همه نرخ ها متاثر از ارز بالا رود اما قیمت یک کالای خاص  کاهش یابد؟

وی افزود: در حال حاضر مشاهده می کنید که هیچ شرایط بهتر نشده ما از اول هم مخالف این وضعیت بودیم و در حال حاضرنیز می گوییم باید به خودرو ساز کمک کنیم تا تولیدات خود را افزایش دهد، دست از  فشارهای بی معنا و بدون پشتوانه منطقی برداریم چرا که به زور نمی توان قیمت خودرو را کاهش داد.

غضنفری تاکید کرد : در زمانی که قیمت قطعات ، لاستیک ، آهن ، فولاد و مس به عنوان اقلام مورد استفاده در تولید خودرو افزایش پیدا می کند آنها هم به این موضوع اذعان دارند ، بورس با نشان دادن شاخص ها و روند افزایشی خود را جلو می برد چگونه باید خودروساز قیمت خود را پایین بیاورد ؟ آیا منطقی پشت سر این نگاه است ؟

* انتخاب گزینشی از سخنان وزیر  

وی همچنین به برخی اظهارات نقل شده از وی در باره خودرو طی سال گذشته توسط برخی رسانه ها انتقاد کرد و گفت: همانگونه که در بسیاری از سخنرانی های خود درمورد وضعیت خودرو ، مدیریت خودرو را مورد سرزنش قرار می دادم اما همزمان از وزارت اقتصاد و بانک مرکزی نیز به دلیل اینکه وام خودروساز را نمی دهند انتقاد می کردم اما متاسفانه هیچ گاه قسمت دوم سخنان من پخش نمی شد و رسانه هایی که موضع ضد خودرو داشتند فقط قسمت اول اظهارات مرا منتشر می کردند درحالی که این همه ی نگاه من به موضوع خودرو نبود ، انتخاب گزینشی سخنرانی ها باعث می شود تا مخاطب در جریان کامل نظر سخنران قرار نگیرد .

*  تمهیدات صورت گرفته برای توزیع کافی کالا

وزیر صنعت، معدن و تجارت در پاسخ به پرسشی با بیان اینکه تمام تلاش ها برآن است که کالاهای مورد نیاز مردم به اندازه کافی و حتی بیشتر در سطح عرضه در دسترس مردم قرار گیرد، افزود: این اقدام مانع شکل گیری برخی رفتارهای نادرست می شود .

غضنفری در توضیح اظهارات خود گفت : به عنوان مثال دو هفته پیش متوجه شدیم که عده ای با هماهنگی در نظر دارند که نرخ مرغ را افزایش دهند ، اما همکارانم بلافاصله با اطلاع از چنین رفتاری حتی روز جمعه بازار را پر از این کالا کردند و به خوبی کنترل شد .

وی تصریح کرد: همزمان بازرسان سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولید کنندگان نیز با حضور به موقع خود مانع شکل گیری چنین رفتار ناجوانمردانه ای شدند.

*هشدار به توافق های غیرقانونی برای افزایش قیمت

وزیر صعت، معدن و تجارت درعین حال گفت: در حال حاضر نیز هشدار می دهم اگر گروهی بخواهند با هماهنگی با یکدیگر و توافق غیر قانونی میان خود قیمت ها را بالا ببرند، علاوه بر برخورد جدی، دستگاه های ذیربط  با توزیع به موقع این کالاها موجب شکست این افراد خواهند شد ، آنها شاید ماه مبارک رمضان سال گذشته به دلایل مشکلاتی که کشور با آن دست به گریبان بود موفق شدند به نوعی بازار را بر هم زنند ، اما امسال قطعا قادر نخواهند بود .

* نمایشگاه های عرضه مستقیم و کنترل قیمت

وی در باره برگزاری نمایشگاه های عرضه مستقیم کالا که همه ساله در فصل پاییز و آغاز مدارس ، ایام سال نو و با نزدیک شدن ماه مبارک رمضان برگزار می شود ، گفت : امسال نیز 400 مرکز عرضه مستقیم کالا در آستانه ماه مبارک رمضان فعالیت خود را آغاز کرده است .

وزیر صنعت ، معدن و تجارت افزود: این نمایشگاه ها که اقلام اساسی و مورد نیاز مردم را عرضه می کنند ، به مدت 10 روز ادامه خواهد داشت .

غضنفری با بیان این جمله که نخستین کارکرد نمایشگاه های عرضه مستقیم کالا رهبری قیمت در بازار و پایین آوردن نرخ های مشابه آن است ، گفت: تجربه برگزاری نمایشگاه ها نشان داده که تاثیر خوبی برروی بازار می گذارند .

وی مراجعه مردم برای خرید کالا از نمایشگاه های عرضه مستقیم با قیمت پایین تر را دیگر کارکرد این نمایشگاه ها برشمرد.

* تبیین وضعیت کنونی صنعت ، معدن و تجارت با رییس جمهور منتخب

غضنفری درباره دیدار با رییس جمهوری منتخب گفت : در این دیدار گزارش کاملی از آخرین وضعیت حوزه صنعت، معدن و همچنین تجارت داخلی و خارجی ارایه شد .

وی گفت : موضوع ذخایر کالاهای اساسی ، مدیریت ماه مبارک رمضان و چگونگی حجم ذخایر برای دولت بعدی از جمله بخش هایی بود که مورد استقبال بیشتری قرار گرفت .

وزیر صنعت ، معدن و تجارت ادامه  دارد : بیان آخرین وضعیت صنعت ، تولیدات ، مسائل انتقال ارزو سرمایه در گردش و همچنین اقدامات انجام شده در حوزه معدن از دیگر محورهایی بود که در این دیدار مطرح شد.

غضنفری با اشاره براینکه این جلسه بسیار خوب بود ، گفت : در واقع این جلسه تبیین وضعیتی بود که صنعت ، معدن و تجارت داشت تا تحویل دولت و وزیر بعدی شود.

وی اظهار کرد: درباره وضعیت ذخایر کالاهای اساسی قرار شد نشست مشترکی میان یکی از معاونان وزارت صنعت، معدن و تجارت و یکی از مشاوران حجت الاسلام و المسلمین آقای دکتر روحانی برگزار شود  و روز تحویل دولت موضوع تنظیم بازار و گزارشات آن به یکی از افراد مورد اعتماد رییس جمهوری منتقل گردد.

* کاهش و افزایش نرخ ارز شمشیری دو لبه

وزیر صنعت، معدن و تجارت در پاسخ به پرسشی دیگر در باره یکی از اظهارات خود طی سال گذشته مبنی براینکه باید با ارز یکهزار تومانی خداحافظی کنیم، گفت : ارز ارزان و گران مزایا و معایبی برای اقتصاد ایران دارد ، اما با توجه به اینکه درآمدهای ارزی کشور درسال گذشته به نصف رسیده بود بنابراین امکان محاسبه ارز با یک هزار تومان میسر نشد به همین دلیل موضوع خداحافظی با ارز یک هزار تومانی را مطرح کردم .

وی ادامه داد : نرخ بالای ارز برای هر کشوری به معنای آن است که می تواند صادرات بیشتری داشته باشد در مقابل کالای وارداتی گران تر تمام می شود ، خارجی ها کمتر می توانند کالای خود را به مقصد ارسال کنند و بدون رقابت بازار بکر و دست نخورده ایجاد می شود.

غضنفری با بیان اینکه شرایط سال گذشته باعث شد تا بسیاری از تولیدکنندگان داخلی در حوزه هایی چون لوازم خانگی و مبلمان بازار از دست رفته خود را مجددا به دست آورند، گفت:  اقتصاد در مسیر جدیدی قرار گرفت به نحوی که تولیدات داخلی قدرت شکوفایی دارد.

وی ادامه داد: این را هم باید درنظر بگیریم که افزایش نرخ ارز موجب گرانی کالا و پایین آمدن توان مردم ضعیف جامعه می شود در چنین وضعیتی دولت با مداخله خود مخصوصا در باره تامین کالاهای اساسی باید امکان خرید را برای مردم فراهم کند .

وزیر صنعت، معدن و تجارت با تصریح براینکه افزایش و کاهش نرخ ارز به مانند شمشیر دو لبه ای است که در عین داشتن محاسن خاص خود معایبی نیز دارد، اظهار کرد: در هر حال کشورها در مواقعی پول ملی خود را پنج تا 10 درصد کاهش می دهند.

وی عنوان کرد: بالارفتن ناگهانی نرخ ارز نیز شوک های خاص خود را به دنبال دارد که  که می تواند مخرب باشد .

* ضرورت بقای مرکز مبادلات ارزی

 غضنفری در پاسخ به پرسشی دیگر مبنی براینکه معاون رییس جمهوری موضوع وداع با ارز مرجع را مطرح کرده ، دراین صورت سرنوشت مرکز مبادلات ارزی چه خواهد شد؟ گفت: این مرکز برای ارز مرجع راه اندازی نشده بود بلکه هدف ایجاد آن  مبادله ارز صادر کنندگان و متقاضیان ارز بود .

وی ادامه داد :  در بودجه 92 ارز تک نرخی است و درآمدها نیز از همان محل سال های قبل محقق می شود اما مرکز مبادله محلی برای تبادل ارز دارندگان آن همچون  بانک مرکزی ، پتروشیمی و نفت و متقاضیان است .

وزیر صنعت ، معدن و تجارت تصریح کرد: ارز ارزان را باید به متقاضیانی که در اولویت هستند اختصاص دهیم و این باعث می شود که نیاز به محلی به نام مرکز مبادلات ارزی داشته باشیم .

* تلاش های موفق با اجرای فاز نخست هدفمندی

غضنفری معتقداست: اجرای فاز نخست هدفمندی یارانه ها در سال هایی که وی وزیر بازرگانی بود یکی از موفقیت های دولت محسوب می شود .

وی در پاسخ به پرسشی درباره موفقیت های حاصله درسال های اخیر عنوان کرد: به نظرم تلاش های انجام شده درباره مدیریت بازار و جلوگیری از فشارهای ناشی از افزایش نرخ حامل های انرژی بسیار خوب بود ، همچنین وزارت صنعت ، معدن و تجارت اقدامات خوبی برای مدیریت وضعیت موجود با توجه به آشفتگی ارز و وضعیت بازارو ایجاد مرکز مبادلات ارزی انجام داد .
چهارشنبه 19/4/1392 - 16:15
اقتصاد

پرش ۷۰ رتبه ای پتروشیمی ایران در جهان

با توسعه طرح‌ها و افزایش ظرفیت صنعت پتروشیمی در کشور، سهم پتروشیمی از ظرفیت تولید محصولات عمده در خاورمیانه از ۱۶.۲ درصد در سال ۸۴ به ۲۳.۴ درصد در سال ۹۱ افزایش یافت و از سال ۲۰۰۴ تا ۲۰۱۱ سهم صنعت پتروشیمی ایران از رتبه ۸۲ به ۱۲ ارتقا یافته است.
سهم صنایع پتروشیمی ایران در بازار جهانی از ۱.۱ درصد در سال ۸۴ به ۲.۴ درصد در پایان سال ۹۱ رسید و براین اساس سهم صنایع پتروشیمی ایران در بازار جهانی ۱۸۱ درصد رشد داشت.
 
همچنین سهم پتروشیمی از GDP (تولید ناخالص ملی) کشور از ۱.۲۹ درصد در پایان سال ۸۳ به ۱.۵ درصد در پایان سال ۹۰ رسیده است.
 
از سوی دیگر سهم صنعت پتروشیمی از صادرات غیرنفتی با رشد ۴۸ درصدی به ۳۷.۲ درصد در سال ۹۱ رسید و در صادرات محصولات صنعتی نیز سهم این صنعت از ۳۴.۸ درصد به ۴۶.۵ درصد افزایش داشته است که بیانگر رشد ۳۴ درصدی است.
 
پرش ۷۰ رتبه‌ای صنعت پتروشیمی ایران در جهان
 
بر اساس گزارش رکت ملی پتروشیمی ایران، در رتبه بندی ۱۰۰ شرکت برتر پتروشیمیایی جهان که هرسال توسط موسسه ICIS صورت می گیرد، رتبه شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران از ۸۲ در سال ۲۰۰۴ به ۳۹ در سال ۲۰۱۱ ارتقا یافته و سهم صنعت پتروشیمی ایران نیز از رتبه ۸۲ در سال ۲۰۰۴ به ۱۲ در سال ۲۰۱۱ ارتقا یافته است.
 
ساخت و بکارگیری آغازگر ساخت داخل
 
یک آغازگر مهم در صنعت پتروشیمی در مجتمع پتروشیمی بندرامام بومی‌سازی شد که قطع واردات آغازگر (initionator)را در پی دارد.
 
به گزارش ایسنا، در راستای بومی سازی نیازهای اساسی تولید محصولات صنایع پتروشیمی و برای ارتقای دانش فنی ساخت داخل یک آغازگر (initionator) اساسی واحد پلی وینیل کلراید (pvc) پس از تست موفقیت آمیز داخلی سازی شد.
 
این آغازگر با نام تجاری دی لوریل پراکسید (dilauioyl peroxide) که در واحد پلی وینیل کلراید (pvc) کاربرد دارد، طی سالیان گذشته در انحصار شرکت های اروپایی قرار داشته و در پی بروز مشکلات ناشی از تحریم ، پژوهشگران و متخصصان پتروشیمی بندرامام با همکاری اساتید دانشگاه های کشور و شرکت پژوهش و فناوری شرکت ملی صنایع پتروشیمی، پس از طی مراحل فنی و آزمایشگاهی موفق به بومی سازی آن شدند.
 
ساخت و استفاده از آغازگر مذکور حدود چهار ماه زمان و بالغ بر ۱۰۰ هزار یورو اعتبار برده است و در مرحله به کارگیری عملیاتی بازدهی مشابه نمونه خارجی را دارد.
منبع: خبرگزاری مهر
چهارشنبه 19/4/1392 - 16:14
خودرو

صادرات 9 میلیون دلاری خودروهای ایرانی

گمرک ایران با اعلام صدور 9 میلیون دلار خودروی سواری به خارج از کشور در 3 ماهه نخست امسال اعلام کرد: در همین مدت 8 هزار و 504 دستگاه خودرو وارد کشور شده است.
  گمرک ایران با اعلام گزارش آمار مقدماتی تجارت خارجی طی 3 ماهه نخست سال جاری اعلام کرد در این مدت یکهزار و 126 دستگاه خودروی سواری به ارزش 9 میلیون دلار صادر شد که این میزان در سه ماهه نخست سال گذشته 14 هزار و 570 دستگاه به ارزش 81 میلیون دلار بوده است.

صادرات و واردات خودرو

میانگین قیمت هر خودروی سواری صادراتی طی سه ماهه نخست سال 1392 مبلغ 7847 دلار بوده که نسبت به سال گذشته، با افزایش 40.91 درصدی مواجه بوده است. عمده کشورهای مقصد صادرات خودروی سواری طی سه ماهه نخست سال 1392، عراق، آذربایجان و اکراین بوده است.

همچنین در سه ماهه نخست سال جاری 8 هزار و 504 خودروی سواری به ارزش 189 میلیون دلار وارد کشور شده است که این میزان در مدت مشابه سال گذشته 8 هزار و 313 دستگاه به ارزش 176 میلیون دلار بوده است.

میانگین قیمت هر خودروی سواری وارداتی طی سه ماهه نخست سال 1392 مبلغ 22179 دلار (نزدیک به 2.83 برابر هر خودروی صادراتی) بوده که نسبت به سال گذشته، با افزایش 4.87 درصدی مواجه بوده است.

واردات گوشی تلفن همراه

کشورهای مبدأ واردات خودروی سواری در این مدت امارات متحده عربی، چین و جمهوری کره بود. همچنین در بخش واردات گوشی تلفن همراه در سه ماهه نخست امسال 129 تن گوشی به ارزش 29 میلیون و 287 هزار دلار وارد کشور شده است که این میزان در مدت مشابه سال گذشته 202 تن به ارزش 50 میلیون و 914 هزار دلار بوده است.

امارات متحده عربی، جمهوری کره و منطقه آزاد چابهار سه مبدا اصلی واردات گوشی تلفن همراه در بهار امسال به کشور بوده است. همچنین در بخش واردات برنج در سه ماهه اول امسال 537 هزار تن برنج به ارزش 609 میلیون دلار وارد کشور شد، واردات این محصول نسبت به سال گذشته 93.23 درصد افزایش وزنی و 140.51 درصد افزایش ارزشی داشته است. هند، امارات متحده عربی و ترکیه سه کشور اصلی مبدا واردات برنج به کشور بوده است.

واردات سیگار و پوشاک

در 3 ماهه نخست امسال حدود 2 هزار و 110 تن سیگار به ارزش 15 میلیون و 95 هزار دلار وارد کشور شد که واردات این محصول نسبت به سال قبل 13.11 درصد کاهش وزنی و 48 درصد کاهش ارزشی داشته است. ترکیه، امارات متحده عربی و جمهوری کره سه کشور اصلی مبدا واردات سیگار به کشور بود.

در بخش واردات پوشاک نیز طی 3 ماهه اول امسال حدود 88 تن انواع پوشاک به ارزش 856 هزار دلار وارد کشور شد که واردات این کالاها نسبت به سال گذشته 77.4 درصد کاهش وزنی و 82.96 درصد کاهش ارزشی داشته است. چین، امارات متحده عربی و ایتالیا سه کشور اصلی مبدا واردات انواع پوشاک به کشور در فصل بهار امسال بوده است.
منبع: خبرگزاری مهر
چهارشنبه 19/4/1392 - 16:13
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته