• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1426
تعداد نظرات : 457
زمان آخرین مطلب : 4853روز قبل
پوست و مو

از تفاوت های مردان و زنان، یکی هم موقعیت متضاد آنان با پدیده «مو» است. اگر آقایان با مشکلاتی مثل ریزش مو و طاسی سر دست به گریبانند و در پی درمان به کاشت مو پناه می برند، برعکس خانم ها با مشکلی به نام پرمویی و موهای زائد مواجه می شوند و با انواع روش ها از لیزر تا اپیلاسیون به جنگ با این پدیده مزاحم بر می خیزند.

بدیهی است که این مساله از منظر زیباشناسی و روان شناختی برای خانم ها نه صرفا یک مشکل جسمی که عوارض روانی هم در پی خواهد داشت. چه بسا زنان و دخترانی که به دلیل این مشکل مورد طعنه و کنایه دیگران قرار گرفته اند، دچار ضعف اعتماد به نفس شده اند. همین نارضایتی از ظاهر گاهی موجب می شود که آنان دست به خود درمانی بزنند یا تحت تاثیر هرگونه تبلیغات تجاری در درمان این مشکل، سلامت خود را به خطر بیندازند.

● بیماری نهفته

اخیرا محققان انگلیسی دریافتند که پرمویی در زنان تنها یک مشکل ظاهری نیست، بلکه می تواند علامت یک بیماری نهفته در آنها باشد. نزدیک به ۱۵ درصد از زنان، دارای موهای زائد هستند که یک اختلال هورمونی در اکثر موارد می تواند عامل اصلی آن باشد. علت ۷۰ تا۸۰ درصد وجود این موهای زائد می تواند نوعی سندرم تخمدان(PCOS) باشد. علاوه بر PCOS که عامل اصلی ناباروری است، علت نادرتر این مساله می تواند وجود تومور و یا اختلال در کار تیروئید و همچنین استفاده از داروهای خاص باشد. البته طبق آمارها بیش از ۱۰درصد جمعیت زنان کشورمان با آن درگیرند.

به طور کلی از نظر بافت شناسی روی پوست انسان ۳ گونه مو رشد می کند؛ یکی موهای دوران جنینی هستند که پس از تولد از میان می روند، دیگری موهای ظریف و کرک مانندی که تقریبا تمام سطوح پوست انسان را پوشش می دهند و در نهایت، موهای ضخیم تیره و مجعد که در مردان و زنان دیده می شوند. به رشد بیش از اندازه مو در مکان های خاصی از صورت و بدن خانم ها هیرسوتیسم یا پرمویی گفته می شود. رشد این موهای ضخیم به سطح هورمون های جنسی مردانه (آندروژن ها) که در زنان از تخمدان ها و غدد فوق کلیوی ترشح می شوند،مرتبط است. وجود مقدار محدودی از این هورمون های آندروژن در تمام زنان کاملا طبیعی است، اما زیادی آن باعث رشد بیش از حد موهای ضخیم می شود. در هیرسوتیسم گاهی سطوح هورمونی طبیعی است و علتی برای آن پیدا نمی کنیم. دکتر پوریا پیروزمند، متخصص پوست و مو درباره علل این بیماری می گوید: به طور کلی اگر بخواهیم علل پرمویی (هیرسوتیسم) را تقسیم بندی کنیم، در چند دسته می توان آن را بیان کرد؛ اختلالات ازدیاد هورمون آندروژن، علل غیروابسته به آندروژن، هیرسوتیسم ایدیوپاتیک و داروها. شایع ترین اختلالی که با ازدیاد هورمون آندروژن سبب پرمویی می شود، سندرم تخمدان پلی کیستیک یا همان کیست های تخمدانی است.

● کم کاری تیروئید

از علل دیگر در این دسته می توان به کم کاری تیروئید اشاره کرد. آترومگالی، بیماری های مزمن پوستی از جمله بیماری هایی هستند که سطح آندروژن در آنها طبیعی است، ولی با پرمویی همراهند. فنی توئین، دیازپوکساید، مینوکسیدیل و سیکلوسپورین هم داروهایی هستند که باعث پرمویی می شوند. به گفته دکتر پیروزمند، از مهم ترین دلایل پرمویی ارث است. نژاد آسیایی و مدیترانه ای و ازجمله نژاد ما، بی اشتهایی عصبی، چاقی و یائسگی، زمینه ساز پرمویی یا هیرسوتیسم هستند.

دکتر فرانک احسانی، متخصص پوست هم معتقد است: پر مویی در صورت، گردن و سینه زنان بیماری محسوب می شود و جزو درمان های زیبایی نیست. این علامت ها می تواند نشانه اختلالات غددی مانند هیپوفیز، تیروئید، تخمدان ها و غدد فوق کلیوی و برخی از بیماری های داخلی باشد یا بدون وجود عدم تعادل هورمونی نشانه افزایش حساسیت بافت ها به هورمون مردانه تستوسترون یا بیش سازهای آن در بدن باشد و در نتیجه این هورمون مردانه را فعال کرده و ایجاد علائم مردانگی می کند. در این گونه موارد معمولا عادت ماهانه به طور طبیعی رخ می دهد و بیمار علائم غیرطبیعی دیگر ندارد ولی در هنگامی که اختلالات غددی وجود دارد معمولا علائمی مثل اختلال قاعدگی، کاهش موهای سر، جوش های صورت، افزایش حجم عضلانی و چاقی می تواند همراه پرمویی باشد.

این متخصص پوست و مو با تاکید بر این که با مشاهده نخستین علائم پرمویی به متخصص پوست مراجعه شود، می گوید: بعد از یک شرح حال و معاینه اولیه بالینی معمولا علت پرمویی مشخص می شود و همچنین آزمایش هورمونی و سونوگرافی تخمدان به تکمیل و تعیین روند درمانی بیمار کمک خواهد کرد. همچنین مصرف برخی داروها نیز می تواند علت دیگری برای رشد موهای زاید باشد. بارداری نیز ارتباط معنی داری با این مساله دارد. بیشتر زنان در زمان بارداری به درجاتی از پرمویی دچار می شوند که در صورت، واضح تر از نواحی دیگر است . این پرمویی در نتیجه اثرات هورمونی دوران بارداری است و در فواصلی بعد از زایمان از بین می روند.

● درمان

به هر حال از آنجا که هر دردی درمانی دارد این مشکل نیز قابل درمان و کنترل است و برای معالجه آن راه های گوناگونی وجود دارد. مثلا روش های موضعی مختلفی وجود دارد که بیشتر خانم ها با آنها آشنایی دارند. استفاده از موچین، تراشیدن، موم ها و موبرهای شیمیایی، سفیدکننده ها و رنگ برها از روش های موضعی سنتی هستند.

اپیلاسیون، دپیلاسیون، الکترولیز و لیزر از دیگر روش ها و تکنیک هایی هستند که امروزه به کار می روند. برای همه زنان درمان زیبایی و داروهایی که اثر هورمون های مردانه را بر پیازهای مو کم می کنند کمک کننده است، اما باید توجه داشته باشید که از بین بردن ظاهری موها، علت اصلی ودرونی هیرسوتیسم را از بین نخواهد برد. پس تاکید می کنیم که حتما با مراجعه به پزشک علت را پیدا کنید.

شنبه 11/10/1389 - 1:8
پوست و مو

برای مقابله با شکنندگی ناخن ها باید مرتبا آنها را کوتاه و از مصرف پاک کننده های ناخن نیز پرهیز کرد. همچنین مصرف بیوتین نیز دراین خصوص موثر است.

دکتر اکبر قندی در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) واحد علوم پزشکی ایران، با اشاره به اینکه ناخن باعث محافظت نوک انگشتان می شود؛ گفت: ناخن های دست روزانه ۵-۱ میلی متر و ماهانه ۳ میلی متر رشد می کنند.

وی در ادامه یادآور شد: عوامل محیطی، فیزیولو ژیکی و فاکتورهای پاتولوژیکی (بیماری زایی) در سرعت رشد ناخن ها موثر هستند.

دکتر قندی در خصوص عواملی که باعث رشد بیشتر ناخن ها می شوند، گفت: در هنگام بارداری، وجود آب و هوای گرم، مصرف کلسیم و بیوتین (از گروه ویتامین های گروه ب)، مصرف قرص های جلوگیری از بارداری، وجود بیماری هیپرتیروئیدی و پسوریازیس، رشد ناخن ها بیشتر می شود.

وی در ادامه یادآور شد: در بیمارانی که مبتلا به تب هستند، بروز عفونت های حاد، بیماری های مزمن، هیپوتیروئیدی، پیری، کاهش گردش خون، مصرف سیگار، سوء تغذیه، مبتلایات به بیماری های قارچی ناخن و مصرف داروهای ضد سرطان رشد ناخن کم می شود.

این متخصص پوست با بیان اینکه در ناخن های شکننده سطح ناخن نازک می شود، گفت: این اختلال در ۲۰ درصد جمعیت و به میزان دو برابر در زنان دیده می شود که این مشکل در اثر تماس زیاد با آب، پاک کننده ها، حلال ها، نمک ها و ضربه ها، مواد اسیدی و قلیایی ایجاد می شود.

وی راهکار مقابله با این مشکل را استفاده از دستکش موقع کار کردن عنوان کرد و افزود: این بیماران باید ناخن ها را کوتاه کرده و از مصرف پاک کننده های ناخن اجتناب کنند، مصرف بیوتین نیز در جلوگیری از شکنندگی ناخن ها موثر است.

شنبه 11/10/1389 - 1:7
پوست و مو

با وجود آن که بسیاری از ترکیبات نرم کننده موجود در بازار استانداردهای لازم بهداشتی را دارا هستند، ممکن است هنگام مصرف در بعضی افراد ایجاد سوزش کنند.

بنابراین در انتخاب مرطوب کننده مناسب از میان مرطوب کننده های استاندارد متعددی که وجود دارد، مشورت با پزشک ضروری است.

دکتر حسن صیرفی در گفتگو با ایسنا افزود: مرطوب کننده ها به۲ دسته بزرگ حاوی مرطوب کننده های انسدادی و جاذب آب تقسیم می شوند که نوع انسدادی آن حاوی ترکیبات پوشش دهنده سطح خارجی پوست هستند و با ایجاد قشری نفوذناپذیر مانع از تبخیر آب از لایه های سطح پوست می شوند و از این جهت باعث حفظ آب در پوست و افزایش نرمی و لطافت آن می شوند.

وی گفت از این ترکیبات می توان وازلین و روغن های معدنی را نام برد که فاقد مواد نگه دارنده فسادپذیر و فاقد مواد عطری هستند، بنابراین باعث ایجاد حساسیت های پوستی نمی شوند.

این متخصص پوست تصریح کرد: وازلین ۱۷۰ برابر بیشتر از روغن زیتون مانع از تبخیر آب از سطح پوست شده و از این جهت مرطوب کننده ای قوی به حساب می آید؛ البته اگر بیشتر از ۴۰ درصد مانع از تبخیر آب از سطح پوست شود، منجر به ایجاد لیچ افتادگی پوست و ایجاد عفونت های میکروبی و جوش های چرکی می شود.

به علاوه مصرف آن باعث چربی زیادتر از حد پوست شده و از نظر زیبایی چندان مورد قبول افراد نیست.

وی در خصوص دسته دوم مرطوب کننده ها از ترکیبات جاذب آب نام برد که قادر به جذب آب از لایه های عمقی پوست یا رطوبت محیط می باشد. صیرفی گفت: این نوع نرم کننده ها باعث جذب آب به لایه های شاخی پوست و تورم سلول های شاخی شده ، سطح پوست را نرم تر کرده و چروک های سطح پوست را کاهش می دهند.

در حقیقت به عنوان ترکیباتی گران قیمت و به اصطلاح کرم های ضد چروک نام برده می شوند.

شنبه 11/10/1389 - 1:6
پوست و مو

 گروهی از پژوهشگران ژاپنی دریافتند که با انجام آزمایش موها می توان فهمید که آیا ساعت بیولوژیکی بدن به خوبی کار می کند یا با مشکل مواجه شده است.

فعالیت بیوشیمیایی بدن بر روی ریتم شبانه روزی کار می کند. این چرخه که ۲۴ ساعت به طول می انجامد بسیاری از پدیده ها از جمله فازهای خواب- بیداری، ریتم قلبی، ترشحات هورمونی، فشار خون و پاسخ ایمنی را تنظیم می کند.

در صورتی که به هر دلیل این ریتم بر هم بخورد، فرد می تواند دچار کاهش خواب و در نتیجه افزایش بسیاری از بیماریها به ویژه سرطان شود.

ریتمهای شبانه روزی به وسیله یک سری از ژنها محافظت می شوند. این ژنها که در فولیکولهای مو قرار دارند با تولید مولکولهای RNA پیام رسان (mRNA) بر ریتم شبانه روزی بدن نظارت می کنند.

اکنون گروهی از دانشمندان دانشگاه “یاماگوشی” کشف کردند که با استفاده از سه، چهار تار مو می توان سطوح mRNA اندازه گیری و نوع ریتم شبانه روزی فرد را مشخص کرد.

دانشمندان ژاپنی این تکنیک را بر روی شاغلانی که هر سه هفته یکبار شیفت کاری خود را از شیفت شب به شیفت روز تغییر می دادند آزمایش کردند.

نتایج این آزمایش نشان داد باوجود آنکه الگوی خواب این افراد هر هفته ۷ ساعت جابجا می شد اما ساعت داخلی بدن آنها حداکثر دو ساعت عقب و جلو می رفت.

این محققان در این خصوص اظهار داشتند: “آزمایش مو می تواند روشی ساده را برای کنترل این ریتمها ارائه کرده و از بروز بیماریهایی که تنظیم ساعت درونی بدن را برهم می زنند جلوگیری کند.”
 
 
mehrnews

شنبه 11/10/1389 - 1:6
پوست و مو

در مقایسه با سایر روش های درمانی بهترین و بی خطر ترین روش با کمترین عوارض برای از بین بردن و پاک کردن خالکوبی و تاتو است.

دکتر پروین منصوری، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان ایسنا منطقه علوم پزشکی تهران، از پاک کردن تاتو به عنوان یکی از مهم ترین مشکلات زیبایی پوست یاد کرد و گفت: استفاده از لیزرها انقلابی در درمان تاتو ایجاد کرد و روشی را به وجود آورد که بتواند به صورت بی خطر با نتایج نسبی بهتر تاتو را به صورت نسبی و یا کامل از بین ببرد.

لیزر روبی اولین دستگاهی بود که در درمان تاتو استفاده شد و قادر بود خالکوبی هایی که به رنگ خاکستری یا مشکی بودند را به صورت کامل یا نسبی در چند جلسه از بین ببرد.

وی ادامه داد: استفاده از این لیزر برای تغییر رنگ ماده خالکوبی شده در افراد با رنگ پوست تیره، به دلیل رقابت میان رنگ پوست و رنگ ماده خالکوبی شده، پر رنگ یا حتی سفید شدن و بی رنگ شدن پوست و یا ایجاد جوش بر روی پوست را به دنبال داشت.

منصوری با اشاره به روشی به نام «کیو سوییچینگ» برای پاک کردن رنگ خالکوبی، ادامه داد: در این روش نتایج زیبایی بسیار زیادتر و بروز عوارض احتمالی بسیار کمتر است.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: امروزه لیزرهای دیگری مانند کیو سوییچ Nd و … می توانند رنگ های بیشتری را از بین ببرند و حتی برای از بین بردن خال کوبی های قرمز رنگ یا رنگ های دیگرهم می توان از این لیزرها استفاده کرد.

منصوری با بیان این که در حال حاضر نمی توان ادعا کرد که با استفاده از لیزری خاص می توان صد درصد در یک یا دو جلسه خالکوبی ها را از بین برد، ادامه داد: از آنجا که رنگ های متعددی در خالکوبی ها وجود دارد و رنگ دانه ها نیز در عمق های متفاوتی از پوست وارد می شوند برای تخریب این رنگ دانه ها به جلسات متعدد لیزر و لیزرهای متعدد با طول موج های متفاوت نیاز است.

منصوری افزود: متاسفانه در گذشته برای از بین بردن خالکوبی از روش هایی مانند سایش پوست، سرما درمانی (کرایوتراپی) یا حتی روش های تخریبی مانند ساییدن با نمک و مواد دیگر استفاده می شد که اغلب با نمای ناپسندی همراه بود.
شنبه 11/10/1389 - 1:5
پوست و مو

دبیر انجمن متخصصین پوست ایران با بیان اینکه خشکی پوست مهمترین علت مراجعه به متخصصان پوست است گفت:حدود ۲۰ درصد کودکان کشور مشکل خشکی پوست را به عنوان یکی از عوارض مهم در سنین مختلف خود دارند که این میزان در سنین بلوغ به حدود پنج درصد می رسد. 
  
 
به گزارش روز یکشنبه ایرنا از انجمن متخصصین پوست ایران، دکتر ‘محمد گلشنی’ با بیان این مطلب گفت: با بهره گیری از نسل جدیدی از پاک کننده ها، موسوم به شوینده های غیر صابونی می توان از مراجعات درمانی به پزشکان جهت بر طرف کردن خشکی پوست و حساسیت های همراه آن کاست.
وی با بیان اینکه در بسیاری از موارد با مصرف دارو و کرم های مخصوص در کنار استفاده از صابون های گلیسیرینه هزینه ای برای بیماران ایجاد می شود افزود:گلیسیرین نوعی چربی محسوب شده و مطالعات در کشورهای با آب و هوای خشک و سردسیر نشان داده است استفاده از این ماده و فرآورده های آرایشی و یا صابون های گلیسیرینه در رطوبت های بسیار پایین(۲۰ درصد) موجب افزایش میزان تبخیر آب از سطح پوست شده و از سوی دیگر عدم تطابق اسیدیته این نوع صابون ها با میزان اسیدیته طبیعی پوست بدن، به آسیب های پوستی منجر می شود.
دبیر انجمن متخصصین پوست ، مو و زیبایی ایران افزود: محققان در ایران و جهان با تغییر فرایند تولید صابون ، نسل جدیدی از شوینده های عمومی بدن را با اسیدتیه بین ۵ تا ۶ که همگن با شرایط طبیعی پوست است تولید کرده اند.
وی با اشاره به اینکه شوینده های غیر صابونی از دو دسته پاک کننده های آنیونی و غیر یونی تشکیل شده است افزود: در این مواد از چربی ها به عنوان پایه اولیه استفاده نشده است بنابراین اثر پاک کنندگی آن به مراتب متعادل تر از صابون های معمولی است ولی قادر است آلودگی های میکروبی سطح پوست را از بین برده ، از این رو تفاوتی با صابون های مصرفی در جامعه ندارد.

گلشنی گفت: شوینده های غیر صابونی موسوم به syndet ها چربی های پوست را حفظ کند و مانع شسته شدن سرآمید و لانولین که از چربی های مهم در ساختار پوست به شمار می رود و سد دفاعی بدن نیز محسوب می شود خواهد گردید.
وی گفت: برای بیمارانی که به شوینده ها و صابون های معمولی حساسیت دارند و با خشکی پوست مواجه می شوند توصیه می شود از این گونه صابون ها که در داروخانه عرضه می شود برای پیشگیری از خشکی پوست استفاده کنند.
این متخصص پوست و مو در پایان گفت: کسانی که دچار سوختگی های مختلف حتی آفتاب سوختگی شده اند ، افرادی که درمان های لیزری و جراحی پوست کرده، همچنین اطفال و نوزادان مهمترین افرادی هستند که شوینده های غیر صابونی برای آنها پیشنهاد می شود.

شنبه 11/10/1389 - 1:5
پوست و مو

مو به طور مرتب در حال رشد است و تغذیه مناسب نقش بسزایی در رشد و سلامت آن دارد.

دکتر رعنا سراجی در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران دانشجویی ایران “ایسکانیوز” کمبود ویتامین ها و عناصر مختلف را از مهمترین دلایل ریزش مو دانست و افزود: رژیم های سریع که با کاهش سریع وزن، کمبود ویتامین ها و عناصر مختلف همراه است باعث اختلال در رشد و شادابی مو می شود.

این متخصص پوست و مو تصریح کرد: پروتئین در رشد مو اهمیت بالایی دارد و حذف آن از رژیم غذایی به سلامت مو آسیب جدی وارد می کند.

وی گفت: کم خونی و فقر آهن باعث ریزش مو می شود و به همین منظور مواد غذایی حاوی آهن و اسید فولیک باید در دستور غذایی افراد قرار گیرد.

وی ادامه داد: عناصر مس، روی و ویتامین های گروه B از جمله موادی هستند که در رشد و سلامت مو مؤثر هستند و باید به طور متعادل مصرف شوند.

سراجی اظهار داشت: کم کاری و پرکاری تیروئید و اختلال در ترشح هورمون های جنسی نیز ریزش مو را به همراه دارد.
شنبه 11/10/1389 - 1:4
پوست و مو

کارشناسان و متخصصان پوست در انگلیس تاکید می کنند که نوشیدن آب می تواند چروک های پوستی را از بین ببرد.

نوشیدن روزانه حداقل ۸ لیوان آب باعث زیبایی و شادابی پوست می شود.

به گفته پزشکان، مصرف ۸ لیوان آب در روز، پوست را شفاف و جوان می کند، لکه های پوست را از بین می برد، چروک های پوست را کاهش می دهد و سبب مرطوب ماندن پوست از درون به بیرون می شود.

در این آزمایش ها، پزشکان از چندین شرکت کننده زن خواستند که روزانه و به مدت ۸ هفته یک و نیم لیتر آب بنوشند بدون این که سایر عادات و الگوهای زندگی خود را تغییر دهند.

در پایان آزمایش ها، پزشکان متوجه شدند: زنانی که در این مدت آب نوشیده بودند، ۱۹ درصد و زنانی که آب معدنی حاوی املاح طبیعی مصرف کرده بودند ۲۴ درصد شاهد کاهش چین و چروک های پوستی روی صورت خود بودند.

شنبه 11/10/1389 - 1:4
پوست و مو

این ‌روزها بسیاری از آرایشگاه‌ ها و استخرهای زنانه ، خدمات ماساژ صورت را انجام می ‌دهند و ادعا می ‌کنند که این ماساژها در سلامت و زیبایی پوست صورت نقش دارند . ولی آیا واقعا این ادعاها ریشه علمی دارد .

ماساژ صورت و بدن در تمام فرهنگ ها و جوامع از قدیم الایام شایع بوده و حتی در برخی تمدن های قدیمی مراکز خاصی برای این کار وجود داشته است؛ مثلا یکی از قدیمی ترین نوشته ها راجع به ماساژ درمانی در کشور چین به دست آمده که مربوط به سه قرن پیش از میلاد است . علاوه بر این در کشورهای یونان ، ایران ، ژاپن و هند نیز این روش قدمت زیادی دارد .

این کار امروزه نیز طرفدارانی در تمام دنیا دارد که جهت کاهش روند پیری و ایجاد شادابی پوست ، کاهش استرس و کاهش انقباضات عضلانی پوست انجام می شود و بیشتر افراد به ماساژ صورت علاقه مند هستند . این حالت به ویژه در اروپا بسیار شایع است ، ولی در کشورهای شرقی ماساژ صورت عموما بخشی از ماساژ بدن بوده و یک روش درمانی محسوب می شود .

واقعا نیاز است که ماساژور ( فرد ماساژ دهنده ) در این کار تخصص داشته باشد .
اگر خواهان یک ماساژ اصولی و موثر هستید ، بهتر است این کار توسط افراد ماهر و مجرب انجام شود .

این افراد باید آموزش های لازم را در این زمینه دیده باشند . این دوره های آموزشی جهت اطلاع از وضعیت آناتومی عضلات و اسکلت بندی صورت و چگونگی توزیع عروق خونی و لنفی و اعصاب ناحیه بوده و در بعضی از کشورها گذراندن این دوره جهت کسب مدرک رسمی اجباری است . در بیشتر مراکز ، ماساژ با دست رایج است ، ولی در واقع دستگاه های مکانیکی خاص با ابعاد و اندازه های مختلف نیز جهت این کار طراحی شده اند که بسته به ناحیه مورد نظر می توان از آن ها استفاده کرد .

ماسک وماساژ روی سلامت پوست هم تاثیر دارد .
بهبود جریان خون و لنف پوست ، با هدف بهبود قوام پوست و کشش عضلانی صورت ، ریلکس شدن عضلات صورت و اطراف چشم ، از بین رفتن سردرد ، کاهش استرس و نگرانی از اهداف ماساژ صورت است .
این مسایل در صورت ماساژ صحیح و علمی قابل دستیابی بوده و مورد قبول مکاتب مختلف هستند . لیکن در برخی از مکاتب شرقی علاوه بر مسایل فوق ، تحریک نقاط خاصی از صورت نیز مطرح است که گفته می شود این نقاط دارای کارایی های خاصی در تنظیم عملکرد خود صورت و نیز برخی از اعضای دور دست بدن می باشند .

همان طور که می دانید این نقاط در طب سوزنی چین باستان و یا در بعضی از متدهای عملی یوگا نیز مطرح می باشد و تحریک این نقاط با هدف تحریک و جاری شدن انرژی حیاتی بدن صورت می گیرد . البته با علوم امروزی ، تفسیر و پذیرش وجود چنین نقاطی ، چندان قابل پذیرش نمی باشد ، ولی همچنان به عنوان یک روش درمانی تکمیلی در بسیاری از کشورها انجام می گیرد .
نکاتی که قبل از ماسک وماساژ صورت باید رعایت کنیم .

ماساژ صورت به شکل دایره های کوچکی معمولا از قسمت های میانی صورت شروع شده و با نظم خاصی به طرفین صورت و گردن امتداد می یابد و در همان حال نقاط خاصی از پوست که در بالا به آن ها اشاره شد ، تحت فشار و تحریک موضعی قرار می گیرند .
از شایع ترین این نقاط می توان نقاطی در ریشه بینی ، دو طرف گوشه های دهان ، جلوی گوش ، گوشه های داخلی چشم ، روی گیجگاه و نقطه ای بین لب فوقانی و چانه را نام برد .

توجه کنید که ماساژ باید به صورت حرکت آهسته و نقطه به نقطه انگشتان انجام گرفته و این حرکت باید کاملا ملایم و بدون فشار بوده و در ضمن نباید باعث کشیده شدن پوست شود . جهت حرکت دست باید به صورت دایره ای کوچک به سمت بالا بوده و عضلات صورت نباید به طرف پایین کشیده یا فشرده شوند .
قبل از انجام ماساژ باید نکات زیر رعایت شود .
قبل از انجام ماساژ ، شستشوی دست فرد ماساژدهنده با آب و صابون ضروری است . اگر فرد لنز چشمی دارد باید در آورده شود . مصرف کرم یا روغن ماساژ نیز الزامی است .

ماساژ در موارد زیر ممنوع است .
اگر پوست صورت شما دارای زخم باز یا بریدگی ، آکنه شدید یا کورک یا هر نوع عفونت پوستی دیگر ، التهاب یا اگزمای شدید است ، و یا چنان چه اسکار جوشگاه جدیدی در صورت شما ایجاد شده و یا در حال شکل گیری است ، نباید سراغ ماساژ بروید .
در این موارد بهتر است قبل از ماساژ پوست صورت ، با پزشک مشورت کنید .

دکتر گیتا فقیهی [ متخصص پوست و مو ]

شنبه 11/10/1389 - 1:4
پوست و مو

پوست نیز مانند سایر اعضای بدن روند پیری را طی می کند . انسان از قدیم الایام در پی یافتن علل پیری و راه های به تاخیرانداختن آن بوده است .  پیرشدن پوست را می توان به دو بخش تقسیم کرد : پیری ناشی از افزایش سن ، و پیری ناشی از نورآفتاب

پیری ناشی از افزایش سن
با گذشت زمان واکنش های بیوشیمیایی متعددی در بدن انسان رخ می دهند که به تدریج باعث تغییراتی درپوست می شوند مثلا” سلول های اپیدرم ( لایه سطحی پوست ) براحتی نمی ریزند و رشته های کلاژن و الاستین نیزمی شکنند. پوست مثل سابق قادر به حفظ رطوبت خود نیست . همچنین قدرت پوست برای مقابله با عفونت ها ، درک احساسات ، و تنظیم دمای بدن کاهش می یابد. « دی ان ای » که تکثیر سلولها را کنترل می کند ممکن است آسیب دیده و این تکثیر از کنترل خارج شده ، منجر به سرطان گردد.
تخریب کلاژن و الاستین و نیروی جاذبه به مرورزمان باعث برخی تغییرات مشخص می شوند: خطوط ظریف اطراف چشم به وجود می آید ، خطوط کنار دهان و روی پیشانی عمیق شده و همچنین پوست شل شده ، افتادگی پیدامی کند . ناخن ها هم تدریجا” شکننده ترشده و موها نازک می شوند.

پیری ناشی از نورآفتاب
بزرگترین عامل آسیب رسان به پوست ، پدیده افزایش سن نیست بلکه نورآفتاب است. طی سالیان و به مرور زمان تابش نورخورشید باعث چروکهای سطحی و عمیق درپوست می شود، پوست را شل و متورم کرده رنگ کدر و زردی به آن می دهد ، ظاهر پوست چرم مانند و خشک و گاهی توام با پوسته ریزی می گردد. آفتاب احتمال ایجاد سرطان پوست را هم افزایش می دهد. نورآفتاب کلاژن را کاهش می دهد و باعث ایجاد و افزایش بعضی خالها و لک های پوستی می شود. برخی از این تغییرات را درعکس زیر درصورت یک زن میانسال مشاهده می کنید:
چگونه پیری ناشی از افزایش سن را از پیری که در اثر نورآفتاب ایجاد می شود، تشخیص دهیم ؟
این امر به راحتی قابل تشخیص است . به خطوط و چین وچروک و قوام پوست صورت و پشت دستتان نگاه کنید . حال آن را با قسمتی از پوست که زیاد آفتاب نخورده مانند ناحیه شکم خود مقایسه نمایید. خواهید دید که تفاوت زیاد است .

نورآفتاب چگونه به پوست آسیب می زند؟
آسیب ناشی از تابش آفتاب در اثر اشعه فرابنفش موجود در آن ایجاد می شود. انواع مختلفی از این اشعه در نورآفتاب وجود دارد که میزان نفوذ آنها در پوست با یکدیگر متفاوت است. طول موج اشعه فرابنفش بین طول موج نورمرئی و اشعه ایکس قراردارد. اشعه فرابنفشی که از طریق نورخورشید به زمین می رسد سه طول موج عمده دارد:

اشعه فرابنفش نوع «سی» :
کوتاه ترین طول موج و بیشترین سطح انرژی را نسبت به دو طول موج دیگر دارد و به همین جهت بیشترین آسیب را نیز به پوست می رساند ولی خوشبختانه معمولا” تاحدزیادی قبل ازرسیدن به سطح زمین و طی عبور از اتمسفر توسط لایه «ازون» جذب می شود. البته در مناطقی مانند استرالیا که این لایه نازک شده احتمال آسیب شدید پوست دراثراین اشعه وجود دارد.

اشعه فرابنفش نوع «بی» :
طول موج کمتری نسبت به نوع «سی» داشته و انرژی آن کمتراست و لذا آسیب کمتری هم به پوست واردمی کند. این اشعه به اپیدرم نفوذ می کند و آثار آن به شکل آفتاب سوختگی قابل مشاهده است. هرقدرکه تعداد دفعات آفتاب سوختگی بیشترباشد ، احتمال ایجاد سرطان پوست افزایش می یابد. اشعه فرابنفش نوع «بی» باعث نوعی موتاسیون ژنتیکی می گردد و به دنبال آن سلولها دچار رشد بی رویه شده و منجربه بروز سرطان می شود. دربیش از ۹۰ درصد سرطان های سلول اسکواموس این موتاسیون وجود دارد.

اشعه فرانبفش نوع «ای» :
بیشترین طول موج راداشته و در پیری ناشی از نورآفتاب و همچنین ایجاد سرطان پوست نقش دارند. این اشعه بعلت طول موج طویل ترخود ، در درم ( لایه عمقی پوست ) بیشتر نفوذ می کند. فقط ۱۰ درصد اشعه فرابنفش نوع «بی» به درم می رسد ولی این میزان در مورد نوع «ای» ۵۰ درصد است . میزان اشعه فرابنفش «ای» در نوری که از خورشید به زمین می رسد، ده برابر اشعه فرابنفش نوع «بی» است.

همه این حقایق نشان می دهد که تا چه حد اجتناب از نورآفتاب و استفاده ازلباس مناسب ، کلاه لبه دار ، دستکش ، و مواد ضد آفتاب در پیشگیری از پیرشدن زودرس پوست و بیماریها و بدخیمی های آن اهمیت دارد.
دکتر فرشید دبیرزاده [ پوست ، مو و زیبایی ]

شنبه 11/10/1389 - 1:3
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته