• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 14221
تعداد نظرات : 3204
زمان آخرین مطلب : 3631روز قبل
اخبار
محققان کشورهای مختلف جهان در قالب پروژه عظیم Brainome بدنبال نقشه‌برداری از کل مغز انسان هستند.

 

 علاوه بر محققانی از آمریکا، ژاپن و چین، 18 دانشگاه و مرکز تحقیقاتی مهم در کشورهای عضو اتحادیه اروپا در تلاش برای اجرای پروژه 10 ساله نقشه‌برداری از مغز انسان هستند.

هدف کلیدی پروژه Brainome درک بهتر عواملی است که کنترل هوش، شخصیت و خطر توسعه بیماری‌های روانی را برعهده دارند.

 

«کارل هاینتس مایر» از محققان دانشگاه هایدلبرگ آلمان و مدیر پروژه محاسبات مسیر عصبی - سیستم‌های با قابلیت تقلید عملکرد مغز انسان - تأکید می‌کند: امکان ادغام مدل‌های واقعی‌ مغز با سیستم سخت‌افزاری جدید برای توسعه الگوی کاملا جدید از محاسبات وجود دارد که به درک بهتر نحوه پردازش اطلاعات در مغز منجر می‌شود.

 

به گفته «مایر»، مغز از توانایی منحصر بفرد انجام محسابات پیچیده‌ای برخوردار است که پرقدرت‌ترین ابررایانه‌های جهان از انجام آن عاجز هستند؛ این درحالیست که مغز برای این محاسبات تنها معادل 30 وات انرژی مصرف می‌کند.

 

سه سازمان کلیدی در قلب پروژه نقشه‌برداری از کل مغز انسان مشارکت دارند؛ محققان پروژه مغز انسان (Human Brain) در مرکز ابررایانه دوسلدورف در حال طراحی مغز مجازی هستند.

 

محققان موسسه علوم مغز آلن (Allen)‌ در سیاتل در تلاش برای تهیه نقشه از بخش کورتکس مغز – مرکز آگاهی و استدلال – و مرکز تحقیقات مغز دانشگاه هاروارد بدنبال توسعه یک ابداع نوروتکنولوژی بسیار پیشرفته هستند.

 

منبع: ایسنا

شنبه 20/2/1393 - 18:21
کامپیوتر و اینترنت
اگر شما روی گوشی هوشمند و تبلت آندرویدی کار می کنید و در محیط های عمومی روی شیکه های بی سیم می روید، قطعا پسورد شبکه ما را گوگل خواهد داشت.

 

گوگل روی آندروید ویژگی ذخیره سازی پسوردهای وای-فای را تعریف کرده و بدنی معناست که به هر شبکه بی سیمی در هر نقطه از جهان که وصل شوید، گوگل می تواند پسورد وارد شده را در دیتابیس مخصوصی ذخیره سازد.

بنابراین اتصال هر وسیله آندرویدی به شبکه ای بی سیم در هر جای دنیا بدیم معناست که گوگل پسورد وارد شده را خواهد داشت و با جزییات کامل آن را ذخیره می کند.

البته این ویژگی چندان برای همه روشن نیست چرا که در بخش پشتیبانی backup تعریف شده و تا این اواخر کسی نمی دانسته که ذخیره پسورد وای - فای جزیی از این برنامه پشتیبانی است.

 


در آندروید 4.2 در قسمت settings/backup and reset می توانید لیست پسوردهای ذخیره شده را مشاهده کنید. این بخش در آندرویدی قدیمی تر در بخشی بنام back up my data‌ و back up my settings وجود دارد.

اگر هم کاربر قصد غیر فعال کردن "گرفتن پشتیبانی" از سیستم را داشته باشد، سایر ویژگی ها را هم زمان از دست می دهد.

این موضوع ذخیره سازی پسورد شاید در وهله اول خیای مهم به نظر نرسد، اما از آنجایی که حکومت امریکا در قاعده تجاوز به حریم خصوصی افراد و اطلاعات شخصی همچنان فعال است و گوگل نیز متهم به ارسال اطلاعات کاربران به آژانس امنیت ملی شده می توان به این نتیجه رسید که ممکن است اطلاعات شهروندان نه در امریکا، بلکه در سایر نقاط جهان نیز بدین ترتیب به مقامات امنیتی منتقل شده باشد.

منبع: خبرآنلاین
شنبه 20/2/1393 - 18:19
اخبار

گر چه حشرات زیادی با گزش انسان برای او مشکل ایجاد می کنند ولی حشراتی که با احتمال بیشتری باعث مشکلات پزشکی می شوند شامل زنبور عسل(Bee )، زنبورهای معمولی(Wasp) ،مورچه ها ( شامل مورچه آتشین یا (fire ant)است، که تمام اینها مربوط به خانواده غشاء بالان(Hymenoptera) می باشند و  بعلت اینکه حشرات بصورت دست جمعی زندگی می کنند، اگر یکی از آنها شما را نیش بزند ممکن است شما توسط تعداد زیاد دیگری از این حشرات همزمان گزیده شوید و این مشکل را شدیدتر می کند.

خطرات ناشی از زنبور گزیدگی

 سم زنبور باعث آسیب به بدن انسان می شود که این آسیب اکثراً محدود به ناحیه نزدیک گزش می باشد و گاهی باعث عوارض خطرناکی می شود که می تواند تهدید کننده حیات باشد که واکنشهای حساسیتی و آلرژیک از جمله این موارد است .

۱.خطرات ناشی از زنبور گزیدگی

واکنشهای آلرژیک ( حساسیتی ): این حالت باعث اکثر موارد مرگ و مشکلات وخیم در زنبور گزیدگی می شود و در افرادی رخ می دهد که سیستم ایمنی آنها به زهر زنبور حساس است و پس از گزش توسط زنبور بدن آنها واکنش شدیدی را به آن از خود نشان می دهد. این افراد مکرراً واکنشهای حساسیتی را در گزش توسط نوع خاصی از حشرات در گذشته گزارش می دهند .

- حداقل ۱۰۰ مورد مرگ در سال ناشی از واکنشهای حساسیتی گزش حشرات در آمریکا رخ می دهد( مقایسه کنید با کمتر از ۱۰ مورد مرگ در سال در اثر مار گزیدگی ) و واکنشهای مرگبار حساسیتی اغلب ( و نه همیشه ) در کسانی رخ می دهند که سابقه قبلی حساسیت به نیش حشره ای خاص را داشته اند.

- اگر چه گزشهای چندگانه خطر بیشتری برای واکنشهای آلرژیک تهدیدکننده حیات دارند ولی بیاد داشته باشید که واکنش مرگبار آلرژیک و مرگ حتی با یک گزش زنبور در شخصی که هیچ سابقه قبلی واکنش حساسیتی ندارد نیز می تواند رخ دهد.

اکثریت واکنشهای حساسیتی خطرناک و مرگبار و همچنین اکثریت موارد مرگ در ساعت اول پس از گزش رخ می دهد و برای همین مراقبتهای فردی و سریع پزشکی در فرد مشکوک به واکنشهای حساسیتی یک امر حیاتی است. در موارد نادری هم واکنشهای مرگبار و کشنده در ۴ ساعت اول پس از گزش اتفاق نمی افتد و با تاخیر خود را نشان می دهد پس در هر حال باید بیمار تحت مراقبت باشد.
۲.سایر عوارض:

در افراد غیر حساس به نیش زنبور، گرچه گزش زنبور دردناک است ولی باعث مسأله جدی نمی شود ولی در همین افراد نیز گزشهای چندگانه و زیاد باعث عوارض شدیدی مثل تخریب ماهیچه ای  و یا نارسائی کلیوی  و حتی در موارد نادر باعث  مرگ   می شود.

- این عوارض شدید خصوصاً در کودکان، افراد سالمند، بیمارانی که ضعیف هستند، بیشتر دیده می شود . این عوارض وخیم می تواند در چند ساعت اول پس از گزش دیده شود و یا چند روز تأخیر پس از گزش ایجاد شوند.

-توجه داشته باشید حتی یک گزش در ناحیه دهان یا گلو (خصوصاً در بچه ها)
می تواند ورمی ایجاد کند که باعث انسداد راه هوائی شود.

خطرات ناشی از زنبور گزیدگی

شدت علائم زنبور گزیدگی به چند عامل بستگی دارد که شامل: نوع زنبور، محل گزش، تعداد گزش، حساسیت فرد گزیده شده به سم حشره است.

مشکلات پزشکی ناشی از زنبور گزیدگی به دو دسته بزرگ تقسیم می شود.

الف - واکنشهای موضعی که ناحیه نزدیک به محل گزش را درگیر می کند:

-  درد، قرمزی، تورم، خارش در محل گزش

- گاهی واکنشهای بزرگی (بزرگتر از cm۱۰) در طول ۳۶-۱۲ ساعت پس از گزش اتفاق
می افتد.

- عفونت باکتریائی پوست گر چه شایع است ولی در طول ۳۶-۱۲  ساعت اول پس از گزش و گاهی  حتی پس از چند روز اتفاق می افتد.

ب -واکنشهای حساسیتی و غیر موضعی ( که قسمتهای  مختلف بدن را که دور از محل گزش قرار دارند، گرفتار می کند.)

- کهیر ( تورم خارش دار در روی سطح پوست )

- ورم در ناحیه گلو و دهان یا هر دو

-تنفس مشکل و صدا دار

- تهوع و استفراغ

-اضطراب

- درد در قفسه سینه

- کاهش فشار خون ( حالت ضعف و بی حالی)

- در موارد شدید کاهش هوشیاری فرد و تنفس بسیار مشکل و حتی مرگ.

· چه موقع باید به دنبال مراقبتهای پزشکی بود

 همانطور که بعداً در قسمت درمان خواهیم گفت، اکثر موارد زنبور زدگی در منزل درمان
می شوند و فقط بعضی از آنها نیاز به مراقبتهای پزشکی دارند که این موارد شامل :

- وجود یک واکنش موضعی بزرگ ( بزرگتر از cm  ۲۵ )

- وجود شواهد عفونت( افزایش درد، ورم، قرمزی و خروج چرک از محل و یا تب) در محل گزش.

-  ادامه یافتن علائم برای بیش از ۲-۱ روز

- وجود شک به واکنشهای خطرناک حساسیتی که در این صورت باید سریعاً با اورژانس تماس گرفت تا فرد به مرکز اورژانس برده شود ( خود فرد نباید با وسیله نقلیه خود بطرف مرکز اورژانس برود زیرا اگر مبتلا به واکنشهای حساسیتی باشد ممکن است دچار کاهش هوشیاری شده و باعث تصادف شود.)

اما علائمی که در صورت وجود آنها باید به واکنشهای حساسیتی شک کرد شامل موارد زیر است:

-تنفس مشکل

- اختلال در تکلم

- التهاب دهان یا حلق

-بثورات و لکه های جوش مانند در سراسر بدن

-کاهش سطح هوشیاری و غش کردن (faintness)

-اگر بیش از ۲۰-۱۰ گزش خصوصاً توسط زنبورهای معمولی ( Wasp) و یا گزش در
بچه ها و یا سالمندان و یا بیمارانی که دچار یک بیماری زمینه ای دیگری بوده رخ داده باشد.

-اگر گزش در دهان یا حلق خصوصاً در کودکان رخ دهد و یا بیش از یک گزش در در این نواحی رخ دهد.

- اگر گزش مستقیماً کره چشم را درگیر کند.

- اگر بیمار گزیده شده توسط همان حشره ای که قبلاً گزیده شده واکنش حساسیتی داده است، مجدداً گزیده شود، حتی اگر در گزش فعلی علائم حساسیتی نداشته باشد بهتر است این بیمار در مرکز اورژانس درمان شود زیرا ممکن است این افراد بطور ناگهانی بطرف واکنشهای حساسیتی شدید سوق پیدا کنند.

-  اگر یک واکنش موضعی بزرگ (بزرگتر از cm ۲۵)ایجاد شود و یا شواهد در محل گزش ایجاد شود. (مثل درد، ترشح چرک، تب و …) بهتر است به یک مرکز درمانی مراجعه کنید.
 

·چه موقع باید به دنبال مراقبتهای پزشکی بود

در درمان زنبور گزیدگی توجه به این نکته ضروری است که هیچ پادزهر اختصاصی برای سم زنبور وجود ندارد و درمان بستگی به شدت علائم بیمار دارد و قسمت اصلی درمان، مقابله با واکنشهای حساسیتی و آلرژیک ناشی از گزش می باشد و اگر این درمانها به موقع صورت گیرند در بسیاری از موارد قادر به کنترل این واکنشهای حساسیتی می باشند.

۱. درمان در منزل

- خیلی از گزشهای ساده در یک بیمار غیرحساس، به چیزی بیشتر از مراقبتهای اولیه در خانه نیاز ندارند.

-با استفاده از لباس مناسب و استفاده از اسپری های دافع حشرات و کلاً در صورت امکان اجتناب از رفتن به این مناطق می توان از گزشهای بیشتر جلوگیری کرد.

-در صورت گزش در منزل بلافاصله نیش حشره ( که خصوصاً در مورد زنبور عسل معمولاً در پوست باقی می ماند ) را بیرون آورید، زیرا این نیش که به کیسه حاوی سم حیوان متصل است تا مدتی پس از گزش با انقباضات خود به تزریق سم زنبور بداخل بدن فرد ادامه می دهد و یک روش در آوردن آن، خاراندن محل گزش بوسیله یک کارت اعتباری است که البته اصل مهم در آوردن سریع نیش از بدن می باشد و روش آن از اهمیت کمتری برخوردار است.

- محل گزش را با آب و صابون شسته و روی آن را با پماد آنتی بیوتیک بپوشانید.

-قراردادن یخ روی محل گزش می توند باعث تخفیف درد شود که می توان در هر ساعت، ۲۰ دقیقه از یخ استفاده کرد. البته باید بین محل گزش و یخ یک پارچه تمیز قرار داد تا از سرمازدگی پوست اجتناب شود.

- در صورت نیاز از یک آنتی هیستامین مثل دیفن هیدرامین برای رفع خارش استفاده کنید.

-برای کاهش درد نیز از استامینوفن و یا ایبوبروفن می توان استفاده کرد.

-اگر بیش از ۱۰ سال از تزریق واکسن یادآور کزاز شما گذشته است با پزشک خود در مورد تجویز واکسن مشورت کنید و در اکثر موارد زنبور گزیدگی همین توصیه ها کفایت می کند ولی اگر واکنشهای خطرناک مشاهده شد، اقدامات پزشکی پیشرفته تری مورد نیاز است.

اگر شخصی که توسط زنبور گزیده شد، قبلاً نیز در اثر گزش زنبور دچار واکنشهای خطرناک حساسیتی شده است، باید سریعاً از یک آنتی هیستامین (مثل دیفن هیدارمین) استفاده کرد و اگر علائم حساسیتی در او ایجاد شد با مصرف اپی نفرین (که امروز بصورت کیتهای اورژانس با دستور العمل ساده در دسترسی این افراد می باشد) که قبلاً توسط پزشک برای آنها تجویز شده، به مقابله با این علائم رفته و باید سریعاً خود را به یک مرکز مجهز برساند.
۲. اقدامات درمانی در بیمارستان

- اگر شما درچار گزش منفرد و بدون علائم آلرژیک باشید فقط به مراقبت از محل گزش
( مثل تمیز کردن محل گزش و پماد آنتی بیوتیک ) نیاز دارید. باقیمانده نیش باید بیرون آورده شود و برای درمان خارش از آنتی هیستامین و برای درمان درد از استامینوفن استفاده میشود و در صورت لزوم واکسن کزاز تزریق می گردد .

- اگر فرد دچار علائم خفیف آلرژیک باشد ( مثل ایجاد بثورات پوستی و خارش ولی بدون اختلال در تنفس و علائم حیاتی ) در این حالت از یک آنتی هیستامین و گاهی داروهای استروئیدی استفاده میشود. همچنین در این حالت ممکن است از تزریق اپی نفرین نیز استفاده شود. پس از این درمانها و طی زمانی که فرد تحت نظر در بیمارستان بوده،  مرخص شده و به خانه باز میگردد.

-  اگر فرد گزیده شده دچار علائم شدید واکنشهای آلرژیک شود (مثل کاهش فشار خون، مشکلات شدید تنفسی و یا ورم شدید ناحیه دهان و گلو که را تنفسی را ببندد) آنوقت مبتلا به یک موقعیت تهدید کننده حیات شده که سریعاً باید وارد عمل شد و درمان آن شامل جایگذاری لوله تنفسی در داخل نای بیمار و تزریق وریدی آنتی هیستامین، داروهای استروئیدی و اپی نفرین و همچنین تزریق مایعات وریدی برای مقابله با کاهش فشار خون بیمار می باشد. این بیماران باید برای مدتی در بیمارستان بستری بود و حتی گاهی نیاز به بستری در بخش مراقبتهای ویژه پیدا میکنند .

- اگر فرد دچار گزشهای چندگانه (پیش از ۲۰-۱۰ گزش) بود ولی هیچ علامتی از واکنشهای حساسیتی نداشت باز نیاز به تحت نظر گرفتن فرد بمدت طولانی حتی بستری در بیمارستان دارد ، زیرا در این افراد احتمال اینکه واکنشهای خطرناک ایجاد شود، زیاد میباشد .

- اگر گزش در ناحیه دهان و یا حلق رخ داده است باز بعلت خطر انسداد مسیر تنفسی باید تحت نظر باشند و در صورت ایجات عوارض خطرناک مراقبتهای شدیدتری از آنها بعمل می آید .

-اگر کره چشم مورد گزش قرار گیرد حتماً باید با یک چشم پزشک در درمان این مورد مشورت شود .
 

اقدامات بعدی :         

- پیگیری :   

اگر شما از کیتهای اورژانس حاوی اپی نفرین ( برای مثال EpipEn) برای مقابله با این وضعیت استفاده کرده اید سریعاً این کیتها را جایگزین کنید تا برای موقعیتهای بعدی نیز این کیتها در دسترس شما باشد .

-  اگر پس از ترخیص دچار مشکلات تنفس شدید و یا تورم درگلو و دهان داشتید، سریعاً به مرکز اورژانس باز گردید. اگر پس از مراجعت به منزل با کاهش حجم ادرار یا تیره رنگ شدن آن مواجه شدید ( خصوصاً اگر دچار گزشهای چندگانه شده بودید ) سریعاً باید به پزشک خود اطلاع داده و دوباره به مرکز اورژانس بروید .

-اگر متوجه عفونی شدن محل گزش شدید باز باید برای درمان عفونت به پزشک مراجعه کنید .

- اگر شما پس از گزش مبتلا به یک واکنش آلرژیک شدید گشتید، باید با پزشک خود در مورد استفاده از کیتهای حاوی اپی نفرین که روش استفاده آسانی دارند، مشورت کرده و درصورت لزوم آنرا تهیه کنید تا در موارد خطرناک از آن استفاده نمائید.

· پیشگیری :

استفاده از روشهای زیر میتواند در جلوگیری از زنبورگزیدگی مؤثر  باشد .

- خصوصاً اگر جزء افرادی هستید که به زنبور واکنش شدید حساسیتی نشان داده اید، باید از این حشره اجتناب کرد و خصوصاً به مناطقی که دارای کندوی زنبور میباشند نزدیک نشوید.

- به هیچ وجه کندوی زنبور را دستکاری نکرده و آنها را تحریک نکنید .

- در هنگام کار با وسائل موتوری مثل ماشین چمن زنی نیز مراقب باشید برای اینکه ، این وسائل هم حشرات را تحریک میکنند .

-اگر زنبورر را در نزدیکی خود دیدید بجای نابود کردن آن با وسائل مثل مگس کش موقتاً آن منطقه را ترک کنید .

-اگر در مناطقی از طبیعت که حشرات زیاد وجود دارد، حضور پیدا کردید سعی کنید از لباسهای بارنگ روشن ، عطرهای بسیار خوشبو و قوی و یا بردن نوشیدنیهای شیرین اجتناب کنید زیرا تمام این موارد باعث جذب زنبورها بطرف شما میشوند.

-در هنگام حضور خود در طبیعت از پیراهنهای آستین بلند  و شلوار و نه شلوارک استفاده کنید .

- اگر سابقه واکنشهای شدید آلرژیک به نیش زنبور را دارید، باید استفاده از اپی نفرین را آموخته تا قبل از رسیدن به مرکز اورژانس آنرا تزریق کنید. این اقدام می تواند نجات دهنده جان شما باشد. در ضمن باید شما این کیتها را در چند جا داشته باشید مثل داخل اتومبیل، منزل، محل کار، داخل کیف خود و … تا در همه موقعیتها در دسترس باشد .

- اگر فرد سابقه واکنشهای حساسیتی شدید به نیش زنبور دارد باید از پزشک خود در مورد مشاوره با یک متخصص آلرژی مشورت بخواهد . این متخصصان در روشی که بنام « ایمن درمانی » معروف است با تزریق مقادیر بسیار کم سم  زنبور به فرد بطور متوالی باعث حساسیت زدائی فرد به آن شده و احتمال ایجاد واکنشهای خطرناک در آینده را از ۶۰% تا ۵% کاهش می دهند.

·عاقبت بیماران زنبور گزیده :

در کل اکثر بیماران که یک یا تعداد معدودی گزش دارند مشکل خاصی نخواهند داشت و درد و خارش هم  فقط در طول روز اول پس از گزش آنها را آزار خواهد داد .

ولی در افرادی که گزشهای چندگانه دارند گاهی عوارض خطرناک  تاخیری از خود نشان میدهند (حتی اگر افراد غیر حساس به نیش زنبور باشند) و بنابراین این باید با مراقبتهای پزشکی اولیه از شدت این عوارض کاست .

مشکل اصلی در زنبورگزیدگی مربوط به افرادی است که واکنش حساسیتی از خود نشان میدهند که نیاز به مرقبتهای پزشکی اورژانس برای کاهش بروز عوارض خطرناک و حتی مرگ دارند. هرگونه تاخیر در این مراقبتها میتواند به قیمت جان فرد زنبور گزیده تمام شود، اگر چه گاهی در این بیماران حتی با مراقبتهای اورژانس و به موقع نیز شاهد عوارض شدید و حتی گاهی مرگ نیز خواهیم بود .

منبع: pezeshk.us

 


برچسب‌ها: زنبورنیشحشرهزنبور گزیدگی
شنبه 20/2/1393 - 18:17
کامپیوتر و اینترنت
در مسافرتها و در مواقعی که برای اتصال به شبکه ازاینترنت هتلها و مکان های عمومی استفاده می کنید مطمئن شوید اطلاعات به صورت رمزنگاری شده ارسال می شود زیرا در غیر این صورت ممکن است اطلاعات مهمی به راحتی دراختیار افراد ناشناس قرار گیرد و از پروتکل HTTPS برای ارسال اطلاعات مهم استفاده کنید.
پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات فرماندهی انتظامی استان همدان توصیه‌هایی درمورد خریدهای عید نوروز ارائه کرد.

، پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات فرماندهی انتظامی استان همدان در تشریح توصیه‌هایی در مورد خریدهای عید نوروز اعلام کرد: به دلیل پیشرفت فناوری‌های اطلاعات به ویژه در ار تباطات اینترنتی خارج ازمنزل ازاهمیت بسیار برخوداراست، برای جلوگیری ازهرنوع مشکلی برای شهروندان درسفرهای نوروزی به توصیه‌های ذیل توجه کنید:

۱. عده‌ای سودجو باراه‌اندازی صفحات و سایت‌های جعلی درفضای اینترنت اقدام به تبلیغ تورهای ارزان قیمت داخلی و خارجی می‌کنند، این کلاهبرداران با ارائه قیمت‌های بسیار پایین،افراد را ترغیب می‌کنند تا ازخدمات آنان بهره‌مند شوند اما غافل ازاینکه بررسی‌ها نشان داده است که این تورهای ارزان قیمت تنها پوششی برای کلاهبرداری از مسافران نوروزی است.

۲. در مسافرتها و در مواقعی که برای اتصال به شبکه ازاینترنت هتلها و مکان های عمومی استفاده می کنید مطمئن شوید اطلاعات به صورت رمزنگاری شده ارسال می شود زیرا در غیر این صورت ممکن است اطلاعات مهمی به راحتی دراختیار افراد ناشناس قرار گیرد و از پروتکل HTTPS برای ارسال اطلاعات مهم استفاده کنید.

۳. اگر از گوشی‌های موبایل هوشمند و یاتبلتها استفاده می‌کنید، بر روی آنها برنامه های کاربردی و مفید نصب کنید تا درصورت گم شدن یا سرقت دستگاه به راحتی اطلاعات محلی که دستگاه شما در آنجا قرار دارد را پیدا کنید.

۴. اطلاعات سفرخود را در اینترنت به اشتراک نگذارید این اطلاعات می تواند اطلاعات عدم حضور شما در منزل را دراختیار سارقان قرار دهد.

۵. درصورتی که از کافی‌نت‌ها استفاده می‌کنید حتما پس از اتمام کار از حساب کاربری خود ازشبکه‌های اجتماعی و ایمیل‌ها خارج شوید و تاریخچه مرورگر و مابقی اطلاعات را پاک کنید و ازعدم ذخیره کلمه عبور ( پسورد) درسیستم مطمئن شوید.

۶. روزانه موجودی حساب های بانکی خود را کنترل کنید تا در صورت برداشت غیرمجاز و یاسوء استفاده سریعا از آن مطلع شوید.

۷. روی فایل‌های خود درلپ تاپ و یا سایر وسایل الکترونیکی کلمه عبور (پسورد) بگذارید تا در صورت مفقودی اطلاعات شما به دست دیگران نیفتد.

۸. دستگاه‌های حامل داده، دوربین عکاسی و هرنوع حافظه جانبی را همراه خود ببرید و از جا گذاشتن آنها در هتل‌ها و سوئیت‌ها خودداری کنید.

۹. از کارت‌های اعتباری و اطلاعات حساب بانکی خود به خوبی مراقبت کنید، حین خرید، کارت اعتباری را خودتان در دستگاه POS بکشید و رمز را نیز خودتان وارد کنید.

۱۰. در این ایام حتما دقت کنید روی عابربانک تجهیزات مشکوک و اضافی نصب نشده باشد.

۱۱. در هنگام پرداخت از طریق سامانه پرداخت فروشگاهی حتما از فروشنده بخواهید که دستگاه را در نزدیکی شما قرار دهد تا خود بتوانید رمز بانکی را وارد کنید.

۱۲. پس از خرید ازطریق دستگاه کارت خوان حتما برگه رسید مشتری را از فروشنده بگیرید.

۱۳. به دلیل خریدهای نوروزی و شلوغی اماکن عمومی در هنگام خریدها از تلفن همراه خود در این مکانها استفاده نکنید و از قراردادن عکس‌های خانوادگی، شماره حساب ها و رمزهای بانکی روی تلفن همراه خودداری کنید تا در صورت سرقت گوشی همراه، این اطلاعات باعث سوءاستفاده های بعدی نباشد.

۱۴. همچنین با قراردادن رمز پین گوشی در هنگام روشن کردن آن و همچنین رمزگذاری روی فایل های خود در تلفن همراه، مانع از دستیابی افراد سودجو به آنها شوید.

منبع: ایسنا
شنبه 20/2/1393 - 18:8
آموزش و تحقيقات

دبیر انجمن حمایت از بیماران کلیوی به هموطنان توصیه کرد حداقل هر سه ماه یکبار فشارخون و قندخون خود را بررسی کنند تا از سلامت کلیه هایشان مطمئن شوند.

«داریوش آرمان » با بیان این که ۹۰ درصد از بیماری های کلیوی علایم خاصی ندارد در عین حال افزود: افراد ، سوزش و تکرر ادرار، شب ادراری،بی اختیاری ادرار، وجود خون در ادرار، پرنوشی و درد پهلو را جدی بگیرند.

وی اظهارداشت: بیماری های کلیوی همانند کوه یخ پنهان هستند وزمانی بروز می کنند که برای درمان فرصت چندانی باقی نمانده و یا خیلی دیرشده است.

وی با بیان اینکه ۷۰ درصد افراد مبتلا به نارسایی کلیه دچار چاقی،دیابت و فشار خون هستند، تاکید کرد: تمام افرادجامعه باید به این چند فاکتور مهم که مادر اغلب بیماری ها به شمار می آیند، توجه جدی داشته باشند.

عضو هیئت مدیره انجمن بیماران کلیوی ایران یادآور شد: فرد ، هنگام ابتلا به بیماری های کلیوی ابتدا در معرض خطر بیماری قرار می گیرد و سپس بیماری پیشرفت می کند که این مرحله، مرحله شدید بیماری است.

وی گفت: چاق ها، دیابتی ها و کسانی که فشار خون بالا دارند از افراد در معرض خطر ابتلا به بیماری های کلیوی هستند.

آرمان گفت: همچنین تحقیقات علمی نشان داده مصرف کنندگان بیش از حد الکل که بیشتر مردان هستند، سیاه پوستان و اقلیت های نژادی نیز بیشتر در معرض ابتلا به بیماری های کلیه قرار دارند.

 

منبع: تابناک

شنبه 20/2/1393 - 18:7
اخبار
یک‌ روانشناس‌ اجتماعی با بیان عوامل مهم در ایجاد اختلال در یادگیری بر بهره گیری از شیوه‌های راهبردی بر ارتقای افزایش کیفیت یادگیری تاکید کرد.


دکتر جاوید ثمودی در خصوص اهمیت یادگیری گفت: یادگرفتن یک مطلب تازه کار آسانی نیست، اما انسان به عنوان اشرف مخلوقات دارای ویژگی‌ها و استعدادهای بی نظیری همچون تفکر و یادگیری است.

این روانشناس اجتماعی تصریح کرد:در جهان امروز سیر تحولات حوزه علم و فناوری موجب شده است، حجم اطلاعات بطور سرسام آوری افزایش یابد که این روند بر شیوه زندگی افراد از جنبه‌های گوناگونی تاثیر می‌گذارد.

وی در خصوص دانسته‌های فردی نیز گفت: دانسته‌های فردی یکی از جنبه‌های مهم حجم اطلاعات است که در این راستا هر فرد در جهان امروزی که الوین تافلر آن را دهکده جهانی می‌نامد، نیازمند آنست که پیوسته ذهن خود را فعال نگاه داشته و برای پذیرش آموزه‌های جدید پرورش دهد.

ثمودی افزود: فرد در هر سنی و جایگاهی که باشد لازم است که هر روز چیزهای تازه‌ای بیاموزد، از این رو دانش آموزان، دانشجویان، متخصصان حوزه‌های مختلف و حتی خانم‌های خانه دار پیوسته در معرض مهارت‌ها و آموزه‌های تازه‌ای هستند و متناسب با نیاز‌ها و شرایط خود باید بخشی از آنها را یاد گرفته و حتی در آن امور متخصص شوند.

وی با بیان ضرورت شیوه‌های راهبردی در یادگیری اظهار کرد: هرچند یادگیری در نگاه اول اندکی دشوار و یا خسته کننده به نظر می‌آید، اما برخی شیوه‌ها و اصول تعریف شده و راهبردی وجود دارند که با به کار بستن آنها می‌توان روند یادگیری و آموختن را در خویشتن تقویت و حتی آن را به امری لذت بخش تبدیل کرد.

این روانشناس در بخش دیگری از سخنان خود پیرامون مشکلات و چالش‌های مهم در یادگیری گفت: نخستین عاملی که اکثر مراجعان در مراکز مشاوره از آن شکایت می‌کند، عدم تمرکز حواس است که در این راستا تمرکز در معنای لغوی به معنای تراکم و فشردگی است و در اینجا منظور حفظ و تداوم توجه حواس به یک موضوع واحد و در باره زمانی معینی است.

وی ادامه داد: از منظر کلی همه افراد توانایی تمرکز دارند، یعنی کسی نمی‌تواند عنوان کند که همواره و صد در صد حواس پرتی ‌یا همواره متمرکز است، بلکه تفاوت تنها در میزان و کیفیت تمرکز افراد بر یک موضوع یکسان است.

ثمودی در خصوص مهم‌ترین عوامل محیطی و اکتسابی در اختلال تمرکز عنوان کرد: در افرادی که از هوش عادی برخوردارند، آنچه موجب اختلال در میزان تمرکز می‌شود، عوامل اکتسابی و محیطی است، یعنی عواملی که باعث اختلال در متمرکز کردن حواس می‌شوند، غالبا ریشه در بیرون ذات و استعداد درونی فرد دارند.

وی تاکید کرد: بنابراین تنها کافیست با شناختن آنها و حفظ و کنترل این عوامل منشأ حواس پرتی و عدم تمرکز را از میان برد‌ یا محدود کرد.

این روانشناس با اشاره به منشاء درونی و ذهنی در عدم تمرکز تصریح کرد: عواملی درونی که باعث عدم تمرکز و کاهش کیفیت یادگیری فرد می‌شوند، غالبا افکار و احساساتی هستند که دائما در ذهن جریان دارند.

وی افزود: نگرانی‌ها، خاطرات، برنامه‌های متفرقه، احساسات و هیجانات و حتی گرسنگی و تشنگی عواملی درونی هستند که فرد از خود دریافت می‌کند، همچنین سر و صدا، نور شدید‌ یا ضعیف، ازدحام و شلوغی، گرما و سرما و جایگاه نامناسب مطالعه عوامل بیرونی و محیطی هستند که بر روند یادگیری تاثیر منفی می‌گذارند.

ثمودی، در خصوص رفع این عوامل نیز بیان کرد: عوامل محیطی غالبا آسانتر از عوامل درونی قابل رفع هستند، زیرا کنترل و حذف نگرانی و دگرگونی افکار است از سوی دیگر کنترل و حذف عوامل بازدارنده درونی منشأ اثرات مثبت بسیاری برمیزان کنترل تمرکز است.

وی ادامه داد: ابتدا باید عوامل درونی و ذهنی را یک به یک بر روی کاغذ نوشت، چرا که نوشتن تمامی ترس‌ها، افکار مزاحم و برنامه‌های متفرقه موجب توقف جریان فکری مربوط به آنها می‌شود، زیرا تمام تلاش ذهن از یادآوری این افکار جلب توجه شما به آنهاست.

وی در پایان گفت: وقتی فرد آنها را یک به یک از ذهن خود بیرون می‌کشد و در قالب کلمات ظاهر می‌کند، از جنب و جوش فکری خود به میزان قابل توجهی می‌کاهد و بر میزان تمرکز حواس خود می‌افزاید.

 

منبع: ایسنا

شنبه 20/2/1393 - 18:6
اخبار
نتایج پژوهش یک دانشمند ایرانی نشان داد، کاهش یا محدود کردن تنها شش عامل خطر قابل اصلاح می‌تواند از بیش از 37 میلیون مرگ زودرس جلوگیری کند.
پژوهش پروفسور مجید عزتی، استاد دانشگاه امپریال کالج لندن برای اولین بار نشان داده که با محدود کردن شش عامل خطر مصرف دخانیات، الکل و مواد غذایی چرب، فشار خون و قند خون بالا و چاقی تا سطوح مورد قبول جهانی می‌توان از بیش از 37 میلیون مرگ زودرس تا بیش از 15 سال در اثر چهار بیماری اصلی غیر مسری شامل بیماری‌های قلبی‌عروقی، بیماری مزمن تنفسی، سرطانها و دیابت جلوگیری کرد.

 

این یافته‌ها نشان داده که عدم دستیابی به این اهداف می‌تواند تا سال 2025 به 38.8 میلیون مرگ زودرس منجر شود که 10.5 میلیون بیشتر از 28.3 میلیون بیماری است که در سال 2010 از دنیا رفته‌اند.

 

این اولین پژوهشی است که به بررسی تاثیر کاهش عوامل خطر جهانی بر برنامه سازمان ملل در مورد کاهش 25 درصدی مرگهای زودرس در اثر بیماریهای اصلی غیرمسری تا سال 2025 پرداخته است.

 

پروفسور عزتی و همکارانش با استفاده از داده‌های کشوری موجود در مورد مرگ و میر و عوامل خطر و مدلهای همه‌گیرشناسی، به برآورد تعداد مرگهایی که می‌توان بین سالهای 2010 تا 2025 با کاهش بار هر شش عامل خطر تا سطح مورد قبول جهانی – مصرف دخانیات (30-50 درصد)، مصرف الکل(10 درصد)،‌مصرف نمک(30 درصد)، فشار خون بالا(25 درصد) و توقف رشد شیوع چاقی و دیابت- جلوگیری کرد، پرداختند.

 

در کل، یافته‌ها نشان می‌دهد که برآورده کردن اهداف برای هر شش عامل خطر می‌تواند خطر مرگ زودرس در اثر چهار بیماری اصلی غیرمسری را تا 22 درصد در مردان و 19 درصد در زنان تا سال 2025 کاهش دهد.

 

این پیشرفت در سراسر جهان معادل به تاخیر انداختن یا جلوگیری از حداقل 16 میلیون مرگ زودرس در افراد بین 30 تا 70 سال و 21 میلیون فرد 70 ساله و پیرتر تا 15 سال است.

 

محققان پیش‌بینی کرده‌اند که بزرگترین مزیت این کار، کاهش فشار خون و مصرف دخانیات است. محاسبات محققان نشان داده که کاهش بلندپروازانه 50 درصدی شیوع مصرف دخانیات تا سال 2025 بجای هدف کنونی 30 درصد می‌تواند خطر مرگ زودرس را تا بیش از 24 درصد در مردان و 20 درصد در زنان کاهش دهد.

 

پروفسور عزتی اظهار کرد: یافته‌های ما نشان داده که دستیابی به این اهداف در زمینه عوامل خطر، با شتاب بخشیدن به کاهش روند مرگ و میر از بیماریهای قلبی‌عروقی و بیماریهای مزمن تنفسی، کاهش مرگ و میر ناشی از سرطان ریه و معده و معکوس کردن روند رو به افزایش مرگ و میر ناشی از دیابت سهمی اساسی در دستیابی به هدف سازمان ملل در کاهش 25 درصدی میزان تلفات تا سال 2025 ایفا خواهد کرد.

 

وی افزود: بیشتر مزایای این دستاورد در بسیاری از کشورهای کم درآمد و با درآمد متوسط قابل مشاهده خواهد بود که در آنها می‌توان از 31 میلیون تلفات پیشگیری کرد.

 

نتایج این پژوهش در مجله Lancet منتشر شده است.

 

منبع: ایسنا

شنبه 20/2/1393 - 18:5
شعر و قطعات ادبی
مادر نگاه خسته و تاریکت
با من هزارگونه سخن دارد 
با صد زبان به گوش دلم گوید
رنجی که خاطر تو ز من دارد 
دردا که از غبار کدورت ها
ابری به روی ماه تو می بینم 
سوزد چو برق خرمن جانم را
سوزی که در نگاه تو می بینم 
چشمی که پر زخنده ی شادی بود
تاریک و دردناک و غم آلودست 
جز سایه‌ی ملال به چشمت نیست
آن شعله‌ی نگاه، پر از دود است 
آرام خنده مــی زنــی و دانم
در سینه‌ات کشاکش طوفان است 
لبخــنـــد دردنـاک تو ای مـــادر
سوزنده تر ز اشک یتیمان است 
تلخ است این سخن که به لب دارم
مادر بلای جـــان تو مـــــن بودم 
امّا تو ای دریغ گمان بردی
فرزند مهربـان تو من بودم 
چون شعله‌ای که شمع به سر دارد
دائم ز جســم و جـــان تـو کاهیــدم 
چون بت تو را شکستم و شرمم باد
با آن که چون خــــدات پــرستیــــدم 
شرمنده من به پای تو می افتم
چون بر دلم ز ریشه گنه باریست 
مــادر بــلای جان تو من بودم
این اعتراف تلخ گنــــه باریست علی شریعتی 
شنبه 20/2/1393 - 17:59
اطلاعات دارویی و پزشکی

"آر پی" چیست؟



" آرپی" نام گروهی از بیماری‌های چشمی ارثی است که شبکیه را مبتلا می‌کند. کاهش دید در بیماری آرپی تدریجی اما پیشرونده است و معمولا افراد مبتلا این بیماری دید خود را بطور کامل از دست نمی‌دهند.

به گزارش ایسنا، دکتر محمدرضا اخلاقی - فلوشیپ بیماری‌های شبکیه چشم با بیان اینکه آرپی یک بیماری چشمی است که درآن شبکیه چشم ملتهب می‌شود، اظهار کرد: شبکیه بافت حساس به نور چشم است و در صورتی که دید بیمار کاهش یابد و مواد رنگدانه‌ای چشم ته نشین شوند فرد به آرپی مبتلا شده است.

وی با اشاره به اینکه در باور عمومی به آرپی "شب کوری" گفته می‌شود، افزود: بیماری آرپی یک بیماری ارثی است و انواع مختلفی دارد به طوری که در برخی موارد ممکن است در خانواده‌ای به صورت غالب 50 درصد فرزندان به این بیماری مبتلا شوند.

این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به اینکه درحال حاضر عوامل ارثی متفاوتی در بروز بیماری آرپی نقش دارند، اضافه کرد: اغلب علت اصلی این بیماری کاهش توانایی شبکیه در مقابل نور است و توانایی واکنش در مقابل نور را ندارد و در نتیجه آسیب می‌بیند.

اخلاقی با بیان اینکه بیماری آرپی یک بیماری نسبتا شایع است، گفت: بر اساس اطلاعات گذشته حدود یک نفر از هزار نفر به این بیماری مبتلا می‌شوند و از نشانه‌های بارز این بیماری پیش‌رونده بودن آن است به طوری که که ابتدا دید فرد طبیعی است اما به تدریج علام اولیه بینایی فرد در نور کم، کاهش می‌یابد.

وی تصریح کرد: ممکن است بیمار در روز مشکلی در بینایی نداشته باشد اما به تدریج با پیشرفت بیماری دید بیمار به ندرت کاهش می‌یابد.

این فلوشیپ بیماری‌های شبکیه چشم با بیان اینکه سن ابتلا به آرپی متفاوت است، خاطرنشان کرد: این بیماری انواع مختلفی دارد و ممکن است فردی در جوانی و دیگری در میانسالی به آن مبتلا شود و تنها در یک نوع از آرپی نوزاد در بدو تولد با دید کم به دنیا می‌آید.

مبتلایان به آرپی عضو فعال جامعه هستند

اخلاقی درخصوص اینکه آیا بینایی بیماران پس از ابتلا به آرپی به صورت کامل از بین می‌رود، گفت: این بیماران به صورت کامل نابینا نمی‌شوند و تنها در نور کم قدرت بینایی کاهش می‌یابد به طوری که عملکردهای معمول این بیماران با اختلال رو به رو می‌شود.

وی با اشاره به اینکه آرپی یک بیماری ژنتیکی است که در هرسنی امکان ابتلا به آن وجود دارد، افزود: بروز آرپی در افرادی که این بیماری به صورت مادرزادی در آنها نهفته است در هر سنی امکان دارد.

این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با تاکید بر اینکه در حال حاضر درمان قطعی برای معالجه بیماری و یا جلوگیری از پیشرفت آرپی وجود ندارد، تصریح کرد: البته با ساخت شبکیه‌های مصنوعی می‌توان حداقل دید و بینایی را برای بیماران فراهم کرد اما ساخت این شبکیه‌ها هنوز حالت تجاری پیدا نکرده است.

اخلاقی با اشاره به اینکه مناسب‌ترین روش تشخیص بیماری آرپی، معاینه داخلی چشم است، گفت: اگرچه این بیماری در اغلب موارد موجب از کارافتادگی فرد می‌شود اما می‌توان با آگاهی دادن به بیماران، آن‌ها را برای سازگاری با شرایط جدید آماده کرد.

وی خاطرنشان کرد: اگرچه افراد مبتلا به آرپی با کاهش دید و بینایی فعالیت‌های خود را انجام می‌دهند اما عضو فعال جامعه محسوب می‌شوند. 
http://www.tabnak.ir/fa/news/399144/%D8%A2%D8%B1-%D9%BE%DB%8C-%DA%86%DB%8C%D8%B3%D8%AA خلاصه
 خلاصه
جمعه 19/2/1393 - 13:9
خواص خوراکی ها

هوا کم کم دارد بهاری می شود و فصل بادهای نشاط آور و انرژی زا به زودی شروع خواهد شد. حالا که انگار همه چیز حال و هوای عید و استراحت و نشاط دارد، بد نیست دستور 2 دمنوش نشاط آور را هم داشته باشیم تا سر فرصت همه چیز را با هم تکمیل کنیم.

1- دم‌نوش انار و دارچین

مواد لازم (2 نفر)

• یک پیمانه آب انار تازه یا آبمیوه طبیعی

• یک پیمانه آب جوش

• چوب دارچین

• یک قاشق غذاخوری چای خشک

• یک قاشق غذاخوری شکر (یا کمی نبات)

طرز تهیه: همه مواد به غیر از شکر را در قوری بریزید و آب جوش را روی آنها بریزید. قوری را به مدت 15 تا 25 دقیقه روی کتری قرار دهید تا چای دم بکشد. هنگام سرو شکر یا نبات را اضافه کنید.

2- دم‌نوش نعنا فلفلی و دارچین

مواد لازم:

• دو قاشق چایخوری نعنا فلفلی

• دو عدد چوب دارچین

• عسل یا نبات (اختیاری)

طرز تهیه: نعنا فلفلی و دو عدد چوب دارچین را در یک قوری چینی بریزید. آب جوش را روی آنها بریزید. حدود ۱۵ دقیقه صبر کنید تا دمنوش دم بکشد. سپس، در صورت تمایل آن را با نبات یا عسل شیرین و میل کنید.

برای نشاط بیشتر می توانید همراه با این دم نوش ها یک قاشق عسل میل نمایید.

پنج شنبه 18/2/1393 - 12:31
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته