• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 319
تعداد نظرات : 59
زمان آخرین مطلب : 5429روز قبل
ورزش و تحرک
خودروسازان در جاده شلوغ لیگ
 


سایپا
سایپا تیم كه یكى ،دو فصل قبل با لورانت و على دایى سر وصداى بسیارى در لیگ راه انداخته بود، در لیگ هشتم روزهاى پر فراز و فرودى را تجربه كرد.
خودروسازان از نظر نیروى انسانى یكى از تیم هاى بزرگ لیگ به حساب مى آمدند، باوجود این پشتوانه عظیم هرگز نتوانستند از داشته هاى خود استفاده لازم را ببرند.
سایپایى ها كه پیش از شروع لیگ روزهاى خوبى را براى خود پیش بینى مى كردند با شروع مسابقات عكس آنرا به چشمان خود دیدند، چرا كه به نظر مى رسید سایپا از یك بیمارى مزمن رنج مى برد.
تغییرات پیاپى تركیب تیم و عدم شناخت مربیان اولیه بر روى بازیكنان باعث شده تا نارنجى و سفید پوشان كه جز خیلى كم با یك تركیب ثابت به دیدار حریفان خود بروند و همین مسأله عامل اصلى ناكامیهاى تیم سایپا بود.
تیمى كه در پایان ۳۴ بازى خود در لیگ به عنوانى بهتر از دهمى دست پیدا نكرد عنوانى كه قطعاً نه مدیران سایپا انتظار آنرا داشتند و نه خود كادر فنى تیم سایپا اما این اتفاق افتاد تا سایپا در نیمه پایینى جدول لیگ برتر فوتبال ایران قرار گیرد.

ماجراى لیتبارسكى
پیر لیتبارسكى، بازیكن اسبق تیم ملى فوتبال آلمان براى فوتبال ما و سایپا تنها یك نام بود. چرا كه او در مدت حضورش در این تیم صنعتى هرگز چیز خاصى را در این تیم كرجى نشان نداد. لیتبارسكى در مدت ۱۱ هفته اى كه به عنوان سرمربى بر روى نیمكت تیم سایپا نشست حاصل عملكردش چندان قابل قبول نبود. كسب ۴ شكست، ۶ تساوى و تنها یك پیروزى همه آن نتایجى بود كه لیت بارسكى با سایپا گرفت و مقدمات اخراجش را از جمع نارنجى و سفید پوشان كرجى مهیا ساخت.
3 مربى براى یك تیم
سایپا لیگ هشتم را با پیرلیتبارسكى آلمانى شروع كرد، مربى كه در طول حضورش فقط نام آلمانى را با خود یدك مى كشید. بعد از هفته یازدهم لیگ سایپایى ها او را بركنار كردند و رضا فروزانى كمك او را بعنوان سرمربى بر روى نیمكت خود نشاندند اما این انتخاب مشخص بود كه یك انتخاب موقت است تا اینكه مدیران سایپا حكم سرمربیگرى خود را به نام محمد مایلى كهن زدند تا او با شروع نیم فصل دوم كارش را با این تیم آغاز كند مایلى كهن در شرایطى در سایپا قبول مسئولیت كرد كه این تیم شرایط چندان خوبى را نداشت.
شروع خوب مایلى كهن
محمد مایلى كهن، سرمربى تیم فوتبال سایپا با شروع نیم فصل دوم چند نتیجه خوب و قابل توجه با این تیم گرفت. كسب چند پیروزى در همان هفته هاى آغازین شروع به كار، آینده خوبى را پیش رو سایپا قرار داد اما در ۸ هفته پایانى باز نتایج ناامید كننده به سراغ محمد مایلى كهن و سایپا آمدند تا مشخص شود به استمرار موفقیت ها در سایپا توجهى نشده است. شكست هاى ۳ بر یك مقابل استقلال اهواز قعر نشین، ۲ بر یك مقابل پیام در انتظار سقوط ۴ بر ۲ مقابل صباى قم نتایجى بود كه موقعیت سایپا را بهبود نبخشید.
از سایپا تا تیم ملى
این مسأله براى دومین بار بود كه در سایپا اتفاق مى افتاد. یعنى اگر پیش از اینها على دایى بعد از سرمربیگرى در تیم سایپا هدایت تیم ملى ایران را پذیرفت، این بار نوبت محمد مایلى كهن بودكه از سایپا به عنوان سرمربى تیم ملى انتخاب شود اما نكته جالب تر این بودكه محمد مایلى كهن ۲بار توانسته بود جاى على دایى را بگیرد. یكبار در تیم سایپا و یك بار هم پس از شكست ۲ بر یك تیم ملى مقابل عربستان و بركنارى سرمربى تیم ملى جانشین كسى شد كه شاید این تغییرات برایش چندان هم قابل هضم به نظر نمى رسید.
میرقربانى
صابر میرقربانى كه از صنعت نفت به گمان اینكه روزهاى بهترى را در فوتبال پشت سر بگذارد به سایپا آمده بود. كمتر در این تیم فرصت خودنمایى پیدا كرد. میرقربانى بدلیل نوع فوتبالش درسایپا به یك بازیكن نیمكت نشین تبدیل شد و در هر بازى براى دقایقى به میدان مى رفت تا جایى كه در هفته هاى پایانى لیگ شایعه جدایى اش از جمع كرجى ها بیش از هر زمان دیگرى برسرزبانها افتاد و مشكلات او را با تیمش دوچندان ساخت.
تاوان تساوى با استقلال
استقلال در روزى كه سخت به ۳ امتیاز بازى با سایپا نیاز داشت، در نیم فصل دوم لیگ مقابل این تیم به میدان رفت و در دقایق پایانى بازى موفق شد دروازه تیم سایپا را نیز بگشاید اما شادى استقلالى ها چندان دوام نداشت و نارنجى و سفید پوشان كرجى در واپسین ثانیه هاى وقت اضافى توانستند توسط كاظم برجلو به گل برسند، گلى كه باعث شد تا بازى به نتیجه تساوى به پایان برسد. نتیجه اى كه هواداران استقلال آنرا باور نداشتند و در شعارهایشان محمد مایلى كهن را مكرر ساختند تا مایلى كهن بابت تساوى با استقلال تاوان سنگینى را بپردازد.
بیانیه هاى دردسرساز
محمد مایلى كهن با قبول مسئولیت در تیم ملى هرگز سایپا را رها نكرد و در تمرینات این تیم حضور فعالى را داشت اما صدور۲ بیانیه از سوى محمد مایلى كهن باعث تعجب اهالى فوتبال شد و دست او را از رسیدن به تیم ملى كوتاه ساخت. بیانیه هایى كه بعضاً به مزاج این و آن خوش نیامد و باعث موضع گیرى برخى از دست اندركاران فوتبال شد. بیانیه هاى محمد مایلى كهن علاوه بر رنجش برخى از اهالى فوتبال روزهاى بسیار شلوغى را هم براى كمیته انضباطى فدراسیون فوتبال و شخص مجتبى شریفى، رئیس آن بوجود آورد.
تعجب
رضا فروزانى دستیار اول لیتبارسكى در تیم سایپادر طول لیگ هشتم۲ بار در این تیم انگشت تعجب به دندان گرفت، یكى روزى بود كه از او به عنوان سرمربى تیم سایپا بعد از پیر لیتبارسكى نام برده شد و تیم رادر آن شرایط سخت به او سپردند و دفعه دوم نیز زمانى بود كه او باوجود كسب نتایج نسبتاً قابل قبول در این تیم صنعتى جاى خودش را به محمد مایلى كهن داد تا مشخص شود این آمدن و رفتن ها چندان هم با برنامه و با توجه به عملكرد او صورت نگرفته است.
نقش دایى
وقتى محمد مایلى كهن بعنوان سرمربى تیم فوتبال سایپا برگزیده شد، خیلى ها مقابل این انتخاب موضع گرفته و اعلام داشتند كه این انتخاب با توجه به حضور دایى و حسین رضازاده در هیأت مدیره تیم سایپا انتخاب آنها نبوده است كه این پیش بینى ها درست هم از كار در آمد ودایى اعلام كردكه به هیچ وجه در جریان این انتخاب نبوده است. هر چند كه در یك موضع گیرى مدیر عامل تیم سایپا اعلام كرد كه دایى یكى از اعضاى هیأت مدیره تیم سایپا بود و هست و تنها حق دادن یك رأى را دارد.
جدایى پروین
محمد پروین كه در تیم سایپا حال و روز چندان خوشى را نداشت و در طول نیم فصل اول كمتر براى خودروسازان به میدان رفته بود، با آمدن محمد مایلى كهن شرایط را چندان مساعد براى ادامه حضورش در این تیم صنعتى ندید و عزم رفتن به تیم دیگرى را كرد. پروین پس از یكى، دو هفته دورى از جمع سایپایى ها با عقد قراردادى با تیم استراداى اسلوونى، به آن تیم پیوست تا دیگر در ایران به فوتبالش ادامه نداده باشد.
بازیكن یك نیمه اى
میلاد زنیدپور بازیكن تكنیكى تیم فوتبال سایپا تنها یك فصل براى این تیم بازى كرد. زنیدپور نیم فصل اول جایى را در تركیب ثابت تیم سایپا نداشت اما در اواسط كار به بازیكن ثابت خودروسازان تبدیل شد اما مشخص نشد كه چه عاملى موجب گشت تا او در نیم فصل دوم از جمع سایپایى ها جدا شود و پیراهن تیم پیكان را بر تن كند. بازیكنى كه قطعاً ادامه حضورش در سایپا مى توانست یكى از عوامل موفقیت این تیم به حساب آید، به طور كلى باید گفت: سایپا در نیم فصل دوم لیگ جاى خالى زنیدپور را كاملاً احساس كرد.
2 ترائوره با ۲ نقش متفاوت
عیسى ترائوره و علو ترائوره ۲ بازیكنى بودند كه با یك اسم و فامیل واحد براى سایپا بازى مى كردند اما در ا ین تیم صنعتى ۲ نقش متفاوت را داشتند. عیسى ترائوره در سایپا یك مهاجم گلزن بود كه بواسطه سال ها حضورش در فوتبال ایران توانست بازى هاى خوب و قابل قبولى را از خود به نمایش بگذارد اما علو ترائوره براى سایپا بیشتر در نقش یك مدافع درگیر به میدان مى رفت و این وظیفه را داشت تا در جنگ هاى اول با مهاجمان حریف شركت مؤثر داشته باشد.
مصدومیت
شاید بتوان عباس آقایى را بدشانس ترین بازیكن در جمع سایپایى ها دانست، بازیكنى كه تنها موفق شد در ۲ بازى و آنهم بصورت بازیكن ذخیره براى تیمش به میدان برود. عباس آقایى در بازى اول سایپا از دقیقه ۶۶ جاى كیانوش رحمتى به میدان رفت و در ۲۴ دقیقه باقیمانده نتوانست تأثیر چندانى بر روى روند مثبت بازى داشته باشد. آقایى در دومین و آخرین بازى خود براى سایپا در لیگ هشتم مقابل پیكان بعنوان بازیكن ثابت به میدان رفت و از دقیقه ۳۱ جاى خودش را به كیانوش رحمتى داد.
بیشترین بازى
ابراهیم صادقى، هافبك تیم فوتبال سایپا كه سال ها در این تیم به عنوان یك بازیكن شاخص بازى مى كند، ركورد دار بازى در این تیم صنعتى بود. صادقى در طول لیگ هشتم ۲۷۶۵ دقیقه براى سایپا به میدان رفت تا به عنوان یك بازیكن، بیشترین بازى را براى تیمش انجام داده باشد. صادقى در دور رفت تنها در بازى با فولاد در زمین حضور نداشت و در دور برگشت هم بازى مقابل تیم هاى راه آهن و صباى قم را از دست داد. صادقى در سایپا عنوانى را به دست آورد كه سید جلال حسینى در یك قدمى كسب آن بود.
تماشاگر
از حضور سایپا در كرج و حضور مربیانى چون پیر لیتبارسكى و محمد مایلى كهن بر روى نیمكت این تیم اینگونه برداشت مى شد كه هواداران بیشترى را براى تماشاى بازى هاى این تیم به ورزشگاه ها بكشاند اما این اتفاق نیفتاد و حضور سرمربى آلمانى در سایپا به لحاظ جذب تماشاگر نتیجه عكس داد تا جایى كه در نیم فصل اول تنها ۹۷ هزار تماشاگر موفق به تماشاى بازى هاى این تیم در ورزشگاه انقلاب كرج و ورزشگاه هاى دیگر شدند. تماشاگرانى كه در نیم فصل دوم و با حضور محمد مایلى كهن تعدادشان به ۱۴۱ هزار تماشاگر افزایش یافت تا مجموع تماشاگران دیدارهاى تیم سایپا در طول لیگ هشتم به عدد ۲۳۸ هزار تماشاگر برسد.
30 بازیكن براى یك تیم
ابراهیم صادقى، سید جلال حسینى، امید شریفى نسب، كیانوش رحمتى، حسین كعبى، مجید ایوبى، جواد آشتیانى، عیسى ترائوره، كاظم برجلو، وحید شیخ ویسى، سعید بیگى، ایمان رزاقى راد، ابراهیم میرزاپور، صابر میرقربانى، علو ترائوره، میلاد زنید پور، روزبه شاه علیدوست، امین منوچهرى، محمد پروین، كریم انصارى فرد، رضا محمودى، حمید زوهانى، سید حسن حسینى، حسین كریمى، میثم آرمیان، عباس آقایى، سامان آقازمانى، حبیب دهقانى، محمد امین حاج محمدى و فرید موسوى ۳۰ بازیكنى بودند كه در طول لیگ هشتم براى سایپا به میدان رفتند.
اولین و آخرین گل
عیسى ترائوره در دقیقه ۱۲ بازى با فولاد نخستین گل تیمش را در فصل۸۸ - ۸۷ وارد دروازه این تیم اهوازى كرد. سایپایى ها كه در دیدار اول خود بازى را با حساب یك بر صفر به حریف خود واگذار كرده بودند در دومین بازى خود مقابل فولاد با گل ترائوره به تساوى یك بر یك مقابل حریف دست یافتند سایپایى ها در آخرین بازى خود مقابل صباى قم در لیگ هشتم، اگر چه با حساب ۴ بر ۲ مغلوب حریف خود شدند اما سید جلال حسینى، با گلى كه در دقیقه ۸۵ آن بازى به ثمر رساند، توانست نامش را به عنوان آخرین گلزن این تیم صنعتى به ثبت برساند.
شروع و پایان بد
سایپایى ها كه لیگ را با شكست یك بر صفر آنهم در بازى مقابل پرسپولیس آغاز كرده بودند، نتوانستند با خاطره خوشى لیگ را به پایان ببرند و با یك شكست بد، لیگى را كه بد آغاز كرده بودند، بدتر به پایان رساندند. سایپا آخرین بازى خود را در لیگ و در ورزشگاه انقلاب در حالى با حساب ۴ بر ۲ مغلوب تیم صباى قم شد كه حتى خوشبین ترین نفرات هم آنرا باور نداشتند. شكست مقابل صباى قم و اخراج ۲ مربى از روى نیمكت ۲ تیم همه آن چیزى بود كه در پایان آن دیدار براى هواداران باقى ماند.
سخت ترین شكست
سایپا اگر چه لیگ هشتم را با لیتبارسكى آلمانى خوب شروع نكرده بود و به لحاظ نتیجه گیرى در زمره تیم هاى ضعیف به حساب مى آمد اما شكست سنگین آنها مقابل ذوب آهن اصفهان در ورزشگاه فولاد شهر اصفهان نتیجه اى بود كه سایپایى ها را شوكه كرد. ذوب آهنى ها در آن دیدار خانگى توانستند با حساب ۶ بر ۳ حریف كرجى خود را با لیتبارسكى شكست دهند، شكستى كه راه اخراج سرمربى آلمانى تیم سایپا را تسریع كرد.
بهترین پیروزى
اگر چه سایپایى ها در طول لیگ هشتم موفق به كسب ۱۰ پیروزى مقابل حریفان لیگى خود شدند اما بهترین و پرگل ترین پیروزى آنهادر بازى با داماش به دست آمد. دیدارى كه با قضاوت جعفرى در تاریخ سوم بهمن ماه انجام شد و در نهایت هم با پیروزى ۴ بر یك كرجى ها همراه بود. براى سایپا كه در آن زمان محمد مایلى كهن را به عنوان سرمربى بر روى نیمكت خود داشت و در آن بازى سید جلال حسینى، ایمان رزاقى راد و امین منوچهرى گلزنى كردند، هر چند كه سهم منوچهرى در آن دیدار ۲ گل براى تیمش بود.
خشن ترین بازیكن
حسین كعبى، مدافع ملى پوش سایپا خشن ترین بازیكن در جمع سفید و نارنجى پوشان كرجى بود. كعبى در دور رفت این بازى ها در دقیقه ۸۹ بازى با برق از محمود رفیعى كارت قرمز گرفت تا بازى با ابومسلم را از دست داده باشد. این بازیكن در دور بر گشت بازى ها هم در بازى مقابل ابومسلم در دقیقه ۵۲ بازى كارت قرمز هدایت ممبینى را مقابل چشمان خود دید تا تیمش را ۱۰ نفره كرده باشد. كعبى براى كسب عنوان خشن ترین بازیكن سایپا علاوه بر دریافت ۲ كارت قرمز، ۶ بار هم از داوران اخطار گرفت.
بهترین گلزن
عنوان بهترین گلزن تیم سایپا با ۱۰ گل در لیگ هشتم به عیسى ترائوره بازیكن اهل مالى این تیم رسید. ترائوره در نیم فصل اول در بازى با تیم هاى فولاد، راه آهن، ذوب آهن، مس، پیام و استقلال اهواز براى تیمش گلزنى كرد تا در همان نیم فصل اول لیگ، نیمى از راه كسب عنوان بهترین گلزن براى تیمش را كسب كرده باشد. ترائوره در نیم فصل دوم هم تنها موفق به زدن ۲ گل شد كه آن را هم در بازى مقابل تیم هاى فولاد و پیكان به ثمر رساند.
اخراجى ها
حسین كعبى دو بار، امید شریفى نسب، میلاد زنیدپور، سید جلال حسینى، جواد آشتیانى و امین منوچهرى همه اخراجى هاى سایپا در لیگ هشتم بودند. كعبى در۲بازى با برق و ابومسلم كارت قرمز گرفت و از زمین بازى اخراج شد. شریفى نسب مقابل پیام از تورج حق وردى كارت قرمز دریافت داشت. زنید پور در بازى مقابل ابوسلم و در دقیقه ۷۰ از زمین بیرون رفت. امین منوچهرى در دقیقه ۳۰ بازى با صباى قم از واحدى كارت قرمز گرفت و تیمش را ۱۰ نفره كرد. سید جلال حسینى هم از آن دسته بازیكنانى بود كه در بازى با صباى قم در دقیقه ۸۹ كارت قرمز گرفت تا تیمش در دقایق پایانى با ۹ بازیكن به بازى مقابل حریف خود بپردازد.
4 قضاوت براى قهرمانى
محسن قهرمانى ركورددار داورى بازى هاى تیم سایپا در لیگ هشتم بود. قهرمانى در دیدارهاى سایپا مقابل تیم هاى سپاهان، فولاد، مس و استقلال را قضاوت كرد كه حاصل آن براى سفید و نارنجى پوشان كرجى ۳ تساوى و یك پیروزى بود. سایپایى ها تنها پیروزیشان با قضاوت محسن قهرمانى در بازى با فولاد رقم خورد دیدارى كه در پایان ۹۰ دقیقه با حساب ۳ بر ۲ به سود سایپایى ها به پایان رسید.
میانگین ها
میانگین برد: ۴ /۳
میانگین تساوى: ۸۴/۲
میانگین باخت: ۸۴ /۲
میانگین گل زده: ۲۷ / ۱
میانگین گل خورده:۴۷ /۱
میانگین امتیاز: ۲۴ /۱
سه شنبه 9/4/1388 - 11:57
ورزش و تحرک
مقاومتی به مثابه مقاومتى ها
 


مقاومت سپاسى

تیم شیرازى مثل همیشه بود، یك تیم غیرقابل پیش بینى كه بعضى از اوقات نتایجى مى گرفت كه كمتر كسى آن را پیش بینى مى كرد و گاهى از اوقات همچنان ضعیف ظاهر مى شد كه از تیمى چون مقاومت سپاسى بعید به نظر مى رسید.
تیم شیرازى كه از نظر مالى وضعیتش نسبت به قبل بهتر و بهتر شده بود، مثل همیشه بسان تیم هاى سازنده ظاهر شد و با بها دادن به جوانان، چهره هایى را به فوتبال ایران هدیه كرد كه قطعاً در لیگ نهم و نزد تیمهاى بزرگ بسیارى از بازیكنان این تیم را خواهیم دید.
مقاومتى ها نیز مانند خیلى از تیم هاى دیگر لیگ به حداقل ها قانع بودند و همین كه در منطقه سقوط قرار نمى گرفتند برایشان موفقیت به حساب مى آمد. شاگردان غلامحسین پیروانى در لیگ هشتم یك تیم خوب و قابل اعتنا بودند.
تیمى كه فوتبال بازى مى كرد و از این لحاظ در بازى با تیم هاى بزرگ كمتر به چشم مى آمد كه شیرازى ها به ضد فوتبال روى بیاورند. شیرازى ها در هشتمین سال حضورشان در لیگ برتر باز سرمربى همیشگى و ثابت خود یعنى غلامحسین پیروانى را در اختیار داشتند، همان مربى كه به واسطه آشنایى اش با این تیم شیرازى یكى از مربیان موفق لیگ هم به حساب مى آمد.
مربى كه تیمش را خوب مى شناخت و اعضاى تیم نیز براى او احترام قابل توجهى قائل بودند.

از مقاومت تا تیم ملى
در اواسط لیگ هشتم غلامحسین پیروانى با انتخاب فدراسیون فوتبال و تأیید كمیته ملى المپیك به عنوان سرمربى تیم ملى امید انتخاب شد تا پس از مدتها امیدواریها به امیدهاى فوتبال ایران دو چندان شود. با حضور پیروانى در تیم ملى امید چنین تصور مى شد كه او در همان اواخر فصل از جمع مقاومتى ها جدا شده و به آمادگى تیم ملى امید بپردازد اما با وجود میل مسئولان كمیته ملى المپیك این اتفاق نیفتاد و پیروانى ترجیح داد تا آخر لیگ به كار خود در مقاومت سپاسى فكر كند.
مدیریت
آنهایى كه دستى بر آتش فوتبال داشته و دارند و از نزدیك تیم مقاومت سپاسى را مى شناسند خوب مى دانند كه یكى از عوامل موفقیت این تیم مدیریت خوب سرهنگ جعفرى مدیرعامل سالهاى سال این تیم است. رابطه خوب و نزدیك مدیرعامل با كادر فنى و بازیكنان تیم مقاومت سپاسى باعث شده است تا این تیم شیرازى از خطر بروز مسائل حاشیه اى در امان بماند. چیزى كه در فوتبال امروز و نزد تیم هاى فوتبال نظیر آن كمتر به چشم آمده و مى آید. ثبات مدیریت جعفرى در مقاومت سپاسى در كنار عملكرد غلام حسین پیروانى شاید از مهمترین عوامل موفقیت این تیم شهرستانى تا به امروز بوده است.
حادثه ورزشگاه ثامن
به هنگام برگزارى دیدار رفت ۲ تیم پیام مشهد و مقاومت سپاسى در ورزشگاه ثامن مشهد اتفاقاتى افتاد كه در فوتبال امروز كمتر نظیر آن به چشم آمده است. برخورد با یكى از خبرنگاران همراه تیم مقاومت سپاسى و در جایگاه ویژه ورزشگاه ثامن از سوى حماسه ساز ملبورن و دوستانش باعث شد تا اتفاقات تلخى در آن ورزشگاه رخ دهد.
عدم اعتقاد به خارجى ها
غلامحسین پیروانى سرمربى تیم فوتبال مقاومت سپاسى در لیگ هشتم و در حالى كه استفاده از بازیكنان خارجى در تیم هاى لیگى به یك اپیدمى تبدیل شده بود، باز هم نشان داد كه اعتقادى به وجود چنین بازیكنانى ندارد و بهتر مى داند كه سرمایه تیمش را صرف بازیكنان داخلى نماید. پیروانى كه در طول فصل تنها از ۲۲ بازیكن در تركیب خود استفاده كرد، هرگز حاضر نشد به خاطر خوشایند این و آن تن به جذب بازیكن خارجى بدهد، كارى كه پیش از اینها برقى ها انجام داده و به نتیجه دلخواه هم نرسیده بودند.
پر گل ترین بازى
پرگل ترین بازى مقاومتى ها در لیگ هشتم در دور رفت این بازیها در مقابل استقلالى ها رقم خورد. بازى با تیم استقلال تهران در تاریخ شانزدهم مهر ماه در ورزشگاه آزادى پرگل ترین بازى تیم مقاومت را رقم زده در آن دیدار تیم مقاومت شیرازى با حساب ۵ بر ۲ به استقلال باخت تا به یكى از سخت ترین شكست هاى دوران خود دست پیدا كند. شكست ۵ بر ۲ مقاومت سپاسى مقابل استقلال باعث بیدارى شیرازى ها شد و سبب گشت تا آنها در دیدار برگشت ضمن جبران نتیجه رفت، آبى پوشان تهرانى را در ورزشگاه حافظیه با حساب ۴ بر یك شكست دهند.
كار مهم
تیم مقاومت سپاسى یكى از تیم هاى شیرازى لیگ برتر در طول ۳۴ بازى خود در لیگ هشتم تنها به كسب یك نتیجه مشابه دست یافت. شیرازى ها در بازى رفت و برگشت مقابل داماش گیلان در ورزشگاه حافظیه شیراز و شهید عضدى رشت در مقابل حریف خود به تساوى یك بر یك رسیدند تا دریك بازى به ۲ نتیجه یكسان رسیده باشند. این نتایج به فاصله ۳ ماه براى شیرازى ها رقم خورد. مقاومت در بازى رفت كه در تاریخ ۲۶ مهرماه انجام شد مقابل داماش به نتیجه یك بر یك رسید و در تاریخ ۲۷ دى ماه نیز بار دیگر چنین نتیجه اى براى آنها تكرار شد.
شكست تاریخى
مقاومت سپاسى در دور برگشت رقابت هاى لیگ و در مقابل استقلال تهران به نتیجه اى دست یافت كه كمتر كسى آن را پیش بینى مى كرد. مقاومتى ها در ورزشگاه حافظیه شیراز و در روزهایى كه استقلالى ها به كسب ۳ امتیاز بازى بیش از نان شب نیاز داشتند، موفق به شكست استقلال آن هم با حساب باور نكردنى ۴ بر یك شدند. محمد ایرانپوریان، امین متوسل زاده، مصطفى صبرى و على ممبینى زننده ۴ گل تیم مقاومت سپاسى در بازى با استقلال بودند.
2 شكست براى پرسپولیس
اگر مى گوییم مقاومتى ها در طول لیگ گاهى فراتر از حد انتظار ظاهر شدند، به خاطر نتایجى بود كه مقابل حریفان خود به دست آوردند. پیروزى مقابل استقلال و ۲ بار شكست پرسپولیس در ۲ دیدار رفت و برگشت نتایجى بود كه حتى خوشبین ترین افراد هم آن را باور نمى كردند. مقاومتى ها در دیدار رفت كه در ورزشگاه آزادى برگزار شد یك بر صفر حریف نامدار تهرانى خود را شكست دادند و در دیدار برگشت هم موفق به شكست ۲ بر یك حریف خود شدند. حریفى كه سال هاست طعم تلخ شكست مقابل تیم جوانى چون مقاومت سپاسى را تجربه كرده و مى كند.
میر هانى هاشمى ،ركورد دار بازى
میر هانى هاشمى با ۲۸۳۰ دقیقه بازى براى مقاومت سپاسى در طول لیگ هشتم از حیث حضور در میدان یك ركورددار به حساب مى آمد. هاشمى در دور رفت در تمامى بازیها به عنوان بازیكن ثابت براى مقاومت سپاسى به میدان رفت و در دور برگشت نیز تنها در بازى مقابل تیم هاى پیكان و صباى قم در میدان حضور نداشت. میرهانى هاشمى در حالى بیشترین بازى را براى مقاومت سپاسى انجام داد كه محسن نیسانى و مصطفى صبرى به ترتیب با ۲۷۹۰ دقیقه و ۲۷۶۰ دقیقه بازى در تعقیب او بودند.هاشمى بازیكن خوش آتیه اى است كه در ادامه از او بسیار خواهید شنید .
امتیاز تماشاگر
در طول لیگ هشتم چیزى حدود ۱۶۸ هزار تماشاگر در ورزشگاه هاى حافظیه شیراز و ورزشگاه هاى دیگر كشور به تماشاى بازى هاى این تیم نشستند تا مقاومت سپاسى را در بازى مقابل حریفانش تنها نگذاشته باشند. حضور ۸۸ هزار تماشاگر در دور رفت بازى ها و ۸۰ هزار تماشاگر در دور برگشت، همه آن مقدار تماشاگرى بود كه موفق به تماشاى بازیهاى این تیم از نزدیك شده بودند. مقاومتى ها به لحاظ حیث حضور تماشاگر در ورزشگاه ها نیز در لیگ هشتم نسبت به ادوار گذشته لیگ یك موفقیت نسبى را داشتند كه این مسأله براى شیرازى ها یك امتیاز به حساب مى آمد.
22 بازیكن براى مقاومت
میرهانى هاشمى، محسن نیسانى، مصطفى صبرى، مسعود همامى، سیامك كوهنورد، امین متوسل زاده، هادى رمضانى، رضا خالقى فر، محمد صادق كرمى، محمدباقر زعفرانى، شهرام گودرزى، على ممبینى، محمد ایرانپوریان، جمال عباسى، محمود محمدى، هادى ایمانى، محمدامین صنایعى، محمد پورمند، ایمان موسوى، حسن فرجى، مهدى شجاعى پور و حسن رجبى ۲۲ بازیكنى بودند كه در طول لیگ هشتم براى تیم مقاومت سپاسى به میدان رفتند و با تلاش خود موفق شدند به عنوان نهمى لیگ هشتم دست یابند.
اولین و آخرین گل
امین متوسل زاده در سومین بازى تیمش با پاس همدان در دقیقه ۱۷ بازى زننده نخستین گل تیمش در رقابت هاى لیگ هشتم بود. متوسل زاده در كویر گلزنى مقاومت سپاسى گلى را به ثمر رساند كه در پایان پیروزى ۲ بر صفر مقاومتى ها را بعد از ۲ نتیجه شكست و تساوى رقم زد. چنین وضعیتى در پایان لیگ هم براى مقاومتى ها رقم خورد. آنها در سى امین بازى خود در لیگ و مقابل تیم پرسپولیس توسط صبرى موفق شدند كه آخرین گل خود را در مقابل پرسپولیس به ثمر برسانند. مقاومتى ها در ۴ بازى پایانى خود مقابل تیم هاى پاس، ملوان، پیام و سپاهان موفق به باز كردن دروازه حریفان خود نشدند.
خشن ترین ها
شهرام گودرزى، میرهانى هاشمى، محمد صادق كرمى، سیامك كوهنورد و محسن نیسانى خشن ترین بازیكنان تیم مقاومت سپاسى در لیگ هشتم بودند. گودرزى ، هاشمى ، كرمى، كوهنورد و نیسانى هركدام با دریافت ۵ كارت زرد در زمره خشن ترین بازیكنان این تیم شیرازى قرار داشتند. محمد باقر زعفرانى، مصطفى صبرى و محمدى ۳ بازیكنى بودند كه به همراه شجاعى پور، با دریافت ۳ كارت زرد در یك قدمى بازیكنان خشن مقاومت قرار داشتند.
تنها اخراجى
مهدى شجاعى پور مهاجم تیم فوتبال مقاومت سپاسى كه در طول لیگ هشتم كمتر به او بازى رسید، در نیم فصل اول و در بازى با تیم ابومسلم از هدایت ممبینى داور آن دیدار كارت قرمز گرفت و تیمش را ۱۰ نفره كرد. شجاعى پور در دیدار با ابومسلم از دقیقه ۸۷ بازى جایگزین رضا خالقى فر در خط حمله مقاومت شده بود اما هنوز ۲ دقیقه از حضورش در زمین نمى گذشت كه به دلیل خطایى كه انجام داد كارت قرمز گرفت و زمین بازى را ترك كرد. شجاعى پور تنها بازیكن اخراجى تیم مقاومت سپاسى در طول رقابت هاى لیگ هشتم بود.
شروع بد
تیم مقاومت سپاسى كارش را در لیگ هشتم با شكست و به تعبیرى بد شروع كرد. مقاومتى ها در نخستین بازى خود در لیگ هشتم در تاریخ ۱۵ مردادماه در ورزشگاه حافظیه شیراز مقابل فولاد خوزستان تن به شكست یك بر صفر دادند تا به تعبیرى لیگ هشتم را بد شروع كرده باشند. شیرازى ها در آخرین بازى خود در لیگ هم مقابل تیم چهارم جدول رده بندى لیگ یعنى سپاهان قرار گرفته، دیدارى كه در پایان ۹۰ دقیقه وقت قانونى بازى با تساوى بدون گل همراه بود.
بهترین گلزن
امین متوسل زاده با ۱۱ گل زده در ۳۲ دیدارى كه براى مقاومتى ها به میدان رفت عنوان بهترین گلزن این تیم شیرازى را از آن خود ساخت. متوسل زاده در دور رفت و در بازى مقابل تیم هاى مس، پیكان، صباى قم، پاس، پیام و سپاهان براى تیمش گلزنى كرد. متوسل زاده در دور برگشت هم موفق شد در بازى با تیم هاى راه آهن، استقلال اهواز و استقلال تهران هم دروازه حریفان را باز كند و عنوان بهترین گلزن تیم مقاومت سپاسى را به خود اختصاص دهد. متوسل زاده در دور رفت ۷ بار موفق به گلزنى شد و در دور برگشت هم ۴ گل براى تیمش به ثمر رساند.
میانگین ها
میانگین برد: ۰۹/۳
میانگین تساوى: ۰۹/۳
میانگین باخت: ۸۳/۲
میانگین گل زده: ۹۷/۰
میانگین گل خورده: ۰۸/۱
میانگین امتیاز:۲۹/۱
سه شنبه 9/4/1388 - 11:57
ورزش و تحرک
جلالى نه مثل ایناسیو سقوط كرد، نه مثل ویچ ها اول تا سوم شد
 


فو لاد خوزستان
فولاد خوزستان پس از چند سال تجربه كار با مربیان خارجى در لیگ هشتم طعم كار كردن با مربى داخلى را چشید تا به حداقل ها راضى باشد.فولاد در لیگ هشتم نه یك تیم قدرتمند، بود، نه یك تیم ضعیف، بلكه تیم متوسطى بود كه فقط آمده بود در كمركش جدول قرار بگیرد به طورى كه در طول لیگ بسیار به چشم آمد كه دیگر فولادى ها از آن حساسیت هاى همیشگى براى قرار گرفتن در صف مدعیان لیگ فاصله گرفته اند. فولاد در لیگ هشتم یك تیم متفاوت با ادوار دیگر لیگ بود، یك تیم قانع كه از حاشیه ها بیزار نشان مى داد.كسب عنوان هفتمى لیگ توسط فولادى ها نه مدیران این تیم را راضى كرد و نه باعث ناراحتى آنها شد، چرا كه آنها چنین وضعیتى را در طول لیگ هشتم پیش بینى مى كردند. عنوانى كه فولادى ها براى كسب آن تلاش چندانى را از خود نشان ندادند و با داشته هایشان به راحتى به آن دست یافتند.در واقع جلالى نه مثل ایناسیو سقوط كرد، نه مثل فرانچیچ، بگوویچ، بوناچیچ یك عنوان قهرمانى و ۲ عنوان سومى به دست آورد. بدین ترتیب جلالى گرچه با خاطره خوب پیروزى بر ذوب آهن در لیگ و خاطره تلخ شكست مقابل ذوب آهن در جام حذفى از سرخپوشان اهوازى جدا شد، فولادى ها براى آنكه در فصل جدید جاه طلب باشند بار دیگر سراغ لوكا بوناچیچ رفته اند كه در ایران كارنامه اى به غیر از اول تا سومى نداشته است.
بازى جوانمردانه
پیش از بازى پایانى لیگ بین ۲ تیم فولاد اهواز و ذوب آهن اصفهان خیلى ها جلالى و فولاد را متهم به تبانى كرده بودند، به طورى كه احساسات آنها جریحه دار شد و آنها براى بازى پایانى خود با ذوب آهن ارزشى معادل همه بازى هاى لیگ قائل شدند و بهترین بازى خود را در آن انجام دادند و به یك پیروزى پرگل هم دست یافتند، بردى كه باعث شد تا دست اصفهانى ها از رسیدن به جام قهرمانى كوتاه بماند. بعد از این بازى بود كه اهوازى ها و جلالى الگوى بازى پاك لقب گرفتند.
تحقیر فولاد
فولادى ها كه در بازى پایانى لیگ، ذوب آهن اصفهان را با تفاضل ۳ گل شكست داده بودند، به فاصله یك هفته در چهارچوب رقابت هاى جام حذفى بار دیگر به دیدار این تیم رفتند و تن به شكستى تحقیرآمیز دادند. فولادى ها در اصفهان و در حالى كه در دقایق پایانى بازى حریفش ۹ نفره شده بود با حساب ۳ بر صفر به ذوب آهن باخت تا این مثل معروف در ذهن خیلى ها تداعى شود كه چیزى كه عوض دارد، گله ندارد.
غناى بازیكن
كسب عنوان هفتمى با تیمى كه به لحاظ بازیكن یكى از تیم هاى غنى لیگ به حساب مى آمد، كار چندان دشوارى نبود. در واقع مدیران فولاد انتظار داشتند فولاد پر امكانات حداقل به اندازه صباى كم امكانات تر امسال و یا مس و ذوب آهن نتیجه بگیرد. فولاد در لیگ هشتم از مهره هایى استفاده مى كرد كه در روزهاى نه چندان دور فوتبال ایران پیراهن تیم ملى ایران را به تن داشتند بازیكنانى كه داشتن آنها براى هر تیمى یك نعمت به حساب مى آمد و خیلى از تیم ها آرزوى داشتن یكى از آنها را مى كردند.
دروازه بان ششدانگ
بدون شك یكى از عوامل موفقیت تیم فولاد اهواز در لیگ هشتم دروازه بان این تیم بود. دروازه بانى كه با جسارتى مثالزدنى و رفلكس هایى تماشایى در بسیارى از بازى ها عصاى دست كادر فنى فولاد بود.كارلوس آلبرتو فرناندز در میان دروازه بانان خارجى لیگ سرآمد همه آنها بود، دروازه بانى كه با توجه به فضاى خاص تیم فولاد كمتر به چشم آمد.
بدشانس ترین
شاید بتوان سهراب بختیارى زاده را بدشانس ترین بازیكن تیم فولاد در لیگهشتم نامید. بازیكنى كه در نیم فصل اول، بازى هاى بسیارى را براى اهوازى ها انجام داد، اما در نیم فصل دوم با یك بدشانسى رباط صلیبى اش پاره شد و پاره اى از بازى هاى لیگ را از دست داد. بختیارى زاده تا زمانى كه مصدومیت به سراغش نیامده بود یكى از بهترین هاى تیمش بود.
جدایى ناخواسته
شاید احمد مومن زاده روزى كه فولاد را براى بازى انتخاب كرد، فكرش را هم نمى كرد كه یك روز به عنوان بازیكن مازاد، روزهاى سختى را پشت سر بگذارد. مومن زاده در لیگ هشتم و در زمان حضور مجید جلالى عملا به یك بازیكن معمولى تبدیل شد كه نه بازى مى كرد و نه در تركیب ۱۸ نفره فولاد جایى را داشت. این وضعیت تا زمانى ادامه داشت كه كاسه صبر جلالى به سر آمد و اعلام كرد كه در تیمش نیازى به بازیكنى به نام مومن زاده ندارد و این بازیكن را در اختیار باشگاه گذاشت.
ركورددار قضاوت
رحیم مهرپیشه با ۴ بار قضاوت دیدارهاى فولاد در لیگ هشتم در بین دیگر داوران فوتبال ایران به لحاظ قضاوت بازیهاى این تیم اهوازى صاحب یك ركورد خوب شد. فولاد در بازى هایى كه رحیم مهرپیشه قضاوت آنها را برعهده داشت صاحب ۲ شكست، یك تساوى و یك پیروزى شد.مهرپیشه در نیم فصل اول لیگ بازى فولاد مقابل تیم هاى ملوان و پیكان را قضاوت كرد و در نیم فصل دوم هم قضاوت باز ى هاى فولاد مقابل داماش و راه آهن را بر عهده داشت.
خشن ترین بازیكن
على بداوى بازیكن چپ پایى كه روزى براى خود بروبیایى داشت و به اردوهاى
تیم ملى هم دعوت مى شد،باوجود بازى هاى خوبى كه در لیگ هشتم براى فولاد انجام داد، با دریافت یك كارت قرمز و ۶ كارت زرد خشن ترین بازیكن در جمع اهوازى ها هم لقب گرفت.
اخراجى ها
ساندرو داسیلوا، محسن رحیمى، سعید رمضانى، سجاد فیض اللهى و على بداوى بازیكنان اخراجى تیم فولاد در لیگ هشتم بودند، بازیكنانى كه با دریافت كارت قرمز فرصت یك بازى در لیگ را از خود و فولاد سلب كردند. در بین اخراجى هاى فولاد، اخراج سجاد فیض اللهى مهاجم جوان این تیم با بقیه تاحدودى فرق مى كرد. فیض اللهى به گونه اى اخراج شد كه خیلى ها اعتقاد داشتند كه او مى توانست اخراج نشود.
رحیمى۲، بازى و دیگر هیچ
فولادى ها وقتى در بازى هاى پلى آف ۲ سال پیش با گل محسن رحیمى مهاجم سیه چرده آن روزهاى راه آهن بازى را یك بر صفر به این تیم باخته و راهى لیگ دسته اول شدند، عوامل خود را به تهران و باشگاه راه آهن فرستادند تا به هر شكل ممكن او را به عضویت تیم خود در آورند اما حضور در فولاد براى رحیمى خوش یمن نبود. او ۲ بازى نصف و نیمه براى فولاد در همان اوایل فصل اول انجام داد كه در یكى از آنها هم توسط داور از بازى اخراج شد تا مشخص شود فولادى ها بر روى نیاز سنجى نسبت به جذب او اقدام نكرده اند.
31 بازیكن براى فولاد
كارلوس آلبرتو فرناندز، احمد آل نعمه، جلال كاملى مفرد، سیامك سرلك، سعید رمضانى، حجت زاد محمود، على بداوى، نادر احمدى، ساندرو داسیلوا، محمد قاضى، لوسیو والنته، پژمان جمشیدى، سهراب بختیارى زاده، محمدرضا ذوالفنون، سجاد فیض اللهى، محمدرضا جلالى، اسماعیل شریفات، بختیار رحمانى، رضاطاهرى، خالد شیخطاوى، ایوب والى، امین جهان مهر احمد آسمانى، مجاهد خذیراوى، حجت چهارمحالى، غلامرضا عیدى زاده، امیر جلالى، كریم شاهوردى، علیرضا استوارى، محسن رحیمى و رضا مرداسى، (۳۱ بازیكنى بودند كه براى فولاد در لیگ هشتم به میدان رفتند.)
خارجى هاى فولاد
كارلوس آلبرتو فرناندز، ساندرو داسیلوا، لوسیو والنته۳ بازیكن خارجى تیم فولاد در جریان رقابت هاى لیگ هشتم بودند كه در بین آنها وضعیت كارلوس آلبرتو فرناندز دروازه بان این تیم چیز دیگرى بود، هر چند كه والنته و داسیلوا هم توانستند بازى هاى خوبى را براى تیم انجام دهند و در زمره بازیكنان موفق لیگ قرار گیرند.
ركورد دار بازى
كارلوس آلبرتو فرناندز دروازه بان خارجى تیم فولاد اهواز علاوه بر نقش بسزایى كه در موفقیت هاى فولاد داشت، ركورد بیشترین زمان بازى را در این تیم اهوازى نیز به نام خود به ثبت رساند. فرناندز از مجموع ۳۰۶۰ دقیقه بازى ۲۶۱۰ دقیقه براى فولاد در لیگ هشتم بازى كرد. او در دور رفت در بازى با صباى قم حضور نداشت و در دور برگشت نیز در بازى با تیم هاى برق، داماش، پاس، و صباى قم نتوانست از دروازه تیمش محافظت كند.
274 هزار تماشاگر
در طول بازى هاى لیگ هشتم چیزى نزدیك به ۲۷۴ هزار تماشاگر از بازى هاى فولاد در ورزشگاه تختى اهواز و ورزشگاه هاى دیگر كشور دیدن كردند، كه با توجه به وضعیت فولاد در جدول چنین بنظر مى آید كه استقبال اهوازى ها از تماشاى بازى هاى تیم فولاد خوب بوده است اما نكته جالب توجه در تعداد تماشاگران این تیم در دور رفت و برگشت رقابت هاى لیگ است كه در خصوص هیچ تیمى صورت نگرفته است. به این معنى كه هم در دور رفت و هم در دور برگشت تعداد ۱۳۷ هزار تماشاگر از بازى هاى این تیم دیدن كرده اند.
تساوى در دربى ها
فولادى ها در نخستین دربى شهر اهواز و در دور رفت این بازى ها كه در تاریخ یازدهم مهرماه برگزار شد با حساب ۲ بر صفر مغلوب شاگردان اكبر میثاقیان یعنى استقلال اهواز شدند تا براى مدتها تحت تأثیر این شكست سخت قرار گیرند. فولادى ها براى گرفتن انتقام این شكست چیزى حدود ۴ ماه انتظار كشیدند تا در تاریخ بیست و چهارم بهمن ماه توانستند حریف خود را در ورزشگاه تختى شهر اهواز با تك گل سعید رمضانى كه در دقیقه ۳۰ به ثمر رسید شكست دهند.
اولین و آخرین گل
زننده نخستین گل تیم فوتبال فولاد خوزستان در لیگ هشتم بازیكنى بنام رضا طاهرى بود. او در نخستین بازى تیم فولاد در لیگ هشتم و در ورزشگاه حافظیه شیراز موفق شد در دقیقه ۵۶ بازى تك گل تیمش را وارد دروازه تیم میزبان یعنى مقاومت سپاسى كند. آخرین گل تیم فولاد نیز در لیگ هشتم توسط سجاد فیض اللهى در دقیقه ۹۰ بازى معروف با ذوب آهن در اهواز بثمر رسید، دیدارى كه در نهایت با حساب ۴ بر یك به سود تیم میزبان به پایان رسید.
شروع خوب، پایان خوبتر
فولادى ها لیگ هشتم را به پیروزى یك بر صفر تیم مقاومت سپاسى در ورزشگاه حافظیه شیراز خوب شروع كردند اما كار خوبتر آنها در دیدار پایانى لیگ رقم خورد. یعنى در دیدارى كه خوشبین ترین افراد در فوتبال هم چنین نتیجه اى را براى اهوازى ها متصور نبودند، شاگردان مجید جلالى توانستند در خانه خود در ورزشگاه تختى اهواز با حساب باور نكردنى ۴ بر یك حریف اصفهانى یعنى ذوب آهن مدعى عنوان قهرمانى را شكست دهند.
پرگل ترین بازى
پرگل ترین بازى فولادى ها در دور رفت و در بازى با پاس همدان در اهواز رقم خورد، دیدارى كه با نتیجه خیره كننده و پرگل ۵ بر یك تیم میزبان به پایان رسید. در آن دیدار سعید رمضانى یك گل و بازیكنانى چون حجت زادمحمود و سجاد فیض اللهى هر كدام ۲ گل را براى تیمشان بثمر رساندند. فولادى ها در شرایطى مقابل پاس به پیروزى ۵ بر یك دست یافتند كه اگر اندكى مهاجمان این تیم با دقت تر عمل مى كردند، مى توانستند پیروزى پرگل ترى را بدست آورند.
شكست سخت
۳ شكست آن هم با نتایج مشابه ۳ بر ۲ از جمله شكست هاى سختى بود كه فولادى ها در طول لیگ هشتم به آن تن دادند. آنها ابتدا در دور رفت و در بازى با راه آهن در بازى شانزدهم خرداد در اهواز با حساب ۳ بر ۲ مغلوب شدند، تا نخستین شكست پرگل خود را تجربه كرده باشند اما یك شكست ۳ بر ۲ دیگر آن هم در هفته دوم دور برگشت لیگ و مقابل سایپا باعث شد تا یكبار دیگر ضعف هاى فولادى ها به نوعى عیان شود اما این پایان كار نبود و آنها در بازى با مس در دور برگشت لیگ در كرمان یكبار دیگر مقابل حریف خود تن به شكست ۳ بر ۲ دادند تا بنوعى كلكسیون شكستهاى ۳ بر ۲ آنها در مقابل حریفان تكمیل شده باشد.
بهترین گلزن
سجاد فیض اللهى در لیگ هشتم یكى از ذخیره هاى طلایى تیم فولاد بود و با تلاش بسیار به عنوان بهترین گلزن این تیم اهوازى نیز دست یافت. سجاد در مجموع دیدارهایى كه براى فولاد به میدان رفت، ۹ گل را براى تیمش بثمر رساند، تا به عنوان مؤثرترین بازیكن فولاد در لیگ هشتم معرفى شود. فیض اللهى در نیم فصل اول ۶ گل و در نیم فصل دوم نیز ۳ گل را وارد دروازه حریفان كرد.
برنده سرخابى ها
فولاد خوزستان در دور رفت رقابت هاى لیگ هشتم و در بازى مقابل تیم هاى استقلال و پرسپولیس تهران به۲ نتیجه بسیار خوب دست یافت و توانست سرخابى ها را شكست دهد. فولادى ها ابتدا در ورزشگاه تختى اهواز موفق به شكست ۳ بر ۲ تیم پرسپولیس شدند دیدارى كه هیچ كس فكر آنرا هم نمى كرد. تیم اهوازى در دور رفت و در دیدار با استقلال نیز در ورزشگاه آزادى دست به كار بزرگى زد و آبى پوشان پایتخت را مقابل دیدگان تماشاگرانش با تك گل سجاد فیض اللهى شكست داد.
تشابه تصادفى
تعداد گلهاى زده تیم فولاد اهواز در لیگ هشتم تصادفاً به اندازه تعداد امتیازاتى بود كه آنها موفق به كسب آن شدند. فولادى ها در لیگ هشتم و در دیدار با حریفان خود ۵۰ بار موفق به گلزنى شدند و با كسب ۱۳ پیروزى، ۱۱ تساوى و ۱۰ شكست موفق به ۵۰ امتیاز هم شدند تا تصادفاً تعداد گل هاى زده آنها در جدول رده بندى لیگ به اندازه امتیازات كسب شده توسط آنها باشد.
میانگین ها
میانگین برد: ۶ /۲
میانگین مساوى: ۹ ۰ / ۳
میانگین باخت: ۴ /۳
میانگین گل زده: ۷ ۴ /۱
میانگین گل خورده: ۲۰ /۱
میانگین امتیاز: ۷ ۴ /۱
 
سه شنبه 9/4/1388 - 11:57
ورزش و تحرک
صبا در آرزوى قهرمانى جام حذفى
 


صباى قم

شاید خوش بین ترین افراد نیز فكر نمى كردند كه صبا در نخستین سال حضورش در قم به چنین نتایج قابل قبولى دست یابد. نتایجى كه ارزش كار صباى قم و كادر فنى این تیم را بیش از پیش نمایان ساخت. شاید اگر فشردگى بازى ها و حضور همزمان این تیم در لیگ قهرمانان آسیا نبود، صبا در لیگ به نتایج بهترى دست مى یافت. هرچند كه در برخى از موارد اشتباهات سهوى داورى نیز گریبان این تیم را گرفت و مانع از موفقیت این تیم در جدول رده بندى شد. الحق والانصاف صباى قم در مقایسه با پاس كه آن هم به همدان رفت، عملكرد به مراتب بهترى داشت. شاید اگر توپ هایى كه صبایى ها به تیر دروازه حریفان زدند و پنالتى هایى كه به نوعى از چشم داوران براى آنها پنهان ماند اگر اتفاق مى افتاد، قطعاً جایگاه صباى قم چیزى فراتر از عنوانى بود كه قمى ها در پایان لیگ به آن نائل آمدند. آنهایى كه دستى به آتش فوتبال دارند، اذعان مى كنند كه صبایى ها در لیگ هشتم با بدبیارى روبرو شدند وگرنه جایگاه آنها به مراتب بهتر از عنوان ششمى لیگ بود.

نقش فیروز
فیروز كریمى، سرمربى شوخ طبع تیم صباى قم در طول لیگ هشتم نقش بسزایى در موفقیت هاى این تیم داشت. فیروز هرگاه تیمش مى برد یا مغلوب حریفان مى شد، در پایان بازى با زبان طنز با مخاطبانش صحبت مى كرد و این نوع گویش او را از بقیه مربیان لیگ مجزا كرده بود. فیروز با صباى قم موفق تر از استقلال عمل كرد و این مسأله خیلى از واقعیت هاى فوتبال را نمایان ساخت.

امیدوارى به جام حذفى
صبایى ها وقتى لیگ را از دست دادند و لیگ قهرمانان آسیا را هم به نوعى از دست رفته دیدند، همه امیدشان را به جام حذفى معطوف كرده اند، جایى كه آنها باید ابتدا تیم خوب مس رفسنجان را از پیش رو برداشته و آنگاه ذوب آهن را براى رسیدن به فینال مغلوب سازند. صبایى ها این روزها همه حواسشان را معطوف به جام حذفى كرده اند تا د رآن به نوعى عملكرد خود در لیگ را جبران كرده باشند.
مثلث موفقیت
خیلى ها عامل موفقیت تیم صباى قم را در ۳ ضلع مثلثى مى دانستند كه پیش از این هم سابقه همكارى با هم را در تیم هاى مختلف ورزشى داشته اند.
سرتیپ كریم ملاحى، سرهنگ مجتبى پیامبرى و فیروز كریمى ۳ ضلع موفقیت صبایى ها در لیگ بودند. نفراتى كه در طول لیگ به دفعات با مدیریت خود مانع از نفوذ مسائل حاشیه اى فوتبال در این تیم لیگى شدند.
درخشش نورى
در میان مجموعه بازیكنان تیم فوتبال صباى قم وضعیت محمد نورى هافبك تكنیكى این تیم چیز دیگرى بود. نورى در صباى قم فراتر از یك بازیكن ظاهر شد. او با كمك تكنیك بالایش هرگاه صبا با مشكلى برخورد مى كرد، عصاى دست كادر فنى تیمش مى شد و گره هاى كور بازى تیم صبا را مى گشود. نورى گل هاى حساسى را نیز براى صبا به ثمر رساند تا مشخص شود او مؤثرترین بازیكن این تیم قمى در لیگ هشتم بوده است.
جدایى گل محمدى
یحیى گل محمدى، سرمربى فصل پیش تیم صبا، با حضور فیروز كریمى در این تیم دوباره در نقش یك بازیكن ظاهر شد، تا یكبار دیگر حضور در زمین سبز فوتبال را تجربه كند. یحیى گل محمدى در ۸ هفته آغازین لیگ هم براى تیمش گاهاً به میدان رفت اما وقتى متوجه این واقعیت شد كه اگر به عنوان بازیكن بخواهد به میدان برود ممكن است به نوعى امتیاز خود را دستخوش مسائل روز كند، قید بازى در صبا را زد و از این تیم جدا شد.
فضلى و گلزنى
فریدون فضلى و مهاجم تیم فوتبال صباى قم كه در نیم فصل اول براى تیمش خوب گلزنى كرده بود، در نیم فصل دوم عطش خود را براى گلزنى از دست داد تا خیلى زود از گردونه رقباى كسب عنوان بهترین گلزن لیگ هشتم خارج شود. فضلى در نیم فصل اول ۱۱ گل براى صبا به ثمر رساند و این در حالى بود كه او در نیم فصل دوم تنها موفق شد ۳ بار براى تیمش در مقابله با حریفان گلزنى كند.
60 ثانیه بازى براى بیاتى نیا
محسن بیاتى نیا، مهاجم تیم فوتبال صباى قم در دور برگشت لیگ و در بازى با ابومسلم در دقیقه ۷۴ به جاى مهدى خیرى وارد زمین شد و هنوز یك دقیقه از ورودش به زمین بازى نگذشته بود كه محمود رفیعى كارت قرمز خود را به بیاتى نیا نشان داد و او را از بازى اخراج كرد. در آن دیدار كه در تاریخ ۲۲ آذرماه در قم برگزار شد، تیم صبا با تك گل غلامرضا رضایى كه در دقیقه ۸۸ به ثمر رسید، به پیروزى نائل آمد.
جدایى آودیچ
آلن آودیچ كه در چند سال گذشته همواره یكى از بازیكنان خارجى خوب تیم صباى قم به حساب مى آمد، در سیستم بازى فیروز كریمى نتوانست نقش چندان مؤثرى را داشته باشد.آودیچ بعد از هفته پنجم لیگ، دیگر جایى در تركیب تیم صبا نداشت تا جایى كه تصمیم گرفت از این تیم جدا شود.
آودیچ بعد از جدایى از تیم صباى قم به شیراز رفت تا براى تیم بحران زده برق بازى كند.
كاپیتان اسدى، ركورددار بازى
مرتضى اسدى، مدافع تیم فوتبال صباى قم با ۲۸۸۰ دقیقه بازى ركورددار بازى در این تیم در میان دیگر بازیكنان بود.اسدى در دور رفت در همه بازى ها براى صبا به میدان رفت و در دور برگشت هم تنها در ۲ بازى پایانى تیمش مقابل مس و سایپا به دلیل مصدومیت بازى نكرد.در جدول ركوردداران تیم صباى قم شیث رضایى با ۲۷۶۱ دقیقه بازى نزدیك ترین تعقیب كننده اسدى به حساب مى آمد.
ركورد تماشاگر
با حضور صبا در قم همانطور كه پیش بینى مى شد، استقبال بهترى از سوى تماشاگران براى دیدن بازى هاى تیم صبا به عمل آمد و آن ركود گذشته به نوعى از این تیم رخت بر بست.بازى هاى صبا در طول لیگ هشتم چیزى حدود ۲۷۱ هزار تماشاگر را به ورزشگاه یادگار امام قم و ورزشگاه هاى دیگر كشور كشاند، تا آنها نیز مانند خیلى از تیم هاى دیگر لیگى صاحب تماشاگر شده باشند.
27 بازیكن براى یك فصل
مرتضى اسدى، شیث رضایى، امیرحسین فشنگچى، محمد نورى،غلامرضا رضایى ، محمد همرنگ، عادل كلاه كج، مهدى خیرى، فریدون فضلى، محسن بیات، المیر تولیا، محسن یوسفى، محسن بیاتى نیا، مرتضى كاشى، ارشاد یوسفى، حمید سرآبادانى، حمیدرضا فرزانه، مصطفى مهدیزاده، یحیى گل محمدى، علیرضا لطیفى، شاهین شفیعى، ناصر سالارى، على امیرى، محمد نوروزى، آلن آدویچ، مصطفى حقى پور و مجتبى شیرى ۲۶ بازیكنى بودند كه در این فصل براى صباى قم به میدان رفتند.
فضلى شروع كرد، بیاتى نیا تمام كرد
براى صباى قم در شروع لیگ هشتم و در دیدارى كه با تساوى یك بر یك مقابل پیكان به پایان رسید، فریدون فضلى در دقیقه ۸۲ موفق به گلزنى شد، تا نامش به عنوان نخستین گلزن صبایى ها در لیگ هشتم ثبت شود. براى صبا در روز پایانى لیگ و در دیدارى كه برترى ۴ بر ۲ مقابل سایپا از آن یاران فیروز كریمى شد، محسن بیاتى نیا در دقیقه ۹۰ گلى را به ثمر رساند كه به عنوان آخرین گل این تیم قمى در لیگ هشتم ثبت شد.
پرگل ترین بازى
پرگل ترین پیروزى و پرگل ترین بازى صبایى ها در لیگ هشتم در بازى آخر این تیم مقابل سایپاى كرج به دست آمد. در آن دیدار صباى قم با ۳ گلى كه محسن بیاتى نیا به تنهایى وارد دروازه تیم سایپا كرد، نقش عمده اى در پیروزى ۴ بر ۲ تیمش مقابل سایپا داشت، دیدارى كه هیچ كس انتظار چنین نتیجه اى را از آن نداشت.
پیروزى مقابل استقلال و پرسپولیس
صبایى ها در لیگ هشتم در خانه خود و در ورزشگاه یادگار امام قم موفق به شكست سرخابى ها شدند تا زهر چشمى از دیگر حریفان خود گرفته باشند.
صباى قم ابتدا و در دور رفت بازى هاى لیگ، استقلال تهران را با تمام مهره هایش با حساب ۳ بر یك شكست داد و در دور برگشت هم موفق شد تیم پرسپولیس را با نتیجه ۲ بر صفر شكست دهد تا به نوعى پیروزى مقابل این تیم قمى براى تیم هاى پرطرفدار تهرانى در قم غیرممكن جلوه كند.
گلزن خشنى به نام فضلى
فریدون فضلى، مهاجم تیم صباى قم با دریافت یك كارت قرمز در بازى مقابل سایپا در آخرین بازى لیگ و ۵ كارت زرد در بازى مقابل حریفانى چون استقلال تهران، استقلال اهواز، پرسپولیس، مس و سایپا در نیم فصل اول در حقیقت خشن ترین بازیكن این تیم به حساب مى آمد. فضلى در نیم فصل اول كه براى زدن گل بیقرارى مى كرد، بیشتر اخطار گرفت و در نیم فصل دوم به نوعى تحلیل رفت و تنها یك بار كارت قرمز داور را مقابل دیدگان خود مشاهده كرد.
شروع متوسط، پایان خوش
تساوى مقابل پیكان آن هم با نتیجه تساوى یك بر یك باعث شد تا صبایى ها لیگ هشتم را متوسط آغاز كنند. آنها در بازى دوم خود نیز با یك گل به ابومسلم باختند كه به نوعى تیره روزى هاى آنها در لیگ هشتم شروع شود اما رفته رفته آنها خودشان را پیدا كردند و توانستند به نتایج قابل قبولى دست یابند. پیروزى قاطع ۴ بر ۲ مقابل سایپا در آخرین بازى لیگ باعث شد تا صبایى ها با خاطره اى شیرین با لیگ خداحافظى كنند.
بهترین گلزن
بهترین گلزن تیم صباى قم در لیگ هشتم، بازیكنى باتجربه به نام فریدون فضلى بود و بازیكنى كه در نیم فصل اول ۱۱ بار در بازى مقابل تیم هاى پیكان، برق، استقلال، داماش، استقلال اهواز، ملوان، فولاد، پرسپولیس و پاس موفق شد براى تیمش گلزنى كند. فضلى در بازى هاى دور برگشت هم موفق شد در بازى مقابل تیم هاى داماش، مس و سایپا براى تیمش گلزنى كند.
اخراجى ها
غلامرضا رضایى، امیرحسین فشنگچى، فریدون فضلى، محسن بیاتى نیا و مرتضى كاشى بازیكنان اخراجى صبا در لیگ هشتم بودند.غلامرضا در سومین بازى تیمش در لیگ و مقابل برق، كارت قرمز گرفت و از دقیقه ۷۷ تیمش را ۱۰ نفره كرد. امیرحسین فشنگچى هم در دقیقه ۸۹ بازى با پاس از سعید مظفرى زاده كارت قرمز گرفت و از زمین بازى بیرون رفت. فضلى در دقیقه ۷۵ بازى با سایپا توسط قاسم واحدى از زمین انقلاب كرج اخراج شد. بیاتى نیا در بازى مقابل ابومسلم، كارت قرمز محمود رفیعى را روبروى خود دید و تیمش را از دقیقه ،۷۵ ۱۰ نفره كرد و مرتضى كاشى هم در بازى با مس كرمان در دقیقه ۶۲ از سعید مظفرى زاده كارت قرمز گرفت و باعث شد تا تیمش در بقیه زمان بازى با ۱۰ بازیكن به بازى ادامه دهد كه دست آخر هم شكست ۳ بر یك صبایى ها در آن بازى رقم بخورد .
4 داور، ۱۲ داورى
علیرضا فغانى، احمد صالحى، محسن قهرمانى و سعید مظفرى زاده ۴ داورى بودند، كه ۱۲ داورى را براى تیم صباى قم در لیگ هشتم انجام دادند. ۴ داور نامى كشورمان هر كدام ۳ بازى این تیم را قضاوت كردند تا به طور مشترك ركورددار قضاوت بازى هاى تیم صباى قم لقب گیرند.
نتایج مشابه
۲ تساوى یك بر یك مقابل راه آهن در دیدارهاى رفت و برگشت لیگ هشتم در كنار ۲ شكست ۳ بر یك مقابل مس در ورزشگاه شهید باهنر كرمان و یادگار امام قم همه آن نتایج مشابهى بود كه براى صبایى ها در طول لیگ هشتم رقم خورد. این ۲ نتیجه مشابه در هفته هاى یازدهم و شانزدهم براى صباى قم رقم خوردند.
میانگین ها
میانگین برد: ۸۴/۲
میانگین مساوى: ۲
میانگین باخت: ۸/۶
میانگین گل زده: ۴۵/۱
میانگین گل خورده: ۰۶/۱
میانگین امتیاز: ۵۶/۱
توضیح :
غلامرضا رضایى ملى پوش صباى قم با ۲۰۵۶ دقیقه حضور نفر نهم جدول زمانبندى حضور بازیكنان صباست كه در جدول نام او جا افتاده است
دوشنبه 8/4/1388 - 19:18
ورزش و تحرک
سقوط ۵ پله اى قهرمان سرخ
 
 


پرسپولیس

قهرمان لیگ هفتم كه مى خواست از عنوان قهرمانى اش در لیگ هشتم دفاع كند باوجود تلاش بسیار به عنوانى بهتر از پنجمى دست نیافت تا به نوعى طرفداران پرتعداد این تیم عصبانى شده باشند.پرسپولیس كه در فصل نقل و انتقالات براساس یك حركت منسجم یار جدید جذب نكرد، با شروع لیگ مشكلاتش درخصوص بازیكنان، یكى پس از دیگرى نمایان شد تا جایى كه به دلیل پر شدن لیست پرسپولیس اضافه كردن بازیكن یا بازیكنان جدید در آن فهرست تقریباً غیرممكن بود.سرخپوشان كه به نظر مى رسید در لیگ هشتم به لحاظ بازیكن اسمى یكى از بهترین دوران خود را پشت سر بگذارند، به دلیل ناهماهنگى هاى موجود میان كادر فنى و بازیكنان خود شانس آورد كه در نیمه دوم جدول رده بندى لیگ قرار نگرفت.

3 مربى براى یك تیم
پرسپولیس كارش را در آغاز لیگ هشتم با افشین قطبى شروع كرد. همان مربى كه در لیگ هفتم توانسته بود پرسپولیس را به عنوان قهرمانى لیگ برساند. كار افشین قطبى با پرسپولیس در پایان هفته چهاردهم گره خورد و پس از شكست یك بر صفر مقابل مقاومت سپاسى شیراز طى نامه اى جدایى اش از پرسپولیس را اعلام كرد و به امارات رفت. پرسپولیسى ها در همان روز رفتن قطبى به امارات، افشین پیروانى، دستیار قطبى را به عنوان سرمربى برگزیدند تا او سكاندار هدایت سرخپوشان تهرانى شود اما حضور پیروانى در پرسپولیس از همان ابتدا مشخص بود كه موقتى است و این اتفاق نیز افتاد و پرسپولیس پیروانى در ۹ هفته مانده به پایان لیگ به ادواردونلو وینگاداى پرتغالى سپرده شد تا او هم سرمربیگرى پرسپولیس را در لیگ هشتم تجربه كرده باشد( هرچند كه میانگین امتیازات كسب شده پیروانى بیشتر از قطبى و وینگادا بود) اما آنچه در این میان قابل توجه بود این است كه پیروانى تنها كسى بود كه از ابتدا تا انتهاى لیگ در كنار پرسپولیس حضور داشت.

تغییر مدیریت
پرسپولیس كه لیگ هشتم را با مدیریت داریوش مصطفوى آغاز كرده بود. در بین راه به عباس انصارى فرد سپرده شد تا مشخص شود یكى از عوامل نابسامانى هاى این روزهاى فوتبال و تیم هاى بزرگ عدم ثبات مدیریت است، بخصوص كه آنها از ابتداى راه حاج حبیب كاشانى مدیرعامل موفق فصل قبل خود را هم از دست داده بودند. با رفتن مصطفوى از پرسپولیس، عباس انصارى فرد كه پیش از این هم سابقه مدیریت نه چندان درخشان در پرسپولیس را داشت یكبار دیگر بر صندلى سرخى تكیه زد كه سال ها پیش نیز بر روى آن نشسته بود.

درخشش كریمى
هیچ مشخص نیست كه اگر على كریمى به جمع پرسپولیسى ها در اوایل فصل اضافه نمى شد، چه برسر این تیم مى آمد.الحق و الانصاف على كریمى از روزى كه به پرسپولیس آمد، قدرت این تیم دوچندان شد و طراوتش در زمین افزون گشت.على كریمى آنقدر در پرسپولیس خوب بازى كرد كه به تیم ملى فوتبال ایران هم دعوت شد تا ثابت شود كه این بازیكن بى دلیل نبود كه به این اندازه طرفدار داشت.

معجونى بنام دیكارمو!
پیش از حضور دیكارموى برزیلى در پرسپولیس آنقدر از این بازیكن سخن به میان آمد كه طرفداران تیم سرخپوش پایتخت گمان مى كردند كه با حضور دیكارمو در پرسپولیس تمام مشكلات گلزنى سرخپوشان حل خواهد شد اما وقتى دیكارمو به زمین رفت مشخص شد كه این دیكارمو آن بازیكنى نبود كه به آن اندازه از آن تعریف مى شد.دیكارمو آنقدر براى پرسپولیس بد بازى كرد كه صداى همه اهالى فوتبال درآمد و افشاگرى ها هم در خصوص او صورت گرفت.

باقرى در تیم ملى
پرسپولیس در لیگ، یك شروع طوفانى داشت، اما شروع طوفانى كریم باقرى بازیكن باتجربه سرخپوشان در لیگ هشتم چیز دیگرى بود.كریم در هفته هاى آغازین لیگ آنچنان خوب ظاهر شد كه هیچ چاره اى به جز دعوت او به تیم ملى پیش روى مربیان تیم ملى باقى نماند.كریم در یكى، دو دیدارى هم كه براى تیم ملى به میدان رفت چهره قابل قبولى را از خود به نمایش گذاشت و وقتى هم كه خودش احساس كرد كه دیگر نمى تواند براى تیم ملى مؤثر باشد، از جمع ملى پوشان جدا شد.

دروازه بانان كم فروغ
میثاق معمارزاده دروازه بان فصل پیش سایپا در لیگ هشتم تنها توانست در ۲ بازى براى سرخپوشان به میدان برود و در همان دیدار دوم نیز دچار یك مصدومیت سنگین شد و تا پایان فصل، لیگ را از دست داد. بعد از معمارزاده، مهدى واعظى در درون دروازه پرسپولیس ایستاد و او هم نتوانست آنچنان كه باید و شاید شایستگى هایش را نشان دهد تا جایى كه كادر فنى پرسپولیس ترجیح داد به جاى واعظى از حقیقى جوان در درون دروازه تیمش استفاده كند تا مشخص شود پرسپولیس در طول لیگ هشتم، ۳ دروازه بان كم فروغ داشته است.

روزهاى بد نیكبخت
علیرضا نیكبخت كه از او انتظارات بسیارى مى رفت، بخصوص در نیم فصل دوم در حد و اندازه هاى خودش نیز در پرسپولیس ظاهر نشد تا انتقادات بسیارى از سوى منتقدان به سوى او نشانه رود.

آمد و رفت علوى
اصلاً مشخص نشد كه با چه هدفى سیدمحمد علوى مدافع ملى پوش فوتبال ایران به پرسپولیس آمد و به چه دلیلى هم از این تیم رفت. علوى در حالى كه مى توانست در خط دفاعى پرسپولیس به یكى از بهترین هاى این تیم تبدیل شود، به او كمتر توجه شد و آنچنان كه باید و شاید به او بازى نرسید تا او هم عطاى ماندن در پرسپولیس را به لقایش بخشیده و براى ادامه فوتبال خود به همدان و پاس برود.

خارجى هاى پرسپولیس
ایوان پترویچ، فرانك آتسو، روبرتو دیكارمو و ابراهیم توره ۴ بازیكن خارجى تیم پرسپولیس در لیگ هشتم بودند كه در بین آنها وضعیت ابراهیم توره چیزى فراتر از دیگران بود.بعد از توره، پترویچ توانست اعتماد كادر فنى پرسپولیس را به طور نسبى متوجه خود كند، اما فرانك آتسو و روبرتو دیكارمو بازیكنانى بودند كه هرگز در طول لیگ هشتم نتوانستند انتظارات به جاى كادر فنى و تماشاگران را برآورده سازند.

بیشترین بازى
پژمان نورى با ۲۷۱۱ دقیقه بازى براى پرسپولیس، ركورددار بازى در این تیم پرطرفدار بود.نورى در نیم فصل اول در ۲ بازى پایانى پرسپولیس در مقابل استقلال اهواز و راه آهن به میدان نرفت.نورى در نیم فصل دوم هم در بازى آغازین نیم فصل مقابل سایپا غیبت داشت تا به نوعى غیبت او مشهود باشد.

ركوردشكنى
شمار تماشاگرانى كه در طول لیگ هشتم از بازى هاى پرسپولیس در ورزشگاه آزادى و ورزشگاه هاى دیگر كشور دیدن كردند، از مرز یك میلیون نفر گذشت تا یك ركورد قابل توجه براى این تیم تهرانى رقم بخورد.یك میلیون و یكصد و هفتاد و نه هزار تماشاگر، همه آن تماشاگرانى بودند كه در طول لیگ موفق شدند بازى هاى تیم مورد علاقه شان را از نزدیك تماشا كنند.

25 بازیكن قرمز
پژمان نورى، مازیار زارع، علیرضا محمد، سپهر حیدرى، مجتبى شیرى، كریم باقرى، نبى الله باقریها، ابراهیم توره، علیرضا نیكبخت، ایوان پترویچ، على كریمى، علیرضا حقیقى ، رحمان رضایى، مهدى واعظى، محمد منصورى فهیم، مسعود زارعى، فرانك آتسو، هادى نوروزى، حسین بادامكى، حمید رضا على عسگرى، بهادر عبدى، روبرتو دیكارمو، محسن خلیلى، فرهاد خیرخواه و سیدمحمد علوى ۲۵ بازیكن قرمزپوشى بودند كه در طول لیگ هشتم براى پرسپولیس در دیدار با حریفانش در میدان حاضر شدند.

اولین و آخرین گل
پژمان نورى در دقیقه ۴۲ بازى با سایپا در آغاز لیگ هشتم توانست با گل خود، پیروزى یك بر صفر تیمش را به ثمر برساند.پرسپولیس در دیدار پایانى خود در مقابل راه آهن اگرچه با حساب ۲ بر صفر به پیروزى رسید اما زننده آخرین گل سرخپوشان در بازى با راه آهن كسى جز هادى نوروزى نبود، او در دقیقه ۷۵ بازى با لكوموتیورانان دومین گل تیمش را به ثمر رساند تا پیروزى تیمش را مقابل لكوموتیورانان اثبات كرده باشد.

پرگل ترین بازى
پرگل ترین بازى پرسپولیسى ها در دور رفت بازى هاى لیگ، مقابل ابومسلم رقم خورد، دیدارى كه در ورزشگاه ثامن مشهد برگزار شد و ۷ گل را با خود به همراه داشت كه سهم پرسپولیس از آن بازى ۳ گل و سهم تیم مشهدى هم ۴ گل بود. این شكست پرگل براى مدت زمانى مشكلات چندانى را براى سرخپوشان به وجود آورد، كه با عكس العمل به موقع كادر فنى پرسپولیس همراه بود. بعد از ترسیم آن شكست خیلى ها اعلام داشتند كه ثبت چنین شكستى حتى به ذهن منتقدان پرسپولیس هم خطور نمى كرد.

خشن ترین بازیكن
مازیار زارع، خشن ترین بازیكن در جمع سرخپوشان در طول لیگ هشتم بود.زارع با دریافت ۸ كارت زرد و یك كارت قرمز نشان داد كه نوع فوتبالش با بقیه بازیكنان پرسپولیس فرق مى كند.زارع براى پرسپولیس اگر چه آن بازیكن موردنظر نبود اما توانست به واسطه فوتبال خشن خود عنوان خشن ترین بازیكن در جمع سرخپوشان را به خود اختصاص دهد.

بازى اول و آخر
پرسپولیسى ها لیگ هشتم را با پیروزى یك بر صفر مقابل سایپا آغاز كردند تا لیگ براى آنها خوش یمن آغاز شده باشد.سرخپوشان كه خاطره خوبى از شروع لیگ هشتم داشتند در بازى پایانى خود هم توانستند تیم راه آهن را با حساب ۲ بر صفر شكست دهند تا همانطور كه لیگ را خوب شروع كرده اند، خوب هم به پایان برسانند.

بهترین گلزن
ابراهیم توره، بازیكن سنگالى تیم پرسپولیس در لیگ هشتم گلزن ترین مهاجم این تیم هم بود، هرچند كه در خیلى از بازى ها یا بازى نكرد و یا اینكه به عنوان بازیكن ذخیره از او استفاده شد.توره در لیگى كه مهاجمان پرسپولیس چندان موفق نبودند و انتقادات بسیارى را متوجه خود كردند، ۱۱ گل براى پرسپولیس زد تا عنوان بهترین گلزن پرسپولیس را به خود اختصاص داده باشد.

شكست مقابل الغرافه
پرسپولیسى ها كه در لیگ عنوان نه چندان خوب پنجمى را به دست آورده بودند در چهارچوب رقابت هاى لیگ قهرمانان آسیا و در قطر تن به شكست سختى مقابل الغرافه دادند، شكستى كه حتى بدبین ترین افراد هم آن را تصور نمى كردند.پرسپولیس در قطر و مقابل الغرافه با حساب ۵ بر یك به این تیم باخت تا به نوعى اعتبارش در پهنه قاره كهن خدشه دار شود.

اخراجى ها
مازیار زارع، علیرضا نیكبخت، ابراهیم توره و رحمان رضایى بازیكنان اخراجى تیم پرسپولیس در لیگ هشتم بودند.زارع در بازى بااستقلال اهواز از یدالله جهانبازى كارت قرمز دریافت كرد و از دقیقه ۸۶ پرسپولیس را ۱۰ نفره كرد.نیكبخت مقابل پیام از فغانى كارت قرمز گرفت. توره در دقیقه ۴۳ بازى با فولاد از زمین بازى توسط محمود رفیعى اخراج شد و رحمان رضایى هم در بازى مقابل پیام، كارت قرمز گرفت و از دقیقه ۸۹ از زمین بیرون رفت.

ركوردداران قضاوت
خداداد افشاریان، هدایت ممبینى و یدالله جهانبازى ۳ داورى بودند كه هر كدام ۴ بازى سرخپوشان را در لیگ هشتم قضاوت كردند، تا ركوردداران قضاوت این تیم پرطرفدار لقب بگیرند.افشاریان، ممبینى و جهانبازى در مجموع ۱۲ بازى پرسپولیس را سوت زدند تا ۲۲ بازى دیگر سرخپوشان به داوران دیگر فوتبال سپرده شود. سعید مظفرى زاده، محسن تركى و رحیم رحیمى مقدم ۳ داور دیگرى بودند كه هر كدام با ۳ بار قضاوت در یكقدمى ركوردداران قضاوت بازى هاى سرخپوشان قرار داشتند.


دربى هاى بى برنده
۲ دربى بزرگ پایتخت با یك نتیجه مشابه به پایان رسید تا شهرآورد تهرانى ها برنده نداشته باشد.پرسپولیس در ۲ بازى رفت و برگشت مقابل استقلال به ۲ نتیجه مشابه یك بر یك دست یافت تا مشخص شود كه زور تیم هاى پرطرفدار پایتخت به یكدیگر نمى رسد. نكته جالب توجه در دربى ها این بود كه در هر ۲ بازى ابتدا آبى پوشان موفق به گلزنى شدند و این پرسپولیسى ها بودند كه در ثانیه هاى پایانى موفق به جبران گل خورده خود شدند.

امیدوارى
پرسپولیسى ها كه در لیگ هشتم به توفیقى دست نیافتند، براى آنكه همچنان آسیایى باقى بمانند، امید بسیارى به فتح جام حذفى دارند، همان جامى كه سال گذشته حكم به آسیایى شدن استقلال داد.سرخپوشان در سخت ترین بازى خود در جام حذفى با حساب یك بر صفر سپاهان را شكست دادند تا حریف پاس همدان شوند.

میانگین
میانگین برد: ۲۶/۲
میانگین مساوى: ۴/۳
میانگین باخت: ۷/۳
میانگین گل زده: ۴۷/۱
میانگین گل خورده: ۲۱/۱
میانگین امتیاز: ۶۲/۱
دوشنبه 8/4/1388 - 19:15
ورزش و تحرک
سپاهان ، ناكام در هر ۳ جام
 


سپاهان
تیم فوتبال سپاهان اصفهان، پس از یكى، دو فصل نسبتاً موفق، در لیگ هشتم توفیقى نداشت و پایین تر از دیگر تیم اصفهانى لیگ یعنى ذوب آهن قرار گرفت. اصفهانى هاى سپاهان در طول لیگ هشتم فراز و فرود بسیارى در كارشان به چشم آمد. تغییر مربیان یكى پس از دیگرى باعث شد تا سپاهان آن تیم همیشگى نباشد و به دلیل تفكرات مربیان مختلف سردرگمى بسیارى در این تیم به چشم مى آمد. سپاهانى ها امسال هرچه تلاش كردند، نتوانستند سهمیه آسیایى دریافت كنند. آنها در لیگ به عنوانى بهتر از چهارمى دست پیدا نكردند، در جام حذفى پس از شكست یك بر صفر مقابل پرسپولیس از رسیدن به لیگ قهرمانان آسیا بازماندند و در لیگ قهرمانان آسیا نیز یك بازى مانده به پایان رقابت هاى گروهى مرحله اول با كسب ۴ امتیاز از ۵ بازى حذف شدند .سپاهانى ها در حالى لیگ هشتم را به پایان رساندند كه قرار است ظرف روزهاى آینده تغییرات وسیعى در این تیم به چشم آید، تغییراتى كه طرفداران سپاهان امیدوارند به نفع تیمشان رقم بخورد.

3 مربى براى یك فصل
اینكر فیرات، حسین چرخابى و فرهاد كاظمى مربیانى بودند كه در لیگ هشتم هر كدام براى مدتى سكان هدایت زردپوشان اصفهانى را در دست داشتند.
سپاهان لیگ را با فیرات شروع كرد و پس از شكست ۳ بر ۲ این تیم مقابل پرسپولیس در هفته دوازدهم، حسین چرخابى جاى او را گرفت تا سپاهان را دوباره به روزهاى خوبش بازگرداند كه الحق و الانصاف نیز در این كار موفق نشان داد. حسین چرخابى مربى بومى سپاهان كه میزان امتیازاتش به میانگین بالاتر از فیرات و فرهاد كاظمى بود ۷ هفته اى را بر روى نیمكت این تیم اصفهانى نشست و پس از تساوى ۲ بر ۲ مقابل پیام مشهد جاى خود را به فرهاد كاظمى داد.سپاهانى ها كه امیدوار بودند با حضور دوباره كاظمى مسیر موفقیت را طى كنند هرگز به این هدف خود نرسیدند، تا جایى كه در هفته هاى پایانى لیگ فریاد اعتراض هواداران تیم سپاهان نسبت به عملكرد فرهاد كاظمى به آسمان بلند شد و این تیم ریشه دار اصفهانى را با مشكلات بسیارى مواجه ساخت.

بازیكن كمكى
رسول خطیبى كه در تیم الظفره امارات عضویت داشت، با حضور دوباره كاظمى در سپاهان و با پیشنهاد این مربى براى بازى در سپاهان به اصفهان بازگشت تا عصاى دست كاظمى و اصفهانى ها در ادامه لیگ برتر باشد. خطیبى گلزن ترین بازیكن تاریخ سپاهان در بازگشت دوباره خود به این تیم بنا به دلایل مختلف كه از حوصله این بحث خارج است هرگز نتوانست روزهاى اوجش را بار دیگر در این تیم اصفهانى به چشم ببیند.

زوج ملى پوش
زوج خط دفاع تیم فوتبال سپاهان طى لیگ هشتم به خوبى در سپاهان جواب داد و باعث شد تا نقطه اتكا اصفهانى لقب گیرند. هادى عقیلى و محسن بنگر به آن اندازه در خط دفاع تیم سپاهان موفق عمل كردند كه به تیم ملى هم دعوت شدند و توانستند در آن تیم نیز موفق عمل كنند. بنگر و عقیلى هرگاه از آمادگى خوبى برخوردار بودند، سپاهان حركت روانترى را تجربه كرد و بهتر نتیجه گرفت.

عراقى هاى موثر
بدون شك عبدالوهاب ابوالهیل و عماد محمد رضا ۲ بازیكن عراقى موثر سپاهان در لیگ هشتم بودند. ابوالهیل با حضور در خط میانى تیم اصفهانى یك بازیكن تمام عیار بود، او خوب مى دوید، در جنگ هاى تن به تن شركت داشت و به دفعات پاس هاى خوبى را براى مهاجمان تیمش ساخته و پرداخته كرد تا مهاجمان این تیم بتوانند قفل دروازه حریفان را باز كنند. عماد محمد رضا نیز یكى از موثرترین بازیكنان سپاهان در لیگ هشتم بود كه گل هاى حساس بسیارى را براى تیمش به ثمر رساند.

حضور دوباره محرم
محرم نویدكیا كاپیتان تیم سپاهان اصفهان كه به دلیل مصدومیت مدت زمان بسیارى را به دور از میادین فوتبال سپرى مى كرد، در اواسط فصل بار دیگر به جمع اصفهانى ها بازگشت تا قدرت این تیم لیگى دوچندان شود. نویدكیا در بازى هایى كه براى سپاهان به میدان رفت الحق و الانصاف چهره موثرى را از خود به نمایش گذاشت و نقش پررنگى در كسب نتایج براى این تیم اصفهانى داشت.

نقش حاج صفى
احسان حاج صفى بازیكن جوان و ملى پوش تیم سپاهان با وجود جوانى توانست بازى هاى بسیار خوبى را براى این تیم اصفهانى انجام دهد. احسان علاوه بر تكنیك بالایش یك ویژه گى خاص دیگر را هم داشت كه دیگر بازیكنان سپاهان از داشتن آن محروم بودند و آن امتیاز پرتاب هاى بلند او بود، پرتاب هایى كه بعضاً براى سپاهانى ها گل هم به همراه داشت.

بیشترین بازى
در تیمى كه چنین به نظر مى رسید با بازیكنان اسم و رسم دارى كه در تركیب خود داشت، ركورد بیشترین بازى به بازیكنان ملى پوش این تیم برسد، جلال اكبرى پیش بینى ها را نقش برآب كرد و بیشترین بازى را براى تیمش سپاهان انجام داد. اكبرى با ركورد ۲۷۱۴ دقیقه بازى ركوردى را به نام خود به ثبت رسانید كه بازیكنانى چون عبدالوهاب ابوالهیل و احسان حاج صفى براى رسیدن به آن از خود بى تابى نشان مى دادند.

ركورد تماشاچى
سپاهانى ها كه در طول نیم فصل اول لیگ هشتم موفق به جذب ۷۱۵ هزار تماشاگر به ورزشگاه فولادشهر اصفهان و دیگر ورزشگاه هاى كشور شده بودند، در نیم فصل دوم به لحاظ جذب تماشاگر توفیقى نداشتند. تغییرات بسیار در كادر فنى سپاهان و بروز حاشیه هاى بسیار در اطراف این تیم اصفهانى باعث شد تا تنها ۹۵ هزار تماشاگر براى ۱۷ بازى سپاهان به ورزشگاه ها بروند كه با یك حساب سرانگشتى باید گفت كه جمع تماشاگران سپاهان در مجموع ۳۴ بازى این تیم در لیگ هشتم به ۸۱۰ هزار نفر هم نرسید.

اولین و آخرین گل
اولین و آخرین گل تیم فوتبال سپاهان اصفهان در لیگ هشتم توسط بازیكن عراقى این تیم عمادرضا به ثمر رسید. اصفهانى ها كه در بازى اول خود با پاس به نتیجه تساوى صفر بر صفر رسیده بودند، در بازى دوم خود با پیام در دقیقه ۱۹ به گل رسیدند كه زننده این گل كسى به جز عمادرضا نبود. سپاهانى ها اگرچه در بازى پایانى خود با مقاومت موفق به زدن گل نشدند، اما در بازى سى وسوم خود مقابل ابومسلم در دقیقه ۸۴ توسط عمادرضا به گلى رسیدند كه پیروزى آنها را رقم زد.

پرگل ترین بازى
پرگل ترین بازى سپاهانى ها در لیگ هشتم مقابل پیكان قزوین به دست آمد، دیدارى كه در پایان ۹۰ دقیقه با حساب ۴ بر ۲ به سود پیكانى ها به پایان رسید.نكته جالب توجه در این دیدار این بود كه بازى ۲ تیم در ورزشگاه فولادشهر اصفهان برگزار و باعث عصبانیت طرفداران این تیم اصفهانى شد.

بدترین شكست
بدترین شكست هاى سپاهان در لیگ هشتم در نیم فصل دوم و مقابل تیم هاى پیكان و پرسپولیس رقم خورد. سپاهانى ها در ورزشگاه فولادشهر اصفهان و در هفته بیست وهشتم ابتدا با حساب ۴ بر ۲ به پیكان قزوین باختند و سپس به فاصله یك هفته به تهران و ورزشگاه آزادى آمدند تا نتیجه را مقابل پرسپولیس با حساب ۳ بر ۲ واگذار كنند. این ۲ شكست متوالى و پرگل باعث شد تا مشكلات بسیارى در اطراف سپاهان پدید آید.

خشن ترین بازیكن
محسن بنگر و فرشاد بهادرانى در لیگ هشتم عنوان خشن ترین بازیكنان این تیم اصفهانى را به خود اختصاص دادند.بنگر با دریافت ۶ كارت زرد و یك كارت قرمز و فرشاد بهادرانى با دریافت ۳ كارت زرد و ۲ كارت قرمز در واقع عنوانى را به دست آوردند كه براى آنها در این تیم اصفهانى یك ركورد به حساب مى آمد.بعد از این ۲ بازیكن، آرماندوسا نیز با دریافت ۷ كارت زرد یكى از بداخلاق ترین بازیكنان تیم سپاهان بود.

بازى هاى اول و آخر
هر ۲ بازى اول و آخر سپاهانى ها در لیگ هشتم با نتیجه تساوى بدون گل به پایان رسید. سپاهانى ها در بازى اول خود و مقابل پاس پس از ۹۰ دقیقه به نتیجه اى بهتر از صفر بر صفر دست پیدا نكردند. اصفهانى ها در آخرین بازى خود هم مقابل مقاومت با وجود تلاش بسیار به نتیجه اى بهتر از تساوى بدون گل دست پیدا نكرند تا خاطره چندان خوشى از شروع و پایان لیگ نداشته باشند.

اخراجى ها
هادى عقیلى، فرشاد بهادرانى، محسن بنگر و رسول خطیبى اخراجى هاى تیم سپاهان در لیگ هشتم بودند. عقیلى در نیم فصل اول و در بازى مقابل پرسپولیس در دقیقه ۷۷ توسط محسن تركى از بازى اخراج شد و بهادرانى در ۲ بازى با پاس و پیكان به ترتیب از محسن قهرمانى و خداداد افشاریان كارت قرمز دریافت كرد و از بازى اخراج شد.بنگر در نخستین بازى دور برگشت لیگ از هدایت ممبینى كارت قرمز دریافت كرد و رسول خطیبى هم در بازى مقابل استقلال اهواز كارت قرمز محمود رفیعى را مقابل دیدگان خود دید.

بیشترین قضاوت
یدالله جهانبازى با ۴ بار قضاوت دیدارهاى تیم سپاهان ركورددار داورى براى این تیم اصفهانى بود.سپاهانى ها در دیدارهایى كه قضاوت آن را یدالله جهانبازى برعهده داشت صاحب یك پیروزى، یك تساوى و ۲ شكست شدند تا خاطره چندان خوبى از این داور نداشته باشند. محسن قهرمانى، محسن تركى، هدایت ممبینى، خداداد افشاریان و سعید بخشى زاده ۵ داورى بودند كه هر كدام ۳ بازى را براى سپاهان در طول لیگ هشتم قضاوت كردند.

بازنده دربى
سپاهانى ها در سالى بد، در ۲ دیدار رفت و برگشت مقابل تیم همشهرى خود یعنى تیم ذوب آهن تیم بازنده میدان لقب گرفتند. سپاهانى ها در حالى هر ۲ بازى رفت و برگشت را با حساب ۲ بر یك به حریف همشهرى خود باختند كه در هیچ كدام از آن دیدارها چهره یك تیم برتر را نداشتند. شكست دوباره سپاهان به ذوب آهن باعث شد تا این تیم اصفهانى با مشكلات بسیارى از سوى هوادارانش روبه رو شود.

نتایج مشابه
۳ نتیجه مشابه براى سپاهان در طول لیگ هشتم در ۳ بازى رفت و برگشت از جمله مسائلى بود كه به طور اتفاقى براى این تیم رقم خورد. تساوى یك بر یك مقابل داماش در ۲ دیدار رفت و برگشت، پیروزى ۲ بر یك مقابل ابومسلم در ورزشگاه هاى ثامن مشهد و فولادشهر اصفهان و ۲ شكست ۲ بر یك مقابل ذوب آهن از جمله نتایج مشابهى بودند كه براى سپاهانى ها در طول لیگ هشتم رقم خورد.

خارجى هاى سپاهان
عبدالوهاب ابوالهیل، عماد محمدرضا و كوردوسا آرماندوسا ۳ بازیكن خارجى سپاهان در لیگ هشتم بودند. ابوالهیل در طول لیگ بازى هاى خوبى را براى سپاهان انجام داد. عماد محمدرضا گل هاى بسیار باارزشى را براى تیمش به ثمر رساند و آرماندوسا نیز در اواخر لیگ به فرم آرمانى نسبى رسیده بود و توانست پاسخ اعتماد مربیانش را بدهد.

میانگین ها
میانگین برد: ۴۳/۲
میانگین مساوى: ۴۳/۲
میانگین باخت: ۶/۵
میانگین گل زده: ۳۶/۱
میانگین گل خورده: ۱
میانگین امتیاز: ۶۵/۱
دوشنبه 8/4/1388 - 19:13
ورزش و تحرک

مسى با عیار طلا

   


به جاى مقدمه

لیگ هشتم با تمام فراز و نشیب هایش به پایان رسید، لیگى كه به جز یكى، دو مورد توانست كارش را به موقع به سرمنزل مقصود برساند در این لیگ كه به نوعى قربانگاه مربیان لقب گرفت، اگر چه فوتبال زیبایى از سوى تیم هاى لیگى به چشم نیامد اما تا بود، حاشیه هایى بود كه فوتبال را آزار داد. ندارى برخى از تیم هاى لیگى، فاصله كیفى برخى از تیم ها با یكدیگر، مسائل داورى، برخى ضعف هاى مدیریتى، عملكرد ضعیف بازیكنان، همه و همه مواردى بودند كه لیگ را تحت الشعاع خود قرارداد. هرچند در لیگ هشتم به نوعى هم به لحاظ فوتبالى چیزى به چشم نیامد. تیم هاى قدرتمند در لیگ هشتم رشد قابل قبولى را از خود به نمایش نگذاشتند و تیم هاى به ظاهر ضعیف هم براى موفقیت خود تلاش بخصوصى را انجام ندادند. بازیكن سالارى در لیگ هشتم غوغا كرد و بسیارى از اتفاقات در فوتبال ایران براساس عملكرد بازیكنان ترسیم شد، به طورى كه آنها در بسیارى از رفتن ها و آمدن هاى اهالى فوتبال در لیگ نقش بسزایى را ایفا كردند. با پایان لیگ و بر اساس یك عادت دیرینه مى خواهیم كارنامه ۱۸ تیم حاضر در لیگ هشتم را براى ثبت در آرشیو باشگاه هاى فوتبال و اهالى این رشته پرطرفدار اعلام كنیم، كارنامه هایى كه مثل خیلى از كارنامه هاى دیگر دقیقاً بیان كننده عملكرد تیم ها براساس آمار و ارقام است. طى ۱۸ روز، ۱۸ كارنامه را صادر خواهیم كرد و در این راه خوشحال خواهیم شد كه از پیشنهادات و انتقادات شما عزیزان نیز بهره ببریم.



مس كرمان

شاید كویرنشینان هرگز باور نمى كردند كه تیمشان در دومین سال حضور در لیگ برتر فوتبال كشور این چنین درخشان ظاهر شده و با عیارى چون طلا به عنوانى دست یابد كه خیلى از تیم هاى اسم و رسم دار پایتخت از رسیدن به آن عاجز نشان دادند.مس با مدیریت عبدالرضا برهانى نژاد و هدایت پرویز مظلومى در لیگ هشتم اگر چه در نیم فصل اول فراز و فرود در كارش دیده شد اما در مجموع لیگ را چنان تمام كرد كه شاید خوشبین ترین افراد هم آن را پیش بینى نمى كردند.مس با جمع آورى مهره هاى كنار گذاشته شده از ۲ تیم آبى و قرمز پایتخت استخوانبندى تیمش را چنان محكم كرد كه خیلى ها به آینده این تیم خوشبین تر از پیش شدند اما این خوش بین تر از پیش شدند اما این خوشبینى به آن معنا نبود كه مس بتواند عنوان سومى لیگ را از آن خود كند. مس در لیگ هشتم یك تیم پرحرف و حدیث هم بود و هر روز خبر تازه اى از آن به بیرون درز مى كرد. یك روز خبر مى آمد كه رحمتى از این تیم خواهد رفت. روز دیگر پرسپولیسى شدن امیرحسین صادقى به گوش مى رسید و یك روز هم خبر مى آمد كه پرویز مظلومى از این تیم جدا خواهد شد اما آنچه ماند مس بود كه ماند و با وجود تمامى این شایعات ریز و درشت توانست به عنوان سوم لیگ دست یابد، عنوانى كه شاید خود كرمانى ها هم به نوعى آن را باور نداشتند اما این اتفاق افتاد و مس توانست بعد از ذوب آهن به عنوان تیم سوم لیگ و دومین تیم شایسته شهرستانى لیگ معرفى شود عنوانى كه قطعاً انگیزه مدیران مس را براى ادامه كار این تیم شهرستانى براى لیگ آینده دوچندان خواهد كرد.

نقش مظلومى

پرویز مظلومى قطعاً خوشحال ترین نفر در بین مسى ها بود كه توانست شایستگى خود را به رخ این و آن بكشد. مظلومى با وجود اینكه هر روز شایعه حضورش در یكى از تیم هاى ملى و یا باشگاهى بر سر زبان ها مى افتاد در مس ماند و به كار خود ادامه داد تا براى پاسخگویى به منتقدانش به عنوانى درخور توجه دست یابد.

رحمتى

سیدمهدى رحمتى دروازه بان اول تیم مس و دروازه بان اول تیم ملى براى كرمانى ها یك نعمت بسیار بزرگ بود. دروازه بانى كه در كسب عنوان سومى مس نقشى فراتر از نقش یك دروازه بان اول را داشت. رحمتى كه در اواسط فصل شایعه حضورش در پرسپولیس دهان به دهان پیچید به دلیل تعهدى كه به مسى ها داده بود ماند تا با پایان فصل از این تیم جدا شود كارى كه چنین به نظر مى آید رحمتى موفق به انجام آن شده است هرچند كه خیلى ها از همین حالا رحمتى را دروازه بان اول فصل آینده تیم پرسپولیس مى دانند.

27 بازیكن براى مس

سیدمهدى رحمتى، مرتضى ابراهیمى، امیرحسین صادقى، سیدرسول میرطرقى، مهدى كیانى، على حمودى، فرزاد آشوبى، مصطفى سیفى، مجید خدابنده لو، ادینهو داسیلوا، على ممبینى، روح الله بیگدلى، پائولو زالترون، روح الله عطایى، فرزاد حسین خانى، فراز فاطمى، رسول نویدكیا، حمیدرضا غنى زاده، جلال امیدیان، سوكو فوفانا، ادرلوسیانو، حسن هورى، مجتبى انصافى، كمال كامیابى، احمد امیرى كامیار، روبرتو پائولو داسیلوا و مهدى رجب زاده ۲۸ بازیكنى بودند كه براى مس كرمان در طول ۳۴ بازى در لیگ هشتم به میدان رفتند.

ركورددار بازى

مرتضى ابراهیمى كاپیتان تیم فوتبال مس ركوردار بازى در این تیم كرمانى بود. ابراهیمى در خط دفاعى مس همیشه جزو یكى از بهترین هاى تیمش بود حتى در روزهایى كه مس بازى هایش را به حریفان مى باخت. ابراهیمى در مجموع ۳۴ بازى تیمش در ۳۳ بازى به عنوان بازیكن ثابت به میدان رفت و ركورد ۹۷۰ دقیقه بازى را به نام خود در این تیم كرمانى به ثبت رساند. ابراهیمى در نیم فصل اول ۴ گل و در نیم دوم هم ۲ گل براى تیمش به ثمر رساند.

261 هزار تماشاگر

تماشاگران كرمانى بدون شك نقش بسزایى در قرار گرفتن این تیم در جاى سوم جدول رده بندى لیگ برتر بر عهده داشتند. در نیم فصل اول چیزى حدود ۱۴۶ هزار تماشاگر، بازى هاى این تیم را از نزدیك تماشا كردند و در نیم فصل دوم نیز مثل بقیه تیم ها این تعداد نزول و به ۱۱۵ هزار تماشاگر رسید تا در مجموع ۲۶۱ هزار تماشاگر در مجموع ۳۴ بازى این تیم در لیگ هشتم از بازى هاى این تیم دیدن كرده باشند كه این تعداد تماشاگر با توجه به جایگاه مس تا حد زیادى غیرقابل تصور به نظر مى رسید.

اولین و آخرین گل

اولین گل تیم فوتبال مس كرمان را در لیگ هشتم مرتضى ابراهیمى در دقیقه ۱۰ بازى به استقلال اهواز به ثمر رساند گلى كه در دومین بازى مس به ثمر رسید و پایه گذار ۳ گل بعدى این تیم شد. مس در آن دیدار كه با گلزنى مرتضى ابراهیمى آغاز شد در نهایت با حساب ۴ بر صفر برنده میدان لقب گرفت ضمن اینكه آخرین گل كرمانى ها نیز در لیگ هشتم توسط بازیكن مؤثر و برزیلى این تیم یعنى ادینهو وارد دروازه پیكان شد. گلى كه در دقیقه ۸۲ به ثمر رسید و شكست ۴ بر صفر خودروسازان را رقم زد.

پر گل ترین پیروزى

پرگل ترین پیروزى كرمانى ها در لیگ هشتم در دیدار برگشت این تیم در مقابل فولاد خوزستان رقم خورد. دیدارى كه در ورزشگاه شهید باهنر كرمان برگزار شد و با حساب ۳بر ۲ به نفع كرمانى ها به پایان رسید. ادینهو، زالترون و فاطمى زننده ۳ گل تیم مس در دیدار با فولاد بودند، دیدارى كه علاوه بر پرگل ترین از حساس ترین دیدارهاى این تیم هم به شمار مى رفت.

بدترین شكست

شاید كرمانى ها حالا از بابت شكست در مقابل برق شیراز، تیم هجدهم جدول رده بندى لیگ بیشتر از قبل ناراحت و نگران باشند. شكست ۴ بریك در بازى رفت و در مقابل برق شیراز یكى از آن شكست هایى بود كه هیچ كس آنرا باور نداشت. شكست مس در مقابل برق در روزهاى اوج تیم شیرازى رقم خورد، روزهایى كه برق در عرش سیر مى كرد و هرگز فكر سقوط به دسته پائین تر را در سر نداشت.

شروع بد، پایان خوش

مس كرمان لیگ هشتم را بد و با شكست یك بر صفر از ذوب آهن آغاز كرد. دیدارى كه در اصفهان و با قضاوت محسن تركى برگزار شد و با یك گل هم به سود تیم میزبان تمام شد. كرمانى ها اگرچه لیگ را بدشروع كرده بودند اما در دیدار پایانى موفق به شكست ۴ بر صفر پیكانى ها شدند تا به نوعى لیگ را خوب به پایان برده باشند. پیروزى ۴ بر صفر مقابل پیكان باعث تثبیت عنوان سومى كرمانى ها در جدول رده بندى لیگ شد.

خشن ترین بازیكن

در تیمى كه فوتبال را قدرتى بازى مى كرد، عنوان خشن ترین بازیكن مس در لیگ هشتم به فرزاد حسین خانى رسید. حسین خانى در نیم فصل اول لیگ، ۵ بار كارت زرد داوران را مقابل دیدگان خود دید و در نیم فصل دوم هم با ۳ اخطار جمع كارت هاى زردش را در لیگ هشتم به عدد ۸ رساند. صادقى در دیدار حساس تیم هاى مس با پرسپولیس در دقیقه ۸۹ از رحیم رحیمى مقدم كارت قرمز گرفت و از بازى اخراج شد.

بهترین گلزن

فراز فاطمى مهاجم اسبق تیم پرسپولیس اگرچه، امسال به عنوان یك بازیكن ثابت براى تیمش بازى نكرد اما بعنوان یك بازیكن ذخیره و نیمكت نشین چهره پرفروغى را از خود به نمایش گذاشت تا جایى كه گل هاى بسیارى را براى این تیم كرمانى بثمر رساند تا نقش غیرقابل انكارى در موفقیت هاى این تیم داشته باشد. فاطمى، با ۱۱ گل عنوان بهترین گلزن تیم مس كرمان را در لیگ هشتم به خود اختصاص داد.

اخراجى ها

مجید خدابنده لو، امیرحسین صادقى و فراز فاطمى اخراجى هاى تیم مس كرمان در لیگ هشتم بودند. خدا بنده لو در بازى دوم تیمش در دور رفت و مقابل استقلال اهواز از داور كارت قرمز گرفت و زمین بازى را ترك كرد، همان طور كه امیر حسین صادقى در دور برگشت و در دیدار مقابل استقلال تهران در دقیقه ۸۹ كارت قرمز یدالله جهانبازى را مقابل چشمهاى خود دید. فرزاد حسین خانى نیز سومین بازیكن اخراجى مس بود كه در دقیقه ۸۹ بازى با پرسپولیس توسط رحیم رحیمى مقدم از زمین بازى اخراج گردید.

اولین و آخرین داور

محسن تركى داور باتجربه كشورمان نخستین بازى كرمانى ها را در اصفهان و در بازى با ذوب آهن سوت زد، دیدارى كه در نهایت با حساب یك بر صفر به سود اصفهانى ها به پایان رسید. تركى در شرایطى بازى اول كرمانى ها را قضاوت كرد، كه داورى دیدار آخر نارنجى پوشان كرمانى به البرز حاجى پور سپرده شد. حاجى پور دیدارى را براى كرمانى ها قضاوت كرد كه درنهایت با حساب ۴ بر صفر به سود كرمانى ها مقابل پیكان قزوین رقم خورد.

نتایج مشابه

كرمانى ها در طول لیگ هشتم، ۴ دیدار خود را با نتیجه اى مشابه به هم به پایان رساندند آنها كه در بازى رفت با سایپا به نتیجه تساوى یك بر یك رسیده بودند در بازى برگشت هم به نتیجه اى بهتر از تساوى یك بر یك دست پیدا نكردند، تا نتیجه دیدار رفت در بازى برگشت هم تكرار شده باشد. مس در بازى با صباى قم هم به ۲ نتیجه مشابه رسید. پیروزى ۳ بر یك در بازى مقابل صباى قم در كرمان بیانگر این واقعیت بود كه آنها راه شكست یاران فیروز كریمى را خوب بلد هستند.

مس در آسیا

مس كرمان در دومین سال حضورش در لیگ برتر به مقامى رسید كه هیچ كس فكرش را هم نمى كرد. كسب عنوان سومى لیگ توسط كرمانى ها بمعناى حضور آنها در رقابت هاى لیگ قهرمانان آسیا بود، عنوانى كه قطعاً بیش از كسب عنوان سومى لیگ براى كرمانى ها از اهمیت برخوردار بوده است. مس كرمان قرار است از همین حالا خودش را براى حضورى موفق در لیگ قهرمانان آسیا آماده كند.

میانگین ها

میانگین برد: ۲
میانگین مساوى:۴/۳
میانگین باخت:۸/۴
میانگین گل زده:۵۸/۱
میانگین گل خورده:۹۴/۰
میانگین امتیاز:۷۹/۱

دوشنبه 8/4/1388 - 19:9
ورزش و تحرک
تا قبل از بازى با كره جنوبى دوست داشتیم نتیجه بازى عربستان با كره شمالى مساوى تمام شود تا ما با پیروزى مقابل كره جنوبى بتوانیم امتیازات از دست داده گذشته را فراموش كنیم و با صعود مستقیم به جام جهانى جشن بگیریم.
آرزوهایمان به بار نشست اما متأسفانه خود ما این شایستگى را نداشتیم كه فوتبالى در حد نام ایران ارائه دهیم. چرا؟ مسئول این شكست بزرگ كیست؟ روزنامه نگاران كه بارها در مورد ضعف هاى فوتبال كشور هشدار داده اند یا سیاستگذاران و مدیرانى كه «برو بچه هاى» لجستیك را گذاشته اند همه كاره؟

انتصاب غلط توسط على آبادى!
نكته عجیب این بود كه براى احراز پست ریاست فدراسیون فوتبال على آبادى فقط یك نامزد را پیش روى رأى دهندگان قرارداد تا عملاً به جاى انتخاب یك انتصاب صد در صد غلط صورت بگیرد؛ آن هم كفاشیان دو و میدانى كارى كه روى صندلى ریاست نشست تا عملاً دست على آبادى در فوتبال كشور باز باشد. آقایان براى تیم ملى در مسابقات مقدماتى جام جهانى ۳مربى برگزیدند كه در نهایت حاصلش عدم صعود به جام جهانى ۲۰۱۰ آفریقاى جنوبى بود.
على دایى با انتقادات به جایى كه بر او وارد بود (از جمله ایجاد فضاى چندگانگى در تیم ملى) و همچنین لجبازى با برخى بازیكنان، تیم را چهارم جدول تحویل داد و بركنار شد. مایلى كهن هم از همان ابتدا با بروز تنش هاى مختلف یك عدم آرامش آزاردهنده را ایجاد كرده بود و در نهایت هم دست به كار نشده، دست از هدایت تیم ملى كشید تا منتخب آقایان على آبادى و كفاشیان بشود افشین قطبى فردى كه معتقد بودیم از تجربه لازم براى این كار بهره مند نیست.
قطبى طى دوره اول حضورش در پرسپولیس نامزد سرمربیگرى تیم ملى شد حال آنكه قبلاً هیچ وقت و هیچ جا سرمربى نبود و در نهایت هم دایى جنگ با او را برد و سرمربى تیم ملى شد اما چرخ زمانه چرخید و مدیران ورزش و فوتبال بار دیگر قطبى را از كیسه بیرون آوردند كه اى كاش نمى آوردند!

تشبیه فنى
در اینجا بد نیست شرایط تیم ملى در ۳ بازى آخر را به شرایط تیم اوساسونا در هفته هاى پایانى لالیگا تشبیه كنیم كه آنها هم با خوش شانسى با تیم هاى بى انگیزه بازى مى كردند. اوساسونا در ۲ هفته آخر لالیگا با بارسلونا و رئال مادرید بى انگیزه بازى كرد و با شكست دادن هر ۲ تیم و كسب ۶ امتیاز توانست در سطح اول فوتبال اسپانیا بماند. اما آیا این مسأله همیشه رخ خواهد داد؟ شاید تا ۲۰ سال آینده هم اوساسونا نتواند چنین رویدادى را تكرار كند اما همان وقتى كه باید این كار را مى كرد، انجامش داد. ما در حالى مقابل كره شمالى تن به تساوى دادیم كه این تیم در طول تاریخ حتى یك بار هم موفق به شكست ما نشده است حتى زمانى كه «توفان زرد آسیا» لقب گرفت.
پس قرار هم نبود كه این بار بتواند ما را شكست دهد. حداقل كارى كه مى شد كرد رسیدن به تساوى بود كه قطبى به همین حداقل بسنده كرد. اما برسیم به امارات.
این تیم در تمام ۸ بازى انجام شده اش در رقابت هاى مقدماتى جام جهانى ۲۰۱۰ تنها یك امتیاز كسب كرد كه آن هم مقابل ما بود. این مسأله نشان دهنده ضعف مفرط فوتبالى است كه براى سرپا نگه داشتن لیگش دست به دامان بازیكنان متعدد خارجى از جمله ایرانى ها مى شود.
به این ضعف آشكار اضافه كنید غیبت «بازیكن اصلى از جمله مهره موثرى همچون اسماعیل مطر» را و همچنین بى انگیزگى محضشان را.
ما چنین تیم از هم پاشیده اى را در خانه خودمان با سختى یك بر صفر بردیم.
یك پیروزى خفیف كه در حقیقت روى خلاقیت فردى بازیكنى مثل على كریمى رقم خورد. مقابل كره جنوبى با یك تیم بى انگیزه سر و كار داشتیم كه صعودش قطعى شده بود. در اینجا برمى گردیم به همان مثال اوساسونا و بحث انگیزه.
ما نیازمند پیروزى بودیم و به گل برترى هم دست یافتیم اما به دلیل اشتباه قطبى در تعویض ها و اتخاذ تاكتیك اشتباه از سوى او نتوانستیم ۳ امتیاز را حفظ كنیم تا كره جنوبى براى حفظ شخصیتش هم كه شده گل تساوى را بزند و حتى تا آستانه به ثمر رساندن گل پیروزى هم پیش برود. حالا ما كجاى فوتبال آسیا و جهان هستیم؟

ضعف قطبى در بستن تیم
قطبى در ابتداى كار یك لیست بلند بالاى ارائه داد كه در آن كمتر بازیكنى از قلم افتاده بود اما همان طور كه پیش بینى مى شد این لیست تنها جنبه نمایشى داشت تا منتقدان را ساكت كند وگرنه قطبى تیم ملى را براساس همان اطلاعاتش از فوتبال ایران كه شامل شناخت از پرسپولیس و لژیونر ها بود چید به نحوى كه از تیم قهرمان لیگ برتر یعنى استقلال هیچ بازیكنى در تركیب ثابت و اولیه قرار نداشت.
تكیه بیش از حد قطبى روى نفرات پرسپولیس به تیم ملى، گذشته از این كه آسیب زیادى زد نشان دهنده شناخت قطبى از فوتبال ایران و رجوع به همان نظریه مدیریت لجستیكى و غیركارشناسى فدراسیون و سازمان تربیت بدنى مى باشد.
به عنوان مثال قطبى در این ۳ بازى از پژمان نورى در تركیب اصلى استفاده كرد كه ۲ بار آن به عنوان هافبك در كنار نكونام و تیموریان بود كه منجر به افزایش بار دفاعى تیم شد كه لاجرم منجر به كاهش توان هجومى تیم ملى گردید حال آن كه ما در این ۳ بازى نیازمند پیروزى بودیم و هر فرد مرتبط با فوتبال مى داند براى پیروز شدن باید گل زد و گل زدن نیاز به عناصر هجومى دارد نه دفاعى.

جزو ۶ تیم اول آسیا هم نیستیم
نكته جالب توجه این است كه خوب شد ما در گروه اول قرار نداشتیم وگرنه با حضور استرالیایى كه ۶ پیروزى كسب كرده و ژاپن و دیگر تیم ها حتى چهارم هم نمى شدیم و در رده پنجم قرار مى گرفتیم.
در حال حاضر ما جزو ۶ تیم اول آسیا هم نیستیم و پایین تر از استرالیا، كره جنوبى، ژاپن، كره شمالى، عربستان و بحرین قرار گرفتیم.
این در حالى است كه ما دیدیم عراق در جام كنفدراسیون ها چگونه مقابل قهرمانى اروپا یعنى تیم قدرتمند و پرستاره اسپانیا قد علم كرد و با باخت خفیف یك بر صفر از زمین خارج شد.
شما حساب كنید اگر عراق دچار بحران هاى متعدد نبود و مى توانست در گروه ما قرار بگیرد چه بسا ما حالا چهارم هم نبودیم و به جاى امارات در قعر جدول قرار مى گرفتیم.

مدیریت لجستیكى
وقتى مى گوییم مدام در فوتبال درجا مى زنیم به این دلیل است كه سطح و سقف مدیریت آقایان در ورزش را مى شناسیم. آقایان به جاى مدیریت به اعتراف خودشان مشغول لجستیك هستند. (تاج بعد از بازى با امارات این حرف را زد و قبل از بازى با كره جنوبى هم به آقاى سلطانپور در رادیو باز این مسأله را عنوان كرد.
مى خواهیم بگوییم نخیر آقایان! كار شما فقط لجستیك نیست بلكه مهمترین وظیفه شما انتخاب یك سرمربى مناسب براى تیم بوده و هست تا بتواند از این همه پتانسیل استفاده كرده و موفقیت كسب كند.

سرمربیگرى كت و شلوار هیدینك!
در ایام بعد از انتصاب قطبى به عنوان سرمربى تیم ملى بسیارى از خوانندگان محترم روزنامه تماس گرفتند كه اكثراً هم طرفدار پرسپولیس بودند و از محبوبیت قطبى صحبت كردند. ما به عنوان یك روزنامه مستقل و بى طرف همه تیمها را به یك چشم مى بینیم اما در عین حال وظیفه هم داریم واقعیت هاى فوتبال را به مخاطبانمان بگوییم. قطبى در فوتبال ما تا به حال ۳ بار هدایت ۳ تیم مهم را برعهده داشته است.
او یك فصل سرمربى پرسپولیس بود، یك بار در همین پرسپولیس كار را نیمه تمام گذاشت و رفت و این بار آخر هم هدایت تیم ملى را برعهده گرفت. او بار اول در پرسپولیس به قهرمانى رسید آن هم در شرایطى كه یك تیم مدیریتى قوى و دستیاران و مشاوران آشنا به كار در فضاى پرسپولیس حمایتش كردند وگرنه سال بعدش تیم را ششم جدول تحویل داد و از كشور خارج شد.
قهرمانى پرسپولیس در لیگ برتر ششم در شرایطى حاصل شد كه استقلال در شرایطى عجیب و نادر سر از رده سیزدهم جدول در آورد. صباباترى دچار تغییرات مدیریتى شد و انسجامش را از دست داد و سپاهان هم نیرو و تمركزش را طرف لیگ قهرمانان آسیا كرد و به نایب قهرمانى رسید تا در لیگ خسته و بى انگیزه و گرفتار محرومیت ۳ ماهه از بازى هاى خانگى شود وگرنه در همان ایام پرسپولیس خارج از خانه به پاس باخت و اولین شكست تاریخ این تیم مقابل یك تیم گیلانى یعنى پگاه رقم خورد و قس علیهذا.
بله، قطبى فصل بعدش پرسپولیس را ششم تحویل داد پیروانى و وینگادا هم به ترتیب و در نهایت این تیم را به مقام پنجم رساندند تا مشخص شود قطبى فردى متأثر از فضاى روانى اطرافش هست و به خاطر هیجان بالایش خوب مى تواند از تماشاگران خانگى انرژى بگیرد اما بررسى كارنامه قطبى در مسابقات خارج از خانه نشان مى دهد كه او حرفى براى گفتن ندارد. در تیم ملى هم كه جانشین دایى شد و تیم چهارم را حتى نتوانست به عنوان تیم سوم راهى پلى آف كند در حالى كه چه بسا اگر تیم ملى بدون سرمربى به مصاف حریفان هم مى رفت لااقل به پلى آف مى رسید.
قطبى كه ادعا مى كند در كنار هیدینك و ادووكات چیز یاد گرفته باید مى توانست اثر خود را نشان دهد در غیر این صورت اگر قرار باشد صرفاً كنار یك نفر بودن چیزى عاید كسى كند ضمن احترام فراوان به آقاى قطبى الان كت و شلوار هیدینك هم باید مدعى سرمربیگرى در سطح اول فوتبال جهان باشد! قطبى كه مى گفت تنها كسى است كه مى تواند كره را در سئول شكست دهد پس چه شد؟
اگر او دانش فوتبال داشت مى توانست یك گل زده را با تعویض هایش خراب نكند الان به عنوان تیم دوم راهى جام جهانى شده بودیم.
قطبى كه مى گفت سئول را مى لرزاند داریم مى بینیم كه سئول چگونه دارد مى لرزد؟ اگر هیاهوى عوامل رسانه اى قطبى نبود شاید ما دست كم به پلى آف مى رفتیم. اگر امثال آقاى فردوسى پور به به و چه چه راه نمى انداختند و سنگ قطبى را به سینه نمى زدند تا او را سرمربى تیم ملى كنند شاید ما حالا حذف شده نبودیم. با این امر كه سهمیه آسیا تا این حد افزایش یافته ما چرا نباید به جام جهانى برویم. بله، مقصر اصلى على آبادى و كفاشیان هستند اما خود قطبى هم كه مى گفت به مردم شیرینى مى دهد هم باید اینقدر دلش براى كشورش مى تپید كه بداند اگر حتى از پس تیم هاى شرق آسیا برنمى آید، پس از انتخاب مایلى كهن چنین اظهارنظر تحریك آمیزى نمى كرد:
«من به مایلى كهن تبریك مى گویم اما اگر من سرمربى مى شدم حتماً ایران را به جام جهانى مى بردم.»

خداحافظ آقاى كفاشیان
على كفاشیان رئیس فدراسیون فوتبال طى مصاحبه هایى عنوان كرده اگر او را نخواهند حاضر است مسند خود را ترك كند .
خدمت ایشان باید عرض كنیم آقاى كفاشیان! با این تفاسیر لطفاً شما تشریف ببرید اهالى فوتبال خود مى دانند چگونه این كشتى توفان زده را به ساحل نجات برسانند.
-----------------------
ابرار ورزشی
دوشنبه 8/4/1388 - 19:1
ادبی هنری

در تاریخ هـنر و ادب جهان ، بعضـی آثارند که د نیا آن ها را از شاهکارهای مسـلم نبوغ بـشری به شمار آورده است. این ها بر خلاف آن دسته آثاری هستند که خاص یک عصر یا سرزمین معینند و به همین جهت با گذشت زمان جلوه و فروغ خویش را کما بیش از دست نمی دهند ،با مرور زمان تابنده ترو پرجلوه تر می شوند و هر قدر روزگار بیشتر می گذرد عظمت وجلالی فزون تر پیدا می کنند .
« ونوس» میلو، «موسی» میکل آنژ، «ژوکوند» لئوناردو داوینچی، «ایلیاد» هومر ، «جمهوریت» افلاطون ، « شاهنامه » فردوسـی و بسـیاری از آثـار شکسـپیر و « فاوست» گوته از این قبیلند.« کمـدی الـهی » دانته نیز اثری است که دنیا آن را یکی از بزرگ ترین آثار قریحه ی بشری دانسته است.
تا کنون متفکرین ، ادبا و هنرمندان درجه اول دنیا آن قدر از این اثر تجلیل و ستایش کرده اند که مجموعه ی سخنان آن ها در این باره خود به یقین از قـُطر «کمدی الهی» افزون می شود.
«کمدی الهی » (La Divina Commedia) ، که بزرگ ترین اثر دانته و مشهورترین شاهکار ادبیات ایتالیا و بزرگ ترین محصول ادبی و فکری قرون وسطای مغرب زمین ویکی ازبزرگ ترین آثار ادبی جهان به شمار آمده است ، محـصـول دوران بـیسـت سـالـه ی غـربــت و دربدری دانته است.

 شهرت خاص این اثر از همان زمان دانته شروع شد ، ولی اختصاص عجیب آن در این است که بر خلاف سایر آثار بزرگ ادبی که هریک دوران افتخار بلند یا کوتاه دارند و بعد از آن اهمیتشان فرو می نشیند این اثر در تمام دوره ی ششصد ساله ای که از تدوین آن می گذرد ،جزمدت کوتاهی در عصر رنسانس همواره در صدر آثار ادبی مغرب زمین جای داشته است.
«کمدی الهی»، در درجه ی اول یک اثر شاعرانه ی استادانه ی بسیارعالی است. دانته با این مجـموعه نه تنها بزرگ ترین اثـر ادبـی کـشـور خـود را آفـرید ه ، بـلکـه « زبان» مـملکت ایتالیا را پی ریزی کرده است.
بعد از انتشار «کمدی الهی»، این اثر مقیاس و محک سخن پردازی زبان ایتالیایی است،هم چنان که زبان سعدی و حافظ ما « حد سخن دانی » فارسی به شمار می رود ؛زیرا هنوز هم کسی نتوانسته است در ایتالیا پا از حد دانته فراتر گذارد ،هم چنان که کسی نتوانسته بهتر از سعدی و حافظ ما سخن بگوید.
در درجه ی دوم «کمدی الهی» ، یک داستان استادانه ی بسیار عالی است که از قدرت داستان پردازی دانته حکایت می کند طرز گفتار و شیوه ی نقل حوادث و وقایع و دقتی که در وصف جزییات و ریزه کاری های « سفـر» به دوزخ و برزخ و بــهــشت بــه کـار رفتـه ، بـدیـن داســتـان طولانی صـورتی خاص می دهد و آن را به شـکل سـفرنامـه ی واقـعی یک مـسافر در می آورد،به طوری که ازهمان اول خوانـنـده فـرامـوش می کـنـد که آن چـــه می خواند زاده ی خیال پردازی یک شاعر است ، و بالعکس چنین می پندارد که واقعاً یک نفر مسافر ،هم چنان که از شهری به شـهری و ازکشـوری به کــشـوری سـفـرمی کند،در این جا به سفر دنیای دیگر رفته و این حوادث را عیناً به چشم دیده و جزییات آن را یادداشت کرده است تا برای دیگران نقل کند.حتی از روی مندرجات این مجموعه ،به آسانی می توان « نقشه ی جغرافیایی »دوزخ و طبقات مختلف آن و طول وعرض قسمت ها و همواری و ناهمواری جاده ها و وضع رودها وبرج و باروها وصخره ها و غیره را تعیین نمود؛این قدرت عجیب، در جلب توجه خواننده «و جذب او » از راه به کاربردن کلمات و تشبیهات و استعارات و جملات خاصی که تأثیر آن ها به دقت و با تسلط کامل در روان شناسی حساب شده است دانته را یکی از نوادر عالم ادب کرده است.
یک نویسنده و دانتـه شنـاس معـروف معـاصـر امـریـکایی، به نام « مک الیستـر» دراین باره می نویسد :«ترکیب صداها، آثارترس، ترحـم، وحـشـت، نفرت،اشتیاق، نگاه و گفتار در سراسر این اثر بخصوص در «دوزخ» طوری است که هر کس بی اختیار خودش را در وسط آن صحنه احساس می کند که دانته برای او تجسم می کند،چنان که می توان وی را استاد واقعی هنر سه بعدی دنیای امروز دانست».
«کمدی الهی» یک اثر عالی فکری و فلسفی است این مجموعه در حقیقت عصاره ای است از علوم و اطلاعات و نظریات و عقاید فلسفی چندهزار ساله ی بشری که در آن با ترکیب خاصی در آمـیخته اند .دراین کـتاب چـنان که گفـته اند «مجموعه ی کـمالات و مـمیزات انسـانی به علاوه ی طبیعت و گذشته وحال، مـحصـول خاصـی پدیـد آورده که بـرای همه ی مردم جهان و همه ی ادوار و قرون قابل درک و استفاده باشد.»

 

يکشنبه 7/4/1388 - 16:10
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته