• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 605
تعداد نظرات : 586
زمان آخرین مطلب : 5223روز قبل
دانستنی های علمی

آیا می دانید چه نوع ضایعات رادیو اکتیویته ای در اعماق یخچال ها و فریزرها در سراسر جهان در کمین مصرف کنندگان نشسته است؟ برای جلوگیری از این عارضه می بایست گوشت، میوه، و سبزی های یخ زده و سایر مواد غذایی را به درستی در یخچال و فریزر نگهداری کنید. با نظارت صحیح بر روی مواد غذایی ذخیره شده نه تنها ظرفیت سرمایی دستگاه افزایش پیدا می کند بلکه از فساد مواد غذایی نیز جلوگیری بعمل می آید.

دستورالعمل

1- کلیه مواد غذایی که در یخچال و فریزر قرار داده اید را خارج کنید. در حین تمیز کردن یخچال، غذاهای یخ زده و فاسد شدنی را درون ظرف یخ قرار دهید.

2- موادی که به خاطر نمی آورید چه زمانی خریداری کرده اید و یا تاریخ مصرف آنها گذشته است را دور بیندازید.

3- طبقات مختلف یخچال و فریزر، درب، جا میوه ای، و سایر قسمت ها را با گرم و مواد شوینده تمیز کنید.

4- اگر فریزر شما از مدل های بدون برفک باشد کارتان ساده تر خواهد شد، اما اگر داخل آن یخزدگی ایجاد شده باشد باید آنرا خاموش کرده و یخزدایی کنید. در صورت وجود یخ، دستگاه به میزان انرژی بیشتری برای خنک کردن نیاز پیدا می کند و موتور باید مرتباً کار کند.

5- سینی های هر طبقه را بیرون بیاورید، طبقات را با آب ولرم و مایع شوینده تمیز کرده، خشک نمایید و مجدداً آنرا در جای خود قرار دهید.

6- برچسب های تهیه کنید و روی آن تاریخ خرید کالا، و اطلاعات مورد نیاز دیگر را بنویسید؛ میوه، سبزی، و گوشت را هر کدام جداگانه بسته بندی نمایید.

7- هر چند وقت یکبار وسایل جدید را عقب تر و قدیمی تر ها را جلوی دید قرار دهید تا آنها را زودتر مصرف کنید. مواد فاسد شدنی را در طبقات میانی قرار دهید تا زودتر از آنها استفاده نمایید.

8- موادی که به صورت روزانه مورد استفاده قرار می گیرند را در قفسه های موجود بر روی در قرار دهید تا هر زمان که همسرتان سر یخچال می رود مجبور نباشد از شما سوال کند: "عزیزم کره کجاست؟!"

9- مواد مشابه را کنار هم بگذارید: چاشنی ها داخل در، نوشیدنی ها نظیر: آب و نوشابه در قفسه های بالایی؛ لبنیات نظیر: ماست، پنیر و در طبقات بعدی و ...

10- گوشت و ماهی و غذاهای دریایی را نیز در منتهاالیه طبقه میانی قرار دهید؛ این قسمت خنکترین بخش یخچال است.

11- موادی را که در فریزر قرار می دهید بسته بندی کنید، مایعات را درون ظرف های در بسته بریزید. ظرف های درباز رطوبت ماده غذایی را در محیط منتشر کرده و آنرا خشک می کنند و سبب می شوند که کمپرسور شدید تر کار کند.

12- هفته ای یکبار مواد غیر ضروری را خارج کنید. غذاهایی که فکر می کنید قابل مصرف نیستند و یا تاریخ مصرفشان گذشته و فاسد شده اند را دور بریزید و اگر لکه هایی از مواد غذایی درون یخچال به جا مانده بود آنرا با یک دستمال مرطوب تمیز نمایید.

سه شنبه 3/9/1388 - 7:11
خواستگاری و نامزدی
آینده خیالی در یك فنجان خالی !
پیرمرد با لباسی مندرس در گوشه ای از میدان راه آهن نشسته و رمل و اسطرلابی بر زمین گذاشته تا شاید زن و یا مردی در جوارش بنشیند و او از باز شدن گره کارشان بگوید و نوید آینده ای خوب بدهد .....دختر کولی بزور دست زنی را می گیرد تا با نگاه به چهره زن و سر و وضع ظاهری اش از خیانت شوهرش بگوید یا همسری خوب و مهربان که به زودی با ماشینی آخرین مدل از راه می رسد ....زن روی مبل نشسته و نگاهی به باقیمانده قهوه داخل فنجان می کند تا هم از گذشته بگوید و هم از آینده ....اما آیا به راستی آینده آدمی در فنجانی قهوه یا با رمل و اسطرلاب رقم می خورد ؟!

نگاه به چهره زن و سر و وضع ظاهری اش از خیانت شوهرش بگوید یا همسری خوب و مهربان كه به زودی با ماشینی آخرین مدل از راه می رسد ....زن روی مبل نشسته و نگاهی به باقیمانده قهوه داخل فنجان می كند تا هم از گذشته بگوید و هم از آینده ....اما آیا به راستی آینده آدمی در فنجانی قهوه یا با رمل و اسطرلاب رقم می خورد ؟!

دكتر جغتایی،جامعه شناس ، با اشاره به ریشه تاریخی این موضوع می گوید: فال و فالگیری نتیجه اعتقادات خرافی است و افراد دارای اعتقادات خرافی بیشتر به این فرهنگ روی می آورند.هر چند این موضوع در فرهنگ گذشتگان بیشتر قابل مشاهده است بطوری كه این فرهنگ در افراد قبیله نشین آفریقایی بیشتر از سایر جوامع دنیا مشهود است .

وی می افزاید: فرهنگ و باورهای مردم در كاركردهای مغزی آنان تاثیر می گذارد و باورهای آنان تبدیل به نوعی رفتار می شود . محیط نیز یكی از عواملی است كه باعث بوجود آمدن رفتار خاصی در افراد می شود و به همین دلیل در غرب شاهد رفتارهای منطقی تر افراد و در مشرق زمین شاهد رفتار احساسی تر از سوی آنان هستیم.


با این وجود مهم این است كه بین كاركردهای این دو نیمه تعادل برقرار شود و یك انسان چه زن و چه مرد بتواند احساس و منطق را در كنار هم داشته باشد و یكی بر دیگری غلبه نداشته باشد .

جغتایی می افزاید :باید به این نكته مهم مجددا تاكید كنم كه تفكر حاكم بر یك محیط بر باورهای فردی افراد تاثیر می گذارد و می تواند میزان گرایش و باور مردم به خرافات را كاهش و یا افزایش دهد . از سوی دیگر بشر در زمینه اعتقاد به خرافات ،سابقه ای به اندازه ای طول تاریخ دارد و این در ذات بشر هم هست كه هرچند رو به آینده حركت می كند اما گهگاهی به گذشته برگردد .

وی می گوید: گاهی هم شكست و ناامیدی و عدم اطمینان به آینده باعث می شود افراد منطق را كنار بگذارند و برای ” دكتر قریی مقدم:در كشورهای فقیر كه افراد نمی توانند به امیال و خواسته های خود در حالت واقعی برسند و از سوی دیگر مسئولان نیز توانایی برآورده كردن خواسته های مردم را ندارند ،گرایش به خرافات ،فال و فالگیری بیشتر می شود ... “

فرار از وضعیت موجود به احساس و در نتیجه خرافات روی بیاورند.

دكتر قرائی مقدم ،استاد دانشگاه و جامعه شناس ، نیز عوامل اجتماعی را در روی آوردن افراد به خرافات موثر می داند و
می گوید : وقتی كه افراد جامعه توانایی برآورده كردن نیازها و خواسته هایشان را از لحاظ فكری،اقتصادی و اجتماعی و یا خواسته های قلبی خود از قبیل ازدواج ،طلاق و ...را ندارند به خرافات و فال و فالگیری روی می آورند.

وی می افزاید :در مشرق زمین و در كشورهای فقیر كه افراد نمی توانند به امیال و خواسته های خود در حالت واقعی برسند و از سوی دیگر مسئولان نیز توانایی برآورده كردن خواسته های مردم را ندارند ،گرایش به خرافات ،فال و فالگیری بیشتر
می شود و هر چقدر مردم از طبقات پایین تر اجتماع باشند و فقیر تر باشند بیشتر به رمل و اسطرلاب و فال نخود و ....روی می آورند.

قرائی مقدم می افزاید: البته فال گرفتن از یك جنبه مثبت است چون مدتی هر چند محدود، به افراد نوعی امید و رضایت خاطر می دهد اما جنبه منفی آن هم این است كه افراد را به خرافه و خرافه پرستی بیشتر و پذیرش این موضوع كه انسان موجودی منفعل و بلااراده است و در زندگی واقعی خود نقش چندانی ندارد ،سوق می دهد .

وی تاكید می كند : خرافات البته متاثر از فرهنگ ما نیز هست و باورهای سنتی ما ،خرافه پرستی را توجیه می كند كما این كه از گذشته دور شاهد اعتقاد ایرانیان به نیرویی مرموز به نام مانا هستیم كه معتقد بودند در برخی درختان ،جانوران و اشیا وجود دارد و می تواند باعث نجات افراد و یا برآورده شدن حاجات شان شود .

وی می افزاید: رواج خرافه گرایی كه متاسفانه برخی عناصر فرهنگی نیز آن را تائید می كنند برای جامعه مضر است و مردم را از واقعیات زندگی دور می كند و باعث می شود آنان برای حل مشكلات به رویا و توهم روی بیاورند .
در این جامعه كارایی افراد كاهش پیدا می كند و نیروی انسانی به هدر می رود و در مجموع جامعه از حركت و پویایی باز می ماند .

منبع : خبرگزاری آفتاب

سه شنبه 3/9/1388 - 7:9
کامپیوتر و اینترنت

همان طور که میدانید CD های معمولی موجود در بازار تا سقف 700 مگابایت اطلاعات را بر روی خود ذخیره میکنند. اما اگر شما نیز از نرم افزار محبوب رایت CD یعنی Nero بهره میبرید با ترفندی ساده میتوانید بیش از 700 مگ و در حدود 800 مگابایت اطلاعات بر روی CD های خود رایت کنید. هم اکنون به معرفی این ترفند خواهیم میپردازیم.

بدین منظور:
پیش از هر کاری باید مطمئن شوید رایتر شما از قابلیت Overburn پشتیبانی میکند یا خیر.
برای پی بردن به این موضوع ، برنامه Nero Burning ROM را اجرا کنید.
سپس کلیدهای ترکیبی Ctrl + R را فشار دهید.
اکنون در پنجره باز شده بررسی کنید در قسمت Overburn عبارت Supported درج شده است یا خیر. اگر درج شده بود میتوانید این ترفند را ادامه دهید.
حال از منوی File وارد Preferences شوید. در تب Expert Features اطمینان پیدا کنید که تیک Enable Overburn خورده باشد. سپس در زیر همین گزینه مقدار Overburn را به دقیقه مشخص نمایید. پیشنهاد میشود ماکسیمم مقدار ممکن یعنی 82:59:59 را انتخاب کنید. این پنجره را OK کنید.
اکنون از منوی File گزینه New را انتخاب کرده و در قسمت Multi session گزینه No multisession را انتخاب نمایید.
سپس در قسمت Burn ، گزینه Write Method را به Disc at Once تغییر دهید.
کار تمام است. شما میتوانید اکنون اطلاعات خود را از روی هارد انتخاب کرده و رایت نمایید.

تنها دقت نمایید از این ترفند فقط میتوان برای رایت Data استفاده کرد و ماهیت این ترفند نیز بستگی بسیار زیادی به رایتر شما دارد.

دوشنبه 2/9/1388 - 7:34
دانستنی های علمی

 

عکس: کوچکترین اسب دنیا به اندازه یک گربه! 

چطور بید ؟؟

دوشنبه 2/9/1388 - 7:31
شعر و قطعات ادبی

راستی  آیا

باید از رود گذشت
باید از رود
اگر چند گل آلود
گذشت
بال افشانی  آن جفت  كبوتر  را
در افق می بینی
كه چنان بالابال
دشت ها را با ابر
آشتی  دادند ؟
راستی  آیا
می توان  رفت و نماند
راستی  آیا
می توان شعری  در مدح
شقایق ها خواند ؟

 

شاعر: شفیعی کدکنی

يکشنبه 1/9/1388 - 7:42
شعر و قطعات ادبی

 «دنیا خانه من است»، درآمدی بر نوآوری های نیما

 

نیما، گذشته از هنر شاعری، نظریه پرداز شعری چیره دستی هم است، و در «حرف های همسایه» و مقالات دیگر، به توضیح نظری ساختمان و نظام حاکم بر شعرش می پردازد.

می گوید:

ـ «شعر، در درجه اعلای خود مشاهده ای است که افراد معین و انگشت شمار دارند برای افراد معین و انگشت شمار دیگر »

ـ «در تمام اشعار قدیم ما یک حالت تصنعی هست که به واسطه انقیاد و پیوستگی خود با موسیقی این حالت را یافته است، این است که هر وقت شعری را از قالب بندی نظم خود جدا می کنیم می بینیم تأثیر دیگر دارد. من این کار را کرده ام که شعر فارسی را از حبس و قید وحشتناک بیرون آورده ام و آن را در مجرای طبیعی انداخته ام و حالت طبیعی و توصیفی به آن داده ام.»

ـ «من عقیده ام بر این است که مخصوصاً شعر را از حیث طبیعت بیان آن به طبیعت نثر نزدیک کرده به آن اثر دلپذیر نثر را بدهم».

ـ «شعر باید از حیث فرم، یک نثر وزن دار باشد. اگر وزن بهم بخورد، زیادی و چیز غیرطبیعی در آن نباشد... این کار متضمن این است که دید ما متوجه به خارج باشد و یک شعر وصفی، جانشین شعر قدیم بشود».

ـ «در طبیعت هیچ چیز بی ریتم نیست. حتی به هم خوردگی هم ریتمی دارد و می رود که ریتم دیگر بگیرد... در شعر، این را به وزن تعبیر می کنیم. یکی از هنرهای سراینده شعر نمودن وزن است. شعر بی وزن و قافیه به مثابه انسانی است که پوشش و آرایش ندارد...»

ـ «وزن نتیجه یک مصراع و یک بیت نیست بلکه چند مصراع و چند بیت باید مشترکاً وزن را بوجود بیاورند... در صورتیکه برای قدما یک مصراع یا یک بیت دارای وزنی هستند، یعنی بر حسب قواعد عروضی یا موزیکی یا هجایی. اما من وزن را بر طبق معنی و مطلب به همین اساس به شعر می دهم...».

ـ « وزن، که طنین و آهنگ مطلب است- در بین مطالب یک موضوع- فقط به توسط آرمونی به دست می آید. این است که باید مصراع ها و ابیات دسته جمعی و به طور مشترک، وزن را تولید کنند.»

ـ «استقلال مصراع ها به توسط پایان بندی آن ها است که عملیات ارکان را ضمانت می کنند و اگر این نباشد شعر از حیث وزن یک بحرالطویل است.»

ـ «قافیه بعد از وزن در شعر پیدا شده. قافیه قدیم مثل وزن قدیم است. قافیه باید زنگ آخر مطلب باشد مطلب که جدا شد، قافیه جداست»

ـ «شعر وزن و قافیه نیست. بلکه وزن و قافیه هم از ابزار کار شاعر است».

ـ «شعر قدیم ما سوبژکتیو است، یعنی با باطن و حالات باطنی ما سر و کار دارد و در آن مناظر ظاهری نمونه فعل و انفعالی است که در باطن گوینده صورت گرفته [است و] نمی خواهد چندان متوجه آن چیزهایی باشد که در خارج وجود دارد».

ـ «... معنی شرط است... زبان عوام آنقدر غنی نیست و اگر شاعر فقط در آن ها تفحص کند، سبک را به درجه نازل پایین برده، بالطبع معانی را از جنس نازل گرفته است... زبان عوام در حد فهم و احساسات خود عوام است... اما زمانی هم هست که خود شاعر باید سر رشته کلمات را به دست بگیرد، آن را کش بدهد، تحلیل و ترکیب تازه داشته باشد... زبان برای شاعر همیشه ناقص است و کوتاهی دارد و فقیر است. غنای زبان، رسایی و کمال آن به دست شاعر است و باید آن را بسازد...».

ـ «من شعر زیاد گفته ام، اما همه یکدست نیستند. باور کنید هنوز یک اقدام لازم در پیش هست که فکر تردیدآمیز آن را به عقب انداخته »

آن چه که در بالا آمده است، فشرده ای از نظریه ادبی نیما، در مورد نظام حاکم بر شعری است، که باید جانشین نظم شعر کهن فارسی شود. اما، نیما، حتی در شعرهایی که بعد از تدوین تئوری شعریش سروده، به همه یشنهادات خود پایبند نیست. به عبارت دیگر، شعرهایش به تمامی، بر «نظام شعریش» انطباق ندارند. علت آن است که نیما مدام در کار تجربه و جستجوی توأم با تحقیق بود. او خود در حرف های همسایه به این معنی اشاره دارد:

«در آثار من می بینید سال های متمادی من دست به هر شکلی انداخته ام مثل این که تمرین می کرده ام و در شب تاریک، دست به زمین مالیده راهی را می جسته ام...»

و در جای دیگر: «...امروز، کار نتیجه تحقیق است نه نفس کشیدن و بازو تکان دادن و زور زدن. هرچیز با نظم و قاعده پیوستگی دارد. اگر این نباشد کاری که می کنید و هر قدر انقلاب در آن نشان می دهید، تکامل نیست، تنزل است. همین دو اصل مسلم است که انقلاب و اغتشاش را از هم تفکیک می کند»

با توجه به آخرین شعرهای نیما، مثل «داروگ»، «ری را»، «همه شب»، «در کنار رودخانه»، «هست شب» «برف»، «ترا من در چشم در راهم» و... که در سال های 31 به بعد سروده شده اند و حتی در معیار جهانی از ماندگارترین شعرهای معاصر هستند، به نطر می رسد که نیما، به آن چه سال ها در جستجویش بود رسید. اما، به رغم این، با توجه به شعر «شب همه شب» (آخرین شعرنو نیما- از نظر زمان سرایش- در مجموعه اشعارش) که تجربه ای است در شعر دو وزنی، می بینیم که شاعر همچنان در کار جستجو است. دیگر این که، در میان شعرهایی که نیما در این سال ها سروده است، از شعرهای بلند و روایی مثل «مانلی» و «خانه سریویلی» نشانی نیست و هرچه، از نظر زمانی جلوتر می رویم، شعرها کوتاه تر شده، به جوهر شعری و- آن گونه که نیما می خواست- «به طبیعت کلام» نزدیک تر می شوند.

برخی از منتقدین و صاحب نظران شعرنو، بر این باور هستند که شعرهای خوب نیما چندان زیاد نیست و از این بابت برخی از رهروان نیما مثل اخوان ثالث، آشکارا بر او پیشی گرفته اند. نیما، که خود معترف بر نارسایی های موجود در تعداد قابل توجهی شعرهایش است، پیشتر، جوابی هوشمندانه به ایراداتی از این دست می دهد:

«...من خودم به عیبی که در فورم اشعار من ممکن است وجود داشته باشد اعتراف دارم. از دوره انتشار مجله موسیقی گذشته، خیلی ورزش در این کار کرده ام. من هر روز مشغولم برای اصلاح خود. اما یک جواب به مدعی می دهم. انقلاب را به نظم و متانت نگاه نمی کنند، هرچند اساس آن نظم و متانت است. من ویران کننده و سازنده ا م. من ندیده ام که بنایی را آرایش کنند، پس از آن پی بریزند.»

اما نوآوری نیما تنها در شکستن قالب های شعر سنتی و تغییر طول مصراع ها خلاصه نمی شود. شعر نیما محصول نگاه بی واسطه او به هستی است. پیشتر از نیما خواندیم: «شعر قدیم ما سوبژکتیو است، یعنی با باطن و حالات باطنی ما سر و کار دارد و در آن مناظر ظاهری نمونه فعل و انفعالی است که در باطن گوینده صورت گرفته [است و] نمی خواهد چندان متوجه آن چیزهایی باشد که در خارج وجود دارد.

در غالب شعرهای نیما، تجربه های عینی او را از طبیعت- به صورت تجربه های ذهنی و درونی شده- به وضوح می توان دید. نیما، برخلاف بیشتر شعرای کلاسیک فارسی، دنیا را در مسیر واژگان و ترکیبات کلیدی شعر کهن، مثل «کفرزلف »، «خط وخال »، «ساقی سیمین ساق » و... نمی دید.

نیما خود در این باره اشاره ای گویا دارد: «سعی کنید همانطور که می بینید بنویسید و سعی کنید شعر شما نشانی واضح تر از شما بدهد. وقتی شما مثل قدما می بینید و برخلاف آن چه در خارج قرار دارد می آفرینید... آفرینش شما بکلی زندگی و طبیعت را فراموش کرده است...»

از این رو، «شب» نیما، تقلیدی از «شبی گیسو فرو هشته به دامن» منوچهری دامغانی نیست. شبی است که خود شاعر در تب و تاب لحظه های شاعرانه اش تجربه کرده است.

شب نیما، «سیاه سالخوردی است» که «دندان های ریخته اش»، تعبیری است از گذر شب و ریزش ستارگان و برآمدن «صبح مبارک دم»:

در تمام طول شب

کاین سیاه سالخورد انبوه دندان هاش می ریزد

«پادشاه فتح»

نیما، آنگاه که آسمان بارانی و دریای طوفانی را تصویر می کند، از صور خیالی بهره می برد که در ادب فارسی پیشینه ای ندارد. آسمان گرفته اش «دود سرشت ابر بر پشت» است و دریای طوفانی اش، از خشم، مشت بر روی می کوبد:

هنگام که گریه می دهد ساز

این دود سرشت ابر بر پشت...

هنگام که نیل چشم دریا

از خشم به روی می زند مشت...

«هنگام که گریه می دهد ساز

اشعار نیما حاصل تجربه های شخصی و عینی نیما از محیط زندگی او است، که با نازک اندیشی، بیان شاعرانه می یابد:

مانده از شب های دورادور

بر مسیر خامش جنگل

سنگچینی از اجاقی سرد

اندرو خاکستر سردی

«اجاق سرد»

در شعر سنتی ما، برای همه واژگان و مضامین، رخصت و فرصت ورود به ساحت مقدس شعر فراهم نبود. اما، در شعر نیما، نه تنها واژگان به ظاهر غیرشاعرانه ای مثل «پلکیدن» جلوه می کنند، بلکه «سنگ پشت» نیز مضمون شعر شده و عاطفه شاعرانه او را بر می انگیزد:

در کنار رودخانه می پلکد سنگ پشت پیر

روز، روز آفتابی

صحنه آییش گرم است.

«در کنار رودخانه»

فکر نیما در جستجوی راهی بود، برای تحول در زبان و یافتن قالبی مناسب برای بیان دریافت ها و تجربه های نو. دست یابی به این زبان در گرو سال ها تأمل در زبان و شناخت ضرورت های زمان بود.

 

منبع : احمد افرادی  (کتابخانه)بخش ادبیات

يکشنبه 1/9/1388 - 7:41
دانستنی های علمی
خیلی در خانه اتفاق می افتد كه درب مربا باز نمی شود به خاطر اینكه شكرك زده یا خشك شده است برای این منظور یك قطعه پارچه مرطوب به دور سرش بپیچید و با فشار دست آن را باز كنید و در صورتی كه موفق نشدید فقط درب آن را زیر شیر آب گرم بگیرید و روی آن نیم دقیقه رویش آب گرم باز كنید به احتمال زیاد باز خواهد شد و اگر باز هم در ظرف آب گرمی به مدت نیم دقیقه قرار دهید حتمأ درب آن باز خواهد شد
شنبه 30/8/1388 - 7:35
دانستنی های علمی

بدون شرح

عکس هایی از دیدنی های امروز بیست و چهارم آبان ماه ۱۳۸۸

واژگونی یک کشتی 3300 تنی در ساحل شهر " کومانو " در ژاپن

عکس هایی از دیدنی های امروز بیست و چهارم آبان ماه ۱۳۸۸

 

یک مرد اوکراینی برای جلوگیری از ابتلا به ویروس آنفلوآنزا ماسک زده است

عکس هایی از دیدنی های امروز بیست و چهارم آبان ماه ۱۳۸۸

کوتوله های چینی برای انجام نمایشی در پارکی در شهر " کومینگ " چین آماده می شوند

عکس هایی از دیدنی های امروز بیست و چهارم آبان ماه ۱۳۸۸

یک زن عضو " جبهه خلق برای آزادی فلسطین " در غزه

عکس هایی از دیدنی های امروز بیست و چهارم آبان ماه ۱۳۸۸

شنبه 30/8/1388 - 7:34
دانستنی های علمی
سامانه بارش زای شرق دریای مدیترانه از اواخر روز دوشنبه از نوار غربی وارد ایران می شود و در روزهای سه شنبه، چهارشنبه و پنجشنبه فعال خواهد بود.

پیامد فعالیت بارشی این سامانه در استان های مختلف کشور به شرح زیر است:
در روز سه شنبه در استان های آذربایجان غربی، کردستان، کرمانشاه، ایلام، شمال خوزستان، آذربایجان شرقی، اردبیل، زنجان، همدان، لرستان، چهارمحال و بختیاری، مرکزی، قزوین، گیلان، تهران و غرب اصفهان بارش باران پیش بینی می شود.

در این روز شدت بارش در استان های واقع در غرب کشور است.

در روز چهارشنبه در استان های آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، گیلان، مازندران، تهران،‌مرکزی، قم، قزوین، همدان، کردستان، کرمانشاه، ایلام، لرستان، خوزستان، چهارمحال و بختیاری و غرب اصفهان بارش باران گاهی با رعد و برق و وزش باد پیش بینی می شود.

در روز پنجشنبه در استان های گیلان، مازندران،‌ گلستان، خراسان های شمالی و رضوی، سمنان، تهران، قزوین، اصفهان، چهارمحال و بختیاری،‌ کهکیلویه و بویراحمد، فارس، بوشهر و به تدریج کرمان، یزد و خراسان جنوبی بارش باران گاهی با رعد و برق و وزش باد پیش بینی می شود.

شدت بارش در این روز در مناطق مرتفع کهکیلویه و بویراحمد و دامنه جنوبی البرز خواهد بود.

از اواخر سه شنبه تا پنجشنبه در مناطق مرتفع و سردسیر بارش به صورت برف و دمای هوا در نیمه غربی در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه و در نیمه شرقی در روز جمعه کاهش می یابد.
شنبه 30/8/1388 - 7:30
خواستگاری و نامزدی
اول ذیحجه، سالروز ازدواج فرخنده حضرت فاطمه (س) و حضرت علی (ع) به عنوان روز ازدواج نامگذاری شده است
ازدواج حضرت علی(ع) با حضرت فاطمه(س) به فرمان خداوند، از امتیازاتی است که رسول اکرم(ص) بر آن مباهات می‌کرد. در این پیوند پر میمنت، فرشتگان آسمان در سرور و شادمانی و بهشتیان به زینت و زیور آراسته شده بودند.
فاطمه زهرا (س) دختر پیغمبر اكرم (ص) و از دوشیزگان ممتاز عصر خویش بود. پدر و مادرش از اصیل‌ترین و شریف‌ترین خانواده‌های قریش بودند. از حیث جمال ظاهری و كمالات معنوی و اخلاقی از پدر و مادر شریفش ارث می‌برد و به عالیترین كمالات انسانی آراسته بود.
شخصیت و عظمت پیامبر اكرم روز به روز در انظار مردم بالا می‌رفت و قدرت و شوكت او زیادتر می‌شد به همین علت دختر عزیزش زهرا (س) همواره مورد توجه بزرگان قریش و رجال باشخصیت و ثروتمند قرارداشت و هر از چندگاه از او خواستگاری می‌كردند.
اما پیامبر(ص) با خواستگاران طوری رفتار می‌كرد كه می‌پنداشتند مورد غضب پیامبر قرارگرفته‌اند.
رسول خدا فاطمه را برای علی (ع) نگاه داشته بود و مایل بود از جانب او پیشنهاد شود. پیامبر از جانب خدا مأمور بود كه نور را با نور به ازدواج درآورد.
به میمنت همین ازدواج باشكوه، در تقویم جمهوری اسلامی ایران، اول ذیحجه روز ازدواج نامگذاری شده است.
شنبه 30/8/1388 - 7:27
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته