• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 329
تعداد نظرات : 319
زمان آخرین مطلب : 5515روز قبل
بیماری ها
محققان در تازه‌ترین بررسی‌های خود دریافتند مصرف ذرت می‌تواند به تقویت قلب و تنظیم عمل هضم كمك كند. بررسی‌ها نشان می‌دهد دمكرده كامل ذرت و چای تهیه شده از آن برای كاهش فشارخون و درمان امراضی نظیر سنگ كیسه صفرا، سنگ كلیه و عفونت‌های ادراری موثر است.
گفتنی است، ذرت منبع سرشاری از كربوهیدرات‌هاست و حاوی مواد معدنی پتاسیم و منیزیم می‌باشد و در صورتی كه به همراه حبوبات مصرف شود منبع خوبی برای پروتئین است.
شنبه 15/1/1388 - 19:0
بیماری ها
جوش ها ودمل ها را نباید بدون دستکش لمس کرد زیرا این کار باعث گسترش عفونت می شود. مخصوصا نباید به جوش های چرکی نزدیک بینی یا لب ها دست زد زیرا در این صورت میکروب ها و باکتری ها بطور مستقیم وارد جریان خون شده و باعث ایجاد انواع بیماریها می شوند. باید دانست که یکی از علل پدایش جوش ها، درست عمل نکردن کبد و غدد زیر پوستی است. برای رفع این مسئله توصیه می شود که از جوشانده ریشه کاسنی و یا از آب کاهو استفاده نمایید، زیرا سلولهای کبدی را نوسازی می کنند و خون را تصفیه می نمایند و در بهبودی جوش ها بسیار مؤثر می باشند.
از ماسک های زیر برای برطرف کردن جوش های خود کمک بگیرید:
• اسفناج را پخته، آن را له کرده و با سفیدآب مخلوط نموده و به صورت ماسک بر روی صورت به مدت 20دقیقه بمالید. این ماسک نیز باعث از بین رفتن جوش های چرکی می شود.
• شلغم را رنده کرده با مقداری لیموترش مخلوط نمایید. مخلوط را بر روی صورت بمالید. این ماسک را حدود 30دقیقه بر روی جوش ها قرار داده و سپس صورت را با آب ولرم خوب بشویید.
استفاده از جوشانده گیاه باباآدم نیز برای جوش های دوران نوجوانی و بهبودی آن بسیار مؤثر است.
• 60گرم برگ مو خشک شده را در آب سرد بریزید وآن را صاف کرده و به صورت نیمه گرم یا سرد با کمک قطعه ای پنبه به روی جوش های صورت بمالید.
• مقداری کلم سفید را ریز نموده با پوست موز له شده و مقداری عسل روان مخلوط نموده، از این ماسک برای میکروب زدایی پوست صورت استفاده نمایید این ماسک را به مدت 40دقیقه بر روی جوش ها قرار داده پس از آن پوست را با آب سرد و بعد با آب گرم تمیز بشوئید این عمل را هر روز تکرار نمایید.
• جعفری را له کرده و له کرده آن را با نمک و مقداری روغن زیتون مخلوط نموده و این ماسک را بر روی صورت قرار دهید. این عمل را باید قبل از خواب انجام داد و پس از آن صورت را با آب ولرم بشویید، هر روز آن را تکرار کرده تا جوش ها کاملا از بین برود
شنبه 15/1/1388 - 18:55
دانستنی های علمی
تصور کنید ؛ با ذوق و شوق فراوان و البته هزینه ای فراوان تر ، گوشی موبایل خود را خریداری کرده اید! اما یک غفلت کوچک کافی است تا با افتادن گوشی در داخل جوی آب و یا حتی سرویس بهداشتی (۹۹% مواقع!) تمامی امید و آرزوهای شما نابود شود! تصور به این موضوع نیز بسیار دردناک است! اما نه! اندکی صبر کنید! هنوز تا نابود شدن کامل گوشی زمان زیادی مانده! در این ترفند قصد داریم تا با معرفی یک ترفند خارق العاده روشی را معرفی کنیم که گوشی شما اگر یک دوش حسابی هم گرفته باشد نجات پیدا کند! ترفندی که در عین حال عجیب اما کاربردی است!
ابتدا به این داستان واقعی توجه کنید! :
Ernesto Londoño ، خبرنگار واشنگتن پست ، پس از یک دوچرخه سواری طولانی به خانه برمیگردد و شروع میکند به شستن دست و رویش ، اما از آنجایی که کیف وسایل همراهش را بدجایی قرار بود ، ناگهان در چند لحظه کیف میگردد و گوشی BlachBerry نازنین ۴۵۰ دلاریش در درون توالت می افتد! پس از اینکه از شوک حادثه خارج میشود ، سریع گوشی را از آب خارج میکند ، باتری گوشی را در می آورد و شروع به خشک کردن گوشی با سشوار میکند! اما پس از اندکی هنگامی که میبینید این روش موثر نیست و گوشی نیز وارد حالت کما شده است ، به یکی از دوستانش که در این زمینه تخصص داشته تماس میگیرد و از او کمک میخواهد. دوست عزیز هم در پاسخ او میگوید که گوشی را در یک ظرف پر از برنج نپخته بگذارد! بله! برنج نپخته! همگی ما دیده ایم که برنج خاصیت جذب رطوبت دارد و با اصول خیس کردن برنج هم آشنا هستیم ولی این نکته دیگر واقعأ ظریف است! سر انجام پس از اینکه گوشی یک روز در داخل ظرف برنج می ماند ، کاملأ سالم و مانند روز اولش میشود و بدون هیچ مشکلی قابل استفاده میگردد.
این جناب خبرنگار هم تجربه گرانقیمتش را در واشنگتن پست برای عموم نوشته است ، البته آن دوستی که این روش را برای او توضیح داده است نامش فاش نشده چرا که ظاهرأ وی برای یکی از شرکتهای گارانتی یا مشابه آن کار میکند و فاش شدن نامش برای او دردسر ساز خواهد بود.
اما در این زمینه میتوان عمل دیگری را نیز صورت داد:
گوشی که یک حمام اجباری کرده است را بهتر است اول خاموش کرده سپس باطری آن را خارج نموده تا جایی که امکانش هست گوشی را با کاغذها و دستمالهایی که آب جمع می کنند خشک کرده و بعد در الکل برای مدت کوتاهی بخیسانیدش و بعد هم بگذارید خشک شود. الکل برای خشک کردن قطعات داخلی گوشی بسیار موثر خواهد بود.
این روش شاید بیشتر قابل ادراک تر باشد! اما کارایی روش اول بیشتر است
منبع: p30forall
شنبه 15/1/1388 - 17:32
ورزش و تحرک
تیم اوساسونا هفته گذشته موفق شد تیم اسپانیول را در چارچوب رقابتهای فوتبال قهرمانی باشگاه های اسپانیا با تک گل دقیقه 90 جواد نکونام شکست دهد.
"جواد نکونام " و " مسعود شجاعی " بازیکنان ایرانی تیم فوتبال اوساسونای اسپانیا هدیه دامپرور اسپانیایی را دریافت نکردند.

بنا برگزارش ایرنا به نقل از منابع خبری ،یک دامپروراسپانیایی وعده داده بود که اگر تیم اوساسونا در دیدار مقابل تیم اسپانیول در چارچوب رقابتهای فوتبال قهرمانی باشگاه های اسپانیا پیروزشود به هرکدام از باریکنان و کادرفنی آن یک خوکچه هدیه خواهدکرد.

براساس این گزارش ، این دامپرور روز گذشته 12 خوکچه را که وعده داده بود به بازیکنان و کادر فنی این تیم هدیه کرد و تنها این دو بازیکن مسلمان ایرانی از پذیرش این هدیه خودداری کردند.

تیم اوساسونا هفته گذشته موفق شد تیم اسپانیول را در چارچوب رقابتهای فوتبال قهرمانی باشگاه های اسپانیا با تک گل دقیقه 90 جواد نکونام شکست دهد.

جمعه 14/1/1388 - 22:6
اخبار

هدف از این تصمیم کمک به مردم برای خرید محصولات غذایی ارزان اعلام شده است.
به علت بروز بحران اقتصادی، مقامات دولتی بلاروس همچنان شرکت‌ها و سازمان‌های تجاری این کشور را وادار می‌کنند، تا پیاز بخرند و آن را به جای حقوق به کارکنان خود بدهند.

به گزارش ایسنا، کمیته اجرایی شهر گومل نیز 52 شرکت محلی را واداشته تا از شرکت کشاورزی براگین پیاز بخرند و به هر نفر 10 کیلو به جای حقوق بدهند.

هدف از این تصمیم کمک به مردم برای خرید محصولات غذایی ارزان اعلام شده است.

پیشتر نیز در شهر ارشا بلاروس نیز این طرح انجام شده بود.

از سوی دیگر کارخانه محصولات گوشتی بلاروس نیز به دلیل بروز مشکلات اقتصادی به جای حقوق به کارمندان خود کنسرو می‌دهند.

این کارخانه کسانی را که به این اقدام اعتراض کنند، تهدید به اخراج کرده است.

جمعه 14/1/1388 - 22:3
سياست
سخنگوی سازمان مجاهدین: آقای موسوی برخلاف دوران هاشمی رفسنجانی و خاتمی، دوره‌ جدید و مدیریت فعلی را برای کشور نگران‌ کننده یافته‌اند.
سخنگوی سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی با اشاره به کناره‌گیری بیست‌ساله مهندس میرحسین موسوی از عرصه سیاست و عدم حضور در دو انتخابات هفتمین و نهمین دوره ریاست جمهوری به عنوان کاندیدا و به رغم تلاش های صورت گرفته، به این سئوال و ابهام بزرگ بسیاری از اصلاح‌طلبان که چرا آخرین نخست‌وزیر ایران امروز کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری شده است، از دیدگاه خود پاسخ داد.
محسن آرمین در گفتگو با قلم ، گفت:«جناب آقای مهندس موسوی چهره‌ خوشنام و دارای سابقه و کارنامه‌ روشن و تحسین برانگیز در انقلاب و نیز در عرصه سیاسی و سطوح عالی مدیریت در دوران پس انقلاب هستند ایشان همواره مورد احترام مردم و اصلاح‌طلبان بوده و یکی از چهره‌های محوری جناح چپ خط امام که اصلاح‌طلبان امروز هستند به شمار می‌آمدند.»
عضو شورای مرکزی سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی ادامه داد:«حضور مهندس موسوی در عرصه‌ رقابت ریاست جمهوری از منظر‌های مختلف قابل ارزیابی است از جمله اینکه ایشان طی دو دهه‌ گذشته از فعالیت سیاسی علنی کناره‌ گیری کردند، در جریان انتخابات سال 76 نیز آقای موسوی اولین گزینه اصلاح‌طلبان برای نامزدی انتخابات ریاست جمهوری بودند، اما به رغم اصرار فراوان از پذیرش نامزدی خودداری کردند.»
وی افزود:«در انتخابات سال 80 نیز اولین گزینه اصلاح طلبان ایشان بودند که باز به اصرارها پاسخ مثبت ندادند، اکنون باید پرسید چه عاملی موجب شده است که آقای موسوی در تصمیم خود که حدود دو دهه گذشته به آن پایبند بودند تجدید نظر کنند؟ به نظر من اصلی‌ترین علت این تغییر تصمیم همان دغدغه‌ و نگرانی عمیقی است که اصلاح‌طلبان و تمام علاقه‌مندان به کشور و سرنوشت ایران را به تلاش برای تغییر وضع موجود واداشته است.»
آرمین ادامه داد:«به نظر من آقای موسوی برخلاف دوران ریاست جمهوری آقایان هاشمی رفسنجانی و خاتمی دوره‌ جدید و مدیریت فعلی را برای کشور نگران‌ کننده یافته‌اند و علت حضور ایشان در عرصه‌ رقابت ریاست جمهوری چیزی جز این نگرانی شدید نیست. بنابراین برخلاف پاره‌ای تحلیل‌ها و گمان‌ها حضور آقای موسوی در عرصه‌ رقابت ریاست جمهوری نشانه‌ همراهی و هم سویی ایده‌ها و افکار ایشان با جریان اصلاحات و شخص آقای خاتمی به عنوان برایند جریان اصلاحی است از این جهت تصور می‌کنم که تحلیل صحیح و اتخاذ موضعی درست و مناسب در شرایطی پیچیده و مبهم کنونی نیازمند درایت و هوشیاری بیش از دوره‌های گذشته است.»
این عضو شورای مرکزی سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی ایران خاطر نشان کرد:«انصراف جناب آقای خاتمی برای اصلاح‌طلبان و به ویژه بخش جوان و پرشور بدنه‌ اصلاح‌طلبی البته حادثه‌ نامطلوبی بود، بدنه‌ جوان اصلاح طلب طی ماه‌های اخیر انصافا تحرکی مسوولانه از خود نشان داد و آگاهی و درکی تحسین برانگیز از خود به نمایش گذاشت. امروز نیز این بخش با تغییر شرایط ناشی از کنار رفتن آقای خاتمی در موقعیتی حساس قرار گرفته که برای مدیریت آن نیازمند آگاهی و مسوولیتی از همان جنس است؛ به ویژه اینکه فتنه‌گری‌های پنهان که پس از خاتمی، موسوی را هدف گرفته در جریان است تا چهره‌ای مخدوش و غیر واقعی از ایشان در اذهان طبقه‌ متوسط به ویژه بخش جوان و تحول خواه ترسیم کند.»
وی گفت:«در شرایط ناشی از خلا حضور آقای خاتمی این وضعیت چندان غیر طبیعی نیست، باید در اندیشه‌ عواملی بود که این شرایط را به وضعیت مطلوب تبدیل و فتنه‌گری‌ها و عملیات روانی پنهان را خنثی کند.»
آرمین در بیان و تشریح این عوامل یادآور شد:«اولین مسئله تحرک احزاب و گروه‌های اصلاح طلب در اتخاذ تصمیم و موضع جدید انتخاباتی است. بدون شک احزاب و تشکل‌های اصلاح‌طلب برای اتخاذ موضع انتخاباتی جدید ناگزیر از طی فرایند مشخصی برای رایزنی با بدنه حزبی خود در رسیدن به موضع تشکیلاتی هستند این فرایند با توجه به محدودیت زمانی که تا انتخابات داریم نمی‌تواند و نباید طولانی باشد رسیدن احزاب و تشکل‌های اصلاح طلب به موضع انتخاباتی مشخص می‌تواند نقش موثری در پایان دادن به این وضعیت داشته باشد.»
وی شفاف‌تر شدن گفتمان مهندس موسوی را از دیگر عوامل مهم دانست و توضیح داد:«آقای مهندس موسوی گرچه طی دو دهه‌ گذشته از رصد کردن تحولات سیاسی کشور غافل نبوده و یا حساسیت اوضاع سیاسی و تحولات را تعقیب می‌کردند و در برخی موارد واکنش‌ها و مواضع‌ روشنی در قبال پاره‌ای موارد اتخاذ کردند، اما به هر حال در عرصه‌ فعالیت علنی سیاسی حضور نداشتند. دیدگاه‌های ایشان برای نسل‌های دوم و سوم انقلاب چندان شناخته شده نیست. شفاف‌تر شدن گفتمان ایشان و دقیق‌تر شدن شعارها و شرح و تبیین جامع‌تر دیدگاه‌ها و مواضع فکری ایشان درباره مقولات و مسائل مورد توجه بخش‌های متوسط و قشر جوان جامعه نظیر آزادی، جمهوریت، حاکمیت قانون مسائل زنان، جوانان و اقوام می‌تواند به اقدام‌های موجود پاسخ داده و تغییر وضعیت موجود را تسریع کند.»
آرمین ضمن تاکید بر ضرورت داشتن یک رسانه گفت:«موسوی فاقد رسانه است.رسانه ملی در همین مدت کوتاه نشان داده است که مانند دوره‌های گذشته همچنان موظف به حمایت از یک جریان است و قرار نیست در انتخابات آینده بی طرفی پیشه کند. بخش اعظم رسانه‌های مکتوب و شفاهی کشور نیز به لطف دولت مهرورز در اختیار جریان حاکم است، پیش بینی می‌شود پس از خارج شدن آقای خاتمی از صحنه‌ رقابت، عملیات و تبلیغات سوء علیه آقای موسوی آغاز و رفته رفته تشدید شود. این درست است که عملیات و تهاجم مذکور تا حدودی می‌تواند به برخی ابهام‌ها درباره‌ی آقای موسوی پایان دهد و نهایتا اوضاع را تا حدودی به سود ایشان تغییر دهد اما وجود رسانه‌ای که بتواند دیدگاه‌های ایشان را به روشنی تبیین کند برای خنثی کردن تبلیغات مذکور ضروری است.»
وی ضمن تاکید بر ضرورت اجماع اصلاح‌طلبان اضافه کرد:«اصلاح‌طلبان نباید فراموش کنند که این انتخابات برای آنها از این جهت متفاوت است که فرصتی منحصربه فرد را برای توقف روند نامبارک کنونی و پایان دادن به وضعیت فعلی که اوضاع کشور را در عرصه‌های اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی سخت مخاطره‌ آمیز کرده است فراهم خواهد آورد. حضور کاندیداهای متعدد اصلاح‌طلب از این جهت که می‌تواند به نقد اوضاع کنونی از منظرهای مختلف و آگاهی هر چه بیشتر مردم از شرایط فعلی بیانجامد البته امر مثبتی است، اما اگر این حضور نهایتا به رقابت کاندیداهای اصلاح‌طلب منجر شود آشکارا مغایر با هدف اولیه اصلاح‌طلبان خواهد بود این نکته یکی از دلایل کناره‌گیری آقای خاتمی از عرصه‌ رقابت بود.»
سخنگوی سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی خاطر نشان کرد:«اصلاح طلبان باید تمام مساعی خود را برای رسیدن به اجماع به کار بندند.»
جمعه 14/1/1388 - 22:0
دعا و زیارت
مقام شفاعت، موهبتی است الهی كه خداوند متعال به آنان كه روحشان به جلوه قدسی مزیّن است، عنایت می‌كند. بر اساس بیان و دلالت روایات، عالی‌ترین مرتبه آن «مقام محمود» است كه پیامبر اكرم (صلی الله علیه و آله) در روز رستاخیز در آن مقام، طلوع می‌كند و آبشار نور شفاعت را از آن مطلع بر امت جاری می‌گرداند.(1)

شفاعت در قرآن

بیست و پنج آیه قرآن(2) درباره شفاعت - نفیاً و اثباتاً - نازل شده است و بیش از 30 مرتبه این كلمه و مشتقات آن در قرآن تكرار گردیده است؛ این فزونی آیات، دلیل روشنی بر اهمیّت موضوع شفاعت در قرآن است. بعضی از بزرگان، این مجموعه آیات را به هفت گروه تقسیم نموده و به بحث درباره آن پرداخته‌اند.(3)
آیاتی كه مقام شفاعت را برای دارندگان اذن الهی اثبات می‌كند، عبارتند از:
1. «مَنْ ذَالَّذی یَشْفَعُ عِندَهُ اِلاَّ بِاِذْنِهِ»(4)؛ «كیست كه بدون اذن او شفاعت كند.»
2. «ما مِنْ شَفیِعٍ اِلاَّ مِنْ بَعْدِ اِذْنِهِ»(5)؛ شفیعی نیست كه جز به اذن و فرمان او شفاعت كند.»
3. «وَ لا تَنْفَعُ الشَّفعَةُ عِنْدَهُ اِلاَّ لِمَنْ اَذِنَ لَهُ»(6)؛ «در روز رستاخیز، شفاعت كسی سودی نمی‌بخشد، مگر شفاعت آن كه خدا به او اذن دهد.»
4. «یَومَئذٍ لا تَنْفَعُ الشَّفعَةُ اِلاَّ مَنْ اَذِنَ لَهُ الرَّحمنُ وَ رَضِیَ لَهُ قَوْلاً»(7)؛ «در آن روز، شفاعت هیچ كس سود نبخشد؛ جز آن كسی كه خدا به او اذن دهد و به گفتار او راضی شود.»
5. «وَلا یَمْلِكُ الَّذِینَ یَدعُونَ مِنْ دُونِهِ الشَّفعَةَ اِلاَّ مَنْ شَهِدَ بِاْلحَقِّ وَ هُمْ یَعْلَمُونَ»(8)؛ «كسانی، غیر خدا كه مورد پرستش واقع می‌شوند [بتها...] هرگز قادر بر شفاعت نیستند؛ مگر آن گروه كه به حق گواهی دهند و از صمیم جان به آن دانا باشند.»
6. «لا یَمْلِكُونَ الشَّفعَةَ اِلاَّ مَنِ اتَّخَذَ عِنْدَ الرَّحْمنِ عَهْداً»(9)؛ «در آن روز هیچ كس [معبودهای دروغی] مالك شفاعت نباشد مگر آن كه با خدا عهدی داشته باشند.»
7. «... وَ لا یَشْفَعُونَ اِلاَّ لِمَنِ ارْتَضی وَ هُمْ مِنْ خَشْیَتِهِ مُشْفِقُونَ»(10)؛ درباره كسانی شفاعت می‌كنند كه مورد پسند خدا باشند و آنان از خوف خدا هراسانند.
از این آیات، به روشنی استفاده می‌شود كه برخی انسان‌ها از مقام شفاعت برخوردارند. دقت در مفاهیم آیات، ما را به نكات زیر راهنمایی می‌كند:
- در روز رستاخیز، گروهی با داشتن شرایطی شفاعت خواهند كرد.
- یكی از شرایط شفاعت، اذن الهی است.
- شفاعت كننده باید به یگانگی خدا و بندگی خویش گواهی دهد: «اِلاَّ مَنْ شَهِدَ بِالْحَقِّ».
- شفاعت كننده باید با خداوند، پیمان شفاعت داشته باشد: «اِلاَّ مَنِ اتَّخِذَ عِنْدَ الرَّحْمن عَهْداً».
- تقاضای شفاعت نباید با سخنی كه خشم خدا را برمی‌انگیزد آمیخته باشد: «وَ رَضِیَ لَهُ قَوْلاً» شاید مقصود آیه این باشد كه درخواست شفاعت نباید در باره افرادی باشد كه شایستگی شفاعت را ندارند.
- شفاعت شونده باید مورد رضایت خدا باشد: «الاّ لِمَن اِرْتَضی».

شفاعت در آیینه روایات

پیامبر اكرم و جانشینان راستین آن حضرت (علیهم السلام)، به پیروی از قرآن مجید و در راستای تفسیر آیات شفاعت، این موضوع را در سخنان خود یاد كرده و آن را یك اصل ثابت و نقطه درخشان در فرهنگ نامه اسلام، بیان نموده‌اند.
صدها روایات، درباره شفاعت و شرایط آن، در كتاب‌های حدیثی شیعی و سنی موجود است. ما به ذكر چند روایت اكتفا می‌كنیم:
1. پیامبر اكرم (صلی الله علیه و آله) فرمود: «اُعطیتُ خَمْساً... و اُعطِیتُ الشَّفاعَةَ فَاَخَّرْتُها لاُِمَّتی فَهِیَ لِمن لا یُشْرِكُ بِاللهِ شَیْئاً»(11)؛ «خداوند بزرگ به من پنج امتیاز عطا فرمود و یكی از آنها شفاعت است كه آن را برای امت خود نگاه داشته‌ام، برای كسانی كه مشرك نباشند.»
2. پیامبر اكرم (صلی الله علیه و آله) در تفسیر آیه «عَسی اَنْ یَبْعَثَكَ رَبُّكَ مَقاماً مَحْمُوداً»(12) فرمود: «هُوَ المَقامُ الَّذی اَشْفَعُ لاُِمَّتی فِیهِ»(13)؛ «(مقام محمود كه در این آیه آمده است) همان مقامی است كه در آن برای امتم شفاعت می‌كنم.»
3. پیامبر اكرم (صلی الله علیه و آله) فرمود: «اَنَا اَوَّلُ شافِعٍ و اوَّلُ مُشَفَّعٍ»(14)؛ «من نخستین كسی خواهم بود كه شفاعت می‌كند و اولین كسی خواهم بود كه شفاعتش پذیرفته می‌شود.»
4. نیز فرمود: «اَسْعَدُ النَّاسِ بِشَفاعَتی یَوْمَ الْقِیامَةِ، مَنْ قالَ لا اِلهَ اِلاَّ اللهُ خالِصاً مِنْ قَلْبِهِ اَوْ نَفْسِهِ»(15)؛
«خوشبخت‌ترین افراد به واسطه شفاعت من در روز رستاخیز كسی است كه بگوید: لا اله الاّ الله» در حالی كه در قلب و وجودش اخلاص داشته باشد.»
5. نیز فرمود: «شَفاعَتی لِكُلِّ مُسْلِمٍ»(16)؛ «هر كس مسلمان باشد از شفاعت من بهره‌مند خواهد شد.»
6. نیز فرمود: «اِنّی لَاَرجُو اَنْ اَشْفَعَ یَومَ الْقِیامَةِ عَدَدَ ما عَلیَ الاَرْضِ مِنْ شَجَرَةٍ وَ مَدَرَةٍ»(17)؛ «همانا امیدوارم كه در روز رستاخیز به عدد درختان و كلوخ‌های روی زمین، از مسلمانان شفاعت كنم!
7. نیز فرمود: «فَیُشْفَعُونَ حَتّی یَخْرُجَ مَنْ قالَ: لا اِلهَ اِلاَّ اللهُ مِمَّنْ فی قَلْبِهِ مِیزانُ شَعِیرَةٍ»(18)؛ «آنگاه شفاعت می‌شوند، تا آنجا كه حتی اگر كسی به اندازه یك جو، از ایمان واقعی داشته باشد از آتش جهنم خلاص می‌شود.»
8. نیز فرمود: «مَنْ صَلَّی عَلی مُحَمَّدٍ وَ قالَ الَلَّهُمَّ اَنْزِلْهُ الْمَقْعَدَ المُقَرَّبَ عِنْدَكَ یَوْمَ الْقِیامَةِ وَجَبَ لَهُ شَفاعَتِی»(19)؛ «هر كس بر من درود فرستد و بگوید: خدایا، او را در روز قیامت به مقام قرب خود جای ده، شفاعت من برای او واجب می‌شود.»
9. نیز فرمود: «اَنَا اَوَّلُ شافِعٍ فِی الْجَنَّةِ»(20)؛ «من اولین كسی‌ام كه در بهشت شفاعت می‌كند.»
10. علی علیه السلام فرمود: «لَنا شَفاعَةٌ و لاَِهْلِ مَوَدَّتِنا شَفاعَةٌ»(21)؛ «ما شفاعت می‌كنیم و دوستان ما نیز مقام شفاعت دارند.»
مقام محمود و شفاعت پیامبر اكرم
بر پایه روایات اسلامی، بر بام بلند مقام شفاعت كه همان مقام محمود است، چهره مبارك خاتم الانبیاء می‌درخشد. آن حضرت در آن مقام طلوع می‌كند و فروغ شفاعت خویش را بر امت جاری می‌سازد. آن بزرگوار چنین فرمود: «هنگامی كه در مقام محمود قرار گیرم برای افرادی از امتم كه مرتكب گناهان بزرگ شده‌اند شفاعت می‌كنم و خدای متعال، شفاعتم را در باره آنان می‌پذیرد. به خدا سوگند! كسانی كه ذریّه و فرزندان مرا آزار داده باشند، شفاعت نمی‌كنم.»(22)
نیز فرمود: «آن هنگام كه رستاخیز برپا شود، من پیشوای پیامبران و سخنگوی آنان و صاحب شفاعت ایشان خواهم بود... .»(23)

شفاعت قرآن و عترت

بنابر احادیث فراوان، در روز رستاخیز، قرآن و عترت نیز شفاعت می‌كنند. پیامبر اكرم (صلی الله علیه و آله) فرمود: «اِنّی لَاَشْفَعُ یَوْمَ الْقِیامَةِ فَاُشَفَّعُ، و یَشْفَعُ عَلِیٌّ فَیُشَفَّعُ وَ یَشْفَعُ اَهْلُ بَیْتی فَیُشَفَّعُونَ»(24)؛ «من در روز قیامت، شفاعت می‌كنم و شفاعتم پذیرفته می‌شود و علی علیه السلام شفاعت می‌كند و شفاعتش پذیرفته می‌شود، اهل بیت من شفاعت می‌كنند و شفاعت آنان هم پذیرفته می‌شود.»
نیز فرمود: «اَلشُّفَعاءُ خَمْسَةٌ: اَلْقُرآنُ وَ الرَّحِمُ وَالْاَمانَةُ و نَبِیُّكُمْ وَ اَهْلُ بَیْتِ نَبِیِّكُمْ»(25)؛ «شفاعت كنندگان پنج دسته‌اند: قرآن، خویشاوندان، امامت، رسول اكرم و اهل بیت پیامبر (علیهم السلام).»
نیز فرمود: «قرآن را بیاموزید؛ زیرا قرآن در روز قیامت، اهل قرآن را شفاعت می‌كند.»(26)
امام صادق علیه السلام سه مرتبه فرمود: «وَاللهِ لَنَشْفَعَنَّ لِشیعَتِنا...»(27)؛ «به خدا سوگند! شیعیان خود را شفاعت می‌كنیم.»
نیز فرمود: «شَفاعَتُنا لاَِهْلِ الْكَبائِرِ مِنْ شِیعَتِنا...»(28)؛ «شفاعت ما برای كسانی از شیعیان ما است كه مرتكب گناهان بزرگ شده‌اند.»
معاویة بن عمار از امام صادق علیه السلام پرسید: «مَنْ ذَالَّذِی یَشْفُعُ عِنْدُهُ اِلاَّ بِاِذْنِهِ»؛ «آنان كه از سوی خداوند اذن دارند، چه كسانی‌اند؟»
آن حضرت پاسخ داد: «قالَ نَحْنُ اُولئِكَ الشَّافِعُونَ»(29)؛ «ما آن شفاعت كنندگان می‌باشیم.»

شفاعت پیامبران، فرشتگان و مؤمنان

پس از قرآن و عترت، فروغ شفاعت از جمال انبیای بزرگ، فرشتگان مقرّب، علمای ربانی، شهدا و مؤمنان، ساطع است. آنان در عرصه رستاخیز به شفاعت گناهكاران قیام می‌كنند.
پیامبر اكرم (صلی الله علیه و آله) فرمود: «یَشْفَعُ النَّبِیُّونَ وَالْمَلائِكَةُ وَالْمُؤْمِنُونَ...»(30)؛ «پیامبران و فرشتگان و مؤمنان شفاعت می‌كنند.»
نیز فرمود: «یَشْفَعُ یومَ الْقِیامَةِ، اَلْاَنْبِیاءُ ثُمَّ الْعُلَماءُ ثُمَّ الشُّهَداءُ»(31)؛ «در روز رستاخیز، پیامبران و سپس دانشمندان و سپس شهیدان راه خدا شفاعت می‌كنند.»
نیز فرمود: «فَیُؤْذَنُ لِلْمَلائِكَةِ وَ النَّبِیِّین و الشُّهَداءِ اَنْ یَشْفَعُوا فَیَشْفَعُونَ و یُخْرِجُونَ مَنْ كانَ فی قَلْبِهِ ما یَزِنُ ذَرَّةً مِنْ اِیْمانٍ»(32)؛ «پس اذن داده می‌شود كه فرشتگان و پیامبران و شهیدان شفاعت كنند. آنگاه آنان شفاعت می‌كنند و هر كس را كه ذرّه‌ای ایمان در قلب او باشد از آتش خارج می‌كنند.»
شفاعت حضرت فاطمه معصومه علیها السلام
اكنون روشن شد كه شفاعت، جلوه‌های قدسی با اذن خداوند نزد او پذیرفته است. پیامبر اكرم (صلی الله علیه و آله) شفاعت می‌كند. قرآن و عترت شفاعت می‌كنند. دانشمندان و شهیدان شفاعت می‌كنند. خلاصه آنكه، علی علیه السلام فرمود: «ما شفاعت می‌كنیم و دوستان ما نیز مقام شفاعت دارند.»(33)
حضرت فاطمه معصومه (علیهاالسلام) نیز شفاعت می‌كند. گستره سفره شفاعتش به وسعت تاریخ تشیّع و عموم شیعیان است. حضرت امام صادق (علیه السلام) فرمود: «تَدْخُلُ بِشَفاعَتِها شیعَتِیَ الْجَنَّةَ بِاَجْمَعِهِمْ(34)؛ به شفاعت فاطمه معصومه، همه شیعیانم به بهشت می‌روند.» استحقاق چنین مقام و منزلتی برای حضرت معصومه (علیهاالسلام) روشن و آشكار است. پیامبر اكرم فرمود: «كسی كه قرآن را بیاموزد و احكام آن را پاس بدارد، خداوند او را اهل بهشت قرار می‌دهد و شفاعت او را درباره ده نفر از خویشاوندانش كه همه سزاوار آتش باشند، می‌پذیرد.»(35)
نیز فرمود: «هنگامی كه انسان مؤمنی، به نودسالگی رسد، خداوند گناهان او را می‌بخشد و شفاعت او را درباره خویشانش می‌پذیرد.»(36)
همچنین فرمود: «در پرتو شفاعت یك نفر از امت من، جمعیتی بیش از افراد بنی تمیم به بهشت خواهند رفت.»(37)
نیز فرمود: «اهل بهشت در صف‌هایی منظم می‌ایستند. آنگاه یكی از دوزخیان، از مقابل یكی از آنان عبور می‌كند و به او می‌گوید: آیا یاد داری كه یك روز از من آب خواستی و من تو را سیراب كردم؟ پس اكنون مرا یاری كن. در این هنگام آن شخص كه اهل بهشت است برای او شفاعت می‌كند و نیز یكی از اهل جهنم بر یكی از اهل بهشت می‌گذرد و به او می‌گوید: آیا به خاطر داری كه روزی آب وضو به تو دادم، پس مرا یاری كن. آن شخص او را شفاعت می‌كند.»(38)
شیخ مفید می گوید: «وَ یَشْفَعُ الْمُؤْمِنُ البَرُّ، لِصَدیقِهِ الْمُؤْمِنِ المُذْنِبِ، فَتَنْفَعُهُ شَفاعَتُهُ و یُشَفِّعُهُ اللهُ وَ عَلی هذَا الْقَوْلِ اِجْماعُ اْلاِمامِیَّةِ»(39)؛ «مؤمن پارسا و نیكوكار برای دوست گناهكارش شفاعت می‌كند و خداوند، شفاعتش را می‌پذیرد و این مطلب، نزد عموم امامیه، پذیرفته شده است.»
پیامبر اكرم (صلی الله علیه و آله) فرمود: «... وَ اِنَّ اَدْنَی الْمُؤْمِنِینَ شَفاعَةً یَشْفَعُ فی اَرْبَعینَ مِنْ اِخْوانِهِ»(40)؛ «و كمترین مرتبه شفاعت مؤمن آن است كه در باره چهل نفر از برادرانش شفاعت می‌كند.»
با توجه به این مجموعه روایات، آشكار و بدیهی است كه در سایه رحمت واسعه خداوند رحمان و مكانت عرشی حضرت فاطمه معصومه (علیهاالسلام)، همه شیعیان به نور شفاعت آن حضرت وارد بهشت شوند.
نویسنده: غلامعلی عباسی
جمعه 14/1/1388 - 21:57
ازدواج و همسرداری
ازدواج یك امر طبیعی و فطری و یكی از نیازهای ناگزیر بشر است. كسی كه به این نیاز طبیعی پشت كند بدون تردید، احساس كمبود خواهد كرد وچون برخلاف فطرت حركت می كند، به دشواری ها و مشكلات جسمی وروانی برخورد می نماید. بی شك ، یكی از مهمترین عوامل فشارهای روانی و استرس های رو به افزایش در دنیای امروز كه گریبانگیر بسیاری از جوانان است، عدم ازدواج به موقع آنان است.
دختران و پسران جوان ، درفراز و نشیب زندگی ، به محیطی امن و پایگاهی عاطفی نیازمندند و بهترین فردی را كه می توانند برای تأمین این نیاز، برگزینند، همسراست. دختر و پسر جوان به وسیله ی ازدواج ، دركنار یكدیگر از آرامش ، امنیت و سلامت روان برخوردارمی گردند.
خداوند متعال در این باره می فرماید:
" و از نشانه های او این كه ، همسرانی از جنس خودتان برای شما آفرید تا دركنارآنان آرامش یابید، در میانتان موّدت و رحمت قرار داد . در این نشانه هایی است برای گروهی كه تفكر می كنند".
رسول گرامی اسلام – صلی الله علیه وآله – نیز ، ازدواج را عامل ایجاد اخلا ق نیكو د رفرد می داند و می فرماید:
" مردان وزنان بی همسر خود را به ازدواج یكدیگر درآورید ، چرا كه خداوند اخلاق آنان را نیكو می سازد" .
امروزه ، پژوهش های جامعه شناسان و روان شناسان نیز، حاكی از ارتباط مثبت سلامت روان و ازدواج است. درهمین زمینه ، مطالعات اداره بهداشت عمومی امریكا درسال 1980 نشان می دهد كه بین سلامت روانی و ازدواج ، ارتباط معنی داری وجود دارد. افراد متأهل درمقایسه با افراد مجرد در وضعیت بهتری از سلامت روانی قرار دارند. نشانه های نوروتیكی درمقایسه ، كمتر در آنها دیده می شود و درصد كمتری از آنها دربیمارستان های روانی بستری اند. همین فواید ازدواج و تشكیل خانواده ، یعنی ایجاد اخلاق نیكو در افراد ، سلامت و بهداشت روانی ، انس ، آرامش ، مودت ورحمت است كه خانواده را بین دیگر نهادها ی اجتماعی ، ناهمانند و منحصر به فرد ساخته است به طوری كه از آن به عنوان ریشه ای ترین نهاد اجتماعی یاد می شود.

نقش ازدواج و تشكیل خانواده درسلامت جامعه

ازدواج و تشكیل خانواده ، نقش مهمی در تزكیه و بقای جامعه دارد و تلاش در جهت استحكام آن ، زمینه را برای سلامت اخلاقی و سعادت عمومی جامعه فراهم می سازد . چرا كه ازدواج مشروع جلوی بی بند و باری ، هرج و مرج و آشفتگی های جنسی را می گیرد و پسران و دختران جوان را وا می دارد كه در چارچوب قواعد و اصول مشخصی ، به زندگی اجتماعی تن دردهند.
ازدواج و تشكیل خانواده برای انسان ها یك نیاز طبیعی است كه از فطرت و آفرینش ویژه ی آنان سرچشمه می گیرد و نباید آن را یك قرار داد متعارف اجتماعی تلقی نمود كه درصورت عدم تحقق آن ، آسیبی به نظام اجتماعی وارد نمی شود؛ بلكه برعكس، هرگونه آسیب به این بنیان مقدس ، پیامدهایی را در تحول ساختار كلی جامعه و نظام ارزشی و فرهنگی آن به دنبال دارد.
خانواده از آن رو كه زیربنا و ریشه ی همه ی نهاد های اجتماعی است ، قدرت مندترین كانون اثر گذاری و مؤثرترین مركز برای سامان دهی یا نابسامانی اجتماع وعامل تشكل و سیستم دهی به جامعه است. هر گونه تغییر مثبت یا منفی در خانواده ، در جامعه ی بزرگ انسان ها تأثیر مستقیم و مؤثر دارد. ثبات یا بی ثباتی خانواده ، مستقیماً برثبات یا بی ثباتی جامعه تأثیر گذار است. جوامعی كه در آن ارزش ها در خانواده متزلزل گردد، بی شك ارزش های اخلاقی درجامعه ی كلان سقوط خواهد كرد. خانواده و جامعه آنچنان به هم وابسته اند كه فرآیندهای اساسی اجتماعی بدون حضور خانواده، شكل واقعی خود را پیدا نخواهد كرد. فرایندهایی چون همكاری، سبقت جویی ، ستیزه جویی، همانند سازی ، سازش ، فرمانروایی ، سلطه پذیری و ... همه وهمه ریشه در خانواده دارند؛ و این مورد تأیید جامعه شناسان و روان شناسان اجتماعی است. پایه و مبنای شرافت انسانی ، خود خواهی و خود مداری ، پذیرش انحراف ، سرقت ، تقلب و... همگی نشأت گرفته از خانواده است و این ، مورد تأیید جرم شناسان و آسیب شناسان اجتماعی است. و بالاخره ریشه های اساسی رشد یا پس افتادگی اجتماعی ، صعودها و سقوط ها، سامان داری یا نابسامانی های اجتماعی و ... را باید در خانواده جست وجو كرد.
بیشتر حركت های اجتماعی ، سیاسی و فرهنگی از خانواده آغاز شده و درجامعه موج آفرینی می كنند . برهمین اساس، همه ی ادیان الهی به ویژه اسلام ، خانواده را مؤثرترین راه برای هر گونه تغییر و تحول در بافت فرهنگی و اجتماعی جامعه می دانند. زیرا از یك سو خانواده ، خود مركز تعامل و تأثیر متقابل افراد بر روی هم است و تجربیات و آگاهی های فرد در خانواده ، در شكل دهی نقش اجتماعی او بیشترین تأثیر را دارد. و از سوی دیگر، هركدام از افراد خانواده ، پس از ورود به جامعه، درهم فرو می روند و بر یكدیگر تأثیر متقابل گذارده ، آرمان ها و عقایدشان درهم می آمیزد و حاصل این فعل و انفعالات به صورت یك طرز فكر، یك اندیشه ی اجتماعی و در نها یت به شكل یك سیستم فرهنگی درمی آید.
واضح است اگر خانواده از سلامت كافی برخوردار نباشد ، افراد بیمارگونه ی خانواده نیز پس از ورود به جامعه و كنش متقابل اجتماعی با سایرین ، بیماری خویش را به دیگران سرایت داده، ساختار جامعه را از هم فرو می پاشند؛ و گاهی ممكن است یك رفتار نامعقول و غیرمعقول اجتماعی ، در اثرهمین تعاملات به صورت یك رفتار پسندیده ، در جامعه ظهور كند.همین طور اگر خانواده های یك جامعه ، بهنجار و متعادل باشند، جامعه نیز از سلامت واقعی بر خوردار خواهد بود.
اسلام نیز كارخود را از خانواده شروع كرده است. چنانكه پیامبر اسلام – صلی الله علیه وآله – تبلیغ علنی خود را در آغاز رسالت ، از خانواده و عشیره اش آغاز كرد و درتداوم آن ، كار تبلیغ و توسعه ی جامعه ی اسلامی را از درون خانواده ی خویش و با تربیت انسان هایی وارسته چون فاطمه ی زهرا، امام حسن و امام حسین – علیهم السلام – ادامه داد. و به این ترتیب هر كدام از ائمه اطهار – علیهم السلام – نیز، قبل از هراقدام ، ا ز خانواده ی خود شروع كردند.
با اندك تأملی درسیره ی آن بزرگواران د ر نحوه ی ازدواج ، تربیت فرزند، نوع ارتباط با همسر و فرزندان و همچنین وصایا و سفارشات آنها به اهل بیت خود، به خوبی درمی یابیم كه این بزرگ مردان تا چه اندازه به اهمیت خانواده و تأثیر غیرقابل تردید آن برجامعه عنایت داشته اند.
البته ناگفته نماند، در سلامت یا فساد جامعه ، نقش دیگر كارگزاران اجتماعی مانند نهادهای مذهبی و وسایل ارتباط جمعی را نمی توان نادیده گرفت . اما بنابر پژوهش های جامعه شناسان و روان شناسان اجتماعی ، در این تأثیر گذاری ، نهاد خانواده درصد قابل توجهی را به خود اختصاص داده است كه آن را از میان دیگر كارگزاران اجتماعی متمایز می سازد.
بنابراین " برای تشكیل یك جامعه ی آرمانی ، تأسیس خانواده های آرمانی ضرورت دارد و خواستاران جامعه ی ایده آل ، باید به تشكیل خانواده های ایده آل بپردازند
منبع:shamimm
جمعه 14/1/1388 - 21:49
اخبار
به گزارش راسخون به نقل از فارس ، بررسی ایام تعطیلی در سال 88 نشان می‌دهد امسال هیچ روزی بین دو تعطیلی قرار ندارد تا تعطیلی این روز كه می‌رفت یك عادت جاافتاده شود عملی شود.
بنابراین گزارش در سال 1388 به غیر از 4 روز اول نوروز فقط 25 روز تعطیل رسمی وجود دارد كه از این تعداد هم 5 روز مصادف با جمعه و 4 روز مصادف با پنج‌شنبه خواهد بود .
  
جمعه 14/1/1388 - 21:45
اخبار
خبرگزاری فارس: مدیرعامل شركت مدیریت منابع آب ایران گفت: گرچه بارش‌های اخیر 6 درصد از كل 30 درصد كمبود آب كشور را جبران كرد ولی واقعیت این است كه هنوز تا رسیدن به آمار متعادل نرمال سالانه، حدود 24 درصد با كمبود ذخایر آبی مواجه هستیم.

ستار محمودی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس اظهار داشت: بارش‌های اخیر بر آب كشاورزی اراضی دیم اثر خوبی داشته و قادر خواهد بود كه یك فصل آبیاری را برای این اراضی فراهم سازد.
وی افزود: ولی به لحاظ تاثیر این بارش‌ها بر ذخایر سدها باید گفت كه نزدیك به 400 میلیون مترمكعب ناشی از این بارش‌ها بر میزان ذخایر سدها اضافه شده كه این میزان نیز درصد محدودی را شامل می‌شود.
مدیرعامل شركت مدیریت منابع آب ایران با بیان اینكه امسال نیز خشكسالی ادامه دارد افزود: فصول پر مصرف در راه است و در این شرایط مهم‌ترین بحث توجه به نحوه مصرف ذخایر آبی كشور است.
وی با تاكید بر ضرورت بهره‌گیری از برنامه ها و اقدامات خاص در خصوص اصلاح الگوی مصرف و تشویق مردم به صرفه‌جویی افزود: با توجه به اینكه امسال سال اصلاح الگوی مصرف نامگذاری شده، مردم باید به نحوه و روش‌های مصرف عنایت خاص داشته باشند.
محمودی با یادآوری این نكته كه نباید بارش‌ها سبب افزایش مصرف شود افزود: با وجود بارش‌های اخیر نیز هنوز كشور با حدود 24 درصد كمبود منابع آب مواجه است و برای كاهش مشكلات در این بخش، نیاز به همراهی و رعایت آن از سوی مردم است.

چهارشنبه 12/1/1388 - 21:8
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته