• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 146
تعداد نظرات : 296
زمان آخرین مطلب : 3845روز قبل
خانواده

  اگر مثل خر قوی باشی،بارت می كنند،
  اگر
  مثل اسب دونده باشی،سوارت می
  شوند.... فقط از فهمیدن تو می ترسند

دکتر علی شریعتی 

دوشنبه 5/5/1388 - 21:41
ایرانگردی

خلیج تا همیشه فارس

خلیج فارس نامی است به جای مانده از كهن ترین منابع، زیرا كه از سده های قبل از میلاد سر بر آورده است، و با پارس و فارس - نام سرزمین ملت ایران - گره خورده است.لیج فارس، دریای كم عمق و نیمه بسته ای است با مساحت حدود 240 هزار كیلومتر مربع كه در جنوب غربی قاره آسیا و در جنوب ایران قرار دارد.

زمین شناسان معتقدند كه در حدود پانصد هزار سال پیش، صورت اولیه خلیج فارس در كنار دشت های جنوبی ایران تشكیل شد و به مرور زمان، بر اثر تغییر و تحول در ساختار درونی و بیرونی زمین، شكل ثابت كنونی خود را یافت. قدمت خلیج فارس با همین نام چندان دیرینه است كه عده ای معتقدند: -خلیج فارس گهواره تمدن عالم یا مبدا پیرائی نوع بشر است. دریانوردی ایرانیان در خلیج فارس، قریب پانصد سال قبل از میلاد مسیح و در دوران سلطنت داریوش اول آغاز شد. داریوش بزرگ،‌ نخستین ناوگان دریایی جهان را به وجود آورد. كشتی های او طول رودخانه سند را تا سواحل اقیانوس هند و دریای عمان و خلیج فارس پیمودند، و سپس شبه جزیره عربستان را دور زده و تا انتهای دریای سرخ و بحر احمر كنونی رسیدند. او برای نخستین بار در محل كنونی كانال سوئز فرمان كندن ترعه ای را داد و كشتی هایش از طریق همین ترعه به دریای مدیترانه راه یافتند.در كتیبه ای كه در محل این كانال به دست آمده نوشته شده است: -من پارسی هستم. از پارس مصر را گشودم. من فرمان كندن این ترعه را داده ام از رودی كه از مصر روان است به دریایی كه از پارس آید پس این جوی كنده شد چنان كه فرمان داده ام و ناوها آیند از مصر از این آبراه به پارس چنان كه خواست من بود.»اریوش در این كتیبه از خلیج فارس به نام دریایی كه از پارس می آید نام برده است و این نخستین مدرك تاریخی است كه درباره خلیج فارس موجود است.آثار عرب زبان نیز بهترین و غنی ترین منابعی هستند كه برای شناسایی و توجیه كیفیت تسمیه این دریا می تواند در این بررسی مورد استفاده قرار گیرد. در این منابع و آثار از دریای فارس و چگونگی آن بیش از آثار فرهنگی موجود در هر زبان دیگری گفت و گو شده است. تمام كسانی كه نسبت به متون دوره اسلامی شناختی حداقل داشته باشند با نام مسعود ابن بطوطه، حمدالله مستوفی، یاقوت حموی، حمزه اصفهانی، ناصرخسرو قبادیانی، ابوریحان بیرونی، ابن بلخی ودیگرانی كه اكثر آنان كتاب های خود را به زبان عربی نیز نوشته اند، آشنا هستند. گذشته از متقدمان نامبرده می توان از نویسندگان عرب متاخر نیز نام برد كه در آثار خود از نام -خلیج فارس- بدون كم و كاست یاد كرده اند.

سابقه جعل عنوان خلیج

درباره نام خلیج فارس تا اوایل دهه 1960 میلادی هیچ گونه بحث و جدلی در میان نبوده و در تمام منابع اروپایی و آسیایی و آمریكایی و دایرة المعارف ها و نقشه های جغرافیایی این كشورها نام خلیج فارس در تمام زبان ها به همین نام ذكر شده است.اصطلاح -خلیج عربی- برای نخستین بار از طرف یكی از نمایندگان سیاسی انگلیس در خلیج فارس به نام -سر چارلز بلگریو- عنوان شده و در واقع او بوده است كه به قصد تفرقه بین ایران و كشورهای عرب این تخم لق را در دهان اعراب شكسته است. سر چارلز بلگریو كه بیش از 30 سال نماینده سیاسی و كارگزار دولت انگلیس در خلیج فارس بوده است، بعد از مراجعت به انگلستان در سال 1966 كتابی درباره سواحل جنوبی خلیج فارس منتشر كرد و در آن برای اولین بار نوشت كه -عرب ها ترجیح می دهند خلیج فارس را خلیج عربی بنامند-. این نماینده قطعا قبل از انتشار كتاب و مراجعت به انگلستان در تماس با مقامات امارات جنوبی خلیج فارس این فكر را در آنها القا كرده است و تصادفی نیست كه بلافاصله پس از انتشار كتاب سرچارلز بلگریو كه نام قبلی سواحل جنوبی خلیج فارس یعنی -ساحل دزدان- را بر روی كتاب خود نهاده اصطلاح -الخلیج العربی- در مطبوعات كشورهای عربی رواج پیدا كند و در مكاتبات رسمی به زبان انگلیسی نیز اصطلاح -آرابیان گولف- جایگزین اصطلاح معمول و رایج قدیمی -پرشین گولف- می شود.دولت ایران در همان زمان در برابر این نام مجعول عكس العمل نشان داد و گمرك و پست ایران از قبول محموله هایی كه به جای خلیج فارس نام خلیج عربی بر روی آن نوشته شده بود، خودداری كرد. ایران همچنین در مجامع و كنفرانس های بین المللی نیز در صورت به كار بردن این اصطلاح ساختگی از سوی نمایندگان كشورهای عرب عكس العمل نشان می داد. در این زمان بعضی از كشورهای عربی حتی اعتبار هنگفتی از محل درآمدهای كلان نفتی خود در اختیار بعضی از ماموران سیاسی در خارج می گذاردند تا با تطمیع مطبوعات خارجی نام مجعول خلیج عربی را به جای خلیج فارس رواج بدهند.

هدف انگلیس از نام گذاری ساختگی خلیج فارس

انگلیس ها نخستین عاملان كاشته شدن این تخم نفاق بودند زیرا از قدیم در صدد بودند كه خلیج فارس را تبدیل به یك دریای انگلیسی كنند. بعدها در دهه 1980 آمریكایی ها هم به پیروی از آنها از تبدیل خلیج فارس به خلیج آمریكایی سخن گفتند. از نظر آمریكایی ها و اروپایی ها این منطقه «شریان حیاتی غرب- در منطقه -استراتژیك غربی- و -حوزه منافع ویژه- است، لذا اگر قادر باشند خلیج فارس را به طور مستقیم یا غیر مستقیم تحت تسلط خود در می آورند.
اما واقعیت مطلب این است كه خلیج فارس یك نام كهن تاریخی است كه از بدو تاریخ بر روی این خلیج گذاشته شده است و انگیزه تلاش حساب شده ای كه برای تغییر این نام به عمل می آید جز ایجاد فتنه و اختلاف بین كشورهای این منطقه نیست. همچنان كه (ژان ژاك پرین) نویسنده كتاب خلیج فارس اعتراف می كند. «ملل و طوایف بسیاری بر كرانه های خلیج فارس استیلا یافته و فرمانروایی كرده اند ولی روزگارشان سپری شده و منقرض شده اند. تنها قوم پارس است كه با هوش و درایت خود همچنان پا برجا زیسته و میراث حاكمیت خود را تاكنون نگهداری كرده است.

پنج شنبه 3/2/1388 - 17:31
اخبار

یک اتفاق جالب

یک مجله فرانسوی در شماره اخیر خود داستان عاشقانه جالبی را نقل می کند:
آرنولد پوینتر، ماهیگیر اهل جنوب استرالیا ماده کوسه سفیدی را که در طور ماهیگیری به دام افتاده بود، از مرگ حتمی نجات می دهد. این موضوع اکنون مشکلی برای ماهیگیر به وجود آورده. ماهیگیر می گوید:
"2
سال است که این کوسه مرا تنها نگذاشته، همیشه به دنبال من می آید. حضور او همه ماهی ها را فراری می دهد. و من دیگر نمی دانم چه کار باید بکنم؟"
خلاص شدن از دست یک کوسه 5 متری، به خصوص با وجود قوانین سازمان های حفاظت از محیط زیست کار ساده ای نیست، ولی ظاهرا رابطه احساسی دو طرفه ای بین ماهیگیر و کوسه به وجود آمده.
ماهیگیر می گوید: "هر وقت من قایقم را متوقف می کنم، به قایق نزدیک می شود، به پشت روی آب شناور می ماند تا من شکم و گردنش را نوازش کنم، سپس سر و صدا می کند، چشمانش را بر می گرداند و باله هایش را با خوشحالی به آب می زند!"

پنج شنبه 3/2/1388 - 17:27
ادبی هنری
ستاره بخت هیچ کسی شوم نیست،

این ما هستیم که آسمان را بد تعبیر می کنیم.

چهارشنبه 26/1/1388 - 1:51
ادبی هنری

نردبان این جهان ما و منی است

عاقبت این نردبان افتادنی است

لاجرم آنکس که بالاتر نشست

استخوانش سخت تر خواهد شکست


چهارشنبه 26/1/1388 - 1:49
ادبی هنری
لذتی که در فراق هست در وصال نیست ،

چون در فراق شوق وصال است و در وصال بیم فراق

چهارشنبه 26/1/1388 - 1:46
ادبی هنری
اگر هر روز راهت را عوض کنی ، هرگز به مقصد نخواهی رسید
چهارشنبه 26/1/1388 - 1:41
خانواده
آنچه شما درباره خود فكرمی كنید،

بسیار مهمتر از اندیشه هایی است كه دیگران درباره شما دارند

چهارشنبه 26/1/1388 - 1:39
ادبی هنری
آنقدر شكست خوردن را تجربه كنید تا راه شكست دادن را بیاموزید...
چهارشنبه 26/1/1388 - 1:37
خانواده

هرگز خودت را با دیگران مقایسه نکن ،

چرا که تو چیزهایی داری که دیگران در حسرت آن وقت می گذرانند .

چهارشنبه 26/1/1388 - 1:35
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته