• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 2545
تعداد نظرات : 151
زمان آخرین مطلب : 3833روز قبل
اخبار


 

لینک دانلود فایل صوتی برنامه با فرمت MP۳ (+ اینجا)

 

 

 

لینک دانلود فایل تصویری برنامه با فرمت wmv بخش اول:(+ اینجا)

 

 

لینک دانلود فایل تصویری برنامه با فرمت wmv بخش دوم:(+ اینجا)
 
   
پنج شنبه 11/7/1392 - 15:30
اخبار
به مناسبت اعیاد قربان و غدیر؛
مسابقات «آسمانی‌ترین عهد» برگزار می‌شود

گروه فضای مجازی: هم‌زمان با اعیاد مبارك قربان و غدیر مسابقه حل جدول با عنوان «آسمانی‌ترین عهد» از سوی فرهنگسرای مجازی برگزار می‌شود.

به گزارش خبرگزارش بین‌المللی قرآن(ایكنا)، سلسله مسابقات حل جدول با عنوان «آسمانی‌ترین عهد» به‌ مناسبت اعیاد قربان و غدیر از ششم تا 26 مهرماه از سوی فرهنگسرای مجازی برگزار می‌شود.

سؤالات این مسابقه بر محور فضائل اخلاقی و همچنین «امانت‌داری»، «صبر و بردباری»، «شكر» و با موضوعات متنوعی همچون حفظ آبروی دیگران، رازداری، انتقادپذیری، مشورت، از خودگذشتگی، ساده‌زیستی، قناعت، پرهیز از تجمل و موضوع آزاد طراحی شده است.

 

این مسابقه دارای سه مرحله است كه در هر مرحله سؤالاتی با موضوع مطرح شده و موضوعات متنوع دیگر طرح شده است كه شركت‌كنندگان پس از وارد كردن پاسخ سوالات در جدول باید رمز جدول را پیدا كنند.

مسابقه مرحله اول كه در این مرحله 20 سوال با موضوع امانتداری و موضوعات دیگر مطرح شده است، در جدول مسابقه آیه‌ای از قرآن مجید در ارتباط با رعایت امانت و امانت‌داری گنجانده شده است كه برای پیدا كردن آن، ابتدا باید پاسخ هر سوال را به صورت جداگانه یافته و در نهایت با ارسال پاسخ‌ها به جدول پاسخ نهایی به صورت حرف به حرف در خانه‌های شماره‌دار قرار گیرد.

پس از تكمیل جدول، اگر حروف آن را از ابتدا تا انتها پشت سر هم بخوانید، رمز جدول به دست می‌آید. برخی از حروف به كرار مورد استفاده قرار گرفته تا حل جدول برای شركت‌كنندگان آسان‌تر باشد.

جوایزی كه برای این دوره از مسابقه اعلام شده است مبلغ 200 هزار تومان كمك هزینه سفر به مشهد مقدس برای 3 نفر اول و شش جایزه 50 هزار تومانی به نفرات سوم تا نهم است.

پنج شنبه 11/7/1392 - 15:13
اخبار
انتشار ویژه‌نامه «سرمایه‌های زندگی» در تبیان

گروه فضای مجازی: ویژه‌نامه «سرمایه‌های زندگی» به همت وبگاه تبیان با محوریت سبك زندگی اسلامی - ایرانی منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایكنا)، ویژه‌نامه «سرمایه‌های زندگی» با بخش‌های مختلفی همچون تكریم سرمایه‌های زندگی، سلامت سرمایه‌های زندگی، تغذیه سرمایه‌های زندگی و عجایب سرمایه‌های زندگی در وبگاه تبیان منتشر شد.

بخش تكریم سرمایه‌های زندگی شامل سرفصل‌هایی همچون سالمندی، موهبتی الهی، آیینه سپید سالمندی، بركت و خیر ماندگار، همراه بزرگترها، بوسه مهر به سالمند، احترام به سالمندان در فرهنگ اسلام، توجه به نیازهای مادی و معنوی سالمند، شروع دوره سالمندی، پای خاطره سالمندان بنشینیم، دوران سالمندی از هیچ كس دور نیست، پیری از دیدگاه اسلام و دو راهی خانه یا سرای سالمندان؟ است.

رازهای طول عمر مردان 100 ساله، سالمندی، ورزش و سلامت معنوی، پدیده مشكل ساز در دوران سالمندی، افسردگی در سالمندان، یادم تو را فراموش!، فرایند پیری مغز، راه‌های پیشگیری از افتادن سالمندان، پوست و سالمندی، با سالمندتر شدن شادتر می‌شویم؟، چطور سالخوردگی سالم داشته باشیم؟، سالمندانی كه نباید تنها زندگی كنند، الگوی افسردگی سالمندان، جمعیت ایران در 40 سال دیگر، مشكلات خواب سالمندان، رانندگی سالمندان، شما پیر نمی‌شوید اگر ...، با نوه‌هایتان مسابقه دهید، تندترین شیب سالمندی در كمین ایرانیان، بیش از 120 سال عمر كنید!، عادت‌هایی برای افزایش طول عمر، بازی‌هایی برای هوشیاری، سالمندی بی‌دردسر، بیماری‌های در كمین سالمندان، سالمندانی كه مغزشان جوان است، رایج‌ترین خطرات حمام در سالمندی، دانشگاه سالمندان، دكوراسیون مناسب برای سالمندان، پیری و پنجره‌ای رو به افسردگی نیست، از سرفصل‌های بخش سلامت سرمایه‌های زندگی به شمار می‌رود.

همچنین بخش تغذیه سرمایه‌های زندگی شامل سرفصل‌هایی همچون این اشتهای كور شده سالمندی!، مكمل‌های غذایی سالمندان، سوء تغذیه در كمین سالمندان تنها، نكات انتخاب غذای سالمند، توصیه‌های تغذیه‌ای برای سالمندان، رژیم غذایی سالم سالمندان، راهنمایی تغذیه‌ای ساده و تغذیه بهتر، ذهن بهتر است.

پیرزن 112 ساله بوشهری، فارغ‌التحصیلی مادربزرگ 97 ساله از دبیرستان، مردی بازمانده از قرن نوزدهم، جشن تولد سالمندترین شخص جهان، زن ژاپنی، سالمندترین زن جهان و آخرین مسابقه پیرترین دونده ماراتن جهان، از سرفصل‌های بخش عجایب سرمایه‌های زندگی به شمار می‌رود.

در بخشی از این ویژه‌نامه آمده است: در آیه 54 سوره روم، سیر عمر آدمی و سال‌های سالمندی او این گونه ترسیم شده است: «خدا همان كسی است كه شما را آفرید، در حالی كه ضعیف بودید. سپس بعد از ناتوانی، قوت بخشید و باز بعد از قوت، ضعف و پیری قرار داد. او هر چه بخواهد، می‌آفریند و دانا و تواناست».
برای مشاهده ویژه‌نامه اینجا را كلیك كنید!

پنج شنبه 11/7/1392 - 15:12
اخبار
مسابقه «سرخ سیمایان سبز» تا 7 مهر تمدید شد

گروه فضای مجازی: مسابقه وبلاگ‌نویسی «سرخ سیمایان سبز» با همكاری قرارگاه فاطمة‌الزهرا (س) تا هفتم مهرماه تمدید شد.

 

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایكنا)، مسابقه وبلاگ‌نویسی «سرخ سیمایان سبز» به همت شبكه وبلاگی ناحیه فراشبند و با همكاری قرارگاه فاطمة‌الزهرا(س) و به مناسبت هفته دفاع مقدس برگزار می‌شود.

ثبت‌ نام این مسابقه وبلاگ‌نویسی كه پیش از این تا 25 شهریورماه اعلام شده بود تا روز یكشنبه هفتم مهرماه تمدید شد.

دفاع مقدس، شهدا و شعار سال ۹۲ از جمله موضوعات این مسابقه وبلاگ‌نویسی به شمار می‌رود. وبلاگ‌ها برای حضور در این مسابقه باید حداقل دارای پنج پست باشند، پوستر مسابقه در یك پست جداگانه آورده شود و همچنین در صورت كپی مطلب از منبع یا سایت دیگر نام منبع یا وبلاگ ذكر شود.

 

پنج شنبه 11/7/1392 - 15:12
اخبار
ثبت نام جشنواره قرآنی «انسان» آغاز شد

گروه فضای مجازی: مهلت ارسال آثار به پنجمین جشنواره قرآنی «انسان» كه با محوریت مفاهیم سوره حجرات برگزار می‌شود، 15 مهرماه اعلام شد.

 

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایكنا)، ثبت‌نام اینترنتی در پنجمین جشنواره قرآنی «انسان» از 12 شهریورماه آغاز شده و تا 15 مهرماه سال جاری ادامه خواهد داشت.

جشنواره قرآنی انسان با هدف نشر مفاهیم و آموزه‌های كاربردی سوره مباركه انسان در جامعه، ایجاد زمینه و جذابیت‌های لازم برای جذب علاقه‌مندان به ساحت مقدس قرآن و بزرگداشت سالروز نزول سوره انسان و پاسداشت مقام اهل بیت (ع) برگزار می‌شود.

عرضه و تقوی پیوند مستحكم بین مفاهیم قرآنی و سیره عملی ائمه معصومین(ع)، پاسداشت روز مباهله و سالروز نزول آیه تطهیر و ترویج فرهنگ اطعام و ایتام و مساكین با بهره‌گیری از مفاهیم سوره‌های انسان و حجرات از دیگر اهداف برگزاری این جشنواره است.

پنجمین جشنواره قرآنی انسان در رد‌ه‌‌های سنی زیر 16 سال، شكوفه‌ها و بالای 16 سال، بزرگسالان توسط مؤسسه جامعةالقرآن و العترت شهرستان تبریز برگزار می‌شود.

جشنواره قرآنی انسان در رشته‌های حفظ، قرائت، ترتیل، حفظ ترجمه و مفاهیم از سوره حجرات، مقاله‌نویسی و خوشنویسی با محوریت مفاهیم سوره مباركه حجرات برگزار می‌شود.

 

پنج شنبه 11/7/1392 - 15:12
اخبار
جشنواره وبلاگ‌نویسی رضوی به كار خود پایان داد

گروه فضای مجازی: جشنواره وبلاگ‌نویسی رضوی امروز با معرفی و تجلیل از هشت وبلاگ برگزیده در ایوان شمس تهران به كار خود پایان داد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایكنا)، هشتمین جشنواره بین‌المللی وبلاگ‌نویسی رضوی از مجموعه برنامه‌های جشنواره‌ بین‌المللی امام رضا(ع) به شمار می‌رود كه پیش از ظهر امروز، ششم مهرماه به همت ناحیه مقاومت بسیج حضرت ولی‌عصر(عج) با اعلام برگزیدگان به كار خود پایان داد.

پیگیری منویات حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای در حوزه جنگ نرم و ترویج فرهنگ ناب رضوی، گسترش فعالیت‌های فرهنگی، هنری و مذهبی مرتبط با سیره ائمه معصومین به ویژه امام رضا(ع) از اهداف این دوره از جشنواره به شمار می‌رود.

علیرضا زینلی رتبه اول را برای وبلاگ پایگاه جامع نشر و ترویج رضوی، سیدعلی‌اكبر زمانی رتبه دوم را برای وبلاگ نگین طوس، محمدرضا زینلی رتبه سوم را برای وبلاگ بین‌المللی گفتمان رضوی كسب كرد.

رتبه چهارم به امیرحسین مهدی‌پور برای وبلاگ پایگاه جامع رضوی بهشت هشتم، رتبه پنجم به سیدسعید سرفرازی برای وبلاگ پایگاه جامع محض امام رضا(ع)، رتبه ششم به علی بشارت‌لو برای وبلاگ خورشید هشتم، رتبه هفتم به محمدهادی رشیدی برای وبلاگ سبك زندگی رضوی و رتبه هشتم به مهتاب یزدانی برای وبلاگ هشتمین بهشت اختصاص یافت.

جوایز بخش وبلاگ‌نویسی ملی شامل نفر اول مبلغ ۲۰ میلیون ریال جایزه نقدی به همراه لوح تقدیر و تندیس جشنواره، نفر دوم مبلغ ۱۸ میلیون ریال جایزه نقدی به همراه لوح تقدیر و تندیس جشنواره، نفر سوم مبلغ ۱۶ میلیون ریال جایزه نقدی به همراه لوح تقدیر و تندیس جشنواره، نفر چهارم مبلغ ۱۴ میلیون ریال جایزه نقدی به همراه لوح تقدیر، نفر پنجم مبلغ ۱۲ میلیون ریال جایزه نقدی به همراه لوح تقدیر، نفر ششم مبلغ ۱۰ میلیون ریال جایزه نقدی به همراه لوح تقدیر، نفر هفتم مبلغ ۸ میلیون ریال جایزه نقدی به همراه لوح تقدیر و نفر هشتم مبلغ ۶ میلیون ریال جایزه نقدی به همراه لوح تقدیر است.

همچنین جوایز بخش وبلاگ‌نویسی بین‌المللی شامل نفر اول ۱۵۰۰ دلار جایزه نقدی به همراه لوح تقدیر و تندیس جشنواره، نفر دوم ۱۵۰۰ دلار جایزه نقدی به همراه لوح تقدیر و تندیس جشنواره و نفر سوم ۱۵۰۰ دلار جایزه نقدی به همراه لوح تقدیر و تندیس جشنواره است.

پنج شنبه 11/7/1392 - 15:11
اخبار
دبیر جشنواره وبلاگ‌نویسی رضوی:
ترویج معارف الهی تنها راه مبارزه در میدان جنگ نرم است

گروه فضای مجازی: قاسمی، دبیر جشنواره بین‌المللی وبلاگ‌نویسی رضوی گفت: در عرصه جنگ نرم، تنها راه حركت و مبارزه، ترویج معارف الهی و اهل بیت(ع) در فضای مجازی است.

 

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایكنا)، آیین پایانی جشنواره بین‌المللی وبلاگ‌نویسی رضوی، پیش از ظهر امروز، ششم مهرماه با حضور مهدی قاسمی، دبیر جشنواره و فرمانده سپاه ناحیه بسیج ولی‌عصر(عج)، حجت‌الاسلام گواهی، نمایندگی ولی فقیه در سپاه حضرت رسول(ص) و جمعی از فعالان فضای مجازی در ایوان شمس تهران برگزار شد.

فرمانده سپاه ناحیه بسیج ولی عصر(عج)طی سخنانی با اشاره به جنگ نرم اظهار كرد: در عرصه جنگ نرم، تنها راه حركت و مبارزه، ترویج معارف الهی و اهل بیت(ع) است. بسیج پس از جنگ سخت، رسالت فرهنگی و علمی را در دستور كار خود قرار داد كه جهاد علمی، فرهنگی، معنوی، معرفتی و بصیرتی است و سلاح را تبدیل به قلم كرد و عرصه نبرد را تغییر داد.

وی بیان كرد: برای نخستین بار، بسیج در عرصه وبلاگ‌نویسی و مقاله‌نویسی با موضوع سیره اهل بیت(ع) گام برداشته و با مشاركت بنیاد فرهنگی امام رضا(ع)، چنین جشنواره‌ای را برگزار كرده است.

دبیر جشنواره بین‌المللی وبلاگ‌نویسی رضوی تصریح كرد: ایرادات بسیاری داشتیم اما از ایرادات و اشتباهات نمی‌هراسیم بلكه با بهره‌گیری از كارشناسان مربوط و مشورت گام‌هایی را برداشته‌ایم و امیدواریم كه بتوانیم این كار را توسعه دهیم و امروز كه مقارن با هفته دفاع مقدس است، همه پیروزی‌ها را مدیون آقا امام رضا(ع) می‌دانیم.

وی افزود: ایران در 200 سال گذشته، بیش از یك میلیون و 200 متر آن به اجانب واگذار شد چرا كه منهای اسلام بود. جزایر بحرین، كشورهای شمالی، شمال شرقی همه متعلق به ایران بود. آنها برای حفظ قدرت، خاك را واگذار كردند.

ما مدیون امام و شهدا هستیم

قاسمی اظهار كرد: امروز كه اسلام، فرهنگ عاشورا، انتظار فرج و ولایت حاكم شد، هشت سال نبرد در برابر تمام دنیا داشتیم و پیروزی‌هایی را حاصل كردیم و دریغ از دادن یك وجب خاك به بیگانگان. ما مدیون امام و شهدا هستیم. اگر امام نبود معلوم نبود كجا هستیم و چه وضعیتی داشتیم. چنین وضعیتی را در مصر شاهد بودیم كه به دلیل نداشتن مكتب تشیع و امام، نتوانستند پیروزی را حاصل كنند.

وی یادآور شد: امیدواریم در اولین مسیر هیچگاه از سیره اهل بیت(ع) جدا نشویم و دفاع از ارزش‌ها و ترویج اهل بیت و سیره مكتب زندگی اهل بیت را مدنظر داشته باشیم.

دبیر جشنواره بین‌المللی وبلاگ‌نویسی رضوی تصریح كرد: این جشنواره با موضوعاتی همچون سبك زندگی و سیره امام رضا(ع)، حماسه سیاسی در بیانات امام رضا(ع)، امام رضا(ع) و بیداری اسلامی و امام رضا(ع) و اقتصاد مقاومتی برگزار شد كه در طول برگزاری آن اتفاقاتی همچون تشكیل ستاد و كمیته‌های مربوط به جشنواره از 20 مردادماه، تنظیم تفاهم‌نامه میان فرماندهی ناحیه و مدیرعامل بنیاد، ساخت لوگوی جشنواره به سه زبان انگلیسی، عربی و فارسی و طراحی پوستر، ارسال پوستر و شرایط شركت در وبلاگ‌نویسی به 1204 ایمیل خبرگزاری و سایت، ایجاد صفحه‌ای محتوای جشنواره در سایت فیس بوك، برگزاری 37 جلسه محتوایی، انجام تبلیغات تلویزیونی و مصاحبه‌های رادیویی و هماهنگی برای برگزاری آیین پایانی رخ داد.

شرکت 371 وبلاگ و مقاله داخلی و خارجی در جشنواره وبلاگ‌نویسی رضوی

وی افزود: 371 وبلاگ و مقاله داخلی و خارجی به دبیرخانه ارسال شد و تمامی وبلاگ‌ها در دو مرحله فنی و محتوایی ارزیابی شد و در نهایت هشت وبلاگ برتر شناخته و سه وبلاگ به توضیح مقالات خواهند پرداخت.

قاسمی اظهار كرد: بهترین ابزار، فضای مجازی است و می‌توانیم در این قالب معارف را ترویج و توسعه دهیم. می‌توان وبلاگ‌ها و وب‌سایت‌ها را فعال كرد تا سیره اهل بیت(ع) در فضای مجازی گسترش یابد.

در ادامه حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالعلی گواهی، نمایندگی ولی فقیه در سپاه حضرت رسول‌الله اظهار كرد: بیش از 370 وبلاگ‌نویس از داخل و خارج شركت كرده بوند كه از میان آنها هشت وبلاگ برتر شناخته شد. در این میان مقالات بین‌المللی از كشورهای مختلف به چشم می‌خورد كه البته نباید بر آنها در ارزیابی‌ها سخت گرفت چرا كه آنها با منابع اندك و امكانات پایین ارادت خود را به امام رضا(ع) نشان داده‌اند. به هرحال در ایران منابع بسیار است و وبلاگ‌نویسان می‌توانند مقالات جامعی را تولید كنند.

وی افزود: آستان قدس رضوی از ابتدای انقلاب اسلامی تا كنون 15 كنگره درباره امام رضا(ع) برگزار كرده است كه نتیجه هر كنگری برابر با نگارش 15 كتاب است. بنابراین در كشور شاهد منابع ارزشمندی هستیم.

حجت‌الاسلام احرابی، امام جماعت مسجد خلیل‌الله، در پایان به بیان خاطرات پرداخت. همچنین نفرات اول تا سوم به ترتیب غلامرضا زینلی، سیدعلی اكبر زمانی و محمدرضا زینلی به توضیح وبلاگ‌ و مقالات خود پرداختند.

  
پنج شنبه 11/7/1392 - 15:11
اخبار
دبیر جشنواره وبلاگ‌نویسی رضوی:
ترویج معارف الهی تنها راه مبارزه در میدان جنگ نرم است

گروه فضای مجازی: قاسمی، دبیر جشنواره بین‌المللی وبلاگ‌نویسی رضوی گفت: در عرصه جنگ نرم، تنها راه حركت و مبارزه، ترویج معارف الهی و اهل بیت(ع) در فضای مجازی است.

 

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایكنا)، آیین پایانی جشنواره بین‌المللی وبلاگ‌نویسی رضوی، پیش از ظهر امروز، ششم مهرماه با حضور مهدی قاسمی، دبیر جشنواره و فرمانده سپاه ناحیه بسیج ولی‌عصر(عج)، حجت‌الاسلام گواهی، نمایندگی ولی فقیه در سپاه حضرت رسول(ص) و جمعی از فعالان فضای مجازی در ایوان شمس تهران برگزار شد.

فرمانده سپاه ناحیه بسیج ولی عصر(عج)طی سخنانی با اشاره به جنگ نرم اظهار كرد: در عرصه جنگ نرم، تنها راه حركت و مبارزه، ترویج معارف الهی و اهل بیت(ع) است. بسیج پس از جنگ سخت، رسالت فرهنگی و علمی را در دستور كار خود قرار داد كه جهاد علمی، فرهنگی، معنوی، معرفتی و بصیرتی است و سلاح را تبدیل به قلم كرد و عرصه نبرد را تغییر داد.

وی بیان كرد: برای نخستین بار، بسیج در عرصه وبلاگ‌نویسی و مقاله‌نویسی با موضوع سیره اهل بیت(ع) گام برداشته و با مشاركت بنیاد فرهنگی امام رضا(ع)، چنین جشنواره‌ای را برگزار كرده است.

دبیر جشنواره بین‌المللی وبلاگ‌نویسی رضوی تصریح كرد: ایرادات بسیاری داشتیم اما از ایرادات و اشتباهات نمی‌هراسیم بلكه با بهره‌گیری از كارشناسان مربوط و مشورت گام‌هایی را برداشته‌ایم و امیدواریم كه بتوانیم این كار را توسعه دهیم و امروز كه مقارن با هفته دفاع مقدس است، همه پیروزی‌ها را مدیون آقا امام رضا(ع) می‌دانیم.

وی افزود: ایران در 200 سال گذشته، بیش از یك میلیون و 200 متر آن به اجانب واگذار شد چرا كه منهای اسلام بود. جزایر بحرین، كشورهای شمالی، شمال شرقی همه متعلق به ایران بود. آنها برای حفظ قدرت، خاك را واگذار كردند.

ما مدیون امام و شهدا هستیم

قاسمی اظهار كرد: امروز كه اسلام، فرهنگ عاشورا، انتظار فرج و ولایت حاكم شد، هشت سال نبرد در برابر تمام دنیا داشتیم و پیروزی‌هایی را حاصل كردیم و دریغ از دادن یك وجب خاك به بیگانگان. ما مدیون امام و شهدا هستیم. اگر امام نبود معلوم نبود كجا هستیم و چه وضعیتی داشتیم. چنین وضعیتی را در مصر شاهد بودیم كه به دلیل نداشتن مكتب تشیع و امام، نتوانستند پیروزی را حاصل كنند.

وی یادآور شد: امیدواریم در اولین مسیر هیچگاه از سیره اهل بیت(ع) جدا نشویم و دفاع از ارزش‌ها و ترویج اهل بیت و سیره مكتب زندگی اهل بیت را مدنظر داشته باشیم.

دبیر جشنواره بین‌المللی وبلاگ‌نویسی رضوی تصریح كرد: این جشنواره با موضوعاتی همچون سبك زندگی و سیره امام رضا(ع)، حماسه سیاسی در بیانات امام رضا(ع)، امام رضا(ع) و بیداری اسلامی و امام رضا(ع) و اقتصاد مقاومتی برگزار شد كه در طول برگزاری آن اتفاقاتی همچون تشكیل ستاد و كمیته‌های مربوط به جشنواره از 20 مردادماه، تنظیم تفاهم‌نامه میان فرماندهی ناحیه و مدیرعامل بنیاد، ساخت لوگوی جشنواره به سه زبان انگلیسی، عربی و فارسی و طراحی پوستر، ارسال پوستر و شرایط شركت در وبلاگ‌نویسی به 1204 ایمیل خبرگزاری و سایت، ایجاد صفحه‌ای محتوای جشنواره در سایت فیس بوك، برگزاری 37 جلسه محتوایی، انجام تبلیغات تلویزیونی و مصاحبه‌های رادیویی و هماهنگی برای برگزاری آیین پایانی رخ داد.

شرکت 371 وبلاگ و مقاله داخلی و خارجی در جشنواره وبلاگ‌نویسی رضوی

وی افزود: 371 وبلاگ و مقاله داخلی و خارجی به دبیرخانه ارسال شد و تمامی وبلاگ‌ها در دو مرحله فنی و محتوایی ارزیابی شد و در نهایت هشت وبلاگ برتر شناخته و سه وبلاگ به توضیح مقالات خواهند پرداخت.

قاسمی اظهار كرد: بهترین ابزار، فضای مجازی است و می‌توانیم در این قالب معارف را ترویج و توسعه دهیم. می‌توان وبلاگ‌ها و وب‌سایت‌ها را فعال كرد تا سیره اهل بیت(ع) در فضای مجازی گسترش یابد.

در ادامه حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالعلی گواهی، نمایندگی ولی فقیه در سپاه حضرت رسول‌الله اظهار كرد: بیش از 370 وبلاگ‌نویس از داخل و خارج شركت كرده بوند كه از میان آنها هشت وبلاگ برتر شناخته شد. در این میان مقالات بین‌المللی از كشورهای مختلف به چشم می‌خورد كه البته نباید بر آنها در ارزیابی‌ها سخت گرفت چرا كه آنها با منابع اندك و امكانات پایین ارادت خود را به امام رضا(ع) نشان داده‌اند. به هرحال در ایران منابع بسیار است و وبلاگ‌نویسان می‌توانند مقالات جامعی را تولید كنند.

وی افزود: آستان قدس رضوی از ابتدای انقلاب اسلامی تا كنون 15 كنگره درباره امام رضا(ع) برگزار كرده است كه نتیجه هر كنگری برابر با نگارش 15 كتاب است. بنابراین در كشور شاهد منابع ارزشمندی هستیم.

حجت‌الاسلام احرابی، امام جماعت مسجد خلیل‌الله، در پایان به بیان خاطرات پرداخت. همچنین نفرات اول تا سوم به ترتیب غلامرضا زینلی، سیدعلی اكبر زمانی و محمدرضا زینلی به توضیح وبلاگ‌ و مقالات خود پرداختند.

پنج شنبه 11/7/1392 - 15:10
اخبار
تولید هدفمند نرم‌افزارهای ویژه كودكان/14
بازنگری مدیریت فرهنگی نرم‌افزارهای قرآنی كودكان و نوجوانان

گروه فضای مجازی: جای خالی كودكان و نوجوانان در دنیای تولیدات نرم‌افزارهای معارف اسلامی و قرآنی به خوبی احساس می‌شود؛ اصلی‌ترین مشكل در این رابطه نگاهی است كه در مدیریت فرهنگی و اسلامی كشور وجود دارد.

 

یكی از مهم‌ترین و اساسی‌ترین مسائلی كه همواره در كشور به آن كم توجه شده است آموزش دین و قرآن به‌ صورت نرم‌افزار‌ی، ویژه كودكان و نوجوانان است. عدم وجود نرم‌افزار‌های مناسب اسلامی ویژه كودكان و نوجوانان از مهم‌ترین نقاط ضعف فرهنگی و قرآنی است كه در كشور با آن روبه رو هستیم.

با توجه به اینكه تولیدات نرم‌افزاری در كشور روزبه روز در حال پیشرفت‌ و گسترش است و مسئولان فرهنگی كشور دراین زمینه به خوبی وارد شده‌اند، یك سؤال مطرح می‌شود و آن این است كه به چه دلیل كودكان در این انبوه نرم‌افزارهای قرآنی و دینی جایی بسیار كم و یا فراموش شده دارند؟

كودكان و نوجوانانی كه اگر پایه‌های اسلامی آن تقویت نشود در آینده به سختی می‌توان آنها را به سمت هدف و مسیر دین و قرآن هدایت كرد؛ مسیری كه امروزه با پیشرفت علم و فناوری جایگاه ویژه‌ای پیدا كرده است و می‌تواند این راه را برای آموزش معارف اسلامی و قرآن هموار كند.

مسیر علم و فناوری این امكان را برای همگان فراهم كرده است تا بتوانند به راحتی عقاید و فرهنگ‌های خود را ترویج و گسترش دهند. حال با این فراوانی نعمتی كه خداوند در اختیار ما قرار داده است آیا بهتر نیست نگاه ویژه‌تر و دلسوزانه‌تری به كودكان و نوجوانان در حوزه آموزش معارف اسلامی و قرآنی از طریق فناوری‌هایی جدیدی همچون نرم‌افزار و محصولات چندرسانه‌ای داشته باشیم؟

جای خالی كودكان و نوجوانان در دنیای تولیدات نرم‌افزارهای معارف اسلامی

آری جای خالی كودكان و نوجوانان در دنیای تولیدات نرم‌افزارهای معارف اسلامی به خوبی احساس می‌شود؛ قشری كه آینده‌ یك ملت به آنها بستگی دارد و ملتی كه ریشه در قرآن و معارف اسلامی و اهل بیت(ع) دارد. مدیریت فرهنگی و اسلامی كشور لازم است تا نگاهی ویژه به این مسئله داشته‌ باشند.

اینكه چرا مسئولان و مؤسسات نرم‌افزاری در تولید محصولات ویژه‌ كودكان كم‌كاری كرده‌اند جای بسی سؤال دارد، اما این نكته كاملا مشهود است كه آینده‌نگری در رابطه با پرورش كودكان برای كشوری سرشار از زیبایی‌های اسلامی و قرآنی جای خود را به حال نگری داده است.

تأثیر بسیار بالایی كه نرم‌افزارها در روحیه، شخصیت و ساختار روانی كودكان و نوجوانان می‌گذارند كم از یك معلم با تجربه و با سواد علمی بالا نیست. این را به جرأت می‌توان گفت كه اگر به این حوزه اهمیت داده شود، درصد قابل توجهی از دین‌زدگی‌ها، بی‌دینی‌ها و دغدغه‌های اسلامی و قرآنی كه برای یك نوجوان و جوان آینده وجود خواهد داشت، مشاهده‌ نخواهیم كرد.

اصلی‌ترین مشكل نگاهی است كه در مدیریت فرهنگی و اسلامی كشور وجود دارد

معضلات تولید آثار و محصولات نرم‌افزار‌های اسلامی و قرآنی حوزه كودك و نوجوان در كشور، بسیار است. اصلی‌ترین مشكل در این رابطه نگاهی است كه در مدیریت فرهنگی و اسلامی كشور وجود دارد؛ چرا كه این امر مسائل مربوط به كودكان و نوجوانان را به بخش‌های گوناگون تقسیم كرده است.

مدیران فرهنگی و اسلامی كشور در حوزه نرم‌افزار، بازی، پایگاه اینترنتی و سایر محصولات حوزه كودك و نوجوان به صورت جداگانه فعالیت می‌كنند و این مسائل را به صورت كل در نظر نمی‌‌گیرند و هچنین در سیاست‌گذاری كلان فرهنگی و اسلامی مدیریت متمركز بر آنان وجود ندارد.

امروز در دنیا فعالیت فرهنگی را مجموعه‌ای به هم پیوسته می‌دانند و آنها را در كنار هم قرار می‌دهند كه این مساله نه‌فقط باعث تاثیرگذاری آنها در جامعه می‌شود بلكه پاسخگویی اقتصادی هم دارد، اما در ایران به دلیل تفكیك حوزه‌ها مانند نر‌م‌افزار، بازی، سایت‌ و ... به تنهایی بازدهی مناسبی ندارند و هر كدام از آنها راه جداگانه‌ای می‌روند.

مسئله آموزش معارف اسلامی و اهل‌بیت در كنار آموزش قرآن به كودكان و نوجوانان زمانی بیشترین تأثیر را خواهد گذاشت كه اولا نگاهی ویژه به این قشر شود و ثانیا در مدیریت فرهنگی و اسلامی، تغییر اساسی برای یك مجموعه كل مختص به كودكان در حوزه آموزش معارف اسلامی و قرآنی ایجاد شود.

شاید با خود بگویید كه كانون پرورش فكری كودكان و نوجوانان و یا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این میان چه وظیفه‌ای را دارند؟ این نهادها با فعالیت‌های ضعیفی كه اخیرا در زمینه كودكان داشته‌اند نتوانسته‌اند آنطور كه باید به كودكان و پرورش عقاید آنها ورود پیدا كنند و هدفی كه پرورش باورهای فكری كودكان و نوجوانان است، برآورده سازند. نه تنها این مؤسسه و نهاد‌ها بلكه تمامی سازمان‌ها و ارگان‌های دولتی و غیر دولتی در این امر ضعیف عمل كرده‌اند و در این میان حوزه علمیه كه اصلی‌ترین وظیفه را برای شناخت و ترویج فرهنگ اسلامی و قرآنی دارد حضور نداشته و اگر هم بوده بسیار كم و ضعیف بوده است.

امیدواریم كه با حضور مراكزی همچون حوزه‌های علمیه، كانون پرورش فكری كودكان و نوجوانان، وزارت آموزش و پرورش، وزارت ورزش و جوانان و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در اهمیت دادن به پرورش كودكان و نوجوانان قرآنی و اسلامی از طریق مختلف كه امروزه بارزترین آنها نرم‌افزار و بازی‌های رایانه‌ای می‌تواند باشد شاهد كشوری باشیم كه نه تنها در حال بلكه در آینده هم بهترین نمونه برای نشان دادن اسلام ناب محمدی و شیعه علوی باشد.

یادداشت از وهاب خدابخشی

پنج شنبه 11/7/1392 - 15:9
اخبار

ضرورت راه‌اندازی پایگاه‌های اینترنتی چند‌زبانه برای ترویج سبك زندگی اسلامی

تبیین سبك زندگی اسلامی- ایرانی در فضای مجازی/71
حجت‌الاسلام كاشی‌ بیان كرد:
ضرورت راه‌اندازی پایگاه‌های اینترنتی چند‌زبانه برای ترویج سبك زندگی اسلامی

گروه فضای مجازی: مدرس جامعة‌المصطفی(ص) العالمیه گفت: به پایگاه‌های اینترنتی چندزبانه نیاز است تا بتوانیم معارف قرآنی و سبك زندگی اسلامی را جهانی ترویج كنیم.

حجت الاسلام والمسلمین علی كاشی، مدرس جامعة‌المصطفی(ص) العالمیه

حجت‌الاسلام والمسلمین علی كاشی‌، مدرس جامعة‌المصطفی(ص) العالمیه در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایكنا) با اشاره به این مطلب گفت: لازم است به اینترنت بیشتر از چیزی كه در حال حاضر به آن اهتمام می‌دهیم ارزش قائل شویم، فكر كنیم، برنامه‌ریزی كنیم و به آن بپردازیم. در حال حاظر نه تنها در داخل كشور بلكه در تمام دنیا سایت‌هایی را نیاز داریم كه بتوانیم آموزش‌های زندگی اسلامی و معارف اسلامی را به زبان‌های گوناگون ترویج دهیم.

كاشی افزود: در زمینه آموزش سبك زندگی اسلامی در فضای مجازی بارها این مسئله بیان شده است كه دوستانی حتی از كشورهای دیگر مانند هند به ما می‌گفتند كه نحوه دسترسی به سایت‌هایی معارف اسلامی و پایگاه‌های اینترنتی كه كودكانمان بتوانند از طریق این فضا با معارف اهل بیت و معارف اسلامی آشنا شوند برای ما معرفی كنید و در این رابطه از این نوع درخواست‌ها بسیار داشته‌ایم.

مدرس جامعة‌المصطفی(ص) العالمیه افزود: در رابطه با آموزش معارف اسلامی برای كشور خودمان و همچنین دیگر كشورها درخواست‌های بسیاری داشته‌ایم كه مهترین و ضروری‌ترین ‌درخواست آنها به آموزش مجازی در زمینه‌های مختلف مانند سبك زندگی اسلامی و نیز استفاده هرچه بیشتر برای آموزش اسلام و معارف از طریق فضای مجازی بوده است.

كاشی با اشاره به سخن مقام معظم رهبری در ترویج سبك زندگی اسلامی با استفاده از فضای مجازی گفت: فضای مجازی یك قالب ارائه محتوا است و با توجه به گستردگی این فضا و استفاده آسان آن لازم است بعد از اینكه كارشناسان و اهل ایده و اندیشه الگوهایی را در رابطه با سبك زندگی اسلامی طراحی كردند از فضای مجازی به عنوان یك فضای ارائه كننده كه می‌تواند در كمترین زمان ممكن به تمامی كشور و حتی دنیا این آموزش‌ها را ارائه كند استفاده كرد.

فراگیری فضای مجازی بیشتر از كتاب است

وی با اشاره به استفاده از اینترنت برای آموزش معارف اسلامی ادامه داد: لازم است اینترنت را به عنوان یكی از فضا‌های اصلی در آموزش معارف اسلامی و سبك زندگی ارائه كنیم چرا كه هم‌اكنون برد فضای مجازی بسیار بیشتر از كتاب و دیگر رسانه‌ها است و باید یه این مسئله كه فضای آموزش كتاب محدود است اما در فضای مجازی گستردگی بسیار است و آموزش می‌‌تواند فراگیرتر و به روش ارزانتری شكل گیرد هم نگاه ویژه‌ای داشت.

مدرس جامعة‌المصطفی(ص) العالمیه تصریح كرد: استفاده از كتاب برای عده‌ محدودی امكان‌پذیر است و در دسترس قرار دادن آن به عموم برای آموزش كار دشواری است اما فضای مجازی این امكان را به‌وجود می‌آورد كه تمامی ایرانیان و یا مسلمانان در سراسر دنیا از این طریق پوشش داده شوند. در رابطه با همین آموزش مجازی بسیاری از ایرانیان مقیم خارج به علت دسترسی نداشتن به كتاب از ما تقاضا می‌كردند كه صفحات مجازی و آموزش‌های اینترنتی را برای نشر معارف اسلامی قرار دهیم.

كاشی افزود: درخواست‌های گوناگون مسلمانان در كشورهای دیگر در رابطه با تنها وسیله‌ ارتباطی گسترده در جهان، آموزش از طریق فضای مجازی است. زمینه استفاده از فضای مجازی به ما نشان می‌دهد كه چه فضای آماده‌ای برای ترویج معارف اسلامی در اختیار داریم و باید از این استفاده كرد با این توجه كه لازم است زمینه‌های بنیادی آن را فراهم كنیم و به صورت‌های گوناگون مذهبی و اسلامی و به صورت كارشناسی شده به علاقه‌مندان ارائه دهیم.

وی با اشاره به نحوه آگاهی دادن مردم به استفاده و آموزش سبك زندگی و معارف اسلامی از طریق فضای مجازی گفت: یكی از راه‌هایی كه باید مسئولان به آن بهاء دهند و در رابطه با آن فكر كنند، بحث اینترنت ملی است كه سا‌ل‌‌های بسیاری است در رابطه با آن حرف زده شده است اما متأسفانه عملی در آن دیده نشده است و تمامی فعالیت‌ها در همان حرف باقی‌مانده است. اگر این فضا و اینترنت ملی راه‌اندازی شود بسیاری از خانواده‌ها با آسودگی و آسایش خیال می‌توانند به امر آموزش معارف اسلامی و نوع سبك زندگی اسلامی از طریق فضای مجازی آشنا شوند.

اینترنت ملی فضای امنی برای آموزش ایجاد خواهد كرد

كاشی‌ با بیان این مطلب كه اینترنت ملی، فضای امنی برای آموزش به خانواده‌ها را ایجاد خواهد كرد گفت: در خانواده‌ها، بسیار دیده شده است كه علاقه‌مند هستند كودكانشان از طریق فضای مجازی آموزش‌های اسلامی را فرا گیرند اما به دلیل بعضی از محتوا‌های موجود در این فضا از این‌كار صرف نظر می‌كنند و به قولی عطای این فضا را به لقایش می‌بخشند. این نكته را نباید فراموش كرد كه راه‌اندازی اینترنت ملی این فضای امن را می‌تواند به نوعی محقق كند.

مدرس جامعة‌المصطفی(ص) العالمیه در پایان بیان كرد: باید توجه داشت كه جدا از همه بحث‌ها در زمینه آموزش معارف اسلامی از طریق فضای مجازی، به مبحث تولید محتوا و حضور هرچه بیشتر اسلام و كارشناسان اسلامی و همچنین رونق دادن مباحث اسلامی و دینی در فضای مجازی تلاش بیش از پیش كرد چرا كه مشاهده شده است خیلی از افراد در زمینه‌های مختلف از طریق این فضا نسبت به آگاهی گرفتن استفاده می‌كنند اما به علت ضعیف بودن نشر معارف اسلامی در فضای مجازی پیگر آن نمی‌شوند پس ضروری است كه در این امر راهكاری ارائه شود.

 

پنج شنبه 11/7/1392 - 15:5
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته