• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1568
تعداد نظرات : 388
زمان آخرین مطلب : 3774روز قبل
تغذیه و تناسب اندام

یک متخصص تغذیه و رژیم‌های درمانی، عنوان کرد: خوردن غذا به طور نامنظم، استفاده از مواد غذایی محرک مانند ترشی، قهوه غلیظ و غذاهای پرادویه را عامل موثر در ایجاد زخم معده عنوان کرد.

bb8.jpg

دکتر یحیی پاسدار در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه کرمانشاه، در خصوص تغذیه افرادی که دچار زخم معده و یا التهاب روده هستند، گفت: خوردن غذا به طور نامنظم، خالی نگه داشتن معده و انتخاب غیرصحیح مواد غذایی می‌تواند موجب ایجاد زخم معده در افراد شود.

 

به گفته این متخصص تغذیه، این عوامل اسید معده را غلیظ کرده که موجب تحریک دیواره معده و التهاب آن می‌شود.

 

به گفته پاسدار، غذاهای محرک مانند ادویه، چای، قهوه غلیظ و ترشی عامل ترشح بیشتر اسید معده و تحریک آن هستند که می‌تواند التهاب معده را به وجود آورده و در اثر بی‌توجهی به این التهابات موجب ایجاد زخم معده در افراد شوند.

 

این متخصص تغذیه خاطرنشان کرد: همچنین غذاهای سرخ شده و غذاهای دیر هضم می‌توانند دیواره روده و معده را تحریک کرده و موجب ایجاد التهاب و زخم در آنها شوند.

 

به گفته پاسدار نوشابه خاصیت تحریک کنندگی بر دیوار روده و معده داشته و اسید معده را افزایش داده و موجب ایجاد زخم معده می‌شود.

 

وی همچنین چیپس، پفک و غذاهای فست فودی را به دلیل استفاده از ادویه و نمک زیاد در آنها عامل محرکی در ایجاد زخم معده عنوان کرد.

 

این متخصص تغذیه توصیه کرد: برای جلوگیری از زخم معده بهتر است افراد مواد غذایی روزانه خود را در تعداد وعده‌های بیشتری مصرف کنند تا این امر اسید معده را خنثی کرده و از به وجود آمدن زخم جلوگیری کند.

 

به گفته پاسدار استفاده از سبزیجات پخته مانند شلغم می تواند موجب کاهش تحریک پذیری معده شده و مانع ایجاد زخم در آن شود.

 

به گفته این متخصص تغذیه افرادی که دچار زخم معده هستند چنانچه غذاهای مناسب مصرف کرده و از مصرف غذاهای محرک بپرهیزند و در کنار این دو استرس را از خود دور کرده و داروهای خود را مصرف کنند، به راحتی می توانند بهبودی خود را به دست بیاورند.

 

وی خاطرنشان کرد: البته بعضی زخم‌ها وجود دارد که علیرغم همه اقدامات درمانی التیام پیدا نمی‌کنند.

چهارشنبه 20/9/1392 - 22:55
پوست و مو

یک متخصص پوست و مو توصیه کرد: کاربران کامپیوتر هنگام کار هر سه ساعت یک بار ضد آفتاب خود را تکرار کنند.

neshastan.jpg

به گزارش سرویس سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، منطقه یزد، دکتر محمد ابراهیم زاده اردکانی تصریح کرد: اشعه آفتاب باعث تغییر رنگ پوست، چروک و شل شدگی شده و در درازمدت موجب بروز سرطان پوست می شود.

 

وی به استفاده از ضدآفتاب در همه شرایط و همه فصول از سال تاکید کرد و گفت: اشعه ماورای بنفش (UV) از اشعه های مضر نور خورشید است، این نوع اشعه هیچ ربطی به دمای محیط و فصل خاصی ندارد، این اشعه در فصل تابستان به دلیل عمود بودن شدتش افزایش می یابد. بنابراین توصیه می شود در فصل زمستان که هوا سردتر است نیز از ضد آفتاب استفاده شود.

 

این متخصص پوست و مو توصیه کرد: حتی در مناطق خوش آب و هوا، مناطق کوهستانی، روستاهایی که دارای ‌آب و هوای ملایم‌تر هستند نیز باید از ضدآفتاب استفاده کرد.

 

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی یزد با اشاره به این که 15 دقیقه قبل از بیرون رفتن از منزل باید از ضدآفتاب استفاده کرد، خاطرنشان کرد: افراد دقت داشته باشند ضد آفتاب‌ها هر 2 تا 3 ساعت یک مرتبه تکرار شوند.

 

وی همچنین افزود: در شرایط و محیط هایی که نور آفتاب بیشتر با پوست در تماس است علاوه بر ضدآفتاب از ابزار مکانیکی دیگری همچون کلاه لبه دار، نقاب و لباس آستین بلند نیز باید استفاده شود.

 

ابراهیم زاده اردکانی با بیان این که اشعه ماورای بنفش علاوه بر خورشید در لامپ‌های مصنوعی مثل مهتابی‌هایی با نور سفید و محیط هایی که کامپیوتر در آن مکان روشن است می توانند اشعه ماورای بنفش را تولید کنند، توصیه کرد: کاربران کامپیوتر هنگام نشست در جلوی مانیتور هر سه ساعت یک بار ضد آفتاب خود را تکرار کنند.

چهارشنبه 20/9/1392 - 22:53
آموزش و تحقيقات

تحقیقات جدید نشان داد: افراد مبتلا به دیابت نوع 2 ممکن است در معرض خطر بیشتری از بیماری سرطان کبد قرار گیرند.

خبرگزاری فارس: دیابت ‫نوع دوم،‌ خطر سرطان کبد را افزایش‌ می‌دهد

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه خبری هلث دی نیوز آمریکا، محققان در جدیدترین تحقیقات خود دریافتند که افراد مبتلا به دیابت نوع 2 ممکن است که در معرض بیشتر خطر ابتلا به سرطان کبد قرار گیرند.

این تحقیقات نشان داد که افراد مبتلا به دیابت نوع 2 در حدود 2 تا ۳ برابر نسبت به افراد بدون دیابت بیشتر با خطر ابتلا به سرطان کبد (HCC) که رایج‌ترین نوع سرطان کبد است؛ روبه‌رو هستند.

متخصصان معتقدند که با این حال خطر ابتلا به سرطان کبد کم است.

به گفته محققان، نژاد و قومیت در افزایش احتمالی سرطان کبد نقش مهمی را ایفا می‌کند.

«وندی ستیاوان»، استادیار دانشکده پزشکی در دانشگاه جنوب کالیفرنیا گفت: به طور کلی اگر فردی مبتلا به دیابت نوع 2 باشد بیشتر در معرض خطر سرطان کبد قرار خواهد گرفت.

اگر چه سرطان کبد نسبتاً نادر است اما در سراسر جهان در حال افزایش است و اغلب با عفونتهای هپاتیت ویروسی و بیماریهای کبدی مانند سیروز همراه است.

ستیاوان گفت: موارد جدید از HCC در ایالات متحده در 30 سال گذشته ۳ برابر شده است و در میان لاتینو‌ها و سیاه پوستان بیشترین افزایش را داشته است؛ در آن زمان به دیابت نوع 2 همچنین به طور فزاینده‌ای افزایش یافت.

«جیمز اولیمپو»، متخصص غدد مرکز سرطان «مونتر» در «لیک ساکسز» در رابطه با چگونگی ارتباط این دو بیماری گفت: افزایش خطر ابتلا به سرطان کبد با تجویز داروی افراد مبتلا به دیابت که برای کنترل قند خون خود مصرف‌ می‌کنند،‌ می‌تواند در ارتباط باشد.

وی ادامه داد که برخی از داروها در مهار سرکوب طبیعی سرطان کبد شناخته شده‌اند.

دیابت نوع دوم بسیار شایع‌‌تر از دیابت نوع اول است به طوری که 90 تا 95 درصد بیماران به نوع دوم دیابت مبتلا هستند.

سازمان بهداشت جهانی در تازه‌ترین گزارش خود پیش بینی کرده است که میزان مرگ و میر افراد دیابتی تا سال 2030 میلادی افزایش یابد.

این سازمان تعداد افراد مبتلا به دیابت در جهان را بیش از 346 میلیون نفر اعلام کرده و گفته است: پیروی از رژیم غذایی سالم، ورزش منظم، وزن مناسب و خودداری از مصرف دخانیات به مبتلا نشدن به بیماری دیابت کمک می‌کند.

سه شنبه 19/9/1392 - 15:1
مصاحبه و گفتگو

استاد تاریخ اسلام دانشگاه تربیت مدرس گفت: چنین دیدگاهی یک نگاه قریشی و قبیله‌ای است که به اول و دومی توجه می‌کنند اما درباره امامت صدق نمی‌کند. امامان دوازده‌گانه از پیش تعیین‌ شده بودند و به فرزند اول و دوم ائمه(ع) نیست.

خبرگزاری فارس: چرا فرزند اول امام صادق(ع) امام نشد و امامت به امام کاظم(ع) رسید

صادق آیینه‌وند استاد تاریخ اسلام دانشگاه تربیت مدرس در گفت‌وگو با خبرنگار آیین و اندیشه خبرگزاری فارس به مناسبت هفتم صفر میلاد امام موسی کاظم(ع) درباره اولویت امامت ایشان پس از فرزند نخست امام صادق(ع) گفت: چند ویژگی برای انتخاب ائمه وجود دارد اما نکته مهم این است که انتخاب امام توسط خداوند به فرزند پسر اول یا دومی نیست، چرا که انتخاب ائمه از پیش تعیین شده است.

وی در ادامه افزود: این انتخاب توسط خداوند صورت گرفته و به پیامبر ارسال می‌شود ایشان نیز همه را به مردم ابلاغ کرده بودند، حتی در مباحث تاریخی وجود دارد که در دوران امام رضا (ع) از امام زمان (عج) صحبت شده بوده یعنی همه چیز از پیش درباره امامت مشخص است.

آیینه‌وند با تأکید بر اینکه بنابراین شیعه 12 امامی از پیش تعیین‌شده بودند و به فرزند اول و دوم ائمه(ع) نیست، اظهار داشت: ‌این در حقیقت یک نگاه قریشی و قبیله‌ای است که به اول و دومی توجه می‌کنند درباره امامت صدق نمی‌کند.

استاد تاریخ اسلام درباره مادر امام موسی کاظم (ع) حمیده خاتون و اینکه کنیزی بوده که به عقد امام صادق (ع) در آمده است، افزود: در حقیقت خداوند مقدر ساخته که از این کنیز فرزندی به امامت برسد ائمه به دنبال مال و منال و انتخاب همسری نبودند که خدا مقدر نساخته باشد، همه اینها تقدیر و تعیین شده است چرا که در اسلام انسانیت مهم است و در انتخاب همسر نیز چنین چیزی مدنظر بوده نه مال و منصب افراد.

آیینه‌وند یک ویژگی دیگر امام موسی کاظم (ع) را تحمل زندان‌ها و رنج و سختی‌های بسیار به شمار آورد و گفت: این سختی‌ها در راستای اهداف متعالی الهی صورت گرفت مجموعه زندگی ایشان پرتنش و با فشار و آسیب‌های بسیار مواجه بود ایشان علی رغم مسائل و رنج بسیار بهترین هدایت را داشتند و افراد بسیاری برای ترویج اسلام داشتند.

وی در پاسخ به این سؤال که چرا امام موسی کاظم (ع) ملقب به کاظم شدند، گفت: ائمه (ع)‌ همه با توجه به اقتضای عصر، شرایط هدایت و نحوه تبلیغ و بیان اسلام و براساس ویژگی خاص عصر و اقتضائات آن القابی داشتند به طور مثال ائمه به جواد، تقی، نقی، کاظم، مجتبی و ... ملقب بودند اینها همه بزرگواران لقب خاصی داشتند و ما آنها را با این القاب یاد می‌کنیم.

سه شنبه 19/9/1392 - 15:0
مصاحبه و گفتگو

عضو مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی گفت: ابن ابی‌الحدید از دانشمندان اهل سنت می‌گوید که فقاهت، دیانت، بردباری و شکیبایی همه در موسی کاظم(ع) جمع بود.

خبرگزاری فارس: امام کاظم(ع) در کلام اهل‌سنت/ چرا به حضرت «کاظم الغیظ» می‌گفتند

حجت‌الاسلام محمدجواد یاوری عضو مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) در گفت‌‌وگو با خبرنگار آیین و اندیشه خبرگزاری فارس به مناسبت فرا رسیدن هفتم صفر سالروز میلاد امام موسی کاظم(ع) اظهار داشت: امام کاظم (ع) یک سلوکی در دوره خودشان دارند که باید به عنوان الگو و شخصیت ممتاز قرار بگیرند.

وی در ادامه افزود: ایشان علاوه بر اینکه نقش مدیریتی شیعیان و مبارزه با ظلم را ایفا کردند در عین مبارزه با ظلم و وضعیت نارضایتی از حاکمیت بنی عباس در جامعه است، در عین حال تلاش دارند جایگاه امامت را هم تبیین کنند، لازمه تبیین جایگاه امامت برای مبارزه و مدیریت شیعیان این است که شخصیت علمی و مذهبی درستی داشته باشند.

یاوری با بیان اینکه امام برای اثبات امامت خویش نیاز دارند شخصیت علمی و معنوی‌شان را اثبات کنند، یادآور شد: ایشان در دوران زندگی خود تمام تلاششان این بود که شخصیت علمی و معنوی خود را در جامعه ظهور دهند به گونه‌ای که «ذهبی» از علمای اهل سنت درباره امام کاظم (ع) می‌فرمود که ایشان جلیل القدر، جید العلم و کوشاست و در خلافت نسبت به هارون‌الرشید اولویت دارد.  ابن ابی‌الحدید معتزلی از اهل سنت نیز می‌گوید: فقاهت، دیانت، بردباری و شکیبایی همه در موسی کاظم(ع) جمع بود.

این مدرس دانشگاه با تأکید بر اینکه دوره امامت امام موسی کاظم (ع) یک تمایز دیگری با دوره‌های دیگر امامان نیز داشت، اظهار داشت: ما وقتی القاب ایشان را مرور می‌کنیم یکی از القابشان کاظم‌الغیظ بودن است. سؤال اساسی این است که آیا کسی توهینی به امام کند و امام خشم را فرو برد در یک مورد می‌توان گفت ایشان کاظم الغیظ هستند؟ خیر بلکه آنقدر اوضاع در این دوران بد و اخلاق خراب بوده و رفتارهای بدی را نسبت به امام نشان می‌دادند که ایشان خضوع و خشوع فراهم نشان می‌دادند و معروف به کاظم‌الغیظ شدند.

وی با بیان اینکه یکی دیگر از ویژگی‌های امام در آن شرایط تواضع و بخشندگی ایشان است، یادآور شد: به گونه‌ای که در منابع گفته شده ایشان شب‌ها به شکل ناشناس در کوچه‌های مدینه می‌گشت و کیسه بر دوش به محرومان کمک می‌کرد.

یاوری با تأکید بر اینکه سیره ایشان در زمینه بخشندگی مثل سیره امیرالمومنین (ع) است، توضیح داد: ایشان از یکصد تا 400 دینار کیسه‌هایی که در مدینه -که به کیسه‌های موسی مشهور بود- حمل می‌کردند و دست فقرا را می‌گرفتند، بنابراین قشرهایی که فقیر و مستمند هستند مقام معنویت امام را زودتر درک می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه در دوران امام موسی کاظم گسترش تشیع را شاهد هستیم، گفت: امام یکی از وظایف خود می‌داند که علوم امام باقر (ع) و امام صادق (ع) را تبیین کرده و ادامه و استمرار دهند، راهکار استمرار این بود که این علم را در بطن جامعه گسترش و به تربیت شاگردان ‌پرداختند. حکومت عباسی هم به این وضعیت آگاه شده بودند بنابراین باید امام و شاگردانش را کنترل می کردند و امام را به زندان می‌انداختند تا این ارتباطات کمتر بشود.

 یاوری اظهار داشت: امام کاظم (ع) وکلایی در مناطق مختلف منصوب و راه پدر را ادامه دادند و جامعه را مدیریت کردند، حتی در درون کاخ هارون الرشید نیروهایی را داشتند که شیعیان را از طریق آنها مدیریت کنند و اخبار دولت را به امام برسانند، در واقع موضع امام در رابطه با حکومت مشخص بود.

عضو مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی با بیان اینکه یکی از تلاش‌های امام کاظم این بود که در دوران خود بحران‌ها را با مدیریت معقولانه هدایت کند، گفت: نهایتاً به دورانی پس از ایشان می‌رسیم که امام رضا (ع) به گونه‌ای می‌فرماید فضایی برای من فراهم می‌شد تا دستخط من را شرق و غرب عالم می‌خواندند، این فضای تقیه را امام رضا (ع) ندارد و بنابراین تلاش‌های امام کاظم (ع) به نتیجه رسید.

سه شنبه 19/9/1392 - 14:58
شهدا و دفاع مقدس

نیروهای با تجربه او را زیر نظر داشتند که مبادا کلکی در کارش باشد. شبی یکی از بچه‌ها بیدار بوده، می‌بیند عیدی آرام و بی‌صدا بلند شد و هر چه مهر نماز در آسایشگاه بود همه را در سطل ادرار ریخت.

خبرگزاری فارس: حکایت عیدی جاسوس اردوگاه بعثی‌ها

گروه «حماسه و مقاومت» خبرگزاری فارسچشمم بدجوری عذابم می داد. عوض شدن اردوگاه از مشکلاتم که نکاست هیچ، بر آنها هم افزود. در موصل یک پزشک عراقی معاینه‌ام کرد.

گفت: چرا چشمت این گونه شده؟

* نمی‌دانم. پزشک‌ها هر کدام دستی برده و به این روز افتاده است.

ـ به خاطر این که خوب تخلیه نشده، عفونت کرده. با چند قرص چرکش را خشکانده‌اند، ولی چند روز بعد دوباره چرک و کثافت ترشح کرده است.

* حالا پس تکلیف چیست؟

ـ ناراحت نباش. به طور کامل تخلیه‌اش می‌کنم.

این کار را هم کرد و تا حدودی راحت شدم. تا پایم به ایران برسد، درد چشم ‌نداشتم.

در برنامه‌ غذایی اردوگاه شام نبود. چیزی از ناهار برای خودمان نگه می‌داشتیم. اول‌ها عراقی‌ها غذا را می‌پختند. بعد اعتراض کردیم که آشپزها از بچه‌های خودمان بودند.

روزی برای‌مان سبزی خوردن دادند. نگه داشتیم برای شام. موقع شام و ناهار نگهبان‌ها درها را می‌بستند. آن روز که سبزی دادند موقع بستن در، نگهبان گفت: اگر کاری داشتید صدایم کنید.

حرفش یک کمی بودار بود. سابقه نداشت این قدر برای‌‌‌‌‌مان دلسوزی کنند. حرفش را زیاد جدی نگرفتیم و شام را خوریدم. خوردن  شام همان و دل پیچه گرفتن‌مان همان. از درد به خود می‌پیچیدیم و فریاد مردم مردم بچه‌ها بلند شد. نگهبان را صدا کردیم. زود در را باز کرد. انگار منتظر بود که صدایش کنیم. گفتیم: دل پیچه ما را می‌کشد.

توی سطلی، نوشیدنی آوردند و نفری یک لیوان خوردیم. نفهمیدیم چی بود. کم کم حالم خوب شد، ولی بسیاری از بچه‌ها از جمله خود من ناراحتی روده گرفتیم. این مسئله برای ما قابل هضم نبود، چون آشپزها از بچه‌های خودمان بودند و معنی نداشت چیزی مسموم به خورد ما بدهند. آشپز را گیر آورده و پرسیدیم: قضیه آن شب چی بود؟

گفت: عراقی‌ها ما را از آشپزخانه‌ بیرون کرده و در را بستند. بعد از چند دقیقه در باز شد و رفتیم تو. حدس زدیم بلایی سرغذا آورده‌اند، ولی چیزی دستگیرمان نشد.

فرمانده‌ی اردوگاه ما عوض شد. آدمی پست، عقده‌ای و جاسوس پرور بود. از ایرانی‌ها همیشه بد می‌گفت.

می‌گفت: من ایرانی‌ها را می‌شناسم. محاصره‌ی آبادان یادم است. رفتم مرخصی، وقتی برگشتم از تیپ ما یک نفر هم زنده نبود. کشته و اسیر شده بودند. چه کسانی در آن عملیات بودند؟

کسی پاسخ نمی‌داد. اگر می‌فهمید کسی در شکستن محاصره‌ی آبادان بوده، پوست از کله‌اش می‌کند. سعی کردم بروز ندهم که در آن عملیات بودم. از هر فرصتی استفاده می‌کرد تا آنهایی را که در آبادان بودند پیدا کند.

پیش از رفتن، فرمانده‌ی ایرانی اردوگاه را هم عوض کرد. سرهنگ «تقوی» را به جای کاشانی انتخاب کرد. تقوی صلابت و درایت کاشانی را نداشت و خود را مطیع فرمانده‌ی عراقی نشان می‌داد. هیچ کدام دلخوشی از تقوی نداشتیم.

روزی گفتند: اسیر جدیدی به اردوگاه آمده، هم عرب است و هم با سواد.

«عیدی» نام داشت. 60 نفر از درجه‌داران را از آسایشگاه‌ها جمع کرده و به اجبار بردند در یک آسایشگاه جداگانه جای دادند. این اسیر را هم پیش درجه‌داران فرستادند.

مطلع شدیم در آسایشگاه‌شان برنامه‌ی هفتگی نوشته؛ روز اول قرآن تدریس می‌کند، روز دوم احکام و روز سوم عربی. تا حدی اعتماد بچه‌ها را جلب کرده و پیش نماز شده بود.

نیروهای با تجربه او را زیر نظر داشتند که مبادا کلکی درکارش باشد. شبی یکی از بچه‌ها بیدار بوده، می‌بیند عیدی آرام و بی صدا بلند شد هرچه مهر نماز در آسایشگاه بود همه را در سطل ادرار ریخت. در تمام آسایشگاه‌ها همچنین سطلی بود. شب‌ها که در آسایشگاه‌ها بسته بود، اگر کسی قضای حاجتی داشت از سطل استفاده می‌کرد.

با پخش این خبر، چهره‌ی واقعی عیدی برای بچه‌ها معلوم شد. فهمیدیم جاسوس است که با هدایت فرماندهی اردوگاه از الرمادیه آمده و در میان بچه ها نفوذ کرده است. بعد از این که دستش رو شد خودش را به نفهمی زد. چند نفر هم برای خودش دارو دسته جمع کرد. از عراقی‌ها ویدئو و فیلم درخواست می‌کردند. آنها هم می‌آوردند و به این شکل روزگار را سپری می‌کردند. دیگر حنایش پیش بچه ها رنگی نداشت.

بعثی‌ها با این نوع رفتارها، می‌خواستند اتحاد و یکپارچگی بچه‌ها را به هم بزنند و با راه انداختن تفرقه، اسرا را در مقابل هم قرار دهند. خوشبختانه موفق نمی‌شدند. ولی بعضاً در اثر فشار روانی دشمن، بچه‌ها سر کوچک‌ترین مسئله به سر و کله‌ی هم می‌پریدند. به فکر افتادیم برای این حل مشکل کاری بکنیم. کسانی که با هم دعوا می‌کردند، آشتی می‌دادیم ولی چند روز بعد دوباره روز از نو روزی از نو.

استوار رضوانی ریش سفید آسایشگاه 11، انسان روزگار دیده و فهمیده‌ای بود. دور هم نشستیم تا راه علاجی پیدا کنیم. استوار رضوانی پیشنهاد داد: باید هیئت حل اختلاف تشکیل دهیم.

قبول کردیم. پنج نفر اعضای هیئت انتخاب شدند. استوار رضوانی، من و بقیه یادم نیستند.

رضوانی گفت: ما به هنگام بروز اختلاف، جز آشتی دادن کار دیگری نمی‌توانیم بکنیم.

گفتم: من یک پیشنهاد دارم. اگر بار اول شان بود آشتی می‌هیم. اگر بار دوم شان بود آسایشگاه را آب و جارو می‌کنند. ولی بار سوم نظافت و تخلیه‌ی مستراح آسایشگاه را هم برعهده می‌گیرند.

مستراح آسایشگاه یک سطل بزرگ بود. هر روز گروه نظافت می‌برد، تخلیه می‌کرد. رضوانی با صدای بلند خندید و گفت: حالا فهمیدم چرا ترک‌ها را همیشه فرمانده می‌کنند. پسر تو نظامی‌تر از همه ما هستی.

پیشنهادم از سوی اعضای هیئت مورد قبول واقع شد. توی آسایشگاه یک تهرانی با یک خرم‌ابادی همیشه درگیر بودند. مصوبات هیئت برای بار اول در مورد این دو نفر اجرا شد. یک هفته تمام مستراح آسایشگاه را تخلیه و نظافت کردند. جلوی آسایشگاه ایستاده بودم. این دو نفر داشتند از بیرون بر می‌گشتند.

به من گفتند: قیاسی! صبر کن روزی به حسابت می‌رسیم.

خنده‌ام گرفت. گفتم: عیبی ندارد. آن وقت خدمت دیگری انجام می‌دهیم!

قاطعیت هیئت حل اختلاف در جلوگیری از دعوا و مرافعه بین بچه‌ها بسیار مؤثر واقع شد و تقریبا درگیری پیش نیامد.

سه اسیر تازه به اردوگاه آوردند. چند روزی هم، مهمان آسایشگاه ما شدند.

هر سه مهندس بودند که به همراه «محمد جواد تندگویان» وزیر نفت در جاده آبادان ـ ماهشهر در روزهای آغاز جنگ اسیر شده بودند. همیشه گرفته و ناراحت بودند. از تندگویان پرسیدیم. گفتند: ما با هم اسیر شدیم، اما او را از ما جدا کردند. آخرین باری که دیدیم توان روی دو پا ایستادن نداشتن و روی ویلچر به دستشویی و هواخوری می‌بردند. بعد دیگر ندیدیم. تا اینکه مطلع شدیم شهیدش کرده‌اند.

یکی از بچه‌ها از عملیات رمضان حرف می‌زد. وقتی گفت نزدیک بصره رسیده بودیم...

مهندس‌ها با شنیدن این حرف‌ها چشم‌شان رفت به کله‌شان. گفتند: این حرفها چیست که شما می‌زنید. کدام بصره، کدام محاصره، به ما گفته‌اند تا نزدیکی‌های تهران در تصرف عراقی‌هاست.

از تعجب به صورت هم نگاه کردیم. بعد هر کدام از بچه‌ها در عملیاتی که در آن حضور داشت یا اسیر شده بود، گفتند.

هر سه همزمان به سجده افتادند. گفتند ما از روز اسارت با کسی ارتباط نداشتیم. عراقی‌ها هر روز برای ما یک خبر می آوردند؛ اهواز را گرفتیم، دزفول در محاصره است، خرم آباد هم تصرف شد. کار اراک را چند روز پیش تمام کردیم. به تهران نزدیک می‌شویم. پیش از آوردن به اردوگاه هم می‌گفتند تهران را محاصره کرده‌ایم. داشتیم از غصه دق مرگ می‌شدیم اما امروز خوشحال شدیم. وقتی شما از پیروزی در جنگ حرف می‌زنید، چیزی نمانده بود بال در بیاوریم.

عراقی‌ها همیشه از این نوع تبلیغات دروغ در اردوگاه‌ها داشتند.

فرمانده‌ی اردوگاه دوباره عوض شد. این بار فرمانده‌ی اردوگاه آدم خوبی از آب در آمد. وقتی کابل دست سربازانش می‌دید، می‌گفت: اینها چیست دست گرفتید، مگر چوپانید؟!

سلول انفرادی را تعطیل کرد. می‌گفت: اردوگاه که خودش زندان است. زندان در زندان معنی ندارد، جمعش کنید.

سرگرد محمدی را از انفرادی به آسایشگاه آوردند. یاسین عراقی بعثی هنوز در اردوگاه بود. تقوی را به فرمانده ی جدید اردوگاه معرفی کرد که فرمانده‌ی ایرانی اسراست، او هم برگشت گفت: بسیجی باشد بهتر از این است.

بچه‌ها از تقوی دل خوشی نداشتند و کسی محلش نمی‌گذاشت. از وقتی فرمانده‌ی جدید آمده بود، راحت بودیم. کسی الکی اذیت‌مان نمی‌کرد. اما حیف که دولت مستعجل بود! فرمانده‌ی جدید پیش از سه ماه دوام نیاورد و از اردوگاه رفت. دوباره برگشتیم سرجای اول.

مسئولان نان آسایشگاه بودم. نان اردگاه را با ایفا می‌آوردند و تقسیم می‌کردند.

«سید‌جلال جعفری» اهل طارم زنجان هم آسایشگاهی‌ام زخم معده داشت.

وقتی گرسنه می‌شد، دست‌هایش می‌لرزید. غذا کم می‌دادند. دلم به حالش می‌سوخت. یک نوع ارادت قلبی هم به سادات داشته و دارم. به فکرم رسید از این نمد کلاهی برای سید جلال دست و پا کنم.

پس از تقسیم نان، می‌رفتم پشت کامیونی که نان آورده بود. خرده نان‌های مانده را  جمع می‌کردم و به آسایشگاه می‌آوردم. هر وقت سید گرسنه می‌شد، می‌دادم نان خشک‌ها را می‌خورد. دیگر نگذاشتم گرسنه بماند. گه گاه شیر خشک می‌دادند و ماست درست می‌کردیم. سید جلال ماست بند بود. قد یک لیوان می‌شد.

روزی به سید گفتم: ماست که می‌بندی مثل دوغ می‌ماند. بگذار یک بار هم من امتحان کنم.

آن موقع می‌بینی ماست یعنی چه!

ـ عیبی ندارد. از فردا تو ماست درست کن.

فردایش من دست به کار شدم و ماست درست کردم؛ اما دوغ‌تر از دوغ سید جلال شد. دو روز ماند تا ماست شد. برای شام غذا نداشتیم، سید هی به شوخی می‌گفت: قیاسی! پس چی شد این ماست؟ بیار بخوریم.

من هم کم نیاوردم و گفتم: نگاه سید سنگ را آب می‌کند، چه رسد به شیر که ماست شود. اگر سید نبودی شاید ماست‌بند خوبی می‌شدم!

گرما بیداد می‌کرد و تا 50 درجه می‌رسید. توی آسایشگاه سه تا پنکه از سقف آویزان بود. اگر خاموش می‌کردیم از گرما خفه می‌شدیم و اگر باز می‌کردیم می‌زد بدن‌مان را خشک می‌کرد. اما من همیشه مجبور بودم پتو را بکشم روی سرم تا باد به چشمانم نخورد. 50 درجه را زیر پتو تحمل می‌کردم. بچه‌ها می‌گفتند: خفه نمی‌شوی زیر پتو، آن هم تو این گرما؟!

چیزی برای گفتن نداشتم.

یک روحانی می‌آوردند برای‌مان صحبت می‌کرد. می‌گفت: شیعه هستم.

حزب بعث را تبلیغ می‌کرد. ایرانی‌ها را آتش پرست خطاب می‌کرد و می گفت :در اسلام هیچ سهمی ندارند و اصلا مسلمان نیستند. ما هم فقط نگاه می‌کردیم. تصمیم گرفتیم یک جورایی حالیش کنیم که این طور هم که تو می‌گویی نیست.

در سخنرانیش وقتی به نام مبارک پیامبر اعظم حضرت محمد (ص) رسید، بلند صلوات فرستادیم. صلوات‌ها پشت سر هم به آسمان بلند شد. مصمم بودیم اگر صد بار هم نام پیامبر (ص) بیاورد، صلوات بفرستیم. این آخوند بعثی آخر حرف‌هایش مثل هر دفعه پرسید: اگر سؤال دینی دارید، بپرسید.

کسی پاسخ نداد. در اردوگاه یکی از سربازان عراقی، مسیحی بود که اتفاقا نگهبان جلسه‌ای سخنرانی بود. نزدیک آخوند ایستاده بود. آخوند در گوشی از این سرباز پرسید: چرا سؤال نمی‌کنند؟

سرباز گفت: اینها بیشتر از تو می‌دانند، چی بپرسند؟

آخوند بعثی راهش را کشید و رفت.

این سرباز مسیحی زیاد ما را اذیت نمی‌کرد. یک بار هم به سرگرد محمودی گفته بود گناه دارد، اینها را این طوری نزنید. سرگرد هم او را برد به جایی که عرب نی‌انداخت.

یک روز وقت غروب غیبش زد. سرباز مسیحی را چند روزی ندیدیم. وقتی آمد معلوم شد سرگرد چنان پدری از سرباز درآورده که افعی‌تر از خود بعثی‌ها شده. از آن روز به بعد او هم ما را می‌زد.

از روزی که رزمندگان اسلام  وارد خاک عراق شدند، عراقی‌ها سعی می‌کردند مظلوم‌نمایی کنند. افسری آمده بود تو آسایشگاه برای ما حرف می‌زد و می‌خواست ثابت کند که عراق در جنگ اشتباه نکرد، اما ایران که به خاک عراق وارد شده، اشتباه کرده است.

بعد گفت: هرکس مطلبی دارد، بگوید. آزاد هستید.

کسی حرف نزد. یعنی به افسر عراقی اعتماد نمی‌کردیم. «صفر عالی‌نژاد» اهل قزوین، بلند شد و گفت: ما کشور شما را کشور مسلمان نمی‌دانیم. به خاطر این که بی‌حجابی و موسیقی حرام در کشور شما بیداد می‌کند. اسلام اینها را حرام کرده است.

افسر عراقی گفت: خب در کشور ما، آزادی هست. کسانی می‌روند دنبال این کارها که اعتقادی به اسلام ندارند.

من بلند شدم و گفتم: تا دیروز طبق نوشته‌ی روزنامه‌ی عراق یازده شهر و دو هزار و پانصد روستای ایران در اشغال شما بود. پس چرا کار شما اشتباه نبوده، اما ایران که فقط وارد قسمتی از خاک عراق شده، اشتباه کرده است؟!

بعد آیه‌ی 194سوره بقره را خواندم.

افسر عراقی سکوت کرد و بعد گفت: برای امروز کافی است.

بچه‌ها می‌گفتند: پسر سرت را به باد می‌دهی.

*جانباز آزاده :اروج قیاسی

سه شنبه 19/9/1392 - 14:57
آموزش و تحقيقات

یک گروه از دانشمندان پس از تغذیه کرمهای ابریشم با برگهای توتی که رنگ پارچه به آن اسپری شده بود از منبع اصلی ابریشم صورتی گرفتند.

به گزارش خبرگزاری مهر، یک گروه از دانشمندان برای بررسی این که آیا می توان ابریشم از پیش رنگ شده تولید کرد به منبع اصلی یعنی کرمهای ابریشم مراجعه کرده اند.

آنها برگهای توت سفید را با رنگ پارچه آغشته کرده و کرمهای ابریشم پس از تغذیه از این برگها ابریشم صورتی تولید کردند. از هفت رنگ پارچه آزمایش شده تنها یک رنگ نتیجه بخش بود و محصول عرضه شده آن شبیه موهایی بود که صورتی رنگ شده باشد.

کرمها نیز پیش از بافتن پیله های ابریشمی، خود نیز قدری رنگ گرفته بودند. رژیم غذایی رنگارنگ آنها بر رشدشان تأثیر نگذاشته بود اما این گروه تحقیقاتی که متشکل از مهندسان و زیست شناسان آزمایشگاه شیمی CSIR هندوستان بودند نتایج این تحقیقات را در مجله مهندسی و شیمی ثبات پذیر منتشر کردند اما آنها در جریان این تحقیقات به تأثیر این رژیم غذایی رنگارنگ روی سلامتی کرمهای ابریشم توجهی نداشتند. چرا که در نهایت وقتی که انسانها ابریشم را برداشت می کنند کرمهای ابریشم می میرند.

از آنجا که رنگ کردن پارچه به طور معمول حجم قابل توجهی آب شیرین مصرف می کند، این گروه به تحقیقات در مورد رنگ کردن ابریشم از منبع اصلی پرداختند. رنگ کردن پارچه به طور معمول موجب آلوده شدن آب با مواد شیمیایی خطرناک می شود.

رنگ کردن ابریشم به طور مستقیم با تغذیه کرمهای ابریشم موجب می شود که مراحل دردسرسازی آلوده شدن آب با مواد شیمیایی از بین برود. دانشمندان به تازگی مطالعه روی این ایده را آغاز کرده اند و این ایده تا مرحله تجاری شدن فاصله زیادی دارد.

سه شنبه 19/9/1392 - 14:55
اعتیاد و سیگار

مصرف قلیان از دیرباز در کشور ما و برخی جوامع دیگر به عنوان یک تفریح مرسوم بوده است و متاسفانه به جمع استفاده‌کنندگان آن اضافه شده است.

Vahid Sohrabi Abad (19).jpg

به گزارش سرویس «سلامت» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، بالا رفتن محبوبیت قلیان و استفاده از آن در محافل مختلف تا حد زیادی به دلیل تبلیغات بی‌اساسی است که درباره سالم بودن آن در بازار تجاری بر سر زبان‌ها افتاده است. در حالی که تحقیقات نشان می‌دهد برخلاف تصور عمومی، کشیدن قلیان بیش از سیگار برای سلامتی مضر است.

 

 

مصرف قلیان و باورهای نادرست

 

 

درباره مصرف قلیان باورهای غلطی در نزد بسیاری از مردم رایج است. شاید یکی از علت‌های گسترش مصرف قلیان همین باورهای نادرست باشد. از آنجا که سیستم کار قلیان بر پایه استفاده از حرارت غیرمستقیم و فیلتراسیون آب استوار است، بنابراین یکی از این تصورهای نادرست این است که آب موجود در قلیان جلوی ورود مواد مضر و سمی توتون و تنباکو به بدن را می‌گیرد!

 

برهمین اساس، عده‌ای آن را جایگزین مناسبی برای سیگار می‌دانند. در حالی که برخلاف این تصور، بیشتر این مواد سمی از جمله نیکوتین وارد ریه می‌شوند و به خاطر پک‌های عمیقی که اغلب فرد برای فرو بردن دود می‌زند، آسیب‌های جدی‌تر به حبابچه‌های ریه وارد می‌شود.

 

علاوه بر آن، مرطوب بودن لوله قلیان و مجرای خروج دود، می‌تواند عامل مهمی جهت رشد میکروب‌ها و قارچ‌ها باشد. تحقیقات اخیر مربوط به کشت مواد داخل لوله قلیان نشان داده است این مواد حاوی صدها نوع قارچ و میکروب است که به راحتی توسط دود، وارد دستگاه تنفسی می‌شوند و زمینه بروز عفونت‌های ریوی را فراهم می‌آورند.

 

به گزارش ایسنا به نقل از «ایران پاک»، دود قلیان اعتیادآور است و هرگز جایگزین مناسبی برای سیگار نیست.

 

تصور عمومی دیگر این است که اگر دود قلیان وارد ریه‌ها نشود، آسیبی به آنها وارد نمی‌سازد. این تصور نیز کاملا غلط است. چون دود از طریق مخاط و بافت ظریف دهان، حلق و حنجره جذب بدن می‌شود و آثار بسیار سوء خود را بر جای می‌گذارد.

 

بنا به گفته متخصصان، دود حاصل از مصرف قلیان، نه تنها همه موارد سرطان‌زای دود سیگار را داراست، بلکه مونوکسید کربن بیشتری هم دارد. مونوکسید کربن موجود در دود سیگار و قلیان جای اکسیژن موجود در جریان خون را اشغال می‌کند و بدین‌وسیله بافت‌های بدن را از اکسیژن محروم می‌کند.

 

بنا به نظر متخصصان، مصرف‌کنندگان قلیان در هر بار مصرف، دود بسیار زیادتری را در مقایسه با کشیدن یک نخ سیگار دریافت می‌کنند. مصرف یک نخ سیگار به طور معمول بین 500 سی‌سی تا یک لیتر دود تولید می‌کند، اما هر پک قلیان به طور متوسط حاوی 15 درصد تا یک لیتر دود است.

 

بنابراین، اگر مدت زمان مصرف قلیان را به طور متداول بین 40 تا 60 دقیقه محاسه کنیم و در هر وعده مصرف 50 تا 100 پک به قلیان زده شود، به رغم دفعات کمتر استفاده از آن در مقایسه با سیگار مقدار دود بیشتری وارد ریه‌ها می‌شود. به این ترتیب مسلم است، اثرات مضر و تخریب‌کننده قلیان کمتر از سیگار نیست، بلکه می‌تواند بیشتر هم باشد.

 

 

پیامدها و عوارض مصرف قلیان

 

 

امروزه استعمال دخانیات به عنوان یک فاکتور خطر عمده برای ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها به شمار می‌آید که در این‌جا به طور خلاصه به آن‌ها اشاره می‌شود.

 

1- بیماری‌های قلبی و عروقی

 

یکی از مهم‌ترین عوارض مصرف دخانیات، بیماری‌های قلبی - عروقی است. بیماری‌های قلبی – عروقی شامل امراضی مانند فشار خون بالا، بیماری عروق کرونر و سکته قلبی و مغزی می‌شود. شاید مهم‌ترین اثر منفرد دخانیات بر سلامتی، نقش آن‌ها در ایجاد بیماری‌های قلب و عروق باشد. پژوهش‌ها بیانگر این واقعیت است که خطر حمله قلبی در کسانی که دخانیات مصرف می‌کنند، 70 درصد بیشتر از افراد عادی است.

 

2- انواع سرطان‌ها

 

دود تنباکو حاوی هزاران ماده از جمله مواد شیمیایی و ذرات ریز قطران است که عموما می‌توانند باعث ایجاد سرطان شوند.

 

مواد محرک موجود در دود سیگار و تنباکو باعث تنگی راه‌های هوایی و لوله‌های برونشی می‌شوند که حاصل آن تولید بیش از حد خلط است. این محرک‌ها ممکن است عملکرد سلول‌های سیستم ایمنی در ریه‌ها را با اشکال روبرو سازد و تعادل طبیعی آنزیم‌های ریوی را به هم بریزند که نتیجه آن آسیب‌پذیرتر شدن افراد در برابر بیماری‌های تنفسی است.

 

در نتیجه دود استنشاق شده، کارآیی مژک‌های داخل مجاری تنفسی را کاهش می‌دهند. این مژک‌ها اجسام ریز و مو مانندی هستند که در حالت طبیعی شبیه یک جارو عمل می‌کنند و ذرات خارجی را از ریه‌ها بیرون می‌ریزند. کشیدن یک نخ سیگار یا چند پک قلیان می‌تواند عملکرد جارویی این مژک‌ها را تقریبا برای یک ساعت کند سازد.

 

مصرف منظم و مداوم سیگار و قلیان، کم و بیش این مژک‌ها را فلج می‌کند و ریه‌ها را در معرض میلیاردها ذره ریز موجود در دود آن‌ها قرار می‌دهد. وقتی این مژ‌ک‌ها تا حد زیادی کارآیی خود را از دست دادند، قطرات حاصل از دود سیگار و تنباکو به تدریج سطح داخلی مجاری تنفسی را پوشانده و به آن‌ها آسیب می‌رساند. درواقع، وقتی این قطران داخل ریه‌ها سرد شد، لایه قهوه‌ای رنگ چسبناکی را روی پوشش داخلی مجاری تنفسی تشکیل می‌دهد. این لایه حاوی قطران و مواد شیمیایی دیگری است که می‌توانند باعث سرطان شوند.

 

سرطان‌های لب، دهان، حنجره، حلق، مری، لوزالمعده، کبد، کلیه، مثانه، دهانه رحم و سرطان روده بزرگ از دیگر عوارض بدخیم استفاده از سیگار و قلیان به شمار می‌روند. علاوه بر آن، دود ناشی از مصرف دخانیات می‌تواند باعث ایجاد زخم‌های گوارشی شود. همچنین قلیان باعث ریفلاکس معده (برگشت اسید معده به مری) می‌شود که در نتیجه آن، فرد سوزش شدیدی در سر دل دارد و دچار تهوع می‌شود. این بیماری تی در برخی موارد منجر به سرطان مری نیز می‌شود.

 

3- تاثیر منفی بر زنان باردار و سقط جنین

 

زنانی که در دوران حاملگی سیگار یا قلیان می‌کشند بیشتر با خطر سقط جنین، مرده‌زایی یا تولد نوزادان کم وزن مواجه هستند. مطالعات همچنین حاکی از نوعی ارتباط مستقیم بین مصرف دخانیات توسط مادر در دوران بارداری و خطر سندرم مرگ ناگهانی اطفال است.

 

این ماده سال‌هاست که توسط کشورهای عربی تولید می‌شود و با انواع طعم‌ها و اسانس‌ها در اختیار مصرف‌کنندگان قرار می‌گیرد. تبلیغات وسیع به این باور دامن زده است که این نوع تنباکو بی‌خطر است! در حالی که به گفته پزشکان، این تنباکوها از بدترین نوع برگ توتون تهیه شده و اغلب از دورریز محصول کارخانه‌های تولید توتون به دست می‌آیند، اما به واسطه اضافه کردن مواد شیمیایی معطر و بسته‌بندی‌های جذاب و پرزرق و برق در کشورهای عربی، آن‌ها را به نام «معسل» به فروش می‌رسانند.

 

در این کارخانه‌ها، پوست میوه‌ها را تخمیر و با ملاس یا گلیسرین مخلوط می‌کنند. اگر این مخلوط با زغال سوزانده شود، آکرولئین تولید می‌کند. آکرولئین ماده‌ای سرطان‌زاست که باعث ایجاد سرطان مثانه می‌شود. این اسانس‌ها، علاوه بر تحریک دستگاه تنفسی موجب حساسیت و آلرژی می‌شوند. بنابراین، جدا از بیماری‌های ذکر شده، رینیت آلرژیک و سرفه‌های مزمن همراه با خلط از عوارض دیگر مصرف این مواد است.

 

 

مصرف قلیان و آسیب به دیگران

 

 

سیگار و قلیان نه تنها برای کسانی که مصرف‌کننده آنها هستند، مضر و خطرناک است. بلکه به اطرافیان و کسانی که به صورت غیرمستقیم در معرض دود سیگار و قلیان قرار می‌گیرند (دود دست دوم) نیز آسیب می‌رساند. آژانس حفظ محیط زیست (EPA) دود سیگار در محیط را به عنوان یک ماده سرطان‌زای گروه A که مسئول هزاران مورد سرطان ریه در هر سال در میان افراد غیرسیگاری است، طبقه‌بندی کرده است.

 

افرادی نیز که در مواجهه با دود تحمیلی قلیان قرار دارند، همانند مصرف‌کنندگان آن امکان ابتلا به انواع سرطان‌ها، بیماری‌های قلب و عروق، تنفسی و آثار سوء دوران بارداری را دارند.

 

بهتر است بدانیم که:

 

- تاکنون هزاران مقاله علمی که نتیجه تحقیقات، تجربه‌ها و بررسی‌های پزشکان و دانشمندان و دستاورد دانشگاه‌ها و مراکز علمی جهان است، آثار سوء و مضرات دخانیات را تایید و به همگان به ویژه جوانان توصیه می‌کنند تا از مصرف آن پرهیز کنند.

 

- سیستم بسیار پیچیده بدن به ویژه قلب و ریه‌های شفاف ما برای یک زندگی سالم و شاداب آفریده شده‌اند، اگر آنها را با دود دخانیات آلوده کنیم، مجبوریم یک عمر زندگی خاکستری و سیاه دردآلود را تحمل کنیم.

 

- سالیانه میلیون‌ها نفر در سراسر جهان بر اثر مصرف دخانیات و مرگ زودرس جان خود را از دست می‌دهند.

 

- استعمال دخانیات، هزینه‌های سنگینی در بر دارد. زمان‌های از دست رفته، بیماری‌های قلبی – عروقی و ریوی، هزینه‌های درمانی، غیبت از کار بر اثر بیماری، تنها بخشی از این هزینه‌های جبران‌ناپذیر است.

 

- آنچه که پایانش درد، رنج و سختی است و آرامش و راحتی را از آدمی سلب می‌کند، تفریح نیست، پس هرگز به مصرف قلیان به چشم یک تفریح سالم نگاه نکنیم.

 

- مصرف سیگار و قلیان می‌تواند آغاز برای گرایش به مصرف مواد مخدر باشد.

سه شنبه 19/9/1392 - 14:17
اطلاعات دارویی و پزشکی

یک متخصص داخلی اظهار داشت: سیگاری‌ها و سالمندان که سیستم ایمنی ضعیف‌تری دارند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به "پنومونی" قرار دارند.

542452452.jpg

دکتر جعفر نوابی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)منطقه کرمانشاه، با بیان اینکه بسیاری از باکتری‌ها در بروز عفونت ریه (پنومونی) تاثیرگذار هستند، شایع‌ترین آنها را باکتری «پونوموک» عنوان کرد.

 

به گفته نوابی عفونت ریه در صورت ورود این نوع باکتری‌ها به بدن و ضعف سیستم ایمنی خود را نشان می دهد.

 

وی تصریح کرد: در همین راستا افرد سیگاری، سالمندان، بیماران قلبی و عروقی و نیز بیماران ریوی بیش از سایرین در معرض خطر ابتلا به این بیماری قرار دارند.

 

این متخصص داخلی تب، سرفه، خلط، درد سینه و تنگی نفس را از جمله علائم "پنومونی" عنوان کرد و اظهار داشت: درمان این نوع عفونت با دارو امکان پذیر است.

 

نوابی در خصوص استفاده خودسرانه برخی از بیماران از آنتی بیوتیک به منظور درمان این بیماری هشدار داد و خاطرنشان کرد: این امر موجب شده تا در برخی موارد باکتری‌ها به آنتی بیوتیک‌های تجویز شده مقاومت نشان دهند و مجبور به استفاده از آنتی ‌یوتیک‌های قوی‌تری به منظور درمان شویم.

 

وی با بیان اینکه تب ناشی از "پنومونی" در صورت درمان طی دو تا سه روز قطع می شود، طول دوره کامل درمان این بیماری را هفت تا 14 روز عنوان کرد.

 

به گفته این متخصص داخلی چنانچه این نوع عفونت در صورت درمان دوباره عود کند، باید نوع آنتی بیوتیک‌ها را عوض کرده و نوع قوی‌تری را استفاده کنیم.

سه شنبه 19/9/1392 - 14:16
بهداشت روانی

یک روانپزشک با تاکید بر اینکه زنان بیشتر اضطراب خود را مطرح می‌کنند، گفت: با توجه به پژوهش‌ها و بررسی‌هایی که انجام شده شیوع اضطراب شب امتحان در دانشجویان دختر بیشتر است که این میزان در امتحانات دانش آموزان دخترهم به چشم می‌خورد.

40-89.jpg

دکترعلی اکبر نجاتی صفا در گفت وگو با خبرنگار سلامت ایسنا منطقه دانشگاه علوم پزشکی تهران، افزود: اگر میزان مطالعه دانشجو با برنامه نباشد و خود را برای امتحان آماده نکرده باشد این پیش بینی ناپذیری بیشتر است. اگر دانشجو خود را برای امتحان به خوبی آماده کرده باشد اما امتحان به صورت غیراستاندارد برگزار شود در این صورت اضطراب امتحان بیشتر می‌شود.

 

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، در مورد سیستم آموزشی که ممکن است بر روی دانشجو و دانش آموز تاثیر بگذارد و آنها را دچار اضطراب کند، افزود: به طور کلی از دوران مدارس تا دانشگاه سیستم آموزشی، سیستم درس خواندن و پس دادن آن به صورت امتحان است که البته این سیستم در بسیاری از کشورها کنار گذاشته شده است اما امتحان همچنان روشی است که در ارزیابی دروس دانشگاهی انجام می شود.

 

دکتر نجاتی صفا تاکید کرد: ممکن است در روز امتحان دانشجو با وجود اینکه درس را خوانده است و می‌داند که در امتحان قبول می‌شود باز اضطراب داشته باشد که در این صورت مشکلات اضطرابی مطرح است که در درون دانشجو ریشه دارد.

 

این روانپزشک نداشتن برنامه ریزی در طول ترم را یکی دیگر از علل بروز اضطراب در دانشجویان دانست و گفت: بسیاری از دانشجویان فکر می‌کنند که دروس دانشگاهی هم مانند دروس مدرسه راحت است و آن را به شب امتحان موکول می‌کنند که این مسئله باعث بروز استرس در دانشجو می‌شود.

 

وی خاطرنشان کرد: بسیاری از دانشجویان و دانش آموزانی که به مراکز مشاوره تحصیلی مراجعه می‌کنند، در بعضی مواقع مشاور آن مرکزهنگام تنظیم برنامه درسی و ارائه آن، قرص‌هایی را هم برای بیدار ماندن و بیشتر درس خواندن به فرد معرفی می کند و حتی خود مشاور قرص را به فرد می دهد که مصرف این قرص ها می‌تواند عوارض آسیب جدی به دانشجو وارد کند.

 

دکتر نجاتی صفا به روش‌های غیر دارویی اشاره کرد و افزود: این روش ها توسط روان پزشک ارائه می شود؛ البته روش‌هایی نیست که فردی یک شبه و قبل از امتحان بخواهد آنها را امتحان کند و با مصرف دارو بتواند اضطراب امتحان خود را خوب کند.

 

وی با بیان این مطلب که این روش ها در دراز مدت و بر اساس شرایط شخصی فرد شروع می شود، توصیه کرد: دانشجویان و دانش آموزان برای کاهش اضطراب خود به طور خودسرانه دارو مصرف نکنند و اگر مشکلی را در درون خود حس می کنند زودتر و قبل از شروع امتحانات پایان ترم خود به روان پزشک و روان شناس بالینی مراجعه کنند.

 

این روانپزشک ادامه داد: ورزش کردن و تغذیه سالم از عوامل مهمی است که می تواند در کاهش اضطراب شب امتحان بسیار موثر باشد، همچنین دانشجو می تواند در مطالعه دروس مدیریت لازم را داشته باشد تا بتواند اضطراب خود را کم کند چرا که بی‌خوابی می‌تواند حافظه فرد را تحت فشار قرار دهد.

سه شنبه 19/9/1392 - 14:15
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته