• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 2664
تعداد نظرات : 2458
زمان آخرین مطلب : 3765روز قبل
مهدویت

امام باقر(ع) می‌فرمایند: وقتی قائم(عج) قیام کرد، ۱۰ هزار نفر از فرقه «بتریه» مردم کوفه بر ضد حضرت خروج می‌کنند و می‌گویند: برگرد به آنجایی که آمده‌ای؛ ما به فرزندان فاطمه نیازی نداریم!

خبرگزاری فارس: چه کسانی به مبارزه مسلحانه با امام زمان(عج) می‌پردازند

به گزارش خبرنگار آیین و اندیشه خبرگزاری فارس، یکی از سؤالاتی که در باره موضوع انتظار مطرح می‌شود این است که چه کسانی مقابل حضرت ایستاده و با ایشان به مبارزه مسلحانه برمی‌خیزند؟

جمعی از محققان مرکز تخصصی مهدویت در کتاب «آفتاب مهر» پاسخ این سؤال را چنین بیان می‌کنند:

عصر ظهور، آموزه مهدویت مورد استقبال عمومی قرار می‌گیرد. بسیاری از مردم با امام مهدی (عج) و حقیقت دعوت و قیام او آشنا شده، به او می‌پیوندند؛ هر چند گروه‌هایی نیز به مقابله با حضرت برمی‌خیزند. بررسی روایات به تقابل تعدادی اندک از مهدی ستیزان و امام گریزان اشاره می‌کند، از جمله:

1. برخی فرق انحرافی

تفکر انحرافی بعضی افراد، موجب فاصله گرفتن از امامت شده، ستیز ایشان با مهدویت را در پی خواهد داشت. در روایتی از امام باقر (ع) آمده است:

وقتی قائم (عج) قیام کرد، در کوفه حدود ده هزار نفر از فرقه بتریه (شاخه‌ای از زیدیه) بر ضد حضرت خروج کرده، می‌گویند: برگرد به آنجایی که آمده‌ای ما به فرزندان فاطمه نیازی نداریم. همه آنها به دست حضرت به هلاکت می‌رسند.

2. لشکر سفیانی

سفیانی، سوریه و عراق را تحت سیطره خود قرار می‌دهد و هنگام ظهور به مبارزه با حضرت می‌پردازد. اینان مخالفان جدی دین و آرامش مردم هستند و در ایام سلطه خود، عده زیادی را از بین می‌برند. در حدیثی از امام باقر (ع) آمده است:

وقتی قائم ظهور می‌کند، حضرت حرکت می‌کند؛ در حالی که با دشمنان می‌جنگند تا به سرزمین بیداء می‌رسد که دو گروه از لشکریان سفیانی مقابل حضرت قرار می‌گیرند ... .

3. گروه‌هایی از اهل کتاب

مسیحیان و یهودیان، هنگام ظهور، ابتدا مقابل حضرت صف‌آرایی کرده، آماده جنگ می‌شوند، ولی نزول حضرت عیسی (ع) و نماز خواندن ایشان پشت‌سر امام مهدی (عج) و نیز آشکار شدن الواح اصلی تورات، توسط امام زمان (عج) باعث می‌شود عده زیادی از اهل کتاب، دین اسلام را بپذیرند. همچنین برخی صلح کرده و گروهی نیز به جنگ می‌پردازند. در حدیثی از امام باقر (ع) آمده است:

زمانی که حضرت مهدی (عج) قیام کند بعد از شام، به سمت روم لشکری می‌فرستد که آنها مجبور به درخواست امان و صلح می‌شوند.

دلیل مخالفت و مقاومت برابر مهدویت، ناشی از عدم درک درست از دین و حقیقت انسانیت، دنیاطلبی، روحیه لجاجت و تعصب است. شایان ذکر است هیچ یک از مخالفان و معاندان، در ستیز و رویارویی با امام دوازدهم (ع) موفق نخواهند شد.

آیا زمان ظهور، از وسایل پیشرفته استفاده می‌شود؟

بررسی روایات مهدویت نشان می‌دهد، عصر ظهور، زمان رخ داد معرفت‌زایی و نوآوری علمی است. بر اساس روایات، علومی که تا قبل از ظهور در اختیار مردم خواهد بود دو حرف (قسمت) از بیست و هفت حرف علم است. در زمان ظهور، همه علوم، یعنی بیست و هفت حرف در اختیار مردم قرار می‌گیرد؛ بنابراین، مردم با دریای علوم روبه‌رو شده، از آن بهره می‌برند. طبق روایات دیگری عقل‌ها کامل می‌شود؛ از این رو مردم درک بالاتری خواهند داشت و از علوم، بیشتر و بهتر استفاده خواهد شد؛ بنابراین حرکت جامعه به گونه‌ای است که موجب رشد و تکامل معنوی انسان می‌شود و این پدیده، با گسترش رفاه و پیشرفت و توسعه اجتماعی منافاتی ندارد.

جمعه 29/9/1392 - 23:59
بیماری ها

جام جم آنلاین: آلزایمر در اذهان عمومی یکی از بیماری‌های دوران سالمندی به‌شمار می‌رود و به همین دلیل هم بسیاری از افراد بویژه جوان‌ترها آن را بسیار دور می‌انگارند.

واقعیت این است که بسیاری از دانشمندان نیز چنین تصوری دارند و دهه هاست می کوشند تعیین کنند تغییرات دخیل در ابتلا به بیماری آلزایمر در چه دوره سنی برای نخستین بار در مغز بیماران آغاز می شود. آنها تاکنون سن آغاز بیماری را در دوران بزرگسالی و حتی میانسالی جستجو می کردند، اما ظاهرا باید این تصور را کنار گذاشت. مطابق یافته های جدید، بیماری هولناکی که در سالمندی گریبان آدمی را می گیرد، ممکن است ریشه در دوران نوزادی داشته باشد.

مطابق گزارش نشریه پریونشن، مطالعه جدید نشان داده این تغییرات ممکن است حتی از شش ماهگی نوزادان آغاز شود، اما چطور ممکن است یک بیماری بیش از 60 سال پیش از بروز کاملش، در بدن انسان آغاز به فعالیت کند. پاسخ این پرسش را باید از علم ژنتیک بخواهیم. ظاهرا باز هم پای یک ژن در میان است. در این پژوهش که بتازگی منتشر شده، محققان دریافته اند نوزادانی که حامل ژن APOE-E4 هستند، در مقایسه با کودکانی که حامل این ژن نیستند، تفاوت هایی را در الگوی رشد مغز از خود نشان می دهند. مطابق یافته های پژوهش های پیشین،APOE-E4 ژنی است که خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را در دوران سالمندی افزایش می دهد.

در واقع، ژن APOE سه نسخه متفاوت E2،E3 و E4 دارد. اما همه این نسخه ها توزیع و پراکندگی یکسانی میان افراد گوناگون ندارند. از میان آنها E3 از بقیه رایج تر است و بیشتر افراد این نسخه را در گنجینه ژنی خود دارند. مطابق آمار، نسخهE4 در 25 درصد مردم آمریکا وجود دارد و مدت هاست که می دانیم خطر ابتلا به آلزایمر را در سنین بالا افزایش می دهد. به عبارت دیگر عامل ژنتیکی ابتلا به آلزایمر همین نسخه E4 است. هر چند حضور این نسخه الزاما به معنای ابتلا به این بیماری نیست و همه حاملان این ژن به بیماری های زوال مغز مبتلا نمی شوند، با این حال 60 درصد از افرادی که به آلزایمر مبتلا شده اند، حامل دست کم یک رونوشت از نسخه ژنE4 به شمار می روند. به اعتقاد متخصصان، این ژن نقش های گوناگونی در مغز بازی می کند، اما هنوز نمی دانیم از طریق چه سازوکاری سبب ابتلای حاملان خود به بیماری آلزایمر می شود.

دکتر سین دئونی، سرپرست تیم پژوهشی که ناظر آزمایشگاه پیشرفته عکسبرداری کودکان در دانشگاه براون است، به فاکس نیوز گفت: «ما هنوز اطمینان کامل نداریم که ژن ها عامل اصلی ابتلا به آلزایمر باشند. در واقع ما هنوز مدرک محکمی برای اثبات این ادعا در اختیار نداریم. با این حال، فرضیه ما این است که این ژن در نگهداری و ترمیم غلاف میلین نقش دارد.» غلاف میلین سطح پوشاننده و عایق اعصاب در مغز و نخاع به شمار می رود و نقش محافظت و مراقبت از این اعصاب را به عهده دارد.

دکتر دئونی در ادامه گفت: «ما می دانیم آلزایمر و دیگر بیماری های پیشرونده دستگاه عصبی سبب آسیب دیدن این غلاف به شمار می رود. به همین دلیل احتمال می دهیم افراد دارای نسخهE4 به طور کلی از توان کمتری برای انجام عملیات ترمیم در مغزشان برخوردار باشند.» طبیعی است اگر چنین باشد، در این افراد کار برای غلاف میلین دشوار خواهد شد. به عبارت دیگر در چنین افرادی این غلاف نمی تواند به محض آسیب دیدگی خودش را ترمیم کند و وظایف محافظتی خود را تمام و کمال به انجام رساند. اکنون و در پی یافته های اخیر، دئونی و همکارانش این نظریه را مطرح می کنند که ژن APOE-E4 علاوه بر همه وظایفش، احتمالا در تولید، رشد و گسترش غلاف میلین در دوران کودکی نقش دارد.

تیم تحقیقات، برای آزمودن این فرضیه، مغز 162 نوزاد سالم بین دو تا بیست و پنج ماهه را مورد تصویربرداری قرار دادند. همچنین تمام این کودکان مورد آزمایش DNA قرار گرفتند. آزمایش DNA نشان داده 60 نوزاد از کل این نوزادان حامل ژنE4 و دیگر نوزادان حامل ژنE3 بودند. این گروه پژوهشی برای انجام اسکن مغزی نوزادان، از تکنیک MRI خاصی استفاده کرده است که در آزمایشگاه تصویربرداری پیشرفته کودکان براون ابداع شده بود. در این روش خاص از دستگاه اسکنی استفاده می شود که تقریبا بی صداست؛ صدایی که این دستگاه تولید می کند به ندرت به بلندی یک نجوای در گوشی می رسد. این قابلیت به دانشمندان اجازه می دهد بدون استفاده از دارو و هنگامی که کودکان در خواب طبیعی به سر می برند مغز آنها را اسکن کنند و نگران بیدار شدن کودکان هنگام انجام اسکن نباشند.

محققان از طریق MRI به بررسی دو مساله پرداختند؛ یکی این که رشد ماده خاکستری مغز نوزادان، یعنی بخشی از مغز که حاوی اعصاب و بافت های عصبی است، مورد بررسی دقیق قرار دادند و دیگر این که ماده سفید مغز نوزادان، یعنی لایه دربرگیرنده و محافظ مغز را که شامل غلاف میلین هم هست نیز دقیقا بررسی کردند. پس از مقایسه این اسکن ها، محققان تفاوت های روشنی میان مغزهای حاملE4 و مغزهای حاملE3 مشاهده کردند.

دکتر دئونی در این باره گفت: «آنچه ما یافتیم این بود که حاملان E4 در واقع در شش ماه نخست زندگی به سرعت شروع به تولید غلاف میلین می کنند و در این دوره نسبت به حاملانE3 از مقدار بیشتری از این غلاف برخوردارند. اما درست پس از یک سال، حاملانE3 با تولید غلاف میلین این عقب ماندگی را جبران می کنند و در 5/2 سالگی به این تولید شتاب می بخشند و حاملانE4 را پشت سر می گذارند. بنابراین در آغاز تولید و رشد غلاف میلین، حاملانE3 دیرتر به میدان می آیند، اما به محض تولید این غلاف، بسیار سریع تر عمل می کنند.»

اما دئونی بر این نکته تاکید می کند که این نتایج هرگز به این معنا نیستند که نوزادان دارای ژن APOE-E4 وقتی پا به سن گذاشتند، قطعا به آلزایمر مبتلا خواهند شد. هیچ یک از این تفاوت ها موید تفاوت در عملکرد و توانایی های شناختی افراد حامل ژنE3 و E4 نیست. در واقع مطابق یافته های دانشمندان افراد هر دو گروه در بزرگسالی قوای شناختی سالم و یکسانی دارند. پس نباید نگرانی بی مورد به خود راه دهیم. این یافته ها بیش از آن که مایه نگرانی باشند، باید مایه امید برای نسل های آینده به شمار روند، زیرا ما را از خطای علمی مهمی آگاه ساخته اند. پیش از این بسیاری از متخصصان زمان آغاز تغییرات مغزی دخیل در بروز آلزایمر را دهه سوم و چهارم زندگی یعنی بین بیست تا چهل سالگی تعیین کرده بودند، اما اکنون، در پرتو یافته های جدید دیگر باید به این پیش فرض به دیده تردید نگریست، زیرا تغییرات مغزی مورد نظر ممکن است حتی از دوران نوزادی یعنی حدود شش ماهگی آغاز شود.

به این ترتیب یافته های جدید ما را در جنگ با آلزایمر حدود 20 تا 40 سال جلو انداخت. اکنون به روشنی می دانیم این ژن بسیار زودهنگام دست به کار می شود. آگاهی از این بیماری و علل افزایش خطر به ما کمک خواهد کرد زودتر دست به کار شویم تا از این ژن مرموز عقب نمانیم.

جمعه 29/9/1392 - 23:57
آموزش و تحقيقات

محققان در تازه‌ترین تحقیقات خود دریافتند که چاقی با عملکرد ضعیف کلیه‌ها در ارتباط است.

خبرگزاری فارس: چاقی خطر بیماریهای کلیوی را افزایش می‌دهد

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه خبری هلث دی‌ نیوز آمریکا،‌ تحقیقات جدید نشان داد که چاقی با خطر ابتلا به بیماریهای کلیوی ارتباط  دارد.

به گفته پژوهشگران، علاوه بر این، قبل از اینکه بیماریهای دیگر مانند دیابت و فشار خون بالا که با چاقی مرتبط هستند در افراد ظاهر شود، کاهش در عملکرد کلیه می‌تواند طولانی‌تر شود.

محققان داده‌های نزدیک به 3 هزار فرد جوان سیاه و سفید را که در کلیه‌های خود عملکرد طبیعی داشتند، مورد بررسی قرار دادند.

شرکت‌کنندگانی که به طور متوسط 35 سال سن داشتند بر اساس چهار رده از نظر شاخص توده بدن(BMI)، چربی بدن،‌ قد و وزن گروه‌بندی شدند.

این گروه‌ها شامل وزن طبیعی، اضافه وزن، چاق و بسیار چاق بودند.

با گذشت زمان، عملکرد کلیه در تمام شرکت کنندگان کاهش یافت، اما این کاهش در میان افراد دارای اضافه وزن و چاق بسیار بیشتر و سریعتر بود و این به نظر می‌رسد صرفاً با شاخص توده بدن مرتبط است.

دکتر «ونسا گروبز» استاد دانشگاه کالیفرنیا، سان فرانسیسکو گفت: در این زمان ما دیابت،‌ فشار خون بالا و فرایندهای التهابی، شاخص توده بدن را در کاهش عملکرد کلیه یک پیشگو محسوب کردیم.

به گفته پژوهشگران،‌ چیز منحصر بفردی وجود دارد که نشان می‌دهد بیش از حد بزرگ بودن بدن بر عملکرد کلیه تأثیر می‌گذارد.

این پژوهشگران همچنین دریافتند که اندازه گیری سطح خونی پروتئینی به نام «سیستاتین C» از روش‌های اندازه گیری متداول سطح «کراتینین» در تشخیص تغییرات عملکرد کلیه بهتر است.

محققان گفتند، یافته‌های این مطالعه که اخیراً در مجله آمریکایی بیماریهای کلیه منتشر شده، نشان داد که مداخله زود هنگام پزشکان برای جلوگیری از بیماری کلیه در بیماران چاق الزامی است.

هرچند این مطالعه ارتباط بین چاقی و افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های کلیوی را نشان داده است اما یک رابطه علت و معلولی را ثابت نمی‌کند.

جمعه 29/9/1392 - 23:54
آموزش و تحقيقات

یکی از توصیه‌هایی که همیشه بر انجام آن تاکید می‌شود شستن دست‌ها با آب گرم است تا میکروب‌ها و باکتری‌های موجود بر روی پوست به طور کامل از بین برود.

00-285.jpg

به گزارش سرویس «سلامت» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، کارشناسان معتقدند تنها در صورتی شست و شوی دست‌ها با آب گرم برای کشتن میکروب‌ها موثر خواهد بود که دمای آب در حد نقطه جوش باشد به همین دلیل است که برای ضد عفونی کردن اجسام و وسایل از آب جوش استفاده می‌کنند.

 

در حقیقت از آنجایی‌ که شست و شوی دست‌ها با آب جوش امکان پذیر نیست این کار با آب گرم انجام می‌شود اما آب گرم با نرم کردن لایه‌های بالایی پوست آن را در مقابل میکروب‌ها آسیب پذیرتر می‌سازد.

 

به گزارش ایسنا به نقل از MNN، «آماندا آرکاریکو» از موسسه انرژی و محیط زیست «واندربیلت»، گفت: شست و شوی دست‌ها با آب سرد یا خنک یکی از گزینه‌های پیشنهادی پزشکان به افراد است تا سطح پوست دست خود را پاکیزه حفظ کنند. همچنین استفاده از آب سرد می‌تواند به طور قابل توجهی در مصرف انرژی صرفه جویی کند.

 

جمعه 29/9/1392 - 23:52
تغذیه و تناسب اندام

شب یلدا سفره ایرانی پر می‌شود از انواع شیرینی و تنقلات و میوه‌ها اما در این میان باید به فکر سلامت بدن و دستگاه گوارش هم بود و از خوردن برخی تنقلات چشم‌پوشی کرد.

خبرگزاری فارس: توصیه‌های متخصص تغذیه برای شب یلدا

مریم زارعی در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس در مورد مصرف انواع شیرینی‌ها و آجیل در شب یلدا گفت: به جای غذاهای چرب و شیرین و پرنمک مانند انواع شیرینی­ها و آجیل شور و تنقلات بدون ارزش تغذیه­‌ای باید از میوه­های تازه و مغزهای بی­نمک مانند پسته، بادام، فندق، بادام­زمینی و سایر مغزهای غیر شور استفاده شود.

این کارشناس ارشد تغذیه توصیه کرد: به جای تنقلاتی مثل چیپس، پفک و لواشک از آجیل‌ها و مغزهای کم نمک و بوداده نشده استفاده شود و از مصرف آجیل‌های با رنگ مصنوعی خودداری شود.

وی گفت: در این گونه شب‌ها به دلیل تنوع خوراکی‌ها برخی افراد از خوراکی‌های مختلف و به مقدار زیاد می‌خورند که سبب بروز سوء‌هاضمه می‌شود و در حالی که حتی در مصرف میوه و خشکبار سالم هم باید حد اعتدال را رعایت کرد.

زارعی با اشاره به اینکه شیرینی‌ها، کاکائو و شکلات دارای انرژی و چربی بالا هستند خاطرنشان کرد: بهتر است در این شب وعده شام از میان غذاهای سبک انتخاب شود و بین شام تا مصرف تنقلات دو ساعت فاصله بیفتد تا امکان هضم و جذب تنقلات وجود داشته باشد.

زارعی گفت: انار و هندوانه سرشار از ویتامین C و موادمعدنی مانند پتاسیم و منیزیم بوده که پای ثابت سفره ایرانی در شب یلدا محسوب می شوند اما بیماران کلیوی باید کمتر از هندوانه بخورند.

توصیه این کارشناس ارشد تغذیه به دیابتی ها این است که افراد دیابتی بهتر است قسمت‌هایی از هندوانه که کم شیرین است و به پوست هندوانه نزدیک تر است را انتخاب کنند و از برگه آلو و آلو خشک به‌جای توت خشک و کشمش استفاده کنند.

وی مصرف مایعات را راهی برای کمک به دفع بهتر مواد مصرفی در شب یلدا دانست و افزود: مصرف مغزهای چرب مانند پسته، بادام و گردو برای آنهایی که تری گلیسیرید خونشان بالا ست مناسب نیست.

پنج شنبه 28/9/1392 - 23:29
تغذیه و تناسب اندام

جام جم آنلاین: شب یلدا هیچگاه فراموش نمی‌شود. می‌دانید چرا؟ چون در این شب انواع و اقسام خوراکی‌های هوس‌انگیز خورده می‌شود اما شاید بگویید این چه طرز فکری است ما شب یلدا را به دلیل آن که اولین شب زمستان و بلندترین شب سال است به خاطر سپرده‌ایم، اما در علم روان‌شناسی ثابت شده است هر چیزی که با یکی از نیازهای ما انسان‌ها در ارتباط باشد و آن را تامین کند، خاطره‌انگیز می‌شود.

آجیل شب یلدا,فاخره بهبهانی

در شب یلدا ، چون حس تنوع طلبی ما با دیدن و خوردن خوراکی های دلچسب و لذیذ اشباع می شود، به همین دلیل شبی به یاد ماندنی خواهد شد.

اما سوال اصلی این است که آجیل شب یلدا شامل چه ترکیباتی است و تخمه ای که در این شب تا نزدیکی های صبح شکسته و خورده می شود بهتر است از چه نوعی باشد تا کالری کمتری به بدن ما برساند؟

آجیل شب یلدا بر خلاف آجیل نوروز اغلب خام، بدون نمک و از نوع آجیل شیرین است. این آجیل شامل مغز گردو، پسته، فندق، بادام، بادام هندی، مویز، کشمش و توت خشک بوده و در آن تکه های باسلق دیده می شود.

این آجیل برای فشار خونی ها محدودیت مصرف ندارد و حاوی چربی های مفید است و مزه شیرین آن منهای باسلق از میوه های طبیعی همچون کشمش، مویز و توت خشک تامین می شود.

اما باید بدانید این آجیل در مقایسه با دیگر آجیل ها گرچه به دلیل دارا بودن میوه های طبیعی، مواد فیبری و مغذی بیشتری دارد و بتدریج قند خون را بالا می برد، اما کالری شیرینی این میوه ها با قند و شکر برابری می کند و به دلیل دارا بودن برخی ترکیبات قندی که برای جذب نیاز به انسولین دارد مصرف آن برای افراد چاق و دیابتی محدودیت مصرف دارد.

هیچ تخمه ای کم کالری نیست

تخمه آفتابگردان، کدو و هندوانه از جمله تنقلاتی است که وقتی سرگرم تماشای تلویزیون یا مشغول صحبت کردن هستیم و حواس مان نیست نباید آن را بخوریم چرا که در هر صد گرم آن از 580 تا 600 کالری انرژی نهفته و فوق العاده چاق کننده است.

اما با وجود کالری بالا هر کدام از این تخمه ها مزیت زیادی دارد. تخمه آفتابگردان خاصیت ضدالتهابی دارد. از مشکلات قلبی ـ عروقی و آلزایمر پیشگیری کرده و از دفعات گرگرفتگی زنان یائسه کاسته و سلنیوم آن برای باروری مردان مفید است.

تخمه کدو تسکین دهنده اعصاب و خواب آور بوده و بسیار ملین و مدر است. این تخمه کلسیم بالایی دارد و به حفظ سلامت پروستات و کاهش التهابات مفصلی کمک می کند و تقویت کننده خوب حافظه است و از دیگر تخمه ها کالری بیشتری دارد.

تخمه جابانی نوعی تخمه هندوانه است که برای پوکی استخوان مفید و مصرف آن به افراد ضعیف توصیه می شود. تخمه خربزه هم طبیعت گرم داشته و افزایش دهنده میل جنسی است.

تخمه سوخته سمی است!

استفاده از حرارت بالا برای بو دادن آجیل بخصوص تخمه ها می تواند منجر به افت تغذیه ای و پایین آمدن کیفیت پروتئین تخمه شود و اگر در اثر حرارت بالا مغز تخمه قهوه ای سوخته با طعم و بوی تند شود مطمئن باشید که روغن آن تبدیل به روغن مضر و سمی شده و برای سلامت مخاطره آمیز است.

پنج شنبه 28/9/1392 - 23:27
پوست و مو

جام جم آنلاین: دائم به روش‌های مختلفی فکر می‌کنیم که به کمک آنها از ایجاد چین و چروک‌های پوستی پیشگیری کنیم یا به دنبال امتحان کردن شیوه‌های جدیدی هستیم که ادعا می‌کنند برای رفع چین و چروک صورت یا جلوگیری از ایجاد آنها موثر است؛ از ماسک‌های مختلف گیاهی گرفته تا روش‌های جراحی و تزریق و... همه این‌ کارها را هم انجام می‌دهیم، اما بیشتر یادمان می‌رود اول باید علت اصلی ایجاد کننده چین و چروک‌ها را پیدا کنیم.

خیلی تنها عامل موثر در بروز چین و چروک های پوستی را افزایش سن می دانند و تصور می کنند در دوره جوانی و میانسالی چین و چروکی هم ایجاد نمی شود. در حالی که علل موثر در ایجاد چروک های پوستی بسیار متنوع و متفاوت است و برای پیشگیری از هر یک از آنها هم باید علت را تشخیص و براساس آن درمان را شروع کرد.

نژاد و ژنتیک هم موثر است

شاید شما هم کسانی را دیده باشید که سن کمی هم ندارند، اما پوست شان خیلی چروک خورده نیست و در مقابل افرادی هم هستند که باوجود سن کم شان، چین و چروک های زیادی روی پوست شان به چشم می خورد. دکتر امیرهوشنگ احسانی نیز این موضوع را تائید می کند و در گفت وگو با جام جم یادآور می شود: ژنتیک از عوامل مهمی است که در این زمینه می تواند تاثیرگذار باشد به طوری که پوست بعضی نسبت به دیگران در سنین بالاتری دچار چین و چروک می شود یا کسانی هستند که در سنین بالا هم چروک هایی خیلی کم و خفیف دارند. بنابراین باید عوامل ارثی را هم در ایجاد چین و چروک و شدت آن در نظر داشته باشیم که به گفته این متخصص پوست و مو عاملی است که به غیر از افزایش سن، می تواند در ایجاد چروک های پوستی موثر باشد.

عوامل محیطی را فراموش نکنید

مسلما آب و هوا و شرایط محیط زندگی از دیگر عواملی است که می تواند در این زمینه تاثیر داشته باشد. دکتر احسانی با اشاره به افرادی که برای مدتی طولانی زیر نور خورشید قرار می گیرند، می گوید: کسانی که به هر دلیلی به مدت طولانی در معرض آفتاب قرار می گیرند یا زمانی که زیر نور هستند، پوشش مناسب و محافظت کاملی ندارند، بیشتر و زودتر از دیگران در معرض چین و چروک های پوستی قرار خواهند گرفت. به همین دلیل، متخصصان به این افراد توصیه می کنند زمانی که در معرض نور هستند، از پوشش مناسب و کرم های ضدآفتاب استفاده کنند تا احتمال بروز مشکل به حداقل برسد.

چین و چروک بیشتر میان سیگاری ها

می گویند سیگار مضرات زیادی دارد که می تواند اعضای مختلف بدن انسان را با مشکلات متعددی مواجه سازد، اما شاید جالب باشد بدانید پوست هم از مضرات سیگار در امان نمی ماند و تحت تاثیر آن قرار می گیرد. به طوری که حتی چین و چروک های بیشتری هم روی پوست سیگاری ها به چشم می خورد و معمولا ظاهری پیرتر از سن واقعی شان به آنها می بخشد. دکتر احسانی در این باره می گوید: استعمال سیگار یکی از عوامل مهمی است که می تواند در ایجاد چین و چروک های پوستی موثر باشد. بنابراین کسانی که دائم و به میزان زیاد سیگار می کشند، باید منتظر چنین تغییراتی هم باشند، زیرا پوست این افراد در طولانی مدت، چروکیده و افتاده تر از دیگران می شود و در مقایسه با همسن و سالانشان پیرتر به نظر می رسند. بنابراین برای کاهش اثرات این عامل هم، ترک سیگار یا کم کردن مصرف آن می تواند مفید باشد.

تغذیه خوب برای داشتن پوستی بهتر

تغذیه صحیح علاوه بر این که می تواند سلامت پوست را تامین کند، موجب زیبایی بیشتر این عضو هم می شود. در مقابل، مصرف مواد غذایی مضر یا پیروی از رژیم های غذایی نامناسب هم می تواند زیبایی و سلامت پوست را به خطر بیندازد.

بنابراین تغذیه نادرست و نامناسب نیز به گفته دکتر احسانی می تواند در ایجاد چین و چروک های پوستی موثر باشد و به همین دلیل کسانی که از رژیم های غذایی سخت و دشواری پیروی کرده و به مقدار کافی میوه، سبزیجات و مواد غذایی حاوی پروتئین مصرف نمی کنند، در معرض این مشکل قرار خواهند داشت.

این پزشک متخصص یادآور می شود: رژیم های غذایی نامناسب باعث می شود کلاژن سازی زیر پوست کمتر شده و در نتیجه پوست هم شل تر و افتاده تر شود. بنابراین تغذیه صحیح و نوشیدن آب به مقدار کافی از مواردی است که برای داشتن پوستی شفاف و صاف باید در نظر داشت.

علاوه بر تغذیه، وضع خواب هم می تواند به داشتن پوستی شاداب کمک کند و آن طور که دکتر احسانی می گوید: بی خوابی و استرس هم موجب ایجاد چین و چروک های پوستی می شود.

به گفته این متخصص پوست و مو، کاهش وزن های ناگهانی هم می تواند در پوست صورت، چروک ایجاد کند.

بیماری هایی که پوست را هم خراب می کند

بعضی از مشکلات و بیماری های جسمی و روحی همان طور که می تواند عوارض خاص خودش را داشته باشد، ممکن است پوست را هم تحت تاثیر قرار دهد و نشانه هایی بر آن بگذارد.

به عنوان نمونه اختلالات تیروئید یکی از همین بیماری هاست که می تواند به ایجاد چین و چروک منجر شود. دکتر احسانی با بیان این مطلب می افزاید: خشکی پوست به طور غیرمستقیم می تواند موجب ایجاد چین و چروک های پوستی شود و از طرفی هم اختلالات تیروئید یکی از مهم ترین عواملی است که درباره خشکی پوست مطرح می شود. بنابراین می توان گفت کم کاری تیروئید یکی از بیماری هایی است که می تواند فرد را دچار چروک های زودرس پوست کند.

به گفته این متخصص پوست و مو، مصرف داروهای کورتونی در طولانی مدت موجب کاهش چربی های زیر پوست شده و این موضوع هم می تواند چروک های کاذبی روی پوست ایجاد کند. بنابراین برای درمان چین و چروک ها یا پیشگیری از ایجادشان حتماً باید به عوامل مختلفی که در این زمینه نقش دارند، توجه داشت.

چهارشنبه 27/9/1392 - 14:20
اطلاعات دارویی و پزشکی

یک متخصص طب فیزیکی و توانبخشی گفت: خشکی مفصلی بویژه در صبح و طولانی‌تر از نیم ساعت ممکن است علامتی از روماتیسم مفصلی باشد.

39-122.jpg

دکتر شریف نجفی در گفت وگو خبرنگار سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، گفت: دردهای مفصلی همراه با علائمی در سایر قسمتهای بدن هستند که این علائم شامل تغییرات پوستی و ناخنی، اختلالات بینایی، علائم گوارشی و ادراری هستند. همچنین دردهای عضلانی اسکلتی همراه با لنگیدن، اختلال در راه رفتن و دویدن می‌تواند نشانه‌ای از دردهای مفصلی جدی باشد.

 

وی ادامه داد: خشکی مفصلی بویژه در صبح و طولانی‌تر از نیم ساعت ممکن است علامتی از روماتیسم مفصلی باشد. همچنین قرینه نبودن در مفاصل یا اندام‌ها، تورم، قرمزی یا هرعلامت غیرطبیعی مفصلی دیگر می‌تواند بیماری جدی را به دنبال داشته باشد.

 

این متخصص طب فیزیکی و توانبخشی درد مفصلی همراه با تب، کاهش وزن، بی اشتهایی، کندی رشد جسمانی و خستگی زودرس را عواملی دانست که نشانه‌های‌ بیماری جدی مفصلی است و گفت: در صورت مشاهده هر کدام از موارد فوق، سریعتر به پزشک مراجعه نمایید تا علت درد مفصلی کودک مشخص شود.

 

وی در رابطه با دردهای مفصلی کودکان گفت: این دردها علت‌های متعددی دارند که بعضی خوش خیم وگذرا بوده و مواردی نیاز به درمان جدی طولانی مدت نیاز دارد. بیماری‌های روماتیسمی، عوامل عفونی و بدخیمی‌ها از این نوع هستند.

 

نجفی ادامه داد: برای درمان دردهای مفصلی ابتدا باید تشخیص بیماری توسط پزشک معین شود و سپس براساس نوع بیماری، درمان مناسب تجویز شود که ممکن است شامل دارو، درمان فیزیکی مثل بریس، فیزیوتراپی، ورزش....و ندرتا جراحی باشد.

چهارشنبه 27/9/1392 - 14:19
بیماری ها

ذات‌الریه بیماری عفونت دستگاه تنفسی که می‌تواند عامل باکتریایی یا ویروسی داشته باشد.

46-66.jpg

به گزارش سرویس «سلامت» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)،‌ این بیماری یا به خودی خود بروز می‌کند و یا می‌تواند پیامد ابتلا به آنفلوآنزای معمولی باشد.

 

به گزارش هلث‌دی‌نیوز، برای پیشگیری از عفونت ذات‌الریه‌ای که عامل باکتریایی دارد تزریق واکسن موثر است اما انجمن ریه آمریکا پیشنهادات دیگری را نیز برای پیشگیری از این بیماری توصیه کرده که عبارتند از:

 

1- تزریق واکسن آنفلوآنزا در ماه‌های شیوع این بیماری

 

2- در صورت بروز مشکلات تنفسی و عدم بهبود آن پس از چند روز هرچه زودتر برای درمان به پزشک مراجعه کنید.

 

3- داشتن استراحت کافی،‌ انجام مرتب فعالیت‌های بدنی و داشتن رژیم غذایی سالم برای پیشگیری از این بیماری به ویژه در فصل سرما موثر است.

 

4- در صورت مصرف هر گونه آنتی‌بیوتیک برای عفونت‌های باکتریایی دوره درمان را تکمیل کنید.

چهارشنبه 27/9/1392 - 14:18
بهداشت روانی

کارشناسان سلامت و بهداشت روان در آمریکا تخمین زده‌اند که سالانه حدود یک پنجم از مردم این کشور در فصل زمستان به اختلال «افسردگی فصلی» مبتلا می‌شوند.

khande-1.jpg

به گزارش سرویس «سلامت» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، افسردگی فصلی یا SAD نوعی اختلال خُلقی است که با کوتاه‌تر شدن طول روز در فصل زمستان و کاهش میزان ترشح ماده شادی‌بخش موسوم به «سروتونین» در مغز که ترکیب شیمیایی بهبوددهنده خُلق‌وخو است، شایع می‌شود.

 

به گفته پزشکان در عین حال که داروهایی برای کاهش علائم این اختلال وجود دارد از راهکارهای طبیعی نیز می‌توان برای افزایش ترشح انتقال‌دهنده عصبی «سروتونین» و در نتیجه ایجاد حس شادی بیشتر در افراد استفاده کرد.

 

به گزارش ایسنا به نقل از سایت اینترنتی ام‌ان‌ان، علائم SAD از احساس ناراحتی خفیف تا افسردگی شدید متفاوت است و فرد را حساس، بی‌خواب و گرفتار کمبود اعتماد به نفس می‌کند.

 

این علائم معمولا با فرا رسیدن فصل بهار و با بلند شدن روزها به خودی خود برطرف می‌گردد اما می‌توان با چند اقدام موثر به روش طبیعی سطح سروتونین را در مغز افزایش داد و در نتیجه به کاهش علائم این اختلال در فصل سرما کمک کرد. این اقدامات موثر عبارتند از:

 

1- بیرون رفتن از خانه: اگرچه سرمای شدید هوا در فصل زمستان اغلب مردم را از رفتن خارج شدن از خانه منصرف می‌کند اما در طول یک پیاده‌روی کوتاه نور بیشتری به چشم می‌خورد و در نتیجه آن سروتونین بیشتری در مغز تولید می‌شود.

 

2- استفاده از نور چراغ: روزهای کوتاه‌تر فصل زمستان به این مفهوم است که فرد در طول روز کمتر در معرض نورهای طبیعی که تولیدکننده سروتونین هستند قرار دارد اما می‌توان این کمبود را با استفاده از شیوه نوردرمانی جبران کرد.

 

3- ورزش کردن: معمولا در مواقعی که فرد احساس افسردگی دارد ورزش کردن را در آخرین انتخاب خود قرار می‌دهد در حالی که 15 دقیقه ورزش در طول روز تاثیر چشمگیری در افزایش سطح سروتونین دارد.

 

4- ماساژدرمانی: بررسی‌ها نشان می‌دهد پس از ماساژدرمانی سطح سروتونین مغز افزایش می‌یابد. اگرچه هنوز برای محققان مشخص نشده که تماس انسانی علت این افزایش است یا خود ماساژ دادن اما نکته مهم این است که ماساژ در کاهش علائم SAD موثر است.

 

5- مصرف مواد خوراکی سالم و کافی: گرسنگی از علائم شایع افسردگی فصلی است. همچنین در این گونه مواقع تمایل فرد به مصرف شیرینی و کربوهیدرات‌های ساده‌ای همچون ماکارونی، نان و کیک‌ها بیشتر می‌شود اما این گونه مواد خوراکی پیش از اتمام روز فرد را دچار احساس سنگینی و افت خُلق می‌کنند. کارشناسان حوزه سلامت معتقدند می‌توان با انتخاب الگوی غذایی سالم شامل میوه‌ها، سبزیجات و مواد پروتئینی کم‌چرب، تولید سروتونین را افزایش داد.

 

6- دوری کردن از تنهایی: سعی کنید در این روزهای سرد به همراه دوستان یا اعضای خانواده که رابطه بهتری با آنها دارید بیرون بروید چون این کار نیز به بهبود خُلق کمک کرده و شما را از افسردگی فصلی دور می‌کند.

چهارشنبه 27/9/1392 - 14:17
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته