• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 2664
تعداد نظرات : 2458
زمان آخرین مطلب : 3767روز قبل
تاریخ

جام جم آنلاین: در بازگشت قافله اسیران دیروز و آزادگان سربلند و پیروز امروز، از دمشق به کربلا تعیین خط سیر بسیار دشوار است. قرائن تاریخی، می‌تواند یاریگر پژوهشگران در تعیین مسیر احتمالی باشد.

قبل از تعیین نسبی و احتمالی مسیر به چند نکته باید توجه کرد:

1 ـ کاروان با تعدادی اندک تر و با ساز و برگ و امکانات کافی و کامل حرکت می کنند.

2 ـ هیچ الزامی برای عبور آنان از شهرها وجود ندارد، هنگام آمدن برای قدرت نمایی از شهرها می گذشتند.

3 ـ با عنایت به دو مورد پیش گفته هم نیاز به درنگ نیست، هم امکانات برای شتاب آماده است.

4 ـ هنگام آمدن به شام به اسیران فرمان می دادند و آنان هیچ اختیار و امکان انتخاب نداشتند، اما اکنون کاملا آزاد و مختار و همه چیز تحت فرمان امام سجاد(ع) است.

5 ـ این کاروان داغدار، علاقه مند دیدار کربلا و سوگواری در آنجاست. این کار برای طرح بیشتر کربلا و مظلومیت اهل بیت (ع) لازم است.

پس از این نکات که موقعیت روانی و حرکتی کاروان را بیشتر و بهتر آشکار می کند، می توان مسیر احتمالی بازگشت را این گونه ترسیم کرد:

بخشی از مسیر که هموارتر و مناسب تر است در آغاز سفر انتخاب شد تا با کاهش آذوقه، امکان تامین مایحتاج و نیازهای گوناگون ممکن و میسر باشد. حرکت از دمشق از منطقه حوران ـ قبله دمشق ـ که معمولا کاروان ها و بلدهای خاص به عنوان راه میانبر طی می کردند می تواند نقطه شروع حرکت کاروان باشد.

به نظر می رسد ادامه مسیر به سمت حمص و از آنجا یا از مناطق حماه، شیرز و کفرطاب به سمت نهر فرات و سپس در ادامه حرکت از ساحل رود فرات به سوی کربلا صورت گرفته باشد.

این مسیر چند مشخصه داشته است که حدس بازگشت را از آن پذیرفتنی می کند:

1 ـ وجود آذوقه و آب فراوان و آبادی هایی که در صورت نیاز دسترسی به آنها ساده بود.

2 ـ در این مسیر حاکمان شهرها طرفداران بنی امیه بودند و در صورت نیاز می توانستند از کمک و یاری آنان استفاده کنند. کاروان هنگام عبور از حمص و بعلبک (هنگام اسارت و آمدن به دمشق) با رقص و مستی و شادی مردم مواجه شد. پس این شهرها نه تنها مانع حرکت و مزاحمت آن نبودند که می توانستند یاریگر کاروان و تامین کننده نیازها ـ در صورت مراجعه چهره های امین نظام اموی ـ باشند. همان گونه که پیش تر گفته شد در بازگشت، یزید چند نفر از معتمدان اموی را با قافله همراه کرد.

3 ـ هیچ منبعی به حرکت کاروان از بیراهه در آغاز حرکت اشاره نکرده و ممکن است پس از طی چند منزل پیشنهاد امام سجاد(ع) و حضرت زینب(س) برای رفتن به کربلا سمت و سوی حرکت را تغییر داده باشد و شاید در شام طرح رفتن به کربلا با ممانعت یزید مواجه می شد.

نقشه حرکت را براساس توضیحات این گونه می توان ترسیم کرد:

يکشنبه 1/10/1392 - 14:11
اهل بیت

جام جم آنلاین: یکی از مسائل مورد اختلاف در نهضت حسینی، تعیین جایگاه دفن سر مبارک امام حسین(ع) است.

اقوال مشهور در محل دفن به این شرح است:

1 ـ سر به کربلا بازگردانده شد و به بدن ملحق گردید.

2 ـ سر در نجف اشرف کنار قبر امیر مومنان است.

3 ـ در بازگشت قافله به مدینه، سر را در بقیع دفن کردند. (کنار مزار مادرش فاطمه(س))

4 ـ در شام دفن شد. در محل دفن در شام چند قول وجود دارد:

ـ در دارالاماره قصر الخضراء یزید دفن گردید. (کنار مسجد اموی)

ـ در گورستانی در دمشق

ـ در قبرستان مسلمانان دمشق در عصر سلیمان بن عبدالملک دفن گردید.

ـ کنار باب الفرادیس دمشق دفن شد. (کنار برج سوم در مشرق باب الفرادیس)

ـ در مسجد رقه بر ساحل فرات دفن شد

ـ داخل مسجد جامع شهر رقه

ـ بیرون دروازه توما

5 ـ در مصر و در شهر قاهره (یک قول آن است که در عسقلان دفن شد و سپس به مصر منتقل شد.)

این 12 قول مشهورترین اقوال در محل دفن سر مبارک حضرت اباعبدالله الحسین(ع) هستند.

معتقدان به الحاق سر در کربلا

از میان اقوال پیش گفته، اکثریت مقتل نویسان و تاریخ نگاران عاشورا بر این باورند که سر مبارک امام حسین(ع) سرانجام به کربلا بازگردانده و در کنار بدن دفن شده است. برخی مشهورترین اقوال و منابع عبارتند از:

1 ـ در امالی شیخ صدوق به نقل از فاطمه بنت علی(ع) آمده است که سر امام را سیدالساجدین علی بن الحسین(ع) به کربلا بازگرداند.

2 ـ در روضه الواعظین همین نظر و به نقل از شیخ صدوق ذکر شده است که معلوم می شود نویسنده کتاب ـ ابن قتال نیشابوری ـ بر همان باور است.

3 ـ در تسلیه المجالس نیز آمده است که سر امام حسین(ع) به کربلا بازگردانده شد و با پیکرش دفن گردید.

4 ـ شیخ طبرسی با اندکی تردید، ولی با تصریح معتقد است سر امام را از شام به کربلا بازگرداندند و به بدن ملحق کردند و خدا داناست.

5 ـ علامه مجلسی در بحارالانوار می نویسد: قول مشهور امامیه آن است که سر را امام زین العابدین(ع) به کربلا بازگرداند و با پیکرش دفن شد.

6 ـ در اللهوف نیز سید بن طاووس معتقد به بازگرداندن سر و الحاق به بدن در کربلاست.

7 ـ در مقتل خوارزمی آمده است که سر در صندوق خانه های بنی امیه تا عصر سلیمان بن عبدالملک ماند و سپس بیرون آوردند و خوشبو کردند و سرانجام به کربلا فرستادند و با جسد دفن شد.

8 ـ در مثیرالاحزان ابن نمای حلی پس از ذکر اقوال گوناگون محل دفن در مدینه، دمشق و مصر می گوید قول قابل اعتماد من برگرداندن سر، پس از گرداندن در شهرها به کربلا و دفن در کنار بدن مطهر است.

9 ـ سبط ابن جوزی همین نظر را با اندکی تفاوت مطرح می کند که مشهورترین قول این است که سر مبارک همراه اسرا به مدینه آورده شد و سپس به کربلا بازگردانده و در کنار بدن به خاک سپرده شد.

10 ـ شخصیت های دیگری چون شبراوی در الاتحاف بحب الاشراف، ابوریحان بیرونی در الآثارالباقیه، شبلنجی در نورالابصار، شیخ بهایی در توضیح المقاصد همین قول مشهور پیوستن سر به بدن در کربلا را باور دارند.

حتی گاه کسانی که اقوال دیگر را مطرح کرده اند با اندکی احتیاط گفته اند: قول مشهور بازگرداندن سر به کربلاست. عمده تاریخ نگاران، آورنده سر را امام سجاد(ع) ذکر کرده اند.

يکشنبه 1/10/1392 - 14:10
تغذیه و تناسب اندام

جام جم آنلاین: سنین بلوغ از مهم‌ترین دوره‌های زندگی است و پس از کودکی، دومین مرحله‌ای به حساب می‌آید که طی آن سلول‌ها شروع به رشد می‌کند و سوخت و ساز بدن هم افزایش می‌یابد.

برهمین اساس، برخی نیازهای تغذیه ای هم در این دوره بیشتر از قبل می شود که حتما باید مورد توجه قرار گیرد. به عنوان نمونه با توجه به افزایش حجم عضلات، نیاز به مصرف پروتئین هم بیشتر می شود یا در نتیجه افزایش حجم خون، نیاز به عنصر آهن افزایش پیدا می کند و به طور کلی می توان گفت نیاز به دریافت انرژی در این دوران بیشتر می شود.

از طرفی، احساسات و نحوه تفکری که نوجوانان در این سنین دارند ممکن است آنها را به سمت رژیم های لاغری سخت، شدید و غیرعلمی بکشاند. بسیاری از نوجوانان هم از دوستان شان پیروی می کنند و چون آنها رژیم گرفته اند، به فکر رژیم لاغری می افتند. در حالی که تغذیه صحیح در این دوره از زندگی اهمیت ویژه ای دارد و می تواند سلامت فرد را حتی در سنین میانسالی هم تحت تاثیر قرار دهد.

دکتر میترا زراتی با اشاره به این که دوران بلوغ، از نظر جسمی و روحی از مهم ترین و حساس ترین دوره های زندگی است، در گفت وگو با جام جم توضیح می دهد: بسیاری از مسائل و موضوعات مربوط به سلامت فرد ابتدا در دوران کودکی و پس از آن در سنین بلوغ پایه ریزی می شود و به همین دلیل هم توجه به نوع رژیم غذایی در این سنین بسیار مهم است.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی، با اشاره به افزایش سوخت وساز بدن در دوران بلوغ یادآور می شود: بسیاری از افراد پس از پایان دوران بلوغ دچار مشکلاتی مانند افزایش وزن و چاقی می شوند، زیرا سوخت وساز بدن پس از این سنین به حالت قبل برمی گردد و رژیم ناسالمی که در دوران بلوغ داشته اند، می تواند آنها را دچار چنین مشکلاتی سازد.

عنصر آهن را فراموش نکنید

یکی از عناصر مهمی که در تمام دوره های زندگی و بویژه در سنین بلوغ باید به میزان کافی در بدن وجود داشته باشد، عنصر آهن است. دکتر زراتی با اشاره به این موضوع، یادآور می شود: نکته مهمی که در این سنین باید مورد توجه قرار گیرد، افزایش نیاز به عنصر آهن است که بویژه در دخترها به دلیل مسائل قاعدگی اهمیت ویژه ای پیدا می کند. برهمین اساس توصیه می شود در صورت نیاز، با آغاز سنین بلوغ دختران از مکمل آهن استفاده شود.

وی می افزاید: در صورتی که آهن بدن از دست برود، فرد برای رشد عضلات و افزایش حجم خون با کمبود آهن روبه رو خواهد شد و به همین دلیل حتما باید به کمک مصرف مکمل، این کمبودها را جبران کرد.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی خاطرنشان می کند: افرادی که در سنین بلوغ هستند ـ هم دخترها و هم پسرها ـ باید مصرف منابع غذایی آهن را نیز افزایش دهند. البته خیلی تصور می کنند آجیل هم حاوی آهن است در صورتی که گوشت قرمز و حبوبات تنها منابع غذایی آهن به حساب می آید.

مصرف پروتئین ها هم ضروری است

علاوه بر آهن که مصرف آن به مقدار کافی اهمیت ویژه ای دارد، پروتئین ها و استفاده از منابع پروتئینی هم موضوع مهمی است که به گفته دکتر زراتی برای رشد عضلات و استخوان ها در سنین بلوغ به آن نیاز داریم.

وی درباره منابع حاوی پروتئین توضیح می دهد: این ماده غذایی در سفیده تخم مرغ، لبنیات و انواع گوشت ها به مقدار فراوان وجود دارد و به همین دلیل توصیه می شود نوجوانان در این سنین، در طول هفته سه یا چهار عدد تخم مرغ همراه با سفیده مصرف کنند. همچنین خوب است دست کم در یکی از وعده های اصلی غذایی از گوشت هم استفاده شود و وعده دیگر نیز به مقدار کافی حبوبات داشته باشد تا نیاز فرد به پروتئین تامین شود.

مصرف لبنیات هم به گفته این متخصص تغذیه در این دوران بسیار مهم است و با توجه به افزایش نیاز بدن به کلسیم توصیه می شود، نوجوانان در طول روز دست کم سه واحد لبنیات کم چرب مصرف کنند.

البته مصرف لبنیات کم چرب حتی برای کسانی که وزن زیادی ندارند نیز توصیه می شود، زیرا آن طور که دکتر زراتی می گوید جذب کلسیم در لبنیات پرچرب کمتر خواهد بود.

علاوه بر اینها، مصرف میوه ها و سبزیجات رنگی هم در این سنین ضروری است. وی با اشاره به این موضوع، توضیح می دهد: به دنبال رشد، مواد زائدی هم در بدن تولید می شود که باید از سوی کبد سم زدایی شود. از طرفی هم کبد به آنتی اکسیدان ها و مواد رنگی موجود در میوه ها و سبزیجات احتیاج دارد و به همین دلیل رژیم غذایی باید به مقدار کافی حاوی میوه ها و سبزیجات باشد. به طوری که مصرف سه واحد میوه و سه واحد سبزی در طول روز توصیه می شود و آن طور که دکتر زراتی می گوید خوب است یک واحد میوه شامل مرکبات باشد و یک واحد هم میوه های نارنجی رنگ مانند خرمالو، انبه یا سبزیجاتی مانند هویج.

منابع حاوی اسید فولیک و روی را در رژیم تان بگنجانید

اسید فولیک هم یکی از موادی است که مصرف آن در سنین بلوغ اهمیت زیادی پیدا می کند و هم دختران و هم پسران در این دوره باید به مقدارکافی منابع آن را مصرف کنند. دکتر زراتی در این باره یادآور می شود: نوجوانان حتما باید از مواد غذایی حاوی اسیدفولیک که شامل انواع سبزیجات برگ سبز تیره است، استفاده کنند. به عنوان نمونه مصرف سالاد کاهو یا سبزی خوردن یا اسفناج همراه با حداقل یکی از وعده های غذایی در طول روز می تواند نیاز بدن را تامین کند.

علاوه بر این، با توجه به این که افزایش سوخت و ساز بدن می تواند موجب افزایش نیاز به عنصر روی شود، این متخصص تغذیه توصیه می کند در این دوران مصرف منابع حاوی روی مانند آجیل و انواع گوشت ها را نیز در نظر داشته باشید به طوری که خوب است نوجوانان در طول روز از مقداری آجیل خام استفاده کنند.

حواستان به نوع چربی ها هم باشد

بعضی از نکات و توصیه های تغذیه ای، سن و سال خاصی نمی شناسد و در همه دوره های زندگی باید مورد توجه قرار گیرد. نوع چربی های رژیم غذایی هم از جمله این موارد است که به گفته دکتر زراتی در تمام سنین و بویژه در دوران بلوغ باید مورد توجه قرار گیرد.

از طرف دیگر، بسیاری از نوجوانان به مصرف فست فودها روی می آورند و ترجیح می دهند از تنقلات ناسالمی مانند چیپس و پفک بیشتر استفاده کنند. در صورتی که مصرف این مواد غذایی مضر می تواند سلامت آنها را هم به خطر بیندازد؛ بنابراین توصیه می شود خانواده ها برای تهیه غذاهایی که داخل خانه درست می کنند، از روغن های جامد و اسیدهای چرب ترانس که در لبنیات پرچرب وجود دارد، استفاده نکنند. همچنین نباید فراموش کنیم مصرف بیش از حد فست فودها در این سنین می تواند زمینه بروز بیماری های مختلفی مانند چاقی، فشار خون و دیابت را در آینده فراهم سازد.

این رژیم ها سلامت نوجوانان را تهدید می کند

کم نیستند نوجوانانی که می خواهند لاغرتر شوند یا براساس حرف های دوستان شان تصمیم می گیرند رژیم غذایی خاصی را امتحان کنند. به همین دلیل هم امروزه انواع رژیم های سخت و غیرعلمی مانند تک خوری ها، رژیم های میوه، شیر و ... میان برخی نوجوانان رواج یافته است. در حالی که دکتر زراتی این روش ها را به هیچ عنوان صحیح نمی داند و به خانواده ها توصیه می کند آموزش های لازم را در زمینه تغذیه صحیح به نوجوانان بدهند یا حتی از مشاوران و کارشناسان تغذیه کمک بگیرند تا با شناخت نیازهای غذایی بهترین راه را در انتخاب کنند.

این متخصص تغذیه ضمن بیان این که بسیاری از نوجوانان در سنین بلوغ به مصرف داروهای لاغری یا داروهایی برای افزایش حجم عضلات روی می آورند، درباره عوارض ناشی از مصرف این مواد می گوید: متاسفانه ممکن است این داروها موجب ایست تنفسی و فلج ناگهانی عضلات ریه شود که در نتیجه به مرگ فرد منجر خواهد شد. علاوه بر این، نارسایی های کبدی و ایست قلبی هم از مشکلاتی است که در اثر مصرف چنین داروهایی ممکن است برای فرد ایجاد شود.

دکتر زراتی می افزاید: این داروها و رژیم های غیرعلمی در کنار مشکلاتی که گفته شد، می تواند عوارض دیگری مانند اختلالات روحی، پرخاشگری، افسردگی، اختلالات فشار خون، ریزش مو و مشکلات پوستی را نیز ایجاد کند.

کمبود مواد غذایی در این دوران و تامین نشدن نیازهای غذایی نوجوانان می تواند موجب بروز اختلالاتی در ترشح هورمون های جنسی نیز بشود که به گفته دکتر زراتی در سال های آینده می تواند برای فرد مشکل ساز باشد.

يکشنبه 1/10/1392 - 14:8
اهل بیت

استاد پیشکسوت قرآن گفت: امام حسین(ع) در راه کربلا پیش از قیام عاشورا آیه 108 سوره مبارکه «یوسف» را زمزمه می‌کردند.

خبرگزاری فارس: امام حسین(ع) در راه کربلا چه آیه‌ای تلاوت می‌فرمود

حبیب مهکام استاد پیشکسوت قرآن در گفت‌وگو با خبرنگار فعالیت‌های قرآنی خبرگزاری فارس با اشاره به جایگاه قیام امام حسین(ع) و یارانش، اظهار داشت: امام حسین(ع) برای زنده نگه‌داشتن اسلام و قرآن قیام کرد تا به جهانیان اهمیت اسلام، نماز و همچنین جایگاه امر به معروف و نهی از منکر را نشان دهد.

وی ادامه داد: احادیث و گفتارى که درباره‏ امام حسین(ع) از ائمه اطهار(ع) رسیده است، این مطلب را روشن می‌کند که هدف از قیام عاشورا، اقامه عدل و دین خدا و همچنین برهم زدن بنیان ظلم و جور بوده است، بنابراین ما نیز باید ادامه‌دهنده راه ایشان باشیم و بصیرت در عزاداری‌ها را فراموش نکنیم.

قیام امام حسین(ع) با بصیرت بوده است

مهکام با اشاره به آیاتی که امام حسین(ع) در راه کربلا تلاوت کردند، گفت: امام حسین(ع) در راه کربلا پیش از قیام عاشورا آیه 108 سوره مبارکه «یوسف» را زمزمه می‌کردند، «قُلْ هَذِهِ سَبِیلِی أَدْعُو إِلَى اللّهِ عَلَى بَصِیرَةٍ أَنَاْ وَمَنِ اتَّبَعَنِی وَسُبْحَانَ اللّهِ وَمَا أَنَاْ مِنَ الْمُشْرِکِینَ؛ بگو این است راه من که من و هر کس پیروى‏ام کرد با بینایى به سوى خدا دعوت مى‏کنیم و منزه است ‏خدا و من از مشرکان نیستم»؛ این آمر نشان می‌دهد که قیام امام حسین(ع) با بصیرت بوده است.

این استاد پیشکسوت قرآن با اشاره به اینکه عزاداری امام حسین(ع) با سایر امامان تفاوت دارد، خاطر نشان کرد: عزاداری برای سیدالشهدا به طور خاص از سوی اهل بیت(ع) مورد تأکید قرار گرفته است و نباید آن را با سایر عزاداری‌ها مقایسه کرد.

مهکام، یکی از دلایل تفاوت عزاداری برای امام حسین(ع) را گستردگی کمی و کیفی واقعه عاشورا عنوان کرد و افزود: در روایتی از حضرت امام صادق(ع) آمده است: «قال ابوعبدالله(ع): یا زراره! إن السماء بکت علی الحسین (ع) أربعین صباحا بالدم، و إن الأرض بکت علیه أربعین صباحا بالسواد، و إن الشمس بکث اربعین صباحا بالکسوف والحمره، و إن الملائکه بکت علیه أربعین صباحا و الحدیث»؛ از این حدیث شریف که در یکی از کتب معتبر حدیث شیعه کامل الزیاره نقل شده می‌توان استناد کرد که اشک و زاری آسمان و زمین و ملائکه و آفتاب بر سیدالشهدا تا چهل روز طول کشیده است.

تبیین نهضت عاشورایی جهان را سرشار از صلح و دوستی می‌کند

این استاد پیشکسوت قرآنی ادامه داد: در روایتی دیگر آمده است که هیچ روزی نبود که اسم امام حسین(ع) در نزد امام صادق(ع) برده شود و آن امام در آن روز تبسمی بر لب بیاورند؛ امام صادق(ع) در تمام روز گریان و محزون بودند و می‌فرمودند: امام حسین(ع) سبب گریه هر مؤمن است.

مهکام با اشاره به اینکه شاید انتقال همین معانی از سوی اهل‌بیت(ع) سنت چهل روز عزاداری بر مصیبت‌های امام حسین(ع) را در میان مردم ایجاد و نهادینه کرده است، تصریح کرد: اساتید قرآنی باید به آثار و دلایل قیام عاشورایی توجه کنند و در مراسم عزاداری نیز با بصیرت این نهضت را تبیین کرده تا سایر افراد با آگاهی از اهمیت آن، دستورات الهی و دینی را در زندگی خود به کار گرفته و از بزرگان دین و امامان درس گیرند تا جهانی سرشار از صلح و دوستی داشته باشیم.

يکشنبه 1/10/1392 - 14:7
شهدا و دفاع مقدس

آنچه که تعجب بر انگیز بود ضجه و ناله شهید حاج قاسم اصغری در این مراسم بود. او از خود بیخود شده بود . انگار نه انگار که فرمانده گردان است و باید مقابل نیروهاش مراعات کند.

خبرگزاری فارس: آخرین اربعین یک فرمانده+عکس

گروه «حماسه و مقاومت» خبرگزاری فارس- با شهید رسول فیروزبخت تصمیم گرفتیم که مراسم روز اربعین رو در مقر الوارثین با شکوه برگزار کنیم. با همفکری که با دوستان داشتیم قرار شد که بچه ها بعد از خواندن زیارت اربعین در حسینیه الوارثین(مقر رزمندگان گردان تخریب لشگر ده سیدالشهداء (ع) در فکه ، مسیر حسینیه تا گلزار شهدای الوارثین را به صورت دسته عزاداری سینه زنی کنند و نهار رو در حسینه همه بچه ها سر یک سفره باشند و اون روز نهار در چادرها توزیع نشه.

 

صبح روز قبل از اربعین تازه از صبحگاه اومده بودیم که از بلند گوی مقر یک تعداد اسم خونده شد و تاکید داشتند که برادرها وسایلشون رو جمع کنند و آماده برای ماموریت جدید باشند. این خبر و رفتن بچه‌ها که تعدادشون به 30 نفر می‌رسید برنامه اربعین رو به هم می‌زد. حدود 10 صبح بود که شهید حاج قاسم اصغری جانشین گردان تخریب لشگر10 با ماشین وارد مقر گردان شد. من و شهید رسول فیروزبخت دم در حسینیه ایستاده بودیم. به رسول گفتم: به حاج قاسم بگو رفتن بچه ها رو به عقب بیاندازه و برنامه اربعین رو خراب نکنه. رسول گفت: خودت بگو، من با حاج قاسم رودربایستی دارم. تو بگی حرفت شهید نمیشه.

 

 

حاج قاسم از جهت روحی حرفش یک کلام بود وقتی می‌گفت باید بشه دیگه کوتاه نمی اومد. گفتم من با حاجی صحبت میکنم و به بهانه اینکه حاجی موهای سرت بلند شده باید موهات رو کوتاه کنی رفتم ماشین سلمونی دستی ام رو برداشتم و رفتم سراغش و یک گوشه چند تا بلوک سیمانی روی هم چیدم و ماشین سلمونی رو توی موهاش گذاشتم. حاجی خیلی موهاش پرپشت بود و ماشین داخل موهاش گیر میکرد و گاهی هم یک ناله آخی میزد. سر صحبت رو باز کردم و گفتم حاجی قراره بچه ها رو کجا ببری؟ و بعد از کلی صغری و کبری گفتم برای روز اربعین امام حسین(ع) برنامه عزاداری داریم و رفتن بچه ها مراسم ما رو از رونق می اندازه . حاجی اسم امام حسین علیه السلام که اومد متقاعد شد که برنامه رفتن رو عقب بیاندازه و قرار شد فردای اربعین بچه ها به طرف سردشت حرکت کنند.

 

این آخرین اربعین حاج رسول و حاج قاسم در این دنیا بود. روز اربعین بعد از نماز صبح دیگه بچه ها صبحگاه نرفتند و آماده شدند برای دسته عزاداری روز اربعین. وانت گردان رو دو تا بوق بلندگو  روش سوار کردیم و اطراف گلزار شهدا و مزار یادبودها پرچم ها نصب شد و کاسه ای گل از تربت امام حسین (ع) فراهم شد و عزاداری اربعین همانطور که پیش بینی شده بود انجام گرفت.

بچه ها با پای برهنه و بر سینه و سر زنان مسیر حسینیه تا گلزار شهدا را پیمودند و من هم میکرفون به دست جلوی اونها حرکت می‌کردم و نوحه ای که می‌خوندم این بود که:

 

یک اربعین از روز عاشورا گذشته

صد اربعین بر زینب (س) کبری گذشته

 

فردای اربعین- شهید حاج قاسم اصغری در وسط بچه های اعزامی به سردشت برای پاکسازی میادین مین دشمن

آنچه که تعجب بر انگیز بود ضجه و ناله شهید حاج قاسم اصغری در این مراسم بود. او از خود بیخود شده بود . انگار نه انگار که فرمانده گردان است و باید مقابل نیروهاش مراعات کند.

روز اربعین سال 66 گلزار شهدای الوارثین غوغایی بود و این شور وقتی به اوج رسید که بچه ها دم گرفتند: 

شور شهادت به سرم آمده

کرببلا در نظرم آمده

حسین جان زیارت

حسین جان شهادت

 

شهید حاج قاسم اصغری و شهید حاج رسول فیروزبخت ۲۰ روز بعد  در روز ۹ ربیع الاول و در روز امامت حضرت ولی عصر(ع)  در پاکسازی میادین مین منطقه سردشت با انفجار مین والمری هر دو به شهادت رسیدند.

راوی:جعفرطهماسبی

يکشنبه 1/10/1392 - 14:6
اطلاعات دارویی و پزشکی

جام جم آنلاین: کوتاهی قد، کابوس بسیاری از نوجوانان و پدرو مادرها در دوران بلوغ است و در این میان تبلیغات فراوان و رنگارنگ انواع روش‌ها و محصولات افزاینده قد از کفش و دمپایی مخصوص گرفته تا قرص‌ها و مکمل‌های دارویی انجام می‌شود.

کوتاه قد‌,کوتاهی قد,هورمون رشد,امیرهومن کاظمی

بسیاری از آنها بدون هرگونه اثر بوده و صرفا با مقاصد تجاری صورت می گیرد. اما کوتاهی قد یعنی چه؟ آیا هر کسی که قد بلند و ایده آل خود را نداشت، کوتاه قد محسوب می شود؟ تشخیص کوتاهی قد و علت آن باید از سوی پزشک متخصص و براساس شرح حال بالینی، نژاد، ژنتیک، تاریخچه خانوادگی، قد پدر و مادر، مقایسه سن استخوانی، وضع تغذیه و برخی مطالعات آزمایشگاهی باشد.

دو علت اصلی کوتاهی قد، عوامل ژنتیکی و تاخیر سرشتی در رشد است.در این میان عوامل مختلفی می تواند بر میزان رشد و طول قد افراد تاثیر داشته از جمله سوءتغذیه ،کم کاری تیروئید، کمبود هورمون رشد، بیماری های مزمن دستگاه گوارش و سوءجذب،دیابت دوران کودکی،کم خونی، کمبود ویتامین ها و مواد معدنی بویژه کلسیم و ویتامین D .

اما آیا کوتاهی قد قابل درمان است یا راهی برای بلند قدتر شدن وجود دارد؟

هر اقدام درمانی باید قبل از بسته شدن صفحات رشد یا همان صفحات غضروفی استخوان ها انجام شود.

در دختران در حدود هجده سالگی و در پسران در حدود بیست سالگی این صفحات رشد بسته می شود.

برای درمان کوتاهی قد ابتدا باید بیماری زمینه ای احتمالی مانند درمان کم کاری تیروئید یا درمان مشکلات گوارشی و سوءجذب در دهان بررسی شود.

درمان با هورمون رشد پس از تشخیص قطعی کمبود این هورمون و قبل از سنین بسته شدن صفحه رشد استخوان می تواند روش درمانی موثری باشد البته عوارض احتمالی آن مثل افزایش فشار مغزی را باید مد نظر داشت.

اما مهم ترین روش در درمان اختلالات رشد از جمله کوتاهی قد، اصلاح تغذیه است. آمار نشان می دهد متاسفانه الگوی ناصحیح غذایی ما و جایگزینی مواد غذایی بی ارزش مانند غذاهای آماده و فست فودها باعث شده متوسط قد ایرانیان حدود دو تا چهار سانتی متر کاهش یابد.

توجه داشته باشید که مهم ترین علت سوءتغذیه فقر نیست، بلکه ناآگاهی نسبت به الگوی صحیح تغذیه است. یک رژیم غنی از مواد پروتئینی مانند گوشت، تخم مرغ و لبنیات بسیار ضروری است.

انواع ویتامین ها و املاحی مانند کلسیم، فسفر، روی، فلور، منیزیم و آهن نیز باید در رژیم غذایی روزانه وجود داشته باشد. ویتامین D نیز برای جذب کلسیم کاملا ضروری است.

همچنین مصرف کافی میوه، سبزیجات، حبوبات و آجیل می تواند نیاز روزانه به املاح و ویتامین ها را برآورده کند؛ اما گاهی لازم است با نظر پزشک معالج از مکمل های دارویی استفاده شود.

همچنین از غذاهای دریایی نیز نباید غافل بود، چرا که منبع غنی از پروتئین و املاح است.

فعالیت بدنی مناسب و ورزش باید برای ورزش های کششی مانند والیبال و بسکتبال در کنار تغذیه خوب به بلندتر شدن قد کمک کند. خواب کافی و به موقع نیز بسیار مهم است. نداشتن خواب کافی بویژه دیرخوابیدن، تولید هورمون رشد از هیپوفیز را کاهش می دهد.

عمل جراحی بلندی قد، روشی بسیار پرهزینه و پرعارضه ای است که معمولا برای افرادی که در محدوده طبیعی کوتاهی قد هستند، پیشنهاد نمی شود.

به علاوه تبلیغات زیادی برای طب سوزنی در افزایش قد وجود دارد، اما این که تا چه اندازه موثر است مدارک علمی زیادی درباره آن موجود نیست.

دکتر امیرهومن کاظمی - متخصص طب سوزنی و گیاهان دارویی

شنبه 30/9/1392 - 15:3
اطلاعات دارویی و پزشکی

یک متخصص گوش، حلق و بینی گفت: در اطراف بینی، حفره‌های استخوانی خالی وجود دارند که سینوس‌های "پارانازال" نامیده می‌شوند و به طور کلی به التهاب در این مجاری و حفرات، سینوزیت گفته می‌شود.

sinozit.jpg

دکتر داریوش خشوعی در گفت‌وگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)منطقه خوزستان، اظهار کرد: سینوزیت می‌تواند در اثر هرگونه سرماخوردگی، عفونت و یا حساسیت ایجاد شود.

 

وی توضیح داد: سینوزیت‌های حاد، یعنی سینوزیت‌هایی که از زمان شروع آن کمتر از یک ماه گذشته باشد، معمولا پاسخ به درمان خوبی دارند و درصد بالایی از بیماران مبتلا به این نوع سینوزیت با مصرف داروهای آنتی‌بیوتیک یا داروهای ضداحتقان، بهبود می‌یابند.

 

این پزشک گفت: اگر بیمار تحت درمان قرار نگیرد، سینوزیت وارد مرحله "تحت حاد" یاSubacute می‌شود. این مرحله معمولا سینوزیت‌های 1 تا 3 ماهه را شامل می‌شود. در سینوزیت‌های تحت حاد نیز امید به درمان وجود دارد، هرچند پاسخ به درمان آنها از سینوزیت‌های حاد کمتر است.

 

خشوعی افزود: اگر بعد از 3 ماه به صورت پیوسته، سینوزیت پایدار بماند سیستم مخاطی، حالت مزمن و ملتهب پیدا می‌کند که میزان پاسخ به درمان در این مرحله از سینوزیت، بسیار کاهش می‌یابد.

 

 

آثار سینوزیت مزمن کدامند؟

 

 

این متخصص بیماری‌های گوش، حلق و بینی گفت: در نوع مزمن، ممکن است هر زمانی که فرد دچار عفونت یا التهاب راه هوایی شود، سینوزیت به طور سرکش و عذاب آور، خود را نشان بدهد.

 

وی افزود: این نکته را نیز باید یادآور شد که سینوزیت مزمن می‌تواند هیچ علامت قطعی‌ که بتوان از راه معاینه فیزیکی حاصل شود، نداشته باشد. در حال حاضر، سی تی اسکن پارانازال، مطمئن‌ترین وسیله تشخیص سینوزیت مزمن است که کمترین خطا را دارد.

 

خشوعی ادامه داد: از علایم سینوزیت مزمن، می‌توان به درد دندان‌های فوقانی، احساس سنگینی در ناحیه پیشانی یا صورت، گرفتگی مکرر بینی، احساس بوی بد در بینی و گاه کاهش بویایی اشاره کرد.

 

وی تصریح کرد: گاهی اوقات ممکن است هنگام معاینه، هیچ‌گونه ترشح چرکی از بینی مشاهده نشود، اما عدم مشاهده ترشح چرکی نمی‌تواند دال بر مبتلا نبودن فرد باشد چرا که ممکن است هنگام معاینه، مجاری سینوسی مسدود باشد و ترشحی وجود نداشته باشد. به طور کلی اگر ترشح از مجرا در هنگام معاینه مشاهده بشود، کمک شایانی به تشخیص پزشک خواهد کرد.

 

 

راه‌های پیشگیری از ابتلا به سینوزیت

 

 

این متخصص گوش، حلق و بینی عنوان کرد: به افراد به ویژه والدین توصیه می‌شود که عفونت‌های راه‌های هوایی فوقانی را جدی بگیرند و مورد درمان قرار دهند، از لباس‌ها و پوشش مناسب استفاده کنند، دفعات سرماخوردگی را به حداقل برسانند.

 

وی در پایان به مبتلایان آلرژی توصیه کرد: این افراد حتما درمان را مد نظر قرار دهند و داروهای لازم را به طور مرتب استفاده کنند.

شنبه 30/9/1392 - 15:2
اطلاعات دارویی و پزشکی

جام جم آنلاین: نه تنها صدای ناله ناشی از درد شدید‌اش بلکه صدای ساییده شدن استخوان‌های زانوهایش روی هم را نیز با هر حرکت می‌توان شنید. در چنین شرایطی برای زانوهایی که براثر ساییدگی ناشی از آرتروز، دیگر مفصلی برایش باقی نمانده است، چاره‌ای جز تعویض مفصل زانو باقی نمی‌ماند.

در واقع، تعویض و جایگزینی مفصل طبیعی زانو با نوع مصنوعی آن، تنها راه از بین بردن دردی است که در زانو براثر ساییدگی و آرتروز، روماتیسم یا تخریب سطح مفصلی به وجود می آید. البته به دست آوردن توان و دامنه حرکتی طبیعی در مفصل زانو و اصلاح تغییر شکل ایجاد شده در این عضو نیز از دیگر پیامدهای مثبت به کار گیری مفصل مصنوعی زانو است.

البته دکتر حسین فائزپور، ارتوپد و فوق تخصص زانو تاکید می کند: تعویض مفصل زانو در سنین جوانی لزومی ندارد و با بهره گیری از روش هایی مانند جراحی مینیسک، پیوند غضروف و رفع پارگی تاندون ها مشکلات مفصلی زانوی جوانان درمان می شود، اما در سنین بالای 50 سال و در شرایطی که حداقل دو مفصل از میان سه مفصل اصلی زانو، به دلیل ساییدگی ناشی از آرتروز از بین رفته باشد، تعویض مفصل زانو، موثرترین روش درمانی محسوب می شود.

زانوهایی که مصنوعی می شوند

تعویض مفصل زانو که به آن آرتروپلاستی زانو نیز می گویند نوعی جراحی است که با استفاده از آن سطح مفصلی استخوان های ران و ساق در مفصل زانو را با یک سطح مصنوعی جایگزین می کنند.

دکتر فائزپور در گفت وگو با جام جم در این باره توضیح می دهد: در واقع وقتی از سه مفصل اصلی زانو،حداقل دو مفصل به دلیل آرتروز، روماتیسم یا آسیب های مفصلی در سنین میانسالی یا پیری از بین برود، بیمار با درد طاقتفرسایی، هنگام حرکت مواجه می شود. در این وضع می توان با تعویض سطوح مفصلی حرکات مفصل را بهبود بخشید و درد را از بین برد. خوشبختانه نتیجه عمل جراحی تعویض مفصل زانو برای این دسته از بیماران بسیار رضایتبخش است.

این فوق تخصص زانو اظهار می کند: البته در صورتی که مفصل زانو بر اثر حادثه یا تصادف از بین رفته باشد می توان درمان های دیگری را برای آن ارائه داد. همچنین اگر استخوان زانو دچار آسیب ناشی از کیست یا تومور بشود نیز درمان آن از طریق پروتزهای مخصوص صورت می گیرد. به هرحال تعویض مفصل زانو معمولا معطوف به دوران پیری یا میانسالی است و در جوان ها معمولا از روش های دیگری همچون ترمیم مینیسک، بازسازی رباط و پیوند غضروف برای درمان آسیب های غضروفی زانو بهره گرفته می شود.

بازگشت به فعالیت طبیعی گذشته

از بین رفتن مفصل زانو با درد و محدودیت حرکتی شدید همراه است، به طوری که توانایی بیمار را حتی برای انجام دادن کارهای روزمره مانند راه رفتن، بالا رفتن از پله، سوار ماشین شدن و نشستن روی صندلی کاهش می دهد. به علاوه استفاده از داروهای مسکن نیز نمی تواند در کاهش درد بیمار موثر باشد.

در چنین شرایطی تعویض مفصل زانو به کمک بیمار می آید که به گفته دکتر فائز پور دوره نقاهت آن بیش از دو هفته طول نمی کشد و پس از آن، بیمار بتدریج می تواند دامنه حرکتی طبیعی خود برای انجام فعالیت های روزانه همچون رانندگی، پیاده روی و بالا رفتن و پایین آمدن از پله ها حتی ورزش کردن به دست بیاورد.

البته این ارتوپد تاکید می کند: انجام ورزش های سنگین مانند دوچرخه سواری و اسکی که با وارد آمدن فشار زیاد به زانوها همراه است، می تواند منجر به شل شدگی مفصل مصنوعی زانو پس از پنج یا ده سال بشود. همچنین کاهش نسبی وزن افرادی که اضافه وزن زیادی دارند، پس از انجام این نوع عمل جراحی ضروری است. از سوی دیگر بیمارانی که تحت این نوع عمل جراحی قرار می گیرند از مصرف سیگار، الکل و قهوه به دلیل این که پوکی استخوان را تشدید می کند، منع می شوند.

چه کسانی نباید مفصل زانو یشان را مصنوعی کنند

به گفته دکتر فائزپور، وجود هر نوع عفونت میکروبی و غیرمیکروبی در مفصل زانو مانع از انجام جراحی تعویض مفصل می شود و انجام آن را تا درمان عامل عفونی به تعویق می اندازد. بیماران سرطانی نیز باید از مفاصل مخصوصی استفاده کنند. کسانی که اچ آی وی مثبت هستند یا دچار حملات تشنجی شدید ناشی از بیماری صرع می شوند یا مبتلا به پارکینسون هستند نیز از انجام این نوع جراحی منع می شوند.

اما شاید این سوال پیش بیاید که پوکی استخوان نیز می تواند منعی برای انجام این نوع جراحی ایجاد کند؟

این ارتوپد در پاسخ می گوید: گرچه پوکی استخوان عاملی نیست که منعی برای انجام این نوع جراحی ایجاد کند، اما درمان مشکلات مفصلی ناشی از پوکی استخوان با سیمان خاص ارتوپدی قابل درمان است و معمولا نیازی به درمان از طریق تعویض مفصل وجود ندارد.

به عنوان یک توصیه کلی می توان گفت اگر استفاده از دارو یا روش های درمانی دیگر، برای کاهش درد ناشی از آسیب های مفصل زانو موثر نباشد معمولا بهترین اقدام درمانی تعویض مفصل زانو خواهد بود.

شنبه 30/9/1392 - 15:1
اعتیاد و سیگار

جام جم آنلاین: خیلی تغییر کرده؛ دیگر هیچ‌یک از کارهایش مانند گذشته نیست. انگار نه انگار که این همه سال او را می‌شناختید و فکر می‌کردید با تمام خصوصیات اخلاقی‌اش آشنا هستید. حالا برای‌تان غریبه شده، آنقدر غریبه که حتی نمی‌توانید چند دقیقه‌ای هم با او هم صحبت شوید.

می گویید خودش خواسته که این طور شود، خودش مقصر است. اگر او نمی خواست، الان وضع فرق می کرد. او اما هیچ یک از این نظرات را تائید نمی کند. تازه اگر بپذیرد که تغییر کرده و رفتارش دیگر مانند گذشته نیست، باز هم زیر بار این حرف نمی رود و خودش را بی تقصیر می داند. پس چه کار باید کرد؟

وقتی شک می کنید که دوستی یا عزیزی گرفتار اعتیاد شده، چه کاری از دست شما ساخته است؟ فقط باید بنشینید و او را متهم کنید یا خودتان هم باید دست به کار شوید و او را نجات دهید؟ اگر دست روی دست بگذارید و کاری به کارش نداشته باشید، اوضاع بدتر هم خواهد شد. اگر هم او را وادار کنید، دلیل تغییر رفتارش را به شما بگوید و اعتراف کند، باز هم نتیجه دلخواه را نمی گیرید. اینجاست که به بن بست می رسید و زندگی شکل دیگری به خود می گیرد. در چنین شرایطی شاید بگویید کاش هیچ وقت او را نمی شناختید، کاش دوستش نداشتید و کاش... اما با این آه و حسرت ها، هیچ چیزی تغییر نمی کند و فقط کار را برای خودتان سخت تر می کنید.

اگر یکی از اعضای خانواده تان با چنین مشکلی روبه رو شده و به مصرف مواد روی آورده، فکر نکنید که نمی توانید کاری برایش انجام دهید. خیلی ها تصور می کنند خانواده نقشی در این زمینه ندارد و نمی تواند در ترک اعتیاد موثر باشد، اما دکتر علیرضا نوروزی، رئیس اداره پیشگیری و درمان سوءمصرف مواد وزارت بهداشت نظر دیگری دارد و به جام جم می گوید: خانواده نقش بسیار مهمی در این موقعیت دارد و می تواند به فرد معتاد کمک کند. البته باید این موضوع را هم بپذیریم که وقتی یکی از افراد خانواده گرفتار اعتیاد می شود و به مصرف مواد روی می آورد، بقیه اعضای خانواده هم دچار مشکلاتی خواهند شد و استرس زیادی را تحمل خواهند کرد. با این همه اما نحوه برخورد خانواده و شیوه رفتار آنها می تواند فرد معتاد را ترغیب کند تا روند درمان را آغاز و تا پایان نیز آن را طی کند.

کمک کنید؛ هم به خودتان، هم به او

وقتی یکی در خانواده معتاد باشد یا حداقل دیگر اعضای خانواده چنین فکر کنند، روش های مختلفی به ذهنشان می رسد تا به کمک آن فرد معتاد را نجات دهند. یکی ممکن است با اجبار و تحت فشار قرار دادن بخواهد از او اعتراف بگیرد و شخصی دیگر برعکس، می خواهد با محبت و قبول کردن تمام حرف ها و کارهایش او را وادار به ترک کند.

دکتر نوروزی اما می گوید بهترین و موثرترین کاری که اعضای خانواده می توانند برای فرد معتاد انجام دهند، کمک حرفه ای گرفتن از متخصصان است. بنابراین وی توصیه می کند اعضای خانواده با مراجعه به مشاور و درمیان گذاشتن نگرانی ها و مشکلاتی که دارند، از او راهنمایی بخواهند تا بتوانند با روش مناسب به فرد معتاد کمک کنند.

آن طور که دکتر نوروزی می گوید، خانواده ای که یکی از اعضایش دچار چنین مشکلی شده، به دلیل استرس ها و فشارهای ناشی از زندگی همراه با فرد مصرف کننده در معرض آسیب های دیگری مانند افسردگی نیز قرار می گیرد. از طرف دیگر، اعضای خانواده بدرستی نمی دانند شیوه برخورد صحیح با این فرد چیست و به همین دلیل توصیه می شود ابتدا دیگر اعضای خانواده به تنهایی به مشاور مراجعه کنند و برای آرامش خودشان از او کمک بگیرند تا مشکلاتی که برایشان پیش آمده تا حدی برطرف شود. پس از این مرحله می توانند روش های برخورد صحیح و راهکارهای مفید را بیاموزند تا به کمک آنها بهترین و موثرترین روش را برای آغاز درمان پیدا کنند.

خشم و نفرت یا عشق و محبت؟

همیشه و هرلحظه زیر نظر است. انگار همه کارهایشان را تعطیل کرده اند و مراقب او هستند. برای کوچک ترین کارش هم باید دلیل بیاورد، تازه اگر بقیه دلیلش را بپذیرند و آن را موجه بدانند، می تواند آن کار را انجام دهد وگرنه باز هم باید در اتاقش تنها بماند. یک روز این قدر به او محبت می کنند که نمی داند چه اتفاقی افتاده و چرا مورد توجه است و فردای آن روز با دعوا و تهدید و خشم بقیه روبه رو می شود. نمی داند چرا اعضای خانواده چنین روش هایی را در پیش می گیرند و بقیه هم چون نمی دانند چه کاری بهترین است، همه روش ها را امتحان می کنند.

دکتر نوروزی اما می گوید بهترین روش، ترکیبی از کنترل و محبت است که می تواند در هدایت فرد مصرف کننده به سمت درمان موثر باشد.

وی با تاکید براین که رها کردن فرد مصرف کننده به حال خودش و تنها گذاشتن او نتیجه مناسبی ندارد، یادآور می شود: اعضای خانواده باید به فرد مصرف کننده نشان دهند که همیشه آماده کمک کردن به او هستند و با کمال میل می خواهند برای رهایی از این وضع با او همراهی کنند. بنابراین هیچ وقت نباید از این موضوع خسته شوند و او را تنها بگذارند. بعضی هم می گویند اگر به معتاد محبت کنیم، کارش را تائید کرده ایم و به همین دلیل روش های خشونت آمیز را ترجیح می دهند. دکتر نوروزی اما نه محبت، بیش از حد را تائید می کند و نه خشونت و اجبار را موثر می داند. او بر این باور است که ترکیبی از کنترل و محبت بهترین و موثرین روش برای کمک خانواده به فرد معتاد است، اما محبت کردن هم به این معنی نیست که نسبت به رفتار و مصرف مواد فرد معتاد روی خوش نشان دهید بلکه برعکس، خانواده باید هرگونه رفتاری را که ممکن است به طور مستقیم یا غیرمستقیم تائیدکننده مصرف مواد باشد، متوقف کند و به هیچ عنوان به چنین رفتاری ادامه ندهد.

بنابراین وقتی می گویند رفتار با فرد معتاد باید همراه با محبت باشد، منظور توجه به او، اهمیت قائل شدن و نشان دادن آمادگی خانواده برای کمک به اوست تا او نیز درک کند اعضای خانواده اش به فکر درمان و برگشت او به وضع قبلی هستند، برایش وقت می گذارند و هرکاری از دستشان بربیاید انجام می دهند تا او هرچه زودتر سلامتش را به دست آورد و از وضعی که در آن گیر افتاده، نجات یابد.

با تهدید و خشونت نتیجه نمی گیرید

دکتر نوروزی به خانواده ها توصیه می کند که وقتی می خواهند درباره موضوع اعتیاد با شخص مصرف کننده صحبت کنند، به جای این که موضوعات ذهنی را مطرح کنند، آنچه موجب نگرانی شان شده را با فرد در میان بگذارند و اگر مطمئن نیستند فرد معتاد است، فقط درباره نگرانی هایشان با او صحبت کنند.

رئیس اداره پیشگیری و درمان سوءمصرف مواد وزارت بهداشت خاطرنشان می سازد: متاسفانه رفتارهای خشونت آمیز و تحت فشار گذاشتن فرد مصرف کننده به هیچ عنوان نتیجه مناسبی ندارد. درحقیقت، نباید فراموش کنیم خانواده این افراد هم در برابر کسی که رفتارهای غیرقانونی و پرخاشگرانه دارد، باید از خودشان محافظت کنند. در حالی که چنین اقداماتی فقط می تواند برای مدت کوتاهی ادامه داشته باشد و پس از آن، خیلی زود به شرایط قبل برمی گردد. این شکست ها و دوره های این چنینی هم می تواند موجب بدتر شدن سیر بیماری فرد شود و به همین دلیل اولین قدم برای کمک به فرد معتاد همان مشاوره و کمک گرفتن از نظر متخصصان است تا بتوانند به فردی که آماده تغییر رفتار نیست، کمک کنند برنامه درمانی را شروع کند.

وای به روزی که سرپرست خانواده معتاد شود

همیشه می گویند بزرگ ترها باید راه درست و غلط را نشان دهند و بچه ها را از مسیرهای اشتباه زندگی دور کنند اما اگر روزی یکی از همین بزرگ ترهای خانواده، خودش راه اشتباه را برود، چطور؟ خانواده های زیادی هستند که چنین شرایطی دارند و سرپرستشان معتاد است. دکتر نوروزی می گوید اگر هر کدام از سرپرست های خانواده دچار چنین مشکلی باشد، دیگر اعضای خانواده را با مشکل مواجه می کند و برای تغییر رفتار باید به فکر کمک باشد.

وی یادآور می شود: بچه هایی که در این خانواده ها زندگی می کنند، در معرض مشکلات بیشتری قرار دارند و خطر روی آوردن به اعتیاد و گرفتار شدن در مشکلات مصرف مواد هم میان آنها بیشتر می شود. در حقیقت، شخصی که در چنین محیطی زندگی کرده، صحنه های مصرف را دیده و در محیطی پرورش یافته که نگرش های ساده تر و آسان گیرانه تری نسبت به مصرف مواد وجود داشته، بیش از دیگران در معرض خطر خواهد بود و تمام این موارد می تواند نگرش و دیدگاه این بچه ها را تغییر دهد و بر شیوه رفتارشان در دوران نوجوانی و بزرگسالی اثر بگذارد.

شنبه 30/9/1392 - 15:0
اهل بیت

قیام امام حسین(ع) نه تنها آیین پیامبر اعظم(ص) را نجات داد، بلکه از محو اهداف رسالت سایر انبیا نیز جلوگیرى کرد.

خبرگزاری فارس: احیای اسلام و آیین حق‏/ معنای «حسین از من است و من از حسینم»

به گزارش خبرنگار آیین و اندیشه خبرگزاری فارس، دستگاه خلافت اموى گمان مى‌‏کرد با کشتن امام حسین علیه‌السلام و یارانش، و اسارت زنان و کودکانش به هدف خویش رسیده و نتیجه مطلوب را به دست آورده است. به خیال باطل خویش، هم توانسته است دشمن شماره یک خود را از سر راه بر دارد و هم از دیگران زهر چشمى بگیرد، تا هیچ کس بناى مخالفت با حکومت او را در سر نپروراند.

یزیدیان که پس از حادثه عاشورا از پیروزى خیالى خود! سرمست و مغرور بودند، سخنانى بر زبان جارى ساختند و رفتارهایى از خود بروز دادند که به افشاى ماهیّت و نیّات شوم آنان کمک کرد. آنان که گمان داشتند با کشتن امام حسین علیه‌السلام و اسارت خانواده او، به پیروزى بزرگى نایل شده‌‏اند و آخرین نقطه مقاومت را در خاندان پیامبر در هم کوبیدند، براى آن که پیروزى خیالىِ خود را به رخ همگان بکشانند و مستى و سرور خود را تکمیل کنند، به اقدامات نابخردانه و جاهلانه‌‏اى دست زدند که شادمانى زودگذر آنان را به مصیبت و ماتم دائمى تبدیل کرد.

آذین‏‌بندى شهرهایى چون کوفه و دمشق، برپا کردن مجالس سرور و شادى، توأم با رقص و شراب و پایکوبى، به زنجیر بستن نوادگان پیامبر صلى الله علیه و آله و گرداندن آنان در میان مردم در هیئت اسیران جنگى، تازیانه زدن به کودکان بى‏‌گناه، بر سر نیزه کردن سرهاى شهیدان سرفراز کربلا و زدن چوب خیزران بر لب و دندان امام و ... از جمله کارهایى‏ بود که به منظور تحقیر اسیران و زهر چشم گرفتن از دیگران، از بنى‌‏امیّه بروز کرد.

ولى تمام این اعمال تیرِ خلاصى بود بر قلب پلید دستگاه اموى، به گونه‌‏اى که شادمانى زودگذر آنان تبدیل به کابوس وحشتناکى شد و لحظه‏‌اى آنان را رها نساخت.

در واقع بنى‌‏امیّه هنوز طعم پیروزى را مضمضه نکرده بودند که تلخى آن را در سراسر وجود پلشت و پلید خود احساس کردند.

آنان در حالى که سرمست از باده پیروزى خیالى بودند، تصریح کردند که انتقام خود را از رسول خدا صلى الله علیه و آله و اسلام گرفته‌‏اند و تصوّر مى‌‏کردند به اهداف خویش که بازگشت به عصر جاهلیّت بود، نزدیک شده‏‌اند، ولى در واقع همه این تلاش‏‌ها، تیشه‏‌اى بود که بر ریشه ناپاک دستگاه اموى وارد مى‏‌شد!

شهادت امام حسین علیه‌السلام و یارانش، به احیاى مکتب محمّدى صلى الله علیه و آله کمک کرد و خون پاک اباعبداللَّه علیه‌السلام درخت اسلام را آبیارى نمود و به رشد و بالندگى امّت اسلامى و بیدارى مسلمانان انجامید.

امام صادق علیه‌السلام مى‌‏فرماید: پس از شهادت امام حسین علیه‌السلام هنگامى که ابراهیم بن طلحه (در مدینه) با امام على بن الحسین علیه السلام روبرو شد (از روى طعنه) گفت:

«یا عَلِىَّ بْنَ الْحُسَیْنِ مَنْ غَلَبَ؟؛ اى على بن الحسین در این نبرد چه کسى پیروز شد؟!».

امام چهارم علیه السلام فرمود: «إِذا أَرَدْتَ أَنْ تَعْلَمَ مَنْ غَلَبَ وَ دَخَلَ وَقْتُ الصَّلاةِ فَأَذِّنْ وَ أَقِمْ؛ اگر مى‏‌خواهى بدانى پیروزى و غلبه با چه کسى بود، به هنگام فرا رسیدن وقت نماز اذان و اقامه بگو». (بحار الانوار ج 45 ص 177)

امام علیه‌السلام با این پاسخ به او فهماند که هدف یزید محو اسلام و نام رسول خدا صلى الله علیه و آله بود، ولى همچنان طنین لَاإلهَ إِلَّا اللَّهُ وَ مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللَّهِ بر مأذنه‌‏ها مى‌‏پیچد و مسلمانان در همه جا- حتى در شام و پایتخت سلطنت یزید- به یگانگى خدا و رسالت محمد صلى الله علیه و آله گواهى مى‏‌دهند!

عاشورا تجلی‌‌گاه حدیث معروف «حسین از من است و من از حسینم»

در حدیث معروف نبوى صلى الله علیه و آله که فرمود: «حُسَیْنُ مِنِّی وَ أَنَا مِنْ حُسَیْنٍ؛ حسین از من است و من از حسینم» ظهور کرد. (بحار الانوار ج 43 ص 261 ؛ از منابع اهل سنت: مستدرک حاکم، ج 3 ص 177)

حسین از رسول خداست، چرا که فرزند دختر او حضرت فاطمه زهرا علیها‌السلام است.

حسین از رسول خداست، چرا که پیرو دین احمدی است.

حسین از رسول خداست چرا که عقاید، اندیشه‌ها، اخلاق و اعمالش، مطابق پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله است.

حسین از رسول خداست چرا که خلیفه پیامبر در زمان خود است.

و اینکه رسول خدا صلى الله علیه و آله فرمود: «من از حسینم» بدین معناست که حسین علیه‌السلام آیین مرا زنده نگه می‌دارد، احیا مى‌‏‌کند و از این جهت خودم را از حسین مى‏‌دانم.

قیام امام حسین(ع) آیین انبیای پیشین را هم زنده کرد

قیام امام حسین علیه‌السلام نه تنها آیین پیامبر بزرگ اسلام صلى الله علیه و آله را نجات داد، بلکه از محو اهداف رسالت سایر انبیا نیز جلوگیرى کرد.

چرا که رسول خدا صلى الله علیه و آله کامل کننده رسالت پیامبران گذشته و خاتم رسولان و دین او خاتم ادیان بود.

گویا تلاش‏‌هاى همه انبیاى گذشته مقدّمه‌‏اى بود براى ظهور پیامبر خاتم و سپردن پرچم هدایت بشرى به دست آن حضرت تا دامنه قیامت و این آیین که خاتم ادیان الهى بود، در عصر حکومت معاویه و یزید مورد تهدید قرار گرفت، به ویژه در سلطنت یزید؛ و بیم آن مى‌‏رفت که ثمرات تلاش‌‏هاى انبیا و به ویژه پیامبر اسلام صلى الله علیه و آله به فراموشى سپرده شود.

در چنین شرایطى شهادت امام حسین علیه‌السلام به احیاى آیین خدا کمک کرد و درخت توحید و نبوّت را طراوت و سرسبزى تازه‌‏اى بخشید.

و شاید به همین دلیل در «زیارت وارث» نه تنها امام حسین علیه‌السلام وارث پیامبر اسلام صلى الله علیه و آله بلکه وارث انبیاى بزرگى همچون حضرت آدم علیه‌السلام، حضرت نوح علیه‌السلام، حضرت ابراهیم علیه‌السلام، حضرت موسى علیه‌السلام و حضرت عیسى علیه‌السلام نامیده شده است. (عاشورا ریشه‌ها، انگیزه‏‌ها، رویدادها، پیامدها، ص 657)

شنبه 30/9/1392 - 14:59
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته