• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1004
تعداد نظرات : 424
زمان آخرین مطلب : 4153روز قبل
اخبار

خبرگزاری فارس: حجت‌الاسلام پناهیان با موضوع «سبک زندگی کجای دین ما است» در دهه اول محرم، از روز شنبه (دوم آذر ماه) در مسجد دانشگاه تهران سخنرانی می‌کند.

خبرگزاری فارس: برنامه سخنرانی حجت‌الاسلام پناهیان در دهه اول محرم

به گزارش خبرنگار «تکیه خبر» خبرگزاری فارس، همزمان با فرارسیدن ایام شهادت  حضرت اباعبدالله الحسین علیه‌السلام، هیآت، دسته‌ها و تکایای عزاداری در جای جای میهن اسلامی‌‌ برپا می‌شود.

برنامه‌های سخنرانی حجت‌الاسلام پناهیان همچون سال‌های گذشته در دهه اول ماه محرم برگزار می‌شود که به شرح ذیل است:

 

* مسجد دانشگاه تهران

موضوع: سبک زندگی کجای دین ماست؟

زمان: از شنبه 27 آبان(روز دوم محرم) تا یکشنبه 5 آذر(روز عاشورا)، به جز جمعه 3 آذر

ساعت شروع مراسم: بعد از نماز ظهر و عصر، البته در تاسوعا و عاشورا در ساعت 10 صبح

مکان: خیابان 16 آذر، مسجد دانشگاه تهران

 

* دانشگاه امام صادق(ع)

موضوع: رازهای عاشورا؛ راه سلوک،رمز ظهور

زمان: از شب اول محرم(25 آبان) به مدت 10 شب

ساعت شروع مراسم: بعداز نماز مغرب و عشا

مکان: بزرگراه شهید چمران، پل مدیریت، مسجد دانشگاه امام صادق(ع)

 

* هیئت محبین دانشگاه هنر

زمان: از شنبه 2 آذر(شب هشتم محرم) تا شنبه 11 آذر

ساعت شروع مراسم: ساعت 10 شب

مکان: خیابان ولی‌عصر(عج)، بعد از چهارراه ولی‌عصر(عج)، دانشگاه هنر

 

* مهدیه تهران

موضوع: مقتل خوانی

زمان: روز عاشورا

ساعت شروع مراسم: بعد از نماز ظهر و عصر

مکان: خیابان ولی عصر(عج)، بعد از خیابان مولوی، مهدیه تهران

جمعه 26/8/1391 - 4:11
آموزش و تحقيقات

خبرگزاری فارس: محققان دریافتند که رابطه بین حافظه ضعیف و صفات ژنتیک مرتبط با چاقی در افراد میانسال به کاهش حافظه منجر می‌شود.

خبرگزاری فارس: ژن چاقی می‌‌تواند به کاهش حافظه منجر شود

به گزارش خبرنگار اجتماعی به نقل از پایگاه اینترنتی هلث دی نیوز آمریکا، تحقیقات جدید حاکی است: احتمالاً رابطه‌ای بین حافظه ضعیف و صفات ژنتیک مرتبط با چاقی در افراد میانسال وجود دارد. این رابطه می‌تواند منجر به آن شود که وزن اضافه بر کارکرد مغز تاثیر بگذارد.

محققان در تحقیقات خود فقط متوجه رابطه بین این نوع ژنها و حافظه در افراد سفیدپوست شدند نه در افراد سیاهپوست.

به عقیده دانشمندان ساختار ژنتیکی در گرایش به سمت اضافه وزن نقش بسزایی دارد. بررسی‌های انجام شده روی دوقلوها و خانواده‌ها نشان داد که ژنها حدوداً 65 درصد در افزایش وزن نقش دارند.

تحقیقات اخیر روی 4 صفت ژنتیکی انجام شد که با ژنی که به نظر می‌رسد در ایجاد چاقی نقش داشته باشد مرتبط هستند.

محققان علائم این صفات را تقریباً در 8400 سفیدپوست و 2100 سیاهپوست 45 تا 64 ساله بررسی کردند. آنها متوجه رابطه‌ای بین مشکل در به خاطر سپاری کلمات و 2 صفت ژنتیکی شدند.

جان اسپیکمن، استاد انستیتو علوم بیولوژیکی و محیطی در دانشگاه آبردین در اسکاتلند گفت: هنوز علت مشخص نیست اما به نظر می‌رسد که این ژن خاص هم وزن و هم حافظه را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

وی گفت: می‌توان دلیل این رابطه را تاثیرات منفی چاقی روی عملکرد مغز یا بالعکس دانست.

دکتر شوارتز، مدیر مرکز دیابت و چاقی در دانشگاه واشنگتن خاطر نشان کرد که این رابطه حتی زمانی که محققان سعی کردند تا هر گونه عامل تاثیرگذار بر وزن را حذف کنند نیز همچنان وجود داشت.این بدان معناست که چنین رابطه‌ای بدون توجه به اینکه فرد چاق است یا لاغر وجود دارد.

شوارتز گفت: تفاوتی آشکار بین سیاهپوستان و سفیدپوستان در این زمینه در تحقیقات انجام شده به دلیل محدودیتهای تحقیقات بوده است که محققان نتوانستند علی رغم وجود شباهتها نقاط مشترکی را بین این2 گروه گزارش دهند.

نتایج این تحقیقات به صورت آن لاین در روز 7 نوامبر در مجله Neurology به چاپ رسید و انستیتو ملی سلامت در آمریکا حامی آن بوده است. اگر چه که این تحقیقات یک رابطه بین مشکل کم حافظگی، صفات ژنتیک و چاقی نشان دادند اما رابطه علت و معلولی را اثبات نکردند.

جمعه 26/8/1391 - 4:8
کامپیوتر و اینترنت
جام جم آنلاین: یكی از امكانات بسیار خوبی كه گوگل در مرورگر مخصوص خودش، كروم، در اختیار كاربران قرار می‌دهد، قابلیت هماهنگ‌سازی اطلاعات شما در مرورگر كروم مورد استفاده روی دستگاه‌های مختلف از جمله رایانه‌های متعدد است.

 

به كمك این قابلیت شما می‌توانید برنامه‌ها، سایت‌های مورد علاقه، كلمات عبور، تنظیمات مرورگر و بسیاری از اطلاعات دیگر را در هر رایانه‌ای كه مجهز به مرورگر كروم باشد با خود همراه كنید و اطلاعات شخصی خود را در كروم همیشه به همراه داشته باشید.

این اطلاعات در حالت معمول رمزنگاری می‌شود و كسی قادر به استفاده از آنها نخواهد بود، اما اگر بخواهید به‌طور كامل اطلاعات ذخیره شده توسط این قابلیت را از سرورهای گوگل حذف كنید، باید مراحل زیر را بدقت انجام دهید:

روش اول:

1ـ برای پاكسازی اطلاعات ذخیره شده در این بخش ‌باید به داشبورد گوگل مراجعه كنید. دسترسی به این بخش از گوگل با مراجعه به لینك زیر امكان‌پذیر است:

https:‌/‌‌/‌www.google.com‌/‌dashboard

2ـ‌ پس از مراجعه به داشبورد ‌باید به بخش Chrome sync بروید و در نهایت با كلیك روی لینك Stop sync and delete data from Google توقف عملیات هماهنگ‌سازی اطلاعات و پاكسازی اطلاعات از روی سرورهای گوگل را آغاز كنید.

روش دوم:

1ـ شما می‌توانید با مراجعه مستقیم به صفحه تنظیمات هماهنگ‌سازی اطلاعات در كروم نیز این قابلیت را غیرفعال كرده و اطلاعات موجود در آن را حذف كنید. دسترسی به این صفحه از لینك زیر امكان‌پذیر است:

https:‌/‌‌/‌www.google.com‌/‌settings‌/‌chrome‌/‌sync

2ـ پس از مراجعه به لینك فوق مشاهده می‌كنید فهرستی از اطلاعات هماهنگ‌سازی شده و تعداد دفعاتی كه در مرورگرهای كروم مورد استفاده قرار گرفته است، در اختیار شما قرار می‌گیرد. در این صفحه نیز با كلیك روی گزینه Stop and Clear توقف عملیات هماهنگ‌سازی و پاكسازی اطلاعات ذخیره شده آغاز می‌شود و پس از چند ساعت همه اطلاعات شما از سرورهای گوگل حذف می‌شود.

توجه: برای فعال‌سازی مجدد این قابلیت در مرورگر كروم ‌باید به صفحه تنظیمات مرورگر بروید و پس از ورود به محیط كاربری خود در گوگل به بخش Advanced sync مراجعه كرده و موارد موردنیاز برای هماهنگ‌سازی را انتخاب كنید.

در نهایت با تائید انتخاب شما هماهنگ‌سازی دوباره فعال شده و اطلاعات انتخابی شما به فهرست اطلاعات بخش هماهنگ‌سازی در گوگل اضافه می‌شود.

چهارشنبه 24/8/1391 - 10:29
آموزش و تحقيقات

خبرگزاری فارس: محققان در تحقیقات اخیر خود دریافتند بیمارانی که جراحی مفصل ران انجام می‌دهند بیشتر در معرض خطر سکته قرار می‌گیرند.

خبرگزاری فارس: جراحی مفصل ران در بیماران مسن خطر سکته را افزایش می‌دهد

به گزارش خبرنگار اجتماعی فارس به نقل از پایگاه خبری هلث دی نیوز آمریکا، تحقیقات گسترده اخیر حاکی است: بیمارانی که به طور کامل مفصل ران خود را برداشته و آن را تعویض کرده‌اند در چند هفته اول پس از جراحی بیشتر در معرض سکته هستند.

محققان دانمارکی برای تحقیقات خود اطلاعات بیش از 66 هزار فرد را که عمل تعویض کامل مفصل ران داشتند با اطلاعات تقریباً 200هزار فرد که از چنین روشی استفاده نکرده بودند مقایسه کردند. سن تقریبی این افراد 72 سال بود و بیشتر آنها زن و سفیدپوست بودند.

در مقایسه این افراد با کل جمعیت در 2 هفته‌ای اول پس از جراحی مشخص شد که آنها 4.4 برابر بیشتر در معرض سکته هموراژیک – خونریزی مغزی- قرار داشتند. تقریباً 4.7 برابر هم بیشتر در معرض سکته ایسکمیک – توقف ناگهانی عملکرد مغز در پی قطع روند خونرسانی به ناحیه ای از آن هستند.

طبق نتایج این تحقیقات که به صورت آن لاین در روز 6 نوامبر در مجله stroke به چاپ رسید، خطر سکته ایسکمیک در طول 6 هفته پس از تعویض کامل مفصل ران و خطر سکته هموراژیک در طول 12 هفته پس از جراحی بالا است. میزان ابتلا به این نوع سکته‌ها پس از این دوره زمانی کاهش می‌یابد و پس از یک سال به حالت طبیعی باز می‌گردد.

علاوه بر این محققان متوجه شدند که استفاده از آسپرین خطر ابتلا به سکته را به میزان 70 درصد کاهش می‌دهد. سایر داروها بر این روند تاثیری نداشتند.

سالانه حدود یک میلیون عمل تعویض مفصل ران در جهان انجام می‌شود که تقریباً 300 هزار نفر از آنها آمریکایی هستند.

سه شنبه 23/8/1391 - 17:33
هوا و فضا
جام جم آنلاین: فرمانده کل سپاه پاسداران از رونمایی پروژه‌ موشک ماهواره‌بر با سوخت جامد و با قابلیت ماهواره 100 کیلویی تا مدار ژئو در آینده نزدیک خبر داد.سردار سرلشکر محمدعلی جعفری درحاشیه مراسم نخستین سالروز شهادت سردار حسن تهرانی‌مقدم در جمع خبرنگاران افزود: طرح‌هایی که محصول اندیشه، ایده و تلاش سردار تهرانی‌مقدم است همچنان با روحیه جهادی متخصصین مجموعه سازمان خودکفایی سپاه در حال پیگیری است و به تدریج اجرایی شدن آنها اطلاع‌رسانی می‌شود.

وی با بیان اینکه یک سال از شهادت این شهید بزرگوار می‌گذرد، اظهار داشت: در آینده نزدیک، نتایج مجاهدت‌های شهید تهرانی‌مقدم و همکاران ایشان انعکاس می‌یابد. این نتایج شامل مجموعه سیستم‌های مختلفی است که به تست نهایی رسیده‌اند.

فرمانده کل سپاه پاسداران در واکنش به کسانی که از شکست‌ و متوقف شدن پروژه‌های شهید تهرانی‌مقدم پس شهادت ایشان سخن می‌گفتند، تصریح کرد:‌ آنها شهید تهرانی‌مقدم را به درستی نشناختند و اگر می‌شناختند، می‌دانستند که ضمانت موفقیت طرح‌های این شهید، خون پاک وی است و طرح‌های ایشان در موعد برنامه‌ریزی شده، بهره‌برداری می‌شود.

وی خاطرنشان کرد:‌ فکر نمی‌کنم که در دنیا بیش از دو سه کشور از این توانمندی بهره‌مند باشند.

جعفری در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا غرب، عکس‌العملی در خصوص این پیشرفت‌ها خواهد داشت، گفت: ما باید پیشرفت‌های علمی خود را داشته باشیم و در هر زمینه‌ای کار خود را انجام دهیم. آنها ممکن است هر ادعایی بکنند، اما باید کار خود را ادامه دهیم.

فرمانده کل سپاه پاسداران همچنین در خصوص حضور پهپاد آمریکایی در حریم هوایی ایران خاطرنشان کرد: یکی از پرنده‌های دشمن وارد محدوده FRI جمهوری اسلامی ایران شده که منطقه ممنوع پروازی بوده، حالا ممکن است اشتباهی صورت گرفته یا عمدی بوده باشد. سیستم‌های پدافندی جمهوری اسلامی ایران و هواپیماهای جنگنده سپاه پاسداران که وظیفه مقابله با آنرا داشتند به خوبی وظیفه خود را انجام دادند.

وی خاطرنشان کرد: طبیعی است که اگر این اتفاق مجددا رخ دهد چنین حرکتی از سوی ایران تکرار خواهد شد.(باشگاه خبرنگاران)

دوشنبه 22/8/1391 - 19:53
شهدا و دفاع مقدس
آخرین شبی که اردوگاه تکریت بودیم

خبرگزاری فارس: روز قبل به ما گفتند که فردا نوبت آزادی ماست. چه شبی بود؛ درهای آسایشگاه باز بود. اولین شبی بود که میتوانستیم بعد از 4 سال و نیم شب و ستاره هایش را بیرون از قفس و از پشت سیم خار دار ببینیم.

خبرگزاری فارس: آخرین شبی که اردوگاه تکریت بودیم

به گزارش گروه «حماسه و مقاومت» خبرگزاری فارس، روزهای سخت دوران اسارت برای آنان که سال‌ها در حصر ارتش رژیم بعث به سر می‌بردند بسیار دشوار بود. روایت آن روزها برای نسل امروز بسیار با اهمیت است، به خصوص آنکه روزهای پایانی و دوران آزادی این آزادگان سرافراز باشد:

*اسیر شماره 11791

 

نمی دانم چه روزی از هفته بود. یا حتی چه تاریخی بود. هرچه بود خودش بود؛ روزی که سال ها انتظارش را کشیده بودیم. بله سال ها.

آن روز صبح، مثل بقیه روزها شروع شد. صبح بیدار شدیم و بعد از نیم‌ساعت یا بیشتر که در صف آمار نشستیم. ساعتی هایی که خیلی آزار دهنده بود. سکوت و سکوت…

در این فکر بودیم که حالا که صدام تازه به کویت حمله کرد و آنجا را گرفت تکلیف ما چه می‌شود؟ تا کی باید اسیر بمانیم؟ تا کی باید یاد پدر، برادران و خواهران، بستگان مان، یاد بچه محل هایمان می‌بودیم؟

خیلی آزار دهنده بود چرا کسی به فکر ما نبود؟ من یکی که بعد از امام، احساس می کردم دیگر کسی به فکر ما نیست.

آمار گرفته شد و بعدش هم سوت آزاد باش و رفتیم بیرون و آبی به دست و صورتی زدیم و پس از یک ساعت داخل آسایشگاه شدیم و صبحانه خوردیم.

دوباره به امورات روزانه رسیدیم. هر کسی مشغول کاری بود. همان کارهای تکراری و همیشگی.

صدای بلندگو که اون روزها جز زجر و شکنجه چیز دیگه ای نداشت هرچند دقیقه بیانیه ای از سوی فرماندهی کل نیروهای مسلح می‌خوند و مردم را در جریان پیشروی های ارتش در خاک کویت قرار می داد.

هرچه آنان پیشروی می کردند و جلوتر می رفتند، انگار ما از مرزهایمان دورتر می شدیم.

بلندگو دوباره شروع به اطلاعیه دادن کرد. معمولاً قبل از اطلاعیه های خیلی مهم، مجری رادیو با لحن حماسی خاصی چند بار جمله ای را با این شرح می خواند:

ایها العراقیون! سنعطیکم بعد قلیل بیاناً مهماً من القیاده العام للقواه المسلحه…

ایها المواطنون الکرام… ! سنعطیکم بعد قلیل بیاناً مهماً من القیاده العام لقواه المسلحه…!!!!

آن روز صبح چندین بار این جمله را به شکل های متفاوت عنوان کرد، طوری که دیگر همه منتظر بودیم تا هرچه سریع تر بشنویم که چه خبر شده است؟ کمتر اتفاق افتاده بود این همه خبری را طولانی کنند. کم کم داشتیم نگران می شدیم ولی ته دلمان خیلی روشن بود.

تا اینکه بالاخره اطلاعیه مربوطه شروع شد و هرچه از تیتر و تعارفات ابتدایی اطلاعیه رد می شد، لحن بیانیه دوستانه تر شد و تا آنجا که خطاب به دولتمردان ایرانی گفت: «سنعطیکم حیث ثقفتموه»  یعنی هرچی که خواسته بودین به شما دادیم!

و بقیه اطلاعیه که گفته بود از روز جمعه شروع می کنیم به تبادل اسرا. و برای اینکه صداقت مان را ثابت کنیم، ابتدا ما اولین گروه از اسرا را مبادله می کنیم.

دیوانه شده بودیم. نمی دانستیم بخندیم، گریه کنیم یا خوشحال باشیم.

باورمان نمی شد که روز موعود فرا رسیده باشد.

همه با چشمانی متحیر و بهت زده به همدیگر نگاه می کردند و بعضی ها می خندیدند.

بعضی ها ژست بی خیالی گرفته بودند که می شد از چشم هایشان فهید که به دروغ این کار را می کنند. بعضی ها منطقی تر فکر می کردند و می گفتند هنوز اتفاقی نیفتاده، شاید پشت این ماجرا نیرنگ دیگری باشد.

شب باز هم آن خبر را شنیدیم و منتظر بودیم تا ببینیم مسئولین ما چه پاسخی می دهند. دل توی دلمان نبود. نکند قبول نکنند .نکند فکر کنند صدام حیله ای دیگر در سرش هست و ما را رها بکنند؟!

لحظات می گذشت و خبرها نشان از موافقت رییس جمهور وقت (آقای هاشمی رفسنجانی) داشت.

بهر حال جمعه شد و شب که اولین گروه اسرا رفتند را از تلویزیون دیدیم. صدای صلوات فضای آسایشگاه را پر کرده بود. عراقی ها می خندیدند و با بچه ها خوش و بش می کردند. حتی آمار گرفتن شان مثل قبل نبود؛ سریع می شمردند و می رفتند.

یادم است ته چشم بعضی ها یک نگرانی ای بود؛ مثل جشن فارغ التحصیلی. مثل نگاه آنهایی بود که رتبه های خوب کسب نکرده بودند و پشیمان بودند. ته چشم بعضی ها غم بود. ته چشم بعضی ها هم نگرانی…

نمی دانم چرا… شاید به سرنوشت مبهم شان بعد از جنگ با ایران و شروع جنگ با کویت فکر می کردند و اینکه دیگر بهانه ای برای نرفتن به جبهه ندارند.

هر چه بود میزان و اندازه شادی ما و سهم ما از شادی بعد از آن همه آزار و اذیت، کمتر ما را وا می داشت تا به آنان و غم هایشان فکر کنیم.

روز سوم تبادل هم اسرا گذشت. تمام روز و شب چشم از تلویزیون و گوش از اخبار بر نمی داشتیم. خدایا اگه اتفاقی بیفتد و تبادل قطع شود… نه دیگر تحملش سخت بود… تبادل از قدیمی ترها شروع شد و از اردوگاه های موصل به رمادیه رسید و بعد هم تکریت و … نهمین روز بعد از شروع تبادل اسرا، نوبت به ما رسید…

 

*اردوگاه 17 تکریت

 

از روز قبل به ما گفتند که فردا نوبت آزادی ماست. چه شبی بود؛ درهای آسایشگاه باز بود. همه می رفتیم بیرون آسایشگاه و می آمدیم. اولین شبی بود که میتوانستیم بعد از 4 سال و نیم شب و ستاره هایش را بیرون از قفس و از پشت سیم خار دار ببینیم. شبی رویایی بود.

چقدر قدم زدن در دل شب و تاریکی صفا داشت. چه هوای مطبوعی بود. حتی بعضی بچه ها داشتند در محوطه و زیر نور نورافکن فوتبال بازی می کردند. خیلی ها داشتند آخرین دقایق با هم بودن را تجربه می کردند.

بعضی ها می رفتند حمام و دوش گرفتن در شب را برای اولین بار تجربه می کردند و البته استراحت بعد از دوش گرفتن را.

خیلی ها آدرس می دادند و آدرس می گرفتند. خیلی ها یادگاری می دادند. خیلی ها سجده هایشان فقط نشان می داد که اتفاقی برایشان افتاده؛ هر چند چشم هایشان نمیتوانست دروغ بگوید که خوشحالند…

خیلی ها تازه یادشان آمد که زن و بچه دارند و رفتند سراغ عکس ها و تازه داشتند نگران می شدند که این همه مدت چه اتفاقاتی میتواند برایشان افتاده باشد…

خیلی ها تازه یادشان آمد که نکنه داداشم در جبهه…

نکنه پدر و مادر پیرم بلایی سرشان آمده باشد..

آخرین شب به همه آسایشگاه ها سر زدم. عراقی ها یک رادیو به بچه ها داده بودند تا اخبار دقیق تری از ایران بشنوند. رادیو خوزستان بود که اسامی اسرایی که آزاد شده بودند اعلام می کرد.

تازه آنجا بود که فهمیدیم به ما می گفتند: آزاده…

بالاخره نوبت ما شد… صبح روز سوم شهریور ما را به خط کردند. از کمیته بین المللی صلیب سرخ آمدند و خواستند با تک تک بچه ها مصاحبه کنند که آیا تمایل داریم به ایران برگردیم یا اینکه می خواهیم به کشور ثالث دیگری برویم و بقیه عمرمان را آنجا بگذرانیم.

جالب تر این بود که حتی صلیبی ها هم می دانستنند که هیچ کسی حاضر نیست در عراق بماند؛ برای همین از هیچ کسی نمی پرسیدند که حاضر است در عراق بماند یا نه.

منتظر بودیم تا اتوبوس ها بیایند و سوار شویم. ایران …می شود دوباره آزاد باشیم؟ می شود خودمان باشیم؟ اختیارمان دست خودمان باشد؟ می شود دوباره شب اراده کنی و صبح برویم جایی که می خواستی باشی؟ می شود دوباره صبح وقتی بیدار شدی آرزو نکنی که ای کاش خواب می ماندی و بیدار نمی شدی؟ می شود دوباره با خانواده سر یک سفره بشینیم؟

از ظهر گذشت و نزدیکی عصر شد؛ ولی خبری نبود. نگران بودیم که اتفاقی افتاده باشد. از بچه ها می پرسیدیم چیزی شده؟ آنها هم بی خبر بودند. ناگهان صدای ترمز اتوبوس ها شنیده شد.

تا آن موقع این صدا خیلی برایمان دلهره آور بود. چرا که هر وقت این صدا را می شنیدیم یا باید یک سری ها را از ما دور می کردند و کتک خوردن های موقع انتقال و تونل وحشت را یادمان می انداخت؛ یا اینکه یکسری اسرای دیگر را آورده بودند که باز هم یاد کتک و کابل و تونل وحشت می افتادیم.

ولی این بار فرق می کرد، چون صدای صلوات و تکبیر بچه ها خیلی سریع ذهن مان را جمع کرد که این دفعه دیگر فقط خوشحالی است و عشق. اسم بچه ها را می خواندند و یکی یکی و سوار می شدند .

همه منتظر حرکت بودیم که یک دفعه دیدیم حاج حسین -ارشد آسایشگاه- آمد و گفت: بچه ها بیاین پایین ما نمیریم…

گفتیم: ای بابا چرا مگه چی شده؟ چه اتفاقی افتاده؟

حاج حسین ادامه داد: اینا نمیذارن حاجی بیاد. می خوان حاجی رو نگه دارند(منظورش حاج آقا ابوترابی بود.)

بچه ها آمدند پایین و عراقی ها دستپاچه شدند. دقایقی گذشت و در همان حال بودیم که حاج حسین و ارشدهای دیگر آسایشگاه و عراقی ها، صلیب سرخی ها و حاج آقا ابوترابی با هم جلسه ای گذاشتند. بعد از نیم ساعت دیدم حاج حسین دارد می آید ولی نگران.

گفت: بچه ها سوار شین. همه متعجب پرسیدیم :حاجی چی؟ حاجی ابوترابی هم میاد؟

حاج حسین با لحنی ناراحت و نگران همراه با عصبانیت گفت: نه نمیاد سوار شین…بچه ها هم گفتند که اگه حاجی نیاد ما نمی آییم.

که حاج حسین اخمی کرد و داد کشید بهتون میگم سوار شید …

بچه ها نگاهی به او کردند. ادامه داد: این خواسته خود حاجی ابوترابی است. خودش گفته از بچه ها خواهش کنید تا بروند. من باید با آخرین اسیر ایرانی بیایم. تا تکلیف کلیه اسرای ایرانی مشخص نشود من پایم را به ایران نمی گذارم.

بچه هر چند نگران ولی سوار شدیم و راه افتادیم.

آخرین لحظات اردوگاه 17 را سپری کردیم. برای یک لحظه کنجکاوی هم که شده پشت سرم را نگاه نکردم.

من ردیف راست اتوبوس نشسته بودم و گنبد حرم امام حسن عسکری(ع) را که در مسیر برق می زد را می دیدم.

راه تمام شدنی نبود. هزار فکر و خیال در سرمان می چرخید. نکند برمان گردانند. نکند اتفاقی بیفتد؟ نکنه تصادفی بشود؟ نکند هواپیماهای کویتی بمباران کنند؟

همه اینها مسیر را طولانی تر می کرد. دیگر هوا تاریک شده بود و ما هنوز در راه بودیم.

شام نخوردیم و ناهار را هم بی خیال شده بودیم، ولی بچه ها مدام از تشنگی حرف می زدند. برای این همه آدم در اتوبوس آب نبود و عراقی ها هم به هیچ عنوان اجازه نمی دادند تا از جایی آب بگیریم و بخوریم.

با اینکه مقاومت من نسبت به گرسنگی و تشنگی زیاد است، با این حال تشنه ام شده بود.

شب تاریک تر می شد و مسیر هم تمامی نداشت. دیگر به مناطقی رسیده بودیم که کیسه های شن و خاکریز و سنگر را می شد. به مناطق جنگی و مرز رسیده بودیم. اتوبوس ها ایستادند.

ما از فرط تشنگی فقط به عراقی ها می گفتیم: سیدی ! مای…یعنی یک کم آب قربان ولی انگار نه انگار.

بعد از گذشت نیم ساعت، آقایی با محاسن بلند و لباس سبز و آرم سپاه بر سینه به سمت مان آمد. برای اولین بار بود که می دیدیم یک سپاهی به این راحت بین عراقی ها راه می رود.

متوجه شدیم ایشان مسئول گروه ایرانی برای تحویل گرفتن ماست. بالای پله اتوبوس ایستاد.

لبخندی زد؛ چشمهایمان پر از اشک شد. اولین چیزی که از او خواستیم آب بود.

آن عزیز هم با لبخند گفت: الان میریم اون ور مرز و اونجا همه چی توی ماشین هست.

خدایا این چه حکمتی بود؟ عطش این سرزمین از کجاست؟ یاد هر لحظه ی اسارت و سرزمین عراق که می افتادیم تشنگی و عطش لحظه لحظه روزهایمان را پر کرده بود؟ حس عجیب تشنگی همیشه در کنار خاطره ی لحظه زیبای آزادی نقش بسته است.

برادر سپاهی رفت و بقیه اتوبوس ها را کنترل کرد. ما از اتوبوس پیاده شدیم و از بین چادرهایی که برای نیروهای دو طرف و صلیب سرخی ها برپا شده بود، گذشتیم و سریع سوار اتوبوس خودمان شدیم. چند لحظه بعد راه افتادیم. ازبین تپه ها که گذشتیم اتوبوس های دیگری را دیدیم که پشت تپه ها ایستاده بودند.

گروه محافظ ما گفتند: چرا اینقدر دیر کردین؟ ما اسرای عراقی رو از عصر تا حالا پشت این تپه ها قایم کردیم تا شما بیاین و بعدش ما اینا رو تحویل بدیم!

نگاهی به اسرای عراقی کردم. در دلم گفتم حتما به آنها آب دادند و تشنه نیستند.

به ساعتم نگاه کردم؛ یک و پانزده دقیقه بامداد روز چهارم شهریور بود. روز تولد من در سال هزار و سیصد و شصت و نه هجری خورشیدی چشمهایم را بستم و سرم را به صندلی اتوبوس تکیه دادم. هر چه می شنیدم زیبا بود. دیگر از کلمات عربی دیگر خبری نبود. نمی دانم آب خوردم یا نه. پاکت ساندیس در دستم هنوز پر بود، ولی من دیگر تشنه نبودم.

سلام ایران زیبای من! نفس عمیقی کشیدم. حالا دیگر حتی اگر نفسم بالا نمی آمد غمم نبود. سینه ام پر بود از هوای وطن. چقدر معطر بود. بوی خاک و خاکریز. بوی شب و شبنم؛ بوی خوش هموطن؛ بوی عطر گل محمدی؛ بوی انسان آزاد؛ بوی شهریور؛  بوی خوش آزادی…

http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13910820000848

يکشنبه 21/8/1391 - 23:42
اخبار

خبرگزاری فارس: رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: دیابت سالانه 300 هزار سال از عمر مفید بیماران کشور را می‌کاهد.

خبرگزاری فارس: دیابت سالانه 300 هزار سال از عمر مفید ایرانیان می‌کاهد

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان فارس، باقر لاریجانی در نشست خبری روز جهانی دیابت در پژوهشکده علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران اظهار داشت: 60 درصد مرگ و میرها در کشور و جهان مربوط به بیماری‌های غیرواگیر است که 10 درصد آن را بیماران دیابتی تشکیل می‌دهند.

وی افزود: آمارهای کشوری نشان می‌دهد 53 درصد مرگ و میرهای کشورمان به دلیل بیماری دیابت و قلب و عروق است و دیابت یک بیماری مهم به حساب می‌آید.

لاریجانی با اشاره به افزایش سن مردم کشورمان و همچنین رشد شهرنشینی و تغییر عادات و در نهایت برخی رفتارهای پرخطر گفت: بر اساس اطلاعات موجود در یکی و دو سال اخیر تعداد دیابتی‌های دنیا بالغ بر 285 میلیون نفر اعلام شده است که 17 تا 18 سال آینده این تعداد به بیش از 400 میلیون نفر می‌رسد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: برآورد می‌شود که به ازای هر 10 نفر یک فرد به دیابت مبتلا شود و عدم کنترل‌های مناسب دیابت باعث بیماری‌هایی مانند ضایعات کلیوی می‌شود و اکنون نیز 20 درصد از بیماران کلیوی به دلیل دیابت به ضایعات کلیوی مبتلا شده‌اند.

لاریجانی به مطالعات سال 85 که نشان داد 18 درصد جمعیت کشور دچار فشار خون هستند اشاره کرد که باعث ریسک ابتلا به دیابت می‌شود و افزود: به دلیل افزایش شهرنشینی 60 درصد مردم تهران دچار فقر فعالیت‌های فیزیکی مناسب هستند و مطالعات در داخل کشور نشان می‌دهد دیابت 300 هزار سال از عمر مفید بیماران می‌کاهد.

رئیس پژوهشکده علوم غدد و متابولیسم رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران تصریح کرد: هزینه‌های مستقیم و غیرمستقیم بیماران دیابتی بالغ بر 750 میلیون دلار برآورد شده است که 590 میلیون دلار به صورت مستقیم و 153 میلیون دلار به شکل غیرمستقیم است.

لاریجانی به فعالیت‌هایی که در حوزه پیشگیری و درمان دیابت از جمله شبکه‌ تحقیقات دیابت اشاره کرد و گفت: نقشه راه تحقیقات دیابت نیز در حال آماده شدن است که با کمک لیست جامعی از علوم پایه و بالینی درصدد هستیم تا از تکرار تحقیقات تکراری و غیرکاربردی بکاهیم و وضعیت کشورمان را نسبت به دیگر کشورها در زمینه دیابت بررسی و رصد کنیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران اظهار داشت: کلینیک مجازی نیز در پژوهشکده علوم غدد متابولیسم راه‌اندازی کرده‌ایم که اطلاعات بسیار خوبی را می‌تواند در اختیار بیماران و دیگر مردم قرار دهد.

لاریجانی با اشاره به برگزاری همایش دیابت در روزهای 23 و 24 آبان در بیمارستان امام خمینی (ره) افزود: مراسم زنگ دیابت را نیز با همکاری رادیو سلامت در مدارس اجرا خواهیم کرد.

وی بیان داشت:‌ تدوین گایدلاین مرتبط با بیماری دیابت برای استفاده در طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع در حال آماده شدن است و به‌زودی فناوری جدید تشخیص دیابت را نیز اعلام خواهیم کرد.

لاریجانی خاطرنشان کرد: پژوهشکده علوم غدد متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران با همکاری وزارت بهداشت 4 جایزه برای 4 نفر که در حوزه بیماری دیابت فعالیت کرده‌اند شامل یک محقق،‌ دانشمند، آموزش‌دهنده و نوآور اهدا می‌کند.

شنبه 20/8/1391 - 19:35
هوا و فضا
جام جم آنلاین: نخستین پهپاد عمود پرواز دنیا که با نام تجاری «کوکر1» توسط محققان کشورمان ساخته شده، تست آزمایشی پروازی خود را با موفقیت پشت سر گذاشت و قرار است فاز نخست آن آذرماه در کیش رونمایی شود.

«کوکر1» اولین پهپاد عمود پرواز دنیا محسوب می شود که برای عملیات امداد و نجات، شناسایی و کنترل تصویری حریم دریایی و زمینی توسط متخصصان و نخبگان کشور طراحی و پیاده سازی شده است.

دانش فنی و سازه این هواپیمای بدون سرنشین عمود پرواز کاملا بومی بوده و فناوری آن جزء پهپادهای فوق پیشرفته دنیا با سازه بسیار سبک به شمار می رود.

«کوکر1» مجهز به چهار موتور کم صدا، رادار چند منظوره، سیستم ثابت سازی اپتیکی دوربرد و سیستم ارتباط ماهواره ای برای تبادل اطلاعات مجهز شده است که قابلیت رادارگریزی و عملیات تصویر برداری و پرواز مداوم سه ساعته تا شعاع عملیاتی 170 کیلومتری و تا ارتفاع 12 هزار پا را در شرایط آب و هوایی مختلف و در روز و شب را دارد.

در همین حال حرکت در نزدیکترین سطح زمین و حتی بر روی آب از توانمندی های ویژه پهپاد عمود پرواز «کوکر1» است.

تست پروازی این پرنده هدایت پذیر از دور فوق پیشرفته در روز عید غدیر خم در حضور مسوولان ارشد صنایع هوا فضا و سازمان پدافند غیرعامل با موفقیت انجام شد و قرار است نمونه نهایی آن در آذرماه طی مراسمی رونمایی شود.

بهره مندی از انرژی خورشیدی جهت تداوم پرواز، سیستم ناوبری هوشمند، قابلیت بازیابی با چتر نجات، ارتباط ماهواره ای (جی پی اس)، خلبان و نشست و برخاست خودکار با امکان تصویربرداری بر لحظه توسط فناوری اسکات، از دیگر امتیازات «کوکر1» است.

«کوکر1» هم اکنون در مراحل آزمایشات ساخت پروازی اولیه است و قرار است 21 تا 24 آذرماه در نمایشگاه هوایی کیش رونمایی و در دهه فجر انقلاب اسلامی بصورت محصول تجاری شده به سازمانهای مربوطه ارائه شود.

نام «کوکر» از نام پرنده زیبای ایرانی اخذ شده و سازمان هوافضای تیم تحقیقاتی گروه توسعه ارتباطات سامان یکی از شرکت های مستقر در پارک علم و فناوری مازندران موفق به ساخت این پهپاد عمود پرواز دنیا شده است.

این تیم تحقیقاتی پیش از این موفق به ساخت نمونه پروازی پهپاد «لیکو» با قابلیت رادارگریزی شده بود. (مهر)

جمعه 19/8/1391 - 16:13
هوا و فضا
جام جم آنلاین: رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: ساخت نمونه عملیاتی ماهواره «آت ست» پایان یافته و این ماهواره تا پایان امسال با پرتابگر بومی پرتاب می شود.

دکتر علیرضا رهایی در حاشیه همایش «ژئوسنتتیک ها و روش های تولید» در جمع خبرنگاران گفت: نمونه مهندسی ماهواره «آت ست» (AUT SAT) طراحی و ساخته شده و به دنبال آن ساخت نمونه عملیاتی این ماهواره پایان یافته است و در حال حاضر این ماهواره در نوبت پرتاب قرار دارد.

وی افزود: ماهواره «آت ست» نسبت به ماهواره های ساخته شده در کشور در مدار بالاتری قرار خواهد گرفت و همچنین دارای وزن بیشتری نسبت به ماهواره های قبلی است بنابراین نیاز به پرتابگرهایی با قدرت بیشتردارد.

رییس دانشگاه امیرکبیرخاطرنشان کرد: پرتاب ماهواره «آت ست» از شش ماه گذشته در دستور کار این دانشگاه قرار گرفته است و مسوولان دانشگاه در حال هماهنگی برای پرتاب این ماهواره با سازمان فضایی کشور هستند.

مدیر پروژه طراحی و ساخت ماهواره امیرکبیر پیش از این در مورد ماهواره «آت ست» اظهارداشت: این ماهواره در مدار 661 کیلومتری زمین قرار خواهد گرفت و ارتفاع آن از ماهواره های نوید علم وصنعت، امید، رصد و ماهواره دانشگاه صنعتی شریف بیشتر است.

به گفته دکتر مصطفی صفوی، طول عمر این ماهواره که از جمله ماهواره های کوچک تحقیقاتی است، سه تا پنج سال است و80 کیلوگرم وزن دارد.هدف از ساخت ماهواره های کوچک تحقیقاتی استفاده از آنها در فعالیت های فضایی است. ماهواره های کوچک تحقیقاتی موجب افزایش درک ما از محیط نزدیک زمین در زمان حقیقی (real time) از این محیط می شوند. (ایرنا)

پنج شنبه 18/8/1391 - 18:21
شخصیت ها و بزرگان

خبرگزاری فارس: جمعی از مراجع، علما و اساتید حوزه و دانشگاه در کنگره بزرگداشت مقام علمی و عرفانی آیت‌الله سیدعلی‌آقا قاضی(ره)، ایشان را الگوی بی‌نظیر اخلاق و اسوه حیات طیبه دانستند.

خبرگزاری فارس: آیت‌الله قاضی(ره) الگوی بی‌نظیر اخلاق و اسوه حیات طیبه بود

به گزارش خبرنگار آیین و اندیشه فارس، کنگره بزرگداشت مقام علمی و عرفانی آیت‌الله سیدعلی‌آقا قاضی(ره) روزهای پانزدهم و شانزدهم آبان ماه سال جاری با حضور علما و اساتید حوزه و دانشگاه در تبریز برگزار شد.

سید محمد حسینی وزیر ارشاد در مراسم کنگره بزرگداشت مقام شامخ سید علی آقا قاضی برگزار شد، گفت: حضرت آیت‌الله سید علی آقای قاضی طباطبایی تبریزی به تعبیر حضرت امام(ره) «کوهی بود از عظمت و مقام توحید» و شاید بتوان گفت در ابدال و اوتاد به لحاظ اطاعت و انقیاد نظیری نداشت.

وی اظهار داشت: همانطور که حیات طیبه آیت‌الله قاضی(ره) پر خیر و برکت بود، گرامیداشت‌ها و یادبودهای ایشان نیز می‌تواند گره‌گشا باشد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: مرحوم آیت‌الله حاج شیخ عباس قوچانی، وصی رسمی آن مرحوم فرموده بود: «در نجف اشرف با مرحوم قاضی جلساتی داشتیم و غالباً افراد با هماهنگی وارد جلسه می‌شدند و همدیگر را هم می‌شناختیم، در یک جلسه ناگهان دیدم که سید جوانی وارد شدند، مرحوم قاضی بحث را قطع کردند و احترام زیادی به آن سید جوان گذاشتند و فرمودند: آقا سیدروح‌الله، در مقابل سلطان جور و دولت ظالم باید ایستاد، باید مقاومت و با جهل مبارزه کرد، این در حالی بود که هنوز زمزمه‌ای از انقلاب امام نبود.»

* هر وقت به یاد آیت‌الله قاضی می‌افتم، به یاد حیات طیبه می‌افتم

آیت‌الله سیدمحمد خامنه‌ای نیز در مراسم بزرگداشت سید علی آقا قاضی در دانشگاه تبریز گفت: مشاهیر و عرفای بسیاری از آذربایجان برخاسته‌اند که الگوی خوبی برای عموم مردم و به ویژه جوانان هستند.

وی ادامه داد: بزرگان دینی همچون ارکان و ستون‌های یک جامعه هستند و جوانی که به دنبال الگویی برای خود است باید برای پیدا کردن این الگوها مشکلی نداشته و همواره یاد و خاطره این علما در جامعه باشد.

رئیس بنیاد حکمت صدرا به ضرورت داشتن سه عنصر دینی مهم در جوامع اشاره کرد و گفت: داشتن فقه، اخلاق و معرفت از ضروریات جامعه است که عموم مردم باید به آن توجه کنند.

وی در تعریف شخصیت آیت‌الله قاضی گفت: هر وقت به یاد آیت‌الله قاضی می‌افتم، به یاد حیات طیبه می‌افتم زیرا زندگی ایشان پر از مصادیق حیات طیبه است، ایشان به دعوت و فرمان الهی جواب مثبت داده و با تمام وجود در راه حق تلاش کرده‌اند.

سیدمحمد خامنه‌ای اظهار داشت: تربیت شاگردان بزرگی همچون علامه طباطبایی از ثمرات این عالم بزرگ است و ایشان یکی از معلمان بزرگ اخلاق، برای تمام مردم هستند.

* شخصیت آیت‌الله قاضی حقاً در بین بزرگان کم‌نظیر است

حجت‌الاسلام والمسلمین محمدی گلپایگانی، مسئول دفتر رهبر معظم انقلاب در کنگره آیت‌الله سیدعلی‌آقا قاضی با اشاره به بیانات گذشته رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار اعضای ستاد برگزاری این کنگره، بخشی از فرمایش‌های حضرت‌آیت‌الله خامنه‌‌ای را قرائت کرد. در این فرمایشات آمده‌ است:

کار بسیار شایسته‌ای است؛ تجلیل از مرحوم آقای حاج میرزا علی آقای قاضی، ان‌شاء‌الله یکی از کارهای بسیار مفید و بزرگ است. مرحوم آقای قاضی -میرزا علی آقای قاضی- یکی از حسنات دهر است، یعنی واقعاً شخصیت برجسته علمی  و عملی مرحوم آقای قاضی، حالا اگر نگوییم بی‌نظیر، حقاً در بین بزرگان کم‌نظیر است‌.

خب، ایشان علاوه بر مقامات معنوی و عرفانی خودشان، شاگردان زیادی را هم تربیت کردند که این خیلی با‌ ارزش است؛ شخصیت های بزرگی که ما بعضی از این‌ها را ملاقات کردیم، زیارت کردیم، مرحوم آقای طباطبایی، مرحوم آقای سید محمد حسن الهی، اخوی ایشان، مرحوم آقای آمیرزا ابراهیم شریفی - که داماد مرحوم آقای قاضی در زابل بودند و جزو شاگردان برجسته  آقای قاضی بودند، مرحوم آقای حاج شیخ عباس قوچانی و در این اواخر هم مرحوم آقای بهجت؛ بزرگان دیگری هم بودند، مثل مرحوم آقای حاج شیخ محمد تقی آملی، مرحوم آقای حاج شیخ علی محمد بروجردی و شخصیت های متعدد دیگر.

مهم ترین مسئله در این باب، این است که ما در بین سلسله علمی،  فقهی و حکمی خودمان در حوزه‌های علمیه -در این صراط مستقیم - یک گذرگاه و جریان خاص‌الخاص داریم که می‌تواند برای همه الگو باشد، هم برای علما الگو باشد - علمای بزرگ و کوچک - هم برای آحاد مردم و هم برای جوان‌ها، می توانند واقعاً الگو باشند.

شاگردهای مرحوم آقای حاج میرزا علی آقای قاضی نقل می‌کنند که ایشان با همه  (گرفتاری) - خیلی گرفتار بوده در زندگی، عائله  سنگین، فقر و مشکلات - وقتی وارد نماز می شد، از همه دنیا غافل می شد؛ یعنی آن چنان غرق در ذکر، خشوع و توسل در حال نماز بود که از همه عالم فارغ می شد.

* آیت‌الله حاج سیدعلی قاضی الگوی بی‌نظیر اخلاق است

آیت‌الله‌ سبحانی نیز در پیامی به کنگره بزرگداشت آیت‌الله قاضی عنوان کرد: حکیمان، انسان را چنین تعریف می‌کنند و می‌گویند: «انسان حیوان ناطق است» و مراد از «ناطق» در اینجا نطق ربانی نیست بلکه تولید فکر است و تصور می‌کنند که تعریف یاد شده حد تام است، یعنی توانسته‌اند انسان را به شیوه کامل تعریف کنند، در مقابل حد ناقص که تعریف کامل و جامعی نیست.

وی می‌افزاید: تعریف یاد شده، تعریف کامل از انسان نیست بلکه معرفی بخشی از انسان است زیرا همه واقعیت انسان را تفکر و اندیشیدن تشکیل نمی‌دهد و بخش دیگر واقعیت وجود را غرائز و خواسته‌های درونی او تشکیل می‌دهد که برخی از آنها معنوی و برخی دیگر مادی و به تعبیر دانشمندان، علوی و سفلی است.

آیت‌الله سبحانی تصریح می‌کند: حکیمان و فلاسفه به بخش اول یعنی تفکر توجه کرده‌اند و بخش دیگر را به دست فراموشی سپرده‌اند و علمای اخلاق به بخش دوم پرداخته و با شناسایی فضائل از رذایل، راه تعدیل غرایز را روشن ساخته‌اند.

وی می‌افزاید: امروز ما برای شناساندن اساتید اخلاق و دور کردن افراد از استادنماها نیاز به ارائه الگوهایی داریم که مرحوم آیت‌الله حاج سیدعلی قاضی، بهترین الگو در این زمینه به شمار می‌رود. مرحوم علامه طباطبایی از آقای سیدعلی آقای قاضی که این همایش برای بزرگداشت وی برپا شده، نقل می‌کرد که می‌فرمود «راه رسیدن به مقام عالی در معرفة‌الله همان تهجد نیمه شب است که به نفس جلا و به عقل بالندگی می‌بخشد»

* آیت‌الله قاضی مقصود و مقصد را خوب شناخته بود

آیت‌الله جوادی آملی در پیامی به کنگره بزرگداشت آیت‌الله سیدعلی آقا قاضی در تالار وحدت دانشگاه تبریز اظهار داشت: آنچه در این بیان کوتاه درباره آن فقیه متاله و عارف وارسته حضرت آیت‌الله سیدعلی‌ آقا قاضی «سید مشایخ ما» می‌توان گفت عبارت از این است که آن بزرگوار همانند فقها و عرفای شیعه، انسانیت انسان را تا حد امکان به خوبی شناختند.

وی گفت: خداوند وقتی امر «نفخت فیه من روحی» را انشا کرده و روحی را که مدیر و مدبر او باشد به بدن اهدا کرد، او را انسان کرد، به این روح قوای ادراکی و تحریکی داد، قوایی را که متولی اندیشه و انگیزه هستند داد.

آیت‌الله جوادی آملی تصریح کرد: آقای قاضی آنطور که مشایخ ما همچون مرحوم علامه طباطبایی و آقا شیخ ‌محمدتقی آملی خدمت‌ آنها مشرف شدیم و ایشان محضر آن بزرگ را درک کرده بودند، می‌فرمودند،«آقای قاضی هم ‌راه را خوب شناخته، هم مقصود را و هم مقصد را».

کنگره بزرگداشت مقام علمی و عرفانی آیت‌الله سیدعلی آقا قاضی با حضور آیت‌الله سیدمحمد خامنه‌ای، آیت‌الله محمدی گلپایگانی و صدها تن از اساتید حوزه و دانشگاه در تالار وحدت دانشگاه تبریز کار خود را آغاز کرد.

* تقدیر از مقالات برتر کنگره سیدعلی‌آقا قاضی

اختتامیه کنگره سراسری بزرگداشت مقام علمی و عرفانی این فقیه متاله، از مقاله حجت‌الاسلام سیدشهاب‌الدین حسینی، حجت‌الاسلام سیدعباس موسوی مطلق، اسماعیل منصوری‌لاریجانی، حجت‌الاسلام محمدجواد رودگر، حجج‌الاسلام غلامرضا حسام و علیرضا رحیمی‌نژاد، سیاوش فیضی، مرتضوی‌امامی، حجت‌الاسلام علی صدرایی‌خوئی، مهدی مزینانی، حجت‌الاسلام عبدالرحمن عشریه به عنوان 11 مقاله برتر این کنگره تقدیر شد.

براساس این گزارش، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی با مشارکت بنیاد نیمه شعبان مسجد ‌آیت‌الله انگجی کنگره بزرگداشت مقام علمی و عرفانی آیت‌الله سیدعلی‌آقا قاضی را در پانزدهم و شانزدهم آبان ماه 1391 در تبریز برگزار کرد و رونمایی از هفت کتاب علمی عرفانی با محوریت شخصیت سیدعلی‌آقا قاضی و همچنین مراتب عرفان اسلامی، رونمایی از تمبر بزرگداشت این فقیه متأله و ارائه یازده مقاله برتر ارسال شده به دبیرخانه کنگره در طول دو روز از اهم برنامه‌های کنگره سراسری بزرگداشت آیت‌الله سیدعلی‌آقا قاضی (ره) بود.

* آیت‌الله قاضی طباطبایی اسوه نیکویی‌ در مسیر سیر و سلوک معنوی است

در بیانیه پایانی کنگره بزرگداشت مقام عارف وارسته، سید علی آقا قاضی طباطبایی(ره) که عصر روز گذشته (سه شنبه) قرائت شد، آمده است: مکتب امام جعفرصادق(ع) از قرون و اعصار گذشته تا حال با تربیت عالمان عامل و فقیهان کامل و عارفان واصل مسئولیت خطیر و سترگ حفظ و حراست از کیان اسلام و تشیع را به دست پرتوان آنان سپرده است و این مرزبانان راستین اسلام و تشیع ‌با مجاهدت‌ها و از خودگذشتگی‌های فراوان موفق شده‌اند طعم واقعی اسلام ناب محمدی(ص) را به مذاق پیروان این دین حنیف چشانده و جلوی هرگونه تحریف را گرفته و این امانت الهی را به نسل‌های آینده تحویل دهند.

این بیانیه می‌افزاید: در این میان عارف بالله سیدعلی آقا قاضی طباطبایی علاوه بر فقه،‌ اصول، فلسفه، ریاضی و نجوم، در زمینه تفسیر و عرفان، سرآمد عالمان عصر خود بوده و توانسته است سیر و سلوک معنوی را مبتنی بر قرآن و شرع مقدس نبوی و اخبار و احادیث ماخوذه از حضرات معصوم(ع) طوری ارائه کند که همه مدعیان دروغین عرفان و عارف نمایان کج‌اندیش و کج‌راه را رسوا ساخته و جوانان پاک جویای حقیقت را از کمند فزآینده آنان رهانیده و با حقیقت ناب آشنا سازد.

در ادامه این بیانیه آمده است: سیدعلی آقا قاضی را می‌توان اسوه همه نیکویی‌ در مسیر سیر و سلوک معنوی معرفی کرد که آشنایی با شخصیت کمال‌یافته ایشان می‌تواند نسل حاضر را که به برکت انقلاب شکوهمند اسلامی ایران تشنه معارف اصیل و ناب اسلامی هستند، سیراب سازد.

این بیاینه ادامه می‌دهد: او مردی بود که از طریق عشق به حقیقت، علم به شریعت و طی طریقت توانست به ملکوت راه یابد و عده کثیری از شاگردان پرتلاش را با خود همراه سازد، این شخصیت عظیم به پرورش و تعلیم شاگردان مستعد در همه علوم حوزوی به ویژه فقه،‌ اصول،‌ تفسیر و به خصوص اخلاق و عرفان پرداخت و توانست حلقه واسطی بین گذشتگان و آیندگان خود باشد و تعلیم یافتگان محضرش،‌ پرچمدار علم هدایت و رشاد شدند.

در پایان این بیاینه آمده است: دست‌اندرکاران کنگره بر این باورند که آذربایجان هموار مهد عزت، شرف و دینداری بوده و حوزه کهنسال تبریز، فرهیختگان بزرگی را در دامن خود پرورانده که هر کدام از آنان، سرآمد روزگار خویش بوده‌اند که یاد هر یک از آنان می‌تواند الهام‌بخش نسل نو باشد و ان‌شاءالله برگزاری چنین همایش‌هایی را در دستور کار خود قرار داده و عطر وجود آنان را در فضای ایران اسلامی پخش خواهیم کرد.

چهارشنبه 17/8/1391 - 17:21
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته