• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1204
تعداد نظرات : 1251
زمان آخرین مطلب : 5442روز قبل
کامپیوتر و اینترنت
روزانه ممکن است در هنگام کار با کامپیوتر نیازمند ویرایش فایلهای مختلفی در نرم افزارهایی نظیر Word و Excel باشید. بدین منظور آیا هر بار به جستجوی فایلهای مورد نظر بر روی هارد پرداخته و سپس آنها را باز میکنید؟ اینکار ممکن است تا حدودی مناسب باشد اما برای فایل های پرکاربرد که زیاد با آنها سر و کار دارید راه چندان خوبی نیست. در آفیس 2007 فکر مناسبی برای فایلهای پرکاربرد شما شده است ؛ به طوریکه میتوانید فایل هایی که زیاد با آنها کار دارید را همواره در نزدیکی خود احساس کنید. در این ترفند به معرفی این قابلیت جالب آفیس 2007 در نرم افزارهای Excel ، Word و PowerPoint میپردازیم. 


برای اینکار:
یکی از نرم افزارهای Excel ، Word و یا PowerPoint موجود در Office 2007 را اجرا نمایید.
حال بر روی دکمه Office کلیک کنید (منظور دکمه با نشان Office در گوشه بالا سمت چپ برنامه است).
پس از اینکار خواهید دید که قسمتی به نام Recent Documents پدیدار خواهد شد.
حتمأ با این قسمت که در نسخه های قبلی آفیس نیز وجود داشت آشنا هستید.
در این لیست ، شما میتوانید آخرین فایل های باز شده توسط برنامه را مشاهده کنید.
طبعأ این لیست فایلهای پرکاربرد شما را نشان نمیدهد و تنها جهت مشاهده آخرین فایل های باز شده استفاده میشود.
اکنون اگر با دقت به این لیست بنگریم در کنار هر یک علامت یک سنجاق قابل مشاهده است.
حال فرض کنید (ترفندستان) یکی از فایلهای پرکاربرد شما در این لیست وجود دارد. کافی است بر روی علامت سنجاق در کنار آن کلیک کنید تا فعال شده و به به رنگ سبز تغییر پیدا کند.
با اینکاری که صورت دادید دیگر فایل انتخاب شده شما توسط سنجاق ، برای همیشه در این لیست حضور دارد و با باز نمودن فایل های جدید دیگر در برنامه نیز از لیست خارج نمیشود. در نتیجه میتوانید به سادگی فایل مورد نظر خود را هر بار تنها با کلیک بر روی دکمه آفیس پیدا کرده و باز کنید.
شما میتوانید فایلهای پرکاربرد خود را یکبار در برنامه باز کنید و پس از پدیدار شدن در لیست Recent Documents با کلیک بر روی سنجاق آن را برای همیشه در لیست حفظ کنید.
طبعأ با کلیک مجدد بر روی سنجاق و غیرفعال کردن آن ، قابلیت نگه داشتن فایل در لیست نیز از بین میرود.

همچنین جهت بهبود کارکرد این قسمت میتوانید تعداد فایل های نمایش داده شده در لیست Recent Documents را بیشتر کنید.
بدین منظور:
بر روی دکمه Office کلیک کنید.
سپس Word Options (یا Excel Options یا PowerPoint Options) را انتخاب کنید.
در پنجره جدید از منوی کناری Advanced را بزگزینید.
حال (ترفندستان) اسکرول را پایین آورده تا گزینه Show this number of Recent Documents را بیابید. اکنون میتوانید هر مقدار دلخواهی که مورد نظرتان است تا در لیست Recent Documents نمایش داده شود را در این قسمت وارد کنید.
در پایان دکمه OK را بزنید تا تغییرات حاصل گردد.


جمعه 10/8/1387 - 0:3
کامپیوتر و اینترنت
والدین همواره در جستجوی راههایی برای تأمین امنیت فرزندان خود هستند. با پیشرفت تکنولوژی نیز نگرانی های پدر و مادر از این بابت بیشتر شده است. یکی از مسائلی که معمولأ در خانواده ها پیش میاید مسئله میزان استفاده از کامپیوتر است. به طوریکه والدین گاهی از استفاده بی رویه از کامپیوتر توسط فرزند خود به ستوه میایند و به روش های منسوخ ترتیبی نظیر جمع آوری کامپیوتر از خانه روی می آورند. برای حل منطقی این مشکل چه باید کرد؟ ویندوز ویستا تا حدودی این مشکل را حل کرده است! شما به عنوان یک پدر یا مادر میتوانید توسط ویندوز ویستا فرزند خود را در استفاده از کامپیوتر محدود سازید. این محدود سازی به معنای استفاده متعادل از کامپیوتر توسط فرزند شماست. به طوریکه در طی یک زمان مشخص در روز یا هفته فرزند شما میتواند از کامپیوتر استفاده نماید. اینگونه نه از نگرانی از بابت درس و مشق او خواهید داشت و نه فرزند خود را از یک منبع که حق طبیعی اوست محروم داشته اید. فراموش نکنید در عصر حاضر فرزند شما بایستی کار با کامپیوتر و اینترنت را فرا بگیرد و نباید به این موضوع به چشم یک مشکل بنگرید. تنها نگرانی ، میزان استفاده متعادل از کامپیوتر است که با استفاده از این ترفند این نگرانی نیز بر طرف میشود.


بدین منظور:
شما ابتدا بایستی با یک حساب کاربری که مخصوص شماست و دسترسی Administration دارد وارد ویندوز ویستا شوید.
یک User نیز بایستی مخصوص فرزند خود داشته باشید که دسترسی Standard دارد. 
اگر این کار تا به حال انجام ندادید به Control Panel بروید. از بخش User Accounts and Family Safety و قسمت Add or remove user accounts میتوانید حساب کاربری مخصوص فرزند خود ایجاد کنید. (ترفندستان) فراموش نکنید سطح دسترسی او بایستی Standard باشد.
پس از اینکار ، در Control Panel و از همان قسمت User Accounts and Family Safety این بار Set up parental controls for any user را انتخاب کنید.
در صفحه باز شده ، حساب کاربری فرزند خود را انتخاب کنید.
در صفحه بعدی دقت کنید دو گزینه Parental Controls و Activity Reporting بر روی On تنظیم شده باشد.
سپس بر روی Time Limits در قسمت Windows Settings کلیک کنید.
حال شما میتوانید به سادگی زمان استفاده از کامپیوتر توسط فرزند خود را مشخص کنید.
در جدول نمایش داده شده با انتخاب خانه های مورد نظر در روزهای هفته و ساعت های مختلف میتوانید میزان استفاده را مشخص کنید. دقت کنید خانه های آبی زمان های عدم استفاده و خانه های استفاده زمان های مجاز به استفاده از کامپیوتر را مشخص میکند.
پیشنهاد ما بدین منظور این است که در هر روز اجازه استفاده از کامپیوتر را به فرزند خود بدهید. حال زمان آن بستگی به سخت گیری خودتان دارد.
در پایان کلیه پنجره ها را OK کرده تا تنظیمات ذخیره گردد.

اکنون فرزند شما پس از روشن کردن کامپیوتر در زمان هایی که شما تعیین کرده اید مجاز به استفاده از حساب کاربری خود است. طبعأ بایستی بر روی حساب کاربری خودتان هم پسورد جداگانه بگذارید تا فرزند شما امکان ورود تنها حساب کاربری خود را داشته باشد.
از این پس هنگامی که فرزندتان در زمان های مجاز به حساب کاربری خود وارد شود ، در گوشه سمت راست صفحه ساعتی را مشاهده خواهد کرد که فعال بودن قابلیت Parental Controls یا کنترل والدین را مشخص میکند. هر چقدر به زمان انتهای میزان استفاده نزدیک میشویم نیز هشدار دهنده ای این موضوع را به فرزند شما گوشزد میکند. (ترفندستان) پس از پایان زمان مجاز نیز سیستم اتوماتیک خاموش شده و از حساب کاربری فرزندتان خارج میگردد.

در پایان خواهشمند است نکات تربیتی ذکر شده در لابه لای متن را که حاصل سالها تجربه ما در این زمینه است را جدی بگیرید.


جمعه 10/8/1387 - 0:3
کامپیوتر و اینترنت
آیا تاکنون به این موضوع فکر کرده اید که امکان قرار دادن چندین صفحه خانگی یا Home Page وجود دارد یا خیر؟ اگر برای مرور صفحات وب از فایرفاکس استفاده میکنید پاسخ این سوال مثبت است! فایرفاکس قابلیت بسیار جالبی را در درون خود نهفته است که با استفاده از آن میتوانید به تعداد دلخواه صفحه خانگی تعیین کنید. به طوریکه پس از باز نمودن فایرفاکس ، به تعداد صفحات خانگی تعیین شده یک تب باز میشود و صفحه وب مورد نظر را نمایش میدهد. جالب اینکه برای اینکار شما نیاز به نصب هیچ افزونه خاصی ندارید. هم اکنون به معرفی این ترفند منحصر به فرد فایرفاکس میپردازیم.


بدین منظور:
کافی است ابتدا Firefox را اجرا نمایید.
سپس از منوی Tools وارد Options شوید.
حال در تب Main و قسمت Homepage میتوانید آدرس اولین صفحه خانگی مورد نظر خود را وارد نمایید.
اکنون برای وارد نمودن آدرس های بعدی کافی است از روی کیبورد دکمه | را بزنید و سپس آدرس بعدی را وارد نمایید.
دقت کنید منظور از | ، کلید بالای دکمه Enter است که با گرفتن Shift و فشردن آن میتوان آن را وارد نمود.
آدرس های بعدی را نیز مجدد با جداسازی توسط | میتوانید وارد کنید.
به عنوان مثال اگر قصد داشته باشید وب سایت ترفندستان ، یاهو و گوگل را به عنوان صفحات خانگی خود تعیین کنید نحوه وارد نمودن آنها در قسمت Homepage اینگونه است:
http://www.sumerianco.com|http://www.yahoo.com|http://www.google.com
در پایان پنجره را OK کرده و با باز نمودن یک فایرفاکس جدید نتیجه را مشاهده نمایید.

این ترفند بر روی کلیه نسخه های فایرفاکس قابل اجراست.


جمعه 10/8/1387 - 0:2
کامپیوتر و اینترنت
نکته : دستورات زیر را وقتی به اینترنت وصل نیستید انجام دهید

وقتی شما به اینترنت متصل میشوید کامپیوتر خودکار آخرین آپدیت ها را از سایت سازنده میگیرد و خودکا ر نصب میکند و بعضی از این فایل ها را حجم زیادی هستند و اگر این فایلها دانلود شود و نصب شود باعث با رفتن سرعت کامپیوتر شما میشود

نکته جالب و مفید اینجاست که شما میتوانید با رفتن به میسر زیر فایل هایی که کامپیوتر دانلود کرده است را انتقال دهید به پوشه دیگر
C:\WINDOWS\SoftwareDistribution\Download

به نکات زیر توجه کنید:
1-برای نصب به مسیر زیر بروید
C:\WINDOWS\SoftwareDistribution\Download\@\update
علامت @=پوشه هایی که بصورت کد نام گذاری شده اند مانند
066d6b6f1db2fb7733670d09b62362cd
2-با رفتن به مسیر بالا فایلی به نام update میبینید که دارای پسوند exeهست را اجرا میکنید اگر فایل با موفقیت نصب شد 

3-پوشه که به صورت کد است را به محل دالخواه خود انتقال دهید 

4-توجه داشته باشید که وقتی فایل آپدیت شده کامل میشود و میخواهید به محل دالخواه خود انتقال دهید حتما دستور شماره 2 را اجرا کنید زیرا وقتی فایلی را از سایت دانلود میکند ولی شما آن فایل را به پوشه دیگری برده اید دوباره دانلود میکند

5-اگر فایل را اجرا کردید و خطای ناقص بودن فایل را داد پوشه که به صورت کد است را کار ی بهش نداشته باشید


دوشنبه 22/7/1387 - 16:35
کامپیوتر و اینترنت
یکی از مواردی که در حوزه امنیت شبکه و اینترنت بسیاری از کاربران حتی کاربران حرفه ای را نیز بسیار تهدید میکند فعالیت های اینترنتی ناخواسته ای است که در محیط ویندوز انجام میگیرد. این فعالیت ها ممکن است چه از طریق نرم افزارهای مختلف نصب شده و چه از طریق بدافزارهایی (Malware) که ممکن است بر روی سیستم شما در حال اجرا باشد و به طور مخفیانه جاسوسی سیستم را بکند صورت بگیرد. به عبارتی دیگر، ممکن است به این موضوع دقت کرده باشید که در هنگام اتصال به اینترنت ، اگر هیچ فعالیتی نظیر باز کردن صفجه وب توسط مرورگر انجام ندهید ، در پنجره Status مربوط به کانکشن اینترنت شما و در قسمت Activity مقدار Send و Receive باز هم تغییر خواهد کرد. این بدین معناست که پس از اتصال شما به اینترنت همواره در پشت پرده ارتباطات پنهانی در میان ویندوز و اینترنت برقرار است. این ارتباطات مخفی میتواند گاهی انقدر مضر باشد که باعث اشغال زیادی از پهنای باند اینترنت شما گردد. هم اکنون قصد داریم ترفندی را بازگو کنیم که با بهره گیری از آن میتوانید کلیه ارتباطات جاری انجام شده میان ویندوز و اینترنت توسط نرم افزارهای نصب شده را به شکل ریز شده و دقیق مشاهده کنید و در صورت لزوم اقدام به موقعی در جهت حل آن صورت دهید.


بدین منظور:
از منوی Start وارد Run شوید.
عبارت cmd را وارد کرده و Enter بزنید تا وارد محیط Command Prompt شوید.
سپس دستور زیر را وارد نموده و Enter بزنید (به دو فاصله Space تایپ شده در میان دستور نیز دقت کنید):
netstat -b 5

بلافاصله پس از این کار کلیه کانکشن های جاری توسط نرم افزارهای موجود در ویندوز با ذکر نام هر یک و همچنین پورت مورد استفاده و مسیری که به آن متصل شده است برای شما لیست میشود.
این لیست هر 5 ثانیه به روز میگردد.

در روش فوق اندکی اطلاعات به دلیل به روز رسانی سریع ممکن است قابل فهم نباشد.
برای حل این مشکل دستور زیر را در CMD وارد کنید:
netstat -b 5 > tarfandestan.txt

سپس در زمانی به عنوان مثال حدود 5 دقیقه صبر کنید و سپس کلیدهای ترکیبی Ctrl+C بزنید.
اکنون عبارت tarfandestan.txt را مستقیمأ در Run وارد کرده و Enter بزنید.
آمار اتصالات در آن بازه 5 دقیقه ای در یک فایل Notepad به شکلی دقیق قابل مشاهده است.

در پایان در صورت مشاهده هرگونه ارتباط غیرمنطقی یا ناخواسته در میان ارتباطات اینترنتی ، میتوانید علیه نرم افزار مربوطه اقدامات لازم نظیر پاک کردن یا تغییر تنظیمات برنامه را انجام دهید.


دوشنبه 22/7/1387 - 16:20
کامپیوتر و اینترنت
بدون شک یک کامپیوتر رومیزی با لینوکس بسیار امن‌تر از همان کامپیوتر با سایر سیستم‌عامل ها خواهد بود. نکته مهم این است که همیشه برای رسیدن به یک سطح خوب امنیتی حتما لازم نیست از نرم‌افزارهای امنیتی و تکنیک‌های خاص استفاده کنید. گاهی اوقات آسان‌‌ترین را‌ه‌ها برای کسب امنیت، آنهایی هستند که به آسانی فراموش می‌شوند. ممکن است احساس کنید این موارد بسیار عادی هستند اما شاید در همین نکات عادی راه‌کارهای امنیتی‌ای بیابید که تاکنون نمی‌دانستید. اگر یک کاربر تازه‌کار لینوکس هستید، 10 ترفندی که در ادامه معرفی خواهیم کرد محل خوبی برای شروع است. در نتیجه مطمئن باشید تجربه‌ خوبی از لینوکس خواهید داشت.


1- قفل کردن صفحه‌ نمایش (Screen Lock) و خروج از سیستم (Log Out) مهم هستند. بیشتر کاربران فراموش می‌کنند که لینوکس محیطی چندکاربره دارد. به همین خاطر، شما می‌توانید از سیستم خارج شوید و سایرین وارد سیستم شوند (Log In). این هم بدین معنی است که دیگران هم می‌توانند به سیستم شما دسترسی داشته باشند، و هم بدین معنی که شما نیز می‌توانید و باید هنگامی که کارتان تمام می‌شود از سیستم خارج شوید. البته خروج از سیستم تنها گزینه‌ مقابل روی شما نیست.
اگر تنها کاربر سیستمتان هستید، می‌توانید به جای خروج، صفحه را قفل کنید. قفل کردن صفحه به سادگی صورت می‌گیرد و به این معنی است که هنگام بازگشت به سیستم یک پسورد از شما خواسته می‌شود. فرقی که قفل کردن با خروج از سیستم دارد اینست که می‌توانید برنامه‌ها را در حال اجرا رها کنید و صفحه را قفل نمایید. وقتی که با وارد کردن پسورد سیستم را باز می‌کنید همان برنامه‌ها کماکان در حال اجرا هستند.

۲- پنهان کردن فایل‌ها و پوشه‌ها یک محکم کاری سریع است. در لینوکس فایل‌ها و پوشه‌ها با اضافه کردن یک نقطه "." به ابتدای اسمشان پنهان (Hidden) می‌شوند. بنابراین برای مثال فایل "Test" در یک مرورگر فایل نمایش داده می‌شود اما "Test." نه. اکثر کاربران نمی‌دانند که اجرای دستور "ls - a" فایل‌ها و پوشه‌های پنهان را نمایش خواهد داد. در حالت گرافیکی هم با زدن همزمان دکمه‌های "Ctrl + H" می‌توانید فایل‌ها و پوشه‌های پنهان را ببینید. بنابراین اگر فایل و پوشه‌هایی دارید که نمی‌خواهید همکارانتان آنها را ببینند، به راحتی می‌توانید یک نقطه به ابتدای نام آنها بیافزایید. از خط فرمان هم می‌توانید با اجرای این دستور این کار یعنی mv test .test از آن استفاده کنید.

۳- فراموش نکنید همواره یک پسورد خوب ضروری است. کلید طلایی شما برای امنیت در یک کامپیوتر لینوکس، پسوردتان است. اگر پسوردتان را به دیگران بگویید یا یک پسورد ضعیف و قابل حدس زدن داشته باشید گویی که کلید طلایی‌یتان را به دیگران داده‌اید. اگر برای مثال از توزیعی مانند اوبونتو استفاده می‌کنید، یک پسورد نسبت به فدورا به کاربران اختیارات بیشتری می‌دهد. پس باید مطمئن باشید که یک پسورد قوی انتخاب کرده‌اید. برنامه‌های تولیدکننده‌ پسورد نیز وجود دارند که می‌توانند کمکتان کنند. برای مثال Automated Password Generator گزینه خوبی است.

۴- نصب کردن نرم‌افزارهای اشتراک فایل یک سرازیری لغزنده است. بسیاری از کاربران لینوکس تمایل زیادی به اشتراک فایل دارند. اگر می‌خواهید این ریسک را در خانه انجام دهید، اشکالی ندارد. اما وقتی سر کار هستید، نه تنها راه را برای یک دعوا و مرافعه توسط شرکت با خودتان باز کرده‌اید، (ترفندستان) بلکه راه را برای کاربران دیگر نیز باز می‌گذارید که ممکن است به اطلاعات حساسی روی کامپیوترتان دسترسی داشته باشند. پس، به عنوان یک قانون، نرم‌افزارهای اشتراک فایل را نصب نکنید.

۵- به روز رسانی سیستم به طور مرتب، یک کار عاقلانه است. لینوکس ویندوز نیست. در ویندوز شما به روز رسانی‌های امنیتی را هنگامی دریافت می‌کنید که مایکروسافت آنها را منتشر کند؛ که می‌تواند چندین ماه بعد باشد. در لینوکس یک به روز رسانی امنیتی ممکن است چند دقیقه یا چند ساعت بعد از شناسایی یک حفره‌ امنیتی منتشر شود. هم در KDE و هم در Gnome نرم‌افزارهای به روز رسانی از اینترنت وجود دارند. اگر همیشه آنها را در حال اجرا داشته باشید می‌توانید از انتشار موقع یک به روز رسانی مطلع شوید. بی‌خیال به روز رسانی‌ها نشوید! حتما دلیلی وجود دارد که آنها منتشر می‌شوند.

۶- نصب یک ویروس‌یاب واقعا در لینوکس مفید است. نمی‌دانم باور می‌کنید یا نه. ضد ویروس‌ها در لینوکس هم جای خودشان را دارند. درست است که امکان ایجاد یک مشکل در لینوکس که دلیلش یک ویروس باشد بسیار کم و در حد صفر است؛ اما آن ایمیل‌هایی که برایتان می‌آید و شما به دوستان ویندوزی‌یتان فوروارد می‌کنید می‌تواند مشکل‌ساز باشد. با یک ضدویروس خوب، مثل ClamAV می‌توانید مطمئن شوید ایمیل‌هایی که از کامپیوتر شما ارسال می‌شود هیچ چیز مخربی همراه ندارند که بتواند برای شما یا شرکت‌تان مشکل ایجاد کند.

۷- وجود SELinux کاربردهایی دارد. SELinux یا (Security-Enhanced Linux) به وسیله‌ موسسه‌ ملی امنیت آمریکا ایجاد شده‌است و به قفل کردن دسترسی به کنترل نرم‌افزارها کمک می‌کند. و این کار را بسیار خوب انجام می‌دهد. مطمئنا SELinux گاهی اوقات می‌تواند یک مزاحم باشد. در بعضی موارد ممکن است مقدار کمی کارآیی سیستم را کاهش دهد. یا اینکه ممکن است برخی نرم‌افزارها با وجود SELinux برای نصب دچار مشکل بشوند. به هر حال امنیتی که با نصب SELinux یا AppArmor شرکت Novell به دست می‌آورید به نکات منفی‌اش می‌ارزد. در هنگام نصب فدورا امکان فعال کردن SELinux را دارید.

۸- ایجاد پوشه‌ home در یک پارتیشن جداگانه امن‌تر است. نصب پیش‌فرض لینوکس پوشه‌ home را که حاوی اطلاعات شخصی کاربران است درست در root سیستم قرار می‌دهد. این خوب است اما اولا حالت استاندارد است و هر کسی به کامپیوتر شما دسترسی داشته باشد دقیقا می‌داند که اطلاعات‌تان در کجا قرار دارد. ثانیا اگر سیستمتان به دلیلی دچار مشکل شود و سیستم‌عامل قابل دسترسی نباشد ممکن است اطلاعاتتان از بین برود. برای حل این مشکل می‌توانید home را در یک پارتیشن جداگانه قرار دهید. اگر از دست‌ دادن اطلاعاتتان بسیار نگرانتان می‌کند می‌توانید این کار با ارزش را انجام دهید.

۹- استفاده از یک محیط کاربری غیر متعارف به همان اندازه طلا می‌ارزد! محیط‌های کاربری جایگزین برای KDE و Gnome شامل Enlightenment, Blackbox, Fluxbox و غیره به کامپیوترتان یک احساس و جلوه‌ جدید می‌بخشد و یک راه ساده جلوی پایتان می‌گذارد که جلوی چشم‌های فضول را بگیرید! من از Fluxbox بر روی کامپیوتری استفاده کردم؛ وقتی می‌خواستم فقط یک کار انجام دهد: مرور در شبکه. این به راحتی قابل دستیابی است. یک منو برای موس برای نرم‌افزاری که می‌خواهید استفاده کنید ایجاد کنید. دیگران قادر به اجرای هیچ نرم‌افزاری نیستند به جز آن چیزی که توسط شما ارائه شده است. به هر حال اکثر کاربران هیچ ایده‌ای برای گشت‌وگذار در این محیط‌ها ندارند.

۱۰- متوقف کردن سرویس‌ها بهترین کار است. این یک کامپیوتر میزکار است. یک سرور نیست. پس چرا سرویس‌هایی مانند httpd, ftpd و sshd را اجرا می‌کنید؟ شما نباید به آنها نیاز داشته باشید و آنها فقط یک گاف برای امنیت کامپیوترتان هستند. اگر نمی‌دانید چگونه آنها را متوقف کنید، اجرایشان نکنید. فایل /etc/inetd.conf را چک کنید و مطمئن شوید که تمام سرویس‌های غیر لازم کامنت شده‌اند (اگر اول یک خط # قرار بگیرد آن خط یک کامنت یا توضیح به حساب می‌آید و اجرا نمی‌شود) ؛ این کار ساده ولی مؤثر است.


دوشنبه 22/7/1387 - 16:19
ازدواج و همسرداری
تاکنون سعی کرده‌اید که با همسرتان کنار بیایید شاید بپرسید چگونه؟ پس بخوانید:
خیلی از شما خانم‌ها می‌گویید که آرزومند ارتباط عاطفی هستید اما وقتی همسرتان در دسترس نیست یا به شما توجه ندارد، به‌ جای تلفن زدن به یک دوست، بی‌اعتنا به تماشای تلویزیون مشغول می‌شوید، ممکن است شما هم در ارتباط و برقرار کردن دچار مشکل باشید.
درباره خوبی‌ها و محاسن ازدواج‌تان صحبت کنید، نه اینکه فقط از خوبی‌های خودتان با او سخن بگویید! به جای اینکه بگویید: «من به تو احتیاج دارم تا بیشتر به حرف‌هایم گوش بدهی، در حالی که اصلا این کار را نمی‌کنی» می‌توانید بگویید: «کاملا می‌دانم که تحمل افسردگی و ناراحتی من برای تو سخت است و این وضعیت به هیچ‌وجه به نفع زندگی‌مان نیست!»
اگر خدای نکرده بین‌تان بحثی درگرفت و همسرتان از شما می‌خواهد که از خانه بروید و شما خواستار حفظ پیمان زناشویی‌تان هستید و برای آن تلاش می‌کنید درخواست همسرتان را نپذیرید. بگویید که مصمم هستید زندگی‌تان را حفظ کرده و در فروپاشی آن همکاری نمی‌کنید. اما اگر مورد سوء استفاده قرار می‌گیرید یا همسرتان از شما می‌ترسد، بد نیست مدتی از خانه دور شده و دوررا دور روی اصلاح و بهبود زندگی‌تان کار کنید.
● پیوندتان را محکم کنید
ـ آنچه می‌خوانید روش‌هایی برای محکم کردن پیوند ازدواج بین زوج‌ها در زندگی زناشویی است.
ـ گفتگوی ساده را تنها برای بودن در کنار یکدیگر و بدون بحث درباره مادیات، بچه‌ها و یا کارهای روزمره شروع کنید.
ـ شیوه‌ای از سلام و خوش‌آمدگویی را به وجود آورید که برای هردوی شما معنی‌دار باشد.
ـ یادداشت پر از مهر و محبت برای همسر خود بگذارید.
ـ قرار ملاقت‌های خود را مجددا از سر بگیرید. همین الان یک برنامه سریع و فوری برای بیرون رفتن ترتیب دهید.
ـ بدون تماشای تلویزیون با یکدیگر وقت‌تان بگذرانید.
ـ تلویزیون را از اتاق خواب خود خارج کنید.
ـ به نکته‌ای از همسرتان که نظر شما را جلب کرده توجه کنید و او را نیز در جریان قرار دهید.
ـ همین فردا یک قدم کوچک برای پیوند و نزدیکی بیشتر با یکدیگر بردارید، آنچه تمایل دارید سال آینده اتفاق بیافتد را از همین لحظه شروع کنید.


دوشنبه 22/7/1387 - 10:57
دانستنی های علمی
● به هرچه در فکرش باشی می‌رسی 
اگر مشکلی داری، به دلیل طرز فکر توست و تنها راهی که می‌توانی مشکلات را برای همیشه حل کنی، این است که طرز فکرت را تغییر دهی... 
تو نباید اجازه بدهی نیرویی بیرونی، تو را هدایت کند. خدا در درون توست، آن قدرت بی‌کران و لایتناهی که تو را در مقام اشرف مخلوقات قرار می‌دهد، همیشه در درون توست. 
در زندگی همه چیز ضد و نقیض است. هرچه بیشتر بخواهی مورد تأیید دیگران باشی، فردی می‌شوی که دیگران نمی‌خواهند تو را تأیید کنند؛ هر قدر به تأیید دیگران کمتر اهمیت بدهی، بیشتر تأیید می‌شوی. هر مشکلی که روی این کره پیش می‌آید، یا فرصتی برای ترقی است و جسم و فکر ما را به‌گونه‌ای متفاوت فراسوی آن مشکل می‌برد، یا از آن بهانه‌ای می‌سازیم تا باور کنیم به دردسر افتاده‌ایم. 
تو، جدا از دیگران نیستی. تو قدرت آن را داری که هرچه می‌خواهی بشوی. آرزوهایت را پیش چشم بیاور و بدان به هرچه در فکرش باشی می‌رسی، هدف این است که عشقت را بی‌قید و شرط نثار دیگران کنی و هرچه را که با عشق به سویت برمی‌گردد بپذیری، حتی اگر آنچه به سویت برمی‌گردد همان چیزی نباشد که منتظرش بودی. 
گذشته، گذشته است. آنچه را گمان می‌کردی می‌بایست انجام بدهی، انجام داده‌ای. کارت درست است یا غلط ، خوب یا بد نبوده. فقط کاری بوده که انجام داده‌ای. امروز را دریاب. نمی‌توانی امروز را به عقب برگردانی...


دوشنبه 22/7/1387 - 10:56
دانستنی های علمی
مطالعه یعنی خواندن کتاب یا نوشته ما را به بخشی از هدف خود در تأمین نیازمان می رساند.دانش آموزان برای بهبود و افزایش توان یادگیری باید اصولی را قبل از مطالعه، هنگام مطالعه و بعد از مطالعه به دقت رعایت کنند.
● اصول قبل از مطالعه
▪ تعیین دقیق هدف: انگیزه و هدف یکی از مهمترین عوامل یادگیری است که روند آن را آسان و سریع می کند. بنابراین باید قبل از مطالعه هدف خود را به روشنی مطرح کنید. به طور مثال انتظار دارید چه میزان خبر و اطلاعات از مطلبی را که می خوانید به دست آورید شما باید در انتخاب هدف مطالعه، به نکته های اصلی و مهم دقت کنید و مطالب کلیدی را برگزینید.
▪ تعیین مدت زمانی مطالعه و مقدار مطالعه کتاب:باید تعیین کنیم می خواهیم چه مدت این کتاب را بخوانیم و سپس تصمیم بگیریم چه مقدار کتاب را در چه مدت زمان بخوانیم و اگر زمان و مقدار مطالعه مشخص شود دقت هنگام خواندن افزایش می یابد. ضمن آن که تعیین زمان و مقدار مطالعه نگرانی و دلهره و بیم خواننده را می کاهد و آرامش می دهد.
▪ انتخاب محیط مناسب:مکان مناسب برای مطالعه یکی از عواملی است که می تواند حواس پرتی را به حداقل برساند. سعی کنید هر روز در جای ثابتی مطالعه کنید. مکان ساده باشد. نور کافی و مناسب هم لازم است تا موجب خستگی چشم نشود. هنگام مطالعه محل نشستن باید راحت باشد تا با مشکل مواجه نگردد.
▪ اجتناب از پرخوری: هنگام مطالعه غذای سنگین و زیاد نخورید چرا که وقتی شکم پر باشد به خواب و استراحت تمایل پیدا می کنید لذا یادگیری دچار مشکل می شود.
● اصول هنگام مطالعه
▪ مطالعه فعالانه:دانش آموز باید هدفدار مطالعه کند. در واقع برای به نتیجه رسیدن و بهره بردن باید مطالعه فعالانه انجام گیرد. می توان با گزینش نکته های مهم، علامت گذاری، حاشیه نویسی، خلاصه نویسی و حل تمرین به این امر کمک کرد.
▪ جدیت در مطالعه: زمانی را که معین کرده اید تا خواندن را شروع کنید، بیهوده وسواس به خرج ندهید و بهانه تراشی نکنید. کارهای عقب مانده را هنگام مطالعه انجام ندهید. حین مطالعه از تلویزیون و رادیو و صحبت کردن دوری کنید.
▪ حفظ آرامش در هنگام خواندن:در زمان مطالعه از هیجان زدگی اجتناب کنید. مهمترین مسئله حفظ آرامش در زمان مطالعه است. زیرا نگرانی و هیجان زدگی ذهن شما را آشفته می کند و مانع ایجاد تمرکز ذهنی می شود و فرد از فهم مطالب باز می ماند.
▪ ترک افکار منفی:هنگام مطالعه نباید با افکار منفی و گسترش دامنه آن، ذهن خود را مشغول و مضطرب کنید. هیچ گاه با خود این جملات را تکرار نکنید «من در امتحان و آزمون موفق نمی شوم».
▪ استفاده از انگشت:هنگام مطالعه بهتر است انگشت سبابه را روی خطوط قرار دهید به این وسیله از حافظه بصری خود نیز استفاده بهتری می توان کرد.
▪ تمرکز حواس: برای استفاده از خواندن باید روی موضوع مورد نظر توجه داشته باشید و به اصطلاح حواستان را متمرکز کنید تا موضوع بحث و نکته های اصلی و فرعی، نظرات و استدلال ها را درک کنید.
▪ استراحت:بعد از مطالعه به اندازه معین لازم است ۲۰ تا ۳۰ دقیقه استراحت کنیم.
● اصول بعد از مطالعه
▪ سازماندهی آموخته ها: در طول مطالعه نکته ها، یادداشت هاو علامت گذاری ها را یکبار بررسی و شماره گذاری کنید.
▪ تکرار آموخته ها: یکی از عوامل یادگیری یادسپاری آموخته ها ست لازم نیست تمام مطالب را یک باره و در یک زمان به خاطر بسپارید بلکه برعکس اگر در فاصله های زمانی متعدد عمل تکرار انجام گیرد مطالب بهتر در ذهن می ماند.
▪ مرور: مرور به معنای دوباره خواندن و با تفضیل بیشتر خواندن تمام نکته هایی است که در ظرف هفته درباره آن مطالعه کرده ایم، به طور خلاصه مرور چند فایده دارد:
ـ مرور موجب درک بهتر درس ها می شود.
ـ مرور موجب می شود درس ها و آموخته ها دیرتر فراموش شود.
ـ مرور هفتگی شما را همیشه برای هرگونه آزمایش و امتحان آماده نگه می دارد.
ـ طرح سؤال: پس از خواندن مطالب سؤال های زیر را از خود بپرسید و به آنها پاسخ دهید.
ـ تا چه میزان به هدف هایی که برای مطالعه در نظر داشتید دست یافته اید 
ـ تا چه میزان نکته های اصلی و فرعی موضوع را درک کرده اید 
ـ چه نظرات و عقایدی در نوشته مطرح شده است 
ـ نویسنده چه می خواهد اثبات کند چگونه استدلال می کند 
▪ مباحثه: شما می توانید با دوستانتان درباره موضوعی مشترک بحث کنید و برداشت های خودتان را به دیگران انتقال دهید که در نحوه سخن گفتن شما نیزبسیار مؤثر است.


دوشنبه 22/7/1387 - 10:56
دانستنی های علمی
افراد موفق اگر حرفی بزنند، خودشان نیز به آن عمل می کنند.
تنها حرفی را بر زبان می آورند که بر آن واقعاً اعتقاد داشته باشند. این اعتقاد آنها نیز برگرفته از طرز تفکر خودشان است و هرگز در صدد کپی برداری از افکار دیگران نبوده و طرز فکر منحصر به فردی دارند.


دوشنبه 22/7/1387 - 10:55
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته