• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 420
تعداد نظرات : 231
زمان آخرین مطلب : 4596روز قبل
دانستنی های علمی


دشمن و دشمن‏شناسى‏

همچنانى كه دشمن در دشمنى كردن، روشهاى خود را تغییر مى‏دهد، ما باید هوشیارى و بیدارى خود را زیاد كنیم.

جمعه 18/10/1388 - 22:39
خواستگاری و نامزدی

موضوع مقاله : اختلال بیش فعالی ؛کمبود توجه و تمرکز کودکان

  

 این اختلال دارای سه علامت عمده است که شامل پرفعالیتی (‌پرتحرکی ) کمبود توجه و تمرکز,بروز اعمال تکانه ای (‌اعمال ناگهانی و غیر قابل پیش بینی می باشد این اختلال دارای سه نوع است در نوع اول کودک فقط مشکل در نگهداری توجه و تمرکز دارد در نوع دوم فقط پر تحرکی و بیش فعالی دیده می شود و بالاخره نوع ترکیبی که کودک هم پرتحرک بوده و هم مشکل توجه و تمرکز دارد این اختلال در 5٪ کودکان دبستانی و در پسرها سه تا پنج برابر شایع تر از دختران است و بیشتر در پسران اول خانواده دیده می شود معمولا اختلال از سه سالگی به بعد تشخیص داده می شود کودکان مبتلا در دوره شیرخواری اغلب پرتحرک بوده و دست ها و پاهای خود را زیاد حرکت می دهند کم خواب و کم غذا بوده زیاد گریه می کنند و عکس العمل نشان می دهند از نظر سبب شناسی عامل اصلی ناشناخته است اما فاکتورهای متعدد ژنتیک ‍رشدی , صدمات مغزی , عوامل عصبی شیمیایی  , فاکتورهای عصبی فیزیولوژیکی و عوامل اجتماعی روانشناختی را موثر می دانند.

  

قبلا نقش رژیم های غذایی حاوی مواد رنگی خوراکی مواد نگهدارنده که به مواد غذایی اضافه می شود و "‌شکر" را موثر می دانستند که در حال حاضر از نظر علمی ثابت نشده است. اما به طور تجربی دیده می شود که کودکانی که از این نوع مواد غذایی به وفور استفاده می کنند پرتحرک تر هستند در مورد عوامل ژنتیک ذکر این مورد لازم است که در صورت ابتلا یکی از فرزندان خانواده به این اختلال شانس بروز آن در خواهران و برادران کودک دو برابر می گردد.

   

اختلال بیش فعالی  /  کمبود توجه و تمرکز چه علائمی دارد ‍؟

   

 کودک غالبا با دستهایش بازی می کند و در جایش می لولد

 

 کودک معمولا کلاس را ترک می کند

 

 غالبا می دود یا می پرد

 

 غالبا بازی یا فعالیت هایش پرسر و صدا است

 

 به نظر می رسد که کودک همیشه در حال حرکت است

 

 چنین کودکی معمولا زیاد صحبت می کند

 

علائم مربوط به اختلال توجه و تمرکز نیز شامل موارد زیر هستند :‌

 

 کودک از توجه به جزئیات ناتوان است

 

 در نگهداری توجه هنگام فعالیت و بازی مشکل دارد

 

 هنگام صحبت مستقیم با او به نظر می رسد که گوش نمی کند

 

 اغلب قادر به پیگیری دستورات و یا اتمام کارها نمی باشد

 

 معمولا از فعالیت هایی که نیاز به کوشش ذهنی دارند , اجتناب می کند (مانند پرهیز از انجام تکالیف مدرسه)

 

 اغلب وسایل خود را گم می کند (‌وسائل مدرسه اسباب بازی )

 

 کودک فراموشکار است

 

از علائم دیگری چون دخالت در صحبت ها یا کار دیگران پراندن جواب قبل از اتمام سوال در کلاس , بی صبری برای منتظر خواب ماندن (مثلا در بازی ) می توان نام برد.

  

به هر حال کودکی که تعداد زیادی از این علائم را داراست حتما باید از نظر وجود این اختلال توسط روانپزشک کودک و یا متخصص اطفال بررسی گردد این کودکان با ورود به مدرسه بیشتر مسئله دار می شوند چون کودکان پر تحرک برای نشستن سر کلاس مشکل دارند .

  

بستگی به شدت اختلال معمولا یک یا دو زنگ اول را تحمل می کنند و بیشتر در ساعات نزدیک به ظهر بی قراری و پرتحرکی را نشان می دهند.

 

به عناوین مختلف سرجایشان می لولند یا با همکلاسی های خود صحبت می کنند و یا درخواست مکرر برای بیرون رفتن از کلاس را دارند.

  

معلمین معمولا این کودکان را بازیگوش نامیده و معتقدند که نظم کلاس را به هم می زنند در حالی که این کودکان تحمل یک ساعت یا یک ساعت و نیم سرکلاس نشستن را به طور مداوم ندارند لذا پس از شناخت مشکل این کودکان باید به آن ها اجازه داده شود که هر پانزده الی سی دقیقه یک بار به مدت چند دقیقه از کلاس خارج شوند.

  

از مشکلات دیگر این کودکان در مدارس , عدم توجه و تمرکز است و به نظر می رسد کودک به صحبت های معلمش گوش نمی کند که معلمین تحت عنوان حواس پرتی و بی دقتی از آن نام می برند . اما یک معلم با تجربه و با شناخت و درک کافی از این اختلال می تواند با قرار دادن دانش آموز دچار این مشکل , در میزهای اول کلاس و نیز با طرف مخاطب قرار دادن گهگاه دانش آموز درهنگام پرداختن به دروس ,   به این دانش آموزان کمک شایانی بنماید.

  

حتی در موارد شدید این اختلال گاه ضروری است که برخی امتحانات مانند دیکته از آن ها به صورت انفرادی به عمل آید و یا قبل از دادن برگه امتحانی ,  معلم از دانش آموز بخواهد یک دور دیگر جوابهایش را مرور نماید.

  

این کودکان معمولا به علت شلوغی و بر هم زدن نظم کلاس ,  زیاد از کلاس اخراج می شوند و نمره انضباط خوبی ندارند و اغلب اوقات توسط اولیای مدارس سرزنش می شوند در خانه نیز وضع آن ها بهتر نیست .

  

به علت پرتحرکی دست زدن به اعمال خطرناک و تجربه مکرر اعمال خطرآفرین مانند رها کردن دست والدین در وسط خیابان ,  پریدن از مکان های بلند , بازی با کبریت و آتش افروزی و ... معمولا توسط والدین تنبیه می شوند.

  

والدین با این کودکان بدرفتاری می نمایند گاه آن ها را کتک زده و یا به شدت تحقیر و سرزنش می کنند .معمولا چون کارها و فعالیت ها را نیمه تمام می کنند بیشتر در معرض مقایسه با خواهران و برادران خود ,  از طرف والدین قرار می گیرند.

  

تجربیات مربوط به شکست های پیاپی در فعالیت ها تنبیهات بدنی , سرزنش و تحقیر همگی موجب کاهش حس اعتماد به نقس و احترام به خود در این کودکان می گردد که همه زمینه ساز بروز افسردگی در تعدادی از این کودکان و نوجوانان می گردد . از مسائل دیگر همراه ,  اختلالات یادگیری است که شامل موارد اشکال در روخوانی , ناتوانی در یادگیری ریاضیات و اختلال در نوشتن می باشد

  

اختلالات یادگیری در درصدی از کودکان و نوجوانان مبتلا به اختلال پیش فعالی / کمبود توجه و تمرکز مشاهده می شود .

 

از نظر تشخیص باید علائم ذکر شده حداقل در دو محیط مانند منزل و مدرسه وجود داشته باشند و ارائه گزارش معلم از وضیعت کودک در سر کلاس ضروری است .

  

این مساله از این نظر حائز اهمیت است که باید کودکان شلوغ را که در خانه , والدین عملا کنترل خوبی بر آنها ندارند و در حقیقت سیستم خانواده فاقد انضباط کافی برای کنترل فرزندان می باشند , از کودکان پرتحرک تشخیص داد . زیرا هنگامی که اولیای مدرسه مشکلی با کودک ندارند و مسائل کودک فقط مربوط به خانه می باشد احتمال می رود که کودک دچار اختلال رفتاری ناشی از عدم کنترل کافی و موثر والدین باشد.

  

سیر این اختلال به چه صورت است ؟

  

معمولا این کودکان با افزایش سن بهتر می شوند . البته بهبودی قبل از دوازده سالگی بعید است ولی بین سنین دوازده تا بیست سالگی اکثریت موارد مبتلا به این اختلال بهبود می یابند . در پانزده تا بیست درصد موارد علائم تا بزرگسالی باقی می ماند . افراد مبتلا به این اختلال در بزرگسالی علائم مربوط به پرتحرکی را ندارند بلکه بیشتر بی قراری دارند, تکانه ای عمل می کنند و اختلال توجه و تمرکز نشان می دهند.

  درمان این اختلال چیست ؟   

با توجه به علائم اختلال و عوارض زیاد ناشی از آن مانند انواع بدرفتاری وبی توجهی به کودک که در نهایت منجر به کاهش حس احترام به خود و اعتماد به نفس در وی می گردد ضروری است که این گونه کودکان و نوجوانان تحت درمان قرار گیرند بهترین درمان این اختلال , استفاده از داروهای محرک می باشد که یکی از بهترین انواع داروها به نام ریتالین در ایران نیز وجود دارد و مورد استفاده قرار می گیرد در حدود 75٪ کودکان به این دارو جواب مثبت می دهند معمولا اولین علامتی که از بین می رود پرتحرکی کودک و آخرین علامت کمبود توجه و تمرکز است که بهبود می یابد در ابتدا دارو به مدت دو هفته امتحان میشود و در صورت بروز پاسخ مثبت که از طریق دریافت گزارش از طریق خود کودک , والدین و معلمین تایید می گردد دارو به مدت طولانی   تجویز می گردد .

  

با توجه به این که نیمه عمر دارو کوتاه است در دو یا سه نوبت در روز تجویزمی گردد .

  

مصرف این دارو به دلیل کاهش علائم پرتحرکی و افزایش توجه و تمرکز موجب افزایش یادگیری و در نتیجه عملکرد بهتر تحصیلی ( کسب نمرات بهتر) و افزایش اعتماد به نفس در کودک و نوجوانان می گردد با توجه به عوارض این داروها تعطیلات دارویی به صورت عدم مصرف آن در روزهای تعطیل (جمعه ها ) ,  تعطیلات رسمی , ایام عید و گاه تابستان در نظر گرفته می شود . عوارض شایع داروهای مجرک از جمله ریتالین شامل بی اشتهایی , درد معده , سردرد و بیخوابی می باشد که در تعداد کمی از کودکان و نوجوانان دیده می شود ازروش های دیگر درمانی می توان از رفتاردرمانی , آموزش و مشاوره با والدین و گروه درمانی برای کودکان و نوجوانان مبتلا نام برد.

  به هر حال اختلال بیش فعالی / کمبود توجه و تمرکز , اختلالی است که در صورت تشخیص زودرس و درمان به موقع می توان از بسیاری از عوارض احتمالی آینده  آن جلوگیری نمود.
جمعه 18/10/1388 - 22:30
دعا و زیارت

.قال الامام الحسینُ علیه السّلام :

 

اَنا قَتیلُ الْعَبْرَةِ لا یَذْكُرُنى مؤ مِنٌ اِلاّ بَكى .

 

من كُشته اشكم ، هیچ مؤ منى مرا یاد نمى كند مگر آنكه (بخاطر مصیبت هایم ) گریه مى كند.

بحارالانوار، ج 44، ص 279

پنج شنبه 17/10/1388 - 14:14
خاطرات و روز نوشت

سلام

وظیفه خودم دونستم بیام واز تمام دوستان عزیز که با تبریکهای خودشون بنده رو شرمنده کردند تشکر کنم

هرچند قصد داشتم برای یه مدت از ثبت مطلب خودداری کنم اما انتخاب عزیزان در تبیان وابراز محبتهای شما وادارم کرد که باز هم به جمع دوستان عزیز برگردم

در آخر من هم برای تک تک شما آرزوی موفقیت وپیروزی دارم

شاد باشیدوسربلند

 

سه شنبه 15/10/1388 - 17:18
دعا و زیارت

رسول خدا (ص) :

 هرکه کار زشتی را فاش کند چون کسی است که آن را انجام داده و هرکه مومنی را به کار زشتی سرزنش کند نمیرد تا به آن عمل گرفتار شود.

  اصول کافی جلد 4 صفحه 59

چهارشنبه 9/10/1388 - 8:38
دعا و زیارت


ادیان الهى ، مشتركات زیادى دارند كه به برخى از آنها اشاره مى كنیم :


توحید 


تمامى ادیان ، مردم را به توحید و یكتاپرستى دعوت نموده اند. (اعبدوا اللّه ما لكم من اله غیره )

تمامى ادیان الهى با شرك ، بت پرستى و طاغوت درگیر مبارزه بوده اند. (ان اعبدوا اللّه و اجتنبوا الطاغوت )


نبوّت  


همه ادیان ، مردم را به پیروى از پیامبران الهى و راه و روش آنها - كه از طریق وحى مشخّص گردیده - دعوت كرده اند.


معاد 


ادیان آسمانى ، مردم را از روز قیامت و برنامه هاى آن با خبر ساخته ، آنها را از عذاب و مشكلات آن روزبر حذر داشته اند.


نماز 


در تمامى ادیان ، فریضه ارزشمند نماز چون خورشیدى مى درخشد. حضرت ابراهیم علیه السلام مى فرماید: (ربّ اجعلنى مُقیمَ الصلوة ) پروردگارا! مرا از بر پاى دارندگان نماز قرار ده . گمراهان قوم حضرت شعیب علیه السلام خطاب به او مى گفتند: (اءصلاتك تاءمرك ان نترك ما یعبد آباؤ نا)    آیا نماز تو به تو دستور مى دهد كه ما ترك كنیم آنچه را كه گذشتگانمان مى پرستیدند؟ و حضرت عیسى علیه السلام در گهواره فرمود: (و اوصانى بالصلوة ...)

روزه 


روزه از مشتركات تمامى ادیان الهى است . (یا ایّها الّذین امنوا كُتب علیكم الصّیام كما كُتب على الّذین من قبلكم ...)    اى ایمان آورندگان ! روزه بر شما واجب گردید همان گونه كه برگذشتگان شما واجب شد.


جهاد 


قرآن درباره جهاد انبیا مى فرماید: (كایّن من نبىّ قاتل معه ربّیون كثیر)        چه بسیار پیامبرانى كه همراه آنها انسان هاى شایسته اى جنگیدند و به شهادت رسیدند.


حج 


حج ، مخصوص اسلام نیست ودر ادیان قبل نیز وجود داشته است .
خداوند خطاب به حضرت ابراهیم علیه السلام مى فرماید: (و اذّن فى النّاس بالحج یاءتوك رجالاً و على كلّ ضامرٍ یاءتینَ من كلّ فَجٍّ عمیق )  
 و در میان مردم ، انجام حج را اعلام كن ، آنها پیاده و سواره و از راه دور به سوى تو خواهند شتافت .


زكات  


زكات نیز مخصوص اسلام نیست . حضرت عیسى مى فرماید: (و اوصانى بالصلوة و الزكاة مادمت حیّا)

سه شنبه 8/10/1388 - 23:12
دعا و زیارت


شناخت و معرفت دین واجب است ، قرآن مى فرماید: چرا برخى از مردم به قصد شناخت دین و تفقّه در آن از وطن خود كوچ نمى كنند؟


تفقّه ، یعنى شناخت عمیق دین كه بر عده اى واجب است در این راه تلاش كنند تا فقیه گردند و بر سایرین نیز لازم است در مسایل و احكام دینى از این فقیهان تقلید و پیروى كنند.


البتّه این ، بدان معنا نیست كه لازم نباشد مردم عادى به دنبال معرفت و شناخت دین حركت نمایند، بلكه وظیفه همه ماست كه در حدّ توان ، دین را آن گونه كه هست بشناسیم .


گفتنى است كه تفقّه در دین و شناخت عمیق آن ، فقط نسبت به احكام دین - از قبیل نماز، روزه ، خمس و ... - نیست ، بلكه شناخت نسبت به اصول دین و اعتقادات دینى و همچنین تاریخ اسلام نیز لازم است ، زیرا قرآن كه بیش از شش هزار آیه دارد، فقط حدود پانصد آیه آن مربوط به احكام است

سه شنبه 8/10/1388 - 23:8
شعر و قطعات ادبی

خلفت افلاك از براى حسین (ع ) است

 

جلوه خورشید از جلاى حسین (ع ) است

 

كرد لب تشنه جان نثار ره دوست

 

بهر حسین خونبها خداى حسین (ع ) است

 

هست مصون ز آفتاب روز قیامت

 

هر كه پناهنده لواى حسین (ع ) است

 

نیست در آن عالم از عنایت محروم

 

هر كه در این عالم آشناى حسین (ع ) است

 

دوش بگفتم بسینه در تو چه باشد

 

گفت ندانى دل است و جاى حسین (ع ) است

 

دارى اگر آرزوى جنت و غلمان

 جنّت و فردوس كربلاى حسین (ع ) است
شنبه 5/10/1388 - 10:12
شعر و قطعات ادبی

مگه هركی كه بدشد دل نداره

 

مگه عشقت برام حاصل نداره

 

مگه آدم بدا عاشق نمیشن

 

بولا دل كمه دنیارو میدم

 

اگه عشقت نبود اینجا نبودم

 

گرفته عشق توكل وجودم

 

توكه از دلرباها دل ربودی

 در عشقت چرا بر من گشودی
جمعه 4/10/1388 - 22:34
دعا و زیارت


علل عدم توجّه به دین و گریز از آن را مى توان در موارد زیر جستجو نمود:


1 - عدم شناخت دین 


هر چه شناخت ما از چیزى بیشتر باشد و ارزش و اهمّیت آن را بدانیم ، توجّه ما نیز به آن بیشتر خواهد شد. سرچشمه بى توجّهى برخى افراد به دین و مسایل آن ، نداشتن شناخت درست از دین است . امام رضا علیه السلام فرمودند:


اگر مردم زیبایى هاى سخنان ما را بشناسند، از ما پیروى خواهند كرد.

برخى نسبت به نماز كاهلى مى كنند. هنگامى كه از آنها جویاى علّت مى شویم ، پاسخى مى دهند كه از عدم آشنایى آنها به نماز حكایت مى كند. آنان مى گویند: خداوند چه نیازى به نماز ما دارد؟ این گروه نمى دانند كه نه تنها خدا به نماز ما و حتّى به خود ما نیازى ندارد، بلكه تمام هستى از ما بى نیاز است . زمین چه نیازى به ما دارد؟! زنبور عسل و سایر حیوانات چه نیازى به ما دارند؟ اكسیژن و خورشید چه نیازى به ما دارند؟ اگر گفته اند خانه خود را روبه خورشید بسازیم ، معنایش این نیست كه خورشید به ما و اتاق ما نیاز دارد، بلكه این انسان است كه به خورشید و نور و گرماى او نیازمند است

.
در دعا مى خوانیم : ((عصَیتُك بجَهلى )) خدایا! به خاطر جهل و نادانى ، فرمانت را عمل نكردم .


اگر انسان ، آثار اعمال صالح را بداند و از مجازات اعمال زشت با خبر باشد، قطعاً اعمال صالح را انجام داده ، از كارهاى ناپسند دورى مى كند. اگر كسى سیگار مى كشد و نماز نمى خواند، به خاطر این است كه نه بر ضررهاى سیگار واقف است و نه از اسرار و آثار نماز آگاه است .


براى جذب مردم به دین ، لازم است شناخت از دین و معارف آن در جامعه رواج یابد و رابطه بین اسلام شناسان و نسل نو بیشتر شود. باید هر دانشجو و هر جوان مسلمان ، با یك عالم اسلام شناس در ارتباط باشد تا معارف دینى را بشناسد و همواره از دین ، تحلیل و برداشت صحیح داشته باشد.


در زمان طاغوت ، یكى از استادان ماركسیست در كلاس درس گفته بود: اسلام مى گوید: هر كس دزدى كرد باید فورا دست او را قطع كرد و اگر حكومت اسلامى تشكیل شود، در هر شهرى باید سلاّخ ‌خانه اى براى قطع دست ، درست شود. امّا ((كارل ماركس )) مى گوید: هر كس دزدى كرد لابد گرسنه بوده است ، شكمش را سیر كنید، دیگر دزدى نمى كند. شكم سیر كردن هنر است ، نه قطع كردن دست !


هنگامى كه یك استاد، مسایل را این گونه تحلیل و القاى شبهه مى كند، باید به او پاسخ داد: اوّلاً این حرف غلط است كه هركس دزدى مى كند بر اثر گرسنگى است . گرچه ممكن است دزدى گاهى بر اثر فقر و گرسنگى باشد، امّا در همه جا چنین نیست ، بسیارى از زندانیان ، بر اثر حرص وطمع ، دزدى وكلاه بردارى و گران فروشى مى كنند، ثانیاً: هر كس كه دزدى كرد، اسلام دست او را قطع نمى كند، بلكه با بیست وشش شرط، دست دزد قطع مى شود.


خوشبختانه در آن جمع ، دانشجوى با اطلاعى مى گوید: استاد! اسلام با بیست و شش شرط دست دزد را قطع مى كند. لطفاً شما كه به اسلام اشكال وارد مى كنید، فقط شش شرط آن را بیان فرمایید!


2- اضافه شدن خرافات در دین 


برخى از مردم كه از مذهب دورى مى كنند به خاطر خرافاتى است كه از طرف دوستان نادان و دشمنان دانا به مذهب اضافه مى شود.


اگر به انسان تشنه اى یك لیوان آب دهند، ولى در آن مگسى باشد، آب را به زمین مى ریزد ونمى آشامد. چه بسیار تشنگان دین كه به خاطر وجود خرافات ، از اصل مذهب صرف نظر مى كند، گاهى چیزهایى را كه حلال است بر خود حرام مى كنیم و گاهى خود را پایبند آداب و رسوم دست و پاگیرى به نام دین مى نماییم . بنابراین از عمل بعضى مسلمانان كه مایه فرار مردم از مذهب مى شود، نباید غافل شد.


3- برداشت و تعبیر ناصحیح از دین 


گاهى از دین وتعالیم آن بد برداشت مى شود و این فهم غلط، به نام دین تبلیغ مى شود. صاحب چنین برداشتى بر این باور است كه هركس دیندار است باید این گونه فكر وعمل نماید. بدیهى است فهم نادرست و اشتباه از دین و تعالیم آن و تبلیغ این برداشت هاى ناصحیح به نام دین ، مانع از جذب دیگران مى شود. نحوه تبلیغ دین ، بسیار مهم است . تبلیغ دین هم روانشناسى مى خواهد وهم سلیقه .


4- عمل برخى از متدیّنین 


گاهى رفتار برخى از متدیّنین موجب دین گریزى دیگران مى گردد. مانند عرضه غذاى تمیز، توسّط فردى كثیف براى شخصى گرسنه

جمعه 4/10/1388 - 22:19
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته