• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 420
تعداد نظرات : 231
زمان آخرین مطلب : 4596روز قبل
دعا و زیارت


1 ـ خداشناسی


هیچ كاری خدا را از كار دیگر باز نمی دارد وگذشت زمان در او دگرگونی ایجاد نمی كند و مكانی او را در بر نمی گیرد هیچ زبانی قدرت وصف او را ندارد و چیزی از خدا مخفی و پنهان نیست . نه تعداد قطرات فراوان آب ها و نه ستارگان انبوه آسمان و نه ذرات خاك همراه با گرد و بادها در هوا و نه حركات مورچگان بر سنگ های سخت و نه استراحتگاه مورچگان ریز در شب های تار.
خدا از مكان ریزش برگ درختان و حركات مخفیانه چشم ها آگاه است .
و شهادت می دهم كه جز الله خدایی نیست همتایی نداشته و شك و تردیدی در او راه ندارد. دین او را انكار نمی كنم و به آفریدگاری او اعتقاد دارم و شهادت كسی كه نیت او راست درون او پاك یقین او خالص و میزان عمل او گرانسنگ است و شهادت می دهم كه محمد(ص ) بنده و فرستاده و برگزیده او از میان انسان هاست .
پیامبر(ص ) برای تشریح حقائق آیین الهی انتخاب و به ارزش های ویژه اخلاقی گرامی داشته شد.
او را برای رساندن رسالت های كریمانه اش برگزید نشانه های هدایت به وسیله او آشكار و تاریكی های جهل و گمراهی با نور هدایت او از میان رفت .


2 ـ روش برخورد با دنیا


ای مردم ! دنیا آرزومندان و خواهان خود را فریب می دهد برای شیفتگان خود ارزشی قائل نیست و آن كس را كه بر دنیا پیروز شود مغلوب گرداند.
به خدا سوگند هرگز ملتی از ناز و نعمت زندگی گرفته نشدند مگر به كیفر گناهانی كه انجام داده اند زیرا خداوند بر بندگان خود ستم روا نمی دارد اگر مردم به هنگام نزول بلاها و گرفته شدن نعمت ها با درستی نیت در پیشگاه خدا زاری كنند و با قلب های پر از محبت از خداوند درخواست عفو نمایند آنچه از دستشان رفته باز خواهد گشت و هرگونه فسادی اصلاح خواهد شد.
من بر شما ترسناكم كه در جهالت و غرور فرو رفته باشید چه اینكه در گذشته به سویی كشیده شدید كه قابل ستایش نبود. اما اگر در زندگانی خود اصلاحاتی پدید آورید سعادتمند خواهید شد وظیفه من جز تلاش و كوشش در اصلاح امور شما نیست اگر می خواستم بی مهری های شما را بازگو می كردم . خدا آنچه را گذشت ببخشاید

.(نهج البلاغه خطبه 178 )

يکشنبه 27/10/1388 - 7:11
دعا و زیارت
 

حضرت امام باقر(ع ) فرمودند :
وقتی كه قائم قیام كند داخل مسجد الحرام می شود. پس رو به قبله ایستاده و پشت به مقام می كند و دو ركعت نماز می گزارد و سپس می ایستد و می فرماید : ای مردم من از همه شما به آدم (ع ) نزدیك ترم . من از همه شما به ابراهیم نزدیك ترم . من از همه شما به اسماعیل نزدیك ترم . من از همه شما به محمد(ص ) نزدیك ترم و سپس دعا می خواند و تضرع می كند » . (1 )
حضرت امام باقر(ع ) در حدیث دیگری فرمودند :
سپس از مكه خارج می شود در حالی كه یاران او كه ده هزار نفرند او را حلقه وار در میان گرفته اند. جبرئیل از سمت راست و میكائیل از سمت چپ او قرار دارد. سپس پرچم رسول خدا را به اهتزاز در می آورد در حالی كه زره آن حضرت را به تن و شمشیر ذوالفقار آن حضرت در دست اوست » . (2 )
امیر مومنان (ع ) در مورد جنگ های حضرت ولی عصر (عج ) پس از ظهور می فرمایند :
بعد از ظهور او هفت پرچم از شامات به سوی او حركت می كنند كه همه را مغلوب كرده و شكست می دهد » . (3 )

امام جعفر صادق (ع ) در تفسیر آیه شریفه : « اتی امر الله فلا تستعجلوه » (4 ) می فرمایند :
آن امر ماست كه خدای تبارك و تعالی امر فرموده در آن شتاب نكنیم . خدایش او را با سه سپاه تایید می كند : اول فرشتگان دوم : مومنان سوم : رعب (5 )
1 ـ الزام الناصب ص 26
2 ـ بحارالانوار ج 51 ص 157
3 ـ الملاحم والفتن ص 52
4 ـ سوره نحل آیه 1
5 ـ غیبت نعمانی ص 104
شنبه 26/10/1388 - 12:6
دانستنی های علمی
 
 

 




دیدگاه های امام خمینی درباره ضرورت عبرت گیری « روحانیت و مردم » از وقایع تاریخ معاصر و پرهیز از اختلاف و تفرقه
اشاره
یكی از موضوعاتی كه در كتاب شریف « صحیفه امام » به طور مكرر و در مناسبت ها و دیدارهای گوناگون حضرت امام خمینی با علما و روحانیون و اقشار مختلف مردم و مسئولان و مدیران نظام اسلامی ثبت و درج گردیده است ضرورت درس آموزی و عبرت اندوزی از وقایع تاریخ معاصر است . نهضت مشروطه و نهضت ملی و حضور محوری فقها و علمای دین در بنیان نهادن و رهبری این جنبش ها بارها توسط امام خمینی مطرح گردید و به صورت هشدار و بیدارباش فقها و علمای اسلام و همه زمامداران و مسئولان و تمام قشرهای مردم جامعه را مخاطب قرار داد.
تعابیری چون « تاریخ یك درس عبرت است » و « ما باید از تاریخ عبرت بگیریم » در كلام و بیان امام با ذكر وقایع و رخدادهای تلخی همراه می گردد كه در نهضت مشروطه و نهضت ملی به وقوع پیوست و باعث شد در یك جنگ روانی تمام عیار شخصیت های نستوه و وارسته ای چون آیت الله شهید شیخ فضل الله نوری و آیت الله سیدابوالقاسم كاشانی در جامعه و در میان مردم هتك حرمت شوند و با دست های مرموز دشمنان آگاه و دوستان ناآگاه در مظلومیت و غربت قرار گیرند و همه چیز به نفع « مشروطه خواهان مستبد! » و « ملی گرایان ملت ستیز » ! خاتمه یابد و قلدران و آزادی كشان به نام آزادی و مردم گرایی موجودیت اسلام و روحانیت و ملت را به طور عملی از تحرك و تاثیر بیندازند و آن كنند كه كردند!
آنچه در این میان در پیشرفت اهداف دشمن تاثیر فراوان داشت اختلاف و غفلت گروهی از علمای دین و فریب خوردگی توده های مردم از حربه های دشمنان خارجی و ایادی داخلی آنان بود.
آنچه پیش روی دارید گزیده ای است از سخنان امام درباره این وقایع تلخ كه مرور و تفكر در آن برای امروز ما درس و عبرت است .

من امروز مغتنم است كه در حضور آقایان یك مطلبی را عرض كنم و این مطلب مال همه است . نه مال شما آقایان مال همه . هم مسئولین كشور است و هم مردم . ما تجربه هایی كه برایمان نقل شده است یا از تجربه هایی كه خودمان در جریانش بودیم باید یك ملتی را در نظر داشته باشیم . در دوران مشروطه را كه همه آقایان شنیده اند یك عده ای كه نمی خواستند كه در این كشور اسلام قوه داشته باشد و آنها دنبال این بودند كه اینجا را آن وقت به طرف اروپا بكشند. آنها جوسازی كردند به طوری كه مثل مرحوم آقا شیخ فضل الله كه آن وقت یك آدم شاخصی در ایران بود و مورد قبول بود همچو جوسازی كردند كه در میدان علنی ایشان را به دار زدند و پای آن هم كف زدند. و این یك نقشه ای بود برای اینكه اسلام را منعزل كنند و كردند. و از آن به بعد دیگر نتوانست مشروطه یك مشروطه ای باشد كه علمای نجف می خواستند. حتی قضیه مرحوم آقا شیخ فضل الله را در نجف هم یك جور بدی منعكس كردند كه آنجا هم صدایی از آن درنیامد. این جوی كه ساختند در ایران و در سایر جاها این جو اسباب این شد كه آقا شیخ فضل الله را با دست بعضی از روحانیون خود ایران محكوم كردند و بعد او را آوردند در وسط میدان و به دار كشیدند و پای آن هم ایستادند كف زدند و شكست دادند اسلام را در آن وقت . و مردم غفلت داشتند از این عمل حتی علما هم غفلت داشتند. این كه آنجا بود.
ما در زمان خودمان هم آقای كاشانی را دیدیم . آقای كاشانی از جوانی در نجف بودند و یك روحانی مبارز بودند. مبارزه با استعمار آن وقت البته انگلستان بود مبارزه با او. در ایران هم كه آمدند تمام زندگی شان صرف همین معنا شد و من از نزدیك ایشان را می شناختم . در یك وقت وضع ایشان طوری شد كه وقتی كه از منزل می خواست حركت كند فرض كنید بیایند به مسجدشاه مسجدشاه مطلع می شد درنظر داشتند اعلام می شد این طور بود وضع ایشان . بعدش دیدند كه اگر یك روحانی در میدان باشد لابد اسلام را در كار می آورد این حتمی است و همین طور هم بود. از این جهت شروع كردند به جوسازی . آن طور جوسازی كردند كه یك سگی را عینك به آن زدند ـ و آن طور كه من شنیدم ـ عینك زدند و از طرف مجلس آوردند این طرف و به اسم آیت الله .و من خودم در یك مجلسی بودم كه مرحوم آقای كاشانی وارد شد در آن مجلس مجلس روضه بود هیچ كس پا نشد. من پا شدم و یكی از علمای تهران كه الان هم هستند و من جا دادم به ایشان ـ جا هم ندادند ـ این جو را درست كرده بودند برای آقای كاشانی كه دیگر از منزلش نمی توانست بیرون بیاید در یك اتاقی محبوس بود در منزلش طوری كه نمی توانست بیرون بیاید... آنجا هم شكست دادند مسلمین را شكست دادند.
از شیاطین غافل نباشید. این شیاطین به هر چیزی كه می توانند متشبث می شوند و به هر راهی می خواهند در دل این ملت رخنه كنند. قضیه حمله نظامی آن قدرها مهم نیست . جوابش را بحمدالله سلحشوران اسلام می دهند و داده اند. رسانه های گروهی هم دیگر حرف هایشان تاثیری ندارد در دنیا برای اینكه معلوم شده است كه اینها چكاره اند و مسائل شان یك مسائلی است كه باور نمی كنند نمی توانند بازی بدهند ملت های ما را. آنچه كه امروز آنها دست به آن زده اند قضیه ایجاد ـ به خیال خودشان ـ تفرقه است مثلا می گویند راه فلان مقام خط فلان مقام چی است و خط فلان مقام هم مقابل اوست . دو مقامی كه هر دو و سایر مقامات همه با هم هستند و در همه چیزها با هم دوست و برادر هستند و آنها خودشان می دانند كه راهی جز همان راهی كه همه دارند ندارند لكن ساده دل ها ممكن است كه گاهی باور كنند. راه فلان حوزه چی هست . راه فلان حوزه چی هست راه فلان آقا چی هست راه فلان آقا چی هست راه روحانیون فلان قسم شان چی است راه فلان قسم شان چی است . خطوط مختلفی آنها عرضه می كنند و به مردم می خواهند بباورانند كه یك همچو مسائلی هست در ایران و اینها هر كدام یك خط خاصی دارند در صورتی كه مسئله اینطور نیست . هیچ خطی جز خط اسلام در ایران نیست و همه باهم در یك خط هستند. آقایانی كه در ماه محرم و صفر منبر می روند وظایف زیادی در این ابوابی كه ما الان در آن هستیم دارند. یكی همین محكوم كردن این كسانی كه یك همچو حرف هایی را می زنند كه كی خط چه دارد و كی خط چی . باید به مردم گفت كه اینها دشمنان شمایند كه می خواهند به شما مطالبی عرضه كنند كه شما را از بعضی مقامات یا از همه دلسرد كنند.
امروز همه مقامات با هم هستند. همه روسایی كه در كار هستند همه اینها با هم هستند و همه برای اسلام دلسوزی می كنند و برای اسلام حركت می كنند خطوط مختلفی ما نداریم در ایران . اینها افترایی است كه دشمن های ما و ایادی آنها درست می كنند. بعد از اینكه مایوس شدند از قیام مسلحانه و مایوس شدند از حمله و از راه های مختلفی كه تاكنون اعمال كردند حالا این هم یك راهی است كه پیش گرفته اند كه « حوزه علمیه قم » چه می گوید و حوزه « روحانیت مبارز تهران » چی می گوید و روسا فلان رئیس با چند نفر یك راهی دارند فلان رئیس یا چند نفر راه دیگری دارند روحانیین هر جا یك مطلبی دارند. در صورتی كه مسائل این نیست ...
تاریخ یك درس عبرت است برای ما. شما وقتی كه تاریخ مشروطیت را بخوانید می بینید كه در مشروطه بعد از اینكه ابتدا پیش رفت دست هایی آمد و تمام مردم ایران را به دو طبقه تقسیم بندی كرد. نه ایران تنها از روحانیون بزرگ نجف یك دسته طرفدار مشروطیت یك دسته دشمن مشروطه علمای خود ایران یك دسته طرفدار مشروطه یك دسته مخالف مشروطه . اهل منبر یك دسته بر ضد مشروطه صحبت می كردند یك دسته بر ضد استبداد. در هر خانه ای دو تا برادر اگر بودند مثلا در بسیاری از جاها این مشروطه ای بود آن مستبد. و این یك نقشه ای بود كه نقشه هم تاثیر كرد و نگذاشت كه مشروطه به آن طوری كه علما بزرگ طرحش را ریخته بودند عملی بشود. به آنجا رساندند كه آنهایی كه مشروطه خواه بودند به دست یك عده كوبیده شدند. تا آنجا كه مثل مرحوم « حاج شیخ فضل الله نوری » در ایران برای خاطر اینكه می گفت باید « مشروطه مشروعه » باشد و آن مشروطه ای كه از غرب و شرق به ما برسد قبول نداریم در همین تهران به دار زدند و مردم هم پای او رقصیدند یا كف زدند. در مشروطه در عین حالی كه ابتدائش نبود این مسائل لكن آنهایی كه می دیدند كه از مشروطه ضربه می بینند منافعشان از بین می رود ـ نمی گذارد ـ قانون اساسی كه موافق با اسلام باید باشد و اگر مخالف شد قانونیت ندارد نمی گذارد كه اینها هركاری می خواهند بكنند بكنند یك دسته از همان مستبدین مشروطه خواه شدند و افتادند توی مردم . همان مستبدین بعدها آمدند و مشروطه را قبضه كردند و رساندند به آنجایی كه دیدید و دیدیم .
زمان « میرزای شیرازی » هم می خواستند یك همچو كاری بكنند. مرحوم میرزا كه دخانیات را تحریم فرمود شیاطین افتادند و در بین مردم و به آنجا رساندند كه بعضی از اهل علم بعضی از شهرها بالای منبر ـ به طوری كه نقل می كنند ـ قلیان كشید بر ضد حكم مرحوم میرزا لكن میرزا چون قدرتش قدرت فوق العاده بود و از این طرف هم طرفداران او مثل میرزای آشتیانی قوی بود و قدرتمند نتوانستند آنجا كاری بكنند. در مشروطه اینطور نبود در مشروطه هر دو طرف قوی بودند. نجف بعضی علمای درجه اول مخالف بودند بعضی علمای درجه اول موافق بودند. در ایران هم بین علما همین جور اختلاف را ایجاد كردند و این اینطور نبود كه خود به خود ایجاد شد ایجاد كردند در بین آنها. ما باید از این تاریخ عبرت بگیریم كه مبادا یك وقتی در بین شما آقایان روحانیون بیفتند اشخاصی . یا در بین مردم وسوسه كنند و خدای نخواسته آن امری كه در مشروطه اتفاق افتاد در ایران اتفاق بیفتد.
چند وقت دیگر هم انتخابات شروع می شود. از قراری كه من شنیدم به طور حاد دارند اشخاص عمل می كنند. اشخاصی هستند كه به جمهوری اسلامی هیچ اعتقاد ندارند لكن برای خاطر شكستن جمهوری اسلامی در تبلیغات انتخاباتی می خواهند شركت كنند نه از باب اینكه می خواهند وكیل بشوند از باب اینكه می خواهند شكست بدهند جمهوری اسلامی را. اشخاصی هستند كه به وسوسه اشخاص مومن را وادار می كنند كه به طور حاد دخالت بكنند در این امور. ممكن است كه اگر اشخاص هوشمند تنبه ندهند و بیدار نشوند این انتخابات موجب این بشود كه دو دستگی های زیادی ایجاد بشود و این همان مسئله مشروطه است . باید مردم توجه كنند و خصوصا روحانیون روحانیون مبارز تهران مدرسین محترم قم روحانیون مشهد اصفهان همه جا توجه كنند كه مسئله مسئله مشروطه نشود. مسئله این نشود كه یك دسته برای خاطر اینكه یك كاندیدایی دارند دیگران را بكوبند آن دسته هم برای همین كاندیدای خودشان این را بكوبند.
اگر همه برای خدا هست با هم تفاهم كنید. البته تبلیغ هیچ مانعی ندارد لكن مثل مشروطه نشود. آن طور نشود كه هر كدام دیگری را بكوبند و آنی كه دشمن ما می خواهد خطوط مختلفه را در انتخابات عملی كند. شما همه می خواهید كه اسلام در این مملكت تحقق پیدا كند همه می خواهید كه این جمهوری اسلامی ادامه پیدا بكند ادامه این به این است كه شما در مواردی كه می بینید كه دارند شیاطین نقشه می كشند و توطئه می كنند تا شما را به جان هم بیندازند بنشینید با هم و تفاهم كنید و آنها را مایوس كنید. امروز دارند تهیه می بینند مخالفین شما مخالفین جمهوری اسلامی كه برای انتخابات ایجاد نفاق كنند و این یك خطری است برای كشور ما.
اینها با زور نمی توانند كاری انجام بدهند نه امریكا نه شوروی با فشار و زور به یك كشوری كه همه با هم هستند نمی توانند آسیب برسانند لكن با توطئه و وادار كردن عمال خودشان در داخل می توانند ایجاد نفاق كنند و بهانه هم انتخابات .
مردم در انتخابات موظفند موظف شرعی هستند كه اختلافات كوبنده را از آن دست بردارند و این یك امری است كه بین همه هست یعنی یك تكلیفی متوجه به همه هست به من طلبه كه اینجا نشسته ام و به شما علما و همه علمای بلاد و همه قشرهای ملت همه روشنفكران همه نویسندگان گویندگان به همه تكلیف شرعی است كه نگذارید مسئله مثل مسئله مشروطیت بشود. عبرت بگیرید از آنجا اگر مثل او بشود آن هایی كه مخالف با اسلام و جمهوری اسلامی هستند و بازیگر هستند آنها می آیند قبضه می كنند. یكی از اموری كه خیلی لازم است همین مسئله است كه باید تذكر بدهند آقایان تنبه بدهند آقایان .
و آن مطلب اول هم كه عرض كردم تذكر بدهند به مردم به اینكه امروز ایران اینهایی كه در كار هستند اینهایی كه متكفل امور هستند چه مجلس و چه دولت و چه قوه قضائیه و همه اینها یك راه دارند می روند البته نادر تویشان هست كه شیطان است لكن به حسب نوع امور اینها دارند راه می روند خطوط مختلفه در كار نیست .
این توطئه را كه می خواهند با اسم خطوط مختلفه یك دسته را طرفدار یك جبهه بكنند و یك دسته را طرفدار یك جبهه بكنند و در صورتی كه خود آنها با هم اختلاف ندارند مریدها به اختلاف بیفتند و كم كم در همه جا همان حرف هایی كه در مشروطه بود كه در یك شهر یك دسته اهل منبر مشروطه بودند یك دسته اهل منبر مستبد بودند و در خانه ها همین مسائل بود و در بازار همین مسائل بود یك وقت اینطور نشود كه مردم را به جان هم بیندازند این برای طرفداری از فلان شخصیت و آن برای طرفداری از فلان شخصیت ... (منبع صحیفه امام ج 18 )
مرحوم آقا شیخ فضل الله كه آن وقت یك آدم شاخصی در ایران بود و مورد قبول بود همچو « جوسازی » كردند كه در میدان علنی ایشان را به دار زدند و پای آن هم كف زدند. و این یك نقشه ای بود برای اینكه « اسلام » را منعزل كنند و كردند!
ما در زمان خودمان هم آقای كاشانی را دیدیم . آقای كاشانی از جوانی در نجف بودند و یك روحانی مبارز بودند مبارزه با استعمار... شروع كردند به جوسازی ... این جو را درست كرده بودند برای آقای كاشانی كه دیگر از منزلش نمی توانست بیرون بیاید در یك اتاقی محبوس بود در منزلش طوری كه نمی توانست بیرون بیاید... آنجا هم شكست دادند مسلمین را شكست دادند
تاریخ یك درس عبرت است برای ما. شما وقتی كه تاریخ مشروطیت را بخوانید می بینید كه در مشروطه بعد از اینكه از ابتدا پیش رفت دست هایی آمد و تمام مردم ایران را به دو طبقه تقسیم بندی كرد نه ایران تنها از روحانیون بزرگ نجف یك دسته طرفدار مشروطیت یك دسته دشمن مشروطه علمای خود ایران یك دسته طرفدار مشروطه یك دسته مخالف مشروطه ... و این یك نقشه ای بود كه نقشه هم تاثیر كرد و نگذاشت كه مشروطه به آن طوری كه علمای بزرگ طرحش را ریخته بودند عملی بشود
ما باید از این تاریخ عبرت بگیریم كه مبادا یك وقتی در بین شما آقایان روحانیون بیفتند اشخاصی یا در بین مردم وسوسه كنند و خدای نخواسته آن امری كه در مشروطه اتفاق افتاد در ایران اتفاق بیفتد

شنبه 26/10/1388 - 12:3
كودك


وقتی كودك شما رفتاری پرخاشگرانه و توأم با بی احترامی دارد دلتان می خواهد زمین دهان باز كند و شما را ببلعد.
بسیاری از والدین با توجه به قضاوت خود راجع به رفتار كودكان واكنش نشان می دهند نه آنچه واقعا وجود دارد.
به عنوان مثال وقتی كودكتان در یك میهمانی فریاد می كشد ممكن است احساس كنید كه مردم شما را مادر خوبی ندانند و از این موضوع ناراحت شوید. ولی باید واقع بین باشید.
یادتان باشد فقط زمانی می توانید به طرز فكر مردم پی ببرید كه آنها شما را علنا والدین بدی بنامند.
به هر حال امكان دارد آنها با خود بگویند: «یادم می آید پسر من هم این كار را می كرد» یا «خوشحالم كه دیگر با دخترم این مشكل را ندارم» به نكات زیر توجه كنید:
¤ شما نمی توانید ذهن دیگران را بخوانید.
وقتی كودكتان پرخاش می كند و شما حس می كنید كه مورد قضاوت دیگران قرار گرفته اید باید به خود بگوئید: «من نمی توانم ذهن دیگران را بخوانم»
حقیقت این است كه اگر به این باور برسید كه می توانید ذهن دیگران را بخوانید 95 درصد قضاوت ها منفی خواهد بود. به همین خاطر وقتی احساس بدی دارید فكر می كنید مردم نیز قضاوت خوبی راجع به شما ندارند.
به عبارت دیگر در این گونه موارد ما با خواندن ذهن دیگران در جستجوی یافتن نكات مثبت نیستیم بلكه در انتظار قضاوت منفی آنها می باشیم.
بنابراین وقتی سعی دارید فكر دیگران را بخوانید كافی است به خودتان بگوئید: «من نمی توانم ذهن دیگران را بخوانم و نمی دانم آنها در مورد من چه فكری می كنند.»
¤ یادتان باشد كودكتان مورد قضاوت قرار می گیرد نه خود شما.
وقتی از دست كودك خود عصبانی یانگران می شوید باید به دنبال كشف نیازهای او در آن برهه زمانی باشید نه نحوه قضاوت دیگران.
از خودتان بپرسید: «كودك من در این لحظه چه انتظاری دارد؟» این مهمترین پرسشی است كه والدین باید از خود بپرسند.
به كودك خود فكر كنید و بر آشفته نشوید.
شما به عنوان والدین كودك خود او را بهتر ازهر فرد دیگری می شناسید و باید نیازهای او را برطرف كنید. گاهی او به توجه نیاز دارد و گاهی باید از آن محیط دور شود.در هر صورت به احتیاجات كودك خود توجه كنید و خواندن فكر دیگران را كنار بگذارید.
¤ رفتار خود را توجیه نكنید و به عذرخواهی نپردازید.
وقتی با رفتار ناپسند كودك خود روبرو می شوید به توجیه نپردازید. فرض كنید شما در یك میهمانی شركت كرده اید و وقتی از كودكتان می خواهید سرجایش بنشیند عصبانی می شود و به فریاد زدن می پردازد. در این گونه موارد به دنبال فهمیدن عقیده دیگران نباشید.
بهتر است به آنها بگوئید: «متأسفم. پسرم الآن به من نیاز دارد» یا «زمانی كه پسرم به من نیاز دارد این كار را انجام می دهد» در این صورت شما به دفاع از خود نمی پردازید بلكه فقط قضیه را روشن می كنید.
¤ به جای ناراحت شدن، برنامه ریزی كنید.
با برنامه ریزی، كمتر احساس ناراحتی می كنید و اوضاع را تحت كنترل خواهید داشت.
فرض كنید قصد دارید به میهمانی بروید. قبل از اینكه حركت كنید كودكتان را به كناری بكشید و به او بگوئید: «یادت باشد اگر ناسزا بگویی، فریاد بكشی یا بی ادبی كنی به خانه برمی گردیم و تو نتیجه رفتارت را خواهی دید»
كودك شما موافقت می كند ولی مدتی بعد در حضور دیگران به فریاد كشیدن و ناسزاگویی می پردازد.
اول از همه باید بدانید این وضعیت، بدون تردید ناراحت كننده است و تنها كاری كه از دست شما برمی آید این است كه به كودك خود رفتار صحیح را بیاموزید. ممكن است شما ورزش های رزمی را بدانید ولی زمانی كه شب به پاركینگ می روید، دچار هراس می شوید.
بنابراین یادتان باشد ناراحت شدن از رفتار بد كودكتان اجتناب ناپذیر است ولی با برنامه ریزی به او یاد می دهید دفعه دیگر بهتر رفتار كند. به هر حال در این گونه موارد به توجیه نپردازید و میهمانی را ترك كنید. شما نباید در موضع تدافعی قرار بگیرید و سعی در توضیح دادن تصمیم خود داشته باشید. تا وقتی رفتار كودكتان به مردم آسیبی نرسانده كارهای او ارتباطی به آنها ندارد.
به جای عذرخواهی بابت رفتار ناپسند كودك خود، احتیاجات او را برآورده نمائید.
شاید دلتان بخواهد از میزبان عذرخواهی كنید ولی این كار را انجام ندهید زیرا درست نیست. بهتر است مدتی بعد به میزبان خود بگوئید: «به خاطر رفتار پسرم متأسفم ولی اقدام لازم را انجام خواهم داد» فقط به رابطه خود و كودكتان توجه كنید. او به توجه شما نیاز دارد در راه برگشت به خانه به مرور وقایع و نحوه قضاوت دیگران نپردازید. والدین غالبا در این گونه موارد با خود می گویند: «مردم طوری به من نگاه كردند كه گویی مادر بدی هستم. حتما همه راجع به این موضوع حرف خواهند زد.»
باید موضوع را فراموش كنید. مرور كردن تنها اوضاع را بدتر می كند و مانع از تمركز شما به روی كودكتان می شود.
بهتر است با خود بگوئید: «من نمی توانم گذشته را تغییر دهم ولی اكنون هر كاری كه از دستم ساخته باشد انجام خواهم داد.»
این جمله را بارها تكرار كنید.
¤ استفاده از شیوه كوتاه مدت «احتراز» و «گریز».
شما باید از مردم و شرایطی كه كودكتان هنوز راه كنار آمدن با آنها را یاد نگرفته احتراز كرده و بگریزید.
والدین باید دو هدف اولیه را دنبال كنند:
¤ كودك خود را با آرامش به رختخواب بفرستند.
¤ به او مهارت های مقابله با مشكلات را بیاموزند.
اگر كودك شما نمی تواند محیط یك سوپرماركت را تحمل كند برای مدتی او را از این محیط دور نگه دارید ولی سرانجام باید به او طریقه كنار آمدن با این مسئله را بیاموزید.
یادتان باشد مسئله مهم این است كه برای كودك خود آنچه را كه در آن لحظه احتیاج دارد فراهم كنید و اوضاع را تحت كنترل بگیرید. در این صورت كمتر به خواندن فكر دیگران می پردازید و فرصت بیشتری برای حل مشكل فرزند خود خواهید داشت.
از یاد نبرید شما نمی توانید از ناراحتی خود جلوگیری كنید ولی می توانید كاری كنید كه از روی احساسات تصمیم نگیرید.
به طور خلاصه، مسئله كنترل كردن احساسات در میان نیست بلكه مسئله مهم مدیریت كارآمد در آن شرایط خاص می باشد.

پنج شنبه 24/10/1388 - 8:40
دعا و زیارت

علل عدم توجّه به دین و گریز از آن را مى توان در موارد زیر جستجو نمود:


1 - عدم شناخت دین 
هر چه شناخت ما از چیزى بیشتر باشد و ارزش و اهمّیت آن را بدانیم ، توجّه ما نیز به آن بیشتر خواهد شد. سرچشمه بى توجّهى برخى افراد به دین و مسایل آن ، نداشتن شناخت درست از دین است . امام رضا علیه السلام فرمودند:


اگر مردم زیبایى هاى سخنان ما را بشناسند، از ما پیروى خواهند كرد.

برخى نسبت به نماز كاهلى مى كنند. هنگامى كه از آنها جویاى علّت مى شویم ، پاسخى مى دهند كه از عدم آشنایى آنها به نماز حكایت مى كند. آنان مى گویند: خداوند چه نیازى به نماز ما دارد؟ این گروه نمى دانند كه نه تنها خدا به نماز ما و حتّى به خود ما نیازى ندارد، بلكه تمام هستى از ما بى نیاز است . زمین چه نیازى به ما دارد؟! زنبور عسل و سایر حیوانات چه نیازى به ما دارند؟ اكسیژن و خورشید چه نیازى به ما دارند؟ اگر گفته اند خانه خود را روبه خورشید بسازیم ، معنایش این نیست كه خورشید به ما و اتاق ما نیاز دارد، بلكه این انسان است كه به خورشید و نور و گرماى او نیازمند است .
در دعا مى خوانیم :
((
عصَیتُك بجَهلى )) خدایا! به خاطر جهل و نادانى ، فرمانت را عمل نكردم .


اگر انسان ، آثار اعمال صالح را بداند و از مجازات اعمال زشت با خبر باشد، قطعاً اعمال صالح را انجام داده ، از كارهاى ناپسند دورى مى كند. اگر كسى سیگار مى كشد و نماز نمى خواند، به خاطر این است كه نه بر ضررهاى سیگار واقف است و نه از اسرار و آثار نماز آگاه است .


براى جذب مردم به دین ، لازم است شناخت از دین و معارف آن در جامعه رواج یابد و رابطه بین اسلام شناسان و نسل نو بیشتر شود. باید هر دانشجو و هر جوان مسلمان ، با یك عالم اسلام شناس در ارتباط باشد تا معارف دینى را بشناسد و همواره از دین ، تحلیل و برداشت صحیح داشته باشد.


در زمان طاغوت ، یكى از استادان ماركسیست در كلاس درس گفته بود: اسلام مى گوید: هر كس دزدى كرد باید فورا دست او را قطع كرد و اگر حكومت اسلامى تشكیل شود، در هر شهرى باید سلاّخ ‌خانه اى براى قطع دست ، درست شود. امّا ((كارل ماركس )) مى گوید: هر كس دزدى كرد لابد گرسنه بوده است ، شكمش را سیر كنید، دیگر دزدى نمى كند. شكم سیر كردن هنر است ، نه قطع كردن دست !


هنگامى كه یك استاد، مسایل را این گونه تحلیل و القاى شبهه مى كند، باید به او پاسخ داد: اوّلاً این حرف غلط است كه هركس دزدى مى كند بر اثر گرسنگى است . گرچه ممكن است دزدى گاهى بر اثر فقر و گرسنگى باشد، امّا در همه جا چنین نیست ، بسیارى از زندانیان ، بر اثر حرص وطمع ، دزدى وكلاه بردارى و گران فروشى مى كنند، ثانیاً: هر كس كه دزدى كرد، اسلام دست او را قطع نمى كند، بلكه با بیست وشش شرط، دست دزد قطع مى شود.
خوشبختانه در آن جمع ، دانشجوى با اطلاعى مى گوید: استاد! اسلام با بیست و شش شرط دست دزد را قطع مى كند. لطفاً شما كه به اسلام اشكال وارد مى كنید، فقط شش شرط آن را بیان فرمایید!


2- اضافه شدن خرافات در دین 


برخى از مردم كه از مذهب دورى مى كنند به خاطر خرافاتى است كه از طرف دوستان نادان و دشمنان دانا به مذهب اضافه مى شود.
اگر به انسان تشنه اى یك لیوان آب دهند، ولى در آن مگسى باشد، آب را به زمین مى ریزد ونمى آشامد. چه بسیار تشنگان دین كه به خاطر وجود خرافات ، از اصل مذهب صرف نظر مى كند، گاهى چیزهایى را كه حلال است بر خود حرام مى كنیم و گاهى خود را پایبند آداب و رسوم دست و پاگیرى به نام دین مى نماییم . بنابراین از عمل بعضى مسلمانان كه مایه فرار مردم از مذهب مى شود، نباید غافل شد.


3- برداشت و تعبیر ناصحیح از دین 


گاهى از دین وتعالیم آن بد برداشت مى شود و این فهم غلط، به نام دین تبلیغ مى شود. صاحب چنین برداشتى بر این باور است كه هركس دیندار است باید این گونه فكر وعمل نماید. بدیهى است فهم نادرست و اشتباه از دین و تعالیم آن و تبلیغ این برداشت هاى ناصحیح به نام دین ، مانع از جذب دیگران مى شود. نحوه تبلیغ دین ، بسیار مهم است . تبلیغ دین هم روانشناسى مى خواهد وهم سلیقه .


4- عمل برخى از متدیّنین  


گاهى رفتار برخى از متدیّنین موجب دین گریزى دیگران مى گردد. مانند عرضه غذاى تمیز، توسّط فردى كثیف براى شخصى گرسنه

 

چهارشنبه 23/10/1388 - 13:37
دعا و زیارت


 

 به طور خلاصه:

1- دین قداست دارد. زیرا دین ، قانون خداست و قانون خدا مقدّس است .


2- دین با فطرت همراه و هماهنگ است . چنانكه توضیح دادیم .


3- دین با عقل سازگار است . چنانكه توضیح دادیم .


4- دین جامعیّت دارد. دین براى تمامى مسایل زندگى انسان ، برنامه و دستور دارد. از قبل از ولادت تا پس از مرگ ، وظایف ، مسئولیّت ها و كارهایى را كه باید انجام و یا ترك شود، همه را متذكّر گردیده است .


صدها آیه قرآن و هزاران حدیث از پیشوایان ، تكالیف و وظایف ما را در رابطه با خدا، جامعه ، خانواده ، دوستان و همسایگان و حتّى حیوانات و محیط زیست روشن و مشخّص نموده است . همچون آداب انتخاب همسر، مراسم عقد و ازدواج ، دوران باردارى ، تغذیه مادر، زایمان ، نامگذارى ، عقیقه ، لباس و تغذیه كودك ، خواب و گریه كودك ، مسئولیّت پدر و مادر، صمیمیّت با كودك ، آموزش و تریبت كودك ، و دوران جوانى ، پیرى ، بیمارى و مرگ .


على علیه السلام در نامه بیست وپنج نهج البلاغه به مسئول دریافت زكات دستور مى دهد: هنگام مراجعت در سوارشدن بر شترانى كه از بابت زكات دریافت نموده ، عدالت را مراعات كند! آرى دین جامع ، حتّى در سوار شدن بر مركب ، به عدالت سفارش مى كند.


روایات مى گوید: هنگام دوشیدن شیر از پستان گاو، حقّ گوساله را مراعات كنید و شیر مورد نیازش را در پستان مادر باقى بگذارید.


فقط در مورد لباس ، ده ها دستور وجود دارد. از نوع لباس ، رنگ وجنس آن ، بهداشت لباس ، بافت و دوخت آن و ... .


5 - دین از سرچشمه وحى است . در دین ، هواها و هوس ها، غرائز، محدودیّت ها، باند بازى ها و حزب گرایى ها راهى ندارد و تمامى دستورهاى دین از وحى الهى سرچشمه مى گیرد.

 

چهارشنبه 23/10/1388 - 13:33
دعا و زیارت

رسول خدا (ص) :

 بدترین مردم کسی است که آخرت خود را به دنیای خویش بفروشد و بدتر از او کسی است که آخرت خود را به خاطر دنیای دیگران از دست بدهد و تباه کند.  

 سخنان 14 معصوم جلد 4 صفحه 108

سه شنبه 22/10/1388 - 20:5
دعا و زیارت

رسول خدا (ص) :

 خداوند متعال فرموده : هرکس به یکی از دوستان من اهانت کند به جنگ با من کمین کرده است و من از هر چیزی بیشتر به کمک دوستانم می شتابم.

 اصول کافی جلد 4 صفحه 53

سه شنبه 22/10/1388 - 19:57
كودك

 

  در جهان بیش از 10 میلیون کودک با اینترنت سر وکار دارند آنها برای دستیابی به اطلاعات و برقراری ارتباط با دوستان و اعضای خانواده از طریق نامه الکترونیکی آموختن مهارت های رایانه ای و شرکت در بحث به اینترنت مراجعه می کنند 

کودکان ساکن روستاها می توانند با استفاده از اینترنت موزه ها یا مکان های دیدنی شهرها و سایر کشورها را ببینند کودکان بیمار و ناتوان می توانند با سایر همسالان خود گفتگو کنند و از احساس تنهایی خود بکاهند . نوجوانان هنگام Chat کردن با دوستان اینترنتی خود در مورد افکار و احساسات مهم و ناراحت کننده ای که در خویش سراغ دارند راحت تر سازگاری پیدا می کنند در بعضی کشورها حدود 80% مدارس ابتدایی و راهنمایی به اینترنت دسترسی دارند و بسیاری از مشاغل به مهارت های اینترنتی نیازمند می باشند . مع الوصف لازم به تذکر است کار با رایانه و اینترنت موجب بهبود وضعیت تحصیلی کودک نمی شود . کودکان بهترین آموزش را با داشتن معلمین مجرب و تحصیل در کلاس های کوچک تر بدست می آورند . برای استفاده موثر از این ابزارهای الکترونیکی به آموزگاران ماهر و زمان کافی نیاز است تا دانش آموزان مورد توجه و تربیت انفرادی و مناسب قرار گیرند

 

 

خطرات اینترنت

  

1-اشخاص ناشناس و حتی افراد کودک آزار می توانند سهمی در برقراری ارتباط با کودک از طریق E-mail  و Chat room داشته باشند

 

2-دریافت E-mail با محتوای جنسی

 

3-دسترسی آسان به پایگاه هایی که تصاویر مربوط به بی مبالاتی های جنسی و خشونت ورزی و مصرف مواد را تبلیغ می نمایند

 

4-مواجهه با اطلاعات عجیب غلط و زبان های غیر متعارف

 

5-ظاهر شدن پیام های مستهجن بر روی صفحه

 

6-اینترنت مثل تلوزیون می تواند زمان لازم برای مطالعه بازی فعالیت های اجتماعی و بودن در دنیای واقعی را کاهش دهد

 

7-کوکان علاوه بر دیدن صفحه رایانه نیاز دارند سایر حواس خود را مانند بوییدن شنیدن و حس کردن پرورش دهند

 

8-بدنبال با استفاده زیاد از رایانه چشم دست و ستون فقرات کودکان آسیب می بیند

 

9- تبلیغات مربوط به مصرف سیگار و الکل بر صفحه اینترنت بدون محدودیت برای کودکان ظاهر می شود

 

10-سوء استفاده از کودکان در آگهی های بازرگانی با استفاده از بولتن ها جوایز بازی ها و تصاویر رنگی

 

11- غالبا برای مقاصد بازا ریابی با استفاده از شخصیت های آشنای کارتونی از کودکان اطلاعات شخصی گرفته می شود

 

12- از قصه گویی برای فروش کالاهای تجاری استفاده می شود نه ایجاد کنجکاوی در ذهن پویای کودکان

  

نکاتی برای والدین

   در  مورد اینترنت اطلاعات بیشتری به دست آورید و مهارت خود را در استفاده از آن افزایش دهید 

 فعالیت های سنی و رشدی مناسب با کودکان خود را تعیین کنید مثلا کودکان سنین دبستانی به نظارت مستقیم و هشدار مداوم در مورد تبلیغات و ارتباط با Chat room نیاز دارند لازم است به نوجوانان یادآوری شود که به رعایت نکات ایمنی در اینترنت و مدت زمان استفاده از آن توجه داشته باشند

  

 همراه با کودک از اینترنت استفاده کنید . با هم پایگاه ها را جستجو کنید نقش تبلیغات را توضیح دهید . بر خطرات اصلی اینترنت تمرکز کنید . این قانون مطلق را تکرار کنید هرگز کسی را از طریق اینترنت ملاقات نکنید این قانون را مرتب تکرار کنید از نرم افزارهای بلوک کننده مثل Net Name caser و patrel استفاده کنید

  

 پایگاه های کتاب خوانی برای کوکان مناسب هستند و او می تواند به تنهایی به آنها مراجعه کند برای نظارت آسان تر والدین بر کودکان باید رایانه را در محلی عمومی و قابل دسترس برای همگان قرار داد

  

 اجازه ورود به Chatroom را فقط با نظارت بدهید

 

 در مدت زمان استفاده از اینترنت الگوی خوبی برای کودک باشید زمان استفاده را به هدفی خاص محدود کنید

  همه نرم افزارهایی را که به خانه آورده می شوند ارزیابی کنید

 در مورد مسائلی که در رابطه با فعالیت های رایانه ای و اینترنتی در   مدرسه   کودک اتفاق می افند اطلاعات به دست آورید 

 
دوشنبه 21/10/1388 - 9:13
دانستنی های علمی


دشمن و دشمن‏شناسى‏

دشمن بیدار است، شماها هم باید بیدار باشید.

شنبه 19/10/1388 - 22:52
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته