• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 813
تعداد نظرات : 462
زمان آخرین مطلب : 5471روز قبل
مصاحبه و گفتگو
فارس: كتاب راهنمای اورژانس در منزل در 4 فصل كلی توسط یك پژوهشگر مبتكر ایرانی برای عموم افراد منتشر شد.

رضا محتشمی، مترجم و پژوهشگر ایرانی گفت: این كتاب راهنمای اورژانس در منزل در 4 فصل كه عناوین آن شامل روش درمانی فوری، راهنمایی برخورد با علائم، نحوه رفع رجوع مشكلات و نحوه برخورد با اورژانس است به تازگی منتشر شده است. 

وی افزود: در فصل اول به روش‌های درمان فوری در برخورد با خراشیدگی و یا زخم، در فصل دوم به راهنمایی برخورد با علائم و ناراحتی‌ها از جمله سردرد یا هر گونه درد دیگر و در فصل سوم به نحوه رفع رجوع كردن با مشكلات در منزل می‌پردازد. 
محتشمی گفت: این كتاب در 288 صفحه رنگی و با قیمت 8 هزار تومان می‌تواند برای بالا بردن اطلاعات عمومی مورد استفاده عموم قرار بگیرد.


جمعه 11/2/1388 - 13:46
دعا و زیارت
ایرنا: سخنگوی مرکز "ردیابی اسلام هراسی" وابسته به سازمان کنفرانس اسلامی، از یک بازی موهن به پیامبران که در آن پیامبر مسلمانان و مسیحیان با یکدیگر می جنگند، ابراز نگرانی کرد. 
 
سخنگوی یاد شده با انتشار بیانیه ای اعلام کرد پایگاه اینترنتی "مترو.سی یو. یو کی" که این بازی را با اسم "فیث فایتر" (جنگجوی دین) تهیه کرده بود در پی اعتراض سازمان کنفرانس اسلامی آن را از صفحه خود برداشته است. 

در بیانیه یاد شده آمده است: "این بازی که احساسات مسلمانان و مسیحیان را به طور یکسان خدشه دار می کند با هدف بر انگیختن تعصبات دینی و عدم تسامح تهیه شده است." 

سازمان کنفرانس اسلامی که مقر آن جده (در غرب عربستان) است، 57کشور عضو دارد و نماینده یک میلیارد و 300هزار مسلمان به شمار می رود.


جمعه 11/2/1388 - 13:46
مصاحبه و گفتگو
دیوارنوشته‌های زندان قصر به همراه عكس‌های یادگاری زندانیان به همت «پریناز هاشمی» در كتابی منتشر و در نمایشگاه كتاب عرضه می‌شود.
هاشمی، عكاس، به فارس، گفت: از آنجایی كه به دیوار نوشته‌ها و نوشته‌های پشت كامیون‌ها علاقه فراوانی دارم، به فكرم رسید دیوارنوشته‌های زندان قدیمی قصر را كه در حال ویران شدن بود، جمع‌آوری كنم.
 
وی ادامه داد: در كتاب «دیوار‌نوشته‌های زندان قصر»، عكس‌هایی از تمام كنده‌كاری‌ها، یادگاری‌ها، اشعار و نوشته‌های دیوارهای زندان قصر را آورده‌ام و آن اشعاری را كه در عكس واضح نیست، در صفحه مقابل آن نوشته‌ام.

نویسنده كتاب «بچه‌های بم» افزود: زندان قصر اكنون تغییر كاربری داده و به باغ موزه تبدیل شده است و تنها قسمت زندان اصلی باقی مانده، به همین جهت امروز یادگاری‌ها و دیوار‌نوشته‌های زندان می‌تواند ارزش دیگرگونه‌ای داشته باشد.

وی در پایان تصریح كرد: این كتاب توسط نشر چشمه منتشر و در نمایشگاه كتاب عرضه می‌شود.


جمعه 11/2/1388 - 13:45
بیماری ها
جام جم آنلاین: یك متخصص تغذیه گفت: كرفس ضدالتهاب مفاصل است و یك وعده غذای آن، بوی بد دهان را از بین می‌برد. 

مسعود كیمیاگر افزود: كرفس سرشار از ویتامین A و C است و می‌تواند تامین‌كننده بخشی از نیازهای بدن به این دو ویتامین باشد. كرفس بسیار كم‌كالری است و حجم آن در معده زیاد می‌شود. یك لیوان آب كرفس، 20 كالری و یك لیوان آب پرتقال 150‌كالری دارد. 

وی گفت: در بین مردم رایج شده است كه كرفس یا آب آن، انسان را لاغر می‌كند ولی اشتباه است. در كرفس تركیبی وجود ندارد كه لاغركننده باشد.

این متخصص تغذیه اضافه كرد: كرفس سبزی زیبا، خوش‌عطر و پرخاصیتی است و در تغذیه مردم می‌تواند جا داشته باشد. یك وعده غذای كرفس‌دار بوی بد دهان را از بین می‌برد. احتمالا موادی كه در معده تولید می‌شوند، با مواد معطر كرفس تركیب شده و از بوی بد دهان جلوگیری می‌كند. كرفس 2 تا 3 درصد اسانس یا عطر دارد.

كیمیاگر گفت: كرفس تقویت‌كننده معده، تقویت‌كننده اعصاب، ضدالتهاب مفاصل، ضدباكتری، ضدافسردگی، ضدنفخ، هضم‌كننده، كاهش‌دهنده فشار خون، كاهش‌دهنده چربی خون و ادرارآور است.

وی افزود: كرفس گیاهی است علفی به ارتفاع 20 تا 60 سانتی‌متر كه ساقه‌ای منشعب دارد. برگ‌های آن شفابخش، ضخیم، گل‌های آن كوچك و به رنگ سفید یا سفید مایل به سبز است. قسمت مورد استفاده این سبزی، قسمت‌های مختلف آن بویژه ریشه و برگ آن است.


چهارشنبه 9/2/1388 - 23:37
آموزش و تحقيقات
 
 
 
 
 
 
 
 
سه شنبه 8/2/1388 - 14:48
بیماری ها
برلیانت بزرگمهر به فارس گفت: توت فرنگی یكی از میوه‌های كم انرژی است و حدود 27 درصد در بدن، انرژی تولید می‌كند. افراد چاق می‌توانند از آن استفاده كنند، اما اگر از توت فرنگی به مقدار زیاد خورده شود می‌تواند مشكل ایجاد كند.
 
وی گفت: توت فرنگی حاوی آب زیادی است. آب برای ادامه حیات بسیار مفید است و افرادی كه نمی‌توانند زیاد آب بخورند می‌توانند از سبزی‌ها و میوهای آبدار مانند توت فرنگی بیشتر استفاده كنند. 

این متخصص تغذیه افزود: توت فرنگی از نظر ویتامین C بسیار غنی است و این ویتامین برای سلامت پوست و بافت‌های پیوندی بدن اهمیت دارد. یكی از مهمترین خواص ویتامین C این است كه موجب بالا رفتن مقاومت و قدرت ایمنی بدن می‌شود. 

وی اضافه كرد: با خوردن توت فرنگی می‌توان ویتامین C بدن را تامین كرد. ویتامین C در دسته آنتی‌اكسیدان‌هاست ، از فعالیت رادیكال‌های آزاد جلوگیری می‌كند و حاوی مقداری پتاسیم و منیزیم است. 

وی گفت: توت فرنگی را می‌توان به عنوان میان وعده به جای چیپس و پفك استفاده كرد. 
این متخصص تعذیه تاكید كرد: میوه‌های نوبرانه را نباید زیاد مصرف كرد، به دلیل این‌كه میوه‌های نارس خواص تغذیه‌ای كمتری نسبت به میوه‌های رسیده دارند. میوه‌های نوبرانه با این‌كه گرانتر هستند، ممكن است حساسیت ‌زا باشند، خارش دانه‌های قرمز روی پوست، سرفه و آبریزش بینی از جمله عوارض توت فرنگی‌های نوبر است.


سه شنبه 8/2/1388 - 14:38
دانستنی های علمی
امروزه در بسیاری از خانه ها و رستوران ها، پخت و گرم کردن غذا با دستگاه های مایکروفر که بسیار ساده و سریع انجام می شود، جایگزین روش های پخت سنتی شده است. با وجود این، ایمنی پخت غذا در مایکروفر همیشه مورد بحث بوده است. 

پرتو های مایکروویو، امواج رادیویی با فرکانس بسیار بالا (2450 مگاهرتز) هستند که در مسیر مستقیم حرکت می کنند. ظرف های فلزی، پرتو های مایکروویو را به طور کامل منعکس می کنند، ولی ظرف های پلاستیکی و شیشه یی این پرتوها را از خود عبور می دهند. غذا، انرژی پرتو مایکروویو را به خود جذب می کند، سپس مولکول های آب موجود در آن، به سرعت به تحرک و لرزش درمی آید که این لرزش گرما تولید می کند و باعث پخت غذا می شود.

تاثیر مایکروفر بر کیفیت غذا

از آنجایی که زمان مواجهه غذا با آب و دمای بالا در مایکروفر در مقایسه با روش های پخت معمولی کمتر است، ازدست دهی ویتامین ها و مینرال ها (مواد معدنی) نیز در آن کمتر است. به خصوص ویتامین های محلول در آب همچون ویتامین C و B1 که به حرارت بسیار حساس هستند، در مایکروفر بیشتر حفظ می شود. 

مایکروفر نسبت به جوشاندن این برتری را دارد که نشت ویتامین ها به درون آب، هنگام پخت را به حداقل می رساند و از این نظر شبیه بخارپز کردن است. پژوهشی که در سال 2003 انجام شد، حاکی از آن بود که در مایکروفر از دست رفتن ترکیب های محلول آنتی اکسیدانی فنولی نسبت به سایر روش های پخت بیشتر است، اما اینکه این ترکیب های فنولی چه نقشی در تغذیه انسان دارند، خود سوال است. از مزیت های مایکروفر این است که ترکیب پروتئینی غذا در آن نسبت به سایر روش های پخت بیشتر حفظ می شود. گوشت پخته شده با مایکروفر از کیفیت بالاتری برخوردار است، زیرا با اکسیداسیون کمتری همراه است. از آنجایی که حرارت در مایکروفر ملایم تر است، واکنش قهوه یی شدن هم در آن به طور مشهود کمتر است.

تاثیر پرتو مایکروویو بر سلامت انسان

بررسی های اخیر توکسوسیتی و کارسینوژنسیتی اشعه های مایکروویو را رد کرده اند. با این وجود، ایمنی اشعه مایکروویو برای سلامت انسان مورد بحث است. اینکه آیا اشعه مایکروویو می تواند باعث ایجاد ترکیبات سرطان زا در غذا شود یا نه، توسط کمیته تخصصی National Health and Medical Research Council مورد مطالعه قرار گرفت و تایید نشد. با این حال پرتو مایکروویو می تواند به همان طریق که غذا را گرم می کند، بافت های بدن را نیز گرم کند. مواجهه با مقدار زیاد پرتو مایکروویو، می تواند باعث سوختگی دردناک شود. عدسی چشم به خصوص به حرارت زیاد حساس است و مواجهه زیاد با پرتو های مایکروویو می تواند باعث کاتاراکت شود. مواجهه تصادفی با مقدار بسیار بالای اشعه مایکروویو می تواند باعث تغییر یا از بین رفتن اسپرم شده و نازایی موقت ایجاد کند. این مواجهه در صورتی می تواند رخ دهد که پرتو از درون دستگاه به بیرون نفوذ کند، یعنی هنگامی که در آن به طور ایمن و کامل بسته نشده است یا seal آن خراب یا کهنه یا جرم گرفته باشد. به این خاطر محفظه داخل مایکروویو را باید هر از چند گاه یک بار با آب و ماده شوینده ملایم شست. باید به خاطر داشت که تولید پرتو های مایکروویو با قطع شدن برق آن به طور کامل متوقف می شود و این پرتو ها در غذا نیز باقی نمی مانند و هرگز غذا را رادیواکتیو نمی کنند.

بیمارانی که از pacemaker استفاده می کنند، در استفاده از مایکروفر باید محتاط باشند زیرا امواج مایکروویو به خصوص در مایکروفرهای قدیمی، می توانند با سیگنال های pacemaker تداخل کنند.

استفاده صحیح از مایکروفر

غذایی که در مایکروفر پخته می شود، ممکن است به طور یکنواخت حرارت نبیند و در قسمت هایی از غذا که خوب حرارت ندیده است، میکروارگانیسم های مضر باقی بمانند. اینکه حرارت تا چه میزان به درون غذا نفوذ می کند، به ضخامت تکه های غذا، میزان رطوبت و ترکیب غذا بستگی دارد. بهتر است در پخت با مایکروفر غذا به تکه های کوچک تقسیم شود. 

معمولاً تولیدکنندگان مایکروفر از صفحه گردان و فن های همزن در آن استفاده می کنند. توصیه می شود در فواصل پخت، غذا دو تا سه بار هم زده شود. غذایی که از فریزر خارج می شود، قبل از قرار دادن در مایکروفر باید به طور کامل از حالت یخ زدگی خارج شود، زیرا آب بسیار راحت تر از یخ، اشعه مایکروویو را به خود جذب می کند، بنابراین اگر قسمت هایی از غذا هنوز یخ زده باشد، حرارت به طور یکنواخت به غذا نمی رسد و میکروارگانیسم های مضر در آن باقی می مانند. 

البته مزیت مایکروفر این است که غذا با خارج شدن از فریزر و آب شدن یخ آن، می تواند سریع پخته و سرو شود، بدون اینکه برای مدت طولانی در محدوده خطر حرارت یعنی 4 تا 60 درجه که دمای رشد میکروب هاست، قرار گیرد.

ظروف مورد استفاده در مایکروفر

فقط ظرف هایی که مخصوص مایکروفر هستند، باید در این دستگاه استفاده شوند. ظرف های پلاستیکی معمولی برای استفاده در مایکروفر مناسب نیست زیرا با حرارت زیاد مایکروفر، ساختار شیمیایی این ظرف ها تغییر می کند و مواد سمی وارد غذا می شود. برای گرم کردن غذاهای چرب، ظر ف های شیشه یی بر پلاستیکی ارجحیت دارد. ظروف فلزی یا دارای روکش فلزی و نیز فویل های آلومینیومی برای استفاده در مایکروفر مناسب نیست زیرا پرتو های مایکروفر را منعکس می کند و ممکن است به خود دستگاه نیز آسیب برساند. 

ظرف هایی که همراه غذا در مایکروفر گرم می شود برای استفاده در این دستگاه نامناسب است، ولی ظرف هایی که سرد باقی می ماند برای این منظور مناسب تر است. برای تست کردن ظرف شیشه یی مناسب برای مایکروفر، می توان ظرف موردنظر را برای یک دقیقه در مایکروفر قرار داد. اگر ظرف گرم شد برای استفاده در مایکروفر مناسب نیست. اگر ولرم شد برای دوباره گرم کردن غذا مناسب است و اگر سرد ماند، برای پختن غذا مناسب است. 

شکل ظرف در نوع حرارتی که غذا در گرم کردن می بیند، موثر است. در ظرف های گرد یا بیضی شکل، کناره های غذا نمی سوزد زیرا در این ظرف ها تمام کناره های غذا به طور یکنواخت حرارت می بیند، ولی در ظروف مربعی شکل کناره های غذا بیشتر می سوزد. 

ظروف گود به علت اینکه سطح تماس بیشتری ایجاد می کند، برای گرم کردن غذا در مایکروفر مناسب تراست. برای حفظ رطوبت درون غذا و یکنواخت حرارت دیدن آن، بهتر است روی غذا را پوشاند. اگر به این منظور از روکش های پلاستیکی استفاده می کنید، ترجیحاً بهتر است با غذا تماس نداشته باشد.

نتیجه گیری
پخت وپز ایمن با مایکروفر مستلزم شناخت محدودیت ها و در عین حال منافع پخت غذا در این دستگاه است. در صورت استفاده صحیح از مایکروفر، این دستگاه می تواند روشی آسان و سریع برای پخت وپز و آماده سازی غذا عرضه کند، بدون اینکه خطری برای سلامت ما داشته باشد.
 
منبع : عصر ایران  
دوشنبه 7/2/1388 - 12:51
بیماری ها
سلامت نیوز؛ مشاغل پراسترس برای سلامت افراد بسیار مضر است زیرا باعث افزایش فشار خون، ایجاد اختلال در خواب و دردسر در روابط می شود. اما مطالعات نشان می دهد این مشکلات در اینجا خاتمه نمی یابد و باید اعتراف کرد که مشاغل پراسترس بر قدرت و توان باروری زنان نیز تاثیر سوء خواهد داشت. 

استرس های کاری و رقابت برای موفقیت شغلی باعث ایجاد تغییراتی در سطح هورمون ها شده و استروژن موجود در خون زنان توسط آندروژنی که حاوی هورمون تستسترون مردانه است جایگزین می شود. 

این هورمون مردان با ایجاد قدرت بیشتر، استقامت و تحمل و حس رقابت در ارتباط است. 

به طور کلی افزایش سطح آندروژن با ایجاد هیکل و کاهش قدرت باروری همراه است. از طرفی مطالعه یی در سال 2004 ثابت کرده است زنان دارای هیکلی مشابه ساعت شنی و دارای سطحی از هورمون تولیدمثلی به نام استرادیول هستند که مقدار آن 30 درصد بیشتر از زنان دارای هیکل پرانحنا و احتمال باروری در این زنان سه برابر بیشتر است. 

آندروژنی که باعث ایجاد قدرت در زنان هنگام کار می شود باعث تجمع چربی ها در ناحیه کمر آنها نیز می شود که همین مساله سطح استروژن خون را پایین خواهد آورد. از طرفی ثابت شده است استرس های شغلی باعث کاهش دو هورمون اساسی و موثر در تخمک گذاری می شود و زنان دارای شغل های پراسترس بیشتر در معرض خطر خواهند بود. 
در هر حال گفته شده ورزش، تغذیه مناسب و خوب و گذر زمانی در کنار دوستان و خانواده روش هایی است که می تواند تعادل و توازنی در این زندگی پرجنجال ایجاد کند. 


دوشنبه 7/2/1388 - 12:46
کنکور
مدیركل سنجش آموزش و پرورش اعلام كرد: نظر آموزش و پرورش، حذف 100 درصدی كنكور نبود، بلكه ما خواستار تعلق سهمی از پذیرش دانش‌آموزان در دانشگاه‌ها به نمرات چهار سال متوسطه و پیش‌دانشگاهی آن‌ها بودیم، اما در هر صورت قانون حذف كنكور، یك قانون است كه برای آموزش و پرورش قابل احترام و لازم‌الاجراست. 

مهدی ناصری افزود: اجرای قانون حذف كنكور بر ما واجب است، اما می‌توانیم در مورد برخی بخش‌های این قانون كه ممكن است دارای نقص باشد، اصلاحیه بدهیم. البته تلاش اولیه ما اجرای كامل قانون است و پس از آن، اگر در مسیر اجرا به مشكلاتی برخورد كنیم، ارائه پیشنهادهای اصلاحی در دستور كار قرار خواهد گرفت. 

این مقام مسوول در عین حال كه می‌گوید، «بحث ما اصلا بحث حذف كنكور نیست»، آموزش و پرورش را موظف به اجرای قانون «تغییر پذیرش در دانشگاه‌ها و مراكز آموزش عالی» كه به قانون «حذف كنكور» معروف شده است، ‌دانست. 

گفت‌وگوی تفصیلی مدیركل سنجش آموزش و پرورش با ایسنا را كه در حقیقت می‌توان عنوان «همه چیز درباره حذف كنكور» از زبان نماینده آموزش و پرورش به عنوان یكی از وزارتخانه‌های اصلی مجری قانون متبوع را به آن اطلاق كرد، در زیر می‌خوانید. 

مقدمه

آغاز فعالیت كمیته حذف كنكور و تاثیر تدریجی سوابق تحصیلی دانش‌آموزان در پذیرش دانشگاه 

ناصری در ابتدای سخنان خود، با اشاره كوتاهی به سوابق تصویب و ابلاغ قانون حذف كنكور، اظهار كرد: این قانون در آذر ماه سال 86، تصویب و در اسفند ماه آن سال به آموزش و پرورش ابلاغ شد كه از همان موقع، كارگروه‌های بررسی طرح نیز، تشكیل و تدوین آیین‌نامه‌های اجرایی آغاز شد. 

ناصری در ادامه به آغاز فعالیت كمیته حذف كنكور در وزارت علوم با حضور نمایندگانی از وزارت آموزش‌وپرورش، سازمان سنجش آموزش كشور، كمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی و دانشگاه آزاد اسلامی اشاره و بیان كرد: یكی از مهم‌ترین مصوبه‌های این كمیته از زمان آغاز بررسی محورهای اجرای قانون حذف كنكور، «تاثیر تدریجی سوابق تحصیلی دانش‌آموزان در پذیرش دانشگاه‌ها» برای اجرای تدریجی قانون حذف كنكور تا سال اول اجرای برنامه پنجم توسعه یعنی سال 1390 است. 

او با اشاره‌ای كلی به این كه اجرای متن قانون حذف كنكور در قالب «كمیته حذف كنكور» و «كارگروه ماده چهارم قانون پذیرش دانشجو» پیگیری می‌شود، به وظایف این كمیته و كارگروه اشاره كرد و گفت: در متن قانون حذف كنكور، حذف كامل «كنكور فعلی» مد نظر است، لذا تاكنون تاثیر 15 درصدی برای سوابق تحصیلی دانش‌آموزان در ورود به دانشگاه كه مصوبه كمیته حذف كنكور بود، لحاظ شده و از این پس، بررسی تاثیر كامل سوابق تحصیلی در كارگروهی تحت عنوان «كارگروه ماده چهارم قانون پذیرش دانشجو» دنبال می‌شود كه بخش اعظم كار، از جمله «تهیه عناوین و پایه‌های تحصیلی كه آزمون‌های آن‌ها باید نهایی شود» و نیز «شرایط جبران سوابق تحصیلی» را این كارگروه دنبال می‌كند. 

آسیب‌شناسی كنكور و گلایه آموزش و پرورش

سایه‌ كنكور بر روی آموزش و پرورش سنگینی می‌كند 


مدیركل سنجش آموزش و پرورش پیش از آن كه به جزییات مطرح در قالب قانون حذف كنكور وارد شود، بحث خود را بر روی آسیب‌های ناشی از برگزاری آزمون سراسری كنكور به صورت فعلی، متمركز و اذعان كرد: كنكوری كه امروز و به شكل فعلی برگزار می‌شود، ماهیتا مانع از این شده است كه معلمان در كلاس‌های درس «آموزش‌های صحیح» ارائه دهند، زیرا آن‌ها ناچارند كه متناسب با اقتضائات كنكور، آموزش‌های خود را ارائه كنند، لذا امروز آموزش تماما صحیحی كه باید در مدرسه ارائه شود، ارائه نمی‌شود. زیرا بسیاری از دانش‌آموزان به محتوای درس و كلاس درس توجه ندارند و تنها برای پذیرش در كنكور درس می‌خوانند. 

ناصری در توضیح بیشتر گفته خود گفت: هم‌اكنون كنكور چنان بر روی آموزش و پرورش سایه سنگین انداخته است كه معلمان مجبور هستند به گونه‌ای دانش‌آموزان را آموزش دهند كه آ‌ن‌ها بتوانند به خوبی «تست» بزنند، در حالی كه اگر به ماموریت‌های آموزش و پرورش توجه كنیم، این نوع كاركردن در كلاس درس مورد قبول نیست. 

وی افزود: اگر این روند معكوس شود تا دانش‌آموز خود در یادگیری نقش داشته باشد و به آموزش‌های كلاسی توجه كند، روند آموزش نیز اصلاح خواهد شد، اما امروز می‌بینیم كه آموزش‌های سه سال متوسطه و یك سال پیش‌دانشگاهی «در حرف» 15 درصد، اما «در عمل» تاثیر ناچیزی در پذیرش دانش‌آموزان در دانشگاه‌ها ندارد. 

مدیركل سنجش آموزش و پرورش در ادامه اظهار كرد: امروز بسیاری از خانواده‌ها در «مدرسه‌های كنكور» سرمایه‌گذاری‌ می‌كنند یا فرزندانشان را در برخی مدرسه‌های غیرانتفاعی با شهریه‌های چند میلیون تومانی ثبت‌نام می‌كنند، زیرا اصل را بر این می‌دانند كه فرزندشان تنها مدرك دیپلم را اخذ كنند؛ این در حالیست كه ماموریت آموزش و پرورش صرفا ارائه آموزش به معنای «انتقال دانش» و تربیت دانش‌آموزان برای ورود به دانشگاه نیست، بلكه تربیت دانش‌آموزان برای یك زندگی موفق است. 

او با اظهار تاسف از این كه امروز بسیاری از اولیا و دانش‌آموزان خواستار «تمرین تست‌زنی» با فرزندانشان در مدارس هستند، عنوان كرد: كنكور فعلی شرایطی ایجاد كرده است كه همه، از جمله «معلمان را از كارشان باز می‌دارد» و بر این اساس، درخواست آموزش و پرورش در قالب تصویب قانون حذف كنكور، ملاك قرار گرفتن سوابق تحصیلی در چهار سال متوسطه و پیش‌دانشگاهی در پذیرش دانشگاه‌ها بود كه این موضوع امروز در قالب اجرای قانون دنبال می‌شود. 

این مقام مسوول آموزش و پرورش كه این موضوعات را در قالب گلایه اصلی وزارتخانه متبوع از معضلات ناشی از برگزاری كنكور به شكل فعلی مطرح می‌كرد، ادامه داد: كنكور سایه منفی بر آموزش‌های درون كلاس‌های درس دارد. 

البته ناصری در ادامه این مطلب با این پرسش مواجه شد كه در صورت حذف كنكور نیز به هر حال نگرانی داوطلبان برای نمرات خود وجود خواهد داشت كه وی این گونه به این پرسش پاسخ گفت: اگر داوطلبان ورود به دانشگاه، به درستی در چهار سال متوسطه و پیش‌دانشگاهی درس بخوانند، دیگر جای هیچ گونه نگرانی وجود ندارد. 

او در پاسخ به این كه آیا با توجه به اهمیتی كه به سوابق تحصیلی دانش‌آموزان با حذف كنكور داده می‌شود، دانش‌آموزان به سمت حفظیات پیش نخواهند رفت، بیان كرد: دانش‌آموزان زمانی به سمت حفظیات پیش خواهند رفت كه سوالات امتحانات نهایی مشابه كنكور باشد و بتوان آن‌ها را با «حفظ كردن» یا حتی «از روی شانس» پاسخ داد، در حالی كه این اشكال در سوالات مفهومی یا فرادانشی وجود نخواهد داشت. 

‌وی در ادامه این بخش از سخنانش را جمع‌بندی كرد: اگر شیوه پذیرش در كنكور به صورت فعلی نباشد و دانش‌آموزان مجبور به توجه به آموزش‌های كلاسی باشند، دانش‌آموزان با سواد تحویل جامعه خواهد شد، در حالی كه هم‌اكنون آموزش و پرورش با توجه به نوع نگاه خود دانش‌آموزان و خانواده‌ها نمی‌تواند به ماموریت‌های اصلی خود بپردازد. البته متفاوت‌ و غنی‌تر شدن محتوای آموزش‌های كلاسی هم راستا با فرایند كیفیت‌بخشی نیز مهم است. 

چالش‌ها و سرفصل‌های قانون حذف كنكور

اختلاف‌نظرهای تئوریك بین آموزش‌وپرورش و وزارت علوم 


مدیركل سنجش آموزش و پرورش پس از مطرح كردن گلایه آموزش و پرورش از برگزاری كنكور ورود به دانشگاه‌ها به شكل فعلی، به برخی سرفصل‌های اجرای قانون حذف كنكور توسط آموزش و پرورش اشاره كرد و با یادآوری این چند جمله كه «برای نحوه اجرای آزمون‌ها باید تدابیر جدیدی اندیشیده شود»، «در طراحی سوالات، باید تجدید نظر شود» و «آیین‌نامه‌های آموزش و پرورش باید مطابق قانون مذكور اصلاح شود»، بیان كرد: آموزش و پرورش كار خود را در این زمینه دنبال كرده و تا حدودی آمادگی برای این تحقق این موضوعات از طرقی چون پیش‌بینی اعتبارات مورد نیاز برای افزایش عناوین و پایه‌های تحصیلی متوسطه كه آزمون‌های آن‌ها باید نهایی شود، فراهم شده است. 

وی كه با گشودن این دریچه، سمت‌وسوی بحث را به برخی چالش‌های موجود در زمینه‌ قانون حذف كنكور سوق داد، در این رابطه گفت: چالش‌های موجود در این زمینه عمدتا به نظرات مختلف وزارتخانه‌های علوم و آموزش و پرورش در مورد ابعاد مختلف حذف كنكور بازمی‌گردد؛ برای مثال برخی كارشناسان معتقدند كه آزمون‌های پایه دوم متوسطه نباید نهایی شود، زیرا‌ آموزش و پرورش علاوه بر آموزش، در بخش تربیت همه‌جانبه دانش‌آموزان نیز ماموریت‌هایی دارد و اگر امتحانات نهایی به پایه دوم متوسطه نیز كشیده شود، خیلی از این اهداف محقق نخواهد شد. البته این موضوع نظر همه نیست. 

او افزود: عده‌ای نیز به لزوم نهایی‌شدن آزمون‌های پیش‌دانشگاهی اعتقاد دارند كه بیشتر به اصلاح ساختار دوره پیش‌دانشگاهی برمی‌گردد، لذا این اختلاف نظرها مواردی است كه عمدتا می‌تواند در محدوده چالش‌های مطرح‌شده در زمینه‌ قانون حذف كنكور تعریف شود. 

سرفصل اول: اندیشیدن تدابیر جدید برای نحوه اجرای آزمون‌ها

آموزش و پرورش در دقیق بودن سوالات و ایمن بودن آزمون‌هایش ادعا دارد 


ناصری در ادامه با توجه به درجه اهمیت آزمون‌های نهایی و هماهنگی كه آموزش و پرورش برگزار می‌كند، به موضوع «اندیشیدن تدابیر جدید برای نحوه اجرای آزمون‌ها» بیشتر پرداخت و اظهار كرد: تا پیش از ابلاغ قانون حذف كنكور، آزمون‌هایی كه در دوره متوسطه برگزار می‌شد، در حقیقت تنها آزمون‌هایی برای سنجش و ارتقای دانش‌آموزان به پایه‌های بالاتر بودند، اما پس از ابلاغ قانون مذكور، شرایط تغییر ‌كرد. زیرا به موجب این قانون، پذیرش دانشجو در دانشگاه‌ها بر مبنای نمرات كسب شده در همین آزمون‌هاست؛ لذا بحث بسیاری در مورد آزمون‌های دوره تحصیلی متوسطه در قالب كرگروه‌های فوق‌الذكر مطرح شده كه یكی از آن‌ موارد استاندارد بودن سوالات و ایمن برگزار شدن آزمون‌هاست. 

گزارشی از غلط بودن سوالات یا گزینش آن‌ها از خارج كتاب نداشته‌ایم 

مدیركل سنجش آموزش و پرورش در ارائه مصداق‌هایی برای رفع نگرانی‌های مذكور با تاكید بر برگزاری این آزمون‌ها باامنیت، دقت و صحت كامل بر اساس یافته‌های این پژوهش، احتمال تخلفات برجسته در این زمینه را رد كرد و و در پاسخ به نگرانی‌هایی كه از سوی كارشناسان در این رابطه وجود دارد، اظهار كرد: تاكنون هیچ گزارشی در مورد غلط بودن سوالات به آموزش و پرورش اعلام نشده، البته ممكن است كه اعتراضاتی در برخی موارد از جمله «فرادانشی» بودن سوالات كه از آشنا نبودن دانش‌آموزان با آن سوال ناشی می‌شده، مطرح شده باشد، اما هیچ گونه گزارشی در مورد «غلط بودن سوالات» یا «گزینش سوالات از خارج كتاب» اعلام نشده است، زیرا سوالات آزمون‌های نهایی هماهنگ تماما از درون كتاب‌های درسی گزینش می‌شود. 

اعمال سلیقه‌ای در تصحیح اوراق امتحانی صورت نمی‌گیرد 

ناصری در پاسخ به این سوال كه آیا جلوگیری از اعمال سلایق فردی در نمره‌دهی، مستلزم تصویب قطعی طرح خارج‌شدن تصحیح اوراق از حالت دستی نیست؟ احتمال اعمال سلیقه و هر گونه تخلف اعم از «خرید نمره» در تصحیح اوراق دانش‌آموزان در شرایط كنونی كه اوراق امتحانات نهایی و هماهنگ به صورت دستی تصحیح می‌شود، را رد كرد و در تایید گفته خود، با بیان این كه «این خطرات ما را تهدید می‌كند،‌ اما اجازه بروز به آن‌ها را نمی‌دهیم»، تصریح كرد: هم‌اكنون زمین و زمان را به هم می‌زنند كه یك دیپلم را بگیرند یا بخرند، اما تنها با تاییدیه‌ای كه محل اخذ دیپلم ارائه می‌دهد، دست فرد متخلف رو می‌شود و این موضوعی است كه به همه مناطق آموزشی كشور ابلاغ شده و این امر نشان‌دهنده میزان تمركز ما بر پیشگیری از تخلفات است. 

وی در ادامه سخنان خود درباره پیشگیری از اعمال سلایق شخصی در تصحیح اوراق دانش‌آموزان در امتحانات «نهایی» و «هماهنگ كشوری» كه به ترتیب در «سوم متوسطه» و سال‌های «اول متوسطه و پیش‌دانشگاهی» برگزار می‌شوند، گفت: برای تبیین تدابیری كه برای برگزاری ایمن آزمون‌ها و پیشگیری از اعمال سلایق شخصی در آن‌ها اندیشیده شده، باید به جزییات تصحیح اوراق اشاره كرد. در حوزه‌های امتحانی، برگه‌های امتحانی بدون سربرگ است و هرگونه علامت مشخصه بر روی برگه‌ها به جز رنگ نوشته آبی و مشكی در برگه‌های امتحانی، به منزله نمره صفر دانش‌آموز است. لذا احتمال این كه معلمی بداند كه برگه دانش‌آموز خود را تصحیح می‌كند، صفر است. 

معلمان سالم‌ترین افراد هستند 

مدیركل سنجش آموزش و پرورش كه به استناد گفته‌های خود، معلمان را از «سالم‌ترین و بهترین افراد» می‌داند، در ادامه به یك بررسی انجام شده در زمینه نمرات سال 86 امتحانات نهایی و هماهنگ و معدل‌گیری از نمرات كلاسی در استان‌ها اشاره و عنوان كرد: یافته‌های این بررسی نشان داده است كه معلمان حتی در ارائه نمره‌های كلاسی نیز رعایت امانت كرده‌اند. البته «متخلف» در همه جا پیدا می‌شود و لذا در میان معلمان هم در برخی موارد یافت خواهد شد، اما قطعا كمتر از جاهای دیگر است. 

وی افزود: علاوه بر این، یك برگه امتحان نهایی و هماهنگ كتبی، توسط دو دبیر بدون سربرگ تصحیح می‌شود؛ حال اگر بین این دو نفر هم در مورد نمره دانش‌آموز اختلاف وجود داشته باشد، برگه امتحانی توسط دبیر سوم نیز تصحیح می‌شود و باز هم اگر دانش‌آموز به نمره خود اعتراضی داشته باشد، دبیر چهارم نیز وارد گود تصحیح می‌شود و اعتراض را بر اساس بارم و كلید سوالات بررسی می‌كند، لذا می‌بینیم كه اعمال سلایق شخصی در نمره‌دهی به دانش‌آموزان و تصحیح اوراق آن‌ها صفر است. 

سوالات ما هرگز «لو» نرفته است 

این مقام مسوول آموزش و پرورش جهت سخن را به امنیت قطعی آزمون‌های نهایی و هماهنگ كشوری نیز سوق داد و با بیان این كه تاكنون سوالات آزمون‌ها هیچ جا و به هیچ وجه «لو» نرفته است، گسترده‌بودن حوزه برگزاری این آزمون‌ها در سراسر كشور را با توجه به برگزاری آن‌ها به صورت «خوشه‌ای»، عاملی برای تزلزل در امنیت آزمون‌ها ندانست، زیرا به گفته وی، سوالات این آموزن‌ها به صورت متمركز و در شرایط خاصی طراحی می‌شود و در مخزن قرار می‌گیرد و سپس در شرایط خاصی و به صورت پلمپ شده به سطح مناطق ارسال می‌شود. علاوه بر این، تكثیر سوالات در مخزن نیز در حضور افرادی چون مامور حراست، رییس و معاون سازمان آموزش و پرورش استان و غیره، ساعت 24 به بعد روز پیش از برگزاری، انجام و لذا قرنطینه سوالات به خوبی انجام می‌شود. 

او بر این اساس قاطعانه تصریح كرد: آموزش و پرورش و اداره كل سنجش این وزارتخانه نسبت به سلامت برگزاری آزمون‌های نهایی و هماهنگ كشوری و صحت، دقت و امنیت آن‌ها ادعا دارد و امنیت سوالات و این آزمون‌ها را كاملا تضمین می‌كند. 

وی در عین حال ابراز امیدواری كرد كه امنیت آزمون‌های نهایی و هماهنگ كشوری همچون حال هرگز دچار اختلال نشود، زیرا جبران آن بار كاری و هزینه سنگینی را به آموزش و پرورش تحمیل خواهد كرد. 

سرفصل دوم: تجدید نظر در طراحی سوالات

مفهومی‌شدن سوالات، البته نه به معنای سخت‌تر شدن آن‌ها 


ناصری در ادامه گفت‌وگوی خود با ایسنا در مورد ابعاد مختلف قانون حذف كنكور، به سرفصل دوم یعنی «تجدید نظر در طراحی سوالات» و به تبع آن، رویكرد «بهبود طراحی سوالات و راهكار استفاده از انواع سوالات اعم از «مفهومی» در آزمون‌های نهایی و هماهنگ»، اشاره كرد و با بیان این كه رویكرد ما در طراحی سوالات آزمون‌های نهایی و هماهنگ كشوری، طراحی انواع سوالات استاندارد اعم از كوتاه پاسخ، جاخالی، تشریحی و تستی و غیره است، توضیح داد: مفهومی ‌شدن سوالات به معنای سخت‌تر شدن سوالات نیست، بلكه اولویت ما تسهیل شرایط دانش‌آموزان و رفع نقاط ضعف آن‌هاست، البته نه در مفهوم ارائه سوالات ساده، بلكه ارائه پرسش‌هایی كه در عین «غیرابهام‌آمیز بودن» یا «پیرامون چند مطلب مختلف بودن»، پاسخ به آن‌ها نیازمند درك مفاهیم درسی، پاسخ بر اساس آموخته‌ها و دوری از حافظه‌محوری باشد. 

مدیركل سنجش آموزش و پرورش ادامه داد: علاوه بر این، سوالات آزمون‌های نهایی و هماهنگ كشوری از ساده به سخت طراحی می‌شود، ضمن این كه ضریب سوالات سخت هرگز از دو تا سه نمره بیشتر نیست، لذا تلاش آموزش و پرورش بر این است كه دانش‌آموزان در شرایط امتحانی احساس راحتی و آرامش داشته باشند، چون «امتحان به معنای انتقام نیست»، زیرا تصحیح‌كننده اوراق دانش‌آموزان معلمان آن‌ها نیستند. 

وی البته این موضوع را نیز خاطرنشان كرد كه هم‌راستا با ارتقای نحوه طراحی سوالات در آزمون‌های نهایی هماهنگ، آموزش فرهنگیان متناسب با نوع سوالات نیز انجام خواهد شد. 

سرفصل سوم: اصلاح آیین‌نامه‌های آموزش و پرورش مطابق قانون حذف كنكور

ایجاد تغییراتی در شیوه نمره‌گذاری 


وی به پژوهش جامعی نیز كه اخیرا در زمینه‌ بررسی ابعاد مختلف آزمون‌های نهایی و هماهنگ خرداد 87 و تجزیه و تحلیل سوالات این آزمون‌ها از سه منظر «روایی»، «اعتبار» و «ضریب دشواری» كه به گفته وی، یافته‌های آن در طراحی پرسش‌های آزمون‌های نهایی و هماهنگ در سال جاری مورد استفاده قرار خواهد گرفت، اشاره كرد و با ذكر برخی یافته‌های این پژوهش تاكید كرد كه در شیوه نمره‌گذاری باید تغییراتی ایجاد شود و این موضوع در دست پیگیری است. 

این مقام مسوول آموزش و پرورش در پاسخ به این كه اعمال تغییرات در شیوه نمره‌دهی در چه قالب دنبال می‌شود، از بیان جزییات كامل این طرح خودداری و البته بیان كرد: بر روی این موضوع كار می‌كنیم و در دستور كار است. 

ناصری البته گوشه‌ای از جزییات این طرح را كه به گفته وی ممكن است در قالب یك پیشنهاد به شورای عالی آموزش و پرورش ارائه شود، در قالب یك مثال بازگو كرد و گفت: برای كاهش تاثیر نظرات شخصی افراد در نمره‌دهی، هم اكنون طرحی در دست بررسی است كه به موجب اجرای آن، تصحیح اوراق از حالت دستی خارج می‌شود كه البته این موضوع در حد اعلام نظر كارشناسی از سوی چند كارشناس است و به مرحله كارشناسی اداره كل سنجش آموزش و پرورش نرسیده است. 

مدیركل سنجش آموزش و پرورش تاكید كرد كه جدیت این طرح هنوز به مرحله ارائه طرح و اعلام جزییات نرسیده است و این موارد جزو دغدغه‌های آموزش و پرورش برای اجرایی كردن قانون پذیرش دانشجو بر اساس حذف كنكور است كه دنبال می‌شود. 

او البته به اعتبار20 میلیارد تومانی تخصیصی مجلس به آموزش و پرورش برای پایگاه اطلاعاتی دانش‌آموزی و سیستم انتقال نمرات از آموزش و پرورش به وزارت علوم و به روز كردن آن نیز اشاره كرد و گفت: نمرات آزمون‌های نهایی باید حداقل در یك مدت زمان 15 تا 20 روزه جمع‌بندی شود و در اختیار وزارت علوم قرار گیرد. 

نحوه ساماندهی معدل‌های برتر در ظرفیت‌های مطلوب

نمرات در «سهمیه‌بندی مناطق» قرار می‌گیرند 

سنجش دانش‌آموزان مناطق شهرهای بزرگ، كوچك و ضعیف‌ با یكدیگر 


ناصری در ادامه گفت‌وگوی تفصیلی خود در زمینه‌ فراز و نشیب‌های قانون حذف كنكور، در پاسخ به پرسشی در این زمینه كه با اجرایی شدن قانون حذف كنكور، امكان رقابت عادلانه بین شمار زیاد دانش‌آموزانی كه برای مثال با معدل بالای 19 (به گفته سازمان سنجش، 11 هزار نفر در كنكور سال 87) فارغ‌التحصیل می‌شوند و پذیرش تمامی آن‌ها در رشته‌های برتر دارای متقاضی زیاد و ظرفیت‌های مطلوب (سه هزار ظرفیت در كنكور 87)، چگونه فراهم می‌شود؟ اظهار كرد: در این زمینه بحثی با عنوان «سهمیه‌بندی مناطق» مطرح است كه هم‌اكنون نیز برای مثال، برای افرادی كه در كنكور نمره بالا كسب می‌كنند، مشابه است و برای آن‌ها طبق سهمیه منطقه امتحانی اعمال رتبه می‌شود و دانش‌آموزان مناطق شهرهای بزرگ با یكدیگر، دانش‌آموزان مناطق شهرهای كوچك با یكدیگر و دانش‌آموزان مناطق ضعیف‌تر نیز با یكدیگر سنجیده می‌شوند. 

او این موضوع را نیز یادآور شد كه نمرات هر یك از 10 درس سوم متوسطه كه سوابق آن‌ها در كنكور موثر اعلام شده است، به صورت مجزا محاسبه می‌شود. 

سهم آینده سوابق تحصیلی دانش‌آموزان در ورود به دانشگاه

پیگیری تعلق سهم 40 درصدی به سوابق تحصیلی دانش‌آموزان در كنكور سال آینده 


مدیركل سنجش آموزش و پرورش همچنین به لحاظ شدن تاثیر 15 درصدی نمرات 10 درس سوم متوسطه در كنكور سال 1388 نیز اشاره و بیان كرد: نظر آموزش و پرورش در كمیته حذف كنكور، اضافه شدن تاثیر پنج درصدی نمرات پیش‌دانشگاهی به این بخش بود كه البته به تصویب نرسید. 

وی اعلام كرد: برای كنكور سال بعد هنوز پیشنهادی نداده‌ایم. البته با توجه به نزدیك شدن به سال اجرای قانون و لزوم افزایش تاثیر نمرات متوسطه و معدل در پذیرش دانشگاه‌ها، نظر ما ارتقای تاثیر 15 درصدی نمرات سوم متوسطه به حداقل 20 تا 25 درصد و لحاظ شدن تاثیر 10 تا 15 درصدی برای نمرات پیش‌دانشگاهی و در مجموع، تاثیر حدود 40 درصدی نمرات متوسطه و پیش‌دانشگاهی در پذیرش دانشگاه‌هاست. 

نحوه جبران سوابق تحصیلی دانش‌آموزان

باید معیارهای خاصی مشخص شود 


مدیركل سنجش آموزش و پرورش در ادامه در پاسخ به راهكارهای اندیشیده شده برای «جبران سوابق تحصیلی دانش‌آموزان» كه با توجه به تاثیرات نمرات و سوابق تحصیلی در پذیرش دانشگاه‌ها كه در متن قانون حذف كنكور آمده، مورد تقاضای بسیاری از دانش‌آموزان خواهد بود، نیز اظهار كرد: این موضوع بار سنگینی بر آموزش و پرورش خواهد داشت و یكی از چالش‌های اصلی ما در زمینه‌ اجرای قانون، همین بخش است، زیرا معتقدیم كه در این مسیر باید معیارها و محدودیت‌هایی لحاظ و ایجاد شود. مثلا شرایط تحصیلی افراد متقاضی جبران، سوابق تحصیلی، زمان و مهلت جبران سوابق، تعداد دفعات جبران و میزان آزادی عمل افراد در جبران سوابق تحصیلی لحاظ و ایجاد شود. 

ناصری در ادامه اذعان كرد: این بخش، یكی از بخش‌هایی است كه در قالب آن ممكن است عدالت برای دانش‌آموزان رعایت نشود، البته دانش‌آموزان نیز در زمینه‌ جبران سوابق تحصیلی محق هستند. 

وی افزود: بر این اساس، ممكن است این ماده اصلاح شود كه البته هر گونه تصمیم در این زمینه بر عهده مراجع ذیربط از جمله مجلس شورای اسلامی است. 

امكان نهایی اجرای قانون تا سال 90؟

اگر آزمون‌های دوم متوسطه نهایی نشود، به مهلت مقرر می‌رسیم، اگر نهایی شود... 

قانون در مورد نهایی شدن آزمون‌های پیش‌دانشگاهی صراحت دارد، اما درباره دوم متوسطه، خیر 


اما مدیركل سنجش آموزش و پرورش در بخش پایانی این گفت‌وگو كه به امكان نهایی اجرای قانون حذف كنكور در موعد مقرر با توجه به همه مطالب مطرح شده، ابعاد بررسی شده و موانع مطرح شده اختصاص یافت، این طور جمع‌بندی و اذعان كرد: برای اجرای كامل قانون حذف كنكور تا سال 90، اگر نهایی‌ بودن آزمون‌های پایه سوم متوسطه و پیش‌دانشگاهی در دستور كار باشد، هنوز برای اجرای قانون حذف كنكور تا سال 90 فرصت كافی وجود دارد و می‌توان این قانون را عملیاتی كرد، اما اگر برای اجرای قانون نهایی‌شدن آزمون‌های پایه دوم متوسطه مدنظر باشد، اجرای قانون تا سال 90 ممكن نیست، زیرا آزمون‌های این پایه باید برای سال تحصیلی 88 نهایی می‌شد كه این موضوع اتفاق نیفتاده است و لذا با یك سال تاخیر نسبت به سال مصوب اجرای قانون یعنی 1390مواجه می‌شویم. 

او البته یادآور شد: نظر آموزش و پرورش حذف 100 درصدی كنكور نبود، بلكه ما خواستار تعلق سهمی از پذیرش دانش‌آموزان در دانشگاه‌ها به نمرات چهار سال متوسطه و پیش‌دانشگاهی آن‌ها بودیم، اما در هر صورت، قانون حذف كنكور، یك قانون است كه برای آموزش و پرورش قابل احترام و لازم‌الاجراست، لذا اجرای قانون حذف كنكور بر ما واجب است. اما می‌توانیم در مورد برخی بخش‌های این قانون كه ممكن است دارای نقص باشد، اصلاحیه بدهیم. البته تلاش اولیه ما اجرای كامل قانون است و پس از آن، اگر در مسیر اجرا به مشكلاتی برخورد كنیم، ارائه پیشنهادهای اصلاحی در دستور كار قرار خواهد گرفت. 
این مقام مسوول در مجموع، به شرایط آزمون‌های نهایی و هماهنگ آموزش و پرورش كه در قانون حذف كنكور پیش‌بینی شده است، اشاره كرد و در پایان گفت: قانون صراحتا می‌گوید كه «سوابق دروسی از متوسطه و پیش دانشگاهی در پذیرش دانشگاه‌ها مد نظر قرار می‌گیرد كه آزمون‌های آن‌ها به صورت نهایی برگزر شود»، حال نیز در شرایطی قرار داریم كه تمركز بحث بر روی نهایی‌شدن آزمون‌های پایه دوم متوسطه و پیش‌دانشگاهی قرار دارد و اگرچه تصمیم‌گیری در مورد نهایی‌شدن آزمون‌های دوم متوسطه بر عهده كارگروه قانون پذیرش دانشجوست، اما آزمون‌های پیش‌دانشگاهی مطابق با صراحت قانون حذف كنكور، باید نهایی شود و گریزی از آن نیست؛ البته در مورد دروس مختلف پیش‌دانشگاهی كه باید به صورت نهایی از آن‌ها آزمون گرفته شود، وزارتخانه‌های آموزش و پرورش و علوم نظرات مختلفی دارند.
 
منبع : عصر ایران 
دوشنبه 7/2/1388 - 12:46
بیماری ها
کارشناسان درباره بیماری آنفلوانزای خوکی،‌ علل ابتلا و شیوه های درمان اعلام کردند انفلوانزای خوکی بیماری تنفسی خوکها است که از ویروس آنفلوانزا نوع "A" نشات می گیرد. همه گیری های انفلوانزای خوکی به طور مرتب گزارش می شود. به صورت عادی این ویروس به انسان ها اسیبی نمی‌رساند اما گاهی اوقات می‌تواند انسانها را نیز الوده کند. اغلب اوقات موارد انسانی انفلوانزای خوکی نزد افرادی به وقوع می پیوندد که در فاصله نه چندان دوری در نزدیکی خوک ها بسر می برند اما امکان دارد ویروس از انسان به انسان دیگری منتقل شود. 

نوع جدید انفلوانزا که در مکزیک و امریکا کشف شد ترکیبی از ویروس های انفلوانزای خوکی، انسانی و حاد پرندگان است. 

کارشناسان در پاسخ به این پرسش که ایا نوع جدید ویروس انفلوانزای خوکی واگیر است یا خیر افزودند مرکز کنترل و پیشگیری بیماری ها در امریکا به این نتیجه رسیده است که این نوع جدید واگیر از انسانی به انسان دیگر منتقل می شود اما تاکنون مشخص نشده است که ایا این نوع ویروس به آسانی در میان انسان ها شایع می‌شود یا خیر. 

این کارشناسان درباره علائم این بیماری نزد افراد افزودند علائم انفلوانزای خوکی در میان انسان ها به آنفلوانزای انسانی یعنی تب، سرفه، گلودرد، سردرد ، احساس سرما و خستگی شباهت دارد. برخی از افراد نیز پس از مبتلا شدن به این بیماری دچار اسهال و استفراغ می شوند. 

کارشناسان بهداشتی درباره راههای ابتلا به انفلوانزای خوکی نوشت انتشار انفلوانزای خوکی از دو راه صورت می‌گیرد یکی تماس با خوک های بیمار و دیگری محیط الوده و تماس با افرادی که به انفلوانزای خوکی دچار شده‌اند. 

خبرگزاری شین هوا از پکن درباره داروهای موجود علیه انفلوانزای خوکی نوشت مقامات ذیصلاح در برخی از کشورها استفاده از داروهای تامیفلو و رلنزاTamiflu Relenza را در چارچوب درمان و پیشگیری از این بیماری تجویز می کنند. 
این داروهای ضد ویروس می تواند از گسترش ویروس آنفلوانزا نزد بیماران و از پیچیدگی های بدتر بیماری جلوگیری کند. 
 
منبع : عصر ایران

دوشنبه 7/2/1388 - 12:42
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته