• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 4142
تعداد نظرات : 10
زمان آخرین مطلب : 1249روز قبل
اخبار

 

استاد دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه شهید بهشتی گفت: استفاده از دارو در وقت مناسب می‌تواند جلوی مرگ‌های کرونایی را بگیرد.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، سیدمحمدرضا هاشمیان در برنامه «طبیب» با تأکید بر اینکه پروتکل آی سی یوی مسیح دانشوری نخستین پروتکل آی سی یو در دنیاست، عنوان کرد: استفاده از دارو در وقت مناسب می‌تواند جلوی مرگ‌های کرونایی را بگیرد، در حالیکه خیلی فرصت‌های ما به دلیل عدم استفاده درست از دارو‌ها از دست رفت.

سیدمحمدرضا هاشمیان در برنامه «طبیب» با اشاره به اینکه متأسفانه در حال حاضر افرادی که تخصص لازم را ندارد در بحث‌های ویژه آی سی یو دخالت و نظردهی می‌کنند، اظهار کرد: بحث آی سی یک کار تخصصی است و جزئیات بسیاری دارد و متأسفانه در حال حاضر افرادی که مرتبط به این حوزه نیستند خیلی در این خصوص نظردهی می‌کنند که این مسئله حاشیه‌های بسیاری در پی داشته است.

وی ادامه داد: مثلا در ابتدا کرونا در کشور ما آی سی یو محور نبود، در حالیکه، چون بیماری ویروسی است و ضایعه‌ای که ایجاد می‌کند زجر تنفسی است و ریه بیماران درگیر می‌شود این مربوط به حوزه تخصصی ماست، یا اینکه رمدسیویر را من اولین‌بار در ایران تزریق کردم و تأکید داشتم اگر این دارو به موقع استفاده شود می‌تواند از عوارض خطرناک کرونا جلوگیری کند، در موارد بعدی دیدیم دارویی که باید در آی سی یو استفاده شود سر از مطب اطبای گوارشی درآورده، این به لحاظ اخلاق پزشکی صحیح نیست و به لحاظ اخلاق پژوهشی هم ایراد دارد.

استاد دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به اینکه در مورد دارو‌های کرونا باید از ابتدا از همکاران داخل آی سی یو و متخصصان این رشته نظرخواهی شود، عنوان کرد: این مسئله باید تبیین شود، در خصوص هر کاری که در آی سی یو انجام می‌شود طبعا متخصصان این رشته صاحبنظرترند، در حالیکه در داستان کرونا از همان اول ما را عقب زدند و گفتند آن قدر نظر ندهید، لذا ما نسبت به این قضیه از ابتدا ناراضی بودیم، چون همه موارد به ما دیکته می‌شود، نمی‌شود از دور حرف بزنید و عمل نکنید و ما عمل کنیم و ببینیم اشتباه است.

هاشمیان با اشاره به اینکه اگر به همکاران ما در آی سی یو فضا دهند و دست‌مان بازتر باشد به لحاظ درمانی کار‌های عجیبی انجام خواهیم داد، اظهار کرد: در حال حاضر دست ما بسته است، یکی همین بحث اکسیژن‌رسانی‌هاست و اینکه این بحث مطرح بود که در ابتدا زود لوله‌گذاری کنیم یا نه؟ من به عنوان اولین نفر در دنیا تأکید داشتم که لوله‌گذاری نکنیم و از روش‌های غیرتهاجمی‌تر استفاده کنیم، این‌ها تجربه ماست، چون از قبل روی آنفولانزا کار کرده بودیم. یا در بحث استفاده از فاویرپیراویر چقدر من را تحت فشار گذاشتند، حتی ما به دلیل نبود این دارو بیمار از دست دادیم، در حالیکه در مراکز پژوهشی برای استفاده در طرح‌های پژوهشی مورد استفاده قرار می‌دادند، استفاده از این دارو که در واقع از ابتدا زائیده فکر اساتید مسیح دانشوری بود به بسیاری از بیمارستان‌های دنیا رفت و خودمان استفاده نکردیم، در حالیکه ما تحقیق کردیم اگر این دارو را زودتر شروع کنید ورود به به آی سی یو کمتر شده و جلوی مرگ‌ومیر گرفته می‌شود، چون در واقع یک موضوع مهم در بالا رفتن آمار مرگ‌ومیر عدم شروع به موقع داروهاست و دیگر تفکر ایمنی دسته‌جمعی که در ایران باب شد.

فوق تخصص مراقبت‌های ویژه و آی سی یو در پایان با تأکید بر اینکه پروتکل آی سی یوی مسیح دانشوری نخستین پروتکل آی سی یو در دنیاست، یادآور شد: دومین مقاله در خصوص از دست دادن بویایی ناشی از کرونا توسط این بیمارستان انجام شد یا استفاده از دگزامتازون را ما اولین‌بار در آی سی یو شروع کردیم و بعد اطلاع دادند، دگزامتازون ندهید باعث مرگ‌ومیر می‌شود، در حالیکه ما نتایج مثبت آن را حتی در دنیا شاهد بودیم همین فاویر پیراویر که آن‌قدر مورد مناقشه قرار گرفت الان بعد از طرح ما در ترکیه و هندوستان تولید شده و به کشور وارد می‌شود در حالیکه اگر همان موقع این بحث را جدی می‌گرفتند امروز می‌توانستیم تولیدکننده باشیم نه واردکننده، و حتی در سیستم درمانی برخی از کشور‌ها و بحث‌های پژوهشی به عنوان داروی پیشگیری‌کننده روی آن کار می‌شود، متأسفانه افرادی مثل من امروز به دلیل طرح چنین موضوعاتی در یک بحران فکری قرار گرفتیم و خیلی فرصت‌های ما به دلیل عدم استفاده درست از دارو‌ها از دست رفت.

دوشنبه 10/9/1399 - 22:29
سلامت و بهداشت جامعه

 

با استفاده از ۸ راهکار کاربردی می‌توان سطح لپتین موجود در بدن را تنظیم کرده و به کاهش وزن کمک کرد.
به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، لپتین هورمونی است که به کنترل اشتها کمک می‌کند و به هرمون سیری معروف است. این ماده توسط سلول‌های چربی موجود در بدن و انتروسیت‌ها در روده کوچک تولید می‌شود. لپتین متابولیسم، گرسنگی و مصرف انرژی را کنترل می‌کند.

لپتین و نقش آن در مدیریت وزن
از آنجا که لپتین در درجه اول توسط سلول‌های چربی تولید می‌شود، میزان آن مستقیماً به مقدار چربی بدن مرتبط است. هنگامی که بدن به درستی کار می‌کند، سلول‌های چربی لپتین تولید می‌کنند، که باعث می‌شود اشتهای شما کاهش یابد. با این حال، هنگامی که وزن‌تان افزایش می‌یابد، حساسیت بدن به سطح لپتین کمتر می‌شود و در برابر لپتین مقاومت می‌کند. افراد دارای اضافه وزن مقادیر زیادی لپتین دارند، اما مغز آن‌ها سیگنال قطع خوردن نمی‌دهد.

سطح لپتین را می‌توان از طریق رژیم غذایی مناسب حفظ کرد. اگر دائماً خود را در معرض کمبود کالری قرار می‌دهید (با رژیم‌های سخت) سطح لپتین را پایین آورده و متابولیسم را کاهش می‌دهید. این کاهش سرعت متابولیسم، از دست دادن چربی را دشوار می‌کند.

۸ راهکار برای تنظیم سطح لپتین بدن
۱. فیبر کافی دریافت کنید
با خوردن غذا‌های دارای فیبر مانند غلات سبوس‌دار، حبوبات و بلغور جوی دوسر، مصرف روزانه فیبرتان را افزایش دهید. فیبر به شما احساس سیری می‌دهد و باعث می‌شود دستگاه رودگانی سیگنال به مغز بفرستد تا لپتین بیشتری آزاد کند.

۲. مصرف فروکتوز را محدود کنید
فروکتوز گیرنده‌های لپتین را مهار می‌کند. فروکتوز اغلب در نوشابه‌های گازدار، کلوچه‌ها و سایر میان وعده‌های شیرین استفاده می‌شود. ساده‌ترین راه برای کاهش فروکتوز، خوردن غذا‌های کامل و طبیعی است.

۳. کربوهیدرات‌های پیچیده مصرف کنید
به کربوهیدرات‌های ساده (تصفیه شده، قندی، فرآوری‌شده و به طور کلی سفید) نه بگویید، زیرا میزان انسولین را افزایش می‌دهند و منجر به مقاومت به انسولین شده و تولید لپتین را مختل می‌کنند. مصرف روزانه کربوهیدرات‌های پیچیده را با مصرف میوه و سبزیجات افزایش دهید. آن‌ها منابع عالی فیبر و آب هستند و مصرف بیشتر آن‌ها به مغزتان می‌گوید که سیر شده‌اید.

۴. در وعده صبحانه پروتئین بخورید
پروتئین نه تنها در طول روز انرژی برایتان تأمین می‌کند، بلکه به تنظیم سطح لپتین نیز کمک می‌کند.

۵. امگا ۳ مصرف کنید
مصرف اسید‌های چرب امگا ۳ را از طریق مکمل‌ها یا با خوردن غذا‌های حاوی اسید‌های چرب امگا ۳ مانند ماهی سالمون و چهارمغز (گردو) افزایش دهید. امگا ۳ با حمایت از واکنش التهابی درست، می‌تواند به افزایش سطح لپتین کمک کند.

۶. از محدودیت شدید کالری خودداری کنید
اگر مواد مغذی کافی دریافت نکنید، بدن دچار مشکل شده و با مختل کردن تولید درست هورمون متابولیسم و تولید لپتین نیز کند می‌شوند. برای بیشتر آدم‌ها، کاهش وزن برای تولید لپتین مفید است، زیرا داشتن وزن مناسب به تنظیم هورمون‌ها کمک می‌کند.

۷. انجام تمرینات ورزشی با شدت زیاد
دوره‌های کوتاه مدت ورزش با شدت بالا داشته باشید. این تمرینات مکانیسم‌های چربی سوزی را تقویت و به تنظیم سطح لپتین کمک می‌کنند.

۸. خواب کافی داشته باشید
۸ ساعت توصیه‌شده در روز را بخوابید. اگر به اندازه کافی استراحت نکنید، بدن لپتین و گرلین کمتری تولید می‌کند.

یک مطالعه جدید نشان داده سطح لپتین در کسانی که خواب کافی ندارند، ۱۵٪ کمتر از افرادی است که خواب کافی دارند، زیرا سطح لپتین به طور معمول در طول چرخه خواب افزایش می‌یابد.

دوشنبه 10/9/1399 - 22:27
سلامت و بهداشت جامعه

 

بهتر است غذا‌های غنی از ویتامین E را در صبحانه‌تان بگنجانید تا در فصل سرما با مشکلات پوستی خداحافظی کنید.
به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، با شروع فصل سرما، مهم است که از پوست و مو مراقبت کنید و آن‌ها را با رطوبت و روغن‌های مغذی مورد حمایت قرار دهید. روغن ویتامین E معمولاً در محصولات آرایشی و بهداشتی برای جلوگیری از خشکی پوست استفاده می‌شود، اما با سایر مواد مصنوعی و شیمیایی نیز همراه است. بهترین راه برای تأمین مقدار زیاد ویتامین E، گنجاندن آن در رژیم غذایی است. این ویتامین توانایی مقابله با رادیکال‌های آزاد را دارد و از پوست در برابر مشکلات و علائم مربوط به پیری، از جمله خشکی، لکه و آفتاب سوختگی محافظت می‌کند.

برنامه زیبایی روزانه‌تان را با یک رژیم غذایی مناسب پوست شروع کنید. این غذا‌های غنی از ویتامین E را در صبحانه‌تان بگنجانید و در فصل سرما با مشکلات پوستی خداحافظی کنید.

۱. بادام

متخصصان بهداشت پیشنهاد می‌کنند که ۵ عدد بادام را یک شب تا صبح خیسانده و صبح آن‌ها را بخورید. می‌توانید بادام را به تنهایی بخورید یا آن را به غلات صبحانه‌تان اضافه کنید.

۲. اسفناج
اسفناج یکی از منابع خوب ویتامین E است. از این گیاه سبز تیره می‌توان برای تهیه یک صبحانه مغذی استفاده کرد. اسفناج آب‌پز و خرد شده را به تخم مرغ اضافه کنید و یک املت عالی آماده کنید.

۳. آووکادو
‌می‌توانید نان تست ساده را همراه با آووکادو بخورید یا آووکادو و سایر مواد غذایی مانند تخم مرغ و سبزیجات را له کنید و ترکیب را روی نان تست بمالید. بافت خامه‌ای آووکادو آن را به یک گزینه عالی برای صبحانه تبدیل کرده است.

۴. دانه‌های آفتابگردان
این دانه‌های کوچک از نظر محتوای ویتامین E عالی هستند. تخمه آفتابگردان بوداده می‌تواند یک میان وعده عالی یا یک افزودنی فوق‌العاده برای صبحانه‌تان باشد. می‌توانید مقداری تخمه آفتابگردان را را روی بلغور جوی دوسر، غلات صبحانه و پنکیک بپاشید.

۵. بادام زمینی
راه مناسب برای بهره‌مند شدن از مزایای بادام زمینی افزودن آن به اسموتی صبحانه‌تان است.

۶. دانه کاج
این دانه‌های مغذی یکی از بهترین منابع ویتامین E محسوب می‌شوند. ۱۰۰ گرم دانه کاج، ۶۲٪ از مقدار توصیه شده روزانه به ویتامین E را تامین می‌کند.

۷. کدو حلوایی
هر فنجان کدو حلوایی پخته (۱۰۰ گرم) حدود ۹ درصد از مقدار توصیه شده روزانه از ویتامین E را برای بدن تامین می‌کند؛ بنابراین این ماده غذایی خوشرنگ و مغذی را به گونه‌ای در برنامه غذایی‌تان بگنجانید.

 

دوشنبه 10/9/1399 - 12:20
سلامت و بهداشت جامعه

 

یک ویروس شناس روسی اعلام کرد که ابتلای عفونت مجدد به ویروس کرونا امکان پذیر است، اما اثبات آن دشوار است.
به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از اسپوتنیک، الکساندر لوکاشف، مدیرانستیتوی انگل شناسی، پزشک بیماری‌های گرمسیری و ناقل در دانشگاه سچنووا در مسکو در خصوص ابتلای مجدد به ویروس کرونا گفت: عفونت مجدد به ویروس کرونا امکان پذیر است، اما اثبات آن دشوار است.

این متخصص افزود: یک فرد هر چند بار در طی یک سال می‌تواند به ویروس کرونا مبتلا شود، به این معنی که احتمال ابتلا به عامل بیماری ویروس کرونا دوباره وجود دارد.

او ادامه داد: اگرچه پس از ابتلا به این بیماری، در بدن فرد آنتی بادی ترشح می‌شود و اثبات مجدد به کووید ۱۹ و همچنین توضیح این افزایش تعداد آنتی بادی، بسیار دشوارتر است.

طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی تا به امروز بیش از ۶۱ میلیون مورد ویروس کرونا در جهان شناسایی شده است.

آندری کابیچکین، متخصص روسی پیش از این گفته بود: موثر‌ترین روش‌ها برای بازسازی و بهبود ریه‌ها انواع خاصی از ماساژ هستند که می‌تواند درصد اکسیژن موجود در خون را افزایش دهند. ماساژ می‌تواند بر کار اپیتلیوم پرز‌های برونش نیز تأثیر بگذارد.

کابیچکین تاکید کرد: هر ماساژ باید با توجه به در نظر گرفتن درجه آسیبی که بر اثر کرونا به ریه‌ها وارد شده است، انتخاب شود. البته ماساژ‌ها باید با روش‌های دیگر درمان همراه شوند.

دوشنبه 10/9/1399 - 12:19
سلامت و بهداشت جامعه

 

 


کم تحرکی و ورزش نکردن باعث افزایش وزن، سائیدگی مفاصل و بروز بیماری قلبی می‌شود.
به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، بر کسی پوشیده نیست که ورزش کردن هم سختی‌های خود را دارد، به خصوص اگر عادت نداشته باشید. با این حال باید ورزش را در برنامه زندگی‌مان بگنجانیم، زیرا بدن انسان به تحرک را نیاز دارد. اما چه اتفاقی برای بدن رخ می‌دهد اگر ورزش نکنیم؟ با هم در این مطلب می‌خوانیم.

۱. فقدان انگیزه
ممکن است تصور کنید برای شروع ورزش به انگیزه نیاز دارید، اما در حقیقت، ورزش نکردن منجر به فقدان انگیزه می‌شود. شما کم کم نسبت به بدن‌تان بی‌تفاوت می‌شوید و ممکن است قبل از اینکه خودتان متوجه شوید، احساس کنید که گویی شایسته نیستید که بهتر عمل کنید یا انگیزه داشته باشید. فعالیت بدنی کافی منجر به ایجاد انگیزه در زمینه‌های دیگر زندگی شما می‌شود.

۲. افسردگی و اضطراب
کمبود فعالیت بدنی بطور مستقیما باعث افسردگی و اضطراب نمی‌شود، اما در بروز افسردگی و اضطراب موثر است، بنابراین بدون فعالیت بدنی کافی، ممکن است در ناامیدی ذهنی فرو بروید. این پیامد محتمل است حتی اگر قبلاً مبتلا به این مشکل نبوده باشید. کمبود ورزش می‌تواند مقدمه‌ای برای این مشکلات روانی باشد.

۳. ضعف عملکرد شناختی
کمبود فعالیت بدنی می‌تواند به مرور زمان منجر به کاهش عملکرد شناختی شود. این کاهش می‌تواند در بیماری‌های روانی مانند آلزایمر یا زوال عقل در سنین بالاتر ظاهر شود. بسیاری از افراد هرگز به این فکر نمی‌کنند که کمبود ورزش چگونه می‌تواند بر ذهن آن‌ها تأثیر بگذارد، زیرا اثرات آن تا ۶۰ سالگی یا بالاتر مشهود نیست.

۴. ولع مصرف مواد غذایی به طور غیرقابل کنترل
ارتباط بین عدم فعالیت بدنی و ولع مصرف مواد غذایی ممکن است قابل مشاهده نباشد، اما از نظر علمی ثابت شده‌است. این ارتباط به دو شکل است.

قسمت اول این است که افزایش فعالیت بدنی باعث می‌شود فرد میل به غذای بیشتری برای جایگزینی انرژی از دست‌رفته داشته باشد. این نوع میل به خوردن اشتباه نیست فقط باید گزینه‌های غذایی سالم را انتخاب کنید. در غیر این صورت، افزایش فعالیت بدنی بی‌فایده خواهد بود.

شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد ورزش درست قبل از غذا می‌تواند مقدار غذای مصرفی را کاهش دهد. این داده‌ها نشان می‌دهد اگرچه افزایش فعالیت بدنی باعث گرسنگی بیشتر شما می‌شود، اما در کل سبب کاهش حجم غذا می‌شود.

برعکس، کمبود فعالیت بدنی منجر به ولع مصرف مواد غذایی می‌شود. این میل به این دلیل است که با افزایش وزن، بدن کم کم اشتیاق بیشتری به خوردن غذا دارد.

۵. مشخص‌ترین پیامد ورزش نکردن: افزایش وزن
افزایش وزن نتیجه شماره یک عدم تحرک کافی بدن است. این یک فرمول ساده است. کمبود فعالیت بدنی به این معناست که کالری مصرفی‌تان پایین‌تر از کالری است که دریافت می‌کنید.

۶. بیماری قلبی
بیماری قلبی، یکی از بزرگ‌ترین قاتلان سلامتی است. افزایش سلول‌های چربی، به ویژه در ناحیه کمر، بیماری قلبی را بسیار بدتر می‌کند. نرخ مرگ و میر به دلیل بیماری قلبی بسیار نگران‌کننده است و جای تاسف دارد، زیرا با فعالیت بدنی منظم می‌توان از بروز آن جلوگیری کرد.

۷. مشکلات مفاصل و استخوان‌ها
فعالیت بدنی بیش از آنچه تصور می‌کنید به سلامت مفاصل و استخوان‌ها کمک می‌کند. بهبود تولید و توزیع مایع سینوویال یکی از مزایای ورزش است. این مایع را به عنوان ماده روان‌کننده مفاصل خود در نظر بگیرید، که باعث می‌شود آن‌ها سایش نداشته باشند یا دچار درد و تخریب نشوند.

فعالیت بدنی جریان خون را افزایش می‌دهد و سبب می‌شود که بهتر در مفاصل توزیع شود. اتوفاژی روندی است که هنگام انجام فعالیت بدنی منظم ایجاد می‌شود و طی آن سلول‌های آسیب‌دیده مفاصل از بین می‌رود تا سلول‌های جدید تولید شوند.

۸. آتروفی عضله
آتروفی عضله اختلالی است که در اثر کمبود فعالیت، عضلات شما از بین می‌روند. این امر معمولاً هنگامی اتفاق می‌افتد که افراد آسیب می‌بینند، فلج می‌شوند یا مشکلات دیگری دارند که از حرکت برخی از قسمت‌های بدن جلوگیری می‌کند. با این حال، اگر به طور منظم فعالیت بدنی انجام ندهید، ممکن است نسخه خفیف‌تری از این اختلال را تجربه کنید.

دوشنبه 10/9/1399 - 12:18
اخبار

 

مدیر مرکز ویروس‌شناسی و بیوتکنولوژی "وکتور" روسیه اعلام کرد که همه گیری ویروس کرونا در سال ۲۰۲۱ پایان می‌پذیرد.
به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از اسپوتنیک، رینات مقصودوف، مدیرکل مرکز ویروس شناسی و بیوتکنولوژی "وکتور" روسیه معتقد است که همه گیری ویروس کرونا در سال ۲۰۲۱ پایان پیدا می‌پذیرد.

مقصودوف روز یکشنبه در سخنرانی خود در فستیوال آنلاین " Science Bar Hopping " اظهار کرد: ویروس باقی خواهد ماند، اما من مطمئن هستم که در سال ۲۰۲۱ همه گیری از بین خواهد رفت.

او افزود: همه گیری، زمانی که هر روز تعداد مبتلایان افزایش می‌یابد، به محض تشکیل ایمنی کافی گله‌ای پایان می‌یابد، برای این امر حدود نیمی از جمعیت نیاز به واکسیناسیون دارند.

مدیر کل مرکز ویروس شناسی و بیوتکنولوژی "وکتور" روسیه بیان کرد: پیش از این ۳۵ هزار دوز واکسن EpiVacCorona تولید شده است، حدود ۵ هزار دوز برای پژوهش بکار رفته و مابقی در ماه دسامبر استفاده  خواهند شد.

تاکنون بیش از ۶۱.۸ میلیون مورد ابتلا به ویروس کرونا در جهان شناسایی شده و بیش از یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر جان خود را بر اثر ابتلا به این ویروس از دست داده‌اند.

دوشنبه 10/9/1399 - 12:16
اخبار

 

خرسندی گفت: در حال حاضر ۴۰۰ دانشجو ساکن خوابگاه هستند و محدودیت‌های کرونایی منعی برای این موضوع نداشته است.

سیاوش خرسندی، معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه صنعتی امیرکبیر در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره روند فعالیت‌های دانشگاه با توجه به محدودیت‌های کرونایی اظهار کرد: با توجه به محدودیت‌های کرونایی، دانشگاه‌ها و مراکز دیگر از طرف استانداری تعطیل شدند.

او افزود: برای اینکه فعالیت‌های پژوهشی و آموزشی در دانشگاه‌ها با مشکل مواجه نشوند هماهنگ کرده ایم تا دانشجویان و استادان در صورت لزوم پروژه‌های اجباری در آزمایشگاه‌ها حضور یابند.

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه صنعتی امیرکبیر ادامه داد: برنامه‌های فرهنگی و اجتماعی این دانشگاه در حوزه فضای مجازی ادامه دارد و مطابق برنامه ریزی‌های انجام شده از اوایل ترم در خصوص اینکه تمام فعالیت‌ها به صورت مجازی انجام شوند هیچ مشکلی نداشتیم؛ بنابراین تعطیلی دانشگاه به علت ویروس کرونا آسیب جدی به فعالیت‌های همه جانبه ما نزد.

او تصریح کرد: از اوایل تابستان برای اسکان دانشجویان در خوابگاه‌ها فاز‌های یک ماه و نیم تا ۴۰ روز تعریف کرده ایم. در حال حاضر در فاز چهارم قرار داریم. در ابتدای هر کدام از این فاز‌ها دانشجویانی که به خوابگاه احتیاج داشته اند در صورت لزوم بعد از بررسی‌های دانشکده، مجاز به حضور در خوابگاه‌ها با رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی و حفظ فاصله گذاری اجتماعی شده اند.

استقرار ۴۰۰ دانشجو در خوابگاه‌های دانشگاه امیرکبیر

خرسندی با بیان اینکه در حال حاضر ۴۰۰ دانشجو در خوابگاه‌های دانشگاه مستقر هستند، تاکید کرد: دانشگاه صنعتی امیرکبیر تصمیم گرفته است که به علت سلامت جان دانشجویان خوابگاهی و پرخطر بودن رفت و آمد‌ها از نظر کرونا دانشجویان همچنان در خوابگاه‌ها حضور داشته باشند و تعطیلات دو هفته‌ای باعث خروج آنان از خوابگاه نشود، همچنین غذا‌های دانشجویی در طول این دو هفته برای دانشجویان توزیع می‌شود.

خرسندی ادامه داد: در تلاش هستیم که دانشجویان با رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی در خوابگاه‌ها ساکن بوده و کار‌های پژوهشی خود را ادامه دهند و تعطیلی‌ها باعث آسیب جدی به این دانشجویان نشود یعنی آن‌ها منعی برای ماندن در خوابگاه ندارند. تا به امروز هیچ مورد مبتلایی به کرونا درون خوابگاه‌ها گزارش نشده است.

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه صنعتی امیرکبیر درباره برنامه ریزی‌های انجام شده برای آشنایی نودانشجویان با امکانات آموزشی گفت: به علت ویروس کرونا تمامی برنامه ریزی‌های دانشگاه امیرکبیر برای آشنایی نو دانشجویان با امکانات آموزشی دانشگاه کنسل شد، اما به صورت مجازی معاونان دانشکده ها، استادان، رئیس دانشگاه و ... این روند به خوبی ادامه پیدا کرد.

خرسندی درباره روند ضدعفونی کردن خوابگاه‌های دانشجویی تصریح کرد: شیوه نامه‌های بهداشتی دانشگاه امیرکبیر به خصوص در ۳ هفته اخیر تقویت شده است. در طول دوران کرونا تمامی دانشجویان به مدت ۲ بار در مراکز بهداشت غربالگری و علائم ظاهری آنان چک شده است تا در صورت لزوم به انجام تست اقدام کنند. در این خصوص تنها دو مورد از دانشجویان به انجام تست مراجعه کرده اند و هر دوی آن‌ها با جواب منفی رو به رو شده اند.

دوشنبه 10/9/1399 - 12:15
سلامت و بهداشت جامعه

 

موز یک میوه سرشار از انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی است که مصرف روزانه آن به حفظ سلامت بدن کمک می‌کند.
به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان،  موز به عنوان میوه‌ای خوشمزه و پرطرفدار شناخته شده است و بومی مناطق گرمسیری جنوب شرق آسیا، شبه‌جزیره مالزی، و استرالیا بوده که امروزه در همه مناطق گرمسیری با رطوبت مناسب کاشت می‌شود.

موز به عنوان یک تغذیه سنگین محسوب می‌شود و حاوی مقدار زیادی ویتامین‌ و مواد معدنی ضروری مانند پتاسیم، کلسیم، منگنز، منیزیم، آهن، فولات، نیاسین و ریبوفلاوین است که باعث عملکرد مناسب بدن، تقویت سیستم ایمنی و سلامت جسمانی خواهد شد.

موز حاوی مقدار قابل توجهی فیبر، آنتی اکسیدان، آب، کربوهیدرات و پروتئین است و حدود ۱۰۵ کالری دارد. پتاسیم زیاد از خواص موز شناخته شده و سرشار از پکتین است. همچنین فیبرغذایی بالا در این میوه باعث بهبود عملکرد دستگاه گوارش شده و برای سیری طولانی مدت در ابتدای صبح توصیه می‌شود.

میوه‌ها و سبزیجاتی مانند موز حاوی منابع عالی آنتی اکسیدان‌های غذایی مانند دوپامین و کاتچین هستند که مصرف آن‌ها باعث کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و بیماری‌های دژنراتیو خواهد شد. از فواید دیگر موز می‌توان به سلامت حفظ سلامت کلیه ها، درمان کم خونی، تقویت سیستم ایمنی بدن، تقویت حافظه، تقویت روحیه، درمان زخم معده و افزایش انرژی اشاره کرد.

موز به علت داشتن مقدار زیادی پتاسیم علاوه بر تنظیم ضربان قلب می‌تواند به تنظیم عملکرد رشته‌های عصبی و اعصاب بدن، بهبود عملکرد ماهیچه‌های بدن به ویژه ماهیچه‌های قلبی و فیلتر کردن خون در کلیه‌ها کمک کند.

در هر صد گرم موز به میزان ۱۰۰ کالری انرژی، ۷۰ گرم آب، ۸ گرم پروتئین، ۲ گرم چربی، ۶/۵ گرم قند، ۸ میلی گرم کلسیم، ۲۵ میلی گرم فسفر، ۷ میلی گرم آهن، ۱ میلی گرم سدیم، ۳۷۰ میلی گرم پتاسیم، ۱۹۰ واحد ویتامین A، پنج میلی گرم ویتامین B۱، شش میلی گرم ویتامین B۲، هفت میلی گرم ویتامین B۳ و ده میلی گرم ویتامین C وجود دارد.

موز یک میوه شادی آور است
شادی آور بودن موز به علت آمینو اسید و ویتامین B۶ موجود در آن است که باعث ترشح هورمون شادی بخش می شوند. مصرف روزانه یک موز احساسات منفی، خشم و افسردگی را به میزان زیادی از شما دور می کند. این میوه منبع غنی از پتاسیم و منیزیم است که این ۲ ماده شل‌کننده طبیعی عضلات و آرامبخش هستند. علاوه بر این موز حاوی ماده‌ای به نام آمنیو اسید تریپتوفان است که این ماده در مغز به HTP ۵ تبدیل می‌شود و باعث افزایش تولید سروتونین و ملاتونین خواهد شد.

مضرات مصرف بیش از حد موز

از مضرات موز می‌توان به افزایش وزن، بروز میگرن، هایپر کالمی (پتاسیم اضافی در خون)، احتمال پوسیدگی دندان، احساس خواب آلودگی، احتمال شکم درد، یبوست، بروز خطر دیابت نوع ۲ اشاره کرد. در صورت مصرف موز اگر با ناراحتی، خس خس و سوزش گلو مواجه شدید شاید نسبت به موز حساسیت داشته باشید و در صورتیکه می‌خواهید میزان مصرف موز را افزایش دهید، حتما با پزشک مشورت کنید.

دوشنبه 10/9/1399 - 12:13
سلامت و بهداشت جامعه

 

ترفند‌های موقت و مفیدی وجود دارند که به شما کمک می‌کنند درد‌های ناگهانی بدن‌تان را سریع کنترل کنید.
به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، بروز برخی مشکلات مانند: درد ناگهانی دندان، معده و... گاه می‌تواند زندگی روزمره شما را به طور جدی تحت تاثیر قرار دهد، بخصوص اگر دارویی در دسترس نداشته باشید. خوشبختانه ترفندهای موقت و مفیدی وجود دارند که کمک می‌کنند تا بدن‌تان را سریع کنترل کنید.

۱. با ماساژ انگشت شست، سردرد را درمان کنید

قسمت‌های بازتاب درمانی سر در بالا، کناره‌ها و زیر انگشت شست است. اگر این مناطق را ماساژ دهید، ممکن است تنشِ سر و گردن‌تان را برطرف کنید.

۲. با دمیدن روی انگشت شست، اعصاب خود را آرام کنید

وقتی از طریق مجرای هوایی تقریباً مسدود بازدم کنید، فشار داخل فضای جنب (اینتراپلورال) افزایش می‌یابد. این روند سبب تحریک عصب واگ که ضربان قلب را کنترل می‌کند، می‌شود.

 

۳. با نگه داشتن مداد بین دندان‌ها روحیه‌تان را تقویت کنید
 نگه داشتن مداد در دهان به شما کمک می‌کند تا عضلات لبخند را فعال کنید، که می‌تواند مغز شما را فریب داده و روحیه‌تان را بهبود دهد.

۴. با مالش گوش خارش گلو را از بین ببرید
 وقتی عصب‌های گوش تحریک می‌شوند، رفلکسی در گلو ایجاد می‌کنند که باعث اسپاسم عضلات می‌شود. این اسپاسم عضلانی می‌تواند خارش گلو را برطرف کند.

۵. با فشار روی لثه بالا، خونریزی بینی را متوقف کنید
 اعتقاد بر این است که تحت فشار قرار گرفتن لثه می‌تواند شریانی را که به بینی خون می‌رساند را مهار کند.

۶. با حرکت دادن سر به طرفین، بی‌حسی بازو را برطرف کنید
 بی‌حسی بازو اغلب نتیجه فشرده شدن اعصاب گردن است؛ بنابراین اگر عضلات گردن را شل کنید، فشار اضافی روی بازو هم آزاد می‌شود.

۷. با گرفتن دست‌ها زیر آب سرد، سردرد را تسکین دهید
 سرما می‌تواند رگ‌های خونی شما را منقبض کند. با انقباض رگ‌های خونی کوچک، آن‌ها مواد شیمیایی تولید درد کمتری را ترشح می‌کنند.

۸. با سرفه ترس از آمپول را فراموش کنید
 سرفه می‌تواند به عنوان یک عامل حواس‌پرتی ساده برای مغز عمل کند. همچنین به طور لحظه‌ای فشار خون شما را افزایش می‌دهد، و درنتیجه به کاهش احساس درد کمک می‌کند.

۹. با قرار دادن یک تکه یخ در پشت دست بین انگشت اشاره و شست، دندان درد را از بین ببرید
پشت دست بین انگشت اشاره و شست پر از مسیر‌های عصبی است که سیگنال‌های درد را به مغز منتقل می‌کنند و سرما قادر است این سیگنال‌ها را مسدود کند.

۱۰. با بالا بردن دست‌ها روی سر و کشش آن‌ها، از سکسکه خلاص شوید
 حرکات کششی می‌توانند به طور موثر دیافراگم را تنظیم کرده و جلوی انقباض غیرارادی آن را بگیرند.

دوشنبه 10/9/1399 - 12:11
سلامت و بهداشت جامعه

 

روغن کرچک خواص زیادی دارد و برای درمان برخی از بیماری‌ها مفید است.
به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، ترکیب شیمیایی درون روغن کرچک عاملی موثر برای استفاده از آن است. این روغن از زمان‌های گذشته به عنوان یک داروی سنتی برای درمان بیماری‌های مختلف مانند امراض پوستی و عفونت، یبوست و افزایش سلامتی مو‌ها مورد استفاده قرار می‌گرفته است. مطابق تحقیقات جدید از روغن کرچک به منظور تقویت سیستم ایمنی بدن، درمان التهابات، ضد میکروب و محرک لنفاوی استفاده می‌شود.

بسیاری از افراد روغن کرچک را به دو روش مورد استفاده قرار می‌دهند؛ شیوه اول به صورت موضعی و مالیدن روی پوست است و در روش دوم آن را به صورت خوراکی یا محلول مانند اضافه کردن آن آب گرم مصرف می‌کنند.

درمان آرتروز، تقویت و رشد مو، درمان آکنه، مرطوب کننده پوست، پاک کننده عمیق، بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن، از بین بردن خطوط چین و چروک، کاهش تورم و التهاب، پشتیبانی از سیستم لنفاوی، افزایش گردش خون، درمان زخم ها، کاهش درد‌های قاعدگی و ... از فواید موضعی استفاده از روغن کرچک هستند.

برای درمان یبوست، پاک کردن روده قبل از عمل جراحی و زایمان معمولا روغن کرچک را به صورت خوراکی مصرف می‌کنند. همچنین خواص ضد التهاب این روغن برای ماساژ مفاصل آرتریت، درد عضلات و التهاب اعصاب تاثیر زیادی دارد.

همه ما می‌دانیم که روغن کرچک به عنوان یک درمان طبیعی شناخته شده است، اما نباید در مصرف آن زیاده روی کرد و لازم است حتما به صورت محدود مورد استفاده قرار گیرد. لازم است که قبل از مصرف مقدار قابل توجهی از آن را روی پوست و یا ساعد بمالید و تا مدت ۲۴ ساعت کاری با آن نداشته باشید بعد از گذشت این زمان تعیین شده در صورتیکه هرگونه خارش یا قرمزی مشاهده کردید از این روغن استفاده نکنید.

مصرف بیش از اندازه روغن کرچک باعث مسمومیت  شده و عواقب جدی برای سلامتی دارد. این روغن اگر به صورت خوراکی مصرف شود می‌تواند گیجی، گرفتگی شکم، اسهال، حالت تهوع، اختلال الکترونیکی، فشار خون پایین، جمع شدن خون در لگن را به وجود آورد و استفاده از آن به صورت موضعی باعث ایجاد خارش، التهاب پوست، قرمزی ناراحت کننده، احساس سوزش، بروز تورم در صورت و گلو و ایجاد تنفس دشوار شود.

دانه کرچک سرشار از ریسینولئیک اسید، اولئیک اسید، لینولئیک اسید و اسید‌های چرب متعدد بوده که تمامی این‌ها برای درمان نقرس و روماتیسم مفید مورد استفاده قرار می‌گیرد. همچنین روغن دانه کرچک، خاصیت نفوذپذیری سریعی داشته و برای کاهش درد نواحی آسیب دیده به صورت موضعی بسیار مفید است.

در بیشتر اوقات به منظور افزایش تاثیر دارویی روغن کرچک، آن را با گیاهان و روغن‌های معطر دیگر ترکیب می‌کنند.

 

دوشنبه 10/9/1399 - 12:10
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته