• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1420
تعداد نظرات : 5
زمان آخرین مطلب : 2103روز قبل
خواص خوراکی ها

 

خواص باقلا برای برخی از افراد ناشناخته است . گیاه  باقلا حاوی فسفر، پتاسیم، ویتامین K و آهن میباشد . برخی افراد باقلا را می پزند و با سرکه و گلپر یا نمک میل میکنند . برخی نیز ان را با برنج ترکیب کرده و باقلاپلو درست میکنند . باقلاپلو با گوشت یکی از غذاهای معروف ایرانی است . در این مقاله برخی از خواص باقلا را برایتان بیان میکنیم .

خواص باقلا و فواید باقلا
از خواص باقلا میتوان به فسفر زیاد ان اشاره کرد که بهره هوشی افراد را بالا میبرد . بنابراین باقلا را در وعده غذایی کودکان قرار دهید. باقلا کم کالری است و کلسترول زیادی ندارد . همچنین فیبر و ویتامین A دارد و در هضم غذا موثر است .
 تمیز کردن دستگاه گوارشی
درمان سرفه های خشک
درمان روماتیسم
درمان میگرون
افزایش ضریب هوشی
خواص باقلا و درمان یبوست
کاهش چربی خون
درمان پارکینسون بدلیل وجود مقدار زیادی ال دوپا (L DOPA)
کنترل پرفشاری خون از خواص باقلا
باقلا افزایش دهنده قوای جنسی است
خود باقلا سرد و گل ان گرم است
برای نرم کردن دمل و ورم بنا گوش و همچنین ورم چشم با باقلا و شنبیله و عسل ضمادی تهیه کنید و بر روی ان بمالید.
درمان شکم روی مزمن با جوشانده باقلا
جوشانده باقلا برای درمان تکرر ادرار
رفع مستی مشروبات الکلی با جوشانده سرشاخه های ان
جوشانده نیم لیتر اب و یک مشت باقلا برای رفع التهاب و درد نوک انگشت
باقلا ضد تشنج است
باقلا بسیار ادرار آور است
برای دفع سنگ کلیه باقلا بخورید
درمان قولنج های کلیوی
درمان ورم مثانه
درمان اسهال مزمن مصرف پخته باقلا در سرکه و اب و خوردن به همراه پوست
رفع گرفتگی صدا با ترکیب باقلا و روغن بادام و قند
درمان نقرس
رفع روماتیسم
سلامتی پوست
تقویت بینایی
رشد استخوان
دارای ویتامینA
شکل دهنده استخوان و دندان - تنظیم عملکرد قلب  - دارای فیبر فراوان و تسریع در هضم غذا
 
  مضرات باقلا :
 
یکی از مضرات باقلا این است ک سبب نفخ معده و سنگینی معده می شود . همچنین باقلا منجر به تشدید کم خونی در افراد کم خون می شود. این ماده غذایی سرشار از تیرامین بوده و افرادی که داروهای مهارکننده منوآمین اکسیداز (MAO) مصرف می کنند، باید از خوردن آن خودداری کنند.
اگر دچار مشکل کمبود آنزیم گلوکز ۶ فسفات و هیدروژناز هستید باقلا نخورید . چون منجر به مرگ خواهد شد .

يکشنبه 31/4/1397 - 15:39
خواص خوراکی ها

 

ماش، یکی از موادغذایی است که در گروه حبوبات جای میگیرد و دارای خواص بسیاری بوده و کاهش کلسترول بد خون از جمله آن‌ها است.
هزاران سال است که گیاه ماش مورد استفاده قرار گرفته و اصلیت این گیاه مربوط به کشور هندوستان بوده و در سراسر نواحی آسیایی کشت می‌شده است و چینی‌های باستان از این گیاه برای رفع گرما و سم‌زدایی بدن استفاده می‌کردند.

امروزه نیز به خاطر ارزش غذایی بالای این گیاه، در موارد آشپزی و نیز سلامتی، استفاده‌های فراوانی می‌شود.

کلسترول

اگر میزان کلسترول خونتان بالا است استفاده از ماش را به شما توصیه می‌کنیم. دانه‌های ماش دارای کلسترول پایین و مقدار زیادی فیبر رژیمی محلول هستند.

فیبر رژیمی به آن دسته از مواد غذایی اطلاق می‌شود که قابل هضم نیستند. فیبرهای رژیمی دو گونه هستند: محلول و غیرمحلول. فیبر غیرمحلول به تعادل و تنظیم حرکات روده می‌پردازد ولی کار زیادی برای کاهش فشارخون انجام نمی‌دهد. فیبر محلول وقتی با آب موجود در سیستم هاضمه مخلوط شود ماده ژل مانندی را تشکیل می‌دهد که به نوبه خود به بهبود عملکرد اعضای بدن می‌پردازد.

غذاهای سرشار از فیبر رژیمی محلول، به کاهش کلسترول بد خون (LDL) کمک می‌کنند و این کار را با تشویق به تولید گیرنده‌های LDL که مسئول بیرون راندن کلسترول بد اضافی از جریان خون هستند، انجام می‌دهند.

مصرف روزانه 10 تا 25 گرم فیبر محلول برای کاهش کلسترول بد نیز توصیه می‌شود. هر پیمانه ماش حاوی 1/9 گرم فیبر رژیمی تام است.

سرطان سینه

ماش و دیگر حبوبات ماده‌ای به نام مهار‌کننده پروتئاز دارند که می‌تواند در برابر سرطان سینه اثر محافظ داشته باشد. مهار‌کننده پروتئاز تقسیم سلول‌های سرطانی را کند کرده و به این ترتیب از تشکیل تومور جلوگیری می‌کند.

دیابت

ماش از جمله حبوباتی است که دارای شاخص قند پایینی است و مصرف آن برای افراد مبتلا به دیابت توصیه می‌شود.

پروتئین

ماش، یکی از مواد غذایی است که در گروه حبوبات جای می‌گیرد. همان‌طور که می‌دانید، در برنامه غذایی روزانه، حبوبات مهم‌ترین منبع تامین پروتئین گیاهی هستند و ماش نیز ارزش تغذیه‌ای بسیار بالایی دارد و دارای تقریبا 3/16 گرم پروتئین در هر پیمانه است و در اکثر جوامع منبع عمده تامین پروتئین به ویژه برای گیاه‌خواران است.

مصرف ماش هیچ‌گونه ممنوعیتی برای هیچ‌کس ندارد اما کسانی که اسیداوریک یا نقرس دارند، باید موادغذایی پروتئین‌داری را که پورین گیاهی دارند،‌محدود کنند. البته ترکیبات پورینی در ماش نسبتا کم است و لازم نیست این افراد نیز ماش را از برنامه غذایی خود کاملا حذف کنند؛ بلکه تنها محدودیت به خرج دادن در مصرف آن کفایت می‌کند.

کم‌خونی

بهتر است که این ماده غذایی به صورت جوانه مصرف ‌شود.
یادتان باشد که استفاده از ماش به این شکل خواص آن را چند برابر می‌کند زیرا فرآیند جوانه زدن باعث می‌شود همه مواد مغذی به‌خصوص آهن در دسترس، افزایش یابد پس برای مبتلایان به کم‌خونی بسیار مفید است.

يکشنبه 31/4/1397 - 15:36
خواص خوراکی ها

 

یکی از حبوباتی که به صورت های مختلف مورد مصرف قرار می گیرد ، نخود است. نخود از دیر باز مورد استفاده ی بسیاری از ایرانیان بوده است. در این مطلب قصد داریم فواید این گیاه را از نقطه نظر علم طلب سنتی بررسی کنیم.

نخود یکی از بهترین حبوبات برای غذای انسان است و آن چنان که در طب سنتی بر مصرف آن تاکید شده است درباره هیچ یک از حبوبات تاکید نشده است اما متأسفانه امروزه بسیار کمتر از گذشته در سفره ایرانیان دیده می شود.متأسفانه امروزه نخود که یک ماده غذایی بسیار مفید و پرانرژی است از سفره ایرانیان در حال حذف شدن است و شاهد استفاده کمتر آن در رژیم غذایی ایرانیان هستیم. با افزایش مصرف غذاهای خارجی و فست فود در سفره های ایرانی مصرف این ماده غذایی در طول روز و حتی در سال بسیار کمتر از گذشته شده است. نخود که جزء خانواده حبوبات محسوب می شود دارای املاح، ویتامین و پروتئین های متعددی از جمله نشاسته، کلسیم، فسفر، آهن، سدیم، پتاسیم، روغن گیاهی، مس و ویتامین هایی مانند ویتامین A،B۱، B۲ است. بنابراین نخود دارای اسیدآمینه های مختلف، ویتامین ها و مواد معدنی بسیار مفیدی است که می توانیم بگوییم نخود نه فقط یک غذا بلکه به عنوان یک دارو محسوب می شود. نخود از زمان های بسیار دور مصرف خوراکی و درمانی داشته است. رازی و ابن بیطار کاملا آنچه را که دیسکورید درباره Erebinthos (نخود به یونانی) شرح داده به نقل قول از وی تحت عنوان حمص آورده اند و طبق نوشته ابوریحان، اربیوتوس، حمص است که به پارسی نخود می نامند. در کتب قدیم سه نوع از آن را شرح داده اند که عبارت اند از: ۱. حمص یا حمص ابیض یا حمص بستانی یا نخود سفید که نوع کشت شده است.۲. حمص بری که نوع وحشی است.۳. حمص الاسود یا نخود سیاه .

خواص در طب سنتی ایران

نوع بری آن (کمتر مورد استفاده است): پاک کننده و بازکننده انسداد جگر، طحال و کلیه، پاک کننده زخم های چرکی و قوبا(بیماری پوستی که از اگزما شروع و به پسوریازیس می رسد)، نرم کننده ورم های بناگوش و غدد جنسی، خارج کننده چرک از زخم های چرکی و جراحت سرطان (ضماد آن با عسل) است. نوع بستانی (که امروز مورد استفاده است):ملین طبع، مقوی حرارت غریزی و مقوی ریه و کمر، تولیدکننده خون صالح، قابلیت تغذیه زیاد، اشتهاآور، تغذیه کننده ریه و معده، اثر غذایی آن در ریه بیشتر از سایر حبوبات می باشد. در گرفتگی صدا اگر همراه با تب نباشد، خوردن آن با شیر و در صورت وجود تب با آب مفید می باشد. خیسانده آن در سرکه به مدت یک شب جهت کشتن کرم معده بسیار مفید است. آشامیدن آب پخته آن با نمک (نخودآب)، تکه کننده اخلاط لزج و بازکننده انسدادها است. ادرارآور، برطرف کننده درد سینه و عفونت ریه می باشد. خیسانده آن در آب مقوی قوه جنسی، و خارج کننده کرم شکم و مقعد است. خوردن گرماگرم برشته آن جهت بواسیر خونی تأیید شده است، آب خیسانده آن در تحلیل ورم لثه و درد آن موثر است.

نخود سیاه

باعث سقط جنین شده، شکننده سنگ ها و مدر فضولات است و قوی تر از نخود سفید می باشد، قوت تریاقی داشته، جهت استسقا، یرقان انسدادی، انسداد کبد و جذام نافع است. 

ریختن آب آن جهت رفع سردرد، زردی رخسار، خارش و بی حسی اندام ها، مفاصل و تقویت مو موثر است.

ترکیبات شیمیایی
 دانه نخود دارای لیسین Lycine، سیستین Cystine، تریپتوفان، گالاکتین، ساکاروز، دکستروز و لولز، ماده روغنی، ویتامین های A، B۱، B۲، C، D، E، کاروتنوئیدها، مواد معدنی نظیر مس، آهن، بر، لیتیوم، پتاسیم، فسفر، کلسیم، اسیداگزالیک، اسیدمالیک و اسیداستیک است.

خواص دارویی نخود
 نخود تقویت کننده قلب بوده و در رفع یبوست های حاد و مزمن موثر است همچنین عضلات اسکلتی را تقویت می کند و به همین دلیل مصرف آن به ورزشکاران توصیه می شود.

خود دارای خاصیت ضد سرفه و سرماخوردگی است. این ماده غذایی سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند بنابراین به افرادی که دارای بیماری های خود ایمنی مانند ام اس هستند نیز توصیه می شود.

نخود از بین برنده انگل های روده، برطرف کننده درد سینه و تنگی نفس، تقویت کننده ریشه مو، درمان زردی، درمان دردهای کلیه و افزایش حافظه است.

نخود برای درمان پوکی استخوان به دلیل منابع غنی کلسیم بسیار سودمند است در دوران رشد استخوان ها و دندان ها مصرف آن توصیه می شود همچنین این ماده غذایی چنانچه با عسل ترکیب شود و به صورت یک پماد درست شود به عنوان التیام دهنده زخم ها مفید خواهد بود.

خواص آب نخود

خوردن آب نخود پخته با قدری نمک، بازکننده گرفتگی ها، مُدر و برای درد سینه و زخم های ریه مفید است.

خوردن آب خیس کرده نخود برای کاهش ورم لثه ها و تسکین درد دندان مفید است.

ضدعفونی کننده مجاری ادراری

طبق بررسی های به عمل آمده مشخص شده است که نخود اثر دفع اسید اوریک و کلرورها را داشته و ضدعفونی کننده مجاری ادراری می باشد.

يکشنبه 31/4/1397 - 15:33
خواص خوراکی ها

 

یک واحد غذایی لپه پخته، حدود 231 کیلوکالری انرژی و 16 گرم پروتئین دارد. از مهمترین خواص لپه اینست که دارای مقدار زیادی فیبر است و بنابراین برای درمان یبوست، کاهش کلسترول خون،‌ تنظیم قندخون و کاهش بیماری‌های قلبی – عروقی کاربرد زیادی دارد.

یکی دیگر از مهمترین خواص لپه وجود پتاسیم فراوان در ان است که باعث کاهش بیماری‌های قلبی – عروقی و تنظیم فشارخون خواهد شد. طبق امار بدست امده هر واحد لپه حدود 710 میلی‌گرم پتاسیم دارد.

یکی دیگر از خواص لپه وجود مقدار سدیم پایین است و برای افراد ‏فشار خونی بسیار مناسب است. لپه منبع خوب ویتامین 1‏B، ‏‎ 6B ‎و اسیدفولیک هم هست. اما اگر خیلی پخته شود ویتامین B ان از بین می رود.

فواید لپه چیست ؟ خواص لپه

یکی از خواص لپه وجود فیبر فراوان و کاهش کلسترول خون و کاهش بیماری‌های قلبی – عروقی است.

یکی دیگر از خواص لپه اینست که از  ایجاد پلاک در رگ‌ های خونی جلوگیری کرده و باعث حفظ سلامت قلب می شود.

همچنین لپه دارای مقدار زیادی آهن است که برای افراد کم خون بسیار مناسب است. طبق امار بدست امده مصرف هر پیمانه لپه، ۱۴درصد نیاز روزانه بدن به آهن را تامین خواهد کرد.

یکی از مهمترین فواید لپه وجود کلسیم و منیزیم و اسید چرب میباشد و به همین دلیل برای بیماران دیابتی مفید است. لپه باعث خوب کار کردن کلیه بیماران دیابتی می شود و همچنین  فشارخون بالا را کاهش می دهد.

ارزش غذایی لپه در هر ۱۰۰ گرم لپه
انرژی ۳۴۰ کیلو کالری (۱۴۳۰ کیلو ژول)

کربوهیدرات ۶۰ گرم

قند ۸ گرم

فیبر رژیمی ۲۶ گرم

چربی ۱ گرم

پروتئین ۲۵ گرم

تیامین (ویتامین ب ۱) ۰٫۷ میلی گرم ۵۴ ٪

اسید پانتوتنیک (ب ۵) ۱٫۷ میلی گرم ۳۴ ٪

فولات (ویتامین ب ۹)۲۷۴ میکروگرم ۶۹ ٪

آهن ۴ میلی گرم ۳۲ ٪

مضرات لپه چیست ؟
یکی از مضرات لپه اینست که لپه دارای قندهایی به نام گالاکتو - الیگوساکارید است. متاسفانه بدن انسان  آنزیم‌هایی برای شکستن این قند ها ندارد. پس کسانیکه دچار نفخ می شوند نباید زیاد لپه مصرف کنند.

همچنین افرادی که مبتلا به آسم هستند سعی کنند لپه کمتر بخورند. برای کاهش نفخ لپه شما میتوانید ان را از چند ساعت قبل در اب بخیسانید و ابش را دور بریزید. اگه دو سه بار ابش را عوض کنید خیلی بهتر است.

يکشنبه 31/4/1397 - 15:30
خواص خوراکی ها

 

از مهمترین خواص دال عدس می توان به تقویت دستگاه گوارش اشاره کرد. کارکرد روده و معده با دال عدس بهتر شده و به عنوان یک تحریک کننده اشتها عمل می کند. همچنین به بهبود گردش خون و جلوگیری از بروز لخته های خون نیز کمک می کند.

درمان درد های استخوان و مفاصل از خواص دارویی دال عدس می باشد. به سالمندان یا افرادی که دچار مشکل آرتروز هستند توصیه می شود حتما از دال عدس به عنوان یک داروی خوراکی مفید استفاده کنند.

خوردن دال عدس به کاهش تشنگی, حرارت کبد و همچنین به پیشگیری از مشکلات صفراوی کمک می کند.

از دال عدس می توان برای درمان زخم استفاده کرد. خصوصا زخم هایی که در دهان و گلو ظاهر می شوند را می توان با دال عدس درمان کرد. برای اینکار کافیست مقداری از دال عدس پخته شده را چند مرتبه در طی روز تا بهبودی کامل قرقره کنید.

مواد معدنی موجود در دال عدس
دال عدس سرشار از ویتامین های گروه B است. همچنین حاوی اسید آمینه های مختلف, آهن, کلسیم, فسفر, پروتئین و مقدار کمی چربی است. چربی موجود در حبوبات از نوع غیر اشباع است که ضرری برای سلامتی نداشته و از طرفی خوردن آن نیز برای افراد با اضافه وزن بالا مشکلی ایجاد نمی کند. پروتیئن موجود در دال عدس نیز با پروتئین گوشت برابری می کند. به طور مثال در 20 گرم دال عدس پروتئین بیشتری نسبت به 20 گرم گوشت گاو وجود دارد. آهن موجود در دال عدس در رفع کم خونی موثر بوده و باعث افزایششیر در مادران شیرده می شود.

تقویت قدرت بینایی
خواص دال عدس همانند خواص عدس و خواص ماش موجب تقویت قدرت بینایی و افزایش نور چشم می شود. برای جلوگیری از تنبلی چشم و یا سایر ناراحتی های چشمی می توان از دال عدس استفاده کرد. کاروتن موجود در دال عدس از بهترین تقویت کننده های چشم است.

تقویت قلب
فیبر و منیزیم موجود در دال عدس در حفظ سلامتی قلب و  پیشگیری از ناراحتی های قلبی موثر است. به بیماران قلبی توصیه می شود که در هفته دو مرتبه دال عدس میل کنند.

کاهش قند خون با دال عدس
کاهش قند خون از مهمترین خواص دال عدس است. خوردن روزانه 60 گرم دال عدس به تنظیم قند خون کمک می کند. همچنین در افرادی که عدس یا دال عدس مصرف می کنند میزان مصرف انسولین کمتر است. فیبر موجود در دال عدس از بالا رفتن قند خون بعد از خوردن غذا جلوگیری می کند.


درمان بیماری های گوارشی
فیبر تاثیر بسیار خوبی بر سیستم گوارشی می گذارد. فیبر موجود در دال عدس باعث کاهش کلسترول بد خون می شود و از یبوست نیز جلوگیری می کند. همچنین بیماری های گوارشی نظیر التهاب و سندرم روده نیز با کمک دال عدس درمان می شود. از دیگر خواص دال عدس برای دستگاه گوراش می توان به مسهل بودن آن اشاره کرد.

انرژی زایی
جالب است بدانید دال عدس را می توان یک غذای کامل دانست زیرا انرژی زیادی دارد. دو فنجان دال عدس 70 کیلوکالری انرژی دارد. بنابراین می توان از آن به عنوان صبحانه مفید برای تامین انرژی کافی فعالیت های روزانه استفاده کرد. همچنین قبل از فعالیت های ورزشی, کار و یا کوه نوردی می توانید دال عدس میل کنید تا انرژی زیادی را در بدنتان ذخیره شود.

مصرف دال عدس در بارداری
یکی از مقوی ترین خوراکی های توصیه شده برای زنان باردار دال عدس است. در دوران بارداری به دلیل کمبود آهن ممکن است زنان دچار کم خونی حاد و عوارض ناشی از آن شوند و سلامت جنین به خطر بیفتد.  بنابراین توصیه می شود که دال عدس را در برنامه های غذایی زنان باردار گنجانده شود. علاوه بر دوران بارداری, توصیه می شود که در دوران شیر دهی نیز از دال عدس استفاده شود تا زیرا خواص دال عدس باعث افزایش شیر شده و تغذیه نوزاد تامین می گردد.

يکشنبه 31/4/1397 - 15:27
خواص خوراکی ها

 

* عدس بهترین منبع پروتئین است که کلسترول مضر مانند گوشت قرمز ندارد، و به همین دلیل باعث مرگ ناشی از سرطان و بیماری قلبی نمی‌شود.
 
* فیبر موجود در عدس هضم غذا را آسان می کند، و جلوی یبوست را می گیرد و خطر سرطان روده بزرگ را کاهش می دهد.
 
* عدس بخاطر مقادیر زیاد فولیک اسید و منیزیوم قلب را تقویت می کند، کار رگها را آسان کرده و جلوی بیماریهای قلبی را می گیرد و جریان خون را بهبود می بخشد.

* خوردن روزانه یک فنجان عدس آهن بدن را تامین می کند، خطر کم خونی را کاهش می دهد، و باعث تقویت تمرکز می‌شود.


عدس یکی از حبوباتی است که طبیعت آن معتدل ولی خشک است و پوست آن گرم و مغزش سرد می باشد. عدس دارای مواد مغذی، الیاف گیاهی، کربوهیدرات پیچیده و اسیدفولیک است. همچنین سرشار از مواد غذایی مفید به ویژه پروتئین و اسیدآمینه های مختلف و غنی می باشد. کم کالری و کم چربی بوده و کلسترول ندارد و در کنار این موارد لازم است متذکر شویم که عدس بسیار ارزان است (البته در مقایسه با مواد مغذی دیگر).

همان گونه که یادآور شدیم دارای مقدار زیادی اسیدفولیک است. مطابق توصیه های انجمن سلامتی ایالات متحده، مصرف 400 میکروگرم اسیدفولیک برای خانم هایی که باردار هستند ضروری است و اکثر بانوان این مقدار را مصرف نمی کنند.

یک دوم لیوان عدس پخته، 90 درصد از مقدار توصیه شده را تأمین می کند. در ضمن عدس منبع خوبی از آهن و برای خانم هایی که کم خونی ناشی از فقر آهن دارند مناسب می باشد.

مصرف عدس همراه با غذاهای غنی از ویتامین «ث» مانند گوجه فرنگی، فلفل سبز، کلم بروکلی، مرکبات و عصاره آنها موجب افزایش جذب آهن موجود در عدس می شود. عدس از لحاظ پروتئین غنی است و فقط یک اسیدآمینه کم دارد و نام آن «میتونین» است. اضافه کردن مقداری جو یا تخم مرغ، آجیل، دانه ها، گوشت و یا پنیر سبب کامل شدن پروتئین عدس می شود و می توان گفت کیفیت پروتئین غذایی را بالا می برد.

همچنین عدس دارای الیاف گیاهی محلول است که همانند یک برس برای دستگاه گوارش عمل می کند و باعث تمیز شدن دستگاه گوارش می شود. این نوع الیاف گیاهی موجب کاهش قند و کلسترول خون شده و به کاهش انسولین مصرفی در بیماران مبتلا به مرض قند می انجامد.

آبی را که عدس در آن پخته می شود اگر تناول کنید، لینت مزاج می دهد.

 

مضرات عدس:

عدس نفاخ، دیرهضم و کاهش دهنده میل جنسی است.

 

زیاده روی در مصرفش، غلیظ کننده خون است و جریان خون را در رگ های باریک کُند می کند و ممکن است موجب کم شدن قوه بینایی، سوزش ادرار، قولنج، ناراحتی های عصبی، بند آمدن قاعدگی و درد و شدت بواسیر شود. به همین جهت معمولاً عدس را با روغن کنجد یا روغن بادام و سرکه و سایر مخلفات دیگر طبخ کرده و می خورند.

 

هشدار:
زیاده روی در خوردن عدس، قدرت دید چشم را کم کرده و باعث خواب های آشفته می شود.

يکشنبه 31/4/1397 - 15:25
خواص خوراکی ها

 

دانه ی لوبیا چشم بلبلی به عنوان مدر و برای تقویت معده استفاده می شود و پخته و اب پز ان را می خودند و معتقدند ضمن این كه غذای خوبی است برای از بین بردن كرم معده نیز مفید است.

 
 

 
 
 
 
 
به فارسی « لوبیا چشم بلبلی » و نوعی از ان را لوبیای گل » گویند . در كتب طب سنتی با نام « لوبیای بلدی » و به هندی « لوبا » گفته میشود. به فرانسوی Dolic a oeil noer یا Oolique a oeil noir و به انگلیسی Catjang, Cow pwas , Black eye pea گفته می شود.

 

گیاهی است از خانواده بقولات و تا حال ۲۰ گونه مختلف از ان شناسایی شده است. گونه معروف و معمول ان كه برای مصرف میوه و ثمر ان به طور سبز یا خشك كاشته می شد. دارای نام علمی Hassk vigna sinensis ( L ) savi. Ex می باشد.

 

سابقا این گیاه را گیاه شناسان در جنس Dolichos طبقه بندی می نمودند ولی فعلا معمول استكه ان را در جنس Vigna می گذارند . در تعدادی از مدارك V.catjang را به عنان نام اصلی ذكر می كنند و در عده ای نیز V. cylindrica و بقیه به عنوان نام های مترادف می اوردند.

 

 


● مشخصات

لوبیای چشم بلبلی از نظر خانواده گیاهی نزدیك به لوبیا است. گیاهی است یكساله مختص مناطق گرمسیر . ساقه ان قایم و افراشته ، برگهای ان مركب به طول حدود ۱۵ سانتی متر ، برگچه ها ی ان ناز ك ، بیضی ، نوك تیز و دارای بریدگی است.

گلهای ان زرد یا زرد مایل به قرمز كنار برگها ظاهر می شد. میوه ان نیام مانند لوبیا وغلاف ان دراز كه طول ان در بعضی ارقام مثلا در دولیك اسپرژ تا ۹۰ سانتی متر میرسد كه در ان ۴۰ - ۱۰ دانه قرار دارد. این گیاه در مناطقگرم اسیا و امریكا و جنوب اروپا و جنوب ایران و در هندوستان میروید . در ایران در بلوچستان می روید و در سایر مناطق گرم ایران پرورش داده می شود. بسیار مقاوم به خشكی است.

موقع كشت ا چون باید هوا گرم شده باشدتا بروید دیرتر از سایر ارقام لوبیا می باشد و برداشت ان نیز مدتی پس از سایر ارقام لوبیاهای معمولی است. نام گونه ای كه در بلوچستان ایران می روید V.catjang Endi, ( Hook ) ذكر می شود . ارقام مهم دولیك كه برای دانه یا گگل كاشته می شود به طور مختصر عبارتند از :

۱) لوبیای چشم بلبلی یا دولیك چشم سیاه كه به فرانسوی Dolic a oeil noir یا Mougette یا Bannette و به انگلیسی Cowpea ویا Black eye pea گویند نام علمی این گونه همان است كه در این بخش امده به علاوه در كتب باغبانی نام این رقم را Dollichos unguiculatus و یا Vigna unguiculata نیز می نویسند.

۲) دولیك مارچوبه ای كه به فرانسوی Dolic asperge و به انگلیسی Yard ling bean گویند . این رقم رابا ام Dolichos sesquipedalis در كتب باغبانی می نامند . این رقم مخصوص هندوستان و امریكای حاره است.

۳) دولیك ارغوانی یا لوبیای گل كه به فرانسوی Lablab و H yacinth - bean گفته می شود. این زقم معمولا برای گل زیبای ان نیز كاشته میشود و خواص دارویی نیزدارد.

 

 

● تركیبات شیمیایی

ازنظر تركیبات شیمیایی در لوبیای چشم بلبلی و جود استیگما سترول تایید شده ومی تواند به جای سوژا استعمال شودو به علاوه دارای مقدار زیاد پروتئین ( انواع امینو اسید ها ) و نشاسته می باشد.

● در هر یكصد گرم لوبیای چشم بلبلی با غلاف سبز خام مواد زیر موجوداست. :

اب ۸۶ گرم ، پروتئین۳/۳ گرم ، مواد چرب ۳/۰ گرم ، هیدراتهای كربن ۸ گرم ، كلسیم ۶۵ میلی گرم ، فسفر ۶۵ میلی گرم ، اهن ۱ میلی گرم سدیم ۴ میلی گرم ، پتاسیم ۲۱۵ میلی گرم ، ویتامین A ۱۶۰۰واحد بین المللی ، تیامین ۱۵/۰ میلی گرم ، نیاسین ۲/۱ میلی گرم ، رایبو فلاوین ۱۴/۰ میلی گرم و ویتامین C ۳۳ میلی گرم .

 

 

● در هر یك صد گرم دانه ی لوبیا ی چشم بلبی خشك مواد زیر موجود است :

اب ۵/۱۰ گرم ، پروتئین ۸/۲۲ گرم ، مواد چرب ۵/۱ گرم ، هیدراتهای كربن ۵۶ گرم ، كلسیم ۷۴ میلی گرم ، ویتامین A۳۰ واحد بین المللی ، تیامین ۱ میلی گرم ، نیاسین ۲/۲ میلی گرم ، رایبو فلاوین ۲۱/۰ میلی گرم ویتامین Cصفر میلی گرم .

 

 

● خواص ــ كاربرد

در چین از لوبیای چشم بلبلی گونه V.sinensis به عنوان تونیك ، مقوی تسكین دهنده ی تشنگی استفاده می شود و معتقدند كه برای اسهال نافع است و از تكرار ادرار جلوگیری می كند . خاكستر غلاف ان را داخل چای ، خوب مخلوط و دم كرده و برای تحریك درد زایمان به زنان می دهند . از عصاره ی ساقه و برگ ان كه گرم شود به صورت قطره برای بسكین درد گوش نصرف می شود . برگ های خشك انرا به صورت گرد در اورده و مخلوط با زاج سفید روی پستان می گذارند با از ترشح شیر در پستان جلو گیری شود . لوبیا چشم بلبلی نفاخ است ولی كمتر از سایر اقسام لوبی ها .

در هندوستان از دانه ی لوبیا چشم بلبلی به عنوان مدر و برای تقویت معده استفاده می شود و پخته و اب پز ان را می خودند و نعتقدند ضمن این كه غذای خوبی است برای از بین بردن كرم معده نیز مفید است .

در چین مصرف وسیع دارویی گونه Dolichos lablab L. كه مترادف ان Lablab vulgavis Savi. می باشد به شرح زیر است .

این گیاه در اكثر مناطق حاره و نیمه حاره كاشته می شود . در چین معمولا در اواخر تابستان غنچه ها و گل ها ی ان را جمع اوری و در سایه خشك می كنند . این دارو كمی شیرین كمی نیز گرم است و برای اختلالات حاصل از گرما زدگی تابستان به كار میرود و ضمنا مخلوط گل ها و ساقه های قرمز رنگ گیاه برای اسهال خونی تجویز می شود . { چونگ یائوچی }

{استوارت } در كتابش بیشتر از خواص دارویی دانه ی ان سخن گفته ولی اضافه كرده است كه گلها ی ان در موارد ترشحات شفید سوز ناكی مبهل و ترشحات مفرط و خارج ار اندازه ی خون در دوران قاعدگی منوراجیا نیز تجویز می شود . { روا } نیز معتقد است كه از دانه و گلهای ان یكسان به عنوان دارو استفاده می شود .

{ كروست و پتلو } نظر داده اند كه گلها ی ان به عنوان قاعده اور و برای معالجه ی ابتهاب دحم بامتری تیس تجوبز می شود ، ولی در مورد دانه های گیاه در اكثر منابع امده است كه به عنوان تونیك و مقوی معده { استوارت } ، ارامبخش { تانا كاواودتشیما } ، ضد اسپالم برای معالجه ی كولیك و وبا { استوارت } ، تب بر ، كاهش دهنده ی حرارت در موارد افتاب زدگی { استوارت كروست و پتلو } قاعده اور { ابرت } ضد سم است و در موارد مسمومیت ها ی ناشی از خوردن الكل و بریاق و پادرهر برای مسمومیت های گیاهی { استوارت ، ایش دویا } مفید است ، تشنگی را كاهش میدهد { استوارت } بخصوص تشنگی در دیابت دا تسكین می دهد {رید } به علاوه برای معالجه ی اسهال { استوارت } .

 

و اسهال خونی مزمن {چیو } و روماتیسم {هاو } تجویز می گردد . از بركهای ان نیز در موارد فوق استفاده می شود و همچنین از ضماد برگهای گیاه روی محل مار گزیدگی می گذارند { كروست و پتلو } . در شبه جزیره ی مالایا برای رفع گو ش درد چند قطره از شیره ی برگ های گیاه را در گوش می جكانند { بركیل و هاتیف } . در اندولزی به شیره ی حاصله ار برگ ها و غلاف شده ی گیاه اب اضافه كرده و با كمی رازیانه مخلوط می كنند ، نوشابه ی خنك كننده ی خوبی حاصل می شود .

يکشنبه 31/4/1397 - 15:23
خواص خوراکی ها

 

یکی از مهمترین خواص لوبیا سفید اینست که موجب کاهش قند خون می شود. همچنین لوبیا سفید فشارخون را هم کاهش می دهد. یکی دیگر از فواید لوبیا سفید چربی پایین و مقدار پروتئین بالای آن است .

طبق بررسی های بدست امده لوبیا سفید از نظر طب قدیم معتدل است.‏ یکی دیگر از خواص لوبیا سفید مقابله با ناراحتی های قلبی عروقی است. مصرف لوبیا سفید یبوست را درمان می کند.

به گفته محققان مصرف لوبیا سفید موجب نوسازی سلول ها شده و همچنین برای درمان کم خونی توصیه می شود. همچنین مصرف لوبیا سفید برای هیچ کدام از گروه های خونی مشکل ساز نیست .

یکی دیگر از خواص لوبیا سفید اینست که به دلیل وجود پتاسیم و سدیم زیادی که دارد و برقراری تعادل این دو ‏عنصر در بدن  میتواند فشار خون و ضربان قلب را تنظیم کند.

به گزارش آسان طب لوبیا سفید دارای منگنز و مس زیادی است که موجب تجزیه رادیکال‌های ‏آزاد بدن می شود و در نتیجه از ابتلا به سرطان جلوگیری می کند.

بیشتر بدانید : معرفی خواص نخود و مضرات نخود

یکی دیگر از خواص لوبیا سفید وجو مقدار زیادی فیبر با کلسترول بسیار پائین در آن است. این ویژگی باعث شده که لوبیا سفید برای بیماران مقاوم به انسولین ‏و افراد مبتلا به قند خون بالا مفید باشد.

مقدار زیاد منیزیم در لوبیا سفید از دیگر فواید لوبیا سفید است. این منیزیم از وقوع حملات قلبی جلوگیری کرده و موجب بهبود عملکرد سیستم گردش خون، افزایش ‏جذب کلسیم و رسیدن اکسیژن کافی به سلول‌ها می شود. میبینید که لوبیا سفید فقط یک ماده سیر کننده نیست و فواید زیادی برای ما دارد.

مضرات لوبیا سفید چیست ؟
لوبیا سفید هم مانند هر ماده دیگری در کنار فوایدی که دارد مضرات خودش را هم دارد. به عنوان مثال یکی از مضرات لوبیا سفید اینست که لوبیاسفید دارای پروتئین زیادی است و در نتیجه برای کسانیکه نقرس دارند یا اسید اوریک خونشان بالاست توصیه نمی شود.

یکی دیگر از مضرات لوبیا سفید نفخ معده و تولید گاز معده است . ‏البته اگر قبل از پخت ان ، لوبیا سفید را در اب بخیسانید و چند بار ابش را عوض کنید مطمین باشید نفخ ان کمتر می شود. در هر حال در مصرف ان نباید زیاده روی کرد.‎

يکشنبه 31/4/1397 - 15:21
خواص خوراکی ها

 

طبع لوبیا قرمز گرم و تر است.‏ یکی از خواص لوبیا قرمز اینست که ادرار آور است و موجب افزایش ادرار می شود. همچنین برای درمان بیماریهای دستگاه ادراری مصرف لوبیا قرمز توصیه می شود. برای درمان سنگ کلیه لوبیا قرمز بخورید.

از خواص لوبیا قرمز اینست که سینه و ریه را نرم می‌کند و همچنین آب را از بدن خارج می‌سازد.‏ لوبیا قرمز مقوی قلب است.‏ باعث تحریک نیروی جنسی می گردد.

جالب است بدانید قاعده اور بودن جزو خواص لوبیا قرمز است . یکی از فواید لوبیا قرمز خاصیت ضد سرطانی ان است .

برای رفع بیماریهای قلبی از لوبیا قرمز استفاده کنید. لوبیا قرمز روده‌ها را تمیز می‌کند.‏ یکی دیگر از مهمترین خواص لوبیا قرمز کاهش فشار خون و درمان یبوست است.

برخی دیگر از خواص لوبیا قرمز
طبق بررسی های بدست امده مصرف لوبیا قرمز برای دارندگان گروه خون B سودمند، و برای سه گروه خونی دیگر مضر است.

لوبیا قرمز دارای سدیم پائین و پتاسیم بالا می باشد . افراد مبتلا به فشارخون و دیابتی ها میتوانند با خیالت راحت لوبیا قرمز بخورند.

زنگ تفریح : با خواص ماش و فواید ماش آشنا شوید

درباره ارزش غذایی لوبیا قرمز باید بگوییم که هر 100 گرم لوبیا قرمز پخته دارای :

266 کالری انرژی

22 گرم پروتئین

38 گرم نشاسته

44 گرم کربوهیدرات

23 گرم فیبر

ویتامین B5، B3

آهن و اسید فولیک ( برای زنان باردار و افراد کم‌خون ) می باشد.

پس یکی از خواص لوبیا قرمز آهن و اسید فولیک است که برای زنان باردار و افراد کم خون بسیار مناسب است. همچنین به گزارش آسان طب هر 100 گرم لوبیا پخته 100 میلی‌گرم کلسیم دارد و  کلسیم هم که برای استحکام دندان‌ها و استخوان‌ها عالیست.

یکی دیگر از فواید لوبیا قرمز فیبر فراوان در ان است که باعث حفظ سلامتی سیستم گوارشی می شود و با یک سیستم گوارشی سالم ،  به دیابت و سرطان روده مبتلا نخواهید شد.

مضرات لوبیا قرمز
یکی از مضرات لوبیا قرمز این است که بدلیل اینکه پروتئین زیادی دارد برای کسانی که نقرس دارند یا اسید اوریک خونشان بالاست توصیه نمی شود.

یکی دیگر از مضرات لوبیا قرمز اینست که گاز زیادی در معده و روده تولید می‌ کند. بنا براین باید در خوردن ان مراعات کنید. همچنین میتوانید حدود 12 ساعت قبل پخت ان را بخیسانید تا کمی از نفخ ان گرفته شود.

امیدواریم از اطلاعاتی که درباره خواص لوبیا قرمز و مضرات لوبیا قرمز در سایت آسان طب در اختیارتان گذاشتیم بهره کافی را برده باشید.

يکشنبه 31/4/1397 - 15:19
خواص خوراکی ها

 

لوبیا چیتی یکی از گونه های مختلف لوبیا است. این لوبیا بیشتر در ایالات متحده آمریکا و شمال غربی مکزیک می روید. این لوبیا به صورت پخته و یا کنسرو شده در بسیاری از غذاها مورد استفاده قرار می گیرد.

خاصیت های لوبیا چیتی برای سلامت زنان باردار و نوزادان
لوبیا چیتی منبع غنی از گروه ویتامین B و همچنین فولات است. فولات در تشکیل لوله های عصبی و گلبول های قرمز خونی در نوزادان متولد شده موثر است. کمبود اسید فولیک در زنان باردار می تواند منجر به تولد نوزادان کم وزن شود و در نهایت باعث ایجاد نقص در لوله های عصبی نوزادان متولد نشده می گردد.

فشار خون
لوبیا چیتی همانند عدس دارای مقادیر زیادی پتاسیم و مقدار کم سدیم است. یک فنجان از لوبیا چیتی دارای 746 میلی گرم پتاسیم و 1.7 میلی گرم سدیم است. فولات همچنین برای کاهش فشار خون بالا و تسکین رگ های خونی عالی می باشد و در همین حال جریان خون را در حالت متعادل خود حفظ می کند.

درمان کم خونی
مس و آهن برای تشکیل گلبول های قرمز خونی ضروری می باشند. یک فنجان لوبیا حاوی 20% آهن و 19% مس مورد نیاز روزانه بدن است. کمبود آهن منجر به کم خونی می شود از این رو مصرف این گونه حبوبات برای درمان کم خونی بسیار مفید خواهد بود.

درمان یبوست
لوبیا چیتی غنی از فیبر نا محلول است و همین ماده غذایی برای پیشگیری از یبوست عالی می باشد. ناراحتی های شکمی مختلف دیگر مثل سندرم شکم وجود دارد مصرف منظم لوبیا چیتی برای پیشگیری از این گون8ه اختلالات عالی می باشد.

دیابت
همانطور که گفته شد لوبیا ها منبع غنی از فیبر است، این ماده غذایی به پیشگیری از افزایش سطح قند خون پس از صرف وعده غذایی کمک می کند. نه تنها باعث ثابت ماندن سطح قند خون می شود بلکه انرژی مورد نیاز بدن را نیز فراهم می کند.

سلامت مو
لوبیا چیتی برای پیشگیری از ریزش مو عالی است. از آنجا که لوبیا چیتی منبع غنی از پتاسیم است و نبود پتاسی در بدن یکی از دلایل اصلی ریزش مو است بنابراین، وعده غذایی که شامل لوبیا چیتی است در پیشگیری از ریزش مو موثر خواهد بود.

سلامت پوست
این لوبیا ها همانند نخود فرنگی و سویا در پیشگیری از مشکلات مختلف پوست خشک موثر هستند. نبود ویتامین B در بدن ممکن است مشکلات مختلفی مثل قرمزی، خارش، پیسی، دراماتیت ایجاد کند. لوبیا چیتی منبع غنی از ویتامینB می باشد که همین امر سبب می شود از ایجاد مشکلات پوستی مختلف پیشگیری شود.

يکشنبه 31/4/1397 - 15:17
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته