• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1994
تعداد نظرات : 294
زمان آخرین مطلب : 4551روز قبل
دانستنی های علمی
اگر قرار باشد بايستی و به طرف هر سگی که پارس میکند سنگ پرتاب کنی، هرگز به مقصد نمیرسی
دوشنبه 26/6/1386 - 16:33
شعر و قطعات ادبی

بیچاره آن کسی است که گرفتار عقل شد **** آسوده آن کسی است که خر آمد و الاغ رفت
این چه شوری است که در دور قمر می بینم **** همه آفاق پر از فتنه و شر می بینم
اسب تازی شده مجروح به زیر پالن **** طوغ زرین بر گردن خر می بینم

دوشنبه 26/6/1386 - 16:32
آموزش و تحقيقات

آموزش HTML مقدماتی درس اول

کد ها را با Notepad ویندوز نوشته و با پسوند html ذخیره کنید.
فعلا از برنامه های ساخت صفحه مانند فرانت پیج استفاده نکنید.

از اینجا شروع کنید:

Code:

<HTML>
Hello world!
</HTML>
را با نام page11.html ذخیره کرده و آن را با مرورگر وب خود باز کنید و نتیجه راببینید:

به عباراتی شبیه <HTML></HTML> تگ گفته می شود. تگ 2 نوع دارد، تگ تکی و تگ دوتایی که در نوع دوتایی یک تگ برای باز کردن و یک تگ برای بستن به کار می رود. تگ ها همان دستورات هستند.

تگ های <HTML> </HTML> شروع و پایان یک صفحه ی وب از نوع HTML را مشخص می کند.

کدهای سربرگ HTML:
هر صفحه ی وب باید دارای سربرگ باشد. اطلاعات موجود در سربرگ برای نمایش در صفحه و همچنین موتورهای جستجو و اطلاعات دیگر بسیار مهم هستند.
اطلاعات مربوط به سربرگ درون تگ های <HEAD></HEAD> قرار می گیرند. یعنی ما اطلاعات را در وسط دو تگ فوق قرار می دهیم.

عنوان صفحه:
یکی از مهمترین قسمت های سربرگ عنوان صفحه می باشد، که این عنوان در بالای مرورگر وب بازدیدکننده به نمایش درخواهد آمد. عنوان صفحه را در بین تگ های <TITLE></TITLE> قرار دهید و مثال زیر را ببینید:

Code:

<HTML>
<HEAD>
<TITLE>Title of the page</TITLE>
</HEAD>
</HTML>
بدنه ی صفحه:
قسمت اصلی صفحه ی وب بدنه ی آن است که در بین تگ های <BODY> </BODY> قرار می گیرد. بدنه را باید در زیر آخرین تگ سربرگ صفحه قرار داد.

Code:

<HTML>
<HEAD>
<TITLE>My company web page</TITLE>
</HEAD>
<BODY>
Welcome to our homepage. More text here.
</BODY>
</HTML>
حالا کد بالا را با نام page2.html ذخیره کرده و در مرورگر خود مشاهده کنید.

اطلاعات بدنه ی صفحه:
بیشتر تگ های HTML دارای پارامترهای اختیاری هستند که معمولا به کار می روند. ما در اینجا پارامترهای بدنه را توضیح می دهیم.

رنگ پشت صفحه:
برای تغییر رنگ پست صفحه ی وب باید از پارامتر اختیاری BGCOLOR در تگ <body> به استفاده کنید:

Code:

<HTML>
<HEAD>
<TITLE>Page with Back Color</TITLE>
</HEAD>
<BODY BGCOLOR="#00FF00">
Page with Back Color
</BODY>
</HTML>
این کد رنگ پشت صفحه را به سبز تغییر می دهد.فرمت شماره ی رنگ به صورت RRGGBB است. شما می دانید که هر رنگ را می توان با 3 رنگ قرمز، سیز و آبی مشخص کرد.RR کد رنگ آبی و GG کد رنگ سبز و BB کد رنگ آبی می باشد. این کدها، شماره های دسیمال 2 رقمی از 00 تا FF هستند. مثلا 00FF00 به معنای رنگ سبز می باشد. شما می توانید با این کدها 16 ملیون رنگ بسازید.

تصویر پشت صفحه:
ما می توانیم تصویری را به عنوان تصویر پشت صفحه برای صفحه ی خود انتخاب کنیم. شما باید یک عکس آماده با فرمت gif و یا jpg داشته باشید. در مثال زیر تصویری با نام image1.gif به عنوان تصویر پست صفحه به کار برده شده است:

Code:

<HTML>
<HEAD>
<TITLE>Page with background image</TITLE>
</HEAD>
<BODY BACKGROUND="image1.gif">
<B>Page with background image.</B>
</BODY>
</HTML>
توجه کنید فایل image1.gif باید در همان جایی که صفحه ی وب خود را قرار داده اید موجود باشد تا مرورگر بتواند آن را برای نمایش پیدا کند.

تمرینات:
1. صفحه ی وب خود را با تصویری با نام image1.gif به عنوان تصویر پشت صفحه بنویسید.
2. کد بالا را با رنگ آبی به عنوان رنگ صفحه بنویسید.
3. تگ هایی را که در این قسمت یاد گرفتید را با توضیح مختصری فهرست کنید.

دوشنبه 26/6/1386 - 16:30
سياست

نیروهای رژیم صهیونیستی در پی توسعه طلبی های گسترده خود، در روزهای شانزدهم و هفدهم سپتامبر 1982 میلادی به اردوگاههای صبرا و شتیلا حمله بردند و در اقدامی وحشیانه، بیش از سه هزار فلسطینی را به شهادت رساندند. نیروهای فالانژ پس از شکست طرح فاس و مخالفت جبهه خلق برای آزادی فلسطین و جبهه مبارزه خلق با آن و همچنین ناکام ماندن طرح برژنف (هر دو طرح ضمن ارایه راهکاری برای سازش در منطقه خاورمیانه به نوعی در جهت اهداف رژیم صهیونیستی برنامه ریزی شده بودند)، در اقدامی سبعانه در ورودی اردوگاه صبرا را بستند و با دور کردن مردم از این ناحیه خواستند که خبرنگاران و مردم لبنان از مساله بویی نبرند. آنگاه نظامیان رژیم صهیونیستی و نیرو های فالانژ با گردآوری فلسطینیان در حومه بیروت آنان را قتل عام کردند.

در عین حال گسترده ترین کشتار مردم فلسطین در اردوگاه شتیلا رخ داد. فالانژها طی چند ساعت بیش از هزار و چهارصد نفر از فلسطینی های ساکن اردوگاههای برج البراجنه و شتیلا را در غرب بیروت به وحشیانه ترین وضع ممکن نابود کردند. پس از این وحشیگری، شورای امنیت سازمان ملل متحد از رژیم صهیونیستی خواست که نیروهای خود را بلا شرط به مرزهای شناخته شده لبنان عقب بکشد. اما این رژیم همچنان به حرکت خود در کشتار مردم بی دفاع فلسطین ادامه داد. شورای امنیت سازمان ملل متحد در همان سال از این کشتار ها به عنوان قتل عام جنایی فلسطینیان یاد و آن را به شدت محکوم کرد.

شنبه 24/6/1386 - 18:22
دعا و زیارت

دعاى روز چهارم ماه مبارك رمضان
بسم الله الرحمن الرحيم
اللهمّ قوّني فيهِ على إقامَةِ أمْرِكَ واذِقْني فيهِ حَلاوَةَ ذِكْرِكَ وأوْزِعْني فيهِ لأداءِ شُكْرَكَ بِكَرَمِكَ واحْفَظني فيهِ بِحِفظْكَ وسِتْرِكَ يـا أبْصَرَ النّاظرين.

خدايا مرا در اين‎ روز براي‎ اقامه‎ و انجام‎ دادن‎ فرمانت‎‎‎ قوت بخش‎ و حـلاوت و شيـرينـي‎ ذكرت‎ را به‎ من‎‎ بچشان و براي‎‎ اداي شكرخـود به‎‎ كرمت‎ مهياساز و درايـن‎ روز بـه حفـظ و پرده‎‎ پوشـي‎ مـرا از گنـاه مـحفـوظ دار اي‎ بصيرترين‎‎ بينايان عالم‎.

شنبه 24/6/1386 - 18:20
دعا و زیارت

س: آيا دادن پول يك مد طعام به فقير تا با آن غذائى براى خودش بخرد، كافى است؟
ج: اگر اطمينان داشته باشد كه فقير به وكالت از او طعام خريده و سپس آن را به عنوان كفاره قبول مى‏كند، اشكال ندارد.

س: اگر شخصى وكيل در غذا دادن به عده ‏اى از مساكين شود، آيا مى‏تواند اجرت كار و پختن غذا را از اموالى كه به عنوان كفاره به او داده شده است، بردارد؟
ج: مطالبه اجرت كار و پخت غذا براى وى جايز است ولى نمى‏تواند آن را بابت كفاره حساب نمايد و يا از اموالى كه بايد به عنوان كفاره به فقرا داده شود بردارد.

س: زنى به علت بيمارى از روزه گرفتن معذور است و قادر بر قضا كردن آنها تا ماه رمضان سال آينده هم نيست در اين صورت آيا كفاره بر او واجب است يا بر شوهرش؟
ج: اگر افطار روزه ماه رمضان از جهت بيمارى و تأخير قضاى آن هم از جهت ادامه بيمارى بوده است براى هر روز يك مد
طعام به عنوان فديه بر خود زن واجب است و چيزى بر عهده شوهرش نيست.

س: شخصى ده روز روزه بر عهده دارد و در روز بيستم شعبان شروع به روزه گرفتن مى‏كند، آيا در اين صورت مى‏تواند عمدا روزه خود را قبل يا بعد از زوال، افطار كند؟ و در صورتى كه قبل يا بعد از زوال افطار نمايد، چه مقدار كفاره دارد؟
ج: در فرض مذكور افطار عمدى براى او جايز نيست و اگر عمدا افطار كند، در صورتى كه قبل از زوال باشد، كفاره
‏اى بر او واجب نيست و اگر بعد از زوال باشد، كفاره بر او واجب است كه عبارت است از غذا دادن به ده مسكين، و در صورت عدم تمكّن، واجب است سه روز روزه بگيرد.

س: زنى در دو سال متوالى در ماه مبارك رمضان حامله بوده و قدرت روزه گرفتن در آن ايام را نداشته است، ولى در حال حاضر توانائى روزه گرفتن را دارد، حكم او چيست؟ آيا كفاره جمع بر او واجب است يا فقط قضاى آن را بايد بجا آورد؟ تأخير او در قضاى روزه چه حكمى دارد؟
ج: اگر بر اثر عذر شرعى روزه ماه رمضان را نگرفته، فقط قضا بر او واجب است، و اگر عذر او در خوردن روزه خوف از ضرر روزه بر جنين يا كودكش بوده، بايد علاوه بر قضا، براى هر روز يك مد طعام به عنوان فديه بپردازد، و اگر قضا را بعد از ماه رمضان تا ماه رمضان سال بعد، بدون عذر شرعى به تأخير انداخته، فديه هم بر او واجب است يعنى بايد براى هر روز يك مد طعام به فقير بدهد.

س: آيا رعايت ترتيب بين قضا و كفاره، در كفاره روزه واجب است يا خير؟
ج: واجب نيست.

س: هجده روز روزه به علت مسافرت در ماه رمضان براى انجام مأموريت دينى بر عهده ‏ام مى‏باشد، وظيفه من چيست؟ آيا قضاى آنها بر من واجب است؟
ج: قضاى روزه‏ هاى ماه رمضان كه بر اثر مسافرت از شما فوت شده، واجب است.

س: اگر كسى براى گرفتن روزه قضاى ماه رمضان اجير شود و بعد از زوال افطار كند، آيا كفاره بر او واجب است يا خير؟
ج: كفاره بر او واجب نيست.

س: كسانى كه در ماه رمضان براى انجام وظيفه دينى در مسافرت هستند و به همين دليل نمى‏توانند روزه بگيرند، اگر در حال حاضر بعد از چند سال تأخير، بخواهند روزه بگيرند، آيا پرداخت كفاره بر آنها واجب است؟
ج: اگر قضاى روزه ماه رمضان را به علت استمرار عذرى كه مانع روزه گرفتن است، تا ماه رمضان سال آينده به تأخير انداخته باشند، قضاى روزه
‏هايى كه از آنان فوت شده كافى است، و واجب نيست براى هر روزى يك مد طعام فديه بدهند، هر چند احتياط در جمع بين قضا و فديه است. ولى اگر تأخير در قضاى روزه بخاطر سهل ‏انگارى و بدون عذر باشد، جمع بين قضا و فديه بر آنها واجب است.

س: شخصى به مدت ده سال بر اثر جهل نماز نخوانده و روزه نگرفته است، فعلاً توبه نموده و به سوى خدا بازگشته و تصميم بر جبران آنها گرفته است ولى توانائى قضاى همه روزه‏هاى فوت شده را ندارد و مالى هم كه با آن كفاره‏ هايش را بپردازد، ندارد، آيا صحيح است كه فقط به استغفار اكتفا كند؟
ج: قضاى روزه‏ هاى فوت شده در هيچ صورتى ساقط نمى‏شود، ولى نسبت به كفاره افطاره عمدى روزه ماه رمضان، چنانچه قدرت بر روزه دو ماه و يا اطعام شصت مسكين براى هر روز نداشته باشد، واجب است به هر مقدارى كه مى‏تواند به فقرا صدقه بدهد.

س: اگر شخصى بر اثر جهل به وجوب قضاى روزه تا قبل از ماه رمضان سال آينده قضاى روزه‏ هايش را به تأخير اندازد، چه حكمى دارد؟
ج: فديه تأخير قضاى روزه تا ماه رمضان سال بعد، بر اثر جهل به وجوب آن ساقط نمى‏شود.

س: فردى كه به مدت صدو بيست روز روزه نگرفته چه وظيفه‏ اى دارد؟ آيا بايد براى هر روز شصت روز روزه بگيرد؟ و آيا كفاره بر او واجب است؟
ج: قضاى آنچه از ماه رمضان از او فوت شده، بر او واجب است، و اگر افطار عمدى و بدون عذر شرعى باشد، علاوه بر قضا كفاره هر روز هم واجب است كه عبارت است از شصت روز روزه يا اطعام شصت فقير و يا دادن شصت مد طعام به شصت مسكين كه سهم هر كدام يك مدّ است.

س: تقريبا يك ماه روزه گرفته ‏ام به اين نيت كه اگر روزه‏اى بر عهده ‏ام باشد قضاى آن محسوب شود و اگر روزه‏اى بر عهده‏ ام نيست به قصد قربت مطلق باشد، آيا اين يك ماه روزه به حساب روزه‏ هاى قضائى كه بر ذمّه دارم محسوب مى‏شود؟
ج: اگر به نيت آنچه كه در زمان روزه گرفتن شرعا مأمور به آن بوده ‏ايد، اعم از روزه قضايا مستحبى، روزه گرفته ‏ايد و روزه قضا هم بر عهده شما باشد، به عنوان روزه قضا محسوب مى‏شود.

س: كسى كه نمى‏داند چه مقدار روزه قضا دارد و با فرض داشتن روزه قضا روزه مستحبى بگيرد، آيا اگر معتقد باشد كه روزه قضا ندارد، به عنوان روزه قضا محسوب مى‏شود؟
ج: روزه
‏هائى را كه به نيت استحباب گرفته به جاى روزه قضايى كه بر عهده ‏اش هست، محسوب نمى‏شود.

س: نظر شريف جنابعالى درباره شخصى كه بر اثر گرسنگى و تشنگى و جهل به مسئله، عمداً روزه ‏اش را افطار كرده، چيست؟ آيا فقط قضا بر او واجب است يا اينكه كفاره هم بايد بدهد؟
ج: اگر جاهل مقصر باشد، بنابر احوط، علاوه بر قضا، كفاره هم بر او واجب است.

س: كسى كه در اوائل سن تكليف بر اثر ضعف و عدم توانائى، نتوانسته روزه بگيرد، آيا فقط قضا بر او واجب است يا قضا و كفاره با هم بر او واجب است؟
ج: اگر گرفتن روزه بر او حرجى نبوده و عمدا ً افطار كرده، علاوه بر قضا، كفاره نيز بر او واجب است.

س: كسى كه تعداد روزهائى كه روزه نگرفته و مقدار نمازهايى را كه نخوانده نمى‏داند، وظيفه‏ اش چيست؟ و كسى هم كه نمى‏داند روزه ‏اش را بر اثر عذر شرعى افطار كرده و يا عمدا ً آن را خورده است، چه حكمى دارد؟
ج: جايز است به قضاى آن مقدار از نماز و روزه‏ هايش كه يقين به فوت آنها دارد، اكتفا نمايد، و در صورت شك در افطار عمدى كفاره واجب نيست.

س: اگر شخصى كه در ماه رمضان روزه دار است در يكى از روزها براى خوردن سحرى بيدار نشود و لذا نتواند روزه را تا غروب ادامه دهد و در وسط روز حادثه ‏اى براى او اتفاق بيفتد و روزه را افطار كند، آيا يك كفاره بر او واجب است يا كفاره جمع؟
ج: اگر روزه را تا حدى ادامه دهد كه روزه بر اثر تشنگى و گرسنگى براى او حرجى شود و در نتيجه آن را افطار نمايد، فقط قضا بر او واجب است و كفاره‏اى ندارد.

س: اگر شك كنم در اينكه اقدام به گرفتن قضاى روزه‏ هائى را كه بر عهده‏ ام بوده، كرده ‏ام يا خير تكليف من چيست؟
ج: اگر يقين به اشتغال قبلى ذمّه خود به قضاى روزه داريد، واجب است به مقدارى كه موجب يقين به انجام آن مى‏شود روزه قضاء بگيريد.

س: كسى كه هنگام بلوغ فقط يازده روز از ماه رمضان را روزه گرفته و يك روز را هم در موقع ظهر افطار كرده و در مجموع هجده روز روزه نگرفته است، و در مورد آن هجده روز نمى‏دانسته كه با ترك عمدى روزه كفاره بر او واجب است، چه حكمى دارد؟
ج: اگر روزه ماه رمضان را از روى عمد و بدون عذر شرعى افطار كرده، بايد علاوه بر قضا، كفاره هم بدهد اعم از اينكه هنگام خوردن روزه عالم به وجوب كفاره و يا جاهل به آن باشد.

س: اگر پزشك به بيمارى بگويد كه روزه براى شما ضرر داد و او هم روزه نگيرد، ولى بعد از چند سال بفهمد كه روزه براى وى ضرر نداشته و پزشك در تشخيص خود اشتباه كرده است، آيا قضا و كفاره بر او واجب است؟
ج: اگر از گفته پزشك متخصص و امين و يا از منشاء عقلائى ديگر، خوف از ضرر پيدا كند و روزه نگيرد، فقط قضا بر او واجب است.

 

شنبه 24/6/1386 - 18:18
دعا و زیارت

روزه و قناعت

اسلام بر خلاف مکاتب مادي شرق و غرب دنيا و نعمتهاي مادي آنرا وسيله اي براي تکامل معنوي و رسيدن به سعادت جاويد ميداند و بهمين دليل فرهنگ اسلام فرهنگ لذت جويي و مصرف نيست بلکه فرهنگ قناعت و ايثار است. در روشهاي مادي تن آدمي و خور و خواب آن اصالت داردو حرص و آز براي برخورداري بيشتر گريبانگير افراد است و در اسلام اصالت با معنويت انسان است و قناعت و ايثار و فداکاري از راههاي وصول به مراتب بلند انسانيت محسوب ميشود. 

روزه فريضه اي است که مسلمانان را از غرقه شدن در ماديگرايي و حرص و آز براي لذتهاي مادي و مسابقه براي مصرف و تن پروري ميرهاند و به او مي اموزد که به فکر ديگران باشد و بر خواهشهاي جسماني خويش مسلط گردد و به مصرف به مقدار نياز قناعت ورزد و از اصراف و تبذير بپرهيزد. روزه به مسلمانان مي آموزد که با کم هم ميتوان زيست و حرص و تمع فقط غرق شدن در ماديات و انحراف از معنويات است و براي زيستن لازم نيست که با همه وجود تن و لذتهاي آن پرداخت.

جمعه 23/6/1386 - 6:29
دعا و زیارت

                                          فواید روزه 1

روزه يکي از احکام انسان ساز اسلام است، که آگاهي از همه فوايد و پي بردن به فلسفه کامل آن همچون ساير احکام الهي براي انسان عادي ممکن نيست، دانش محدود بشر نميتواند راهگشاي همه اسرار نهفته باشد و انديشه را به پاسخ همه مجهولات رهنمون شود، شايد روزي دانش انسان به حدي از کمال برسد که دريچه تازياي بر روي بشر بگشايد و حکمتها و دستورات اسلام را باز شناسد..... .

 بنابراين ندانستن فلسفه احکام الهي نبايد ما را از انجام آن باز دارد و موجب نا فرماني و عصيان شود، چرا که اين اطاعت کورکورانه نيست، بلکه بر علم و يقين تکيه دارد زيرا مسلمانان ميدانند که خداي جهان بر  همه چيز دانا و از همه چيز آگاه است و نقص و نيازي در ذات متعال او نيست که از اعمال سودي بخواهد يا از زياني بهراسد، خداي مهربان خير محاست و براي بندگان خود جز خير و سعادت نميخواهد، پس اگر به چيزي فرمان ميدهد خير و سعادت ما در آن است و کمال و تعالي ما بدان بستگي دارد و هر چيزي را نهي ميفرمايد براي ما زيان بخش است و بر مصالح مادي و معنوي ما لطمه ميزند.

 فوايد طبي و بهداشتي روزه که از سودمنديهاي کوچک اين فريضه انسان ساز است بحدي است که شايد نياز به توضيح و تکرار نداشته باشد و بيشتر مردم کم و بيش از آن آگاهند. ما به اختصار به گوشه اي از اين فوايد انسان ساز اشاره ميکنيم: معده و دستگاه گوارش از اندام پرکار بدن آدمي است، با سه وعده غذا که معمول مردم است؛ تقريباً در همه ساعات دستگاه گوارش به هضم و تحليل و جذب و دفع مشغول است. روزه باعث ميشود از يکسو اين اعضا استراحت کنند و از فرسودگي مصون بمانند و نيروي تازه اي بگيرند و از سوي ديگر ذخاير چربي که زيانهاي مهلکي دارند تحليل رفته و کاسته شوند.

 در روايات اسلامي حتي به فوايد جسمي روزه نيز تصريح شده تا برخي از سست عنصران، اگر نه با ايمان کامل لااقل با توجه به فوايد بهداشتي روزه اين فريضه ثمر بخش را بجاي آورند و از سودمنديهاي گوناگون آن در حد خود بهره ور شوند. پيامبر گرامي اسلام (ص) در همين رابطه فرموده اند: «صوموا تصحوا» روزه بگيريد تا سالم بمانيد. و نيز در روايات بسياري پيشوايان گرامي اسلام فرموده اند: « معده آدمي خانه بيماريهاي اوست و پرهيز از غذا درمان آن است»

 بديهي است آنگاه فوايد بهداشتي روزه بهتر به دست ميآید که روزه دار امساک روز را با زياده روي در شب تلافي نکند، که پر خوري خود موجب زيانهاي چشم گيري براي دستگاه گوارش است. با پيشرفت دانش پزشکي، برخي از پزشکان و متخصصان دريافته اند که امساک از خوردن و آشاميدن، عالي ترين روش درماني است، يکي از پزشکان ميگويد: « طرح درمان به وسيله روزه بسيار چنان معجزه آساست که بکار بستن آن مسير، طرحها و برنامه هاي طب عملي و جراحي را تغيير خواهد داد، زيرا روزه راه تازه اي به روي دانش پزشکي ميگشايد؛ و سلاح موثري براي مبارزه با بيماريها به اين دانش ميبخشد، سلاتحي که ميتوان آن را از راههاي گوناگون مورد استفاده قرار داد تا انسان را در مبارزه با علت بيماريها براي بهبود بيماران به نتيجه مطلوب و آشکار رسانند. »

 با روزه و امساک ميتوان بيماريها را بهبود بخشيد و معالجه کرد. البته در صورتي که با اعتدال و زياده روي مقرون باشد و در هنگام سحر و افطار در خوردن و آشاميدن افراط نشود. بررسي فوايد بهداشتي و طبي روزه در اين مختصر نمي گنجد، آنانکه به توضيح بيشتر علاقمندند ميتوانند به کتابهايي که در اين زمينه تأليف شده است مراجعه نمايند. بايد توجه داشت، بر خلاف تصور کوتاه انديشان، روزه هيچگونه ضرري براي افراد سالم مکلف ندارد و اگر کسي بيمار باشد و نتواند روزه بگيرد و با اين کار بيمار تر شود و يا روزه باعث گردد که بيماريش ادامه يابد کار حرامي مرتکب شده و روزه اش نزد خدا پذيرفته نيست، بيماري که روزه براي او ضرر دارد نبايد روزه بگيرد و فقط لازم است در روزهاي ديگر قضاي آن را بجا آورد و جبران کند.

 افراد سالم بايد بدانند که روزه نه تنها زياني برايشان ندارد بلکه چنان که گفتيم، موجب تندرستي و صحت مزاج است و بگفته برخي شکم پرستان که خود روزه نميگيرند و ديگران را نيز از روزه باز ميدارند و تلقين ميکنند که روزه موجب زخم معده ميشود، نبايد اعتنا کرد، اينگونه دروغها تنها بهانه افراد سست عنصري است که که اسير شکم خويشند و از عزم و اراده انساني در آنان خبري نيست. « روزه باعث استراحت معده است و در حال روزه اسيد معده بجاي غذا به وسيله صفرا خنثي ميشود و زخم ايجاد نميگردد»

 

روزه عامل باز دارنده از گناه

روزه، بويژه روزه ماه مبارک رمضان که در اسلام بر همه مسلمين مکلف که بتوانند روزه بگيرند واجب است، واجب است، عامل مؤثري است در ايجاد و تقويت روحيه تقوي و پرهيز کاري؛ قرآن مجيد اين فايده بزرگ را با جمله « لعلکم تتقون » ياد آور ميشود و اين عبادت را عامل مهم تقوي ميشمارد. تقوي و پرهيز کاري در تربيت و سازندگي و شخصيت اسلامي يک مسلمان نقش بسيار مهمي دارد و براي رسيدن به همين اثر پر ارزش است که بهترين عبادت در ماه صيام و در حال روزه اجتناب از گناه است. پيامبر بزرگوار (ص) در خطبه اي فضيلتهاي ماه رمضان را براي مسلمانان بيان فرمود علي (ع) پرسيد: بهترين اعمال در اين ماه چيست؟ پيامبر پاسخ دادند: «الورع عن محارم الله» اجتناب و پرهيز از گناهان.

 روزه دار با بکار بستن اين دستور الهي که شرط کمال روزه است، روحيه تقوي را در خود زنده ميکند و اين مراقبت ثمر بخش در ماه مبارک رمضان و در حال روزه بسيار آسان تر است چرا که گرسنگي و تشنگي و ديگر محدوديتهاي روزه شعله هاي سرکش غرايز حيواني و هوسها را تا حد چشمگيري خاموش ميسازد و حتي اگر موقت هم باشد گريبان عقل و جان را از چنگال شهوت رها ميسازد و براي روزه دار زمينه اي آماده براي تمرين تقوي و پرهيزگاري فراهم ميشود و با مراقبت و تمرین پياپي در يکماه نيروي بازدارنده از گناه در او به وجود ميآيد و خصلت خودداري در او ريشه ميگيرد و رشد ميکند و او با گذراندن اين برنامه يکماهه توفيق می یابد که پس از ماه روزه نيز پرهيزکار باقي بماند. بدين ترتيب به مقام پر ارج تقوي که به تعبير قرآن و فرموده پيشوايان معصوم ما کرامت انسان بدان وابسته است براي هميشه نايل آيد.

جمعه 23/6/1386 - 6:25
دانستنی های علمی
كاچي (براي چهار نفر):

 مواد لازم:

آرد گندم     250 گرم

كره      500 گرم

شكر      500 گرم 

زعفران       يك مثقال

آب       500 ميلي ليتر

گلاب      60 ميلي ليتر

 طرز تهيه:

 شكر را با آب مي جوشانيم تا شكر آب شود و كاملاً حل گردد. سپس كره را در ظرفي قرار داده و روي حرارت مي گذاريم تا آب بشود، آنگاه آرد را اضافه كرده و بهم مي زنيم تا سرخ شود، حرارت را ملايم كرده و شربت آماده شده را همراه با زعفران و گلاب به آرد سرخ شده اضافه مي كنيم و مرتب بهم مي زنيم تا آرد كاملاً صاف شود. در صورتيكه مايع كمي غليظ شد مختصري آب جوش به آن اضافه مي كنيم.

پنج شنبه 22/6/1386 - 12:30
دانستنی های علمی

يخ در بهشت (براي چهار نفر):

 مواد لازم:

آرد برنج         100 گرم

نشاسته           150 گرم

شكر          500 گرم

گلاب          نصف پيمانه

شير           يك ليتر

آب           يك ليتر

پسته چرخ كرده         50 گرم

 طرز تهيه:

 نشاسته را در 4 پيمانه آب سرد حل كرده و آرد برنج را نيز در شير حل مي كنيم، سپس هردو را با هم مخلوط كرده و روي حرارت ملايم قرار داده و مرتب بهم مي زنيم تا مايه جوش آيد و غليظ شود. سپس شكر و گلاب را به مايه اضافه مي كنيم. بايد مايه خيلي به آهستگي بجوشد و مرتب بهم زده شود تا ته نگيرد. وقتي مايه كاملاً غليظ شد، بطوريكه خط قاشق روي آن محو نشود، يخ در بهشت آماده است. پس از آماده شدن مايه را در ديس مستطيل گودي مي ريزيم و ظرف را تكان مي دهيم تا روي مايه خوب صاف شود. پس از اينكه كاملاً سرد شد آن را به صورت لوزي بريده و روي آن را با پسته چرخ كرده تزئين مي كنيم.

پنج شنبه 22/6/1386 - 12:29
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته