• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 10405
تعداد نظرات : 2228
زمان آخرین مطلب : 3033روز قبل
اطلاعات دارویی و پزشکی
ر

علل و عوارض دندان قروچه

جامعه > سلامت - ایسنا نوشت:

یک جراح دندانپزشک گفت: علائم دندان قروچه به صورت درد دندان، سردرد، سفت کردن فک هنگام عصبانیت، شکاف خوردن مینای دندان، اثرات دندان روی زبان، شکسته شدن دندان‌ها و آسیب دیدگی مفصل و بافت نرم فک است.

دکتر میترا برادران در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به اینکه دندان قروچه فشار دادن و سائیدن دندان‌ها به همدیگر به صورت غیرارادی است، گفت: نیمی از مردم گاهی دچار این مشکل هستند و این عمل را انجام می‌دهند، اما در پنج درصد آنها این مشکل به طور معمول در خواب رخ می‌دهد.

وی گفت: دندان قروچه یک تظاهر فیزیکی فشار روحی محسوب می‌شود و اغلب این افراد متوجه مشکل خود نمی‌شوند و افرادی که هم اتاق هستند مشکل آنها را در می‌یابند.

این جراح دندانپزشک با تاکید بر اینکه دندان قروچه نیز ممکن است به علت فشارهای روانی کودک باشد، گفت: تمرکز فکری، کوشش بدنی، بیماری‌های دندان و جوانه زدن دندان زیر لثه‌ها از علل بروز این مشکل است.

برادران در پایان تصریح کرد: جهت درمان این عارضه همکاری پزشکان از نظر بررسی مشکلات خانوادگی و دندانپزشکان جهت هر چه بهتر نگه داشتن دندان‌ها لازم است.

جمعه 3/11/1393 - 17:37
بیماری ها
همه افراد از بیماری ایدز می‌ترسند. بخشی از این ترس ناشی از ناآگاهی و باورهای اشتباهی است که درباره سرایت این بیماری خطرناک ویروسی به افراد سالم جا افتاده است.
آفتاب: به گزارش باشگاه خبرنگاران، عامل دیگر ترس از بیماری ایدز به دلیل نهفته بودن آن در دوران پنجره‌ای به مدت حدود ده سال است؛ دوره‌ای که طی آن، فرد به ویروس اچ‌آی‌وی آلوده شده، اما خودش از آن خبر ندارد و می‌تواند بیماری‌اش را از طریق روابط جنسی کنترل نشده، وسایل آلوده به خون مشترک مثل سرنگ تزریق در معتادان، تیغ‌های جراحی یا هر وسیله آلوده به خونش به افراد سالم منتقل کند.

با وجود این، توجه به علائم هشداردهنده بیماری ایدز در دوران پنجره‌ای، کمک می‌کند تا بیماری به طور احتمالی شناسایی و با آزمایش‌های تشخیصی تائید شود و درمان‌های کنترلی زودتر برای بیمار آغاز شود. یکی از نشانه‌های هشداردهنده ایدز، عوارض دهانی ناشی از این بیماری است که به گفته متخصصان بیماری‌های دهان و فک معمولا به صورت ضایعات تاولی لثه، زخم‌های دهانی و آفت‌های عودکننده و مقاوم به درمان بروز می‌کند.

دکتر فریبرز بیات، عضو هیات علمی پژوهشکده علوم دندانپزشکی شهید بهشتی و متخصص سلامت دهان در گفت‌وگو با جام‌جم می‌گوید: معمولا اغلب بیماری‌هایی که در دیگر قسمت‌های بدن، بخصوص خون ایجاد می‌شود، به تغییراتی در دهان از جمله زبان و کام منجر می‌شود. بر این اساس، اولین علائم بیماری ایدز نیز در بسیاری از موارد در دهان پدیدار می‌شود. به این ترتیب، دندانپزشکان نقش مهمی را در تشخیص زودهنگام این بیماری ایفا می‌کنند.

معمولا در افرادی که مبتلا به بیماری‌های سیستم ایمنی یا ضعف سیستم ایمنی از طریق آلودگی با ویروس ایدز، ابتلا به دیابت و مصرف سیگار هستند، عوارض و ضایعات لثه و دهان بیشتر بروز می‌کند.

به گفته متخصصان بیماری‌های دهان، یکی از نشانه‌هایی که از نظر ابتلای به بیماری ایدز باید جدی گرفته شود، بروز آفت‌های دهانی است که هر ماه، شش یا هفت بار تکرار شود و با هیچ روشی نیز قابل کنترل نباشد. توجه داشته باشید که ضایعات دهانی شامل ضایعات ویروسی، لثه و ضایعات ناشی از نقص در سیستم ایمنی می‌شود. یعنی در صورت مشاهده هر نوع ضایعه عودکننده در داخل دهان اعم از آفت، تبخال یا خونریزی‌های مکرر لثه باید به دندانپزشک مراجعه و علت را بررسی کرد.

انتقال ایدز از طریق دندانپزشکی

از زمان ورود ویروس به بدن فرد سالم، تا ظهور علائم بیماری دوره‌های زمانی مختلفی وجود دارد که ممکن است تا ده سال هم طول بکشد. در دوره اول که سه تا شش هفته پس از ورود ویروس است، هیچ راه تشخیصی برای این‌که فرد مبتلا به ویروس است، وجود ندارد.

دکتر بیات با اشاره به این مطالب می‌گوید: پس ازگذشت یک‌ماه از آلودگی، تست‌های آزمایشگاهی قادر به تشخیص وجود ویروس در بدن خواهد بود. از این زمان تا مرحله بروز نشانه‌های بالینی بیماری بتدریج قدرت دفاعی بدن کاهش می‌یابد که همراه با تب، ضعف، سستی و اسهال است. بیماری ایدز در واقع مرحله آخر ابتلا به ویروس نقص ایمنی یا اچ‌آی‌وی است. در این مرحله تعداد گلبول‌های سفید خون که وظیفه دفاع در برابر میکروب‌ها را دارند، بشدت کاهش یافته و منجر به ابتلا به انواع عفونت‌ها می‌شود. در واقع، علت مرگ ناشی از آلودگی با اچ‌آی‌وی نیز معمولا عفونت‌های ریوی است.

این دندانپزشک می‌افزاید: از جنبه انتقال بیماری ایدز از دندانپزشکی به بیمار نیز تاکنون گزارشی دیده نشده؛ زیرا مهم‌ترین راه انتقال، خون است و این‌که خون آلوده به ویروس، هنگام اعمال دندانپزشکی به بیمار انتقال پیدا کند، بسیار غیرمحتمل است. بزاق نیز نمی‌تواند عامل انتقال ویروس و بیماری‌زایی آن شود. بر اساس تحقیقات به عمل آمده خطر انتقال از بیمار به دندانپزشک نیز حدود 0.3 درصد است.

وی تاکید می‌کند: ویروس اچ‌آی‌وی با این که بسیار خطرناک است، اما رعایت اصول کنترل عفونت و استفاده از وسایل استریل شده یا یکبار مصرف در مطب‌ها و کلینیک‌های دندانپزشکی به طور قطعی، مانع انتقال ویروس از طریق وسایل دندانپزشکی می‌شود.

اچ‌آی‌وی و بروز عفونت‌های قارچی در دهان

به گفته دکتر بیات، ایجاد عفونت‌های قارچی مثل برفک روی زبان یا حلق، تغییرات خاص در سطح یا زیر زبان، تبخال‌های مکرر، التهاب و چرکی شدن تمامی لثه، خشکی دهان و تورم غدد بزاقی از علائم دهانی ابتلا به بیماری ایدز محسوب می‌شود.

وی تاکید می‌کند: توجه داشته باشید که حضور هر یک از این علائم به تنهایی، دلیل ابتلا به بیماری نیست. بلکه این نشانه‌ها در دیگر بیماری‌ها نیز دیده می‌شود و مجموع این علائم و تست‌های آزمایشگاهی است که ابتلای قطعی را مشخص می‌کند. بنابر این مراجعه منظم به پزشک یا دندانپزشک یکی از راه‌های اصلی برای تشخیص آلودگی به اچ‌آی‌وی است.

این متخصص سلامت دهان می‌افزاید: ضایعات دهانی به دنبال ابتلا به ایدز ممکن است با ترشحاتی نیز همراه باشد. ویروس در بزاق نیز وجود دارد، اما بزاق نمی‌تواند باعث انتقال بیماری باشد مگر این‌که آلوده به خون شود. خوشبختانه ضایعات دهانی معمولا قابل درمان است و فقط در مواردی که این ضایعات به درمان مقاومت نشان دهد یا دوباره ایجاد شود باید به ابتلا به بیماری ایدز شک کرد.
جمعه 3/11/1393 - 17:35
دنیای گیاهان و حیوانات

بزرگ‌ترین دیوار جهان در چین، آن‌هم از جنس درخت!

دانش > طبیعت - چینی‌ها برای مقابله با روند بیابان‌زایی از 36 سال پیش، درخت‌کاری گسترده‌ای را آغاز کرده‌اند که تا سال 2050 کمربندی به طول 4500 کیلومتر را پوشش خواهد داد.

مجید جویا: چینی‌ها برای مقابله با روند بیابان‌زایی، می‌خواهند از یک تجربه تاریخی خود استفاده کنند: دیوار چین. از نتایج پژوهشی جدید چنین برمی‌آید که دیوار بزرگ سبز، (کمربند بزرگی از درخت‌ها که در امتداد بیابان‌های مناطق شمالی چین کاشته می‌شوند و احتمالاً بزرگ‌ترین پروژه مهندسی اکولوژیک کره زمین باشد) بتواند از عهده مأموریت خود برآید.

به گزارش نیوساینتیست، مینگونگ تان از موسسه پژوهش‌های علوم جغرافیایی و منابع طبیعی در پکن می‌گوید: «در مقایسه با دیگر مناطق، پوشش گیاهی در منطقه دیوار بزرگ سبز بهبود یافته و طوفان‌های شن به میزان چشمگیری کاهش یافته‌اند». ولی پاسخ این پرسش را که آیا کاشت درختان می‌تواند راه حلی بلندمدت باشد یا تنها در کوتاه مدت مفید خواهد بود، تنها زمان مشخص خواهد کرد.

صحراهای گوبی و تاکلاماکان در شمال چین، بزرگ‌ترین کاسه شن آسیا هستند. طوفان‌هایی که در آن نواحی ایجاد می‌شوند، معمولاً پکن را در گردوغبار می‌پوشانند و حتی تا گرینلند هم می‌رسند. در سال 1978 / 1357، در تلاشی برای مهار بیابان، چینی‌ها شروع به کاشت درختان این دیوار کردند که نام رسمی آن «برنامه جنگلی کمربند حفاظتی سه شمال» بود. این برنامه قرار است تا سال 2050 / 1429 به اتمام برسد و در نهایت، بیش از 100 میلیون اصله درخت در کمربندی به طول 4500 کیلومتری کاشته خواهند شد که بیش از یک دهم کشور را پوشش خواهند داد. ولی نظریات در مورد موفقیت و شکست این پروژه هم‌سو نیست و زمین‌شناسان غربی عمدتاً نسبت به موفقیت آن بدبین هستند.

برخی از آن‌ها افزایش باران‌ها را مسبب کاهش طوفان‌های گردوغبار در شمال چین طی سه دهه گذشته می‌دانند. ولی تان و ژیوبین لی که دیگر نویسنده مقاله است، می‌گویند که تحلیل آن‌ها از داده‌های بارش، تصاویر ماهواره‌ای و مقدار طوفان‌های گردوغبار، در مجموع نشان می‌دهد که دیوار بزرگ سبز، دلیل اصلی بهبود وضعیت است.
در مناطق دور از دیوار، پوشش گیاهی و طوفان‌های شن با بارش‌ها کم و زیاد می‌شوند؛ اما در نزدیکی درختان، بین سال‌های 1981 / 1360 تا 1998 / 1377 که پایان دوره تحقیق بود، پوشش گیاهی افزایش یافته و طوفان‌های گردوغبار کم شده‌اند؛ و به گفته‌تان، روند بهبود از آن زمان تاکنون ادامه یافته است: «در بیشتر مناطق تحقیق، سرسبزی از سال 2000 / 1379 تا 2010 / 1389 روندی افزایشی داشته است. در کل در ناحیه شمالی چین، فکر می‌کنیم که محیط زیست در حال بهبود است. البته استثناهایی مانند مینکین در استان گانسو که محل پیوند صحراهای گوبی و تاکلاماکان است؛ وجود دارند. ولی این‌ها نواحی کوچکی هستند».

دو نفر از برجسته‌ترین منتقدین دیوار، یافته‌ها را زیر سؤال نمی‌برند، ولی می‌گویند که این تحقیق بیان کننده همه داستان نیست. هونگ ژیانگ از دانشگاه هاوایی در مانوا، می‌گوید که "روش تهاجمی چین در مواجهه با طبیعت" و به خصوص کاشت درختان در جایی که نباید به طور طبیعی رشد کنند، بالاخره شکست خواهد خورد. او می‌گوید: «ما به جای کنترل طبیعت، باید از آن پیروی کنیم». برخی اوقات این به معنای «اجازه دادن به شن‌ها برای حرکت آزادانه است».

دیوید شنکمن از دانشگاه آلاباما در توسکالوسا می‌گوید که معلوم نیست دیوار سبز تا کی دوام خواهد آورد: «نرخ مرگ و میر درختان کاشته‌شده چقدر است؟ وقتی آن‌ها بمیرند چه خواهد شد؟ و این درختان چه تاثیری بر علف‌ها و بوته‌های خاردار می‌گذارند، گونه‌هایی که می‌دانیم مقاوم‌ترین گونه‌ها در برابر خشکسالی هستند و در کنترل فرسایش خاک هم موثرتر هستند».

تان می‌پذیرد که مقامات مسئول نباید تنها بر افزایش درختان تمرکز کنند. «علف‌ها شاید در بیشترین مناطق شمالی چین، انتخاب بهتری باشند».

این دیدگاه جای دیگری هم بازتاب داشته است. اتحادیه آفریقا در نظر دارد که صحرای بزرگ آفریقا را هم با یک دیوار بزرگ سبز از درختان محصور کند، ولی دانشمندان دانشگاه مک‌گیل در مونترآل کانادا، در ماه اکتبر / مهر گزارش دادند که علف‌ها و بوته‌های خار سریع‌تر رشد می‌کنند و می‌توانند موثرتر باشند.

در چین درختان بیشتری در راه‌اند: در ماه گذشته، دولت اعلام کرد که با همکاری سازمان ملل 1.3 میلیارد اصله درخت دیگر را در راستای جاده ابریشم خواهد کاشت.

جمعه 3/11/1393 - 17:31
دنیای گیاهان و حیوانات

نادرترین کوسه جهان

دانش > طبیعت - این کوسه عجیب‌وغریب و ترسناک که به‌خاطر قدمت 80 میلیون ساله خود به فسیل‌ماهی هم معروف است، به‌تازگی در سواحل شرقی استرالیا و در عمق 1100 متری صید شده است.

این کوسه با نام علمی Chlamydoselachus anguineus که به کوسه چین‌دار هم معروف است، بازمانده خانواده‌ای 80 میلیون ساله است و به همین دلیل فسیل‌ماهی هم خوانده می‌شود.

طول کوسه صیدشده 1.5 متر است و آرواره‌اش حاوی 300 دندان به شکل سوزن‌های به‌عقب‌برگشته است که در 25 ردیف مرتب شده‌اند. کوسه چین‌دار از اسکوییدها و اختاپوس‌ها تغذیه می‌کند و می‌تواند آرواره‌اش را آن‌قدر باز کند که طعمه‌ای با ابعاد نصف خودش را شکار کند.

کوسه چین‌دار معمولا در آب‌های عمیق و سرد سواحل نیوزیلند و ژاپن زندگی می‌کند و از آن‌جا که ماهی‌گیری در زیستگاه این نوع کوسه ممنوع است، به ندرت پیش می‌آید که یکی از این کوسه‌های عجیب‌وغریب در تور صیادی به دام بیفتد؛ اما این بار شانس با دیوید گویلوت، ماهی‌گیر استرالیایی یار بود و او توانست این کوسه را در نزدیکی سواحل جنوب‌شرقی ویکتوریا و از عمق حدود 1100 متری صید کند.

نکته جالب در مورد این کوسه، دوره بارداری طولانی‌مدت آن است که حدود 3.5 سال طول می‌کشد، چراکه جنین این کوسه در هر ماه حدود 1.4 سانتی‌متر رشد می‌کند.

جمعه 3/11/1393 - 17:29
اخبار
جرم گوش ترکیبی از چرکی است که غدد چربی بدن مولد آن است. کار آن مرطوب نگه داشتن پوست داخلی گوش و سلول های مرده پوست است که از طریق کانال گوش ریخته می شود.
به گزارش خبرنگار کلینیک باشگاه خبرنگاران، استادیار گوش و حلق کالج پزشکی  Weill Cornell می گوید: گوش ها اینگونه طراحی شده اند که با فشردن جرم در کانال گوش به خودی خود عمل پاکسازی را انجام می دهند.

لذا زمانی که افراد از گوش پاک کن استفاده می کنند، فرآیند طبیعی پوست اندازی داخل گوش را مختل می کنند و همچنین میزان جرم بندی گوش را افزایش می دهند.نکته قابل تامل این است که متدهای پاکسازی DIY توسط افراد کنار گذاشته شوند. 

Suurna با اشاره به مراجعه کنندگانی که با استفاده از سنجاق سر عمل پاکسازی گوش را انجام می دهند، افزود: این عمل نه تنها به مرور زمان باعث گرفتگی گوش می گردد، بلکه با سوراخ شدن پرده گوش همراه است.

دیگر موارد پاکسازی گوش که به شدت آسیب رسان هستند، کندلینگ و شستشوی آن با سرنگ و آب است. حرارت ناشی از کندلینگ باعث سوختن و از بین رفتن پرده گوش می شود.

با تمام راههای مذکور بهتر است پاکسازی گوش به روش درستی انجام گیرد. لذا یکی از روش های ممکن این است که 10 دقیقه پیش از استحمام، یک یا دو قطره هیدروژن پراکسید را در گوش بچکانید. این قطره ماده چسبناک داخل گوش را به مایع تبدیل کرده و باعث می شود در حین دوش گرفتن پاکسازی به راحتی انجام شود. این کار را یکبار در ماه انجام دهید.

برخی مواقع خشکی پوست داخل کانال گوش باعث تشکیل جرم بیشتر می شود. می توانید با چکاندن روزانه یک قطره روغن معدنی داخل گوش محیط را مرطوب سازید. نکته قابل توجه این است افرادی که سابقه جراحی گوش را داشته و یا حفره ای در پرده گوش خود دارند از این قطره های ذکر شده اجتناب کنند. این افراد با انجام این کارها در معرض عفونت و سرگیجه قرار می گیرند، کافی است از لیف حمام برای تمیز کردن کانال خارجی گوش استفاده کنند.
جمعه 3/11/1393 - 16:24
اخبار
"عشاق محمد"؛ در تجمع اعتراضی مقابل سفارت فرانسه:
تغییر نام خیابان نوفل لوشاتو به «محمد رسول الله»
هزاران نفر از ارادتمندان به ساحت مقدس رسول اکرم (ص) در پی هتاکی یک نشریه فرانسوی به آن حضرت، در مقابل سفارت این کشور درتهران، خیابان نوفل لوشاتو تجمع اعتراضی کردند.

به گزارش پایگاه خبری اتحادیه تشکل‌های قرآن و عترت کشور«اتقان نیوز» هزاران نفر از ارادتمندان به ساحت مقدس رسول اکرم (ص) در پی هتاکی یک نشریه فرانسوی«شارلی ابدو» به آن حضرت، در مقابل سفارت این کشور در خیابان نوفل لوشاتو تهران تجمع اعتراضی کردند.
در این مراسم چند تن از فعالان قرآنی کشور و نمایندگانی از اتحادیه تشکل‌های قرآن و عترت نیز حضور داشتند.

بیشتر تجمع کنندگان دست نوشته هایی در اعلام مودت به رسول اکرم (ص) با عباراتی مثل" ما عاشق محمدیم (ص)، یا قائم آل محمد (عج)"، همراه خود داشتند.

تجمع کنندگان همچنین شعار" داعش ، شارلی پیوندتان مبارک"، "وزارت خارجه برخورد انقلابی و مرگ بر داعش آمریکایی" سر دادند.

در پایان این تجمع بیانیه‎ای صادر شد که متن آن به شرح ذیل است:

«روند رو به رشد گرایش به اسلام در بین مردم کشورهای غربی، حاکمان این کشورها را به تکاپوی جلوگیری از امواج خروشان این حرکت با سیاه نمایی چهره رحمانی اسلام ناب محمدی انداخته است. حمله مشکوک و پرابهام هفته گذشته مترسک‌های ریش‌دار صهیونیست‌ها، با ادعای دروغین دفاع از اسلام، به دفتر مجله دست چندم و مبتذل نویس شارلی ابدو در فرانسه، بار دیگر بهانه مورد نیاز سردمداران تفکر الحاد را برای تنگ کردن فضا بر مسلمانان و ترسیم چهره ای خشن از اسلام، به دست آنان داد. اگرچه اصل داستان تعریف شده توسط دولت فرانسه در این باره خود دارای شبهات فراوانی است. مردم هوشیار و نکته سنج جهان چگونه می‌توانند باور کنند که بنا به ادعای دولت فرانسه، در یک اقدام مضحک که بیشتر به سکانسی از یک فیلم کمدی می‌ماند تا یک ماجرای واقعی، تروریست‌ها با در دست داشتن کارت‌های شناسایی خود به دفتر این نشریه حمله کرده و سپس کارت‌های خود را برجای گذارند تا احتمالا دولت فرانسه را درتکمیل این داستان مضحک یاری کنند! ادعایی که یادرآور ادعای حیرت انگیز سناریونویسان حادثه یازدهم سپتامبر مبنی بر سالم ماندن کارت‌های شناسایی هواپیماربایان در انفجار مهیب برج‌های دوقلوست. به راستی چگونه است که تروریست‌ها در تمامی اقدامات تروریستی، کارت‌های شناسایی خود را به همراه دارند؟

به فاصله کوتاهی از این حادثه مشکوک، تیغه دوم قیچی غرب برای بریدن ریشه اسلام گرایی در اروپا به حرکت درآمده و نشریه شارلی ابدو در اقدامی غیرانسانی و غیراخلاقی که نشان دهنده فاصله عمیق صاحبان تاریک اندیش آن با تمدن و فرهنگ و آزادی اندیشه است، اقدام به انتشار کاریکاتورهایی توهین آمیز علیه پیامبر رحمت و مهربانی کرده و به خیال خام خود تلاش کردند تا از این طریق و در جایگاه غریقی که برای جلوگیری از غرق شدن چنگ به هر خس و خاشاکی می‌اندازد، در برابر امواج اسلام خواهی مردم اروپا که برآمده از آگاهی آنان نسبت به شکست و به بن بست رسیدن لیبرالیسم است؛ مانعی هرچند موقت و کوتاه مدت ایجاد کنند.

حاکمان کاخ الیزه اکنون در برابر این سوال منطقی قرار دارند که آیا زمانی که با رویای سقوط حکومت مشروع و قانونی سوریه، به ایجاد گروه‌های خونریز و تروریستی می‌پرداختند، حساب بازگشت این تروریست‌ها به کشورهایشان در اروپا را نیز کرده بودند؟

دانشجویان بسیجی و انقلابی ایران، هم صدا با ملت شریف و مسلمان این کشور و همه مسلمانان بلکه آزادیخواهان جهان، ضمن محکوم کردن سناریوی پرابهام حمله تروریستی در پاریس، توهین بی شرمانه گردانندگان نشریه فرانسوی به پیامبر اعظم را که تحت تاثیر حمایت‌های بی دریغ دولت این کشور انجام گرفت، محکوم کرده و به دولت مردان فرانسه پیشنهاد م‌ کنیم که به جای توسل به این اقدامات بی شرمانه، در مورد حقیقت پیام اسلام و دلیل گرایش روزافزون مردم خسته از لیبرالیسم در اروپا، به این دین الهی بیشتر بیندیشند و بدانند که با خاک پاشیدن به رخ خورشید نمی‌توانند از تابش انوار آن جلوگیری کنند.

شوربختانه و با کمال تاسف پس از این هتک حرمت بی شرمانه به ساحت ملکوتی پیامبر اعظم (صلی الله علیه و آله) و در حالی که ملت شریف ایران منتظر برخورد قاطع دستگاه دیپلماسی کشورمان با دولت فرانسه بودند، جناب آقای ظریف وزیر خارجه ی دولت یازدهم در اقدامی نسنجیده و مغایر با اصول انقلاب اسلامی و حتی مغایر با اصول شناخته شده و مورد پذیرش دیپلماتیک، تنها دو روز پس از انتشار این کاریکاتورهای ننگین، به پاریس سفر کرده و با وزیر امورخارجه دولت فرانسه دیدار کرد.

دانشجویان انقلابی ملت ایران و فرزندان معنوی حضرت امام روح الله (رحمت الله علیه) از وزارت خارجه و شخص وزیر محترم می خواهند تا هرچه سریعتر نسبت به تشریح دلایل این اقدام غیرقابل پذیرش خود اقدام کرده و ضمن عذرخواهی از ملت ایران و مسلمانان جهان، مقدمات اخراج سفیر این دولت هتاک از کشور را فراهم کند. همچنین از رئیس جمهوری نیز می‌خواهیم در کوتاهترین زمان ممکن، واکنش درخور نسبت به این حرکت نسنجیده جناب ظریف ابراز داشته و ایشان و وزارت خارجه را ملزم به اخراج سفیر فرانسه از کشورمان و جلوگیری از بازگشت او تا زمان عذرخواهی رسمی دولت آن کشور از پیشگاه رسول اعظم (صلی الله علیه و آله) و همه مسلمانان جهان بکند».

در این تجمع عده‌ای از مردم کاغذی را که ذکر «محمد رسول الله» بر آن نقش بسته بود، به روی تابلوی خیابان نوفل لوشاتو چسباندند و نام این خیابان را عوض کردند و جمعی از تجمع‌کنندگان از مسئولان درخواست داشتند که برای اعتراض به این توهین و سکوت دولت‌های غربی، نام خیابان نوفل لوشاتو را به نام پیامبر گرامی اسلام تغییر دهند.

پنج شنبه 2/11/1393 - 19:49
اخبار

پرورش نخستین گوجه‌ سیاه و سفید

دانش > دانش - لندن: پس از تولید گوجه‌فرنگی‌های سیاه اکنون باغدار‌های بریتانیا بوته گوجه‌ای پرورش داده‌اند که میوه‌هایش سیاه و سفید است.

یكی از دست‌اندركار‌های پرورش این میوه می‌گوید: برای رسیدن به رنگ‌های این چنینی بوته‌های پیشین را به تمشك‌هایی با رنگ روشن و تیره قلمه زدیم و حاصل كار این گوجه‌فرنگی‌های سیاه و سفید شد.

پنج شنبه 2/11/1393 - 15:19
دنیای گیاهان و حیوانات

گل‌ شیشه‌ای

دانش > دانش - توکیو>گلی با نام علمی Diphylleia grayi زیر باران گلبرگ‌هایش شفاف و شیشه‌ای می‌شود.

این گل كه بومی مناطق كوهستانی چین و ژاپن است تا  40 سانتیمتر بلند می‌شود و در حالت عادی گلبرگ‌هایش سفید است. به گفته كارشناس‌ها این پدیده به علت ساختار نفوذ‌پذیر گلبرگ‌های این گل است كه در برابر رطوبت شفاف می‌شود.

پنج شنبه 2/11/1393 - 15:17
اخبار

رازهای زندگی: شطرنج را چه کسی اختراع کرد؟

دانش > دانش - همشهری آنلاین:
شکل‌های ابتدایی شطرنج در حدود قرن ششم میلادی در هند به وجود آمد.

 یکی از نیاکان شطرنج امروزی، بازی چاتورانگا بود؛ بازی چهارنفره‌ای که چندین جنبه اصلی شطرنج نوین را دارا بود.

شکلی از چاتورانگا به ایران آورده شد، و در آنجا بود که نام مهره  "راجا" در این بازی به مهره "شاه" تغییر یافت.

همه نام‌های بازی شطرنج در زبان‌های اروپایی از همین کلمه "شاه" گرفته شده‌اند. کلمات انگلیسی chess (شطرنج) و check (کیش) از کلمه فرانسوی اچک (echec) گرفته شده است.

نام انگلیسی مهره "رخ" -که به معنای ارابه یا قایق است - نیز گرفته شده از این کلمه و rook است.

همچنین بد نیست بدانید ایرانیان بودند که مفاهیم "کیش" و  "کیش مات" را وارد بازی شطرنج کردند.

پنج شنبه 2/11/1393 - 15:12
اخبار

رازهای زندگی: چرا درد حاصل از غذاهای تند را دوست داریم؟

دانش > دانش - ترجمه مهسا شیرانی:
مردم با آمدن زمستان و سرد شدن هوا، ترجیح می‌دهند غذاها و نوشیدنی‌هایی را بخورند که با آنها احساس گرما کنند. چند سالی است که نوعی گرمای غیرمعمول راه خود را در منوهای غذایی باز کرده است: کمی زبان زدن به فلفل تند.

حسی که فلفل قرمز می‌دهد‌ فقط تندی نیست: آزارنده است! نوعی درد و سوزش است. از نظر زیستی دلیلی وجود ندارد که توضیح دهد چرا انسان خود را مجبور به تحمل این درد می‌کند و به دنبال آن است و از آن لذت می‌برد.

قرن‌ها است که مردم مشتاقانه کاپسایسین (capsaicin)، ترکیبی که در فلفل که حس تندی ایجاد می‌کند، را مصرف می‌کنند. هرچند طبیعت این ترکیب را برای فراری دادن آنها ساخته است.

علاقه ما به تندی در غذاها،‌ مانند علاقه‌مان اندکی تلخی در آشپزی نتیجه شرطی‌سازی است. حسی که فلفل تند به ما می‌دهد،

شبیه‌سازی گرمای فیزیکی است که از زمان ابداع پخت‌و‌پزهمیشه یکی از عناصر خوشمزگی بوده است. تکامل ما به گونه‌ای بوده است که غذاهای داغ را دوست داشته باشیم. حس حاصل از فلفل تند، سرما را نیز شبیه‌سازی می‌کند که حس خوشایندی برای پوست نیست ولی در نوشیدنی‌ها و بستنی لذت‌بخش است.
  •  شرطی‌شدن نسبت به فلفل

پل روزین، استاد فیزیولوژی در دانشگاه پنسیلوانیا، در دهه ۱۹۷۰ متعجب از اینکه چرا برخی فرهنگ‌ها غذاهای بسیار تند را دوست دارند، به سلیقه مردم در خوردن این غذاهای به اصطلاح گرم علاقه‌مند شد. او به روستایی در در جنوب مکزیک سفر کرد تا با بررسی تفاوت بین انسان‌ها و حیوان‌ها در این منطقه به تحقیق بپردازد. ساکنان آنجا غذاهایی پر از فلفل تند می‌خوردند. آیا سگ‌ها وخوک‌ها آنها نیز همین ذائقه را داشتند؟

دکتر روزین گفت: «من از مردم دهکده پرسیدم آیا حیوانی را می‌شناسند که فلفل تند دوست داشته باشد. این سؤال به نظر آنها خنده‌دار بود و گفتند: هیچ حیوانی فلفل تند دوست ندارد!» او به سگ‌ها و خوک‌های آن منطقه حق انتخاب بین دو غذای تند و غیرتند را داد. آنها هر دو را می‌خوردند ولی اول غذای ملایم را می‌خوردند.

سپس دکتر روزین موش‌ها را به دوست داشتن فلفل تند شرطی کرد. اگر موش‌های شرطی شده میان دو خوردنی تند و ملایم، خوراکی تند را انتخاب می‌کردند، نشان دهنده این بود که مردم گرمی حاصل از تندی را در غذای خود دوست دارند به دلیل اینکه با آن سازگار شده اند. او گروهی از موش‌ها را از کودکی با رژیم پر فلفل تغذیه کرد.

در گروه دیگر، فلفل تند به تدریج به غذا اضافه می‌شد. هر دو گروه غذای غیرفلفلی را ترجیه دادند. او حتی هنگامی که به غذاهای غیرتند ترکیبی اضافه کرد که باعث تهوع موش‌ها می‌شد، موش‌ها آن را دوست نداشتند ولی بازهم غذای غیرتند را می‌خوردند. او همچنین در موش‌ها کمبود ویتامین B را القا کرد و در آن ها مشکلات قلبی،‌ ریوی و ماهیچه‌ای به وجود آورد و سپس با پرستاری از این موش‌ها به همراه دادن غذاهای با طعم تند آنها را بهبود بخشید.. این کار بیزاری موش‌ها را از فلفل کم کرد ولی آنها هنوز از فلفل بدشان می‌آمد.

در نهایت فقط  موش‌هایی که توانایی درک کاپسایسین را از دست داده بودند، واقعا بیزاری‌شان نسبت به آن را از دست داده بودند. بنابراین دکتر روزین نتیجه گرفت که چیزی منحصر به فرد در انسان، دینامیسمی پنهان در فرهنگ یا روان،‌ عامل علاقه ما به سوزندگی فلفل است. ظاهرا به دلایلی که بقا هیچ ارتباطی ندارد، انسان‌ها خودشان را نسبت به ایجاد این ارضای آزارنده شرطی کرده‌اند.

کمی بعد دکتر روزین به مقایسه توانایی تحمل در گروهی از آمریکایی‌های دارای رژیم‌های با میزان کم فلفل را سلیقه غذایی ساکنان دهکده مکزیکی پرداخت. او به هر دو گروه اسنک ذرتی که با مقادیر متفاوت فلفل تند شده بود، داد و از آنها خواست که بگویند چه میزانی از تندی برای‌شان مطلوب است و چه هنگامی که تندی برای‌شان غیرقابل تحمل می‌شود. همانطور که پیش‌بینی می‌شد، مکزیکی‌ها بیشتر از آمریکایی‌ها فلفل را تحمل کردند.

روزین گفت: «در هر دو گروه بیشترین مقدار قابل تحمل فلفل تنها اندکی کمتر از مقدار غیرقابل تحمل آن بود. بنابراین من فکر کردم که خود درد است که در این مورد نقش دارد. آنها تا جایی که ممکن است درد را تحمل می‌کنند.»

  • لذت و درد در کنار هم در مغز

مراکز حس لذت و بیزاری در مغز انسان همپوشانی نزدکی دارند. هر دو این حس‌ها وابسته به عصب‌هایی هستند که در ساقه مغزی قرار دارند. هر دو این حس‌ها نورون‌های دوپامینی را در مغز تحریک می‌کنند و حرکات را شکل می‌دهند. آنها سطوح بالاتر نواحی قشری را نیز که در درک و هشیاری اثر می‌گذارند، به همین شکل فعال می‌کنند.

آناتومی مغز هم نشان می‌دهد که این دو سیستم در برهم‌کنش نزدیک با یکدیگر هستند. در بسیاری از ساختارهای مغزی، نورون‌های درد و لذت در کنار یکدیگر هستند. بسیاری از موارد ارتباط دوجانیه این نورون‌ها در نزدیک مناطق به اصطلاح داغ مربوط به لذت در مغز رخ می‌دهد که در هنگام استرس موجب ازاد شدن اندورفین و تقویت لذت می‌شود.

دکتر روزین نتیجه می‌گیرد که این علاقه به طعم تند به خاطر همکاری این دو سیستم درد و لذت است. افرادی که ذائقه خیلی تند دارند، درد و خطر را بدون هیچ احساس ریسکی تجربه می‌کنند و وقتی این درد تمام شد احساس راحتی می‌کنند.

به گفته دکتر روزین «مردم حس ترس و هیجان سوار شدن روی ترن هوایی، چتربازی، تماشای فیلم‌های وحشتناک، گریه در فیلم‌های غمگین و پریدن در آب یخ را هم دوست دارند. به نظر می‌رسد این فعالیت‌های "خودآزارانه خوش‌خیم" و ترجیح طعم فلفل تند فقط متعلق به انسان باشد.» خوردن فلفل تند که شاید شکلی از خودآزاری باشد، تقاضایی خودخواسته برای خطر کردن.

  • احساس اسودگی پس از خوردن فلفل

تئوری دکتر روزین نشان می‌دهد که چشایی یک جزء غیرمنتظره عاطفی دارد: احساس أسوده شدن. سیری لکنز، عصب‌شناس دانشگاه آکسفورد در یک تحقیق در سال 2011، به بررسی ارتباط موجود بین لذت و  احساس آسودگی پرداخت تا بیند آیا این دو یکی هستند یا نه.

در این بررسی از 18 داوطلب خواسته شد که کارهای لذت‌بخشی مانند خوردن غذای مورد علاقه‌شان یا استشمام نسیم تازه دریا را تصور کنند. سپس وسیله‌‌ای با 120 درجه حرارت به مدت 5 ثانیه به بازوی چپ آنها چسباندند، که به قدر کافی دردناک باشد، ولی باعث سوختگی نشود. اسکن مغز این افراد نشان داد که  احساس آسودگی پس از درد و لذت ناشی از تخیل‌های خوشایند در بخشی از قشر پیشانی مغز که درک و قضاوت در آن صورت می‌گیرد، همپوشانی دارد.

بر اساس رکوردهای جهانی گینس، تندترین فلفل جهان فلفل «کارولینا ریپر» (Carolina Reaper Pepper) است. در وب‌سایت مربوط به این فلفل فیلم‌هایی از افرادی است که این فلفل را می‌خورند. مردی که کمی از آن را می‌خورد، چشمانش از شدت عافلگیری گشاد می‌شود، صندلی‌اش برمی‌گردد و روی زمین می‌افتد. و در یک مورد دیگر غرق از بدن فرد سرازیر می‌شود و ظاهرا به طور وحشتناکی رنج می‌برد، اما به این خوردن فلفل ادامه می‌دهد تا آن را تمام کند.

این دسته فیلم‌ها نشان می‌دهد هرچقدر خوردن فلفل لذت‌بخش باشد، رضایت نهایی در آخر حاصل می شود. آسودگی ناشی از از تحمل کردن درد و زنده ماندن.‌

منبع: The Wall Street Journa
پنج شنبه 2/11/1393 - 15:7
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته