• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 779
تعداد نظرات : 90
زمان آخرین مطلب : 3624روز قبل
عکاسی

دراین مطلب به ۱۰ مورد از مهم‌ترین رموز موفقیت عکاسی با گوشی‌های هوشمند می‌پردازیم.

خبرگزاری فارس: ۱۰ نکته کلیدی برای عکاسی و فیلمبرداری با تلفن همراه

  روزنامه خراسان امروز دوشنبه 24/04/92 نوشت: این روزها برای ثبت تصاویری باکیفیت در هر زمان و هر مکان، وسیله ای بهتر از گوشی هوشمند نخواهید یافت. تقریبا اغلب مدل های پرچمدار از دوربینی 5 تا 13 مگاپیکسلی بهره می برند و برای استفاده های روزانه و شخصی، کیفیت بسیار مطلوبی دارند. دراین مطلب به 10مورد از مهم ترین رموز موفقیت عکاسی با گوشی های هوشمند می پردازیم.

1- با برنامه عکاسی کنید. مهم این است که خلاقیت خود را به کار بگیرید و با ترکیب پدیده های محیطی مانند ابنیه تاریخی یا یک جاذبه طبیعی، حس خود را با دیگران به اشتراک بگذارید.

2- هنگام فیلم برداری، حتما تلفن خود را 90 درجه بچرخانید و به حالت افقی یا در اصطلاح Landscape فیلم برداری کنید فیلم برداری در حالت پرتره توصیه نمی شود، مگر این که بخواهید با سوژه به مصاحبه بپردازید!

3- هنگام فوکوس روی شخص یا شی مورد نظر، به جای استفاده از بزرگ نمایی سعی کنید فاصله خود را کاهش دهید.

4- برای عکاسی از چهره  افراد، بهتر است به جای قرار دادن صورت در مرکز و تصویر برداری مستقیم از رو به رو، زاویه ای دیگر را انتخاب کنید. چرا که در این حالت چهره فرد پهن تر و بینی او تخت به نظر می رسد. با متمایل کردن دوربین به اطراف و اندکی تغییر زاویه، از نتیجه کار خود بیشتر راضی خواهید بود.

5- این نکته یکی از رازهای بزرگ عکاسی است. هنگام تصویر برداری، خطوط راهنما (Gridlines) را فعال کنید. در این حالت، صفحه شما به 9 مربع مساوی تقسیم می شود. حال قسمت مهم کار؛ سعی کنید همیشه سوژه عکاسی را در ردیف وسط، روی مرز میان یکی از 2 مربع کناری با مربع میانی قرار دهید. به گزارش zoomit، بهتر است سوژه  اصلی عکس در نقاط حاصل از تقاطع خطوط قرار گیرد. در این حالت، بیشترین جزئیات و بالاترین اثرگذاری را شاهد خواهید بود.

6- هنگام عکاسی از مناظر، باید افق یا بخش اعظم منطقه مورد نظر، در نیمه پایینی قاب تصویر قرار گیرد.

7- گاهی سعی کنید به جای تصویر برداری از یک لحظه خاص، از عکاسی پی در پی (Burst Mode) استفاده کنید. بعد می توانید عکس ها را در نرم افزارهایی چون iMovie یا Movie Maker در کنار هم قرار دهید و با افزودن یک آهنگ زیبا، تصاویری رویایی را پدید آورید.

8- از برنامه هایی مانند Vine یا Cinemagram برای ثبت ویدئویی 6 ثانیه ای بهره ببرید که در قالب عکسی با فرمت GIF ذخیره می شود. بعد می توانید از این تصویر متحرک در موارد گوناگون و اغلب سرگرم کننده استفاده کنید.

9- از سه پایه یا یک گیره  تثبیت کننده استفاده کنید تا از لرزش های احتمالی جلوگیری شود.

10- اهمیت صدا را از یاد نبرید. 50 درصد یک قطعه ویدئویی خوب را صدای آن تشکیل می دهد. بنابراین اگر در کار خود جدی هستید، خرید یک میکروفون اضافی را در اولویت قرار دهید.

دوشنبه 24/4/1392 - 19:33
سلامت و بهداشت جامعه
توصیه‌های یک متخصص قلب درباره روزه‌داری بیماران قلبی

یک متخصص قلب و عروق گفت: بیماران قلبی و افرادی که سابقه سکته قلبی دارند برای روزه گرفتن حتماً با پزشک خود مشورت کنند زیرا در مواردی کم شدن آب بدن و تغییر ساعت مصرف دارو برای این بیماران خطرناک است.

خبرگزاری فارس: توصیه‌های یک متخصص قلب درباره روزه‌داری بیماران قلبی

فرشاد شاکریان  مورد شرایط بیماران قلب در روزه داری اظهار داشت: بیماران قلبی را برای روزه‌داری باید به گروه‌های مختلفی تقسیم کرد و همه بیماران قلبی را نمی‌توان به یک چشم نگاه کرد.

وی گفت: روزه گرفتن برای بیمارانی که از نارسایی قلبی و اختلالات عضلانی قلبی از درجات متوسط تا شدید رنج می‌برند مجاز نیست.

به گفته این متخصص قلب و عروق با روزه‌ گرفتن میزان آب و الکترولیت بدن تغییر می‌کند و بدن بیماران قلبی از حالت تعادل خارج می‌شود چرا که میزان دارو در بافت‌های مختلف بدنشان تغییر می‌کند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در مورد امکان روزه گرفتن در بیمارانی که تنگی عروق دارند خاطرنشان کرد: اگر تنگی عروق با بالن و فنر و عمل باز برطرف شده باشد و فرد داروی زیادی مصرف نکند می‌تواند با نظر پزشک دارو را در وعده افطار و سحر تقسیم کرده و روزه بگیرند ولی در کل روزه داری برای بیماران قلبی که هنوز درمان قطعی نشده‌اند می تواند خطرناک باشد.

شاکریان ادامه داد: همچنین آنهایی که از اختلالات ضربان قلب و تپش قلب رنج می‌برند می‌توانند با نظر پزشک مصرف دارو را طوری تنظیم کنند که با روزه‌داری منافاتی نداشته باشند.

این متخصص قلب و عروق به بیمارانی که دریچه قلب آنها مصنوعی است تاکید کرد که روزه نگیرند و گفت: این افراد باید داروی ضد انعقاد مصرف کنند که تنظیم این داروها خیلی مشکل است و با کم آبی بدن امکان بروز لخته‌ روی دریچه وجود دارد و توصیه نمی‌کنیم روزه بگیرند.

وی در پاسخ به اینکه سالمندانی که سکته قلبی کرده‌اند آیا امکان روزه گرفتن دارند گفت: سکته قلبی عضله قلب را ضعیف می‌کند و به گونه‌ای این افراد جزو بیماران دچار نارسایی عضله قلب محسوب می‌شوند که روزه گرفتن در آنها مجاز نیست ولی سالمندی که بدن بسیار سالم دارد و فقط سکته خفیف کرده امکان روزه گرفتن دارد.

عضو تیم تخصصی قلب و عروق بیمارستان قلب شهید رجایی به تمام بیماران قلبی که با مشورت پزشک روزه می‌گیرند توصیه کرد: در صورت مواجهه با ضعف و سرگیجه بسیار شدید به ویژه در ساعات آخر روزه‌داری یا بروز درد قفسه سینه و تنگی نفس بعد از افطار از گرفتن روزه خودداری کنند.

 http://www.farsnews.com/

دوشنبه 24/4/1392 - 19:24
نماز

 142b.jpg

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر انقلاب اسلامی در مواردی توصیه‌های کاربردی را درباره نماز، قرآن و نهج‌البلاغه در بین بیانات‌شان داشته‌اند.

 توصیه‌هادر سه دهه ایام ماه مبارک رمضان


انسان نماز را خوب بخواند، با توجه بخواند، حضور قلب داشته باشد. حضور قلب یعنی انسان از آن‌چه که می‌گوید و آن‌چه که در ذهنش می‌گذرد و بر زبانش جاری می‌شود، غافل نباشد؛ اینجور نباشد که نفهمد. مثلاً من که حالا دارم با شما حرف می‌زنم، خب، شما مخاطبید. انسان توجه دارد که یک مخاطبی دارد و دارد گوش می‌کند و دارد حرف میزند. در نماز هم همین جور باشد؛ یک مخاطبی داشته باشیم، با او حرف بزنیم. من حتّی عرض می‌کنم اگر کسی معنای نماز را هم نداند، اصلاً هیچ نداند معنای این عبارات چیست، اما همین قدر بداند دارد با یکی حرف می‌زند، دارد با خدا حرف می‌زند، این قضیه انسان را نزدیک می‌کند - «قربان کلّ تقیّ»- این خودش مقرب است؛ تا این‌که حالا مثل ماها که معنایش را می‌دانیم و تفسیرش را می‌دانیم و چندین کتاب درباره‌اش خوانده‌ایم، اما وقتی که نماز می‌خوانیم، بالمرّه یادمان میرود که چه کار داریم می‌کنیم. به قول صائب - حالا شعرش یادم نمی‌آید، اما مضمونش این است - غیر از خدا که به یادت نمی‌آید، هرچی دیگر توی نماز یادت می‌آید؛ گم کرده باشی، پیدا میکنی. ۱۳۹۰/۰۱/۲۳

حضور قلب و توجه، کاری است که به تمرین احتیاج دارد. کسانی که این کارها را کرده‌اند و بلدند، به ما یاد می‌دهند که انسان باید در حال نماز، خود را در حضور یک مخاطب عالی‌شأن و عالی‌مقام که خالق هستی است و مالک همه‌ وجود انسان است، احساس کند. هر مقدار از نماز که توانست این حالت را داشته باشد، به تعبیر روایات این نماز، نمازِ مقبول است و آن خاصیت و اثر را خواهد بخشید. و دیگر آثار نماز - که نمی‌شود آثار نماز را در چند جمله یا در چند فقره‌ کوتاه خلاصه کرد - بر این مترتب می‌شود. ۱۳۸۵/۰۶/۲۷

نماز همان ذکری است، همان آب حیاتی است که انسان به دل خود می‌بخشد؛ نمازِ با توجه؛ توجه به معنا، توجه به این‌که در مقابل خدا قرار داریم. نماز را این‌طوری بخوانید. وقتی به نماز می‌ایستید، به یاد بیاورید که در مقابل خداوند متعال ایستاده‌اید و دارید با او حرف می‌زنید. در سرتاسر نماز سعی کنید این حالت حفظ بشود، آنوقت این نماز اثر می‌گذارد و دل انسان را مثل اکسیر عوض می‌کند. اکسیر ماده‌ی کیمیایی است که می‌گویند مس را طلا می‌کند. دل ما از مس هم که باشد، اکسیر ذکر آن را به طلا تبدیل می‌کند. این، خیلی مهم است. ۱۳۸۶/۰۲/۱۹

دوشنبه 24/4/1392 - 9:36
اخبار

 

حوزه نمایندگی ولی فقیه در امور حج و زیارت در اطلاعیه‌ای شعار حج سال ۹۲ را «حج؛ معنویت، هم‌اندیشی، اتحاد اسلامی» اعلام کرد 

 

 

 خبرگزاری فارس: شعار حج سال ۱۳۹۲ اعلام شد

 

پس از بررسی‌های کارشناسی و تأیید نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت، شعار حج 92 «حج؛ معنویت، هم‌اندیشی، اتحاد اسلامی» اعلام شد.

تبیین اهتمام حضرت امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب اسلامی نسبت به وحدت مذاهب اسلامی و به ویژه نمایش تجلی عینی آن در صحنه حج و آگاه بخشی و هشیار سازی جهان اسلام نسبت به سیاست‌های اسلام ستیزی و ایران هراسی از جمله مهم‌ ترین دلایل انتخاب شعار امسال به شمار می‌آید.

همچنین مبارزه با تفرقه و اختلافات دینی و فتنه مذهبی و قومی درون امت اسلام، استفاده از فرصت بی‌ بدیل حج برای خودسازی و توشه گیری برای خود،‌خانواده و اجتماع، نمایش شکوه عزت و پایبندی زائران ایرانی به ارزش‌های دین و اصلاح رفتار، گفتار و کردار زائران ایرانی در طول سفر از دیگر اهداف انتخاب این شعار شمرده می‌شود.

مشارکت گسترده، منسجم و منظم زائران ایرانی در نمازهای جماعات در حرمین شریفین و ترویج رفتار کریمانه با زائران کشورهای اسلامی، تقویت عزت و شأن کشور،‌انقلاب و مذهب در انظار مسلمانان سایر کشورها، طرح عمده‌ ترین چالش‌ها و مسایل جهان اسلام و راه حل یابی برای آن و ایجاد سازوکاری برای ایفای نقش علما و فرهیختگان امت اسلامی در مواجهه با این چالش‌ها و مسایل نیز از اهداف شعار سال عنوان شده است.

شعار حج سال 91 از سوی حوزه نمایندگی ولی فقیه در امور حج و زیارت با عنوان «عزت، همبستگی، مسئولیت اسلامی» اعلام شده بود.

 

يکشنبه 23/4/1392 - 19:34
اخبار
مصوبه احکام حقوقی فرهنگیان ابلاغ شد/ فوق‌العاده شغل با حقوق تیر پرداخت می‌شود

برقراری فوق‌العاده شغل فرهنگیان متناسب با سطح تخصص و مهارت‌های آنها و پرداخت آن با حقوق تیرماه به ادارات کل آموزش و پرورش استان‌ها و سازمان‌ها و نهادهای مربوط ابلاغ شد.

خبرگزاری فارس: مصوبه احکام حقوقی فرهنگیان ابلاغ شد/ فوق‌العاده شغل با حقوق تیر پرداخت می‌شود

 

به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبری فارس «توانا»، برقراری فوق‌العاده شغل فرهنگیان متناسب با سطح تخصص و مهارت‌ها برای مشاغل تا سطح کاردانی 500 امتیاز و برای مشاغل کارشناسی و بالاتر 700 امتیاز به ادارات کل آموزش و پرورش استان‌ها و نهادها و سازمان‌های وابسته به آموزش و پرورش ابلاغ شد.

در بخشنامه وحید کیارشی معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش آمده است: «با توجه به مدیریت منابع مالی و هماهنگی‌های انجام شده، برقراری فوق‌العاده شغل موضوع بند (5) ماده 68 قانون مدیریت خدمات کشوری، متناسب با سطح تخصص و مهارت‌ها برای مشاغل تا سطح کاردانی 500 امتیاز و برای مشاغل کارشناسی و بالاتر 700 امتیاز با رعایت سایر مقررات بلامانع است.

مقتضی است احکام حقوقی کارکنان در اسرع وقت صادر و با حقوق تیرماه آنان پرداخت شود؛ بدیهی است در صورت رفع محدودیت‌های مالی نسبت به اجرای کامل مفاد مصوبه مذکور اقدام خواهد شد».

به گزارش فارس، بر اساس مصوبه هیئت وزیران، در جلسه مورخه 26 خرداد 1392 بنا به پیشنهاد وزارت آموزش و پرورش و تأیید معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس‌جمهور به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و بند 5 ماده 68 قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب 1386 و ماده 50 قانون برنامه پنج ساله پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران مصوب شد وزارت آموزش و پرورش مجاز است با توجه به اصلاحات ساختاری و ساماندهی نیروی انسانی نسبت به برقراری فوق‌العاده شغل متناسب با سطح تخصص و مهارت‌ها برای مشاغل تا سطح کاردانی (500) امتیاز، برای مشاغل هم‌سطح کارشناسی (1000) امتیاز و برای مشاغل بالاتر حداکثر (1500) امتیاز اقدام و از محل منابع حاصل از صرفه‌جویی پرداخت کند.

يکشنبه 23/4/1392 - 19:18
خانواده

طبق تحقیقات وزارت بهداشت فاصله گرفتن بین نوجوان و والدین می‌تواند زمینه ساز رفتارهای پرخطر باشد و آمارها نشان می‌دهد ۵۹ درصد دخترهای جامعه ما و ۴۰ درصد پسرها با خانواده احساس راحتی نمی‌کنند.

خبرگزاری فارس: ۵۹ درصد دختران با خانواده احساس راحتی نمی‌کنند

گلایل اردلان، رئیس اداره سلامت نوجوانان و جوانان وزارت بهداشت در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس فاصله افتادن بین نوجوان و جوان با والدین را یکی از مشکلاتی عنوان کرد که در جامعه ممکن است زمینه رفتارهای پرخطر را ایجاد کند.

وی گفت: در تحقیقاتی که انجام داده‌ایم 39.4 درصد پسرها ابراز کرده‌اند که در صحبت کردن با پدرهایشان احساس راحتی نمی‌کنند و این مقوله در دخترها به بالای 59 درصد رسیده است.

به گفته اردلان محکم‌ترین حامی برای نوجوان و جوان خانواده است و پدر نفش پررنگ‌تری و مهمتری را در این میان ایفا می‌کند.

اردلان با تأکید بر اینکه این آمارها ما را بر آن می‌دارد که نه تنها باید روی نوجوان و جوان کار کنیم بلکه باید آموزش والدین را هم در این زمینه بر عهده بگیریم اذعان داشت: وزارت بهداشت به تنهایی نمی‌تواند وارد این مسئله شود بلکه دستگاه‌های دیگر نیز باید ما را در این زمینه یاری کنند.

وی از توزیع یکسری متون آموزشی برای ارتباط گرفتن والدین با فرزندان از طریق شهرداری و فرهنگسراها خبر داد و گفت: همچنین با استفاده از ظرفیت رابطان و مراقبان بهداشتی در فرهنگسراها یکسری کلاس‌های آموزشی برای ارتباط والدین با فرزندان برگزار می‌شود.

رئیس اداره سلامت نوجوانان و جوانان وزارت بهداشت با اشاره اینکه برای همگانی شدن هر طرح ابتدا باید آن را به طور آزمایشی اجرا کرد تا کم و کاستی‌ها برطرف شود افزود: دوره‌های آموزشی را با بهره‌گیری از رابطان بهداشتی برای ارتباط گرفتن والدین با نوجوانان و جوانان در دانشگاه علوم پزشکی البرز به صورت پایلوت اجرا کردیم.

به گزارش فارس، رفتارهای پرخطر جنسی،‌مصرف سیگار و فاصله گرفتن نوجوان از خانواده از جمله عواملی است که رفتارهای پرخطر را در قشر نوجوان و جوان تشدید کرده وزارت بهداشت همواره نسبت به آن هشدار داده است.

يکشنبه 23/4/1392 - 18:58
رمضان
فارس از خاطرات اساتید فلسفه درباره ماه رمضان گزارش می‌دهد
از تحریم تلویزیون و روزه کله‌گنجشکی تا محاصره در عملیات رمضان و احترام کمونیست‌ها

همه ما رمضان‌های مختلفی را پشت سر گذاشته‌ایم خاطرات تلخ و شیرین یا حتی سخت اما به یادمانی بسیاری از این ماه داریم، در این گزارش برخی از اساتید حکمت و فلسفه به ارایه خاطرات خود در ماه رمضان پرداختند.

خبرگزاری فارس: از تحریم تلویزیون و روزه کله‌گنجشکی تا محاصره در عملیات رمضان و احترام کمونیست‌ها

 

خبرگزاری فارس ـ گروه آیین و اندیشه: ماه مبارک رمضان ماهی است که در آن درهای رحمت الهی گشوده می‌شود و مؤمنان ازسفره پرفیض پروردگار بهره‌مند می‌شوند.

همه ما رمضان‌های مختلفی را پشت سر گذاشته‌ایم خاطرات تلخ و شیرین یا حتی سخت اما به یادمانی بسیاری از این ماه پربرکت داریم که برخی از آنها در خاطرمان حک شده است. در این گزارش به ارایه برخی از خاطرات اساتید و صاحب‌نظران حوزه و دانشگاه درباره ماه رمضان و روزه‌داری پرداخته‌ایم که به ترتیب حروف الفبا در ادامه نقل می‌شود.

 

 

 

برای ماه رمضان شعر نوشتم اما چاپخانه‌دار آن را چاپ نکرد!

 

«صادق آیینه‌وند» پژوهشگر و استاد تاریخ اسلام: نخستین باری که روزه گرفتم هشت ـ نه ساله بودم. یادم هست هنوز به سن تکلیف نرسیده بودم، ماه رمضان در زمستان بود همه سحرها را بیدار می‌شدم و روزه می‌گرفتم. در آن دوران بچگی همه بچه‌ها را دور هم در ماه رمضان جمع می‌کردم و همه با هم برای شروع ماه رمضان جشن می‌گرفتیم با اینکه کوچکتر که بودم روزه هم نمی‌گرفتم اما از آمدن ماه رمضان خوشحال می‌شدم. کلاس دهم یک شعری برای ماه رمضان سرودم آن را به چاپخانه‌ بردم برای چاپ، اما صاحب چاپخانه باور نکرد که این شعر من است و گفت بیست تومن بده تا شعرت را چاپ کنم. من گفتم شما باید به من پول بدهی که شعرم را چاپ کنی! بنابراین شعرم چاپ نشد.»

 

آن زمان به سحر بیش از افطار توجه می‌کردند

تلویزیون را تحریم کرده بودیم و رادیو گوش می‌کردیم

                                                                               

 

«قاسم پورحسن» استاد گروه فلسفه دانشگاه علامه طباطبایی: نخستین باری که روزه گرفتم مربوط به ایام انقلاب اسلامی و اواخر سال‌های 56 و اوایل 57 است. در آن سال فکر می‌کنم دوم راهنمایی بودم در محله ما افراد انقلابی زیادی رفت و آمد می‌کردند و ما شاهد حضور مبارزین انقلاب در این سال‌ها بودیم و انقلاب اسلامی نیز شور مسایل دینی را افزایش داده بود، بنابراین من هم روزه را یک وظیفه الهی می‌دانستم. جالب اینکه خیلی از هم‌سن‌های من فکر می‌کردند ارزش روزه گرفتن از نماز خواندن بیشتر است، حتی کسانی بودن که روزه‌هایشان را کامل می‌گرفتند اما به نماز این اندازه اهمیت نمی‌دانند خلاصه به لحاظ روحی ما آمادگی روزه گرفتن پیدا کردیم چرا که احساس تنهایی در این امر نداشتیم.

اما مهمترین خاطرات من از ماه رمضان به سحرهای این ماه مبارک رمضان باز می‌گردد. معمولاً در محله ما مردم سحرها همدیگر را بیدار و برای هم دعا می‌کردند و همه چند ساعت پیش از اذان صبح بیدار بودند مثل الان نبود که به افطار بیش از سحر اهمیت بدهند، به خصوص اولین باری که من روزه گرفتم همین حدودهای تابستان بود، بنابراین من تجربه اولین روزه با روزه کم را نداشتم در مدرسه‌مان هم یک رقابتی ایجاد شد که هر که تحمل بیشتری در گرفتن روزه داشته باشد، مقرب‌تر است این خاطرات به یادم مانده است بنابراین سحرهای آن زمان جاذبه بسیاری برایم داشت. نکته جالبتر این است که همه در هنگام سحر رادیو گوش می‌کردند چرا که تلویزیون آن زمان از سوی مردم تحریم شده بود.

 

سحر 19 رمضان حرم امیرالمؤمنین دیدن دارد

                                              

«حجت‌الاسلام علیرضا پیروزمند» قائم‌مقام فرهنگستان علوم اسلامی قم: زمانی که توفیق تشرف به حرم امیرالمؤمنین (ع) را در ایام شب‌های قدر پیدا کردم، خاطرات به یاد ماندنی‌اش در ماه رمضان و روزه‌داری‌اش در خاطرم باقی مانده است. همینطور توفیق شب قدر در بارگاه سیدالشهدا (ع) نیز برایم بسیار خاطره انگیز شد، در این مکان‌ها انسان یک حس عجیبی دارد.

در سحر نوزدهم ماه مبارک رمضان حرم امیرالمونین (ع) یک حرکت نمادین بسیار تأثیر گذار انجام می‌دهند و آن این است که مقارن اذان صبح یک‌باره چراغ‌های سبز خاموش و چراغ‌های قرمز روشن می‌شود و همه مؤمنین با هم زمزمه می‌کنند «امروز روزی است که فاطمه زهرا (ص) عزادار است» و بیان منادی موقع ضربت خوردن حضرت علی (ع) که «به خدا قسم ارکان هدایت منهدم و فرو ریخت» توسط مردم زمزمه می‌شود. ان‌شاءالله همه توفیق زیارت این مکان مقدس را داشته باشند.

 

 

محاصره در عملیات رمضان

 

«حجت‌الاسلام عبدالحسین خسروپناه» رییس مؤسسه حکمت و فلسفه ایران: مهمترین خاطره‌ام از ماه مبارک رمضان در عملیات رمضان بود. سال 61 دوران جنگ تحمیلی و ایام دفاع مقدس برایم خاطره‌انگیزترین ماه رمضان زندگیم شد چرا که 48 ساعت در محاصره و تشنگی شدید بودیم و این تشنگی ما را به یاد اصحاب امام حسین (ع) ‌انداخت و آن شرایط را خوب درک کردیم. افرادی که همرزم من در این عملیات بودند، چندین بار تا مرز اسارت رفتند اما در نهایت همگی نجات پیدا کردیم.  

 

 

 

پس کی غروب می‌شود؟

                                            

«حجت‌الاسلام محمدجواد رودگر» رئیس پژوهشکده حکمت و دین‌پژوهی: در تعریف یک خاطره از اولین سال‌های سن تکلیفم که اتفاقاً در تابستان نیز بود، بگویم که در خانواده سنتی ما حتماً باید روزه می‌گرفتیم و البته خودمان هم دوست داشتیم جالب این است که هیچ فعالیتی هم در خانواده ما که روستایی بودند در ایام ماه رمضان تعطیل نمی‌شد و همه به دنبال کارشان می‌رفتند، من هم خسته شدم و دائم چشم به آسمان داشتم که پس کی غروب می‌شود؟ در روایات داریم که روزه‌دار دو فرح را تجربه می‌کند نخست در هنگام افطار و دوم در نزد خداوند، ما هم به ظاهر روزه‌دار بودیم تا ببینیم در نزد خداوند چقدر مقبول واقع شده است.»

 

تمرین روزه‌داری در کانادا

                                            

      «حجت‌الاسلام سعید رضا عاملی» رییس سابق دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران: در تعریف یک خاطره از ماه مبارک رمضان باید بگویم که یک مأموریت کاری سال پیش به کانادا رفته بودم مقارن شده بود با ماه مبارک رمضان، در این سفر من روزه بودم اما به دلیل اختلاف ساعت شش ساعت به روزه من افزوده ‌شد و در طول سفر در هواپیما و همینطور در دوران برپایی کنفرانس بین‌المللی نیز مدام پذیرایی می‌کردند، این سال یکی از بهترین روزه‌هایم را گرفتم چرا که حس بهتری داشتم، دائم در معرض تعارضات بین روزه‌داران و غیر روزه‌داران قرار داشتم و این حس معنوی در میان سختی‌ها برایم ارزشمند بود.

 

کمونیست‌ها هم به ماه رمضان احترام می‌گذاشتند

                                     

 «محمد رجبی دوانی» رییس کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی: یک خاطره از دوران دانشجویی‌ام تعریف می‌کنم که مقارن شده بود با ایام انقلاب و بازداشتم. سال 52 ماه رمضان در شهریور و مهر ماه بود که من در زندان بودم گروه‌های غیر مذهبی زیادی در زندان بودند که البته بیشتر کمونیست‌ها بودند. این گروه‌ها پیش از ماه رمضان یک فرهنگ خاص چریکی داشتند به خیلی از امور بهداشتی توجه نمی‌کردند و مثلاً می‌خواستند خود را به طبقات بورژوازی نزدیک کنند و از این طریق یک شخصیت قهرمانی به خود می‌گرفتند، اما مذهبی‌ها در برابرشان سکوت می‌کردند اما اینها وقتی حیات را جارو می‌کردند بدون آب و خاک غلیظی راه می‌انداختند که اعتراض هم را برمی‌انگیخت، یک روز صبح موقع جارو زدن یکی از این کمونیست‌ها بود دیدم زمین را آب‌پاشی کرده و جارو زده با تعجب از او علتش را پرسیدم و او گفت به‌هرحال ماه رمضان است و این مذهبی‌ها الان می‌خواهند گله کنند که روزه ما را خراب کردید. من آنجا تاثیر روزه ماه مبارک را در زندگی مردم دیدم که چه مذهبی و چه غیرمذهبی به خاطر یک عده دیگر رعایت می‌کند.

یک خاطره دیگرم از حضور در آلمان به عنوان نماینده فرهنگی ایران در این کشور است. ما پانزدهم هر سال در ماه رمضان افطاری به مسلمانان آلمانی و غیر آلمانی می‌دادیم ،یک سال شخصی به اسم «طاهر» که آلمانی تازه‌مسلمان شده و نماینده رسانه‌ای مسلمانان در آلمان هم بود، موقع افطار چند مرتبه غذا سرو کرد. ما از او پرسیدیم مثل اینکه خیلی گرسنه هستی او در جواب گفت من مزه غذا را از وقتی دریافتم که مسلمان شدم و و روزه گرفتم، حتی آب نیز برایم مزه دیگری پیدا کرد. او خطاب به ما مسلمانان گفت شما خودتان قدر این نعمتتان را نمی‌دانید!

 

نظم و ترتیب ماه رمضان را بسیار دوست دارم 

                                      

«محمدرضا ریخته‌گران» استادیار گروه فلسفه دانشگاه تهران: اولین باری که خودم روزه گرفتم را به خاطر نمی‌آورم اما از دورانی که یادم می‌آید 9 یا 10 ساله بودم در اصفهان زندگی می‌کردیم، مرحوم پدرم عادت داشت بعد از سحری و نماز صبح به محل کار می‌رفت و مرا نیز با خود می‌برد تا نزدیک ظهر به خانه باز می‌گشتیم و دیگر من چشم براه افطار بودم، این خاطره و نظم و ترتیب خانه‌مان در ماه رمضان همیشه در خاطرم باقی مانده است حتی آن زمانی که خودم روزه هم نمی‌گرفتم ولی با اهل خانه همراه می‌شدم.

 

تجربه نخستین روزه‌ام در تابستانی سخت بود

 روزه بودم از روی فراموشی ناهار خوردم

                                               

«حسین کلباسی» استاد گروه فلسفه دانشگاه علامه طباطبایی: یادم می‌آید دوازده سالم بود برای نخستین بار روزه گرفتم تجربه نسبتاً دشواری بود چرا که ماه رمضان در تابستان بود با این حال من شوق فوق‌العاده‌ای برای روزه گرفتن داشتم من نیز در یک خانواده مذهبی متولد شدم و پدرم روحانی بود، بنابراین زمینه برای این ذوق و شوق‌ها برایم مهیا بود. البته یک مقدار هم چون همکلاس‌هایم فهمیده بودند می‌خواهم روزه بگیرم احساس برتری نسبت به آنها می‌کردم. روزه ماه مبارک رمضان در مقایسه با دیگر ایام سال قدری متفاوت است نه به خاطر مسأله زمانی بلکه به لحاظ روحی روزه گرفتن سهل و آسان‌تر است.

دیگر خاطره من از ماه مبارک رمضان مربوط به شانزده - هفده‌ سالگی‌ام در ماه رمضان است. یادم می‌آید منزل یکی از اقوام در اصفهان بودیم و پدر و مادربزرگم در قید حیات بودند اما به دلیل کهولت سن نمی‌توانستند روزه بگیرند، ظهر شد و مشغول ناهار خوردن شدند و من نیز نشستم یک ناهار کامل به همراهشان خوردم و بعد از ناهار یادم آمد که روزه بودم به مادربزرگم گفتم و او هم گفت «نوش جان، تو که خاطرت نبود، روزه‌ات صحیح است». من بسیار خوشحال شدم واقعاً تکلیف‌های شرعی باید تؤام با آگاهی باشد و اگر نباشد خداهم تکلیف را ساقط می‌کند این برای من خاطره جالبی شد.

 

 احساس معنویت در جوار خانه خدا در ماه مبارک رمضان

 

 «حجت‌الاسلام احمد مبلغی» مدیر مرکز تحقیقات مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی: بهترین خاطراتم از ماه رمضان برای چند باری است که به دراین ماه شریف به سفر حج مشرف شدم در آنجا احساس افزایش و ازدیا معنویت کردم به این دلیل که هم در چنین مکان مقدسی حضور داشتم  و هم اینکه مهمان خدا بودم بنابراین این شادمانی دو وجهی بود و به تعبیر امروزی‌ها سیگنال‌های معنویت خداوند به طرف انسان می‌آمد و من خود را بیشتر محسور در این فضای رحمت الهی احساس می‌کردم.

 

هرهر سال در رمضان بب fffdffبب بب ببذهنم هر سال ماه رمضان به جبهه‌ها باز می‌گردد

 

 «حجت‌الاسلام نجف لکزایی» رییس پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی:  به یادماندن‌ترین خاطراتم از ماه رمضان در همان سال‌های جبهه و جنگ است. واقعاً ماه رمضان‌ها در ایام دفاع مقدس جالب بود و زیبایی‌ها و معنویت‌های خاص خودش را داشت صفایی که بچه‌ها به دور همدیگر سحری و افطاری می‌خوردند، از یادم نمی‌رود. ذهن من هر سال ماه رمضان به آن ایام باز می‌گردد یک کلاس درسی به نام جبهه و یک کلاس دومی به نام رمضان بود که از ترکیب این دو معنویت مضاعفی به دست می‌آمد.

يکشنبه 23/4/1392 - 6:46
آموزش و تحقيقات
ا
پژوهشگران دانشگاه شهرکرد با تولید نانو بیو سرامیک شیشه روش زیستی برای تکثیر سلول‌های بنیادی مغز استخوان ارائه دادند.

به گزارش خبرگزاری مهر، در سال‌های اخیر بیوسرامیک‌ها از جمله مواد ‌زیستی هستند که به علت ویژگی‌های خاص خود مورد توجه دانشمندان و ‏محققان قرار گرفته است.

شیشه زیست فعال و هیدروکسی آپاتیت‌ها نیز از آن دسته‌اند که ویژگی‌های منحصر به ‌فرد آنها باعث ‏شده است تا مطالعات بیشتری روی این مواد در مورد استفاده از آن به عنوان ترمیم‌کننده‌ها صورت گیرد.

در این راستا محققان دانشگاه شهرکرد مطالعاتی را با هدف ارزیابی سمیت و فعالیت زیستی ‏نانوبیوسرامیک‌های شیشه زیست فعال (ترکیب ‏‎63S‎‏) و هیدروکسی آپاتیت مشتق از استخوان حیوان در تماس با سلول‌های ‏بنیادی مغز استخوان انسان انجام دادند.

در این پژوهش دو ترکیب نانو بیوسرامیکی شیشه زیست فعال و هیدروکسی آپاتیت ‏طبیعی ساخته شدند و سمیت سلولی آنها در تماس با سلول‌های بنیادی مغز استخوان انسان بررسی و ارزیابی شد.

این محققان برای این منظور نانو ذرات شیشه زیستی به روش ‏سل- ژل تولید و نانو هیدروکسی آپاتیت طبیعی از دیافیز استخوان ران گاو بالغ استحصال کردند. سپس زیستایی و ‏تکثیر پذیری سلول‌های بنیادی مغز استخوان انسان در تماس با نانو بیو سرامیک‌ها مورد ارزیابی و مقایسه قرار دادند.

نتایج این پژوهش نشان داد که ‏نانوذرات این مواد، تأثیری به مراتب بیشتر در ترمیم و التیام نواقص استخوانی خواهد داشت. در صورت تکمیل آزمون‌های نهایی ‏عرضه تجاری این محصولات بخش مهمی از نیاز جامعه پزشکی را برطرف خواهد کرد.‏

يکشنبه 23/4/1392 - 6:29
رمضان

 

 

 

تا چند دهه قبل، ماه رمضان برای مردم ایران شبیه نوروز بود. با آداب و رسوم خاصی که از آخرین روزهای شعبان شروع می شد و تا وقتی نقاره چی عید فطر را اعلام می کرد، ادامه داشت.

در ماه رمضان بود که بهترین و مرغوب ترین خوار بار، با نازل ترین قیمت ها به دکان ها می آمد و در همین ماه بود که سنگ های کم وزن و ترازوهای معمولی در دکان ها جای خود را به سنگ های تمام وزن و ترازوهای دقیق می دادند. ماهی که خریدها چندبرابر می شد و برکت به خانه مردم راه باز می کرد. از آخرین روزهای شعبان، پیشواز شروع می شد.

 زن ها خانه را تمیز می کردند، آذوقه و خوار بار می خریدند و مردها به غبارروبی مساجد می رفتند و از همان شبی که قرار بود ماه مبارک رمضان در آسمان تهران ظاهر شود، خانواده های زیادی با آب و آیینه و سبزه راهی پشت بام می شدند تا هلال آغاز ماه را به چشم خود ببینند.

ریش کوتاه، چادر بلند

به گزارش مجله مهر،ماه رمضان که می آمد، رخت و لباس مردم هم عوض می شد. مردها که از شب عید غدیر یا نوروز صورتشان را اصلاح نکرده  بودند، در مراسمی به نام «کلوخ اندازان» که از سه تا یک روز قبل از ماه شروع می شد، صفایی به سر و صورت شان می دادند و به سر و وضع خود می رسیدند.

 آنها با خانواده به طبیعت می رفتند و هنگام غروب کلوخی دست می گرفتند و رو به قبله می ایستادند و می  گفتند: «خدایا گناهان خود را شکستیم و خود را برای عبادت و روزه ماه رمضان آماده کردیم.» بعد، کلوخ را محکم به زمین می زدند و عقیده داشتند با شکستن کلوخ تمام اعمال بدشان نابود می  شود.ماه رمضان، ریش مردها را کوتاه تر می کرد و چادر زن ها را بلندتر. آنها چادرهای معروف به عبایی شان که تا روی پنجه پاها را می پوشاند از گنجه ها بیرون می کشیدند و به سر می کردند.

روبندهای بلند تا نزدیک زانو هم جای نقاب های چهار انگشتی قبلی را می گرفت و بزک و سرخاب وسفیدآب و هر نوع آرایشی تا هلال ماه شوال منسوخ می شد.آن زمان اکثر اعیان هر شب در بیرونی خانه (جایی که محل پذیرایی از ارباب رجوع بود) مراسم افطاری برپا می کردند و به مردم افطاری می دادند. جایی که عده ای از زنان برای حاجت گرفتن راهی اش می شدند تا نذرشان را ادا کنند. بین زنان تهران قدیم نذر ظرفشویی برای حاجت گرفتن مرسوم بود و آنها در مهمانی های عمومی بعد از آن که سفره افطار جمع می شد به حیاط می رفتند و ظرف ها را می شستند. از دیگ های دودگرفته تا دوری و دیس و کفگیرو ملاقه.

تعطیلی «پزندگی» و رونق کفن فروشی

ماه نو، کسب و کار بعضی ها را هم تعطیل می کرد و بعضی را رونق می داد. جعفر شهری، در کتاب طهران قدیم می نویسد: «...تعطیلی کسب و تجارت مخصوصا در نصفه اول روزهای ماه رمضان و سکوت و مردگی و خاموشی و بهت زدگی مردم...خاصه تعطیل کامل پزنده های ناهار بازاری از قبیل چلویی، دیزی پز، یخنی پز، شیربرنج پز، قهوه چی، مطرب و لوطی و امثال آن و کسادی کار حکیم و دوافروش و زالویی و حجامت چی و دلاک و رگ زن و دندان ساز و سلمانی و مشاطه و... خلاف این گونه کسبه، کسبه ای بودند که این ماه، ماه کسب و کار و بره کشان و رواجی شان بود.

مانند حمامی ها، ساعت ساز ها و علما و وعاظ، معرکه گیرها، مسئله گوها، فروشندگان قرآن و کتاب دعا و عکس و شمایل پیغمبر و امام و فروشندگان سجاده و جانماز و مقنعه و کفن و... رواج کامل وصیت و وصیتنامه و تعیین وصی و قیم و ناظر و اقدام به امور خیریه و تهیه موقوفات و تصفیه محاسبات و حلال کردن دارایی و اموال شبهه ناک و...»

هر مغازه یک چراغ نفتی

آن زمان که خبری از رادیو و تلویزیون برای اعلام اوقات شرعی به مردم نبود زمان سحر و طلوع و غروب خورشید با صدای طبل، دهل، نقاره و دف زنی اعلام می شد. در برخی شهرها مردم با صدای نقاره به استقبال اذان صبح می رفتند و روزه می گرفتند. نقاره زنی که قبل از اسلام به عنوان یک رسم کهن هنگام طلوع خورشید اجرا می شد با آمدن اسلام جلوه ای دیگر پیدا کرد و به سنتی برای اعلام زمان سحر و افطار در ماه رمضان تبدیل شد.

در تهران قدیم اعلام زمان سحر و افطار با شلیک گلوله توپ همراه بود. چنان که در هر گوشه ای از شهر دو توپ جنگی کار گذاشته می شد که این توپ ها هنگام سحر و اذان مغرب، 3 بار شلیک می شدو اوقات شرعی را به این ترتیب به مردم اعلام می کردند. در آن زمان رسم بود یکی دو ساعت مانده به اذان صبح جلوی در خانه ها و مغازه هایی که در جایگاه مرتفع و بلندتری قرار داشتند یک چراغ نفتی آویزان می کردند تا مردم با دیدن نور آنها بساط سفره سحری را بچینند.

زنجیره مشت کوبی

تقریبا از ۳ ساعت به اذان صبح مانده، زن ها بیدار شده و یکدیگر را برای پخت و پز سحری و آماده کردن سفره سحر همراهی می کردند و بیدار کردن مردها هم بستگی به این داشت که اگر سواد خواندن دعای سحر را دارند زودتر بلند شوند تا دعا بخوانند در غیر این صورت زن ها آنها را تنها برای خوردن سحری بیدار می کردند.

از همان اولین بانگ و صدای مناجاتیان در شهر که به خواندن دعای سحر مشغول می شدند، کم کم شور و هیجان و سر و صدایی در شهر پیچیده می شد که جعفر شهری در کتاب طهران قدیم این طور روایتش می کند: «این غوغا و هیاهو در سحرها به جایی می رسید که شهر یکپارچه بانگ و فریاد می شد، تا آنجا که نقل است: دیپلماتی اروپایی هنگام سحر ماه رمضان وارد شهر می شود، وقتی آن غوغا و ولوله را می شنود به گمان آنکه مردم به اعتراض برخاسته یا انقلاب شده است بازمی گردد و فرار می کند.»

مردم البته به همین ها بسنده نمی کردند و برای جا نماندن در و همسایه از قافله سحری خوران، چشم به چراغ همدیگر داشتند. به این ترتیب اولین نفری که در خانه یا خانه های دیوار به دیوار بیدار شده بود موظف بود دیگران را هم بیدار کند. ابزار بیدارباش هم مشت بود! همسایه ها به دیوار هم مشت می کوبیدند و این مشت کوبی اتاق به اتاق تا آخرین اتاق حیاط ادامه داشت. شروع مشت کوبی هم از اتاقی بود که یا ساعت شماطه ای داشت یا ساکنانش سحرخیزتر و سبک خواب تر بودند.

چند انگشت حلوا قبل از کوفته نخودچی

غذای سحر به تناسب فصل های سال متغیر بود، اما آنچه گذشته از مخلفات، غذای کامل سحربه حساب می آمد، غذاهای پرگوشت و پرچربی در زمستان و غذاهای کم گوشت و کم چربی برای تابستان بود، چیدن سفره افطار و افطاری کردن هم برای خود آدابی داشت، اول با نصف استکان آب گرم که گاهی شیرین بود روزه خود را باز می کردند و بعد با خوردن دو تخم مرغ عسلی، چند انگشت حلوا و چند لقمه نان با پنیر و چای شیرین به خوردن ادامه می دادند که گاهی با آش رشته و جو هم همراه بود.

شام افطارها هم تقریبا کم و بیش به این صورت تهیه می شد که مقداری از آن جزو مخلفات و مقداری جزو غذا محسوب می شد. مثلا بورانی اسفناج با ماست، حلوا ارده، ماست و لبو را اول می خوردند و در آخر شام آورده می شد. شام تهرانی های قدیم در ماه رمضان بیشتر از غذاهای نخوددار مثل کوفته شامی، شامی لپه و کوفته نخودچی بود که معتقد بودند روزه دار را جان دارتر و قوی تر می کند.

شب زند ه داری در زورخانه و قهوه خانه

شب های رمضان هم مردم تهران برای خود سرگرمی هایی داشتند عده ای بعد از افطار و خواندن نماز از یک محل به محل دیگری برای دید و بازدید می رفتند. آنها که ورزشکار بودند به زورخانه می رفتند و جوان تر ها گاهی به قهوه خانه ها سر می زدند. ترنا بازی و سخنوری هم سنتی برای ماه رمضان بود. مساجد محلات هم از شلوغ ترین مراکز برای گذران وقت روزه داران بود.

در واقع شب نشینی های ماه رمضان از جمله مهمانی های با نشاطی بود که همه مردم تهران از آن استقبال می کردند در این شب نشینی ها بود که زولبیا و بامیه برای پذیرایی از مهمان آورده می شده است و چون وقت بیشتری داشتند، کتاب خوانی و قصه سرایی و افسانه پردازی ها و امثال آن نیز نقل مجالس می شد که تقریبا تا سحر طول می کشید.

چشم به راه تلگراف از کربلا

نزدیک به غروب شب اول ماه شوال که می شد مردم از لحظه غروب تا یک ساعت از شب رفته روی بام ها و گل دسته ها و بلندی ها می ایستادند و دنبال ماه می گشتند. اگر ماه را به صورت اجماع می دیدند، فردا را عید می گرفتند وگرنه منتظر رسیدن تلگراف از کربلا و نجف می شدند و اگر خبری نمی رسید خودشان تلگرافی را به علما می فرستادند و کسب تکلیف می کردند.

 http://www.yjc.ir

يکشنبه 23/4/1392 - 6:27
آموزش و تحقيقات

رئیس پژوهشکده اسانس دانشگاه کاشان از توقف صادرات اسانس گل محمدی ایرانی خبر داد و گفت: در حالی صادرات این محصول متوقف شده است که موفق شدیم برای این محصول استاندارد ایزو فرانسه را که برای اسانس گل محمدی تعریف شده است دریافت کنیم.

به گزارش خبرنگار مهر، گل سرخ یا رز، درختچه ای دارای شاخه های گل دهنده تیغ دار است و تاکنون بیش از 20 هزار گونه گل رز شناسایی شده است. این گیاه بر اساس نژاد به 7 دسته تقسیم می شود که شامل گل سرخ فرانسی، نسترن، گل چای، گل سرخ با گلهای متعدد، گل سرخ مینیاتوری، گل سرخ بنگال و گل سرخ ایرانی است.

گونه ایرانی این گل در دنیا منحصر به فرد است به گونه ای که بر اساس نظر کارشناسان زیست گیاهی، گونه مذکور از ابتدا در ایران پرورش یافته و از این کشور به دیگر نقاط جهان پخش شده است.

این گل برای رشد به آب کمی نیاز دارد از این رو علاوه بر کاشان، در استانهای خراسان رضوی، سمنان، اردبیل، آذربایجان شرقی و غربی، زنجان، کرمانشاه، فارس و کرمان نیز کشت می شود.


 

گل محمدی به "طلای معطر" معروف است چراکه ماده اولیه کارخانه های عطر سازی در دنیا است. هر کیلو اسانس این گیاه 20 میلیون دلار ارزش دارد از این رو امروز از آن به عنوان طلای مایع یاد می شود. در حالی که این گل برای اولین بار در ایران کشت شد و سپس به ترکیه و دمشق و از آنجا به بلغارستان رفت ولی در حال حاضر بغارستان تنها کشور صادر کننده اسانس گل محمدی در دنیا است.

در حال حاضر ایران توانایی تولید 15 هزار هکتار گل محمدی را دارد ولی بلغارستان با 2 هزار هکتار کشت گل رز، سالانه هزار و 500 کیلوگرم اسانس گل رز تولید و صادر می‌کند.

علی رغم این واقعیت محققان پژوهشکده اسانس دانشگاه کاشان با تولید دستگاه تقطیر موفق شدند اسانس گل محمدی را تولید و به تایید استاندارد ایزو فرانسه که برای اسانس گل محمدی تعریف شده را دریافت کنند.

تایید استاندارد برای اسانس گل محمدی ایرانی

دکتر عبدالرسول ابراهیم آبادی- رئیس پژوهشکده اسانس دانشگاه کاشان در گفتگو با خبرنگار مهر، اساس کار در این پژوهشکده را تولید اسانس گل محمدی دانست و گفت: با اجرای پروژه‌های تحقیقاتی موفق به طراحی و ساخت دستگاه تقطیر گل محمدی شدیم.

گل محمدی که از آن ماده اولیه کارخانه‌های عطر سازی تولید می‌شود

وی با اشاره به عملکرد این دستگاه ادامه داد: در این دستگاه بخار آب از داخل گل‌ها عبور می‌کند و اسانس آن همراه بخارات آب وارد بخش خنک کننده می‌شود که با سرد سازی آن اسانس خالص و مطابق استانداردهای بین المللی تولید می‌شود.

ابراهیم آبادی با بیان اینکه اسانس‌های تولید شده به 3 کشور صادر شده است، اضافه کرد: در سال گذشته موفق شدیم اسانس‌های تولید شده را به 3 کشور فرانسه، انگلستان و آلمان صادر کنیم.

توقف صادرات اسانس گل محمدی

وی با بیان اینکه در حال حاضر صادرات اسانس‌های تولید شده متوقف شده است، خاطر نشان کرد: در سال گذشته به دلیل آنکه نرخ یورو پایین بود صادرات داشتیم ولی در حال حاضر به دلیل افزایش قیمت‌ها در داخل کشور تولید این محصول مقرون به صرفه نیست.

رئیس پژوهشکده اسانس طبیعی دانشگاه کاشان با تاکید بر اینکه این امر بر صادرات این محصول اثر گذاشته است، اضافه کرد: در حال حاضر اسانس‌های تولید شده بیشتر برای صنایع داخلی است و مازاد اسانس‌های تولید شده برای صادرات در نظر گرفته می‌شود.

ابراهیم آبادی تاکید کرد: در صورتی که ثبات اقتصادی در کشور ایجاد شود توان تولید برای مصرف داخل و صادرات محصول تولید شده را داریم.

 www.mehrnews

يکشنبه 23/4/1392 - 5:47
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته