• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 779
تعداد نظرات : 90
زمان آخرین مطلب : 3623روز قبل
رمضان


ماه رمضان ماه برکت و ماه دوستی است و این خیر و برکت با رسم و رسوم پاک مردم صفای دیگری دارد.

خبرگزاری فارس: روزه‌داری در تابستان داغ / رسوم فراموش شده در ماه رمضان

  مختصری از این رسم‌ها در گذشته مردم بردخون (بوشهر)را برای آگاهی خوانندگان عزیز ذکر می‌کنیم.

روزه‌داری در تابستان‌های گرم و سوزان بردخون

گذشته‌های بردخون در تابستان به دلیل نبود امکانات امروزی روزه گرفتن بسیار مشکل بود زیرا مردم وسایلی مانند کولر برای استراحت نداشتند.

مردم به دلیل نداشتن برق ظهرهای تابستان خود را در حوض پرآب می‌انداختند البته اگر حوضی داشتند و گرنه زیر درخت گز یا کناری می‌خوابیدند یا پارچه‌ای را خیس می‌کردند و بر روی سر وصورت خود می‌پیچدند و هنگام عصر هندوانه‌ای را در آب حوض می‌انداختند تا خنک شود زیرا آن زمان یخچال یا فریزری نبود و برای رهایی از گرمای تابستان با دلو آب از چاه می‌کشیدند و بر روی خود می‌ریختند  تا بتوانند گرمای طاقت فرسای تابستان را تحمل کنند.

قدیمی می‌گویند در سال‌های 1365 و قبل از آن مردم از خاورها تکه یخی می‌خریدند  و درکلمن آب می‌انداختند تا برای افطاری آب خنک داشته باشند ولی الان شکر خدا در هر خانه‌ای دو یا سه کولر وجود دارد و کسی را در  پیدا نمی‌کنیم که کولر گازی نداشته باشد هرچند وقتی مردم این دوره این سختی‌ها و بی برقی‌ها را می‌شنوند حتی نمی‌توانند تصورش را هم بکنند که یک ساعت برق نداشته باشند و روزه هم باشند.

وقتی عصر می‌شد بوی خوش افطاری همه جا را فرا می‌گرفت و زنان با آماده کردن نشاسته یا به قول مردم منطقه شناسه می‌افتادند و هر کسی غذایی می‌پخت و آبی خنک مهیا می‌کرد و بر سر سفره می‌گذاشت.

رسوم قدیمی ماه رمضان در بردخون

تا چند سال پیش به علت نبود یخچال، آب را در ظرف سفالی و کوزه‌ای با نام محلی  «منکل» ذخیره می‌کردند و البته عجب مزه‌ای داشت، خلاصه وقت اذان شور و شوقی در مردم پیدا می‌شد و بچه‌ها روی سِنکُچه‌ها یا درب حیاط می‌ایستادند تا صدای اذان را بشنوند و افطار را میل کنند و بعد جهت شرکت در جلسه تلاوت قرآن یامقابله به  حسینیه و مساجد می‌رفتند که حالا رسم شده در منازل بعضی اشخاص نیز چنین مجالسی دارند و به دلیل سریال‌های تلویزیونی و ماهواره‌ها از جمعیت مجالس قرآن خوانی نیز کاسته شده است که این خود جای بسی تأمل و افسوس دارد.

رسم بسیار خوبی که قبلا وجود  داشت و اکنون دربسیاری از شهر ها و روستاهای منطقه به فراموشی سپرده شده مناجات خوانی است و مردم بدون اینکه احتیاجی به تنظیم موبایل یا ساعت باشد با صدای دلنشین مناجات خوان‌ها بیدار می‌شدند زیرا بیشتر مردم روی لوکه‌ها و تخت‌ها می‌خوابیدند که مدتی است با وجود کولرها فراموش شده‌اند.

خلاصه رسم‌های زیبایی بین مردم بود که متأسفانه به دلیل بی توجهی و بی علاقه گی جوانان امروزی از بین رفته که باید تلاش کنیم تا مانع از فراموشی آنها شویم.

آداب عید سعید فطر در بردخون

اما چند روز مانده به عید سعید فطر مغازه‌ها از مردان و زنان و کودکان که برای خرید لباس و کفش نو می‌آمدند پرمی‌شد که متأسفانه این رسم نیز در حال فراموشی است و مردم  در شلوغی و مشغولیات امروزی به این کار فکر نمی‌کنند.

روز عید نیز مردم بعد از شنیدن ندای «ایها المسلمون الصلاه الصلاه» لباسهای نوی خود را پوشیده و به مسجد محل می‌رفتند همه با هم دوستانه و برادرانه روبوسی می‌کردند و عید را به یکدیگر تبریک می‌گفتند و بعد از خواندن نماز مردم گروه گروه به منازل کسانی می‌رفتند که در آن سال عزیزی را از دست داده بودند که خوشبختانه این رسم هنوز نیز رایج است.

مهر

شنبه 29/4/1392 - 8:51
آموزش و تحقيقات
 
 
دانشمندان آمریکایی یک گام به درمان بیماری سندرم داون، نزدیک شده اند.

آنها در آزمایشگاه کروموزومی را که موجب بروز نشانه های سندورم داون در انسان می شود، خاموش کردند.

بر اساس اعلام انجمن سندرم داون انگلیس تحقیقات بیشتری در این زمینه می تواند برای افراد مبتلا به سندرم داون مفید واقع شود.

انسان به طور معمول با 23 جفت کروموزوم که شامل دو کروموزم جنسیتی است به دنیا می آید و هر سلول بدن انسان دارای 46 کروموزوم است. اما در افراد مبتلا به سندرم داون به جای دو نسخه از کروموزم شماره 21 ، سه نسخه وجود دارد.

همین یک نسخه اضافی، بروز نشانه هایی از جمله ناتوانی در یادگیری، آغاز زودهنگام آلزایمر، خطر بروز اختلالات خونی و نارسایی قلبی را به همراه دارد.

اگرچه پیش از این دانشمندان تلاش کردند از ژن درمانی برای درمان این بیماری استفاده کنند اما تا کنون ایده ساکت کردن تاثیرات کل کروموزوم حتی در آزمایشگاه امکانپذیر نبوده است.

اکنون پژوهشگران دانشکده پزشکی دانشگاه ماساچوست به طور تئوری نشان داده اند درمان سندروم داون امکان پذیر است اما نیازمند چندین دهه کار تحقیقاتی است.

گروهی از این محققان به سرپرستی دکتر "جنی لورنس" ژنی را موسوم به XIST به سلول های بنیادی کشت داده در آزمایشگاه یک فرد مبتلا به سندورم داون تزریق کردند.

این ژن نقش معمولی و طبیعی را در رشد سلول دارد به طوریکه یکی از دو کروموزوم X موجود در جنین ماده را خاموش می کند و موجب می شود ژنهای کروموزوم X جنین دختر دو برابر نشود.

آزمایشها نشان می دهد این ژن توانست نسخه اضافی کروموزوم 21 را ساکت و به اصلاح الگوهای غیرطبیعی رشد در این سلول ها کمک کند.

دکتر لورنس گفت: این تحقیقات به این معناست که مسیر جدیدی برای مطالعه اساس سلولی سندرم داون یافته ایم که می تواند به ارائه داروهایی برای این بیماری منجر شود.

این دانش پژوهان بر انجام آزمایش های بیشتر برای تایید تاثیر این شیوه ژن درمانی تاکید کردند.

به گفته آنها این امکان وجود دارد که فقط با استفاده از یک ژن منفرد بتوان بیان بیش از اندازه کل یک کروموزوم را اصلاح کرد.

نتایج این تحقیقات در نشریه نیچر منتشر شده است.

 خبرگزاری مهر

شنبه 29/4/1392 - 8:24
دعا و زیارت
00-233.jpg

ماه مبارک رمضان، ماه دعا و نیایش و بهترین فرصت برای طلب مغفرت و استغفار از خداوند متعال است.

 

  پیامبر خدا(ص) در خصوص جایگاه استغفار فرمودند: "بهترین دعا، آمرزش خواهی است1".

 

امام صادق(ع) نیز در پاسخ به این سوال که چه استغفاری مانع نوشتن گناه می‌شود؟ فرمودند: " هرگاه بنده گناهی مرتکب شود، از بامداد تا شب به او مهلت داده می‏‌شود. اگر آمرزش خواست، آن گناه برایش نوشته نمی‏‌شود2".

 

امام علی(ع) نیز درباره این که هرکس نعمت استغفار بیابد از چه نعمتی محروم نمی‌شود؟ می‌فرمایند: "به هر کس (نعمت) آمرزش خواهی داده شود، از آمرزیده شدن محروم نشود3".

رسول مکرم اسلام همچنین ارزش پیامد استغفار زیاد را چنین توصیف می‌فرمایند: "هر کس زیاد آمرزش بخواهد، خداوند از هر غمی برای او گشایشی قرار دهد و از هر تنگنایی برون شوی4".

 

امام علی(ع) نیز درباره این که خود را با استغفار، معطر کردن چه ثمره‌ای دارد؟ فرمودند: "با آمرزش خواهی، خود را معطّر کنید تا بوی گناهان شما را رسوا نکند5".

 

منابع احادیث:

 

1- الکافی: 2 / 504 / 1 منتخب میزان الحکمة: 426

 

2- الکافی: 2 / 437 / 1 منتخب میزان الحکمة:428

 

3- نهج البلاغة: الحکمة 135 منتخب میزان الحکمة: 428

 

4- نور الثقلین: 5 / 357 / 45 منتخب میزان الحکمة: 428

 

5- بحار الأنوار: 93 / 278 / 7 منتخب میزان الحکمة: 428

 http://www.isna.ir

شنبه 29/4/1392 - 8:9
دعا و زیارت

 
 
امام موسی كاظم علیه السلام:دعوة الصائم تستجاب عند افطاره؛

دعاى شخص روزه‏دار هنگام افطار مستجاب مى‏شود.

(بحار الانوار ج 92 ص 255 ح 33)

جمعه 28/4/1392 - 10:22
رمضان

صدای "دم دم سحری" هنوز پشت دیوارهای بلند برج‌ها و آپارتمان‌ها گم نشده است
صدای دل انگیز "دم دم سحری" هنوز در کوچه و پس کوچه‌های شهر بوشهر در ماه رمضان می‌پیچد و آوای نیایش به متدین سر می‌دهد.

  دم دم سحری از تركیب دو كلمه دم دم و سحری ساخته شده كه دم دم یك آهنگ صوتی است و از ضرب آهنگ كوبش چوب بر روی "دمام" برای بیدار كردن مردم در وقت سحر، تشكیل شده‌است.

این آوای روح انگیز که بیش از دو قرن است وظیفه بیدار کردن مومنین برای نیایش در سحر سر می‌دهد، با وجود پیشرفت تکنولوژی، هنوز مردم بوشهر با نوای دل‌انگیز دم دم سحری از خواب برای ادای فریضیه الهی بر می‌خیزند.

به رغم گذشت ده‌ها سال از دورانی که مردم با کوبیدن در خانه‌ها، یکدیگر را برای ادای فریضه دینی و خوردن غذای سحری در ماه رمضان از خواب بیدار می‌کردند و در عصری که دنیا غرق در فناوری‌های نوین ارتباطی است، هنوز مردم شهر بوشهر، سحرها با نوای دم دم سحری از خواب بیدار می‌شوند.

نواختن دم دم سحری از ساعت 3 تا اذان صبح

محمود موجی شاعر و نوحه سرای بوشهری می‌گوید: صدای طبل دم دم سحری که در ماه مبارک رمضان در کوچه‌های شهر بوشهر می‌پیچد، با ضرب آهنگ خاص خودش که در سحرگاهان در تاریکی و سکوت مطلق شب نواخته می‌شود، مردم را به ادای فریضه مذهبی در سحر دعوت می‌کند به گونه‌ای که روزه داران با شنیدن این صدا خوش آهنگ خواب چشمانشان ربوده می‌شود و خالصانه به نیایش درگاه الهی می‌پردازند.

قاسم زائری نژاد یکی از طبالان دم دم سحری هم می‌گوید: طبق سنت حسنه‌ای که سالها در بوشهر در ماه مبارک رمضان جاری  هر سحر از ساعت 3 بامداد تا قبل از اذان صبح  این صدای دل انگیز را در کوچه‌های بوشهر طنین انداز می‌کنیم.

فعالیت دو نفر فانوس به دست و دمام به دوش در هر محله

وی با بیان اینکه دو نفر در هر  محله به این فعالیت می‌پردازند گفت:حداقل دو نفر از افراد در حالی كه به دست یكی چراغ فانوس و در دست دیگری "دمام" است به در منازل رفته و با زدن ضربه‌های آهنگینی بر دمام با ریتم سه ضربی و همراه با خواندن بعضی اشعار دعاگونه افراد را از خواب بیدار می‌کنیم.

 زائری نژاد برخی از بیت‌هایی که در سحرگان در کوچه‌های شهر بوشهر می‌سرایند را زمزمه کرد و گفت: یکی از اشعاری که سال‌ها یا شاید قرن‌ها در هنگام دم دم سحری نواخته می‌شود "خداوندا تو ستاری همه خوابند تو بیداری/ به حق لا اله الا الله همه عالم نگه داری" است که برای روزه‌داران بوشهری آشنا ست.

تاریخچه دم دم سحری در محلات قدیمی بوشهر

عبدالله رئیسی پژوهشگر بوشهری با اشاره به تاریخچه صدای دم دم سحری اظهار داشت: آن زمان که بوشهر به گستردگی و پراکندگی امروز نبود و این شهر در چهار محله بهبهانی، دشتی، کوتی و شنبدی و محله های حاشیه ای خلاصه می‌شد، سحر‌های رمضان، دو مرد، یکی مسن و دیگری جوان که اغلب پدر و پسر بودند، فانوس به دست و دمام به دوش می گرفتند و با سردادن نوای دلنشین دم دم سحری محله ها را کوچه به کوچه، خانه به خانه می‌گشتند.

وی افزود: دم دم سحری آهنگ موزونی است که از ترکیب دو کلمه دم دم و سحری از ضرب آهنگ کوبش چوب بر دمام ایجاد می‌شود و دم دم سحری خوانان با ضربه‌های آهنگینی بر دمام با ریتم سه ضربی، همراه با خواندن اشعار دعاگونه روزه داران را وقت سحر از خواب بیدار می‌کنند.

این پژوهشگر، بیت "خداوندا تو ستاری همه خوابند تو بیداری/ به حق لا اله الا الله همه عالم نگه داری" را مهم‌ترین بیت دم دم سحران دانست.

وی گفت: این بیت یکی از معروف ترین اشعاری است که در این سنت بسیار دیرینه خوانده می شود و اگرچه امروز مردم با انواع ابزارها، نیازی به بیدار شدن با آهنگ دم دم سحری ندارند ولی این نوا هنوز در پشت دیوارهای بلند برج ها و آپارتمان ها گم نشده، و هنوز اهالی چهار محل بوشهر این سنت زیبا را در نواحی مرکز شهر و محله های حاشیه ای اجرا می کنند.

اختتامیه دم دم سحری در عید فطر/ عیدی مردم به دمام‌زن‌ها

این پژوهشگر تاکید کرد: البته این آیین اختتامیه‌ای هم دارد که در روز عید فطر برگزار می شود؛ بوشهری ها این را خوب می‌دانند که در روز عید فطر باز هم دمام زن‌ها بر سر کوی و برزنشان خواهند آمد و با نواختن ساز، هم شادی خود را از فرارسیدن عید فطر ابراز می دارند و هم خبر می دهند که آمده‌اند پاداش شب بیداری هاشان را بگیرند و مردم نیز شادمانه به نوازندگان پول و هدیه می‌دهند که در واقع حکم عیدی را دارد .

در شهرهای شمالی استان بوشهر نیز هنوز ردپای سنت های زیبای گذشته دیده می شود، سنت هایی که فارغ از سن، جنس و طبقه افراد، بهانه خوبی برای نزدیکی آنان به یکدیگر بود.

 http://www.mehrnews.com

 

جمعه 28/4/1392 - 9:52
رمضان

 

 

ماه مهمانی خدا آداب و شرایط خاص خود را دارد و به همین دلیل است كه ضیافت های افطاری و سحر در این ماه مبارك بهترین فرصت برای با هم بودن و تقرب به درگاه الهی است اما در این بین هستند کسانی که به دلیل شرایط خاص از جمله وضعیت شغلی و كاری از این فرصت محرومند و عشق خدمت به مردم را به خود ترجیح می دهند.

  ماه رمضان افضل  ایام تقرب به درگاه خداوند متعال است و این فرصتی است که همیشه برای انسان حاصل نمی شود و باید خداوند متعال که مومنان را در پرتو الطاف بیکران خود قرار می دهد شكرگذار بود.

حال و هوایی که ماه رمضان به انسان می دهد با هیچ چیز قابل قیاس نیست، شور و حال سحر ها و شنیدن مناجات ربنا از گلدسته های مساجد حسی را در وجود انسان زنده می کند که انسان را به خدایی شدن و آسمانی شدن بیشتر نزدیک می کند.

این ایام تکرار ناشدنی سال زیباست، اما زیباتر می شود اگر همراه با برانگیخته شدن احساسات، عواطف و وجدان‌های خفته ای باشد که در دیگر ایام سال عموما دچار مَرض مُسری روزمرگی و بی تفاوتی است.

دعوت خالق مهربان گرچه ظاهری سخت دارد اما هدفی برتر را در خود دارد که همانان شیرینی روزه در رسیدن به آن هویدا می گردد و این شیرینی است كه باعث می شود تا ماه مهمانی خداوند بزرگ به عنوان یكی از زیباترین لحظات سال قلمداد شود.

حکیم زیبا آفرین از دعوت به گرسنگی، تشنگی و بی خوابی  هدفی برتر از  از چند ساعت نخوردن و ننوشیدن و نخوابیدن دارد که تنها با عبادت و اطاعت مخلصانه می توان به حقیقت وجودی آن پی برد.

سفره افطار و شور و حال نزدیک اذان انسان را به جنب و جوش و تکاپو می اندازد و احساس سبکی را در فرد زنده می کند و به همین دلیل است كه افطار دارای ویژگی های منحصر به فرد است.

شاید برای خیلی ها پهن کردن سفره سحر و افطار در طول یک ماه به یک عادت تبدیل شود اما هستند کسانی که در حسرت نشستن در کنار خانواده خود هستند و حس و حالی را که دیگران در آن لحظات را دارند حس نمی کنند.

پرستاران، پزشکان، نگهبانان ، آتش نشانان و شاید مهمتر از همه ایتام از جمله کسانی هستند که در بیشتر اوقات در تنهایی و دور از خانه و خانواده به پای سفره الهی می روند و مهمان درگاه حق تعالی هستند.

عشق به خدمت مرا به خدا نزدیکتر می کند

زهرا عباسی یکی از پرستاران شاغل در بهزیستی است که شب و روز خود را درخدمت به ایتام صرف کرده در کنار کودکان می نشیند دست نوازش بر سرشان می کشد و خود را جای مادر این کودکان می گذارد تا در این شور و حال حس غریبی نداشته باشند.

وی كه با خبرنگار مهر گفتگو می كرد با اشاره به شرایط كاری و شغلی خود می گوید: سالهاست به این افطارها و سحرهای سوت و کور عادت کرده ام و گله ای هم از هیچ کس ندارم چرا که ایمان دارم روزه داری همراه با خدمت به خلق پاداشی به مراتب بیشتر دارد.

این پرستار ادامه می دهد: تقریبا هم خودم و هم خانواده ام به این وضعیت عادت کرده ایم تا نه تنها در ماه رمضان بلکه در بسیاری از ماه ها و تعطیلی ها در سر کار خود حاضر باشم و به آسایش کودکان و ایتام کمک کنیم.

سفره های خالی اما پر برکت

این روزها افطار و سحر که می شود، سفره های بسیاری برای روزه ‌داران ضیافت الهی پهن می شود. بعضی سفره ها معمولی‌اند و برخی رنگین تر و پر زرق و برق تر، اما در این میان و در این اوضاع نابسامان اقتصادی، کم نیستند سفره هایی که خالی تر از گذشته، از اندک مواد غذایی نیز گاه بی بهره اند!

دستگیری از نیازمندان و یاری رسانی به محرومان گرچه وظیفه ای انسانی برای همه ایام سال است، اما در ماه مبارک رمضان این ضرورت بیشتر خود را نشان می دهد و به راستی مگر هدف ما از انجام عباداتی چون روزه و نماز ، رسیدن به خدا و رنگ و بوی الهی گرفتن نیست پس چه خوب است که روزه داری ما و اقامه نماز ما توام باشد با حس مسئولیت مسلمانی ما در قبال برادران و خواهران ایمانی مان که بر حسب شرایط و اوضاع زندگی، از وضعیت اقتصادی خوبی برخوردار نیستند.

 دل گرفتگی های نزدیک افطار صیقلی بر روحم است

همسری که به خاطر دیه غیر عمد شوهرش که در زندان به سر می برد مجبور است یک تنه کار کند تا مبادا فرزندانش در نزدیک افطار دل شکسته شود که پدرشان اگر بود با دست پر به خانه باز میگشت.

ربابه مادری است که هرشب با یک دل سیر محبت فرزندان خود را به خواب می سپارد، سفره ای که پهن می کند گرچه رنگین نیست اما عشق و محبت در آن موج می زند.

این مادر زحمتکش می گوید: نزدیک افطار که می شود دلم می گیرد نارحت هستم از اینکه خانواده ام را کامل در کنارم نمی بینم اما هنگامی که در پای خوان الهی می نشینم این دل گرفتگی روحم را صیقل می دهد و مرا به معبودم نزدیک تر می کند.

وی ادامه می دهد: گله ای ندارم فقط از خدا می خواهم تا در این ماه پر برکت نگاهی بر من و خانو

اده ام بیاندازد و دست ما را بگیرد.

به راستی دستگیری از مستمندان و نزدیک شدن به معبود مهمترین درسی است که رمضان به ما می دهد، این که ما در دعای روزهای ماه رمضان می گوییم «اللهم اغن کل فقیر، اللهم اشبع کل جائع، اللهم اکس کل عریان» نیز دقیقا در همین راستاست.

 http://www.mehrnews.com

 

جمعه 28/4/1392 - 9:48
دعا و زیارت

شیخ كلینى در كتاب«كافى»از ابو بصیر روایت كرده كه امام صادق علیه السّلام در ماه رمضان این دعا را مى‏خواند:

اللَّهُمَّ إِنِّی بِكَ وَ مِنْكَ أَطْلُبُ حَاجَتِی وَ مَنْ طَلَبَ حَاجَةً إِلَى النَّاسِ فَإِنِّی لا أَطْلُبُ حَاجَتِی إِلا مِنْكَ وَحْدَكَ لا شَرِیكَ لَكَ وَ أَسْأَلُكَ بِفَضْلِكَ وَ رِضْوَانِكَ أَنْ تُصَلِّیَ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ أَهْلِ بَیْتِهِ وَ أَنْ تَجْعَلَ لِی فِی عَامِی هَذَا إِلَى بَیْتِكَ الْحَرَامِ سَبِیلا حِجَّةً مَبْرُورَةً مُتَقَبَّلَةً زَاكِیَةً خَالِصَةً لَكَ تَقَرُّ بِهَا عَیْنِی وَ تَرْفَعُ بِهَا دَرَجَتِی وَ تَرْزُقَنِی أَنْ أَغُضَّ بَصَرِی وَ أَنْ أَحْفَظَ فَرْجِی وَ أَنْ أَكُفَّ بِهَا عَنْ جَمِیعِ مَحَارِمِكَ حَتَّى لا یَكُونَ شَیْ‏ءٌ آثَرَ عِنْدِی مِنْ طَاعَتِكَ وَ خَشْیَتِكَ وَ الْعَمَلِ بِمَا أَحْبَبْتَ وَ التَّرْكِ لِمَا كَرِهْتَ وَ نَهَیْتَ عَنْهُ وَ اجْعَلْ ذَلِكَ فِی یُسْرٍ وَ یَسَارٍ وَ عَافِیَةٍ وَ مَا أَنْعَمْتَ بِهِ عَلَیَّ وَ أَسْأَلُكَ أَنْ تَجْعَلَ وَفَاتِی قَتْلا فِی سَبِیلِكَ تَحْتَ رَایَةِ نَبِیِّكَ مَعَ أَوْلِیَائِكَ وَ أَسْأَلُكَ أَنْ تَقْتُلَ بِی أَعْدَاءَكَ وَ أَعْدَاءَ رَسُولِكَ وَ أَسْأَلُكَ أَنْ تُكْرِمَنِی بِهَوَانِ مَنْ شِئْتَ مِنْ خَلْقِكَ وَ لا تُهِنِّی بِكَرَامَةِ أَحَدٍ مِنْ أَوْلِیَائِكَ اللَّهُمَّ اجْعَلْ لِی مَعَ الرَّسُولِ سَبِیلا حَسْبِیَ اللَّهُ مَا شَاءَ اللَّهُ 

خدایا من به وسیله تو و از تو حاجتم را درخواست مى‏كنم،و هركه حاجت خویش از مردم بخواهد همانا من حاجتم را نمى‏خواهم‏ مگر از تو،یگانه‏اى،شریكى براى تو نیست،به حق فضل و رضوانت از تو مى‏خواهم كه بر محمّد و اهل بیتش درود فرستى،و در این سال برایم راهى به سوى كعبه قرار دهى،با زیارتى‏ پاك و پذیرفته،پاكیزه و خالص براى خویش،كه دیده‏ام به آن روشن گردد و مرتبه‏ام با آن بالا رود،خدایا به من روزى كن‏ كه دیده‏ام را از حرام فرو بندم،و شهوتم را نگاه دارم،و خود را از همه حرامهایت بازدارم،تا آنجا كه چیزى‏ نزد من برتر نباشد از طاعت و خشیتت،و عمل به آنچه واجب كردى،و ترك آنچه‏ نپسندیدى و از آن نهى نمودى،و همه اینها را در كنار آسانى و فراوانى و تندرستى،و آنچه به من نعمت دادى قرار ده. و از تو مى‏خواهم مرگم را كشته شدن در راهت در زیر پرچم پیامبرت همراه با اولیایت قرار دهى،و از تو مى‏خواهم كه به وسیله من دشمنان خود و رسولت را به قتل رسانى،و از تو درخواست مى‏كنم كه مرا گرامى دارى با خوار كردن آن از خلق كه خودخواهى،و خوار نكنى مرا به گرامى داشتن احدى از اولیایت،خدایا برایم همراه پیامبر راهى به‏ خوشبختى قرار ده،خدا مرا بس است،آنچه خدا خواهد شود.
 http://www.yjc.ir
جمعه 28/4/1392 - 9:43
ایرانگردی
00-3.JPG

124هزار پیامبر از طرف خداوند برای هدایت بشر مبعوث شدند كه در قرآن اسم 25 تن از آن‌ها ذكر شده است.

ایران اسلامی كه از قدیم و هزاران سال پیش زادگاه تمدن و فرهنگ بوده پذیرای جمعی از اولیاء الهی شده و انبیاء و پیامبران خدا را در خود جای داده است.

حمید عسگری مدیركل هیات‌های امناء بقاع متبركه و موسسات خیریه سازمان اوقاف و امور خیریه در گفت‌وگو با خبرنگار دین و اندیشه خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) با تایید این خبر افزود: كشور ایران به عنوان یك كشور اسلامی كه از جایگاه خوبی برخوردار است در هزاران سال پیش الگوی تمدن و پیشرفت برای سایر ملل بود و از طرفی با توجه به خصلت ایرانی‌ها كه انسان‌های نوع دوست بودند مورد اقبال و علاقه دیگران قرار می‌گرفتند لذا عده‌ای از پیامبران الهی به سرزمین ایران اسلامی آمدند تا به اذن خدا، انسان‌ها را هدایت كرده و از خطر شرك نجات دهند.

وی ادامه داد: امامزادگان و انبیاء الهی بخشی از مواریث فرهنگی ایران هستند كه متاسفانه از یاد رفته‌اند و سرمایه‌های عظیم داریم كه پشت خاكستر زمان نهان شده‌اند.

مدیركل هیات‌های امناء بقاع متبركه و موسسات خیریه سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: در كشور ایران در 15 استان كشور 33 پیامبر و انبیای الهی مدفون هستند كه به تفكیك هر استان در استان آذربایجان شرقی سه پیامبر، اصفهان و سمنان هر كدام پنج پیامبر، تهران، خراسان رضوی، خراسان شمالی، زنجان، لرستان و مركزی یك پیامبر و استان فارس دو، قزوین چهار، گلستان دو، همدان دو، خوزستان دو و مازندران دو پیامبر الهی مدفون هستند.

عسگری خاطرنشان كرد: رسالت الهی انبیاء در دو چیز است؛ ایمان و مبدا و معاد و باور قلبی و عملی به این‌كه هستی را حاكمی است و آفریدگار، جهان و انسان را بیهوده نیافریده و برای دست‌گیری او رسولان خود را فرستاده و سرانجام این كاروان هستی در بارگاه ربوبی توقف می‌كنند.

وی با بیان این‌كه «امامزادگان و پیامبران الهی كه در كشور ما حضور دارند شجره‌نامه و نسب‌نامه مشخصی دارند» افزود: به عنوان مثال حضرت قیدار نبی (ع) به عنوان جد سی‌ام حضرت محمد (ص) در تاریخ ذكر شده و در كتاب تاریخ یعقوبی این‌گونه آمده است كه حضرت اسماعیل 12 پسر داشت كه بزرگ‌ترین آن‌ها حضرت قیدار بوده كه پس از وفات حضرت اسماعیل و دفن او در حجر، قیدار جانشین پدر شد و مردم را به توحید دعوت كرد.

وی ادامه داد: همچنین در این زمینه آیت‌الله مرعشی نجفی در پاسخ به سوالی در خصوص قیدار نبی پاسخ دادند، نظر به فرمایش عده‌ای از محققین در این امور، مسلم می‌باشد كه مدفون در آن مزار شریف جناب قیدار جد رسول اكرم (ص) است.

سرویس دین و اندیشه خبرگزاری ایسنا، اسامی این انبیاء و پیامبران بزرگوار الهی كه كشور ما میزبانشان است را بر اساس مستندات دریافتی از مدیركل هیات‌های امناء بقاع متبركه و موسسات خیریه سازمان اوقاف و امور خیریه به ترتیب هراستان و فراوانی حضور آن‌ها در شهرها و استان‌های مختلف كشور منتشر می‌كند:

* استان آذربایجان شرقی: نام مكان متبركه

1- حضرت جرجیس(ع)، شهرستان جلفا، روستای دره شام ـ گلفرخ، كلید داغی

2- حضرت یونس (ع) شهرستان: مرند

3- ارمیای نبی(ع) شهرستان هریس، بدوستان غربی، روستای جیغه

* استان اصفهان: نام مكان متبركه

1- حضرت شعیا (ع): شهرستان اصفهان؛ هاتف

2- حضرت یوشع (ع): گلستان شهدا

3- دانیال پیغمبر (ع) شهرستان گلپایگان، گلشهر

4- حضرت صالح (ع) شهرستان گلپایگان، گلشهر

5- حضرت یحیی (ع) شهرستان گلپایگان روستای قالقان

* استان تهران: نام مكان متبركه

1- حضرت لوط (ع) شهرستان رباط كریم، روستای پیغمبر

* استان خراسان رضوی: نام مكان متبركه

1- شعیب پیغمبر(ع) شهرستان قوچان، روستای مزرج

*استان خراسان شمالی: نام مكان متبركه

1- حضرت ایوب (ع) شهرستان بجنورد، روستای ایوب

*استان زنجان: نام مكان متبركه

1- حضرت قیدار نبی (ع): شهرستان قیدار

* استان سمنان: نام مكان متبركه

1- پیغمبران (سام و لام) (ع) شهرستان سمنان، شمال شرقی سمنان

2- ارمیا (ع) شهرستان شاهرود، شهر میامی، روستای ارمیا

3- حضرت جرجیس (ع) شهرستان شاهرود، بیارجمند، خوارتوران

4- حضرت دانیال (ع) شهرستان شاهرود، شهر میامی، روستای سوداغلن

5- دانیال پیغمبر (ع) شهرستان شاهرود، روستای كالپوش

* استان فارس: نام مكان متبركه

1- شیث پیغمبر (ع)، شهرستان فیروزآباد، روستای مهكویه سفلی

2- نوح نبی‌الله(ع) شهرستان ممسنی، روستای جاوید حجت‌آباد

* استان قزوین: نام مكان متبركه

1- چهار انبیاء(ع)، شهرستان قزوین بخش مركزی، خیابان پیغمبریه

2- ایوب و یوشع (ع)، شهرستان قزوین، بخش رویارالموت، روستای بالاروچ

3- خضر(ع) شهرستان قزوین، بخش رودبار الموت، روستای گازرخان

4- سام و جالوت (ع)، شهرستان قزوین، رودبار، روستای یكاكلایه علیا

* استان گلستان: نام مكان متبركه

1- صالح پیغمبر(ع)، شهرستان گرگان، آق قلا، روستای آق قنبر

2- حضرت یعقوب (ع) شهرستان گرگان، آق قلا ـ روستای صحنه علیا

* استان لرستان: نام مكان متبركه

1- داوود پیغمبر(ع)، شهرستان الیگودرز، ازنا، روستای داوود پیغمبر

* استان مركزی: نام مكان متبركه

1- اشموئیل نبی‌الله (ع)شهرستان ساوه، بخش مركزی روستای پیغمبر

* استان همدان: نام مكان متبركه

1- حیقوق نبی (ع)، شهرستان تویسركان، حبقوق نبی بلوار حبقوق

2- حجی پیامبر (ع)، شهرستان همدان، بازار فلسطین

* استان خوزستان: نام مكان متبركه

1- حزقیل (ع) شهرستان دزفول، خیابان شریعتی

2- دانیال نبی (ع) شهرستان شوش، خیابان امام خمینی

* استان مازندران: نام مكان متبركه

1- ایوب پیغمبر (ع)، شهرستان تنكابن، شهر عباس آباد روستای پرچور

2- دانیال نبی (ع)، شهرستان تنكابن، سلمانشهر ـ دانیال

پنج شنبه 27/4/1392 - 9:29
اخلاق

00-162.jpg

حجت‌الاسلام والمسلین حسین انصاریان در نوشتاری درباره علایم پذیرش توبه از سوی پروردگار، آورده است: پذیرش توبه شرایط خاصی دارد. و هر گاه آن شرایط محقق شد، توبه نیز مورد قبول حق تعالی قرار می‌گیرد.

 

«خداوند در آیات فراوانی به گناهکاران و کسانی که به نفس خود ستم کرده‌اند و آن را در معرض معصیت قرار داده‌اند، توصیه می‌کند که، توبه کرده و رابطه بین خود و خدا را اصلاح کنند و خداوند همه گناهان ایشان را می‌بخشد، قرآن مجید می‌فرماید: کسانی که توبه کردند و به اصلاح کارهای فاسد خود پرداختند و آن چه را کتمان کرده بودند بیان کنند. در این صورت توبه آن‏ها را می‌پذیرم و من بسیار عذرپذیر و قبول کننده توبه و مهربانم.

چه کسی در وفای به عهد راستگوتر از خداوند است؟ قرآن مجید وعده داده که خداوند توبه را از بندگانش می‌پذیرد. بنابراین گناهکاری که به گناه خود اعتراف کرده و از آن پشیمان بوده و عزم جدّی بر ترک گناه و جبران آن را از حق النّاس و حق اللَّه دارد، باید به قبولی توبه خویش و رحمت خداوند، امیدوار باشد. پس از انجام توبه هیچ حالت انتظاری برای قبولی توبه نیست.

امام علی (ع) می‌فرماید: به هرکس که چهار چیز اعطا شد، از چهار چیز محروم نمی‌شود: هرکس دعا کند از اجابتش محروم نمی‌گردد، هرکس توبه نمود، از قبولی آن محروم نشود، هرکس استغفار کرد، ازبخشش آن محروم نمی‌گردد و هرکس شکر نماید از افزون شدن محروم نخواهد شد.

راه‌های علم به پذیرش توبه

از چند روش انسان می‌تواند تا حدودی دریابد که توبه او مورد پذیرش قرار گرفته است یا نه:

الف) احساس آرامش خاصی که پس از دعا و توبه به انسان دست می‌دهد یا احساس سبکی از گناهان و آلودگی‌ها.

ب ) انسان هر مقدار که از گناهان خود پشیمان شده و با تضرع و التجای بیشتر، خدا را بخواند، توبه او مقبول‏‌تر است. بنابراین میزان انقلاب روحی انسان در حال استغفار نیز می‌تواند به‌عنوان یک علامتی به کار آید.

ج ) میزان اعتماد به وعده‏‌های خیر الهی، قابلیت و عنایات خداوند را زیاد می‌کند. پس هر اندازه خدا باوری، توکل و اعتماد به وعده‏‌های او را در خود افزایش دادیم، می‌توانیم بیشتر امیدوار باشیم که ما را پذیرفته است.

د ) هر مقدار که آثار واقعی توبه در اعمال و رفتارهای ما بیشتر مشخص گردد. یعنی رغبت کمتری به گناه و اراده‌ی راسخ‏‌تری در اطاعت پروردگار یابیم، نشان می‌دهد که توبه ما، توبه واقعی‌تری بود و به همین نسبت، مقبول‏‌تر واقع گردیده است.

حضرت امام خمینی(ره) می‌فرمودند: اگر بعد از ماه مبارک رمضان، تغییری در حالات خود یافتید به همان نسبت وارد ضیافت‏ خداوند شده‏‌اید، ولی اگر دگرگونی در شما پدید نیامد، از آن بی‌بهره ماندید.

نکته مهمی که باید مورد توجه قرار گیرد این است که، آیا ما توانسته‏‌ایم همه شرایط لازم توبه را محقق سازیم؟ آیا حلاوت و شیرینی گناه از جان ما به طور کامل بیرون رفته است؟ این مسئله‌ای است که ما را همیشه در حال خوف و رجا نگه می‌دارد؛ هم امیدوار به لطف و رحمت الهی باشیم؛ هم خوف و واهمه از این که مبادا برخی از شرایط توبه را محقق نساخته باشیم.

ایسنا

پنج شنبه 27/4/1392 - 9:25
رمضان

2011111812418-1.jpg

یکی از دغدغه‌های روزه‌داران در ماه مبارک رمضان مربوط به تغذیه و غذاهایی است که باید در زمان سحر و افطار بخورند.

 متخصصان تغذیه برنامه‌های غذایی خوب و سفارشات پزشکی موثری برای استفاده از غذاهایی که مناسب است سر سفره افطاری و سحری باشد ارائه کرده‌اند. ائمه(ع) نیز در این ارتباط سفارشات بسیار خوب و مفیدی فرموده‌اند.

امام صادق(ع) در پاسخ به این سوال که بهترین غذا برای سحری چیست؟ فرمودند: "بهترین سحری‏‌های شما، سویق و خرماست1".

پیامبر خدا(ص) همچنین درخصوص یکی از عوامل نیروزا برای روزه‌داری می‌فرمایند: "هر کس پیش از نوشیدن آب یا هرنوشیدنی، غذا بخورد و سَحَری میل کند و قدری بوی خوش بر خود بمالد، بر روزه گرفتن، توان بیشتری یابد2".

امام علی(ع) نیز درباره این‌که برترین کار در ماه مبارک رمضان چیست؟ فرمودند: "روزی رسول خدا(ص) برای ما خطبه‏‌ای ایراد کرد و فرمود: ای مردم! همانا ماه با برکت و رحمت و آمرزش به شما روی آورده است. این ماه نزد خدا برترین ماه است و روزهایش برترین روزها و شب‌هایش برترین شب‌ها و ساعت‌هایش برترین ساعات. در این ماه شما به میهمانی خدا دعوت شده‏‌اید و در زمره بهره‏‌مندان از کرامت خداوند قرار گرفته‏‌اید. در این ماه نفس‌های شما تسبیح خداست و خواب شما عبادت است و اعمال شما پذیرفته و دعایتان به اجابت می‏‌رسد... من برخاستم و عرض کردم: ای رسول خدا! برترین کارها در این ماه چیست؟ پیامبر فرمود: ای اباالحسن! برترین کارها در این ماه خویشتنداری از حرام‌های خداوند عز و جل است3".

منابع:

1- تهذیب الأحکام، جلد 4، صفحه 198، حدیث 567، المحاسن، جلد 2، صفحه 290، حدیث 1949، مکارم الأخلاق، جلد 1، صفحه 419، حدیث 1420، بحارالأنوار، جلد 66، صفحه 280، حدیث 21 دانش نامه احادیث پزشکی: 2

2- کنزالعمّال، جلد 8، صفحه 510، حدیث 23882 دانش نامه احادیث پزشکی: 1 / 108

3- إمالی الصدوق: 84 / 4 منتخب میزان الحکمة:  242


منبع:ایسنا

پنج شنبه 27/4/1392 - 9:13
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته