• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 779
تعداد نظرات : 90
زمان آخرین مطلب : 3623روز قبل
آلبوم تصاویر


 

http://www.enekas.info

جمعه 3/8/1392 - 8:29
بیماری ها

 


محققان آمریکایی موفق به رمزگشایی از پایه ژنتیکی مؤثر در بیماری مزمن کوهستان شدند که مسیر را برای توسعه روش‌های درمانی این بیماری هموار می‌کند.

 

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، بیماری مونگ یا بیماری مزمن کوهستان (CMS) در اثر سکونت در مناطق مرتفع ایجاد می شود؛ بیش از 140 میلیون نفر از مردم جهان در مناطق مرتفع زندگی می کنند که این شرایط آنها را مستعد ابتلا به این بیماری می‌کند.

 

آفریقا، آسیا و بخش‌هایی از آمریکایی جنوبی جزو مناطق جغرافیایی مرتفع جهان محسوب می‌شوند و ساکنان این مناطق با مشکل هیپوکسی یا کمبود اکسیژن در خون مواجه هستند.

 

بیماری CMS با نشانه‌های نورولوژیکی مانند سردرد، خستگی، خواب آلودگی و افسردگی همراه است.

 

بدلیل افزایش ویسکوزیته خون – کاهش اکسیژن منتقل شده به بافت‌ها و اندام‌ها – فرد در معرض حمله قلبی یا سکته مغزی قرار می گیرد.

 

تحقیقات قبلی نشان می‌داد، بیماری مونگ در بین ساکنان مناطق مرتفع آند در آمریکای جنوبی و ساکنان تبت بیشتر دیده می‌شود، اما این مشکل در بین ساکنان شرق آفریقا مانند اتیوپی کمتر وجود دارد.

 

محققان مدرسه پزشکی دانشگاه سن‌دیگو در تحقیقات اخیر خود دریافته اند، یک مکانیسم ژنتیکی در تطبیق پذیری با شرایط مناطق مرتفع نقش دارد؛ عملکرد قابل ملاحظه‌ای دو ژن ANP32D و SENP1 در افراد مبتلا به بیماری CMS دیده شده است.

 

این مطالعه اطلاعات ارزشمندی در خصوص تأثیر ژنتیکی تطبیق پذیری با ارتفاع بالا فراهم کرده و می‌تواند به توسعه روش درمانی موثر بیماری مونگ کمک کند.

 

نتایج این مطالعه در مجله Human Genetics منتشر شده است.

جمعه 3/8/1392 - 7:59
اطلاعات دارویی و پزشکی

 


محققان دانشگاه دوک برای نخستین بار موفق به شناسایی ترکیبی در شیر مادر شدند که با خنثی کردن ویروس اچ آی وی، از نوزادان در برابر انتقال بیماری از مادر آلوده (به نوزاد) محافظت می‌کند.

 

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، «سالی پرمار» نویسنده ارشد این تحقیق و از محققان ایمونولوژی و ژنتیک مولکولی دانشگاه دوک تأکید می‌کند: حتی اگر فرض کنیم که داروهای ضد رترو ویروس با قابلیت پیشگیری از انتقال ویروس از مادر به فرزند در اختیار داریم، تمامی مادران باردار تحت آزمایش ایدز قرار نمی‌گیرند و تنها کمتر از 60 درصد از داروهای پیشگیری (ایدز) استفاده می‌کنند؛ بنابراین یک استراتژی جایگزین برای جلوگیری از انتقال از مادر به فرزند مورد نیاز است.

 

محققان مطالعات خود را بر شیر مادر متمرکز کردند که از مدت‌ها قبل خواص محافظتی آن بخصوص در انتقال ویروس از مادر به فرزند تأیید شده بود.

 

نمونه‌هایی از شیر زنان غیر آلوده برای خنثی کردن سویه‌های‌های ویروس اچ‌آی‌وی مورد بررسی قرار گرفتند که تأییدکننده تمامی فعالیت‌های خنثی سازی قابل تشخیص در بخش وزنی بالای مولکولی هستند.

 

با استفاده از فرآیند جداسازی پروتئین چند مرحله‌یی، محققان موفق به شناسایی پروتئین TNC شدند.

 

نقش پروتئین Tenascin-C یا TNC در بهبود زخم‌ها مشخص شده بود، اما خواص ضد میکروبی آن ناشناخته باقی مانده بود؛ این پروتئین نقش مهمی در ترمیم بافت ایفا کرده و در توسعه جنینی نیز مؤثر است.

 

به گفته محققان، این پروتئین در شیر مادر قادر به خنثی کردن ویروس اچ‌آی‌وی و محافظت بالقوه از نوزادی است که به صورت مکرر در معرض این ویروس قرار دارد.

 

پروتئین TNC ذاتا ایمن به نظر می‌رسد، چراکه بطور طبیعی در شیر مادر وجود داشته و می‌تواند از مشکل مقاومت ویروس اچ‌آی‌وی در برابر داروهای ضد رترو ویروسی پیشگیری کند.

 

نتایج این کشف در مجله Proceedings of the National Academy of Sciences منتشر شده است.

جمعه 3/8/1392 - 7:57
اطلاعات دارویی و پزشکی

 


تحقیقات حاکی از آن است که کودکان بیش فعال مستعد ابتلا به بیماری‌های روده هستند.

 

  محققان امریکایی اظهار کردند: کودکان بیش فعال به میزان قابل توجهی مستعد ابتلا به یبوست مزمن و بی‌اختیاری مدفوع هستند.

 

این تحقیق بر روی بیش از 750 هزار کودک انجام گرفت که طی آن محققان دریافتند: یبوست در میان این کودکان تقریبا سه برابر و بی‌اختیاری مدفوع در این کودکان 6 برابر نسبت به سایرین بیشتر است.

 

در ایالات متحده آمریکا، بیش از 8 درصد از کودکان مبتلا به ADHD ( بیش فعالی) تشخیص داده شده‌اند.

 

 

محققان نیویورکی اظهار کردند: والدین برای جلوگیری از این مشکلات می‌توانند میزان فیبر موجود در رژیم غذایی کودک را افزایش دهند.

 

 

این بررسی بر روی کودکان 4 تا 12 ساله انجام گرفت که در این میان نزدیک به 33 هزار نفر مبتلا به ADHD بودند .

 

 

محققان افزودند: 4.1 درصد از کودکان مبتلا به ADHD دچار یبوست هستند و این در حالی است که 1.5 درصد از سایر کودکان مبتلا به این مشکل هستند. همچنین 0.9 درصد از کودکان مبتلا به ADHD دچار بی اختیاری مدفوع در مقایسه با 0.15 درصد از کودکان بدون ADHD نسبت به این عارضه هستند.

 

 

این تحقیق در مجله Pediatrics منتشر شده است.

ایسنا

جمعه 3/8/1392 - 7:54
آموزش و تحقيقات

 


تحقیقات صورت گرفته توسط پژوهشگران آمریکایی نشان می‌دهد، توانایی تمایز قائل شدن بین گروه مختلف اعداد در سن شش ماهگی، مهارت یادگیری ریاضیاتی در سن سه سالگی را پیش‌بینی می‌کند.

 

از همان بدو تولد و حتی در دو روز آغاز حیات، نوزاد تازه متولد شده از حس تقریبی اعداد برخوردار است.

 

به عنوان مثال اگر شبکه‌ای از هشت نقطه به صورت مکرر و شبکه‌یی متشکل از 16 نقطه به صورت تصادفی نشان داده شود، نوزاد مدت طولانی‌تری به شبکه هشت نقطه‌یی نگاه می‌کند.

 

با توجه به عدم توانایی صحبت کردن نوزادان، این نتایج مبتنی بر رفتارهای شناختی نوزاد است.

 

اگر میزان مشاهده شبکه 16 نقطه‌یی مشابه شبکه هشت نقطه‌یی باشد، می توان ادعا کرد که نوزاد قادر به تمایز قائل شدن بین دو چیز مختلف نیست.

 

محققان دانشگاه دوک نوعی تست ریاضی را توسعه دادند که اجازه تعیین امتیاز برای حس اولیه اعداد را فراهم می‌کند.

 

در این آزمایش، دو صفحه نمایش به صورت همزمان مجموعه ای از الگوهای سیاه و سفید ساخته شده از نقاط را برای نوزاد نشان می دهد.

 

بر روی یکی از صفحات نمایش همیشه الگویی متشکل از تعداد یکسان نقاط با اندازه و شیوه آرایش متفاوت نشان داده می شود و در صفحه نمایش دیگر تعداد نقاط دائما در حال تغییر است.

 

نوزادان با حس اولیه اعداد قوی تر متوجه می شدند که تعداد نقاط روی یک صفحه نمایش در حال تغییر است و مدت بیشتری به آن صفحه نمایش خیره می ماندند.

 

با این روش حس اعداد 48 نوزاد شش ماهه مورد ارزیابی قرار گرفت و سپس مهارت های ریاضی همین نوزادان در سن 3.5 سالگی مجددا بررسی شد؛ در این مرحله از تست هوش عمومی و تست استاندارد ریاضی استفاده شد.

 

کودکانی که از حس اولیه اعداد در نوزادی برخوردار بودند در سه تست ریاضی عملکرد موفق تری داشتند که این مهارت بالاتر ریاضی ارتباطی با هوش کلی قوی تر آنها ندارد.

 

«الیزابت برانون» از محققان روانشناسی و علوم اعصاب دانشگاه دوک تأکید می کند: توانایی اولیه حس اعداد در نوزادان می‌تواند تفاوت‌های موجود بین کودکان در یادگیری علم ریاضی را توضیح دهد.

 

حس اولیه اعداد یا توانایی تمایز بین گروه‌هایی از آیتم‌های مختلف اعداد، مهارت کودک در یادگیری ریاضی در آینده را توصیف می‌کند.

ایسنا

جمعه 3/8/1392 - 7:52
خاطرات و روز نوشت

خاطرات رهبر انقلاب از امام خمینی(ره)؛

 


6048712.jpg

دومین قسمت از مجموعه چندرسانه‌ای عبدصالح، خاطره‌ای از حضرت امام خمینی رحمه‌الله راجع به گروگان‌های آمریکایی به روایت رهبر انقلاب در khamenei.ir منتشر شد.

 

به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) متن خاطره‌ حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر انقلاب اسلامی به این شرح است:

 

من و آقای هاشمی و یک نفر دیگر -که نمی‌خواهم اسم بیاورم- از تهران به قم خدمت امام رفتیم تا بپرسیم بالاخره این جاسوسان را چه کار کنیم؛ بمانند، یا نگه‌شان نداریم؛ به خصوص که در دولت موقت هم جنجال عجیبی بود که ما این‌ها را چه کار کنیم!

 

وقتی که خدمت امام رسیدیم و دوستان وضعیت را شرح دادند و گفتند مثلاً رادیوها این‌طور می‌گویند؛ امریکا این‌طور می‌گوید؛ مسوولان دولتی این‌طور می‌گویند؛ ایشان تأملی کردند و سپس با طرح یک سؤال واقعی پرسیدند: «از امریکا می‌ترسید؟»؛ گفتیم نه؛ گفتند پس نگه‌شان دارید!

بله، آدم احساس می‌کرد که این مرد خودش از این شُکوه ظاهری و مادی و این اقتدار و امپراتوری مجهز به همه چیز، حقیقتاً ترسی ندارد. نترسیدن او و به چیزی نگرفتن اقتدار مادی دشمن، ناشی از اقتدار شخصی و هوشمندانۀ او بود. نترسیدن هوشمندانه، غیر از نترسیدن ابلهانه و خواب‌آلوده است؛ مثلاً یک بچه هم از یک آدم قوی یا یک حیوان خطرناک نمی‌ترسد؛ اما آدم قوی هم نمی‌ترسد؛ منتها انسانها و مجموعه‌ها در قوّت خودشان دچار اشتباه می‌شوند و قوّتهایی را نمی‌بینند.

 

بیانات در دیدار اعضای دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت ۱۳۷۸/۱/۲۸

 

 

جمعه 3/8/1392 - 7:48
داستان و حکایت

 


230-31.jpg

غدیر، عید آل محمد(ص)، روز جشن اهل بیت، میعاد عاشقان و جلوه‌گاه ملکوتی آسمان‌ها و آینه‌ایست که رسالت را در خود جا داده و دریاها نیز در وسعت غدیر غرق می‌شوند و کهکشان‌ها در برابر عظمتش کوچک و ناچیزند.

 

  نیمه‌ی راه حجه‏‌الوداع بود، همه جمع شده بودند، دریایی از مردم، دور تا دور اقیانوس چشم‏‌های پیامبر(ص) موج می‏زد، تا چشم کار می‏‌کرد نگاه‏‌هایی بود که بر لب‏‌های یاقوتی پیامبر دوخته شده بود، ابرها هم گوش می‏‌کردند.

 

صدای بال فرشته‌ها موسیقی متن این صحنه جاودانه بود، ناگهان سکوت همه جا را فرا گرفت «من کنت مولاه فهذا علی مولا‏ه» صدای هلهله زمین و زمان را پر کرده بود، از دست‏‌های روشن پیامبر(ص) که بازوان سبز مولا را به سمت آسمان کشیده بود، خطی نورانی به سمت ابدیت کشیده شد. چشم‏‌ها تصویر بزرگ‏ترین رخداد تاریخ‏ را ثبت ‏کرد.

 

چقدر دنیا قشنگ بود، آسمان، در بلندی‏‌ها، سکته‏‌ای ملیح کرد تا شعر شعور علی، در سینه‌ی عاشقانش سروده شود، رنگین‏‌کمانی از عشق سرتاسر غدیر خم‏ را پر کرده بود، چشم‏‌هایی تاب تحمل دیدن نورانیت این لحظات را نداشتند اما هر چه بود عشق بود و عشق بود و عشق.

 

حادثه‌ی غدیر حادثه‌ی بزرگی است و عید غدیر عیدی بزرگ و شاید شریف‌ترین عید مسلمانان است.

واقعه غدیرخم سبب شد که تکلیف مسلمانان و پیروان دین اسلام مشخص شود تا با ایجاد وحدت وهمدلی برای توسعه وعزت اسلام تلاش کنند و اجازه ندهند درخت نوپای اسلام آسیب ببیند.

 

پیامبر گرامی(ص) در مدت 23 سال توانست بسیاری از خرافه و جهالت‌ها و بدعت‌های کهنه و غیرعقلی را از جامعه عرب بزداید و قوانین ارزشمند و انسانی و اخلاقی به‌ویژه قرآن را به آنها عرضه کند انتظار داشت این مرارت‌ها به ثمر بنشیند و شهد آن به همه مسلمانان حتی آنان که آن حضرت را ندیده بودند براحتی و بدون خرافه برسد.

 

غدیر بوی صداقت، مهربانی، محبت، وحدت، غدیر بوی برادر و برابری داشت، غدیر جام جم همه خوبی‌ها و مهربانی‌ها بود که از سوی خداوند امر شد تا پیامبر اعظم(ص) به گوش مسلمانان برساند.

جمعه 3/8/1392 - 7:46
دانستنی های علمی
 


حل جدول کلمات متقاطع و دیگر فعالیت‌های ذهنی، برای آماده نگاه داشتن مغز افراد سالمند کافی نیست و انجام کارهای جدید و از نظر ذهنی چالش‌برانگیز توصیه می‌شود.

مجید جویا: یکی از توصیه‌های پزشکی به سالمندان این است که " یا از آن استفاده کن، یا ولش کن" اما تحقیقی که در ژورنال سایکولوژیکال ساینس منتشر شده است، نشان می‌دهد که آنها مجبورند فعالیت‌های صحیح را انتخاب کنند.

به گزارش دیلی تلگراف، یک مطالعه بر روی 200 فرد بازنشته نشان داده کسانی که برای یاد گرفتن چیزی که هیچ گاه آشنایی با آن نداشتند، یک دوره آموزشی را گذرانده‌اند، بعد از 12 هفته دارای حافظه بهتری نسبت به کسانی هستند که در این فاصله درگیر فعالیت‌های اجتماعی و یا کارهای ساده فکری همچون گوش دادن به موسیقی کلاسیک در خانه بوده‌اند.

دکتر دنیس پارک از دانشگاه تگزاس در دالاس می‌گوید: «به نظر می‌رسد که تنها بیرون رفتن و انجام برخی چیزهای ساده کافی نیست، بلکه مهم این است که بیرون برویم و کارهایی را انجام بدهیم که با آنها آشنایی نداریم و از نظر فکری چالش برانگیز هستند تا امکان تحریک گسترده ذهنی و اجتماعی مغز خود را فراهم کنیم».

او همچنین می‌افزاید: «زمانی که شما در محدوده آسایش خود قرار دارید، شاید خارج از حیطه کارایی باشید. درست همان طور که می‌دانیم چطور سلامتی عروق را با رژیم غذایی و ورزش حفظ کنیم، به عنوان اعضای جامعه هم باید بیاموزیم که چگونه ذهن خود را سالم نگه داریم. در حالی که فعلا دانش ما در مورد آن بسیار محدود است».

پژوهشگران گروه او به طور تصادفی 221 نفر در سنین بین 60 تا 90 سال را انتخاب کرده و به آنها عکاسی دیجیتال، لحاف دوختن و یا هر دو را در یک بازه سه ماهه و به مدت 15 ساعت در هر هفته آموزش دادند، و یا اینکه از آنها خواستند که در خانه بمانند و به فعالیت‌های آشناتر بپردازند.

اولی نیاز به مشارکت فعال داشت و حافظه بلند مدت در آن دخیل بود، درحالی که دومی مستلزم به کارگیری فرایندهای شناختی سطح بالاتر بود. دیگران به موسیقی کلاسیک گوش می‌دادند و جدول حل می‌کردند، یا اینکه به گروه اجتماعی که شامل رفتار متقابل با دیگران، گشت و گذار و سرگرمی‌های دیگر می‌شد، می‌پیوستند.

دکتر پارک می‌گوید: «این یافته‌ها نشان می‌دهد که این مشغولیت‌ها به تنهایی کافی نیستند. این سه گروه یادگیرنده به طور فشرده و سخت به یادگیری ادامه داده و در این کارها و مهارت‌ها تخصص کسب کردند. اما تنها گروه‌هایی که با چالش فکری ممتد مواجه شدند، از نظر حافظه بهبود یافتند».

یکی از نکات پر اهمیت این تحقیق این بود که محققان با قرار دادن داوطلبان در محیط‌های جدید و تامین مهارت‌ها و ارتباطات با دیگران، توانستند به طور سیستماتیک در زندگی آنها مداخله کنند.

دکتر پارک می‌گوید: «شرکت کنندگان با اینکه به طور تصادفی سبک زندگی خاصی برای سه ماه به آنها تخصص یابد، موافق بودند، در نتیجه ما به راحتی توانستیم ببینیم که محیط‌های مختلف اجتماعی و یادگیری بر روی ذهن افراد چه تاثیری می‌گذارد.»

برنامه بعدی این پژوهشگران بررسی این موضوع است که با گذشت یک سال و 5 سال از انجام این کارها، آیا کماکان اثرش بر روی ذهن آنها می‌ماند یا نه؟ آنها بر این باورند که این تحقیق می‌تواند اهمیت بنیادینی داشته باشد؛ خصوصا که تعداد سالمندان در دنیا رو به افزایش است.

خبر آنلاین

جمعه 3/8/1392 - 7:41
خاطرات و روز نوشت

 
 
 
بر عید غدیر عید اکبر صلوات / بر چهره ی نورانی حیدر صلوات
 
بر فاطمه این عید هزاران تبریک / بر یک یک اهل بیت کوثر صلوات . . .
 
عید غدیر بر شما مبارک
 
 
حتما صلوات را بفرستید
پنج شنبه 2/8/1392 - 8:5
اهل بیت

 اشعار تبریک عید قربان, شعر عید قربان

یك سال قبل از مرگ معاویه، امام حسین علیه السلام به زیارت بیت الله الحرام درمراسم پر شكوه، حج مشرف شد عبدالله بن‏ عباس و عبدالله بن ‏جعفراو را همراهى نمودند

. آن سال عده زیادى از زنان و مردان بنى‏هاشم حضور داشتند. امام حسین(ع) درایام تشریق آنان را در سرزمین منا جمع نمود درآن اجتماع عظیم بیش از هفتصد نفراز مردان تابعین و دویست نفر از صحابه پیامبر خدا(ص) گرداگرد وجودش زیر خیمه حلقه زدند و منتظر سخنان امام خویش بودند،

حضرت بپا خاست و پس از حمد و ثناى الهى فرمود:

شما شاهد و ناظر تجاوزات معاویه جنایتكار نسبت ‏به ما و شیعیان هستید و ازآنها اطلاع دارید، سخنان مرا گوش كنید و بنویسید [تا براى آیندگان بماند] و به دیگر شهرها و قبائل و افراد مؤمن و مورد اعتماد خود برسانید و آنان را دعوت به اداء حق ما (اهل بیت) كنید ترس آن دارم كه وقتش بگذرد و حقوق ما مغلوب ستمگر گردد، گر چه خداوند بالاترین پشتیبان است.

سپس فرمود: شما را به خدا سوگند: بیاد نمى‏آورید كه پیامبر خدا(ص) روزغدیرخم پدرم على(ع) را وصى و امام بعد از خود قرار داد و حدیث ولایت را بر شما خواند و فرمود همگى باید این پیام را به دیگران برسانید پاسخ دادند: چرا ما بیاد داریم. (20)

پی نوشت

20- موسوعة كلمات الامام الحسین(ع)، ص 270/ الغدیر، ج 1، ص 198، ح‏9، چاپ چهارم.

 

منبع: سایت اوینی

چهارشنبه 1/8/1392 - 15:37
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته