• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 994
تعداد نظرات : 248
زمان آخرین مطلب : 5038روز قبل
بیماری ها
تظاهر کمردرد از یک ناراحتی مختصر تا دردی ناتوان‌کننده متغیر است
ممکن است درد پس از مدتی استراحت‌دادن به کمر و دادن امکان ترمیم به آن تخفیف پیدا کند، اما گاهی اقداماتی شدیدتر مانند جراحی لازم است.

برخی از درمان‌ها برای کمک به تخفیف کمردرد اینها هستند:

داروهای ضد درد و ضد التهاب.
کمپرس سرد بلافاصله پس از آسیب از تورم در محل می‌کاهد.
کمپرس گرم چند روز پس از آسیب به شل شدن عضلات کمک می‌کند.
دوره کوتاه استراحت در بستر برای امکان دادن به عضلات برای بهبود یافتن.
ورزش ملایم برای کشیدگی و تقویت عضلات کمر.

سه شنبه 8/4/1389 - 11:18
بیماری ها
 

بوی بد دهان نه تنها برای خودمان، بلکه برای اطرافیان ‌مان نیز ناخوشایند‌ است.

این مشکل اگر درمان نشود، سبب بروز مشکلاتی در روابط بین ‌فردی نیز خواهد شد.

اگرچه بزاق دهان نوعی خمیردندان طبیعی محسوب می ‌شود، ولی گاهی این خمیردندان طبیعی کافی نیست و مجبورید به توصیه‌ های زیر پناه ببرید و اگر توصیه‌ های زیر هم نتوانند مشکل ‌تان را رفع کنند، احتمالا منشا بوی بد دهان‌ تان دستگاه گوارش‌ است و باید بروید سراغ پزشک.

 

1- بعد از هر وعده غذایی برای باقی نماندن غذا در دهان و لابه‌لای دندان‌های تان، مسواک بزنید و دهان ‌تان را خوب بشویید.

 

2- وقتی دندان‌های تان را مسواک می ‌زنید، زبان ‌تان را هم به آرامی مسواک بزنید تا لایه سطحی روی زبان برداشته شود. زبان با هزاران پرز ریز پوشیده شده که می ‌تواند محل تجمع باکتری ‌ها باشد.

 

3- به‌ طور منظم برای بررسی وضعیت دهان و دندان تان، به دندانپزشک مراجعه کنید تا اگر دندان‌ خراب و پوسیده‌ای دارید که سبب بوی بد دهان‌ تان می‌ شود، ترمیم کنید.

 

4- برای افزایش ترشح بزاق دهان تان، همیشه از آدامس‌ های بدون قند استفاده کنید.

 

5- اگر دهان‌ تان زیاد خشک می ‌شود، مایعات فراوانی بنوشید. آب را چند بار در دهان تان بچرخانید تا کاملا غذاهای اضافی از لابه‌لای دندان‌های تان خارج شود.

 

6- از مصرف دهان‌ شویه‌هایی که حاوی الکل و نعناع هستند خودداری کنید، چون آن ها به جای کمک به خو‌شبویی دهان ‌تان، باعث بدتر شدن بوی آن می ‌شوند.

 

7- استفاده از سبزیجات و میوه‌ها، مخصوصا کرفس خام و هویج می ‌تواند مانع از شکل‌ گیری پلاک در دهان شود.

 

8- اگر می‌ خواهید در یک جلسه مهم یا مهمانی شرکت کنید، از خوردن غذاهای حاوی سیر و پیاز خودداری کنید.

 

9- از نوشیدن قهوه که سبب خشکی دهان می ‌شود، خودداری کنید.

 

10- سیگار را ترک کنید، زیرا تار و نیکوتین موجود در آن، روی سطح دندان و زبان می‌ ماند و سبب کاهش ترشح بزاق و ایجاد بوی بد دهان می ‌شود.

 

11- سبزیجات برگ سبز مانند جعفری و کاهو بجوید.

 

12- می‌ توانید چند عدد قرص نعناع روی زبان یا مسواک ‌تان بگذارید و دهان‌ تان را با آن تمیز کنید تا تنفس شما خوش ‌بو شود.

 

13- اگر ترکیبی از پراکسیدهیدروژن 50 درصد و 5 درصد آب را در دهان‌ تان بچرخانید، می ‌توانید بسیاری از باکتری ‌هایی را که سبب بوی بد دهان‌ تان می ‌شود، از بین ببرید.

 

دوشنبه 7/4/1389 - 20:16
بیماری ها
 

در ترک کف پا که به دلیل خشکی پوست به وجود می آید شکافی در سطح پوست ایجاد می شود که اغلب بسیار دردناک است.
همچنین از آنجا که خشکی هوا باعث افزایش خشکی پوست می شود، این خشکی عامل مستعد کننده ایجاد ترک است.
دکتر هوشنگ احسانی، عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران و متخصص پوست و مو معتقد است: ترک پا در نتیجه تماس زیاد پوست کف پا با محیط ایجاد می شود و ناحیه کف پا بیشتر از سایر بخشها در معرض آسیب است.
از طرف دیگر، این عارضه در فصول سرد سال که هوا خشک تر می شود به وجود می آید و یا تشدید می شود.
این متخصص از دیگر دلایل ایجاد ترک در کف پا را وزن بالای افراد دانست و گفت: به دلیل وجود فشار زیاد بر بخشهای خاص سطح کف پا در افرادی که از وزن بالایی برخوردار هستند پوست آسیب دیده و واکنش به این فشار مداوم ضخیم تر شدن پوست و به دنبال آن ترک کف پاست.
به گفته وی، پوست از سه لایه اپیدرم، درم و چربی زیر پوست تشکیل شده است که در بعضی از مناطق بدن، ضخامت این لایه ها متفاوت است به عنوان مثال در ناحیه کف دست و پا ضخامت لایه اپیدرم یا شاخی پوست زیاد است و بر عکس در نواحی از پوست مانند پلک، ضخامت این لایه بسیار کم است، در نتیجه ترک پوست یک بریدگی در لایه اپیدرم و کمی از لایه دوم «درم» است که به دلایل مختلفی می تواند ایجاد شود.
این متخصص پوست و مو، برطرف کردن عوامل محرک را از مهمترین راه های درمانی برای رفع خشکی پوست می داند و معتقد است: عوامل محرک مانند تماس مستقیم با سطوح و محیط است که با راه های ساده مانند پوشیدن جوراب می توان از این مورد پیشگیری کرد.

 

همچنین استفاده از ترکیبات کراتولیتیک و ترکیباتی که باعث ترمیم سریع پوست و زخم می شوند نیز از راه های درمان ترک است و نیز دیگر ترکیبات مورد استفاده درمان ترک پوست شامل ترکیبات اوره، سالیسیک اسید و گلیسیرین، اوسرین و حتی وازلین است و با استفاده از این موارد به درمانهای غیرمتعارف دیگر نیازی نیست.

 

به طور کلی اگر فردی مراقبتهای لازم را به درستی انجام دهد و درمان دارویی را به مدت یک یا دو ماه پیگیری کند، به طور حتم ترکها بهبود می یابد. البته توجه به پوست و مراقبت از آنان در فصل سرما ضرورت بیشتری دارد.

 

دوشنبه 7/4/1389 - 20:15
بیماری ها
 

یک متخصص پوست و مو گفت: خمیر دندان‌های بدون رنگ و بدون اسانس برای جلوگیری از خشکی لب موثر است.
دکتر نصرت پورسینا با بیان این که در زمستان‌ها خشکی لب در اطفال هم مشاهده می‌شود، اظهار داشت: خشکی لب علل مختلفی دارد از جمله قرار گرفتن در معرض هوای بسیار گرم یا بسیار سرد که توام با باد باشد.
وی افزود: خشکی لب در کودکان در اثر تماس لب با بزاق دهان بروز می‌کند.
این متخصص پوست در خصوص علل دیگر بروز خشکی لب افزود: رنگ‌های موجود در پفک، در بعضی از آدامس‌ها و یا غذاها وجود دارد و یا وجود بیماریی‌های داخلی، کمبود مواد غذایی، کمبود ویتامین‌های گروه B و دیابت می‌توانند باعث خشکی لب شوند.
دکتر پورسینا در خصوص پیشگیری از خشکی لب گفت: باید به کودکان آموزش داد که خشکی لب خود را با آب دهان برطرف نکنند؛ چرا که هر بار تماس لب با بزاق دهان باعث تشدید خشکی لب می‌شود.
وی ادامه داد: گروهی از افراد به دلیل کمبود ویتامین دچار خشکی لب می‌شوند که می‌توانند از ترکیب ب‌کمپلکس و برای چرب کردن لب از روغن‌های زیتون، بادام، فندق استفاده کنند. در صورت در دسترس نبودن این روغن‌ها از وازلین‌های طبی یا کرم‌های مرطوب کننده بدون اسانس یا روژ لب‌های چرب استفاده کنند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی یزد در خصوص خشکی لب در افراد دیابتی بیان داشت: در افراد دیابتی، گوشه لب این بیماران دچار کاندیدا ( قارچ ) می‌شود که لازم است از کرم‌های قارچ نیستاتین و نیز صابون‌های ضد قارچ استفاده شود.

 

دوشنبه 7/4/1389 - 20:14
بیماری ها
 

بر اساس گزارشهای سازمان بهداشت جهانی، کم خونی یک مشکل مهم بهداشتی در جهان و به خصوص در کشورهای در حال توسعه به شمار می آید، بطوریکه براساس این گزارشها تقریبا حدود دو میلیارد نفر از مردم جهان به این عارضه دشوار مبتلا می باشند.

به گفته پزشکان کم خونی حالتی است که در آن تعداد و اندازه گلبولهای قرمز یا میزان هموگلوبین موجود در خون تغییر می یابد و تبادل اکسیژن و دی اکسیدکربن بین خون و سلولها دچار اختلال می شود.

بر اساس بررسی های صورت گرفته کمبودهای تغذیه ای، خونریزی، ناهنجاریهای ژنتیکی، بیماریهای مزمن و مسمومیتهای دارویی از جمله علل ایجاد کننده کم خونی به شمار می آیند.

منظور از کم خونی‌های تغذیه‌ای، کم خونی‌هایی هستند که به علت دریافت ناکافی موادغذایی به وسیله سلول‌ها ایجاد می شوند، از مهمترین مواد مغذی جهت خونسازی که کمبود آنها موجب بروز کم خونی می شود و می‌توان به آهن، مس، ویتامینهای B12 و B6 و اسید فولیک اشاره کرد.

بر اساس تحقیقات انجام شده مهمترین و شایعترین علت کم خونی، کمبود آهن می باشد که ممکن است ناشی از مصرف پایین آهن موجود در مواد غذایی یا به علت افزایش خون از دست داده در بدن باشد که در هر صورت به کم خونی ناشی از فقر آهن می انجامد.

کودکان در سنین مدرسه و بلوغ و به خصوص در دوران بلوغ در معرض خطر ابتلا به کم خونی فقر آهن قرار می گیرند، چون با سرعت زیادتری رشد می کند و نیاز آنها به مواد غذایی مختلف مخصوصا آهن افزایش می یابد.

پسران و دختران در دوره بلوغ به آهن اضافی نیاز دارند اما در دختران کمبود آهن شایعتر است.

دانش آموزان مبتلا به کم خونی به علت اینکه مقاومت بدنشان کمتر است بیشتر به بیماری‌های عفونی مبتلا می شوند، همچنین در این کودکان قدرت یادگیری هم کاهش می یابد و پیشرفت تحصیلی خوبی ندارند و بهره هوشی این دانش‌آموزان از دانش آموزان سالم کمتر است.

عوارض کمبود آهن به ویژه در شیر خواران و کودکان شش ماهه تا ‌9 ساله متعدد می باشد، به طوری که اختلال در تکامل و هماهنگی سیستم عصبی، اختلال در تکامل گفتاری، کاهش قدرت یادگیری و افت تحصیلی، اثرات نامطلوب فیزیولوژیکی و رفتاری و کاهش مقاومت بدن در برابر عفونت‌ها از مهمترین آنهاست.

میزن نیاز بدن به آهن چقدر است؟
میزان نیازبدن به آهن بر اساس سن، جنس و وضعیت فیزیولوژیکی افراد متفاوت است، مثلا زنان باردار به علت افزایش حجم خون، رشد جنین و جفت و سایر بافتها به آهن بیشتری نیاز دارند، به همین دلیل بیش از سایرین در معرض خطر کم خونی قرار دارند.

در صورت سلامت مادر، میزان ذخایر آهن وآهن موجود در شیر مادر تا شش ماه اول زندگی برای شیرخواران کافی است، ولی در مورد نوزادانی که با وزن کم متولد می شوند ذخایر آهن کم بوده و باید از زمان دو برابر شدن وزنشان، آهن به صورت قطره خوراکی به آنان خورانده شود.

میزان آهن مصرفی، روزانه ‌50 تا ‌200 میلی گرم برای بالغین و شش میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن برای کودکان زیر شش سال و یک تا دو میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن برای کودکان زیر دو سال می باشد.

دلایل فقر آهن:
دلایل گوناگونی برای کمبود آهن و جود دارد که از آن جمله می توان به عللی چون دریافت ناکافی آهن، جذب ناکافی آهن، افزایش نیاز در زمان رشد و از دست دهی مزمن خون اشاره کرد.

دریافت ناکافی آهن
با توجه به اینکه ذخایر آهن موجود در بدن شیرخوار بعد از چهار تا شش ماهگی تقریبا تهی می شود، نیاز است که شیرخواران با شروع غذای کمکی آهن اضافی دریافت کنند، در غیر این صورت مبتلا به فقر آهن می شوند که این موضوع به ویژه در مورد شیرخواران نارس از اهمیت بیشتری برخورداراست، این نوزادان بعد از دوبرابر شدن وزنشان باید آهن اضافه دریافت کنند.

در کودکان بزرگتر، کمبود دریافت آهن به علت رژیم غذایی یا آهن کم و یا دریافت رژیم با آهن ناکافی هم به وجود می آید که در به وجود آمدن و گسترش کم خونی موثر است.

جذب ناکافی آهن
این مشکل به علت اسهال مزمن، تغذیه شیرخواران با شیر مصنوعی، کاهش ترشح اسید معده، مشکلات گوارشی و تداخلات دارویی به وجود می آید و یا ممکن است به علت کم جذب شدن آهن، مصرف زیاد مواد غذایی سرشار از سبزیجات و حبوبات و مصرف ناچیز پروتئین حیوانی ایجاد شود.

افزایش نیاز در زمان رشد
در دوران شیرخواری و کودکی به علت رشد سریع بافتها نیاز به آهن افزایش می یابد. اغلب سرعت رشد در سال اول زندگی رخ می دهد، در این مدت وزن بدن و حجم خون تقریبا سه برابر ومیزان هموگلوبین خون دو برابر می شود.

بیشترین نرخ رشد در شیرخواران نارس و شیرخواران رسیده با وزن کم در هنگام تولد رخ می دهد، در بدن این کودکان حجم خون و میزان ذخیره آهن در هنگام تولد کم است و چون به سرعت وزن اضافه می کنند نیازمندیشان به آهن افزایش می یابد که اگر این نیازمندی بر آورده نشود در مدت سه ماه دچار کمبود آهن می شوند.

از دست دهی مزمن خون
در ‌50 درصد شیرخواران خونریزی دستگاه گوارش ممکن است نقش مهمی در ایجاد کمبود آهن داشته باشد( احتمالا حساسیت شیرخواران به پروتئینی که در شیر تازه گاو وجود دارد علت از بین رفتن مخاط روده و خونریزی گوارشی در آنهاست) و یا ابتلای کودکان به انگل‌های روده‌ای باعث از دست دهی خون و کمبود آهن می شود.

دفع زیاد آهن به دلیل خونریزی، تخریب سریع گلبول‌های قرمز به دلیل وجود بیماری‌هایی نظیر مالاریا و ابتلا به انگل و تخلیه ذخایر آهن به دلیل بارداری‌های مکرر و با فاصله کم از دیگر دلایل فقر آهن در افراد محسوب می شود.

علائم کم خونی ناشی از فقر آهن
علائم کمبود آهن معمولا به آهستگی بروز می کند، از این رو بیماران کم خون اغلب بدون نشانه هستند، به طور کلی بی اشتهایی، رنگ پریدگی زبان و مخاط داخل لب و پلک چشم، سردرد، خستگی و بی حسی، بی تفاوتی، تنگی نفس، از بین رفتن بافت پوستی زبان همراه با سوزش و درد، تپش قلب، التهاب و زخم گوشه دهان، خواب رفتن وسوزن سوزن شدن دست‌ها و پاها، التهاب مزمن معده که باعث کاهش ترشحات معده می شود و در کم خونی های شدید تا شقی شدن ناخن‌ها از نشانه های بالینی کم خونی ناشی ازکمبود آهن می باشد.

همچنین همه چیزخواری، خوردن مواد غیرمعمول مثل یخ، خاک و نشاسته در کمبود آهن مشاهده می شود و معمولا با درمان آهن معالجه شده است، در موارد نادر در کم خونی ناشی از کمبود آهن بزرگ شدن طحال نیز دیده شده است.

گروه های در معرض خطر بیشتر
زنان در زمان بارداری، زنان در سنین بارروی، سالمندان، کودکان به خصوص کودکان مبتلا به سوء تغذیه و نوجوانان گروه‌هایی هستند که بیشتر در معرض خطر کم خونی فقر آهن می باشند.

راه های پیشگیری و کنترل کم خونی فقر آهن
در سالهای اخیر برای برطرف ساختن مشکل کم خونی آهن دو روش از جمله غنی سازی مواد غذایی(افزودن آهن به برخی از مواد غذایی ) و آهن یاری ( که عبارت است از توزیع مکمل های آهن بین افراد مانند تجویز قرص و قطره آهن بین مادران و کودکان) توصیه شده است.

باید توجه داشت که جگر، گوشت و به ویژه گوشت گاو، زرده تخم مرغ، سبزیجات، برگ سبز تره، میوه های خشک شده(برگه ها و بخصوص برگه زردآلو)، لوبیا چشم بلبلی، نخود خشک شده و دانه های روغنی مثل پسته، بادام، فندق و .. مهمترین منابع غذایی حاوی آهن می باشند که می توان برای برطرف کردن فقر آهن آنها را مورد استفاده قرار داد.

 

دوشنبه 7/4/1389 - 20:13
بیماری ها

آغاز بلوغ برای خیلی از دختران و پسران سن بحرانی است که خیلی از آنها به تغییرات بدنی و پوستی خود حساسیت بیشتری پیدا می‌کنند و همیشه نگران ظاهر خود هستند. با شروع بلوغ علاوه بر تغییرات جسمی و بدنی، تغییرات زیادی در پوست نوجوانان مخصوصا پوست صورت آنها ایجاد می‌شود که چون بیشتر در معرض دید دیگران و حتی عامل قضاوت ظاهری است، در صورتی که پوست صورت دچار مشکلاتی باشد، ممکن است سبب نگرانی و ناراحتی نوجوان شود…
یکی از این تغییرات پوستی، وجود منافذ پوستی بیش از حد باز است که می‌تواند ظاهری نازیبا را در پوست صورت ایجاد کند.

این منافذ آزاردهنده
قبل از رسیدن به سن بلوغ منافذ پوستی در دختران و پسران به یک اندازه است و اگر این منافذ با هم اختلافی داشته باشند به دلایل ژنتیکی است اما معمولا با هم تفاوتی ندارند اما بعد از بلوغ و بعد از ترشح هورمون‌ها مخصوصا هورمون آندروژن، فعالیت بیشتری پیدا کرده و روی غدد چربی تاثیر مستقیم گذاشته و این غدد بزرگ و ترشح آنها بیشتر می‌شود. در مردان بعد از بلوغ ترشح این هورمون بیشتر از زنان است. به همین دلیل مردان پوست چرب‌تری دارند. غیر از هورمون آندروژن که مهم‌ترین عامل موثر در غدد چربی است، عوامل ژنتیکی هم سبب می‌شود تا افراد نسبت به این هورمون حساسیت بیشتری پیدا کنند.

وقتی منافذ بسته می‌شود
منافذ پوستی حالتی طبیعی برای پوست است اما بزرگ یا کوچک بودن آنها بسته به عوامل هورمونی و استعداد ژنتیکی است. اما انسداد این منافذ پوستی باعث می‌شود تا چربی بیش از حد بدن از آن خارج نشده و ترشحات در زیر پوست باقی بمانند و ایجاد عفونت کرده یا جوش‌های چرکی را به وجود آورند بنابراین استفاده از مواد آرایشی و بهداشتی و کرم‌ها بدون مشورت با پزشک برای پنهان کردن این منافذ نه تنها کار درستی نیست بلکه عاملی برای تشدید مشکلات پوستی است.

راهی برای درمان
بهترین راه کاهش دادن اندازه این منافذ کم کردن تعریق و کاهش چربی‌سازی بدن است بنابراین می‌توان بخشی از چربی‌سازی بدن را که تحت تاثیر رژیم غذایی است، با کاهش مصرف غذاهای چرب و سرخ‌کردنی کاهش داد. کاهش تعریق راه دیگری برای کنترل اندازه این منافذ است اما بخشی که مربوط به هورمونی‌ها و ژنتیک باشد، قابل تغییر نیست. چرب بودن پوست را به طور موقت و نه دایم می‌توان کنترل کرد. با شستشوی به اندازه و البته نه زیاد پوست یعنی روزی ۲ تا ۳ بار با صابون‌های اسیدی می‌توان کمی از چربی پوست را کاهش داد. شستشوی زیاد پوست سبب خشک شدن و فعالیت بیشتر غدد چربی و در نتیجه تولید چربی بیشتر می‌شود. پس از شستشو و در فواصل صابون زدن نیز می‌توانید از لوسیون‌های چربی‌زدا استفاده کرده و با پنبه‌ روی منافذ بمالید. با افزایش سن و بعد از ۳۰ تا ۳۵ سالگی به طور طبیعی با کاهش فعالیت هورمون‌ها از شدت تعریق و تولید چربی کاسته شده و این منافذ خود به خود کوچک‌تر می‌شوند.

جوش‌های سرسیاه
جوش‌های سرسیاه اولین قدم ایجاد جوش‌های جوانی در کسانی است که پوست چرب دارند و در سنین بلوغ به دلیل تغییرات هورمونی شایع هستند. جوش‌های سرسیاه، جوش‌های معمولی سربسته‌ای هستند که به علت تنگی منافذ پوست به بیرون تخلیه نمی‌شوند. این جوش‌ها به دلیل تجمع چربی به وجود آمده و در مردان شایع‌تر هستند.
جوش‌های سرسیاه تحت عنوان کومودون‌های باز اولین گام برای ایجاد جوش بوده و قبل از اینکه باکتری‌ها خلل و فرج و روزنه‌‌های پوست را مورد حمله قرار دهند، تشکیل می‌شوند. بعد از آن ممکن است جوش قرمز و جوش چرکی ایجاد شده حتی به شکل کیست نمایان شود. افزایش بیش از حد چربی به مسدود شدن روزنه‌های پوستی منجر شده که متعاقبا به ایجاد توده‌ای از چربی منجر می‌شود که وقتی در معرض هوا قرار می‌گیرد به رنگ سیاه تبدیل می‌شود. استفاده از برخی کرم‌ها و لوازم آرایشی حتی سبب بدتر شدن این جوش‌ها می‌شود. در اثر افزایش هورمون‌ها و عدم پاکسازی مناسب پوست، سلول‌های مرده در روزنه‌های پوست تجمع می‌یابند و باعث مسدود شدن روزنه و عدم خروج چربی می‌شوند. آرایش کردن زیاد و استفاده بیش از اندازه از کرم‌ها و ضدآفتاب‌ها هم تاثیر زیادی در بروز انسداد منافذ و جوش‌های سرسیاه دارند.

توصیه‌هایی ضدجوش سرسیاه
پاکسازی منظم پوست، اولین شرط برای عدم به وجود آمدن این جوش‌ها است. اگر پوست به خوبی تمیز نشود، آلودگی‌های بیشتری جذب می‌کند و ابتدا جوش‌هایی به رنگ زرد و سپس سیاه ایجاد می‌شود. برای آرایش از فرآورده‌های مخصوص پوست چرب استفاده کنید. پودرهای صورت برای پوست چرب به ویژه آنهایی که جوش می‌زنند، مناسب‌ترند. پودرهای نرم و فشرده در این مورد بهترند. این پودرها چربی پوست را به خود جذب می‌کنند. می‌توان در زیر آنها از لوسیون‌های آرایشی بدون چربی استفاده کرد. پودرهای آرایشی نباید روی کرم‌ها و پمادهای چرب استفاده شود. برای پاک کردن مواد آرایشی از صورت، بهترین راه شستشو با آب و صابون است. همچنین می‌توان از شیرپاک‌کن و لوسیون‌های مخصوص پاک کردن مواد آرایشی هم استفاده کرد.

دوشنبه 7/4/1389 - 20:12
بیماری ها

لکه های پررنگ شایعتر شامل بیماری ملاسما ، ، لنتیگو، کک مک و خالهای هم سطح پوست می باشد .
ملاسما
ازجمله شایعترین لکه های پررنگ پوست صورت می توان به ملاسما اشاره نمود که بیشتردرخانمها رخ داده اما بروزآن درآقایان نیزغیرمعمول نیست . ملاسما درافراد با پوست سبزه وتیره بیشتررخ می دهد .
این لکه ها بیشتردرمرکزصورت برروی بینی وگونه ها ، وسط پیشانی وبالای لب به شکل قرینه رخ داده وعلت واقعی آن مشخص نیست وبه نظرمی رسد یک بیماری مولتی فاکتوریال (چند عاملی) باشد . چون این لکها بیشتردرحاملگی ومصرف قرصهای ضد بارداری رخ می دهد لذا تصور میگردد که با عدم تعادل هورمونی ارتباط داشته باشد . البته این به آن معنا نیست که افراد دارای ملاسما دچارکمبود یا افزایش هورمونهای خاصی درخون خود هستند بلکه این عدم تعادل درپوست فرد وجود دارد وبا آزمایشهای هورمونی کشف نمی شود . ازجمله داروهای دیگری که باعث این حالت پررنگی می شود می توان به فنی تویین خوراکی اشاره نمود که دربیماری صرع مصرف می شود .عامل ‍ژنتیک ونژاد نیز دربروز این نوع لکها دخالت دارد . ملاسما فقط بعلت زیبایی برای فرد آزاردهنده بوده وهیچگونه خارش وناراحتی مشابه ایجاد نمی کند . نورآفتاب باعث تشدید این نوع لکها شده وگاهی شروع این نوع لکها بدنبال سفربه مناطق آفتاب خیز ویا درمعرض طولانی آفتاب بودن رخ می دهد . جهت درمان این نوع لکها استفاده ازضدآفتاب مناسب اولین قدم درمان می باشد درغیراینصورت اثرضدلکها نیزکم خواهد شد. داروهای زیادی برای ملاسما پیشنهاد می شود ولی باید درنظرداشت که ملاسما چند نوع دارد که درمان دربرخی انواع آن موثردربرخی بطورنسبی موثرودریک نوع نیزاصلاً موثرنمی باشد. ملاسما را می توان براساس عمق رنگدانه به سه دسته تقسیم نمود : نوع اول اپیدرمال یا سطحی می باشد که به درمانهای ضدلک پاسخ مناسبی می دهد. نوع دوم اپیدرمودرمال می باشدکه ازلحاظ عمق رنگدانه متوسط محسوب شده و به درمانهای ضدلک پاسخ نسبی می دهد ونوع سوم که درمال بوده وعمق بیشتری ازدونوع قبلی داشته وپاسخی به درمانهای ضدلک نمی دهد .
درمانهای ضدلک شامل هیدروکینون، آزلاییک اسید ، ویتامینC ، لایه بردارهای حاوی AHAوهمچنین داروهای جدیدتری که هنوزاثرآنها بامطالعات دقیق ثابت نشده مانند آربوتین ، glabridin، آلوورا و… می باشد. گاه ازترکیب چند دارونیزاستفاده می شود تا اثرات آنها تشدید گردد. ازپیلینگ شیمیایی نیزجهت درمان استفاده می شود که با لایه برداری عمقی می تواند باعث بهبودی ضایعات شود اما درکناراین اثرمفید می تواند گاهی با تحریک پوستی باعث تشدیدضایعات نیز بشود . میکرودرمابریژن نیزهمین خاصیت را دارد. این نکته را باید به خاطرداشت که درمانهای ضدلک ازهرنوع که باشد ؛ باید بطورطولانی مصرف شده وگاه با قطع درمان عود لکها را شاهد هستیم . البته برخی داروها را می توان فقط برای دوره محدودی استفاده نمود لذا درمان باید تحت نظرمتخصص پوست انجام گیرد تا ازعوارض آن کاسته گردد . برای مثال داروی هیدروکینون باغلظتهای بالارا نمی توان بیش ازشش ماه استفاده نمود زیرا احتمال عوارض آن که خود به شکل لکه های خاصی می باشد را افزایش می دهد .

 


کک مک (Freckle)
این نوع لکها بیشتردرکودکی ودرروی گونه ها وبینی ودرافراد با پوست روشن وبه ویژه درکسانی که موی قرمزدارند ؛ رخ می دهد . اندازه این نوع لکها کوچک بوده و تنها ازلحاظ زیبایی برای فرد ووالدین او اهمیت دارد . کک مک جنبه ‍‍‍ژنتیکی داشته وسابقه خانوادگی آن معمولاً درفرد مبتلا وجود دارد . دربرخی کشورها مانند کشورهای شمال اروپا بعلت شیوع بالا ،این حالت پوست کاملاً طبیعی محسوب شده وباعث مراجعه فرد به پزشک نمی گردد اما درمناطق دیگرکه شیوع آن بالا نیست می تواند باعث ناراحتی فرد گردد . این نوع لکها درتابستان بیشترشده ودرزمستان کاهش می یابد . کک مک معمولاً درابتدای کودکی افزایش یافته ودردوران پس ازبلوغ ثابت مانده ویا حتی کمی بهبودی نشان می دهد . داشتن پوست سفید وکک مکی یک نشانه حساس بودن به نورخورشید بوده وباعث افزایش خطرابتلا به سرطان پوست می باشد . افراد دارای این نوع پوست درمعرض آفتاب دچارآفتاب سوختگی شده وباید بطورمرتب ازضدآفتابهای مناسب استفاده نمایند .
جهت درمان کک مک می توان علاوه برضد آفتاب ازکرمهای لایه برداریا کرمهای حاوی ترتینویین استفاده نمود اما بعلت تحریک پوستی ایجاد شده توسط این نوع کرمها حتماً استفاده از آنها باید تحت نظرمتخصص پوست باشد . درمانهای دیگرشامل پیلینگ شیمیایی ، میکرودرمابری‍ژن و لیزر می باشد . ازکرمهای پوشاننده نیزمی توان جهت کمترنمایان شدن کک مک استفاده نمود . اما باید توجه داشت که کک مک یک حالت ژنتیکی پوست بوده وبا درمانهای گفته شده تنها می توان مدتی این ضایعات پوستی را کاهش داد اما احتمال عود مجدد آنها وجود دارد ولذا به افراد دچاراین حالت پوستی توصیه می شود با پوست خود کمی مدارا کنند وآن را بیماری ندانسته بلکه یک حالت ازپوست طبیعی به شمارآورند .

 

LENTIGO
لنتیگو لکه های قهوه ای رنگی است که معمولاً درسنین میانی به بالا درمناطقی مانند صورت وپشت دستها که بیشتر درمعرض آفتاب هستند ایجاد می شود . تعداد این ضایعات معمولاً زیاد بوده ومی تواند ازلحاظ زیبایی برای فرد مشکل ساز شود . این ضایعات نتیجه افزایش سلولهای رنگدانه ای (ملانوسیت) درلایه قاعده ای اپیدرم پوست می باشد . لنتیگوها دونوع می باشند یکنوع که دراثرتابش آفتاب شدید ایجاد می شود ودرسنین جوانی نیز بروزکرده وایجاد آن به شکل حاد می باشد ونوع دوم که به آن لنتیگوی پیری می گویند وفقط درسنین کهولت رخ داده وبعلت تابش نورخورشید درسالیان طولانی عمرفرد بوده وتدریجاً بروز می کند . لنتیگوها به سرطان پوست منجرنمی شوند (برخلاف کراتوز آکتینیک که می تواند به سرطان پوست ازنوع SCC تبدیل شود واین ضایعه نیز دراثرنورآفتاب ایجاد می شود .)

 

دوشنبه 7/4/1389 - 20:11
بیماری ها

بزرگ شدن سینه ی مردان
بزرگ شدن سینه در مردان حالتی است كه به آن "ژنیكوماستی" Gynecomastiaگفته می‌شود. ضخامت بافت طبیعی سینه در مردان، معمولاً كمتر از 2/5 تا 3 سانتیمتر است، ولی در حالت ژنیكوماستی، بافت غدد سینه بزرگ می شود. بزرگی سینه ممكن است در یك سمت و یا در هر دو طرف ایجاد شود. ممكن است این افزایش اندازه، موجب حساس‌شدن و دردناك شدن بافت سینه شود.

ژنیكوماستی معمولاً در اثر تغییرات هورمونی، در هنگام بلوغ و یا در طی افزایش سن رخ می‌دهد. هنگامی‌كه تعادل بین دو هورمون استروژن (هورمون زنانه) و تستوسترون (هورمون مردانه) به هم بخورد ممكن است سینه‌ها بزرگ شوند.

در حات طبیعی، هورمون‌های جنس مخالف به مقدار بسیار کم در بدن زنان و مردان ترشح می‌شود. برخی داروهایی كه بدون نسخه فروخته و مصرف می‌شوند، داروهای غیر قانونی، برخی داروهایی كه برای افزایش حجم عضله و دوپینگ استفاده می‌شوند، برخی تومورها و بیماری‌ها می توانند موجب بزرگی سینه‌ها شوند.

این مشکل در چه سنی شایع است؟
ژنیكوماستی بین پسران نوجوان (13 تا 19 سال) شایع است، طوری كه 65 درصد از پسران 14 ساله، ژنیكوماستی دارند.

بزرگی غدد پستان در پسران نوجوان بسیار رایج است. حدود یك سوم از این پسران در سن بلوغ دچار این وضعیت می شوند، ولی احتمال بروز این عارضه در بزرگسالی كمتر از یک درصد است. بزرگی غدد پستان اغلب خفیف و بدون درد است، اما یك ‌سوم از مردان در مورد حساس شدن آن اعتراض دارند.

تشخیص مشکل
معمولا علت بزرگ شدن غدد پستان قابل تشخیص است و در اكثر موارد به دلیل مصرف بعضی داروها و یا بیماری كبدی بروز می‌كند. اگر شما نوجوان هستید، احتمالاً به ‌انجام آزمایش نیازی ندارید و بزرگی سینه، طی دو تا سه سال، خود به خود برطرف خواهد شد، اما پسران بزرگ تر و مردان جوان ممكن است به آزمایش نیاز داشته باشند. در چنین مواردی ممكن است نوعی بیماری، عامل ایجادكننده این مشكل باشد.

چه باید کرد؟
در بسیاری از موارد، درمان خاصی مورد نیاز نیست. پزشك شما ممكن است هر ماه‌ اندازه سینه را پیگیری كند و تحت نظر داشته باشد. در 90 درصد پسران نوجوان، ژنیكوماستی در مدت كمتر از سه سال خود به خود برطرف می‌شود. برخی اوقات با قطع مصرف دارویی كه به ژنیكوماستی منجر شده ‌است مانند مواد دوپینگ ، مشكل برطرف می‌شود.

در موارد نادری، درمان‌های دارویی برای ژنیكوماستی استفاده می‌شوند، مخصوصا اگر درد و حساسیت وجود داشته باشد. درمان دارویی ممكن است بتواند بافت اضافی سینه را برطرف كند. گاهی برای از بین بردن بافت اضافی، جراحی انجام می‌شود.

اگر علت بزرگ شدن سینه‌ها، بیماری یا تومور باشد، علت اصلی باید درمان شود.

در اغلب مردان، ژنیکوماستی در هر دو سینه مشاهده می‌شود ولی اگر تنها یكی از سینه‌ها برآمده بود باید جهت معاینه دقیق‌تر به پزشك مراجعه شود.

افزایش بافت چربی، ژنیكوماستی نیست
برخی از پسران و مردان، در قفسه‌ سینه ی خود بافت چربی زیادی دارند و ممكن است این بافت چربی طوری به نظر برسد كه ‌انگار سینه‌ها بزرگ شده‌اند. به ‌این حالت "ژنیكوماستی كاذب" گفته می‌شود.

بعضی از مردان هم تنها به دلیل چاقی، دارای سینه های برآمده هستند، اما در بزرگی سینه به دلیل بزرگ شدن غدد سینه یعنی ژنیکوماستی، چاقی موثر نیست.

غده دقیقا زیر نوك سینه متمركز است، ولی چربی در كلیه مناطق سینه پخش می‌شود.

داروهایی که باعث ژنیكوماستی می شوند
بعضی از مهم‌ترین داروهایی كه باعث بروز این حالت می‌شوند عبارت‌اند از: دیگوكسین (لانوكسین) برای بیماری قلبی، اسپرونولاكتین (آلداكتون)، سایمتیدین بلوك‌كننده اسید معده، كتوكونازول (نیزورال) برای عفونت قارچی، فیناستراید (پروسكار) و داناستراید (اودارت) برای بزرگی پروستات.

لازم به ذكر است كه داروهای مخدری نظیر آمفتامین، ماری جوانا و هروئین و بیماری كبدی ناشی از افراط در مصرف الكل نیز باعث بزرگ شدن پستان می‌گردند.

آیا سینه مردان هم ممكن است سرطانی شود؟
احتمالاً نه. سرطان پستان در مردان بسیار نادر است. توده‌ای كه در اثر سرطان ایجاد شده باشد، معمولاً درست زیر نوك سینه ایجاد نمی‌شود.

خصوصیات و ماهیت بافت سرطانی با بافت حاصل از بزرگ شدن سینه در اثر ژنیكوماستی متفاوت است. سرطان پستان ممكن است موجب فرورفتگی پوست یا ایجاد ترشح خونی از سینه شود. پزشك شما می‌تواند نوع توده را تشخیص دهد و بفهمد كه توده، سرطانی است یا نه. اگر در مورد توده‌ سینه هر گونه سئوالی داشتید می‌توانید با پزشك خود مشورت كنید. در موارد مشكوك ممكن است نیاز به‌انجام ماموگرافی و یا نمونه‌برداری باشد. اغلب برآمدگی‌های پستان در مردان، غیر سرطانی است و مربوط به وضعیتی به نام ژنیكوماستی یا همان بزرگی غدد پستان است، اما بهتر است به پزشك مراجعه كنید تا علت دقیق آن مشخص شود.

اگرچه سرطان پستان در مردان شایع نیست اما امكان‌پذیر است. در دنیا، حدود 2000 مرد در سال جاری مبتلا به سرطان پستان شناخته شده‌اند.

سرعت مرگ ناشی از سرطان پستان در مردان بیشتر از زنان است، یعنی حدود 450 مرد در سال به دلیل سرطان پستان فوت می‌كنند و اما بزرگی غدد پستان در مردان چندان خطرناك نیست.

دوشنبه 7/4/1389 - 20:10
بیماری ها
پزشکان می ‌گویند که به نوزادان زیر شش ماه نباید زیاد آب داد، زیرا دریافت زیاد آب، آنها را در خطر عارضه‌ای بالقوه مرگبار به نام مسمومیت با آب قرار می ‌دهد.

به گزارش خبرگزاری رویترز دکتر جنیفر آندرس متخصص فوریت‌های اطفال در مرکز کودکان بیمارستان جانز هاپکینز در این باره می‌ گوید: "هنگامی که نوزادان تشنه هستند، نوشیدن شیر مادر یا شیر خشک برای آنها کافی است."

به گفته او از آنجایی که دستگاه کلیوی نوزادن هنوز کامل نشده است، دادن مقادیر بیش از حد آب باعث می ‌شود که آنها املاح (سدیم) را به همراه آب از کلیه دفع کنند.

از دست دادن سدیم و کاهش آن از حد طبیعی در بدن می ‌تواند بر فعالیت مغز تأثیر بگذارد، به طوری که اولین علائم مسمومیت با آب شامل تحریک ‌پذیری، خواب‌آلودگی و سایر تغییرات روانی است.

سایر علائم شامل کاهش درجه حرارت بدن (معمولاً به زیر 36درجه)، پف کردگی و تورم صورت و تشنج است.

به گفته آندرس علائم اولیه پنهانی هستند، بنابراین تشنج ممکن است اولین علامتی باشد که والدین متوجه آن می ‌شوند. البته در صورتی که کودک فوراً تحت مراقبت پزشکی قرار گیرد، این تشنج‌ها احتمالاً  پیامدهای درازمدتی نخواهد داشت.

آندرس و همکارانش می ‌گویند آب به عنوان یک نوشیدنی برای  کودکان شش ماه و کمتر باید کنار گذاشته شود. والدین همچنین باید از دادن شیرخشک بیش از حد رقیق ‌شده به کودک اجتناب کنند.
البته این مشکل زمانی بروز می کند که خیلی آب به نوزاد داده شود. آندرس می‌ گوید در برخی موارد مثل یبوست یا در آب و هوای گرم باید مقدار اندکی آب به نوزادان داد، اما والدین پیش از انجام این کار با متخصص اطفال مشورت کنند، و تنها 30 تا 60 سی‌سی در یک بار به نوزاد آب بدهند.

اگر والدین فکر می ‌کنند که کودکشان دچار مسمومیت با آب شده است، یا اگر نوزاد دچار تشنج شده است، باید فوراً کودک را به نزد پزشک ببرند.

دوشنبه 7/4/1389 - 20:9
بیماری ها

دانشمندان علوم پزشكی رابطه اصلی بین چاقی و دیابت نوع دوم را كشف كرده و تاكید دارند كه وزن کم کردن در مراحل ابتدایی تشخیص بیماری دیابت، پیامدهای مثبت كاهش وزن و در نتیجه كنترل بهتر دیابت را افزایش می‌دهد.

در یك پژوهش جدید كه با تلاش محققان دانشگاه موناش انجام گرفت؛ وجود رابطه اصلی بین چاقی و بروز دیابت نوع دوم به اثبات رسیده است. دانشمندان خاطرنشان كردند كه این كشف تازه به تولید داروهایی برای پیشگیری از بروز دیابت منجر خواهد شد. این در حالی است كه محققان تاكید می‌كنند بر اساس مطالعات پیشین، اشخاصی که بعد از تشخیص دیابت نوع دوم به زودی وزن خود را کم می‌کنند، کنترل بهتری روی فشار خون و قند خونشان می‌توانند داشته باشند.

گروهی از پژوهشگران دانشگاه موناش به سرپرستی استادیار ماتیو وات دریافته‌اند كه سلول‌های چربی پروتئینی جدید موسوم به«PEDF» آزاد می‌كنند و این پروتئین زنجیره‌ای از اتفاقات و تعاملاتی را مورد هدف قرار می‌دهد كه در نهایت منجر به بروز دیابت نوع دوم می‌شوند.

این پژوهشگران می‌افزایند: وقتی PEDF در جریان خون آزاد شد، حساسیت ماهیچه‌ها و كبد در برابر انسولین كمتر می‌شود سپس غده پانكراس برای جبران این اختلال ناچار می‌شود انسولین بیشتری تولید نماید. این فشار و پركاری به تدریج به پانكراس آسیب رسانده و تولید انسولین را كاهش داده یا متوقف می‌كند و در نهایت این فرایند موجب بروز دیابت می‌شود.

محققان با این كشف به مسیری تازه برای پیشگیری از دیابت دست یافته‌اند. به گفته پژوهشگران؛ كشف این رابطه نشان می‌دهد كه چرا چاقی باعث تشدید احتمال ابتلا به دیابت می‌شود.

به گزارش ایسنا، وزن کم کردن در مراحل ابتدایی تشخیص بیماری دیابت نوع دوم نتایج مثبت كاهش وزن را دو برابر می‌کند.

محققان می گویند؛ این افراد حتی اگر دوباره وزن اضافه کنند امکان بیشتری برای حفظ و کنترل آن دارند. این اولین تحقیق بالینی است که نشان می‌دهد نتایج مثبت کاهش وزن حتی در صورتی که بیمار دوباره وزن اضافه کند، باقی می‌ماند.

گفتنی است، انسولین در سوخت و ساز مواد قندی و نشاسته‌ای نقش اصلی را در بدن دارد و با كمبود آن قند جذب شده از غذاها در خون مصرف نشده و میزان قند خون بالا می رود و به ناچار از راه ادرار دفع ‌شده كه منجر به پرنوشی و پرادراری می‌شود. در ضمن اختلال در تركیب چربی‌های خون نیز ایجاد ‌شده كه موجب آسیب به عروق خونی در تمام اندام‌های بدن می‌شود.
دوشنبه 7/4/1389 - 20:8
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته