• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 892
تعداد نظرات : 213
زمان آخرین مطلب : 4692روز قبل
بیوگرافی و تصاویر بازیگران
 

Shumensko Shopping Bag

 

 

 

Headhunting Agency Shopping Bag

 

Greenpeace Shopping Bag

Panadol Shopping Bag

Gaia Animal Rights Shopping Bag

 

 

Fitness Company Shopping Bag

 

Hurriyetoto Shopping Bag

ASPE Shopping Bag

Magic-i Floating Shopping Bag

Red Cross Shopping Bag

 

پنج شنبه 12/1/1389 - 11:48
بیوگرافی و تصاویر بازیگران

 استاد مرتضی ممیز پدر گرافیک نوین ایران بهمراه برخی از آثار استاد

استاد مرتضی ممیز ( پدر گرافیک نوین ایران ) : او چهارم شهریور ‪ ۱۳۱۵‬متولد و در سال ‪ ۱۳۴۴‬در رشته نقاشی از دانشكده هنرهای زیبای دانشگاه تهران فارغ التحصیل شد. ممیز تحصیلات خود را در ‪ ۱۹۶۸‬میلادی در مدرسه عالی هنرهای تزئینی پاریس رشته طراحی غرفه و ویترین و معماری داخلی ادامه داد و پس از بازگشت به ایران به فعالیت در زمینه تصویرسازی و گرافیك پرداخت.


در چهل و پنج سال گذشته مدیر هنری و گرافیك بسیاری از نشریات ادبی و فرهنگی معتبر ایران بوده و طراحی صحنه و لباس چهارده نمایش و دو فیلم سینمایی را انجام داده است. بسیاری از هنرمندان وهنردوستان نسل نو كشور ممیز رابه عنوان پدر گرافیك ایران می‌شناسند. تاثیر آثار ممیز در هنرمندان نسل بعد از خود، ایده‌های منحصر به فرد و تكنیك‌های زیادی كه به واسطه فعالیت‌های او وارد عرصه گرافیك ایران شده است ، قابل انكار نیست.
 
 

تا این زمان(1348) مرتضی ممیز به غیر از طراحی گرافیک برای کتابها و پوسترها، تلاشی را تحت عنوان مدیرهنری در مجلاتی چون ایران آباد(39) کتاب و کیهان هفته(40و41)، فرهنگ(40) کاوش(42و43)، نگین(44) آغاز نمود. مجلاتی که نحوه و سبک کاری ممیز را در جامعه تثبیت و معرفی نموده است.


آثار ممیز در این دوره در کتاب هفته به چنان پرکاری و دوره ی خلاقی بدل می گردد که نام ممیز را به عنوان گرافیستی مولف و کم نظیر بر سر زبانها می اندازد. همچنین ادامه کار ممیز در نشریات فرهنگ و نگین، راه را برای ورود گرافیستهای جوان و نوجوی دهه ی 40 مانند فرشید مثقالی باز می نماید. آثار روی جلد ممیز برای نشریه کتاب هفته نمونه هایی از چاپ (سیلک و لیتوگرافی) موفق و خلاقانه ای است که ارزشهای گرافیکی بسیار مفیدی را با خود به همراه دارد. تصویرسازی های درون کتاب نگاه نوجو و بی قرار او را که کمی متاثر از آثار گرافیکی اروپای شرق به خصوص لهستان و شوری سابق می نمود را داراست. این نگاه چنان از فیلتر مرتضی ممیز گذشت که تاثیر آن را بر جریان گرافیک و آثار گرافیست ها می توان مشاهده نمود.


روی جلدها در نگین و فرهنگ و زندگی نمونه ی برخورد خلاق و گرافیکی با موضوعاتی چون مشاهیر و ادبا می باشد که اگر چاپ نامرغوب آن زمان را در دست پر خمیر ممیز، جذاب و حتی شاهکار بدانیم، کم بیجا نگفته ایم. در این دوره، صنعت چاپی که جای چندانی برای مانورِ تونالیته ها و رنگها ندارد با طراحی و شگردهای ممیز به دوره ای از کارهای خلاق و متفاوت بدل گردیده است و راه را برای ورود آثارِ آوانگارد در گرافیک می گشاید. می بایست به یاد آوریم در این دوره گرافیست از مرز برش کاغذ خود هم مطمئن نبودند و حاصل چاپ شده آثارشان معمولا فرق زیادی با نمونه طراحی شده داشته است ولی ممیز با مصالحه، سعی در ایجاد فضای کاری خلاق و پویا به نفع خویش می نماید. ممیز در این آثار به هیچ وجه گرفتار تولید آثاری صرفا ً تکنیکی نگردیده و همواره ابزار را در راه بیان ایده ها و افکارش به کار بست.اسكناس‌های پنج هزار و ده هزار ریالی رایج در ایران توسط این هنرمند طراحی شده است. تصویرسازی‌های كتاب هفته به سر دبیری احمد شاملو در دهه‪ ۴۰‬ شمسی مجموعه ای از جاودانه‌ترین آثار تصویرسازی مجلات در ایران را بوجود آورده است. بسیاری از منتقدان تصویرسازی‌های ممیز در كتاب هفته را بهترین دوره كاری او می‌دانند اما خود ممیز در زمان نمایشگاه طراحان گرافیك سه قاره‌درباره این دوره آثارش گفت : كتاب هفته دوره عكس‌العملی من بوده‌است و مربوط به زمانی است كه دانشجوی هنرهای زیبا بودم وكار رابراساس نظر وخواست استادان مدرسه‌ام انجام می‌دادم.


ممیز از بنیان‌گذاران انجمن صنفی گرافیك ایران،تاسیس رشته گرافیك در دانشكده‌های هنری ایران است. او سال‌ها در شرایط مختلف سیاسی كشور به فعالیت هنری خود ادامه داده و درتبدیل نهال نوپای گرافیك معاصر به درختی نیرومند موثر بوده است. تجربیات طراحی گرافیک از سال ۱۳۳۶ تاکنون طراحی صحنه و لباس از ۱۳۴۷ کارگردانی و طراحی سه فیلم کوتاه ۱- آنکه عمل کرد و آنکه خیال بافت ۱۳۵۰ ۲- یک نقطه سبز ۱۳۵۱ ۳- سیاه پرنده برای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان ۱۳۵۲ فعالیت‌های هنری طراح گرافیک و مدیر هنری مجلات:
* ایران آباد(۱۳۳۹) * گفتگو(۱۳۳۷-۱۳۸۴)،
* کیهان هفته(۱۳۴۰-۱۳۴۱)، * مجله کاوش(۱۳۴۲- ۱۳۴۳)،
* نگین(۱۳۴۴)، * فرهنگ و زندگی(۱۳۴۸-۱۳۵۰)،
* رودکی(۱۳۵۰_۱۳۵۷)، * سینما(۱۳۵۳_۱۳۵۴)،
* کلک(۱۳۶۹_۱۳۸۴)، * نگاه نو(۱۳۷۰-۱۳۷۸)،
* شریف(۱۳۷۲-۱۳۸۰)، * پیام امروز(۱۳۷۳-۱۳۷۹)،
* زمان(۱۳۷۳-۱۳۷۹) و
* طراح صحنه و لباس چهارده نمایشنامه در تالارهای نمایش تهران
* طراح صحنه و لباس فیلم‌های ستارخان و طبیعت بی جان
* طراح نور نمایشنامه‌های بازگشتی نیست و دندون طلا و اطاق خصوصی فعالیت های دیگر بانی رشته گرافیک در دانشکده هنرهای زیبا، دانشگاه تهران ۱۳۴۸ استاد رشته گرافیک دانشکده هنرهای زیبا، دانشگاه تهران ۱۳۴۷ تاکنون رئیس انتخابی کمیته هنرهای تجسمی کمیسیون ملی یونسکو در تهران از ۱۳۵۲ تا ۱۳۶۱ بانی و دبیر اجرایی بی ینال هنری گرافیک ۵۸، ۱۳۵۶ عضو انجمن بین المللی طراحان گرافیک از ۱۳۵۶

تاکنون رئیس هئیت مدیره انجمن گرافیک ایران فیلم شناسی طراحی و کارگردانی سه فیلم انیمیشن برای فستیوال فیلم‌های کودکان کانون پرورش فکری تهران در سال‌های ۵۲ـ‌۱۳۵۰ با عنوان های:

* آنکه عمل کرد و آنکه خیال بافت(۵۰)
* یک نقطهٔ سبز(۵۱)
* سیاه پرنده(۵۲) کتابشناسی
* طراحی، نقاشی در سه جلد (‌۱۳۵۱)
* Graphic Art in Iran (1353)
* طراحی تزیینی و نقشه کشی (‌۱۳۵۴)
* نشانه‌ها (نمونه کارهای شخصی) (‌۱۳۶۲)
* طراحی اعلان (‌۱۹۸۴) * تصویر و تصور (‌۱۳۶۸)
* طراحی روی جلد (‌۱۳۶۸)
* طراحی روی جلد (مجموعه آثار ) ،(1380)
* Morteza Momayez Works ، (1381)
* نشانه‌ها (جست و جو های مرتضی ممیز در طراحی نشانه) (‌۱۳84)
* نیم قرن کار (مجموعه آثار) (‌۱۳۸۳)
* تصویر سازیهای عالی در کتابهای مختلف نمایشگاه‌ها وی در طول فعالیت‌های هنری خود بیش از ۱۰ نمایشگاه اختصاصی و بیش از ۷۰ نمایشگاه گروهی در ایران و سایر کشورهای جهان برپا کرد و طراحی گرافیکی و تهیه پوستر برای صدها جلد کتاب و نشریات مختلف توسط او انجام گرفت.
مسوولیت ها
* مدیریت گروه گرافیک و عکاسی دانشکده هنرهای زیبا دانشگاه تهران،
* مدیریت و طراحی هنری جشنواره بین‌المللی فیلم تهران(۱۳۵۲-۱۳۵۶)
* ریاست هیات مدیره انجمن طراحان گرافیک،
* ریاست دوسالانه‌های گرافیک ششم، هفتم و هشتم،
* مشاور هنری کتابخانه و مرکز اسناد دانشگاه تهران
* ریاست کمیته ایرانی طراحان گرافیک دنیا (AGI) افتخارات و جایزه‌ها
* جایزه بهترین طراحی کتاب کودک سال‌های ۴۵ـ‌۱۳۴۲
* مدال رتبه اول دانشجوی ممتاز دانشکده هنرهای زیبا دانشگاه تهران (‌۱۳۴۴)
* برنده مدال طراحی نمایشگاه بین‌المللی طراحی ژوونیزی فرانسه (‌۱۹۶۶)
* دیپلم بی ینال پوستر ورشو (1972)
* دیپلم برای فیلم یک نقطه سبز ، فستیوال مسکو ، 1973
* طراح شاعر برای طراحی پوسترهای سینمایی فستیوال سینمایی کان (‌۱۹۷۵)
* جایزه فیلم برگزیده (( آنکه خیال بافت و آنکه عمل کرد )) جشنواره سینمایی بیروف ، 1354
* جایزه و مدال بهترین پوسترهای سینمایی جشنواره فجر تهران (‌۱۳۶۵، ۱۳۶۶ و ۱۳۶۹)
* جایزه بهترین آثار طراحی نشانه‌های دهه ۸۰ میلادی (‌۱۹۹۰)
* اثر برگزیده برای کلکسیون International Trademark Center بروکسل - بلژیک ،1991
* جایزهممتاز نمایشگاه طراحی امروز ایران (چشم انداز 79) موزه هنرهای معاصر تهران ، 1379 - 1380
* جایزه ویژه ایکوگرادا برای یک عمر تلاش حرفه ای ، 1382
* یادمان سومین همایش چهره های ماندگار ، 1382
* نشان عالی فرهنگ و هنر ، 1383

ممیز در سالهای پایانی عمر خویش با بیماری سرطان دست و پنجه نرم می‌کرد و از ۲۳ آبان‌ماه ۱۳۸۴ برای تازه‌ترین دور شیمی‌درمانی، در بیمارستان آبان تهران بستری شده بود که چند روز بعد حالش رو به وخامت نهاد و سرانجام در سن ۶۹ سالگی روز شنبه پنجم آذر ماه ۱۳۸۴ برابر ۲۶ نوامبر ۲۰۰۵ درگذشت. پیکر مرتضی ممیز، هفتم آذرماه، تشییع و در باغبان‌کلا، واقع در کردان کرج، به‌خاک سپرده شد.

 
پنج شنبه 12/1/1389 - 10:58
بیوگرافی و تصاویر بازیگران
  مرتضی ممیز پدر گرافیک نوین ایران

 


پوستر

نقدی مختصر راجع به روند کاری پدر گرافیک نوین ایران مرتضی ممیز
 
صحبت درباره‌ی مرتضی ممیز همانقدر مشکل است که صحبت پیرامون گرافیک ایران. ایندو آنچنان با یکدیگر گره خورده‌اند و عجین شده‌اند که تفکیک آنها و جدا بررسی کردنشان از یکدیگر کمی دشوار و در پاره‌ای موارد غیر ممکن است. این دو عبارت یعنی مرتضی ممیز و گرافیک ایران به گونه‌ای با همدیگر آمیخته شده‌اند که هرگاه سخن از تاریخ معاصر گرافیک ایران را آغاز کنیم باید با نام ممیز شروع کنیم و هرگاه حضور جهانی و شناخته شدن گرافیک ایران را بخواهیم بررسی کنیم باید نام ممیز را در ابتدای کار بیاوریم و خلاصه صحبت از انجمن و تشکل، تصویرسازی و صفحه‌آرایی، پوستر و لوگو، تیتراژ و عنوان فیلم، جشنواره و بینال و هر حادثه‌ای پیرامون گرافیک به ناچار به نام مرتضی ممیز منتهی می‌شود.
منتهی این مطلب کمی حساسیت کار را بیشتر میکند از آن جهت که نام ممیز پس از سالها کم‌کم به یک بت تبدیل شده و صحبت کردن راجع به آن کمی دشوار است.
این مسئله خیلی اوقات از نقد صحیح کارهای او جلوگیری کرده و به نوعی نقد تصنعی فرمالیته را در پیش روی ما قرار میدهد که سراسر تعریف و تمجید و یا بدیهی فرض کردن بسیاری از مسائل است. از این جهت است که صحبت کردن پیرامون ممیز و آثارش سخت‌تر از بقیه مینماید و در برخورد با آنها باید جانب احتیاط را رعایت کرد.
هر هنرمندی در دوران کاری خود دارای نقاط اوج و افول می‌باشد و کمتر هنرمندی پیدا می‌شود که پیوسته در اوج باشد و پایین و بالایی به لحاظ کمی و کیفی، محتوایی و تکنیکی در کارهایش نداشته باشد.
از آنجا که جامعه، مسائل اجتماعی و محیط اطراف یک هنرمند بسته به نوع کار و روحیه‌ی او به نوعی مستقیم یا غیر مستقیم روند کاری او موثر هستند پس هر گونه تغییو دیدگاه یا سلیقه اجتماعی، یا هرگونه بحران یا چیزهایی از این قبیل در کار هنرمندی که با زمان خود پیش میرود موثر است.
یکی از کارهای ممیز در گرافیک ایران را باید بنیانگذاری و بدعت گذاشتن تجربه‌های جدید در بسیاری از زمینه‌ها و جهات مختلف دانست. همین مسأله است که نام او را مصادف عبارت گرافیک نوین ایران می‌کند. او به عنوان یک رهبر هنری در جهت پیشبرد سواد بصری یک جامعه پرچم دار بوده و به خوبی آنرا به نسل‌های بعدی خو منتقل کرده است.
کارهای ممیز نشان دهنده‌ی استعداد او در همه‌ی شاخه‌های گرافیک و توانایی‌های او در بکارگیری تکنیک‌هایی که به صورت خودجوش و غیرآکادمیک یعنی تجربی آموخته است می‌باشد. به عنوان مثال تصویرسازی‌هایی که او در دهه‌ی چهل انجام داده است. تصویرسازی‌هایی که برای قرآن، شاهنامه، یا مجلاتی همچون نگین، کتاب هفته، کیهان هفته، کاووش و از همه قدیمیتر ایران آباد انجام داده است همگی نشان از توانایی بالای او در بیشترین بهره‌گیری از ساده‌ترین ابزارهاست. با توجه به کمبود امکانات چاپی، عکاسی و تکنولوژی‌های دیگر ابداعات ممیز در جهت تأمین نیازهای تکنیکی‌اش در نوع خود بسیار جالب توجه و کم نظیر می‌باشد. این پختگی به مرور در کارهای دهه‌ی پنجاه در مجلاتی همچون فرهنگ و زندگی و رودکی بیشتر می‌شود. اما صرف نظر از جنبه‌ی تکنیکی کارها درونمایه و مفهوم کارهای او نیز خود بسیار قابل بررسی است. دیدگاههایی که نسبت به داستانها و قصه‌ها در کارهای او مطرح شده است تا امروز تازگی و جذابیت‌های خود را حفظ کرده است. شاخه‌ی دیگر کارهای گرافیکی طراحی صفحات است که بسیار قبل‌تر آنها را شروع کرده و در دهه‌ی پنجاه این مسئله به طراحی روی جلد کتاب‌ها رسیده و تعداد کارهای طراحی روی جلدهایش نیز افزون و پربار شده است، به گونه‌ای که در نوع جایگذاری و عناوین و تیترها شروع به ساختار شکنی کرده است و یا به ایجاد فونت‌های دست نوشته‌ی نویی دست زده که نشان از توانایی او برای ایجاد و سمت و سو دادن به تایپوگرافی ایرانی در آن زمان بوده است. عناوینی که دامنه‌ی آنها در غیراز صفحات خجلات و روزنامه و طرح جلد کتاب‌ها به عناوین فیلم‌ها، سردر سینماها و تیتراژ فیسم‌ها نیز کشیده می‌شود و در آنجا نیز شاخه‌ای جدید را برای گرافیک ایران به ارمغان می‌آورد که تا به آن روز دچار بی‌توجهی بوده و آن گرافیک در سینما می‌باشد که شامل عنوان فیلم، عنوان‌بندی فیلم، سردر سینماها، پوسترها و پلاکارت‌ها می‌باشد.
امضای مرتضی ممیز سند بلاست شده بر روی شیشه به سفارش خودش
دهه‌ی پنجاه ایران یکی از دهه‌های تعیین کننده در کارهای مرتضی ممیز همچون بقیه‌ی هنرمندان آندوره می‌باشد. وجود اتفاقات فرهنگی و سیاسی مختلف در این دهه موجب تغییر نگرش‌هایی در جامعه هنری و فرهنگی آن زمان شده است که متعاقباً تاثیرات آن در کارهای گرافیکی یک جامعه نیز بروز میکند، مخصوصاً که سردمدار جامعه‌ی گرافیک آن دوره شخص پویا و درگیر با جامعه مانند مرتضی ممیز باشد. در این دهه است که المانهای خاص ممیز وارد پوسترها و کارهای او می‌شود عناصری همچون دست ( که معمولاً از دست خود برای مدل استفاده میکرده) و فلش‌ها و قلم‌هایی که با آنها کارهای دستی گرافیکی انجام میداده و همچنین عناصر عمده‌ی دیگر از جمله حلقه‌های فیلم که به کرات در کارهای او مورد استفاده قرار گرفته است.
خیلی از شاهکارهای پوسترسازی ممیز حاصل تلاش این سالهاست. حضور و کاربرد رنگ در پوسترها و طرح‌های او در این دهه به میزان قابل توجهی بیشتر می‌شود و از آن طرح‌ها و تصویرسازی‌های سیاه و سفید و تک رنگ فاصله می‌گیرد البته همواره آثار پخته و قوی دوران قبل او پشتوانه‌ی خوبی برای کارهای دوران بعدی‌اش می‌باشند. پیشرفته‌تر شدن صنعت چاپ، عکاسی و به طور کلی تکنولوژی نیز در تکامل کارهای این دوره او و استفاده‌ی بیشتر رنگ در کارهایش باید موثر دانست.
در این دهه است که عناوین فیلم‌ها به جایگاه بهتری می‌رسند و طراحی عنوان فیلم نیز به عنوان یک کار تخصصی به گرافیست سفارش داده می‌شود که از عمده دلایل آن را می‌توان تغییر نگرش سینمای ایران و حضور کارگردانان روشنفکر در آن دوره از قید کرد.
طراحی نشانه و آرم یکی از جدی‌ترین کارهای ممیز می‌باشد که او را در این شاخه نسبت به بقیه‌ی افراد هم حرفه‌اش چه در آن زمان و چه در سالهای بعد از آن تا به امروز یک سروگردن بالاتر قرار میدهد. دهه‌ی پنجاه مصادف است با خلق شاهکارهایی از او در این زمینه، آثاری مانند نشانه‌ی موزه‌ی رضا عباسی.
مرتضی ممیز

برگزاری نمایشگاه کانسپچوال آرت (هنر مفهومی) در سال ۱۳۵۵بهانه‌ای برای خلق اثر معروف مرتضی ممیز با نام چاقوها شد. المان چاقو در کارهای او همچون دست‌ها و فلش‌های مورد استفاده‌ی او به علت کاربرد مکرر در کارهایش کم‌کم تبدیل به یک شاخصه از کارهایش شدند که تا به امروز نه تنها در ایران که در فراتر از مرزهای ایران نیز معرف مرتضی ممیز می‌باشد.
پس دهه‌ی پنجاه را می‌توان دهه‌ی جهش ممیز به سطحی بالاتر در حرفه‌ی گرافیک دانست. اثارتی که در این دهه بر روی کارهای او مشاهده می‌شود حتی در کارهای متاخرتر او در دهه‌های بعد نیز مشاهده شده و ادامه پیدا می‌کند.
در کارهای بعد از انقلاب ممیز، روی آوردن مجدد او به رنگ غالب مشکی را به خصوص در دهه‌ی شصت یعنی مصادف با سالهای جنگ و خاکستری و سرد بودن فضای جامعه شاهدیم. استفاده از تک رنگها در کنار رنگ مشکی را به خصوص در پوسترها و طرح جلدهایش شاهدیم. البته باید به این نکته نیز توجه داشت که در این سالها از میزان توجه ممیز بر روی سایر شاخه‌های گرافیک کم شده و بیشتر تمرکز خود را بر روی طراحی پوستر و نشان می‌گذارد و در کنار آنها طراحی جلد مجلات و کتب را نیز ادامه می‌دهد.
با تمام اصرار و تأکید مرتضی ممیز بر خلق اثر بوسیله‌ی تکنیک‌های دستی، تأثیر حضور تکنولوژی کامپیوتر را در دهه‌ی هفتاد بر روی کارهای او نمی‌توان نادیده گرفت. تأثیر کامپیوتر و استفاده از توانایی‌های آن در خلق آثار این دهه‌ی او کاملاً مشهود است. این امر به خصوص در مورد پوسترهایش که دیگر در این زمان عمده گرافیکی او را در بر میگیرد دیده می‌شود. شاید این مسأله زمینه‌ای شده تا پس از خروج از بحران‌های دهه‌ی شصت کارهای ممیز نیز حال و هوای تازه‌تری بخود بگیرند و تنوع رنگ در آثار او بیشتر شده و نقش بیشتری را ایفا کنند. تا جاییکه در نشانه‌های این دوره‌ی او نیز شاهد کاربرد بیشتر سایر رنگ‌ها در کنار رنگ سیاه هستیم.
اما افول در طراحی بسیاری از پوسترهای او را نیز در این دوره می‌توان دید. شاید استمرار اصرار در استفاده از همان تکنیکهای دستی موجب خلق آثاری بهتر و قوی‌تر همچون سالهای قبل او می‌شد. دست و پنجه نرم کردن با کامپیوتر و کنار آمدن با تکنولوژی جدید در این سن و سال کار دشواری بود که البته با تمام سختی‌ها در نهایت ممیز از عهده‌ی آن برآمد و نتیجه خلق آثار دهه‌ی هشتاد او می‌باشد که هرچند استفاده کمتری از تکنیکهای دستی در آنها مشاهده می‌شود اما تکنیکهای کامپیوتری از پختگی بهتری نسبت به آثار دهه‌ی گذشته خود برخوردار هستند.

 

 






 
پنج شنبه 12/1/1389 - 10:51
بیوگرافی و تصاویر بازیگران

 
نکته‌هایی برای خلاقیت در طراحی گرافیک

خلاقیت آن چیزی که همه طراحان گرافیک بدنبال آن هستند. آن چه که بیش از پارامترهای دیگر تمایز ایجاد می کند و کار یکی را نسبت به دیگری بهتر می نماید.
خلاقیت نیز مانند بسیاری از مباحث دیگر آموختنی است کافی است شیوه های ایجاد آن را بدانید تمرین کنید و بکار گیرید. خواهید دید که پس از مطالعه این مجموعه مقاله دید بهتری نسبت به جهان اطراف خواهید یافت و طراحی خلاقانه مطابق با سلایق مشتری برایتان ساده تر می گردد

آمادگی برای پذیرش ایده های نو
«اگر وقت زیادی برای گرم کردن خود صرف کنید،به مسابقه نخواهید رسید اگر هم اصلا" بدن خود را گرم نکنید، به مسابقه می رسید اما نمی توانید آن را به پایان برسانید».Grant Heidrich
دونده در یک پروژه {کارگرافیکی } باید پیام کار کاملا" تعریف شده باشد و اهداف آن نیز کاملا" متمرکز و مشخص باشد.در این صورت است که پروژه ای که بر اساس چنین پیام و اهدافی انجام می‌گیرد،کاری موفق و نو آورانه خواهد بود.اگر پیش از شروع طراحی وقت کافی برای تجربه و تحلیل مسائل،پرسش و پاسخ ،شفاف سازی پیام مورد انتقال و اهداف پروژه و تحقیق و بررسی صرف کنید،ایده های نو خود به خود در ذهن شما جاری خواهد شد.اما هنگامی که از همان ابتدا شروع به طرح ریزی و انتخاب سبک کار نمایید، مسیر ایده های نوآورانه مسدود خواهد شد.
خلاقیت فرآیند بسیار پیچیده ایست و عوامل بسیاری بر موفقیت یا شکست شما در خلق اثری خلاقانه تاثیر می گذارند. به عنوان مثال
دغدغه ها و سیاستهای درون سازمانی سفارش دهنده پروژه ممکن است بر تصمیم گیریهای تاثیر گذارد و یا او را تحت فشار قرار دهد،همچنین تربیت دست اندرکاران چاپ ممکن است تحت تاثیر جلوه های تکنولوژی روز قرارگیرند.
بنابراین مدیریت صحیح در فرایند خلاقیت یعنی تحت کنترل در آوردن این گونه تاثیرات و اطمینان حاصل کردن از آگاهی همه افراد دخیل در پروژه به اهداف پروژه، از ابتدا تا انتهای کار. این امر می تواند فرسایش درروند شکوفایی خلاقیت را کاهش دهد.
دریافت صحیح پیام
« ذهن خالی همیشه برای پذیرش و یادگیری چیزهای جدید آماده است.در ذهن افراد تازه کار فضای خالی زیادی وجود دارد اما این فضای خالی در ذهن متخصصان بسیار کم است»نقل ازShunyyu Swrnki
«در خلق یک اثر سخت ترین بخش کار،شروع کردن آن است خلق کردن یک برگ علف به همان اندازه سخت است که خلق کردن یک درخت بلوط» نقل از جیمز راسل لورل
فکر کردن را با ذهنی باز آغاز کنید
برای یک طرح ]گرافیست [ ،نویسنده،هنرمند و یا فیلسوف هیچ چیز وحشتناکتر از یک صفحه سفید کاغذ نیست. زیر این وظیفه آنهاست که این صفحه خالی را پرکنند.
به علاوه،موضوع فقط پر کردن صفحه نیست بلکه باید آن را با اطلاعات و مطالبی که معنی دار، تاثیر گذار و خلاقانه باشد،پر کنند.انجام این کار شاید کمی سخت به نظر برسد اما غیر ممکن نیست.درست در لحظه ای که خط،تصویر و یا کلمه ای بر روی این صفحه سفید قرار می گیرد، فرایند خلاقیت آغاز می گردد.
مثلا" هنگامی که تصویری بر روی صفحه کاغذ بکشید مثل تصویر یک کلاه ذهن شما با تاثیر گرفتن از آن تصویر شروع به فعالیت در جهت آن خواهد کرد. سپس اگر عامل دیگری به این صفحه اضافه کنید ( مثل کلمه time ) خواهید دید که ذهن شما با ادغام کردن این دو عامل فعالیت خود را ادامه خواهد داد. اگر فقط برای مدت کوتاهی به این دو عامل که بر روی صفحه قرار داده اید ،خیره شوید، ایده های جدید،تصاویر و پیام های بیشتری در ذهن شما شکل می‌گیرد.
کلیدخلق یک ایده که کاملا" مناسب و کاملا" مرتبط با موضوع باشداین است که از صفر شروع کنید یعنی با ذهن کاملا" باز که هیچ گرفتاری قبلی در آن وجود نداشته باشد فکر کنید،درست است که در این صورت ایده های بسیار گوناگونی در ذهن شما شکل خواهد گرفت اما نگران نباشید زیرا در هنگام کار محدودیت توانایی‌های شما،بایدها و نبایدها و پارامترهای دیگری که در نظر دارید، انتخاب‌های شما را محدود خواهد کرد همین مساله درباره مشتری‌ها Clients و مخاطبان Audiencer شما هم صدق می کند.
به این معنی که اگر آنها هم با ذهن باز ،با نظرات و کار شما برخورد کنند،موفقیت کار ، تنها به نوآوری های شما بستگی پیدا خواهد کرد. به این دلیل هم هست که باید دغدغه های مشتری و نیاز مخاطبان خود را درک کنید. توجه شما به این نیازها و دغدغه ها موجب کاهش مخالفت های اولیه از طرف آنها خواهد شد و با ذهن بازتر و آرامش بیشتری به ایده های شما توجه خواهند کرد. بنابراین ذهن مخاطب و مشتری شما نیز مانند همان صفحه سفیدی خواهد شد که می‌توانید خلاقیت خود را بر روی آن نشان دهید. ولی از طرف دیگر، بی تفاوتی و بی توجهی شما به مسائل و نیازهای مشتری، به معنی عدم علاقه شما به کار تلقی خواهد شد.حتی اگر برخی از این مسائل به کار شما مربوط نباشد هم باید به آنها توجه کنید. اگر مشتری حس کند که شما به مسائل مورد توجه آنها اهمیت زیادی نمی دهید،آنها نیز امکان کار خلاقانه را از شما خواهند گرفت این وظیفه شما طراحان است که به باز شدن ذهن مشتری و مخاطب خود کمک کنید و امکان فکر کردن به چیزهایی که پیش از آن هرگز حتی تصورش را هم نمی کردند، برای آنها تصور فراهم نمایید.

پنج شنبه 12/1/1389 - 0:43
بیوگرافی و تصاویر بازیگران

 بسته بندی های فوق العاده جالـــــــب

اشتباه نکنید این بسته بندی گوشت نیست این یک شلوارک است که شبیه بسته بندی گوشت زده شده است.

این هم ایده جالب از کمپانی Reebok برای کفش های صخره نوردی که از جعبه خودش هم بالا رفته.

این هم یک نوع شیشه نوشیدنی هستش که در نوع خودش جالب هست این طرح توسط آقای Jonas Forsman زده شده است که
برنده مسابقات 2006 Swedish packaging design award می باشد.

این هم یک ایده زیبا از دست همکارانی که همیشه سر غذا سر می رسند با این بسته هیچ کس به غذا شما دست نمی زند.




این هم از شکل جدید نوشابه های کوکاکولا که برای Holiday تعطیلات سال نو میلادی زده شده.
این یک بسته بندی فوق العاده جالب از کمپانی NIKE هستش که وقتی شما درش رو باز می کنید و کفش جدیدتون را می خواهید
بردارید با صدای هورا و تشویق تماشگران رو به رو خواهید شد.

این هم یک جا موزی جالب
این چراغ نیست این یک بسته بندی نوشیدنی انرژی زا هستش که شبیه یک لامپ که با قدرت نورش همه جا را روشن می کند
به شما انرژی می دهد.

این هم بسته بندی جالب یک شکلات




بسته بندی جالب آب نارگیل
ابنکار از کمپانی Newton Running برای کاهش مصرف کاغذ و مقوا و استفاده از مقوا های بازبافتی ... شما که مقوا را نمی پوشید
کفش را می پوشید !

بسته بندی زیبا که در مغازه ها مدل زیبایی را به وجود می آورد و باعث جذب خریدار می شود

بسته بندی جاب شیر MILK

بسته بندی های زیر هم که اصلا نیازی به توضیح ندارند همه چیز گویاست


__________________

 
پنج شنبه 12/1/1389 - 0:37
بیوگرافی و تصاویر بازیگران

 

 


 
فرمت ‌مناسب ‌برای ‌خروجی ‌كدام ‌است؟

مرحله ‌پیش ‌از ‌چاپ، ‌در ‌كل ‌پروسه ‌یك ‌كار ‌چاپی ‌نقشی ‌اساسی ‌را ‌ایفا ‌می‌كند. ‌تا ‌قبل ‌از ‌دیجیتال ‌شدن ‌این ‌مرحله ‌كلیه ‌كارها ‌به ‌صورت ‌دستی ‌انجام ‌می‌گرفت ‌كه ‌البته ‌نواقصی ‌داشت ‌و ‌از ‌ظرافت ‌لازم ‌برخوردار ‌نبود. ‌دیجیتال ‌شدن ‌و ‌استفاده ‌از ‌نرم‌افزارها، ‌امكانات ‌و ‌مزایای ‌فراوانی ‌به ‌آماده‌سازی ‌كار ‌چاپی ‌ارزانی ‌داشت ‌و ‌كارهای ‌دشواری ‌مانند ‌روتوش ‌عكس ‌را ‌آسان ‌ساخت. ‌اما ‌این ‌دستاورد ‌نیز ‌به ‌خودی ‌خود، ‌كارساز ‌نیست ‌و ‌مشكلات ‌دیگری ‌را ‌جایگزین ‌كاستی‌های ‌گذشته ‌می‌سازد.
رنجه ‌شدن ‌حروف، ‌مشكلات ‌رنگ، ‌نیامدن ‌برخی ‌از ‌افكت‌ها ‌در ‌خروجی ‌و ‌... ‌از ‌این ‌دست ‌مشكلات ‌بودند. ‌شركت‌های ‌مختلف ‌برای ‌جلوگیری ‌از ‌بروز ‌ ‌این ‌مشكلات، ‌نرم‌افزارها ‌و ‌فرمت‌های ‌مختلفی ‌برای ‌طراحی ‌و ‌ذخیره ‌اطلاعات ‌ارایه ‌كردند.
شركت ‌ادوبی ‌فرمت ‌ PDFرا ‌در ‌سال ‌1993 ‌به ‌عنوان ‌یك ‌فرمت ‌مناسب ‌خروجی ‌روانه ‌بازار ‌كرد ‌و ‌تاكنون ‌طی ‌هشت ‌نسخه ‌متوالی ‌آن ‌را ‌كامل‌تر ‌كرده ‌است. ‌
هم ‌اكنون ‌ PDFدر ‌دنیا ‌به ‌فرمت ‌استاندارد ‌خروجی ‌تبدیل ‌شده ‌با ‌این ‌حال ‌در ‌بین ‌لیتوگرافان ‌ایرانی ‌چندان ‌مورد ‌استفاده ‌قرار ‌نمی‌گیرد. ‌برای ‌آگاهی ‌از ‌كاربرد ‌ PDFدر ‌مرحله ‌پیش ‌از ‌چاپ ‌با ‌طراحان، ‌لیتوگرافان ‌و ‌كارشناسان ‌پیش ‌از ‌چاپ ‌گفت‌وگو ‌می‌كنیم.

خشت ‌اول ‌كار ‌چاپی ‌را ‌طراحان ‌می‌گذارند، ‌بعد ‌پای ‌لیتوگراف ‌و ‌چاپكار ‌و ‌صحاف ‌و ‌... ‌به ‌آن ‌باز ‌می‌شود. ‌بنابراین ‌برای ‌بررسی ‌بحث ‌آماده‌سازی ‌نیز ‌بهتر ‌است ‌كنكاش ‌خود ‌را ‌از ‌دفتر ‌طراحی ‌آغاز ‌كنیم.

در ‌بیان ‌طراحان ‌
حمید ‌مصدق ‌طراح ‌گرافیك، ‌مدیر ‌كارگاه ‌گرافیك، ‌دانش‌آموخته ‌رشته ‌گرافیك ‌در ‌مقطع ‌كارشناسی ‌ارشد ‌است ‌كه ‌از ‌مقطع ‌هنرستان ‌وارد ‌بازار ‌كار ‌شده ‌و ‌به ‌خاطر ‌حرفه‌اش ‌چند ‌سالی ‌است ‌كه ‌با ‌چاپ ‌در ‌ارتباط ‌است. ‌او ‌از ‌نرم‌افزارهای ‌مختلفی ‌برای ‌طراحی ‌سفارشات ‌خود ‌استفاده ‌می‌كند. ‌مصدق ‌ابتدا ‌در ‌مورد ‌نحوه ‌كار ‌خود ‌می‌گوید: ‌<اگر ‌بخواهم ‌روی ‌عكس ‌كار ‌كنم ‌از ‌فتوشاپ، ‌اما ‌برای ‌تصویرسازی ‌از ‌نرم‌افزار ‌ FreeHandاستفاده ‌می‌كنم ‌و ‌در ‌آخر ‌اگر ‌احتیاج ‌به ‌تلفیق ‌نوشته ‌و ‌تصویر ‌باشد، ‌در ‌نرم‌افزار ‌این‌دیزاین ‌این ‌كار ‌را ‌انجام ‌می‌دهم ‌و ‌چون ‌با سیستم عامل ‌ Macكار ‌می‌كنم، ‌با ‌ Corelسروكار ‌ندارم.> ‌وی ‌ادامه ‌می‌دهد: ‌<اگر ‌در ‌برنامه ‌فتوشاپ ‌كاركرده ‌باشم ‌از ‌فرمت ‌ TIFFو ‌اگر ‌در ‌ FreeHandكاركرده ‌باشم ‌از ‌فرمت ‌ FHبرای ‌ذخیره‌سازی ‌استفاده ‌می‌كنم.>
در ‌مورد ‌فرمت ‌ PDFاز ‌مصدق ‌می‌پرسیم، ‌وی ‌پاسخ ‌می‌دهد: ‌<اگر ‌در ‌این‌دیزاین ‌كار ‌كرده ‌باشم ‌به ‌خاطر ‌این‌كه ‌در ‌لیتوگرافی ‌از ‌نظر ‌فونت ‌و ‌تصویر ‌مشكلی ‌ایجاد ‌نشود، ‌از ‌طریق ‌ Exportكردن ‌فایل ‌را ‌با ‌فرمت ‌ PDFذخیره ‌می‌كنم.> ‌مصدق ‌معتقد ‌است ‌طراح ‌فارغ ‌از ‌این‌كه ‌در ‌چه ‌برنامه‌ای ‌كار ‌طراحی ‌را ‌انجام ‌می‌دهد، ‌در ‌نهایت ‌اگر ‌دانش ‌ PDFكردن ‌را ‌داشته ‌باشد ‌باید ‌فایل ‌‌ PDFدر ‌اختیار ‌لیتوگراف ‌قرار ‌دهد. ‌وی ‌یكی ‌از ‌مزیت‌های ‌ PDFرا ‌داشتن ‌كیفیت‌های ‌تصویری ‌متفاوت ‌بیان ‌می‌كند ‌و ‌می‌گوید:‌ ‌<در ‌‌ TIFFتنها ‌یك ‌كیفیت ‌داریم ‌و ‌اگر ‌بخواهیم ‌حجم ‌آن ‌را ‌پایین ‌بیاوریم ‌باید ‌آن ‌را ‌فشرده ‌كنیم. ‌در ‌حالی ‌كه ‌در ‌ PDFمی‌توانیم ‌كیفیت‌های ‌متفاوتی ‌داشته ‌باشیم. ‌علاوه ‌بر ‌این، ‌فرمت ‌ PDFهر ‌گونه ‌اطلاعات ‌تصویری ‌فونت، ‌افكت ‌و ‌... ‌را ‌در ‌خود ‌حفظ ‌می‌كند. ‌و ‌در ‌یك ‌كلام ‌این‌كه ‌فایل ‌ PDFاگر ‌درست ‌ساخته ‌شده ‌باشد، ‌فرمت ‌بسیار ‌قابل ‌اطمینانی ‌است ‌چون ‌هر ‌چه ‌را ‌كه ‌روی ‌صفحه ‌مانیتور ‌می‌بینیم ‌در ‌خروجی ‌نیز ‌خواهیم ‌دید.>
مصدق ‌در ‌ادامه ‌ضمن ‌بیان ‌توضیحاتی ‌تجربیات ‌خود ‌را ‌درباره ‌فرمت‌های FH، Tiffو ‌... ‌بیان ‌می‌كند ‌و ‌می‌گوید: ‌<من ‌اطلاعات ‌چاپی ‌ندارم ‌و ‌آن ‌چنان ‌خودم ‌را ‌درگیر ‌مسایل ‌آن ‌نمی‌كنم ‌و ‌انجام ‌دستوراتی ‌مانند ‌اورپرینت ‌و ‌از ‌این ‌دست ‌را ‌به ‌عهده لیتوگراف ‌می‌گذارم. ‌بزرگ‌ترین ‌مشكل ‌برای ‌من ‌جابه‌جا ‌شدن ‌عناصر ‌داخل ‌فایل ‌است. ‌یك ‌بار ‌مشتری ‌طراحی ‌جلد ‌كتابی ‌را ‌سفارش ‌داده ‌بود، ‌طرح ‌نهایی ‌در ‌آتلیه ‌مورد ‌تایید ‌او ‌قرار ‌گرفت ‌ولی ‌زمانی ‌كه ‌كار ‌چاپ ‌شده ‌را ‌دیدم، ‌در ‌فایل ‌دستكاری ‌شده ‌بود ‌و ‌عناصر ‌فایل ‌جابه‌جا ‌شده ‌بودند. ‌به ‌این ‌صورت ‌كه ‌مشتری ‌در ‌لیتوگرافی ‌طبق ‌نظر ‌خودش ‌بدون ‌توجه ‌به ‌درست ‌بودن ‌معنا ‌و ‌مفهوم ‌آن ‌از ‌نظر ‌گرافیكی، ‌اشكال ‌و ‌تصاویر ‌را ‌جابه‌جا ‌كرده ‌بود، ‌از ‌آن ‌موقع ‌فایل ‌ FreeHandبه ‌لیتوگرافی ‌نمی‌فرستم ‌و ‌سعی ‌می‌كنم ‌آن ‌را ‌ PDFكنم ‌چون ‌ترجیح ‌می‌دهم ‌در ‌آتلیه ‌با ‌مشتری ‌به ‌توافق ‌برسم.>
شركت ‌ساروبن ‌در ‌زمینه ‌چاپ ‌دیجیتال، ‌طراحی، ‌سازه‌های ‌نمایشگاهی ‌و ‌... ‌فعالیت ‌دارد. ‌و ‌به ‌خاطر ‌تعدد ‌زمینه‌های ‌فعالیت ‌می‌تواند ‌با ‌انواع ‌فایل‌ها ‌و ‌فرمت‌ها ‌در ‌ارتباط ‌باشد.
این ‌شركت ‌فایل‌های ‌متفاوتی ‌برای ‌خروجی‌های ‌متفاوت ‌(افست، ‌لارج‌فرمت، ‌دیجیتال ‌و ‌...) ‌طراحی ‌و ‌آماده‌سازی ‌می‌كند. ‌ساروبن ‌برای ‌افست ‌از FreeHand، ‌برای لارج‌فرمت ‌از ‌ Tiffو ‌برای ‌چاپ ‌دیجیتال ‌از ‌فرمت ‌ PDFاستفاده ‌می‌كند.
غزاله ‌بهرامی‌نژاد ‌مدیر ‌آتلیه ‌شركت ‌ساروبن ‌در ‌توضیح ‌بیشتر ‌می‌گوید: ‌<‌در ‌ایران ‌یك ‌سری ‌از ‌فرمت‌ها ‌برای ‌خروجی ‌گرفتن ‌استاندارد ‌شده ‌است ‌كه ‌بر ‌همین ‌اساس ‌بهترین ‌فرمت ‌برای ‌چاپ ‌افست ‌در ‌ایران ‌فایل ‌ FreeHandاست. ‌متاسفانه ‌لیتوگرافی‌ها ‌به ‌خاطر ‌این‌كه ‌در ‌خروجی ‌گرفتن ‌و ‌فرم‌بندی ‌راحت‌ ‌باشند، ‌فایل ‌فری‌هند ‌ما ‌را ‌به ‌‌ Tiffتبدیل ‌می‌كنند، ‌ما ‌هم ‌از ‌رنجه ‌شدن ‌حروف ‌متوجه ‌می‌شویم ‌كه ‌از ‌فایل ‌ rasterخروجی ‌گرفته ‌شده ‌نه ‌فایل ‌.Vector>
بهرامی‌نژاد ‌ادامه ‌می‌دهد: ‌<برای ‌كارهای ‌لارج‌فرمت ‌چون ‌حساسیت ‌كمتری ‌نسبت ‌به ‌كارهای ‌افست ‌دارند ‌و ‌به ‌خاطر ‌این‌كه ‌در ‌آنها ‌از ‌حروف ‌ریز ‌استفاده ‌نمی‌شود ‌و ‌ابعاد ‌فایل ‌بزرگ ‌است ‌و ‌مشكل ‌رنجه ‌شدن ‌حروف ‌را ‌نداریم، ‌كار ‌طراحی ‌را ‌در ‌فتوشاپ ‌انجام ‌داده ‌و ‌فایل ‌را ‌با ‌فرمت ‌ Tiffبرای ‌خروجی ‌می‌فرستیم.> ‌بهرامی ‌در ‌مورد ‌چاپ ‌دیجیتال ‌و ‌فرمت ‌ PDFنیز ‌توضیحاتی ‌را ‌بیان ‌می‌كند:‌ ‌<از ‌فرمت ‌ PDFبرای ‌چاپ ‌دیجیتال ‌استفاده ‌می‌كنیم. ‌چون ‌در ‌چاپ ‌دیجیتال ‌هزینه ‌به ‌ازای ‌هر ‌كلیك ‌محاسبه ‌می‌شود. ‌برای ‌فایل‌هایی ‌كه ‌تعداد ‌صفحات ‌متمادی ‌دارند ‌از ‌فرمت ‌ PDFاستفاده ‌می‌كنیم ‌تا ‌كل ‌یك ‌فایل، ‌یك ‌كلیك ‌حساب ‌شود ‌و ‌با ‌یك ‌دستور ‌پرینت، ‌كل ‌صفحات ‌چاپ ‌‌شود. ‌به ‌طور ‌كلی ‌ترجیح ‌می‌دهیم ‌ فرمت فایل ‌نهایی FHباشد. ‌در ‌ضمن ‌از ‌نرم‌افزار ‌ Corelاستفاده ‌نمی‌كنیم ‌چون ‌بنا ‌به ‌تجربه ‌برخی ‌از ‌فیلترهای ‌ Corelدر ‌خروجی ‌فیلم ‌و ‌پلیت ‌نمی‌آیند ‌و ‌به ‌خاطر ‌این‌كه ‌كار ‌ما ‌به ‌صفحه‌آرایی ‌مجلات ‌كمتر ‌مربوط ‌می‌شود ‌از ‌نرم‌افزار ‌این‌دیزاین ‌نیز ‌كمتر ‌استفاده ‌می‌كنیم.>
بهرامی ‌در ‌ادامه ‌خاطرنشان ‌می‌كند ‌كه ‌فایل ‌ PDFبا ‌فایل ‌فری‌هند ‌تفاوت ‌آنچنان ‌محسوسی ‌ندارد. ‌تنها ‌چیزی ‌كه ‌خیلی ‌ملموس ‌است، ‌حجم ‌مناسب ‌فایل ‌ PDFاست ‌و ‌همین ‌امر ‌باعث ‌شده ‌فایل ‌ارسالی ‌به ‌دستگاه ‌به ‌سرعت ‌ریپ ‌و ‌سپس ‌چاپ ‌شود.
در ‌مورد ‌ساختن ‌فایل ‌ PDFاز ‌او ‌می‌پرسیم، ‌در ‌پاسخ ‌می‌گوید: ‌<اگر ‌در ‌برنامه ‌فتوشاپ ‌كار ‌كرده ‌باشیم ‌مستقیم ‌از ‌همان ‌برنامه ‌ PDFمی‌سازیم، ‌منتهی ‌ذخیره ‌فایل ‌در ‌فری ‌هند ‌به ‌فرمت ‌ PDFدردسرهایی ‌دارد. ‌ما ‌برای ‌ساختن ‌ PDFاز ‌فایل ‌فری‌هند ‌به ‌صورت ‌تجربی ‌یاد ‌گرفته‌ایم ‌كه ‌كدام ‌تنظیم ‌مناسب‌تر ‌است. ‌به ‌طور ‌مثال ‌در ‌هنگام ‌ساختن ‌ PDFگزینه ‌ Highرا ‌برای ‌كیفیت ‌فایل ‌در ‌نظر ‌گرفتیم، ‌در ‌خروجی ‌حروف ‌به ‌صورت ‌رنجه ‌درآمدند، ‌از ‌لیتوگرافی ‌كه ‌پرسیدیم ‌گفت ‌باید ‌برای ‌بهتر ‌شدن ‌كیفیت ‌فایل ‌گزینه ‌ lowرا ‌انتخاب ‌كنیم ‌ولی ‌هیچ ‌دلیل ‌منطقی ‌برای ‌آن ‌نیاوردند.> ‌بهرامی ‌در ‌خاتمه ‌ضمن ‌بیان ‌این ‌مطلب ‌كه ‌در ‌صنف ‌چاپ ‌ایران ‌خیلی ‌كم ‌پیش ‌می‌آید ‌كه ‌به ‌كیفیت ‌كار ‌اهمیت ‌داده ‌شود ‌و ‌دلیل ‌آن ‌را ‌كوتاه ‌بودن ‌زمان ‌تحویل ‌و ‌سرعت ‌عمل ‌درخواستی ‌مشتری ‌معرفی ‌می‌كند، ‌می‌گوید: ‌<‌لیتوگرافی‌ها ‌تاكنون ‌از ‌ما ‌فایل ‌ PDFنخواسته‌اند ‌و ‌ما ‌هم ‌با ‌تنظیمات ‌ (setting)‌ساخت ‌ PDFآشنا ‌نیستیم. ‌علاوه ‌بر ‌آن ‌استاندارد ‌مشخصی ‌برای ‌ساخت ‌ PDFمناسب ‌چاپ ‌تعریف ‌نشده ‌تا ‌طبق ‌آن ‌یك ‌فایل ‌ PDFخوب ‌و ‌سالم ‌ساخته ‌شود.> ‌

از ‌زبان ‌لیتوگرافان‌
از ‌طراحان ‌كه ‌بگذریم، ‌لیتوگرافی‌ها ‌در ‌قسمت ‌پیش ‌از ‌چاپ ‌نقشی ‌مهم ‌و ‌اساسی ‌در ‌گرفتن ‌خروجی ‌و ‌كیفیت ‌آن ‌بر ‌عهده ‌دارند. ‌حال ‌از ‌زبان ‌لیتوگرافان ‌قصه ‌فرمت ‌مناسب ‌خروجی ‌را ‌می‌خوانید.
از ‌نظر ‌لیتوگرافی ‌آبان ‌فایل ‌ PDFبه ‌خاطر ‌داشتن ‌مزیت‌هایی ‌نسبت ‌به ‌فرمت‌های ‌دیگر، ‌بهترین ‌فرمت ‌برای ‌گرفتن ‌خروجی ‌است.
هومن ‌عمرانی ‌مدیر ‌لیتوگرافی ‌آبان ‌ضمن ‌بیان ‌این ‌مطلب ‌می‌گوید: ‌<فرمت PDFبرای ‌فرم‌بندی، ‌فرمت ‌بسیار ‌مناسبی ‌است ‌و ‌با ‌اغلب ‌برنامه‌های ‌طراحی ‌نیز ‌سازگاری ‌دارد. ‌علاوه ‌بر ‌آن ‌به ‌دلیل ‌سبك ‌بودن ‌در ‌مدت ‌زمان ‌كوتاه‌تری ‌ریپ ‌می‌شود ‌و ‌به ‌طور ‌كلی ‌فرمت ‌بسیار ‌خوبی ‌است.>
عمرانی ‌در ‌ادامه ‌می‌گوید ‌كه ‌متاسفانه ‌كسی ‌از ‌ما ‌نمی‌پرسد ‌با ‌چه ‌فرمتی، ‌فایل ‌را ‌بفرستیم. ‌اگر ‌بپرسد ‌می‌گوییم ‌ PDFبفرستد ‌كه ‌در ‌صورت ‌نیاز ‌روش ‌ساخت ‌ PDFسالم ‌را ‌نیز ‌به ‌او ‌خواهیم ‌گفت. ‌
بر ‌همین ‌اساس ‌همه ‌نوع ‌فایل ‌برای ‌گرفتن ‌خروجی ‌به ‌لیتوگرافی ‌می‌فرستند. ‌وی ‌اضافه ‌می‌كند: ‌‌<بیشتر ‌فایل‌ها ‌با ‌فرمت ‌ TIFFهستند، ‌از ‌رنجه ‌شدن ‌حروف ‌در ‌فایل ‌ TIFFو ‌سنگین ‌بودن ‌آن ‌كه ‌بگذریم، ‌اگر ‌فایل ‌تیف ‌ Flatباشد ‌در ‌گرفتن ‌خروجی ‌هیچ ‌مشكلی ‌نخواهد ‌داشت.
مابقی ‌فایل‌ها ‌به ‌صورت ‌ Freehandو ‌ Corelبه ‌لیتوگرافی ‌ارسال ‌می‌شوند ‌كه ‌درصد ‌فایل ‌ Corelكمتر ‌از ‌ Freehandاست. ‌مشكل ‌فری‌هند ‌این ‌است، ‌كسانی ‌كه ‌با ‌آن ‌كار ‌می‌كنند ‌فونت ‌و ‌عكس ‌را ‌به ‌علت ‌سنگین ‌شدن ‌فایل ‌به ‌آن ‌ embedنمی‌كنند ‌و ‌آن ‌را ‌به ‌صورت ‌لینك ‌در ‌كنار ‌فایل ‌اصلی ‌می‌گذارند. ‌همین ‌كار ‌درصد ‌خطا ‌را ‌به ‌خاطر ‌امكان ‌جابه‌جایی ‌در ‌هنگام ‌جایگزین ‌كردن ‌فونت ‌و ‌عكس ‌بالا ‌می‌برد. ‌اگر ‌ embedشود ‌مشكلی ‌ندارد.>
عمرانی ‌در ‌انتها ‌باز ‌به ‌سراغ ‌مزیت‌های ‌ PDFمی‌رود ‌و ‌می‌گوید: ‌<سرعت ‌باز ‌و ‌بسته ‌كردن ‌فایل ‌ PDFبه ‌خاطر ‌سبك ‌بودن ‌آن ‌بالاست، ‌فونت‌ها ‌شارپ ‌هستند. ‌همچنین ‌ PDFبا ‌اكثر ‌نرم‌افزارها ‌سازگاری ‌دارد. ‌با ‌داشتن ‌چنین ‌مزیت‌هایی ‌اگر ‌كسی ‌از ‌ما ‌بپرسد ‌با ‌چه ‌فرمتی ‌فایل ‌را ‌ذخیره ‌كند، ‌ PDFرا ‌به ‌او ‌پیشنهاد ‌می‌دهیم ‌و ‌از ‌او ‌می‌خواهیم ‌با ‌استفاده ‌از ‌ادوبی دیستیلر ‌یك ‌ PDFسالم ‌به ‌ما ‌تحویل ‌دهد. ‌اگر ‌ PDFسالم ‌و ‌مناسب ‌خروجی ‌نباشد ‌فایل ‌را ‌برای ‌اصلاح ‌به ‌مشتری ‌برمی‌گردانیم. ‌البته ‌یكسری ‌مشتری‌های ‌ثابت ‌داریم ‌كه ‌تنظیمات ‌مناسب ‌فایل‌های ‌آنها ‌را ‌ذخیره ‌ (save)‌كرده‌ایم ‌و ‌برای ‌ساختن ‌ PDFاز ‌تنظیمات ‌خود ‌آنها ‌استفاده ‌می‌كنیم.>
زهرا ‌شمس ‌اپراتور ‌پلیت‌ستر ‌در ‌لیتوگرافی ‌راین ‌نیز ‌توضیحات ‌جالبی ‌را ‌در ‌خصوص ‌فایل ‌و ‌فرمت‌های ‌مناسب ‌خروجی ‌ارایه ‌می‌دهد. ‌او ‌می‌گوید:‌ ‌<بهتر ‌است ‌مشتری ‌فایل ‌ PDFبه ‌ما ‌تحویل ‌دهد، ‌به ‌شرط ‌این‌كه ‌سالم ‌و ‌درست ‌ساخته ‌شده ‌باشد. ‌در ‌غیر ‌این ‌صورت ‌ترجیح ‌می‌دهیم ‌فایل ‌اصلی ‌و ‌ nativeهمان ‌برنامه‌ای ‌را ‌كه ‌با ‌آن ‌كار ‌كرده‌اند ‌بگیریم.>
شمس ‌ادامه ‌می‌دهد: ‌<فایل‌هایTIFF ، ‌فری‌هند، Corel، ‌این‌دیزاین ‌و ‌... ‌به ‌لیتوگرافی ‌ما ‌فرستاده ‌می‌شود. ‌به ‌جز ‌موردی ‌كه ‌در ‌فایل ‌ TIFFبا ‌رنجه ‌شدن ‌حروف ‌روبه‌رو ‌هستیم، ‌اگر ‌فایل ‌ Flatو ‌مُد ‌تصویری ‌آن ‌درست ‌باشد ‌در ‌خروجی ‌با ‌مشكلی ‌مواجه ‌نخواهد ‌شد. ‌در ‌برنامه‌های ‌ FreeHandو ‌كوارك ‌اگر ‌عكس ‌و ‌فونت ‌را ‌ embedكنند ‌در ‌خروجی ‌مشكلی ‌نخواهد ‌بود.> ‌او ‌می‌گوید:‌ ‌<علاوه ‌بر ‌همه ‌این ‌فایل‌ها، ‌فایل‌های ‌ wordبزرگ‌ترین ‌مشكل ‌لیتوگراف‌ها ‌است. ‌در ‌این ‌حالت ‌یا ‌فایل ‌را ‌برمی‌گردانیم ‌تا ‌ PDFكنند ‌یا ‌خودمان ‌آن ‌را ‌ PDFمی‌كنیم.> ‌شمس ‌در ‌مورد ‌نحوه ‌ساخت ‌‌ PDFتوضیح ‌می‌دهد: ‌<اگر ‌با ‌برنامه ‌این‌دیزاین ‌كار ‌كنیم ‌از ‌طریق ‌ Exportفایل ‌را ‌ PDFمی‌كنیم، ‌در ‌برنامه‌های ‌دیگر ‌ابتدا ‌فایل ‌را ‌به ‌فرمت PS ‌و ‌سپس ‌از ‌طریق ‌ادوبی دیستیلر ‌به ‌فایل ‌‌ PDFتبدیل ‌می‌كنیم.
در ‌هنگام ‌ PDFكردن ‌باید ‌بدانیم ‌ PDFرا ‌به ‌چه ‌منظور ‌می‌خواهیم ‌بسازیم، ‌برای ‌چاپ، ‌نمونه ‌ (Proof)‌و ‌... ‌. ‌بر ‌اساس ‌آن ‌از ‌تنظیمات ‌مناسب ‌استفاده ‌كنیم، ‌ما ‌برای ‌كارهای ‌چاپی ‌و ‌بر ‌اساس ‌دستگاه‌های ‌خودمان ‌یك ‌سری Job Optionهایی ‌را ‌تعریف ‌كرده‌ایم ‌و ‌برای ‌تمام ‌فایل‌ها ‌از ‌همان ‌تنظیم ‌ (setting)‌استفاده ‌می‌كنیم.>
لیتوگرافی ‌طرح ‌و ‌نگار ‌نیز ‌كلیه ‌فرمت‌هایی ‌را ‌كه ‌طراحان ‌و ‌ناشران ‌می‌آورند، ‌می‌پذیرد. ‌ ‌ ‌
داود ‌شاهین ‌مدیرعامل ‌لیتوگرافی ‌شاهین ‌در ‌این ‌باره ‌می‌گوید: ‌<فایل‌های ‌ با فرمتTIFF ، CDR، FH، ‌ PDFو ‌... ‌را ‌برای ‌ما ‌می‌فرستند. ‌تاكنون ‌با ‌فرمت‌های TIFFو ‌فری‌هند ‌مشكلی ‌نداشته‌ایم، ‌اما ‌فایل‌های ‌ wordمشكل‌سازترین ‌فایل‌ها ‌هستند ‌و ‌باید ‌به ‌صورت ‌ PDFبه ‌لیتوگرافی ‌فرستاده ‌شوند.
در ‌فرمت ‌ CDRكه ‌فرمت ‌ nativeبرنامه ‌‌ Corelاست ‌نیز ‌شاهد ‌اشكالاتی ‌در ‌رنگ ‌بوده‌ایم ‌زیرا ‌برخی ‌از ‌فیلترهایی ‌كه ‌در ‌این ‌برنامه ‌وجود ‌دارد ‌در ‌خروجی ‌نمی‌آید. ‌به ‌همین ‌خاطر ‌از ‌افرادی ‌كه ‌فایل ‌ CDRبرای ‌ما ‌می‌آورند ‌می‌خواهیم ‌به ‌لیتوگرافی ‌بیایند ‌و ‌فیلم ‌را ‌ببینند، ‌در ‌صورتی ‌كه ‌اشكال ‌نداشته ‌باشد ‌از ‌آن ‌پلیت‌ ‌تهیه ‌می‌كنیم. ‌اگر ‌فایل ‌ Corelمشكل ‌و ‌مشتری ‌هم ‌كمبود ‌وقت ‌داشته ‌باشد، ‌فایل ‌ Corelرا ‌به ‌‌ Tiffتبدیل ‌كرده ‌و ‌خروجی ‌می‌گیریم.
در ‌كوارك ‌و ‌این‌دیزاین ‌مشكل ‌لینك ‌را ‌داریم.>
شاهین ‌ادامه ‌می‌دهد: ‌<اگر ‌مشتری ‌از ‌ما ‌بپرسد ‌فایل ‌را ‌با ‌چه ‌فرمتی ‌برای ‌ما ‌بفرستد، ‌می‌گوییم PDF، چون ‌ PDFیك ‌فایل ‌سبك ‌است، ‌به ‌سرعت ‌ریپ ‌می‌شود، ‌قابل ‌ Edit است ولی می‌تواند از سطوح امنیتی Security برخوردار باشد، یعنی سازنده فایل تنها قادر به Edit است. ‌شاید ‌همین ‌مساله ‌یكی ‌از ‌اشكالات ‌ PDFباشد، ‌به ‌این ‌دلیل ‌كه ‌به ‌خاطر ‌یك ‌مشكل ‌جزیی ‌باید ‌فایل ‌را ‌برای ‌اصلاح ‌به ‌مشتری ‌بازگردانیم.>
شاهین ‌آهسته ‌می‌گوید ‌كه ‌یك ‌نرم‌افزار
Plug-inبرای ‌ادیت ‌فایل‌های ‌ PDFدارند ‌كه ‌برای ‌اصلاح ‌بعضی ‌فایل‌های ‌مشتریان ‌به ‌كار ‌می‌آید، ‌سپس ‌متذكر ‌می‌شود ‌كه ‌نحوه ‌ساخت ‌ PDFبسیار ‌مهم ‌است. ‌از ‌این ‌نظر ‌كه ‌باید ‌بدانیم ‌برای ‌چه ‌هدف ‌و ‌منظوری ‌می‌خواهیم ‌فایل PDFرا ‌بسازیم ‌كه ‌بهترین ‌روش PDFسازی ‌استفاده ‌از ‌دستور ‌پرینت ‌و ‌انتخاب ‌گزینه Adobe PDFاست.
از ‌صحبت‌های ‌طراحان ‌و ‌لیتوگرافان ‌به ‌عنوان ‌مشتی ‌نمونه ‌خروار ‌این ‌گونه ‌برمی‌آید ‌كه ‌همگی ‌بر ‌این‌كه ‌فایل ‌ PDFیك ‌فایل ‌مناسب ‌خروجی ‌است ‌اتفاق ‌نظر ‌دارند. ‌

با ‌كدام ‌روش ‌ PDFبسازیم؟
فایل ‌‌ PDFتنها ‌به ‌یك ‌روش ‌قابل ‌تولید ‌نیست. ‌خدایار ‌صادقی ‌مدیر ‌گروه ‌رشته ‌چاپ ‌دانشگاه ‌هنر ‌و ‌مدیر ‌شركت ‌چوگان ‌روش‌های ‌مختلفی ‌را ‌برای ‌ساخت PDFپیشنهاد ‌می‌دهد. ‌او ‌می‌گوید: ‌<بسته ‌به ‌این‌كه ‌فایل ‌اصلی ‌در ‌چه ‌برنامه‌ای ‌ایجاد ‌شده ‌باشد، ‌تصمیم ‌می‌گیریم ‌كه ‌چگونه ‌ PDFبسازیم. ‌اگر ‌فایل ‌اصلی ‌در ‌مجموعه ‌برنامه‌های ‌ادوبی ‌مانند ‌فتوشاپ، ‌ایلستریتور ‌و ‌این‌دیزاین ‌ایجاد ‌شود، ‌پیشنهاد ‌می‌شود ‌به ‌طور ‌مستقیم ‌از ‌داخل ‌همین ‌برنامه‌ها ‌فایل ‌‌ PDFتولید ‌شود ‌و ‌فایل ‌ PDFساخته ‌شده ‌را ‌بهترین ‌نسخه ‌می‌دانیم.> ‌او ‌در ‌توضیح ‌بیشتر ‌می‌گوید: ‌<فایل ‌ PDFبرای ‌ Illustratorیك ‌فرمت ‌اصلی ‌تلقی ‌می‌شود. ‌اپراتور ‌از ‌همان ‌لحظه ‌اول ‌می‌تواند ‌فایل ‌خود ‌را ‌با ‌فرمت ‌ PDFذخیره ‌كند ‌و ‌تا ‌انتها ‌روی ‌همان ‌كار ‌كند ‌و ‌سرانجام ‌همان ‌فایل ‌ PDFرا ‌به ‌لیتوگرافی ‌ارسال ‌كند.
اما ‌در ‌برنامه ‌فتوشاپ، ‌درست ‌نیست ‌كه ‌فایل ‌نهایی ‌از ‌فتوشاپ ‌خروجی ‌گرفته ‌شود. ‌اگر ‌فایل ‌حاوی ‌عكس ‌و ‌فونت ‌باشد، ‌درست ‌این ‌است ‌كه ‌در ‌برنامه‌های ‌صفحه‌آرایی، ‌كار ‌لی‌اوت ‌انجام ‌شود. ‌برخی ‌از ‌طراحان ‌برای ‌راحتی ‌خودشان ‌و ‌این‌كه ‌فایل ‌در ‌هنگام ‌خروجی ‌با ‌مشكل ‌مواجه ‌نشود، ‌همان ‌فایل ‌فتوشاپی ‌را ‌به ‌لیتوگرافی ‌می‌فرستند. ‌كه حتی در چنین شرایطی ‌باز ‌هم ‌فرمت ‌‌ PDFتوصیه ‌می‌شود.>
صادقی ‌ادامه ‌می‌دهد: ‌<برنامه‌های ‌سری ‌ Officeنیز ‌گزینه‌ای ‌را ‌برای ‌ساخت ‌ PDFدارند. ‌بعد ‌از ‌نصب ‌برنامه‌های ‌ Officeدر ‌صورتی ‌كه ‌برنامه ‌ Acrobat Professionalرا ‌نصب ‌كنیم، ‌یك ‌ Iconدر ‌قسمت ‌نوار ‌منو ‌اضافه ‌می‌شود ‌كه ‌از ‌آن ‌طریق ‌می‌توان ‌فایل ‌ PDFرا ‌ساخت، ‌ساخت ‌ PDFدر ‌این ‌روش ‌به ‌تنظیمات ‌دیستیلر ‌بستگی ‌دارد. ‌به ‌این ‌منظور ‌كه ‌برنامه‌های ‌ Officeاز ‌آخرین ‌تنظیمات ‌دیستیلر ‌برای ‌ساخت ‌ PDFاستفاده ‌می‌كنند.
برخی ‌از ‌برنامه‌ها ‌مانند ‌ Corelگزینه ‌خاصی ‌را ‌برای ‌تولید ‌ PDFدارند. ‌تولیدكنندگان ‌برنامه‌هایی ‌از ‌این ‌دست بر پایه خصوصیات اصلی PDF ، مواردی ‌را ‌به ‌آن ‌اضافه ‌كرده‌اند ‌كه ‌در ‌عمل ‌نتیجه ‌مطلوبی ‌را ‌ارایه ‌نمی‌دهد. PDF Publishing، ‌برای ‌ساخت ‌ PDFدر ‌ Corelگنجانده ‌شده ‌كه ‌به ‌هیچ ‌عنوان ‌انتخاب ‌درستی ‌نخواهد ‌بود.>
به ‌گفته ‌صادقی ‌برای ‌ساخت ‌ PDFاز ‌كلیه ‌برنامه‌ها ‌به ‌غیر ‌از ‌ Officeو ‌خانواده ‌ادوبی ‌استفاده ‌از پرینتر مجازی ‌ ‌ Adobe PDFپیشنهاد ‌می‌شود. ‌او ‌در ‌توضیح ‌بیشتر ‌می‌افزاید: ‌<این ‌گزینه ‌یك ‌پرینتر ‌مجازی ‌است ‌كه ‌با ‌انتخاب ‌آن ‌از ‌داخل ‌منوی ‌ Printerو ‌تنظیم ‌گزینه‌های ‌مربوط ‌به ‌دستور Print ‌می‌توان ‌یك ‌ PDFسالم ‌ساخت. ‌برخی ‌از ‌لیتوگرافی‌ها ‌كه ‌دستگاه ‌ خروجی خاصی ‌دارند ‌از ‌مشتری ‌می‌خواهند ‌كه ‌با ‌ Driverآن ‌دستگاه ‌ PDFخود ‌را ‌بسازد ‌و ‌تحویل ‌لیتوگرافی ‌دهد كه ‌در ‌این ‌صورت ‌ PDFساخته ‌شده ‌به ‌طور ‌كامل ‌وابسته ‌به ‌آن ‌دستگاه ‌خاص ‌لیتوگرافی ‌خواهد ‌بود، البته ‌ادوبی ‌‌توصیه ‌می‌كند ‌كه ‌این ‌كار ‌انجام ‌نشود.> ‌برای ‌روشن‌تر ‌شدن ‌بیشتر ‌این ‌مطلب ‌صادقی ‌می‌گوید: ‌<زمانی ‌كه ‌از ‌برنامه‌نویسان ‌می‌خواهند ‌برای ‌موضوع ‌مشخصی ‌برنامه‌نویسی ‌كنند، ‌آنها ‌می‌توانند ‌از ‌روش‌های ‌مختلفی ‌برای ‌ساخت ‌آن ‌برنامه ‌استفاده ‌كنند. ‌فایل ‌ (PostScript) PSكه ‌توسط ‌درایورهای ‌مختلف ‌ساخته ‌می‌شود ‌با ‌داشتن ‌یك ‌هدف ‌مشخص، ‌كدگذاری ‌یكسان ‌و ‌مشابهی ‌ندارد. ‌به ‌گفته ‌ Adobeاگر ‌از ‌طریق‌
Adobe PDFفایل ‌ PDFساخته ‌شود، ‌به ‌یك ‌ PDFغیروابسته ‌به ‌دستگاه ‌ (device independent)‌می‌رسیم.
نكته ‌دیگر ‌استفاد ‌از ‌ PPDاست. ‌افرادی ‌كه ‌می‌خواهند ‌ PDFیا ‌ PSمستقل ‌از ‌دستگاه ‌بسازند ‌بهتر ‌است ‌از ‌خود ‌ PPDدستگاه ‌استفاده ‌كنند. ‌چون ‌ PPDدرایور ‌پست ‌اسكریپت ‌آن ‌دستگاه ‌نیست ‌بلكه ‌یك ‌فایل ‌متنی ‌است ‌و ‌یكسری ‌تنظیمات ‌آن ‌دستگاه ‌خاص ‌را ‌به ‌ما ‌می‌دهد ‌تا ‌بتوانیم PDFبهتری ‌بسازیم.
با ‌همه ‌این ‌صحبت‌ها، ‌بهتر ‌است ‌با ‌درایور ‌ Adobe PDF Printerفایل ‌ PDFرا ‌بسازیم ‌تا ‌مستقل ‌از ‌دستگاه ‌بوده ‌و ‌در ‌هر ‌كجا ‌قابل ‌استفاده ‌باشد.>
صادقی ‌ضمن ‌بیان ‌این‌كه ‌برنامه‌های ‌ Corelو ‌ Freehandبرنامه‌های ‌قابل ‌اطمینانی ‌نیستند ‌می‌گوید: ‌<از ‌آنجایی ‌كه ‌ادوبی ‌در ‌زمینه‌
Print and Publishingدر ‌دنیا ‌پیشتاز ‌است ‌و ‌امروزه ‌اغلب ‌تكنولوژی‌های ‌نرم‌افزار ‌نشر ‌و ‌گرافیك ‌از ‌دل ‌ادوبی ‌بیرون ‌می‌آید، ‌به ‌جرات ‌می‌توان ‌گفت ‌اگر ‌كسی ‌به ‌سراغ ‌نرم‌افزارهای ‌دیگر ‌برود ‌اشتباه ‌كرده ‌است. ‌برنامه ‌فری‌هند ‌نه ‌از ‌لحاظ ‌طراحی ‌بلكه ‌از ‌لحاظ ‌مسایل ‌فنی ‌همانند ‌مدیریت ‌رنگ ‌بسیار ‌ضعیف ‌است. ‌برنامه ‌ Corelهم ‌از ‌نظر ‌افكت ‌مشكلاتی ‌دارد. ‌هر ‌دو ‌این ‌برنامه‌ها ‌به ‌خاطر ‌هزینه ‌كم ‌و ‌سرعت ‌چاپ ‌دیجیتال، ‌قابل ‌استفاده ‌در ‌این ‌شیوه ‌چاپی ‌هستند ‌چون ‌در ‌صورت ‌بروز ‌نقص ‌و ‌اشكال ‌در ‌فایل ‌می‌توان ‌به ‌سرعت ‌آن ‌را ‌اصلاح ‌كرد. ‌اشكال ‌دیگر ‌این ‌برنامه‌ها، ‌مساله ‌تایپ ‌فارسی ‌است. ‌هیچكدام ‌از ‌این ‌برنامه‌ها ‌به ‌صورت ‌ Built inفونت ‌فارسی ‌را ‌حمایت نمی‌كنند ‌و ‌باید ‌از ‌فارسی‌ساز ‌استفاده ‌كرد ‌كه ‌دردسرها ‌و ‌مشكلات ‌زیادی ‌خواهد ‌داشت. ‌با ‌نسخه‌های ‌ MEكه ‌ادوبی ‌آنها ‌را ‌روانه ‌بازار ‌كرده ‌است ‌تمام ‌قابلیت‌های ‌نرم‌افزاری ‌را ‌می‌توان ‌به ‌صورت ‌فارسی ‌در ‌اختیار ‌داشت.>
او ‌در ‌خاتمه ‌مزیت‌های ‌ PDFرا ‌قابلیت‌ ‌فشرده‌سازی محتوا، Securityپیشرفته،
Cross Platform، ) Rich contentتصاویر ‌و ‌المان‌های ‌فایل ‌در ‌بالاترین ‌كیفیت ‌دیده ‌شود) ‌و ‌سرعت ‌در ‌باز ‌و ‌بسته ‌كردن ‌برمی‌شمارد ‌و ‌می‌گوید: ‌<هر ‌فرمتی ‌باید ‌برای ‌هدف خاصی مورد ‌استفاده ‌قرار گیرد. ‌استفاده ‌نكردن ‌از ‌ PDFو PDFهای پر اشكال ‌مربوط ‌به ‌ضعف ‌علمی ‌بعضی ‌از ‌طراحان ‌گرافیك ‌می‌شود. ‌اگر ‌در ‌هنگام ‌ساخت ‌‌ PDFتمام ‌نكات ‌به ‌درستی ‌رعایت ‌شود ‌فایل ‌ PDFدر ‌هنگام ‌خروجی ‌با ‌هیچ ‌مشكلی ‌مواجه ‌نخواهد ‌شد.>

PDFاستاندارد ‌خروجی ‌جهانی‌
منصور ‌ناصری ‌مدرس ‌رسمی ‌كمپانی ‌ادوبی ‌در ‌ایران، ‌كارشناس ‌دیگری ‌است ‌كه ‌درباره ‌فرمت ‌مناسب ‌چاپ ‌نكاتی ‌را ‌ارایه ‌می‌دهد.
او ‌می‌گوید ‌برای ‌انجام ‌كارهای ‌گرافیك ‌تاكنون ‌نرم‌افزارهای ‌مختلفی ‌ارایه ‌شده ‌است. ‌ولی ‌ادوبی ‌به ‌عنوان ‌یكی ‌از ‌بزرگ‌ترین ‌تولیدكنندگان ‌نرم‌افزارهای ‌گرافیك، ‌استانداردی ‌برای ‌پروسه ‌چاپ ‌تعریف ‌كرده ‌و ‌طبق ‌این ‌استاندارد ‌مجموعه ‌نرم‌افزارهایی ‌را ‌روانه ‌بازار ‌كرده ‌است. ‌این ‌مجموعه ‌گرافیك ‌شامل ‌نرم‌افزار ‌فتوشاپ(Photoshop)، ‌ایلستریتور(Illustrator)، ‌این‌دیزاین (InDesign) ‌و ‌آكروبات (Acrobat)‌است. ‌بر ‌اساس ‌تعریف ‌ادوبی، ‌فتوشاپ ‌یك ‌برنامه ‌رستری ‌ (raster)‌است ‌كه ‌قابلیت ‌ویرایش ‌عكس ‌را ‌فراهم ‌می‌كند، ‌البته ‌قابلیت‌های ‌دیگری ‌نیز ‌دارد ‌ولی ‌هدف ‌اصلی ‌آن ‌كاربرد ‌روی ‌تصاویر ‌معرفی ‌شده ‌است. ‌نرم‌افزار ‌ایلستریتور ‌كه ‌برنامه ‌ Vectorاست ‌نیز ‌برای ‌فونت ‌و ‌به ‌طور ‌كلی ‌فایل‌های ‌خطی ‌در ‌نظر ‌گرفته ‌شده ‌است.
به ‌دنبال ‌آن ‌نرم‌افزار ‌این‌دیزاین ‌نه ‌فقط ‌برای ‌صفحه‌آرایی ‌مجلات ‌و ‌روزنامه ‌بلكه ‌برای ‌تلفیق ‌نوشته ‌و ‌تصویر ‌(لی ‌اوت) ‌معرفی ‌شده ‌و ‌این ‌امكان ‌را ‌فراهم ‌كرده ‌تا ‌بتوانیم ‌از ‌فایل ‌طراحی ‌شده ‌با ‌فرمت ‌مناسب ‌چاپ ‌یعنی ‌ PDFخروجی ‌بگیریم. ‌ادوبی ‌سپس ‌نرم‌افزار ‌آكروبات ‌را ‌ارایه ‌كرد ‌تا ‌بتوانیم ‌در ‌آن ‌كنترل ‌نهایی ‌و ‌فنی ‌روی ‌فایل ‌ PDFانجام ‌داده ‌و ‌آن ‌را ‌برای ‌گرفتن ‌خروجی ‌ارسال ‌كنیم.> ‌ناصری ‌می‌گوید ‌هر ‌نرم‌افزار ‌برای ‌هدف ‌مشخصی ‌ارایه ‌شده ‌است، ‌با ‌این ‌حال ‌ممكن ‌است ‌هر ‌نرم‌افزار ‌قابلیت‌های ‌نرم‌افزارهای ‌دیگری ‌را ‌داشته ‌باشد. ‌طراح ‌باید ‌بداند ‌در ‌نهایت ‌با ‌فایل ‌طراحی ‌شده ‌چه ‌كار ‌می‌خواهد ‌انجام ‌دهد.
وی ‌ادامه ‌می‌دهد:‌ ‌<طراحان ‌باید ‌تسلط ‌كاملی ‌روی ‌نرم‌افزار ‌فتوشاپ، ‌ایلستریتور ‌و ‌این‌دیزاین ‌داشته ‌باشند ‌و ‌لیتوگرافان ‌نیز ‌باید ‌بر ‌روی ‌نرم‌افزار ‌این‌دیزاین ‌و ‌آكروبات ‌مسلط ‌باشند ‌تا ‌بتوانند ‌به ‌یك ‌خروجی ‌استاندارد ‌و ‌با ‌كیفیت ‌برسند. ‌فتوشاپ ‌تنها ‌برنامه‌ای ‌است ‌كه ‌درآن ‌می‌توان ‌برای ‌فایل، ‌پروفایل ‌در ‌نظر ‌گرفت. ‌با ‌این ‌حال ‌اگر ‌فایلی ‌با ‌پروفایل ‌تعریف ‌شده ‌در ‌نرم‌افزار ‌دیگر ‌مانند ‌ ‌ Freehandو ‌ Corelباز ‌شود، ‌به ‌خاطر ‌متفاوت ‌بودن ‌فضای ‌رنگی ‌نرم‌افزارهای ‌مختلف، ‌مشخصات ‌رنگی ‌فایل ‌به ‌هم ‌می‌ریزد. ‌در ‌حالی ‌كه ‌اگر ‌پروسه ‌طراحی ‌فایل ‌از ‌مرحله ‌طراحی ‌تا ‌خروجی ‌در ‌مجموعه ‌ادوبی ‌انجام ‌شود، ‌مشخصات ‌فایل ‌تا ‌مرحله ‌نهایی ‌ثابت ‌خواهند ‌ماند.>
ناصری ‌بهترین ‌نرم‌افزار ‌برای ‌گرفتن ‌خروجی ‌ PDFرا ‌نرم‌افزار ‌این‌دیزاین ‌معرفی ‌می‌كند ‌و ‌می‌گوید:< ‌دو ‌روش ‌برای ‌ساخت ‌ PDFسالم ‌وجود ‌دارد: ‌یكی ‌از ‌طریق ‌ Exportدر ‌برنامه ‌این‌دیزاین ‌و ‌دیگری ‌ساخت ‌ PDFبا ‌دستور ‌ Printو ‌انتخاب ‌گزینه.‌ Adobe PDF>
وی ‌ادامه ‌می‌دهد: ‌<استانداردهای ‌مختلفی ‌در ‌هنگام ‌ساخت ‌ PDFوجود ‌دارد ‌كه ‌بسته ‌به ‌نوع ‌كار- ‌افست- ‌دیجیتال- ‌ Webو ‌... ‌یكی ‌از ‌استانداردها ‌را ‌انتخاب ‌می‌كنیم.> ‌ناصری ‌متذكر ‌می‌شود ‌كه ‌از ‌طریق ‌ ادوبی دیستیلر ‌نیز ‌می‌شود ‌فایل ‌ PDFساخت ‌و ‌در ‌توضیح ‌بیشتر ‌می‌گوید: < ‌ادوبی ‌این ‌برنامه ‌را ‌برای ‌پشتیبانی ‌ PDFایجاد ‌كرد. ‌زمانی ‌نرم‌افزار ‌دیستیلر ‌یك ‌برنامه ‌مجزا ‌بود ‌و ‌به ‌طور ‌جداگانه ‌نصب ‌می‌شد، ‌ادوبی ‌دیستیلر ‌را ‌در ‌نرم‌افزارهای ‌جدید ‌خود ‌ادغام ‌كرد ‌و ‌استانداردی ‌تعریف ‌كرد ‌كه ‌طبق ‌آن ‌از ‌طریق ‌ Exportخروجی ‌ PDFگرفته ‌شود.>
ناصری ‌می‌گوید:‌ ‌<خیلی ‌مواقع ‌ما ‌یا ‌روش ‌صحیح ‌را ‌نمی‌دانیم ‌یا ‌فكر ‌می‌كنیم ‌باید ‌یك ‌حركت ‌خارق‌العاده ‌و ‌خلاق ‌انجام ‌دهیم ‌و ‌به ‌نظرمان ‌همین ‌خلاقیت ‌به ‌حساب ‌می‌آید. ‌مساله ‌ PDFیك ‌مساله ‌فنی ‌است ‌و ‌ربطی ‌به ‌خلاقیت ‌ندارد، ‌بلكه ‌طبق ‌یك ‌استاندارد ‌مشخص ‌باید ‌یك ‌فایل ‌ PDFسالم ‌و ‌مناسب ‌خروجی ‌ایجاد ‌كرد.
ما ‌نمی‌گوییم ‌فرمت‌هایTIFF ، ‌ EPSو ‌یا ‌ ‌ FreeHandو ‌ Corelنرم‌افزارهای ‌بدی ‌هستند، ‌می‌گوییم ‌استاندارد ‌خروجی ‌دنیا ‌ PDFاست. ‌هر ‌كدام ‌از ‌این ‌فرمت‌ها ‌در ‌زمان ‌خودشان ‌كاربرد ‌داشتند ‌ولی ‌هم‌اكنون ‌كه ‌ PDFبه ‌عنوان ‌یك ‌فرمت ‌كامل ‌معرفی ‌شده ‌تمام ‌قابلیت‌های ‌فرمت‌های ‌دیگر ‌را ‌در ‌خود ‌گنجانده ‌است. ‌‌ PDFتنها ‌مختص ‌چاپ ‌نیست ‌و ‌می‌توان ‌برای ‌هدف ‌و ‌منظورهای ‌مختلف ‌از ‌آن ‌بهره ‌گرفت.>
ناصری ‌معتقد ‌است ‌كارشناسان ‌چاپ ‌و ‌به ‌خصوص ‌لیتوگرافان ‌به ‌طور ‌كامل ‌باید ‌قسمت ‌ Print Productionرا ‌بدانند ‌و ‌تمام ‌دستورات ‌آن ‌را ‌قبل ‌از ‌فرستادن ‌فایل ‌برای ‌خروجی ‌روی ‌فایل ‌اعمال ‌كنند ‌و ‌در ‌خاتمه ‌می‌گوید: ‌<برای ‌انجام ‌یك ‌كار ‌استاندارد ‌نمی‌توان ‌سلیقه ‌را ‌دخیل ‌كرد. ‌طراحان ‌و ‌دست‌اندركاران ‌چاپ ‌ما ‌باید ‌دانش ‌فنی ‌خودشان ‌را ‌بالا ‌ببرند، ‌چون ‌مشكلات ‌موجود ‌در ‌صنعت ‌چاپ ‌ما ‌كافی ‌نبودن ‌دانش ‌فنی ‌است.>‌

تعریف ویژگی‌هایPDF
(Portable Document Format) PDFبرای ‌اولین ‌بار ‌در ‌سال ‌1993 ‌توسط ‌شركت ‌ Adobeروانه ‌بازار ‌شد. ‌هم‌اكنون ‌ PDFبه ‌یك ‌فرمت ‌استاندارد ‌در ‌دنیا ‌تبدیل ‌شده، ‌دیگر ‌تحت ‌لیسانس ‌ادوبی ‌نیست ‌و ‌هر ‌شركتی ‌می‌تواند ‌روی ‌آن ‌كار ‌كند ‌و ‌نسخه ‌خاص ‌خود ‌را ‌ارایه ‌دهد. ‌ PDFیك ‌فرمت ‌غیروابسته ‌به ‌دستگاه ‌ (device independent)‌است، ‌به ‌این ‌مفهوم ‌كه ‌مستقل ‌از ‌هر ‌دستگاه ‌عمل ‌می‌كند. ‌ PDFعلاوه ‌بر ‌داشتن ‌قابلیت ‌ذخیره ‌زبان ‌پست ‌اسكریپت، ‌قابلیت ‌ذخیره‌سازی ‌زبان‌های ‌برنامه‌نویسی ‌دیگر ‌را ‌نیز ‌دارا ‌است. ‌تمام ‌عناصر ‌نوشتاری ‌و ‌تصویری ‌در ‌فایل ‌ PDFبه ‌گونه‌ای ‌دقیق ‌جایگزین ‌می‌شوند. ‌‌ PDFتنها ‌یك ‌فرمت ‌چاپی ‌نیست ‌و ‌از ‌آن ‌می‌توان ‌برای ‌آرشیو ‌اسناد، ‌ webو ‌نمایش ‌نیز ‌استفاده ‌كرد. ‌
شركت ‌ادوبی ‌برای ‌این‌كه ‌بتوان ‌از ‌تمام ‌قابلیت‌های ‌ PDFبرای ‌هر ‌هدف ‌مشخص ‌بهره ‌گرفت، ‌زیرمجموعه‌هایی ‌ارایه ‌كرده ‌است PDF /x .‌از ‌آن ‌جمله ‌است ‌كه ‌برای ‌كار ‌چاپ ‌معرفی ‌شده ‌است. ‌از ‌مزیت‌های ‌ PDFمی‌توان ‌به ‌حجم ‌كم، ‌سرعت ‌بالا ‌در ‌تورق ‌بدون ‌توجه ‌به ‌تعداد ‌صفحات، ‌داشتن ‌خصوصیت ‌امنیتی ‌(security)، ‌استفاده ‌آسان ‌از ‌مدیریت ‌رنگ ‌و ‌امكان ‌ویرایش ‌تا ‌لحظه ‌آخر ‌
(last minute editing)‌اشاره ‌كرد. ‌

پنج شنبه 12/1/1389 - 0:34
شعر و قطعات ادبی

واین آغاز انسان بود.از بهشت که بیرون آمد، دارایی اش فقط یک سیب بود. سیبی که به وسوسه آن را چیده بود و مکافات این وسوسه هبوط بود.فرشته ها گفتند: تو بی بهشت می میری. زمین جای تو نیست. زمین همه ظلم است و فساد.انسان گفت: اما من به خودم ظلم کرده ام. زمین تاوان ظلم من است. اگر خدا چنین می خواهد، پس زمین از بهشت بهتر است.خدا گفت: برو و بدان جاده ای که تو را دوباره به بهشت می رساند از زمین می گذرد؛ زمینی آکنده از شر و خیر، آکنده از حق و باطل، از خطا و از صواب؛ و اگر خیر و حق و صواب پیروز شد، تو باز خواهی گشت، وگرنه...و فرشته ها همه گریستند. اما انسان نرفت. انسان نمی توانست برود. انسان بر درگاه بهشت وامانده بود. می ترسید و مردد بود.و آن وقت خدا چیزی به انسان داد. چیزی که هستی را مبهوت کرد و کائنات را به غبطه واداشت.انسان دستهایش را گشود و خدا به او اختیار داد.خدا گفت: حال انتخاب کن. زیرا که تو برای انتخاب کردن آفریده شدی. برو و بهترین را برگزین که بهشت، پاداش به گزیدن توست.

عقل و دل و هزاران پیامبر نیز با تو خواهند آمد، تا تو بهترین را برگزینی. و آنگاه انسان زمین را انتخاب کرد. رنج و صبوری را. واین آغاز انسان بود.

 

 

چهارشنبه 11/1/1389 - 12:53
بیوگرافی و تصاویر بازیگران
 
نقاشیخط




به تدریج از در دهه سی و چهل خورشیدی خوشنویسان ایرانی به ترکیبی از خطاطی و نقاشی دست زدند که به‌نام نقاشیخط معروف است. یعنی رنگ و نقاشی را در خدمت خوشنویسی گرفتن یا برعکس. به این کار گاهی خطاشی و خط نقاشی هم می‌گویند. شاید بتوان گفت مکتب سقاخانه در نقاشی معاصر ایران خاستگاه اصلی زیباشناسی و نوآوری معاصر، در خوشنویسی و پیدایش نفاشیخط بوده‌است. در دوران پس از انقلاب، خوشنویسی با اقبال زیادی از سوی جوانان مواجه شد آنان در عرصه‌های مختلف اعم از شیوه‌های سنتی و یا تلاش برای ایجاد خلاقیت‌های نوین با هم به رقابت پرداختند. در این عرصه روند نقاشیخط هم شاهد تجربه‌های متفاوت و گسترده‌ای شد.

فرامرز پیلارام، رضا مافی، حسین زنده‌رودی، نصرالله افجه‌ای و محمد احصایی در پیدایش و پیشبرد این هنر در ایران موثر بوده‌اند.

محمد احصایی را بنیانگذار نقاشیخط در ایران می‌دانند چرا که او از حروف به عنوان وسیله‌ای برای بیان استفاده کرد.او که خوشنویسی توانا بود و در کار نقاشیخط و ارائه و توسعه آن بیش از دیگران پایمردی کرد و تاکنون در عرصه داخلی و بین المللی درخشیده‌است.

چهارشنبه 11/1/1389 - 12:41
بیوگرافی و تصاویر بازیگران

گزارش تصویری از نمایشگاه کتاب سال گرافیك
















چهارشنبه 11/1/1389 - 12:25
بیوگرافی و تصاویر بازیگران

ابداع خط وضرورت پیدایش آن

ابداع خط واندیشه انتقال تفکر به اشارات یکی ازپیچیده ترین و شگفت آورترین اختراعات

 بشر به شمارمی رود.۱۰روزباوجودپیچیدگی سیستم ارتباطات و انتقال اطلاعات؛بازهم خط

 ارزش بی همتای خودرانسبت به سایر هنرهای مورداستفاده نشان می دهد.هرگاه نگاه دقیقی

 به اطراف خودبیندازیم وبه اشارات واشکال متعدد تصویری ، اشیایی،نگارشی ونمادی جهت

 انتقال اطلاعات دقت کنیم،باشگفتی مشاهده خواهیم کردکه علی رغم دگرگونی ورشد خط ،

بازهم امروزه در زندگی روزمره از انواع سیاقهای موجود در طول تاریخ خط ،استفاده

می شود.

چهارشنبه 11/1/1389 - 12:16
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته