• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1227
تعداد نظرات : 536
زمان آخرین مطلب : 5011روز قبل
دانستنی های علمی
 =

چرخه سوخت هسته ای شامل فرآیندهای مختلفی است كه منجر به تبدیل سنگ معدن اورانیوم به سوخت مورد استفاده در نیروگاه های هسته ای می شود. مجموعه این مراحل، چرخه سوخت هسته ای نام گرفته است.

ورود ایران به باشگاه هسته ای و قرارگرفتن در جمع كشورهای دارای چرخه كامل سوخت هسته ای با تمام سختی هایی كه در این راه پرپیچ و خم وجود داشت، به اتمام رسید. امروز ایران به مرحله ای از توان تكنولوژیكی رسیده كه قادر به طراحی و اجرای تمامی مراحل پروژه های هسته ای خود است. در این مقاله بر آن شدیم، ضمن بیان گوشه ای از توانمندی های هسته ای خود، به صورت مختصر چرخه سوخت هسته ای را نیز بررسی كنیم.
چرخه سوخت هسته ای شامل فرآیندهای مختلفی است كه منجر به تبدیل سنگ معدن اورانیوم به سوخت مورد استفاده در نیروگاه های هسته ای می شود. مجموعه این مراحل، چرخه سوخت هسته ای نام گرفته است. مراحل هفت گانه چرخه سوخت هسته ای عبارتند از:
1) استخراج سنگ معدن اورانیوم، جداسازی و تخلیص
در این مرحله، تركیب اكسیداورانیوم از سنگ معدن اورانیوم جداسازی می شود. این تركیب زردرنگ پس از تولید، حالتی شبیه به كیك دارد. به همین دلیل كیك زرد نامیده می شود. این مراحل معمولاً در معدن انجام می شود. در ایران این مرحله در تأسیسات یو سی اف اصفهان انجام می شود.
2) تبدیل كیك زرد به اورانیوم غنی شده
در مرحله غنی سازی پس از انجام مراحل شیمیایی، كیك زرد تبدیل به گاز هگزافلوراید اورانیوم (UF6) می شود. این ماده در دمای 30 درجه سانتیگراد مایع است اما در دمای 40 درجه تبدیل به بخار شده و برای غنی سازی آماده می شود. اورانیوم در طبیعت دارای سه ایزوتوپ است كه فقط یكی از آنها قابل استفاده در نیروگاه هسته ای است. در واقع غنی سازی عبارت است از بالا بردن غلظت ایزوتوپ 235 در اورانیوم طبیعی، برای غنی سازی اورانیوم سه روش وجود دارد: روش دیفیوژن یاپخش گازی، روش سانتریفیوژ، روش میدان مغناطیسی.
در بین روش های ذكر شده، روش استفاده از سانتریفیوژ، مقرون به صرفه تر و بهتر است. در این روش، هگزافلوراید اورانیوم پس ازعبور از حدود 160 سانتریفیوژ به غنای حدود چهار درصد كه برای سوخت نیروگاه هسته ای موردنیاز است، می رسد این مرحله در تأسیسات غنی سازی نطنز انجام می شود. ایران تا امروز حدود 7 هزار سانتریفیوژ در نطنز نصب كرده است كه طی برنامه پنج ساله این رقم به 50 هزار دستگاه خواهد رسید. از طرفی ایران توانسته است به نسل جدیدی از سانتریفیوژها بعد از سانتریفیوژهای نسل 2-IR و 3-IR برسد كه این نسل از سانتریفیوژها در دو نوع و با كاربردهای متفاوت هستند. همچنین ایران قادر به تولید ماشین هایی شده كه (SWU معیاری از كار لازم برای جداسازی مقداری معین از اورانیوم) آنها به پنج تا شش برابر گونه های فعلی می رسد.
3) تبدیل UF6 به اكسید اورانیوم
پس از این كه گاز هگزافلوراید اورانیوم به غنای مورد نیاز رسید. درمراحلی تبدیل به دی اكسید اورانیوم (UO2) می شود. این ماده جامد است و حالت سرامیكی دارد. در این مرحله این ماده به صورت حبه های سوخت در می آید. از آنجایی كه سوخت نیروگاه حتماً باید به شكل میله درآید تا بتواند برای تولید انرژی در راكتور قرار داده شود، حبه های سوخت بر روی میله هایی تعبیه می شوند كه میله های سوخت نامیده می شوند. كارخانه تولید قرص و میله سوخت یا به عبارتی مجتمع FMP، حساس ترین حلقه چرخه تولید سوخت كه با هدف تولید انواع مجتمع های سوخت موردنیاز راكتورهای تحقیقاتی و نیروگاه های تولید برق هسته ای بنا شده است كه به دلیل نبود دانش فنی و عدم همكاری كشورهای صاحب این نوع تكنولوژی با ایران، كار طراحی و ساخت این كارخانه در تمامی فازهای طراحی مفهومی، طراحی پایه، طراحی تفصیلی، ساخت، نصب و راه اندازی تجهیزات از سوی گروه های دانش فنی متشكل از نیروهای متخصص سوخت هسته ای داخلی و فارغ التحصیلان جوان دانشگاه های ممتاز كشور انجام گرفته است. ایران توانست ضمن در نظر گرفتن استانداردهای روز دنیا در صنعت هسته ای، تجهیزاتی خلق كند كه اولا بومی بوده و ثانیا هر كدام در حد اختراع است. متخصصان داخلی این پروژه برای نخستین بار در كشور تجهیزاتی را نظیر جوش مقاومتی مخصوص میله های سوخت همزمان با تزریق گاز هلیوم، دستگاه بارگذاری قرص درون غلاف های سوخت، خط تولید قطعات پیچیده مجتمع سوخت نظیر شبكه های نگهدارنده میله های سوخت، آندایزینگ پیوسته میله های سوخت، میله های مونتاژ و كنترل كیفی مجتمع سوخت خلق كرده اند.
4) انتقال میله های سوخت به نیروگاه
مواد رادیواكتیو موادی خطرناك هستند و باید در تمام مراحل چرخه سوخت، مسائل ایمنی مدنظر قرار گیرد. یكی از مراحل بسیار حساسی كه می تواند خطرساز باشد، مرحله نقل وانتقال سوخت به نیروگاه است. به همین منظور میله های سوخت داخل محفظه های عایق بندی شده قرار داده می شود تا از بروز هرگونه حادثه ای مانند انفجار، سوختن و سایر حوادث جلوگیری شود.
5) مصرف سوخت و تولید انرژی
در این مرحله، میله های سوخت در داخل راكتور تعبیه می شوند تا در اثر واكنش شكافت، انرژی تولید كنند. این انرژی كه به صورت گرمای بسیار زیاد است، به آب منتقل و سبب تبخیر آب می شود. بخار تولید شده، توربین ها را به حركت درآورده و به این ترتیب، برق تولید می شود.
6) انبار كردن سوخت
پس از استفاده از اورانیوم غنی شده در راكتور، سوخت مصرف شده باید تا چند ماه در نیروگاه انبار شود. این عمل سبب می شود برخی از پسماندها كه به شدت رادیواكتیو و فعال هستند، در اثر شكافت هسته ای به طور خود به خود از بین بروند. به این مرحله، مرحله سرد شدن می گویند.
7) انتقال سوخت مصرف شده به تأسیسات باز فرآوری
در این روند سه مؤلفه مهم از هم جدا می شوند: اورانیوم تهی شده، پلوتونیوم 239 و زباله های هسته ای. اورانیوم تهی شده درواقع اورانیومی است كه تعداد ایزوتوپ های مورد نیاز برای استفاده در نیروگاه در آن كم شده و با غنی سازی مجدد، می توان دوباره آن را برای مصرف در نیروگاه و تولید انرژی آماده كرد. زباله های هسته ای گاهی برای مصارف پزشكی قابل استفاده است اما در صورتی كه غیرقابل استفاده باشد، باید به شكل محلول درآمده و با كشتی های مخصوص در ته اقیانوس ها، قسمت های غیرمسكونی در قطب ها یا در كویرهای غیرقابل سكونت دفن شوند. عملیات ساخت تأسیسات جدید غنی سازی اورانیوم ایران در منطقه فردو نزدیك شهر قم نیز در سال 2006 آغاز شده است. این سایت فضای كافی برای استقرار حدود 3 هزار سانتریفیوژ غنی سازی اورانیوم را دارد كه می تواند برای تولید اورانیوم غنی شده مورد نیاز برای تهیه سوخت نیروگاه های هسته ای مورد استفاده قرار گیرد. از سوی دیگر با نزدیك شدن راكتور تحقیقاتی تهران، به پایان عمر كاری خود و نیاز روزافزون كشور به انواع رادیو ایزوتوپ های صنعتی و همچنین رادیو داروها، راكتور تحقیقاتی آب سنگین اراك با قدرت 40 مگاوات طراحی و در نزدیكی شهر خنداب در شمال غربی شهرستان اراك ساخته شد. از آنجا كه این راكتور در زمان راه اندازی به مقدار زیادی آب سنگین نیاز دارد، مجتمع آب سنگین اراك همزمان با پیگیری ساخت ساختمان و راكتور، آماده شد و به بهره برداری رسید تا بتواند نیاز راكتور را در زمان راه اندازی فراهم كند.
راكتورهای آب سنگین نیازی به اروانیوم غنی شده ندارد و از اكسید اورانیوم طبیعی به عنوان سوخت استفاده می كند این فرآیند، نیاز به اورانیوم غنی شده را مرتفع می كند. طراحی این راكتورها و تولید آب سنگین، فرآیندی پیچیده بود كه با همت دانشمندان جوان كشور به تحقق پیوست. این همه درحالی است كه در اكتبر 2003 یعنی 6 سال پیش با تلاش های بی وقفه دولت اصلاحات، فعالیت تأسیسات نطنز را تعلیق كردیم، این تأسیسات 10 سانتریفیوژ فعال داشت. كارگاه قطعه سازی تأسیسات هسته ای هم طبق توافقنامه پاریس در بروكسل، طی سال 2004 تعطیل شد. اگرچه در مدت كوتاهی نطنز از تعطیلی خارج شد اما دوباره در پاییز همان سال (1383) به حالت تعلیق درآمد و به طور كلی، تمامی سیكل هسته ای ایران طبق توافقنامه پاریس در سال 2004 معلق شد.

نویسنده:علی احمدی

 




امانت داری و اخلاق مداری
استفاده از این مطلب فقط با ذکر منبع " علی احمدی" مجاز است.

شنبه 7/9/1388 - 13:42
اخبار

 تك تازی و سرایت فناوری نانو به زیر و بم شاخه‌های مختلف قلمرو بزرگ دانش آن هم با وجود چنین ساختار خرد و بسیار ظریف، دیگر در ردیف اخبار آشنا قرار گرفته است اما نانو لوله‌های كربنی طیف قابل ملاحظه‌ای از كاربردها را از بلندگوهای كشسان گرفته تا حتی فتوسنتز مصنوعی نشان داده‌اند و اكنون با كاربردی جدید و در نقش كود كشاورزی می‌تواند به این فهرست بلند بالا اضافه شود.
محققانی از دانشگاه آركانزاس در تخصص‌های زیست‌شناسی گیاهی و نانوفناوری اقدام به كشت بذرهای گوجه فرنگی در محیط رشد خزانه‌ای حاوی نانو لوله‌های كربنی كرده‌اند و نتایج به دست آمده حاكی از جوانه زنی زودتر از موقع این بذرها و همچنین رشد سریع‌تر نشای گوجه فرنگی نسبت به بذرهایی است كه در خزانه‌ای فاقد این مكمل افزودنی كشت شده‌اند.

نتایج جالب توجه پژوهش اخیر در حالی است كه پیش از این نقش ساختارهای نانویی در تقویت قدرت جوانه زنی گزارش شده بوده، اما تا كنون هیچ گونه توضیحی درخصوص این پدیده پیشنهاد و مطرح نشده است.

این در حالی است كه محققان خاطرنشان كرده‌اند از قرار معلوم این نانو لوله‌ها در پوشش ضخیم بذر رخنه كرده و زمینه ورود سریع‌تر و بیشتر آب را به درون این دانه‌های خشك فراهم می‌كنند و همین فرآیند می‌تواند توضیح مناسبی بر چگونگی تقویت جوانه‌زنی از سوی این ریزساختارهای اعجاب انگیز تلقی شود.

طرح آزمایشی محققان مشتمل بر قرار دادن 270 بذر استریل شده گوجه فرنگی در محیط كشت خزانه‌ای محتوی نانو لوله‌های كربن با غلظت‌هایی بین 10 تا 40 میكروگرم در میلی لیتر بود كه در این میان گروهی مشتمل بر 90 بذر در خزانه‌ای فاقد این مواد به عنوان شاهد آزمایش نیز درنظر گرفته شدند.

نتایج نشان داد پس از 3 روز هیچ كدام از بذرهای خزانه شاهد جوانه نزده‌اند، اما بیشتر از 30 درصد بذرهای واقع در معرض نانو لوله‌ها در حال سبز شدن بودند. نتایج حاصل پس از گذشت 12 روز مشخص‌تر شدند كه به طور میانگین 32 درصد از بذرهای شاهد جوانه زده بودند كه در مقایسه با بذرهایی كه از مكمل غذایی نانو لوله‌ای سود می‌جستند، این رقم بالغ بر 70 درصد می‌شود.

پس از حدود 4 هفته از شروع طرح، بذرهای تغذیه شده با نانو لوله‌ها 2 برابر بلندتر نشان می‌دادند و نسبت به بذرهای شاهد بیشتراز دوبرابر زیست توده (بایومس) برخوردار بودند، در حالی كه سیستم‌های ریشه‌ای در تمام نشاها به طور مشابهی رشد و توسعه یافته بودند.

ماریا خوداكوفسكایا زیست شناس گیاهی و الكساندرا بیریس متخصص فناوری نانو كه نتایج حاضر محصول همكاری پژوهشی آنهاست، معتقدند در حال حاضر آزمایش‌هایی روی سایر گونه‌های گیاهی در شرف برنامه‌ریزی و انجام است و ما تصور می‌كنیم نانو مواد به طور قطع واجد پتانسیل لازم برای استفاده به عنوان كود شیمیایی برای شماری از گونه‌های گیاهی، بخصوص گیاهان غیر غذایی هستند.

با این اوصاف سایر محققان جانب احتیاط را نگه داشته و به رغم متقاعد شدن نسبت به نتایج حاصل از این پژوهش اما درباره مكانیسم پیشنهادی مزبور متقاعد نشده و تردید دارند.

نانو لوله‌ها در پوشش ضخیم بذر رخنه كرده و زمینه ورود سریع‌تر و بیشتر آب را به درون این دانه‌های خشك فراهم می‌كنند، همین فرآیند میتواند توضیح مناسبی بر جوانه‌زنی بهتر و سریعتر باشددر همین رابطه، محققانی از انستیتوی كشاورزی پایدار در كوردوبای اسپانیا معتقدند جوانه زنی و رویش بذر فرآیندی پیچیده به شمار می‌رود و نمی‌توان براحتی پذیرفت كه صرفا جذب آب كلید تفاوت‌های میان نتایج حاصل از آزمایش باشد.

 این محققان خاطر نشان می‌سازند ساقه‌های سبز و كشیده نشاهای قرار گرفته در معرض نانو لوله‌ها ممكن است دلیلی بر الگوهای رشد غیر طبیعی ناشی از عدم تعادل هورمونی باشد و برای حصول نتایج بهتر باید این گیاهان را موقعی كه به مرحله رسیدگی و بلوغ می‌رسند ملاحظه كرد.

 چون میان گره‌های طویل یا به عبارتی همان امتداد یافتگی‌های ساقه مابین دو بند شاخه‌ای حاكی از رشد نیافتن گیاهان به شكل صحیح است.

این اظهار نظر متفاوت در حالی صورت می‌گیرد كه دونالدسون از دانشگاه ادینبورگ انگلستان معتقد است فناوری نانو لوله‌های كربنی ولو این كه تا حد مصرف برای كود زراعی ارزان شود، ایمنی و سلامت مصرف می‌تواند به عنوان مساله‌ای مهم به قوت خود باقی بماند.

نتایج پژوهشی كه سال گذشته و از سوی وی صورت گرفت آشكار كرد كه نانو لوله‌های كربنی موجب بروز اثرات سمی در موش‌ها مشابه همان وضعیتی می‌شود كه موش‌ها در ارتباط با الیاف آزبست (پنبه نسوز) از خود نشان دادند.

با این اوصاف آنچه بیش از همه توجه كارشناسان را به خود جلب می‌كند، آماده‌سازی بستر لازم برای میزبانی حال و آینده فناوری نانو در تمام ابعاد گسترده آن است.

نیاز به توسعه كاربردهای نانو مواد در حالی است كه نتایج پژوهش حاضر حاكی از بستر مناسب به كارگیری این فناوری در گیاهان غیرغذایی است و با توجه به اقبالی كه اكنون و در مقابله با بحران‌های انرژی و مواد سوختی نسبت به سوخت‌های زیستی صورت گرفته است، می‌توان با توسعه افزون‌تر این كودهای نانویی و بالا بردن عملكرد گیاهانی از این دست علاوه بر جبران بخشی از نیاز مصرفی به سوخت‌های فسیلی و كاستن از بار محیط زیست، از دغدغه‌های سلامت مصرف محصولات به بار نشسته با دخالت فناوری‌های نوین نیز دور ماند.

در رابطه با قلمرو كشاورزی نیز كه در ارتباط مستقیم با سلامت مصرف و حیات روزمره انسان‌هاست، به‌رغم چالش‌های بحث‌‌برانگیزی كه همواره از جانب جمعیت‌ها و كانون‌های مختلف در خصوص آمیختن فناوری‌های نوین از قبیل ژنتیك و نانو در سبد غذایی بشر مطرح بوده و هست، با این حال توسعه فناوری‌های نوین همواره مستلزم نتایج علمی و آماری دقیق و معطوف به تحقیقات دانشمندان است.

مترجم: مهریار میرنیا
منبع: نیو ساینتیست




امانت داری و اخلاق مداری
استفاده از این مطلب فقط با ذکر منبع " علی احمدی" مجاز است.
                              باتشکرنظریادتون نره؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
شنبه 7/9/1388 - 13:40
بیماری ها

محققان فرانسوی به تازگی از روش جالبی برای درمان بیماری مغزی نادری در دو کودک استفاده کر‌ده‌اند. این بیماری در صورت عدم درمان باعث مرگ فرد مبتلا در سنین بزرگسالی می‌شود. در واقع روش آنها ترکیبی از ژن‌درمانی و پیوند استخوان بود. اما نکته جالب ماجرا وسیله‌ای بود که این دانشمندان به کار گرفتند. این وسیله، ویروس ایدز عامل بیماری ایدز بود. آنها در ابتدا این ویروس را غیرفعال و سپس ژن سالم را روی آن سوار کردند. دکتر آبورگ، مسوول تیم تحقیقاتی و استاد دانشگاه پاریس معتقد است روش آنها اولین درمان موثر علیه بیماری شدید مغزی است. دکتر کنت کورنتا، رییس انجمن ژن‌درمانی و سلول درمانی آمریکا می‌گوید: «این تحقیقات قدم‌هایی ابتدایی و کوچک اما بسیار جالب توجه هستند. حتی ممکن است همین روش‌ها در بیماری‌هایی مثل سایر اختلالات ایمنی و دستگاه خون‌ساز بدن هم موثر واقع شوند.» ...


علاوه بر این، روش مورد استفاده در این تحقیق نکته جالب دیگری هم داشت. در این مطالعه قابلیت ترکیب ژن‌درمانی و سلول‌ درمانی اثبات شد. ژن درمانی روشی است که از 20 سال پیش مورد توجه دانشمندان قرار گرفت و تحقیقات زیادی روی آن انجام شد. در این مدت موفقیت‌های انگشت‌شماری از ژن‌درمانی در درمان بیماران به ثبت رسیده است. اما در برخی موارد خطراتی از به کارگیری این روش گزارش شده است. مثلا پس از درمان بیماری نادری به نام بیماری پسرحبابی به وسیله ژن‌درمانی، لوکمی ایجاد می‌شود. بیماری ALD یا آدرنولکودیستروفی اختلال ژنتیکی نادری است که در مغز پسربچه‌ها تخریب ایجاد می‌کند. این بیماری در شدیدترین فرم خود قادر است پوشش فیبرهای عصبی مغز را که میلین نام دارند، به طور کامل از بین ببرد. بدون وجود میلین سیستم عصبی کارایی خود را از دست می‌دهد. ALD معمولا بین 4 تا 10 سالگی شروع می‌شود و به تدریج باعث نابینایی، کری، زوال عقل (دمانس) و کاهش قدرت عضلانی می‌شود و در نهایت پس از چند سال فرد را می‌کشد. البته پیوند مغز استخوان باعث می‌شود سلول‌های میلین‌ساز جدید وارد بدن شوند و جلوی پیشرفت ALD را بگیرند. اما یافتن اهداکننده مناسب در این مورد بسیار دشوار است. علاوه بر آن عمل پیوند مغز استخوان بسیار پرخطر است، بنابراین باید روشی پیدا کرد که بتوان نقص ژنتیکی را در سلول‌های مغز استخوان خود کودک بیمار تصحیح کرد. برای انجام این کار، باید ژن معیوب را پس از اصلاح به وسیله حاملی که قدرت نفوذ بالایی دارد، وارد سلول بیمار کرد اما تاکنون هیچ عاملی با قدرت نفوذ مورد نیاز برای درمان ALD پیدا نشده است. ویروس ایدز برخلاف اکثر ویروس‌ها قدرت نفوذ به سلول‌های زایای مغز استخوان را دارد. همچنین این ویروس به طور پایدار در محلی که وارد شده باقی می‌ماند. گروه تحقیقاتی آبورگ با توجه به همین خصوصیت ویروس ایدز تحقیقات خود را شروع کرد. اعضای این گروه در ابتدا قطعات ژنتیکی بیماری‌زا را از درون ویروسی خارج کردند.پس از آن ژن جدید با قابلیت درمان ALD را به این پوشش خالی وارد کردند. سپس سلول‌های زایای مغز استخوان را از دو پسر بچه 7 ساله مبتلا به مراحل اولیه ALD استخراج کردند.در مراحل بعدی گروه آبورگ موفق شد با روش جدید خود ژن سالم را با این سلول‌ها مخلوط کند و نهایتا نقص ژنتیکی در این سلول‌ها اصلاح شد. پس از تخریب مغز استخوان این دو کودک به وسیله شیمی‌درمانی، سلول‌های سالم از نظر ژنتیکی وارد مغز استخوان این دو کودک شدند. پس از دو سال دیگر هیچ نشانه‌ای از پیشرفت بیماری در این کودکان وجود نداشت.

 




امانت داری و اخلاق مداری
استفاده از این مطلب فقط با ذکر منبع " محمدحسنی" مجاز است.
باتشکرنظریادت نره؟؟؟؟؟؟؟
شنبه 7/9/1388 - 13:37
کامپیوتر و اینترنت
یک شرکت آمریکایی نسل جدیدی از گوشیهای پزشکی را عرضه کرده است که شبیه به تلفن همراه است و با بلندگو کار می کند. 
به گزارش خبرگزاری مهر، "استتسکوپ" یا گوشی پزشکی که به پزشکان برای گوش دادن به صدای قلب بیمار کمک می کند در سال 1816 اختراع شد. 

اکنون به نظر می رسد که گوشیهای کلاسیک با یک گردن سفید و یک لوله لاستیکی بلند به پایان زندگی خود نزدیک شده اند به طوری که شرکت "جنرال الکترونیک" با بکارگیری از فناوریهای نوین، نسل جدیدی از استتسکوپها را معرفی کرده است که شبیه به یک تلفن همراه است. 

براساس گزارش آسوشیتدپرس، این دستگاه که "وی اسکن" (Vscan) نام دارد می تواند انقلابی کوچک ایجاد کرده و در کار پزشکان به خصوص در شرایط سخت تسهیلاتی ایجاد کند. 


"وی اسکن" از یک حسگر و یک صفحه نمایشگر و دو بلندگو تشکیل شده است. به کمک این حسگر و صفحه نمایشگر امکان دیدن سریع تصاویر اندامهای بیمار و یا دیدن یک جنین میسر می شود و بنابراین دامنه استفاده از این دستگاه جدید نسبت به گوشیهای قدیمی بسیار وسیع تر خواهد بود. 

این دستگاه به پزشکان عمومی اجازه می دهد که پیش از معرفی بیمار به پزشک متخصص با دقت بیشتری بیماری را تشخیص دهند. همچنین این دستگاه مزایای بسیاری برای پزشکانی دارد که در مناطق محروم و یا جنگی فعالیت می کنند.

این دستگاه پیش از عرضه به بازار باید توسط گروههای مختلف پزشکانی که در شرایط مختلفی کار می کنند آزمایش شود. 




امانت داری و اخلاق مداری
استفاده از این مطلب فقط با ذکر منبع " علی احمدی" مجاز است.

باتشکرلطفانظرهم بدید.
شنبه 7/9/1388 - 13:35
کامپیوتر و اینترنت

گوشی ایكس 10 كه نخستین تلفن همراه مبتنی بر سیستم عامل آندروید ساخت سونی اریكسون است، از سوی این شركت معرفی شد.

به گزارش سرویس ارتباطات خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، تلفن ایكسپریا ایكس 10 كه تا اوایل سال آینده میلادی عرضه نمی‌شود، دارای یك صفحه نمایش عریض چهار اینچی بوده و از پردازنده اسنپ دراگون Qualcomm استفاده می‌كند؛ این تلفن به یك دوربین 8.1 مگاپیكسلی، وای فای و نسل سوم و امكان توسعه حافظه مجهز است.

مدل جدید ساتیوی سونی اریكسون كه دارای یك دوربین 12 مگاپیكسلی است، تازه به فروش رفته و از این رو اعلام عرضه این تلفن ممكن است به فروش آن در طول فصل خرید تعطیلات كه زمان فروش مهمی به شمار می‌رود، لطمه بزند.

سیستم عامل آندروید كه به‌وسیله گوگل ساخته شده، در سال جاری توجه زیادی را معطوف خود ساخت زیرا سازندگان گوشی زیادی به دنبال راهی برای شكست آیفون اپل هستند.

سونی اریكسون ضررده كه چهارمین سازنده بزرگ گوشی در جهان است، از سال 2008 نتوانسته مدل‌های جذابی را عرضه كند و شاهد كاهش 45 درصدی فروش سال به سال در سه ماهه سوم سال جاری میلادی بوده است.

 




امانت داری و اخلاق مداری
استفاده از این مطلب فقط با ذکر منبع " علی احمدی" مجاز است.

باتشکرلطفانظرهم بدید.
شنبه 7/9/1388 - 13:33
کامپیوتر و اینترنت
 برای تستهای تایید نمونه نیاز به مقررات خاصی بود که برای این منظور با مشاوره ای از سوی ITU و همکاری مشاوران داخلی مقرراتی را در این حوزه تدوین کردیم و به تصوب رسید.
 
رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی با تاکید بر اینکه میزان تشعشعات آنتن های BTS موبایل در برخی موارد یک دهم استاندارهای جهانی است، گفت: به منظور بررسی میزان تشعشعات گوشیهای موبایل یاداشت تفاهمی با رگولاتوری سازمان تنظیم مقررات ترکیه امضا شد تا تستهای لازم گرفته شود.
محمود خسروی در حاشیه مراسم افتتاح آزمایشگاه تایید نمونه در جمع خبرنگاران به تستهای تشعشعات آنتن های موبایل اشاره کرد و افزود: طبق مقررات مسئولیت اشعه های یون ساز بر عهده سازمان انرژی اتمی است، از این رو پروژه ای را در زمینه میزان تشعشعات آنتن های BTS تعریف شد و به مدت 2 سال میزان تشعشعات کلیه آنتن ها مورد بررسی و مطالعه قرار گرفت نتایج این تحقیقات نشان داد که میزان تشعشعات در برخی آنتن ها یک دهم استانداردهای جهانی است.
وی خاطر نشان کرد: بر اساس این تحقیقات به برخی از اپراتورها نیز گواهینامه اعطا شد.
اندازه گیری میزان تشعشعات گوشیهای موبایل
رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی همچنین به اندازه گیری تشعشعات گوشیهای موبایل اشاره و اضافه کرد: اندازه گیری میزان تشعشعات گوشیهای موبایل نیز از ضروریات است، از این رو پیشنهاد شد تا در مرکز تحقیقات مخابرات آزمایشگاه های خاصی در این زمینه راه اندازی شود.
وی در عین حال از امضای یادداشت تفاهم نامه ای با رگولاتوری سازمان تنظیم مقررات ترکیه خبر داد و گفت: به منظور بررسی میزان تشعشعات برخی از گوشیهای موبایل موجود در بازار که احساس می شود دارای تشعشعات غیر استاندارد هستند، یاداشت تفاهمی با رگولاتوری سازمان تنظیم مقررات ترکیه امضا شد تا برخی از این گوشیها آزمایش شوند.
افتتاح دو آزمایشگاه تست نمونه
خسروی با اشاره به افتتاح دو آزمایشگاه تست نمونه گفت: تایید نمونه تجهیزات مخابرات بر عهده سازمان تنظیم مقررات است که در این زمینه در سالهای اخیر با همکاری مرکز تحقیقات مخابرات اقدام به تاسیس و راه اندازی آزمایشگاههای تایید نمونه کردیم.
وی با بیان اینکه در این راستا فراخونی برای شناسایی آزمایشگاههای فعال در این حوزه در دانشگاهها منتشر شد، افزود: از سوی دیگر برای تستهای تایید نمونه نیاز به مقررات خاصی بود که برای این منظور با مشاوره ای از سوی ITU و همکاری مشاوران داخلی مقرراتی را در این حوزه تدوین کردیم و به تصوب رسید.
خسروی با تاکید بر اینکه کمبودهای آزمایشگاه های تست نمونه با همکاری مرکز تحقیقات مخابرات برطرف شد، اظهار داشت: این همکاری باعث شد تا امروز شاهد افتتاح دو آزمایشگاه در بخشهای تجهیزات فیبر نوری و رادیوهای ماکرویی باشیم.
 
 
 




امانت داری و اخلاق مداری
استفاده از این مطلب فقط با ذکر منبع " ali ahmadi" مجاز است.

شنبه 7/9/1388 - 13:31
سياست

 آخرین گزارش محمد البرادعی مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی عصر دوشنبه در ساعت ‌18:30 در اختیار ‌35 كشور عضو شورای حكام آژانس در وین قرار گرفت.
به گزارش ایسنا، نكات مثبت گزارش البرادعی در مورد صلح‌آمیز بودن فعالیت‌های هسته‌ای ایران بدین شرح است:

‌1- كلیه مواد هسته‌ای در كارخانه صنعتی نطنز (شامل تزریق، محصول و دورریز) علاوه بر همه زنجیره‌های نصب شده (سانتریفیوژ) و ایستگاه‌های تزریق و خروجی مواد، همگی تحت نظارت و كنترل دوربین‌ها و بازرسان آژانس می‌باشند. (پاراگراف ‌3)

‌2-برنامه بازرسی بعدی برای انجام راستی‌آزمایی فیزیكی مواد در نطنز، برای ‌22 تا سی نوامبر برنامه‌ریزی شده است و مورد توافق قرار گرفته است. (پاراگراف ‌4)

‌3- مواد هسته‌ای در كارخانه نیمه صنعتی نطنز، علاوه بر مناطق زنجیره‌های سانتریفیوژ و تزریق و خروجی مواد تحت نظارت و كنترل بازرسان و دوربین‌های آژانس می‌باشد. (پاراگراف ‌5)

‌4- آژانس در كارخانه نیمه صنعتی نطنز در چهارده تا شانزده سپتامبر ‌2009 راستی آزمایی موجود فیزیكی به عمل آورده است. آژانس هم‌اكنون در حال بررسی نتایج حاصله می‌باشد. (پاراگراف ‌5)

‌5- آژانس از هر دو كارخانه نیمه صنعتی نطنز نمونه‌برداری نموده است و نتایج حاصله مطابق با آنچه ایران اعلام داشته است بوده است. (پاراگراف ‌6)

‌6- آژانس از گزارش قبلی تاكنون دو بازرسی بدون اطلاع قبلی و سر زده انجام داده است. جمعا آژانس تاكنون تعداد ‌31 بازرسی سر زده و بدون اطلاع قبلی از مارس ‌2007 تاكنون از ایران به عمل آورده است. (پاراگراف ‌6)

‌7- ایران در ‌21 سپتامبر ‌2009 به آژانس اطلاع داده است كه سایت جدیدی در قم در حال ساخت است. (پاراگراف ‌7)

‌8- آژانس از ایران درخواست اطلاعات طراحی سایت جدید را نمود كه ایران موافقت نمود و آن را ارائه داد. (پاراگراف ‌8)

‌9-آژانس در ‌26 و ‌27 نوامبر از سایت فردو راستی‌آزمایی اطلاعات به عمل آورد. (پاراگراف ‌9)

‌10-آژانس دو نشست در تهران در مورد سایت فردو با مقامات ایرانی برگزار نمود. در ‌26 تا ‌27 اكتبر ‌2009 و تاریخچه سایت فردو را مورد بررسی قرار داد.(پاراگراف ‌9)

‌11-ایران به بازرسان آژانس دسترسی داد تا همه مناطق سایت فردو را به صورت بصری مورد بررسی تفصیلی قرار دهد. (پاراگراف ‌10)

‌12-آژانس از سایت فردو عكس‌برداری كرد و نمونه‌برداری محیطی به عمل آورد. (پاراگراف ‌10)

‌13-آژانس تایید می‌كند كه اطلاعات طراحی سایت فردو كه توسط ایران ارائه شده است با آنچه در سایت توسط بازرسان مشاهده گردیده مطابقت دارد. (پاراگراف ‌10)

‌14-با توافق ایران زمان بازرسی بعدی از سایت برای پایان نوامبر برنامه‌ریزی شده است. (پاراگراف ‌11)

‌15-آژانس به نظارت خود بر راكتور تحقیقاتی تهران كماكان ادامه می‌دهد. آژانس از راكتور تحقیقاتی تهران یك راستی آزمایی اطلاعاتی در ‌19 آگوست و همچنین در ‌9 نوامبر نیز از تاسیسات MIX نیز به عمل آورد. (پاراگراف ‌18)

‌16- هیچگونه فعالیت مرتبط با بازفرآوری در این تاسیسات وجود ندارد. (پاراگراف ‌18)

‌17- آژانس نتایج انجام راستی‌آزمایی اطلاعات طراحی در تاسیسات تولید سوخت را مورد ارزیابی قرار داد و به این جمع‌بندی رسید كه با آنچه ایران اظهار داشته بود، مطابقت دارد. (پاراگراف ‌20)

‌18- آژانس مجددا در ‌24 اكتبر ‌2009 از تاسیسات تولید سوخت مجددا راستی‌آزمایی اطلاعات طراحی به عمل آورد و مشاهده نمود كه تغییراتی به عمل نیامده است. (پاراگراف ‌20)

‌19- آژانس همچنین در ‌7 نوامبر از راكتور تحقیقاتی اراك راستی‌آزمایی اطلاعات به عمل آورد و آژانس تایید می‌نماید كه ساختن تاسیسات در حال انجام است. آژانس از طریق ماهواره به نظارت بر كار راكتور اراك ادامه می‌دهد. (پاراگراف‌21)

‌20- آژانس همچنین از تاسیسات تبدیل اورانیوم در ‌25 اكتبر راستی آزمایی اطلاعات طراحی به عمل آورد. (پاراگراف ‌24)

‌21- ایران اطلاعات طراحی مربوط به نیروگاه دارخوین را در ‌22 اكتبر به آژانس ارائه داد. (پاراگراف ‌26)

‌22- در ‌23 سپتامبر، آژانس راستی آزمایی اطلاعات طراحی آزمایشگاه شیمی را در اصفهان به عمل آورد و وضعیت آنجا را می‌تواند تایید كند.

‌23- آژانس به راستی آزمایی عدم انحراف مواد هسته‌ای اظهار شده در ایران ادامه می‌دهد.




امانت داری و اخلاق مداری
استفاده از این مطلب فقط با ذکر منبع " علی احمدی ومحمدحسنی" مجاز است.

شنبه 7/9/1388 - 13:20
سياست

 فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: تحولات و سازماندهی ساختار جدید سپاه پاسداران به علت تغییر ماهیت تهدیدهای دشمنان است.
به گزارش جام جم آنلاین سردار سر لشگر محمد علی جعفری فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در گردهمایی سپاهیان و بسیجیان استان زنجان با بیان این مطلب گفت: فلسفه تشکیل سازمان بسیج مستضعفان مقابله با تهدیدهای جنگ نرم است.

 وی با اعلام اینکه دشمنان بعد از ناامیدی و شکست در جبهه جنگ سخت و تحریم اقتصادی این بار با جنگ نرم به میدان آمده است، افزود: هدف دشمن کم رنگ و سست کردن باورها و اعتقادات مردم است.

وی با اشاره به اینکه دشمن متوجه اقتدار ، عظمت و عزت ملت ایران با فرهنگ عاشورایی است، گفت: مردم ایران در این مقطع از انقلاب اسلامی باید با تبعیت و پیروی از مقام معظم رهبری روحیه جهادی خود را حفظ کند.

سردار سرلشگر جعفری از رویدادهای بعد از انتخابات دوره دهم ریاست جمهوری به عنوان فتنه بزرگ نام برد و افزود: در این جریان افرادی با سوء استفاده از نام امام راحل تلاش کردند انقلاب اسلامی را از مسیر اصلی خود منحرف کنند.

وی بر حضور مستمر بسیجیان در عرصه های مختلف تاکید کرد و گفت: بسیج و سپاه برای حفظ انقلاب تشکیل شده و حضور مقتدرانه آنها در صحنه ها سبب شکست دشمنان داخلی و خارجی است.

فرمانده سپاه پاسدارن کشور به توان رزمی و دفاعی این یگان در حفاظت از انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: توان دفاعی کشور قابل مقایسه با دوران دفاع مقدس نیست.




امانت داری و اخلاق مداری
استفاده از این مطلب فقط با ذکر منبع " علی احمدی" مجاز است.


باتشکرنظرهم بدید.
شنبه 7/9/1388 - 13:19
سياست

 یك روزنامه‌نگار آمریكایی به خطر افتادن امنیت تأسیسات هسته‌ای ایران در دوران تهدیدات نظامی آمریكا در سال 2007 را عامل ساخت تأسیسات هسته‌ای مقاوم‌تر فردو دانست.

به گزارش فارس، گرت پورتر (Gareth Porter)، تاریخ‌دان و روزنامه‌نگار متخصص در امنیت ملی آمریكا، مقاله خود در پایگاه اینترنتی "كانترپانچ " را كه به بررسی دلایل ساخت مجموعه غنی‌سازی "فردو " می‌پردازد، چنین آغاز می‌كند: دولت اوباما ادعا دارد ایران در زمان احداث تأسیسات غنی‌سازی فردو متعهد بوده است قبل از ساخت چنین مجموعه‌هایی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را در جریان بگذارد. اما گزارش سازمان‌های اطلاعاتی آمریكا كه در نوامبر 2007 و در مورد برنامه‌های هسته‌ای ایران منتشر شدند، حكایت از داستان دیگری دارند. آیا ایران باید ساخت این تأسیسات غنی‌سازی را به اطلاع آژانس می‌رساند و یا اینكه تعهدی در این خصوص نداشت؟
نویسنده در پاسخ می‌نویسد: اگر نگاهی دوباره به وقایع اخیر بیندازیم متوجه خواهیم شد كه در اوایل سال 2007 و بعد از تهدید تأسیسات هسته‌ای ایران توسط دولت بوش، تهران تصمیم گرفت از توافقات قبلی خود با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی كنار بكشد.
یكی از مقامات ارشد دولت اوباما گفته: "ما می‌دانیم كه ایجاد این تأسیسات قبل از زمانی رخ داده كه ایرانی‌ها اعلام نمودند از اصلاحیه ترتیبات فرعی موافقتنامه پادمان كنار كشیده‌اند. "
اما گزارش سازمان‌های اطلاعاتی آمریكا نشان می‌دهند كه ایران ابتدا به‌طور رسمی و علنی تغییر خط‌مشی خود در مورد آگاه ساختن آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را اعلام نموده و پس از آن شروع به ساختن تأسیسات فردو نموده ‌است.
در ادامه مقاله با اشاره به گزارش سازمان‌های اطلاعاتی آمریكا در مورد برنامه‌های هسته‌ای ایران، آمده است: در بخشی از این گزارش‌ها اعلام شده كه غنی‌سازی "پنهانی " اورانیوم توسط ایران از "پاییز سال 2003 متوقف شده " و "احتمالا تا اواسط سال 2007 نیز در تعلیق به سر می‌برده است ". این اظهارات به روشنی نشان می‌دهند كه سازمان‌های اطلاعاتی آمریكا هیچگونه مدركی دال بر احداث "پنهانی " هرگونه تأسیسات غنی‌سازی، پیدا نكرده‌اند.
یكی از منابع اطلاعاتی كه به متن كامل گزارش سازمان‌های اطلاعاتی آمریكا دسترسی داشت به خبرگزاری "آی‌پی‌اس " گفته كه در این گزارش اعلام شده ایران ممكن است دست به احداث پنهانی كارخانه‌های غنی‌سازی اورانیوم بزند، اما با این وجود هیچگونه اشاره‌ای به ساخت دومین تأسیسات غنی‌سازی اورانیوم نشده است.
تنها سندی كه در این مورد وجود دارد این است كه سازمان‌های اطلاعاتی آمریكا تأسیسات فردو را به مانند چندین مجموعه تأسیساتی دیگر زیر نظر گرفته بودند زیرا سیستم تونل این تأسیسات تا زیر یك كوه امتداد می‌یافت.
نویسنده در ادامه مقاله با استناد به سخنان مقامات آمریكایی و ایرانی به این نتیجه می‌رسد كه تأسیسات غنی‌سازی فردو بعد از سال 2007 احداث شده و بنابراین ایران ملزم به اعلام آغاز ساخت این مجموعه‌ها نبود: علی‌رغم این ادعا كه ساخت تأسیسات فردو قبل از آوریل 2007 آغاز شده بود، یك مقام ارشد دولت آمریكا در 25 سپتامبر اذعان نمود كه سازمان‌های اطلاعاتی آمریكا در اوایل سال 2009 فهمیدند كه فعالیت‌های ساختمانی در این تأسیسات به مانند یك مجموعه غنی‌سازی است.
گرت پورتر در ادامه مقاله خود با اشاره به بخشی از موافقتنامه پادمانی و دلایل تعلیق این بخش توسط ایران، می‌افزاید: تهران در سال 2003 پذیرفته بود كه طبق اصلاحیه ترتیبات فرعی موافقتنامه پادمان عمل نماید. یعنی متعهد شده بود كه در صورت برنامه‌ریزی برای ساخت هرگونه تأسیسات هسته‌ای به آژانس اطلاع دهد. اما اقدامات اتخاذ شده از جانب دولت بوش باعث شد ایران حمله به تأسیسات هسته‌ای از جانب آمریكا را یك احتمال جدی در نظر گرفته و برای ممانعت از شناسایی مكان این تأسیسات دیگر بر اساس اصلاحیه مذكور عمل ننماید و آن را تعلیق نمایند
رسانه‌های خبری آمریكا در دسامبر 2006 گزارش دادند كه یك ناو هواپیمابر به همراه تعدادی ناو جنگی به خلیج فارس اعزام شده است.
تهدیدات آمریكا در ماه ژانویه شدیدتر شدند. در آن زمان بوش دولت‌های ایران و سوریه را متهم نمود كه به تروریست‌ها اجازه می‌دهند از خاكشان برای ورود و خروج به عراق استفاده كنند. بوش همچنین ایران را متهم نمود كه تجهیزات لازم برای حمله به سربازان آمریكایی را در اختیار تروریست‌ها قرار می‌دهد. نویسنده در ادامه می‌افزاید: به نظر می‌رسید كه این تبلیغات و صحنه‌سازی‌ها برای تهیه مقدمات حمله‌ای مشروع به ایران صورت می‌پذیرفتند.
این گزارش می‌افزاید: روزنامه گاردین در 31 ژانویه 2007 گزارش داد كه "سیاستمداران ارشد اروپا بسیار نگرانند از اینكه آمریكا دست به حملات هوایی گسترده علیه ایران بزند تا برنامه‌های هسته‌ای مشكوك این كشور را نابود سازد. "
سپس روزنامه واشنگتن پست در 11 فوریه خبر داد كه جان هانا (John Hannah)، مشاور امنیت ملی دیك چنی، معاون رئیس‌جمهور وقت آمریكا، به یكی از دیپلمات‌های خارجی گفته كه احتمال حمله به ایران در سال 2007 بسیار زیاد است.
چند روز بعد هفته‌نامه نیوزویك گزارش داد كه "احتمالا " سومین ناو هواپیمابر نیز به منطقه اعزام خواهد شد تا در كنار دو ناو هواپیمابری كه از چند ماه پیش در آبهای خلیج فارس بوده‌اند، قرار گیرد. در سال 2003 نیز كه حملات هوایی آمریكا علیه عراق انجام می‌گرفت همین تعداد ناو هواپیمابر به منطقه اعزام شده بودند.
نویسنده مانور نظامی آمریكا را آخرین حلقه از مجموعه وقایعی می‌داند كه باعث شدند ایران دیگر الزامی برای اعلام آغاز ساخت تأسیسات غنی‌سازی احساس نكند. وی در ادامه می‌نویسد: سرانجام در 27 مارس، آمریكا یك مانور دریایی بزرگ در خلیج فارس انجام داد. در این مانور دو ناو هواپیمابر، تعداد زیادی ناو جنگی و در حدود صد هواپیمای جنگی حضور داشتند. این مانور كه چندین روز به طول انجامید اولین مانور مشترك هوایی-دریایی بود كه از زمان آغاز حملات علیه رژیم صدام حسین انجام می‌گرفت.
روزنامه نیویورك تایمز طی مقاله‌ای این مانور را "یك نمایش قدرت حساب شده " توصیف نمود كه به عنوان "بخشی از یك استراتژی گسترده‌تر برای تحدید قدرت ایران در منطقه " صورت پذیرفت. دو روز بعد، در 29 مارس، ایران به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اعلام نمود كه از اصلاحیه ترتیبات فرعی توافقنامه پادمانی آژانس كه در سال 2003 پذیرفته بود كنار می‌كشد. بر اساس این موافقتنامه ایران باید به محض اینكه تصمیم به احداث تأسیسات هسته‌ای می‌گرفت، "اطلاعات مربوط به طرح مقدماتی " آنها را در اختیار آژانس قرار می‌داد.
ایران اعلام نمود كه بار دیگر به نسخه قدیمی این موافقتنامه پایبند خواهد بود. بر اساس نسخه قدیمی، ایران باید 180 روز مانده به تزریق مواد هسته‌ای به تأسیسات، آن را به اطلاع آژانس برساند.
در ادامه مقاله، نویسنده اظهارات برخی از مقامات و شخصیت‌های ایرانی را نیز مورد استناد قرار می‌دهد تا نشان دهد اقدامات خصم‌آمیز آمریكا و احتمال حمله نظامی به تأسیسات هسته‌ای این كشور از دید ایرانی‌ها پنهان نمانده بود: از قرار معلوم ایران می‌خواست بر همگان كاملا روشن شود كه چرا یكچنین تغییری در سیاست‌هایش ایجاد می‌كند. در 3 آوریل، سرلشگر حسن فیروزآبادی، فرمانده ستاد مشترك نیروهای مسلح ایران، علنا اعلام نمود كه احتمالا نیروهای اسرائیلی و آمریكایی دست به حملات هوایی وسیعی در منطقه خواهند زد.
در همان روز، حمیدرضا ترقی، رئیس امور بین‌الملل حزب مؤتلفه اسلامی، كه یكی از احزاب طرفدار دولت است، علنا تغییر موضع ایران در موافقتنامه پادمانی را با تهدیدات نظامی آمریكا مرتبط دانست.
به گفته ترقی: "تحركات دریایی نیروهای آمریكایی به مانند آن چیزی است كه در دوران قبل از حمله به عراق انجام گرفت. بنابراین ما نباید به طور داوطلبانه اطلاعات تأسیسات هسته‌ای را در اختیار آژانس قرار دهیم زیرا ممكن است مورد سوء‌استفاده آمریكایی‌ها قرار گیرند. "
ترقی بدین واقعیت اشاره می‌كرد كه هرگونه ارائه اطلاعات در مورد طرح‌های مقدماتی ایجاد تأسیسات هسته‌ای، به نیروهای هوایی آمریكا و اسرائیل كمك خواهند نمود كه برای حمله به اهداف مورد نظر آماده شوند.
ایران در 13 آوریل نامه‌ای دیگر به آژانس ارسال كرد و در آن اعلام نمود كه آژانس دیگر حق ندارد اطلاعات مربوط به رآكتور آب سنگین اراك را مورد بررسی قرار دهد.
در ادامه این مقاله می‌خوانیم: تغییراتی كه ایران در خط‌ مشی‌ هسته‌ای اتخاذ نمود و همچنین آغاز به ساخت دومین مجموعه غنی‌سازی اورانیوم نشان می‌داد كه ایران درصدد است تمام تلاش خود را برای افزایش مصونیت در قبال حمله آمریكا به كار گیرد و در همین حین به تعهدات خود پایبند مانده و در صورتی كه تهدید به حمله فروكش كرد شش ماه قبل از تزریق مواد هسته‌ای به تأسیسات، آن را به اطلاع آژانس برساند.
گرت پورتر معتقد است تصمیم ایران برای ارائه اطلاعات در مورد سایت فردو به آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای نشان ‌می‌دهد كه هم‌اكنون این كشور بر عكس سال 2007، تهدیدی در مورد حمله نظامی آمریكا احساس نمی‌كند. وی در ادامه بار دیگر به بررسی ادعاهای مقامات آمریكایی در مورد سایت فردو پرداخته و می‌نویسد: گزارشات رسانه‌های خبری در مورد سایت فردو متأثر از اظهارات مقامات ارشد دولت آمریكا بود. آنها اعلام كردند كه ایران بعد از اینكه فهمید دستگاه اطلاعاتی آمریكا متوجه وجود این تأسیسات شده است آن را به اطلاع آژانس رساند.
نویسنده در پایان مقاله خود تصریح می‌كند: در حقیقت، سازمان‌های اطلاعاتی آمریكا نمی‌دانستند كه چرا ایران چنین كاری را انجام داده. در همان روز، مجموعه‌ای از پرسش‌ها و پاسخ‌های غیرمحرمانه در مورد سایت فردو توسط دولت آمریكا و بعنوان گزارش خبری منتشر شد كه در وب‌سایت "مؤسسه علوم و امنیت بین‌المللی " قابل دسترسی است. در بخشی از این گزارش چنین نوشته شده بود: "سؤال: چرا ایرانی‌ها تصمیم گرفتند وجود این تأسیسات را در یكچنین زمانی فاش كنند؟ پاسخ: نمی‌دانیم. "

 




امانت داری و اخلاق مداری
استفاده از این مطلب فقط با ذکر منبع "علی احمدی" مجاز است.


باتشکدنظرهم بدید.

علی احمدی

شنبه 7/9/1388 - 13:17
سينمای ایران و جهان

 سریال "آیرلیك " ( جدایی ) كه در شبكه تلویزیون دولتی تركیه پخش شد ، یك نظامی رژیم صهیونیستی را نشان می دهد كه از فاصله نزدیك یك دختر بچه فلسطینی را از ناحیه سینه هدف گلوله قرار داده و او را می كشد.

 رحماء نوشت؛ سریال "آیرلیك " ( جدایی ) كه در شبكه تلویزیون دولتی تركیه پخش شد ، یك نظامی رژیم صهیونیستی را نشان می دهد كه از فاصله نزدیك یك دختر بچه فلسطینی را از ناحیه سینه هدف گلوله قرار داده و او را می كشد.
با پخش اولین بخش از این سریال نخست وزیر و وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی با محكوم كردن این اقدام، نمایش این سریال را مایه یاس ارزیابی كرده بودند.

در پی حذف رژیم صهیونیستی از رزمایش مشترك در تركیه كه خشم تل آویو را بر انگیخت ، نمایش این فیلم موجب عمیق تر شدن بحران در روابط تل آویو و آنكارا شده است .
پخش این فیلم در تركیه با اعتراض شدید رژیم صهیونیستی رو به رو شد به طوری كه وزارت امور خارجه رژیم صهیونیستی ، كاردار سفارت تركیه را احضار كرد.
مقامات رژیم صهیونیستی به پخش این فیلم كه نظامیان این رژیم را به شكل قاتلان بی رحم به تصویركشیده است، اعتراض و آن را موجب تحریك احساسات ضد صهیونیستی ارزیابی كردند.

باتشکرعلی احمدی



شنبه 7/9/1388 - 13:14
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته