• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 976
تعداد نظرات : 130
زمان آخرین مطلب : 4891روز قبل
بیماری ها

سرطان دیگر لاعلاج نیست

 
محققان جهان معتقدند سرطان به زودی و با استفاده از روشها و فناوریهایی که در سالهای گذشته تولید آنها شکل گرفته و در سال جاری رو به اتمام و تکمیل است به بیماری پیش پا افتاده ای تبدیل شده و می توان عنوان لاعلاج را از کنار نام این بیماری پاک کرد.

سرطان، این بیماری خاموش و کشنده طی سالهای اخیر عامل مرگ بسیاری از انسانها در سراسر جهان بوده است به طوری که تنها در سال 2007 بالغ بر 7.9 میلیون نفر از مردم جهان در اثر ابتلا به این بیماری جان سپرده اند و پیش بینی ها نشان می دهد این آمار تا سال 2030 به 12 میلیون نفر خواهد رسید.

سرطانهای شش، معده، کبد، لنف و سینه نسبت به دیگر انواع این بیماری از تخریب بیشتری برخوردار بوده و بیشترین مرگ و میر را به دنبال دارند.

با وجود آمارهای هراسناک و نگران کننده از پیشرفت سرطان در میان جوامع، مطالعات نشان می دهد که می توان از مرگ 30 درصد از افراد مبتلا با استفاده از شیوه های درمانی رایج جلوگیری کرد. شیوه هایی مانند شیمی درمانی و پرتو درمانی که در عین درمان بیماری تاثیرات جانبی ناخوشایندی را نیز برای دیگر اعضای بدن به دنبال می آورد امروزه به صورت رایجی مورد استفاده مراکز پزشکی قرار دارد.

به همین دلیل دانشمندان در چند سال اخیر حرکتی را در راستای تولید درمانی موثرتر و بدون آثار جانبی مضر آغاز کرده اند که تاکنون نتایج جالب توجه و امیدوار کننده ای را ارائه کرده است.

محققان بیمارستان مونت سیانی در همین راستا تکنولوژی جدیدی را ارائه کرده اند که می تواند تومورهای سرطانی سینه را به منظور تشخیص بهترین درمان ممکن بررسی کرده و قادر است با دقتی بیش از 80 درصد احتمال نجات فرد از بیماری را پیش بینی کند.

این تکنولوژی DyNeMo نام گرفته و شبکه های پروتئینی سلولهای سرطانی را تجزیه می کند. محققان با برسی شبکه پروتئینی بیش از 350 بیمار دریافتند افرادی که احتمال نجات آنها از بیماری وجود دارد در مقایسه با افرادی که در برابر بیماری تسلیم شده اند از سازمان شبکه ای پروتئینی متفاوتی در تومورهای سرطانی برخوردارند.

استفاده از نانوتکنولوژی برای تشخیص زودهنگام و درمان سرطان
دانشمندان دانشگاه لسیستر نیز با استفاده از نانوتکنولوژی شیوه ای جدید و موثر را برای تشخیص زودهنگام و درمان سرطان ابداع کرده اند. در این شیوه از نانوذرات با خاصیت مغناطیسی بالا به شکل کاوشگری درون بدن انسان استفاده می شود که با استفاده از سیستم ام آر آی تومورها را نمایش داده و با کمک حرارت شدید سلولهای سرطانی را در مرحله های ابتدایی آغاز بیماری از بین می برد.

به گفته محققان این فناوری می تواند در درمان انواع سرطانهای کشنده مانند کبد، لنف و سینه که تشخیص و درمان زودهنگام در آن بسیار حیاتی به شمار می رود، موثر واقع شود. با این وجود در حال حاضر این شیوه درمانی در درمان سرطان پروستات توانایی بسیار بالایی را از خود نشان داده است.

از دیگر شیوه هایی که با استفاده از فناوری نانو در آینده ای نه چندان دور به درمان بیماران سرطانی خواهد پرداخت تکنولوژی است که توسط دانشمندان دانشگاه آلبرتا ابداع شده است.

دانشمندان در این دانشگاه موفق به ابداع نانوذراتی شده اند که می تواند روزی جایگزین پرتودرمانی و شیمی درمانی در درمان سرطان شود. نانوذراتی که در این شیوه استفاده شده است 100 بار کوچکتر از یک تار موی انسان بوده و قادر است مواد ژنتیکی و داروها را به سلولهای مبتلا انتقال دهد.

متناسب با نوع بیماری و درجه پیشرفت آن، نانوذرات استفاده شده در این شیوه که M-nanodots نام گرفته است به مواد ژنتیکی و یا داروهای مخصوصی مجهز شده و به نقطه ای تعیین شده در بدن بیمار تزریق شده و سپس تحت تاثیر امواج فراصوت قرار می گیرد زیرا این ذرات به خودی خود فعالیتی نداشته و تنها نسبت به فراصوت حساس هستند.
به گزارش مهر، این امواج برخلاف پرتودرمانی زیانی برای سلولهای مجاور تومورهای بیماری نداشته و با تابیده شدن امواج فراصوتی بر روی نانوذراتی که درون سلولهای بیمار قرار گرفته اند، حبابهایی درون غشای سلول سرطانی ایجاد کرده و آن را نابود می کند.

مواد زیستی استفاده شده در این شیوه درمانی از نوعی قارچ که بر روی گیاه بامبو در چین و ژاپن می روید به دست آمده زیرا این قارچها نسبت به فراصوت بسیار حساس هستند.

تابش یونهای مثبت هیدروژنی برای تخریب نسوج سرطانی
دانشگاه سوری نیز که در تولید اولین اسکنر عمودی نانویی جهان شرکت داشته از دیگر مراکزی است که به شیوه ای موثر برای درمان این بیماری دست یافته است. بر اساس این شیوه از تابش یونهای مثبت هیدروژنی برای تخریب نسوج سرطانی بدون ایجاد تخریب در دیگر سلولها استفاده می شود. این شیوه تاکنون در درمان سرطان چشم در انگلستان موثر واقع شده است.

تمامی شیوه هایی که تاکنون معرفی شده اند بر روی موجودات آزمایشگاهی مورد آزمایش قرار گرفته اند و تاکنون اجازه استفاده از این شیوه ها در درمان انسانها به دلیل نیاز به تکمیل و اثبات ایمنی کامل صادر نشده است.

اما دانشمندانی که در ابداع این درمانها نقش دارند معتقدند زمان زیادی تا تکمیل این شیوه ها باقی نمانده و سرطان نیز به زودی به بیماری ساده تبدیل خواهد شد که به سهولت قابل درمان بوده و قادر به از بین بردن جان و زندگی مردم جهان نخواهد بود.
سه شنبه 22/2/1388 - 12:31
بیماری ها

فرزندان سالم، قوی و باهوش داشته باشید

 
برای اینکه به خانواده تان کمک کنید تغذیه بهتری داشته باشند، سعی کنید موارد زیر را اجرا کنید. به یاد داشته باشید انجام این نکات موجب می شود فرزندان شما سالم، قوی و باهوش بزرگ شوند و اگر خودتان از اضافه وزن رنج می برید به کاهش وزن تان کمک می کند.

1- گوشت به مقدار کمتر و سیب زمینی و سبزیجات بیشتری سر سفره بیاورید؛ سبزیجات پهن برگ از همه بهترند. می توانید از گوجه فرنگی، نخودفرنگی، لوبیا سبز و هویج پخته نیز استفاده کنید. به یاد داشته باشید سیب زمینی را پخته یا کبابی مصرف کنید.

2- اگر به غذاهای آماده علاقه مند هستید، انواعی را انتخاب کنید که چربی کمتری دارند؛ هنگام خرید برچسب غذاها را مطالعه کنید.

3- حداقل هفته یی دو تا سه بار خورش بپزید؛ مثلاً مقداری فیله مرغ ساطوری شده را به همراه سیب زمینی، هویج، قارچ، گوجه فرنگی و عصاره گوشت برای 40 دقیقه به صورت خورشی بپزید و قبل از مصرف، مقداری کلم و سبزیجات خردشده به آن اضافه کنید.

4- از سرخ کردن غذاها به ویژه در ظرف سرخ کن خودداری کنید؛ خوراک هایی که با روغن زیاد سرخ شوند، مضر هستند و هر چه غذا کمتر سرخ شود، بهتر است. اگر مجبور به سرخ کردن هستید، از روغن مایع مخصوص سرخ کردن به مقدار کم استفاده کنید و مصرف غذاهای سرخ کرده را کاهش دهید. بچه ها خیلی زود به غذاهای کم روغن عادت می کنند.

5- میوه بیشتری سر میز بیاورید؛ مثلاً به همراه صبحانه یک ظرف سالاد میوه سر میز بیاورید. مصرف میوه به عنوان میان وعده صبح و میان وعده عصر نیز بسیار مفید است. اگر بچه ها به خوردن میوه علاقه مند نیستند، باید خلاقیت به خرج دهید مثلاً میوه را به صورت ورقه ورقه شده به عنوان دسر تدارک ببینید.

6- حداقل هفته یی دو بار سوپ درست کنید؛ به این ترتیب می توانید بچه ها را به خوردن سبزیجات تشویق کنید. این سوپ ها را به همراه نان های سبوس دار یا نان های غنی شده مصرف کنید.

7- لبنیات کم چرب (کمتر از 5/2 درصد چربی) خریداری کنید؛ به عنوان مثال ابتدا شیر دو درصد چربی خریداری و به تدریج از شیرهای دارای چربی کمتر استفاده کنید. به یاد داشته باشید شیر، ماست و پنیر کم چرب به همان اندازه لبنیات پرچرب مغذی هستند.

8- عادت خرید شیرینی، بیسکویت و شکلات را ترک کنید؛ اگر لازم می دانید حداکثر هفته یی یک بسته بیسکویت و یک قطعه شکلات برای فرزند خود خریداری کنید و همیشه نوشیدنی های کم کالری مانند نوشابه رژیمی خریداری کنید و از نوشابه های عادی استفاده نکنید.
سه شنبه 22/2/1388 - 12:30
بیماری ها
به‌دلیل وجود فلزات سنگین در نمك‌های تصفیه نشده، این نمك‌ها به‌عنوان یكی از عوامل تشدید‌كننده سرطان محسوب می‌شوند.

مهندس رضا غلامی، رئیس اداره نظارت بر مواد غذایی وزارت بهداشت، گفت: مصرف نمك‌های تصفیه نشده به‌دلیل وجود رسوبات، مشكلات گوارشی را به‌دنبال دارد؛ همچنین یكی از عوامل تشدید‌كننده سرطان محسوب می‌شود.

به گزارش همشهری، جمع‌آوری 50تن نمك تصفیه‌نشده و بدون پروانه ساخت توسط وزارت بهداشت و آلودگی 80درصدی نمك‌‌های موجود در بازار این سؤال را در ذهن متبادر می‌كند كه مصرف این نمك‌ها چه خطراتی را به‌دنبال دارد؟ و از همه مهم‌تر اینكه این خطرها را تا چه حد باید جدی تلقی كرد؟

هشدار در باره ناخالصی نمك‌های موجود در بازار، بحث جدیدی نیست؛ با این حال، حتی اگر فرض كنیم بیشتر نمك‌های خوراكی موجود در بازار، غیراستاندارد هستند و بیشتر این نمك‌ها در واحدهای نمك كوبی سنتی، بسته بندی می‌شوند و این واحدها توان حذف ناخالصی‌های موجود در نمك را ندارند، آیا مصرف این نمك‌ها خطرناك است و باید محدود شود؟

این نكته را هم در نظر داشته باشید كه وزارت بهداشت و درمان از سال 81تاكنون، پروانه ساخت واحدهای نمك‌كوبی سنگ‌نمك را تایید نكرده، اما بسیاری از این واحدها، بدون پروانه كماكان به فعالیت خود ادامه می‌دهند.

دكتر ناصر رجب‌زاده، متخصص صنایع غذایی معتقد است: «ناخالصی‌های موجود در نمك‌های تصفیه نشده شامل سرب، جیوه، آرسنیك، كادمیوم، فلور و سایر عناصر سنگینی است كه بر اندام‌های داخلی بدن تأثیرات مخربی دارد.»

وی ادامه می‌دهد: «نمك به‌صورت استخراج شده از معدن یا دریا در هر دو شكل، ناخالصی‌های فراوانی دارد كه عمده‌ترین آنها، «سولفات كلسیم» یا همان «گچ» است كه نوع دوم به خاطر سفید بودن، قابل تشخیص از اصل نمك نیست.»

دكتر رجب زاده، وجود گل و لای را یكی دیگر از ناخالصی‌های موجود در نمك عنوان می‌كند و می‌گوید: «از هر 120 تن نمك تولیدی تصفیه، 6تا 10 تن گل و لای خارج می‌شود كه وجود و مصرف مستمر این میزان ناخالصی در نمك‌های سنتی مشكلات و بیماری‌های جسمی را به همراه دارد.

طعم نمك‌های سنتی هم به خاطر داشتن میزان قابل توجهی ناخالصی منیزیم كه طعم تلخ دارد با طعم نمك‌های دیگر فرق دارد و این نیز یكی از نشانه‌های ناخالصی به شمار می‌آید.»
عوارض خوردن فلزات سنگین

دكتر كیمیاگر، متخصص تغذیه و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی به اهمیت تصفیه ناخالصی‌ها از نمك خوراكی اشاره می‌كند و می‌گوید: «از نظر استاندارد، نمك‌های غیرتصفیه باید حداقل 99 درصد و نمك‌های تصفیه شده 99 و نیم درصد خلوص داشته باشند اما فعالیت تولیدكنندگان نمك غیرتصفیه‌ای به روش سنتی، متمركز بر استفاده از رگه‌های سنگ‌های معدن است و این موضوع درصد ناخالصی‌ها را بالا می‌برد.»

وی در ادامه به عوارض ناشی از مصرف فلزات سنگین اشاره می‌كند و می‌گوید: «یكی از مشكلات اساسی كه ممكن است پیش بیاید، اختلال در عملكرد كلیه‌هاست؛

چرا كه كلیه‌ها مسئول دفع مواد سمی از بدن هستند و تجمع این مواد به مرور زمان به بافت كلیه آسیب می‌رساند.» وی مس را یكی از عناصر ضروری برای بدن برمی‌شمارد و می‌گوید: «باید توجه كرد كه مقدار مس موجود در نمك‌ها به چه میزان است.

اگر مس، بیش از حد نیاز به بدن برسد، با ایجاد اختلال در جذب آهن و روی باعث كم‌خونی و فقر آهن شده و بر سلامتی غدد جنسی و باروری تأثیر می‌گذارد.»
منبع:کمیاب نیوز
سه شنبه 22/2/1388 - 12:30
بیماری ها

 

 
استفاده از رژیم های کاهش وزن طی بارداری و شیردهی برای زنان خطرآفرین است. مادر باردار باید از تولد نوزاد کم وزن یا LBW (وزن کمتر از 2 کیلو و 500 گرم) جلوگیری کند. در نوزادان LBWخطر مرگ 40 برابر بیشتر از نوزادان نرمال است. دو شاخص مهم در تعیین وزن تولد نوزاد موثر است.

1- سایز مادر؛ مادران بزرگ سایز نوزادان بزرگ سایز خواهند داشت. سایز مادر فاکتور تعیین کننده سایز جفت است و سایز جفت تعیین کننده مقدار مواد مغذی رسیده به جنین و در نتیجه وزن تولد نوزاد است.

2- افزایش وزن مادر در بارداری؛ کمتر از نیمی از اضافه وزن بارداری به خاطر جفت، جنین و مایع آمنیوتیک است و باقیمانده به خاطر بافت های دستگاه تولیدمثل، مایعات، خون و ذخایر است که بیشتر آن چربی است. البته افزایش تدریجی چربی زیرپوستی در ناحیه شکم، کمر و بالای ران به عنوان ذخیره انرژی برای حاملگی و شیردهی عمل می کند.

چاقی و حاملگی
حاملگی در زنان چاق با BMI بیشتر از 29، احتمال تولد نوزاد بسیار پری ترم (زایمان کمتر از 32 هفته) و مرگ جنین را به خصوص در حاملگی اول افزایش می دهد. در زنان چاقی که باردار می شوند خطر زایمان طولانی، پیلونفریت، دیابت، پرفشاری خون و ترومبوآمبولی وجود دارد. به هر حال باید دانست که حاملگی، زمان کاهش وزن نیست و تنها افزایش وزن زنان چاق کمتر از زنان دیگر توصیه می شود.

تغییرات فیزیولوژیک ایجادشده در حاملگی
- افزایش حجم خون تا 50 درصد و در نتیجه کاهش هموگلوبین، آلبومین و غلظت سایر پروتئین های سرم و غلظت ویتامین های محلول در آب

- افزایش غلظت سرمی ویتامین های محلول در چربی، تری گلیسرید،کلسترول و اسیدهای چرب آزاد

- افزایش فیلتراسیون کلیه (در اثر افزایش حجم خون) و تا حدودی کاهش توانایی بازجذب بعضی مواد مغذی که باعث می شود قند و اسیدآمینه به ادرار وارد شده و باعث افزایش احتمال بروز عفونت های ادراری و کاهش توانایی دفع ادرار و بروز ادم می شود. البته بروز ادم خفیف اگر با پروتئینوری و هیپرتانسیون همراه نباشد، طبیعی است و باعث تولد نوزاد کمی بزرگ تر با prematurityکمتر می شود.

نیازهای تغذیه یی زنان باردار
1- انرژی؛ میزان نیاز به انرژی در سه ماهه اول حاملگی همانند پیش از حاملگی است. افزایش نیاز به انرژی حدود 300 کیلوکالری در روز در سه ماهه دوم و سوم است.کتونمی، شاخصی برای کمبود انرژی مادر است.

2- پروتئین؛ زنان حامله پروتئین بیشتری برای سنتز بافت های جنین و مادر نیاز دارند. بیشترین نیاز به پروتئین در سه ماهه دوم و سوم است. میزان پروتئین مورد نیاز روزانه برای زنان حامله 71 گرم یا 1/1 گرم به ازای کیلوگرم وزن بدن در روز براساس وزن پیش از حاملگی است.

- گروه لبنیات؛ هر واحد حاوی هشت گرم پروتئین

- گروه گوشت؛ هر واحد حاوی هفت گرم پروتئین

- گروه غلات؛ هر واحد حاوی سه گرم پروتئین

- گروه سبزی ها؛ هر واحد حاوی دو گرم پروتئین

- پروتئین سفیده تخم مرغ امتیاز 100 دارد.

3- چربی؛ دریافت امگا-3 به خصوص در سه ماهه سوم به تکامل مغز و شبکیه جنین کمک می کند.کودکانی که در دوران جنینی امگا-3 کافی دریافت کرده اند نسبت به آنهایی که دریافت نکرده اند،IQ بالاتر و بینایی بهتری دارند. نسبت دریافت امگا-3 به امگا-6 باید 1 به 10-4 باشد.

4- ویتامین ها و مواد معدنی؛ منابع غنی از فولیک اسید عبارتند از؛ سبزیجات برگ سبز تیره، آب پرتقال، حبوبات، سویا، جوانه گندم، بادام و.... در زنانی که قرص های ضدبارداری، داروهای ضدصرع، سیگار یا الکل مصرف می کنند یا سندرم سوءجذب دارند، احتمال کمبود فولیک اسید بیشتر است. مکمل فولیک اسید به میزان روزانه یک قرص (هزار میکروگرم) از سه ماه پیش از حاملگی تا پایان بارداری داده می شود. مواد غذایی حاوی فولیک اسید عبارتند از؛ جگر گاو، حبوبات پخته، اسفناج پخته، جوانه گندم، کاهو، آب پرتقال تازه، زرده تخم مرغ، موز و شیر.

- ویتامین :A روزانه 4هزار واحد بین المللی برای زنان حامله توصیه می شود. مصرف روزانه بیشتر از 10هزار واحد بین المللی (5/2 برابر RDA) ویتامین A یعنی مقداری که در بیشتر مکمل های مولتی ویتامین یافت می شود با افزایش خطر نقص تیغه عصبی همراه است. این مسمومیت در مورد بتاکاروتن صادق نیست. بیشترین خطر ویتامین A زیاد در دو هفته قبل از بارداری و دو ماهه اول بارداری است. چون جگر حیوانی به ازای هر 90 گرم حاوی 9هزار واحد بین المللی ویتامین A است، زنانی که قصد حاملگی دارند یا در مراحل اولیه بارداری هستند فقط باید مقادیر کم جگر و به دفعات کم مصرف کنند.

- کلسیم؛ زنان 18 ساله و کمتر روزانه 1300 میلی گرم و زنان 19 ساله و بیشتر روزانه هزار میلی گرم کلسیم نیاز دارند. افزایش نیاز به کلسیم در موارد زیر اتفاق می افتد؛

- زنانی که مقدار کمی شیر و لبنیات مصرف می کنند.

- نوجوانانی که نیاز به کلسیم آنها به علت رشد خودشان بالا است.

- زنانی که دچار کمبود ویتامین D هستند یا رژیم پرفیبر مصرف می کنند که سبب کاهش جذب کلسیم می شود.

- زنانی که دارای حاملگی های پشت سر هم هستند.

- آهن؛ افزایش قابل توجه حجم خون در دوران حاملگی، نیاز به آهن را شدیداً افزایش می دهد. مغز استخوان فعال حدود 500 میلی گرم آهن المنتال اضافه تر در حاملگی مورد استفاده قرار می دهد و نیز با توجه به نیاز اضافه جفت و جنین، مادر باردار باید 15 میلی گرم آهن اضافه تر از حالت غیربارداری دریافت کند. کل نیاز دریافتی آهن در بارداری 30 میلی گرم است. کمبود آهن باعث کاهش تولید هموگلوبین و بروز آنمی، اختلال در رسیدن خون به جفت و جنین و عدم تحمل خونریزی زایمان می شود. مادران باردار باید از پایان ماه چهارم بارداری تا سه ماه پس از زایمان روزانه یک عدد قرص آهن مصرف کنند. برای کاهش عوارض گوارشی قرص آهن آن را قبل از خواب می توان خورد. تغییر رنگ مدفوع و حالت تهوع و استفراغ ناشی از مصرف مکمل آهن بعد از چند روز مصرف آن برطرف می شود.

- کافئین؛ مصرف روزانه بیش از 500 میلی گرم کافئین با افزایش خطر سقط خودبه خودی در سه ماهه اول و اوایل سه ماهه دوم حاملگی همراه است. آشامیدن دو لیوان و کمتر قهوه یا چهار لیوان و کمتر نوشابه های حاوی کافئین در حاملگی مجاز است.
سه شنبه 22/2/1388 - 12:26
بیماری ها

 

 
آنفلوآنزا بر خلاف سرماخوردگی با تب ناگهانی آغاز و فرد دچار بدن درد می‌شود.

دكتر مسعود مردانی متخصص بیماری‌های عفونی با بیان این مطلب گفت: بسیاری از افراد آنفلوآنزا را با سرماخوردگی اشتباه می‌گیرند این در حالی است كه علائم این دو با یكدیگر متفاوت است.

دكتر مردانی گفت: بیماری آنفلوآنزا ناگهانی شروع می‌شود و با تن‌درد، كسالت، بی‌حالی شدید و تب همراه است همچنین طول مدت این بیماری نیز بیشتر از سرماخوردگی است، در حالی‌كه در سرماخوردگی تب كمتر است و فرد علائمی مانند سرفه، آب ریزش بینی و عطسه دارد.

وی افزود: در سرماخوردگی فرد معمولا از چند روز قبل متوجه سرماخوردگی می‌شود، بعد این علائم در چند روز تشدید و معمولا خود به خود خوب می‌شود.

این متخصص گفت: معمولا در سرماخوردگی فرد نیازی به مراجعه به پزشك ندارد و با خوردن قرص‌های سرماخوردگی و آنتی هیستامین تا حدودی علائم بیماری خود را كاهش می‌دهد اما در آنفلوآنزا فرد مجبور است به پزشك مراجعه كند.

دكتر مردانی افزود: در صورتی‌كه فرد پس از سرماخوردگی دچار علائمی مانند گوش درد، عفونت یا سینوزیت شد باید حتما برای درمان بیماری خود به پزشك مراجعه كند.
سه شنبه 22/2/1388 - 12:25
بیماری ها

 

 
‌ا‌ز روز شنبه 5 اردیبهشت ماه امسال واژه «آنفلوآنزای خوكی» در رسانه‌ها مطرح شد و اكنون تبدیل به خبر اصلی اكثر آنها شده است اما این بیماری چیست؟ آنفلوآنزای خوكی یك بیماری كاملا ساده و رایج دستگاه تنفسی ناشی از ویروس آنفلوآنزای نوع A است كه باعث شیوع آنفلوآنزا در میان خوك‌ها می‌شود.


آنفلوآنزا در خوك‌ها همان قدر رایج است كه در بین انسان‌ها. این بیماری به راحتی و به سرعت سرایت می‌كند، اما بندرت به مرگ منتهی می‌شود.

اما نكته دیگری در این بین وجود دارد كه باعث ترس و وحشت از این بیماری شده است. تمام ویروس‌ها می‌توانند خود را تغییر دهند.

اگر خوكهای مبتلا به آنفلوآنزای خوكی همزمان به آنفلوآنزای انسانی یا پرندگان نیز مبتلا باشند، این ویروس‌ها می‌توانند در بدن حیوان ژن‌های خود را تعویض كنند.

به این ترتیب نوعی جدید از ویروس به وجود می‌آید كه هم ژن‌های انسان و هم ژن‌های حیوان را در خود دارد. این همان اتفاقی است كه ظاهرا در مورد ویروس كنونی افتاده است.

این نوع جدید ویروس قابلیت انتقال انسان به انسان را دارد ، اما هنوز روشن نیست كه آیا انتقال انسان به انسان این ویروس آنقدر ساده هست كه موجب همه‌گیری جهانی آنفلوآنزا شود یا خیر؟ اگر این اتفاق بیفتد آن وقت جهان با یك فاجعه مواجه می‌شود زیرا بدن انسان‌ها آمادگی مقابله با این ویروس را ندارد و احتمالا مرگ و میر آن بسیار زیاد خواهد بود.

راه‌های انتشار
ویروس آنفلوآنزای خوكی می‌تواند به طور مستقیم از خوك به انسان یا برعكس منتقل شود. سرایت‌ها تا كنون به‌طور مستقیم از خوك به انسان بوده‌اند.

براساس اخبار منتشر شده ، در مكزیك تاكنون احتمالا در مورد، انتقال از انسان به انسان بوده است. انتقال انسان به انسان احتمالا دقیقا شبیه سرایت‌های سرماخوردگی معمولی، از راه قطرات بزاق به عنوان مثال در هنگام عطسه و سرفه صورت می‌گیرد.

نشانه‌های بیماری
نشانه‌های این بیماری در ابتدا همچون نشانه‌های یك سرماخورگی ساده است: تب، احساس خستگی، بی‌اشتهایی و سرفه.

برخی بیماران همچنین آبریزش بینی، گلودرد و حالت تهوع نیز دارند. اسهال و استفراغ در آنفلوآنزای خوكی شدیدتر از انواع دیگر سرماخوردگی است.

درمان
2 داروی رایج موجود ضدویروس آنفلوآنزا یعنی تامیفلو و رلنزا برای مقابله با تمام گونه‌های كنونی آنفلوآنزای خوكی مورد استفاده است.

این 2 دارو در 48 ساعت اول بعد از شروع علائم اگر استفاده شوند از مرگ و میر و مشكلات شدید جلوگیری می‌كنند. البته توجه داشته باشید حتی بدون درمان نیز همه مبتلایان جان خود را از دست نمی‌دهند.

در مكزیك از هر 10‌نفر یك نفر جان خود را از دست داده و در آمریكا هم تاكنون مرگ‌ومیری گزارش نشده است.

هنوز هیچ واكسن موثری برای این نوع از آنفلوآنزا یافت نشده است البته سازمان بهداشت جهانی و مركز پیشگیری از بیماری‌های واگیردار ایالات متحده، ویروس این بیماری را جدا كرده‌اند تا آنها را برای ساخت واكسن در اختیار داروسازان قرار دهند.

برای پیشگیری
هرچند هنوز این بیماری به كشور ما نیامده است، اما برای پیشگیری از انتقال این ویروس دقیقا باید مشابه با یك سرماخوردگی عادی رفتار كرد.

1- هنگام عطسه، بینی و دهان‌تان را با دستمال كاغذی بپوشانید.

2- سعی كنید با افراد مبتلا به عطسه، سرفه و تب تماس نداشته باشید.

3- زدن واكسن آنفلوآنزای فصلی برای پیشگیری از این بیماری هیچ كمكی به شما نمی‌كند زیرا نوع این ویروس با انواعی كه در واكسن است تفاوت دارد.

4- دست‌های‌تان را مرتب با آب و صابون بشویید.

5- از دست زدن به چشم‌، بینی یا دهان خودداری كنید.

6- از رفتن به مناطقی كه این بیماری در آنجا شایع شده است، خودداری كنید.

تشكیل ستاد مقابله با آنفلوآنزای خوكی
همچنین هیات وزیران تشكیل ستاد مقابله با آنفلوآنزای خوكی را تصویب كرد.

هیات وزیران در جلسه 13/2/1388 بنا به پیشنهاد رئیس‌جمهور و به استناد اصل 127 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران تصویب كرد: ‌به منظور آمادگی برای مقابله با همه‌گیری اجتماعی بیماری آنفلوآنزای خوكی و اتخاذ تدابیر لازم اجرایی، ستاد مقابله با آنفلوآنزا تشكیل می‌شود.

سه شنبه 22/2/1388 - 12:24
بیماری ها

 

 
براساس تحقیقات انجام شده بسیاری از مواد مانند آدامس‌های نیكوتین‌دار كه سیگاری‌ها برای ترك سیگار به آن روی می‌آورند در بروز برخی سرطان‌ها مانند سرطان "دهان " و "ریه " نقش دارند.

به گزارش فارس، پزشكان با هشدار به سیگاری‌ها می‌گویند: برخی از وسائل كمكی كه معمولا افراد برای ترك سیگار به آن روی می‌آورند ممكن است سرطان زا باشد.

دانشمندان انگلیسی تاكید دارند، براساس تحقیقات انجام شده بسیاری از مواد مانند آدامس‌های نیكوتین دار كه سیگاری‌ها برای ترك سیگار به آن روی می‌آورند در بروز برخی سرطان‌ها مانند سرطان دهان و ریه نقش دارند.

براین اساس، موادی كه برای ترك سیگار به كار برده می‌شود برای مصرف كوتاه مدت تجویز می‌شوند و نباید آن را برای طولانی مدت استفاده كرد زیرا در بیشتر موارد این مواد سرطان‌زا است.
سه شنبه 22/2/1388 - 12:22
بیماری ها

 

 
داشتن ظاهری خوب و احساس خوشایند خواسته تمام انسان‌ها است. مردم با اقدامات مختلف مانند رفتن به كلاس‌های بدنسازی یا انتخاب و آرایش یك مدل موی جدید تلاش می‌كنند این ظاهر مطلوب و خوشایند را برای خود ایجاد كنند.


در این میان یك لبخند زیبا با دندان‌های سالم و پاكیزه و دهانی خوشبو بی‌شك تاثیر مثبتی در زندگی اجتماعی هر فرد خواهد داشت.

همه افراد گاه برای خوش‌بویی دهان و سفیدی دندان‌های خود از مواد معطر و آدامس‌های مختلف طعم‌دار استفاده می‌كنند، اما آیا می‌دانید ماده اصلی تشكیل‌دهنده آدامس كه همان سقز است چه اثری بر سلامت دندان‌ها دارد؟

به گفته پژوهشگران؛ آدامس بدون قند تاثیرات مثبت فراوانی در حفظ سلامت دندان‌ها دارد. بدین معنی كه میزان ترشحات بزاقی را طی عمل جویدن بالا می‌برد و از خاصیت اسیدی پلاك‌های مخرب دندان‌ها می‌كاهد.

بر اساس یك پژوهش علمی، آدامس می‌تواند در كنار مواد دیگر محافظ دندان‌ها از پوسیدگی آنها جلوگیری كند.

بیش از 20 سال است كه در موسسات تحقیقاتی و پژوهشی سراسر جهان در مورد نقش افزایش ترشحات بزاقی در حفظ سلامت دهان و دندان، مطالعات گسترده‌ای صورت گرفته است.

شواهد بالینی حاكی از آن است كه آدامس به تنهایی عامل پوسیدگی دندان‌ها نیست بلكه استفاده از آن پس از هر وعده غذا یا بعد از میان‌وعده‌هایی نظیر شكلات و بیسكوئیت اثر اسیدی ایجاد شده را كاهش می‌دهد.

امروزه محققان معتقدند كه در كنار مسواك زدن مرتب دندان با خمیر دندان حاوی فلوراید، آدامس نیز می‌تواند نقش مفیدی در حفظ سلامت دهان و دندان ایفا كند. آب دهان مهمترین ابزار دفاعی طبیعی دهان به شمار می‌رود.

این مایع پلاك‌های موجود بر سطح دندان‌ها را می‌شوید و اسیدهای ایجاد شده را خنثی می‌سازد. در نتیجه، جویدن موادی مانند آدامس یا سبزیجات طبیعی، ‌بزاق روی دندان‌ها جاری می‌سازد.

این خاصیت را «اسیدشویی» می‌نامند. همچنین ترشحات بزاقی مواد غذایی باقی مانده در لا‌به‌لای دندان‌ها را می‌زداید.

افرادی كه دچار عارضه خشكی دهان هستند به دلیل كمبود میزان ترشحات بزاقی و اسیدی بودن دهان، به پوسیدگی دندان مبتلا خواهند شد لذا به این افراد توصیه می‌شود كه با استفاده از آدامس میزان ترشحات بزاقی خود را افزایش دهند.

قابل ذكر است، از آنجا كه قندهای موجود در سقز اگر به مقدار زیادی در آدامس باشند می‌توانند به روده و معده آسیب برساند، برای جلوگیری از این امر توصیه می‌شود از آدامس‌هایی با قند كم یا بدون قند استفاده شود.

سه شنبه 22/2/1388 - 12:21
بیماری ها

 

 
حتما تاكنون سطح جدار داخلی كتری و سماور را مشاهده كرده‌اید. املاح موجود در آب به صورت رسوبات شیری رنگ در جدار سماور تشكیل می‌شوند. همین فرآیند در صورت عدم رعایت مناسب بهداشت، در دهان ایجاد می‌گردد و باكتری‌های موجود در دهان به سطح دندان می‌چسبند. از تجمع باكتری‌ها، پلاك میكروبی تشكیل می‌شود.

این پلاك در صورت جذب مواد معدنی موجود در بزاق سخت و سفت شده و به شكل رسوبات شیری رنگ در می‌آید كه در اثر رنگ مواد غذایی به‌تدریج تیره می‌شوند، به این رسوبات جرم می‌گویند.

وجود جرم دندان به مرور لثه و بافت‌های نگه‌دارنده دندان را تخریب می‌كند و لثه متورم و قرمز شده و به راحتی دچار خونریزی می‌شود. با پیشرفت این حالت، لثه از دندان جدا شده و ایجاد شیاری بین لثه و دندان می‌كند كه به آن پاكت می‌گویند. در صورت پیشرفت بیماری، دندان لق می‌شود و با كوچك‌ترین تحریك دردناك است و بایستی كشیده شود.
از آنجا كه روند تشكیل جرم و بیماری لثه به كندی و بدون درد صورت می‌گیرد، بیمار متوجه عقب‌نشینی لثه خود نمی‌شود. جرم دندان باعث تحلیل لثه و استخوان فك می‌شود و خود جایگزین لثه می‌گردد به همین خاطر پس از جرم‌گیری بیمار احساس می‌كند كه پشت دندان خالی شده و لثه كوتاه شده است. از دست دادن لثه باعث ایجاد مشكلات زیبایی و درد در اثر سرما و گرما به دلیل عریان ماندن سطح ریشه می‌شود.

جرم‌گیری توسط قلم‌های دستی و یا دستگاه مخصوصی صورت می‌گیرد كه با ارتعاشات زیاد، جرم را از سطح دندان جدا می‌كند و هیچ آسیبی به دندان وارد نمی‌كند. خونریزی در هنگام جرم‌گیری طبیعی بوده و باعث اتصال فایبر‌های جدید لثه به سطح صاف دندان می‌شود. پس از جرمگیری احتمال حساس شدن دندان است كه پس از مدتی از بین می‌رود. در صورت ادامه حساسیت می‌توان از خمیردندان ضدحساسیت و یا دهانشویه حاوی فلوراید برای مدت كوتاهی استفاده كرد.

جرمگیری را می‌توان سالی یك بار انجام داد. البته با رعایت خوب بهداشت دهان و دندان ممكن است تا مدت‌ها نیاز به جرمگیری نباشد. بعضی از بیماران به علت دارا بودن بزاقی با ویژگی‌های خاص از نظر میزان ترشح و تركیب، بسیار مستعد به تشكیل جرم هستند، ضمنا استعداد به بیماری‌های لثه در برخی از خانواده‌ها بیشتر است. به این گروه از بیماران توصیه می‌شود جرمگیری را در دوره‌های زمانی كوتاه‌تری انجام دهند.

جرم با مسواك و خمیر دندان پاك نمی‌شود و برای این منظور از دندانپزشك باید كمك گرفت، ضمنا خمیردندان‌هایی كه به عنوان ضدجرم معرفی شده‌اند دارای مقادیر زیادی از مواد ساینده بوده، استفاده همیشگی از آنها توصیه نمی‌شود. این خمیردندان‌ها، به علت دارا بودن مواد ساینده زیاد، ایجاد خراش‌های بسیار ظریف بر سطح دندان‌ها كرده و زمینه را برای تجمع و چسبندگی بیشتر پلاك میكروبی فراهم می‌آورند.
سه شنبه 22/2/1388 - 12:20
كودك

 

 
روزهای پایانی سال تحصیلی از نظر بعضی‌ها شمارش معكوس برای شروع یك دردسر تازه است. دردسر چه كنم، چه كنم والدین برای سرگرم كردن كودكان در روزهای گرم و كشدار تابستان. این موضوع بویژه برای مادران شاغل معضلی است كه لازم است برای آن چاره‌ای اندیشیده شود. در این شرایط، راه‌حلی كه به فكر بسیاری از ما می‌رسد، جعبه جادویی است به نام رایانه با بازی‌هایی كه می‌تواند چند ساعتی كودكان ما را سرگرم سازد و خیال ما را راحت.


شاید زمانی كه برای نخستین‌بار در دهه‌های 60 و 70 میلادی بازی‌های رایانه‌ای متولد شد، كسی تصورش را نمی‌كرد این بازی‌ها روزی آنقدر فراگیر شوند كه جای بسیاری از فعالیت‌های پرنشاط و سرشار از تحرك كودكان را بگیرند؛ و بعضی از آنها چنان تاثیرات عمیق و مخربی بر جای می‌گذارند كه ما ناگزیر باشیم درباره لزوم توجه به نوع بازی‌هایی كه برای فرزندانمان تهیه می‌كنیم، گزارش بنویسیم و هشدار دهیم.

این پدیده جدید دانش بشری همچون دیگر ساخته‌های دست بشر دو رو دارد، كه یك روی آن، استفاده درست در جهت كمك به رشد خلاقیت‌ها و پرورش فكری و تربیتی كودكان است، و روی دیگر آن، استفاده غلط و اعتیادگونه و بدون نظارت كه در نتیجه اعتیاد به بازی‌های رایانه ای، تخریب روح و روان، مشكلات جسمی و حركتی و ترویج خشونت و بی‌بند و باری را در پی دارد. كودك بازی‌های رایانه‌ای را دوست دارد به این دلیل كه بخوبی می‌تواند با دیدن تصاویر دوبعدی و گاه سه‌بعدی همراه با شخصیت‌های بازی درگیر ماجراهای پرهیجان و جذابی شود كه طراح بازی برای او تدارك دیده است. این بازی‌ها با استفاده ازموسیقی و تصاویر پرتحرك و صداهای مهیج، دنیایی از هیجان را به كودكان كنجكاو و تشنه جنب وجوش امروزی كه در خانه‌های آپارتمانی محصور شده‌اند، ارزانی می‌كند و همین جاذبه، روح و جسم آنان را مطیع خود می‌سازد و به دنیایی از تخیلات می‌برد كه خود را محور و قهرمان اصلی ماجرا می‌پندارند، و با آن همذات‌پنداری می‌كنند.

مدت زمانی كه بازی رایانه‌ای، كودك ما را به خود مشغول می‌سازد، برخلاف فیلم به حداكثر 120دقیقه خلاصه نمی‌شود، بلكه طی كردن مراحل مختلف یك بازی گاه چند روز طول می‌كشد و برای گذراندن این مراحل، كودك باید دست به هر كار خلافی بزند، در تمام این روزها، ذهن كودك با مسائلی درگیر است كه در روند تربیتی ما جایگاهی ندارد. این در حالی است كه بسیاری از خانواده‌ها درباره این‌كه فرزندشان چه فیلمی می‌بیند، بسیار سختگیرند، اما بدون توجه به آثار تخریبی كه یك بازی می‌تواند بر روند تربیتی كودك و بر ذهن و روح او داشته باشد، انواع و اقسام بازی‌ها را برای كودك خود خریداری می‌كنند.

چه بازی‌هایی بخریم
اغلب بازی‌هایی كه توسط شركت‌های بزرگ طراحی و توزیع می‌شوند، كودكان را با صحنه‌های خشونت‌بار، پوشش‌های نامناسب، زمینه‌های روابط جنسی و مانند آن روبه رو می‌سازند. كودك شما در صورتی كه بازی را برای او تهیه كنید كه مناسب سنش نباشد، با تصاویری از خونریزی، قطع اعضای بدن، درگیری‌های شدید، نمایش مصرف الكل، داروهای غیرمجاز و مواد دخانی، تجاوز، رفتارهای جنسی، برهنگی و مانند آن مواجه خواهد شد.

همه این عوامل دست به دست هم دادند تا به گفته محمدرضا مجد رضایی معاون پژوهشی بنیاد ملی بازیهای رایانه ای ‌از 10 سال پیش در دنیا رده‌بندی سنی به عنوان راه‌حلی برای كاهش آسیب‌های استفاده از رسانه‌های مختلف بصری مطرح شود. آمریكا، انگلستان، كانادا، آلمان و استرالیا اولین كشورهایی هستند كه از چنین نظام رده‌بندی سنی استفاده كرده و در این زمینه صاحب‌نظر و سبك هستند. مهمترین و معروف‌ترین نظام رده‌بندی سنی بازی‌ها در این كشورها نظام ESRB است، كه براساس معیارهای مورد نظر خود بازی‌ها را برای گروه‌های سنی مختلف رده‌بندی می‌كند. در این نظام بازی‌ها برای گروه‌های سنی از پیش از كودكی تا بالغین طبقه بندی می‌شوند. تولید كنندگان این رده‌بندی را با استفاده از نشانه‌ها و علائم بر روی سی دی درج كرده و در تبلیغات از آن استفاده می‌كنند.

اما در كشور ما در اواخر سال گذشته از نظام ملی رده‌بندی بازی‌های رایانه‌ای اسرا (ESRA) پرده‌برداری شد و به این ترتیب سازمان اسرا به طور رسمی كار رده‌بندی سنی بازی‌های رایانه‌ای داخلی و خارجی را آغاز كرد. معاون پژوهشی بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای درباره معیارهای مورد استفاده در رده‌بندی بازی‌ها می‌گوید: «در ایران به خاطر شرایط فرهنگی پس از انقلاب، رویكرد جامعه شناختی و اسلام شناختی ایران ما را به سمت توجه به موضوعات مهمی نظیر خشونت و مفاهیم مرتبط با آن، ترس و میزان آن، تبعیض و انواع آن مانند تبعیض دینی و جنسیتی، مواد مخدر، مشروبات الكلی و دخانیات و مسائل جنسی در سطوح مختلف تاثیر‌گذار خود، گفتار ناشایست و نقض ارزش‌های اسلامی و ایرانی سوق داده است. این 8 معیار اصلی در اسرا از جمله مهمترین و تاثیرگذارترین مفاهیم آسیب آفرین برای گروه‌های مختلف سنی خواهد بود.»

بر این اساس بازی‌های داخلی و خارجی، البته چنانچه به صورت قاچاق و از طریق غیر رسمی وارد كشور نشده باشند، قبل از ورود به بازار توسط كارشناسان نظام ملی رده‌بندی بازی‌های رایانه‌ای بازبینی و با توجه به معیارهای اسرا برای گروه‌های مختلف سنی نشانه‌گذاری می‌شوند.

این نشانه‌ها كه بر پشت و روی جلد سی دی درج می‌شود، همانند آنچه سال‌ها است در پشت برخی كتاب‌ها می‌بینید، شما را در خرید بازی مناسب گروه سنی كودك خود راهنمایی می‌كند. روی این نشانه‌ها عددی حك شده است كه نشان می‌دهد بازی مورد نظر برای آن گروه سنی و بالاتر از آن مناسب و قابل استفاده خواهد بود. همچنین با مراجعه به سایت بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای می‌توانید با درج نام بازی در كادر جستجو از رده‌بندی سنی بازی مورد نظر خود آگاه شوید.

امان از بازار قاچاق
سال‌ها است بازار كشور ما درگیر معضلی است به نام قاچاق. معضلی كه مردم ما را با انواع مختلف كالاهای غیرمجاز، از مواد مخدر گرفته تا دارو و مواد غذایی و پوشاك و در آخر محصولات فرهنگی مثل فیلم و عكس و آنچه مورد نظر ماست، یعنی بازی‌های رایانه‌ای مواجه كرده است. مجد رضایی در زمینه مبارزه با قاچاق بازی‌های رایانه‌ای معتقد است: «هیچ چیز مهمتر از معرفی از طریق رسانه و صدا و سیما نخواهد بود، برنامه‌های تبلیغاتی ما بزودی از رسانه‌های مختلف آغاز خواهدشد. اما كنترل بازار و نظارت بر ورود بازی‌های رده‌بندی شده و امتناع از ورود غیر قانونی بازیهای توصیه نشده به اداره كل همكاری‌های سمعی و بصری و نمایش خانگی معاونت سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برخواهد گشت، كه البته آنها برنامه‌های خود را برای كنترل بازار از اول خرداد آغاز خواهند كرد.»

بنا بر این در بازار بازی‌های رایانه‌ای شما با خیل عظیمی از بازی‌های متنوع و پرهیجان خارجی روبه‌رو هستید كه با عكس‌ها و تصاویر رنگارنگ و جذاب، كودك شما را به خرید خود ترغیب می‌كنند. در این صورت اگر ناچارید در مقابل اصرار‌ و پافشاری كودك خود سر تسلیم فرود آورید و بازی‌هایی را برای كودك خود تهیه كنید كه احیانا از كانال بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای عبور نكرده و فاقد نشانه‌های نظام ملی رده‌بندی اسرا هستند، می‌توانید با توجه به نشانه‌های بین‌المللی تا اندازه‌ای از محتوای بازی مورد نظر خود آگاه شوید.

این نشانه‌ها براساس نظام رده‌بندی ESRB روی پاكت‌های بازی چاپ شده‌اند.
(پیش از كودكی) EARLY CHILDHOOD


این نوع بازی‌ها از نظر درجه‌بندی نوع بازی‌ها بیشتر برای كودكانی با 3 سال سن و برای خانواده‌هایی كه برای فرزند خود بازی رایانه‌ای بسیار مناسب و بدون هیچ محتوای نامناسب انتخاب می‌كنند، تولید شده است.

EVERYONE


بازی‌هایی كه این نشان را داشته باشند، برای افراد 6 سال و بالاتر مناسب هستند.

این نوع بازی‌ها از نظر محتوایی ممكن است خیالی و تخیلی باشند یا ساختار كارتونی و خشونت خیلی كمی داشته باشند.

+10 EVERYONE


بازی‌هایی كه در این رده انتخاب می‌شوند، مخصوص افراد بیش از 10 سال هستند.

این نوع بازی‌ها ممكن است دارای محتوای كارتونی و فانتزی با خشونت خیلی كم و حداقل موضوعات وسوسه‌انگیز باشند.

(دوره نوجوانی) TEEN


بازی‌هایی كه زیرمجموعه این رده باشند، مناسب افراد نوجوان، 13 سال و بالاتر است.

این نوع بازی‌ها ممكن است كمی خشن با موضوعات وسوسه‌انگیز، گفتگو‌های كمی ركیك، نمایش خون و قماربازی همراه باشد.

(بالغ) MATURE


معنی ردهMATURE این است كه این نوع بازی‌ها مناسب افراد بالغ 17 سال به بالا است.

این نوع بازی‌ها ممكن است خشونت نسبتا زیاد، نمایش خون، موضوعات و گفتگو‌های ركیك داشته باشند.

(فقط بالغین) ADULTS ONLY


این رده به معنی این است كه فقط افراد بالغ بالای 21 سال می‌توانند از بازی مورد نظرشان استفاده كنند.

این نوع بازی‌ها ممكن است دارای نمایش زیاد خشونت و برهنگی باشند.

توجه می‌كنید آنچه كه در نظام رده‌بندی بین‌المللی مورد توجه قرار گرفته است، بویژه درباره بازی‌های مربوط به رده‌های سنی 10 سال به بالا، با معیارهایی كه ما در جامعه خود برای كودك و نوجوانمان در نظر می‌گیریم، تفاوت دارد. بنابراین لازم است با توجه به اثراتی كه این بازی‌ها می‌توانند بر روحیات و خلق و خوی فرزندانمان داشته باشند، همان طور كه در انتخاب دوست، خرید لباس و مانند آن دقت می‌كنیم، در انتخاب بازی‌هایی كه در دسترس آنان قرار می‌دهیم نیز وسواس به خرج دهیم و بیشتر مراقب جسم و روح آنان باشیم.

حركت اندر خم یك كوچه
بیش از نیم قرن از تولد بازی‌های رایانه‌ای در جهان می‌گذرد؛ این در حالی است كه مدت زیادی از ورود بازی‌سازان كشور ما به عرصه تولید این نوع بازی‌ها نمی‌گذرد. بنابراین باید بپذیریم كه در حال حاضر بازی‌های تولید داخل به هیچ وجه توان رقابت با انواع خارجی را ندارند. مجید رضایی در تایید این نظر می‌گوید: ما در بازار رقابت جایگاه مناسبی نداریم، این بیشتر برمی‌گردد به توان تولید و تولد تازه صنعت تولید بازی‌های ایرانی، طبیعتا كیفیت و سابقه تولید بازی‌های خارجی گوی سبقت را از ما ربوده و ما باید تلاش كنیم جایگاه خود را در این بازار پرزرق و برق پیدا كنیم. البته این كار سختی است ولی با متخصصان خوبی كه داریم در آینده‌ای نزدیك امیدآفرین خواهیم بود.

با این حال خبرگزاری مهر گزارش می‌دهد بازی‌های «شمشیر نادر»، «مسابقات رالی»، «فسقلی و چوب سحرآمیز 4»، «ایمان پولادی»، «سیاره خاموش»، «تمساح پوزه كوتاه»، «نبرد خیبر»، «صنعت نفت»، «گرشاسب» و «انقلاب» بازی‌هایی هستند كه با حمایت بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای در دست تولید است.

این بازی‌ها موضوع‌های ورزشی، تاریخی، مذهبی، دفاع مقدس، انقلابی و... دارند و در گونه‌های نقش‌محور، ماجراجویی، اكشن، كودك و نوجوان و... تولید و امسال سال در بازار عرضه می‌شوند.

بازی‌های «ایمان پولادین»، «نبرد خیبر» و «انقلاب» با موضوع انقلاب و دفاع مقدس، بازی صنعت نفت به مناسبت سالگرد 100 سالگی صنعت نفت در كشور، مسابقات رالی با موضوع ورزش و «فسقلی و چوب سحرآمیز» و «تمساح پوزه‌كوتاه» برای كودكان و نوجوانان تولید می‌شود.

سه شنبه 22/2/1388 - 12:16
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته