• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 639
تعداد نظرات : 863
زمان آخرین مطلب : 5365روز قبل
دانستنی های علمی
محققان با آزمایش بر روی موشها دریافتند که مواد درون هسته انگور از ته نشین شدن پروتئین عامل آلزایمر جلوگیری کرده و می تواند در درمان و کنترل این بیماری نقشی موثر را ایفا کند.
به گزارش مهر، بر اساس مطالعات جدید، هسته میوه انگور سرشار از ترکیباتی است که قادر به کاهش میزان فرسایش مغزی در دوران پیری خواهد شد.
متخصصان دانشگاه فلیندر در استرالیا، با آزمایش بر روی موشها دریافتند موشهایی که به مدت ۶ ماه از هسته انگور تغذیه کرده اند، نسبت به موشهایی که از غذاهای عادی خود استفاده می کنند، دارای عملکرد شناختی بهتری هستند. به همین دلیل محققان بر این باورند که این دانه ها می توانند به عنوان درمانی ارزان قیمت برای کنترل بیماریهایی نظیر آلزایمر مورد استفاده قرار گیرند.
به گفته محققان عصاره این دانه ها می توان از ته نشین شدن پروتئینهای آمیلوئد، عامل اصلی بروز آلزایمر، در مغز جلوگیری کند. همچنین آزمایشها نشان می دهد که عصاره این دانه ها در کاهش ۵۰ درصد از تاثیر بیماری جنون بر سلول های مغز نقش موثری دارد.
بر اساس گزارش تلگراف، محققان بر این باورند که استفاده از این دانه های طبیعی و مفید، می تواند برای افراد مسنی که ناچار به رعایت رژیمهای متفاوت غذایی هستند، مناسب بوده و افراد با قرار دادن این دانه ها در برنامه غذایی خود، از ابتلا به آلزایمر و یا کنترل این بیماری و دیگر بیماریهای مرتبط با مغز جلوگیری کنند.
چهارشنبه 5/1/1388 - 18:35
دانستنی های علمی
 
نتایج تحقیقات نشان می‌دهد اسفناج موجب رشد كودكان و افزایش شیر مادران شیرده می‌شود، بنابراین تا فصل سرما نرسیده و اسفناج‌ها را یخ نزده، خوردن آن را در برنامه غذایی خود قرار دهید.
بــررســی‌هــا نــشــان مــی‌دهـد اسـفـنـاج سـرشـار از ویـتـامـیـن‌هـا و امـلاح معدنی گوناگون، كلسیم، فـسـفـر، پــروتــئــیــن، چــربــی، قــنــد و یــد اســت كــه مــوجــب رشــد دنــدانــهــا، تـرمـیـم اسـتـخوان‌ها و جوش‌خوردگی شكستگی می‌شود.
كارشناسان، خوردن اسفناج را به بـیـمـاران گـواتـری تــوصـیـه كـرده و مـی‌گـویـنـد؛ ایـن سـبـزی مـقـوی بـا داشـتن آهن فراوان برای افراد با بنیه ضعیف و كم خون مفید است.
هــمــچـنـیـن اسـفـنـاج پـخـته سرفه‌های خــشـك و گـرفـتـگـی صـــــدا را درمــــان كـرده و التهاب و تـشـنـگــی را نـیــز از بـیــن مـی‌بـرد. گـفـتـنـی اسـت، اسـفـنــاج هــورمــونـی بــنــــام ســـكــــرتـــیــــن دارد كــــه بــــاعــــث تـــراوش آنـزیـم‌هـای مـفـید از لوزالمعده شـده و هـضـم و جـذب مـواد غـذایـی را تـسـریـع می‌كند.
  :: منبع : روزنامه جام‌جم
چهارشنبه 5/1/1388 - 18:33
دانستنی های علمی
 
نتایج تحقیقات نشان می‌دهد، انجیر میوه‌ای مقوی و شیرین است كه موجب از بین رفتن بوی بد دهان می‌شود. بررسی‌ها نشان می‌دهد؛ درخت انجیر از سال چهارم شروع به میوه دادن كرده و تا بیست سالگی نیز میوه می‌دهد.
انجیر با داشتن پتاسیم، تامین‌كننده سلامت كودكان ضعیف، كم خون و كم اشتها بوده و موجب افزایش وزن آنها می‌شود.
همچنین انجیر ضد سرطان است و اگر با عسل مخلوط شود مصرف آن در تسكین زخم معده بسیار مفید خواهد بود.
چهارشنبه 5/1/1388 - 18:31
دانستنی های علمی

بابونه گیاهی است یكساله بسیار معطر و به ارتفاع ۲۰ تا ۴۰ سانتی‌متر . ساقه آن دارای انشعاباتی است كه هر یك به كاپیتولهایی به بزرگی ۱/۵ تا ۲ سانتی‌متر منتهی می‌شود. در هر كاپیتول آن نوعی گل یكی زبانه‌ای به رنگ سفید و دیگری لوله‌ای و به رنگ زرد دیده می‌شود. گل‌های زبانه‌ای آن در حاشیه كاپیتول‌ها قرار دارند پس از شكفتن كامل حالت خمیده به سمت پایین پیدا می‌كنند و میوه‌اش فندقی و بسیار كوچك است.
● محل رویش :
در مزارع، موستان‌ها ،‌كنار جاده‌ها و امكان بایر می‌روید. منشا اصلی این گیاه نواحی مختلف منطقه مدیترانه بوده ولی امروزه پراكندگی وسیعی در اروپا و نواحی معتدله آسیا یافته و در آمریكا نیز انتشار داده شده است. در ایران این گیاه در لرستان بین خرم آباد و اندیمشك ،‌خوزستان ، صالح‌آباد ،‌هفت گل شوشتر و اطراف تهران و دماوند نیز می‌روید.
● تركیبات شیمیایی:
این گیاه دارای اسانسی به مقدار %۲۰ تا %۸۰ درصد است . این اسانس در حالت تازه رنگ آبی تیره دارد كه مربوط به وجود ماده‌ای به نام آزولن در آن است .
تدریجا با تاثیر هوا رنگ آن سبز و قهوه‌ای می‌شود . این اسانس دارای ‌ترپن‌های C و B و نوعی الكل‌های ترپنی مانند اترهای كاپریك ونونی لیك است.
● خواص درمانی :
مدر، معرق ،‌مقوی معده ،‌بادشكن ، اشتهاآ‌ور، هضم كننده غذا، صفرابر والتیام دهنده است. اثر ضد عفونی كننده ضعیف ولی قاطع دارد، به علاوه مسكن درد و ضد تشنج نیز می‌باشد. اسانس آن اثر ضد تشنج و بی‌حس كننده و ضد عفونی كننده دارد . با مصرف آ‌ن تعداد گلبول‌های سفید خون نیز زیاد می‌گردد. از این اسانس برای معطر ساختن طعم بعضی از غذاها استفاده به عمل می‌آید. اگر به شیر نوزدان،‌ مقدار كمی از دم كرده كاپیتولهای گیاهی افزوده شود دل پیچه‌های ناشی از نفخ و حالات تشنجی كودك، رفع می‌گردد. 

تجارب مختلف نشان داده است كه مصرف فرآورده‌های این گیاه موجب مضاعف شدن ترشحات صفرا می‌گردد. در استعمال خارجی تهیه و استفاده از ضماد و لوسیون و حمام نمودن با فر‌آورده‌های این گیاه اثر قاطع در رفع بیماری‌ها دارد به طوری كه از آنها برای محفوظ نگه داشتن زخم از آلودگی‌ها و بهبود آن مخصوصا زخم‌های عمیق، زخم انگشتان ‌اولسر زانو، رفع التهاب و درمان چشم و مخاط دهان، حلق و لثه‌ها می‌توان استفاده به عمل آ‌ورد .
با مالیدن فرآورده‌های آن بر روی عضو ،‌ورم و ناراحتی بواسیر دفع می‌گردد و به علاوه ترك و شقاق مقعد را نیز التیام می‌دهد . لفاف این گیاه اثر معالج در زخم‌های واریسی و اگزماهای كهنه و خارش اشخاص مسن دارد . این گیاه اثر جلوگیری كننده از پیشرفت التهاب‌ها و تسكین درد آنها د ارد مشروط بر آنكه دم كرده آن به صورتی تهیه شود كه اسانس كاپیتول‌ها در اثر تبخیر از مایه خارج نگردد زیرا اثر درمانی دم كرده‌های مذكور مربوط به اسانس آن است . گرد گل‌های این گیاه به صورت پاشیدن بر روی عضو اثر مفید در رفع اگزماهای مرطوب و دردناك و كچلی كودكان دارد .
كاپیتول‌های این گیاه برای شفاف و طلایی رنگ كردن موهای بور و بور كردن موهای بلوطی به كار می‌رود و از این نظر نیز شهرت جهانی دارد. این جوشانده علاوه بر تغییر رنگ مو اثر ضد عفونی كننده و رفع طفیلی‌های پوست سر نیز دارد . عصاره حاصل از این گیاه برای ضدعفونی كردن مخاط دهان ولثه‌ها پس از دندان كشیدن و پماد آن برای جلوگیری از آلودگی زخم‌ها و بهبود جوش‌ها، سوختگی‌ها،‌جراحات، خراش و همچنین ترك پوست به كار می‌رود . آزولن موجود در این گیاه اثر التیام دهنده و آنتی‌فلوژستیك دارد . مطالعات انجام شده توسط دانشمندان نشان داده است كه این ماده اثر قاطع در رفع حالات التهابی پوست ظاهر می‌كند به طوری كه در درمان خارش، كهیر وهمچنین در مصارف داخلی در رفع گاستریت‌های مزمن،‌ورم روده بزرگ، ورم مثانه و بعضی حالات آسم موثر واقع می‌شود . آزولن موجود در گیاه بابونه درتهیه بعضی صابون‌های بهداشتی،‌كرم‌ها و لوسیون‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد . طریقه مصرف و استفاده از دم كرده گیاه بابونه برای درمان‌های مختلف به شرح زیر می‌باشد؛
دم كرده ۲ تا ۳ قاشق سوپخوری گل‌های گیاه به مدت ۱۰ دقیقه در ۳ فنجان آب و مصرف آن در ۲ یا ۳ مرتبه در روز می‌باشد .
برای اطفال ۱۰ قطره با یك حبه قند ، برای بزرگسالان و برای اطفال ۲ تا ۳ قطره تنطور را در كمی آب یا شیر ریخته و ۲ مرتبه در روز می‌خورانند . برای رنگ كردن مو نیز به شرح زیر عمل كنید ، ابتدا جوشانده ۵۰ تا ۱۰۰ گرم آن را در یك لیتر آب به مدت ۲۰ دقیقه جوشانده و مصرف نمایید. ضمنا جوشانده این گیاه برای زخم‌ها و التیام آنها بسیار موثر می‌باشد.
بیاییم به جای استفاده از داروهای شیمیایی كه اثر بهبودی آنها مقطعی است گیاهانی را مورد مصرف قرار دهیم كه بی‌ضرر و مفید هستند و عوارضی را در بدن بر جای نمی‌گذارند.

چهارشنبه 5/1/1388 - 18:29
دانستنی های علمی
 
مصرف سیر و پیاز در برنامه غذایی روزانه، خطر ابتلا به انواع سرطان را كاهش می دهد. به گزارش شبكه خبر، پژوهشگران با تحلیل نتایج ٨ تحقیق جداگانه در ایتالیا و سوئیس، دریافتند: افرادی كه در برنامه غذایی خود سیر و پیاز فراوان مصرف می كنند، كمتر از دیگران در خطر ابتلا به انواع سرطان قرار دارند. این پژوهش نشان می دهد، مردان و زنانی كه در هفته بیش از ٧ وعده پیاز می خورند، ٥٠درصد كمتر از كسانی كه پیاز نمی خورند، به سرطان روده بزرگ مبتلا می شوند. همچنین مصرف كنندگان سیر نیز ٢٥درصد كمتر از افرادی كه رژیم غذایی بدون سیر دارند، به این نوع سرطان مبتلا می شوند.
چهارشنبه 5/1/1388 - 18:25
دانستنی های علمی
گیاهی است علفی شبه درختچه ای چند ساله كه تاریخ گل آوری آن از اردیبهشت تا شهریور می باشد. پراكنش آن بفراوانی در نقاط كوهپایه ای, مراتع, خاكهای شنی, سنگلاخی, در جنگلهای آزاد و در مناطق كم درخت پست تا مرتفع رشد می كند. توزیع جغرافیایی آن در مناطق معتدل اروپا و آسیا و همچنین گرینلند, ایسلند و مناطق اطراف رودخانه ینی سئی سیبری می باشد. محل استقرار آن در آمریكای شمالی می باشد. قسمت های هوایی آن قبل از مرحله گل آوری جمع آوری می گردد. قسمت های فوقانی بهمراه گل چیده شده و در سایه و یا درون اطاقك های خشك كن با حرارت مصنوعی تحت شرایط 40 درجه سانتی گراد خشك می شود. دارو دارای عطر و قدری طعم تلخ, مزه ادویه ای می باشد. این دارو حاوی 3/0 درصد اسانس است كه تركیبات آن بستگی به منشا جغرافیایی و سایر فاكتورها دارد. همچنین دارو دارای فلاون ها, تانن ها و تركیبات تلخ می باشد. اثرات مفیدی در درمان بیماریهای مجاری تنفسی فوقانی و نیز ناراحتی های جهاز هاضمه دارد و این بعلت كاهش اسپاسم وجلوگیری از نفخ می باشد. بصورت مصرف داخلی بفرم دم كرده قطره یا شربت برای سرفه های محرك زكام و آبریزش مجاری تنفسی فوقانی و هم چنین ناراحتی های جهاز هاضمه بكار می رود. به عنوان استعمال خارجی در درمان زخم های چركی و روماتیسم كاربرد دارد. اسانس این گیاه دارای خاصیت ضد عفونی كننده است و برای تهیه برخی غرغره و دهان شویه ها و خمیردندان بكار می رود ولی ازطرف دیگر شبیه روغن آویشن است. دارو منحصرا بصورت وحشی جمع آوری شده و بنابراین شامل گونه های مختلفی از آویشن می باشد.
چهارشنبه 5/1/1388 - 18:21
دانستنی های علمی
نحوه استفاده : خوراکی
خواص : برای درد طحال اگر سه روز آن را بخورند سودمند است و بوی دهن را خوش میکند ،بادها را میراند ، بواسیر را قطع میکند و برای کسی که همیشه از آن بخورد ایمنی از جذام است و روایت شده آن را با روغن عربی خوب سرخ کن و به کسی که درد طحال دارد سه روز بخوران شایسته است آن را بشویند ریشه اش را قطع کنند و سرش را بزنند و سید سبزیهاست و سبزی رسول الله(ص) و هفت قطره از بهشت بر آن میچکد و روایت شده برای بواسیر مفید است.
خواص دارویی تره
درمان تمامی عفونت ها،تره از جمله سبزی های معروف و خوردنی است كه ساقه ندارد و بركهای آن دراز و تا خورده است و به نام«گندزدا» نیز خوانده می شود.
فواید تره:
ـ تره ناراحتی طحال را برطرف می كند.
ـ تره از نظر خواص غذا و شفا و درمان شبیه سیر وپیاز است، ولی طعم و بوی آن ملایم تر از آْنهاست و دهان را خوشبو می كند.
ـ مصزف تازه رای رفع یبوست دائمی، ترش كردن غذا و سوء هاضمه، رفع چاقی و تسكین درد مفاصل و نقرس مفید است.
ـ مصرف سوپ یا شربت تره برای معالجة تمام بیماری های حاد و مزمن دستگاه تنفس اثر شفا بخش دارد، مثلاً در گریپ، گلو درد، گرفتگی صدا و سیاه سرفه مفید بوده و اثر خلط آور دارد و در این مواد اضافه كرده كمی عسل به آب تره و مصرف آن مفید تر است.
ـ تره از سبزی های مدر(ادرار آور) است و لذا خوردن سوپ یا شربت تره و یا جوشانده 4 گرم تخم تره در یك لیتر آب برای حبس البول، آب آوردن بافت ها، دفع سنگ كلیه و تسكین قولنج مفید است.
ـ خوردن تره كه در سكه پرورده شده باشد، برای دفع سنگ كیسه صفرا و تورم طحال مفید است.
ـ تره پخته و نیم گرم را چنانچه در محل بوا سیر قرار دهند اثر شفا بخش دارد، همچنین خوردن 15 گرم آب تره خام، خونریزی بوا سیر را قطع می كند.
ـ مالیدن آب تره یا له كرده آن بر روی پوست برای درمان كهیر و رفع خارش مخصوصاً اگر با سماق مخلوط شود مؤثر است.
ـ مخلوط آب تره با سماق را چنانچه بر روی زگیل بمالند اثر شفا بخش دارد.
ـ تره، ملین، مقوی هاضمه و پیشاب آور است.
ـ تره دارای مقدار زیادی آهن است و ویتامین«ث» به مقدار زیادی در برگ های سبز آن وجود دارد مخصوصاً در هنگام تابستان ویتامین های ب1 ـ ب2 در تره یافت می شود و دارای كاراتین نیز است.
ـ تره به واسطه داشتن سلولز، نفخ آور است. لذا برای اشخاصی كه مبتلا به اختلالات روده هستند چندان خوب نیست.
ـ جوشانده تره در رفع ذات الریه و رسوبات ادرای كمك زیادی می كند.
ـ مصرف جوشانده و شربت تره، در موارد گرفتگی صدا، زكام، سرفه، برونشیت و تمامی اختلالات حاد دستگاه تنفشی مؤثر است.
ـ انواع تره فشار خون را پایین می آورد و خوردن آن برای معالجه تمامی عفونت ها مفید است.
ـ در كاربرد خارجی، اگر تره به صورت له شده بر روی محل گزیدگی زنبور قرار گیرد، باعث تسكین درد می شود.
ـ خوردن 9 گرم تخم تره بو داده در روز، برای درمان اسهال مزمن و نفخ شكم مفید است.
ـ برای بند آمدن خونریزی بینی، چند قطره مخلوط از آب تره با سركه را در بینی بچكانید. در این موقع متوجه خواهید شد كه خونریزی بینی بند می آید.
ـ ضماد (مرهم) تخم تره، برای معالجه كك و مك، معالجه پیسی و تسكین دردهای عصبی و تحریكات جلدی اثر شفا بخش دارد.
چهارشنبه 5/1/1388 - 18:17
دانستنی های علمی
آفتابگردان با نام علمی Helanthus annus گیاهی است یكساله و تا حدود سه متر رشد می كند. گل آن درشت، زیبا و به قطر ۳۵ سانتیمتر است. در وسط گل قرمز رنگ آن دایره ای قهوه ای رنگ وجود دارد كه تخمهای آفتاب گردان دور تا دور آنرا گرفته اند. این گیاه در اكثر نقاط دنیا وجود دارد و از تخم آن روغنی اشباع نشده گرفته می شود كه برای پخت و پز مناسب است.
هنگامیکه از گیاه آفتاب گردان سخن به میان می آید معمولا تخم آفتاب گردان در ذهن تداعی می شود زیرا که همه ما با تخم آن آشنایی داریم چون که بمصرف تغذیه پرندگان می رسد و یا خود از آن استفاده می کنیم ولی تمام قسمت های این گیاه آفتاب پرست از ریشه و ساقه و شاخه و گل آن گرفته تا مغز ساقه آن دارای خواص بسیاری است .
سرخ پوستان آمریکا این گیاه را بخاطر تخم آن که بمصرف غذا میرسد میکاشتند و پرورش می دادند .
آفتاب گردان گیاهی است یکساله و تا حدود سه متر رشد می کند . گل آن درشت و زیبا و بقطر 35 سانتیمتر می باشد . در وسط گل قرمز رنگ آن دایره ای قهوه ای رنگ وجود دارد که تخم های آفتاب گردان دورتادور آنرا گرفته اند . این گیاه در اکثر نقاط دنیا وجود دارد . از تخم آفتاب گردان روغن گرفته می شود که اشباع نشده است و برای پخت و پز مناسب است .
تركیبات شیمیایی:
تخمه آفتابگردان بسیار مقوی است دارای 24% مواد پروتئینی ، 47% روغن ، 20% مواد هیدروکربن ، 8% فسفر ، 9% پتاسیم و بغیر از این مواد دارای ویتامین های A و B نیز می باشد .
روغن تخم آفتاب گردان دارای 70% اسید لینوئیک و مقداری فسفو لیپید و ویتامین E می باشد بهمین دلیل چربی خون را پائین آورده و کلسترول را تنظیم می کند .
خواص داروئی:
اسانس گل آفتاب گردان برای التیام زخم ها و پائین آوردن فشار خون بکار می رود . اسانس برگ های آفتاب گردان خاصیت میکروب کشی دارد . در طب قدیم ایران و در طب چینی از تمام قسمت های گیاه آفتاب گردان استفاده می شود .
در موارد زیر می توان از این گیاه استفاده کرد و از خواص درمانی آن برخوردار شد .
1) زنگ زدن گوش : مغز ساقه آفتاب گردان را در آب جوش ریخته و مانند چائی دم کنید و روزی سه فنجان از این چای بنوشید .
2) تقویت معده و پائین آوردن فشار خون : 30 گرم برگهای خشک آفتاب گردان را دم کنید و سه فنجان در روز بنوشید .
3) سرگیجه و ورم صورت ، آب آوردن بدن و تسریع زایمان : 20 گرم از گلهای خشک آفتاب گردان را در آب جوش دم کنید و روزی سه فنجان از این دم كرده را بنوشید .
4) درد معده ، بیماریهای دستگاه ادراری ، یبوست : 30 گرم ریشه خشک شده آفتاب گردان را در آب جوش ریخته و مدت 5 دقیقه بگذارید بجوشد یک فنجان از آنرا سه بار در روز بنوشید .
5) آرتروز و ورم پستان : هنگامیکه آفتاب گردان گل می دهد طبق گل ( قسمت پائیت گل که مانند بشقابی است) را جدا كرده و درآب انداخته آنقدر بجوشانید که شیره چسبناکی باقی بماند و سپس این شیره را روی مفصل های دردناک بمالید و ماساژ دهید درد آرتروز برطرف می شود . برای درمان ورم پستان در زنان شیر ده طبق گل را هنگامیکه گل دانه داده است جدا کنید و درزیر آفتاب خشک كرده و سپس تکه تکه كرده و بو ( سرخ کنید ) دهید . که کاملا قهوه ای شود و بعد آنرا خورد كرده بصورت پودر درآورید و این پودر را در آب جوش که کمی شکر به آن اضافه كرده اید ریخته و این شربت را به مریض بدهید تاشفا یابد .
6) اسهال خونی : برای درمان اسهال خونی تخم آفتاب گردان را ( بمقدار 30 گرم ) در آب ریخته و حدود یکساعت با حرارت ملایم بپزید سپس آنرا با نبات یا قند شیرین كرده و به مریض بدهید .
7) سردردی که همراه با سرماخوردگی است : 30 گرم تخم آفتاب گردان را در دو لیوان ریخته و بگذارید بجوشد تا نصف لیوان آن باقی بماند و این جوشانده را دوبار در روز بنوشید .
8) بیماری فتق : 30 گرم ریشه تازه آفتاب گردان را با آب وشکر قهوه ای بجوشانید و آن جوشانده را سه بار در روز بنوشید .
9) سنگ کلیه : حدود یک متر از مغز ساقه آفتاب گردان را در دو لیوان آب ریخته و بگذارید آهسته بملایمت بجوشد تا مقدار آن به نصف لیوان تقلیل یابد آنگاه بمدت یک هفته و روزی یکبار آنرا بنوشید تا از شر سنگ کلیه راحت شوید .
10) زخم ، بریدگی و جراحت : مغز ساقه آفتاب گردان را باید له کرد و مانند پماد روی زخم جراحت گذاشت که خونریزی را بند می آورد و بهبودی را تسریع می کند . سعی کنید گیاه آفتاب گردان را در حیاط خود بکارید و از خواص درمانی آن استفاده کنید .
البته تخم آفتابگردان را باید بصورت خام استفاده کنید چون بو داده و نمک زده آن دارای خواص ذکر شده در این مبحث نمی باشد .
تخمه آفتابگردان بسیار مقوی و دارای مواد پروتئینی و ویتامینهای A و B است. اسانس گل آفتابگردان برای التیام زخمها و پایین آوردن فشارخون مفید است و اسانس برگهای آن خاصیت میكروب كشی دارد. در طب قدیم ایران و در طب چینی از تمام قسمتهای این گیاه استفاده می شود.
آفتابگردان روده را تقویت كرده و بیماریهای دستگاه ادراری را درمان می كند. برای درمان اسهال خونی تخم آفتابگردان را در آب ریخته و حدود یكساعت با حرارت ملایم بپزید سپس آن را با نبات یا قند شیرین كرده به مریض بدهید.
برای دفع سنگ كلیه از جوشانده مغز ساقه آفتابگردان استفاده كنید. سعی كنید گیاه آفتابگردان را در حیاط خود بكارید و از خواص درمانی آن استفاده كنید.
آشنایی با خواص تخمه آفتابگردان
تخمه آفتابگردان از جمله مغزهای چربی است كه نه‌ تنها به عنوان آجیل و تنقلات، بلكه در غذاها و به ‌خصوص سالادهای مختلف مورد استفاده قرار می ‌گیرد.
تخمه‌ را به صورت تازه، خشك و بو داده مصرف می ‌كنند كه البته نوع بوداده آن با نمك و كمی آبلیمو بسیار خوشمزه است.
علاوه بر مصرف مغز تخمه‌ آفتابگردان، از روغن آن به صورت مایع برای پخت و پز نیز استفاده می ‌كنند.
در ضمن كره آن هم به دو صورت مارگارین و كره تخمه آفتابگردان (مانند كره بادام‌زمینی) یافت می‌ شود.
جالب‌تر اینكه پرندگان هم مانند ما انسان‌ها به این مغز خوشمزه علاقه‌مندند و به عنوان غذا از آن استفاده می ‌كنند.
روغن آفتابگردان، 66 درصد چربی غیر اشباع اسیدلینولئیك دارد.
علاوه بر آن، این تخم منبعی غنی از فیبر، پروتئین، ویتامین E ، ویتامین B، ویتامین A و مواد معدنی مختلف مانند پتاسیم، منیزیم، ‌آهن، فسفر، سلنیوم، كلسیم و روی است.
در ضمن تخمه آفتابگردان كم‌كالری بوده و كلسترول خون را پایین می ‌آورد.
خواص درمانی
- مصرف تخمه آفتابگردان برای رفع ناراحتی‌های برونش، حنجره، مشكلات ریوی و همچنین صاف شدن صدا مؤثر است.
علاوه بر این، خوردن آن را برای تسكین سرفه هنگام ابتلا به سرماخوردگی و به اصطلاح نرم شدن سینه هم توصیه می‌ كنند.
- مهم‌ترین خاصیت درمانی تخمه آفتابگردان كه از قدیم‌الایام نیز به آن معروف بوده، تقویت‌ چشم و بینایی انسان است؛ البته نباید در خوردن آن افراط كنید.
- اگر از التهاب مفاصل (آرتریت) در رنج هستید، تخمه آفتابگردان بخورید.
چهارشنبه 5/1/1388 - 18:15
دانستنی های علمی
انگور (عنب)
نحوه استفاده : خوردنی است
خواص : انگور ( Grape (Vine
نام علمی Vitis
درخت انگور كه درخت مو نیز نامیده میشود درختچه ای است بالا رونده كه از دیوار و درختان مجاور بالا می رود . ساقه آن گره دار و دارای برگهای متناوب است . برگهای انگور دارای پنج لوب دندانه دار و برنگ سبز تیره می باشد . گلهای آن كوچك ، مجتمع و بصورت خوشه ظاهر می شود . میوه درخت انگور ، گوشتدار و شیرین و برنگهای مختلف است .
خواص درمانی میوه انگور
انگور بر طبق طب قدیم ایران گرم و تر است .
1) اخلاط بدن را متعادل می كند .
2)بسیار مقوی و مغذی است .
3)خون را تصفیه می كند .
4)سینه و ریه را صاف و تمیز می كند .
5)برطرف كننده یبوست است .
6)انگور برای درمان ورم معده و روده مفید است .
7)در درمان سل ریوی و سیاه سرفه موثر است .
8)برای درمان اسهال خونی از انگور استفاده می شود .
9)برای درمان نقرس بسیار مفید است .
10)آنهایی كه معده ضعیف دارند باید انگور را بدون پوست بخورند زیرا پوست آن دیر هضم است و موجب دل درد ، نفخ و عوارض دیگر می گردد .
11)انگور بهترین میوه برای كسانی است كه می خواهند لاغر شوند و بدن خود را از ساید اوریك ، سنگ های صفراوی و مسمومیت های مزمن (مسمومیت از سرب یا جیوه ) پاك كنند . اینگونه اشخاص باید در هر فهته بمدت 2 روز فقط آب انگور بخورند و رژیم آب انگور بگیرند بدین ترتیب كه هر دو ساعت یكبار آب انگور تازه را گرفته و بنوشند . مقدر مصرف روزانه تقریبا 2 كیلو گرم است و در این دو روز نباید غذای دیگری مصرف كنند فقط می توانند آب بنوشند .
12)رژیم آب انگور برای مبتلایان به سل ریوی و واسیر نیز مفید است .
13)برای تقویت و طراوت پوست و همچنین روشن كردن رنگ پوست ، آب انگور تازه را با یك تكه پنبه بصورت بمالید و پس از ده دقیقه با آب نیمگرم محتوی كمی جوش شیرین بشوئید .
14)زیاده روی در مصرف آّب انگور بطور مداوم ایجاد سنگ كلیه می كند .
خواص طبی روغن هسته انگور
روغن هسته انگور گرم كننده بدن است ، این روغن ضد یبوست می باشد . از آن برای نقاشی و تهیه صابون نیز استفاده می شود.
خواص طبی هسته انگور
هسته انگور از نظر طب قدیم ایران سرد و خشك است :
1)دارای تانن است بنابراین قابض است .
2) اسهال را برطرف می كند .
3)ترشح ادرار را كم می كند .
4) گرد هسته انگور را برای درمان به مسلولین می دهند .
5)هسته انگور برای آنهایی كه مثانه و كلیه ضعیف دارند مضر است .
خواص طبی پوست انگور
پوست انگور از نظر طب قدیم ایران سرد و خشك است :
1- پوست انگور را خشك كرده و می سوزانند خاكستر بدست آمده را برای درمان اكثر زخم ها استفاده می شود .
2- پوست انگور دیر هضم است و بهتر است كه در موقع خوردن پوست آنرا بیرون آرود .
خواص طبی غوره
غوره كه بانگلیسی Un-ripe grape نامیده می شود از نظر طب قدیم ایران سردو قابض است :
1.در درمان ورم مخاط دهان و نرمی لثه ها موثر است .
2.آب غوره برای درمان چاقی مفرط مفید است .
3.بیماری اسكوربوت كه بعلت كمی ویتامین C در بدن می باشد با آب غوره درمان می شود .
4. آب غوره چون دارای تارتارات پتاسیم است برای درمان سیاتیك و رماتیسم حاد بسیار مفید است .
5.در دفع زردی موثر است .
6.خوردن آب غوره بلوغ دختران را جلو می اندازد.
7.حرارت و صفرای بدن را دفع می كند و روده ها را ضد عفونی می كند .
8.آب غوره تقویت كننده كبد است .
9.برای برطرف كردن ورم گلو آب غوره قرقره كنید .
10.برای دفع كرم و روده و تقویت معده باید بمدت پنج روز آش آب غوره همراه با زیره سیاه مصرف كنید البته در اینمدت باید از خوردن غذاهای سنگین اجتناب نمائید .
11.آب غوره درمان كننده پا درد و كمر درد می باشد . برای معالجه میتوان بمدت دهروز آش آب غوره مصرف نمود . البته از خوردن غذاهای سنگین در اینمدت اجتناب كرد .
12.ترشی غوره نیز معالجه رماتیسم و سیاتیك است .
خواص طبی برگ مو
1.برگ مو قابض است .
2.دم كرده برگهای جوان مو اسهال خونی را برطرف می كند .
3.برای خونریزیها مفید است .
4.در رفع نقرس و زردی موثر است .
5.استفراغ را برطرف می كند .
6.در رفع اختلالات گردش خون مربوطه به دوره بلوغ و یائسگی موثر است .
7.هنگامیكه پوست صورت قرمز می شود و ملتهب است خوردن دم كرده آن اثر مفید درد .
8.گرد برگهای جوان و خشك شده مو ، اثر خوبی در رفع خونریزیهای رحیم و خون آمدن از بینی درد .
9.برای برطرف كردن سرمازدگی دست و پا جوشانده برگ مو را تهیه كرده و دست و پا را بمدت 15 دقیقه در آن قرار دهید .
10.برای تهیه دم كرده برگ مو ، مقدر 15 تا 20 گرم برگ مو را در یك لیتر آب جوش ریخته و بگذارید 10 دقیقه بماند .
11) از دم كرده برگ مو می توان برای شستشوی چشم در مورد ورم ملتحمه استفاده كرد .
12.دم كرده برگ مو برای رفع واریس مفید است .
دانه دانه خوردن آن گواراتر است و اندوه را میزداید بخصوص سیاه آن بهتر است.
چهارشنبه 5/1/1388 - 18:11
دانستنی های علمی

نحوه استفاده : خوراكی
خواص : پیامبر خدا (ص):"انار مهتر همه میوه هاست و هر کس یک انار بخورد ،چهل پگاه شیطان خویش را به خشم می آورد .
امام صادق (ع):"میوه صد وبیست گونه است و مهتر همه آنها انار است ."
خواص انار
پیامبر خدا (ص):" هر کس اناری را کامل بخورد ،خداوند قلب او را چهل شب نورانی می دارد .
پیامبر خدا (ص):" انار بخورید زیرا هیچ دانه ای از آن در معده جای نمی گیرد ،مگر این که چهل روز قلب را نورانی می سازد وشیطان را برون می راند .
امام علی (ع):"درهر دانه انار چون درمعده جای می گیرد ،حیاتی برای قلب و فروغی برای نفس است و شیطانی را که وسواس نام دارد چهل شب بیمار می کند .
امام صادق (ع):" چهار چیز ،طبع را اعتدال می بخشد انارسورانی ،خرمای نارس پخته شده ،بنفشه و کاسنی .
امام صادق (ع):"هرکس در هنگام خفتن یک انار بخورد ،تا صبح جانش در امان است .
امام صادق (ع) :"برشما باد انار ؛چرا که هیچ گرسنه ای آن را نمی خورد ،مگر این که وی را بسنده است و هیچ سیری آن را نمی خورد ،مگر این که غذا را بروی گوارا می سازد .
امام صادق (ع):" هرکس انار بخورد انار شیطان وسوسه را از او دور می سازد . چ
امام صادق (ع):" هر کس یک دانه از انار بخورد ،آن یک دانه شیطان وسوسه را تا چهل روز زمینگیر می کند .
امام کاظم (ع):" هرکس روز جمعه یک انار بخورد آن انار ،دل اورا تا چهل پگاه نورانی می دارد اگر دو انار بخورد تا هشتاد روز و اگر سه انار بخورد تا صد و بیست روز و نیز وسوسه شیطان ازاو دور می شود و هرکس وسوسه شیطان از اودور شود ،خداوند را نافرمانی نمی کند و هر کس خداوند را نافرمانی نکند خدای اورا به بهشت در می آورد .
امام کاظم (ع):" از جمله چیزهایی که آدم به فرزندش سفارش کرد ،این بود که به وی فرمود :"برتوباد انار ،اگر گرسنه شدی و آن را بخوردی بسنده ات کند و اگر در حالی که سیر بودی آن را خوردی غذا رابرتو گوارا سازد . "
خواص انار شیرین
امام صادق (ع):" برشما باد انار شیرین آن را بخورید چرا که هیچ دانه ای از آن به معده مؤمنی در نمی آید مگر این که بیماری ای از آن ریشه کن می کند و شیطان وسوسه را از او دور می سازد .
امام عسکری (ع):" انار بخور چراکه خون را فرو می نشاند و آنرا در درون تصفیه می کند .
خواص انار ترش وشیرین (ملس)
امام صادق از انار شیرین یاد کرد و فرمود :"ترش و شیرین در شکم سازگارتر است ".
امام رضا (ع):"انار شیرین و ترش بمک ؛چرا که انسان را نیرو می دهد و خون را زنده می سازد .
خواص خوردن انار با پیه آن
پیامبر خدا (ص):"انار را با پیه آن بخورید ؛چرا که شست و شو دهنده معده است . "
امام علی (ع):"اناررا با پیه بخور چرا که معده را پاک می کند و هیچ دانه ای د رمعده انسان مسلمان جای نمی گیرد مگر این که آن را روشن می سازد و تا چهل پگاه شیطان و وسوسه را از آن دور می سازد .
امام علی (ع):"انار راباپیه اش بخور چرا که زرد شدگی دندان و بدبویی دهان را از بین می برد و انسان را پاک می کند . "
امام صادق (ع):" انار را با پیه اش بخور چرا که معده را پاک می کند و ذهن را افزون می سازد . "
نحوه استفاده : خوردن انار هم صبح مفید است هم شام
خواص : انار Pomegranate
نام علمی Punica
انار یكی از میوه هایی است كه از قدیم وجود داشته است حتی در كتب مقدس چندین بار نام آن ذكر شده است . هومر شاعر معروف یونان در كتاب خود ( اودیسه ) از آن نام برده است . معروف ایت كه حضرت سلیمان باغ بزری پر از درخت های انار داشته كه به ان عشق می ورزیده است .
درخت انار بومی ایران و مناطق مجاور آن است . كلمه انگلیسی Pomegranate از زبان یونانی مشتق شده كه به معنی ( سیب با هسته های زیاد ) می باشد .
انار درخت كوچكی است كه ارتفاع آن تا 6 متر می رسد و در مناطق نیمه گرمسیری می روید . شاخه های آن كمی تیغدر و برگهای آن متقابل ، شفاف و ساده است .
گلهای انار درشت برنگ قرمز اناری ولی بی بو می باشد . میوه آن كروی با اندازه های مختلف دارای پوستی قرمز رنگ و یا زرد رنگ می باشد .
رویهمرفته در حدود بیست نوع مختلف انار در دنیا موجود است
خواص میوه انار
از نظر طب قدیم ایران میوه انار سرد ف تر و قابض است . آب انار سرد و تر و پوست انار سرد و خشك و بسیار قابض می باشد .
پوست ریشه درخت انار از بقیه قسمت های این درخت قابض تر است .
كلیه قسمت های درخت انار دارای تان می باشد كه بسیار قابض است . برای مصارف دارویی از گل ، برگ ، پوست درخت ، پوست ریشه و دانه انار استفاده می شود .
1)انار شیرین ادرار آور است .
2)ملین مزاج است .
3) آب انار شیرین برای بیماریهای مجاری ادرار مفید است .
4)ترشح صفرا را زیاد می كند.
5)آب انار اسهال را برطرف می كند.
6)اگر آّ انار را با عسل مخلوط كرده و هر روز چند قطره در بینی بچكانید از رشد پولیپ در بینی جلوگیری می كنید .
7) خون ساز است .
8)خون را تصفیه می كند .
10)برای سالمندان بهترین دارو برای تقویت كلیه است .
11)آب انار خنك كننده است .
12)رنگ صورت را شاداب می كند .
13)صدا را باز كرده و گرفتگی صدا را برطرف می كند .
14)برای وزن اضافه كردن انار بخورید .
15)آب انار مقوی قلب و معده است .
خواص دیگر قسمت های درخت انار
1. جوشانده پوست ریشه درخت انار كرم معده و روده را از بین می برد .
2. جوشانده پوست درخت انار نیز اثر ضد كرم دارد .
3. برای برطرف كردن گلو درد و زخم گلو از جوشانده پوست انار و یا جوشانده برگهای انار استفاده كنند .
4.برگهای له شده انار را اگر روی پوست بگذارید خارش را از بین می برد .
5برای برطرف كردن سوختگی پوست ، گلهای انار را له كرده و با روغن كنجد مخلوط كنید و این پماد را روی قسمت سوختگی بمالید .
6 جوشانده پوست درخت و پوست ریشه درخت انار كرم كش است .
7.دم كرده گل انار اسهال مزمن را برطرف می كند .
8.دم كرده گلهای انار را بصورت غرغره برای از بین بردن زخمهای دهان بكار ببرید .
9برای برطرف كردن دندان درد ، دم كرده ریشه درخت انار را در دهان مضمضه كنید .
10انار ترش و شیرین (میخوش )ادرار را زیاد می كند .
11. برای برطرف كردن بواسیر باید معقد را با جوشانده پوست انار شستشو داد .

چهارشنبه 5/1/1388 - 18:6
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته