• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 416
تعداد نظرات : 359
زمان آخرین مطلب : 4580روز قبل
هوا و فضا
فلسفه آفرینش کرات دیگر، منظومه های دیگر و کهکشان های دیگر چیست؟
http://www.parsiblog.com/PhotoAlbum/myparsiblog/manzumeshamsidarkahkeshanraheshiri.jpg

 
این پرسش به دو شکل قابل فهم و تفسیر می باشد. نخست اینکه بگوییم فایده خلقت کراتِ دیگر برای انسان به عنوان محور و کانون خلقت، چیست؟دیگر آنکه بگوییم که خدای متعال خود از آفرینش این کرات چه غایتی را دنبال می نماید؟
اگر مراد از این پرسش همان فایده کرات و منظومه ها برای موجود انسانی بوده باشد، باید گفت که این منظومه ها با تمام عظمتی که دارند، می تواند کارکرد آیاتی برای بندگان الهی داشته باشد. به این معنا که انسان با کشف و مطالعه این کرات و منظومه ها می تواند به جلال و عظمت الهی دست یابد و معرفت خود را نسبت به خدای متعال فزونی بخشیده، و اعمال بندگی خود را از روی بصیرت و معرفت انجام بدهند. شاید یک تفسیر از آیه شریفه هفتم از سوره هود همین باشد آنجا که خدای متعال فرمود:«هو الذی خلق السموات و الارض فی سته ایام و کان عرشه علی الماء لیبلوکم ایکم احسن عملا».
البته ناگفته نماند که ممکن است غیر از هدف فوق اهداف دیگری نیز در این بین بوده باشد که باید با تامل و تحقیق اسرار دیگری از نظام موجود را بازگشود و افق های ناپیدای هستی را برای بشر معلوم ساخت که دانش امروزی بخشی از آن را معلوم ساخته است که البته رفته رفته گستره عجز و جهل آدمی از رهگذر همین علم تجربی آشکار می شود و معلوم می گردد که هستی و اسرار آن را نمی توان به آسانی معلوم ساخت.
اما اگر مراد، غایت و مراد خداوندی از خلقت آسمانها و زمین بوده باشد، باید نگاه خود را به غایت الهی از کل خلقت معطوف داشت. در این مورد باید گفت براساس فرموده الهیِ (احببت ان اعرف)، خاستگاه خلقت از سوی خدای متعال، همان معرفت الهی است. یعنی خداوند با مسئله خلقت در صدد برآمد که خود را بنمایاند. براین اساس باید گفت که خدای متعال در موجودات و مخلوقات بی نهایت خود، اسمای بی نهایت و جلوه های بی نهایت خود را می نمایاند و همین مسئله می تواند فلسفه آفرینش هرآنچه را که در آسمانها و زمین است، معلوم کند.
همین طور در کنار همین هدف از خلقت آسمان ها و زمین، می توان غایت آفرینش کهکشان ها و کرات دیگر را چنین تبیین نمود که براساس اینکه خداوند فیاض مطلق است. مقتضای فیاض بودن حق تعالی این است که هرآنچه که استعداد کمال و کسب فیض از خدای بی نهایت داشته باشد، بتواند از فیض الهی نیز بهره مند شود. بنابراین تمامی موجودات به اندازه ظرف استعدادی خود از خداوند کسب فیض وجودی می کنند وخدای متعال به جهت فیاض بودن خود، حتما چنین فیضی از خود نشان خواهد داد و آن امر مستعد را به کمالِ ممکن خود خواهد رساند.
نکته آخری که باید به آن اشاره داشت این است که براساس هویت بی نهایت الهی، براساس نگاه فلسفی، باید مخلوقات الهی نیز اموری بی نهایت بوده باشند. از این رو نباید ازخلفت الهی انتظار داشت که حد یقفی داشته باشد. برای همین نیز امروزه مشاهده می شود که کشفیات دانشمندان طبیعی در ناحیه کرات و منظومه ها روز به روز فزونی یافته، و حیرت اهل علم و دانش را بیشتر از پیش کرده است. و این موید همان سخن اهل معرفت است که بشر هر مقدار تلاش نماید که حد و مرز خلقت برسد، راه به جایی نخواهد برد چرا که اساسا برای عالمی که علت آن امری بی نهایت بوده باشد، پایانی وجود نخواهد داشت.
شنبه 2/7/1390 - 13:22
ورزش و تحرک

ورزش ممکن است باعث از دست رفتن عناصر معدنی ازبدن از طریق چندین مکانیسم شود به نظر می رسد که در طی ورزش مواد معدنی زیادی به گردش خون منتقل می شوندکه احتمالا از ذخایر بدن در عضلات یا جای دیگر آزاد و وارد خون می شوند بعضی از عناصر همزمان با حمل در گردش خون ممکن است به وسیله کلیه ها از خون حذف شده واز طریق ادرار دفع شوند در حالی که بعضی دیگر ممکن است در عرق ترشح شود که این مقدار دفعی از طریق تعریق در هوای گرم بیشتر خواهد بود اتلاف املاح از طریق دستگاه گوارش هم ممکن است طی ورزش روی دهد اگر چه مکانیسم آن مشخص نشده است زنان ورزشکار که مبتلا به آمنوره ورزشی می شوند ممکن است به کلسیم اضافی نیاز داشته باشند.

 

http://img.tebyan.net/big/1390/02/13813214118723018016565807631001552095799.jpg

 

ورزشکاران استقامتی مرد نیز ممکن است به کلسیم اضافی نیاز داشته باشند نیاز به آهن در زمان ورزش باقطع دوره قاعدگی در آمنوره ثانویه تاحدودی کاهش می یابد به علت این اتلاف بالقوه مواد معدنی باید به مصرف مکمل موادمعدنی توسط ورزشکاران توجه شود اگر چه مصرف مکمل ممکن است برای ورزشکار سود مند باشداما آموزش ورزشکاران درباره مصرف مواد غذایی حاوی مواد معدنی به مقدار کافی ضروری است

شنبه 2/7/1390 - 13:11
کنکور

نقاط قوت و ضعف طرح حذف کنکور!!!

حرف زدن درباره «حذف کنکور» چندان غیرعادی نیست. سال هاست که درباره آن صحبت می شود و اخبار و شایعات پیرامون آن، به ویژه در مواقع خاصی از سال، موضوع داغ بحث ، در محافل رسمی و غیررسمی است. پیش تر از اینها، آن زمانی که قبولی در کنکور به شکستن شاخ غول می مانست و رفتن به دانشگاه مستلزم گذر از هفت خوانی و طی مراحلی و به جا آوردن مراتب و آدابی و... بود، از حذف کنکور به صورت یک رویای دست نیافتنی یاد می شد؛ رویایی که رویای غالب جوانان و نوجوانان مبتلا به بلای جانسوز کنکور آن سال ها بود. اما این اواخر اوضاع کمی تلطیف شده بود و به یمن افزایش ظرفیت دانشگاه ها و سر برآوردن انواع موسسات آموزش عالی و حتی کاهش تعداد داوطلبان ورود به دانشگاه، دیگر کنکور، آن غول بی شاخ و دم سابق نبود و اگر هم بود، به مدد سیاست های توسعه کمی آموزشی کشور، حسابی کرک و پرش ریخته شده بود.
طبیعتاً حذف کنکور هم دیگر به آرزویی محال نمی مانست، بلکه امید به از میان برداشتن صافی سختگیر آموزش عالی کشور، روز به روز بیشتر و بیشتر می شد. هر سال، به خصوص در آستانه برگزاری سالانه کنکور، بحث آن رونق بیشتری می گرفت و کم کم به صورت طرح و لایحه در بالاترین محافل رسمی کشوری، یعنی مجلس و دولت، مطرح می شد. تا اینکه بالاخره پس از کش و قوس های نسبتاً فراوان، طرح حذف کنکور در شانزدهم آبان ماه ۸۶، همین چند روز پیش، مورد قبول شورای نگهبان افتاد و با تصویب محتمل در صحن علنی مجلس، به زودی به صورت قانون در خواهد آمد تا از سال ۹۰ دیگر واژه کنکور - به این معنی که تا به حال با آن سر و کار داشته ایم- از ادبیات دانش آموزی و دانشجویی ایران کنار گذاشته شود.
سوای حواشی تصویب و تایید این طرح، نکته مهم تاثیری است که حذف کنکور بر ساختار آموزشی کشور می گذارد. کنکور - به معنی همین سازوکاری که تا به امروز تعریف شده است- به عنوان پل ارتباطی نظام آموزش عمومی کشور با نظام آموزشی عالی عمل می کند و نقشی تعیین کننده و مهم در ارتباط و طبعاً در کلیت این نظام دارد.
از این روست که در بر داشتن و حذف این پل باید همه جوانب را سنجید و بسیار محتاط عمل کرد. چراکه هرگونه حذف یا تحدید - محدودیت - وسیله این ارتباط، بدون جایگزین مناسب، به هر دو وجه عمومی و عالی نظام آموزشی لطمه وارد خواد کرد. در طرح مجلس برای حذف کنکور، ملاک سوابق آموزشی داوطلبین خواهد بود و میزان تاثیرگذاری این ملاک رفته رفته تا سال ۹۰ افزایش پیدا خواهد کرد. همانطور که امسال میزان تاثیرگذاری معدل و سوابق آموزشی شرکت کنندگان ۱۵درصد در نظر گرفته شده بود، هر سال این ضریب افزایش بیشتری خواهد داشت. اما از میان برداشتن کنکور و محدود کردن شرایط به صرف وضعیت سوابق تحصیلی، با وضعیت حاضر جایگزین مناسبی برای کنکور فعلی خواهد بود؟
محمدحسین پورکاظمی معاون سابق سازمان سنجش پیش از این در گفت وگویی با رسانه ها این مساله را از چند منظر مورد توجه قرار داد. نخستین موردی که از سوی پورکاظمی مطرح شد بحث میزان حساسیت لازم این طرح به نسبت طرح پیشین بود. او با اشاره به نقش سوابق تحصیلی و معدل داوطلبان برای پذیرش در دانشگاه ها می گوید؛ «در کنکور امسال در گروه آزمایشی علوم تجربی تعداد داوطلبان دارای معدل ۱۹ به بالا بیش از سه برابر ظرفیت رشته پزشکی بوده است که در این رابطه واضح است که معدل حساسیت لازم را برای تفکیک علمی دانشجویان نداشته و ملاک و معیار مناسبی برای گزینش دانشجو نیست.» البته نیازی به توضیح نیست که شرایط حاکم بر طرح حذف کنکور خود به خود بر افزایش میزان حساسیت ها تاثیر خواهد گذاشت.
http://up.shadfa.com/images/obmpqe05858vtdg1cprs.jpg

 
پورکاظمی معتقد است که در این طرح بیشترین مشکل برای دانش آموزان ممتاز به وجود خواهد آمد؛ «دانش آموزان معمولی و متوسط از این طرح صدمه یی نمی بینند چراکه در هر صورت به سمت دانشگاه های غیرانتفاعی، پیام نور، علمی کاربردی و غیره سوق پیدا می کنند ولی این مصوبه به دانش آموزان ممتاز و برجسته دبیرستانی صدمه وارد می کند که در این شرایط نسبت به امتحانات نهایی و سراسری حساسیت فوق العاده یی نشان خواهند داد و در طول دوره دبیرستان با استرس هایی روبه رو خواهند بود.» پورکاظمی سپس در ادامه صحبت خود از نمونه های خارجی صحبت می کند و از سیستم پذیرش دانشجو در فرانسه شاهد مثال می آورد؛ «در فرانسه آزمون ورودی برای ورود به دانشگاه وجود ندارد ولی در دوره دانشگاه کلاس هایی با حضور حدود یک هزار دانشجو برگزار می شود ولی به تدریج به خاطر شرایط سخت تحصیل در دانشگاه ها، تعداد دانشجویان ترم به ترم کاهش پیدا می کند. از سوی دیگر در کشورهایی مانند امریکا و انگلیس سازمان های غیردولتی فعالیت می کنند که وظیفه برگزاری آزمون هایی را برعهده دارند و دانشگاه ها با استفاده از نتایج آزمون های این ارگان ها و همچنین سوابق تحصیلی داوطلبان نسبت به پذیرش آنان اقدام می کنند.» اما نکته مهمی که معاون سابق سازمان سنجش در گفته های خود مطرح می کند، میزان دقت مورد نیاز در این طرح است. پورکاظمی از وضعیت امسال مثال می آورد که «امسال هفت هزار دانش آموز با معدل بالای ۵/۱۹ در کنکور شرکت داشتند. وقتی نمرات تا این حد به هم نزدیک باشد واریانس نمرات کم بوده و قدرت تمییز کاهش پیدا می کند.»
از سوی دیگر عبدالرسول پورعباس رئیس سازمان سنجش کشور نیز معتقد است با عملی شدن این طرح و با توجه به وضعیت فعلی توزیع امکانات آموزش عمومی در کشور، شانس قبولی در مناطق محروم کاهش خواهد یافت. پورعباس معتقد است که «برنامه ریزی وزارت آموزش و پرورش باید به گونه یی باشد که تا سال ۹۰ یعنی سال اجرای طرح کنکور، در جهت ارتقای کیفیت آموزشی و پژوهشی مناطق محروم اقدام کنند، چرا که از سال ۹۰ معدل و سوابق تحصیلی داوطلبان تنها ملاک پذیرش در دانشگاه خواهد بود و بنابراین شرایط به نسبت عادلانه یی باید در همه مناطق کشور ایجاد شود، در غیر این صورت درصد قبولی داوطلبان استان های کمتر برخوردار بسیار پایین خواهد بود.» رئیس سازمان سنجش در حالی که نارضایتی اش از طرح حذف کنکور کاملاً مشخص است، نکته دیگری را در این خصوص مطرح می کند و آن بحث افراط و تفریط در سیستم آزمون و پذیرش دانشجو در کشور است. به عقیده پورعباس وضعیتی که تاکنون بوده، روی افراطی و آنچه در این طرح عنوان می شود، روی کاملاً تفریطی قضیه است؛ «افراط این بود که در گذشته تنها ملاک پذیرش دانشجو، برگزاری آزمون سراسری یا کنکور بود و تفریط نیز به معنای اعمال صرف سوابق تحصیلی برای پذیرش دانشجو است، به عبارت دیگر بر اساس این طرح، داوطلبان از سال های دوم، سوم و پیش دانشگاهی وارد مبارزه جدی و علمی برای ورود به دانشگاه می شوند. در زمان برگزاری صرف کنکور برای پذیرش دانشجو، خطر زیر سوال رفتن آموزش های دوره دبیرستان و شأن معلم وجود داشت، ولی طرح مجلس یعنی لحاظ تنها سوابق تحصیلی برای پذیرش دانشجو باعث می شود تا دانش آموزان در سال دوم به فکر ارتقای نمره و معدل خود باشند و تنها فکر و ذهن آنها به سمت و سوی مسائل علمی برود و به دنبال آن، تربیت و پرورش دانش آموزان به فراموشی سپرده شده و آموزش و پرورش مجدداً دچار چالش جدیدی می شود.»
اما نکته مهمی که رئیس فعلی سازمان سنجش بر آن تاکید می کند و معاون سابق هم به آن اشاره داشت، راه حلی است که بر پایه حفظ راه اعتدال و میانه روی است؛ «اعتدال آن است که در کنار سوابق تحصیلی، آزمون سراسری برای جبران سوابق تحصیلی داوطلبان برگزار شود. در این صورت داوطلب علاوه بر توجه به سوابق تحصیلی خود از طریق کنکور یا آزمون سراسری امیدی برای جبران سوابق تحصیلی خود دارد.» به عقیده پورعباس تاثیر معدل تا سطح ۶۰ یا ۷۰ درصد نیز می تواند افزایش پیدا کند و بهتر باشد؛ «در صورت اعمال درصدی بالاتر از ۷۰ تاثیر آزمون سراسری خنثی می شود، با این حال در شرایط اعمال ۶۰ درصد سوابق تحصیلی و ۴۰ درصد آزمون سراسری برای پذیرش دانشجو تعادل برقرار خواهد شد.»
علی رجال دانشیار و استاد دانشگاه صنعتی اصفهان هم با طرح موارد مشابهی، طرح حذف کنکور را طرحی ناکارآمد برای حل مساله کنکور عنوان می کند. رجال استانداردهای فعلی آموزش و پرورش را برای ارزیابی صلاحیت ورود به دانشگاه و انتخاب رشته های خاص، مناسب نمی داند و مانند بقیه بهترین راه را ترکیبی از امتحانات استاندارد دبیرستانی و آزمون سراسری سازمان سنجش معرفی می کند تا هم سرنوشت داوطلبان منوط به سه ساعت برگزاری آزمون نباشد و هم سیستم ناکارآمد آموزش و پرورش تنها ملاک برای سنجش و پذیرش. رجال در خلال صحبت های خود به نکته بسیار مهم دیگری هم اشاره می کند که پیش از این بارها از سوی کارشناسان مسائل آموزشی به آن اشاره شده و آن بحث تفکیک دو مقوله سنجش و پذیرش است؛ «آزمون دروس عمومی باید سالانه و در چند نوبت برگزار شود و دارای اعتبار دوساله باشد تا داوطلب پس از کسب حد نصاب لازم در دروس عمومی، بتواند در کنکور دروس اختصاصی شرکت کند.»
از سوی دیگر پرویز آژیده معاون نظری و مهارتی وزیر آموزش و پرورش به طرح حذف کنکور از زاویه دیگری نگاه می کند و نه تنها آن را مثبت می داند، که اجرای آن را عاملی برای ارتقای کیفیت آموزشی چه در سطح متوسطه و چه در سطح عالی معرفی می کند. آژیده معتقد است که « نحوه ارزشیابی کنکور تا به حال روی سیستم آموزشی کشور سایه انداخته و سبب شده تا به جای نگاه عمیق، نگاه ها به مطالب درسی از نوع سطحی باشد. با توجه به میزان حساسیتی که در کشور ما در مورد ورود به دانشگاه وجود دارد، سیستم فعلی گزینش و سنجش دانشجو باعث می شود تمام توجه دانش آموزان معطوف به تکنیک ها و نکته یابی ها و روش های تست زدن باشد و به محتوای آموزشی دوران متوسطه توجه شایانی نشود.» آژیده خیلی محکم می گوید؛ «حذف کنکور و جایگزین شدن سوابق تحصیلی دوران متوسطه، قطعاً منجر به جهش علمی بیشتر کشور خواهد شد.»
معاون وزیر آموزش و پرورش در پاسخ به شبهاتی هم که در مورد توانایی های آموزش و پرورش در برگزاری آزمون سراسری و استاندارد وجود دارد می گوید؛ «اکنون امتحان سراسری در مقطع سوم در کشور برگزار می شود و مشکلی در این زمینه نیست. قطعاً برگزاری امتحان سراسری برای مقاطع دوم و پیش دانشگاهی هم امکان پذیر است و مشکل خاصی در برگزاری آن وجود ندارد.» با این حال آژیده با این نکته هم همراه است که در برگزاری آزمون های سراسری در مقطع متوسطه باید دقت و توجه بیشتری اعمال کرد. او تشکیل ستاد در اداره کل سنجش و ارزشیابی سازمان خود را نشان دهنده توجه به این موضوع می داند. آژیده در عین حال درباره بحث رعایت عدالت برای دانش آموزان مناطق محروم، وظیفه سهمیه بندی و اعمال سهمیه ها را بر عهده سازمان سنجش عنوان می کند و تنها وظیفه آموزش و پرورش را در این طرح ارائه نمره های خام به سازمان سنجش می داند. کاری که پیش از این علاوه بر همه کارهای دیگر بر عهده سازمان سنجش گذاشته شده بود.
حسن خالقی معاون آموزشی وزارت علوم چند روز پیش به نکته جالبی اشاره کرد. اینکه در سال جدید تعداد متقاضیان ورود به دانشگاه با ظرفیت های موجود دانشگاه ها برابر خواهد بود و امسال از هر ۱۰ نفر ۹ نفر به دانشگاه خواهند رفت. البته آن یک نفر هم به دلیل اینکه بعضی ها ممکن است امتیاز لازم را برای قبولی در رشته خاصی به دست نیاورند و نخواهند که به رشته دیگری وارد شوند، خواهد بود. فراموش نکنیم پیش تر از اینها که دغدغه و کابوس کنکوری ها، غول کنکور بود که شب و روز راحت از دستش نداشتند، وضعیت اینگونه نبود و از ۱۰ نفر، نه ۹ تن که خیلی کمتر از اینها می توانستند به دانشگاه راه پیدا کنند.
سوال اینجاست که با این وضع آیا همچنان توان جسمی و روحی عامه دانش آموزان، در درگیری با کنکور فرسوده خواهد شد یا نه؟ آیا حالا که رقابت دیگر مانند سابق یک رقابت نفس گیر و تمام عیار در حد و اندازه های گذشته - نیست، جای نگرانی در مورد اولویت محتوای عمیق مباحث آموزشی دوران متوسطه بر تکنیک های نکته یابی و تست زنی، بجا است؟ به نظر می رسید در صورت تغییر نکردن نظام گزینش دانشجو در کشور و با این تعادل فعلی متقاضی و ظرفیت، رقابت شدیدی که به مایه اصلی نگرانی داوطلبان و مسوولان آموزشی کشور تبدیل شده بود، از سطح عمومی به سطوح ممتاز دانش آموزان منتقل شود، آنها که انتخاب یک رشته خاص برایشان مهم است و دغدغه اصلی آنها است. به هر حال باید منتظر بود و تاثیرات طرح جدید را در سال های بعد دید.
البته در طرح حذف کنکور تنها دشواری عمده یی که مشاهده می شود ورود به دانشگاه از طریق قیف وارونه یا سد کنکور است. برای حل این مشکل همواره دو راه حل پیشنهاد می شود؛ یکی قیف را حذف کنیم و داوطلب بدون مانع وارد شود و به راه خود ادامه داده و البته چند صباحی نیز به قول سعدی با بزرگان همنشین شده و با متاثر شدن از همنشین به صورت فرهیخته یی وارد جامعه شود. دوم اینکه قیف را در انتهای دوره در دانشگاه قرار دهیم و نیروی انسانی مورد نیاز را با توجه به شرایط علمی تربیت و تحت ضوابطی وارد جامعه کنیم.
ناگفته نماند که دانشگاه ها بیش از سی سال است که در انتخاب دانشجویان خود نقش مستقیمی ندارند. در سال های اخیر کلاس های آمادگی کنکور و متخصصان جدول ضرب و جدول معمای کنکور بیشتر از دانشگاهیان نقش داشته اند. این نقش آنقدر اهمیت پیدا کرده است که جمعی از مربیان دانشگاه ها و سازمان سنجش نیز به طور مستقیم وارد گود رقابت با چنین موسسه هایی شده اند. بدین ترتیب از سال ۱۳۵۴ که کنکور نیمه متمرکز شد و سال بعد از آن به صورت متمرکز درآمد نقش و سهم استادان و دانشگاه ها در انتخاب تعلیم گیرندگان به حداقل کاهش یافت. این وضعیت ابتدا از کنکور کارشناسی شروع شد به سمت ارشد رسید و اینک دوره های دکترا را نیز دربرمی گیرد. دیری نخواهد پایید که کسب رتبه های علمی از استادیاری به دانشیاری و استادی نیز از طریق همین مراکز طی شود. بنابراین تقویت نقش دانشگاهیان در اجرایی شدن طرح حذف کنکور و بازگرداندن مسوولیت ها به مراکز آموزشی امری ضروری است.
راه حل چیست؟ اول اینکه حذف کنکور نباید به مفهوم جذب همه فارغ التحصیلان دوره آموزش عمومی دبیرستان و آموزشگاه های هنری و فنی تلقی شود بلکه آموزش عمومی باید در جهت تربیت دانش آموختگان جوان مورد نیاز بازار کار و توانمند و قابل جذب سوق داده شود تا از این طریق سهمی از متقاضیان بالقوه حق انتخاب مناسب را در مقابل کنکور داشته باشد. دوم اینکه نظام نظارتی و ارزشیابی در آموزش عالی با انتخاب ممتحن های مجرب و مستقل از مراکز آموزشی ایجاد شود تا سطح استاندارد و کیفیت مدارک علمی ارتقا بخشیده شود. سوم اینکه حذف کنکور به مفهوم کیفی شدن ارزیابی ها باید از سطوح پایین مدارس آغاز شود و تا دوره های عالی تعمیم یابد. به این معنی که نقش معلمان، مربیان، مدرسان و استادان در ارزیابی ها افزایش پیدا می کند. درست همانطور که قضات را باید سیر نگه داشت تا در امر قضا غشی نداشته باشند، ضروری است معیشت مدرسان را در اولویت قرار داد تا قضاوت های علمی آنها در مورد داوطلبان جانب بی طرفی را داشته باشد و حذف کنکور با ارزیابی کیفی آنها اجرایی و عملی شود. تنها در این حالت است که در آستانه هشتاد سالگی آموزش عالی، شاهد حذف سد کنکور خواهیم بود.
شنبه 2/7/1390 - 12:56
دنیای گیاهان و حیوانات

پرندگان زینتی به پرندگانی اطلاق می شود که علاوه بر زیبایی ظاهری دارای خصیصه ای ویژه شامل آواز دلنشین یا دست آموز شدن توسط انسانها را دارا هستند.قناریها -سهره ها-مرغ عشق-طوطی-مرغ مینا و ... ازجمله این پرندگانند.قناری در بین این پرندگان به دلیل آواز زیبایش جایگاهی خاص در بین انسانها پیدا کرده است.این وبلاگ قصد دارد اطلاعاتی هر چند کوتاه اما مفید درباره پرندگان زینتی ارائه دهد.

 

 
 
 
 
http://animal-world.com/encyclo/birds/canaries/images/StaffordCrestedCanaryWBC_Ap13C.jpg

 

 

 

 

 

http://www.eforosh.com/pics/26443_1227512563.jpg

 

 

 

http://payamha.com/pic/53879876.jpg

 

 

شنبه 2/7/1390 - 12:52
دعا و زیارت

با برداشتن گوشی تلفن و گرفتن این شماره..... التماس دعا

05112003334

http://fatyrylax.persiangig.com/emam%20reza.jpg

زندگى امام ابو الحسن على الرضا ابن موسى الكاظم ابن جعفر الصادق ابن محمد الباقر بن على بن حسین بن على بن ابى طالب علیهم السلام هشتمین امام از ائمه اهل بیت صلوات الله علیهم اجمعین

امام رضا (ع) در روز جمعه، یا پنج‏شنبه 11 ذى حجه یا ذى قعده یا ربیع الاول سال 153 یا 148 هجرى در شهر مدینه پا به دنیا گذاشت. بنابراین تولد آن حضرت مصادف با سال وفات امام صادق (ع) بوده یا پنج‏سال پس از درگذشت آن حضرت رخ داده است. همچنین وفات آن حضرت در روز جمعه یا دوشنبه آخر صفر یا 17 یا 21 ماه مبارك رمضان یا 18 جمادى الاولى یا 23 ذى قعده یا آخر همین ماه در سال 203 یا 206 یا 202 هجرى اتفاق افتاده است. شیخ صدوق در عیون اخبار الرضا گوید قول صحیح آن است كه امام رضا (ع) در 21 ماه رمضان، در روز جمعه سال 203 هجرى درگذشته است. وفات آن حضرت در سال 203 در طوس و در یكى از روستاهاى نوقان به نام سناآباد اتفاق افتاد.

با تاریخ‏هاى مختلفى كه نقل شد، عمر آن حضرت 48 یا 47 یا 50 یا 51 سال و 49 یا 79 روز یا 9 ماه یا 6 ماه و 10 روز بوده است. اما برخى كه سن آن حضرت را 55 یا 52 یا 49 سال دانسته‏اند، سخنشان با هیچ یك از اقوال و روایات، منطبق نیست و ظاهرا تسامح آنان از اینجا نشات گرفته كه سال ناقص را به عنوان یكسال كامل حساب كرده‏اند. از جمله این اقوال شگفت آور سخن شیخ صدوق در عیون اخبار الرضا است كه گفته است: میلاد امام رضا (ع) در 11 ربیع الاول سال 153 و وفات وى در 21 رمضان سال 203 بوده و با این حساب آن حضرت 49 سال و شش ماه در این جهان زیسته است. مطابق آنچه صدوق نقل كرده، عمر آن حضرت پنجاه سال و شش ماه و ده روز مى‏شود و منشا این اشتباه را باید عدم دقت در جمع و تفریق اعداد دانست‏شیخ مفید نیز مرتكب این اشتباه شده است و ما در حواشیهاى خود بر كتاب المجالس السنیه متذكر این خطا شده‏ایم.

بنابر گفته مولف مطالب السؤول، امام رضا (ع) 24 سال و چند ماه و بنابر قول ابن خشاب 24 سال و 10 ماه از عمر خویش را با پدرش به سر برد. لكن مطابق آنچه گفته شد، عمر آن حضرت در روز وفات پدرش 35 سال یا 29 سال و دو ماه بوده و پس از درگذشت پدرش چنانكه در مطالب السؤول نیز آمده، 25 سال زیسته است و نیز مطابق آنچه قبلا گفته شد آن حضرت پس از پدرش بیست‏سال در جهان زندگى كرد. چنانكه شیخ مفید نیز در ارشاد همین قول را گفته است. برخى نیز این مدت را بیست‏سال و دو ماه، یا یست‏سال و نه ماه، یا بیست‏سال و چهار ماه، یا بیست و یكسال و 11 ماه، ذكر كرده‏اند كه این مدت، روزگار امامت و خلافت آن حضرت به شمار است. در طول این مدت آن حضرت دنباله حكومت هارون رشید را كه ده سال و بیست و پنج روز بود درك كرد. سپس امین از سلطنت‏خلع شد و عمویش ابراهیم بن مهدى براى مدت بیست و چهار روز به سلطنت نشست. آنگاه دوباره امین بر او خروج كرد و براى وى از مردم بیعت گرفته شد و یكسال و هفت ماه حكومت كرد ولى به دست طاهر بن حسین كشته شد. سپس عبد الله بن هارون، مامون، به خلافت تكیه زد و بیست‏سال حكومت كرد. امام رضا (ع) پس از گذشت پنج‏یا هشت‏سال از خلافت مامون به شهادت رسید.

مادر امام رضا (ع)

در مطالب السؤول گفته شده است كه: مادر آن حضرت كنیزى بود. كه خیزران مرسى نام داشت. برخى نام وى را شقراء نوبیه، ذكر كرده‏اند كه اروى، اسم او و شقراء لقب وى بوده است.

طبرسى در اعلام الورى گوید: مادرش كنیزى بود به نام نجمه كه به وى ام البنین مى‏گفتند. برخى نام مادر آن حضرت را سكن نوبیه و تكتم، نیز گفته‏اند. حاكم ابو على گوید: از جمله شواهدى كه دلالت دارد نام مادر امام رضا (ع) تكتم بود، سخن شاعرى است كه در مدح آن حضرت فرموده است:

الا ان خیر الناس نفسا و والدا

و رهطا و اجدادا على المعظم (1)

اتتنا به للعلم و الحلم ثامنا

اماما یودى حجة الله تكتم (2)

ابو بكر گوید: عده‏اى این شعر را به عموى ابو ابراهیم بن عباس منسوب ساخته‏اند و من آن را روایت نمى‏كنم و روایت و سماع این شعر براى من واقع نشده بنابراین نه آن را اثبات مى‏كنم و نه ابطال. وى همچنین گوید: تكتم از اسامى زنان عرب است و در اشعار بسیارى به كار رفته است. از جمله در این بیت:

«طاف الخیالان فزادا سقما

خیال تكنى و خیال تكتما»

فیروز آبادى نیز بر این اظهار نظر صحه گذارده و گفته است: تكنى و تكتم به صورت مجهول، هر یك از نامهاى زنان است.

كنیه امام رضا

كنیه آن حضرت را ابو الحسن و نیز ابو الحسن ثانى خوانده‏اند. ابو الفرج اصفهانى در مقاتل الطالبیین روایتى نقل كرده و مبنى بر آن كه كنیه آن حضرت، ابو بكر بوده است. وى به سند خود از عیسى بن مهران از ابو صلت هروى نقل كرده است كه گفت: روزى مامون از من پرسشى كرد. گفتم: ابو بكر در این باره چنین و چنان گفته است. مامون پرسید: كدام ابو بكر؟ابو بكر ما یا ابو بكر اهل سنت؟گفتم، ابو بكر ما. پس عیسى از ابو صلت پرسید: ابو بكر شما كیست؟پاسخ داد: على بن موسى الرضاست كه بدین كنیه خوانده مى‏شود.

لقب آن حضرت

در كتاب مطالب السؤول در این باره آمده است: القاب آن حضرت عبارت است از رضا، صابر، رضى و وفى، كه مشهورترین آنها رضاست. در فصول المهمة نیز مشابه این مطلب آمده با این تفاوت كه در آنجا به جاى القاب رضى و وفى، زكى و ولى یاد شده است. در مناقب ابن شهر آشوب گفته شده است: احمد بزنطى گوید: بدان جهت آن حضرت را رضا نامیدند كه او از خدا در آسمانش رضا بود و براى پیامبر و ائمه در زمین رضا بود. و نیز گفته‏اند چون مخالف و موافق گرد آن حضرت بودند وى را رضا نامیدند. همچنین گفته‏اند: چون مامون بدان حضرت، رضایت داد وى را رضا گفتند.

نقش انگشترى آن حضرت

در فصول المهمة گفته شده است: نقش انگشترى امام رضا (ع) «حسبى الله‏»بود و در كافى به سند خود از امام رضا (ع) نقل شده است كه فرمود: نقش انگشترى من، «ما شاء الله لا قوة الا بالله‏»است. صدوق نیز در عیون گوید: نقش انگشترى آن حضرت‏«ولیى الله‏»بود.

فرزندان امام رضا (ع)

كمال الدین محمد بن طلحه در مطالب السؤول گوید: آن حضرت شش فرزند داشت. پنج پسر و یك دختر. نام فرزندان وى چنین است: محمد قانع، حسن، جعفر، ابراهیم، حسن و عایشه‏».

عبد العزیز بن اخضر جنابذى در معالم العتره و ابن خشاب در موالید اهل البیت و ابو نعیم در حلیة الاولیا نظیر همین سخن را گفته‏اند. سبط بن جوزى در تذكرة الخواص گوید: فرزندان آن حضرت عبارت بودند از: محمد (امام نهم) ابو جعفر ثانى، جعفر، ابو محمد حسن، ابراهیم و یك دختر. شیخ مفید در ارشاد مى‏نویسد: امام رضا (ع) دنیا را بدرود گفت و سراغ نداریم كه از وى فرزندى به جا مانده باشد جز همان پسرش كه بعد از وى به امامت رسید. یعنى حضرت ابو جعفر محمد بن على (ع) .

ابن شهر آشوب در مناقب مى‏گوید: امام محمد بن على (ع) تنها فرزند اوست. طبرى در اعلام الورى نویسد: تنها فرزند رضا (ع) پسرش محمد بن على جواد بود لا غیر. در كتاب العدد القویة آمده است كه امام رضا (ع) دو پسر داشت كه نام آنها محمد و موسى بود و جز این دو فرزندى نداشت. همچنین در قرب الاسناد نقل شده است كه بزنطى به حضرت رضا (ع) عرض كرد: من از چند سال پیش درباره جانشین شما پرسش مى‏كردم و شما هر بار پاسخ مى‏دادید پس از من پسرم جانشین من خواهد شد. اما اینك خداوند به شما دو پسر عطا كرده است پس كدامیك از پسرانتان جانشین شمایند؟

مجلسى نیز در بحار الانوار در باب خوشخویى حدیثى از عیون اخبار الرضا (ع) نقل كرده كه در سند آن نام فاطمه دختر رضا آمده است.

 

شنبه 2/7/1390 - 12:30
داستان و حکایت

حضرت علی ع می فرمایند :

عمر خود راچنان خرجیی بدان كه به توداده شده است همچنان

كه دوست نداری خرجی خود رابیهوده هدر دهی عمرت رانیز

بیهوده هدر مده .

 


جهانگردی به دهکده ای رفت تا زاهد معروفی را زیارت کند و

 دید که زاهد در اتاقی ساده زندگی می کند. اتاق پر از کتاب بود

 و غیر از آن فقط میز و نیمکتی دیده می شد.

 

جهانگرد پرسید: لوازم منزلتان کجاست؟

 

زاهد گفت:مال تو کجاست؟جهانگرد گفت:من اینجا مسافرم.

 

 

 

زاهد گفت: من هم همین طور.

 

http://aspspider.info/mahyar55/images.ashx?dec=1&url=uh4QwdELmS47vCpPugV7vqpEmDjLwS7AmCBOmSR7xCfOs5ZFvqwLtgfKtr0EvCfJtq7zxraL0OYT0OZbvCx3wCfVmCFMtM==B6X!

 

 

التماس دعا

شنبه 2/7/1390 - 12:23
داستان و حکایت

حکایت  جالب مسجد بهلول

حکایت  جالب مسجد بهلول

 

 

می گویند: مسجدی می ساختند، بهلول سر رسید و پرسید: چه می کنید؟گفتند: مسجد می سازیم.

گفت: برای چه؟ پاسخ دادند: برای چه ندارد، برای رضای خدا.

بهلول خواست میزان اخلاص بانیان خیر را به خودشان بفهماند، محرمانه سفارش داد سنگی تراشیدند و روی آن نوشتند «مسجد بهلول» شبانه آن را بالای سر در مسجد نصب کرد.

سازندگان مسجد روز بعد آمدند و دیدند بالای در مسجد نوشته شده است «مسجد بهلول». ناراحت شدند؛ بهلول را پیدا کردند و به باد کتک گرفتند که زحمات دیگران را به نام خودت قلمداد می کنی؟

بهلول گفت: مگر شما نگفتید که مسجد را برای خدا ساخته ایم؟ فرضا مردم اشتباه کنند و گمان کنند که من مسجد را ساخته ام، خدا که اشتباه نمی کند.

 

شنبه 2/7/1390 - 12:17
خودرو

نانو تكنولوژی در خودرو GINA شركت BMW

 

 

http://www.mashinabad.com/fa/wp-content/uploads/2011/04/gina-car-6.jpg

 

 

 

(نانو تكنولوژی و خودرو)- نانو خودرو جینا (GINA) محصول شركت BMW آلمان

شركت BMW آلمان با استفاده از تكنولوژی نانو خودرو جدید خود با نام GINA طراحی و در موزه شركت به نمایش گذاشته است.

 

 

 

 

نانو تكنولوژی در سال های اخیر نشان داده است كه می تواند یكی از مفید ترین فن آوری های نوین جهت رسیدن به آرزوهای دیرین بشر و مستمسك اصلی شركت های بزرگ تولیدی برای نیل به اهداف متعالی خود در زمینه های مختلف باشد.

خودرو سازی بعنوان یكی از بسترهای بالقوه جهت برخورداری از نانو تكنولوژی كه می تواند از فن آوری نانو در بخشهای مختلف این صنعت استفاده و مسیر توسعه را با سرعت بیشتری طی نماید مطرح گردیده است.

شركت BMW آلمان با استفاده از تكنولوژی نانو خودرو جدید خود با نام GINA طراحی و در موزه شركت به نمایش گذاشته است.

نانو خودرو GINA (جینا) محصول جدید BMW فصل جدیدی را در طراحی خودرو گشوده است كه شاید مهمترین شاخص آن طراحی خودرو های با قابلیت تغییر شكل بدنه در زمان كوتاه و با سرعت بالا و هزینه پایین می باشد.

 

نانو خودرو جینا با استفاده از یك پارچه از جنس نانو كه بعنوان بدنه بر روی بازوهای هیدرولیكی متحرك كشیده شده می تواند قابلیت تغییر طرح بدنه (Face Lift) را در مدت زمان كوتاهی صورت دهد.

 

 

نانو جینا BMW

 

http://mloope.files.wordpress.com/2008/08/bmw_gina_concept.jpg

 

 

 

مزایای این خودرو:

1.       پایین آمدن هزینه بدنه

2.       سبك تر شدن خودرو

3.       تغییر طرح خودرو با استفاده از بازوهای هیدرولیكی

4.       تغییر رنگ خودرو با هزینه بسیار پایین

5.       ذخیره طرح های مختلف بدنه در حافظه بازوهای هیدرولیك

6.       كاهش هزینه ناشی از خسارت های تصادف

7.       كاهش مرگ و میر ناشی از تصادف

8.       تغییر Trim داخلی خودرو

9.       اضافه یا حذف نمودن صندلی های خودرو

نانو تكنولوژی تمام آینده است. این یك شعار نیست زیرا كه این فناوری در مدت زمانی كوتاه توانسته است بسیاری از نا ممكن ها را ممكن كند.

نانو خودرو جینا می تواند نقطه عطفی در بكارگیری نانو تكنولوژی در عرصه صنایع مختلف به حساب آید.

شنبه 2/7/1390 - 12:9
شهدا و دفاع مقدس
چند نکته جالب از خاطرات یک شهید 16 ساله !!
نوجوانان شهید در دوران دفاع مقدس آنچنان به انوار تابناك الهی چنگ انداخته بودند كه حتی عالمان و فقیهان هم آرزوی داشتن یك لحظه از حالات معنوی آنها را داشتند.

این نوجوان و جوانان شهید همان هایی هستند كه در مسیر رسیدن به معشوق ابدی، با ابزار تقوای الهی ره صد ساله را یك شبه پیمودند و رسیدند به جایی که امروز برای بسیاری از ما دست نیافتنی می نماید.

خواندن بخشی از یادداشت های یك شهید شانزده ساله به نقل از وبلاگ یاد لاله ها شاید برای لحظاتی ما را به فکر فرو برد که کجاییم و چه می کنیم:

راوی که یکی از بچه های تفحص شهدا بوده، می نویسد: در تفحص شهدا، دفترچه یادداشت یک شهید شانزده ساله پیدا شد که گناهان هر روزش را در آن یادداشت کرده بود.

گناهان یک روز او عبارت بودند از:

• سجده نماز ظهر طولانی نبود.
• زیاد خندیدم.
• هنگام فوتبال شوت خوبی زدم که از خودم خوشم آمد.

راوی در سطر آخر افزوده بود که: دارم فکر می کنم چقدر از یک پسر شانزده ساله کوچکترم... !
شنبه 2/7/1390 - 12:3
انتقادات و پيشنهادات

با سلام به دوستان عزیز.

ضمن عرض تسلیت شهادت ششمین اختر تابناک اسلام و شیعه، میخواستم از از همه ی مسئولین محترم سایت تبیان کمال تشکر رو کنم!

بخدا دوستان حرف دلم رو دارم میزنم. این سایت خیلی ها رو که از جمله اونا اطراف منم هستن و دارم میبینم رو از سایت های بی محتوای خارج کشور به داخل کشونده و جذب کرده. والعا در سطح بالا و با نظم، این سایت نوشته شده و از هر لحاظ با دیگر سایت ها رقابت میکنه. این سایت نیازی به تعریف یه سایت نویس کوچک مثل من رو نداره، هر انسانی که یکم درک داشته باشه اصلا با دیدن منوی پر محتوای سایت و تنوع اون به این مثئله پی میبره.

باز هم میگم که اینا حرفای دل منه، واقعا به ایرانی بودن خودم میبالم با وجود چنین سایت هایی.

خواهشا از دوستان عزیز میخوام با دادن نظرای خودشون به این نوشته بگن که من تو انتخابم و حرفام اشتباهی نکردم.

برای سلامتی وطول عمر مدیران ومسئولین سایت، هدیه به ائمه وشهدای اسلام و انقلاب عزیز وطنمون ذکر صلواتی رو با هم داشته باشیم.

 


 

قطعا کسانی که در ترویج صحیح دین و آموزه های این چنینی فعالیت دارند، مورد لطف خدا هستن.

درضمن اینو بگم که این نظر سنجی نیست دوستان(من کوچکتر از اینم که برای چنین سایت عالی نظرسنجی کنم) بخدا حرف دلم رو زدم..

شاد باشین.....                                                           

                                                                                         باشکر جواد

 

 

شنبه 2/7/1390 - 11:53
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته